DESIGN TIL DIGITALE KOMMUNIKATIONSPLATFORME. 24. Oktober 2013 #7 Målgrupper og adfærd med jquery

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DESIGN TIL DIGITALE KOMMUNIKATIONSPLATFORME. 24. Oktober 2013 #7 Målgrupper og adfærd med jquery"

Transkript

1 DESIGN TIL DIGITALE KOMMUNIKATIONSPLATFORME 24. Oktober 2013 #7 Målgrupper og adfærd med jquery

2 DAGEN I DAG Målgrupper [Pause] jquery I [Pause] Sidste individuelle øvelse

3 MÅLGRUPPEANALYSE En introduktion

4 Det enkelte menneskes mål, behov, forudsætninger og begrænsninger er udgangspunktet for anvendelse af medierne og deres indhold og hænger sammen med personens livssituation forstået som erfaringer, psykologiske, sociale og demografiske karakteristika og af kulturen og de samfundsmæssige ressourcer. Preben Sepstrup (2006)

5 KEND BRUGERNE (For-)brugerne er ikke længere kun aftagere, men også vigtige bidragydere og medudviklere. Brugerne bliver dygtigere og dygtigere. Mere og mere professionelle (prosumers) kritiske. Indsigt i slutbrugernes præferencer og behov og i brugskonteksten er væsentligt, når et produkt skal målrettes. Kendskabet til målgruppen er fundamentet for at kunne arbejde brugercentreret. Brugerne skal vælges omhyggeligt med udgangspunkt i viden (baseret på data).

6 SUCCESKRITERIET Ifølge Rasmussen og Fischer (2008) er det reelle succeskriterium i forbindelse med lancering af et produkt, hvorvidt der er tale om etablering af relevans og forståelse mellem afsender og modtager. Man skal derfor spørge sig selv: hvem er slutbrugeren, kan han forstå produktet og synes han at produktet er relevant eller ej?...og det kan jo virke oplagt og ganske ligetil :-)

7 HVAD ER MÅLGRUPPEANALYSE? Målgruppeanalyse handler ifølge Rasmussen og Fischer (2008) om at: afdække behov, krav og ønsker finde relevante spørgsmål, der kan hjælpe til at redegøre for dette vælge hensigtsmæssige metoder, som kan give svar på spørgsmålene Men også at definere en relevant afgrænsning

8 MÅLGRUPPEANALYSE Målgruppeanalyse kræver altså en metode, opdelt i faser, der kan anvise aktiviteter og opgaver, der skal udføres i en særlig rækkefølge. Målgruppeanalyse- faget afdækker en sådan metodemæssig fremgangsmåde. Målgruppe-aktiviter ifølge Louise Haarder Fischer: Aktivitet 0: den nuværende kommunikationsudfordring Aktivitet 1: segmentering Aktivitet 2: spørgsmål og hypoteser Aktivitet 3: dataindsamling Aktivitet 4: analyse og afrapportering

9 SEGMENTERING I bør begynde med at afdække kommunikationsudfordringen - problemfeltet i forbindelse med jeres projekt. For at få lavet den første indkredsning, kategoriserer man brugerne og udvælger de segmenter, man vil arbejdere videre med. Segmenteringen indeholder: Præcisering af målgruppen Afgrænsning Kategoriseringen - eller segmenteringen - kan gøres ved hjælp af forskellige metoder.

10 ER SEGMENTERINGEN MENINGSFULD? Hvem er målgruppen/brugerne/kunderne? Studerende på Københavns Universitet Nyuddannede som søger bofællesskaber i Københavnsområdet. Kvindelige studerende som arbejder 2-3 dage om ugen, føler sig stressede og bruger smartphones Målgruppesegmenteringen skal være meningsfuld! (eksempelvis skal den ikke for snæver og ikke for bred)

11 GROVSEGMENTERING Grovsegmentering: Demografiske variable: Alder, køn, bopæl... Sociale faktorer: Uddannelse, arbejde, indtægt... Og etnicitet, seksualitet, religion, subkultur, Minervamodellen Gallups kompasmodel Personaer Variablerne kan skaleres på forskellig vis

12 RISC-MODELLEN

13 MINERVAMODELLEN

14 GALLUPS KOMPASMODEL

15 IDEALTYPER! Ikke virkelige mennesker

16 FORFORSTÅELSE Det er således vigtigt, at man som målgruppeanalytiker ikke kommer med forenklede betragtninger om, hvem målgruppen er. Målgruppeanalyse kræver, at man så vidt muligt starter forfra og ser på den enkelte case uden fordomme fordomme, som prækonstruerede modeller har en tendens til at skabe. Rasmussen og Fischer, 2008

17 BRUGERNE I PROCESSEN

18 Early focus on users and tasks: directly studying cognitive, behavioral, anthropomorphic & attitudinal characteristics Sharp et al. (2007)

19 EARLY FOCUS User tasks and goals are the driving force behind the development. Users behavior and context of use are studied and the system is designed to support them. Users characteristics are captured and designed for. Users are consulted throughout the development... All design decisions are taken within the context of users, their work, and their environment.

20 Empirical measurement: users reactions and performance to scenarios, manuals, simulations and prototypes are observed, recorded and analysed Sharp et al. (2007)

21 Iterative design: when problems are found in user testing, fix them and carry out more tests Gould & Lewis (1985)

22 BRUGERCENTRERET DESIGN Brugerinddragelse kan med fordel inddrages i alle stadier af udviklingsprocessen samt i forbindelse med den løbende opdatering. Kan sikre fremdrift i processen. Skal dog ikke være et mål i sig selv. Formålet skal være klart... Hvorfor?

23 Vores ambitionen er ikke bare at skabe løsninger til brugerne, men også i samarbejde med dem. Det betyder, at vi i mange projekter involverer brugerne aktivt i research-, design- og evalueringsfaserne. Resultatet er målrettede produkter, øget salg og mindsket risiko for at skulle re-designe det endelige produkt. 1508

24 I virkeligheden handler professionelt webdesign om return of investment, hvor størrelsen og budgettet på et webprojekt afgør, om der er tid og råd til at inddrage brugerne i hele processen. Hvis det kan betale sig, så er det naturligvis en god idé at teste webudviklingen med rigtige mennesker. Martin Palmqvist, Scandesigns A/S

25 One of the reasons often cited for not involving users in development is the amount of time it takes to organize, manage and control such involvement. This issue may be particularly acute in development systems to run on the Internet, where ever-shorter timescales are being forced on teams... Sharp et al. (2007)

26 USERTRIBE Usertribe.dk

27 PERSONAER & SCENARIER

28 En persona er en beskrivelse af en fiktiv bruger. En bruger der ikke eksisterer i virkeligheden, men som er beskrevet på en måde, så læseren genkender beskrivelsen og tror på, at denne bruger kunne findes. En persona er skrevet med udgangspunkt i data fra potentielle og reelle brugere og er således stykket sammen af viden om virkelige mennesker. Lene Nielsen (2011)

29 KONTEKST = KOMPLEKSITET At være menneske/målgruppe er en relativ tilstand. Man skal ikke henvende sig til forbrugeren eller modtageren, men til forbrugeren/modtageren i forskellige eller bestemte situationer. Christian Viktor Rasmussen

30 PERSONAER Opfundet af Alan Cooper (softwaredesigner) i Udviklet i løbet af de følgende 15 år og beskrevet i hans bog The Inmates are running the Asylum En fiktiv person, der fungerer som en personifikation af brugerne og mål i udviklingsarbejdet (Merit og Nielsen, 2006). Repræsentationer af brugerne baseret på indsamlet data et forsøg på at operationalisere den empiriske virkelighed Personas er dermed både anvendelige internt undervejs i målgruppeanalysen, som formidlingsværktøj ved overlevering og som repræsentation for den reelle slutbruger videre i udviklingsprocessen. Anskueliggør en målgruppe uden at placere den i prækonstruerede modeller.

31 GODE RÅD Visualiser din persona: Arbejd med billeder sammen dine persona-beskrivelser. Dette gør formidlingen nemmere og gør idealtyperne mere levende og realistiske. Giv dine personaer navne. Giv din læser en opsummering af din persona. Vær specifik i beskrivelsen af dine personas - dette gør dem mere troværdige. BASER DINE PERSONAS PÅ DIN EMPIRI - ellers er værdien af dem begrænset. OG HUSK AT BRUGE DEM:-)

32 SÆT ANSIGT PÅ

33 VISUALISER

34 Camilla & Jesper, 39 og 35, Lyngby, De selvkørende Claus, 44, Bjerringbro, De velvillige Johannes, 20, Odense, De unge borgere Amina, 56, Kolding, De tøvende Verner, 71, Glamsbjerg De IT-fremmede Florian, 35, Odense, I Danmark for en periode Kilde:

35 CLAUS, 44, BJERRINGBRO Claus er 44 år og bor på et nedlagt landbrug i en lille landsby uden for Bjerringbro. Her har han også har sit Her har han også har sit tømrerfirma.

36 FAMILIE OG ARBEJDE Claus var i mange år gift med Berit, men de blev skilt for et år siden. Sammen har de børnene Freja og Rasmus, som er hos Claus hver anden uge fra torsdag til mandag morgen. Claus bruger meget tid på sin virksomhed, hvor han har én fastansat medarbejder og indimellem flere løse. I fritiden er han fodboldtræner for miniputterne i den lokale fodboldklub. Freja og Rasmus spiller heldigvis begge på samme miniputhold. Selv om børnene er hos Berit de fleste hverdage er det Claus, der kører dem til træning. Claus kunne godt tænke sig en kæreste, så han har lagt en profil på et datingsite, men han har endnu ikke taget sig sammen til et møde.

37 HOLDNING TIL SELVBETJENING Claus bruger nettet til det meste og betjener gerne sig selv. Han vil helst betjene sig selv, men han har haft en dårlig oplevelse med selvbetjening og det har gjort ham bekymret for, om der opstår fejl. Så hvis der er risiko for, at noget kan gå galt, så vil han foretrække personlig kontakt. Ja, jeg bruger NemID, den bruger jeg, når jeg skal logge mig ind på netbank og når jeg skal logge mig på skoleportalen, og når jeg skal bruge borger.dk.

38 IT OG DEVICES Har NemID Har netbank Har e-boks, men bruger den sjældent Benytter skoleportalen/forældreintra Har en smartphone og har downloadet flere apps. Han læser sportsnyheder på telefonen Claus køber gerne ting online, men kun hvis han kender mærket i forvejen Jeg skulle flytte, og det gjorde jeg over nettet, men så tror jeg, at der skete en fejl. Det ville nok aldrig være sket, hvis jeg ikke have gjort det over nettet. Der sker aldrig den slags fejl ved personlig kontakt. Facebook 2 bærbare 3 stationære Har en lille hjemmeside til sin virksomhed, som han selv vedligeholder

39 MOTIVATION Claus vil rigtig gerne betjene sig selv, og han vil gerne have vished om, at han gør det rigtigt. Han synes, at sprogbrugen på de offentlige hjemmesider kan være meget indviklet. TILGÆNGELIGT Jamen, jeg er egentlig ikke så tit i kontakt med det offentlige! Det er faktisk kun SKAT og skole, og vist ellers aldrig. Claus kan have et handicap. Løsninger skal derfor udarbejdes, så de tager hensyn til særlige behov, og at brugerne kan anvende kompenserende hjælpemidler. Denne hensyntagen til nogle gruppers særlige behov kan bl.a. sikres via vejledningen for tilgængeligt webindhold (WCAG).

40 HUSK AT BRUGE DEM

41

42

43 SÆT PERSONAERNE I SPIL Personaerne kan bl.a. anvendes til: Beskrivelse af målgrupper (gerne flere) Beskrivelse af positiv oplevelse af produkt Beskrivelse af negativ oplevelse af produkt Det kan du bl.a. gøre ved hjælp af scenarier hvor du bl.a. kan arbejde med nuværende brugssituationer og arbejdsgange som kan belyse problemområder. Scenarierne skal beskrives som en fortælling over en persona i den situation der har med produktet at gøre. Scenarierne kan frem for alt synliggøre sammenhænge og forskelle, der måske er svære at få øje på i virkeligheden. Og de kan samtidig hjælpe til at sætte et koncept i spil og levendegøre det - stille det spørgsmål.

44 SCENARIER

45 SCENARIER

46 SCENARIER

47 PAUSE 10 minutter

48 JQUERY write less, do more

49 JQUERY Kort præsentation

50 FORSKELLIGE LAG Præsentation CSS3 Leverer information om, hvordan dokumentet skal se ud Beskriver strukturen i dokumentet Tilføjer interaktivitet, instant feedback og dynamik Struktur HTML5 Adfærd F.eks. JavaScript, jquery, Ajax Leverer indhold via database- Forespørgsler, beregninger osv. Dynamisk F.eks. PHP, mysql

51 JQUERY Document Object Model (DOM) Et Javascript-bibliotek med et utal af features, der kan bruges til at forbedre brugeroplevelsen Tilføjes som regel i <head> - eller lige inden </body> <script type="text/javascript" src="jquery js"></script> Kommandoer, der kalder på elementer, skriver funktioner og tilføjer adfærd (interaktivitet, feedback og dynamik). Forholdsvist nemt. Simpel syntaks. Afsindigt veldokumenteret!

52 JQUERY - BEGYNDELSEN $(document).ready(et eller andet); $() Kalder, at nu gælder det jquery document Melder, at vi arbejder i selve HTML-dokumentet.ready(); En funktion eller handling, der skal ske, når dokumentet er klart I parantesen er begivenheden/event, som sker, when ready Semikolon afslutter handlingen

53 JQUERY - BEGYNDELSEN $(document).ready(et eller andet); Det er i ready()-funktionen, at selve adfærden beskrives. Til det brugesfunction(){} som tilføjes ready-parantesen I function s parantes skrives HTML-elementet, man vil gøre til objekt. I tuborgklammerne skrives handlingen: $(document).ready(function(){ $( HTML-element ).handling(værdi); });

54 JQUERY - SYNTAKS 1. $(document).ready(function() { 2. $(thingtoclick).event(function() { 3. $(thingtoaffect).effect(); 4. }); 5. });

55 FUNKTIONER $() En slags handling Gør det i parantes til et jquery-objekt jquery kan kun påvirke elementer, der er gjort til objekter Eksempler: $("#header") $("h3") $("ul li") $("div#content.photo")

56 OG NU TIL NOGET HELT NYT OG NU TIL NOGET HELT NYT Demoer

57 JQUERY CORE jquery.com

58 JQUERY USER INTERFACE jqueryui.com

59 JQUERY FOR DESIGNERE webdesignerwall.com/demo/jquery

60 JQUERY ANIMATION TUTORIALS vandelaydesign.com/blog/web-development/jquery-animation-tutorials

61 JQUERY II JQUERY II Hvordan I kan bruge jquery

62 INSPIRATION Google Vær opmærksom på jquery-version i tutorials.

63 GRUPPEDANNELSE Deadline i morgen, fredag d. 25. oktober

64 BESØG EVT. HOLD 2 SENERE Hvis I mangler et eller flere gruppemedlemmer Hvis I mangler gruppe Hvis I mangler inspiration til case Hvor, hvad og hvornår? Auditorium 4 Case-præsentation: kl. 16 Gruppedannelse: kl. 18

65 INDIVIDUELLE ØVELSER INDIVIDUELLE ØVELSER Mulighed for at intensiveret hjælp i dag

66 TA S SAMLET I 4A56PC Hvis du mangler at få godkendt en eller flere øvelser Hvis du har lyst og kan undvære din gruppe Hvis du gerne vil have det afsluttet og i gang med projekt Deadline for godkendelse er d. 29. november, men: Rart at få det på plads, inden kurserne spidser til Spørgsmål?

67 MÅLGRUPPER Dagens gruppeøvelse er frivillig, men anbefales

68 AFRUNDING Individuelle øvelser: 4A56PC Gruppeøvelse: bit.ly/ddkp13_maalgrupper (eller via bloggen)

WEBDESIGN OG WEBKOMMUNIKATION

WEBDESIGN OG WEBKOMMUNIKATION WEBDESIGN OG WEBKOMMUNIKATION 22. marts 2012 #8: Brugercentreret design og målgrupper Webdesign & webkommunikation #8, IT Universitetet F2012, Sigurd Trolle Gronemann PROGRAM FOR I DAG 1. Introduktion

Læs mere

Kommuneportal Lejre Kommune Scenarier om brugeradfærd og behov

Kommuneportal Lejre Kommune Scenarier om brugeradfærd og behov Kommuneportal Lejre Kommune Scenarier om brugeradfærd og behov I det følgende præsenteres seks personas og dertilhørende scenarier for personaernes behov og adfærd i forhold til brug af Lejre Kommunes

Læs mere

Erfaringer fra Personas miniprojekt 2013 Maj 2013

Erfaringer fra Personas miniprojekt 2013 Maj 2013 Erfaringer fra Personas miniprojekt 2013 Maj 2013 Lene Nielsen lene@itu.dk IT Universitet Center for Personaforskning og -anvendelse Hold masken 24/05/13 2 Hvorfor personas? Fordi vi designer @l mennesker

Læs mere

Kommunen på sociale medier - hvordan? - Og hvad siger borgerne? SnitkerGroup 8. + 9. januar 2013. af brugervenlighedskonsulent Thomas Visby Snitker

Kommunen på sociale medier - hvordan? - Og hvad siger borgerne? SnitkerGroup 8. + 9. januar 2013. af brugervenlighedskonsulent Thomas Visby Snitker Kommunen på sociale medier - hvordan? - Og hvad siger borgerne? SnitkerGroup 8. + 9. januar 2013 af brugervenlighedskonsulent Thomas Visby Snitker Kort om SnitkerGroup Markedsledende i Danmark indenfor

Læs mere

Introduktion til problemfelt. Konceptbeskrivelse

Introduktion til problemfelt. Konceptbeskrivelse Introduktion til problemfelt Med udgangspunkt i eksisterende byrumsprojekter som eksempelvis Skab din by og Givrum.nu, ønsker vi selv at bidrage med et koncept, som skal være med til at åbne op for diskussionen

Læs mere

Camilla & Jesper. De selvkørende 1

Camilla & Jesper. De selvkørende 1 Camilla & Jesper De selvkørende 1 Hvis de bare lader mig være i fred, så skal jeg nok selv finde ud af det. Jeg kan jo betale min egen skat. Jeg kan selv finde en daginstitution. Jo mindre kontakt, jo

Læs mere

Udviklingen af Personas og en bedre digital service

Udviklingen af Personas og en bedre digital service Udviklingen af Personas og en bedre digital service Om Snitkergroup: Brug brugerne! Idéfase: find idéen Hvem er brugerne og hvad er deres behov? Workshops Feltstudier Konceptfase: test konceptet VIL brugerne

Læs mere

Kontakt til den offentlige sektor

Kontakt til den offentlige sektor Camilla & Jesper De selvkørende 1 Hvis de bare lader mig være i fred, så skal jeg nok selv finde ud af det. Jeg kan jo betale min egen skat. Jeg kan selv finde en daginstitution. Jo mindre kontakt, jo

Læs mere

Sociale medier. Seks trin til bedre indhold

Sociale medier. Seks trin til bedre indhold Sociale medier Seks trin til bedre indhold Med inspiration fra Sig du kan li mig Indholdsstrategi for sociale medier af Astrid Haug. Middelfart Sparekasse 2017 1 Kend dit formål Hvad vil du opnå med din

Læs mere

MARITIME PROFESSIONALS, ASHORE AND AT SEA. Online Identitet. 29-03-2011 www.job2sea.com 1

MARITIME PROFESSIONALS, ASHORE AND AT SEA. Online Identitet. 29-03-2011 www.job2sea.com 1 Online Identitet 2011 29-03-2011 www.job2sea.com 1 Online Identity The social web, i.e. the usage of the web to support the social process, represents a space in which people have the possibility to express

Læs mere

Hvorfor og hvordan brugerinddragelse i offentlig selvbetjening? Ulla Tønner, Senior UX konsulent i Charlie Tango

Hvorfor og hvordan brugerinddragelse i offentlig selvbetjening? Ulla Tønner, Senior UX konsulent i Charlie Tango 1 2 Hvorfor og hvordan brugerinddragelse i offentlig selvbetjening? Ulla Tønner, Senior UX konsulent i Charlie Tango Charlie Tango udvikler brugerdrevne digitale oplevelser INVESTIGATE SYNTHESIZE IDEATE

Læs mere

1. Indledning. 2. Laswell s fem spørgsmål. Hvem (afsender) Siger hvad (budskab)

1. Indledning. 2. Laswell s fem spørgsmål. Hvem (afsender) Siger hvad (budskab) Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Laswell s fem spørgsmål... 2 Hvem (afsender)... 2 Siger hvad (budskab)... 2 I Hvilken Kanal (Mediet)... 3 Til Hvem (Modtageren)... 3 Og Med Hvilken Effekt (Virkningen)...

Læs mere

Selvvalgt Projekt. ( Det smager godt ) af Ke vin Hartmann, Hold 305.

Selvvalgt Projekt. ( Det smager godt ) af Ke vin Hartmann, Hold 305. Selvvalgt Projekt. ( Det smager godt ) af Ke vin Hartmann, Hold 305. 1 Kommunikationsplan: Kommunikationsmål, afsender og genre Hvad ønsker afsender at opnå med webstedet?: Afsender ønsker at have en mad

Læs mere

Brugervenlighed som en fast del af udviklingsprocessen

Brugervenlighed som en fast del af udviklingsprocessen Brugervenlighed som en fast del af udviklingsprocessen Ingrid Haug, 10. marts 2010 Hvorfor dette oplæg? Brugervenlige produkter opnås kun ved at arbejde målrettet med brugervenlighed Alt for sjældent er

Læs mere

DESIGN TIL DIGITALE KOMMUNIKATIONSPLATFORME. 10. Oktober 2013 #6 Designproces + Projektstart

DESIGN TIL DIGITALE KOMMUNIKATIONSPLATFORME. 10. Oktober 2013 #6 Designproces + Projektstart DESIGN TIL DIGITALE KOMMUNIKATIONSPLATFORME 10. Oktober 2013 #6 Designproces + Projektstart DAGEN I DAG Designprocessen [Pause] Om delaflevering Gruppedannelse [Pause] Gruppeøvelse og projektstart DESIGNPROCESSEN

Læs mere

Mogens Jacobsen / moja@itu.dk

Mogens Jacobsen / moja@itu.dk BIID11 Lektion 7 Personas & scenarios Mogens Jacobsen / moja@itu.dk Dagens program 2 8:00-8:20: Exemplarium 10,11 og 12 8:20-8:30: Feedback på visioner 8:30-8:50: Dourish kap 4. 8:50-9:00 Pause 9:00-10.00

Læs mere

Design Thinking i den daglige praksis. 21. September 2018

Design Thinking i den daglige praksis. 21. September 2018 Design Thinking i den daglige praksis 21. September 2018 Plan for dagen 09.00 09.15: Velkomst og opstart 09.15 10.00: Intro til teorien bag Design Thinking 10.00 10.15: Pause 10.15 12.00: Ane Schjødt Koch

Læs mere

Content Driven Web Design - Et tværfagligt forløb med fokus på UX, UI og Development

Content Driven Web Design - Et tværfagligt forløb med fokus på UX, UI og Development Content Driven Web Design - Et tværfagligt forløb med fokus på UX, UI og Development 22.08.2016-11.11-2016 Fra webmaster til UX, UI og Development Webdesign- og udvikling er en tværfaglig disciplin, og

Læs mere

Digitale Sexkrænkelser

Digitale Sexkrænkelser Digitale Sexkrænkelser AT FORTÆLLE OM DET OG BEDE OM HJÆLP LEKTION #4 Et undervisningsmateriale udviklet af Digitale Sexkrænkelser At fortælle om det og bede om hjælp INTRODUKTION 3 FORMÅL 3 LÆRINGSMÅL

Læs mere

Procesbeskrivelse - Webprogrammering

Procesbeskrivelse - Webprogrammering Procesbeskrivelse - Webprogrammering Indholdsfortegnelse Forudsætninger... 1 Konceptet... 2 Hjemmesiden... 2 Server-side... 3 Filstrukturen... 3 Databasehåndtering og serverforbindelse... 4 Client-side...

Læs mere

IndentifyIT Survey Rapport

IndentifyIT Survey Rapport IndentifyIT Survey Rapport af Andreas Stjerneklar Kristensen Login: Knankr23 Email: Andreas.kristensen@gmail.com SurveyID: ASKsurvey3 Løsning findes på http://andreasstjerneklar.dk/#nav=spørg eskema Portfolio

Læs mere

Februar, 2016 Julie Hjarbæk Poulsen, Koncern Digital PERSONAS OG PERSONALISERING

Februar, 2016 Julie Hjarbæk Poulsen, Koncern Digital PERSONAS OG PERSONALISERING Februar, 2016 Julie Hjarbæk Poulsen, Koncern Digital PERSONAS OG PERSONALISERING AGENDA Hvad er personas? Hvorfor personas? 10 skridt til personas Erfaringer fra huset En begyndelse En case for personas

Læs mere

Marie Baad Holdt, chefkonsulent i Ingerfair

Marie Baad Holdt, chefkonsulent i Ingerfair Marie Baad Holdt, chefkonsulent i Ingerfair marie@ingerfair.dk Hvem er I? Navn Hvad laver I Hvorfor er I på kurset Hvordan bruge I selv sociale medier? Sociale Medier i Danmark https://www.youtube.com/watch?v=axudlxyyawq

Læs mere

Serviceoplevelser i biblioteket

Serviceoplevelser i biblioteket Serviceoplevelser i biblioteket Fagligt Udviklingsforløb, efterår 2011 Velkommen Agenda 9.00-10.30 Velkomst: Introduktion til forløbet tankerne bag udviklingsforløbet 10.30-10.45 Pause 10.45-12.00 Workshop

Læs mere

Salg med LinkedIn Online kursus 2. Del

Salg med LinkedIn Online kursus 2. Del Salg med LinkedIn Online kursus 2. Del Leadgenerering Kursus : Salg med LinkedIn nr. 2 Dato: oktober 2012 linkedin.com/in/olebachandersen Introduktion til kurset det praktiske 4 frokost webinars af30 min

Læs mere

TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE. 26.01.15 Norsk Friidrett - kompetansehelg

TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE. 26.01.15 Norsk Friidrett - kompetansehelg TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE Talentudvikling er en kerneudfordring Idrettsklub Talent-identifikation Sætter potentialet i centrum Talent i biologisk perspektiv Sætter potentialet i centrum

Læs mere

Ole Gregersen 26. november 2009 IT Universitetet

Ole Gregersen 26. november 2009 IT Universitetet Ole Gregersen 26. november 2009 IT Universitetet Hvorfor er det relevant at arbejde med? 5 minutter med sidemanden Kvalitetsegenskab Risikostyring Oplevelsesdesign En kontrolleret designproces Et brugercentreret

Læs mere

DIGITAL MARKEDSFØRING

DIGITAL MARKEDSFØRING DIGITAL MARKEDSFØRING HVEM ER HAM DEN SKALDEDE? Dennis Pape 44 år, Gift med Majken, 3 børn EDB-assistent Multimediedesigner HD afsætning Sparekassen Farsø ReStudy IDEmøbler Stofa Ejer af SOLO marketing

Læs mere

NEMID IMAGEMÅLING 2013 MEC - OKTOBER 2013

NEMID IMAGEMÅLING 2013 MEC - OKTOBER 2013 NEMID IMAGEMÅLING 2013 MEC - OKTOBER 2013 # METODE METODE Evaluering af holdningen til NemID MÅLGRUPPE Målgruppen er personer i aldersgruppen 18 år+, svarende til godt 4,4 millioner danskere. DATAINDSAMLING

Læs mere

Målgrupper. Af Phuong og Camilla

Målgrupper. Af Phuong og Camilla Målgrupper Af Phuong og Camilla Målgrupper En målgruppe eller et segment, er en gruppe af kunder eller mulige købere, som en virksomhed retter sin markedsføring imod. Det er vigtigt for en virksomhed at

Læs mere

DANSKERNES TV BRUG. Mette Breith, Research Director & Martin Meik, Business Development Director Starcom

DANSKERNES TV BRUG. Mette Breith, Research Director & Martin Meik, Business Development Director Starcom DANSKERNES TV BRUG Mette Breith, Research Director & Martin Meik, Business Development Director Starcom GENERELT FOR DANSKERNE TV SEENING I DAGENS DANMARK TV et har ikke længere vores fulde opmærksomhed

Læs mere

Salg med LinkedIn Online kursus 1. Del

Salg med LinkedIn Online kursus 1. Del Salg med LinkedIn Online kursus 1. Del Vi går i gang præcis kl. 12 Kursus : Salg med LinkedIn nr. 1 Dato: september 2012 linkedin.com/in/olebachandersen Introduktion til kurset det praktiske 4 frokost

Læs mere

Delaflevering FUA.4 Betina Korsbro, Mi Louise Hansen, Jesper Led Lauridsen og Knud Back

Delaflevering FUA.4 Betina Korsbro, Mi Louise Hansen, Jesper Led Lauridsen og Knud Back Delaflevering FUA.4 Betina Korsbro, Mi Louise Hansen, Jesper Led Lauridsen og Knud Back 1 Indhold 1.1 Generelt i forhold til projektet 1.1.1 Problemformulering Kalundborg kommune har gennem de senere år

Læs mere

FREMTIDENS BIBLIOTEKER Målgruppebaseret viden til biblioteksudvikling. Formidlingskonference Nørrebro teater 5. marts 2014

FREMTIDENS BIBLIOTEKER Målgruppebaseret viden til biblioteksudvikling. Formidlingskonference Nørrebro teater 5. marts 2014 FREMTIDENS BIBLIOTEKER Målgruppebaseret viden til biblioteksudvikling Formidlingskonference Nørrebro teater 5. marts 2014 1 Disposition 1. Undersøgelsens formål og metode 2. De ti målgrupper 3. Målgruppernes

Læs mere

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Som forældre er det vigtigt at du: Accepterer at medierne er kommet for at blive og er en del af børn og unges virkelighed. Så vis dem

Læs mere

Delaflevering. Webdesign og webkommunikation, (hold 2), IT Universitetet, f2011. Kim Yde, kyd@itu.dk. Kenneth Hansen, kenhan@itu.

Delaflevering. Webdesign og webkommunikation, (hold 2), IT Universitetet, f2011. Kim Yde, kyd@itu.dk. Kenneth Hansen, kenhan@itu. Delaflevering Webdesign og webkommunikation, (hold 2), IT Universitetet, f2011. Kim Yde, kyd@itu.dk Kenneth Hansen, kenhan@itu.dk 1 Indholdsfortegnelse Problemfelt - Problemformulering... 3 Målgruppe...

Læs mere

Brugerdreven innovation

Brugerdreven innovation Brugerdreven innovation Hvad vil det sige at inddrage brugerne? Kristina Risom Jespersen Aarhus Universitet 11/11/2008 Dansk Design Center Kick-off 1 11/11/2008 Dansk Design Center Kick-off 2 1 11/11/2008

Læs mere

Hvad er det vigtigste, Grethe skal vide?

Hvad er det vigtigste, Grethe skal vide? Hvad er det vigtigste, Grethe skal vide? DIALOG Kommunikation Pia Thomsen, kommunikationsrådgiver KL s Kommunikationsdøgn 2016 Twitter: #komdogn16 / @dialogkomdk Hvordan kan I bruge personaer som middel

Læs mere

3. PROJEKT, 2 SEMESTER

3. PROJEKT, 2 SEMESTER 3. PROJEKT, 2 SEMESTER Bruger undersøgelse, af sociale medie. KENDSKAB TIL OG BRUG AF ONLINE SOCIALE MEDIER FORENINGEN AF DANSKE INTERAKTIVE MEDIER, FÅET TIL OPGAVE AT AFDÆKKE DANSKERNES BRUG AF SOCIALE

Læs mere

Specialiseringen Rapport Lavede Af Rasmus R. Sørensen Side 1 af 6

Specialiseringen Rapport Lavede Af Rasmus R. Sørensen Side 1 af 6 Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INTRO 3 STARTEN AF SPECIALISERINGEN 3 ANKOMST TIL SKOTLAND 4 DATABASER 5 NETVÆRK 5 INTERAKTION 5 AFSLUTNING AF SPECIALISERINGEN 5 KONKLUSION 6 Side

Læs mere

BRUGERCENTRERET DESIGN.

BRUGERCENTRERET DESIGN. BRUGERCENTRERET DESIGN. AGENDA. Velkomst og introduktion Brugercentreret design Kaffepause og netværk Implementering af brugercentreret design i en virksomhed Afslutning BRUGERVENLIGHED. BRUGERVENLIGHED.

Læs mere

NEMID IMAGEMÅLING 2014 ANALYTICS & INSIGHTS - OKTOBER 2014

NEMID IMAGEMÅLING 2014 ANALYTICS & INSIGHTS - OKTOBER 2014 NEMID IMAGEMÅLING 2014 ANALYTICS & INSIGHTS - OKTOBER 2014 # METODE METODE Dataindsamling & Målgruppe Målgruppe Målgruppen er personer i aldersgruppen 18 år+, svarende til godt 4,4 millioner danskere.

Læs mere

Datatekniker med programmering som speciale

Datatekniker med programmering som speciale Datatekniker med programmering som speciale H2 H1 varer ti uger bestående af ti uddannelsesspecifikke fag. Indhold På H2 er der fokus på at integrere Objektorienteret Programmering i dine programmer. Fagene

Læs mere

Undervisningsplan. Side 1 af 17. Termin Rybners Tekniske Gymnasium. Uddannelse. Fag og niveau. Informationsteknologi B

Undervisningsplan. Side 1 af 17. Termin Rybners Tekniske Gymnasium. Uddannelse. Fag og niveau. Informationsteknologi B Undervisningsplan Termin 2014-2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Rybners Tekniske Gymnasium HTX Informationsteknologi B Jeppe Moritz Led, Jens Ahlmann Hansen E13 Oversigt over undervisningsforløb

Læs mere

Målgruppeanalyse-kursus aften forårssemestret kursusplan 2010

Målgruppeanalyse-kursus aften forårssemestret kursusplan 2010 Målgruppeanalyse-kursus aften forårssemestret kursusplan 2010 Pr. 21.01.09 nu med sidetal på Fokusgrupper både 1. og 2. udgave. Se aktuelle ændringer og andet på: http://maalgruppe.wordpress.com Generelt

Læs mere

INNOVATION. BLOGS. KU. DK

INNOVATION. BLOGS. KU. DK $ SPØRGEGUIDE TIL BRUGERTEST INNOVATION. BLOGS. KU. DK Katapult og Katalyst interviewer ca. 8 brugere af innovation.blogs.ku.dk for at samle viden om deres adfærd og behov i relationen til udvikling og

Læs mere

Sociale medier 2013. Danskernes holdning til og brug af sociale medier

Sociale medier 2013. Danskernes holdning til og brug af sociale medier Sociale medier 2013 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Agenda Baggrund og metode Brugen af sociale medier De forskellige tjenester Segmentering Kommerciel involvering på sociale medier Fremtiden

Læs mere

Notat. Brug personas til at leve dig ind i brugernes liv

Notat. Brug personas til at leve dig ind i brugernes liv Notat SEGES P/S Koncern Digital Datadreven informationsformidling, personas og personalisering Ansvarlig JUPO Oprettet 17-03-2016 Projekt: 7464, Digitale relationer og datadreven informationsformidling

Læs mere

Velkommen som ung i Nykredit

Velkommen som ung i Nykredit Dig og dine penge Velkommen som ung i Nykredit Som ung i Nykredit har du en Ung Konto, som du kan beholde, indtil du fylder 36 år. Med den kan du få hjælp til at holde styr på økonomien, mens du er ung,

Læs mere

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012.

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. Din vært: Ole Bach Andersen linkedin.com/in/olebachandersen Salg med LinkedIn Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg Introduktion til kurset det

Læs mere

Mobil borgerbetjening på borger.dk Martin Høegh Mortensen

Mobil borgerbetjening på borger.dk Martin Høegh Mortensen Mobil borgerbetjening på borger.dk Martin Høegh Mortensen Jeg vil gerne tale om 1. Det mobile landskab lige nu og vejen dertil set fra en digitaliseringsmyndighed 2. Brugeroplevelsen på Borger.dk i dag

Læs mere

Curriculum Vitae. Resumé: Erfaring:

Curriculum Vitae. Resumé: Erfaring: Resumé: Mine spidskompentencer og passion er idéudvikling, konceptudvikling, prototyping, interaktionsdesign og digitale kommunikationsstrategier. Jeg har erfaring med strategisk planlæg-ning af kommunikation

Læs mere

IT Sikkerhed. Digital Mobning.

IT Sikkerhed. Digital Mobning. IT Sikkerhed. Nu i dag hvor vores computer næsten er tilkoplet hinanden 24/7 er det vigtigt at kunne beskytte sin compuder / server mod spyware, virus, spam og skam. Til det er vi gået i gang med at arbejde

Læs mere

Informations teknologi B Design for målgruppen Vejleder: Karl Bjarnason Navn: Devran Kücükyildiz Klasse: 2,4

Informations teknologi B Design for målgruppen Vejleder: Karl Bjarnason Navn: Devran Kücükyildiz Klasse: 2,4 Informations teknologi B Design for målgruppen Vejleder: Karl Bjarnason Navn: Devran Kücükyildiz Klasse: 2,4 Dato: 01-05-2009 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Laswell s fem spørgsmål... 3 3. Persona...

Læs mere

Terese B. Thomsen 1.semester Formidling, projektarbejde og webdesign ITU DMD d. 02/11-2012

Terese B. Thomsen 1.semester Formidling, projektarbejde og webdesign ITU DMD d. 02/11-2012 Server side Programming Wedesign Forelæsning #8 Recap PHP 1. Development Concept Design Coding Testing 2. Social Media Sharing, Images, Videos, Location etc Integrates with your websites 3. Widgets extend

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige V/ Anders Thise Holm Cand.mag. i arbejdslivsstudier og psykologi Partner og konsulent i TeamKompagniet Foredragsholder i ledfrivillige.dk Aktiv frivillig HR-leder

Læs mere

Cindie Mortensen, Merete Koudahl, Pernille Tramp Webdesign, gruppeprojekt exercise 7. Menu A/S

Cindie Mortensen, Merete Koudahl, Pernille Tramp Webdesign, gruppeprojekt exercise 7. Menu A/S Menu A/S Problemfelt MENU A/S (MENU) er en dansk design virksomhed og producent. MENU har specialiseret sig indenfor skandinavisk design samt deres evige stræben efter at lave noget originalt. De repræsenterer

Læs mere

SOCIALE MEDIER INDHOLDSPRINCIPPER

SOCIALE MEDIER INDHOLDSPRINCIPPER SOCIALE MEDIER INDHOLDSPRINCIPPER 2016 #1 Hvad er formålet? Hvad vil jeg opnå med indsatsen? #1 Hvad er formålet med din indsats og hvad vil du opnå med den? HOW TO Definér dit mål. Derefter hvordan du

Læs mere

DEN RENE VARE EFTER LUKKETID. Janni, Tobias, Camille og Soffi

DEN RENE VARE EFTER LUKKETID. Janni, Tobias, Camille og Soffi DEN RENE VARE EFTER LUKKETID Janni, Tobias, Camille og Soffi 1 Ide, historie og ramme: Program: Vi har valgt at lave et cross media koncept for forbrugerprogrammet Den Rene Vare. Både fordi opgaven foreskrev,

Læs mere

Konverteringsoptimering af selvbetjening på vejle.dk

Konverteringsoptimering af selvbetjening på vejle.dk Konverteringsoptimering af selvbetjening på vejle.dk Marco Bjørslev Jensen Konsulent hos Oxygen Software Konverteringsoptimering Primære værktøjer: Webanalyse + Persuasive design Tidligere Region Syddanmark

Læs mere

kender i det? Travl hverdag Intet tid Online-shopping Manglende følelse og fornemmelse af produkter

kender i det? Travl hverdag Intet tid Online-shopping Manglende følelse og fornemmelse af produkter kender i det? Travl hverdag Intet tid Online-shopping Manglende følelse og fornemmelse af produkter appen Se produkter Visuelt udtryk af møbler Gør-det-selv Inspiration Følelse og fornemmelse af produkter

Læs mere

IT og Kommunikation. Workshop om planlægning af prototype forløb. 24.10.13 Rikke Okholm

IT og Kommunikation. Workshop om planlægning af prototype forløb. 24.10.13 Rikke Okholm IT og Kommunikation Workshop om planlægning af prototype forløb 24.10.13 Rikke Okholm Program Introduktion Tilgange og eksempler på metoder Workshop: Planlægning af prototypetest Brainstorm over jeres

Læs mere

Lederskab Modstand mod forandringer. LAB 4 - formål. Hvilke former for modstand oplever I?

Lederskab Modstand mod forandringer. LAB 4 - formål. Hvilke former for modstand oplever I? LAB 4 - formål At få forståelse for både den klassisk styrings tankegang til forandringsledelse (Kotter) og en mere dynamisk, procesorienteret og flertydig tilgang til at håndtere kaos, forandringer og

Læs mere

Forelæsning den 18. marts 2002

Forelæsning den 18. marts 2002 1. Spørgsmål & Svar Forelæsning den 18. marts 2002 2. Contextual Design Part 6 Prototyping 3. Systemudvikling via Prototyper. Systemarbejde, E85, Frøkjær 1985, 12 p. Findes på kursets hjemmeside 4. To

Læs mere

Konverteringsoptimering af selvbetjening på vejle.dk

Konverteringsoptimering af selvbetjening på vejle.dk Konverteringsoptimering af selvbetjening på vejle.dk Marco Bjørslev Jensen Konsulent hos Oxygen Software Konverteringsoptimering Primære værktøjer: Webanalyse + Persuasive design Tidligere Region Syddanmark

Læs mere

Behavior Driven Test and Development. ebay Classifieds

Behavior Driven Test and Development. ebay Classifieds Behavior Driven Test and Development ebay Classifieds Det kommer til at handle om User Stories agil udvikling Fokus på adfærd Gherkin syntaks Afgrænsning: Sælger ikke BDD Gør os ikke til eksperter i det

Læs mere

Brugerundersøgelse 2. semester 3. projekt

Brugerundersøgelse 2. semester 3. projekt Brugerundersøgelse 2. semester 3. projekt knmefr5 Mettemarie From mette@byfrom.com http://byfrom.com/survey/survey.html Portfolio: http://byfrom.com/ Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse...s.1 Introduktion...s.2

Læs mere

Design til digitale kommunikationsplatforme-f2013

Design til digitale kommunikationsplatforme-f2013 E-travellbook Design til digitale kommunikationsplatforme-f2013 ITU 22.05.2013 Dreamers Lana Grunwald - svetlana.grunwald@gmail.com Iya Murash-Millo - iyam@itu.dk Hiwa Mansurbeg - hiwm@itu.dk Jørgen K.

Læs mere

Take Away Biblioteket

Take Away Biblioteket Take Away Biblioteket Herning Bibliotekerne er også DIT bibliotek! Vi er hele kommunens bibliotek også selvom du bor langt fra et fysisk bibliotek. Derfor har vi samlet de bedste af vores tilbud, som vi

Læs mere

Strategisk lederkommunikation

Strategisk lederkommunikation Strategisk lederkommunikation Introduktion til kommunikationsplanlægning Hvorfor skal jeg lave en kommunikationsplan? Med en kommunikationsplan kan du planlægge og styre din kommunikation, så sandsynligheden

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

En livline der forbinder nybagte forældre med hospitalet!

En livline der forbinder nybagte forældre med hospitalet! En livline der forbinder nybagte forældre med hospitalet! Udvikling og test af en app for forældre udskrevet tidligt efter fødsel, et Participatory Design projekt. 1 BAGGRUND FOR PROJEKTET 3 Problemstillingen

Læs mere

Studentervæksthus UCL. Kompasset

Studentervæksthus UCL. Kompasset Studentervæksthus UCL Introduktion I Studentervæksthus UCL Skaber du noget nyt med din profession Sætter du din faglighed i spil på nye måder Lærer du at handle på dine idéer Udfordrer du dit talent Udbygger

Læs mere

Snapshots - Metodeworkshop med fart over feltet. Randers Sundhedscenter -tirsdag d. 17. marts 2009

Snapshots - Metodeworkshop med fart over feltet. Randers Sundhedscenter -tirsdag d. 17. marts 2009 Snapshots - Metodeworkshop med fart over feltet Randers Sundhedscenter -tirsdag d. 17. marts 2009 Anne Bøgh Fangel, projektleder Introduktion Bød velkommen og introducerede dagens forløb og projektets

Læs mere

INNOVATIONSAGENTUDDANNELSEN

INNOVATIONSAGENTUDDANNELSEN 5 1 / 1 INNOVATIONSAGENTUDDANNELSEN BRUGERINDDRAGELSE OG INNOVATION 1 / 2 Dagens program Kl. 9.30 Teori om prototyping Workshop: Byg/tegn/formgiv jeres koncepter og løsningsforslag Teori om kvalificering

Læs mere

GRAFISK DESIGN. Diner no. 34 Hjemmeside + Visuel identitet

GRAFISK DESIGN. Diner no. 34 Hjemmeside + Visuel identitet GRAFISK DESIGN Diner no. 34 Hjemmeside + Visuel identitet Diner no. 34 9 Opgavebeskrivelse Fiktive opgave. Redesign af visuel identitet og design af ny hjemmeside. Materialet skal skabe et genkendeligt

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

CURRICULUM VITAE. Hoda Al-Amood, 2014

CURRICULUM VITAE. Hoda Al-Amood, 2014 CURRICULUM VITAE Hoda Al-Amood, 2014 Kontakt info: Navn: Hoda Al-Amood Født: oktober-1974 Civil stand: Samlevende Adresse: Mellemengen 3, 1TV 2980 Kokkedal Telefon: 31 25 04 34 E-mail: hodaal@gmail.com

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Grundlægger af bl.a. RETRO giver dig redskaber og inspiration til ledelsesopgaven baseret

Læs mere

PPHansen.dk. Introduktion til websiden. En fag præsentationsside af Palle Preben Hansen

PPHansen.dk. Introduktion til websiden. En fag præsentationsside af Palle Preben Hansen Introduktion til websiden PPHansen.dk En fag præsentationsside af Palle Preben Hansen Eksamensopgave i Webdesign og Grafiske værktøjer, 5. semester SIV. Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Udviklingsprocessen...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indledning...2. Tidsplan...2. Målgruppe...3. Spørgeskema...3. Kode eksempler...5. Procesbeskrivelse...7. Evaluering...

Indholdsfortegnelse. Indledning...2. Tidsplan...2. Målgruppe...3. Spørgeskema...3. Kode eksempler...5. Procesbeskrivelse...7. Evaluering... 1 Indholdsfortegnelse Indledning...2 Tidsplan...2 Målgruppe...3 Spørgeskema...3 Kode eksempler...5 Procesbeskrivelse...7 Evaluering...8 Bilag - Spørgeskema...9 Indledning - Jeg har som skoleprojekt fået

Læs mere

METODE Dataindsamling & Målgruppe

METODE Dataindsamling & Målgruppe METODE Dataindsamling & Målgruppe Målgruppe Målgruppen er personer i aldersgruppen 18 år+, svarende til ca. 4,5 millioner danskere. Interviews 1500 interviews i målingen. Dataindsamling Dataindsamlingerne

Læs mere

Delaflevering. De Digitale Hippier. Indhold. Frank Holdt og Linh Tran

Delaflevering. De Digitale Hippier. Indhold. Frank Holdt og Linh Tran Delaflevering De Digitale Hippier Frank Holdt og Linh Tran Indhold 1. Indledning... 2 2. Generelt i forhold til projektet... 2 2.1 Beskrivelse af problemfeltet og en problemformulering... 2 2.2 Beskrivelse

Læs mere

kender i det? Travl hverdag Intet tid Online-shopping Manglende følelse og fornemmelse af produkter

kender i det? Travl hverdag Intet tid Online-shopping Manglende følelse og fornemmelse af produkter kender i det? Travl hverdag Intet tid Online-shopping Manglende følelse og fornemmelse af produkter appen Se produkter Visuelt udtryk af møbler Gør-det-selv Inspiration Følelse og fornemmelse af produkter

Læs mere

DREJEBOG 3x Undervisningsforløb a to timer, med indlagt pause. Forløbet er en kombination af oplæg og gruppeøvelser.

DREJEBOG 3x Undervisningsforløb a to timer, med indlagt pause. Forløbet er en kombination af oplæg og gruppeøvelser. DREJEBOG 3x Undervisningsforløb a to timer, med indlagt pause. Forløbet er en kombination af oplæg og gruppeøvelser. Modul 1: Digital Adfærd Hvornår er vi digitale Frame 1: Hvornår er vi digitale Intro:

Læs mere

Ensomhed Folkebevægelsen mod Ensomhed og Mary Fonden Marts 2017

Ensomhed Folkebevægelsen mod Ensomhed og Mary Fonden Marts 2017 Ensomhed Folkebevægelsen mod Ensomhed og Mary Fonden Marts 2017 Heidi Krumhardt Mortensen Claus Rantzau 2017 Side 1 Indhold Undersøgelsen Side 3 Konklusioner og opsummering Side 5 Ensomhed Side 7 Hvornår

Læs mere

Cykelhandler projekt KOM / IT

Cykelhandler projekt KOM / IT 2015 Cykelhandler projekt KOM / IT Indhold Indledning... 2 Tidsplan... 2 Fase 1 - Problemanalyse... 3 Informations problem... 3 Markedsundersøgelse... 3 Analyse af deres eksisterende medieprodukter...

Læs mere

Afsluttende Projekt - Kom/IT

Afsluttende Projekt - Kom/IT 1 Afsluttende Projekt - Kom/IT Rasmus H. Plaep 1 Billedkilde: http://blog.snelling.com/files/2015/01/business-107.jpg Indhold... 0 Indledning... 2 Problemafgrænsning... 2 Problemformulering... 2 Teori...

Læs mere

Bilag B Redegørelse for vores performance

Bilag B Redegørelse for vores performance Bilag B Redegørelse for vores performance Vores performance finder sted i en S-togskupé, hvor vi vil ændre på indretningen af rummet, så det inviterer passagererne til at indlede samtaler med hinanden.

Læs mere

Danskernes foretrukne kommunikationskanaler. Brevet er den foretrukne kommunikationsform, men også e-boks er langt fremme

Danskernes foretrukne kommunikationskanaler. Brevet er den foretrukne kommunikationsform, men også e-boks er langt fremme 1 2 Om undersøgelsen Målingen er gennemført som en repræsentativ befolkningsundersøgelse blandt danskere mellem 18 år og opefter. 1.000 danskere er blevet spurgt. Undersøgelsen er gennemført ved telefoninterviews

Læs mere

Lærervejledning til undervisningsforløbet. Det digitale spejl

Lærervejledning til undervisningsforløbet. Det digitale spejl Lærervejledning til undervisningsforløbet Det digitale spejl Introduktion Det digitale spejl er et undervisningsforløb om net- etikette og digital adfærd. De traditionelle informationskanaler som fx aviser

Læs mere

Beskrivelse af det enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb)

Beskrivelse af det enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb) Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2018-juni 2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Tønder Handelsskole HHX Informatik

Læs mere

METODE HVORFOR OM KORTENE: INNOBA

METODE HVORFOR OM KORTENE: INNOBA METODE HVORFOR KORT HVORFOR OM KORTENE: Dette er en lille samling af udvalgte metoder til brugerorienterede innovationsprocesser. Hvert kort indeholder en metode med angivelse af, hvor i innovationsprocessen,

Læs mere

Chr. Viktor Rasmussen. IT-universitetet. Oktober Chr. Viktor Rasmussen. IT-universitetet. Oktober Chr.

Chr. Viktor Rasmussen. IT-universitetet. Oktober Chr. Viktor Rasmussen. IT-universitetet. Oktober Chr. www.maalgruppeanalyse.dk /b/ viktor@itu.dk Plan for i dag 1. Om mig 2. Om målgruppeanalyse 1 4. MAYA 5. Værktøjer 7. Samlet oversigt 1. Om mig Underviser i Formidling på nettet, IT-sociologi, Usability

Læs mere

Program for dagen. Digital Formidling. Opsamling. De sidste to gange. Hvad er en målgruppe? 3. Møde Den 25. maj 2010. Spørgsmål til projekterne?

Program for dagen. Digital Formidling. Opsamling. De sidste to gange. Hvad er en målgruppe? 3. Møde Den 25. maj 2010. Spørgsmål til projekterne? Digital Formidling 3. Møde Den 25. maj 2010 Program for dagen Kl.9 Velkomst, kaffe Kl.9.15 Målgruppeanalyse Kl.10 Digitale personas Kl.10.30 Pause Kl.10.45 Projektarbejdets faser Kl.11 Præsentation af

Læs mere

Seminar Google Analytics. Google Analytics. Novicell - Præsenteret af Martin Skøtt - @martinskott

Seminar Google Analytics. Google Analytics. Novicell - Præsenteret af Martin Skøtt - @martinskott Google Analytics Novicell - Præsenteret af Martin Skøtt - @martinskott 1 Agenda Basis Analytics Hvem er dine kunder? Find potentialet Rapporteringer Mål på indsatsen Næste version 10 gode råd 2 Hvad er

Læs mere

Debatmøde 7 Hvordan høstes gevinsterne ved borgernes digitale selvbetjening

Debatmøde 7 Hvordan høstes gevinsterne ved borgernes digitale selvbetjening Debatmøde 7 Hvordan høstes gevinsterne ved borgernes digitale selvbetjening fredag den 11. januar 2013 Kommunaløkonomisk Forum 2013 10. & 11. januar 2013 I Aalborg Kongres & Kultur Center Konkret i Gribskov

Læs mere

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk Kan du heller ikke finde rundt i alle de slankekure, du bliver bombaderet med i ugeblade, aviser og tv så se med på min blog, hvor jeg foreløbig har samlet 23 slankekure her kan du finde lige den, der

Læs mere