Dækkende 1. kvartal 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dækkende 1. kvartal 2012"

Transkript

1 Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Dækkende. kvartal 202 Indhold. Indledning. 2. Risikostyringens formål. 3. Overordnet status ved udgang af. kvartal Udviklingen i risici siden seneste kvartalsrapport. 5. Nye risici siden seneste kvartalsrapport. 6. Prioriterings- og besparelseskatalog (change request).

2 . Indledning Regionsrådet for Region Midtjylland har vedtaget en styringsmanual for projektet vedr. om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. I denne styringsmanual stilles der krav om kvartalsmæssig risikorapportering. Nærværende rapport er udarbejdet ved udgangen af. kvartal 202. Rapporten er udarbejdet af bygherrerådgiveren på baggrund af dialog med bl.a. Projektafdelingen, og beskriver de risici, der af bygherrerådgiverens risikokoordinator er vurderet at være de mest betydningsfulde for projektet. Denne vurdering er foretaget på grundlag af de risici, der er identificeret i forbindelse med den daglige risikostyring af projektet. Rapporten fokuserer især på de risici, som er under observation (gule) eller er kritiske (røde). I løbet af. kvartal 202 er der indgået kontrakt med totalentreprenør, 5E, for udførelsen af nyt P- hus. Derudover er. fase af konkurrencen for totalrådgivningen for delprojektet Akutcenter ved at blive afsluttet med udpegning af to team, som går videre til konkurrencens 2. fase, som forløber over sommeren 202. Der er udarbejdet dispositionsforslag for, som er blevet godkendt af brugerne. Der forventes fremsendt prospekt for projektet med tilhørende budget og tidsplan for til Regionsrådets godkendelse på mødet i juni 202. I nærværende rapport behandles, udover de risici, der hører hjemme i. kvartal 202, også risikoemner, der er identificeret ved overgangen til 2. kvartal 202. Dette for at holde Region Midtjylland opdateret i forhold til de forhold som Projektafdelingen og bygherrerådgiveren sammen løbende skal håndtere rettidigt. Risikostyringsprocessen udføres i henhold til styringsmanualens krav herom.

3 Sandsynlighed (øko, tid, kval.) Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg 2. Risikostyringens formål I styringsmanualen er værktøjet til vurdering og kvantificering af risici risikomatrixen (jf. nedenfor). Den kvantitative vurdering består i en vurdering af den mulige og sandsynlighed af de identificerede risici, som vist i figuren herunder: Risikomatrix som grundlag for en kvantitativ vurdering Meget lav Konsekvens (økonomi, tid, kvalitet) Lav Middel Høj Meget høj Meget usandsynlig Usandsynlig Sandsynlig Meget sandsynlig Næsten sikker Kritisk Observation Ikke kritisk Grøn zone angiver, at risikoen ikke er kritisk Gul zone angiver, at risikoen skal holdes under observation Rød zone angiver, at risikoen er kritisk Hver risiko vurderes på en skala fra til 5 for og for sandsynlighed. Risikovurderingen fremkommer ved at multiplicere sandsynlighed med. Hver risiko vurderes i forhold til både tid, økonomi og kvalitet. Dette tal anvendes ved bestemmelse om de enkelte risikoelementer er kritiske eller ej. Vurdering af sandsynlighed og den potentielle er grundlag for, at hver enkelt risiko kan indplaceres i grøn, gul eller rød zone. På den måde kan der for projektet som helhed dannes et overblik over hvor mange risici, der befinder sig i hhv. grøn, gul eller rød zone. Formålet med risikostyringsprocessen er, at identificere og reducere/eliminere risici i en struktureret, kontinuerlig proces gennem hele projektets levetid, med henblik på at opnå følgende overordnede risikostyringsmål:

4 Økonomi, overholdelse af det samlede udmeldte rammebudget er indiskutabel. Tidsplan, den forventede afslutning af det samlede projekt skal ske inden udgangen af år 208. De fire delprojekters tidsplaner influerer på hinanden og det er væsentligt, at ingen forsinkelser i et delprojekt medfører forsinkelser i andre delprojekter og dermed forskydning af afslutning inden udgangen af år 208. For denne risikotype vurderes den samlede forsinkelse for projektet. Kvalitet af det udførte byggeri skal leve op til regionens og hospitalsledelsens visioner og krav til byggeriet, ligesom alle relevante love, bekendtgørelser og myndighedskrav skal være overholdte. For denne risikotype vurderes n set i forhold til visionerne for projektet. 3. Overordnet status ved udgang af. kvartal 202 Delprojekternes stade: Delprojekt : P Hus. Kontrahering med totalentreprenør er foretaget.. spadestik er afholdt i april 202. Delprojekt 2: Akutcenter. Konkurrencen om totalrådgivningen pågår Delprojekt 3: Ombygninger. Delprojektet er ikke igangsat Delprojekt 4: Udarbejdelse af projektforslag for pågår. Der opereres med 5 risikoregistre: Det samlede projekt: Dette register er nu i version 5 Delprojekt : P Hus, dette register er nu i version 4 Delprojekt 2: Akutcenter, dette register er endnu ikke oprettet. Oprettes, når totalrådgiver er valgt, dvs. 3. kvartal 202 Delprojekt 3: Ombygninger, register er endnu ikke oprettet, da delprojektet ikke er igangsat. Delprojekt 4: (tidligere, dette register er nu i version Risikoregistrene er udformet som for de to tidligere kvartaler. Indtil risikoregistrene for delprojekterne 2 og 3 bliver oprettet, er disse delprojekters risici omfattet af registeret for det samlede projekt. Der er ikke i den forløbne periode identificeret og registreret nye risici, som er kritiske. Der er ikke sket udvikling i de allerede identificerede risici, som gør dem kritiske for det samlede projekt.

5 4. Udviklingen i risici siden sidste kvartalsrapport Seneste kvartalsrapport var pr , hvorfor nærværende rapport omfatter månederne, januar, februar og marts 202. Der var i den 4. kvartalsrapport for 20 identificeret tre nye risici, som skulle under observation i det samlede projekt. Udviklingen i. kvartal 202 for disse tre risici er beskrevet nedenfor. af de tre nye risici havde dog et risikotal på over 4, og derfor markeret med grønt. Herudover var der identificeret to risici under observation (gul) i projektet. De to risici skal især håndteres under projektforslagsfasen for akutcenteret, dvs. omkring årsskiftet 202/203, og vil derfor først blive rapporteret igen når denne fase nås. P-Hus risiko E2: En tabende entreprenør havde indgivet klaget til Klagenævnet for udbud vedr. evalueringen af deres tilbud. Klagenævnet har afgjort, at klagen ikke havde opsættende virkning. Derfor er der indgået kontrakt med den vindende entreprenør. Der udestår dog stadigvæk en afgørelse om bygherrens tilbudsevaluering var helt i overensstemmelse med udbudsdirektivet. Afgørelsen forventes at falde inden sommeren 202. Regionens advokat har afvist gentagne gange på indklagerens påstande og klagenævnet har nu meddelt, at de ikke ønsker flere indlæg, hverken fra klager eller fra Regionens advokat, idet klagenævnet mener sagen er fuld belyst. Det vurderes umiddelbart, at klageren ikke vil få medhold i Klagenævnet for udbud. Men hvis klageren måtte få medhold forventes erstatningen at være mindre end mio. risiko A3: Vestdansk Center for Rygmarvsskade () har et tungere patientklientel end normale hospitalsafdelinger. Dette medfører, at de udmeldte arealstandarder for sengestuer virker stramme. I dialog med brugere/personale blev dette undersøgt i til skala, idet der har været opført en mock-up af en sengestue og tilhørende bad, så at det var muligt for personale og brugere at afprøve rummene og kommentere på indretning og arealbehov. Erfaringerne fra mock-up'en er blevet indarbejdet i projektet inden for de udmeldte arealstandarder, hvorfor risikoen er afværget. risiko B: Projektet for Vestdansk Center for Rygmarvsskade,, overskrider søbeskyttelseslinjen på et enkelt sted, ligesom projektet ligger en smule uden for det byggefelt, som er angivet i lokalplanen. Der er i skrivende stund modtaget accept fra Viborg Kommune vedrørende overskridelsen af sø-beskyttelseslinjen. Med hensyn til justering af lokalplanen, er denne lige nu i nabohøring, og da de fleste naboer er Regionens egne ejendomme, forventes der umiddelbart ingen problemer. Risikoen kan ikke betragtes for fuldt afværget. Men den er reduceret betydeligt i perioden.

6 Nr. Beskrivelse Scenarie Aktion for imødegåelse af risiko P-Hus E2 Klager over afholdte licitationer Fejl i udbudsmateriale kan medføre til klagesager, som kan medføre forsinkelser i den samlede udbudsproces Der sikres en effektiv kvalitetskontrol af udbudsdokumenter og øvrig information Omkostning/ Konsekvens Forsinkelser, erstatningskrav og eventuel ny licitation Ø T K Jørgen Bak En tabende entreprenør har indgivet klage til Klagenævnet vedr. evalueringen af deres tilbud. Klagenævnet har allerede afgjort, at klagen ikke har opsættende virkning. Men der udestår en afgørelse om klageren kan tilkendes en form for erstatning. Afgørelsen forventes juni 202 K S K*S Ansv. Opfølgningsprocedure Tidsramme 2. kvt. 202 Åben Status A3 Brugerønsker Brugerønsker kan medføre at arealstandarder overskrides. Omvendt kan manglende brugerinddragelse medføre, at nødvendige fysiske behov ikke bliver identificeret Brugerønsker kvalitetssikres og inddrages i størst muligt omfang under hensyntagen til den økonomiske ramme. Der er gennemført og afholdt 5 brugergruppemøder og processen er afsluttet med fastlæggelse af areal og indretning af sengestuer Ø 2 T 2 K Jens Anton Dalgaard Brugerønsker vedr. arealstandarder er kvalitetssikret ved opførelse af mockup af en sengestue og tilhørende bad 2. kvt. 202 Lukket B Lokalplanen, søbeskyttelseslinjer og andre plangodkendelser Som projektet ser ud, vil det overskride søbeskyttelseslinjen på et enkelt sted, ligesom projektet ligger en smule uden for lokalplanens byggefelt. PA sørger for en løbende dialog med Viborg Kommune for at sikre, at projektet følger kommunens hensigter med lokalplanen. Dispensationer fra lokalplan, som medfører naboorientering, kan give mindre tidsmæssige forskydninger. Men det er især søbeskyttelseslinjen, der giver anledning til bekymring. Der vil i det videre forløb blive fokuseret på, at projektet til stadighed udarbejdes i god dialog med kommunen. Ø T K Henrik Mulvad Der er modtaget accept af overskridelsen af søbeskyttelseslinjen. Justering af lokalplanen er pt. i nabohøring og forventes afsluttet maj kvt. 202 Åben

7 5. Nye væsentlige risici siden sidste kvartalsrapport I det følgende gives en introduktion til de væsentlige nye risici, som er identificeret i den forløbne periode eller risici, som der har været speciel fokus på i den forløbne periode. Der er i alt identificeret tre nye risici i projektet, men ingen af de tre vurderes til at have et risikotal på over 4. Alle tre er derfor markeret med grønt. Der vil den næste risikorapport (2. kvartal 202) blive fulgt op på de tre risici. De tre risici er desuden opsummeret i tabelformat nedenfor. risiko B3: Såfremt Region Midtjylland ønsker, at hele delprojektet Vestdansk Center for Rygmarvsskade () skal opfylde Agenda 2, hvor kravene svarer til lavenergiklasse 2020, kan projektet blive dyrere end budgetteret. Da enhedspriserne for byggeriet er fastlagt ud fra erfaringer på byggerier opført før 2008, det vil sige med mindre energikrav, kan enhedspriserne, som er benyttet på budgetterings-tidspunktet, derfor ikke nødvendigvis omfatte energikrav, som er implementeret efter Der arbejdes dog på, at nybygningen på som minimum projekteres efter kravene i 205 og gerne som Foreløbig har man valgt at imødegå risikoen for budgetoverskridelse ved at lade kravene i 2020 blive opnået ved at etablere solceller på taget. Dette indarbejdes i projektet som en option, hvormed solcellerne kan trækkes ud af projektet igen, hvis de ikke kan indeholdes inden for budgettets rammer. P Hus risiko F4: Hvis byggetilladelsen for P-huset kræver speciel redegørelse vedr. VVM eller lignende, kan sagsbehandlingen i Viborg kommune trække ud med forsinkelser af P-huset til følge. Dette har været en problemstilling, der har fyldt i. kvartal 202. Men primo april 202 er der modtaget grave-/støbetilladelse fra kommunen og kravet om en VVM redegørelse er bortfaldet. Hvormed risikoen også er bortfaldet. P Hus risiko F5: Der arbejdes tæt på Banedanmarks spor under etableringen af fundamenter for det nye P-hus. Hvis Banedanmark mener, at dette er et væsentligt sikkerhedsmæssigt problem, kan afklaring af håndtering af og tilladelse til at arbejde så tæt på sporene trække ud, hvilket kan medføre forsinkelser på P-huset. Projektafdelingen og totalentreprenøren, 5E, har derfor holdt forhåndsmøder med Banedanmark. Dialogen med Banedanmark foregår i en meget positiv tone, hvorfor risikoen for forsinkelser på nuværende tidspunkt synes minimale.

8 Nr. Beskrivelse Scenarie Aktion for imødegåelse af risiko B3 Nyt bygningsreglement 200 er planlagt udførte med en varmetabsramme, da der er tale om en tilbygning. Såfremt Region Midtjylland ønsker at hele byggeriet skal opfylde agenda 2, hvor kravene svarer til bygningsreglement 205 kan projektet blive fordyret. Da enhedspriserne for byggeriet er fastlagt ud fra erfaringer på byggerier opført før Derfor kan enhedspriserne være vurderet for lave. Problematikken er skal vurderes nærmere for Omkostning/ Konsekvens Øgede anlægsudgifter som medfører prioriteringer i projektet. K S K*S Ansv. Opfølgningsprocedure Ø 3 T K Jeppe Nissen Det er blevet besluttet af følge Agenda 2. Nybygninger projekteres som min. efter LE5 og gerne som BK20. Byggeriet udbydes efter LE5 med option på BK20 vha. solceller på taget. Dermed bliver det solcellerne der trækkes ud af projektet, hvis de ikke kan indeholdes inden for budgettet. Tidsramme 202 Åben Status P-hus F4 Indhentning af byggetilladelse Dersom Byggetilladelsen kræver specielle redegørelse vedr. VVM eller lign. kan sagsbehandlingen trække ud med forsinkelser til følge Bygherrerådgiver og PA opfordre 5E til at holde forhåndsmøder med kommunen og deltager i møderne med kommunen dersom det kan fremme sagen. Projektforsinkelser, som udløser ekstraudgifter, til følge Ø T 2 K 2 5E Der er modtaget grave- støbetilladelse fra kommunen og kravet om en VVM redegørelse er bortfaldet. 2. kvt. 202 Åben P-hus F5 Der arbejdes tæt på Banedanmarks arealer Hvis Banedanmark mener at der kan være et sikkerhedsmæssigt problem kan afklaring af håndteringen trække ud, hvilket kan medføre forsinkelser Bygherrerådgiver og PA opfordre 5E til at holde forhåndsmøder med Banedanmark og deltager i møderne med Banedanmark dersom det kan fremme sagen. Projektforsinkelser, som udløser ekstraudgifter, til følge Ø T 2 K 2 5E Der pågår en dialog med Banedanmark hvorledes disse forhold håndteres. Dialogen er positiv. 2. kvt. 202 Åben

9 6. Prioriterings- og besparelseskatalog (change request) Oversigten nedenfor viser projektets Prioriterings- og besparelseskatalog (change request). Dette katalog anviser mulige løsninger på besparelsesmæssige tiltag på forkant, således at projektets styregruppe og regionsrådet har et redskab ved. Kataloget er således et beslutningsredskab, som skal sikre, at risikoen for overskridelse af den samlede økonomiske ramme på.50 mio. reduceres. Kataloget bliver løbende vedligeholdt og opdateret alt efter projektets fremdrift og videnindhentning. Revideringer af kataloget siden seneste risikorapport fremgår således med fed skrift. Kataloget består af realisérbare løsninger, som skal: Kunne give betydelige økonomiske er Være mulige at indarbejde/udelade i projektet uden at medføre nævneværdige er for kvaliteten og visionen for projektet Være acceptable. Ændringer i kataloget Der har ikke været at igangsætte fra kataloget i det forløbne kvartal. Da licitationen for P-huset var gunstig, er ne for P-huset (nummer,2 og 3) ikke længere relevante, og disse er derfor udgået af kataloget. Der er i projekteringsforløbet for identificeret 3 nye mulige. Disse er nummereret 6, 7 og 8, og fremgår af det efterfølgende katalog. Kataloget indeholder lige nu besparelsesmuligheder på i alt 53,5 mio. De tre nye mulige opvejer således bortfaldet af besparelse 0 og reduktionen i besparelse 4.

10 Nr. Delprojekt Beskrivelse økonomisk tidsmæssig kvalitets for den overordnede vision med projektet Opfølgningsprocedure Tidsramme Beslutningstager Status 4 (tidligere Reduktion af omfanget af nybygning 5 Akutcenter Undlade at aptere en sengeetage øverst i Akutcenteret Skønnet til,5 mio. Betydelig besparelse: Skønnet til 8 mio. Kortere opførelsestid Kortere opførelsestid Risiko for at arealstandard ikke overholdes Længerevarende, der dog kan neutraliseres senere Den ønskede arkitektoniske vision opnås ikke Reduktion i areal til kliniske funktioner Kvantificeres i forbindelse med projektforslag 202.kvt Akutcenter Udelade at forberede konstruktioner til fremtidige nye etager oven på nyt akutcenter Betydelig besparelse: Skønnet til 0 mio. Kortere opførelsestid Varig Der opnås ikke længere tilstrækkelig fleksibilitet Kvantificeres i forbindelse med projektforslag.kvt Ombygninger Reducering af arealet, der ombygges i det eksisterende sygehus. 8 Ombygninger Reducering af antallet af sengestuer i det eksisterende sygehus, der ombygges til - sengsstuer 9 (tidligere Udeladelse af renovering af eksisterende træningslejlighed Betydelig besparelse: Skønnet til 20 mio. Betydelig besparelse: Skønnet til 0 mio. Skønnet til 0,2 mio. Kortere opførelsestid Kortere opførelsestid Længerevarende, der dog kan neutraliseres senere Varig Mindre. Arbejdet kan udføres senere Reduktion i areal til kliniske funktioner Reduktion i omfanget af enestuer. Væsentlig for Kvantificeres i forbindelse med programmeringen af ombygningerne Kvantificeres i forbindelse med programmeringen af ombygningerne Efter 204 Efter

11 Nr. Delprojekt Beskrivelse økonomisk tidsmæssig kvalitets for den overordnede vision med projektet Opfølgningsprocedure Tidsramme Beslutningstager Status 0 (tidligere Udeladelse af udvidelse af træningssal. Dette er ikke længere en mulighed i projektet. 0,0 mio. relevans relevans relevans relevans Er ikke en mulighed længere (tidligere 2 (tidligere 3 (tidligere 4 (tidligere Udeladelse af udvendige altaner i nybygning Udeladelse af badekabiner i omklædningsafsnit i kælder TV-stue/møderum udelades Udeladelse af elevator i sengefløj Skønnet til 0,5 mio. Skønnet til 0,2 mio. Skønnet til 0, mio. Skønnet til 0,8 mio. Mindre. Arbejdet kan udføres senere Mindre. Arbejdet kan udføres senere Mindre. Arbejdet kan udføres senere Varig, da arbejdet kun med vanskelighed kan udføres senere Væsentlig for Væsentlig for Væsentlig for Væsentlig for såfremt licitationsresultatet bliver ugunstigt og der opstår

12 Nr. Delprojekt Beskrivelse økonomisk tidsmæssig kvalitets for den overordnede vision med projektet Opfølgningsprocedure Tidsramme Beslutningstager Status 5 (tidligere 6 (tidligere 7 (tidligere 8 (tidligere Udeladelse af dobbelt højt rum i sengebygning og reduceret glasomfang mod atrier Reduktion af kælder areal og placering af ventilation på tag Udeladelse af ventilationsanlæg i eksisterende sydfløj Reduktion af ombygningsomfang i eksisterende sydfløj Skønnet til 0,2 mio. Skønnet til,0 mio. Skønnet til 0,5 mio. Skønnet til 0,5 mio. Varig, da arbejdet kun med vanskelighed kan udføres senere Varig, da ventilationsanlæggene bliver synlige Varig, da arbejdet kun med vanskelighed kan udføres senere Mindre. Arbejdet kan udføres senere Mindre for Mindre for Mindre for Mindre for

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Dækkende 1. kvartal 013 Indhold 1. Indledning.. Overordnet status ved udgang af 1. kvartal 013. 3. Beskrivelse af udviklingen i risici behandlet

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Dækkende 3. kvartal 0 Indhold Indledning. Risikostyringens formål. 3 Overordnet

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 1. kvartal 2017

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 1. kvartal 2017 Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg 1. kvartal 2017 Udarbejdet af: Nina Marquardsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: 07.04.2017 Version: 02 Projekt nr.: 1006814-001

Læs mere

Udarbejdet af: Nina Marquardsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: Version: 02 Projekt nr.:

Udarbejdet af: Nina Marquardsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: Version: 02 Projekt nr.: Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg 3. kvartal 2016 Udarbejdet af: Nina Marquardsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: 10.11.2016 Version: 02 Projekt nr.: 1000359 MOE

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Dækkende 1. kvartal 016 Indhold 1. Indledning.. Overordnet status på det samlede risikobillede ved udgang af 1. kvartal 016. 3. Beskrivelse

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Dækkende 3. kvartal 015 Indhold 1. Indledning.. Overordnet status på det samlede risikobillede ved udgang af 3. kvartal 015. 3. Beskrivelse af udviklingen i risici behandlet i sidste kvartalsrapport 4.

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 4. kvartal 2016

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 4. kvartal 2016 Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg 4. kvartal 2016 Udarbejdet af: Nina Marquardsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: 08.02.2017 Version: 02 Projekt nr.: 1000359 MOE

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 2. kvartal 2017

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 2. kvartal 2017 Risikorapport for om- og tilbygning af 2. kvartal 2017 Udarbejdet af: Nina Marquardsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: 19.07.2017 Version: 01 Projekt nr.: 1006814-001 MOE A/S Buddingevej 272

Læs mere

Dækkende 3. kvartal 2014

Dækkende 3. kvartal 2014 Dækkende 3. kvartal 014 Indhold 1. Indledning.. Overordnet status ved udgang af 3. kvartal 014. 3. Beskrivelse af udviklingen i risici behandlet i sidste kvartalsrapport 4. Lukkede risici behandlet i sidste

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 3. kvartal 2017

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 3. kvartal 2017 Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg 3. kvartal 2017 Udarbejdet af: Pernille Bendsen Kontrolleret af: Nina Wellendorff Marquardsen Dato: 31.10.2017 Version: 02 Projekt nr.: 1006814-001

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 4. kvartal 2018

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 4. kvartal 2018 Risikorapport for om- og tilbygning af 4. kvartal 2018 Udarbejdet af: Nina Wellendorff Marquardsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: 21.02.2019 Version: 01 Projekt nr.: 1006814-001 MOE A/S Buddingevej

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 2. kvartal 2018

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 2. kvartal 2018 Risikorapport for om- og tilbygning af 2. kvartal 2018 Udarbejdet af: Nina Wellendorff Marquardsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: 03.08.2018 Version: 01 Projekt nr.: 1006814-001 MOE A/S Buddingevej

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 4. kvartal 2017

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 4. kvartal 2017 Risikorapport for om- og tilbygning af 4. kvartal 2017 Udarbejdet af: Pernille Bendsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: 31.01.2018 Version: 03 Projekt nr.: 1006814-001 MOE A/S Buddingevej 272

Læs mere

Regionshospitalet Viborg

Regionshospitalet Viborg Det nye Regionshospitalet Viborg Hospitalsenhed Midt Vi bygger for fremtiden Hospitalsenhed Midts akuthospital i Viborg står foran en større forvandling. Frem mod 2018 bliver Regionshospitalet Viborg udvidet

Læs mere

kvalitetsfondsprojekt Realiseringsplan

kvalitetsfondsprojekt Realiseringsplan kvalitetsfondsprojekt WORKING DOKUMENT Ud- og ombygning af Regionshospitalet Viborg Realiseringsplan xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx INDLEDNING 1 REALISERINGSBESKRIVELSE 2 DELPROJEKT 1, P-HUS 3 - OMFANG - ORGANISERING

Læs mere

Risikorapportering for Det Nye Universitetshospital i Aarhus 4. kvartal 2018

Risikorapportering for Det Nye Universitetshospital i Aarhus 4. kvartal 2018 Risikorapportering for Det Nye Universitetshospital i Aarhus 4. kvartal 2018 Projektafdelingen, januar 2019 1 Indhold Indhold... 2 1. Indledning... 3 2. Overordnet status ved udgangen af 4. kvartal 2018...

Læs mere

DCPT. Risikorapportering. 1. kvartal 2018 REGION MIDTJYLLAND

DCPT. Risikorapportering. 1. kvartal 2018 REGION MIDTJYLLAND DCPT Risikorapportering 1. kvartal 2018 REGION MIDTJYLLAND 17. APRIL 2018 Indhold 1 Introduktion 4 Økonomi. 4 Tid 4 Kvalitet. 5 1.3.1 Udarbejdelse af risikorapporter 5 2 Risikovurdering 5 2.1.1 Økonomi

Læs mere

Risikovurdering vedrørende om - og tilbygningen af RHV, samlet projekt

Risikovurdering vedrørende om - og tilbygningen af RHV, samlet projekt Risikovurdering vedrørende om - og tilbygningen af RHV, samlet projekt Liste over anvendte forkortelser: FU Regionsrådets Forretningsudvalg Projektafdelingen for Regionshospitalet Viborg RM Region Midtjylland

Læs mere

Ny anlægsbudgettering. Af Peter Jonasson

Ny anlægsbudgettering. Af Peter Jonasson Ny anlægsbudgettering Af Peter Jonasson Baggrund Gentagende kritik at budgetteringen af større statslige anlægsprojekter. Både nyere dansk forskning og internationale erfaringer (f.eks. Norge og England)

Læs mere

Bilag 1. Regionsrådets behandling af Projekt Universitetshospital Køge, fordelt på projektets faser

Bilag 1. Regionsrådets behandling af Projekt Universitetshospital Køge, fordelt på projektets faser Bilag 1. Regionsrådets behandling af Projekt Universitetshospital Køge, fordelt på projektets faser Regionsrådets behandling Samlet projekt A1 + A2 (Anlægsentrepriser) B5 (Kontorer) B1 (Behandling syd)

Læs mere

Sundhedsministeren. Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg

Sundhedsministeren. Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg Holbergsgade 6 DK-1057 København K Sundhedsministeren Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Dato: 1. maj 2017 Enhed: SUNDOK Sagsbeh.:

Læs mere

Region Midtjylland. Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg - 2. kvartal 2019

Region Midtjylland. Kvartalsrapportering fra Det tredje øje, Regionshospitalet Viborg - 2. kvartal 2019 Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg - 2. kvartal 2019 Indhold 1 Indledning 2 1.1 Samarbejde mellem Projektafdelingen og DTØ 2 1.2 DTØ s arbejdsmetode 2 2 Sammenfatning 4

Læs mere

Risikorapportering for Det Nye Universitetshospital i Aarhus 2. kvartal 2018

Risikorapportering for Det Nye Universitetshospital i Aarhus 2. kvartal 2018 Risikorapportering for Det Nye Universitetshospital i Aarhus. kvartal 018 Projektafdelingen, juli 018 1 Indhold Indhold... 1. Indledning... 3. Overordnet status ved udgangen af. kvartal 018... 4.1 Oversigt

Læs mere

Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 26. juni 2014.

Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 26. juni 2014. Generelle principper Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 26. juni 2014. Regnskabsmæssige principper Generelt er

Læs mere

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg 2. kvartal 2016

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra Det tredje øje, Regionshospitalet Viborg 2. kvartal 2016 Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg Indhold 1 Indledning 2 1.1 Samarbejde mellem Projektafdelingen og DTØ 2 1.2 DTØ s arbejdsmetode 2 2 Sammenfatning 3 2.1 Kvartalsrapporteringens

Læs mere

Risikovurdering vedr. udbygning af Kolding Sygehus

Risikovurdering vedr. udbygning af Kolding Sygehus Område: Sundhedsområdet Afdeling: Projektorganisation for sygehusbyggeri Journal nr.: Dato: 9. juli 2010 Udarbejdet af: Lars Jørgen Andersen E-mail: Lars.Jorgen.Andersen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631278

Læs mere

Management Consulting. Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg - 3. kvartal 2012

Management Consulting. Kvartalsrapportering fra Det tredje øje, Regionshospitalet Viborg - 3. kvartal 2012 Management Consulting Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Indhold 1 Indledning 2 2 Konklusion 3 3 Fase 0-projekter 5 4 Delprojekt 1 - P-hus 5 5 Delprojekt 2 - Akutcenter 6 6 Delprojekt

Læs mere

Rsikostyring - Vejledning til risikolog

Rsikostyring - Vejledning til risikolog Rsikostyring - Vejledning til risikolog Vedr.: Emne: Universitetssygehuset i Køge Vejledning til Riskologgen Åboulevarden 21 Postbox 510 DK-8100 Aarhus C T: [+5] 871 00 Fra: Per Christensen / pch@bascon.dk

Læs mere

Side Type rettelse 3. udgave af januar udgave af juni 2018

Side Type rettelse 3. udgave af januar udgave af juni 2018 Oversigt over væsentlige ændringer i Paradigme for styringsmanual I 4. udgave af Paradigme for styringsmanual for Region Hovedstadens Større Byggeprojekter er der foretaget to overordnede ændringer. For

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver

Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver Nærværende notat uddyber de økonomiske udfordringer i DNU-projektet samt

Læs mere

Formålet med generalplanen er at udbygge Esbjerg sygehus til akutsygehus, som et led i regionens akutplan.

Formålet med generalplanen er at udbygge Esbjerg sygehus til akutsygehus, som et led i regionens akutplan. 5. Rapportering for udbygning af Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg Kvartalsrapport for 1. kvartal 2013 1. Indledning Udbygningen af Esbjerg Sygehus er inddelt i 3 faser: Fase 1: Fase 2: Fase 3: Omfatter etablering

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 1. kvartal 2018

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 1. kvartal 2018 Risikorapport for om- og tilbygning af 1. kvartal 2018 Udarbejdet af: Pernille Bendsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: 30.04.2018 Version: 03 Projekt nr.: 1006814-001 MOE A/S Buddingevej 272

Læs mere

Risikorapportering for Det Nye Universitetshospital i Århus 1. kvartal 2009

Risikorapportering for Det Nye Universitetshospital i Århus 1. kvartal 2009 Projektafdelingen Det Nye Universitetshospital Hedeager 3 DK-8200 Århus N Tel. +45 8728 8850 www.dnu.rm.dk www.regionmidtjylland.dk Risikorapportering for Det Nye Universitetshospital i Århus 1. kvartal

Læs mere

Vi bygger Fremtidens akuthospital i Viborg. Hospitalsenhed Midt

Vi bygger Fremtidens akuthospital i Viborg. Hospitalsenhed Midt Vi bygger Fremtidens akuthospital i Viborg Hospitalsenhed Midt Vi bygger for fremtiden Hospitalsenhed Midt bygger fremtidens akuthospital i Viborg. Frem mod 2020 bliver Regionshospitalet Viborg udvidet

Læs mere

Notat vedrørende planlægning og gennemførelse af anlægsprojekter, herunder forhold der kan påvirke tid og pris.

Notat vedrørende planlægning og gennemførelse af anlægsprojekter, herunder forhold der kan påvirke tid og pris. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 29-11-2011 Notat vedrørende planlægning og gennemførelse af anlægsprojekter, herunder forhold der kan påvirke tid og pris. Følgende

Læs mere

Handlingsplan for gennemførelsen af erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring

Handlingsplan for gennemførelsen af erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring Handlingsplan for gennemførelsen erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring 24. oktober _Rev. 31.oktober _Rev. 12. november Rebild Kommune Erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring.

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling / rårdighedsbeløb over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: April 2013 Oversigt: Projekter med

Læs mere

Region Hovedstaden. Nyt Hospital Herlev. Uafhængig risikovurdering - 3. kvartal Model: Konsortiet NHH, ved Henning Larsen Architects

Region Hovedstaden. Nyt Hospital Herlev. Uafhængig risikovurdering - 3. kvartal Model: Konsortiet NHH, ved Henning Larsen Architects Region Hovedstaden Nyt Hospital Herlev Uafhængig risikovurdering - 3. kvartal 2015 Model: Konsortiet NHH, ved Henning Larsen Architects 23. november 2015 1. Indledning Jf. økonomiaftalen for 2012 skal

Læs mere

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg 1. kvartal 2016

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra Det tredje øje, Regionshospitalet Viborg 1. kvartal 2016 Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg 1. kvartal 2016 Indhold 1 Indledning 2 1.1 Samarbejde mellem Projektafdelingen og DTØ 2 1.2 DTØ s arbejdsmetode 2 2 Sammenfatning 3 2.1

Læs mere

3.01 Byggeriet blev opstartet d og afleveret d

3.01 Byggeriet blev opstartet d og afleveret d NOTAT Redegørelse/status for byggesager på dagtilbudsområdet 2013-2014 12. november 2013 Dok.nr.: 2013/0022727-1 Dagtilbudsafdeling Gravhunden, Magnoliavej 58 1.00 Hvad omfattede renoveringen/byggeprojektet?

Læs mere

Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup

Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup 3. kvartal 2012 Skrevet af Kontrolleret af Godkendt af Mikael Hygum Thyssen (Bygherrerådgiver) Martin Guldborg (Bygherrerådgiver) Randi Nedergaard-Hansen

Læs mere

Risikoprofil for Kvalitetsfondsprojektet Det Nye Rigshospital

Risikoprofil for Kvalitetsfondsprojektet Det Nye Rigshospital Koncern Byggestyring Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok E, 1. sal Mail byggestyring@regionh.dk CVR/SE-nr: 29190623 Dato: 1. november 2013 Risikoprofil for Kvalitetsfondsprojektet Det Nye Rigshospital

Læs mere

Region Hovedstaden. Nyt Hospital Herlev. Uafhængig risikovurdering - 2. kvartal Model: Konsortiet NHH, ved Henning Larsen Architects

Region Hovedstaden. Nyt Hospital Herlev. Uafhængig risikovurdering - 2. kvartal Model: Konsortiet NHH, ved Henning Larsen Architects Region Hovedstaden Nyt Hospital Herlev Uafhængig risikovurdering - 2. kvartal 2015 Model: Konsortiet NHH, ved Henning Larsen Architects 26. august 2015 1. Indledning Jf. økonomiaftalen for 2012 skal der

Læs mere

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg 4. kvartal 2016

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra Det tredje øje, Regionshospitalet Viborg 4. kvartal 2016 Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg Indhold 1 Indledning 2 1.1 Samarbejde mellem Projektafdelingen og

Læs mere

Projektbeskrivelse. Indhold

Projektbeskrivelse. Indhold BIOFOS A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K post@biofos.dk www.biofos.dk Tlf: +45 32 57 32 32 CVR nr. 25 60 19 20 Projektbeskrivelse Vedrørende: Nyt ristehus på Renseanlæg Lynetten Dato: 27. januar

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling / rådighedsbeløb over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: August 2014 Oversigt: Projekter med

Læs mere

9. Rapportering for kvalitetsfondsprojekter Kvartalsrapport for 4. kvartal 2012 Nyt OUH

9. Rapportering for kvalitetsfondsprojekter Kvartalsrapport for 4. kvartal 2012 Nyt OUH 9. Rapportering for kvalitetsfondsprojekter Kvartalsrapport for 4. kvartal 2012 Nyt OUH 1. Indledning Den somatiske del af barmarksprojektet Nyt OUH er et kvalitetsfondsstøttet byggeri. Projektet blev

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 07-11-2014 Mødetid: 9:00 Mødested: Åstrupvej 9,. Afbud: Henrik Jørgensen. Fraværende: Referent: Ole Madsen. Punkt 1. Referat. Der er udarbejdet

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt:

Bilag til dagsordenspunkt: Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Bilag til dagsordenspunkt: Aktivitets- og investeringsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk DNU: Godkendelse af opdaterede tidsplaner,

Læs mere

Vi bygger Fremtidens akuthospital i Viborg. Hospitalsenhed Midt

Vi bygger Fremtidens akuthospital i Viborg. Hospitalsenhed Midt Vi bygger Fremtidens akuthospital i Viborg Hospitalsenhed Midt Vi bygger for fremtiden Hospitalsenhed Midt bygger fremtidens akuthospital i Viborg. Frem mod 2020 bliver Regionshospitalet Viborg udvidet

Læs mere

Udbetalingsanmodning Det Nye Rigshospital

Udbetalingsanmodning Det Nye Rigshospital Center for Økonomi Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok E Telefon Direkte 29 17 63 62 Fax 48 20 57 99 CVR/SE-nr: 29190623 Dato: 7. januar 2014 Udbetalingsanmodning Det Nye Rigshospital Indledning

Læs mere

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN. Gug skole Solhøjsvej Aalborg SØ. Renovering Dispositionsforslag 05.

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN. Gug skole Solhøjsvej Aalborg SØ. Renovering Dispositionsforslag 05. AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN Gug skole Solhøjsvej 2-4 9210 Aalborg SØ Renovering 2013 2014 Dispositionsforslag 05. september 2013 AaK Bygninger Danmarksgade 19 1. sal 9000 Aalborg Harde

Læs mere

Periode 1. juli september 2015 (3. kvartal 2015)

Periode 1. juli september 2015 (3. kvartal 2015) Afdeling: Bygningsafdelingen Udarbejdet af: Bygherrerådgiver Tom Slott Journal nr.: E-mail: Tom.Slott@rsyd.dk Dato: 22.oktober 2015 Telefon: 2920 1277 Notat Nyt OUH Risikovurdering af kvalitetsfondsprojekt

Læs mere

Nyt universitetshospital i Odense

Nyt universitetshospital i Odense Område: Nyt OUH Udarbejdet af: Malene Bladt Rasmussen Afdeling: Nyt OUH E-mail: malene.bladt.rasmussen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 09/7062 Telefon: 76631114 Dato: 16. juli 2009 Notat Nyt universitetshospital

Læs mere

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg 3. kvartal 2016

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra Det tredje øje, Regionshospitalet Viborg 3. kvartal 2016 Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg Indhold 1 Indledning 2 1.1 Samarbejde mellem Projektafdelingen og

Læs mere

K E N D E L S E. Der kunne bydes på en eller flere fagentrepriser. Tildelingskriteriet var laveste pris.

K E N D E L S E. Der kunne bydes på en eller flere fagentrepriser. Tildelingskriteriet var laveste pris. Neqerooruteqartitsisarnermut Maalaaruteqartarfik Klagenævnet for Udbud (Thomas Trier Hansen) K E N D E L S E 10 boliger i Tasiilaq Sagens faktiske omstændigheder Ved udbudsskrivelse af 15. november 2011

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om Region Midtjyllands styring af risici og reserver i 2 sygehusbyggerier

Rigsrevisionens notat om beretning om Region Midtjyllands styring af risici og reserver i 2 sygehusbyggerier Rigsrevisionens notat om beretning om Region Midtjyllands styring af risici og reserver i 2 sygehusbyggerier Juni 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Nyt OUH Vidensaksen (DP03) og Behandlings- og sengeafsnit (DP04)

Nyt OUH Vidensaksen (DP03) og Behandlings- og sengeafsnit (DP04) Notat Nyt OUH Vidensaksen (DP03) og Behandlings- og sengeafsnit (DP04) Godkendelse af Det Færdiggjorte Optimerede Projektgrundlag I december 2017 tildelte Regionsrådet kontrakt til totalentreprenør JV

Læs mere

Økonomi helårligt:

Økonomi helårligt: Bilag 1 Implementeringsplan for effektiviseringer 2014-2019 Revideret 29.10.2014 Anvendt fremskrivningsprocent 2013-2014: 1,21%. Oversigten viser vedtagne effektiviseringsmål samt tidsplanen for deres

Læs mere

BYRÅDET UDBUDSPOLITIK FOR BYGGE- OG ANLÆGSOPGAVER

BYRÅDET UDBUDSPOLITIK FOR BYGGE- OG ANLÆGSOPGAVER BYRÅDET UDBUDSPOLITIK FOR BYGGE- OG ANLÆGSOPGAVER 1 Baggrund Odsherred Kommunes overordnede udbudsstrategi sætter fokus på, hvordan konkurrenceudsættelse kan øge kvaliteten og effektiviteten i kommunens

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling / rådighedsbeløb over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: Januar 2015 Oversigt: Projekter med

Læs mere

Energi-guide til bygherrer

Energi-guide til bygherrer 1 Energi-guide til bygherrer Global opvarmning, CO2-kvoteordning og drivhuseffekt er efterhånden blevet hverdagsord for de fleste af os. Vores brug af energi er i fokus og den energi, vi i Danmark bruger

Læs mere

Totalentreprise i konkurrencepræget dialog hvorfor og hvordan?

Totalentreprise i konkurrencepræget dialog hvorfor og hvordan? Totalentreprise i konkurrencepræget dialog hvorfor og hvordan? Program for sessionen Tid Emne 13:30-13:35 Introduktion til sessionen 13:35-13:45 Baggrunden for valg af denne udbudsform på henholdsvis USK

Læs mere

Lillian Kristensen projektdirektør

Lillian Kristensen projektdirektør Jens Anton Dalgaard Lillian Kristensen projektdirektør projektchef KVALITETSFONDSBYGGERIET - REGIONSHOSPITALET VIBORG Informationsmøde oprensningsentreprise 16.12.2013 SWECO AART MIDTCONSULT WSP Dagsorden

Læs mere

BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM RISIKORAPPORTERING SAMT PROAKTIVE HANDLINGER

BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM RISIKORAPPORTERING SAMT PROAKTIVE HANDLINGER BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM RISIKORAPPORTERING SAMT PROAKTIVE HANDLINGER 1 INSTRUKTION TIL BESVARELSE AF BILAGET: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse

Læs mere

I det følgende er der en status på reserverne i det samlede DNU-projekt samt en oversigt over det opdaterede anlægsoverslag.

I det følgende er der en status på reserverne i det samlede DNU-projekt samt en oversigt over det opdaterede anlægsoverslag. Projektafdelingen for Det Nye Universitetshospital Hedeager 3 Bilag til Dagsordenspunkt DNU: Finansiering af merudgifter og ændring i projektets risikopulje DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7846 9888 projektafd@dnu.rm.dk

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Politisk følgegruppe for Nyt Hospital Hvidovre :00

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Politisk følgegruppe for Nyt Hospital Hvidovre :00 DAGSORDEN Politisk følgegruppe Politisk følgegruppe for Nyt Hospital Hvidovre MØDETIDSPUNKT 30-05-2018 15:00 MØDESTED Hvidovre Hospital, Kettegårds Alle 30 - Center 1, 3. etage. Mødelokale: Taghus 1 MEDLEMMER

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016742 (Niels Feilberg Jørgensen, Kaj Kjærsgaard, Kent Petersen) 16. december 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016742 (Niels Feilberg Jørgensen, Kaj Kjærsgaard, Kent Petersen) 16. december 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016742 (Niels Feilberg Jørgensen, Kaj Kjærsgaard, Kent Petersen) 16. december 2008 K E N D E L S E Elindco Byggefirma A/S (advokat Ole Bernt Hasling, Roskilde) mod Universitets-

Læs mere

Erfaringer med offentligt-privat samarbejde (OPP)

Erfaringer med offentligt-privat samarbejde (OPP) Erfaringer med offentligt-privat samarbejde (OPP) - Evaluering af etablering af psykiatriske afdelinger i Aabenraa og Vejle, 2012-2018 Ulf Hjelmar, Projektchef, VIVE Jakob Kjellberg, professor, VIVE (Ole

Læs mere

EU-udbud af bygherrerådgivning Ydelsesbeskrivelse

EU-udbud af bygherrerådgivning Ydelsesbeskrivelse Region Syddanmark EU-udbud af bygherrerådgivning Ydelsesbeskrivelse Indholdsfortegnelse 1. Generelt... 3 2. Udarbejdelse af udbudsgrundlag for Projektkonkurrence... 4 3. Varetagelse af Projektkonkurrence...

Læs mere

Notat om overvejelser vedrørende change request og likvide reserver

Notat om overvejelser vedrørende change request og likvide reserver Notat om overvejelser vedrørende change request og likvide reserver Baggrund for nuværende change request Regionsrådet vedtog på dets møde den 24. oktober 2016, at der skulle udarbejdes change requests

Læs mere

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg - 1. kvartal 2015

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra Det tredje øje, Regionshospitalet Viborg - 1. kvartal 2015 Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg - 1. kvartal 2015 Indhold 1 Indledning 2 1.1 Samarbejde mellem Projektafdelingen og DTØ 2 2 Sammenfatning 3 2.1 Kvartalsrapporteringens

Læs mere

Bilag 7 - Revideret tidsplan for Femern Bælt-projektet kyst-kyst

Bilag 7 - Revideret tidsplan for Femern Bælt-projektet kyst-kyst Bilag 7 - Revideret tidsplan for Femern Bælt-projektet kyst-kyst 1. Indledning Som varslet i Aktstykke 140 (afgjort den 3. juni 2010) har Femern A/S på baggrund af drøftelser med de danske og tyske myndigheder

Læs mere

Management Consulting. Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg - 4. kvartal 2012

Management Consulting. Kvartalsrapportering fra Det tredje øje, Regionshospitalet Viborg - 4. kvartal 2012 Management Consulting Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Indhold 1 Indledning 2 2 Konklusion 3 3 Fase 0-projekter 5 4 Delprojekt 1 - P-hus 5 5 Delprojekt 2 - Akutcenter 5 6 Delprojekt

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Akutcenter Viborg Regionshospitalet Viborg ANLÆGSBUDGET TIL PROJEKTFORSLAG. Projekt: Akutcenter Viborg, Regionshospitalet Viborg

Akutcenter Viborg Regionshospitalet Viborg ANLÆGSBUDGET TIL PROJEKTFORSLAG. Projekt: Akutcenter Viborg, Regionshospitalet Viborg Akutcenter Viborg Regionshospitalet Viborg ANLÆGSBUDGET TIL PROJEKTFORSLAG Dokumentnummer: RHV_C_XX_03_ØKO-anlægsbudget Projekt: Akutcenter Viborg, Regionshospitalet Viborg Rev. Dato Tekst Firma Udarbejdet

Læs mere

Rapportering til regionsrådet om kvalitetsfondsprojekter

Rapportering til regionsrådet om kvalitetsfondsprojekter Rapportering til regionsrådet om kvalitetsfondsprojekter Rapportering Marts, 2011 1. Indledning om den generelle status for kvalitetsfondsprojekterne, ekspertpanelets arbejde mv. Alle 3 kvalitetsfondsprojekter

Læs mere

Fejl i udbudsmaterialet

Fejl i udbudsmaterialet Fejl i udbudsmaterialet 14. november 2015 Christian Molt Wengel Advokat, partner PRÆSENTATION 2 Hvad? Rådgiveren i byggeriet Krav til projekteringen Ansvar for projekteringen Krav til udbudsmateriale 3

Læs mere

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg 2. kvartal 2017

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra Det tredje øje, Regionshospitalet Viborg 2. kvartal 2017 Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg - Indhold 1 Indledning 2 1.1 Samarbejde mellem Projektafdelingen

Læs mere

Region Midtjylland. Rapportering fra "Det tredje øje"

Region Midtjylland. Rapportering fra Det tredje øje Dansk Center for Partikelterapi Efterår 2016 Indhold 1 Indledning 2 1.1 Samarbejde mellem Projektafdelingen og DTØ 2 1.2 DTØ s arbejdsmetode 2 2 Sammenfatning 3 2.1 Rapporteringens anvendelighed 3 3 Granskning

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Gorm Nielsen, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 1. december 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Gorm Nielsen, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 1. december 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020361 (Poul Gorm Nielsen, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 1. december 2010 K E N D E L S E Einar Kornerup Jylland A/S (advokat Jesper Petersen Bach, Århus) mod Ejerforeningen

Læs mere

Bilag 4: Evaluering af udbuds- og entrepriseformer i forhold til daginstitutioner på Budget 12 samt nye nøgletal for daginstitutioner

Bilag 4: Evaluering af udbuds- og entrepriseformer i forhold til daginstitutioner på Budget 12 samt nye nøgletal for daginstitutioner KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Ejendomme NOTAT 10-07-2013 Bilag 4: Evaluering af udbuds- og entrepriseformer i forhold til daginstitutioner på Budget 12 samt nye nøgletal

Læs mere

Notat om udbud af håndværkerydelser i Næstved Kommune

Notat om udbud af håndværkerydelser i Næstved Kommune Sagsnr. 88.00.00-G01-5-15 Cpr. Nr. Dato 27-4-2015 Navn Sagsbehandler Karina Christensen Notat om udbud af håndværkerydelser i Næstved Kommune 1 Introduktion Dette notat sætter fokus på, hvordan konkurrenceudsættelse

Læs mere

Region Midtjylland. Risikorapportering vedr. Det Nye Universitetshospital i Århus. Bilag. til Regionsrådets møde den 17. december Punkt nr.

Region Midtjylland. Risikorapportering vedr. Det Nye Universitetshospital i Århus. Bilag. til Regionsrådets møde den 17. december Punkt nr. Region Midtjylland Risikorapportering vedr. Det Nye Universitetshospital i Århus Bilag til Regionsrådets møde den 17. december 2008 Punkt nr. 20 Projektafdelingen Det Nye Universitetshospital Hedeager

Læs mere

Opførelsen af Køge Park udbydes som én samlet totalentreprisekontrakt, jf. nedenfor.

Opførelsen af Køge Park udbydes som én samlet totalentreprisekontrakt, jf. nedenfor. Advokatpartnerselskab Henrik Puggaard Advokat J.nr. 289785-3-1-GTH BILAG 9 TIL GRUNDKØBSAFTALEN Regler for gennemførelse af udbud af totalentreprisekontrakt 1. Udbudsforpligtelsen Til opfyldelse af Grundkøbsaftalens

Læs mere

O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\559276\dokumenter\akt162.fm 15-06-07 12:42:20 k02 pz

O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\559276\dokumenter\akt162.fm 15-06-07 12:42:20 k02 pz 1 Kulturministeriet. København, den 12. juni 2007. 162 a. Kulturministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at overføre 11 mio. kr. fra det overskydende licensprovenu fra 2006 til 21.11.01 Kulturministeriets

Læs mere

Bilag 1. Bygherres uddybning af centrale problemstillinger i forløbet.

Bilag 1. Bygherres uddybning af centrale problemstillinger i forløbet. Bilag 1. Bygherres uddybning af centrale problemstillinger i forløbet. Nærværende bilag uddyber de centrale problemstillinger, som DTØ peger på i redegørelsen vedrørende udfordringer relateret til projektmaterialet

Læs mere

Få overblik over byggeprocessen

Få overblik over byggeprocessen Fra ide til beslutning er den allerførste del af byggeprocessen. Sygehuset eller regionen har konstateret et behov for nybygning eller renovering og går i gang med at undersøge mulighederne. Hvis undersøgelsen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020204 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 12. februar 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020204 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 12. februar 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020204 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 12. februar 2010 K E N D E L S E Nøhr & Sigsgaard Arkitektfirma A/S mod Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup

Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup 2. kvartal 2016 Skrevet af Mikael Hygum Thyssen (Bygherrerådgiver) 2016-06-26 Kontrolleret af Martin Guldborg (Bygherrerådgiver) 2016-06-29 Godkendt

Læs mere

Økonomiudvalget. Mandag 29.06.2009 kl. 16:00 Mødelokale D2. Referat fra ekstraordinært møde 29. juni 2009. Følgende sager behandles på mødet

Økonomiudvalget. Mandag 29.06.2009 kl. 16:00 Mødelokale D2. Referat fra ekstraordinært møde 29. juni 2009. Følgende sager behandles på mødet Økonomiudvalget Referat fra ekstraordinært møde 29. juni 2009 Mandag 29.06.2009 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Kokkedal Vest - status og beslutning om energiinvesteringer

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling / rårdighedsbeløb over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: August 2013 Oversigt: Projekter med

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Aktiv med Demens, Hjulmagervej 18, Aalborg

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Aktiv med Demens, Hjulmagervej 18, Aalborg Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 24.04.2019 kl. 09.00-15.00 Aktiv med Demens, Hjulmagervej 18, Aalborg Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Orientering og rundvisning ved

Læs mere

Afregning vinterforanstaltninger kort gennemgang af vejledningen. Lise Haugaard. Formål med vejledningen

Afregning vinterforanstaltninger kort gennemgang af vejledningen. Lise Haugaard. Formål med vejledningen Afregning vinterforanstaltninger kort gennemgang af vejledningen Lise Haugaard Formål med vejledningen Belyse og tydeliggøre overvejelser, der bør tages inden - man fordeler ansvar og risiko mellem bygherre

Læs mere

Rapportering for 4. kvartal Udbygning af Sygehus Sønderjylland, Aabenraa

Rapportering for 4. kvartal Udbygning af Sygehus Sønderjylland, Aabenraa Rapportering for 4. kvartal 2014 Udbygning af Sygehus Sønderjylland, Aabenraa Luftfoto april 2014 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Kortfattet status... 3 3. Rapportering... 4 3.1 Byggeriets fremdrift...

Læs mere

BILAG 15 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS PROAKTIVE HANDLINGER

BILAG 15 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS PROAKTIVE HANDLINGER BILAG 15 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS PROAKTIVE HANDLINGER INSTRUKTION TIL BESVARELSE AF BILAGET: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse. Formål med bilag:

Læs mere

Delprojekt 02 fremskudt byggemodning til Nyt OUH, besøgscenter og projektkontor

Delprojekt 02 fremskudt byggemodning til Nyt OUH, besøgscenter og projektkontor Notat Delprojekt 02 fremskudt byggemodning til Nyt OUH, besøgscenter og projektkontor Konsekvensen af delprojekt 01 (betegnet DP01) med etablering af tracé for letbane gennem Nyt OUHområdet er, at der

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter er ikke med i denne oversigt) Opdateret den 3. marts 2011. Oversigt: OUH-Odense Universitetshospital

Læs mere

Afdeling: Bygningsafdelingen Udarbejdet af: Bygherrerådgiver Tom Slott Journal nr.: Dato: 15.april 2016 Telefon:

Afdeling: Bygningsafdelingen Udarbejdet af: Bygherrerådgiver Tom Slott Journal nr.:   Dato: 15.april 2016 Telefon: Afdeling: Bygningsafdelingen Udarbejdet af: Bygherrerådgiver Tom Slott Journal nr.: E-mail: Tom.Slott@rsyd.dk Dato: 15.april 2016 Telefon: 2920 1277 Notat Nyt OUH Risikovurdering af kvalitetsfondsprojekt

Læs mere

Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 1. juni 2017.

Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 1. juni 2017. Generelle principper Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 1. juni 2017. Regnskabsmæssige principper Generelt er udgifterne

Læs mere