Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden"

Transkript

1 REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Horsens Industrimuseum, Foredragssalen Ingerlise Thaysen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Orientering om Horsens Industrimuseum 2 BE Retningslinier for brug af aktører 3 BE Status på resultat på brug af interne/eksterne aktører 4 BE Virksomhedsrettet beskæftigelsesindsats i virksomheden Horsens Kommune 5 BE Proces for Resultatrevision 2010 og Beskæftigelsesplan BE Siden sidst - Udvalgsformanden og direktøren orienterer, samt orientering fra de øvrige udvalg.

2 Side 2/15 1 BE Orientering om Horsens Industrimuseum Resumé Leder af Industrimuseet Ole Puggaard vil orientere om industrimuseets aktiviteter herunder også samspillet med jobcenteret omkring den jobrettede indsats. Sagen afsluttes i Udvalget. Beslutning Vedtaget som indstillet Ingerlise Thaysen deltog ikke i mødet.

3 Side 3/15 2 BE Retningslinier for brug af aktører Resumé Horsens Kommune gennemførte december 2010 via et udbud en prækvalifikation af en række interne og eksterne aktører. Parallelt hermed er der udarbejdet koncepter for den lovgivningsmæssigt krævede minimumsindsats for samtlige målgrupper. Udvalget er løbende blevet informeret om fremdriften i udarbejdelsen af disse. Efter udarbejdelsen af aktiveringsstrategien blev der i februar igangsat en runde, hvor de prækvalificerede aktører får mulighed for at byde ind på indsatsen for de forskellige målgrupper. Første runde handler om de jobklare ledige, og afleveringsfristen er 3. marts Anden runde handler om de indsatsklare ledige og gennemføres i marts I forlængelse heraf har direktionen udarbejdet et forslag til retningslinier for valg af aktører. Retningslinierne er udarbejdet så der søges en balance mellem at søge dynamik i samspillet med eksterne aktører og sikre en forsyningssikkerhed for kommunens indsats. Direktionen foreslår på baggrund heraf, at valget af aktører foregår efter følgende retningslinier: at der som hovedregel skal være, at minimum er 2 eksterne aktører og 1 intern aktør for hver målgruppe. at der gennemføres løbende opfølgning på kvalitet og effekt på indsatsen at visitering af ledige til de enkelte aktører styres efter aktørernes resultater. Sagen afgøres i Udvalget Indstilling Det indstilles, at udvalget tiltræder direktionens forslag til retningslinier for valg af aktør. Beslutning Vedtaget som indstillet Ingerlise Thaysen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling På sidste møde i udvalget orienterede jobcentret om aktiveringsstrategien med udgangspunkt lovgivningens mindstekrav til indsatsen.

4 Side 4/15 Strategien indebærer bl.a., at der for alle målgrupper er såvel en plan A som en plan B og ofte også en plan C. Det sker af hensyn til forsyningssikkerheden, således at jobcentret altid har tilstrækkelig kapacitet til at overholde minimumsretten og rettidigheden, og desuden har mulighed for at justere indsatsen i forhold til altid at få den bedste effekt af indsatsen. Hvis tilbuddet ikke påbegyndes rettidigt eller ikke har det foreskrevne omfang (varighed og timetal) kan kommunen ikke hjemtage refusion. Manglende rettidighed på a- dagpengeområdet betyder en øget kommunal udgift som følge af manglende refusion fra staten på ca kr. pr. uge. På kontanthjælpsområdet er den tilsvarende udgift ca kr. pr. uge. Jobcentret gennemførte december 2010 via et udbud en prækvalifikation af en række interne og eksterne aktører. Efter udarbejdelsen af aktiveringsstrategien blev der i februar igangsat en runde, hvor de prækvalificerede aktører får mulighed for at byde ind på indsatsen for de forskellige målgrupper. Første runde handler om de jobklare ledige, og afleveringsfristen er 3. marts Anden runde handler om de indsatsklare ledige og gennemføres i marts Ved udvælgelsen af aktører bliver der lagt vægt på følgende kriterier (1) Pris sammenholdt med effekt, dvs. prisen for at hjælpe personer fra offentlig forsørgelse over i selvforsørgelse. I indsatsen for at hjælpe personer over i selvforsørgelse vægter brugen af virksomhedsrettet aktivering højt, fordi virksomhedsrettet aktivering har såvel den højeste effekt som den højeste refusion. Hovedprincippet i betalingsmodellerne er, at jobcentret kun betaler, hvis ledige kommer i enten virksomhedsrettet aktivering eller i ordinært arbejde. (2) Kvalitet, herunder brugertilfredshed. Ved valg af aktører vil den tilbudte kvalitet i opgaveløsningen vægte højt. I denne vurdering indgår, om aktøren har særlige kompetencer for at tilrettelægge indsatsen for målgruppen. Samtidig har direktionen udarbejdet følgende forslag til retningslinier for valg af aktører: Der bør tilstræbes forsyningssikkerhed, så jobcentret altid kan overholde lovgivningens minimumskrav, dvs. indsats til tiden. Det bliver sikret ved for alle målgrupper at have flere aktører, herunder helst såvel interne/kommunale som eksterne aktører. Hovedreglen vil være, at der minimum er 2 eksterne aktører og 1 intern aktør for hver målgruppe. Direktionen foreslår endvidere, at der sker løbende opfølgning på effekt, brugertilfredshed og kvaliteten i indsatsen i øvrigt. Direktionen foreslår endelig, at visiteringen af ledige til de enkelte aktører styres i forhold til aktørernes resultater.

5 Side 5/15

6 Side 6/15 3 BE Status på resultat på brug af interne/eksterne aktører Resumé I forbindelse med vedtagelsen af beskæftigelsesplanen for 2011 blev det besluttet at gennemføre opfølgning på brugertilfredshed (kvalitet) og effekt af kommunens brug af aktører på beskæftigelsesområdet. Beskæftigelsescenteret har gennemført en opfølgning på de forløb, der har været afviklet i perioden medio 2009 medio Opfølgningen er først og fremmest tænkt som et værktøj til jobcenteret til løbende opfølgning på både interne og eksterne aktørers performance i forhold til indgåede kontrakter. Opfølgningen sker gennem dialog med de enkelte aktører omkring de opnåede resultater. Opfølgningen tænkes fremover gennemført halvårlig. Sagen afsluttes i udvalget Indstilling Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning Vedtaget som indstillet Ingerlise Thaysen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Lov om aktiv beskæftigelsesindsats fastlægger, at jobcenteret kan inddrage andre aktører til at varetage beskæftigelsesindsatsen overfor de borgere, som har ret og pligt til et beskæftigelsesfremmende tilbud. Der bruges hhv. interne aktører (f.eks. JAK) eller eksterne aktører (f.eks. TUC Job) til varetagelsen af beskæftigelsesindsatsen. Det er nødvendigt at have et samarbejde med både en intern og en ekstern leverandør, da det øger forsyningssikkerheden samt opfylder kravene til, at nogle af målgrupperne skal kunne vælge et tilbud hos enten en intern eller ekstern leverandør. De eksterne aktører vælges på baggrund af en udbudsrunde. Derudover foretages der en løbende evaluering af borgernes tilfredshed med de tilbud, som de deltager i. Det vedlagte bilag viser, at der generelt er en stor tilfredshed med tilbudene fra aktørerne. Det er blevet muligt at lave opgørelser over effekten af indsatsen. Dette gøres ved hjælp af DREAM data, som gør det muligt at opgøre, hvilket forsørgelsesgrundlag borgeren har, på et givent tidspunkt efter at et tilbud er afsluttet. Dette vil gøre det muligt at foretage en løbende vurdering af de eksisterende tilbud, dog med en vis forsinkelse, da DREAM data altid er ca. 6 mdr. forsinket. Bilaget indeholder en effektmåling på et strakstilbud hos

7 Side 7/15 henholdsvis JAK og Dansk Røde Kors, samt på et vejlednings- og afklaringstilbud hos henholdsvis JAK og Contra A/S. Bilag Måling af effekter samt brugertilfredshe

8 Side 8/15 4 BE Virksomhedsrettet beskæftigelsesindsats i virksomheden Horsens Kommune Resumé Som følge af finanslovsforliget er den virksomhedsrettede beskæftigelsesindsats kommet i fokus. Antagelsen er, at virksomhedsrettet aktivering giver bedre effekt både i forhold til at forbedre selvforsørgelsesniveauet og i forhold til højne uddannelsesniveauet. For at styrke denne retningsændring i indsatsen er refusionssystemet blevet ændret, så det giver en bedre kommunal økonomi at virksomhedsrette aktiveringen. For at dette skal lykkes må flere virksomheder motiveres til i højere grad at tage medansvar for indsatsen. Direktionen har på baggrund heraf besluttet, at virksomheden Horsens Kommune bør bidrage optimalt til at løfte denne indsats. De enkelte direktørområder i kommunen forpligtiges hermed til at stille så mange virksomhedspraktikpladser til rådighed så vidt muligt med et videreuddannelsesperspektiv eller et rekrutteringsperspektiv. Dette åbner muligheder for at sammenkoble beskæftigelsesindsatsen med kommunens personaleuddannelsesindsats bl.a. i form af jobrotationsprojekter. Sagen afsluttes i Udvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning Vedtaget som indstillet Ingerlise Thaysen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling 5. november 2010 indgik Regeringen aftale med DF, LA og KD om reform af den aktive beskæftigelsesindsats. Reformen indgik som en del af aftalegrundlaget for Finanslov Baggrunden for reformen er erfaringer, derpeger på, at en virksomhedsrettet aktiv indsats er den korteste vej til job og dermed den mest effektive vej ud af ledighed. Reformen omfatter blandt andet en ny refusionsmodel, der betyder, at kun de virksomhedsrettede aktiveringstilbud som virksomhedspraktik og løntilskud udløser høj refusion af forsørgelsesudgifterne.

9 Side 9/15 Konsekvenserne af ovenstående er, at Horsens Kommune på meget kort tid må revidere beskæftigelsesindsatsen, da det økonomiske grundlag for at fortsætte med den tidligere aktiveringsindsats forsvinder med reformen. Der er derfor behov for, at Horsens Kommune står så stærkt som muligt i forhold til at kunne tilbyde ledige virksomhedsrettede tilbud, herunder at virksomheden Horsens Kommune bidrager optimalt til at løfte den beskæftigelsesrettede indsats ved at øge det nuværende antal virksomhedsrettede tilbud. Direktion har således besluttet, at virksomheden Horsens Kommune skal bidrage optimalt til at løfte denne indsats. De enkelte direktørområder i kommunen forpligtiges til at stille så mange virksomhedsrettede aktiveringstilbud til rådighed som muligt - virksomhedsrettede tilbud så vidt muligt med et videreuddannelsesperspektiv eller et rekrutteringsperspektiv. Dette åbner muligheder for at sammenkoble beskæftigelsesindsatsen med kommunens personaleuddannelsesindsats blandt andet i form af jobrotationsprojekter, hvor ledige indgår som erstatningsarbejdskraft for fastansatte medarbejdere, der deltager i efter- og videreuddananelse. I jobrotationsprojekter har arbejdsgivere ret til en jobrotationsydelse fra jobcenteret, når een eller flere medarbejdere deltager i uddannelse, og virksomheden samtidig ansætter vikar(er) for medarbejderne i det antal timer, de ansatte deltager i uddannelse. I 2011 udgør jobrotationsydelsen 165,56 kr./time (1.225 kr./dag ved fuldtidsuddannelse), svarende til højeste dagpengesats + 60 %. Ydelsen er en støtte til virksomhedens udgifter i forbindelse med jobrotationen, det vil sige såvel udgifter til løn til vikaren som til betaling af uddannelse, herunder f.eks. deltagerbetaling. Aktuelt er der i virksomheden Horsens Kommune oprettet 92 virksomhedspraktikpladser, der fordeler sig med 23 personer på A-dagpenge og 69 på øvrige ydelsestyper som f.eks. kontanthjælp, sygedagpenge m.v. 194 løntilskudspladser, der fordeler sig med 169 personer på A-dagpenge og 25 på øvrige ydelsestyper som. f.eks. kontanthjælp, sygedagpenge m.v. De eksisterende løntilskud er primært oprettet i Sundhed og Omsorg og i Børn og Unge. Antal forventes øget til henholdsvis ca. 450 virksomhedspraktikpladser og ca. 250 løntilskudspladser. Der arbejdes aktuelt på at implementere jobrotationsprojekter i henholdsvis Voksen og Sundhed, Dagtilbudsområdet samt på Driftsgården. Primo 2011 Antal pladser Ultimo 2011 Antal pladser Virksomhedspraktikpladser * Løntilskud Jobrotationsforløb Antal virksomhedsrettede tilbud i alt * I forbindelse med budgetlægning i april måned 2011 forventes en konkret vurdering af antal forventede virksomhedspraktikpladser.

10 Side 10/15 Aktuelt fordeler de 214 løntilskudspladser sig således: 5 pladser i Kultur og Stab 23 pladser i Teknik og Miljø 115 pladser i Børn og Unge 51 pladser i Voksen og Sundhed Der forventes igangsat en informationskampagne, der målrettes afdelinger/direktørområder, hvor der forventes at være et potentiale for virksomhedsrettede aktiveringstilbud. Antal medarbejdere i virksomheden Horsens Kommune fordeler sig med: 392 personer i Kultur og Stab, 472 personer i Teknik og Miljø, personer i Voksen og Sundhed og personer i Børn og Unge. Beskæftigelsesministeren fastsætter een gang årlig en kvote for ansættelse med løntilskud for kommunerne. I 2011 har Horsens Kommune en løntilskudskvote på 159 helårspersoner. Antal potentielle virksomhedsrettede tilbud i den enkelte virksomhed reguleres efter forholdet mellem antal ansatte med og uden tilskud jvf. Bekendtgørelse om en Aktiv Beskæftigelsesindsats. Afsættet er en virksomheds P-numre. Ud over et CVR-nummer får en virksomhed tildelt et P-nummer (Produktionsenhedsnummer) for hver fysisk beliggenhed, hvor virksomheden driver virksomhed fra. P-nummeret er et 10-cifret entydigt nummer. Der kan således være tilknyttet flere P-numre til samme CVR-nummer. På CVR.dk er Horsens kommune registreret med 209 P-numre, og for hvert P-nummer er angivet det antal medarbejdere, der arbejder "på" P-nummeret. Med udgangspunkt i P-nummer-listen for Horsens Kommune har virksomheden Horsens Kommune et estimeret potentiale for virksomhedsrettede tilbud på virksomhedsrettede aktiveringstilbud. Det skal bemærkes, at antal ansatte på CVR beskrives i et spænd for eksempel ansatte - og at der i forhold til de virksomhedsrettede tilbud er taget udgangspunkt i det højest mulige antal ansatte. Der er således tale om en optimistisk vurdering af potentialet. Netværksdannelse er et bærende element i den virksomhedsrettede indsats. Med dette afsæt forventer Jobcenter Horsens at indgå formaliserede samarbejdsaftaler med 120 netværksvirksomheder, der i nær fremtid forventes at have et rekrutteringsbehov. Ved etablering af netværksvirksomhederne opnås: At jobåbninger i virksomhedsnetværket synliggøres og besættes af ledige Et større kendskab til virksomhedernes rekrutteringsbehov og til brancherne generelt Direkte rekrutteringsservice via virksomhederne i netværket Sikring og udvikling af samarbejdet mellem virksomhederne og jobcenteret Øget udslusning og fastholdelse af udsatte borgere på arbejdsmarkedet gennem et aktivt netværk At netværket har kendskab til de muligheder, der ligger i beskæftigelsessystemet

11 Side 11/15 Lovgivningen åbner mulighed for, at der kan ydes støtte til mentortimer til ledige i virksomhedsrettet aktivering. Mentortimer kan bevilges enten som en økonomisk kompensation for de ekstra ressourcer, som arbejdsstedet bruger til opkvalificering af den ledige eller via en ekstern mentor fra Center for Job og Afklaring.

12 Side 12/15 5 BE Proces for Resultatrevision 2010 og Beskæftigelsesplan Resumé Ifølge Bekendtgørelse om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats 10 og 17 skal kommunen hvert år udarbejde henholdsvis en resultatrevision og en beskæftigelsesplan. Af bekendtgørelsens kapitel 3 fremgår desuden krav til indhold samt frister for processen vedr. resultatrevision og beskæftigelsesplan. Der er således en lovbunden proces- og tidsmæssig sammenhæng mellem Udmelding af Ministerens beskæftigelsespolitiske indsatsområder og mål Resultatrevisionen og Beskæftigelsesplanen samt inddragelse af Det lokale Beskæftigelsesråd og Beskæftigelsesregionen. Sagen afsluttes i Udvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at Udvalget godkender proces for Resultatrevision 2010 og Beskæftigelsesplan 2012 og orienterer Det lokale Beskæftigelsesråd. Beslutning Vedtaget som indstillet Ingerlise Thaysen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Ifølge Bekendtgørelse om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats 10 skal kommunen hvert år udarbejde en plan for at fremme beskæftigelsen. Beskæftigelsesplanen skal beskrive det kommende års samlede beskæftigelsesindsats i kommunen og udformes efter Arbejdsmarkedsstyrelsens skabelon. Et vigtigt element i beskæftigelsesplanen er Beskæftigelsesministerens indsatsområder og mål, der skal sikre sammenhæng mellem den nationale og den lokale beskæftigelsesindsats. Ifølge Bekendtgørelsesns 17 skal kommunen hvert år også udarbejde en resultatrevision, der viser resultater af beskæftigelsesindsatsen.

13 Side 13/15 For både beskæftigelsesplan og resultatrevision gælder, at loven fastlægger krav til indhold og frister for processerne. Der er således en proces- og tidsmæssig sammenhæng mellem Udmeldingen af ministerens beskæftigelsespolitiske indsatsområder og mål Resultatrevisionen og Beskæftigelsesplanen Frister for henholdsvis beskæftigelsesplan og resultatrevision samt inddragelsen af Det lokale Beskæftigelsesråd og Beskæftigelsesregionen fremgår af Bekendtgørelse om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats kapitel 3. Beskæftigelsesplanen Kommunen skal således senest den 1. juli anmode Det lokale Beskæftigelsesråd om bemærkninger til beskæftigelsesplanen. Inden da skal beskæftigelsesplanen drøftes med Beskæftigelsesregionen. Det lokale Beskæftigelsesråds og Beskæftigelsesregionens bemærkninger skal være kommunen i hænde senest den 31. august. Kommunalbestyrelsen godkender beskæftigelsesplanen med Det lokale Beskæftigelsesråds og Beskæftigelsesregionens bemærkninger i forbindelse med vedtagelsen af budgettet for det kommende år. Senest den 31. oktober sender kommunen beskæftigelsesplanen til Det regionale Beskæftigelsesråd med Det lokale Beskæftigelsesråds bemærkninger. Kommunen har pligt til at offentliggøre den godkendte beskæftigelsesplan med Det lokale Beskæftigelsesråds og Beskæftigelsesregionens bemærkninger senest den 31. januar. Resultatrevisionen Resultatrevisionen udarbejdes på grundlag af data, som indgår i Arbejdsmarkedsstyrelsens landsdækkende målesystem, jobindsats.dk. Arbejdsmarkedsstyrelsen offentliggør data, der skal være trukket af kommunen inden udgangen af 1. kvartal. Kommunen anmoder senest den 1. maj Det lokale Beskæftigelsesråd om bemærkninger til resultatrevisionen. Inden da skal resultatrevisionen dørftes med Beskæftigelsesregionen. Det lokale Beskæftigelsesråd og Beskæftigelsesregionens bemærknnger skal være kommunen i hænde senest den 21. maj. Kommunalbestyrelsen godkender resultatrevisionen med Det lokale Beskæftigelsesråds og Beskæftigelsesregionens bemærkninger senest den 30. juni. Kommunen har pligt til at offentliggøre den godkendte resultatrevision med det lokale Beskæftigelsesråds og Beskæftigelsesregionens bemærkninger senest den 1. juli. Bilag

14 Side 14/15 6 BE Siden sidst - Udvalgsformanden og direktøren orienterer, samt orientering fra de øvrige udvalg Beslutning - Budgetopfølgning Ingerlise Thaysen deltog ikke i mødet.

15 Side 15/15 Per Løkken Underskrift Ulrik Kragh Underskrift Saliem H. Bader Underskrift Bjarne Sørensen, Byrådet Underskrift Per Schmidt Andersen Underskrift Charlotte Juhl Andersen Underskrift

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Virksomhedskontakten 2 BE Udkast til Beskæftigelsesplan

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: 17. april 2012 Fraværende: Mødetid: 16.30 Charlotte Juhl Andersen Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Aktiveringsstrategi

Læs mere

Møde nr.: 6 Mødedato: 20. september 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Per Løkken, Per Schmidt Andersen

Møde nr.: 6 Mødedato: 20. september 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Per Løkken, Per Schmidt Andersen REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-14.40 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Per Løkken, Per Schmidt Andersen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Beskæftigelssplan

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 9 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Tillæg til Beskæftigelsesplan 2011 2 BE Opfølgning

Læs mere

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2010 Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3 Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 2.1. Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget REFERAT Beskæftigelsesudvalget Møde nr.: 11 Mødedato: 09. december 2009 Mødevarighed: 17.00-18.05 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Charlotte Juhl Andersen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Status

Læs mere

Møde nr.: 1 Mødedato: 21. februar 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Center for Job og Afklaring, Norgesvej 2 Ulrik Kragh

Møde nr.: 1 Mødedato: 21. februar 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Center for Job og Afklaring, Norgesvej 2 Ulrik Kragh REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 1 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Center for Job og Afklaring, Norgesvej 2 Ulrik Kragh Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Orientering

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 6 Ingerlise Thaysen, Per Schmidt Andersen Øvrige bemærkninger: Charlotte Juhl Andersen (Kom

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Per Løkken, Ulrik Kragh Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Status på sygedagpengestrategien

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2013 1 Indhold 1.0 Indledning... 3 1.1 Resumé... 3 2.0 Resultatoversigt... 5 2.1 Ministerens mål... 5 2.1.1 Unge i uddannelse... 5 2.1.2 Tilgang til førtidspension... 5

Læs mere

Skabelon for udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2008

Skabelon for udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2008 Skabelon for udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2008 BESKÆFTIGELSESPLAN 2008 I foråret 2007 skal de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen i jobcentret udarbejde en beskæftigelsesplan for 2008.

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 04. oktober 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 3 ONSDAG DEN 21. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 21. marts 2007 Side: 16 Fraværende: Mogens

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-17.30 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Status på sygedagpengestrategien - samarbejdsperioden

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsorden Det lokale beskæftigelsesråd 23.08.2012 kl. 16.30 Brovst Rådhus, mødelokale 1 1/10 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 23. august 2012 1. Godkendelse

Læs mere

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2013

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2013 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2013 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2013 Kommunen skal i 2012 udarbejde en beskæftigelsesplan for 2013 1. Beskæftigelsesplanen er kommunens

Læs mere

Resultatrevision for Helsingør 2011

Resultatrevision for Helsingør 2011 Resultatrevision for Helsingør 2011 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Resultatoversigt... 4 Beskæftigelsesministerens mål...4 Arbejdskraftreserven...4 Permanente forsørgelsesordninger...5 Unge under

Læs mere

Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final

Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final 1: Resultatoversigt 1 Resultater: Unge 2 Antal fuldtidspersoner under 30 år på offentlige forsørgelsesydelser i Vejen Kommune var i 2013 701 personer mod

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 013. Budgetopfølgning 28.02.2009 26 014. Forsøg med EGU-pladser på kommunale arbejdspladser

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 14:00 Sted: Byrådssalen, Støvring Møde slut: 16.00 Fraværende: Axel Rene Aubertin, Anna-Birthe Lang Andersen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Temadrøftelse

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Udvalgets andel af de samlede nettodriftsudgifter i Norddjurs Kommune for budget 2014 Jobcenter Norddjurs Andre udvalg 77% Arbejdsmarkedsudvalget 23% Øvrige områder Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Dragør Kommune Tårnby Kommune Aftale om forpligtende samarbejde Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Forord Dragør og Tårnby kommunalbestyrelser indgik i

Læs mere

Møde nr.: 7 Mødedato: 17. august 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ulrik Kragh, Charlotte Juhl Andersen

Møde nr.: 7 Mødedato: 17. august 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ulrik Kragh, Charlotte Juhl Andersen REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 7 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-17.45 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ulrik Kragh, Charlotte Juhl Andersen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Beskæftigelsesudvalgets

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsorden Det lokale beskæftigelsesråd 11. november 2010 kl. 16:30 Mødelokale 1, Brovst Rådhus 1/8 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 11. november 2010 1. Fællesmøde

Læs mere

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13.

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13. Dagsorden med vedtagelser Åben/lukket Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Tirsdag den 13. maj 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere Per Vangekjær (DA) Næstformand,

Læs mere

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 15. maj

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 15. maj Til LBR Syddjurs Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 15. maj Bugtrupvej 31 8560 Kolind Tel +8753 5440 jobcenter@syddjurs.dk www.jobnet.dk Dato: 21.5.2012 Sagsbeh.: Helle Dueholm Direkte nr.: 8753

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2012 1 Indhold 1.0 Indledning...3 1.1 Resumé...3 2.0 Scorecard...4 3.0 Resultatoversigt...5 3.1 Ministerens mål...5 3.1.1 Arbejdskraftreserven...5 3.1.2 Permanente forsørgelsesordninger...6

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 18.12.2012 i Borgmesterens mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Måltal i Beskæftigelsesplan 2013... 4 3 Orientering om 6-by-barometret november 2012...

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Indledning Beskæftigelsesplanen er Kommunens plan for, hvordan Kommunen vil imødekomme nogle af de beskæftigelsespolitiske udfordringer i det kommende år. Beskæftigelsesplanen for

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2012 1 Indhold 1.0 Indledning... 3 1.1 Resumé... 3 2.0 Scorecard... 4 3.0 Resultatoversigt... 5 3.1 Ministerens mål... 5 3.1.1 Arbejdskraftreserven... 5 3.1.2 Permanente

Læs mere

Effekt af indsatser. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lars Tiede Barsballe Sagsnr P Dato:

Effekt af indsatser. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lars Tiede Barsballe Sagsnr P Dato: Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lars Tiede Barsballe Sagsnr. 15.00.00-P05-4-13 Dato:14.05.2014 Effekt af indsatser Baggrund Indførslen af resultatbaseret styring på beskæftigelsesudvalget område

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Møde den 13. oktober Torsdag 13.10.2011 kl. 17:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Præsentation af Youth Explorer 3 Økonomisk oversigt 4 Status

Læs mere

Resultatrevision for Varde

Resultatrevision for Varde Resultatrevision for Varde 2012 Område: Sammenligningsgrundlag: Varde Jobcentre med samme rammevilkår: Faxe, Køge, Lemvig, Thisted, Vejen Periode: 2012 Indhold Resultatrevision 2012 Jobcenter Varde har

Læs mere

Beskæftigelsesministerens beskæftigelsespolitiske

Beskæftigelsesministerens beskæftigelsespolitiske NOTAT 24. februar 2009 Beskæftigelsesministerens beskæftigelsespolitiske indsatsområder og mål for 2010 J.nr. 2009-0000659 2. kontor/kba Indledning Efter at ledigheden generelt har været faldende siden

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg Dagsorden Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: 15. maj 2012 Mødetid: 16.30 Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Status på sygedagpengestrategien - samarbejdsperioden med

Læs mere

ÅRSPLAN FOR UDVALGET FOR ARBEJDSMARKED OG ERHVERV OG DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD 2010

ÅRSPLAN FOR UDVALGET FOR ARBEJDSMARKED OG ERHVERV OG DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD 2010 ÅRSPLAN FOR UDVALGET FOR ARBEJDSMARKED OG ERHVERV OG DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD 2010 Årsplanen for 2010 omfatter følgende elementer Styringhjul Udarbejdelse af Beskæftigelsesplan 2011 Det lokale beskæftigelsesråds

Læs mere

Åben. VisioSign DK Pilehøj 18, 3460 Birkerød

Åben. VisioSign DK Pilehøj 18, 3460 Birkerød Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested VisioSign DK Pilehøj 18, 3460 Birkerød Mødedato Onsdag den 12. marts 2014 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Kl.13.00. Virksomhedsbesøg hos VisioSign DK, Pilehøj

Læs mere

Resultatrevision 2012 Horsens Kommune

Resultatrevision 2012 Horsens Kommune Resultatrevision 2012 Horsens Kommune 1 Resultatrevision 2012 for Jobcenter Horsens. Jobcentrene laver hvert år en resultatrevision. I resultatrevisionen gør jobcentrene status over deres resultater for

Læs mere

Notat. Udarbejdet af Job & Velfærd Sekretariatet, beskæftigelse

Notat. Udarbejdet af Job & Velfærd Sekretariatet, beskæftigelse Notat Lovforslag vedrørende kommunernes overtagelse af den statslige beskæftigelsesindsats i jobcentrene samt forsørgelsesudgifterne til forsikrede ledige. Udarbejdet af Job & Velfærd Sekretariatet, beskæftigelse

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Referat fra ordinært møde 27.11.2012 Tirsdag 27.11.2012 kl. 7:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Status på Akutpakken. 3 Kvalitetsstandard

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Den 10. februar Torsdag 10.02.2011 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Præsentation af brugen af aktivering. 3 Økonomisk oversigt 4 Status

Læs mere

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen.

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen. R e f e r a t Indholdsfortegnelse Dagsorden for Møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato 28. august 2014 Mødetid 9.00 12.00 Mødested Nygade 56 Skjern lokale 2 Fraværende Afbud fra Linda Nielsen i stedet

Læs mere

Aarhus Kommunes Beskæftigelsesplan 2014

Aarhus Kommunes Beskæftigelsesplan 2014 Aarhus Kommune Jobcenter Aarhus Værkmestergade 5 8000 Aarhus C Beskæftigelsesregion Midtjylland Søren Frichs vej 38K st. 8230 Åbyhøj Tlf.: 72 22 3700 E-mail: brmidt@ams.dk Att.: Christian Schacht-Magnussen

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mødelokale D2 Torsdag 06.12.2012 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Dialogmøde mellem det Regionale Beskæftigelsesråd og det Lokale Beskæftigelsesråd.

Læs mere

Resultatrevision 2012 for Jobcenter Hedensted

Resultatrevision 2012 for Jobcenter Hedensted Resultatrevision 2012 for Jobcenter Hedensted Udarbejdet i april 2013 af Jobcenter Hedensted Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted Tlf. 79 75 54 00 www.hedensted.dk/jobcenter Resultatrevision 2012 1 Indhold

Læs mere

Høring over lovforslag om etablering af et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem mv.

Høring over lovforslag om etablering af et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem mv. Arbejdsmarkedsstyrelsen Beskæftigelsesrådets sekretariat Holmens Kanal 20 Postboks 2150 1016 København K Høring over lovforslag om etablering af et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem mv. Beskæftigelsesrådet

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 2. kvartal 20 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Bytorvet 25 2620 Albertslund. Resultatrevision 2013 Albertslund kommune

Bytorvet 25 2620 Albertslund. Resultatrevision 2013 Albertslund kommune Bytorvet 25 2620 Albertslund Resultatrevision 2013 Albertslund kommune Resultatrevision 2013 Det fremgår af Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, at jobcentrene årligt skal

Læs mere

Dagsorden. Det Lokale Beskæftigelsesråd

Dagsorden. Det Lokale Beskæftigelsesråd Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 12:00 Sted: Scandic Hotel Aalborg Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 17 Resultatrevision 2013 3 18 Tilbud på virksomhedsanalyse 2014 5

Læs mere

Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg

Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg Indholdsfortegnelse Indhold 100. Åbent - Godkendelse af dagsorden... 106 101. Åbent Orientering fra formand

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 7 Mødedato: 14. august 2012 Fraværende: Mødetid: 16.30 Ingerlise Thaysen (Afbud) Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Pædagogisk assistent

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 8. maj 2012 kl. 16.00 i F7 Mødet slut kl. 17.30 MØDEDELTAGERE Kim Rockhill (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Kirsten Weiland (A) Morten Skovgaard (V)

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget REFERAT Beskæftigelsesudvalget Møde nr.: 5 Mødedato: 19.05.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-16.35 Ole Pilgaard Andersen, Torben Engholm Mødested: mødelokale 2 Øvrige bemærkninger: Charlotte Juhl Andersen

Læs mere

Resultatrevision 2012

Resultatrevision 2012 NOTAT JC - Fællesadministrationen 22-03-2013 Resultatrevision 2012 Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. LouiseRas 77006/13 13/329 1. Resultatrevisionens formål og indhold Følgende indeholder resultatrevisionen

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 114. Udmøntning af budgetaftale 2008 for Vesthimmerlands Dagshøjskole 3 115. Regnskab 2007 for Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Jobindsats introduktion AMU. Arrangement og dato

Jobindsats introduktion AMU. Arrangement og dato Jobindsats introduktion AMU Introduktion til Jobindsats Arbejder med: Dagpengemodtagere Borgere på uddannelsesydelse Borgere på arbejdsmarkedsydelse Vi arbejder efter: Tidlig, individuel og virksomhedsrettet

Læs mere

Resultatrevision 2012

Resultatrevision 2012 Resultatrevision 2012 NOTAT Jobcenter Introduktion til resultatrevisionen 2012 Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i jobcentret. Resultatrevisionen viser udvalgte

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 6. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokalerne Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 6. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokalerne Hedensted Rådhus. Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokalerne Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 18.30 Sidetal:

Læs mere

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02 Bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv. Ansvarligt udvalg Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv.

Læs mere

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats (Synopsis for) Beskæftigelsesplan 2019 Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats Udarbejdet af: Center for Arbejdsmarked Udgivelsesdato: 15.12.2018 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Det formelle grundlag...3

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2011 hænger således godt sammen med regeringens hensigter i forbindelse med lovændringerne.

Beskæftigelsesplan 2011 hænger således godt sammen med regeringens hensigter i forbindelse med lovændringerne. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Oplæg til revideret beskæftigelsesstrategi som følge af ændrede økonomiske rammebetingelser NOTAT Dato: 20. januar 2011 Af: Birgitte

Læs mere

Resultatrevision 2015

Resultatrevision 2015 Forfatter: [Navn] Resultatrevision 2015 Kommune Jobcenter Nordfyn Revideret den [Dato] Dokument nr. [xx] Sags nr. [xx] Indhold Indledning... 2 Ministerens mål... 3 Forsørgelsesgrupper... 4 Indsatsen...

Læs mere

Aktiveringsstrategi for Jobcenter Varde

Aktiveringsstrategi for Jobcenter Varde Dato 09. maj.2011 Dok.nr. 928726 Sagsnr. 880061 Ref. Pepe/kias Aktiveringsstrategi for Jobcenter Varde Der er indgået aftale på Christiansborg om ændrede rammevilkår for den beskæftigelsesrettede indsats.

Læs mere

Referat fra LBR mødet den 28. september 2009

Referat fra LBR mødet den 28. september 2009 Referat fra LBR mødet den 28. september 2009 kl. 14.00 i Jobcenter Struer Afbud: Grethe Riksted, Anders Holm og Mona Rask 1) Meddelelser 2) Orientering a. Nyt medlem af LBR indstillet LO har overfor Byrådet

Læs mere

Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 29. august Temadrøftelse fra kl til kl Rådsmøde starter ca. kl. 14.

Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 29. august Temadrøftelse fra kl til kl Rådsmøde starter ca. kl. 14. Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 29. august 2013. Temadrøftelse fra kl. 13.00 til kl. 14.00. Rådsmøde starter ca. kl. 14.00 Frokost fra kl. 12.30 2 Temadrøftelse: Status vedrørende førtidspensionsreformen

Læs mere

Status på Beskæftigelsesindsatsen 2015

Status på Beskæftigelsesindsatsen 2015 Status på Beskæftigelsesindsatsen 2015 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte resultatkrav følges op i forhold til Helsingør

Læs mere

Resultatrevision 2013

Resultatrevision 2013 Område: Jobcenter Brøndby Sammenligningsgrundlag: Jobcentre med samme rammevilkår: Albertslund, Fredericia, København, Odense, Svendborg, Aalborg, Århus Periode: 2013 indeholder: En resultatoversigt der

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Opmærksomhedspunkter ved udarbejdelse af beskæftigelsesplaner for 2011

Opmærksomhedspunkter ved udarbejdelse af beskæftigelsesplaner for 2011 10-0325 - 20.04.2010 Kontakt: Mette Rostgaard Evald - meev@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Opmærksomhedspunkter ved udarbejdelse af beskæftigelsesplaner for 2011 Kommunernes udarbejdelse af beskæftigelsesplaner

Læs mere

Guide om udbudsreglerne mv. i det nye beskæftigelsessystem

Guide om udbudsreglerne mv. i det nye beskæftigelsessystem Arbejdsmarkedsstyrelsen 2. kontor BILAG TIL MØDE I: BESK 28.08.2006, pkt. 1 Notat Guide om udbudsreglerne mv. i det nye beskæftigelsessystem I. Indledning 8. juni 2006 I forbindelse med det nye beskæftigelsessystem

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Saliem H. Bader Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Tema: Brugen af andre aktører 2

Læs mere

Resultatrevision Beskæftigelsesplan 2015

Resultatrevision Beskæftigelsesplan 2015 Resultatrevision 1 Om resultatrevisionen Som forberedelse til udarbejdelse af Beskæftigelsesplan 2017 har Skive Kommune lavet en resultatrevision på målene i resume af fremgår nedenfor. Resultatrevisionen

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 14. september Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 14. september Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 14. september 2011 Beskæftigelsesplan 2012 for Jobcenter Aarhus 1. Resume Beskæftigelsesplan 2012 for Jobcenter Aarhus indstilles her til byrådets godkendelse.

Læs mere

Møde nr.: 3 Mødedato: 17. maj 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 2

Møde nr.: 3 Mødedato: 17. maj 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 2 Dagsorden Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 3 Mødedato: 17. maj 2011 Mødetid: 16.30 Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Udvidet budgetopfølgning 30.04.2011 2 BE Budgetforslag 2012

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 06-11-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 06-11-2017

Læs mere

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. den Dok.nr

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. den Dok.nr Dragør Kommune Tårnby Kommune Aftale om forpligtende samarbejde Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen den 27.5.2010 Dok.nr. 1908607 Forord Dragør og Tårnby kommunalbestyrelser indgik i december 2004

Læs mere

Det lokale beskæftigelsesråd

Det lokale beskæftigelsesråd Dagsorden Dato: Torsdag den 22. august 2013 Mødetidspunkt: Kl. 15:30 Særlige forhold: Mødelokale: Medlemmer: Bemærk at mødet er flyttet fra den 20. august til den 22. august 2013 og begynder allerede kl.

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Beskæftigelsesudvalget

Mødesagsfremstilling. Beskæftigelsesudvalget Mødesagsfremstilling Social- og Sundhedsforvaltningen Beskæftigelsesudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 15-09-2009 Dato: 18-08-2009 Sag nr.: ØU 218 Sagsbehandler: Jakob Duvå Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd Den 17. november 2011, kl. 12.30 i mødelokale M 260 på Stenløse Rådhus Referat 1. Godkendelse af dagsorden 1 2. Driftssituationen i Jobcentret 2 3. Fastholdelseskonsulent, Sygedagpengeteam. 3 4. Orientering

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2009 Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2009 3 Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2009 4 2.1. Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Referat Det lokale beskæftigelsesråd 04.04.2013 kl. 16:00 Mødelokale 1, Brovst Rådhus 1/8 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 4. april 2013 1. Godkendelse af

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: 3. feb. 2014 Mødetid: 8.00-10.00 Mødested: Mødelokale 1 Til stede: Borgmester Peter Sørensen, udvalgsformand Bjarne Sørensen, Per Laursen (DA), Jens Christian

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: 26. nov. 2012 Mødetid: 15.00 Mødested: Mødelokale 1 Til stede: Per Laursen (DA), Jens Christian Sørensen (DA), Hans Sørensen (LO), Birgit Øllegaard Kristianesen

Læs mere

Resultatrevision 2012

Resultatrevision 2012 Område: Jobcenter Brøndby Sammenligningsgrundlag: Jobcentre med samme rammevilkår: Albertslund, Fredericia, København, Odense, Svendborg, Aalborg, Århus Periode: 2012 Resultatrevision 2012 består af tre

Læs mere

Ishøj og Vallensbæk Kommuners Beskæftigelsesplan 2011

Ishøj og Vallensbæk Kommuners Beskæftigelsesplan 2011 Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv 100 2665 Vallensbæk Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Universitetsvej 2 4000 Roskilde Tlf.: 72 22 34 00 E-mail: brhs@ams.dk CVR: 29626162 EAN: 5798000400535

Læs mere

Mål 4. Måling af samarbejdsgraden med virksomhederne og survey af virksomhedernes tilfredshed med jobcentrenes indsats

Mål 4. Måling af samarbejdsgraden med virksomhederne og survey af virksomhedernes tilfredshed med jobcentrenes indsats NOTAT 17. juli 2013 Mål 4. Måling af samarbejdsgraden med virksomhederne og survey af virksomhedernes tilfredshed med jobcentrenes indsats J.nr. 2013-0005802 2. og 4. kt./kba, Rgr Beskæftigelsesministeren

Læs mere

Aktiveringsstrategi 2011

Aktiveringsstrategi 2011 sstrategi 2011 Som konsekvens af aftalerne om finansloven for 2011, ændredes refusionssystemet således, at incitamentet til at oprette virksomhedsrettede aktiveringstilbud øgedes, samtidig med at vejlednings-

Læs mere

Strategipapir: Aktivering af ledige kontanthjælps- og starthjælpsmodtagere, modtagere af arbejdsløshedsdagpenge,

Strategipapir: Aktivering af ledige kontanthjælps- og starthjælpsmodtagere, modtagere af arbejdsløshedsdagpenge, Vision/ Det overordnede mål Indledning Rette tilbud til rette borger med henblik på at bringe borgeren i ordinært arbejde eller ordinær uddannelse. Fokus i indsatsen er på virksomhedsrettet aktivering

Læs mere

Dagsorden for Beskæftigelsesrådets møde den 28. august, kl Frokost kl

Dagsorden for Beskæftigelsesrådets møde den 28. august, kl Frokost kl Dagsorden for Beskæftigelsesrådets møde den 28. august, kl. 13.00 Frokost kl. 12.30 2 Dagsorden: 1. Strategiske drøftelser... 4 1.1 Drøftelse og godkendelse af Kontrakt 2015... 4 1.2 Opfølgning på kommunernes/jobcentrenes

Læs mere

Ny konjunkturindikator følg udviklingen i arbejdsfordelinger på Jobindsats.dk

Ny konjunkturindikator følg udviklingen i arbejdsfordelinger på Jobindsats.dk Arbejdsmarkedsstyrelsens nyhedsbrev om Jobindsats.dk Nr. 5, 18. juli 2009 Ny konjunkturindikator følg udviklingen i arbejdsfordelinger på Jobindsats.dk, side 1 Nyt på Jobindsats.dk, side 4 Nøgletal, side

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 2 Indholdsfortegnelse Beskæftigelsesplan 2016... 4 Den aktuelle situation på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende Resultatrevision 2013 Indhold 1. Beskæftigelsesministerens mål... 3 1.1. Flere unge skal have en uddannelse... 3 1.2. Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til ledige på kanten af arbejdsmarkedet... 4

Læs mere

Hvorfor sammenligningsgrundlag på Jobindsats.dk?

Hvorfor sammenligningsgrundlag på Jobindsats.dk? Nr. 19, 6. januar 2014 Hvorfor sammenligningsgrundlag på Jobindsats.dk?, side 1 Nye sammenligningsgrundlag på Jobindsats.dk, side 3 Nyt besparelsespotentiale sætter tal på jobcentrets indsats, side 5 Nyt

Læs mere

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 4. april 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 4. april 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den kl. 13.00, lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro ÅBEN DEL: 1. 300-timers reglen 2. Legepark 3. Beskæftigelsesplanen LUKKET DEL: 4. Meddelelser

Læs mere