Indholdet i ansøgningen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indholdet i ansøgningen"

Transkript

1 Indholdet i ansøgningen Hvad skal en skriftlig jobansøgning indeholde? Hvilket sprog skal du bruge? Hvordan kan du sætte ansøgningen op? En skriftlig ansøgning bør indeholde: Indledning (Overskrift) Salg (Sælg dig selv) Køb (Køb dit arbejde) Kompetencer (Blærerøven) bilag Indledning (Overskrift) Øverst skriver du dit navn, adresse, telefonnummer og evt. e- mailadresse (evt. sidefoden for at give et professionel udseende). Sæt et billede ind af dig selv i højre side. I venstre side skriver du navn og adresse på virksomheden og evt. kontaktperson. Et par linjer længere nede skriver du en sælgende overskrift. Sælg dig selv Det er her, du sælger dig selv. Ideer til indhold: Hvad kan du særligt tilføre virksomheden - dine styrker Gør rede for dine faglige og personlige kvalifikationer - ikke en opremsning som i dit CV Besvar kravene fra jobannoncen Begynd med det vigtigste for hurtigt at vække interesse. Køb virksomheden Det er her, arbejdspladsen sælger til dig. Begynd med at undersøge lidt om virksomheden. Klik ind på deres hjemmeside og læs specielt afsnittene Om eller Hvem er vi, her finder du typisk oplysninger om hvem virksomheden er, og hvad deres mål og visioner er. Begynd med det vigtigste for hurtigt at vække interesse. Kompetencer (Blærerøven) Her skriver du lidt om dig selv og dine stærke sider, som du kan bruge i forbindelse med din kommende arbejdsplads. Det er her du skal sælge dig selv og prale med dine kompetencer dog uden at virke for selvsikker. Lad være med at bruge for mange Jeg f.eks. jeg kan dit og jeg kan dat eller jeg vil eller jeg skal. For mange Jeg giver et negativt signal til modtageren. Afslutning Til sidst kan du fx skrive, at du ser frem til en samtale. Har du søgt uopfordret, kan du skrive, at du vil kontakte firmaet ugen efter for at aftale en tid til en samtale. Det er ikke flabet eller uhøfligt at tro på sig selv og lægge op til en samtale. Skriv nederst på ansøgningen, hvilke bilag du lægger ved. Det er som regel ikke nødvendigt at sende eksamenspapirer med, kun hvis det udtrykkeligt står i annoncen. Tag i stedet papirerne med til samtalen sammen med udtalelser og anden dokumentation for kurser mv.

2 Personlige egenskaber Når du søger job, er det vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvordan du er som person. Bliv bevidst om dine personlige og faglige kvalifikationer Inden du skriver din ansøgning og dit CV, og før du skal til en jobsamtale, skal du gøre dig klart, hvordan du er som person. Dine personlige egenskaber, kombineret med dine faglige kvalifikationer, er det, der afgør, om du får jobbet. Når du bliver bevidst om, hvad du trives med og er god til, bliver det også nemmere at finde det rigtige job. Der er ikke nogen egenskaber, der er ubetinget positive eller negative, men det er forskellige egenskaber, man har brug for i forskellige job. Hvis du skal have med kundeservice og salg at gøre, er det fx vigtigt, at du er udadvendt og god til at komme i kontakt med andre. Hvis du skal arbejde meget alene, er det derimod mindre godt, hvis du har et stort socialt behov. Her er nogle eksempler på personlige egenskaber og nogle øvelser, der kan hjælpe dig til at blive bevidst om dem. Personlige egenskaber Forsøg at beskrive dine personlige egenskaber. Måske passer nogle af de følgende ord på dig: Målbevidst Overblik Kreativ Igangsætter God til at kommunikere Ansvarsbevidst God til at sige fra Fleksibel God til at bevare roen i pressede situationer Udadvendt Optimistisk God til at tage beslutninger Prøv at snakke med nogen, der kender dig godt. Bed dem fortælle lidt om, hvem du er og lyt til både de positive og de negative udtalelser. Sammenlign din egen opfattelse af dig selv med det, dine bekendte siger. Ofte vil det give dig et mere nuanceret billede af, hvem du er, og hvad du signalerer til dine omgivelser.

3 Det lægger arbejdsgivere vægt på i en ansøgning Karrierepanelet: Der er ikke et entydigt svar på, hvordan en ansøgning skal se ud, og hvad den skal indeholde. Vurderingen af en ansøgning er op til den, der læser den og beslutter, hvordan der skal reageres på den. Det er et menneske og de er forskellige. Derfor kan der være flere svar på nogle af standardspørgsmålene, der ofte stilles, når der søges råd om skrivning af ansøgninger og jobsøgning i det hele taget. Forleden så jeg en interessant undersøgelse, hvor over 400 arbejdsgivere havde svaret på, hvad der betød noget for dem, og hvad de ville fraråde, når de skulle vurdere ansøgninger. Det er en god ide at lytte til hvad de over 400 arbejdsgivere siger. Her er noget af det, de fremhævede: Det vil de gerne have Læs jobannoncen ordentligt. Det er tydeligvis irriterende, når man som læser kan se, at ansøgeren simpelthen ikke har læst annoncen ordentligt og måske fremhæver områder i sin baggrund og erfaring, som ikke er relevante for jobbet. Sæt dig ind i den virksomhed, du søger job i. Det er nærmest en dødssynd ikke at have været på virksomhedens hjemmeside. Søg kun jobs, du er kvalificeret til, og hvor du lever op til kravene. Skriv en ansøgning tilpasset den konkrete annonce og virksomhed lad være at genbruge kritikløst. Vis en ægte interesse for jobbet. Gør ansøgningen kort, nem at overskue, præcis, målrettet og ærlig. Lad være at pynte på kvalifikationerne og skriv med egne ord, hvad virksomheden får ud af at ansætte dig. Vedlæg fyldestgørende CV. Send gerne foto med, siger de. Men lad være at sende billeder af dig selv i bar overkrop eller fra nytårsaften med flasker på bordet. Vedlæg udtalelser og anbefalinger fra tidligere arbejdsgivere.

4 Det bliver de mindre glade for Det trækker ned, hvis ansøgerne bruger for stor en del af ansøgningen til at beskrive civilstatus, børns navne og alder, fritidsinteresser m.m. At der er for mange fejl og sjusk. Hvis arbejdsgiveren får fornemmelsen af, at du bare har søgt jobbet, fordi du skal. At din ansøgning er standard. At du ikke gør, som der bliver bedt om i annoncen; altså at de formelle retningslinjer ikke bliver fulgt. At du har en adresse som At du kommer til jobsamtalen og er verdensmester ; hellere lidt ydmyghed. Undersøgelsen er på vegne af Fagbladet 3F lavet af Kaas & Muldvad, der har spurgt 428 arbejdsgivere, der for nylig har søgt medarbejdere. Det drejer sig om faglært og ufaglært arbejdskraft, men er der grund til at antage, at det er helt anderledes for andre typer medarbejdere, for akademikere, sælgere, ledere? Med få undtagelser tror jeg sagtens, at resultaterne kan overføres direkte til de kategorier også. Så hvad er det arbejdsgiverne siger? At de vil have en konkret ansøgning, der på ærlig vis fortæller, hvorfor du egentlig vil have det her job hos os, hvad du kender til os, hvad du vil bibringe os og hvilken baggrund du har og som er relevant for det her. At de vil have, at du har gjort dig umage og også følger de formalia, de nævner. Men det er vel heller ikke for meget at forlange

5 IT-ADMINISTRATOR Danmarks Tekniske Universitet Første afsnit er annoncen jeg har læst på nettet. Annonce ID: DTU s centrale IT-afdeling søger en engageret IT-administrator, som skal deltage i serviceringen af vores ansatte og studerende. Du bliver en del af vores PC og Print team, der pt. beskæftiger 11 personer med forskellig baggrund. Dine arbejdsområder bliver alsidige i forhold til klienter, servere, netværk og brugerbetjening. Vores forventninger til dig: Vi leder efter en selvstændig og ansvarsbevidst teamplayer, der er mødestabil, nysgerrig og glad for at omgås mange forskellige mennesker i en uformel tone. Desuden forventer vi at du: har en længerevarende IT-uddannelse: ingeniør, datalog eller lignende. har erfaring med drift og support af Windows-baserede klienter og servere. har erfaring med automatisering af applikationsinstallation med MSI og MST. har erfaring med applikations-virtualisering (App-V eller lignende). har erfaring med scripting til automatisering af opgaver i CMD, VBS eller lignende. har kendskab til - og gerne erfaringer med ITIL processor. behersker dansk og engelsk i skrift og tale. OM DTU DTU er et spændende og udfordrende job i en international atmosfære med fokus på forskning, uddannelse, innovation og myndighedsbetjening til gavn for det omgivende samfund. Vi vægter en høj grad af faglighed blandt vores medarbejdere, og kompetenceudvikling er en organisatorisk naturlighed. Du vil blive udfordret af krævende brugere og studerende som har forventninger om en stadig udvikling af instituttets IT område. Vi har stor fleksibilitet i jobbet. På det teknisk-naturvidenskabelige felt er DTU er en af Europas førende forsknings- og uddannelsesinstitutioner. DTU har gennem de senere år arbejdet målrettet med professionalisering af ledelse. DTU lederrollen baserer sig på fire hjørnesten: Faglig ledelse, ressourceledelse, resultatskabende personaleledelse og strategisk ledelse og som centrale parametre for de fire discipliner står selvledelse og DTU s værdier. Du kan læse mere om DTU s lederrolle på hjemmesiden Andet afsnit er hvor jeg læser om hvem firmaet er, således, at jeg kan købe mig ind. Side 2 er en ansøgning hvor jeg fremhæver hvad det er ansøgningen skal/burde indeholde i forhold til annoncen. Side 3 er den færdige ansøgning som den kan se ud.

6 Danmarks Tekniske Universitet Anker Engelunds Vej Kongens Lyngby ATT.: IT-chef Ellen Fredenslund DETTE ER EN KLADDE Vordingborg d. 30. marts 2011 Vedr. stillingen som systemadministrator/leder af support funktionen hos Danmarks Tekniske Universitet. SÆLG DIG SELV Jeg søger hermed denne stilling, da jeg mener at kunne leve op til jeres forventninger som jeg har været bekendt med fra tidligere lignende stillinger hvor nøgleordene var holdspiller, ansvarlig, stabil og en stor portion nysgerrighed og en selvfølge at man er glad og ikke bange for at tage fat i mange proklamationer med den uformelle tone. Jeg er IT uddannet systemadministrator med speciale i system, netværk og kommunikation. Jeg har stor erfaring med drift, support og vedligeholdelse af Windows baserede servere og klienter herunder automatisering af applikationer med MSI og SYSO har ligeledes erfaring med opgaver i CMD og ITIL processorer. Kan oplyse jeg også har erfaring med undervisning indenfor IT i form af Office og DLGI udvidelser ligesom jeg kan fremvise Microsoft MSCD certifikater samt Cisco sikkerheds certifikat trin b. KØB DET DU SØGER Jeg syntes at det lyder spændende og udfordrende at min kommende arbejdsplads fungerer i international atmosfære som har fokus på forskning, innovation og især myndighedsbetjening. Den naturlige organisatoriske kompetenceudvikling blandt medarbejderne som der lægges fokus på i høj grad er meget vigtig for mig som gerne vil være med på den nyeste udvikling inden for mine kompetencer. Stor fleksibilitet som i tilbyder, er en meget vigtig del for at få en organisation til at fungere optimalt efter min overbevisning. DTU som jeg ser som en af Europas førende forsknings og uddannelsesinstitutioner har den travlhed der skal til for at få min hverdag til at fungere. VIS DINE KOMPETENCER (BLÆRERØVEN) Jeg er en tålmodig person med mange idéer, kan altid se en løsning på en udfordring som opstår og formindsker dermed unødigt tidsspilde. Åben over for andre mennesker, god til at lytte til mennesker og gennemskue mit sande jeg. Bidrager positivt til det kollegiale miljø og samarbejde på en arbejdsplads. Kan arbejde selvstændigt, troværdig og til at stole på med et godt resultat. Mine spidskompetencer: Struktureret Ansvarsbevidst Fleksibel og imødekommende Selvstændig og holdspiller Problemløsende Rolig og beherskende Risikovillig Jeg forventer at høre fra jer snarest og såfremt der ønskes yderligere oplysninger, står jeg gerne til disposition. Bilag: CV Med venlig hilsen David Bjelkegaard David Bjelkegaard Nørregade 7, 4760 Vordingborg Telefon:

7 Danmarks Tekniske Universitet Anker Engelunds Vej Kongens Lyngby ATT.: IT-chef Ellen Fredenslund Vordingborg d. 30. marts 2011 Vedr. stillingen som systemadministrator/leder af support funktionen hos Danmarks Tekniske Universitet. Jeg søger hermed denne stilling, da jeg mener at kunne leve op til jeres forventninger, som jeg har været bekendt med fra tidligere, lignende stillinger, hvor nøgleordene var holdspiller, ansvarlig, stabil og en stor portion nysgerrighed og en selvfølge, at man er glad og ikke bange for at tage fat i mange proklamationer med den uformelle tone. Jeg er IT uddannet systemadministrator med speciale i system, netværk og kommunikation. Jeg har stor erfaring med drift, support og vedligeholdelse af Windows baserede servere, og klienter herunder automatisering af applikationer med MSI og SYSO har ligeledes erfaring med opgaver i CMD og ITIL processorer. Kan oplyse jeg også har erfaring med undervisning indenfor IT i form af Office og DLGI udvidelser, ligesom jeg kan fremvise Microsoft MSCD certifikater, samt Cisco sikkerheds certifikat trin b. Jeg syntes, at det lyder spændende og udfordrende, at min kommende arbejdsplads fungerer i international atmosfære, som har fokus på forskning, innovation og især myndighedsbetjening. Den naturlige organisatoriske kompetenceudvikling blandt medarbejderne, som der lægges fokus på, i høj grad er meget vigtig for mig, som gerne vil være med på den nyeste udvikling inden for mine kompetencer. Stor fleksibilitet som I tilbyder, er en meget vigtig del for at få en organisation til at fungere optimalt, efter min overbevisning. DTU, som jeg ser som en af Europas førende forsknings og uddannelsesinstitutioner, har den travlhed, der skal til for at få min hverdag til at fungere. Jeg er en tålmodig person med mange idéer, kan altid se en løsning på en udfordring, som opstår, og formindsker dermed unødigt tidsspilde. Åben over for andre mennesker, god til at lytte til mennesker og gennemskue mit sande jeg. Bidrager positivt til det kollegiale miljø og samarbejde på en arbejdsplads. Kan arbejde selvstændigt, er troværdig og til at stole på med et godt resultat. Mine spidskompetencer: Struktureret Ansvarsbevidst Fleksibel og imødekommende Selvstændig og holdspiller Problemløsende Rolig og beherskende Risikovillig Jeg forventer at høre fra jer snarest og såfremt der ønskes yderligere oplysninger, står jeg gerne til disposition. Bilag: CV Med venlig hilsen David Bjelkegaard David Bjelkegaard Nørregade 7, 4760 Vordingborg Telefon:

8 Simpelt CV Erhvervserfaring: GLS Lager & chaufførarbejder Bisca A/S Pakkeriarbejder Flaskekompagniet Flaskesortering Kødbyen Lave madpakker til rejsende Uddannelser: EUC Næstved SOSU grundforløb Sundhed og pleje Enghave Plads Skole 9 kl. med eksamen Kurser: Vordingborg handelsskole Hygiejne bevis. Kompetencer: Jeg er en frisk kvinde på 38 år, som er mødestabil, fleksibel, god til at arbejde i team men kan også arbejde selvstændigt. Jeg er serviceminded, og elsker at gøre andre mennesker glade. Fritid: I min fritid er jeg kreativ med mine hænder som, blandt andet bliver brugt på at male og lave smykker. Kirsten kost Arbejdsvænget 2b 1, 4760 Vordingborg Tlf.:

9 Avanceret CV Personlige oplysninger Kontakt Nørregade 4760 Vordingborg Telefon: Alder Født d. 31. oktober 1971 Sprog Transport Engelsk på forhandlingsniveau Kørekort til bil Truckcertifikat Personlig karriere Underviser og vejleder Jobcenter Vordingborg kommune Undervisning og vejledning af ledige i arbejdsmarkedet lovgivning og regler og søgning af arbejde i jobannoncer, i aviser, dagblade og på internettet, undervisning i at lave, ansøgninger og CV og forståelse af disse, samt IT i brugen af Microsoft Office pakken. Reference haves IT ansvarlig Panther Plast A/S Vordingborg Hovedansvarlig for virksomhedens IT afdeling, med en mindre besætning, med ansvaret for systemets Windows server miljø, som var drift, administration, sikkerhed, vedligeholdelse, netværk, telefoni, data, kommunikation såsom EDI og dataoverførsler. Desuden var jeg systemansvarlig for EPR systemet MOVEX v. 9 med samme ansvar som ovennævnte. Udover funktionen som systemadministrator, fungerede jeg også som IT supporter, som var service og support af vores klienter med fejlsøgning, vedligeholdelse, installation mv. af software og hardware. Jeg havde også ansvaret for virksomhedens IT projekter, samt indkøb af indhentning af tilbud og indkøb af IT udstyr mv. med reference til IT Chefen. Reference haves.

10 Afdelingsleder Jupiter Plast A/S Vordingborg Afdelingsleder af lageret, på en besætning på 12 mand, med ansvaret for lagerets daglige drift som bestod af ordrebehandling og forsendelse, samt halvårlige statusoptællinger med reference til direktøren. Ansvarlig for ansættelser og samtaler. Reference haves Holdleder AMP A/S Vordingborg Pakkeoperatør Panther Plast A/S Sælger Danfish Hårbølle, Møn Ledelse og fordeling arbejdsopgaver mellem de ansatte og ansvaret for at bemande de forskellige poster, og at holde humøret blandt de ansatte i top. Ansvarlig for, at emballagen blev pakket forsvarligt, og klargjort til udslusning klar til forsendelse. Opsøgende salg af jagt og fiskeri artikler, som henvendte sig til både private som erhverv Butiksassistent Hårbølle skibsproviantering Møn Uddannelse Jeg stod for butikkens daglige drift, som bestod af indkøb og salg kasseoptælling og andre daglige rutine opgaver Systemadministrator Merkur Centret, Nykøbing F. Fællesfag: IT i praksis IT-udvikling IT-kommunikation IT-support - linjefag: Brugersupport Informationsstyring Systemadministration - linjefag: Serveradministration og drift Sikkerhedsadministration og drift Systeminstallation og drift Netværksadministration og drift Operativsystemer

11 Suppleringsfag: Webadministration og drift klasses afgangseksamen, Faxehus I Fakse Ladeplads Anden uddannelse Førstehjælpskursus MSCD certificeret kommunikation, netværk samt system Sikkerhedskursus (Paragraf 9) Truckcertifikat Anden erfaring Sikkerhedsrepræsentant Panther Plast A/S 1996 Underviser IT undervisning, Ældresagen. Personlig beskrivelse Jeg er imødekommende og livlig. Bidrager gerne og sætter pris på konstruktiv dialog og bruger ofte en humoristisk indfalds vinkel i denne. Har en bred almen viden, og ser det som en naturlig del af min personlige udvikling at være nysgerrig og reflekterende. Mener det er vigtigt at møde mennesker hvor de er, for på den måde at være aktivt deltagende i at skabe et positivt miljø omkring mig.

12 Små sjove udtryk og formuleringer fundet i job-ansøgninger og indsamlet af en jobkonsulent i privat firma: Jeg er 37 år, gift og har 3 børn, da jeg har været ansat i staten. Jeg har travlt i mit nuværende job, så derfor har jeg ikke haft tid til at kopiere anbefalingerne. Da jeg er i uopsagt stilling, beder jeg om at de ikke kontakter mig. Jeg har også andre ansøgninger ude, så hvis De svarer mig hurtigt er, det i orden. Jeg er 27 år og har 4 børn. Er en frisk villig pige som kan bekræftes af mange. I de tidligere ansættelser har jeg blandt andet beskæftiget mig med forskelligt arbejde. Min begrundelse for at søge arbejdet er, at jeg mangler penge og sådan. Jeg er for tiden ansat i et fragtmandsfirma, hvor min opgave er at sende folk afsted. Min ansættelse i planlægningsafdelingen blev afbrudt, uden at jeg var forberedt. Jeg er naturligvis interesseret i arbejdet, men hvordan og hvorledes med lønnen. Det er måske hemmelig løn? Jeg skriver til jer for at sige, at mig skal I ikke regne med. Mit helbred fejler ikke noget, selv om jeg er gift og har tre børn. Diagnose-latin har jeg ikke bevis på, men jeg kan oplyse at jeg tidligere har været ansat på et postkontor. De skriver i annoncen, at De har travlt i firmaet. Kan jeg ikke få jobbet med at skrive afslag til de andre ansøgere? Jer er perfekt i dask korrespondance og skaminrivning. Jeg er villig til at forlade min nuværende stilling, hvis De mener at kunne bruge mig. Mine anbefalinger gik til under krigen, som så meget andet. De bedes svare hurtigt, da jeg ellers vil søge et andet sted. Jeg har ikke sendt nogen anbefaling, da min chef er på forretningsrejse, men jeg kan hurtige lave en, hvis de ønsker et.

13 Kompetencer Faglige Kompetencer Skriftlig formidling Mundtlig formidling Projektledelse/styring Kundebetjening Statistik Undervisning/formidling Produktion Salg Administration Regnskab/budget Indkøb Konstruktion Teknik Praktisk kunnen/håndværk IT/EDB Rådgivning/vejledning Sagsbehandling Personlige Kompetencer Selverkendende Planlæggende Overblik Kreativ Nyskabende Analytisk sans Dynamisk Beslutsom Videns søgende Struktureret Ambitiøs Dominerende Visionær Engagement Gennemslagskraft Igangsætter Målbevidst Energi Risikovillig Humoristisk Resultatorienteret Forhandlingsevne Håndtering af mange opgaver Sociale Kompetencer Samarbejdende Pligtopfyldende Koordinerende Selvstændig Udadvendt Åbenhed Tillidsfuld Netværks skabende Tillidsvækkende Dialog Indfølingsevne/empati Fleksibel Robusthed Selvbevidst Kundeorienteret God telefonstemme Team/Gruppearbejde

Find din elevplads. - en jobsøgningsguide for handelsskoleelever

Find din elevplads. - en jobsøgningsguide for handelsskoleelever Find din elevplads - en jobsøgningsguide for handelsskoleelever Udgivet af HK Ungdom og Elevplads.dk HK Ungdom HK Ungdom er den unge udgave af HK. Vi har fokus på de behov, studerende har f.eks. studierelevante

Læs mere

Guiden til praktikplads Værktøjer til min praktikpladssøgning

Guiden til praktikplads Værktøjer til min praktikpladssøgning Guiden til praktikplads Værktøjer til min praktikpladssøgning Guiden til praktikplads værktøjer til min praktikpladssøgning BRUG FOR ALLE UNGE 1 Integrationsministeriet Brug for alle unge Holbergsgade

Læs mere

FIND DIN ELEVPLADS - en jobsøgningsguide for handelsskoleelever

FIND DIN ELEVPLADS - en jobsøgningsguide for handelsskoleelever FIND DIN ELEVPLADS - en jobsøgningsguide for handelsskoleelever HK_Find_din_elevplads_A4_v2.indd 1 22/09/14 09.34 UDGIVET AF ELEVPLADS.DK I SAMARBEJDE MED HK HK Vi arbejder for, at du får et godt arbejdsliv.

Læs mere

Sådan kommer du videre som ung og arbejdsløs

Sådan kommer du videre som ung og arbejdsløs Sådan kommer du videre som ung og arbejdsløs Af Cecilie Hansen, PeopleInsync. Redigeret af Philip Dam - Oktober 2012 03 Introduktion 05 Meld dig ind i en A-kasse 07 CV'et 13 Kampen for et arbejde - Jeppes

Læs mere

DIT DRØMMEJOB KOMMER IKKE AF SIG SELV!

DIT DRØMMEJOB KOMMER IKKE AF SIG SELV! DIT DRØMMEJOB KOMMER IKKE AF SIG SELV!.dk w w w.ca 90 4 5 Tlf. 3 314 Hvad er Career Toolbox? Hvem er CA? Der er hård kamp om jobbene, ikke mindst blandt ny uddannede. Derfor skal du ikke alene være fagligt

Læs mere

Internettet. Jobguiden til 48,- Ny 3. udgave. www.knowware.dk. Marianne Steen. Søg nye medarbejdere. Find nyt arbejde

Internettet. Jobguiden til 48,- Ny 3. udgave. www.knowware.dk. Marianne Steen. Søg nye medarbejdere. Find nyt arbejde 48,- Marianne Steen Søg nye medarbejdere Find nyt arbejde Jobguiden til Internettet www.knowware.dk Oversigt over jobbaserne - i Danmark, Norge og Sverige Tips til din jobsøgning Test dig selv Annoncering

Læs mere

JOBBET ER DIT! www.ca.dk Tlf. 3314 9045

JOBBET ER DIT! www.ca.dk Tlf. 3314 9045 JOBBET ER DIT! www.ca.dk Tlf. 3314 9045 måske skulle vi skifte navn til ca k-kasse? CA er en a-kasse. Ingen tvivl om det. Og hvis du bliver arbejds løs, hjælper vi dig mindst lige så godt som alle andre

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Forord 4

Indholdsfortegnelse. Forord 4 Indholdsfortegnelse Forord 4 1. Indledning 5 2. Stillingsopslag 9 3. Forhåndskendskab til virksomheden 10 4. Ansøgningens to dele 16 5. Ansøgningen og datalisens layout 18 6. Udformning af datalisten/cv

Læs mere

DJØF. Karriereguide 2010/11. Vejen til drømmejobbet

DJØF. Karriereguide 2010/11. Vejen til drømmejobbet DJØF Karriereguide 2010/11 Vejen til drømmejobbet DJØF KARRIEREGUIDE 2010/11 Vejen til drømmejobbet er blevet længere Op ad bakke. Det er vilkårene, når du søger job som nyuddannet i krisetider, hvor

Læs mere

DIN KARRIEREPARTNER ALT DETTE FÅR DU

DIN KARRIEREPARTNER ALT DETTE FÅR DU JOBBET ER DIT! CA DIN KARRIEREPARTNER Vi støder alle på udfordringer i løbet af vores arbejdsliv. Måske har du brug for rådgivning eller inspiration måske søger du nyt job måske dit første job. I CA ser

Læs mere

Jobsøgning gjort let. - en guide til din personlige jobsøgningsstrategi. af Michael Heckenthaler

Jobsøgning gjort let. - en guide til din personlige jobsøgningsstrategi. af Michael Heckenthaler Jobsøgning gjort let - en guide til din personlige jobsøgningsstrategi af Michael Heckenthaler Indholdsfortegnelse Jobsøgning gjort let 1 Indledning 3 Hvad vil du 4 Stillingsopslaget 5 Ring til virksomheden

Læs mere

DJØF. Karriereguide 2009. Vejen til drømmejobbet. Danmarks måske stærkeste netværk

DJØF. Karriereguide 2009. Vejen til drømmejobbet. Danmarks måske stærkeste netværk DJØF Karriereguide 2009 Vejen til drømmejobbet Danmarks måske stærkeste netværk XXXXXXKURSERXXXXXXÅBE XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXKURS XXXXXXXDIPLO XXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXÅB XXXXXXXÅBENXUDDAN

Læs mere

Syv bud på den bedste ansøgning

Syv bud på den bedste ansøgning XXX Af xxx Syv bud på den bedste ansøgning Hvorfor skal tandplejen vælge dig som ansøger what s in it.. ikke kun for dig, men også for tandklinikken? Sidste spørgsmål er især vigtigt at få besvaret, og

Læs mere

guiden til dit første job 2007/2008 karriereråd jobsøgning nyuddannet mulige match

guiden til dit første job 2007/2008 karriereråd jobsøgning nyuddannet mulige match guiden til dit første job 2007/2008 karriereråd jobsøgning nyuddannet mulige match GODE DM-MEDLEMMER KØRER SIG IGEN TIL REKORDOVERSKUD Christina Geertsen - medlem af GF Bonuscheck på 38,07% til medlemmerne

Læs mere

Sprog, erfaring og kemi gav job. Karriereguide 2011/12. Zigzaggede sig til drømmejobbet. Regnede med at blive arbejdsløs. Nød livet og fik kompetencer

Sprog, erfaring og kemi gav job. Karriereguide 2011/12. Zigzaggede sig til drømmejobbet. Regnede med at blive arbejdsløs. Nød livet og fik kompetencer Djøf Karriereguide 2011/12 Sprog, erfaring og kemi gav job Natalia De Oliveira De Gomes, Area Manager i Epoka. Nød livet og fik kompetencer Zigzaggede sig til drømmejobbet Regnede med at blive arbejdsløs

Læs mere

DANSK MARKEDS- OG AKADEMIFORENING

DANSK MARKEDS- OG AKADEMIFORENING JOBSØGNING EN PROCES I 7 FASER EN VEJLEDNING FRA DMA DANSK MARKEDS- OG AKADEMIFORENING INDHOLD Fase 1 Udgangspunktet.....................................5 Fase 2 Kend dig selv.......................................7

Læs mere

It-sikkerhedskonsulent. Treasury Analyst. International rådgiver. Filmproducer. karriereråd. jobsøgning. Idrætskonsulent Manuskriptforfatter

It-sikkerhedskonsulent. Treasury Analyst. International rådgiver. Filmproducer. karriereråd. jobsøgning. Idrætskonsulent Manuskriptforfatter Guiden til dit første job 2008/2009 inical research associate eansvarlig Young National Expert ieforsker It-sikkerhedskonsulent 3D-artist Kvalitetskonsulent SP-koordinator International rådgiver Konserveringstekniker

Læs mere

LYNGUIDE TIL CV OG ANSØGNING

LYNGUIDE TIL CV OG ANSØGNING LYNGUIDE TIL CV OG ANSØGNING 1 VELKOMMEN TIL LEDERNES LYNGUIDE TIL CV OG ANSØGNING Brug Lynguiden, når du hurtigt vil i gang med at målrette din jobsøgning og have styr på jobsøgningsmaterialet frem mod

Læs mere

Karriereguide 2012 /13

Karriereguide 2012 /13 Karriereguide 2012 /13 Deltag i KarriereTouren Læs mere på side 8 og find din vej til jobbet Drømmen om jobbet. Flere jobs til akademikere Leder side 3 Direkte fra studiet til karrierejob i London Det

Læs mere

Hjælp til at skrive en ansøgning

Hjælp til at skrive en ansøgning Hjælp til at skrive en ansøgning indhold Praktikplads på Tech College Aalborg....3 Trin 1 Hvordan finder jeg jobs og virksomheder?... 4 Trin 2 Passer jeg til jobbet?....5 Trin 3 Hvordan får jeg mere at

Læs mere

lærersıder ı ı 59 Hvad vil du være, om Uddannelse og arbejde

lærersıder ı ı 59 Hvad vil du være, om Uddannelse og arbejde lærersider 59 hvad vil du være, OM UDDANNELSE OG ARBEJDE 60 lærersider Fokus Filmen om Bülent har fokus på, hvad man drømmer om. Om forældres forestillinger og forventninger til deres børn, og om deres

Læs mere

TRIVSEL PÅ KONTORET FÅ INDBLIK I VIGTIGE FAKTORER FOR TRIVSLEN

TRIVSEL PÅ KONTORET FÅ INDBLIK I VIGTIGE FAKTORER FOR TRIVSLEN VEJLEDNING FRA BAR KONTOR OM TRIVSEL PÅ KONTORER TRIVSEL PÅ KONTORET FÅ INDBLIK I VIGTIGE FAKTORER FOR TRIVSLEN INDHOLD 4 FORORD 8 HVAD ER TRIVSEL OG PSYKISK ARBEJDSMILJØ? 11 HVAD KAN I HVER ISÆR BIDRAGE

Læs mere

Evaluering af Ledige med Drive #2

Evaluering af Ledige med Drive #2 Evaluering af Ledige med Drive #2 1. Baggrund Det Lokale Beskæftigelsesråd i Roskilde bevilgede den 21. oktober 2013 200.000 kr. til at videreudvikle initiativet Ledige med Drive som pilotprojekt fra 1.

Læs mere

At lykkes som leder for. fagprofessionelle. Når man selv er djøfer

At lykkes som leder for. fagprofessionelle. Når man selv er djøfer At lykkes som leder for fagprofessionelle Når man selv er djøfer Indhold 5 Dit ledelsesrum i et fagprofessionelt miljø Introduktion til pjecens fokus, målgruppen, og hvordan begreberne fagprofessionel

Læs mere

Karriererejsen På vej mod mere bevidste valg i dit arbejdsliv

Karriererejsen På vej mod mere bevidste valg i dit arbejdsliv Karriererejsen På vej mod mere bevidste valg i dit arbejdsliv Et personligt afklaringsværktøj til medarbejdere i staten Indhold Forord 3 Indledning 4 Kapitel 1: Hvad har du med? 5 Dine kompetencer 6 Dit

Læs mere

Hvilken betydning har det at have en guide? En interviewundersøgelse blandt brugerne af GuideProjektet

Hvilken betydning har det at have en guide? En interviewundersøgelse blandt brugerne af GuideProjektet Hvilken betydning har det at have en guide? En interviewundersøgelse blandt brugerne af GuideProjektet Udarbejdet af Majken Gøtske Marts 2005 Indholdsfortegnelse Indledning...2 Fremgangsmåde...2 Kommentarer

Læs mere

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING INDHOLDSFORTEGNELSE 4 Luk op for noget godt Sådan bruger du håndbogen 4 Værktøjer til rekruttering 6 Planlægning og forberedelse Trin 1-9: Kom godt

Læs mere

Forberedelse. Gennemføring. Succes.

Forberedelse. Gennemføring. Succes. Forberedelse. Gennemføring. Succes. Kelly Services Interviewguide til kandidater Hos Kelly Services er vi dedikerede til at udarbejde værktøjer og stille disse til rådighed således, at du kan optimere

Læs mere

1 / 2 / 3 skridt til fleksjob. Ni historier om at finde sit eget fleksjob

1 / 2 / 3 skridt til fleksjob. Ni historier om at finde sit eget fleksjob Ni historier om at finde sit eget fleksjob Ni historier om at finde sit eget fleksjob Jan opsøgte lokale arbejdspladser og fik fleksjob via en bekendt.... side 4 Jeg har et fleksjob som pedelmedhjælper

Læs mere

UNG PÅ VEJ I FÅG. Kogebog til et succesfuldt vejledningsforløb ved Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland

UNG PÅ VEJ I FÅG. Kogebog til et succesfuldt vejledningsforløb ved Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UNG PÅ VEJ I FÅG Kogebog til et succesfuldt vejledningsforløb ved Når man fokuserer på mål og kompetencer, er det ligesom første stolpe i at finde ud af, hvad man er god til. Det kan man ikke lære af sig

Læs mere