Dialogforum for Lokalsamfund

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dialogforum for Lokalsamfund"

Transkript

1 Placering: Dialogforum for Lokalsamfund» Møder» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat - Dialogforum for Lokalsamfund møde den MødeDokument Dagsorden Mødetidspunkt: kl.: 18:00 Mødested: Redaktion (dette dok.): Alle Målgruppe (dette dok.): Offentlig Nyhed: Ja Nej Oprettet: Senest rettet: :49:05 af Marie Louise Hartvig Widding/MLHWI/Gribskov :45:01 af Lonnie Louise Burchardt Alsen/LLBAL/Gribskov Dagsorden/Referat Mødeforum Ordstyrer Referent Fraværende Dialogforum for Lokalsamfund Pkt Dagsorden og referat. 1 Velkommen v.morten Ulrik Jørgensen 2 Lokalforeningsrådet beder om information om : -Lokalforeningsrådet vil gerne have en orientering fra kommunen om, hvad der skal ske med bunkers i Gribskov. -Lokalforeningsrådet vil gerne orienteres om inddragelse af lokalsamfundene i forbindelse med placering af flygtninge. -Problem, at landsbypuljemidlerne endnu ikke er blevet udbetalt, og administrationen omkring det er alt for langtrukket A. GK er i dialog med Forsvaret og Naturstyrelsen omkring Forsvarets ønske om at nedrive de godt 140 bunkers i Gribskov. Det er forsvaret som ejer selve byningerne og skoven jorden de ligger på. GK skal give myndigheds-tilladelse til nedrivning og dispensation fra Naturbeskyttelses-loven. Forsvaret har søgt om at nedrive 40 bunkers i 2015 og efterfølgende anlæg frem mod Spændene tanke om at kunne bevare nogle af bunkernes til fx formildling eller natur-tiltag fx flagermus. B. Udlæningestyrelsen har lagt en flytninge-kvote for hver kommune. GK skal modtage godt 119 om året. 95 % af dem er fra Syrien og flere af dem søger om familie-samførsel efterfølgende. Når kommunen en ombygger en kommunal ejendom til flytninge-boliger sendes brev til Lokaforeningsråd og relevante naboer.

2 I første omgang er der arbejdet med og holdt orienterings-møder i Blistrup, og Mårum med oplande.de to første møder har været holdt i en positiv stemning og ideer til hvordan frivillige kan involveres. Det tredje og sidste orienteringsmøde om integration i lokalsamfundene afholdes i morgen onsdag i Vejby og dækker områderne Vejby, Tisvilde, Ramløse og Helsinge. - hvis der afholdes flere orienteringsmøder kunne man jo inviterer en af de borgere som har modtaget flygtninge til at fortælle om det - kunne der stå noget på hjemmesiden om hvad det kræver som privat udlejer at kunne modtage flytninge C. Landsby-puljens videre liv afhænger af budget-processen. Investeringspuljen - ansøgningsfristen er udløbet og godt 50 ansøgninger er modtaget. Spørgsmål om udbetaling af Landsby-puljemidler kan rettes til Troels: tsnoe@gribskov.dk Lokalforeningsrådet ønsker et mindre beløb/tilskud til afholdelse af møder. 3 Gribskov Kommune informerer I Gribskov Kommune er der bl.a. følgende strategier undervejs: Udviklingsstrategi Bosætningsstrategi Turismestrategi Derudover har Gribskov Kommune modtaget puljemidler fra Realdanias "Yderområder på forkant". Udviklingsstrategi : Arbejdet med planstrategien er igangsat. Planstrategien fastholder status som Byrådets helt overordnede udviklingsstrategi for kommunens udvikling og planlægning. Fremadrettet benævnes strategien derfor som Udviklingsstrategien. UVS udarbejdes i løbet af Der har været afholdt to tema-drøftelser med Byrådet med fokus på at udpege særlige temaer og visionsformulering. Arbejdet med teamerne skal ses i sammenhæng med Byrådets budgetseminariet i april. Tidsmæssigt forventes det at Byrådet på deres møde den 11. maj beslutter hvilke temaer der skal indgå i UVS. UVS sendes i høring i 8 uger forventeligt i sidste kvartal i år. Bosætningsstrategi : Igangsat og forankret i PMU. Skal ses i krydsfeltet med projektet om "Nybyggerne". Generelt blik på områder og målgrupper. Turismestrategi : Turisme spiller en væsentlig rolle i forhold til en nordsjællandsk vækstdagsorden. Med en vækst på 6 % i 2013 er Nordsjællands turismevækst landets største. Til sammenligning ligger landsgennemsnittet på 1,8 %. Turisme og turisterhvervet har også stor betydning for lokaløkonomien i Gribskov Kommune. Tal fra Visit Denmark viser at det samlede turismeforbrug i Gribskov Kommune i 2013 var på ca. 1.4 milliarder kroner og særligt centrerer omkring kystbyerne Gilleleje og Tisvildeleje. Side: 2 af 6 - Udskrevet d.: kl.: 15:48:16

3 På ETUs møde i maj fremlægger administrationen en tids- og handleplan for udarbejdelse af strategien. Yderområder på forkant er en kampagne, der skal styrke tilpasning, omstilling og udvikling i områderne uden for de større byer til gavn for hele landet. Kampagnen støtter hver strategiplan med op til kr. til ekstern rådgivning. Et strategisk fokus på at binde landområdet, landsbyer og lokalsamfund samt kysten bedre sammen i en samlet strategiplan, kan være det element, der gør, at Gribskov Kommune styrker sin position som yderområde på forkant. Det konkrete projekt er en 2030-strategiplan som skal være med til at give inspiration til ny praksis og planlægning for anvendelsen af kysten og det tilhørende bagland i Gribskov Kommune, så vi mere strategisk kan udvikle kystområdet og binde det godt sammen med baglandet, herunder også kobling til Esrum Sø, Arresø og de store skovområder og evt. kommende Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Det skal ske ved, at vi mere fokuseret adresserer de konkrete udfordringer i kommunen og styrker de stedbundne potentialer. Strategiplanen vil blive udarbejdet med udgangspunkt i de temaer der udvælges som fokus i Udviklingsstrategi 2015 (planstrategi) i løbet af 2. kvartal 2015 og i tæt samspil med øvrige relevante strategier, der samtidig er under udarbejdelse, Mere om projektet og projekt-ansøgningen kan ses i ØUs dagsorden fra 07. april. 4 Orientering om stier Orientering fra DFL : Der er nedlagte en sti i Rusland-fredningen - den gl. kirke/skolesti som en lodsejer nu har nedlagt. Opfordring fra DFL om at kommunen opdaterede sti-informationer og at GK handler tidligt og hurtigt når der nedlægges stier. Der er behov for at fastholde de stier der er. Orientering fra GK : Nedsat en administrativ sti-gruppe der arbejder med at vedligeholde oplysninger om stier. 5 Mødetema NYBYGGERNE Nybyggerne er et bud på fremtidens boligform. Det handler om bæredygtighed, medindflydelse og fællesskab. Og det handler om at en gruppe familier kan bygge sin drømmebolig uden at betale en bondegård. Gribskov Kommune vil nu undersøge mulighederne for at starte et projekt "Nybyggerne" op i Gribskov. Kommunens rolle: mere proaktivt finde en gruppe mennekser der har lyst til at bo her og hjælpe dem til at skabe deres boligdrøm frem for traditionel tilgang med salg af grunde. Der arbejdes med to vinkler: 1. for GK: amarbejder med erhvervslivet hvem mangler de og kan vi tiltrække dem? Samtænkning af arbejdskraft og bosætning Side: 3 af 6 - Udskrevet d.: kl.: 15:48:16

4 2. for nybyggerne: skabe eget sted og have medindflydelse Fællesskabet kan tænkes i flere grader fra kollektiv til et byggefællesskab om fx rådgiverydelser, arbejdsfællesskaber fx kontor mv. Der kan læses meget mere om initiativet under PMU dagsorden til den 20. april. Næste fase er en målgruppefase og markedsføringsstrategi i rekruttering af de ca 100 personer, der skal ende med at blive 25 par/enlige/familier der skal danne en forening og etablere sig. Der har været undersøgt 3 lokaliteter og administrationen peger på at koble projektet sammen med Helsinge Nord området. Men det udelukker ikke at der kan være andre interesserede der gerne vil bofællesskaber. Derfor rummer projektet også et spor der kan støtte op om bofællesskaber i et bredt spektra fx seniorbofællesskaber m.v. Vigtigt med fokus på bæredygtighed og fokus på det nære og naturen. Det er godt med den mulighed at folk selv kan sætte et præg på udviklingen. Mange efterspørger stor-parceller hvor man kan dyrke jorden uden at være en egentlig gård bebyggelse. 6 Afrunding Gribskov Kommune har udarbejdet rapporten "Naturindsats ", som giver en indbydende og letlæselig status over naturindsatsen i Gribskov Kommune Planen giver et overblik over hvilke indsatser, der er foretaget i perioden samt hvilke tiltag, der søges gennemført i perioden Rapporten beskriver nogle af kommunens mest værdifulde naturområder, hvor kommunen udfører naturpleje samt områder, hvor kommunen har været involveret i projekter. Uddelt på mødet Det er vigtigt at forummet her fastholdes. Vi krydser fingre for Nationalpark Kongernes Nordsjælland. (Tilføj pkt ved at stå i nederste række efter teksten og tryk på tabulatorknappen) Opgaver Opgaver Ansvarlig (e) Forventet realiseret Gennem-f ørt Side: 4 af 6 - Udskrevet d.: kl.: 15:48:16

5 Underdokumenter: Side: 5 af 6 - Udskrevet d.: kl.: 15:48:16

6 Side: 6 af 6 - Udskrevet d.: kl.: 15:48:16

Titel: Resumé:

Titel: Resumé: Placering: Dialogforum for Lokalsamfund» Møder» Evt. sorteringsnøgle: Titel: 17.11.15 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Dagsorden Mødetidspunkt: 17-11-2015 kl.: 19:00 Mødested:

Læs mere

Titel: Vandmiljøgruppen 11. juni 2015 Resumé:

Titel: Vandmiljøgruppen 11. juni 2015 Resumé: Placering: Grundejerkontaktudvalg» 08. Vandmiljøgruppen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Vandmiljøgruppen 11. juni 2015 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt:

Læs mere

Skolebestyrelsen - Bjørnehøj

Skolebestyrelsen - Bjørnehøj Placering: Bjørnehøjskolen» Skolebestyrelsesmøder - Bjørnehøjskolen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: 2017-09-07 Skolebestyrelsen - Bjørnehøj MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus:

Læs mere

Titel: Strand- og kystsikringsgruppen 17. februar kl. 13: Resumé:

Titel: Strand- og kystsikringsgruppen 17. februar kl. 13: Resumé: Placering: Grundejerkontaktudvalg» 07. Strand- og kystsikringsgruppen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Strand- og kystsikringsgruppen 17. februar kl. 13:30 2015 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere:

Læs mere

Titel: Dialogmøde 29. jan 2015 Resumé:

Titel: Dialogmøde 29. jan 2015 Resumé: Placering: Dialogforum for Kollektiv trafik» Møder» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Dialogmøde 29. jan 2015 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 29-01-2015

Læs mere

Skolebestyrelsen - Bjørnehøj

Skolebestyrelsen - Bjørnehøj Placering: Bjørnehøjskolen» Skolebestyrelsesmøder - Bjørnehøjskolen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 24-08-2017 kl.:

Læs mere

Titel: Bestyrelsesmøde 7. november 2017 Resumé:

Titel: Bestyrelsesmøde 7. november 2017 Resumé: Placering: Elverhøjen» Forældremøder, bestyrelse og arrangementsudvalg» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 07-11-2017 kl.:

Læs mere

Skolebestyrelsen - Bjørnehøj

Skolebestyrelsen - Bjørnehøj Placering: Bjørnehøjskolen» Skolebestyrelsesmøder - Bjørnehøjskolen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 09-11-2017 kl.:

Læs mere

Titel: Bestyrelsesmøde 20. juni 2017 Resumé:

Titel: Bestyrelsesmøde 20. juni 2017 Resumé: Placering: Elverhøjen» Forældremøder, bestyrelse og arrangementsudvalg» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 20-06-2017 kl.:

Læs mere

Bestyrelsesmøde Elverhøjen

Bestyrelsesmøde Elverhøjen Placering: Græsted Børnehuse» Forældrebestyrelsen - Græsted Børnehuse» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 12-10-2016 kl.:

Læs mere

Titel: Bestyrelsesmøde 6. september 2017 Resumé:

Titel: Bestyrelsesmøde 6. september 2017 Resumé: Placering: Elverhøjen» Forældremøder, bestyrelse og arrangementsudvalg» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 06-09-2017 kl.:

Læs mere

Titel: Strand- og kystsikringsgruppen 11. februar 2016 kl Resumé:

Titel: Strand- og kystsikringsgruppen 11. februar 2016 kl Resumé: Placering: Grundejerkontaktudvalg» 07. Strand- og kystsikringsgruppen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Strand- og kystsikringsgruppen 11. februar 2016 kl. 13.30 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere:

Læs mere

Titel: Dialogmøde d. 26. februar 2015 Resumé:

Titel: Dialogmøde d. 26. februar 2015 Resumé: Placering: Dialogforum for Kollektiv trafik» Møder» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Dialogmøde d. 26. februar 2015 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 26-02-2015

Læs mere

Titel: Bestyrelsesmøde 22. marts 2017 Resumé:

Titel: Bestyrelsesmøde 22. marts 2017 Resumé: Placering: Elverhøjen» Forældremøder, bestyrelse og arrangementsudvalg» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 22-03-2017 kl.:

Læs mere

Titel: Strand- og kystsikringsgruppen 11. november kl Resumé:

Titel: Strand- og kystsikringsgruppen 11. november kl Resumé: Placering: Grundejerkontaktudvalg» 07. Strand- og kystsikringsgruppen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Strand- og kystsikringsgruppen 11. november kl. 13.30 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere:

Læs mere

Skolebestyrelsen - Bjørnehøj

Skolebestyrelsen - Bjørnehøj Placering: Bjørnehøjskolen» Skolebestyrelsesmøder - Bjørnehøjskolen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: 2017-10-10 Skolebestyrelsen - Bjørnehøj MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus:

Læs mere

Titel: Vej og Belysningsgruppen 18/8-16 Resumé:

Titel: Vej og Belysningsgruppen 18/8-16 Resumé: Placering: Grundejerkontaktudvalg» 05. Vej- og Belysningsgruppen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Bjarne Frølund Mødedeltagere: Carl Nielsen, Lis Jensen, Niels Lund,

Læs mere

30. september Dialogforum for Lokalsamfund

30. september Dialogforum for Lokalsamfund Placering: Dialogforum for Lokalsamfund» Møder» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 30-09-2015 kl.: 18:00 Mødested: Lokale

Læs mere

Titel: 03.03.2016 Resumé:

Titel: 03.03.2016 Resumé: Placering: Det Grønne Dialogforum» Møder» Evt. sorteringsnøgle: Titel: 03.03.2016 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Dagsorden Mødetidspunkt: 03-03-2016 kl.: 16:00 Mødested:

Læs mere

:29:56 af Inger Tommerup Fogh/ITFOG/Gribskov :04:22 af Inger Tommerup Fogh/ITFOG/Gribskov

:29:56 af Inger Tommerup Fogh/ITFOG/Gribskov :04:22 af Inger Tommerup Fogh/ITFOG/Gribskov Placering: Det Grønne Dialogforum» Møder» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Det Grønne Dialogforum Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 26-03-2015 kl.: 16:00

Læs mere

A) Opgaven: Et visionært strategiarbejde målrettet bosætning flere spillere på hjemmebanen

A) Opgaven: Et visionært strategiarbejde målrettet bosætning flere spillere på hjemmebanen Dato: 1. oktober 2015 Erhverv, Turisme, Plan og Udvikling Himmerlandsgade 27 9600 Aars Anna Oosterhof Mail: anoo@vesthimmerland.dk Prækvalifikation Konsulentydelser Nye spillere på hjemmebanen Vesthimmerlands

Læs mere

Titel: Resumé:

Titel: Resumé: Placering: Grundejerkontaktudvalg» 08. Vandmiljøgruppen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: 03.03.2016 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Dagsorden Mødetidspunkt: 03-03-2016 kl.:

Læs mere

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Fællesskab i Kerteminde Kommune Velkommen til Dialogmøde Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Aftens program 18.30-19.30 Kommunernes planlægning, ved Jesper Hempler, Formand for Teknik- og

Læs mere

Anlægsoversigt BO Beløb angivet i hele kroner

Anlægsoversigt BO Beløb angivet i hele kroner Beløb angivet i hele kroner Teknisk Udvalg 19 Trafikforhold ny skole 1.321.000 0 1.321.000 1.321.000 71 Trafiksikring, cykelsti Blistrup -Smidstrup 73 Projektering af ny vej - Græsted/Gilleleje 85.000

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

:20:02 af Inger Tommerup Fogh/ITFOG/Gribskov :18:50 af Inger Tommerup Fogh/ITFOG/Gribskov

:20:02 af Inger Tommerup Fogh/ITFOG/Gribskov :18:50 af Inger Tommerup Fogh/ITFOG/Gribskov Placering: Det Grønne Dialogforum» Møder» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Det grønne dialogforum Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 02-12-2015 kl.: 16:00

Læs mere

Skematisk oversigt ændringer i Forslag til Kommuneplan

Skematisk oversigt ændringer i Forslag til Kommuneplan Skematisk oversigt ændringer i Forslag til Kommuneplan 2017-29 Nedenstående oversigt er en oversigt over ændringer i Forslag til Kommuneplan 2017-29. Oversigten følger kommuneplanens inddeling i: Hovedstruktur

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Referat fra lokalrådsmøde mandag den 13. juni 2016, kl. 19.00 i blok U (tidl. A) på skolen i Vejby 1. Godkendelse af referat fra sidste møde. 2. Meddelelser: Møde i flygtningenetværket den

Læs mere

Morgenmøde i Lejre Erhvervsudviklingsforum Torsdag den 27. april Velkommen

Morgenmøde i Lejre Erhvervsudviklingsforum Torsdag den 27. april Velkommen Morgenmøde i Lejre Erhvervsudviklingsforum Vores Sted Torsdag den 27. april Velkommen Morgenmøde Lejre Erhvervsudviklingsforum Dagsorden Velkomst og præsentation Kommuneplantillæg 12 Revision af Kommuneplan

Læs mere

UDVIKLINGSPOLITIK

UDVIKLINGSPOLITIK UDVIKLINGSPOLITIK 2018-2021 3 FORORD INDHOLD FORORD Forord 3 Vision 4 Bæredygtighed og cirkulær kommune 5 Demokrati og borgerinddragelse 6 Erhvervslivets herunder turisterhvervets - vilkår 7 Helhedssyn

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 3. april Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 3. april Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 3. april 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager - April...2 3. ET - Temadrøftelse

Læs mere

NATURA Brugerrådsmøde 30. august Ida Dahl-Nielsen

NATURA Brugerrådsmøde 30. august Ida Dahl-Nielsen NATURA 2000 Brugerrådsmøde 30. august 2011 Ida Dahl-Nielsen Dagsorden Hvad er et Natura område? planer, høring er, aftalefase Europæisk Natur Fuglebeskyttelsesområder (1979) + Habitatområder (1992) Overalt

Læs mere

:40:18 af Inger Tommerup Fogh/ITFOG/Gribskov :29:47 af Lise Vølund Hennings/LVHEN/Gribskov

:40:18 af Inger Tommerup Fogh/ITFOG/Gribskov :29:47 af Lise Vølund Hennings/LVHEN/Gribskov Placering: Det Grønne Dialogforum» Møder» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Møde i det grønne dialogforum Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 03-09-2015 kl.:

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Deltagere: Erik, Citta, Mie, Niels Jørgen, Bent, Nanna, Anne, Ulla, Lis og Bente. Afbud fra Gustaf. Fraværende: Kirsten og Henrik. Niels Jørgen skal gå kl. ca. 20. Referat fra møde i Vejby

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Prækvalifikation - konsulentydelser

Prækvalifikation - konsulentydelser 10-09-2015 Sagsnummer.: 15/19096 Sagstype: KLE: 88.08.12 Sagsbehandler: Karin Sonne Tlf.: 87535775 Prækvalifikation - konsulentydelser Strategiplan for Syddjurs Kommune Syddjurs Kommune annoncerer hermed

Læs mere

Planstrategi 19. Program. Følgegruppemøde, den 15. august 2018

Planstrategi 19. Program. Følgegruppemøde, den 15. august 2018 Planstrategi 19 Følgegruppemøde, den 15. august 2018 Program 1. Velkommen - Dagsorden 2. Oplæg Status og proces, herunder sommerhuse Layout Cittaslow og temaer 3. Gruppearbejde 4. Opsamling Evt. Status

Læs mere

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Fredensborg Kommunes Erhvervs- og Turismepolitik 2019-2023 Godkendt af Byrådet den xx Forord Vi er stolte over, at du nu sidder med Byrådets Erhvervs- og Turismepolitik

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Teknikudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i By- og Teknikudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i By- og Teknikudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 8. december 2014 Mødested: Mødelokale 620 Mødetidspunkt: Kl. 18:00-19:00 Medlemmer: Fraværende: Formand:

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

REBILD KOMMUNE REFERAT. Landsbyrådet. Mødedato: 9/ Mødetidspunkt: Bestyrelsesmøde julehygge

REBILD KOMMUNE REFERAT. Landsbyrådet. Mødedato: 9/ Mødetidspunkt: Bestyrelsesmøde julehygge REBILD KOMMUNE REFERAT Landsbyrådet Mødedato: 9/12 2010 Mødetidspunkt: 17 19.00 Bestyrelsesmøde 19.00 julehygge Sted: Hos Susanne Gl. Landevej 2, Kgs. Tisted, 9610 Nørager Fraværende: Lisbeth og Mona Dagsorden

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 19:00 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 23 Godkendelse af dagsorden 3 24 Opsamling på byvandring og anbefalinger 4 25

Læs mere

Strategiplanen. Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018.

Strategiplanen. Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018. Strategiplan 2017-2018 1 Strategiplanen Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018. Direktionen har arbejdet med emnet siden sommeren 2016 og har

Læs mere

Branding- og markedsføringsstrategi

Branding- og markedsføringsstrategi Branding- og markedsføringsstrategi for Assens Kommune 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til vækst realiserer vi gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her, Vækst og udvikling og Alle får en

Læs mere

Strategi for plan- og Agenda Bilag til Plan- og Boligudvalgs møde den 22. november 2011 Indsigelser og forvaltningens bemærkninger

Strategi for plan- og Agenda Bilag til Plan- og Boligudvalgs møde den 22. november 2011 Indsigelser og forvaltningens bemærkninger Strategi for plan- og Agenda 21 2011 Bilag til Plan- og Boligudvalgs møde den 22. november 2011 Indsigelser og forvaltningens bemærkninger Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i de indkomne indsigelser

Læs mere

Fredericia Byråds UDDANNELSESPOLITIK. Foto: IBC. Foto: IBC. Foto: Fredericia Kommune. Foto: Maskinmesterskolen/Dorthe F. Hansen

Fredericia Byråds UDDANNELSESPOLITIK. Foto: IBC. Foto: IBC. Foto: Fredericia Kommune. Foto: Maskinmesterskolen/Dorthe F. Hansen 2017 2021 Fredericia Byråds UDDANNELSESPOLITIK Foto: Fredericia Kommune Foto: Maskinmesterskolen/Dorthe F. Hansen 2 FORORD I 2016 oprettede Fredericia Byråd uddannelsesudvalget med det formål at udvikle

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

GUIDE. Sådan starter I en ny forening

GUIDE. Sådan starter I en ny forening GUIDE Sådan starter I en ny forening Udskrevet: 2016 Sådan starter I en ny forening Et formål, en bestyrelse, et sæt vedtægter og et stiftende møde - det er alt, hvad I behøver for at starte en forening.

Læs mere

Byprofiler i videnssamfundet

Byprofiler i videnssamfundet Byprofiler i videnssamfundet NYP summercamp 08 i Gribskov Kommune Byprofiler i Videnssamfundet Byprofiler i Gribskov Kommune Sammenhæng med planstrategi 08 Hvem bliver gladere, klogere og lykkeligere?

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige kræfter

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Bornholms Udviklingsstrategi (BUS) 2016. Proces- og tidsplan

Bornholms Udviklingsstrategi (BUS) 2016. Proces- og tidsplan Bornholms Udviklingsstrategi (BUS) 2016 Proces- og tidsplan September 2014 Baggrund Bornholms udviklingsplan(bup) bliver omdøbt til Bornholms udviklingsstrategi (BUS), Bornholms udviklingsstrategi skal

Læs mere

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune Mere liv på landet Mere liv på landet Haderslev Kommune ønsker en helhedsorienteret sammenhæng mellem visioner og strategier, kommuneplan, politikker,

Læs mere

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014 Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling December 2014 Hvad er Business Region North Denmark? Nyt samarbejde i Nordjylland om vækst og udvikling Etableres af de 11 nordjyske kommuner

Læs mere

Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020. februar 2015

Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020. februar 2015 Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020 februar 2015 1 Indhold Kort resumé af strategien... 2 Formalia... 2 Strategiens vision og handlingsplan, mål,

Læs mere

Titel: Dialogmøde 29. oktober 2015 Resumé:

Titel: Dialogmøde 29. oktober 2015 Resumé: Placering: Dialogforum for Kollektiv trafik» Møder» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Dialogmøde 29. oktober 2015 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 29-10-2015

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

Titel: Gribskov Kommune Kanal- og servicestrategi 2012-2015 Resumé:

Titel: Gribskov Kommune Kanal- og servicestrategi 2012-2015 Resumé: Evt. sorteringsnøgle: Placering:Digitaliseringsprogram (er flyttet til ny projektdb)» SPOR» Kanal- og servicestrategi» Titel: Gribskov Kommune Kanal- og servicestrategi 2012-2015 Resumé: Type: Dokument

Læs mere

Strategisk planlægning i landdistrikterne

Strategisk planlægning i landdistrikterne INDSATS 1 Strategisk planlægning Strategisk planlægning handler om lokale planer for landsbyerne. Hvordan sikrer vi at kommuneplaner og lokale planer hænger sammen? Fra landspolitiske side lægges der op

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Referat fra møde i Vejby Lokalråd mandag den 14. august 2017, kl. 19.00 i blok U på skolen i Vejby. 1. Godkendelse af referat fra sidste møde. 2. Meddelelser: Referater fra møder i grønt

Læs mere

Kommissorie. Turismestrategi for Assens Kommune

Kommissorie. Turismestrategi for Assens Kommune Kommissorie Projekts navn Baggrund Turismestrategi for Assens Kommune Assens Kommunes strategiske udgangspunkt for en turismestrategi Byrådet finder, at turisme er en vigtig brik i udviklingen af Assens

Læs mere

Strategiske Mål for 2016

Strategiske Mål for 2016 Strategiske Mål for 2016 Hvert år konkretiseres det kommende års arbejde med de fire strategiske emner i 1-årige mål først tværgående og derefter for de enkelte centre i organisationen. Idet alle mål skal

Læs mere

BOLIGMARKEDET UDENFOR DE STØRRE BYER

BOLIGMARKEDET UDENFOR DE STØRRE BYER BOLIGMARKEDET UDENFOR DE STØRRE BYER OPLÆG PÅ LANDDISTRIKTSRÅDET ÅRSMØDE, MARIAGERFJORD KOMMUNE D. 27.JANUAR 2015 JESPER OLE JENSEN, SBI /AAU-KBH Mange årsager til udfordringer i landdistrikter Baggrund

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI 2014 2020 FORORD 3 VISION FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014-2020 4 MÅL FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014 2020 4 PULS ÅRET RUNDT UDFORDRINGER

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Landudvikling Slagelse Lokal aktionsgruppe i Slagelse Kommune

Landudvikling Slagelse Lokal aktionsgruppe i Slagelse Kommune Landudvikling Slagelse Lokal aktionsgruppe i Slagelse Kommune Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne Lokal Aktionsgruppe - LAG Lokalt

Læs mere

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik Økonomiudvalget 02.10.2012 Punkt nr. 247-1 04.09.2012 UDKAST Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 Forord Forord indsættes her Frivilligpolitikken træder i kraft fra 16.01.2013. På vegne af Byrådet,

Læs mere

Fokus på Vækst og Resultater

Fokus på Vækst og Resultater Fokus på Vækst og Resultater Øget vækst - et pejlemærke i Strategi 2016 I strategi 2016 har vi defineret Øget vækst som, at vi skal udnytte de fordele, der er forbundet med Hedensted Kommunes beliggenhed

Læs mere

Det Grønne Dialogforum, 3. marts 2016 Mødeforum Det Grønne Dialogforum

Det Grønne Dialogforum, 3. marts 2016 Mødeforum Det Grønne Dialogforum Det Grønne Dialogforum, 3. marts 2016 Mødeforum Det Grønne Dialogforum DOF: Carsten Jørgensen Friluftsrådet: Boris Damsgaard SNS: Jens Bjerregård. Landbruget: Carl Bruun. DN: Linda Bruhn Jørgensen, Gudmund

Læs mere

Landsbyklynger en fortælling fra Mols

Landsbyklynger en fortælling fra Mols Landsbyklynger en fortælling fra Mols Grith Mortensen, formand for Mols i Udvikling Konference om landsbyernes fremtid, 25. april 2019 Velkommen til Mols i Udvikling en meget aktiv landsbyklynge Ca. 3.800

Læs mere

åbent møde for Grønt Råds møde den 09. juni 2011 kl. 15:00 i Livø

åbent møde for Grønt Råds møde den 09. juni 2011 kl. 15:00 i Livø åbent møde for Grønt Råds møde den 09. juni 2011 kl. 15:00 i Livø Indholdsfortegnelse 001. Dagsorden til møde i Grønt Råd den 9.juni 2011 3 2 Medlemmer Erik Andersen Hans Kieldsen Aage Grynderup Ib Nielsen

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Information vedr. klyngesamarbejde Ringsted Nord

Information vedr. klyngesamarbejde Ringsted Nord Information vedr. klyngesamarbejde Ringsted Nord Informationerne i højre side skulle giver et hurtigt overblik Igennem det meste af 2017 har lokalrådene i Fjællebro- Kværkeby, Vigersted, Jystrup-Valsølille

Læs mere

Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen

Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Struer Byråd Referat Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Afbud fra/fraværende: Bende Okkerstrøm Mødet hævet kl.: 17.45 Pkt. Tekst Side 1 Kvartalsoversigt vedr. det specialiserede socialområde

Læs mere

Strategi for Lokal Udvikling Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted

Strategi for Lokal Udvikling Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted Strategi for Lokal Udvikling 2018-2020 Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted 99171717 - lese@thisted.dk - www.thisted.dk - CVR 2918 9560 Indhold Forord... 3 Sammenhængskraft...4 Strategi for Thisted

Læs mere

Medborgerskab En tværgående politik 2015

Medborgerskab En tværgående politik 2015 Medborgerskab En tværgående politik 2015 En politik for medborgerskab Sønderborg Byråd har en vision om, at kommunen skal være i vækst og et sted, hvor borgerne lever det gode liv. Vækst og arbejdspladser

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND Hillerød, Gribskov, Fredensborg, Halsnæs og Helsingør Kommuner og Naturstyrelsen har i de sidste

Læs mere

1. Kommunens udfordringer, muligheder og mål med strategiplanen

1. Kommunens udfordringer, muligheder og mål med strategiplanen Forhave på forkant Ansøgning fra Vordingborg Kommune til kampagnen Yderområder på forkant UDKAST d. 7. januar Vordingborg Kommune har siden kommunesammenlægningen haft fokus på, at der ikke opstår for

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for digitalisering og teknologi

Referat af møde i Opgaveudvalg for digitalisering og teknologi GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for digitalisering og teknologi Mødetidspunkt 15-11-2017 18:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:00 Tilstede:

Læs mere

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik Miljøudvalget 15.11.2012 Sag 99, bilag 1 02.10.2012 UDKAST Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 J. nr. 00.01.00P22 1 Forord Forord indsættes her Frivilligpolitikken træder i kraft fra 16.01.2013.

Læs mere

BÆREDYGTIGHEDS STRATEGI

BÆREDYGTIGHEDS STRATEGI BÆREDYGTIGHEDS STRATEGI 2016-2019 BÆREDYGTIGHEDSSTRATEGI i Fredericia Kommune Fredericia vil være en bæredygtig by og kommune. Derfor har Fredericia Byråd vedtaget en strategi med rammer og mål for, hvordan

Læs mere

Titel: Vej- og belysningsgruppen Resumé:

Titel: Vej- og belysningsgruppen Resumé: Placering: Grundejerkontaktudvalg» 05. Vej- og Belysningsgruppen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Vej- og belysningsgruppen 21.05.2015 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Bjarne Frølund Mødedeltagere: Tonny

Læs mere

Oplæg i Vordingborg Kommune 30. oktober Lokalrådsformand Anders Riberholt Henriksen og Direktør Hanne Ahrens

Oplæg i Vordingborg Kommune 30. oktober Lokalrådsformand Anders Riberholt Henriksen og Direktør Hanne Ahrens Oplæg i Vordingborg Kommune 30. oktober 2018 Lokalrådsformand Anders Riberholt Henriksen og Direktør Hanne Ahrens Program Nærdemokrati i Silkeborg Kommune Kodeks for godt nærdemokrati Nærdemokratiudvalg

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Referat fra møde i Vejby Lokalråd mandag den 10. december 2018, kl. 19.00 i blok F på skolen i Vejby. Bemærk at mødet kun varer ca. 1 time, hvorefter der er julefrokost. Både mødet og julefrokosten

Læs mere

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur rammebetingelser er en af tre politikker

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Deltagere: Erik, Citta, Mie, Gustaf, Bent, Anne, Ulla, Lis og Bente. Ulrik vil komme senere. Afbud fra: Niels Jørgen, Nanna og Kirsten. Referat fra møde i Vejby Lokalråd mandag den 11. december

Læs mere

Dialogmøder 19. og 26. januar 2015 Planstrategi 2015

Dialogmøder 19. og 26. januar 2015 Planstrategi 2015 Dialogmøder 19. og 26. januar 2015 Planstrategi 2015 Program 19.00 Velkomst v. borgmesteren 19.15 Oplæg om planstrategien v. Anders Rask og Jan Ipland 19.35 Afklarende spørgsmål 19.45 Kaffepause 20.00

Læs mere

1. Bosætning. 2 stevns kommune

1. Bosætning. 2 stevns kommune Vision Stevns Kommune vil være kendt som et stærkt lokalsamfund i Øresundsregionen - i storslået natur, en alsidig kultur og med god plads til både at bo og leve i. 1 stevns kommune 1. Bosætning Stevns

Læs mere

Mulighedernes Danmark

Mulighedernes Danmark Mulighedernes Danmark Stine Lea Jacobi Programchef Realdania 12. oktober 2017 Agenda Hvem er Realdania? Udfordringer og muligheder Tre tilgange til udvikling To nye indsatser Opsamling Realdanias mission

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Kalundborg Kommune - Vision og udvikling

Kalundborg Kommune - Vision og udvikling http://www.kalundborg.dk/vision_og_udvikling.aspx?printerfriendly=2 Side 1 af 2 Forside» Vision og udvikling Vision og udvikling Udfordringer og potentialer Statistikken taler sit tydelige sprog. Som i

Læs mere

Vækstforum. Referat. Mødedato: Tirsdag den 22. september Mødetidspunkt: 15:00-18:00. Regionshuset

Vækstforum. Referat. Mødedato: Tirsdag den 22. september Mødetidspunkt: 15:00-18:00. Regionshuset Referat Mødedato: Tirsdag den 22. september 2015 Mødetidspunkt: 15:00-18:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Regionsrådssalen Regionshuset Birthe Friis Mortensen, Grethe Johnsen, Hinrich Jürgensen, Ib Kristensen,

Læs mere

Byerne og landdistrikterne - hinandens forudsætning!

Byerne og landdistrikterne - hinandens forudsætning! Byerne og landdistrikterne - hinandens forudsætning! Jesper Nygård Administrerende direktør Landdistriktskonferencen 2014 Mit budskab til jer Byer og Landdistrikter er hinandens forudsætninger for at skabe

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere