AKTIV LÆRING 45 MINUTTERS BEVÆGELSE U N D E R S TØT T E N D E U N D E RV I S N I N G IDÉBANK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AKTIV LÆRING 45 MINUTTERS BEVÆGELSE U N D E R S TØT T E N D E U N D E RV I S N I N G IDÉBANK"

Transkript

1 & AKTIV LÆRING 45 MINUTTERS BEVÆGELSE U N D E R S TØT T E N D E U N D E RV I S N I N G IDÉBANK

2 BANKO: Beskrivelse af legen: Eleven får udleveret en bankoplade med 5 tal mellem Regnestykker og farveblyanter placeres under kegler, som er fordelt i lokalet/på området. Eleven skal nu rundt og vippe kegler og regne opgaver ud. Hvis opgavens facit er på pladen, sætter man et mærke med den farveblyant, der ligger under keglen. Når pladen er fyldt, får man en nyt. A-SPORT IDÈBANK I fordeler keglerne rundt på området. STEP 3: Under keglen ligger en regneopgave og en farveblyant. STEP 4: Enkeltvis, parvis eller flere Du finder en kegle og vipper den. Under keglen ligger en regneopgave og en farveblyant. STEP 5: Du regner opgaven. Du streger regneopgavens facit (tallet) ud på bankopladen med farveblyanten. Du løber videre, regner opgaven til bankopladens tal er streget ud.

3 BYG OG DEL ET ORD: Beskrivelse af legen: En elev trækker et billedkort fra bunken, fremviser billedet for de andre og benævner genstanden på kortet, f.eks. en ABE. En anden elev bygger ordet ved hjælp af markeringsbrikkerne med bogstaver. Siger højt bogstavernes lyde mens han/hun danner ordet (lyderer). Alle elever i gruppen læser sammen ordet højt. En elev deler ordet i stavelser ved at flytte på markeringsbrikkerne. Gruppen hopper og siger ordet i stavelser. A-SPORT IDÈBANK 1 Elev - Du trækker et billedkort fra bunken. Viser kortet til de andre elever og siger hvad det er. STEP 3: 2 elev - Du bygger ordet med markeringsbrikkerne med bogstaver. Siger bogstavernes lyde mens ordet staves (lyderer). STEP 4: Fra 1 elev Dansk Hele gruppen læser ordet højt. STEP 5: Du deler ordet i stavelser. F. eks. flytter markeringsbrikkerne i stavelser eller deler ordet med et sjippetov eller et bat. Gruppen hopper og siger ordets stavelser højt.

4 FART PÅ VOKALER OG KONSONANTER: Beskrivelse af legen: Eleverne står ved de gule ærteposer med bogstaver. Keglerne er fordelt/spredt ud på et tilpas stort område. Første elev finder en ærtepose med f.eks. bogstavet B. Siger højt hvad bogstavet hedder, og om bogstavet er en vokal eller en konsonant. Ærteposen med bogstavet B bliver i en fart flyttet ud til keglen med B på. Når konsonanten afleveres ved keglen siger eleven bogstavets lyd højt (lyderer). Når første elev har klappet næste elev i hånden ved ærteposerne fortsætter han/hun. I fordeler keglerne på et tilpas stort område. De gule ærteposer med bogstaver ligger samlet et andet sted. Første elev finder en ærtepose med f.eks. bogstavet B. Siger hvad bogstavet hedder og finder ud af om bogstavet er en vokal eller en konsonant. STEP 3: STEP 4: Fra 2 elever Dansk Første elev skal nu give konsonanten B fart på og løber ud til keglen med konsonanten. Eleven afleverer bogstavet B ved keglen og siger B s lyd højt (lyderer). Første elev løber tilbage til ærteposerne. Klapper næste elev i hånden, som nu kan finde et nyt bogstav.

5 FIND DIT TAL: Beskrivelse af legen: Gruppen får tildelt en terning (12 sidet terning med tal). På området er der placeret markeringsbrikker med tal. De kaster med terningen. Det bliver f.eks. 7. Nu gælder det om at finde den markeringsbrik, hvor tallet 7 står på. Når man har fundet tallet 7, samles man evt. ved brug af en kaldelyd, som er aftalt i gruppen. Herefter laver de f.eks. 7 hink på højre ben. De tæller højt mens de hinker I står med en 12 sidet terning med tal. På området kan I se mange markeringsbrikker med tal. I kaster med terningen. Terningen viser f.eks. 7 STEP 3: STEP 4: To eller flere Matematik I løber ud for at finde tallet 7. Den der finder tallet 7 på markeringsbrikken, kalder på de andre i gruppen. STEP 5: I hinker 7 gange på et ben. Husk, at tælle højt mens I hinker. Alle i gruppen prøver at kaste.

6 KEGLEORD: Beskrivelse af legen: Keglerne med bogstaver er placeret i et kegleområde. Første elev trækker et ord eller et billedkort fra en bunke. De næstfølgende elever henter de nødvendige kegler for at stave ordet, og stiller dem i den rigtige rækkefølge. Den første elev lyderer bogstaverne indtil ordet er stavet. Inden keglerne sættes tilbage i kegleområdet, læses ordet højt. Næste elev trækker et kort og nævner, hvor mange der skal af sted for at hente de rigtige kegler. Keglerne stilles i rækkefølge, så ordet dannes. Der lyderes igen o.s.v. En elev trækker et kort fra en bunke. STEP 3: De andre elever henter de nødvendige kegler fra kegleområdet for at stave ordet. STEP 4: Minimum 2 personer Dansk Eleverne stiller keglerne i den rigtige rækkefølge så ordet staves. Første elev siger bogstavernes lyde indtil ordet er stavet. De andre elever læser derefter ordet. STEP 5: Keglerne sættes tilbage i kegleområdet.

7 RAMME PLET: Beskrivelse af legen: Eleverne kaster grønne ærteposer med tal mod blå markeringsbrikker med tal. Rammer de markeringsbrikken 10 med ærteposen med tallet 10 skriver de et regnestykke ned. De rammer tal og laver regnestykker udfra det ramte. Ærteposerne ligger i en bunke og et stykke derfra er markeringsbrikkerne fordelt ud på området. I kaster ærteposen med tallet 10 ud mod markeringsbrikken med tallet 10. Hvis I ikke rammer plet efter fire forsøg finder I en ny ærtepose. STEP 3: 1-2 elever Matematik Når I rammer tallet, skriver I et regnestykke ned, hvor tallet 10 passer som facit.

8 SJIPPETOVSORD: Beskrivelse af legen: Vælg en kegle med et bogstav, og dan et ord med sjippetovene. Ordet har forbogstavet som det der står på keglen. Det dannede ord skrives ned på papiret. Bogstavernes lyde siges højt mens ordet skrives. Til sidst læses hele ordet højt. Opgaven læses højt af en fra gruppen. Lav et ord der har forbogstavet S med sjippetovene. STEP 3: STEP 4: F.eks kan ordet SØ staves med sjippetovene. Minimum 2 personer Bogstavernes lyde siges højt mens ordet skrives ned på papiret. En fra gruppen læser ordet højt.

9 TERNINGE-ORD: Beskrivelse af legen: Slå 5 gange med hver af de orange terninger med bogstaver. Efter hvert kast findes i spanden den gule ærtepose med bogstavet der passer til bogstavet på terningen. Når de 10 bogstaver er fundet staves mindst et ord. Ordet skrives ned på papiret og læses højt. Slå med den ene terning og find ærteposen med det fundne bogstav i spanden. Slå med den anden terning og finder ærteposen med det fundne bogstav. Slå 5 gange med hvert terning. Der findes og staves et ord ud fra de 10 bogstaver. STEP 3: STEP 4: Minimum 2 personer Dansk Ordet skrives ned på papiret og sig bogstavernes lyde. Gruppen læser ordet højt.

10 TØRRESNOREN: Beskrivelse af legen: To tørresnore (sjippetove) placeres i hver ende. På den ene ligger klemmer med regneopgaver uden facit. På den anden tørresnor sidder der grønne ærteposer med tal. På signal henter eleverne et tal og sætter det på det andet tov. Tallet passer som facit til regnestykket. I lægger to tørresnore (sjippetove) på jorden et stykke fra hinanden. På tørresnoren (sjippetov) sidder regneopgaver sat fast med klemmer. STEP 3: STEP 4: Fra en til flere elever Matematik På tørresnoren (sjippetov) sidder ærteposerne fast med klemmer. Du henter et tal (ærtepose) og finder regnestykket, som passer til tallet (facit)

11 A-SPORT IDÉBANK Mød Antonius! Han er A-Sports nye kæledægge. Sammen med ham fører vi dig til A-Sports idébank. Her finder du gode idéer til en sjov og lærerig undervisning - eller får inspiration til spændende træningsøvelser, som passer til din sportsgren. Sammen med Antonius og hans venner vil vi give dig motiverende og inspirerende idéer til aktiv læring. Aktiv læring som bl.a. kan indgå i den understøttende undervisning. Aktiviteterne er også super at bruge i eller til den daglige 45 minutters bevægelse. På A-Sports idébank vil vi løbende ligge godt og gennemarbejdet undervisningsmateriale ud. Man kan vælge at printe siderne ud, som kan bruges igen og igen, eller scanne en QR-kode, og legen ses som en tegnefilm eller en video. Hver uge ligger vi en ny og inspirerende leg eller øvelse ud på Facebook. Du kan få den serveret ved at syns godt om på vores Facebook side. Vi har gjort det nemt for dig og lavet en guide til, hvordan du bruger Idébanken, så du får mest muligt ud af den. Scan QR-koden og se vidoen. Hvad man ikke har i hovedet, må man have i benene... Sådan har mange voksne været tilbøjelige til at udtrykke sig, men børn kan med rette omvendt sige, at hvad man har i benene, det får man også i hovedet. Der er vished for, at børn og unges ubrugte motoriske energi underminerer deres evne til opmærksomhed og koncentration, og dermed også deres indlæringspotentiale. Bevægelsesaktivitet - aktiv læring - har en positiv effekt på indlæring. Den giver kroppen et Brain Break. Det er indlysende for den kinæstetiske læring, men også for den kognitive læring. Som ekstra bonus stimulerer fysisk aktivitet hjertet. Aktiv læring rammer triple ; giver berigende puls, parathed og kunnen. Else Kjærulff Torp

12 Tlf a-sport.dk

BEVÆGELSE I DANSK- OG MATEMATIKUNDERVISNINGEN

BEVÆGELSE I DANSK- OG MATEMATIKUNDERVISNINGEN 1 BEVÆGELSE I DANSK- OG MATEMATIKUNDERVISNINGEN - kort præsentation Inspirationsmaterialet/lærerkompendiet indeholder mere end 60-70 helt konkrete, sjove og lærerige aktivitetsforslag, som giver stof til

Læs mere

Telefon: Mail: Førskole kompendie.

Telefon: Mail: Førskole kompendie. Førskole kompendie. 1 Indholdsfortegnelse: sstafet. Side 3. Stjerneopgaver. Side 4. Kast et bogstavstav... Side 5. Klar parat quiz... Side 6. Vendespil.. Side 7. Årets gang Side 8. Lav figur med kroppen...

Læs mere

Trille og Trolles. terningleg. Oversigt

Trille og Trolles. terningleg. Oversigt Trille og Trolles terningleg Før vi går i gang: Vi skal bruge 1 (stor) terning og en hulahopring, som placeres midt på gulvet. Vi udvælger 6 opgaver fra oversigten. Vi lægger de seks terningbrikker ud

Læs mere

Filtmåtter med de 120 hyppige ord

Filtmåtter med de 120 hyppige ord VEJLEDNING TIL Fodspor Filtmåtter med de 120 hyppige ord Med bogen På sporet af ordet fang tyven, opgaveæsken og app en På sporet af ordet, Turbo-ord, sækkekort, Læs Lydret bøgerne, gulvtæppet og filtmåtterne

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

120 ords-tæppet. På sporet af ordet

120 ords-tæppet. På sporet af ordet 120 ords-tæppet På sporet af ordet I denne vejledning kan du finde idéer og inspiration til, hvordan du kan bruge 120 ords-tæppet i arbejdet med at få automatiseret de 120 hyppige ord med afsæt i leg og

Læs mere

Staveløb. Bane: Figurbanen. Mellemtrin. Dansk. Organisering: Hold af 2 elever. Hvert hold har 3 felter på yderstregerne.

Staveløb. Bane: Figurbanen. Mellemtrin. Dansk. Organisering: Hold af 2 elever. Hvert hold har 3 felter på yderstregerne. Indhold Side 2: Staveløb Side 3: Bevæg de 120 hyppigste ord Side 4: Find flest ord Side 5: Gangetræning Side 6: 10er venner Side 7: Staveræs Side 8: Plus/minus leg Side 9: Gæt et bogstav Side 10: Find

Læs mere

Hvordan: Rummet deles op i tre dele, hvor det midterste er ukendt land -område afgrænset af 6 tæppefliser på

Hvordan: Rummet deles op i tre dele, hvor det midterste er ukendt land -område afgrænset af 6 tæppefliser på OPGAVEBANKO Hvordan: Rummet deles op i tre dele, hvor det midterste er ukendt land -område afgrænset af 6 tæppefliser på hver side. Størrelsen af dette område skal ikke være alt for stort, og afstanden

Læs mere

OL alternative konkurrencer

OL alternative konkurrencer OL alternative konkurrencer OL kan bruges som en sjov og alternativ aktivitet for deltagere i alle aldre, dog vil disciplinerne passe bedst fra U-10 spillere og opad. Disciplinerne kan plukkes og bruges

Læs mere

AKTIVITETSHÆFTE. Powered by. light version. Mulighed for at downloade materiale til aktiviteterne! 10 SJOVE AKTIVITETER TIL INTRODUKTION AF MATEMATIK

AKTIVITETSHÆFTE. Powered by. light version. Mulighed for at downloade materiale til aktiviteterne! 10 SJOVE AKTIVITETER TIL INTRODUKTION AF MATEMATIK AKTIVITETSHÆFTE 10 SJOVE AKTIVITETER TIL INTRODUKTION AF MATEMATIK light version SE MERE PÅ FESSORSUNIVERS.dk tryk her & GÅ DIREKTE TIL MENUEN Mulighed for at downloade materiale til aktiviteterne! Powered

Læs mere

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege Del 1: Lege Transportbåndet: Start Mål 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Transportbåndet. Eleverne deles i grupper á 4-6 elever. 5-6 bolde i forskellige størrelser og materialer til hver gruppe.

Læs mere

Bombeleg. Bane: Taltavlen. Organisering: Hele klassen er sammen. Læringsmål:

Bombeleg. Bane: Taltavlen. Organisering: Hele klassen er sammen. Læringsmål: Indhold Side 2: Bombeleg Side 3: Sjov på vokaler Side 4: Talvejen Side 5: Lykkeord Side 6: Ordstafetten Side 7: Hent en lyd Side 8: Statistik på farten Side 9: Tælleløb 1 Bombeleg Taltavlen. Hele klassen

Læs mere

Tabeltræning på mange måder

Tabeltræning på mange måder Tabeltræning på mange måder - med afsæt i MI og læringsstile Snoreleg (3 tabellen) 10 elever sidder i en rundkreds. Eleverne nummereres 0, 1, 2.osv. op til 30. Hver elev får altså 3 numre (fx 1, 11 og

Læs mere

Hit med tæppet den rene leg

Hit med tæppet den rene leg Forslag og idéer til sproglege og bogstavindlæring Af Gitte Skyum Kjøge Sprog er ikke bare indhold, det er også form og lyd. Der er mange metoder og midler til at åbne børnenes øjne for alle facetterne.

Læs mere

Leg og læring i bevægelsesbåndet. Kom lad os lege!

Leg og læring i bevægelsesbåndet. Kom lad os lege! Leg og læring i bevægelsesbåndet Kom lad os lege! Kom lad os lege! er en inspirationsplakat til børn i indskolingen. Dette hæfte indeholder gamle og nye lege samt reglerne på legene. Vi synes, at der er

Læs mere

INSPIRATIONSKOMPENDIE

INSPIRATIONSKOMPENDIE INSPIRATIONSKOMPENDIE Aktivlæring i din undervisning Folkeskolekompendie Udarbejdet af ATiB Indledning. I dette kompendie finder du inspiration til inddragelsen af motion og bevægelse som et fagligt understøttende

Læs mere

Find vej gennem tunnelen

Find vej gennem tunnelen Grundmotorisk bevægelse: Krybe Find vej gennem tunnelen Træne motoriske færdigheder som at krybe og koordinere på en sjov måde. Skabe bevægelsesglæde gennem udfoldelse og leg uden fokus på konkurrence

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Samarbejdslege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Samarbejdslege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Samarbejdslege for børnehavebørn Udarbejdet af MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Billedlotteri

Læs mere

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER [ E-KATALOG ] POWERPAUSER Powerpauser er ideer til den gode pause. Den gode pause hjælper med at genoprette den mentale energi, som har betydning for, at eleverne kan holde koncentrationen. Med disse powerpauser

Læs mere

Årsplan for hovedfag i 1. klasse IDA HAMMEN Skoleåret Rudolf Steinerskolen i København

Årsplan for hovedfag i 1. klasse IDA HAMMEN Skoleåret Rudolf Steinerskolen i København Uge Indhold Aktivitet Færdigheder og kundskaber 33-34 Formtegning Eleverne tegner forskellige varianter af den lige og den krumme. Eleverne arbejder med at holde korrekt på tegneredskaber (stiftfarve og

Læs mere

EN eller ET og mange FLERE

EN eller ET og mange FLERE N5 EN eller ET og mange FLERE FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER Fokus på navneords køn og flertal med de forskellige ændringer i stavemåden ved bøjning. - Ordkort til hhv. 1., 2. og 3. kl. - 2 skilte

Læs mere

Faglige målsætning: Der henvises til undervisningsministeriets faglige mål for arbejdet i 0 klasse. Læs dette: www.uvm.dk

Faglige målsætning: Der henvises til undervisningsministeriets faglige mål for arbejdet i 0 klasse. Læs dette: www.uvm.dk Faglige målsætning: Der henvises til undervisningsministeriets faglige mål for arbejdet i 0 klasse. Læs dette: www.uvm.dk Vi har lavet en mere detaljeret undervisningsplan / målsætning for, hvad vi gerne

Læs mere

Træningsøvelser til motorikpakken

Træningsøvelser til motorikpakken Dansk Squash Forbund Motorikpakken 1 Træningsøvelser til motorikpakken Rekvisitter Skumbold m. plasthud Navn & beskrivelse Stikbold Alle mod alle det gælder om at ramme de andre og selv undgå at blive

Læs mere

Årsplan for 0. klasse 2014/2015

Årsplan for 0. klasse 2014/2015 Årsplan for 0. klasse 2014/2015 Børnehaveklassens formål Det er børnehaveklassens formål at lette barnets overgang fra børnehave til skole og at forberede det til den egentlige skolegang. Vi prøver at

Læs mere

Differentiering: Stave indenfor en bestemt ordklasse + antallet af bogstaver + felter til rådighed.

Differentiering: Stave indenfor en bestemt ordklasse + antallet af bogstaver + felter til rådighed. Indhold Side 2: Ordspurt Side 3: Kend dit tal Side 4: Stop på et tal Side 5: Bogstavgenkendelse Side 6: Tabeljagt Side 7: Engelsk talbingo Side 8: Blå eller rød Side 9: Ordklasse ord 1 Ordspurt Bane: Figurbane

Læs mere

INSPIRATIONSKOMPENDIE

INSPIRATIONSKOMPENDIE INSPIRATIONSKOMPENDIE Aktivlæring i din undervisning Erhvervsskolekompendie Udarbejdet af ATiB Indledning. I dette kompendie finder du inspiration til inddragelsen af motion og bevægelse som et fagligt

Læs mere

Boldøvelser kun med bold

Boldøvelser kun med bold Boldøvelser kun med bold Dræber og frelserbold Materialer: To forskellige bolde. 4 kegler. Område på banen: Afgrænset område markeres med de 2 kegler. Spillerniveau: Let øvet. Beskrivelse: Der spilles

Læs mere

Udeskoleforløb Matematik i 1. klasse

Udeskoleforløb Matematik i 1. klasse Udeskoleforløb Matematik i 1. klasse Matematik i 1. klasse Fag: matematik Klassetrin : 1. klasse Sted: Skolegården og/eller Naturen i nærheden Årstid: Hele året Kort om forløbet: Her er samlet 11 matematik

Læs mere

Lege egnet til danskundervisningen på mellemtrinet

Lege egnet til danskundervisningen på mellemtrinet Lege egnet til danskundervisningen på mellemtrinet Indholdsfortegnelse Dan ord... 2 Ordbold på figurbanen... 2 Staveræs på bogstavbanen... 3 Find flest ord på bogstavbanen... 4 Staveløb på figurbanen...

Læs mere

IDÉ-Katalog Dagtilbud i GAME Streetmekka Viborg

IDÉ-Katalog Dagtilbud i GAME Streetmekka Viborg IDÉ-Katalog Dagtilbud i GAME Streetmekka Viborg Bevægelse, leg og læring Udarbejdet af Sekretariatet, Børn & Unge, Viborg Kommune 1 Velkommen i GAME Streetmekka I har mulighed for at benytte husets faciliteter

Læs mere

2.-3. klasse Kast, spring og løb Del 7: Lege

2.-3. klasse Kast, spring og løb Del 7: Lege Del 7: Lege Apport Fido: 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Apport Fido. Eleverne er sammen to og to. 1 bold. Bolde i forskellige størrelser og materiale. Ingen bane. Den ene elev er hunden Fido

Læs mere

Historien bliver til virkelighed

Historien bliver til virkelighed Historien bliver til virkelighed Eleverne går sammen to og to og skriver en lille historie på max. 10 linjer. Der skal indgå en række udsagnsord, som læreren evt. skriver på tavlen. Når eleverne har skrevet

Læs mere

HVOR MANGE AF HVER? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

HVOR MANGE AF HVER? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER ST1 FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER Kendskab til grundlæggende statistik og træning af brøker, procenter, decimaler. INSTRUKTION: - 2 forskellige plancher med 100 forskellige figurer, tal og bogstaver

Læs mere

BRAIN BREAK Fang fluen BRAIN BREAK: Shake it up

BRAIN BREAK Fang fluen BRAIN BREAK: Shake it up BRAIN BREAK: Shake it up BRAIN BREAK Fang fluen Eleverne skal ryste hhv. højre arm, venstre arm, højre ben og venstre ben på tælling. Der tælles i 1. runde til otte, 2. runde til 4, 3. runde til 2 og 4.

Læs mere

Da mormor var lille. Understøttende undervisning Læring og bevægelse. Af Marie og Mette Brouw

Da mormor var lille. Understøttende undervisning Læring og bevægelse. Af Marie og Mette Brouw Da mormor var lille Understøttende undervisning Læring og bevægelse Af Marie og Mette Brouw Forord Da mormor var lille er et materiale, som kombinerer læring og bevægelse. Materialet består af 8 fortællinger

Læs mere

0.-1. klasse Boldtilvænning og Leg Skudbane

0.-1. klasse Boldtilvænning og Leg Skudbane Skudbane En skudbane (20 x 15 meter) kan laves ud af fem-seks mindre skud- og motorikbaner sammensat ud fra forskellige fokuspunkter. Eleverne introduceres til de forskellige skud- og motorikbaner og ikke

Læs mere

Herefter får de udleveret deres lille pixibog, der på forhånd er udskrevet.

Herefter får de udleveret deres lille pixibog, der på forhånd er udskrevet. 1.lektion Sang nr. 2 synges. Samtidig vises samtalebilledet, så eleverne kan se, hvordan bogstaverne kommer til jorden. Det er vigtigt at have fokus på teksten. Denne sang handler om, at der findes røde

Læs mere

Træningsmateriale sprint

Træningsmateriale sprint Træningsmateriale sprint Opnå målene for alsidig idrætsudøvelse i løb, spring og kast med dette materiale Indhold Generelt om sprint... 2 Lektion 1 løbeteknik... 4 Lektion 2 start og acceleration... 5

Læs mere

Træningsmateriale Sprint

Træningsmateriale Sprint Træningsmateriale Sprint Sprint Indhold Generelt om sprint... 2 Lektion 1 løbeteknik... 4 Lektion 2 start og acceleration... 5 Lektion 3 maksimal løbehastighed... 7 Træningsøvelser og lege... 8 Konkurrencen...

Læs mere

Regnestrategier. Matematik 7.-9. klasse

Regnestrategier. Matematik 7.-9. klasse Regnestrategier Matematik 7.-9. klasse Udgivet af Dansk Skoleidræt Marts 2014 1. udgave, 1. oplag Trykt i 500 stk. Forfattere: Lene Faaborg Stenger, Tønder Ungdomsskole og Tine Vind Bromerholm. Grafisk

Læs mere

totalhåndbold Del 1: Lege

totalhåndbold Del 1: Lege totalhåndbold Del 1: Lege 0-15 minutter Forklaring og instruktion til Ståtrold med bold Antal elever Udstyr Bane Beskrivelse og regler Variationer Eleverne deles i grupper á 15-25 elever Kegler/ markeringer-

Læs mere

FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER. - Ordkort med lange ord. - Arbejdsark (kopi/www) * Linjeret papir og blyanter

FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER. - Ordkort med lange ord. - Arbejdsark (kopi/www) * Linjeret papir og blyanter S2 ORD I ORD FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes evne til at finde små ord i et længere samt stave til nye. Godt for den sproglige opmærksomhed, læsning, stavning og lydering. - Ordkort

Læs mere

Modul 1. Intro til orienteringsløb & kortets farver og symboler. Introduktion Giv en kort introduktion til orienteringsløb

Modul 1. Intro til orienteringsløb & kortets farver og symboler. Introduktion Giv en kort introduktion til orienteringsløb Modul 1 Intro til orienteringsløb & kortets farver og symboler Program for modulet 1. Introduktion - 15 min. 2. Aktivitet 1-25 min. Stjerneløb i makkerpar 3. Aktivitet 2-25 min. Farvebaner 4. Elevopgave

Læs mere

Lege egnet til matematikundervisningen på mellemtrinet

Lege egnet til matematikundervisningen på mellemtrinet Lege egnet til matematikundervisningen på mellemtrinet Indholdsfortegnelse Tabel-stafet... 2 Gange-træning / Gang med terning på taltavlen... 2 10 gode venner... 3 Brøker på taltavlen... 4 Ur-leg på urbanen...

Læs mere

Lege og spil fra Burkina Faso

Lege og spil fra Burkina Faso Side 1/8 Fag/klassetrin: Idræt, 1.-4. Klasse Omfang: 0,5 til 2 lektioner pr. aktivitet. Målpar, læringsmål, tegn på læring: Se skema nedenfor. Formål: At eleverne får bevæget sig på varierede måder, hvor

Læs mere

FOrside. Hej. skal vi lære?

FOrside. Hej. skal vi lære? FOrside Hej skal vi lære? sjove skum- Bogstaver Klar til skolestart? Børneulykkesfonden, DGI og bobles vil i samarbejde med børnefysioterapeut Louise Hærvig give inspiration til at lære med kroppen og

Læs mere

Spilleregler. STILHED før + www.four-esses.dk

Spilleregler. STILHED før + www.four-esses.dk Spilleregler STILHED før + www.four-esses.dk Forord og vores pædagogiske overvejelser: Stilhed før STORM - først koncentration og så aktivitet. Stilhed før STORM spillekonceptet er en kulmination af 10

Læs mere

Motorikstyrkende lege

Motorikstyrkende lege Motorikstyrkende lege Et inspirationshæfte fra Fællesrådgivningen for Børn og Unge, PPR side 1 Indhold Bage boller... 3 Lege med fokus på kropsbevidsthed... 3 Find to ens billeder... 3 Lege med fokus på

Læs mere

A8 1, 2 ELLER 3? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes hovedregning og forståelse af hhv. 1, 2 og 3 cifre i et tal.

A8 1, 2 ELLER 3? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes hovedregning og forståelse af hhv. 1, 2 og 3 cifre i et tal. A8 1, 2 ELLER 3? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes hovedregning og forståelse af hhv. 1, 2 og 3 cifre i et tal. Niveau I rene tal Niveau II enkle opgaver med de 4 regnearter Niveau

Læs mere

KOPIARK. Format 2.klasse Kopiside

KOPIARK.  Format 2.klasse Kopiside KOPIARK Format 2.klasse Kopiside nr. 1 Stranden Strimler til at skrive navne i. A4 A3 Format 3. klasse Kopiark Elevbog side 5 Format bh. kl. Alinea Kopiark Elevbog side 7 Stranden nr. 2 Søjler til registrering

Læs mere

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege Del 13: Lege Fang slangens hale: 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Fang slangens hale. Eleverne deles i grupper á 4-5 elever. Kegler/markeringer. 5x5 meter. Hver gruppe får et areal markeret

Læs mere

Tabel-hop. Josephine Otto Barometeret Keuser Ballerup Privatskole Rikke Rungsted skole Anders Holstein Kildegårdskolen vest

Tabel-hop. Josephine Otto Barometeret Keuser Ballerup Privatskole Rikke Rungsted skole Anders Holstein Kildegårdskolen vest Indhold Tabel-hop s. 2 Ord løb s. 3 Terning stafet s. 4 Styr på lyd s. 5 Ordjagt s. 6 Hop uret s. 7 10 gode venner s. 8 Leg med tid s. 9 Er det vrøvl eller rigtigt s. 10 1 Tabel-hop Legen skal foregå på

Læs mere

HinkeHop DE HURTIGE 5-6 ÅR. Sådan gør du: Prøv at justere aktiviteten sådan her...!

HinkeHop DE HURTIGE 5-6 ÅR. Sådan gør du: Prøv at justere aktiviteten sådan her...! HinkeHop Sådan gør du: 1. Print hoppepladerne. 2. Hvis du har kridt og et sted på jorden, der må tegnes, kan du sammen med barnet tegne hoppeplade 1 med kridt på jorden. Sørg for at tegne felterne, så

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Slangen. Haleleg LØBELEGE - FARTLEGE LØBELEGE - FARTLEGE. Variation.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Slangen. Haleleg LØBELEGE - FARTLEGE LØBELEGE - FARTLEGE. Variation. Nr.10162 Haleleg Nr.10161 som placeres i buksekanten. Herefter skal alle mod alle samle flest mulige haler ved at stjæle dem fra de andre. Man må kun fange en hale ad gangen, som så skal placeres sammen

Læs mere

Spillebog til indskolingen på Spjald Skole. Tilhører

Spillebog til indskolingen på Spjald Skole. Tilhører Spillebog til indskolingen på Spjald Skole Tilhører Spil er sjov. Og er god træning Børn udfordres af leg med ord og vendinger. Ved at spille spil kan man øve sig i at tage beslutninger og lægge strategier.

Læs mere

Move@School LEGEKATALOG

Move@School LEGEKATALOG Move@School LEGEKATALOG Legekataloget er udgivet af Move@School, Folkesundhed København December 2006 For yderligere information eller spørgsmål kontakt: Glen Nielsen Projektleder Projekt Move@School E-mail:

Læs mere

Energi og læring. Aktivitetshæfte Klog på energien begrib begreberne Udskoling klasse. [Skriv her]

Energi og læring. Aktivitetshæfte Klog på energien begrib begreberne Udskoling klasse. [Skriv her] Energi og læring Aktivitetshæfte Klog på energien begrib begreberne Udskoling 7. 9. klasse Aktivitetshæfte Klog på Energien Begrib Begreberne 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Aktivitet 1: Energiomsætning makkerøvelse...

Læs mere

Bevægelsesglæde i udskolingen en eksemplarisk aktivitet. Bevægelsesglæde i udskolingen en eksemplarisk aktivitet 1

Bevægelsesglæde i udskolingen en eksemplarisk aktivitet. Bevægelsesglæde i udskolingen en eksemplarisk aktivitet 1 Bevægelsesglæde i udskolingen en eksemplarisk aktivitet Bevægelsesglæde i udskolingen en eksemplarisk aktivitet 1 2 Bevægelsesglæde i udskolingen en eksemplarisk aktivitet Indhold 1 Introduktion 4 2 Runde

Læs mere

Tier-venner ærteposegemmeleg

Tier-venner ærteposegemmeleg Tæl til 10 Mål: Eleverne skal kunne tælle til 10 i stigende og faldende rækkefølge. Antal elever: mindst 10 elever. Du har brug for: Kegler med tallene 1 til 10. (Brug kegleovertræk på 0-keglen og skriv

Læs mere

Ude/inde 2.-9. klasse matematik (kan udvikles til andre fag) Talsalat

Ude/inde 2.-9. klasse matematik (kan udvikles til andre fag) Talsalat Ude/inde 2.-9. klasse matematik (kan udvikles til andre fag) Talsalat Alle deltagere står i en rundkreds med en person i midten. Alle deltagere i kredsen har en plads, enten ved et kryds på jorden, en

Læs mere

Udvikle ordforråd, begreber og faglige udtryk. Begynde at læse sig til viden i faglige tekster

Udvikle ordforråd, begreber og faglige udtryk. Begynde at læse sig til viden i faglige tekster Indskoling Opgaverne til indskolingen tager udgangspunkt i historien om familien Bang, som for de helt mindste elever skal læses op. Aske på 12 år fortæller historien, som handler om, hvordan han sammen

Læs mere

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen!

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen! DROP IN Der er 3 baner til rådighed, og jeg forestiller mig, at hvis der kun er 2 Drop-in-tovholdere, så er der en bane, hvor der gives instruktion til øvelser + emne (fx serv og så evt. have udskrevet

Læs mere

Lege egnet til danskundervisningen i indskolingen

Lege egnet til danskundervisningen i indskolingen Lege egnet til danskundervisningen i indskolingen Indholdsfortegnelse Flaskefalsen peger på på urbanen... 3 Lotteri på figurbanen... 3 Fra digital til analog / Hvad er klokken? / Vis klokken på Ur-banen...

Læs mere

Vejledning Til Skrivebogssystemet

Vejledning Til Skrivebogssystemet Materiale til klar til at knække læsekoden, 10 faglige forløb der får alle med. Vejledning Til Skrivebogssystemet Klar til at knække læsekoden, 10 faglige forløb der får alle med Kære underviser Dette

Læs mere

AKTIV LÆRING. Online portal der, sammen med et antal skilte med QR-koder, forener leg, læring og bevægelse

AKTIV LÆRING. Online portal der, sammen med et antal skilte med QR-koder, forener leg, læring og bevægelse Undervisning og AV Synlighed og Information AKTIV LÆRING Online portal der, sammen med et antal skilte med QR-koder, forener leg, læring og bevægelse Når læring, bevægelse og tekno Aktiv Læring er EXAKTs

Læs mere

Musik og Spræl. Klapstart. D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik:

Musik og Spræl. Klapstart. D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik: Musik og Spræl Klapstart D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik: (klap skiftevis på lår og i hænder) G D A D :Goddaw sir vi til fødderne, knæene og mawsen: (klap det omtalte

Læs mere

HinkeHop DE HURTIGE 5-6 ÅR. Sådan gør du: Prøv at justere aktiviteten sådan her...! Uge 40

HinkeHop DE HURTIGE 5-6 ÅR. Sådan gør du: Prøv at justere aktiviteten sådan her...! Uge 40 HinkeHop Sådan gør du: 1. Print hoppepladerne. 2. Hvis du har kridt og et sted på jorden, der må tegnes, kan du sammen med barnet tegne hoppeplade 1 med kridt på jorden. Sørg for at tegne felterne, så

Læs mere

Aktiv matematikundervisning. - fuld af bevægelse

Aktiv matematikundervisning. - fuld af bevægelse Aktiv matematikundervisning - fuld af bevægelse Program I dag Præsentation Hvad er bevægelse? Hvorfor bevægelse i undervisningen? Forskellige typer bevægelsesaktiviteter Matematikbogen som udgangspunkt

Læs mere

MINI-MOTORIK. Kursus i motorik og leg for 5-6 årige

MINI-MOTORIK. Kursus i motorik og leg for 5-6 årige MINI-MOTORIK Kursus i motorik og leg for 5-6 årige Program 30 min 75 min 15 min Introduktion og teori Praktiske øvelser Gode råd og refleksioner Tak for i dag FORMÅL OG PRAKSIS FØLGES AD Praksis det gør

Læs mere

3 forskellige ting, som har g som forlyd, 3 forskellige ting, som har r som forlyd 3 forskellige ting, som har k som forlyd.

3 forskellige ting, som har g som forlyd, 3 forskellige ting, som har r som forlyd 3 forskellige ting, som har k som forlyd. Konsonant banko TipTapTudse har udviklet en række leg- og læringsspil. Vi kalder dem bevægelsesbankospil. Aktiviteterne i spillene styrker bevægeglæden, samværet og opmærksomheden hos børn og voksne. Vi

Læs mere

På sporet af ordet. -fang tyven. Ina von Barm og Alice Darville

På sporet af ordet. -fang tyven. Ina von Barm og Alice Darville På sporet af ordet -fang tyven På sporet af ordet Det er et sørgeligt syn, der møder bibliotekaren. Der har været tyve på spil. De har stjålet de 120 hyppigste ord i bøgerne, og der er nu længere hoved

Læs mere

Matematik og bevægelse

Matematik og bevægelse Matematik og bevægelse Matematik i marts 2015 Hvad jeg ikke vil gøre Sundhedsdiskussionen Den kognitive diskussion om at øget aktivitet hvor man får pulsen op giver øget hjernemotion. Motivationsfaktoren

Læs mere

Nogle eksempler til debat. Lektor Bent Lindhardt UCSJ

Nogle eksempler til debat. Lektor Bent Lindhardt UCSJ Nogle eksempler til debat Lektor Bent Lindhardt UCSJ 27-09-2015 Lektor Bent Lindhardt UCSJ 27-09-2015 Regnestrategier 7. - 9. klasse Eleverne går sammen to og to. Hvert par udstyres med en skumbold eller

Læs mere

HVA MED ET SKUB I GANG ARRANGEMENT? Et tilbud om en håndsrækning til udvikling af Bevægelse i leg og læring

HVA MED ET SKUB I GANG ARRANGEMENT? Et tilbud om en håndsrækning til udvikling af Bevægelse i leg og læring HVA MED ET SKUB I GANG ARRANGEMENT? Et tilbud om en håndsrækning til udvikling af Bevægelse i leg og læring Et tilbud om en håndsrækning til udvikling af de 45 minutters bevægelse i løbet af skoledagen.

Læs mere

Modul 1. Intro til orienteringsløb & kortets farver og symboler. Introduktion Giv en kort introduktion til orienteringsløb

Modul 1. Intro til orienteringsløb & kortets farver og symboler. Introduktion Giv en kort introduktion til orienteringsløb Modul 1 Intro til orienteringsløb & kortets farver og symboler Program for modulet 1. Introduktion - 15 min. 2. Aktivitet 1-25 min. Stjerneløb i makkerpar 3. Aktivitet 2-25 min. Farvebaner 4. Elevopgave

Læs mere

Ligninger og brøker. Matematik 7.-9. klasse

Ligninger og brøker. Matematik 7.-9. klasse Ligninger og brøker Matematik 7.-9. klasse Udgivet af Dansk Skoleidræt Marts 2014 1. udgave, 1. oplag Trykt i 500 stk. Forfattere: Lene Faaborg Stenger, Tønder Ungdomsskole og Tine Vind Bromerholm. Grafisk

Læs mere

Øvelseskatalog til orienteringskursus GI - Sønderborg 2016

Øvelseskatalog til orienteringskursus GI - Sønderborg 2016 Øvelseskatalog til orienteringskursus GI - Sønderborg 2016 1) o-fange gælder om at få klippet alle 18 poster først... Rekvisitter: 18 store kegler, 18 klippetænger, numrene 1-18, o-fange-kort Forberedelse:

Læs mere

Skole Parathed Vejledning til forældre.

Skole Parathed Vejledning til forældre. Skole Parathed Vejledning til forældre. Mange er i tvivl omkring sit barns skolegang og i dag stilles der større og større krav til hvad man skal kunne. Ud over at man skal kunne eller være interesserede

Læs mere

Eleverne bliver bevidste om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag.

Eleverne bliver bevidste om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Motion og bevægelse. En ny folkeskole

Motion og bevægelse. En ny folkeskole Motion og bevægelse En ny folkeskole 2 Motion og bevægelse Motion og bevægelse Elevernes læring og trivsel i en varieret og motiverende skoledag Målet med folkeskolereformen er, at alle elever skal blive

Læs mere

Øvelseshæfte. 6-9 årige Boldberøringer - tæm og spark Bold og bevægelse Spillet og samspillet

Øvelseshæfte. 6-9 årige Boldberøringer - tæm og spark Bold og bevægelse Spillet og samspillet Øvelseshæfte 6-9 årige Boldberøringer - tæm og spark Bold og bevægelse Spillet og samspillet 2009 Kære DGI fodboldskoleledere og instruktører Vi ønsker den højeste kvalitet ved afholdelse af vores fodboldskoler

Læs mere

13 min 10 minutters Øvelse i at sidde på stolen og koncentrere sig (med fokus på åndedræt).

13 min 10 minutters Øvelse i at sidde på stolen og koncentrere sig (med fokus på åndedræt). Lektion 5: Om Koncentration 10 min Tanker om tanker, ro og koncentration Eleverne deles i 3 grupper, hvor der sidder en Skulk/lærer med i hver gruppe. Læreren har evalueringsspørgsmål og skal få bragt

Læs mere

Træningsmateriale - Stafetløb

Træningsmateriale - Stafetløb Træningsmateriale - Stafetløb Indhold Generelt om stafet... 2 Lektion 1 løbeteknik... 3 Træningsøvelser og lege... 6 Konkurrencen... 7 1 Generelt om stafet I atletik løber man typisk 4x100m eller 4x400m,

Læs mere

Den lille Dramaskoles inspirationsmateriale

Den lille Dramaskoles inspirationsmateriale Hvorfor drama i undervisningen? Drama som metode er relevant for fagpersoner, der ønsker at arbejde med differentierede læringsmiljøer, trivsel og inklusion. Det unikke ved drama er elevernes mulighed

Læs mere

Rummet: Ingen begrænsninger i antal. Deltagere:

Rummet: Ingen begrænsninger i antal. Deltagere: REKORDLEGEN Rekordlegen er en aktivitet, som kan strække sig over en længere periode, og handler om at sætte ugens rekord i en aftalt disciplin. Ugens rekordindehaver bliver hædret og noteret på SFO ens

Læs mere

Lege og aktiviteter der styrker motorikken

Lege og aktiviteter der styrker motorikken Lege og aktiviteter der styrker motorikken 1 Ideer til at styrke indskolingsbarnets motorik Jeres barn er nu startet i 0. klasse og er ca. 6 år gammelt. Det betyder at det som oftest kan: løbe, hoppe med

Læs mere

Eleverne kan fortælle om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag.

Eleverne kan fortælle om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Lyt til lydbøger Lyd og bog Bogstavsludo. Bogtips Læsekasser Det fortællende tæppe

Lyt til lydbøger Lyd og bog Bogstavsludo. Bogtips Læsekasser Det fortællende tæppe Lyt til lydbøger Lyd og bog Bogstavsludo Bogtips Læsekasser Det fortællende tæppe Bevægelseslege (f.eks sprogfitness) Dyk ned i forfatterskab(er) Citatklemmer med boganmeldelser Rollespil Mal til historien

Læs mere

Trivsel og Bevægelse i Skolen

Trivsel og Bevægelse i Skolen Trivsel og Bevægelse i Skolen Indholdsfortegnelse : Politi og røvere Udbryderkongen Grænselegen Hvad er klokken Hr. Løve De blå de må gå s.1 s.2 s.3 s.4 s.5 : Sjipning Trylleelastik Diabolo Kendama Jonglering

Læs mere

DEPRESSION Undervisningsmateriale til mellemtrinnet

DEPRESSION Undervisningsmateriale til mellemtrinnet DEPRESSION Undervisningsmateriale til mellemtrinnet Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om depression. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm,

Læs mere

God fornøjelse med at få Styr på Sundheden i jeres klasse og på jeres skole!

God fornøjelse med at få Styr på Sundheden i jeres klasse og på jeres skole! Forløbet om mad og måltider er en del af Sundhedsmappen. Hvis du har downloadet forløbet fra vores hjemmeside, kan du printe det og selv sætte det i en mappe. Det er enkelt at gå til, og det stiller ikke

Læs mere

Bonus fag/ Valgfag Emne: Legestue

Bonus fag/ Valgfag Emne: Legestue Bonus fag/ Valgfag Emne: Legestue Målgruppe: SFO alder 6-9 år Opgave/problembeskrivelse : Kevin og Christian Vores problemstilling er, at børn er for meget inden for og det er ikke sundt, fordi man skal

Læs mere

MAD OG MÅLTIDER. God fornøjelse med at få Styr på Sundheden i jeres klasse og på jeres skole.

MAD OG MÅLTIDER. God fornøjelse med at få Styr på Sundheden i jeres klasse og på jeres skole. MAD OG MÅLTIDER Forløbet om mad og måltider kan du printe og lægge i Sundhedsmappen. Det er enkelt at gå til, og det stiller ikke krav om specifik faglig viden inden for mad- og måltider eller sundhed.

Læs mere

Ud med passivitet ind med leg og bevægelse

Ud med passivitet ind med leg og bevægelse Ud med passivitet ind med leg og bevægelse Malene Høegh Bendtsen (MHB), designer Klatretræet...et sanseligt og kropsligt læringsredskab. Undersøgelser viser, at piger kan koncentrere sig 23 min og drenge

Læs mere

10 LEGE TIL DANSK FOR ALLE DYR I AFRIKA

10 LEGE TIL DANSK FOR ALLE DYR I AFRIKA 10 LEGE TIL DANSK FOR ALLE DYR I AFRIKA Lege Nr. 1 Fangeleg. Kødædere og planteædere Kort til fangeleg 1 og 2 (bilag 1) To elever udvælges til at være fangere. Den ene får et kort med en giraf. Den anden

Læs mere

Lærereksemplar. kun til lærerbrug. Mit navn: Min klasse: Min skole: Jeg har fødselsdag måned og dato. Så mange år er jeg: år 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Lærereksemplar. kun til lærerbrug. Mit navn: Min klasse: Min skole: Jeg har fødselsdag måned og dato. Så mange år er jeg: år 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Mit navn: Så mange år er jeg: år 0 9 8 7 6 5 Min klasse: Min skole: Jeg har fødselsdag måned og dato Datoen for børnenes fødselsdag skrives ind i månedsfeltet. Tegn dig selv. Tegn mønstrene færdige og

Læs mere

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper.

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper. Intro Dette emne sætter fokus på: god tone blandt børn og voksne giver mindre mobning. forskel på, hvad børn og voksne synes er ok rent sprogligt. Formål Nogen vil måske mene, at sproget i kampagnen er

Læs mere

Fingerslagskast og baggerslagskast

Fingerslagskast og baggerslagskast Fingerslagskast og baggerslagskast Fingerslagskast og baggerslagskast er begge forøvelser til det færdige finger- og baggerslag. Her under følger en række øvelser, hvor fokus er lagt på netop disse to

Læs mere

Kidsvolley-lektioner med fuld fart på kl.

Kidsvolley-lektioner med fuld fart på kl. Kidsvolley-lektioner med fuld fart på 0.-3. kl. Kaste og gribe 10 min. Eleverne fordeles rundt i gymnastiksalen/hallen. Parvis om en bold. Alle bolde kan bruges. Studs bolden til makker, som griber den.

Læs mere

1. bogstavejagt. FYSISKE RAMMER En skolegård

1. bogstavejagt. FYSISKE RAMMER En skolegård DANSK 1 skolen cykler 1. bogstavejagt 0.-3. klasse 10 forskellige bogstaver 10 poser eller plastiklommer 10 snore 1 kridt pr. gruppe I hver pose skal der være et antal ens bogstaver svarende til antallet

Læs mere