DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER. Præsidenten, Kristine Jensens, tale ved Akademiets Stiftelsesfest torsdag den 25.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER. Præsidenten, Kristine Jensens, tale ved Akademiets Stiftelsesfest torsdag den 25."

Transkript

1 DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER AKADEMIRAADET Præsidenten, Kristine Jensens, tale ved Akademiets Stiftelsesfest torsdag den 25. marts 2010 Mine damer og herrer. Rigtig hjertelig velkommen. For mindst 30 år siden satte en ung region Catalonien med Barcelona sig i spidsen for en arkitektonisk satsning, som ikke er set mage på europæisk plan. I et eksemplarisk samarbejde mellem det regionale bystyre og arkitektskolen ETSAB blev flere af byens nedslidte steder strategiske genstandsfelter for et større antal byrumskonkurrencer med ganske små økonomier, men forbeholdt nyuddannede arkitekter any kind of age. Efter Franco tidens indelukke måtte bystyret indfri det lokale folkelige pres efter nye byrum som frie demokratiske mødesteder. Ud af denne satsning og dette kongeniale samarbejde voksede ikke bare en kerne af nytænkte arkitektoniske by- og parkrums manifestationer, men en praksis af skarpt uddannede unge arkitekter med en høj faglig ballast, en solid arkitekturturisme og en folkelig forankret bevidsthed som arkitekturregion. Herhjemme er flere kommuner i dag på trapperne med lokale arkitekturpolitikker, der følger op på Regeringens 2007-udspil Arkitektturnation Danmark. Men ganske meget lyder fortsat som hensigtserklæringer. Ifølge journalist Lisbeth Knudsen er en arkitektur- eller designpolitik selvfølgelig med til at skabe opmærksomhed og kan betyde fremdrift for et felt. Men det kan ikke stå alene, 4 ting skal til for at komme fra ide til politik. Stadig ifølge Knudsen. For det andet må der ske en forankring hos en række ambassadører og i en række institutioner, som selvfølgelig udmærket kan være kommunerne. Men derefter må der en handlingsplan, med konkrete initiativer på bordet, - og det betyder sjældent andet end investeringer, penge og støttemuligheder. Og endelig må politikken rodfæstes på et folkeligt niveau. Der er altså et stykke vej endnu, men vi ser frem til en handlingsplan for arkitekturpolitikken i Danmark.

2 2 Akademiraadet har længe efterlyst en lov for arkitekturen på lige fod med billedkunst, musik, scenekunst og litteratur. I november sidste år efterlyste Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg støttemuligheder til arkitekter, ikke mindst ved udstillingsprojekter i udlandet. Raadet er helt på linje med synspunktet og udarbejdede allerede tilbage i 2008 sammen med Akademisk Arkitekt Forening og Danske Designere et forslag til den daværende Kulturminister om at udbygge Kunstrådet med statslige støttemuligheder for arkitekter og designere. Vi vil fortsætte med at presse på for at få dækket arkitekturen eventuelt under Kunstrådet, så de statslige støttemuligheder for arkitektur udbygges. I årets løb har Akademiraadet fungeret som Statens rådgiver i kunstneriske spørgsmål og har virket til kunstens fremme i flere sammenhænge. Vi er ganske stolte over at have været på pletten med at servicere Den Danske Ambassade i Haag i forbindelse med arkitektkonkurrencen om den Internationale Straffedomstols nye byggeri samme sted, med både udtalelser og ekspertvurderinger. Det er en international institution, hvis eksistens den danske stat har været bannerfører for, og at denne internationale arkitektopgave nu, efter en flot arkitektonisk indsats, også ligger hos en dansk tegnestue er vi selvsagt ikke de eneste, der er glade for. Raadet har også bistået forsvaret og komiteen bag Mindesmærket over Danmarks internationale indsats efter 1948 med den nyligt afsluttede konkurrence om mindesmærket, der skal placeres på Kastellet. Et mindesmærke, der længe har været efterspurgt blandt de udsendte soldater og deres familier. Inden for byplanlægning, lovgivning og statsadministration har rådet udtalt sig både bredt og specifikt. Kritiske udtalelser er tilgået Kulturministeriets og Kulturarvstyrelsens Rapport om Bygningsbevaring, ligesom rapporten om den fremtidige organisering af Kulturministeriets videregående uddannelser er blevet betænkt med en udtalelse om at besinde sig, når mindre faglige institutioner sammenlægges. Til gengæld hilste vi den foregående Kulturministers udmærkede initiativer omkring både Charlottenborgs Kunsthal og Den Frie Udstillingsbygning velkommen, ligesom der allerede er givet tilsagn om at medvirke ved nyplacering af Istedløven. Raadet har indgående og ivrigt diskuteret hovedstadens planlægning på kryds og tværs i kommentarer til forskellige lokal- og strategiplaner i Københavns Kommune. Til Realeas nye byggeri på Bryghusgrunden har vi medgivet kommunen vores forventninger og In persona har vi fremlagt en række overvejelser omkring hovedstadens planlægning og dobbeltprogram som både boligby og statsby, over for Københavns nye teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard, som vi håber han gør brug af.

3 3 Igen i år har vi haft den fornøjelse, på Kunstnersamfundets Dag i december, at holde et offentligt seminar med knap 200 deltagere i Festsalen på Charlottenborg. Under temaet Steder stillede en række yngre arkitekter og billedkunstnere op med beretninger om 4 tværfaglige kunstmøder i det offentlige rum. Ved samme lejlighed var det en stor glæde at kunne uddele en lang række af de legater, som Akademiraadet bestyrer. Rådet uddeler årligt, udover de eftertragtede medaljer, knap en halv million kroner i legater og priser til herboende arkitekter og kunstnere. På Kunstnersamfundets dag kan vi synliggøre den del af Akademiraadets arbejde og samtidig sætte fokus på Kunstnersamfundet. Det er Akademiraadets opfattelse, at denne opgave med at gå offensivt ud er helt central, fordi Akademiet har en rolle at spille, som organisator af et kunstfagligt forum. Ideen med en offentlig dag er at udstille Kunstnersamfundet position, som adgang til institutionen. I 2010 er det Akademiraadets og Kunstnersamfundets Jury, der fastsætter det faglige program med at tage temperaturen på arkitektur og kunst. Raadet har udpeget et stort antal nye medlemmer til en række råd, udvalg, nævn og bestyrelser, det gælder f.eks. Den Frie Udstillingsbygning, Kunsthal Charlottenborg, Statens Kunstfonds repræsentantskab, Kunstkonsulenter til Universitets- og Bygningsstyrelsen, Statens Værksteder for Billedkunst, Københavns Billedkunstudvalg, Vejdirektoratets Jury og Post Danmarks Frimærkeudvalg og til Kunstakademierne i både Det jyske og Det fynske, som bryder hovedstadens kunstuddannelses monopol, - samt en række større og mindre kunstmuseer rundt om i landet. Altså bogstaveligt talt fra store til små opgaver. Formanden har desuden været involveret i udarbejdelsen af retningslinjerne for den nye censoradministration til statens arkitektskoler, der nu er tiltrådt af alle parter - Kulturministeriet, rådet og begge arkitektskoler. Rådet har siden udpeget 100 censorer til ovennævnte censorkorps, der skal fungerer ved de studerendes afgange på arkitektskolerne i både København og Århus og som noget nyt nu for 4 år. Udvalget for Kirkekunst, der er rådgiver for Kirkeministeriet, stiftsøvrigheden og andre kirkelige myndigheder omkring kunstneriske udsmykninger i de danske kirker har haft travlt i år med en stigende sagsmængde og konsulentbesøg i kirkerne. Udvalgets ønske om at rådgive kirkerne tidligt i udsmykningsforløbene har i 2009 vist resultater, og udvalget har sammen med kirkeministeriet og stifterne sat fokus på og taget initiativ til at fremme samarbejdet institutionerne imellem.

4 4 Raadet har igennem de seneste år arbejdet strategisk med at oplyse om vores eksistens, arbejde og resultater. En strategi, der handler om at få bevidstheden om Akademiets formål og rolle helt ud, - ikke mindst til vores egen institution. Vi har ikke midler til at lønne eksterne kommunikationsrådgivere og må betjene os af helt andre værdier, så som at sætte den ene fod foran den anden. Vi må selv oplyse og fortælle om vores arbejde og derigennem skærpe bevidstheden om Akademiets virke. I den ånd inviterede vi Folketingets Kulturudvalg til orienteringsmøde, en invitation, der blev gengældt med et overordentligt stort fremmøde, hvor vi orienterede om Akademiets arbejde i Kuppelsalen, med fremvisning af dele af Akademiets fantastiske Kunstsamling. Et godt møde for begge parter. Ud fra samme vinkel har vi udarbejdet orienteringsbreve og gennemført en ny procedure for beretningen, som nu udgives løbende og ikke blot hvert 3. år. Mødeaktiviteten internt har i 2009 været betydelig. Ud over den faste og meget væsentlige mødeaktivitet, der finder sted i forbindelse med arbejdet i både Kirkekunstudvalget, Juryens optagelsesudvalg og de mindre fagudvalg, har rigtig mange råds- og udvalgsmedlemmer desuden deltaget i flere eksterne konferencer, seminarer, møder og besigtigelser. Det store arrangement med Stiftelsesfesten har været afholdt for 200 mennesker. Mens Kunstnersamfundets 1350 medlemmer har været inviteret én gang. Akademiets 60 medlemmer har været samlet 2 gange, Raadets 12 medlemmer 9 gange og endelig har Forretningsudvalget holdt 10 møder. Det helt store mødeemne har været reformen. Efter afslutningen i 2008 af Visions- og evalueringsudvalget dybdeborende arbejde fulgte fra marts måned 2009 en længere høringsfase i Akademi, Jury og råd. Næsten 2/3 af medlemmerne meldte tilbage med en positiv forventning til den udtrykte vision og de opstillede strukturændringer. Rådet nedsatte på den baggrund en arbejdsgruppe, den såkaldte Vedtægtsgruppe, der i løbet af året er fremkommet med en oversættelse af visionen og strukturændringerne i form af en række forslag til ændringer af Institutionens vedtægter. Grundlaget for det pågående arbejde med at modernisere Akademiets struktur har været Akademiraadets beslutningsresultat fra den 7. oktober, hvori rådet énstemmigt tilsluttede sig en række af visionsrapportens forslag til ændringer. Visionen bag reformen er at styrke Akademiets kunstneriske autoritet. Med reformen lægges der grundlæggende vægt på at fremme og udvikle institutionen organisatorisk, som et mere åbent og tidssvarende demokratisk fagligt forum. Reformen bidrager til en større gennemsigtighed i organisationen, ved at sektionsstrukturen forenkles fra 3 til 2 sektioner. Desuden styrkes rådets formandskab, - og endelig ønsker vi at aktivere yngre kræfter ved at skabe mobilitet igennem institutionens kamre.

5 5 Reformforslaget skal her ses i lyset af, at Akademiet er helt afhængigt af, at medlemmerne stiller deres ekspertise og arbejdskraft gratis til rådighed, - og at unge billedkunstnere og arkitekter synes motiverede til at lægge en arbejdsindsats i akademiet. Visionsudvalgets rapport fremhævede Akademiet som en særlig institution inden for samfundet og kunstfeltet, på grund af den tværfaglige opbygning med arkitektur og billedkunst, som genstandsfelt og optik for kunstsynet. Institutionen rummer en klar værdi som officiel anerkendelse af, at det er vigtigt for et samfund, at der findes og skabes kunst og arkitektur. Men samtidig danner akademistrukturen mulighed for at indgå i det forum, hvori kunsten og arkitekturen i den faglige praksis debatteres, udveksles og udformes i et i øvrigt helt suverænt arbejde mellem billedkunstnere og arkitekter. Fordelen ved rådets sammensathed og den lange historiske tradition for samarbejdet mellem billedkunstnere og arkitekter er, at medlemmerne tilsammen repræsenterer en indsigt i den kunst- og arkitekturhistoriske tradition, udviklinger såvel som kriser, som rådet er forpligtet over for og bundet til at videregive i reflekteret form. Herfra skal der rettes stor tak til vedtægtsgruppen for det store og seriøse arbejde, - tak til arkitekten Louis Becker, billedkunstnerne Jesper Rasmussen og Mette Gitz-Johansen, advokat Ole Damsbo samt akademisekretær Anne Marie Nehammer. Med reformændringer følger både modet til at prøve nyt som det modsatte - nervøsitet for ændringer. Men der er meget at vinde ved at samle top og bund i en institution som denne, og især forstærke en klar og fælles vision om at institutionens styrke er hele kunstens spændvidde mellem arkitektur og billedkunst. Akademiraadet har ejerskab og ansvar for Kunstakademiets samling af kunst, malerier, skulpturer, tegninger, medaljer m.v., hvoraf cirka 500 værker er en del af Charlottenborgs inventar. Institutionen er på den vis ikke et museum, men en institution, hvor vi, der arbejder her til daglig har glæden ved at virke midt i blandt disse skønne værker. Vi har for nylig sat skub i det tiltrængte arbejde med at skaffe midler til at vedligeholde kunstsamlingen i en forsvarlig stand ved at indhente bud på en tilstandsrapport. Vi har i den forbindelse afholdt møde i Kunstakademiets Fællesudvalg, det fællesudvalg der står for at varetage Charlottenborgs besiddelser og indre anliggender, - og vi vil forsøge at skaffe midler til Kunstsamlingen, da der er bred enighed om, at samlingen bør eksponeres bredere og vedligeholdes bedre. Akademiraadet har nu nedsat det planlagte udvalg for planlægning i by og land, som skal have konstituerende møde her i april. Hensigten er i samarbejde med Miljøministeriet at oprette et permanent landskabsudvalg, der

6 6 løbende kan rådgive stat og kommuner om by- og landskabsplanlægning i hele Danmark. Akademiraadet har ambitioner og visioner med dette udvalg og ønsker at give lyd for den æstetiske diskussion om planlægning i det danske landskab. Der er i årets løb skabt grobund for at arbejde videre med vigtige nye initiativer og for at færdiggøre andre væsentlige tiltag både på det ydre og det indre plan, og det nu min tur til at forlade posten som formand for Raadet og præsident for Akademiet efter 3 år, med stolthed og en smule vemod. Tror du kunst kan ændre verden? Det vil jeg gerne tro ler Pippilotti Rist Men reelt kan den nok ikke Dog uden kunst ville vi i dag vandre rundt uden andet end kartoffelsække, for også tøjdesign er jo en kunstnerisk ytring. Eller bo i jordhuler tilføjer jeg. Kunsten er ligesom naturvidenskaberne. Den udvikler modeller som hjælper os til at forstå virkeligheden på nye måder. W.A. 15/ Tak. Afsluttende bemærkninger: Tak til Anja Andersen for en helt igennem forrygende festforelæsning. Musikken ved August Rosenbaum og Coco Malaika. Tak til medaljemodtagerne. Tak til sekretariatet Nina Tjørnemark, Pernille Kure og Anne Marie Nehammer og alt det øvrige personale, der har arbejdet for, at vi skal få en god fest. Det er mig personligt en stor glæde, at Mette Gitz-Johansen er valgt som formand og præsident. Mette besidder både medmenneskelig indsigt og kunstfagligt mod, - udover at hun taler et smukt dansk. Det er min overbevisning, at hun vil forvalte rollen med både udsyn og kunstnerisk autoritet. Jeg skal samtidig benytte lejligheden til at takke alle rådsmedlemmer og suppleanter for deres store indsats i Akademiraadet i de forløbne år. Også tak til de rådsvalgte medlemmer. Akademi, Jury og Råd indtager den særstilling, at medlemmerne, bortset fra præsidenten der modtager et vederlag, stiller deres arbejdskraft gratis til rådighed i den offentlige sags tjeneste. Til alle jer vil jeg derfor rette en stor tak, fordi I føler jer forpligtet til at lægge kræfterne i det arbejde, Akademiet udfører for vores fælles omgivelser.

7 7 Akademiet indtager samtidig den særlige position inden for landets statsinstitutioner, at det alene er kunstnerne og arkitekterne selv, der afgør sammensætningen og forvaltningen af Akademi og råd. Institutionens arbejde er således motiveret af Akademiets formål om at arbejde til kunstens fremme inden for både billedkunst og arkitektur. En institution der ikke formår at fejre sig selv har også vanskeligt ved på lang sigt at celebrere og fastholde sine mål. Formen i denne forstand er ganske vist ydre og skal ikke tage overhånd, men i en veldoseret mængde tjener (denne festivitas faktisk) et formål, nemlig at beskytte indholdet p.97 k.a.d.n.o. Med denne gentagelse af Frederik Stjernfelt citatet kan jeg, for sidste gang, sige tusind tak og samtidig på denne sene marts aften påpege for alle, at det at festligholde besidder faktisk betydning, - og det er dét I er indbudt til i dag: At fejre denne institutions formål og indhold: Rigtig hjertelig velkommen til fest i Slottets tilstødende sale.

DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER AKADEMIRAADET. Præsidenten, Kristine Jensens, tale ved Akademiets Stiftelsesfest mandag den 30.

DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER AKADEMIRAADET. Præsidenten, Kristine Jensens, tale ved Akademiets Stiftelsesfest mandag den 30. DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER AKADEMIRAADET Præsidenten, Kristine Jensens, tale ved Akademiets Stiftelsesfest mandag den 30. marts 2009 Deres Majestæt, Deres Kongelige højhed, mine damer

Læs mere

Vedtægter for DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER

Vedtægter for DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER Vedtægter for DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER I henhold til Bekendtgørelse nr. 306 af 18. maj 1999 om Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster fastsættes følgende vedtægter. Kapitel 1 Kunstnersamfundet

Læs mere

Præsidentens tale til Akademiets Stiftelsesfest Deres Majestæt - Akademiets gæster og kunstnere.

Præsidentens tale til Akademiets Stiftelsesfest Deres Majestæt - Akademiets gæster og kunstnere. 1 Præsidentens tale til Akademiets Stiftelsesfest 2014 Deres Majestæt - Akademiets gæster og kunstnere. I 1895 skriver Meldahl i Kunstakademiets historie at:. flere Kirker efterhaanden er bleven Gjenstand

Læs mere

Akademiets Stiftelsesfest 2007 Præsidentens beretning 1

Akademiets Stiftelsesfest 2007 Præsidentens beretning 1 Akademiets Stiftelsesfest 2007 Præsidentens beretning 1 Præsidentens tale 2007 Deres Kongelige Højhed, mine damer og herrer. Akademiet er endnu engang nået til et vendepunkt i sin 250 år lange historie.

Læs mere

Referat fra Akademiets møde onsdag den 4. marts 2009 Kl (05.10)

Referat fra Akademiets møde onsdag den 4. marts 2009 Kl (05.10) DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER AKADEMIRAADET Akademiraadets opgave er at fremme kunsten og rådgive staten i kunstneriske spørgsmål Kongens Nytorv 1, 2. sal tv. i porten 1050 København K Tlf

Læs mere

Deres Majestæt, Deres Kongelige Højhed, mine damer og herrer.

Deres Majestæt, Deres Kongelige Højhed, mine damer og herrer. Akademiets Stiftelsesfest 2006. Præsidentens beretning - 1 - Præsidentens tale 2006 Deres Majestæt, Deres Kongelige Højhed, mine damer og herrer. Siden vi sidst var samlede ved denne årligt tilbagevendende

Læs mere

Præsidentens festtale ved Akademiets stiftelsesfest 2013. Deres Majestæt - Akademiets gæster og kunstnere.

Præsidentens festtale ved Akademiets stiftelsesfest 2013. Deres Majestæt - Akademiets gæster og kunstnere. Præsidentens festtale ved Akademiets stiftelsesfest 2013 Deres Majestæt - Akademiets gæster og kunstnere. Akademiraadets muligheder for handling og taletid er ofte direkte proportionalt med det fokus,

Læs mere

Akademiets Stiftelsesfest 2008 Præsidentens beretning. Præsidentens tale 2008. Deres Majestæt, mine damer og herrer

Akademiets Stiftelsesfest 2008 Præsidentens beretning. Præsidentens tale 2008. Deres Majestæt, mine damer og herrer Præsidentens tale 2008 Deres Majestæt, mine damer og herrer Sidste år i september blev den store Kølner Dom beriget med et værk af den tyske kunstner Gerhard Richter. Kirkens vindue i det sydlige tværskib

Læs mere

Præsidentens tale til Akademiets Stiftelsesfest torsdag den 31. marts 2011. Kære gæster:

Præsidentens tale til Akademiets Stiftelsesfest torsdag den 31. marts 2011. Kære gæster: Præsidentens tale til Akademiets Stiftelsesfest torsdag den 31. marts 2011 Kære gæster: En central opgave for et akademi er at gøre opmærksom på kunstens og arkitekturens betingelser, placering, betydning

Læs mere

Netreferat af møde i Akademiraadet onsdag den 18. marts 2015

Netreferat af møde i Akademiraadet onsdag den 18. marts 2015 1 110. net-ref. Kort orientering og godkendelse af forretningsorden Valg af formand 1.4.2015 31.3.2017 Valg af næstformand 1.4.2015 31.3.2017 Valg af formænd for rådets faggrupper 1.4.2015 31.3.2016 Valg

Læs mere

Notat om høring over udkast til forslag til lov om billedkunst og kunstnerisk formgivning og udkast til bekendtgørelse om kunst i det offentlige rum

Notat om høring over udkast til forslag til lov om billedkunst og kunstnerisk formgivning og udkast til bekendtgørelse om kunst i det offentlige rum 9. januar 2013 Notat om høring over udkast til forslag til lov om billedkunst og kunstnerisk formgivning og udkast til bekendtgørelse om kunst i det offentlige rum Som et led i udmøntningen af den aftale,

Læs mere

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION 1. KUNSTSTRATEGI 2018-2020 PRÆSENTATION 1 KUNSTSTRATEGI 2018-2020 København har et rigt kunstliv med masser af etablerede gallerier, udstillings- og undervisningssteder, kunsthaller og museer, og nye er

Læs mere

Oversigt over 10 kommunale billedkunstråd/ kunstråd/ kunstudvalg vedr. rådssammensætning, valgprocedure og funktionsperiode

Oversigt over 10 kommunale billedkunstråd/ kunstråd/ kunstudvalg vedr. rådssammensætning, valgprocedure og funktionsperiode Oversigt over 10 kommunale billedkunstråd/ kunstråd/ kunstudvalg vedr. rådssammensætning, valgprocedure og funktionsperiode På Billedkunstnernes Forbunds hjemmeside www.bkf.dk findes en liste over kommunale

Læs mere

REFERAT. Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker

REFERAT. Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 33 Mødedato: 01.02.2017 Tidspunkt:kl. 9-16 Sted: Mødelokale 8 Til stede fra udvalget: REFERAT Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil

Læs mere

Udkast til referat af mødet den 2. september 2009 er godkendt på rådets møde den 7. oktober. Sager af mere intern karakter er ikke omtalt her.

Udkast til referat af mødet den 2. september 2009 er godkendt på rådets møde den 7. oktober. Sager af mere intern karakter er ikke omtalt her. 1. 58. net-ref. Legater til mediekunstnere Opdateret handlingsplan Kunstnersamfundets Dag torsdag den 3. december 2009 Henvendelse fra Ole Sporring vedr. vedtægtsgruppen Ophævelse af deklaration fra 1924

Læs mere

Behøver vi mere infrastruktur i Danmark set i et 20årigt fremtidsperspektiv? Hvor går grænsen - hvad er privat og hvad er offentligt rum?

Behøver vi mere infrastruktur i Danmark set i et 20årigt fremtidsperspektiv? Hvor går grænsen - hvad er privat og hvad er offentligt rum? TALE ved Stiftelsesfesten 2012 Deres Majestæt Deres Kongelige Højhed Akademiets gæster og kunstnere. Akademiraadet virker til kunstens fremme og som statens rådgiver i kunstneriske spørgsmål inden for

Læs mere

Kapitel 1 Kunstnersamfundets valg af medlemmer til Akademiet og Juryen

Kapitel 1 Kunstnersamfundets valg af medlemmer til Akademiet og Juryen Kapitel 1 Kunstnersamfundets valg af medlemmer til Akademiet og Juryen Valg og valgperioder 1 Kunstnersamfundets to sektioner, arkitekt - og billedkunstsektionen, vælger, hvert 3. år blandt sektionens

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 5

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 5 14. marts 2014 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl. 9.30-12.30 Sted: Lokale 5 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen,

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

Af Helle Lorenzen, kommunikationsmedarbejder (DJ)

Af Helle Lorenzen, kommunikationsmedarbejder (DJ) Af Helle Lorenzen, kommunikationsmedarbejder (DJ) 01 07 Nogle tegnestuer tænker i værker. Det gør Aarhus Arkitekterne ikke. De udvikler projekter i tæt samarbejde med kunden. Og den største ros er, når

Læs mere

Statens Kunstfond på 5 minutter

Statens Kunstfond på 5 minutter Statens Kunstfond på 5 minutter Indhold 1. Hvorfor har vi Statens Kunstfond? 2. Hvad er Statens Kunstfonds opgave? 3. Hvordan er Statens Kunstfonds organiseret? 4. Statens Kunstfonds andel af Kulturministeriets

Læs mere

TALE. 26. maj 2008. Kulturminister Brian Mikkelsen tale ved Øresundstinget torsdag den 29. maj Det talte ord gælder. Et lysglimt eller en dynamo

TALE. 26. maj 2008. Kulturminister Brian Mikkelsen tale ved Øresundstinget torsdag den 29. maj Det talte ord gælder. Et lysglimt eller en dynamo TALE 26. maj 2008 Kulturminister Brian Mikkelsen tale ved Øresundstinget torsdag den 29. maj Det talte ord gælder Et lysglimt eller en dynamo Tak for invitationen til at tale her i dag. Jeg er glad for

Læs mere

Kunst og arkitektur i nye erhvervsområder i Guldborgsund Kommune

Kunst og arkitektur i nye erhvervsområder i Guldborgsund Kommune Kunst og arkitektur i nye erhvervsområder i Guldborgsund Kommune Kunst og arkitektur i nye erhvervsområder i Guldborgsund Kommune Erhvervscenter Femern Park Ved Eskilstup, afkørsel 44 Logistikvirksomhed

Læs mere

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON - strategi og spilleregler Dette er en strategi for udvikling af Musicon on. Strategien kan ses som et spil med spillere, spilleregler og en spilleplade. Spillerne er aktørerne

Læs mere

Udstillingsprogram 2017/2018

Udstillingsprogram 2017/2018 KVADRAT16 ønsker at udstille etablerede kunstnere - men vil også have fokus på det marginale, og ikke kun det eksponerede. Målet med udstillingsprogrammerne for 2017 og 2018 er at byde på bredde og variation

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 7. december 2015 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Læs mere

midtby Midtbykonference 8. september midtbykonference 8. september

midtby Midtbykonference 8. september midtbykonference 8. september 8. september 2018 Midtbykonferencen var en måde at sætte fokus på midtbyen i Randers og invovere et bredt udsnit af borgere og professionelle aktører i en diskussion af fremtiden for midtbyen. Det var

Læs mere

Ministerens velkomst og indledning ved konference 16. april 2012 om folkekirkens styringsstruktur

Ministerens velkomst og indledning ved konference 16. april 2012 om folkekirkens styringsstruktur Ministerens velkomst og indledning ved konference 16. april 2012 om folkekirkens styringsstruktur Velkommen til denne dags konference om folkekirkens styringsstruktur. Jeg har set frem til den med glæde

Læs mere

København, 11. august 2014. Til Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune,

København, 11. august 2014. Til Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune, København, 11. august 2014 Til Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune, CHART ART FAIR er en unik kulturbegivenhed, der præsenterer samtidskunst af højeste kvalitet og i international særklasse

Læs mere

Notater fra møde i Akademiraadet onsdag den 12. januar 2005

Notater fra møde i Akademiraadet onsdag den 12. januar 2005 Notater fra møde i Akademiraadet den 15 december 2004-1 - 16. net-notat 05.08. NET. Ref. 2005-12. januar 2005 Udkast til referat af mødet den 12. januar 2005 er godkendt på Raadets møde den 9. februar

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 11. november 2013 for Aarhus Kommune i forlængelse af Kommuneplan 2013. Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume

Læs mere

Individ og fælleskab. Strategi for Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne og Kunsthal Charlottenborg

Individ og fælleskab. Strategi for Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne og Kunsthal Charlottenborg Individ og fælleskab Strategi for Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne og Kunsthal Charlottenborg 2015 2018 1. MISSION OG VISION MISSION Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler

Læs mere

Charlottenborg Fonden søger Københavns Billedkunstudvalg om kr. til afvikling af Forårsudstillingen 2016.

Charlottenborg Fonden søger Københavns Billedkunstudvalg om kr. til afvikling af Forårsudstillingen 2016. FORÅRSUDSTILLINGEN 2016 10. marts 17. april Charlottenborg Fonden søger Københavns Billedkunstudvalg om 45.000 kr. til afvikling af Forårsudstillingen 2016. Charlottenborg Fonden blev etableret i 1857,

Læs mere

DANMARKS DESIGNSKOLES OMVERDENSANALYSE. Indledning. 28. april 2006

DANMARKS DESIGNSKOLES OMVERDENSANALYSE. Indledning. 28. april 2006 DANMARKS DESIGNSKOLES OMVERDENSANALYSE Gøsta Knudsen tlf. (+45) 3527 7508 28. april 2006 fax (+45) 3527 7601 gkn@dkds.dk Indledning I erhvervsredegørelser og i regeringens designpolitik fremhæves design

Læs mere

Aalborg Kommunes Kunstfond. Beretning Tlf Fax Godthåbsgade Nørresundby. KUNSTFONDEN Postboks 218

Aalborg Kommunes Kunstfond. Beretning Tlf Fax Godthåbsgade Nørresundby. KUNSTFONDEN Postboks 218 Aalborg Kommunes Kunstfond Beretning 2011 KUNSTFONDEN Postboks 218 Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby Tlf. 9931 4000 Fax 9931 4153 www.aalborgkommune.dk kultur-fritid@aalborg.dk Indhold: Side Bestyrelse og

Læs mere

Vedtægter for foreningen Fortællere i Danmark Februar 2016 pbr

Vedtægter for foreningen Fortællere i Danmark Februar 2016 pbr Vedtægter for foreningen Fortællere i Danmark 1. Navn, hjemsted, baggrund og formål Stk. 1: Foreningens navn er Fortællere i Danmark. Foreningens hjemsted er Odense. Fortællere i Danmark er en forening

Læs mere

Aalborg Kommunes Kunstfond. Beretning 2012

Aalborg Kommunes Kunstfond. Beretning 2012 Aalborg Kommunes Kunstfond Beretning 2012 Aalborg Kommunes Kunstfond Beretning og regnskab 2009 Indhold: KUNSTFONDEN Postboks 218 Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby Tlf. 9931 4000 www.aalborgkommune.dk kultur-fritid@aalborg.dk

Læs mere

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling Handlingsplan 2009-2011 Kunststyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3374 4500 Telefax 3374 4545 ks@kunst.dk

Læs mere

Netreferat af møde i Akademiraadet onsdag den 30. april 2014

Netreferat af møde i Akademiraadet onsdag den 30. april 2014 1 102. net-ref. Udpegning af repræsentant til bestyrelsen for Den Frie Udstillingsbygning Udpegning af repræsentant til Statens Værksteder for Kunst, Områdeudvalget for Billedkunst Rådsvalgte medlemmer

Læs mere

Arkitektur i Gladsaxe. oplæg til arkitekturguide

Arkitektur i Gladsaxe. oplæg til arkitekturguide Arkitektur i Gladsaxe oplæg til arkitekturguide Indhold Baggrund 3 Guidens formål 5 Skitse til indhold 7 Skitse til arbejdsplan 9 2 Baggrund Lige siden 1997, hvor arkitektonisk kvalitet blev tilføjet i

Læs mere

DET KORTE AF DET LANGE

DET KORTE AF DET LANGE DET KORTE AF DET LANGE Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster, før 1991 Akademiet for de Skønne Kunster, er en del af Det Kongelige Danske Kunstakademi og virker til kunstens fremme og som statens

Læs mere

Forslag. Lov om billedkunst og kunstnerisk formgivning

Forslag. Lov om billedkunst og kunstnerisk formgivning Lovforslag nr. L 118 Folketinget 2012-13 Fremsat den 16. januar 2013 af kulturministeren (Marianne Jelved) Forslag til Lov om billedkunst og kunstnerisk formgivning Formål 1. Lovens formål er at fremme

Læs mere

Referat af Akademiets møde 6. november 2013 (05.10)

Referat af Akademiets møde 6. november 2013 (05.10) DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER AKADEMIRAADET Akademiraadets opgave er at fremme kunsten og rådgive staten i kunstneriske spørgsmål Referat af Akademiets møde 6. november 2013 (05.10) Medlemmerne

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 20 Mødedato: 05.11.2015 Tidspunkt: Kl. 09.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca

Læs mere

Referat. Komitestyrelsesmøde d. 1. april 2016 kl på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle.

Referat. Komitestyrelsesmøde d. 1. april 2016 kl på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle. Referat Komitestyrelsesmøde d. 1. april 2016 kl 11.00-15.00 på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle. Deltagere: Fmd. Poul Erik Kandrup (PEK), næstfmd. Knud Jepsen (KJ), Gudrun Aspel (GA), Lars Petersen,

Læs mere

Vedtægter for Esbjerg Kommunes Kunstråd

Vedtægter for Esbjerg Kommunes Kunstråd Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 16. juni 2014 Vedtægter for Esbjerg Kommunes Kunstråd Login Sagsbehandler cbj Christina Balslev Jespersen Saers Telefon direkte 76 16 18 67 E-mail cbj@esbjergkommune.dk

Læs mere

Kongens Nytorv 1 Postboks København K Tlf Fax E-post:

Kongens Nytorv 1 Postboks København K Tlf Fax E-post: Kongens Nytorv 1 Postboks 9042 1022 København K Tlf 33 74 49 10 Fax 33 15 68 41 E-post: info@akademiraadet.dk Årsrapport 2004 for Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster, AKADEMIRAADET * * * * Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal:

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal: Vil du være en del af International Art Festival 2013? Send ind til censurering nu. Vores mål er at arrangerer en årligt tilbagevendende kunstfestival med internationalt tilsnit. I 2011 gennemførte vi

Læs mere

Udkast Referat af møde i Akademiraadet onsdag den 18. marts 2015

Udkast Referat af møde i Akademiraadet onsdag den 18. marts 2015 Referat af Akademiraadets møde den 18. marts 2015 1. Udkast Referat af møde i Akademiraadet onsdag den 18. marts 2015 Til stede: Arkitekterne: Merete Ahnfeldt-Mollerup, Louis Becker, Rikke Juul Gram, Johnny

Læs mere

FRA EN STATSLIG KUNSTFOND TIL SEKS REGIONALE DANSK FOLKEPARTIS FORSLAG TIL EN REFORM AF STATENS KUNSTFOND

FRA EN STATSLIG KUNSTFOND TIL SEKS REGIONALE DANSK FOLKEPARTIS FORSLAG TIL EN REFORM AF STATENS KUNSTFOND FRA EN STATSLIG KUNSTFOND TIL SEKS REGIONALE DANSK FOLKEPARTIS FORSLAG TIL EN REFORM AF STATENS KUNSTFOND 2018 INDLEDNING Siden 1964 har statens kunststøttesystem været heftigt debatteret og er gennem

Læs mere

PIA BIRKHOLM Nørthorupvej 8, Hjortdal, 9690 Fjerritslev

PIA BIRKHOLM Nørthorupvej 8, Hjortdal, 9690 Fjerritslev DEN NORDJYSKE Det nordjyske i Den nordjyske er ganske enkelt, at 7 kunstnere, som alle bor i Nordjylland, sammen er på vandreudstilling. De 7 kunstnere er ikke et specielt udtryk for en særlig nordjysk

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål. Udpegning af nye medlemmer til. Kunstrådet, Musikudvalget og Billedkunstudvalget. for perioden

Ofte stillede spørgsmål. Udpegning af nye medlemmer til. Kunstrådet, Musikudvalget og Billedkunstudvalget. for perioden Ofte stillede spørgsmål Udpegning af nye medlemmer til Kunstrådet, Musikudvalget og Billedkunstudvalget for perioden 2014-2017 Efterår 2013 1 Ofte stillede spørgsmål Hvorfor har Aarhus Kommune tre kunstfaglige

Læs mere

K U N S T R Å D E T. Info Støttemuligheder Ansøgningsfrister K U N S T R Å D E T I Å R H U S K O M M U N E

K U N S T R Å D E T. Info Støttemuligheder Ansøgningsfrister K U N S T R Å D E T I Å R H U S K O M M U N E K U N S T R Å D E T Info Støttemuligheder Ansøgningsfrister K U N S T R Å D E T I Å R H U S K O M M U N E 2 0 0 4-2 0 0 8 K U N S T R Å D E T Det er kunstnerne, der skaber kunsten. Dermed giver de et særligt

Læs mere

Vedtægter for Forening for Boghaandværk

Vedtægter for Forening for Boghaandværk Vedtægter for Forening for Boghaandværk Vedtaget af hovedbestyrelsen 23. november 2000, med rettelse 20. november 2002 og 29. september 2017. 1 Navn Foreningens navn er Forening for Boghaandværk. Foreningen

Læs mere

Børnekultur i hele landet. Konference om børnekulturens rolle i kommunalreformen. Mandag den 29. maj 2006, kl. 10.00 17.

Børnekultur i hele landet. Konference om børnekulturens rolle i kommunalreformen. Mandag den 29. maj 2006, kl. 10.00 17. Børnekultur i hele landet Konference om børnekulturens rolle i kommunalreformen Mandag den 29. maj 2006, kl. 10.00 17.00 Filmby Århus Børnekulturens Netværk og Børne- og Kulturchefforeningen arrangerer

Læs mere

Evaluering af projekt støttet af puljen Dig og din fritid : kontaktimprovisation til Svendborg. Maja Nusbaum. Fruerstuevej 3, 1.

Evaluering af projekt støttet af puljen Dig og din fritid : kontaktimprovisation til Svendborg. Maja Nusbaum. Fruerstuevej 3, 1. Maja Nusbaum Fruerstuevej 3, 1. 5700 Svendborg Tlf. 21 42 73 96 Mail: m_nusbaum@hotmail.com Evaluering af projekt støttet af puljen Dig og din fritid : kontaktimprovisation til Svendborg Overordnet vurdering

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

Kære Rasmus. Som du kunne se af Anettes mail fra 3. juli har jeg brug for din hjælp.

Kære Rasmus. Som du kunne se af Anettes mail fra 3. juli har jeg brug for din hjælp. From: Anders Peo Fajers Sent: 3. august 2017 12:48 To: Rasmus Nielsen Subject: Udpegning af medlem fra Billedkunstudvalget til bedømmelsesudvalg for kunst ved Blågårds Plads Attachments: Legatansøgning

Læs mere

Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling'

Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling' Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling' Dette bilag består af 3 dele, som skal udfyldes: Del 1: Projektbeskrivelse Del 2: Budget Del 3: Finansiering PROJEKTBESKRIVELSE Titel

Læs mere

Legatudvalget for Billedkunst d. 4. juni kl Lokale 3 i stueetagen HC Andersens Boulevard REFERAT

Legatudvalget for Billedkunst d. 4. juni kl Lokale 3 i stueetagen HC Andersens Boulevard REFERAT 15. juni 2014 Legatudvalget for Billedkunst d. 4. juni kl. 10.30 14 Lokale 3 i stueetagen HC Andersens Boulevard REFERAT Mødedeltagere: Morten Stræde, Birgitte Anderberg, Jesper Fabricius, Katja Bjørn

Læs mere

DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER

DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER AKADEMIRAADET Kongens Nytorv 1 Postboks 9042 1022 København K Tlf 33 74 49 10 Fax 33 15 68 41 E-post: info@akademiraadet.dk Å r s r a p p o r t 2 5 f o r Det

Læs mere

Udkast til referat af mødet den 28. maj 2008 er godkendt på rådets møde den 10. september 2008. Sager af mere intern karakter er ikke omtalt her.

Udkast til referat af mødet den 28. maj 2008 er godkendt på rådets møde den 10. september 2008. Sager af mere intern karakter er ikke omtalt her. Notater fra møde i Akademiraadet den 28. maj 2008-1 - 47. netref. Evalueringsrapport om Kunstrådet Lokalplan nr. 039 for hotelbyggeri i Gudhjem Arbejdsgruppe: Visioner, mål og mening Stipendie og Legatudvalgets

Læs mere

Vedtægter for Danske Mediestuderende

Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtaget på seminaret d. 5.-6. november 2016. 1 Formål Stk. 1: Navn Foreningens navn er Danske Mediestuderende. Stk. 2: Formål Foreningen er en samarbejdsforening for

Læs mere

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl REFERAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 7. februar 2014 Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie

Læs mere

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 08. august 2006 Mødested: Materielgården, Håndværkervej 40, Tønder Starttidspunkt for møde 13.00 Sluttidspunkt for møde 16.20 Fraværende: Preben Linnet Bo Jessen og Niels

Læs mere

Åbent samråd om sammensætningen af Det. af Det Kongelige Teaters nye bestyrelse. Spørgsmålet er stilet af Eyvind Vesselbo (V)

Åbent samråd om sammensætningen af Det. af Det Kongelige Teaters nye bestyrelse. Spørgsmålet er stilet af Eyvind Vesselbo (V) Kulturudvalget 2011-12 KUU alm. del Bilag 110 Offentligt TALE Arrangement: Åbent samråd om sammensætningen af Det Kongelige Teaters bestyrelse Åbent eller lukket: Åbent Dato og klokkeslæt: 8. februar 2012

Læs mere

Referat af generalforsamling i VIDA

Referat af generalforsamling i VIDA Referat af generalforsamling i VIDA Dato: Mandag den 17. maj 2010 kl. 16.45 på Hotel Frederiksdal Dagsorden: Dagsorden for generalforsamlingen: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning og årets arrangementer

Læs mere

Ansøgning til Københavns Kommunes legat til stadens forskønnelse og almene bedste

Ansøgning til Københavns Kommunes legat til stadens forskønnelse og almene bedste Ansøgning til Københavns Kommunes legat til stadens forskønnelse og almene bedste Ansøger: Den almene boligorganisation fsb, Rådhuspladsen 59, 1550 København V. Ansøgt beløb: 495.000 kr. Projekt Kunst

Læs mere

Dommerbetænkning Bygningsintegreret kunst på Skanderborg Fælled

Dommerbetænkning Bygningsintegreret kunst på Skanderborg Fælled Dommerbetænkning Bygningsintegreret kunst på Skanderborg Fælled Forslag v/ Bo Mølgaard, Anne-Marie Pedersen og Vibeke Tøjner Dato 26.05.15 Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf. 8794 7000 www.skanderborg.dk

Læs mere

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke I forlængelse af min skriftlige beretning vil jeg knytte nogle få yderligere bemærkninger. Når man læser den samlede, skriftlige beretning, er det tydeligt,

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr Orientering om kommissorium for Bypanel. Dokumentnr.

Til Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr Orientering om kommissorium for Bypanel. Dokumentnr. Til Teknik- og Miljøudvalget Orientering om kommissorium for Bypanel For at sikre arkitektonisk kvalitet, samfundsmæssig værdi og bedre inddragelse af omverdenen i s projekter for byudvikling, er det besluttet

Læs mere

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2019.

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2019. Overborgmesteren TALE TALE Tale til Anledning Sted Titel Overborgmesteren Første behandling af budgettet BR-salen Budgettale Dato 30. august 2018 Klokken 16.00 Taletid Bemærkning til arrangementet Disposition:

Læs mere

Aalborg Kommunale Kunstforening

Aalborg Kommunale Kunstforening Aalborg kommunale Kunstforening Referat af ordinær generalforsamling Mandag den 30 april 2018 kl. 19.30 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Kassereren aflægger regnskab 4. Indkomne

Læs mere

Indstilling. Indretning af taghave til ARoS-Aarhus Kunstmuseum. Til Århus Byråd via Magistraten tur og Borgerservice. Den 24.april 2006.

Indstilling. Indretning af taghave til ARoS-Aarhus Kunstmuseum. Til Århus Byråd via Magistraten tur og Borgerservice. Den 24.april 2006. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten tur og Borgerservice Den 24.april 2006 Indretning af taghave til ARoS-Aarhus Kunstmuseum 1. Resume ARoS-Aarhus Kunstmuseum har via fonden Realdania skaffet finansiering

Læs mere

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen 110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Egetoft, Egtved. Torsdag formiddag klokken er lidt over halv 10 og foran Egetoft er der samlet efter hånden 110 mennesker, de har

Læs mere

Forårstilbud 2010. For 1. -3. klasse. Vi glæder os til at se dig på Billedskolen

Forårstilbud 2010. For 1. -3. klasse. Vi glæder os til at se dig på Billedskolen Forårstilbud 2010 For 1. -3. klasse Vi glæder os til at se dig på Billedskolen Det er dejligt at opleve den store interesse for Billedskolens tilbud. På Billedskolen vil børnene eksperimentere og udtrykke

Læs mere

URAFSTEMNING VALG TIL BKFs BESTYRELSE 2013

URAFSTEMNING VALG TIL BKFs BESTYRELSE 2013 URAFSTEMNING VALG TIL BKFs BESTYRELSE 2013 Agnete Bertram (tidl. Agnete Krogh Vinkler), f. 1983, bor i København www.agnetebertram.com Jeg arbejder som billedkunster og kurator. Som billedkunstner drives

Læs mere

Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice FAXE BILLEDKUNSTRÅD - VEDTÆGTER Postadresse: Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice Frederiksgade 9, 4690 Haslev Telefon 56 20 30 00 Telefax 56

Læs mere

REFERAT DAGSORDEN. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 4 Mødedato:26. september 2018 Tidspunkt: kl Sted: Lokale 3

REFERAT DAGSORDEN. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 4 Mødedato:26. september 2018 Tidspunkt: kl Sted: Lokale 3 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 4 Mødedato:26. september 2018 Tidspunkt: kl. 11.00 13.30 Sted: Lokale 3 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Michael Bojesen, Tomas Lagermand Lundme, Bente Skjøttgaard,

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen, Jakob Tækker.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen, Jakob Tækker. < > Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 10 Mødedato: 4.09.014 5.09.014 9.09.014 30.09.014 Tidspunkt: Kl. 09.00 16.00 Sted: Lokale 13-1 3. sal (ved direktionssekretariatet) REFERAT

Læs mere

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN VORES VISION DET VI DRØMMER OM AT OPNÅ VISION EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN > at være et førende ud- og dannelsessted for unge fra hele Norden > at fremme den interkulturelle

Læs mere

Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010. D. 26. februar 2008/lra

Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010. D. 26. februar 2008/lra Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010 D. 26. februar 2008/lra Kunststyrelsen Den rullende handlingsplan er et dokument under samarbejdsaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019

Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019 Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019 2019 er et historisk år for Danske Ældreråd. Vores landsorganisation blev stiftet i 1999, og vi kan med dette repræsentantskabsmøde fejre

Læs mere

Generalforsamling 2016 Formandens beretning

Generalforsamling 2016 Formandens beretning Generalforsamling 2016 Formandens beretning Mødeaktivitet Bestyrelsen konstituerede sig på bestyrelsesmøde den 7. maj 2015 og fik samme aften et bestyrelseskursus, så alle var klædt på til opgaverne. Bestyrelsen

Læs mere

Sydfyns. Kulturfond. Oplevelser og udvikling

Sydfyns. Kulturfond. Oplevelser og udvikling Sydfyns Kulturfond Oplevelser og udvikling Sydfyns Kulturfond Invitation Sydfyns Kulturfond er et initiativ med det formål at øge opmærksomheden på det sydfynske kulturområde til gavn for både erhvervsliv

Læs mere

Forslag. Lov om billedkunst og kunstnerisk formgivning

Forslag. Lov om billedkunst og kunstnerisk formgivning 2012/1 LSF 118 (Gældende) Udskriftsdato: 3. februar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin. Fremsat den 16. januar 2013 af kulturministeren (Marianne Jelved) Forslag til Lov om billedkunst

Læs mere

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 Program 19:00 Intro ved Emrah Tuncer og Svend Due Mikkelsen 19:15 Intro til fortællingerne ved Emrah Tuncer 19:30 Basar 2x20 minutter ved 2 selvvalgte stande +20

Læs mere

Referat af møde d. 12/4 2011

Referat af møde d. 12/4 2011 Referat af møde d. 12/4 2011 Til stede Monica, Bestyrelsen Mariehønen Ditte, Bestyrelsen Mariahjemmet Louise, Bestyrelsen Knasten/Stauninggården Jeanette, Bestyrelsen Abildvænget Lea, Bestyrelsen Mariahjemmet

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. januar 2006 Etablering af et forskningsbaseret produktionsnetværk inden for digital kunst og it-baserede oplevelser - med tilskud

Læs mere

REFERAT. Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Jakob Tækker, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen.

REFERAT. Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Jakob Tækker, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen. 12.03.2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 3 Mødedato: 19. 21.03.2014 Tidspunkt: 19.03.2014: Kl. 09.00-16.00 20.03.2014: Kl. 08.00 17.00 21.03.2014: Kl. 08.00 19.00 Sted

Læs mere

ORGANISATIONSPLAN OG FORRETNINGSGANGE... 3 1. GRUNDLAGET FOR REGION SJÆLLANDS VIRKE...

ORGANISATIONSPLAN OG FORRETNINGSGANGE... 3 1. GRUNDLAGET FOR REGION SJÆLLANDS VIRKE... Indholdsfortegnelse ORGANISATIONSPLAN OG FORRETNINGSGANGE... 3 1. GRUNDLAGET FOR REGION SJÆLLANDS VIRKE... 4 1.1 REGIONENS HOVEDOPGAVER... 4 1.2 REGION SJÆLLANDS VISION... 4 1.3 DE GRUNDLÆGGENDE ORGANISATORISKE

Læs mere

Udkast til referat af mødet den 11. november 2009 er godkendt på rådets møde den 9. december. Sager af mere intern karakter er ikke omtalt her.

Udkast til referat af mødet den 11. november 2009 er godkendt på rådets møde den 9. december. Sager af mere intern karakter er ikke omtalt her. 1. 60. net-ref. Akademiraadets legattildelinger Leo Estvads Legat Vilh. Pachts Kunstnerlegat Universitets- og bygningsstyrelsen (UBST) kunstkonsulent Kunsthallen Brandts - medlem til bestyrelsen Det Fynske

Læs mere

International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder STOR TAK.

International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder STOR TAK. Nyhedsbrev 1 Vi er i fuldt sving med International Art Festival 2013 International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder

Læs mere

Om formiddagen deltog Birgitte Anderberg og Mette Winckelmann i projektmøde med John Kørner, hvor også Inger Krog var referent.

Om formiddagen deltog Birgitte Anderberg og Mette Winckelmann i projektmøde med John Kørner, hvor også Inger Krog var referent. 4. oktober 2014 Legatudvalget for Billedkunst d. 1. oktober kl. 10.30 16 Lokale D på 3. sal om formiddagen og lokale 6 i stueetagen om eftermiddagen på HC Andersens Boulevard REFERAT Mødedeltagere: Morten

Læs mere

Pressemeddelelse. Kunst i Urban Mediaspace Aarhus. Dato 31.01 2013

Pressemeddelelse. Kunst i Urban Mediaspace Aarhus. Dato 31.01 2013 Pressemeddelelse Dato 31.01 2013 Kunst i Urban Mediaspace Aarhus I dag har fem kunstnere afleveret deres forslag til et unikt kunstværk, der skal skabe en helt særlig oplevelse i Dokk1. Aarhus Kommune

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner under Kulturministeriet

Bekendtgørelse af lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner under Kulturministeriet LBK nr 732 af 14/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 16/02016-5 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse af lov

Læs mere

Refusion af udgifter ved lån af kunstværker

Refusion af udgifter ved lån af kunstværker Kunst.dk: Refusion af udgifter ved lån af kunstværker Page 1 of 3 Refusion af udgifter ved lån af kunstværker Refusion af dækning af udgifter for lån af nulevende kunstneres, kunsthåndværkeres og designeres

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

Medlemmerne af Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster var den 12. februar 2013 indkaldt til møde i Akademiet den 27. marts 2013.

Medlemmerne af Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster var den 12. februar 2013 indkaldt til møde i Akademiet den 27. marts 2013. DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER AKADEMIRAADET Akademiraadets opgave er at fremme kunsten og rådgive staten i kunstneriske spørgsmål (05.10) Medlemmerne af Det Kongelige Akademi for de Skønne

Læs mere