FILMMUSIK. Kære elev. Og det er netop noget af den største filmmusik, der er skrevet, I skal ind at høre til koncerten.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FILMMUSIK. Kære elev. Og det er netop noget af den største filmmusik, der er skrevet, I skal ind at høre til koncerten."

Transkript

1 IND TIL MUSIKKEN - FILMMUSIK FILMMUSIK Kære elev Næsten ingen musik er så gribende som filmmusik. Det er musik, der er lavet til at sætte os i en bestemt stemning med det samme, vi hører den. Så snart vi hører musikken, ved vi allerede, om det er en sørgelig film, en gyser, en thriller eller en film om eventyr og pirater. En film kan hurtigt blive meget kedelig, hvis man tager musikken væk. Til gengæld kan man nyde stor filmmusik -også uden at se filmen samtidig. Og det er netop noget af den største filmmusik, der er skrevet, I skal ind at høre til koncerten. Her kan I læse om filmmusik og hvordan den laves. Vi har også skrevet lidt til jer om de film, musikken er skrevet til. Og husk så, at film skal ses i biografen og stor musik skal høres i en koncertsal. VI GLÆDER OS TIL AT SE JER TIL KONCERTEN I DR KONCERTHUSET.

2 FANTASY & EVENTYR PIRATES OF THE CARIBEAN: Sørøvere, skattekister og masser af rom. Pirates of the Caribean har det hele. Historien omhandler den unge Will der bliver reddet af Elizabeth og hendes far på deres skib. De vokser op i samme by og kommer på et eventyr på havet, med den noget specielle kaptajn Jack Sparrow. Undervejs møder de både forbandelser, skeletpirater og meget mere. INDIANA JONES: Til hverdag er Indiana Jones universitetsprofessor og får kvindelige studerende til at dåne. Ved siden af er han eventyrlig arkæolog, der går på jagt efter skatte og stopper magtsyge folk fra at stjæle sjældne og hellige genstande. Han er videnskabsmand, men møder ting selv videnskaben ikke kan forklare, såsom pagtens ark, den hellige gral den hellige gral og en flyvende tallerken. - Pirates of the Caribean filmserien gør brug af en masse myter og sagn om pirater blandt andet historien om Den Flyvende Hollænder og fortællingen om Calypso. Undersøg på nettet hvilke kendte pirathistorier, der er gjort brug af og hvad de handler om -I den anden film om Indiana Jones kaldet Indiana Jones og templets forbandelse støder arkæologen på en gammel voodookult. Men hvad er voodoo egentlig, hvor stammer det fra og hvad går det ud på? -Undersøg, om der er piratmyter eller historiske sagn, der ikke er blevet lavet film om endnu om, som kunne være oplagte til den femte film i begge filmserier -Der er kommet fire spillefilm i serien om Pirates of the Caribean og en femte film udkommer i Der er ligeledes udkommet fire spillefilm og Indiana Jones. Der er også her rygter om, at der snart kommer en femte film. -Harrison Ford spiller helten i Indiana Jones. Filmserien af skabt Steven Spielberg og George Lucas. Ford spiller selv rollen som Han Solo i George Lucas Star Wars filmserie - Pirates of the Caribean er baseret på en forlystelse i Disneyland, hvor man i både sejler igennem et uhyggeligt piratunivers

3 I RUMMET STAR TRECK: I filmserien Star Trek følger vi kaptajn James T. Kirk og hans besætning, der udforsker hvert et hjørne af verdensrummet i rumskibet Enterprise. Ved James T. Kirks side har vi Spock, som er halvt menneske og halvt Vulcan, en intelligent race fra planeten Vulcan, der altid tænker logisk, men ikke forstår sig på følelser. Historien foregår ude i fremtiden i det 23. århundrede og startede som en TV-serie allerede i Universet lever stadig og i år udkom den nyeste film i serien, Star Trek: Beyond - 50 år efter seriens begyndelse. -Star Trek universet har inspireret til flere teknologiske opfindelser såsom mobiltelefonen og IPad en -Star Trek har opfundet sit eget sprog Klingon, som man rent faktisk kan lære at tale -Der har i mange år kamp mellem Star Trek fans og Star Wars fans om, hvilken filmserie, der er bedst. Hvad synes du? -Folket fra Vulcan udfører ofte en særlig salut med hånden. Søg på nettet og se, om du kan lære dennegestus -Der findes seks sæsoner af Star Trek TVserien, men hvor mange spillefilm er der blevet lavet gennem tiden? -Tegn eller beskriv dig selv hvis du var en del af Star Trek universet. Hvilken planet er du fra? Har du særlige evner? Gå på nettet Og få inspiration.

4 SUPERHELTE SUPERMAN -DEN ORIGINALE SUPERHELT! Drengen Kal-El fødes på planeten Krypton og bliver sendt væk i en rumkapsel, inden planetens tragiske ødelæggelse. Kal-El lander på jorden og vokser op hos Kent-familien under navnet Clark Kent. På jorden opdager Kal-El, at han har særlige evner, såsom superstyrke, evnen til at flyve, laser- og røntgensyn og meget andet. Evner, han kan bruge til at hjælpe andre mennesker. Som voksen flytter han til byen Metropolis. Her lever han et almindeligt liv gemt bag lidt kedeligt tøj og et sæt briller. Men når mennesker er i fare, skifter han til sit superheltetøj og bliver udnævnt som Superman af sin kollega og store kærlighed, Lois Lane. Superman startede som tegneserie og er blevet filmatiseret et utal af gange. En af de mest berømte, er filmen fra 1978 med Christopher Reeve i hovedrollen. I denne film skal Superman stoppe sin ærkerival, Lex Luthor, i at ødelægge hele staten Californien. ker logisk, men ikke forstår sig på følelser. Historien foregår ude i fremtiden i det 23. århundrede og startede som en TV-serie allerede i Universet lever stadig og i år udkom den nyeste film i serien, Star Trek: Beyond - 50 år efter seriens begyndelse. -Det eneste, Superman ikke kan tåle, er kryptonit. Et grønt materiale, der stammer fra hans hjemplanet -Christopher Reeve, som spillede Superman i fire film, kom ud for en tragisk ulykke til hest og blev lam fra halsen og ned. Inden sin død i 2004 nåede han at spille med i ungdomsserien Smallville der handler om Supermans teenageår -Der bliver stadig lavet film om Superman. Så sent som i år er filmen Batman v Superman: Dawn of Justice udkommet -Superheltes evner dukker op på forskellig vis. Superman får sine fra solens stråler. Spiderman bliver bidt af en radioaktiv edderkop. Hvilke andre måder kunne en superhelts evner opstå på og hvilke evner ville det medføre? -Undersøg, hvor mange forskellige skuespillere, der har spillet Superman og diskuter hvilken, I bedst kan lide og hvorfor.

5 GYSER/THRILLER NORTH BY NORTHWEST: På dansk: Menneskejagt Denne film er lavet af gysets og spændingens mester, Alfred Hitchcock. I filmen forveksles en mand med en anden, hvilket gør, at han bliver forfulgt og forsøgt dræbt, selv om han intet har gjort. Under sin flugt forsøger manden at overbevise folk om, at han ikke er den, de søger. Da folk ikke tror på ham bliver han nødt til at opsøge den rigtige eftersøgte for at få renset sit navn og reddet sit liv. Det viser sig bare, at manden ikke er så nem at finde.. VERTIGO: På dansk: En kvinde skygges Efter en ubehagelig oplevelse går en detektiv på pension. Oplevelsen har givet ham en frygt for højder og en følelse af, at alt omkring ham snurrer hvilket faktisk er den lidelse, ordet Vertigo beskriver. Hans lidelse bliver desværre groft udnyttet, da en bekendt beder detektiven om at få sin kone skygget. Dette leder til løgne og mord. Detektiven bliver nødt til at kæmpe mod sin frygt for højder, og samtidig holde styr på sit forvirrede sind. -Alfred Hitchcock lavede også den berømte film Psycho hvor filmens hovedperson bliver slået ihjel i brusebadet. Denne scene har inspireret til mange gyserfilmsscener på badeværelser siden hen -Hitchcock var en mester i brugen af Suspense - på dansk Spænding. Suspense er, når man lader seeren vide noget, som personerne i filmen ikke ved. Det kan fx være en tikkende bombe. Vi ved at den vil sprænge på et tidspunkt, men vi må som publikum bare vente og se, hvad der sker - uden at kunne gøre noget. -Et mord i brusebadet er en rigtig gyserfilmskliché. Altså noget, som ofte genbruges, fordi det virker på os og er uhyggeligt. Hvilke andre gyserfilms-klichéer kender I? Tal sammen om det i grupper -Filmmusik er særlig vigtigt i gyserfilm. Prøv at gå på youtube.com og find klip med gyserfilmmusik. Diskuter, hvad musikken gør ved film -Hvis du skulle skrive din egen gyser ellerthriller, hvad skulle den så handle om?

6 KRIG THE GREAT ESCAPE: På dansk: Den store flugt Denne film finder sted under 2. Verdenskrig i året Tyskerne har fængslet de fjender, de har taget til fange, i en flugtsikker lejr. Dog forsøger krigsfangerne alligevel at gennemføre en storslået flugt ved at grave sig ud af lejren. Til trods for god plan går flugten ikke godt for fangerne og flere fanger bliver slået ihjel i deres forsøg. Filmen er fra 1963 WHERE EAGLES DARE: På dansk: Ørneborgen Der er masser af dobbeltagenter og overraskelser i denne film fra Where Eagles Dare handler om en redningen af en amerikansk general, der er taget til fange langt oppe i alperne. Både amerikanere og briter går sammen om redningen, men undervejs finder man ud af, at alt ikke er, som det ser ud. Ikke alle er til at stole på og dine allierede og venner kan hurtigt vise sig at være dine fjender. -Der findes mange hundrede film, der handler om 2. Verdenskrig. De fleste af dem er lavet i USA - The Great Escape er baseret på virkelige hændelser. Filmen er lavet over en bog om fangernes flugtforsøg -Clint Eastwood, som spiller en af hovedrollerne i Where Eagles Dare er 86 år gammel og arbejder stadig med film, både som skuespiller og instruktør -en berømt film om 2. Verdenskrig er filmen Saving Private Ryan fra I filmen overværer man den blodige D-dag hvor amerikanske tropper gik i land i Normandiet i Frankrig. Men hvad betyder egentlig udtrykket D-dag? - 2. verdenskrig startede, da Tysklands Adolf Hitler invaderede Polen i Hvilke lande kæmpede mod Tyskland og Hitler i krigen? Og hvornår stoppede krigen?

7 WESTERN SILVERADO Film i genren Western, fører os tilbage til USA, dengang det var cowboys mod indianerne, hvor man drak whisky og spillede kort på saloons og ethvert problem kunne løses med en skudduel. I Silverado møder vi fire mænd, der hjælper hinanden på hver deres måde. Efter deres veje skilles, oplever de, at ranch-ejeren i området, hvor de bor, har en plan om at overtage alt ved hjælp af tyranniske og brutale metoder. I kampen mod den tyranniske ranch-ejer får alle fire mænd lov til at stå ansigt til ansigt med hver deres personlige fjende eller rival. Filmens hovedperson tager kampen op mod ranch-ejeren langt oppe ad et bjerg. Ranch-ejeren besejres med et hestespark og de fire cowboys har reddet Silverado. Byen kan nu starte en ny tilværelse uden den uretfærdige ranch-ejer. -Der findes westernfilm helt tilbage fra starten af 1900-tallet. Man begyndte at lave film i slutningen af 1800-tallet og da mange af filmene blev lavet i USA, var det oplagt at lave film med western-tema. -John Wayne er en af verdens mest berømte westernskuespillere. Han spillede med i over 80 westernfilm i perioden 1930 til 1976 mere end 40 år! -Genren Western har flere undergenrer. En af dem er den italienske western, der populært kaldes for Spaghetti-westerns -Hvad kræves der for at skabe en god western? Find inspiration fra westernfilm, du har set -I 2011 blev western blandet med rumfilm i filmen Cowboys & Aliens. Det er to genrer der umiddelbart ikke passer sammen. Hvilke andre genrer kunne man blande med westernfilmen? -Computerspil og konsolspil bliver mere avancerede hvert år og ligner mere og mere film. Gå sammen og beskriv det bedste westernspil, I kan finde på. Hvordan skal handlingen være? Hvordan skal spilsystemet fungere?

Læs og lær om Superman

Læs og lær om Superman Læs og lær om Superman DC Comics I 1934 startede det amerikanske firma National Allied Publications. Her udgav man for første gang en blad med helt nye tegneserier. Man ansatte forskellige mennesker til

Læs mere

En aften i Hollywood

En aften i Hollywood En aften i Hollywood På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 Med musikken ind i filmens verden Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Sammen med orkestret skal vi på en tur ind i filmens verden.

Læs mere

Marvel Comics. Publications. Marvel Comics lavede tegneserier med mange superhelte,

Marvel Comics. Publications. Marvel Comics lavede tegneserier med mange superhelte, Læs og lær om Hulk Marvel Comics Marvel Comics er et forlag, som laver tegneserier med forskellige super -helte. Marvel Comics startede i 1939. Dengang hed det Timely Publications. Marvel Comics lavede

Læs mere

FILMPROGRAMME AUGUST 2016

FILMPROGRAMME AUGUST 2016 FILMPROGRAMME AUGUST 2016 1/ Batman vs Superman: Dawn of Justice Handling, Thriller 2016 dir. Director Name 2/ Batman vs Superman: Dawn of Justice Handling, Thriller 2016 dir. Director Name 3/ Batman vs

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Når holdene har opfundet deres Superhelt, får de udleveret nøgleordet S U P E R B R U G S E N

Når holdene har opfundet deres Superhelt, får de udleveret nøgleordet S U P E R B R U G S E N Mål I forbindelse med gennemførelsen af superheltemødet, skal deltagerne få en forståelse af, at de forskellige superhelteegenskaber ofte kan forstærkes ved samarbejde og bruges i dagligdagen. Forståelsen

Læs mere

FILM PROGRAM AUGUST 2016

FILM PROGRAM AUGUST 2016 FILM PROGRAM AUGUST 2016 1/ August Batman vs Superman: Dawn of Justice Action, Thriller 2016 dir. Director Name 2/ August Batman vs Superman: Dawn of Justice Action, Thriller 2016 dir. Director Name 3/

Læs mere

Danmarks Biblioteksskole

Danmarks Biblioteksskole Danmarks Biblioteksskole 30. september 2009 1 Bilag 2 Undersøgelse af brugerne og deres benyttelse af Ejby og Bjæverskov bibliotek Vi er to kvindelige studerende fra Danmarks biblioteksskole begge på 24

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Bjarke Schjødt Larsen HYÆNENS SPIL. Illustreret af Andreas Erstling

Bjarke Schjødt Larsen HYÆNENS SPIL. Illustreret af Andreas Erstling Bjarke Schjødt Larsen GH ST HYÆNENS SPIL Illustreret af Andreas Erstling MIT NAVN ER DANNY. Min far er i fængsel for et mord, han ikke har begået. Men jeg skal nok få ham frikendt. Jeg har en dragt, der

Læs mere

Det er problemformuleringen, der skal styre dit arbejde. Den afgør, hvad det vil være relevant for dig at inddrage i opgaven.

Det er problemformuleringen, der skal styre dit arbejde. Den afgør, hvad det vil være relevant for dig at inddrage i opgaven. Problemformulering "Jeg vil skrive om 1. verdenskrig", foreslår du måske din faglige vejleder. Jo, tak. Men hvad? Indtil videre har du kun valgt emne. Og du må ikke bare "skrive et eller andet" om dit

Læs mere

Læs og lær om Batman

Læs og lær om Batman Læs og lær om Batman Bob Kane og Batman Bob Kane var en amerikansk tegner. I 1939 op-fandt han en af de største og bedste super-helte. Nemlig Batman. Bob Kane var tegner hos DC Comics, som udgav et tegne-serie-blad

Læs mere

Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n

Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Feens kys I dette hæfte skal vi beskæftige os med et musikværk, der hedder Feens kys. Det bliver spillet af et stort symfoniorkester. Musikken er

Læs mere

2. verdenskrig i Europa

2. verdenskrig i Europa Historiefaget.dk: 2. verdenskrig i Europa 2. verdenskrig i Europa 2. verdenskrig varede fra den 1. september 1939 til den 8. maj 1945. I Danmark blev vi befriet den 5. maj 1945. Krigsudbrud Den 1. september

Læs mere

13. december Grammofonen på loftet

13. december Grammofonen på loftet 13. december Grammofonen på loftet 13. DECEMBER Niels Kresjan og jeg smækker døren til grisehuset i. Det føles rigtig koldt nu, hvor vi kommer lige fra det varme grisehus. - Vi har fået en stor pakke i

Læs mere

2. verdenskrig FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel.

2. verdenskrig FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel. A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

Ingen særlige. Vær opmærksom på, at der skal skaffes adgang til fx en film og fremstillinger fra internettet.

Ingen særlige. Vær opmærksom på, at der skal skaffes adgang til fx en film og fremstillinger fra internettet. Spejder: Den fantastiske fortælling Formål Gennem mærkeforløbet skal spejderne møde også mindre kendte - fantastiske fortællinger fra bibelen gennem aktiviteter. Spejderne skal bruge andre fremstillinger

Læs mere

Du skal se to film. o De Fantastiske 3 o Orla Frøsnapper. Du skal lære

Du skal se to film. o De Fantastiske 3 o Orla Frøsnapper. Du skal lære Du skal se to film o De Fantastiske 3 o Orla Frøsnapper Du skal lære o o o o o At tale på dansk om karakterer i film. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene. At læse og forstå korte tekster

Læs mere

Vær ikke bange. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Vær ikke bange. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Vær ikke bange Tillæg til serien Det lover jeg dig ; om forfølgelse Mål: Børn hører, hvordan andre børn i verden lider pga. deres tro på Jesus. De opmuntres til ikke at være bange og ikke at give op, selvom

Læs mere

Læs og lær om. Minecraft 3

Læs og lær om. Minecraft 3 Læs og lær om Minecraft 3 Historien om MineCraft Da Marcus Persson var en lille dreng i Stockholm i Sverige, kunne han godt lide at lege med LEGO. Han brugte rigtig meget tid på at bygge med de små klodser.

Læs mere

www.cfufilmogtv.dk Tema: Tyskland under nazismen Fag: Historie Målgruppe: 8. ungdomsuddannelse Titel: " Waffen SS " Vejledning Lærer

www.cfufilmogtv.dk Tema: Tyskland under nazismen Fag: Historie Målgruppe: 8. ungdomsuddannelse Titel:  Waffen SS  Vejledning Lærer Waffen-SS Filmen indgår i en serie med 6 titler under overskriften SS - Hitlers elite" Udsendelse 5: Waffen SS ----------------------------------------------------------------------------- Indhold a. Filmens

Læs mere

Drageherren. Forløbet - generelt

Drageherren. Forløbet - generelt Drageherren Forløbet - generelt Som indledning tales der om fantasygenren. Der fortælles, at der kan være tale om to eller ét univers, hvor der sker ting, som ikke kan ske eller sker i vores verden. Der

Læs mere

Stjerneløb med 40 poster.

Stjerneløb med 40 poster. Stjerneløb med 40 poster. Kort forklaring: Posterne er mærket fra 1 40 - Alle poster hænger i form af små tynde papirstrimle, rundt i et på forhånd aftalt område. Posterne hænger i vilkårlig rækkefølge.

Læs mere

Læs og skriv om Pokémon

Læs og skriv om Pokémon Læs og skriv om Pokémon Kender du Pokémon? Pokémon er opfundet i Japan af et firma, der hedder Nintendo. Måske kender du Nintendo. Nintendo laver spil. Manden, som har skabt Pokémon, hedder Sa-to-shi Ta-ji-ri.

Læs mere

en Andreas fortælling når den er værst

en Andreas fortælling når den er værst en Andreas fortælling når den er værst Arkild er en eventyr-serie på 12 bind i fantasy-genren. Se: www.facebook.com/arkild 2 Copyright: 2015 Andreas Pedersen Omslag: Vilborg Albertsdóttir Tegninger: Vilborg

Læs mere

Dampmaskinens sejr. Pædagogisk vejledning http://filmogtv.mitcfu.dk. Teknologiudvikling. DRKultur, 2011, 50 min. Engelsk tale med danske undertekster.

Dampmaskinens sejr. Pædagogisk vejledning http://filmogtv.mitcfu.dk. Teknologiudvikling. DRKultur, 2011, 50 min. Engelsk tale med danske undertekster. Tema: Fag: Målgruppe: Teknologiudvikling Fysik/kemi 8.-10. klasse DRKultur, 2011, 50 min. Engelsk tale med danske undertekster. Den pædagogiske vejledning lægger op til arbejdet med, hvordan videnskab

Læs mere

Spørgsmål til Dødningedukken af Peter Mouritzen

Spørgsmål til Dødningedukken af Peter Mouritzen Spørgsmål til Dødningedukken af Peter Mouritzen Navn: Kapitel Spørgsmål 1 Hvem er på besøg i 6. og 7. klasse? Klasse: 1 Hvor er skolen? 1 Hvad skulle eleverne lave? 1 Tror Forfatteren, at der findes overnaturlige

Læs mere

Den 2. verdenskrig i Europa

Den 2. verdenskrig i Europa Historiefaget.dk: Den 2. verdenskrig i Europa Den 2. verdenskrig i Europa 2. verdenskrig varede fra den 1. september 1939 til den 8. maj 1945. I Danmark blev vi befriet et par dage før, nemlig den 5. maj

Læs mere

Nangijala LÆS DETTE HÆFTE HØJT

Nangijala LÆS DETTE HÆFTE HØJT Nangijala Tekst og Design: Uffe Thorsen Illustration: Sandra Døssing Tak til Frederik J. Jensen for Montsegur 1244, og Astrid Lindgren for Brødrene Løvehjerte LÆS DETTE HÆFTE HØJT Indledning Brødrene

Læs mere

Tekster: Sl 27,1-5, Rom 3,19-22a, Matt 2,13-23

Tekster: Sl 27,1-5, Rom 3,19-22a, Matt 2,13-23 Tekster: Sl 27,1-5, Rom 3,19-22a, Matt 2,13-23 Salmer: 122 Den yndigste 117 En rose så jeg 114 Hjerte løft 125 Mit hjerte altid vanker (438 Hellig) Kun i Vejby 109.5-6 (Som natten aldrig) 103 Barn Jesus

Læs mere

www.cfufilmogtv.dk 6. Jeg fortryder intet Hitler var begejstret for Leni Riefenstahls film om nazismen.

www.cfufilmogtv.dk 6. Jeg fortryder intet Hitler var begejstret for Leni Riefenstahls film om nazismen. Leni Riefenstahl filminstruktøren Filmen indgår i en serie med 5 titler under overskriften Hitlers kvinder Udsendelse 2: Leni Riefenstahl - filminstruktøren ------------------------------------------------------------------

Læs mere

De allierede. De allierede i 1939. Tysk angrebskrig i Vest 1940 og Øst 1941. Vidste du, at.. Japansk angreb på USA og Østfronten

De allierede. De allierede i 1939. Tysk angrebskrig i Vest 1940 og Øst 1941. Vidste du, at.. Japansk angreb på USA og Østfronten Historiefaget.dk: De allierede De allierede De lande, som bekæmpede Tyskland og Japan under 2. verdenskrig, kaldes de allierede. De allierede i 1939 De allierede gik sammen, fordi Tyskland i september

Læs mere

Den tragiske Schuberts 4. symfoni

Den tragiske Schuberts 4. symfoni Den tragiske Schuberts 4. symfoni Koncert med DR SymfoniOrkestret s. 2 Komponisten Franz Schubert Du skal snart ind i Koncerthuset og opleve DR SymfoniOrkestret spille. Du skal høre orkestret spille en

Læs mere

Journal i Den var kun i avisen om søndagen. Knold og Tot var

Journal i Den var kun i avisen om søndagen. Knold og Tot var Radiserne Tegneseriens historie. Man ved ikke, hvilken der var den første tegneserie i verden. En af de første tegneserier hed Knold og Tot. Det var en mand fra USA, som tegnede den. Han tegnede den til

Læs mere

Quiz-spørgsmål historiedysten 2016

Quiz-spørgsmål historiedysten 2016 3.-4. klasse: Christian 4. og kongerigets første koloni, Trankebar (40 spørgsmål) Barndom 1) Hvornår levede Christian 4.? Han lever endnu For 400 år siden* For 1500 år siden 2) Hvorfor havde Frederik 2.,

Læs mere

Gys og gru. Forforståelse. Hvad ved du om genren gys og gru?

Gys og gru. Forforståelse. Hvad ved du om genren gys og gru? Gys og gru Forforståelse Hvad ved du om genren gys og gru? Har du læst nogen bøger fra genren? Skriv ja eller nej. Hvis ja, nævn en eller to. Kan du lide at læse gyser? Skriv ja eller nej. Hvorfor, eller

Læs mere

Nævn nogle af byerne i vikingetidens Danmark. Find byerne på et landkort. Hvorfor er de placeret, hvor de er?

Nævn nogle af byerne i vikingetidens Danmark. Find byerne på et landkort. Hvorfor er de placeret, hvor de er? UNDERVISNINGSMATERIALE Fag: Historie, Dansk Niveau: 3.-7. klasse Emne: Filmens temaer RIPA Skoletjenesten Ribe VikingeCenter Opgave 1: Vikingetiden Hvor og hvornår foregår filmen? Sæt årstal på vikingetiden.

Læs mere

Naturvidenskab. Hvis man skulle prøve at tegne, hvordan den naturvidenskabelige metode fungerer, vil den se sådan her ud:

Naturvidenskab. Hvis man skulle prøve at tegne, hvordan den naturvidenskabelige metode fungerer, vil den se sådan her ud: Naturvidenskab Videnskab handler om at samle ny viden, så natur-videnskab er det ord, vi bruger om at samle ny viden om naturen. Når vi hører ordene videnskab eller naturvidenskab, er det første, der dukker

Læs mere

Hvad er opera kort fortalt?

Hvad er opera kort fortalt? Opera Hvad er opera kort fortalt? En opera er et teaterstykke med musik. I stedet for at sige ordene, synger man dem. Det er altså ikke skuespillere, men sangere, der optræder på scenen. De første operaer

Læs mere

Kenneth Bøgh Andersen

Kenneth Bøgh Andersen Kenneth Bøgh Andersen Kenneth er født d. 29 november 1976, han blev født i Henne og nu bord han i Valby. Han er en dansk børne- og ungdomsforfatter. Hans første bog er Nidhugs Slaver. Han skrev den i 10

Læs mere

Tidligere og fremtidige liv - del 5. JJ: Lad os se, om vi har en eller to frivillige, så skal vi prøve noget interessant.

Tidligere og fremtidige liv - del 5. JJ: Lad os se, om vi har en eller to frivillige, så skal vi prøve noget interessant. Tidligere og fremtidige liv - del 5 Et fremtidigt liv Lad os se, om vi har en eller to frivillige, så skal vi prøve noget interessant. Shirley melder sig som frivillig. Ok, nu har vi Shirley. Problemet

Læs mere

Navn, klasse. Skriftlig dansk. Antal ark i alt: 5. Rekruttering

Navn, klasse. Skriftlig dansk. Antal ark i alt: 5. Rekruttering Rekruttering Sammenhold er en stor del livet. Om det er i et kollektiv eller i forsvaret, om det er der hjemme eller på arbejdet, fungerer det bedst, hvis der er et godt sammenhold. Allerede som barn lærer

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING - Gys og Gru

LÆRERVEJLEDNING - Gys og Gru LÆRERVEJLEDNING - Gys og Gru Kære lærer I dette hæfte finder du lidt praktisk info, samt før- og efteropgaver. HUSK at orientere dig i den bekræftelsesmail, som du har modtaget på din mail i forbindelse

Læs mere

15. DECEMBER. Sjøberg

15. DECEMBER. Sjøberg 15. DECEMBER Sjøberg Jeg elsker at lege med mit episkop. Siden jeg fik det i fødselsdagsgave for 2 år siden, har jeg lavet rigtigt mange film med det. Det er jo ikke rigtige film, det ved jeg godt, men

Læs mere

N RDLYS 1 SKINDÆDEREN

N RDLYS 1 SKINDÆDEREN Bjarke Schjødt Larsen N RDLYS 1 SKINDÆDEREN Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Det hele startede, da mine forældre arbejdede som forskere i en nedlagt mine tæt ved byen Qullissat på Grønland. Jeg ved

Læs mere

Skønlitterære tekster

Skønlitterære tekster Trin 1 Brevet af Jørn Jensen Læs historien højt i klassen og tal om indholdet. Eleverne vælger en af illustrationerne og laver en billedbeskrivelse. Det kan være mundtligt eller skriftligt. Tal om billedets

Læs mere

DIGITAL OPGAVE. https://www.youtube.com/watch?v=i0b4hhldqzk DIREKTE QR KODE TIL VIDEOEN

DIGITAL OPGAVE. https://www.youtube.com/watch?v=i0b4hhldqzk DIREKTE QR KODE TIL VIDEOEN DIGITAL OPGAVE Som min digitale opgave har jeg valgt en musikvideo, jeg har lavet for rapperen Jeppe Rapp til hans nye EP Se Mord Uden Hænder. Grunden til jeg har valgt lige denne video er ikke kun, fordi

Læs mere

STANDBY UNDERVISNINGSMATERIALE. Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE.

STANDBY UNDERVISNINGSMATERIALE. Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE. UNDERVISNINGSMATERIALE Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL 7.-9. KLASSE LÆRERVEJLEDNING Hvordan er det at leve et almindeligt ungdomsliv med skoleopgaver, venner, fritidsjob og gymnasiefester, når

Læs mere

KYS DET NU, DET SATANS LIV!

KYS DET NU, DET SATANS LIV! SKOLEMATERIALE KYS DET NU, DET SATANS LIV! TIL LÆRERNE. Skolematerialet til 'Kys det nu, det satans liv' har to overordnede formål: 1) At inspirere og levendegøre elevernes nysgerrighed i forhold til de

Læs mere

Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham.

Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham. Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham. Det var sådan dengang i Israels land, at det at være konge

Læs mere

buster Vild med film 2018 side 1 af 5 Vild med film 2018 Fantastiske fantasy! Lær fantasygenren at kende og at anmelde fantasy-film Elevark

buster Vild med film 2018 side 1 af 5 Vild med film 2018 Fantastiske fantasy! Lær fantasygenren at kende og at anmelde fantasy-film Elevark Vild med film 2018 Lær fantasygenren at kende og at anmelde fantasy-film Elevark Fantastiske fantasy! Drager, magi og eventyrlige universer er noget af det, du måske allerede kender fra fantasygenren i

Læs mere

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes.

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes. Side 1 En rigtig søhelt historien om peder willemoes Side 2 Personer: Peder Willemoes Lord Nelson Side 3 En rigtig søhelt historien om peder willemoes 1 Store drømme 4 2 Det hårde liv på søen 6 3 Krig

Læs mere

Om Læs for Livet og den vundne erfaring. Samtaleteknik til at få bogønsker fra den enkelte - Øvelse

Om Læs for Livet og den vundne erfaring. Samtaleteknik til at få bogønsker fra den enkelte - Øvelse Programmet: Om Læs for Livet og den vundne erfaring - Pause - Samtaleteknik til at få bogønsker fra den enkelte - Øvelse Valg af bøger til det enkelte barn eller unge - Øvelse Formidling af bøger til det

Læs mere

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Bogpusher for 2. og 3. klasse Med Ruth & Linda. Biblioteket Sønderborg Tirsdag d. 30. maj 2017

Bogpusher for 2. og 3. klasse Med Ruth & Linda. Biblioteket Sønderborg Tirsdag d. 30. maj 2017 Bogpusher for 2. og 3. klasse Med Ruth & Linda Biblioteket Sønderborg Tirsdag d. 30. maj 2017 Serie: Maj & Mio Kirsten Sonne Harild Emner: heste, venner, flytte Handler om: Pigen Maj, der lige er flyttet

Læs mere

JORY Til de andre. ISAAC Jeg er ikke i topform. Og hysteriet i forhold til sikkerhed gør det bare værre. AMIR

JORY Til de andre. ISAAC Jeg er ikke i topform. Og hysteriet i forhold til sikkerhed gør det bare værre. AMIR Uddrag fra scene 3 fra manuskriptet til DISGRACED. Hovedpersonen, den pakistansk-amerikanske advokat Amir taler med sin kone, Emily og deres fælles venner, Isaac og Jory om, hvordan de hver især har det

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

Vikar-Guide. Venlig hilsen holdet bag Vikartimen.dk. Hjælp os med at blive bedre - besøg vikartimen.dk - vikartimen.dk

Vikar-Guide. Venlig hilsen holdet bag Vikartimen.dk. Hjælp os med at blive bedre - besøg vikartimen.dk - vikartimen.dk Vikar-Guide Fag: Klasse: OpgaveSæt: Historie 3. - 4. klasse Tutankhamon 1. Fælles gennemgang: Læs teksten sammen med eleverne. De kan følge med, mens du læser op. På den måde, bliver alle klar over, hvad

Læs mere

ROBINSONADER. Et tværfagligt forløb i dansk, historie og geografi

ROBINSONADER. Et tværfagligt forløb i dansk, historie og geografi ROBINSONADER Et tværfagligt forløb i dansk, historie og geografi ROBINSONADER Formål: Dansk: Genrekendskab (Robinsonader), stilskrivning. Historie: Kendskab til opdagelsen af Amerika, samt Europas kolonisering

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

På rejse med musikken

På rejse med musikken Eksotiske fugle På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 På rejse med musikken Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Her skal du høre symfoniorkestret spille flere forskellige musikværker. Men vi

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent side 1. Prædiken til 2.søndag i advent Tekst. Lukas 21,25-36.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent side 1. Prædiken til 2.søndag i advent Tekst. Lukas 21,25-36. 04-12-2016 side 1 Prædiken til 2.søndag i advent 2016. Tekst. Lukas 21,25-36. Adventstiden er fyldt af forventning. At vente på noget fylder meget i vores liv. Vi er alle mennesker som lever med forventninger.

Læs mere

I de magiske fortællinger kan alt ske, men alligevel har selv magiske fortællinger deres eget univers. For dem af jer, der læser fantasy, ved I, at

I de magiske fortællinger kan alt ske, men alligevel har selv magiske fortællinger deres eget univers. For dem af jer, der læser fantasy, ved I, at Kære 8.b. Tak for jeres breve. Jeg blev glad for at høre, at I kunne lide bogen, selv om de fleste af jer også synes, at slutningen er underlig. Det skal jeg forklare senere. Når jeg sætter mig ned for

Læs mere

buster Vild med film 2018 side 1 af 8 Vild med film 2018 Introduktion Fantastiske fantasy! Fantasy og filmanmeldelse for mellemtrinnet Lærerkompendium

buster Vild med film 2018 side 1 af 8 Vild med film 2018 Introduktion Fantastiske fantasy! Fantasy og filmanmeldelse for mellemtrinnet Lærerkompendium Vild med film 2018 Fantasy og filmanmeldelse for mellemtrinnet Lærerkompendium Introduktion Fantastiske fantasy! Drager, magi og eventyrlige universer er noget af det, eleverne måske allerede kender fra

Læs mere

GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE

GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE 25.-31. AUGUST FILMFESTIVAL.DK GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE Odense Internationale Film Festival er stolte over at kunne præsentere et stærkt og fantasifyldt tilbud til børn og unge. Workshops, foredrag

Læs mere

MUSEET PÅ VEN. Lærervejledning 1.-3. klasse. Kære lærere, Vi er glade for at I har lyst til at komme på besøg med jeres klasse!

MUSEET PÅ VEN. Lærervejledning 1.-3. klasse. Kære lærere, Vi er glade for at I har lyst til at komme på besøg med jeres klasse! MUSEET PÅ VEN Lærervejledning 1.-3. klasse Kære lærere, Vi er glade for at I har lyst til at komme på besøg med jeres klasse! Denne vejledning er tænkt som et tilbud for dem der godt kunne tænke sig at

Læs mere

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren Stemmer fra Hulbjerg Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren v/ Anette Wilhjelm Jahn Her er forslag til opgaver, der sætter fantasien

Læs mere

Kort om forestillingen Om materialet Om Teater Fluks

Kort om forestillingen Om materialet Om Teater Fluks Tak fordi du har valgt at se og arbejde med forestillingen Flygtning Transportable med dine elever. Vi håber du får stor glæde af både forestillingen og dette materiale. Kort om forestillingen I forsøget

Læs mere

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 DR Radiosymfoniorkestret Du skal til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere. I et symfoniorkester

Læs mere

1. søndag advent 2015, Hurup og Gettrup. Afskedsgudstjeneste Lukas 4, Herre Jesus Kristus, Guds Søn forbarm dig over mig synder.

1. søndag advent 2015, Hurup og Gettrup. Afskedsgudstjeneste Lukas 4, Herre Jesus Kristus, Guds Søn forbarm dig over mig synder. 1. søndag advent 2015, Hurup og Gettrup. Afskedsgudstjeneste Lukas 4, 16-30 Herre Jesus Kristus, Guds Søn forbarm dig over mig synder. AMEN Det mest bemærkelsesværdige ved denne fortælling er ikke, at

Læs mere

De Slesvigske Krige og Fredericia

De Slesvigske Krige og Fredericia I 1848 bestod det danske rige ikke kun af Danmark, men også blandt andet af hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenborg, hvor den danske konge bestemte som hertug. Holsten og Lauenborg var også med i

Læs mere

Maria Nurowska: Min ven forræderen www.ellekar.dk. Dansk Bibliotekscentrals vurdering af bogen

Maria Nurowska: Min ven forræderen www.ellekar.dk. Dansk Bibliotekscentrals vurdering af bogen Maria Nurowska: Min ven forræderen Dansk Bibliotekscentrals vurdering af bogen Min ven forræderen Hjem DHF Aktuelt Bøger Temaer Sjov Junior Links Nyhedsbrev Om siten Sponsor Marked SKALK Søg [sitemap]

Læs mere

FILMEKSPRESSIONISME OG EFTERKRIGSTID

FILMEKSPRESSIONISME OG EFTERKRIGSTID Eksamensprojektet hf 2011 Historie og mediefag SYNOPSIS TIL EP FILMEKSPRESSIONISME OG EFTERKRIGSTID Problemformulering På hvilken måde formidles kritikken af efterkrigstidens samfund i filmen Metropolis

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet TokeWith DanmarksMedie2ogJournalisthøjskole 20142PUJ Forsidehistorie.+ 5 Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet Forbrugerne ser mere og mere TV på 25 Det er et oprør mod priserne. Og nu sætter de dem

Læs mere

Antisemitisme stammer ikke fra Tyskland:

Antisemitisme stammer ikke fra Tyskland: ANTISEMITISME Antisemitisme betyder: Fordomme, modvilje og had mod jøder som gruppe. Nazisternes forsøg på at udrydde alle jøder i Europa under 2. Verdenskrig (Holocaust) er det mest ekstreme udtryk i

Læs mere

Star Wars Smartboard.notebook. January 22, 2013. 20 og 33 år. Luke Skywalker. Sherlock Holmes. Simba. Bank Aqua forum. jan 6 18:57

Star Wars Smartboard.notebook. January 22, 2013. 20 og 33 år. Luke Skywalker. Sherlock Holmes. Simba. Bank Aqua forum. jan 6 18:57 Luke Skywalker 20 og 33 år Sherlock Holmes Simba 1983 Bank Aqua forum jan 6 18:57 1 Genretræk ved science fiction fortællinger: Foregår ofte i en opdigtet fremtid. Historier der bygger videre på den videnskab

Læs mere

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at Drømme i kunsten - surrealisme Hvilken betydning har drømme? Engang mente man, at drømme havde en Undervisningsmateriale 5.-7. klasse stor betydning. At der var et budskab at Drømmen om en overvirkelighed

Læs mere

Tim og Fillip på skatteøen

Tim og Fillip på skatteøen En historie i 13 kapitler Af Hans Ole Herbst & Henriette Langkjær Som udgangspunkt foreslås det, at litteraturarbejdet med inddeles i følgende faser: 1) Læsefasen 2) Overbliksfasen og 3) Fordybelsesfasen

Læs mere

FIKTION (NOVELLE): NOVELLEANALYSE

FIKTION (NOVELLE): NOVELLEANALYSE FIKTION (NOVELLE): NOVELLEANALYSE OVERBLIK OVER TEKSTEN PRÆSENTATION Analyse af Henning Mortensens novelle Miraklet fra novellesamlingen Ofelia skal ikke være fed. Historier fra sindets hundehuller. Gyldendal,

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Afgangsprojekt - Kroppen udtrykt i kunsten Mira & Andreas Art & performance Flakkebjerg Efterskole Problemstilling og indledning Eksperimentere med at flyve. Kunsten

Læs mere

Roms fontæner og pinjer

Roms fontæner og pinjer Roms fontæner og pinjer På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 På rejse med musikken Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Her skal du høre symfoniorkestret spille to forskellige musikværker.

Læs mere

Tema. Krimier for børn. 12 bøger. for dig der er vild med mysterier og krimi

Tema. Krimier for børn. 12 bøger. for dig der er vild med mysterier og krimi Tema Krimier for børn 12 bøger for dig der er vild med mysterier og krimi Børnebiblioteket er fyldt med gode krimier. Vi har fundet 12 gode krimier, fyldt med spænding og gåder som du helt klart skal kaste

Læs mere

Alberte Josephsen. Gruppe 1

Alberte Josephsen. Gruppe 1 Alberte Josephsen Gruppe 1 Indholdsfortegnelse Krimi 2-3 Moodboard Karaktertræk 4 Moodboard Farver 5 Moodboard Typografi 6 Persona 7 Krimigenre 1 KRIMI Kriminallitteraturen er en genre, som kan føres længere

Læs mere

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31.

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Den bedste og den sværeste højtid. Pinse betyder 50. 50 dage efter påskedag. 50 dage efter Jesu opstandelse. Så længe tog det

Læs mere

Ugebrev. Nr. 30, skoleåret 2013-14. 11. april 2014

Ugebrev. Nr. 30, skoleåret 2013-14. 11. april 2014 Ugebrev Nr. 30, skoleåret 2013-14. 11. april 2014 En stor luksusliner står ind mod Hamborg for at vise Tyskland frem for sine passagerer. Under sejladsen udspiller der sig hver dag både intriger og dagligliv

Læs mere

IND TIL MUSIKKEN / UDSKOLINGEN / FILMMUSIK FILMMUSIK I DR

IND TIL MUSIKKEN / UDSKOLINGEN / FILMMUSIK FILMMUSIK I DR IND TIL MUSIKKEN / UDSKOLINGEN / FILMMUSIK FILMMUSIK I DR Som filmkomponist er ens vigtigste opgave at forholde sig til den handling og det drama, der udspiller sig i filmen. De musikstykker, I skal høre

Læs mere

Viden om rettigheder. Alle børn skal have opfyldt deres rettigheder, så de kan få et godt og trygt liv.

Viden om rettigheder. Alle børn skal have opfyldt deres rettigheder, så de kan få et godt og trygt liv. Viden om rettigheder At børn har rettigheder betyder, at de har ret til noget. At der er noget de har lov til, og noget de kan kræve. Alle børn skal have opfyldt deres rettigheder, så de kan få et godt

Læs mere

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING Målgruppe: Mellemtrin

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING  Målgruppe: Mellemtrin UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING WWW.HEARTMUS.DK Målgruppe: Mellemtrin Lærervejledning Materialet er opbygget som et forløb med et før-under-efter

Læs mere

Adrian. Mand, 35 år. Hvordan ser du din fremtid i TRUTH? (sæt et kryds. Scenariets anden del)

Adrian. Mand, 35 år. Hvordan ser du din fremtid i TRUTH? (sæt et kryds. Scenariets anden del) ROLLER I det følgende er de fem roller. Inden de uddeles, skal du som spilleder folde valgmulighederne til de to sidste akter (højre kolonne) ind. Du klipper ved den stiplede linje (ca. halvvejs er nok)

Læs mere

200 skuespillere og statister genopfører

200 skuespillere og statister genopfører Sønderborg Centrum Kl. 14.00-18.00 Optakt til 1864 Markedsdage De 20 markedstelte opstilles og åbner på Rådhustorvet, Rønhaveplads og Apotekerhaven. Skuespillere og statister deltager først fra lørdag.

Læs mere

Klassesamtale om begreberne slægt og familie. Hvad betyder de for eleverne i dag og hvad betød de i middelalderen?

Klassesamtale om begreberne slægt og familie. Hvad betyder de for eleverne i dag og hvad betød de i middelalderen? ABSALON OG HANS TID PÅ 8 LEKTIONER Lektion Indhold Mine noter 1. lektion Udvalgte aktiviteter som foreslået under I gang med forløbet Drøftelse af mål og undervisningsaktiviteter. 2. lektion Magtens mænd

Læs mere

Læs og skriv om Alvin og de frække jordegern

Læs og skriv om Alvin og de frække jordegern Læs og skriv om Alvin og de frække jordegern Alvin og de frække jordegern er en film for børn. Filmen er lavet i USA i 2007. Der er lavet mere end en film om jord-egernet Alvin og hans brødre Simon og

Læs mere

S.e.Trin. 18/ Matt. 9, Jørgen Christensen Det er noget af en gyser, en dance makabre, vi har hørt beskrevet her i

S.e.Trin. 18/ Matt. 9, Jørgen Christensen Det er noget af en gyser, en dance makabre, vi har hørt beskrevet her i 565-233 785 24. S.e.Trin. 18/11-07. 16.00. Matt. 9,18-26. Jørgen Christensen Det er noget af en gyser, en dance makabre, vi har hørt beskrevet her i dag: Profeten, der bliver ført ud i en dal fyldt med

Læs mere

Nu har jeg det! jublede Harm. Tyrfing! Det dødbringende sværd! Jeg har det her i min højre hånd! De tre blodsøstre kom jagende gennem luften på deres

Nu har jeg det! jublede Harm. Tyrfing! Det dødbringende sværd! Jeg har det her i min højre hånd! De tre blodsøstre kom jagende gennem luften på deres Nu har jeg det! jublede Harm. Tyrfing! Det dødbringende sværd! Jeg har det her i min højre hånd! De tre blodsøstre kom jagende gennem luften på deres magre krikker. Harm var i spidsen. Hun holdt Tyrfing

Læs mere

Tema. Sjove bøger for børn. 12 bøger. der får dig til at stå på hovedet af grin

Tema. Sjove bøger for børn. 12 bøger. der får dig til at stå på hovedet af grin Tema Sjove bøger for børn 12 bøger der får dig til at stå på hovedet af grin Er du vild med sjov og ballade, vilde vittigheder og klamme fakta, så har vi her samlet en liste med 12 sjove og skæve bøger

Læs mere

4. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 1. juli 2012 kl Salmer: 31/434/366/313//688/695,v.6.7 Uddelingssalme: 726

4. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 1. juli 2012 kl Salmer: 31/434/366/313//688/695,v.6.7 Uddelingssalme: 726 1 4. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 1. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 31/434/366/313//688/695,v.6.7 Uddelingssalme: 726 Åbningshilsen Denne søndag handler om næstekærlighed. Du skal elske din

Læs mere