Bestilt af Jyllands-Posten Offentliggjort 6. februar 2013.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestilt af Jyllands-Posten Offentliggjort 6. februar 2013."

Transkript

1 B2C-Bankanalyse Danske Bank og Nykredit Bestilt af Jyllands-Posten Offentliggjort 6. februar CEM Institute-Voxmeter er en 100 % uafhængig, danskejet virksomhed. Vi har 14 års erfaring med interview- og rapporteringsløsninger. Som tak til alle de mennesker, der deltager i vores undersøgelser, støttede vi velgørende organisationer med mere end DKK i 2012.

2 Om undersøgelsen og metoden Siden 2008 har CEM Institute-Voxmeter afdækket 48 hovedområder og dertilhørende underområder inden for privatbankkundemarkedet. Vi kalder undersøgelsen CEM Bank Intelligence. Vi har effektiviseret og samlet flere undersøgelser i ét set-up, som afdækker hovedparten af de undersøgelser, der gennemføres blandt bankerne. Resultaterne tilgås og analyseres online i CEM Bank Intelligence-analysesystemet. Hvert år gennemføres telefoninterview, hvoraf respondenter bliver tilfældigt udvalgt og deltager i et uddybende interview via et webspørgeskema. Universet er nationalt repræsentativt, 18 år+. For at sikre et opdateret og løbende statistisk validt sammenligningsgrundlag med Danmarks 2 største banker, foretager vi boost-interview med de 3. til 8. største bankers kunder.

3 Markedsandel B2C-bankmarkedet Primære bankkunder Stikprøve: 2 x telefoninterview, nationalt repræsentativt, 18 år +. Antal kunder er beregnet på populationen af danskere 18 år +, som ifølge seneste tal fra Danmarks Statistik udgør Gul farve betyder, at man hverken kan konkludere frem- eller tilbagegang pga. statistisk usikkerhed. Antal bankkunder er udregnet på baggrund af markedsandel med én decimal. Mellemstore banker og banker, som ikke kan kategoriseres som rene lokalbanker, er ikke medtaget.

4 Danske Banks CEM Score har aldrig været lavere end i dag! CEM Scoren er udviklet af CEM Institute-Voxmeter og udtrykker en virksomheds reelle kundebalance. Den tager udgangspunkt i alle væsentlige kundeberøringsflader, som er udslagsgivende for kundernes loyalitet og evne til at skabe yderligere omsætning i en specifik branche. Analyseteknologien Catglobe sikrer, at CEM Scoren er dynamisk, således at de områder, der af den enkelte kunde vurderes som vigtigst, vægtes højere i tilknytning til kundens vurdering. Dermed afspejler CEM Scoren den til enhver tid aktuelle kundeforventning og vurdering. CEM Scoren beregnes på basis af 48 hovedområder og dertilhørende underområder. Teknologien Catglobe og systematikken i indsamlingen betyder, at CEM Institute-Voxmeter løbende kan indkredse præcis de faktorer, der for en virksomhed i en given branche enten er årsag til dens succes eller sender den på kurs mod fiasko. Den maksimale CEM Score er

5

6

7 CEM Intelligence KUNDE- & MARKEDS- NAVIGATIONSSYSTEM CEM Institute-Voxmeter er en 100 % uafhængig, danskejet virksomhed. Vi har 14 års erfaring med interview- og rapporteringsløsninger. Som tak til de mange mennesker, der deltager i vores undersøgelser, støttede vi velgørende organisationer med mere end DKK i 2012.

8 CEM Intelligence sikrer hurtig succes - fordi værdifuld viden flyder uhindret til rette aktør! Den kloge leder har for længst indset værdien i at anskaffe sig intelligence jo mere struktureret, relevant, opdateret, integreret og valid, virksomhedens viden er, desto mere succes opnår virksomheden! CEM Intelligence samler al viden i én sammenhængende mosaik bestående af de brudstykker, der ellers typisk fortolkes og analyseres hver for sig. Med CEM Intelligence opnår du således overblik - og viden flyder frit direkte fra kunder, databehandling og distribution til rette aktør, som dermed kan sikre rettidig handling. Sammenhængskraften er omdrejningspunktet CEM Intelligence kanaliserer relevant viden ud til den enkelte aktør, som således kan opfylde sin mission perfekt. Alle medarbejdere agerer ud fra et fælles, validt vidensgrundlag, så alle synkront arbejder på at matche markedets behov i overensstemmelse med virksomhedens strategi. CEM Intelligence-DNA en er indlejret i teknologien Catglobe, der består af fire strenge, som sammen udgør en GPS over dit markedskort: 1) Forudse: Se hvor I står sammenlignet med konkurrenterne og forudse, hvilke planer, kunderne har i fremtiden. 2) Tiltræk: Se jeres og konkurrenternes performance inden for kommunikation og markedsføring. Få klarhed over, hvor I skal sætte ind, så I kan tiltrække flere nye kunder. 3) Vind: Se jeres og konkurrenternes salgsevner og metoder og få klarhed over, hvor I skal sætte ind for at vinde flere nye kunder. 4) Fasthold: Se jeres og konkurrenternes performance inden for kundeloyalitet. Bliv løbende orienteret om kundernes behov og forventninger, samt hvordan I skal sætte ind, så I kan fastholde de vigtige kunder. Begynd at arbejde med CEM Intelligence, allerede i dag Med CEM Intelligence kan du starte straks med den første DNA-streng; Forudse. Her indsamler vi registerdata og interview pr. år, hvilket sikret, at du kan se udviklingen i din branche og konjunkturen generelt. Derefter kan vi hjælpe dig med at udbygge jeres egen CEM Intelligence, så I får alle fire DNA-strenge på plads. Voxmeter har tyvstartet og bruger allerede nu store beløb på at indsamle intelligence inden for en lang række brancher sikkert også din. På den måde har vi gjort det billigt at komme i gang. 1 års adgang til strengen Forudse og teknologien Catglobe koster det ,- kr. pr. år. Opstartspakken kalder vi CEM Economy. Christian Stjer er arkitekten bag udviklingen af CEM Intelligence, som startede i Synkront med udviklingen af koncept og metodikker har vi udviklet teknologien Catglobe et banebrydende analyseværktøj, som vi er meget stolte af. Du er velkommen til at kontakte Christian Stjer, hvis du ønsker mere viden om CEM Intelligence eller ønsker en præsentation af systemet. Christian Stjer, Direktør, cs@voxmeter.dk.

9 Koncept: CEM Intelligence I teknologien Catglobe samles og opdateres al markedsviden, så du får en effektiv GPS over dit markedskort og kan se alle væsentlige facts om kunder, konkurrenter, konjunktur og meget mere. Branchemonitorering Købshistorik/-adfærd Købsplaner/-intentioner Økonomi: aktuelt/fremtid Demografi Livsstil Politik Fremtidstrends Bekymringer FORUDSE CEM Economy: Se hvordan markedet udvikler sig for dig og dine konkurrenter. Følg med i kundernes afrapportering om ting, de finder interessante i fremtiden. Analyse & Statistik: I Catglobe-systemet kan du lave statistik og segmentere på alle spørgsmål og variabler samt hente eksterne data såsom salgstal, aktiekurser mm. Start med CEM Economy og udbyg eventuelt senere med jeres egen CEM Intelligence Kunde: Tilgang & Frafald Konkurrentovervågning Image Kommunikation Markedsføring Kundeloyalitet Salg/Service/Rådgivning Innovation TILTRÆK, VIND, FASTHOLD CEM Customized: Du sikres 360 graders markedsindsigt og forståelse for kundernes behov. Kør med som passager på en tur, hvor kunden er chauffør og fortæller dig præcis de ting, der gør, at du kan vinde loyaliteten og markedet!

10 FORUDSE

11 Se hvor vi befinder os nu, og hvor vi er på vej hen! Inden for: - Økonomien - Forbrugerne - Bankerne - Bilmarkedet - Byggemarkedet - Ejendomsmarkedet - Detailhandlen - Dagligvarebutikker - Rejsebranchen - Forlystelser - Mediemarkedet - Internettet - Politik - Danskernes bekymringer Vi servicerer verdens klogeste kunder!

12 Bliv aldrig overrasket af udviklingen! Voxmeter har samlet alle væsentlige informationer om samfunds- og markedsudviklingen ét og samme sted. Informationerne er tilgængelige i et brugervenligt, online analysesystem, hvor viden løbende opdateres og vises. Informationerne sendes desuden i en printbar rapport, og du kan udpege emner, du ønsker tilsendt via , så snart resultaterne opdateres. Voxmeter varsler om det, der sker - før det sker! Eft 02 For 03 Eft 03 For 04 Eft 04 For 05 Eft 05 For 06 Eft 06 For 07 Eft 07 For 08 Eft 08 For 09 Eft 09 For 10 Eft 10 For 11 Eft 11 For 12 Eft 12 Vi servicerer verdens klogeste kunder!

13 Vi samler økonomernes prognoser Voxmeter opdaterer løbende prognoser fra de etablerede økonomer, som typisk er baseret på registerdata og individuelle prognosemodeller. Denne service betyder, at du ikke længere behøver at opsnappe de enkelte prognoser stykvist, men altid har dem samlet ét og samme sted. Vi laver desuden en løbende gennemsnitsberegning for dig.

14 Samler købsadfærd og fremtidsplaner Voxmeter bruger millioner af kroner hvert år på at levere valid data til dig! I CEM Economy, hvor du kan forudse markedet, gennemfører vi telefoninterview om ugen altså interview om året. Alle resultaterne opdateres løbende og ses i analyseværktøjet, som tilgås online. Vi skræddersyer forsiden med de områder, som er relevante for dig. Du får desuden tilsendt en , når der er nye resultater på emner, du selv har udpeget som vigtige. en indeholder et link til portalen, så du aldrig behøver huske adgangskoder!

15 Overskuelige og dynamiske rapporter Du får status og prognoser, både online og som en printrapport. På et enkelt øjeblik kan du spotte, hvorvidt et område er gået frem eller tilbage; både fra kvartal til kvartal og sæsonmæssigt. Desuden kan du klikke på et givent emne, hvorefter du sendes over i krydstabuleringsmodulet her kan emnet segmenteres op mod ca. 400 variabler, så du også kan lave målgruppeanalyser.

16 Gratis prøveadgang i 7 dage Gå ind på: og modtag straks din adgangskode Få adgang til vores online analysesystem og modtag en analyserapport hver måned!

17 CEM Intelligence Din GPS over markedet CEM INTELLIGENCE

18 CEM Intelligence-DNA en i praksis CEM Intelligence samler al viden i en mosaik bestående af de brudstykker, som ellers typisk lever sit eget isolerede liv og håndbæres, fortolkes og analyseres hver for sig. Med CEM Intelligence bringer vi orden og automatiserer vidensindsamlingen, så den flyder frit direkte fra kunder, databehandling og distribution til rette aktør, som dermed kan sikre rettidig handling. Voxmeter bruger allerede millioner af kroner på at indsamle intelligence inden for en lang række brancher sikkert også din. Vi kan således hurtigt og kosteffektivt forbedre din virksomhed! Viden i en traditionel virksomhed Periodisk og ustruktureret dataindsamling Bekostelig periodisk viden, som deles i brudstykker Virksomhed med CEM INTELLIGENCE

19 Viden i den intelligente organisme Catglobe-systemet er ét af verdens bedste analyseværktøjer til at håndtere alle former for spørgsmålstyper og logikker. Spørgeskemaer sættes op, så de er præsentable, og afstemmes efter, om interviewene skal gennemføres via WEB, telefon, laptop, SMS, smartphone, konsol osv. Catglobe er det eneste analysesystem i verden, hvor du specificerer, at der automatisk skal udsendes mails med udvalgte resultater og KPI er, samt at der skal udløses alarmer, hvis en data-tolerance overskrider et niveau, du på forhånd har fastsat. Vil skifte bank indenfor 12 måneder I Catglobe kan du registrere alle væsentlige begivenheder, som herefter vises i alle dine udviklingsgrafikker. Det kan være alt fra reklamekampagner og mediesager til aktiekurser og salgstal. Statistik- og afrapporteringsdelen i Catglobe er kronen på værket! På en meget fleksibel måde sikres du, at din viden modtages i præcist det miljø, du færdes i, og på rette tid, når du har brug for den.

20 Catglobe håndterer alle interviewformer! Gennemfør selv interview eller få Voxmeter til det Call Center - Telefon: Dialog, interview og rekruttering Paneler: Kunder, medlemmer og nationalt repræsentative paneler. Face to Face: Hall-test, butikker, gade, besøgsinterview mv. Digitalt: Mobil spørgsmål & svar Tablets/Smartphone/Konsol SMS QR-koder Voxmeter hjælper med kvalitativ analyse Kvalitativt: Fokusgrupper, deltagerobservation og dybdeinterview.

21 Høj datakvalitet sikrer dig den rette kurs! Telefoninterview: Voxmeter gennemfører hver uge minimum telefoninterview, nationalt repræsentative. Her afdækker vi bl.a. politik, danskernes økonomi, købsadfærd og fremtidsplaner mm. Voxmeters interviewere er typisk i gang med en længerevarende uddannelse og aflønnes med fast timeløn uden brug af akkord eller bonusordninger. WEB-interview: Voxmeters interviewere er dygtige til at motivere de mennesker, vi interviewer i telefonen til også at deltage i vores internetpanel. Derfor er vores panelrespondenter altid tilfældigt udvalgt, og de har ikke selv haft mulighed for at tilmelde sig vort panel. For at motivere flest mulige typer mennesker, har vi opbygget en 3-trins incitamentsstruktur: 1. Som tak for, at en stor del af befolkningen bruger tid på at besvare vores spørgsmål, donerer vi penge til velgørende hjælpeorganisationer over 0,5 mio. kr. i For hvert minut, en respondent bruger på at besvare et web-spørgeskema, optjenes 1 krone. Pengene kan bruges på donationer, køb af gavekort eller lodder til lodtrækning. 3. Hver måned trækker vi lod om forskellige præmier. På denne måde arbejder vi for at sikre et repræsentativt og statistisk validt datagrundlag.

22 Ring eller skriv til os: Anne Sidenius, Chefkonsulent Kvalitativt: Analyse, Fokusgruppe & Dybdeinterview Anna M. Christensen, Analysedirektør Kvantitativt: Analyse, Interview & Statistik Ulrik Hjarnaa, Adm. direktør Dataindsamling & Rapporteringsløsninger Christian Stjer, Stifter & Bestyrelsesformand Forretnings- & brancheløsninger CEM Institute-Voxmeter Aabenraa 33 DK-1124 København K CVR/VAT: CEM Institute-Voxmeter er en 100 % uafhængig, danskejet virksomhed. Vi har 14 års erfaring med interview- og rapporteringsløsninger. Som tak til alle de mennesker, der deltager i vores kunders undersøgelser, støttede vi velgørende organisationer med mere end DKK i 2012.

Frygten for arbejdsløshed falder

Frygten for arbejdsløshed falder Frygten for arbejdsløshed falder Frygten for arbejdsløshed falder markant I CEM Economy ses det største fald i frygten for arbejdsløshed siden vinteren 2009. Ikke siden vinteren 2006 er frygten for arbejdsløshed

Læs mere

Danmarks Banker Udsnit af årsrapport for 2013

Danmarks Banker Udsnit af årsrapport for 2013 Danmarks Banker Udsnit af årsrapport for 2013 CEM Bank Intelligence Marked: Privatkunder 13. januar 2014 Voxmeter er et uafhængigt, danskejet analyseinstitut. Vi er specialister i interview, analyser og

Læs mere

Status Thomas Borgen - 1-års jubilæum. Herværende rapport er udarbejdet til Jyllands-Posten. Af Christian Stjer, adm. dir.

Status Thomas Borgen - 1-års jubilæum. Herværende rapport er udarbejdet til Jyllands-Posten. Af Christian Stjer, adm. dir. Status Thomas Borgen - 1-års jubilæum Herværende rapport er udarbejdet til Jyllands-Posten Af Christian Stjer, adm. dir. Indhold Introduktion af CEM Bank Intelligence... 3 Resultater CEM Bank Intelligence...

Læs mere

Tabelrapport / 2018 for Finanssektorens Arbejdsgiverforening. voxmeter.dk Vi har verdens klogeste kunder

Tabelrapport / 2018 for Finanssektorens Arbejdsgiverforening. voxmeter.dk Vi har verdens klogeste kunder Tabelrapport / 2018 for Finanssektorens Arbejdsgiverforening voxmeter.dk info@voxmeter.dk +45 70 20 23 24 Vi har verdens klogeste kunder 1 Formål med undersøgelsen... 2 2 Metode og gennemførelse... 2 2.1

Læs mere

Kommunebarometer Kommunalvalg Temaer 2017

Kommunebarometer Kommunalvalg Temaer 2017 Kommunebarometer Kommunalvalg Temaer 2017 Vi har verdens klogeste kunder DEMO-RAPPORT. Se de rigtige tal for din kommune. Seneste rapport udkom oktober 2017. All rights reserved 2017 Voxmeter A/S Kommunalvalg

Læs mere

Temarapport: Kundernes oplevelse af om deres bankrådgiver optræder som sælger eller ej

Temarapport: Kundernes oplevelse af om deres bankrådgiver optræder som sælger eller ej Temarapport: Kundernes oplevelse af om deres bankrådgiver optræder som sælger eller ej Design, metode & stikprøve: Voxmeter monitorerer løbende en række brancher. Inden for banksektoren, monitoreres fast

Læs mere

Undersøgelse om pårørende. Juli 2017

Undersøgelse om pårørende. Juli 2017 Undersøgelse om pårørende Indhold Metode s. 3 Holdninger til pårørendes hjælp s. 4 Holdning til Bedstes første sygedag s. 14 Pårørende s. 16 Profil på den typiske pårørende s. 17 Hvor mange hjælper en

Læs mere

Foredragsmarkedet. Foredragsevaluering

Foredragsmarkedet. Foredragsevaluering Foredragsmarkedet Foredragsevaluering August 2014 Manglende evaluering skaber dårligere oplevelse af foredrag En undersøgelse gennemført af Voxmeter for Speakerscore om det Danske foredragsmarked viser,

Læs mere

CEM Economy Rapport. Politik & Konjunktur

CEM Economy Rapport. Politik & Konjunktur CEM Economy Rapport Politik & Konjunktur Indhold Politik... 3 Sådan vil danskerne stemme i dag uge 51, 2013... 3 Tilliden til regeringen stiger... 4 Helle Thorning-Schmidt styrkes... 5 Hver tredje i tvivl

Læs mere

Se jer selv med kundernes øjne...

Se jer selv med kundernes øjne... Se jer selv med kundernes øjne... FORORD If only you could see what I ve seen with your eyes, siger robotten til sin skaber i Ridley Scott-filmen Blade Runner. Den vision er nu blevet virkeliggjort med

Læs mere

Danmarks bedste banker år 2014 Kåring for 8. år i træk - Voxmeter for Ritzaus Bureau

Danmarks bedste banker år 2014 Kåring for 8. år i træk - Voxmeter for Ritzaus Bureau Danmarks bedste banker år 2014 Kåring for 8. år i træk - Voxmeter for Ritzaus Bureau CEM Bank Intelligence Marked: Privatkunder 2014 Udvalgte resultater: Voxmeter monitorerer 48 hovedområder og dertilhørende

Læs mere

Customer Experience Management i praksis

Customer Experience Management i praksis Customer Experience Management i praksis CEM Institute, København, december 2011 CEM Institute har i mere end 10 år udviklet markedets mest effektive software og metodik til praktisering af Customer Experience

Læs mere

Tilfredshed med tandlæger

Tilfredshed med tandlæger Grafikrapport Tilfredshed med tandlæger Undersøgelse om tilfredshed med tandlæger. Gennemført af CEM Institute Voxmeter for TANDLÆGEFORENINGEN Metode Undersøgelsen er baseret på 1000 interview med et nationalt

Læs mere

Danskernes adfærd og intentioner for efteråret 2014

Danskernes adfærd og intentioner for efteråret 2014 Danskernes adfærd og intentioner for efteråret 2014 Færre er bekymret for arbejdsløshed, og færre i befolkningen sparer penge op. Forbruget har ikke ændret sig markant, mens flere anvender internettet

Læs mere

/ CEM Economy 10. marts 2011/ Kun til internt brug / REJSER / CEM Institute se Jer selv med kundernes øjne 1

/ CEM Economy 10. marts 2011/ Kun til internt brug / REJSER / CEM Institute se Jer selv med kundernes øjne 1 / REJSER / CEM Institute se Jer selv med kundernes øjne 1 HØJ MIDDEL LAV Rejser til udlandet Planer de næste 3 måneder frem CEM Institute forventer ingen vækst i efterspørgslen efter ferie til udlandet

Læs mere

Vejledning til udfyldelse. af den digitale version af den nationale brugerundersøgelse. Vejledning til udfyldelse TNS

Vejledning til udfyldelse. af den digitale version af den nationale brugerundersøgelse. Vejledning til udfyldelse TNS af den digitale version af den nationale brugerundersøgelse. Digital indsamling hvorfor det? Fordelene ved at digitalisere er, at undersøgelsen bliver mere dynamisk og I, udstillingsstederne, får bedre

Læs mere

Automatisk Guitartuner. Der skal foretages desk research såvel som field research.

Automatisk Guitartuner. Der skal foretages desk research såvel som field research. Markedsundersøgelse Metode Der skal foretages desk research såvel som field research. o Hovedvægten vil blive lagt på desk research til at skaffe alle nødvendige oplysninger. o Det vil blive suppleret

Læs mere

METODEBILAG FRIVILLIGRAPPORT , BEFOLKNINGSUNDERSØGELSEN. Tal om det frivillige Danmark. Om undersøgelsens metode. Spørgeskema.

METODEBILAG FRIVILLIGRAPPORT , BEFOLKNINGSUNDERSØGELSEN. Tal om det frivillige Danmark. Om undersøgelsens metode. Spørgeskema. METODEBILAG FRIVILLIGRAPPORT 2016-2018, BEFOLKNINGSUNDERSØGELSEN Tal om det frivillige Danmark Ref.: HDJ, MH 15. august 2017 Om undersøgelsens metode Dataindsamlingen til Frivilligrapportens befolkningsundersøgelse

Læs mere

/ Konjunkturen 3 til 6 måneder frem /

/ Konjunkturen 3 til 6 måneder frem / / Konjunkturen 3 til 6 måneder frem / CEM Institute - Se Jer selv med kundernes øjne 1 Konjunkturen 3 til 6 måneder frem Udsigt til øget privatforbrug Uroen i Mellemøsten med stigende energipriser skaber

Læs mere

CEM ECONOMY Online Analysebanken

CEM ECONOMY Online Analysebanken CEM Economy Rapport 1. kvartal 2014 (uddrag) CEM ECONOMY Online Analysebanken CEM : +45 70 20 23 24 www.voxmeter.dk Indhold Politik... 3 Tilliden til politikerne er væk... 3 Politisk interesse stiger...

Læs mere

METODEBILAG FRIVILLIGRAPPORT , BEFOLKNINGSUNDERSØGELSEN

METODEBILAG FRIVILLIGRAPPORT , BEFOLKNINGSUNDERSØGELSEN METODEBILAG FRIVILLIGRAPPORT 2016-2018, BEFOLKNINGSUNDERSØGELSEN Tal om det frivillige Danmark Ref.: HDJ, MH 31. oktober 2017 Om undersøgelsens metode Dette bilag beskriver forskellige metodiske forhold

Læs mere

/ MEDIER - INTERNET /

/ MEDIER - INTERNET / / MEDIER - INTERNET / CEM Institute se Jer selv med kundernes øjne 1 HØJ MIDDEL Medier Internet Planer de næste 3 måneder frem CEM Institute forventer et fald blandt folk, som har planer om at skaffe sig

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

/ ELEKTRONIK - MOBILTELEFONER /

/ ELEKTRONIK - MOBILTELEFONER / / ELEKTRONIK - MOBILTELEFONER / CEM Institute se Jer selv med kundernes øjne 1 HØJ MIDDEL Elektronik Mobiltelefoner Efterspørgsel 3 måneder frem Andelen af personer der har planer om at købe en mobiltelefon,

Læs mere

Altid med, altid opdateret

Altid med, altid opdateret MIT BDO BDO Online Sikker og nem login Mit BDO benytter NemID til login. Det betyder, at du ikke får endnu et brugernavn og en adgangskode at holde styr på. Hold dig opdateret Download vores App Mit BDO

Læs mere

/ CEM Economy 10. marts 2011/ Kun til internt brug / REJSER / CEM Institute se Jer selv med kundernes øjne 1

/ CEM Economy 10. marts 2011/ Kun til internt brug / REJSER / CEM Institute se Jer selv med kundernes øjne 1 / REJSER / CEM Institute se Jer selv med kundernes øjne 1 HØJ MIDDEL LAV Rejser til udlandet Planer de næste 3 måneder frem CEM Institute forventer ingen vækst i efterspørgslen efter ferie til udlandet

Læs mere

EKSPORTBAROMETER 2013

EKSPORTBAROMETER 2013 DANSK-TYSK HANDELSKAMMERS EKSPORTBAROMETER 2013 Dansk-Tysk Handelskammer DANSKE EKSPORTØRER TROR PÅ FREMTIDEN De danske eksportører forventer, at deres eksport til Tyskland stiger i 2014. Det viser Dansk-Tysk

Læs mere

Cykel Score når chips sætter gang i cyklisterne

Cykel Score når chips sætter gang i cyklisterne Artikel til Vejforum 2011 Cykel Score når chips sætter gang i cyklisterne Civilingeniør Troels Andersen, Fredericia Kommune, troels.andersen@fredericia.dk CykelScore er et helt nyt kampagnekoncept til

Læs mere

CEM Bank Intelligence

CEM Bank Intelligence CEM Bank Intelligence 360 Monitorering Markedsandel/Kendskab 1.000 interview hver uge: 52.000 interview pr. år. Nationalt repræsentativt. Sample tilfældigt udvalgt. Kvoteret på køn, alder og geografi.

Læs mere

CEM Economy - sådan er danskerne, i dag, i fremtiden og udviklingen igennem 30 år!

CEM Economy - sådan er danskerne, i dag, i fremtiden og udviklingen igennem 30 år! Som optakt til en helt ny version af CEM Economy den 10. december, udsendes denne konjunkturrapport gratis! CEM Economy - sådan er danskerne, i dag, i fremtiden og udviklingen igennem 30 år! CEM Institute-Voxmeter

Læs mere

Få en psykologisk analyse af din virksomheds markedsføring! Brand Type Test

Få en psykologisk analyse af din virksomheds markedsføring! Brand Type Test Få en psykologisk analyse af din virksomheds markedsføring! Brand Type Test Hvilken mennesketype afspejler din markedsføring? Image-effekten af markedsføring skal kunne måles! Derfor har vi udviklet Brand

Læs mere

Grundlæggende metode og videnskabsteori. 5. september 2011

Grundlæggende metode og videnskabsteori. 5. september 2011 Grundlæggende metode og videnskabsteori 5. september 2011 Dagsorden Metodiske overvejelser Kvantitativ >< Kvalitativ metode Kvalitet i kvantitative undersøgelser: Validitet og reliabilitet Dataindsamling

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

FÅ MERE UD AF DINE ONLINE KONKURRENCER

FÅ MERE UD AF DINE ONLINE KONKURRENCER FÅ MERE UD AF DINE ONLINE KONKURRENCER STØRRE SALG, FLERE PERMISSIONS, MERE VIDEN, STØRRE LOYALITET FOR DE SAMME PENGE JUHLSEN A/S JUHLSEN.COM 21 37 25 85 1 3 GODE RÅD Skal du kun læse én side i den her

Læs mere

Boligejernes forståelse af boliglån Bidragssats, rentetillæg, afdragsfrihed

Boligejernes forståelse af boliglån Bidragssats, rentetillæg, afdragsfrihed Boligejernes forståelse af boliglån Bidragssats, rentetillæg, afdragsfrihed En undersøgelse for Penge- og Pensionspanelet Dorthe Ibinger & Christian Brüggemann 24-10-2017 Om undersøgelsen Kantar Gallup

Læs mere

Den eneste løsning der giver medarbejderne et naturlig incitament til at gøre tingene endnu bedre.

Den eneste løsning der giver medarbejderne et naturlig incitament til at gøre tingene endnu bedre. Den eneste løsning der giver medarbejderne et naturlig incitament til at gøre tingene endnu bedre. Loyalty Forum 2013 i samarbejde med det dansk-engelske handelskontor i London For alle kunder og partnere

Læs mere

Kundeanalyse for [Kundenavn] Gennemført af JYSK ANALYSE A/S [måned og år]

Kundeanalyse for [Kundenavn] Gennemført af JYSK ANALYSE A/S [måned og år] Kundeanalyse for [Kundenavn] Gennemført af [måned og år] Indhold 1 Baggrund og formål side 3 6 Tilfredshed/betydning Hvor tilfredse er kunderne med en række forhold? Vil kunderne anbefale forretningen?

Læs mere

For: Mellemfolkeligt Samvirke 10-12-2014 Side 1 af 17. Stikprøve: Antal respondenter: Dataindsamlingsperiode: Vægtning: Om læsning af tabellerne:

For: Mellemfolkeligt Samvirke 10-12-2014 Side 1 af 17. Stikprøve: Antal respondenter: Dataindsamlingsperiode: Vægtning: Om læsning af tabellerne: For: Mellemfolkeligt Samvirke 10-12-2014 Side 1 af 17 Stikprøve: Udtrukket blandt 16+ årige i DK Panelet Stikprøven er udtrukket tilfældig stratificeret på køn, alder og geografi (region), så den afspejler

Læs mere

/ MEDIER Ugeblade og Magasiner /

/ MEDIER Ugeblade og Magasiner / / MEDIER Ugeblade og Magasiner / CEM Institute se Jer selv med kundernes øjne 1 HØJ MIDDEL Medier Ugeblade & Magasiner Planer de næste 3 måneder frem CEM Institute forventer et større fald i indekstallet

Læs mere

Penge- og Pensionspanelet Black Friday

Penge- og Pensionspanelet Black Friday Penge- og Pensionspanelet Black Friday 09-11-2018 Om undersøgelsen Kantar Gallup har på vegne af Penge- og Pensionspanelet gennemført en undersøgelse omkring danskernes økonomi ift. julen, uforudsete udgifter

Læs mere

Kunde afgang/tilgang Ultimo 2015 Ultimo 2016

Kunde afgang/tilgang Ultimo 2015 Ultimo 2016 Kunde afgang/tilgang Ultimo 2015 Ultimo 2016 23. Januar 2017 Vi har verdens klogeste kunder Introduktion Danmarks mest omfattende bankanalyse 146.000 interview plus boost i forskellige segmenter, med bankkunder

Læs mere

MEDLEMSKAB VIDEN TIL VÆKST RETAIL VIDEN RETAIL UPDATES RETAIL SPARRING

MEDLEMSKAB VIDEN TIL VÆKST RETAIL VIDEN RETAIL UPDATES RETAIL SPARRING MEDLEMSKAB VIDEN TIL VÆKST RETAIL VIDEN RETAIL UPDATES RETAIL SPARRING Om medlemskabet EBELTOFT GROUP Retail Institute Scandinavia er en del af det globale netværk af videns- og konsulenthuse med speciale

Læs mere

/ ELEKTRONIK IT/COMPUTER /

/ ELEKTRONIK IT/COMPUTER / / ELEKTRONIK IT/COMPUTER / CEM Institute se Jer selv med kundernes øjne 1 HØJ MIDDEL Elektronik IT/Computer Efterspørgsel 3 måneder frem Den seneste prognose fra CEM Institute viser, at handlen med computere

Læs mere

Penge- og Pensionspanelet: Jul og økonomi

Penge- og Pensionspanelet: Jul og økonomi Penge- og Pensionspanelet: Jul og økonomi 09-11-2018 Om undersøgelsen Kantar Gallup har på vegne af Penge- og Pensionspanelet gennemført en undersøgelse omkring danskernes økonomi ift. julen, uforudsete

Læs mere

FRIVILLIGHED I DET GRØNNE Undersøgelse af rammerne for frivilligt arbejde i Københavns Kommunes grønne områder Marts 2011

FRIVILLIGHED I DET GRØNNE Undersøgelse af rammerne for frivilligt arbejde i Københavns Kommunes grønne områder Marts 2011 FRIVILLIGHED I DET GRØNNE Undersøgelse af rammerne for frivilligt arbejde i Københavns Kommunes grønne områder Marts 2011 ISBN 978-87-92689-33-7 Københavns Kommune Marts 2011 Center for Ressourcer Teknik-

Læs mere

Lær jeres kunder - bedre - at kende

Lær jeres kunder - bedre - at kende Tryksag 541-643 Læs standarden for kundetilfredshedsundersøgelse: DS/ISO 10004:2012, Kvalitetsledelse Kundetilfredshed Overvågning og måling Vejledning I kan købe standarden her: webshop.ds.dk Hvis I vil

Læs mere

Integration af SAS Business Intelligence i kundeorienteret internetportal

Integration af SAS Business Intelligence i kundeorienteret internetportal Integration af SAS Business Intelligence i kundeorienteret internetportal Dennis Andersen Product Manager Issuer Service SAS Forum, 30. maj 2008 Agenda Kort om VP og VP s Issuer Service forretning Hvad

Læs mere

Hjælp mig med at arbejde med mine kundedata (Customer Intelligence)

Hjælp mig med at arbejde med mine kundedata (Customer Intelligence) Hjælp mig med at arbejde med mine kundedata (Customer Intelligence) Kundelivstidsværdi, Customer Insights, Customer Life Time Management, Customer Life Time Value, CRM strategi, kundeloyalitet osv. Det

Læs mere

/ DETAILHANDEL - FØDEVARER /

/ DETAILHANDEL - FØDEVARER / / DETAILHANDEL - FØDEVARER / CEM Institute se Jer selv med kundernes øjne 1 HØJ MIDDEL Detail - Fødevarer Efterspørgsel 3 måneder frem CEM Institutes prognose for omsætningen af fødevarer i foråret 2011

Læs mere

Penge- og Pensionspanelet Økonomi efter julen

Penge- og Pensionspanelet Økonomi efter julen Penge- og Pensionspanelet Økonomi 09-11-2018 Om undersøgelsen Kantar Gallup har på vegne af Penge- og Pensionspanelet gennemført en undersøgelse omkring danskernes økonomi ift. julen, uforudsete udgifter

Læs mere

Opgave til Salg og service niveau C

Opgave til Salg og service niveau C Opgave til Salg og service niveau C Beskrivelse Eleverne skal i denne opgave arbejde med at planlægge og gennemføre en markedsanalyse. Markedsanalysen skal gennemføres i marken, således at eleverne måske

Læs mere

SURVEY. 2015: Digitalisering og disruption i revisorbranchen.

SURVEY. 2015: Digitalisering og disruption i revisorbranchen. 2015: Digitalisering og disruption i revisorbranchen SURVEY www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisosiderernes 1 af 7interesser

Læs mere

Visma Rappor tering og Analyse Rapporter der dækker hele virksomhedens behov

Visma Rappor tering og Analyse Rapporter der dækker hele virksomhedens behov Visma Rappor tering og Analyse Rapporter der dækker hele virksomhedens behov Et webbaseret værktøj som gør informationerne og tallene i virksomhedens forretningssystemer tilgængelige for alle ansatte Visma

Læs mere

Salgsmål % 24% 39% 14% Hvor tæt kommer I på jeres salgsmål i 2016 / antal sælgere i salgsafdeling

Salgsmål % 24% 39% 14% Hvor tæt kommer I på jeres salgsmål i 2016 / antal sælgere i salgsafdeling Salgstrends 2017 Hvor tæt kommer I på jeres salgsmål i 2016 / antal sælgere i salgsafdeling Salgsmål 2016 Over 110% 101-110% 100% 7% 16% 24% 47% når salgsbudgettet for 2016. 47% af sælgerne mener, at deres

Læs mere

1. Frekvenstabeller. Tabel 1: Ville du være modstander af, at din datter giftede sig med en dansker?

1. Frekvenstabeller. Tabel 1: Ville du være modstander af, at din datter giftede sig med en dansker? Indholdsfortegnelse 1. Frekvenstabeller... 3 2. Kryds med køn... 5 3. Kryds med alder... 7 4. Kryds med Region... 9 5. Kryds med Indkomst... 11 6. Kryds med oprindelsesland... 13 7. Om undersøgelsen...

Læs mere

Vi glæder os til at arbejde sammen med jer! De bedste hilsner. Sebastian Hansen og Bjarke Nielsen HeltSimpelt.dk

Vi glæder os til at arbejde sammen med jer! De bedste hilsner. Sebastian Hansen og Bjarke Nielsen HeltSimpelt.dk Vi glæder os allerede! Nu går det spændende arbejde i gang og vi skal om lidt levere jeres nye hjemmeside, blog, webshop eller alle tre dele samlet i et. Derfor skal vi bruge en kravsspecifikation, så

Læs mere

5 veje til at booste dit salg med Microsoft CRM

5 veje til at booste dit salg med Microsoft CRM 5 veje til at booste dit salg med Microsoft CRM Ved du nok om dine kunder? Microsoft CRM fortæller dig alle hemmelighederne I IT Relation Front-data tilpasser og skræddersyer vi Microsoft CRM systemer

Læs mere

/ DETAILHANDEL - MØBLER /

/ DETAILHANDEL - MØBLER / / DETAILHANDEL - MØBLER / CEM Institute se Jer selv med kundernes øjne 1 HØJ MIDDEL LAV Detail Møbler Efterspørgsel 3 måneder frem CEM Institute forventer en stor vækst i folks planer om køb af nye møbler

Læs mere

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring et b a k s m le d e m Om EBELTOFT GROUP Retail Institute Scandinavia er en del af det globale netværk af videns- og konsulenthuse

Læs mere

/ DETAILHANDEL - Musik & Film /

/ DETAILHANDEL - Musik & Film / / DETAILHANDEL - Musik & Film / CEM Institute se Jer selv med kundernes øjne 1 HØJ MIDDEL Detail Musik & Film Efterspørgsel 3 måneder frem Der ses et fald i andelen af forbrugere, der har planer om at

Læs mere

Et salgsværktøj der gør klik til

Et salgsværktøj der gør klik til Et salgsværktøj der gør klik til KUNDER Få mere salg med en online platform til leadgenerering, automatiske e-mail-forløb og effektivisering af salgsprocesser. Lead Tracking Lead Scoring E-mail automatisering

Læs mere

Ydelseskatalog. Tak fordi du downloadede dette dokument vores ydelseskatalog. Vi hjælper dig helt i mål! Ydelseskatalog. Indhold

Ydelseskatalog. Tak fordi du downloadede dette dokument vores ydelseskatalog. Vi hjælper dig helt i mål! Ydelseskatalog. Indhold Indhold 2 Business intelligence workshops 3 Customer Intelligence workshops 4 at få flere kunder 5 at kunne vækste sine kunder 6 at kunne fastholde sine kunder 7 Generelt om segmentering 8 Behovsbasere

Læs mere

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPortal

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPortal er den enkle, webbaserede indgangsvinkel til ProMark både når det drejer sig om registrering af egen tid og opgaver, information og udførelse af konkrete arbejdsopgaver. kører i en webbrowser og kan også

Læs mere

EVALUERING AF BOLIGSOCIALE AKTIVITETER

EVALUERING AF BOLIGSOCIALE AKTIVITETER Guide EVALUERING AF BOLIGSOCIALE AKTIVITETER Det er rart at vide, om en aktivitet virker. Derfor følger der ofte et ønske om evaluering med, når I iværksætter nye aktiviteter. Denne guide er en hjælp til

Læs mere

Én IT løsning, mange fordele AX TRAVEL. - fremtidens rejsebureauløsning

Én IT løsning, mange fordele AX TRAVEL. - fremtidens rejsebureauløsning Én IT løsning, mange fordele - fremtidens rejsebureauløsning Privatejet virksomhed Etableret i 1987 100 % danskejet Hovedkontor i Allerød og kontor i Århus +80 medarbejdere Solid og positiv økonomi gennem

Læs mere

Tilbud du ikke plejer at få. Side 1

Tilbud du ikke plejer at få. Side 1 Tilbud du ikke plejer at få Side 1 Side 2 Vores opskrift på succes. Stædighed og gode forbindelser. Med mere end 50 års erfaring med tilbudsformidling og et kundegrundlag i millionstørrelsen kan vi eksponere

Læs mere

BDO s digitale produkter

BDO s digitale produkter BDO s digitale produkter Altid med, altid opdateret Download vores app Mit BDO i App Store og Google Play og få adgang til: Login til Mit BDO BDO s guide Skat, moms og personalegoder Indscanning af bilag,

Læs mere

/ UDBUD EFTERSPØRGSEL/

/ UDBUD EFTERSPØRGSEL/ / UDBUD EFTERSPØRGSEL/ CEM Institute Se Jer selv med kundernes øjne 1 HØJ MIDDEL Ejendomssalg - Hus Udbud 3 måneder frem CEM Institutes prognose peger på en vækst på 6 pct. målt fra foråret 2010 til foråret

Læs mere

HAVETS MOTIONISTER En klub- og medlemsundersøgelse i Dansk Sejlunion

HAVETS MOTIONISTER En klub- og medlemsundersøgelse i Dansk Sejlunion HAVETS MOTIONISTER En klub- og medlemsundersøgelse i Dansk Sejlunion Af DIF Analyse v. Kasper Lund Kirkegaard HAVETS MOTIONISTER Baggrund for undersøgelsen Præsentation af de tre delnotater Hovedpointer

Læs mere

ProspectFinder. Intelligent B2B leadgenerering

ProspectFinder. Intelligent B2B leadgenerering ProspectFinder Intelligent B2B leadgenerering 2 Kundernes købsproces har ændret sig Det kræver en ny proces for virksomheders leadgenerering IDENTIFICERING Det bliver stadig vigtigere aktivt at identificere

Læs mere

All rights reserved 2016 Voxmeter A/S

All rights reserved 2016 Voxmeter A/S All rights reserved 2016 Voxmeter A/S Danmarks mest omfattende bankanalyse 146.000 interview plus boost i forskellige segmenter, med bankkunder fordelt ugentligt. Målgruppen er B2C. Der er udelukkende

Læs mere

Oftede Stillede Spørgsmål

Oftede Stillede Spørgsmål Oftede Stillede Spørgsmål Værd at vide om Shopbox Hvorfor bruge Shopbox? Mere end 3 millioner danskere bruger dagligt Facebook, Google og læser e-mail på nettet. Med Shopbox kan virksomheder drage fordel

Læs mere

Grundlæggende metode og. 2. februar 2011

Grundlæggende metode og. 2. februar 2011 Grundlæggende metode og videnskabsteori 2. februar 2011 Dagsorden Metodiske overvejelser Kvantitativ >< Kvalitativ metode Validitet og repræsentativitet Stikprøver Dataindsamling Kausalitet Undervejs vil

Læs mere

Læsevejledning til The User Index

Læsevejledning til The User Index Læsevejledning Læsevejledning til The User Index Herunder kan du finde en generel læsevejledning til User Index rapporterne. Læsevejledningen er en generel vejledning på tværs af brancher. Har du spørgsmål

Læs mere

Kundetilfredshedsundersøgelse 2012. Hovedrapport

Kundetilfredshedsundersøgelse 2012. Hovedrapport Kundetilfredshedsundersøgelse 2 Hovedrapport Samlet resultat 2 3 Tilfredshed og Loyalitet Grafen til højre viser de samlede score for tilfredshed og loyalitet blandt de adspurgte kunder. På de næste sider

Læs mere

Penge- og Pensionspanelet Opsparing til uforudsete udgifter

Penge- og Pensionspanelet Opsparing til uforudsete udgifter Penge- og Pensionspanelet Opsparing til uforudsete udgifter 09-11-2018 Om undersøgelsen Kantar Gallup har på vegne af Penge- og Pensionspanelet gennemført en undersøgelse omkring danskernes økonomi ift.

Læs mere

Omnibusundersøgelse om værdig ældrepleje. Gennemført af CEM Institute Voxmeter for

Omnibusundersøgelse om værdig ældrepleje. Gennemført af CEM Institute Voxmeter for Omnibusundersøgelse om værdig ældrepleje Gennemført af CEM Institute Voxmeter for Januar 205 Metode Interviewmetode Undersøgelsen om værdig ældrepleje er gennemført for Ældre Sagen i forbindelse med Voxmeters

Læs mere

/ CEM Economy 10. marts 2011/ Kun til internt brug / ELEKTRONIK / CEM Institute se Jer selv med kundernes øjne 1

/ CEM Economy 10. marts 2011/ Kun til internt brug / ELEKTRONIK / CEM Institute se Jer selv med kundernes øjne 1 / ELEKTRONIK / CEM Institute se Jer selv med kundernes øjne 1 HØJ MIDDEL LAV Elektronik Fotoudstyr Efterspørgsel 3 måneder frem CEM Institute forventer en betydelig vækst i planer om køb af nyt fotoudstyr

Læs mere

Monitorering af danskernes rygevaner. Metodebeskrivelse m.m. Januar 2004

Monitorering af danskernes rygevaner. Metodebeskrivelse m.m. Januar 2004 Monitorering af danskernes rygevaner 2003 Metodebeskrivelse m.m. Januar 2004 Monitorering af danskernes rygevaner 2003 Metodebeskrivelse m.m. Januar 2004 Indhold Side 1.1. Indledning... 1 1.2. Baggrund

Læs mere

Involver dine kunder, leverandører og medarbejdere via sjove og spændende SMS-tjenester

Involver dine kunder, leverandører og medarbejdere via sjove og spændende SMS-tjenester Involver dine kunder, leverandører og medarbejdere via sjove og spændende SMS-tjenester Med vores Mobile Marketing moduler kan du nemt og hurtigt lave : SMS konkurrencer SMS quiz SMS afstemninger SMS nyhedstjenester

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Unges brug af tandpleje

Unges brug af tandpleje Grafikrapport Unges brug af tandpleje Undersøgelse om unges brug af tandpleje Gennemført af CEM Institute Voxmeter for TANDLÆGEFORENINGEN Metode Undersøgelsen er baseret på 500 interview med et nationalt

Læs mere

Brug af online Egen Indsamling ved forespørgsler om indsamling til fødselsdag, jubilæum, begravelser m.m.

Brug af online Egen Indsamling ved forespørgsler om indsamling til fødselsdag, jubilæum, begravelser m.m. Brug af online Egen Indsamling ved forespørgsler om indsamling til fødselsdag, jubilæum, begravelser m.m. - Guide fra BetterNow Juli 2012 - version 1.0 BetterNow Kristen Bernikowsgade 6 1105 Kbh. K www.betternow.dk

Læs mere

Kundetilfredshedsundersøgelse Hovedrapport

Kundetilfredshedsundersøgelse Hovedrapport Kundetilfredshedsundersøgelse 2 Hovedrapport Samlet resultat 2 3 Tilfredshed og Loyalitet Grafen til højre viser den samlede score for tilfredshed og loyalitet blandt de adspurgte kunder. Tilfredshed handler

Læs mere

QUICK GUIDE. Marketing, vågn op!

QUICK GUIDE. Marketing, vågn op! QUICK GUIDE Marketing, vågn op! Nu må du ikke lade overskriften provokere dig for meget. Det er ikke så hårdt ment. Det er et marketingtricks til at fange din opmærksomhed og få dig til at læse denne lille

Læs mere

LEFT MARGIN

LEFT MARGIN Om undersøgelsen TNS Gallup har på vegne af Penge- og Pensionspanelet gennemført en undersøgelse omhandlende bryllup og økonomi for danskere der er inden for de seneste 36 måneder har indgået deres første

Læs mere

Penge- og Pensionspanelet

Penge- og Pensionspanelet Penge- og Pensionspanelet Undersøgelse om privatøkonomi Målgruppe: Danskere, der er blevet separeret eller skilt inden for de seneste 36 måneder Grafikrapport København, november 2011 Udarbejdet af: Anja

Læs mere

Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige?

Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige? Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige? Hvem er IKA og hvorfor vil vi gerne have dig som medlem? Kravene fra EU om anvendelse af direktiverne om offentlige indkøb, bevidstheden om bedre

Læs mere

Tak for jeres forespørgsel om den videre drift af Borgerpanelet samt de tilhørende undersøgelser. Priserne gælder for resten 2014.

Tak for jeres forespørgsel om den videre drift af Borgerpanelet samt de tilhørende undersøgelser. Priserne gælder for resten 2014. From:Lars Lindenberg To:Nina Kragesteen Subject:Re: _Helsingør Kommune Kære Nina Tak for jeres forespørgsel om den videre drift af Borgerpanelet samt de tilhørende undersøgelser. Priserne gælder for resten

Læs mere

ØKONOMISK NYHEDSBREV. Juni 2015

ØKONOMISK NYHEDSBREV. Juni 2015 ØKONOMISK NYHEDSBREV Juni 2015 Velkommen til Økonomisk Nyhedsbrev I dette nyhedsbrev kan du læse om: De mange positive tegn i dansk økonomi, der sammen tyder på økonomisk fremgang, højere beskæftigelse

Læs mere

UNDERSØGELSE AF ELETRONISKE SERVICEYDELSER HOS DANSKE PENSIONSKASSER. En sammenfattende rapport

UNDERSØGELSE AF ELETRONISKE SERVICEYDELSER HOS DANSKE PENSIONSKASSER. En sammenfattende rapport UNDERSØGELSE AF ELETRONISKE SERVICEYDELSER HOS DANSKE PENSIONSKASSER En sammenfattende rapport Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Undersøgelsen... 3 Undersøgelsens konklusion... 4 Oprettelse af henvendelser...

Læs mere

Indeholder alt det, der skaber værdi

Indeholder alt det, der skaber værdi Indeholder alt det, der skaber værdi Velkommen til en revolutionerende tilgang til lydløsninger velkommen til Jabra One Partner Program Bæredygtig vækst og øget profitabilitet er virksomhedsmål, vi alle

Læs mere

Giv mig 5 minutter til at forklare...

Giv mig 5 minutter til at forklare... Daniel Brandt Introduktion Introduktion til online marketing er alt, hvad du foretager dig på internettet med din forretning. Din hjemmeside er typisk der, dine salg kommer fra, derfor skal den være overskuelig

Læs mere

RAPPORT. Frederikssund Kommunes hjemmepleje. Brugertilfredshedsundersøgelse 2015

RAPPORT. Frederikssund Kommunes hjemmepleje. Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 RAPPORT Frederikssund Kommunes hjemmepleje Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Foto: Kenneth Jensen 2/22 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Sammenfatning... 5 Metode... 6 Spørgeskemaet... 7 Svarprocenter

Læs mere

Penge- og Pensionspanelet

Penge- og Pensionspanelet Metoderapport: Større forbrugerundersøgelse Penge- og Pensionspanelet Århusgade 110 2100 København Ø Spørgsmålene i Barometer-undersøgelsen, må ikke eftergøres uden udtrykkelig aftale med Penge- og Pensionspanelet.

Læs mere

Kunde- tilfredsheds- undersøgelse

Kunde- tilfredsheds- undersøgelse Kunde- tilfredsheds- undersøgelse Hovedrapport 3 Samlet resultat og Graferne nedenfor viser de samlede score for tilfredshed og loyalitet blandt de adspurgte kunder. På de næste sider kan du se resultaterne

Læs mere

Kundernes tilfredshed med skadesforsikringsselskaberne i Danmark

Kundernes tilfredshed med skadesforsikringsselskaberne i Danmark [0] Dansk KundeIndex 2003 skadesforsikring Kundernes tilfredshed med skadesforsikringsselskaberne i Danmark Hovedresultater Indledning og metode For tredje år i træk gennemføres en samlet kundetilfredshedsundersøgelse

Læs mere

Den dynamiske ticker giver et godt overblik over C20-indekset eller andet valgt indeks.

Den dynamiske ticker giver et godt overblik over C20-indekset eller andet valgt indeks. Markedsoversigten er en komplet oversigt over aktier, obligationer, valuta og investeringsforeninger. Markedsoversigten kan profilere udvalgte aktier og obligationer, samt vise nyheder, markedskommentarer,

Læs mere

Penge- og Pensionspanelet

Penge- og Pensionspanelet Penge- og Pensionspanelet Undersøgelse om privatøkonomi Målgruppe: Danskere, der er blevet arbejdsløse inden for de seneste 12 måneder Grafikrapport København, november 2011 Udarbejdet af: Anja Gram Marie

Læs mere

Markedsanalyse LAVET AF MADS, NICOLAI, ALEXANDER, JULIE OG MARLENE

Markedsanalyse LAVET AF MADS, NICOLAI, ALEXANDER, JULIE OG MARLENE Markedsanalyse LAVET AF MADS, NICOLAI, ALEXANDER, JULIE OG MARLENE Problemformulering Hvilke udfordringer står de fysiske boligindretningsbutikker overfor? Hvor foretrækker kunderne at shoppe boligindretning?

Læs mere