Pilotprojekter og brugerinddragelse. Gehl Architects Mo i Rana marts

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pilotprojekter og brugerinddragelse. Gehl Architects Mo i Rana marts"

Transkript

1 Pilotprojekter og brugerinddragelse Gehl Architects Mo i Rana marts

2 Permanent implementering Projektudvikling Vision Projekt opstart

3 Implementering Projektudvikling Registreringer Vision Projekt opstart

4 Evalueringer Registreringer Implementering Projektudvikling Registreringer Vision Projekt opstart

5 Permanent implementering Lav ændringer Afbryd projektet Evalueringer Registreringer Implementering Projektudvikling Registreringer Vision Projekt opstart

6 Toppen af isbjerget - Meget synlig - Hurtigt implementeret - Økonomisk overskueligt

7 Toppen af isbjerget - Meget synlig - Hurtigt implementeret - Økonomisk overskueligt Under overfladen - Politiske initiativer - Research og undersøgelser - Foredrag og informationsmøder - Vidensopbygning og udveksling - Brugerinddragelse - Evaluering

8 Toppen af isbjerget - Meget synlig - Hurtigt implementeret - Økonomisk overskueligt Timer/Dage/Måneder Under overfladen - Politiske initiativer - Research og undersøgelser - Foredrag og informationsmøder - Vidensopbygning og udveksling - Brugerinddragelse - Evaluering Måneder/År

9 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring

10 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål?

11 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål? - At skabe tryghed? - At tiltrække byliv? - At forgrønne en del af byen? - At gøre opmærksom på en ny del af byen? - At øge trafiksikkerheden?

12 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål? - At skabe tryghed? - At tiltrække byliv? - At forgrønne en del af byen? - At gøre opmærksom på en ny del af byen? - At øge trafiksikkerheden? Cykelbane i New York

13 Columbus Circle før Columbus Circle efter

14 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål? Hvad vil vi teste med et midlertidigt projekt?

15 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål? Hvad vil vi teste med et midlertidigt projekt? - En effekt på byen? - Forskellige alternativer? - Interessegraden? - Grænserne for hvad der er muligt?

16 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål? Hvad vil vi teste med et midlertidigt projekt? - En effekt på byen? - Forskellige alternativer? - Interessegraden? - Grænserne for hvad der er muligt?

17 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål? Hvad vil vi teste med et midlertidigt projekt? - En effekt på byen? - Forskellige alternativer? - Interessegraden? - Grænserne for hvad der er muligt?

18 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål? Hvad vil vi teste med et midlertidigt projekt? - En effekt på byen? - Forskellige alternativer? - Interessegraden? - Grænserne for hvad der er muligt?

19 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål? Hvad vil vi teste med et midlertidigt projekt? - En effekt på byen? - Forskellige alternativer? - Interessegraden? - Grænserne for hvad der er muligt?

20 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål? Hvad vil vi teste med et midlertidigt projekt? Hvem er målgruppen for projektet? Hvordan får vi fat i dem?

21 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål? Hvad vil vi teste med et midlertidigt projekt? Hvem er målgruppen for projektet? Hvordan får vi fat i dem? Hverdagsbrugeren? De besøgende/kunderne? De forbipasserende? De rekreative brugere? Særlige besøgende? En bestemt aldersgruppe?

22 Søborg Torv, Gladsaxe FØR EFTER EFTER EFTER

23 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål? Hvad vil vi teste med et midlertidigt projekt? Hvem er målgruppen for projektet? Hvordan får vi fat i dem? Hvem er ansvarlige for økonomi og administration?

24 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål? Hvad vil vi teste med et midlertidigt projekt? Hvem er målgruppen for projektet? Hvordan får vi fat i dem? Hvem er ansvarlige for økonomi og administration? - Kommunen? - Private ejere? - Handelsdrivende? - Brugerne?

25 MEDS (meeting of European Design Students)

26 Water Selvkritiske temple spørgsmål (Kieran og kvalitetssikring Donnellan and students) Hvad er projektets fokusområde og formål? Hvad vil vi teste med et midlertidigt projekt? Hvem er målgruppen for projektet? Hvordan får vi fat i dem? Hvem er ansvarlige for økonomi og administration? - Kommunen? - Private ejere? - Handelsdrivende? - Brugerne?

27 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål? Hvad vil vi teste med et midlertidigt projekt? Hvem er målgruppen for projektet? Hvordan får vi fat i dem? Hvem er ansvarlige for økonomi og administration? Hvad er projektets primære udfordringer for succes?

28 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål? Hvad vil vi teste med et midlertidigt projekt? Hvem er målgruppen for projektet? Hvordan får vi fat i dem? Hvem er ansvarlige for økonomi og administration? Hvad er projektets primære udfordringer for succes? - Holdbarhed? - Manglende ejerskab? - Økonomi? - Kommunikation? - Vejret?

29 Times Square før Times Square efter Taxachaufførerne havde meget magt Alle blev overbevist

30 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål? Hvad vil vi teste med et midlertidigt projekt? Hvem er målgruppen for projektet? Hvordan får vi fat i dem? Hvem er ansvarlige for økonomi og administration? Hvad er projektets primære udfordringer for succes? Hvordan bliver projektet evalueret?

31 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål? Hvad vil vi teste med et midlertidigt projekt? Hvem er målgruppen for projektet? Hvordan får vi fat i dem? Hvem er ansvarlige for økonomi og administration? Hvad er projektets primære udfordringer for succes? Hvordan bliver projektet evalueret? - Spørgeskema? - Web-app? - Registreringer af brugen? - Personlige observation? - Rapporter? - Offentlige høringer?

32 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål? Hvad vil vi teste med et midlertidigt projekt? Hvem er målgruppen for projektet? Hvordan får vi fat i dem? Hvem er ansvarlige for økonomi og administration? Hvad er projektets primære udfordringer for succes? Hvordan bliver projektet evalueret? - Spørgeskema? TIMES SQUARE - Web-app? NEW YORK EVALUERING - 11% -flere Registreringer fodgængere af brugen? - Personlige observation? - 63% - færre Rapporter? trafikulykker - 35% -færre Offentlige ulykker høringer? med fodgængere involveret - 74% siger at Times Square er blevet dramatisk bedre - 17% bedre rejsetider

33 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål? Hvad vil vi teste med et midlertidigt projekt? Hvem er målgruppen for projektet? Hvordan får vi fat i dem? Hvem er ansvarlige for økonomi og administration? Hvad er projektets primære udfordringer for succes? Hvordan bliver projektet evalueret? Hvad er tidsrammen for det midlertidige?

34 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål? Hvad vil vi teste med et midlertidigt projekt? Hvem er målgruppen for projektet? Hvordan får vi fat i dem? Hvem er ansvarlige for økonomi og administration? Hvad er projektets primære udfordringer for succes? Hvordan bliver projektet evalueret? Hvad er tidsrammen for det midlertidige? - Et par timer? - En dag? - En weekend? - En uge? - Et par måneder? - Flere år?

35 The Ephemeral City, Montreal, 2013 / 1 Lørdag

36 The Ephemeral City, Montreal, 2014 / Torsdag-Søndag, 2 måneder

37 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål? Hvad vil vi teste med et midlertidigt projekt? Hvem er målgruppen for projektet? Hvordan får vi fat i dem? Hvem er ansvarlige for økonomi og administration? Hvad er projektets primære udfordringer for succes? Hvordan bliver projektet evalueret? Hvad er tidsrammen for det midlertidige? Hvordan bliver projektet implementeret permanent?

38 Selvkritiske spørgsmål og kvalitetssikring Hvad er projektets fokusområde og formål? Hvad vil vi teste med et midlertidigt projekt? Hvem er målgruppen for projektet? Hvordan får vi fat i dem? Hvem er ansvarlige for økonomi og administration? Hvad er projektets primære udfordringer for succes? Hvordan bliver projektet evalueret? Hvad er tidsrammen for det midlertidige? Hvordan bliver projektet implementeret permanent? - Designkonkurrence? - Materialeopgradering? - Tilbagevendende event?

39 Times Square midlertidigt byrumsdesign

40 Times Square Snøhetta design

41 Workshop

42 Hvad kan der ske i Mo i Rana?

43

44

45

46

47

48

49

50

51

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 30. april Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel?

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 30. april Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? Projekt Social balance i Værebro Park 30. april 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? eventuelle udfordringer

Læs mere

Byer for mennesker - fra analyse til virkelighed

Byer for mennesker - fra analyse til virkelighed Byer for mennesker - fra analyse til virkelighed Urban Lab 1, Nr. Vosborg, 14. marts 2014 Birgitte Bundesen Svarre, PhD, MA, Gehl Architects 1. Et slag for de rette SPØRGSMÅL 2. Et slag for HVERDAGEN 3.

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

Nyt byliv Bjørvika, 7 år senere v. Ewa Westermark

Nyt byliv Bjørvika, 7 år senere v. Ewa Westermark Nyt byliv Bjørvika, 7 år senere v. Ewa Westermark Gehl Architects Gehl Architects arbejder for at skabe byer som er - levende - sunde -bæredygtige -attraktive -trygge for hermed at forbedre livskvaliteten

Læs mere

HVAD GØR EN BY ATTRAKTIV AT LEVE I? BORGERUNDERSØGELSE I SYV DANSKE BYER

HVAD GØR EN BY ATTRAKTIV AT LEVE I? BORGERUNDERSØGELSE I SYV DANSKE BYER HVAD GØR EN BY ATTRAKTIV AT LEVE I? BORGERUNDERSØGELSE I SYV DANSKE BYER INDHOLD INTRODUKTION Metode, undersøgelsens spørgsmål og baggrundsvariable RESULTATER PÅ TVÆRS AF SYV BYER Største gaps, borgernes

Læs mere

Spørgsmål: Hvilke gode råd kan man give til Bænkemærke EUC?

Spørgsmål: Hvilke gode råd kan man give til Bænkemærke EUC? Amukvalitet Skolemøde 4. oktober 2004, Taastrup Spørgsmål: Hvilke gode råd kan man give til Bænkemærke EUC? Temaer 1. Mål for fremtiden. 2. Struktur på kvalitetssikring. Klarere arbejdsgange. 3. Mere og

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 20. august Lys over Bydelen Værebro Park

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 20. august Lys over Bydelen Værebro Park Projekt Social balance i Værebro Park 20. august 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? Hvilke eventuelle udfordringer

Læs mere

Elever som ambassadører for tryg cykeltrafik

Elever som ambassadører for tryg cykeltrafik Elever som ambassadører for tryg cykeltrafik Baggrund En typisk problemstilling i forbindelse med et skolevejsprojekt er, at både skoler og forældre forventer, at den tekniske forvaltning løser situationen

Læs mere

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag Økonomiudvalget 18.06.2013 Punkt nr. 140, 20. bilag juni 2013 1 Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden

Læs mere

Ansøgning til Københavns kommunes kultur- og fritidsforvaltning om økonomisk tilskud til Karneval i København 2014.

Ansøgning til Københavns kommunes kultur- og fritidsforvaltning om økonomisk tilskud til Karneval i København 2014. Til Københavns kommune Kultur- og fritidsforvaltningen Planlægning & tilskud Nyropsgade 1, 3. sal 1602 København V Att. Julie Birkvig København d. 20. oktober 2013 Ansøgning til Københavns kommunes kultur-

Læs mere

Byliv i Horsens. Grønnere og mere bæredygtigt TEKNIK OG MILJØ

Byliv i Horsens. Grønnere og mere bæredygtigt TEKNIK OG MILJØ Byliv i Horsens Grønnere og mere bæredygtigt TEKNIK OG MILJØ BYLIVSAKTIVITETER I 2014 I 2014 fortsættes arbejdet med bylivsaktiviteter. Hvor temaet sidste år var Bevægelse, vil det i år blive Grønnere

Læs mere

BRUGERVENLIG EMBALLAGE Processen trin for trin

BRUGERVENLIG EMBALLAGE Processen trin for trin BRUGERVENLIG EMBALLAGE Processen trin for trin Hvis du som producent eller emballagedesigner vil udvikle en mere brugervenlig emballage, kan processen med fordel opdeles i otte faser. Her kan du læse om

Læs mere

RESILIENCE - BEDRE BYER

RESILIENCE - BEDRE BYER RESILIENCE - BEDRE BYER HVAD ØNSKER BORGERNE? En undersøgelse baseret på 3 Temaer: Miljø og Klima Vækst og Mobilitet Livskvalitet BEDRE BYER - VEJLE HVAD GØR EN BY ATTRAKTIV AT LEVE I? INTRODUKTION Denne

Læs mere

Borgerpanelundersøgelse maj 2018

Borgerpanelundersøgelse maj 2018 Bilag 4: Udeservering og byliv - tendenser og holdninger By- og Kulturforvaltningen har via spørgeskemaundersøgelser spurgt byens borgere, berørte beboere og erhvervsliv i bymidten om, hvordan de oplever

Læs mere

BYRUMSANALYSE OPGAVEARK 1

BYRUMSANALYSE OPGAVEARK 1 BYRUMSANALYSE OPGAVEARK 1 Byrum, hvad er det egentlig for noget? Det er de rum der skabes mellem husene, det er pladser, parker, veje, osv. Byer er planlagte ned til mindste detalje, men det er dem der

Læs mere

Selvevaluering skoleåret

Selvevaluering skoleåret Selvevaluering skoleåret 2015-2016 Evaluering 2014-2015 I skoleåret 2014-2015 havde vi som overordnet mål, at øge ejerskabet til skolen og dens tilbud. Der blev iværksat en værdiafklaringproces som tog

Læs mere

BORGERMØDE. BENTE LYKKE SØRENSEN CHEF FOR BOLIG OG PROJEKTUDVIKLING 22. marts 2018

BORGERMØDE. BENTE LYKKE SØRENSEN CHEF FOR BOLIG OG PROJEKTUDVIKLING 22. marts 2018 BORGERMØDE BENTE LYKKE SØRENSEN CHEF FOR BOLIG OG PROJEKTUDVIKLING 22. marts 2018 PROGRAM FOR AFTENEN 17.00 17.10 17.50 18.20 18.55 19.00 VELKOMST, Velkomst v. Bente Lykke Sørensen, chef for Bolig og Projektudvikling,

Læs mere

Lars Gemzøe, associate partner Gehl Architects. Bløde cykelbyer

Lars Gemzøe, associate partner Gehl Architects. Bløde cykelbyer Lars Gemzøe, associate partner Gehl Architects Bløde cykelbyer Nye udfordringer Sundhed og fedmeepidemi Mobilitet og trængsel Miljøet og global opvarmning Gå Cykle Offentlig transport Byrum Bæredygtig

Læs mere

STRATEGI FOR OMVERDENSINDDRAGELSE

STRATEGI FOR OMVERDENSINDDRAGELSE STRATEGI FOR OMVERDENSINDDRAGELSE LOKALPLAN KALVEBOD BRYGGE VEST II Bilag 6 Indhold 1. INTRODUKTION...3 1.1 BAGGRUND... 3 1.2 FORMÅL OG RAMMER... 4 1.3 DEMOGRAFI... 4 2. INDDRAGELSESAKTIVITETER... 5 2.1

Læs mere

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017 Frivilligcenter Furesø Status - projekter og samarbejder 2017 Formål og vision Kvalitet & Mangfoldighed Støtte, udvikle og inspirere frivillige foreninger og initiativer Hjælpe nye foreninger i gang Udfoldelse

Læs mere

FLERE GÅR MERE. Debatoplæg om fodgængerstrategi for København

FLERE GÅR MERE. Debatoplæg om fodgængerstrategi for København FLERE GÅR MERE Debatoplæg om fodgængerstrategi for København INTRODUKTION Kære fodgænger... Debatoplægget er en mini-udgave af Flere går mere, en fodgængerstrategi for Københavns Kommune. Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Northampton Community College

Northampton Community College Northampton Community College Bethlehem, Pennsylvania, 6. oktober 1. november 2013 Roskilde Handelsskole, Grenå Handelsskole og Roskilde Tekniske skole samarbejder om at have elever på collegeophold Roskilde

Læs mere

Kendte til Lokaludvalget i forvejen

Kendte til Lokaludvalget i forvejen Samlet data fra bydelsplanundersøgelse i Østerbro Borgerpanel Spørgeskemabesvarelserne er indsamlet gennem Østerbro Borgerpanel i perioden 2.-24. januar 217 (5 dage). Spørgeskemaet er blevet sendt ud på

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder

Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder Indsatsens navn Mentorordningen Indsats Formål Hvad er formålet med indsatsen? Hvilke udfordringer adresserer den? Mentorordningen skal medvirke til

Læs mere

Velkommen BORGERMØDE DEN 1. MARTS BLIVENDE TILTAG I BREDGADE

Velkommen BORGERMØDE DEN 1. MARTS BLIVENDE TILTAG I BREDGADE Velkommen BORGERMØDE DEN 1. MARTS BLIVENDE TILTAG I BREDGADE I AFTEN 19.00 Velkommen 19.10 Indtil nu 19.45 Kortøvelse 20.30 Hva så nu? 21.00 Tak for nu VI ER SAMLET FORDI... SKOLEVEJ MIDTBY BREDGADE STIBRO

Læs mere

Mangfoldighed på cykelstien er vejen frem

Mangfoldighed på cykelstien er vejen frem Mangfoldighed på cykelstien er vejen frem Der mangler kvinder, børn og ældre på cykelstierne i New York. Ny undersøgelse viser at kulturelle tiltag er nødvendige for at mangfoldiggøre cykelkulturen og

Læs mere

Bilag 4: Spørgeskema til undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017

Bilag 4: Spørgeskema til undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017 Bilag 4: Spørgeskema til undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017 Dette spørgeskema har til formål at evaluere og sætte fokus på københavnerdialog i Økonomiforvaltningen. Økonomiudvalget

Læs mere

Kommunikationsplan for Projekt Velfærdsteknologi

Kommunikationsplan for Projekt Velfærdsteknologi Kommunikationsplan for Projekt Velfærdsteknologi Sundhedsafdelingen, Lemvig Kommune, Maj 2018 Implementeringskonsulent, Anders Bagger Hvad er målet? Målene: - At få kommunikeret Lemvig Kommunes opfattelse

Læs mere

LIVEABLE CITY LAB KONCEPTUDVIKLING

LIVEABLE CITY LAB KONCEPTUDVIKLING LIVEABLE CITY LAB KONCEPTUDVIKLING HVORFOR ETABLERE ET LIVEABLE CITY LAB (LCL)? Det går godt for Aarhus. Byen oplever betydelig vækst og udvikling som det erhvervsmæssige, uddannelsesmæssige og kulturelle

Læs mere

Bynatur Biodiversitet og byrumsdesign. - At skabe plads til både natur og mennesker

Bynatur Biodiversitet og byrumsdesign. - At skabe plads til både natur og mennesker Bynatur Biodiversitet og byrumsdesign - At skabe plads til både natur og mennesker Program Tab af biodiversitet er bynatur svaret? Bynatur Biodiversitet i teorien Byrumsdesign i teorien Trekanten Bynatur

Læs mere

Handleplan for kommunal medfinansiering.

Handleplan for kommunal medfinansiering. Handleplan for kommunal medfinansiering. 1) Indledning Vejen Kommune har siden 2009 investeret i projekter og indsatser for at reducere uhensigtsmæssige genindlæggelser forebyggende indlæggelser uhensigtsmæssige

Læs mere

Pleje opfølgning på indsatsområder 2013

Pleje opfølgning på indsatsområder 2013 Pleje opfølgning på indsatsområder 2013 1. Ydelser til borgerne 1.1 Fredericia Former Fremtiden - Længst muligt i eget liv vers. 3.0 Visionen for Længst muligt i eget liv version 3,0 er: En kommune med

Læs mere

Selvevaluering skoleåret

Selvevaluering skoleåret Selvevaluering skoleåret 2011-2012 Evaluering 2010-2011: I forhold til vores mål for skoleåret 2010-2011 har vi tilpasset vores hverdag med det fælles vedtagne mål at bevare vores identitet som en lille

Læs mere

Kvalitetsstandard for Bofællesskabet Grønningen. Bofællesskabet Grønningen Grønningen 12a 7700 Thisted

Kvalitetsstandard for Bofællesskabet Grønningen. Bofællesskabet Grønningen Grønningen 12a 7700 Thisted Bofællesskabet Grønningen Grønningen 12a 7700 Thisted Skema 1 1. Målgruppe Personer med en psykiatrisk diagnose af en karakter, der bevirker at den pågældende har brug for et døgndækket botilbud. Aldersgruppen

Læs mere

shared care i Roskilde Amt

shared care i Roskilde Amt En undersøgelse af pilotimplementering af IT-understøttet shared care i Roskilde Amt Sine Øelund, Louise Koch, Maren Granlien 1 Hvad er shared care? Mange definitioner og grader af shared care Fokus: Kommunikation

Læs mere

EVALUERING AF BOLIGSOCIALE AKTIVITETER

EVALUERING AF BOLIGSOCIALE AKTIVITETER Guide EVALUERING AF BOLIGSOCIALE AKTIVITETER Det er rart at vide, om en aktivitet virker. Derfor følger der ofte et ønske om evaluering med, når I iværksætter nye aktiviteter. Denne guide er en hjælp til

Læs mere

Bilag: Kommissorium for mobilitetsstrategi.pdf. Udvalg: Ã konomiudvalget Mødedato: 02. december Kl. 13:00

Bilag: Kommissorium for mobilitetsstrategi.pdf. Udvalg: Ã konomiudvalget Mødedato: 02. december Kl. 13:00 Bilag: 27.1. Kommissorium for mobilitetsstrategi.pdf Udvalg: Ã konomiudvalget Mødedato: 02. december 2014 - Kl. 13:00 Adgang: Ã ben Bilagsnr: 128980/14 Kommissorium for en mobilitetsstrategi Motivation/baggrund

Læs mere

Hvordan opstartes simulation (teamtræning) i egen afdeling. Teamtræningsgruppen (Else Winge &Juri Lindy Pedersen) Børneafdelingen Hvidovre Hospital

Hvordan opstartes simulation (teamtræning) i egen afdeling. Teamtræningsgruppen (Else Winge &Juri Lindy Pedersen) Børneafdelingen Hvidovre Hospital Hvordan opstartes simulation (teamtræning) i egen afdeling Teamtræningsgruppen (Else Winge &Juri Lindy Pedersen) Børneafdelingen Hvidovre Hospital Koncept Behov/krav Mål program teknik/dukke Ledelse Manpower

Læs mere

Digital Dannelse på Køge Gymnasium

Digital Dannelse på Køge Gymnasium Digital Dannelse på Køge Gymnasium Ved Klavs Frisdahl Lektor, IT Vejleder Big Bang torsdag 23/3 2017 15:00-15:45 Lokale Nyborg http://kortlink.dk/q46q Læringsmål næ men inspiration til, hvad I måske kan

Læs mere

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014 Eventsekretariatet AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Oplæg til Code of Care indsats for Struer Kommunes Fleksjob værksteder

Oplæg til Code of Care indsats for Struer Kommunes Fleksjob værksteder Situation Oplæg til Code of Care indsats for Struer Kommunes Fleksjob værksteder Struer Kommune er udvalgt til forgangskommune i forbindelse med udviklingen af en model for etablering og drift af værdiskabende

Læs mere

Jagtvejslinjen i København

Jagtvejslinjen i København Signaloptimering af Åboulevard og Jagtvejslinjen i København Mogens Møller, mm@viatrafik.dk - august 2017 www.viatrafik.dk Baggrund og formål Kommunen ønsker at skabe bedre flow gennem byens trafiksignaler

Læs mere

INFORMATION TIL LEDERE. Træning i arbejdstiden. En indsats for et holdbart arbejdsliv

INFORMATION TIL LEDERE. Træning i arbejdstiden. En indsats for et holdbart arbejdsliv INFORMATION TIL LEDERE Træning i arbejdstiden En indsats for et holdbart arbejdsliv Indhold Visionen 3 Opgaven 4 Træningen 5 Implementeringen 8 Arbejdsmiljø København (AMK) er Københavns Kommunes rådgiver

Læs mere

Åbent Referat. til. Integrationsrådet

Åbent Referat. til. Integrationsrådet Åbent Referat til Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 22. oktober 2014 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Deltagere: Kantinen, BCV (lille del) Abder Razak Jenayah, Saida Guled, Lone H. Pedersen, Keld

Læs mere

Forebyggelse af digitale sexkrænkelser blandt unge: Evaluering af deshame undervisningsmaterialer

Forebyggelse af digitale sexkrænkelser blandt unge: Evaluering af deshame undervisningsmaterialer Forebyggelse af blandt unge: Evaluering af deshame undervisningsmaterialer Marts 2019 Forebyggelse af blandt unge Co-financed by the European Union Evaluering af deshames undervisningsmaterialer 3 Det

Læs mere

Implementering af AMPS på Træningscenter Gladsaxe Projektbeskrivelse

Implementering af AMPS på Træningscenter Gladsaxe Projektbeskrivelse Implementering af AMPS på Træningscenter Gladsaxe Projektbeskrivelse Lill-Ann Berger og Sarah Rubin Bruncke 24.08.15 Kort introduktion I 2015 fik vi, to af ergoterapeuterne på Træningscenter Gladsaxe,

Læs mere

Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret. - Opsummering -

Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret. - Opsummering - Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret - Opsummering - Om mødet Mødet blev afholdt tirsdag d. 15. september kl. 16.30-18.30 på Borups Højskole, Frederiksholms Kanal. Indre By Lokaludvalg

Læs mere

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014 UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014 PROGRAM Velkomst og dagens program Målsætninger præsentation i grupper Projektmatrice øvelse Projekter: hvad, hvordan og hvorfor? oplæg

Læs mere

Brugerevalueringer i Aarhus Fortæller og hvordan vi bruger dem. Jeg skal fortælle kort om vores egen undersøgelse, der blev lavet som supplement til

Brugerevalueringer i Aarhus Fortæller og hvordan vi bruger dem. Jeg skal fortælle kort om vores egen undersøgelse, der blev lavet som supplement til Brugerevalueringer i Aarhus Fortæller og hvordan vi bruger dem. Jeg skal fortælle kort om vores egen undersøgelse, der blev lavet som supplement til Louises. 1 Konceptplan Målgruppen ikke udstillingsprofessionelle!

Læs mere

LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL!

LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL! LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL! ? Kontakt Hedensted Kommune Fritid & Fællesskab By & Landskab Tjørnevej 6 7171 Uldum byoglandskab@hedensted.dk Indledning

Læs mere

Levende centrum workshop

Levende centrum workshop Levende centrum workshop Birgitte Svarre, associate, ph.d. Camilla Siggard Andersen, arkitekt MAA Onsdag den 18. marts 2015 Byrumsseminar, Nordland Fylke, Mo i Rana Assens, Fyn 1. Workshop program 2. Om

Læs mere

Notat. Erfaringsopsamling handicappolitik

Notat. Erfaringsopsamling handicappolitik Notat 31. januar 2018 Sagsbeh.:KNM J.nr.: 00.15.10-G01-9-17 Plan og Projektstab Erfaringsopsamling handicappolitik 2015-2018 Baggrund og formål Formålet med erfaringsopsamlingen er at få viden, der kan

Læs mere

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Hjemmepleje Nord/Øst 2014

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Hjemmepleje Nord/Øst 2014 Aftalestyring Aftale mellem Varde Byråd og Hjemmepleje Nord/Øst 2014 Varde Kommunes overordnede vision Vi vil opleves som et sted - med et hav af muligheder, og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan

Læs mere

UEFA Study Group Eerikkilä 2013 Grässroots footbäll

UEFA Study Group Eerikkilä 2013 Grässroots footbäll UEFA Study Group Eerikkilä 2013 Grässroots footbäll Deltagere: Ole Hansen, Jakob Drachmann Haag, Mogens Mika, Martin Mølgaard Ravn, Flemming Kvist Andersen, Brian Molberg, Kim Møller, Jesper Ran Pedersen,

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter Trafik- og Teknikudvalget 16.02.2013 Punkt 97, bilag 2 BUU 14.01.2014, Punkt 8, bilag 2 Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar 2014 Indsatsbeskrivelse Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter

Læs mere

Hvordan kan microlearning understøtte effektivt change management og træning?

Hvordan kan microlearning understøtte effektivt change management og træning? Hvordan kan microlearning understøtte effektivt change management og træning? Change Management og læring i ERP implementering hos Dansk Flygtningehjælp 29. NOVEMBER 2018 Anders Engberg, Programme & Change

Læs mere

Brugerinddragelse i produktudviklingen

Brugerinddragelse i produktudviklingen Brugerinddragelse i produktudviklingen OPEN HERE KONFERENCE OM BRUGERVENLIG EMBALLAGE 08.03.2012 ARKITEKTSKOLEN AARHUS Hvorfor bruge indsigt At skabe idéer er at være kreativ, at omsætte idéer til resultater

Læs mere

Menneskevenlige, bæredygtige g byer

Menneskevenlige, bæredygtige g byer Menneskevenlige, bæredygtige g byer Veksø Taulov 19.maj 2010 Lars Gemzøe Arkitekt M.A.A. Lektor i Urban Design Associeret partner, GEHL Architects ApS Urban Quality Consultants Nye udfordringer Sundhed

Læs mere

Model for borgerinddragelse i Silkeborg Kommune

Model for borgerinddragelse i Silkeborg Kommune Direktionssekretariatet 5. oktober 2007 Model for borgerinddragelse i Silkeborg Kommune Indledning Modellen for borgerinddragelse handler om, hvordan borgerinddragelsen skal foregå i Silkeborg Kommune.

Læs mere

Foto: FilmFyn. Film for Fællesskab sæson 2016/17

Foto: FilmFyn. Film for Fællesskab sæson 2016/17 Foto: FilmFyn Film for Fællesskab sæson 2016/17 Projektbeskrivelse Film for Fællesskab Introduktion I dagens mediesamfund hvor alt er tilgængeligt via internettet / VOD / Streaming og hvor børn går meget

Læs mere

Evaluering af midlertidige rammer og aktiviteter på Forpladsen i Værebro Park, sommer 2014

Evaluering af midlertidige rammer og aktiviteter på Forpladsen i Værebro Park, sommer 2014 Gladsaxe Kommune Blå orientering nr. 15 By- og Miljøforvaltningen Trafik- og Teknikudvalget Den 18. november 2014 Evaluering af midlertidige rammer og aktiviteter på Forpladsen i Værebro Park, sommer 2014

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Mødetidspunkt 11-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget 11-08-2015 17:00 1 (Åben) Kommissorium

Læs mere

OMRÅDEFORNYELSE NYKØBING SJ

OMRÅDEFORNYELSE NYKØBING SJ VELKOMMEN Plan, Byg og Erhverv/ Plan og Byggeri OMRÅDEFORNYELSE NYKØBING SJ Nykøbing Sj. 19. Januar 2017 Titti Donsted, Planlægger m.a.a. (tidon@odsherred.dk) DAGSORDEN 1. Processen 2. orientering om effekt-måling

Læs mere

TEMADAG OM UDVIKLING AF SUNDHEDSPOLITIKKER

TEMADAG OM UDVIKLING AF SUNDHEDSPOLITIKKER . TEMADAG TEMADAG OM UDVIKLING AF SUNDHEDSPOLITIKKER Karen K. Eriksen og Eva M. Burchard Konsulenter i Center for Forebyggelse i praksis, KL Center for Forebyggelse i praksis Formål 2016-2018 Center for

Læs mere

Sundhedssamtaler på tværs

Sundhedssamtaler på tværs Sundhedssamtaler på tværs Alt for mange danskere lever med en eller flere kroniske sygdomme, og mangler den nødvendige viden, støtte og de rette redskaber til at mestre egen sygdom - også i Rudersdal Kommune.

Læs mere

Agenda 21 - fra proces til resultater

Agenda 21 - fra proces til resultater Agenda 21 - fra proces til resultater Nyt samarbejde Danske kommuner er i gang med at omsætte lokal Agenda 21 i handling, det er en stor udfordring for mange. Vi er tre rådgivende organisationer, som har

Læs mere

LIGE ADGANG TIL KOMMUNALE SUNDHEDSTILBUD

LIGE ADGANG TIL KOMMUNALE SUNDHEDSTILBUD LIGE ADGANG TIL KOMMUNALE SUNDHEDSTILBUD Salon om deltagelse i samfundet og oplevelse af sundhed Konferencen om lighed i sundhed Region Midtjylland Den 29. september 2016 v. Anna Paldam Folker, senior

Læs mere

Strategiske Mål for 2016

Strategiske Mål for 2016 Strategiske Mål for 2016 Hvert år konkretiseres det kommende års arbejde med de fire strategiske emner i 1-årige mål først tværgående og derefter for de enkelte centre i organisationen. Idet alle mål skal

Læs mere

Oppvekst og bomiljø. Pulsen, Assens (6.000 indb)

Oppvekst og bomiljø. Pulsen, Assens (6.000 indb) Oppvekst og bomiljø Birgitte Svarre, associate, ph.d. 4. november 2014 Konferense om planlegging, bomiljø og folkehelse Rica Hotel Seilet, Molde Pulsen, Assens (6.000 indb) 1. Byer for mennesker 2. Liv

Læs mere

Copyright 2011 Grontmij A/S. Trafiksikkerhedsplan

Copyright 2011 Grontmij A/S. Trafiksikkerhedsplan Trafiksikkerhedsplan 2013-2020 Dagsorden 2 10:00-10:45 1: Velkomst 2: Præsentation af mødeplan 3: Præsentation af tidsplan 4: Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan 2013-2020 5: Gennemgang

Læs mere

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved 1Lárus Ágústsson, laag@cowi.dk COWI A/S Indhold Beskrivelse af projektet: De 2 faser Hvad er en cykelgade? Udformningen Parkeringsforhold Plads til ophold i byrummet

Læs mere

Der er kun to hvor ydelsen skal stoppe når borgerne fylder 65 år, og det er 100 merudgifter, og 103 beskyttet beskæftigelse.

Der er kun to hvor ydelsen skal stoppe når borgerne fylder 65 år, og det er 100 merudgifter, og 103 beskyttet beskæftigelse. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Psykiatri- og Handicapafdelingen Handicapydelser efter borgeren fylder 65 år NOTAT Dato: 02.10.2007 Af: Birgitte Hebo Schmidt Bilag a Dette notat beskriver

Læs mere

Slutrapport for Gladsaxe Trafiksikkerhedsby

Slutrapport for Gladsaxe Trafiksikkerhedsby Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 102 Offentligt Slutrapport for Gladsaxe Trafiksikkerhedsby Gladsaxe Kommune blev sammen med Herning Kommune udnævnt som de to første trafiksikkerhedsbyer

Læs mere

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE INDHOLD 1. Trafikmålsætninger i Københavns Kommune 2. Trafikplanlægning og strøggader 3. Et strategisk vejnet med forskellige definitioner

Læs mere

INSPIRATIONSLEJLIGHED FOR BORGERE MED DEMENS

INSPIRATIONSLEJLIGHED FOR BORGERE MED DEMENS INSPIRATIONSLEJLIGHED FOR BORGERE MED DEMENS INSPIRATIONSLEJLIGHED FOR BORGERE MED DEMENS Et innovationsprojekt mellem Sundheds- og Omsorgsforvaltningen og Københavns s Innovationshus Et samarbejde mellem

Læs mere

Kagshusene den lærende byggeplads

Kagshusene den lærende byggeplads Kagshusene den lærende byggeplads Byens Netværk 30.04.12 Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen I forbindelse med renovering og modernisering af 120 lejligheder samt indretning af 33 nye taglejligheder

Læs mere

Selvevaluering skoleåret

Selvevaluering skoleåret Selvevaluering skoleåret 2011-2012 Evaluering 2010-2011: I forhold til vores mål for skoleåret 2010-2011 har vi tilpasset vores hverdag med det fælles vedtagne mål at bevare vores identitet som en lille

Læs mere

Blended Care en vej til forbedring af alkoholbehandlingen? Ved Anette Rasmussen, Leder af Alkoholbehandlingen, Kolding Kommune.

Blended Care en vej til forbedring af alkoholbehandlingen? Ved Anette Rasmussen, Leder af Alkoholbehandlingen, Kolding Kommune. Blended Care en vej til forbedring af alkoholbehandlingen? Ved Anette Rasmussen, Leder af Alkoholbehandlingen, Kolding Kommune. Fakta Kolding indgik i pilotprojektet i september 2017. 2 behandlere blev

Læs mere

Notat. Til Styregruppen for Kvalitet. Projektbeskrivelse

Notat. Til Styregruppen for Kvalitet. Projektbeskrivelse Notat Til Styregruppen for Kvalitet Projektbeskrivelse - Implementering af kliniske retningslinjer på diagnoser i den vederlagsfrie ordning: Pilottest af implementeringsmetoder 1. Baggrund Som det fremgår

Læs mere

Nye billeder på provinsbyerne

Nye billeder på provinsbyerne Nye billeder på provinsbyerne -Opsamling fra et netværksprojekt Disposition Om projektet og baggrunden Udfordringer og potentialer i provinsbyerne De 7 strategier (output 1) Anbefalinger (output 2) Projekt

Læs mere

LÆRING, LEG & BEVÆGELSE

LÆRING, LEG & BEVÆGELSE LÆRING, LEG & BEVÆGELSE Præsentation af oplægsholdere Dagtilbudsleder Karin Andreasen, som vil præsentere de overordnet visioner og tanker bag projektet. Pædagogisk leder Nete Rosenkilde, som vil præsentere

Læs mere

På forhånd tak fordi du vil deltage i undersøgelsen. I hvilken bydel bor du?

På forhånd tak fordi du vil deltage i undersøgelsen. I hvilken bydel bor du? Lyngby-Taarbæk Kommune gennemfører i øjeblt en undersøgelse blandt kommunens borgere om opfattelsen af at bo i Lyngby - Taarbæk Kommune og om holdningerne til forskellige emner, fx kommunens tilbud og

Læs mere

Aktivitets- og Frivilligcenter. Status 2018

Aktivitets- og Frivilligcenter. Status 2018 Aktivitets- og Frivilligcenter Status 2018 Indhold Solrød Kommunes Aktivitets- og Frivilligcenter 3 3 3 Daghjem og Demensdaghjem 4 Aktivitetscenter 4 Frivilligcenter og det frivillige sociale arbejde 5

Læs mere

Bydele i social balance

Bydele i social balance gladsaxe.dk Bydele i social balance Strategi for social balance i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune er et attraktivt sted at bo og vokse op. Det skal det blive ved med at være. Der er dog områder i kommunen,

Læs mere

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2013 2014 Mål for 2013 Evaluering af mål A: Implementering af den narrative teori og metode Personalegruppen i DSI NETTET I og II er gennem tre år

Læs mere

Frivilligpolitik i Region Sjælland

Frivilligpolitik i Region Sjælland Frivilligpolitik i Region Sjælland Frivilligpolitik i Region Sjælland Indholdsfortegnelse Region Sjællands vision 3 Hvad er frivilligt arbejde i Region Sjælland? 4 Mål med inddragelse af frivillige 5 Fordele

Læs mere

Case: Messearrangør Sund Livstil

Case: Messearrangør Sund Livstil Case: Messearrangør Sund Livstil Opsummering Livstils messen er en årlig event. Arrangøren har altid udført markedsføring gennem print og TV, samt mail, men målgruppen fanges ikke længere gennem traditionelle

Læs mere

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler.

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler. DIREKTIONENS STAB IT og Digitalisering Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Digitaliseringsstrategi 2017 2020 Poul.veno@herning.dk www.herning.dk Kontaktperson: Poul Venø Dato: 10. august 2017

Læs mere

Implementering af europæiske standarder i tilbud

Implementering af europæiske standarder i tilbud Implementering af europæiske standarder i tilbud Hvilke standarder er der tale om? Skal vi implementere dem? Er der noget specielt ved standarder, der indfører CEmærkning? Et kig fremover Implementering

Læs mere

København: Grønne uderum som urbane uderum. Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011

København: Grønne uderum som urbane uderum. Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011 København: Grønne uderum som urbane uderum Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011 Oversigt 1. Hvor er København? 2. Visioner og mål 3. Urbane tendenser - hvad siger københavnerne?

Læs mere

Samarbejde Forståelse Værdier Kompetence

Samarbejde Forståelse Værdier Kompetence Udvikling- og Uddannelsesprogram Second Sight System Samarbejde Forståelse Værdier Kompetence Indholdsfortegnelse Baggrund side 3 Mål med uddannelsesforløbet side 3 Vision Styrker Mål Procesforløb side

Læs mere

Borgerbudgettering - i landsbyerne i Randers Kommune

Borgerbudgettering - i landsbyerne i Randers Kommune Borgerbudgettering - i landsbyerne i Randers Kommune Indledning Landdistriktsudvalget i Randers Kommune har besluttet at gennemføre et forsøgsprojekt med borgerbudgettering. Kort fortalt vælges et antal

Læs mere

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Udkast til Gladsaxe Kommunes Sundhedspolitik 1

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Udkast til Gladsaxe Kommunes Sundhedspolitik 1 gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Udkast til Gladsaxe Kommunes Sundhedspolitik 1 2 Indledning Vision Et godt helbred er udgangspunktet for at kunne trives fysisk, psykisk og socialt. I Gladsaxe

Læs mere

Turisme og event. Politik for Herning Kommune

Turisme og event. Politik for Herning Kommune Turisme og event Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Lars Krarup, Borgmester 5 Turisme- og eventpolitik - vision 7 1 - Erhvervsturisme 9 2 - Events 11 3 - Ferieturisme 13 4 - Attraktionsudvikling

Læs mere

Letbane og mobilitetssamarbejde langs Ring 3. By- og Miljødirektør Maj Green, KTC oktober 2018

Letbane og mobilitetssamarbejde langs Ring 3. By- og Miljødirektør Maj Green, KTC oktober 2018 Letbane og mobilitetssamarbejde langs Ring 3 By- og Miljødirektør Maj Green, KTC oktober 2018 Letbane på Ring 3 28 km. 29 stationer 27 togsæt 14 omformerstationer og 2 i reserve 1 kontrol/vedligeholdelsescenter

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik for Langeland Kommune Januar 2017 Baggrund Som offentlig arbejdsplads er vi forpligtet til at forholde os til, hvordan vi kommunikerer, når det gælder den service, vi yder, og den

Læs mere

OVERSKUDSJORD NATUR&MILJØ2012 MØLLER & GRØNBORG

OVERSKUDSJORD NATUR&MILJØ2012 MØLLER & GRØNBORG FRA OVERSKUDSJORD TIL RESSOURCE 2 0 1 2. 0 5. 2 3 NATUR&MILJØ2012 S P O R - J O R D MØLLER & GRØNBORG CASE 1-4 1 FREDERIKSSUND MOTORVEJEN 2 STATION HERSLEV 3 ELSTED SKOLE 4 PROJEKT X-JORD MØLLER & GRØNBORG

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Øvrige berørte forvaltninger: Elektroniske nøgler og kørebøger i Den Sociale Hjemmepleje Elektroniske

Læs mere

Dialogbaseret aftalestyring Vesthimmerlands Kommune. Aftale mellem Dagplejen og Børne- & skoleudvalget

Dialogbaseret aftalestyring Vesthimmerlands Kommune. Aftale mellem Dagplejen og Børne- & skoleudvalget Dialogbaseret aftalestyring Vesthimmerlands Kommune Aftale mellem Dagplejen og Børne- & skoleudvalget 2011-2012 1 1. Formål Formålet med dialogbaseret aftalestyring i Vesthimmerlands Kommune er : At udvikle

Læs mere

Nye løsninger for fremtidens byer

Nye løsninger for fremtidens byer Nye løsninger for fremtidens byer ved Kent Martinussen, adm. direktør i DAC Dansk Arkitektur Center ? Klimakomissionen anbefaler i 2010 hvordan Danmark kan: 1. Reducere udledninger af drivhusgasser 2.

Læs mere