PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PAKKEREJSE-ANKENÆVNET"

Transkript

1 PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2011/0096 afsagt den 26. september 2012 ****************************** KLAGER HJ (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Strobel Travel ApS Strobel Travel ApS REJSEMÅL 2 nætter i Venedig og 7 nætters krydstogt PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV I alt kr. (ekskl. afbestillingsforsikring) Utilfredsstillende tilbud og efterfølgende ændring af pris, da bureauet havde glemt at pålægge lovpligtig moms. Klageren afbestilte rejsen. Klageren kræver det indbetalte depositummet på kr. tilbagebetalt. SAGEN INDBRAGT 2. maj 2011 ****************************** Ankenævnets afgørelse Strobel Travel ApS skal inden 30 dage fra forkyndelsen af denne kendelse betale kr. til klageren HJ. Klagegebyret tilbagebetales ikke.

2 2 Sagsfremstilling Klageren købte den 10. januar 2011 et krydstogt og 2 nætter i Venedig for 2 personer for perioden fra torsdag den 28. april til lørdag den 7. maj 2011, for perioden april 2011 med indkvartering i standardværelser med morgenmad på hotel Savoia & Jolanda Venedig, for perioden 30. april- 7. maj 2011 med indkvartering i Balkon kahyt kategori 8 på Magnifica med helpension. Sejlrute i henhold til ruteplanen. Klageren valgte den 18. januar 2011 at aflyse rejsen. Klageren har i klageskemaets pkt. 4 Hvilke forhold ved rejsen klager De over - anført følgende: Strobel Travel begik en række fejl: 1) Var ubekendt med at SAS havde direkte fly til Venedig 2) Var ubekendt med at SAS havde særlige rabatter i rejseperioden 3) Glemmer moms som man efteranmelder den 12/1. Samme dag kræves indbetaling af depositum 9792,- kr. som jeg betaler og jeg kræver samtidig en specifikation af rejseomkostninger som man nægter at give, hvorefter jeg ophæver og kræver depositum retur. Af bureauets tilbud af 7. januar 2011 til klageren fremgår følgende bl.a.: Pris for ovenstående inklusiv fly og lufthavnsskatter per person kr ,- Tilbuddet er ikke inklusiv rejseforsikringer. Sygdomsafbestillingsforsikring koster 6 % af rejsens pris. Se venligst vedhæftede brochure fra Gouda forsikring. Når I ønsker at benytte vores tilbud, beder jeg at du sender en mail med bekræftelse. I mailen bedes du venligst oplyse fulde navne som de står anført i Jeres pas, adresse faktura skal sendes til samt Jeres telefon numre. Giv ligeledes venligst besked om hvorvidt I ønsker forsikringer eller ej. Jeg tager forbehold for udsolgte pladser og prisændringer på både fly, krydstogt og hoteller på bestillingstidspunktet, og indtil arrangementet er genbekræftet. Vedhæftet findes Strobel Travels gældende rejsebetingelser til orientering. Af bureauets rejsebetingelser fremsendt med tilbuddet af 7. januar 2011 fremgår følgende bl.a.: Tilmelding Er bindende for forbrugeren ved bestilling af arrangementet. Betalingsbetingelser

3 3 Samtidig med tilmelding betales depositum. Flere luftfartsselskaber, hoteller, rederiet og operatører kræver betaling og udstedelse ved reservation. I disse tilfælde vil hele rejsens pris blive opkrævet ved bestilling. Billetter som er udstedt og betalt kan ikke ændres eller refunderes. Afbestilling/ændring Kunden har ret til at afbestille rejsen på nedenstående vilkår, med mindre bureauet ved aftalens indgåelse har oplyst, at der gælder andre afbestillingsvilkår for arrangementet. Dette vil være anført på fakturaen. Ved afbestilling af en rejse der ikke er dækket af sygdomsafbestillingsbeskyttelsen gælder følgende regler: 1: Ved bestilling før datoen for indbetaling af restbeløb tilbagebetales det af kunden indbetalte beløb med fradrag af depositum. 2: Ved afbestilling af senere end datoen for indbetaling af restbeløb og indtil 15 dage før afrejse gælder, at det beløb, der er indbetalt for rejseforsikring, refunderes fuldt ud. Annulleringsgebyr fratrækkes det indbetalte beløb. De ovenfor anførte omkostninger er minimum 25 % af rejsens pris og maksimalt hele rejsens pris. Af fakturaen af 10. og 12. januar 2011 fremgår følgende bl.a.: Ved Deres indbetaling bekræfter De, at De har læst og accepteret de skriftligt oplyste vilkår for rejsen. Disse vilkår fremgår af vedlagte "Almindelige betingelser for rejsen med Strobel Travel". Bemærk at flybilletter som udstedes ved bestilling og kampagne arrangementer ikke kan ændres eller refunderes. Af mailkorrespondance mellem klageren og bureauet fra den 12. januar til den 14. januar 2011 fremgår følgende bl.a.: Bureauet januar 2011 Jeg beklager at skulle meddele dig, at jeg har glemt at pålægge fakturaen/prisen den nye moms, der fra 1. januar 2011 skal pålægges alle rejser inden for EU. Heldigvis er der ikke moms på hele rejsens pris/beløbet, og derfor udgør moms beløbet kun kr ,- Jeg har vedhæftet den nye faktura hvorpå du kan se at momsen fremgår. Jeg ville ønske at jeg havde husket den eller at jeg kunne slette den, men jeg er desværre ikke i stand til at ændre på dansk lovgivning. Jeg håber derfor på din forståelse. Jeres billetter er udstedt i går, og hotellet er også blevet bekræftet.

4 4 Jeg har ikke ændret på depositum og beløbet er derfor det samme. Klageren januar 2011 Vedr. booking nr Har modtaget faktura vedr. moms. Det ærgrer mig noget. Jeg vil gerne have tilsendt en ny faktura, hvor de enkelte poster der indgår i totalsummen specificeres. Jeg har samtidig hermed over netbank fremsendt depositum Bureauet januar 2011 Vi sælger udelukkende pakkerejser og da vores aftaler med luftfartsselskaber, rederiet og hoteller er fortrolige, kan jeg desværre ikke oplyse dig priserne udspecificeret. Klageren januar 2011 Når jeg har ønsket specikation over de enkelte poster i denne rejse skyldes det primært, at rejsen blev bestilt mandag den 10. jan og jeg oplyste dig om, at SAS i annoncer i Jyllandsposten averterede billetter til bl. a. Venedig med gratis tilsluutning fra Tirstrup. Dagen efter i J P var det samme tilbud ændret til for tilslutningen og det ville i mit tilfælde betyde ialt kr Hvis dette beløb er pakket ind i min rejseopgørelse vil jeg protestere herimod og jeg vil gerne se en forklaring hvis det er tilfældet. Iøvrigt vil jeg gerne have en forklaring på, hvorfor vi skal være i Tirstrup til et morgenfly, der afgår kl. 7,00 for derefter at skulle tilbringe næsten 4 timer i Kastrup inden flyet går til Venedig. Det betyder jo at vi skal rasende tidligt op denne første feriedag.jeg har ikke noget imod at I skal tjene penge på de rejser I sælger og jeg har hidtil troet at fortjenesten fremkom ved aftalte rabatter I havde ved flyselskaber, hoteller o. s. v. som den private rejsende ikke kunne opnå. Hvis jeg tager fejl må jeg vel kunne få at vide, hvad der er op og ned i dette system.da jeg bestemte mig for denne rejse skulle jeg ved tilmeldingen til MSC Cruises opgive et rejsebureau og det blev altså jer, men jeg kunne egentlig godt selv klare bestillingen over nettet og så havde jeg kendt de egentlige poster i opgørelsen. Bureauet januar 2011 Nu kender jeg ikke den konkrete annonce fra Jyllandsposten; og jeg oplyste dig allerede pris differencen på billetten med tilslutning fra Århus, da du bestilte rejsen. Jeg tror at prisdifferencen skyldtes at lufthavnsskatterne er højere grundet en lufthavns mere, og det er derfor også sandsynligt at billetprisen er den samme. Angående flyafgangen fra Århus. Alle internationale flyvninger skal tjekke ind 2 timer før i lufthavnen, og det næste fly ankommer CPH kl , og det er ud fra mine erfaringer lidt snært på, særligt hvis I ikke kan tjekke bagagen ind hele vejen, og det er ikke altid det er muligt.

5 5 Jeg nævnte begge afgange for dig i telefonen og anbefalede dig den første, ud fra dels erfaringer og at jeg også vil sikre mig at I har bagagen med hele vejen til Venedig. Det er der større chancer for med den første afgang. Den kan desværre ikke ændres nu, da billetten allerede er udstedt. Vi er glad for at du har valgt os som dit rejsebureau, og vi er netop kendt for vores gode service, selv om du måske ikke kan se det nu. Jeg er ked af at vi er gået forkert af hinanden, og at jeg glemte momsen. Hvad syntes du er rimeligt i afslag på rejsen, så vi kan komme ud af situationen på en god måde? Klageren har nærmere begrundet sin klage i brev af 15. januar 2011til det indklagede bureau og gør yderligere gældende: Til orientering fremsender jeg hermed fotokopi af annonce fra SAS, der var indrykket i Jyllandsposten mandag den 10. januar. Du var i vores tlf.samtale samme dag ikke bekendt med annoncens indhold, men dit forslag om rejse over Franfurt blev ændret til den direkte rejse med SAS. Nederst i teksten er det anført, at prisen indeholder transport til Kastrup. Jeg bad senere i en mail om specifikation af samtlige rejseomkostninger men fik en forklaring om at I kun solgte Pakkerejser. Det havde jeg ikke hørt noget om tidligere og jeg har henholdt mig til telefonbogen, hvor I står opført under rubrikken rejsebureauer. Herefter har jeg selv lavet en opgørelse over rejseomkostninger, der viser følgende: SAS Århus Kastrup retur for 2 personer 3180,00 Valgt kahyt på skib 15440,00 Forsikring 1630,00 Hotel 2 nætter 2x 104 euro eller 1500,00 I alt 20750,00 Heroverfor står opgørelsen fra Strobel på kr ,00 + et ukendt beløb for moms. Jeg har på fornemmelsen at afbestillingsforsikringen på 1630,00 er helt forkert og det giver yderligere en reduktion. Jeg vedlægger samtidig en fotokopi af en annonce fra DTF Travel i forbindelse med rejse til Gardasøen, kr.149,00 pr. person. Min tillid til rejsebranchen er virkelig formindsket. Jeg har i efteråret rejst 2 gange, til henholdsvis Marseille i sep. og Malaga i okt./nov., begge gange med bestilling direkte over nettet. Når jeg denne gang henvender mig til et rejsebureau skyldes det, at krydstogtselskabet kræver et rejsebureau involveret. Så slipper de selv for at administrere regnskabet og rejsebureuerne får på den måde også noget. Hvis vi skal fortsætte samarbejdet omkring denne rejse kræver jeg en reduktion svarende til differencen 28792, = Alternativet hertil er annulering af bestillingen med krav om tilbagebetaling af. indbetalt depositum.

6 6 Klageren har yderligere begrundet klagen i mail af 18. januar 2011 til det indklagede bureau og i udateret brev modtaget af Ankenævnet den 8. juni Klageren kræver det indbetalte depositummet på kr. tilbagebetalt. Bureauet har imødegået klagen i mail af 18. januar 2011 til klageren og i brev af 10. maj 2011 til Ankenævnet og gør gældende bl.a.: Tak for indbetaling af depositum og tak for din mail vedrørende bestilling af krydstogt fra Venedig til Istanbul alt iflg. fremsendte faktura. Jeg har ingen kommentarer til de tal du skriver om i brevet, men vil alene henvise til det der er anført på fremsendte faktura. Strobel Travel kan ikke kommentere priser der er set hos konkurrenter eller på nettet eller i annoncer som ikke er indrykket af Strobel Travel. Med din indbetaling af depositum kr ,- kr. bekræfter du bestillingen af rejsen samt at du har læst og accepteret de medsendte vilkår for rejsen. Det er selvfølgelig altid en mulighed at foretage en aflysning af den allerede bestilte rejse. Ifølge gældende rejse betingelser vil depositum være tabt. Se venligst stk. 1. under Afbestilling/ændring i de vedlagte gældende bestemmelser. Vedrørende Gouda - sygdomsafbestillingsbeskyttelse så udgør den 6 % af rejsens pris. Prisen har vi som rejsebureau desværre ikke nogen indflydelse på. Strobels konklusion er: Der er købt og betalt depositum for en rejse som er skriftligt bestilt. Vi har forinden depositum blev indbetalt fremsendt en rettelse og beklaget at vi havde glem momsen. Kunden har accepteret dette ved sin indbetaling efter fremsendte faktura. Han har derfor fået opgivet en samlet pris og accepteret denne pris ved sin indbetaling. Klagerens og bureauets fremsendte mailkorrespondance i perioden fra 19. januar til 4. februar 2011 er indgået i sagens behandling ved Ankenævnet.

7 7 Ankenævnets afgørelse Ankenævnet finder, at klageren har haft en berettiget forventning om, at prisen for rejsen var kr., som det fremgik af fakturaen af 10. januar Ankenævnet lægger til grund, at aftalen ifølge bureauets vilkår kan anses for at være bindende for kunden ved tilmelding. Ankenævnet lægger endvidere til grund, at klageren den 13. januar 2011 betalte depositum efter bureauets meddelelse om beregningsfejlen i forhold til lovpligtig moms på dele af rejser til EU. Ankenævnet finder, at klageren ved indbetalingen af depositummet den 13. februar 2010 ikke tilstrækkeligt tydeligt har protesteret over prisændringen. Klageren må derfor ved betalingen af depositummet således anses for at have accepteret den angivne pris på fakturaen af 12. januar Ankenævnet lægger til grund, at klageren afbestilte rejsen den 18. januar 2011, 8 dage efter indbetalingen af depositummet og 100 dage inden afrejsen, den 29. april Efter bureauets afbestillingsregler ville klageren ved afbestilling på dette tidspunkt miste det betalte depositum på kr. Det fremgår af 9 i lov om pakkerejser, at kunden kan afbestille en pakkerejse, og at arrangøren i så fald alene kan kræve et passende vederlag, der fastsættes under hensyn til tidspunktet for afbestillingen og pakkerejsens karakter. 3 medlemmer (Ankenævnets formand, Foreningen af Rejsearrangører i Danmark og Danmarks Rejsebureau Forening) finder herefter, at vederlaget, bureauet kan opkræve i det konkrete tilfælde, efter en samlet vurdering passende kan fastsættes til i alt kr. Klageren er herefter berettiget til tilbagebetaling af i alt kr. 2 medlemmer (Forbrugerrådet) finder med henvisning til aftalelovens 38 c, jf. 36, at måtte tilsidesætte bureauets almindelige afbestillingsregler, hvorefter bureauet intet vil refundere klageren, som urimelige i det foreliggende tilfælde. Disse medlemmer finder på denne baggrund navnlig henset til tidspunktet for afbestillingen, at klageren således er berettiget til tilbagebetaling af det erlagte depositum med fradrag af et passende vederlag, der er fastsat under hensyn til tidspunktet for afbestillingen og pakkerejsens karakter, jf. princippet herom i lov om pakkerejser 9, stk. 1. Disse to medlemmer finder i den konkrete situation, at vederlaget passende kan fastsættes til kr. Klageren er derfor berettiget til tilbagebetaling af i alt kr. Da klageren efter stemmeflertallet ikke har fået medhold i forhold til det fremsatte krav, tilbagebetales gebyret på 275,00 kr. ikke, ligesom bureauet ikke pålægges sagsomkostninger.

8 8 Efter stemmeflertallet b e s t e m m e s : Strobel Travel ApS skal inden 30 dage fra forkyndelsen af denne kendelse betale kr. til klageren HJ. Klagegebyret tilbagebetales ikke. Mikael Kragh Formand

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2013/0018 afsagt den 12. november 2013 ****************************** KLAGER LHKC (1 person) SALGSBUREAU ARRANGØR Top Tours ApS Top Tours ApS REJSEMÅL

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2012/0033 afsagt den 28. januar 2013 ****************************** KLAGER AE (2 voksne/3 børn) v/dj SALGSBUREAU ARRANGØR Peacock Travel A/S Peacock Travel

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2014/0094 afsagt den 5. marts 2015 ****************************** KLAGER EHJ (1 person) SALGSBUREAU ARRANGØR REJSEMÅL PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV Fyns Dykkercenter

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 235/2007 afsagt den 23. juni 2008 ****************************** KLAGER P T (3 pers.) 2630 Tåstrup SALGSBUREAU ARRANGØR Stjernegaard Rejser A/S Stjernegaard

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2015/0026 afsagt den 1. juli 2015 ****************************** KLAGER MEV (1 person) v/ IAW SALGSBUREAU ARRANGØR GIBA Travel ApS GIBA Travel ApS REJSEMÅL

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2013/0298 afsagt den 27. juni 2014 ****************************** KLAGER HS (1 person) SALGSBUREAU ARRANGØR Spar Tours ApS Lauritzen Rejser v/niels Lauritzen

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2013/0041 afsagt den 18. december 2013 ****************************** KLAGER MA (2 voksne/1 barn) SALGSBUREAU ARRANGØR Spies A/S Spies A/S REJSEMÅL Maspalomas,

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2010/0105 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Alicante, Spanien. 14.12.-21.12.2009 PRIS I alt 9.400 kr. KLAGEN ANGÅR Utilfredsstillende

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 348/2007 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Sunny Beach, Bulgarien. 2.9.-9.9.2007 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV I alt 4.400 kr. kr. (inkl. flytillæg)

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2015/0027 afsagt den 16. juni 2015 ****************************** KLAGER ES (3 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Trier Ski A/S Trier Ski A/S REJSEMÅL Skirejse.

Læs mere

27 Ekspeditionsafgift - inkl konkursforsikring Inklusiv flykonkursforsikring til 20 kr., som er valgfri for flight only kunder.

27 Ekspeditionsafgift - inkl konkursforsikring Inklusiv flykonkursforsikring til 20 kr., som er valgfri for flight only kunder. Faktura - 308051 Mr Rasmus Velling... Rejseagent: Thomas Smidt-Kjærby Telefon: + 45 86 18 24 88 E-mail: thkc@jysk-rejsebureau.dk Dato: 19 jun 2012 Afrejsedato: 05 okt 2012 Faktura total: 360.750,00 kr.

Læs mere

Rickshaw International A/S / Rickshaw Tours & Travel (Scandinavia) VILKÅR OG BETINGELSER

Rickshaw International A/S / Rickshaw Tours & Travel (Scandinavia) VILKÅR OG BETINGELSER Rickshaw International A/S / Rickshaw Tours & Travel (Scandinavia) VILKÅR OG BETINGELSER En safari i Afrika er en enestående og unik oplevelse uanset alder. Det tilrådes at børn er ledsaget af voksne personer

Læs mere

Generelle betingelser og rejseinformation

Generelle betingelser og rejseinformation Generelle betingelser og rejseinformation KARIBIA TRAVELS er opsat på, at vores kunder får en så god rejseoplevelse som muligt. Vi beder derfor alle vores kunder, om at læse vores rejsevilkår igennem i

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2010/0318 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Alcudia, Mallorca. 18.9.-25.9.2010 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV 6.986 kr. Utilfredsstillende rejsearrangement

Læs mere

Klager. J.nr. 2010-0244 UL/bib. København, den 30. juni 2011 KENDELSE. ctr. Ejendomsmægler Niels Hald A/S Sundbyvester Plads 2 2300 København S

Klager. J.nr. 2010-0244 UL/bib. København, den 30. juni 2011 KENDELSE. ctr. Ejendomsmægler Niels Hald A/S Sundbyvester Plads 2 2300 København S 1 København, den 30. juni 2011 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmægler Niels Hald A/S Sundbyvester Plads 2 2300 København S Nævnet har modtaget klagen den 11. oktober 2010. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

Generelle betingelser

Generelle betingelser Generelle betingelser For at vi kan yde den optimale service for vores kunder og gæster, har vi udarbejdet nogle generelle betingelser, som er gældende for alle typer af rejser, med mindre andet er oplyst

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2010/0011 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Dubai. 30.10.-7.11.09 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV I alt 8.236 kr. Afvist i Kastrup lufthavn pga.

Læs mere

Vilkår og betingelser

Vilkår og betingelser Vilkår og betingelser Indledning 1. Bestilling af rejsen 2. Rejsens pris 3. Betaling 4. Ændring og afbestilling inden afrejsen 5. Rejsebureauets pligter og ansvar efter afrejse 6. Luftfartselskabets ansvar

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2013/0289 afsagt den 27. juni 2014 ****************************** KLAGER MI (4 voksne /2 børn) v/advokat TJ SALGSBUREAU ARRANGØR REJSEMÅL PRIS KLAGEN ANGÅR

Læs mere

Du skal huske at oplyse rejsenavn og rejsenummer, rejsedatoer, antal deltagere og deltagernes navne.

Du skal huske at oplyse rejsenavn og rejsenummer, rejsedatoer, antal deltagere og deltagernes navne. Vi anbefaler, at du læser disse betingelser. Det er til både din og vores fordel, at vi er enige om betingelserne. Faktisk forudsætter vi hos Grønlands Rejsebureau, at du som kunde har sat dig ind i de

Læs mere

Rejsebetingelser Almindelige betingelser for pakkerejser København, maj 2014

Rejsebetingelser Almindelige betingelser for pakkerejser København, maj 2014 Rejsebetingelser Almindelige betingelser for pakkerejser København, maj 2014 Betingelserne regulerer aftaleforholdet mellem Nortlander Skitours A/S (i det følgende rejsebureauet) og kunder (i det følgende

Læs mere

REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E. i sag nr. 260/04. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Ægypten, Hurghada. 10.06.- 17.06.2004.

REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E. i sag nr. 260/04. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Ægypten, Hurghada. 10.06.- 17.06.2004. 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 260/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Ægypten, Hurghada. 10.06.- 17.06.2004. PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV: I alt 8.390 kr. Manglende bagage

Læs mere

FOR KULTURREJSER EUROPA

FOR KULTURREJSER EUROPA GENERELLE BETINGELSER FOR KULTURREJSER EUROPA Alle rejsearrangementer er underlagt Lov om pakkerejser, der harmoniserer reglerne i Europa og yder en udstrakt forbrugerbeskyttelse. Ifølge lovgivningen skal

Læs mere

Rejsebetingelser. 1. Aftalen. 2. Betaling af rejsen

Rejsebetingelser. 1. Aftalen. 2. Betaling af rejsen Rejsebetingelser Rejsebetingelserne er lavet ud fra den gældende danske lovgivning, jf. lov nr. 472 af 30. juni om pakkerejser og bekendtgørelse om pakkerejser, suppleret af Langleys egne bestemmelser

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2013/0259 afsagt den 6. juni 2014 ****************************** KLAGER PS (2 voksne/2 børn) SALGSBUREAU ARRANGØR Star Tour A/S Star Tour A/S REJSEMÅL

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2013/0015 afsagt den 21. november 2013 ****************************** KLAGER PPN (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR REJSEMÅL PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV SAGEN

Læs mere

Rejsebetingelser. Generelle betingelser for pakkerejser igennem Poker-Tours. [Side 1] Poker rejse med Poker Tours - Rejsebetingelser

Rejsebetingelser. Generelle betingelser for pakkerejser igennem Poker-Tours. [Side 1] Poker rejse med Poker Tours - Rejsebetingelser [Side 1] Poker rejse med Poker Tours - Generelle betingelser for pakkerejser igennem Poker-Tours. Ved en pakkerejse forstås en kombination af mindst to af følgende elementer, såfremt de af Poker Tours

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2014/0125 afsagt den 5. december 2014 ****************************** KLAGER FEP (8 voksne/3 børn) SALGSBUREAU ARRANGØR Take Offer ApS Detur Denmark A/S

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 33/06. afsagt den 14. december 2006 ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 33/06. afsagt den 14. december 2006 ****************************** REJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 33/06 afsagt den 14. december 2006 ****************************** REJSEMÅL Safari, Sydafrika og Mozambique. 8.7.-24.7.2005. Sydafrika 9.7.- 16.7.2005 og Mozambique

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 204/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 204/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 204/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Mauritius. 18.03. -28.03.2004. Faktisk afrejse fra Kastrup 19.03.2004. PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV:

Læs mere