Regnskabsvejledning for indtægtsregnskab

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regnskabsvejledning for indtægtsregnskab"

Transkript

1 1 Regnskabsvejledning for indtægtsregnskab Indtægtsregnskab Det følger af reglerne for værgemål, at værgen hvert år skal udarbejde et indtægtsregnskab for den person, der er under økonomisk værgemål. Se nærmere herom i værgevejledningens pkt. 6.1, samt i værgemålsbekendtgørelsens 12. Dette betyder, at du som værge skal aflægge regnskab for alle indtægter og udgifter, der har været i det pågældende regnskabsår. Regnskabsåret er kalenderåret, og regnskabet skal sendes til Rigsombuddet senest den 1. juni det følgende år. Se værgevejledningens pkt. 6.3, samt værgemålsbekendtgørelsens 15. Der skal sammen med regnskabet altid indsendes følgende dokumentation: Kopi af årsopgørelse fra TAKS (ársuppgerð) Kopi af formueopgørelse fra TAKS (ognaruppgerð) Kopi af kapitalindtægtsopgørelse fra TAKS (kapitalvinningsuppgerð) Kopi af eventuelle årsopgørelser fra pengeinstitutter Endvidere fremgår det af den enkelte regnskabsrubrik, hvilken form for dokumentation, der skal indsendes. For at lette regnskabsopgaven opfordrer vi til, at alle bilag gemmes. Såfremt du er værge for et mindreårigt barn, henvises der endvidere til værgevejledningens pkt. 6.4, samt værgemålsbekendtgørelsens 16, stk. 2. Formueregnskab Forvalter du som værge endvidere midler, der ikke skal bestyres i en godkendt forvaltningsafdeling, skal du endvidere føre regnskab over denne del af formuen (formueregnskab). Formueregnskabet skal indeholde en opgørelse over de forvaltede midler med angivelse af årets tilgang og afgang. Se nærmere herom i værgevejledningens pkt. 6.3, samt i værgemålsbekendtgørelsens 13. Formueregnskabet skal kun indsendes, såfremt midlerne som du som værge forvalter, er på kr. eller derover. Hovedreglen er, at kontante midler, aktier, obligationer, pantebreve og andre værdipapirer, der er omfattet af værgemålet, skal bestyres i en godkendt forvaltningsafdeling, såfremt midlerne tilsammen udgør kr. eller derover.

2 2 Dette betyder, at såfremt den, der er under værgemål, har en formue på fx kr., forvaltes formuen af dig som værge. Du skal indsætte formuen på en konto i et pengeinstitut, oprettet i navnet på den, der er under værgemål. Der skal således oprettes en separat formuekonto, således at personen under værgemål, både har en indtægtskonto til løbende indtægter og udgifter, samt en formuekonto. Det er kun midler, som pga. deres form kan bestyres i en forvaltningsafdeling, som skal medregnes til grænsen på kr. Hvis fx personen under værgemål har kr. i kontant indestående i en bank samt ejer en ejendom til en værdi af 1,2 mio. kr. forvaltes midlerne af dig som værge. Du skal endvidere som værge være opmærksom på, at forbrug af formue altid kræver Rigsombuddets godkendelse. Vejledningen her er tænkt som en hjælp til at udarbejde et så fyldestgørende indtægtsregnskab som muligt. Er der spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Rigsombuddet, postboks 12, 110 Tórshavn, telefon , dagligt ml. kl og , eller pr. ro@fo.stm.dk Du kan læse mere om værgemål, samt finde regnskabsblanket, samt denne regnskabsvejledning på Rigsombuddets hjemmeside:

3 3 Rubrik 1: Pension, forsikringsydelser m.v. (før skat) Her skal alle årets indtægter som pension, løn m.v. anføres. Det er beløbet inden betaling af skat, ALS, sygeforsikring m.m., der skal anføres, dvs. det fulde bruttobeløb. Værger for børn skal huske at oplyse udbetaling af evt. børnepensioner, samt evt. børnebidrag. Husk at også eventuelle skattefri indtægter skal anføres. Dokumentation i form af pensionsmeddelelse eller kontoudtog, hvoraf bruttobeløbet fremgår, skal vedlægges. Rubrik 2: Renter, udbytter m.m. (før skat) Her skal alle tilskrevne renter på indtægtskonti anføres. Er der ligeledes udbetalt udbytte eller er tilskrevne renter på formuekontoen udbetalt, skal disse ligeledes anføres. Det er rentebeløbet inden betalt skat som skal anføres. Betalt skat af renter anføres i rubrik 7. Dokumentation i form af kontoudtog eller opgørelse fra TAKS skal vedlægges. Rubrik 3: Frigivelse Hvis Rigsombuddet har godkendt forbrug af formue fra formuekontoen, skal det frigivne beløb anføres i denne rubrik. Omfatter godkendelsen en løbende frigivelse, er det kun de beløb der er udbetalt i det pågældende regnskabsår, som skal anføres i denne rubrik. Udgifter vedrørende frigivelsen anføres i rubrik 10. Rubrik 4: Overskydende skat Der skal kun anføres et beløb her, hvis beløbet rent faktisk er udbetalt i regnskabsåret. Som regel vedrørende overskydende skat året før. Dvs. at overskydende skat vedr. skatteåret 2010, som regel bliver udbetalt i foråret 2011 og derfor skal fremgå af regnskabet for Kopi af årsopgørelsen fra TAKS, hvoraf det udbetalte beløb fremgår, skal vedlægges som dokumentation. Rubrik 5: Eventuelle andre indtægter (før skat) I denne rubrik anføres alle andre indtægter, som ikke fremgår af rubrik 1-4. Dokumentation for indtægterne skal vedlægges. Rubrik 6: Årets samlede indtægter (før skat) Beløbene i rubrik 1-5 lægges sammen og det samlede beløb skrives i denne rubrik. Dette beløb skal videreføres til rubrik 14.

4 4 Rubrik 7: Betalt skat m.m. I denne rubrik anføres den samlede betalte skat vedrørende årets indtægter, herunder evt. bidrag til Barsilsskipanin, ALS og sygeforsikring. Såfremt der er betalt restskat i indeværende år vedr. tidligere år, skal dette beløb tillige fremgå af denne rubrik. Dokumentation på betalt skat m.v. skal vedlægges. Dette kan evt. være i form af kontoudtog fra TAKS, banken, eller udskrift fra netbank. Rubrik 8: Boligudgifter I denne rubrik anføres alle udgifter der vedr. bolig. Der kan være tale om udgifter til husleje, afdrag på huslån, udgifter til SEV, olie, forsikringer m.v. Er der tale om, at personen under værgemål både betaler husleje til et bosted, samt har udgifter til en fast ejendom, er det de samlede udgifter der skal fremgå af denne rubrik. Dokumentation for betalte udgifter skal vedlægges, evt. i form af opkrævning vedr. huslån, SEV, olie, forsikringer m.m. Rubrik 9: Private udgifter Se regnskabsarket bagerst i regnskabsblanketten. Det er de samlede private udgifter, som fremgår af regnskabsarket, som skal anføres i denne rubrik. Rubrik 10: Frigivet i henhold til rubrik 3 Såfremt der i årets løb er søgt om tilladelse til at kunne bruge af formuen, skal selve udbetalingen fra formuen anføres i rubrik 3 og de tilhørende afholdte udgifter anføres i denne rubrik. Hvis der fx er søgt om udbetaling af kr., som skal bruges til køb af nye møbler, anføres de kr. i rubrik 3, og den samlede udgift til de nyindkøbte møbler, som måske er kr., anføres i rubrik 10. Dokumentation i form af kvitteringer skal vedlægges. Rubrik 11: Gaver I denne rubrik anføres alle de gaver, der er givet i årets løb. Som værge skal man huske på, at man skal have Rigsombuddets godkendelse til at yde gaver af indtægten. Godkendelse kræves dog ikke, hvis gaven har en ubetydelig værdi. Der er ikke fastsat nogen bestemt beløbsgrænse for, hvornår en gave har en ubetydelig værdi. Sædvanlige og almindelige gaver til jul og fødselsdag til personer, den pågældende er knyttet til, kræver normalt ikke Rigsombuddets godkendelse. Ved tvivl kan Rigsombuddet kontaktes. Dokumentation i form af kvittering skal vedlægges, såfremt der ikke er tale om en pengegave. Rubrik 12: øvrige udgifter I denne rubrik anføres alle andre udgifter, som ikke fremgår af rubrik Dokumentation for udgifterne skal vedlægges. Rubrik 13: Årets samlede udgifter Beløbene i rubrik 7-12 lægges sammen og det samlede beløb skrives i denne rubrik. Dette beløb skal videreføres til rubrik 15.

5 5 Rubrik 14: Årets samlede indtægter Her indskrives beløbet fra rubrik 6. Rubrik 15: Årets samlede udgifter Her indskrives beløbet fra rubrik 13. Rubrik 16: Årets resultat Forskellen mellem rubrik 14 og rubrik 15 indskrives her. Et overskud angives med et plus, og et underskud angives med et minus. Rubrik 17: Startbeholdning ifølge sidste års regnskab Hvis der ikke tidligere er indsendt regnskab, er startbeholdningen lig med det samlede indestående på indtægtskonti, der tilhører personen under værgemål, plus eventuelle kontantbeløb pr. den dato, værgemålet blev iværksat. Er der tidligere indsendt regnskab er startbeholdningen lig med det beløb, som fremgår af det seneste årsregnskab, rubrik 20. Rubrik 18: Årets resultat Her indskrives beløbet fra rubrik 16. Rubrik 19: Overført til formuekonto Såfremt der i årets løb er indsat penge på en evt. formuekonto, skal det samlede indsatte beløb anføres i rubrik 19. Der kan fx være tale om, at saldoen på indtægtskontoen i årets løb er blevet større end kr. og at du som værge, således har flyttet et beløb til formuekontoen. (se forklaring under rubrik B) Rubrik 20: Årets slutbeholdning pr Dette beløb er årets startbeholdning (rubrik 17) plus/minus det beløb der er årets resultat(rubrik 18), fratrukket det der evt. er indsat på formuekontoen (rubrik 19). Resultatet skal indskrives i det kommende års regnskab, rubrik 17. (Næste års startbeholdning) Årets slutbeholdning pr er placeret således: Rubrik A: Her skal den samlede kontantbeholdning anføres. Der kan være tale om, at du som værge, et evt. bosted, samt den person du er værge for, har kontanter liggende. Den samlede kontantbeholdning må dog max. udgøre kr. Rubrik B: Her skal den samlede saldo på indtægtskontoen, samt andre konti anføres. Der kan fx være tale om en almindelig indtægtskonto, hvor personens indtægter og løbende udgifter betales fra. Endvidere kan der være oprettet en konto, som den person du er værge for, selv kan hæve lommepenge fra, og endelig kan bostedet / plejehjemmet ligeledes have en konto de kan disponere over. Det er den samlede saldo af alle disse konti, som skal anføres i rubrik B.

6 6 Den samlede saldo må dog max udgøre kr., eller hvad der derudover må anses for nødvendigt til løbende udgifter. Bestemmelsen betyder, at der samlet på kontiene på et givet tidspunkt gerne må stå mere end kr., hvis pengene skal anvendes til et konkret formål inden for kortere tid. Der må således gerne spares op til en fødselsdag, en ferierejse, møbler eller andet, hvis beløbet skal anvendes i den nærmeste fremtid. Du kan som værge ikke herudover foretage nogen opsparing af indtægterne, uden at det opsparede bliver til formue, der skal bestyres i en forvaltningsafdeling (såfremt den samlede formue er over kr.) eller forvaltes som formue hos dig som værge (såfremt den samlede formue er under kr.) Dokumentation i form af kontoudtog for de forskellige konti skal vedlægges. HUSK at saldoen på en evt. formuekonto ikke skal anføres i denne rubrik. Rubrik C: Andet. Her skal oplyses hvis der for eksempel er et lån imellem dig som værge og den du er værge for. Rubrik D: I alt Beløbet fås ved at lægge rubrikkerne A, B og C sammen. Beløbet skal være lig med årets slutbeholdning i rubrik 20. Regnskabsarket: På dette ark påføres årets udgifter til fx madindkøb, telefon, tøjindkøb osv. Det samlede beløb anføres i rubrik 9. Der skal vedlægges dokumentation i form af kvitteringer. Det er dog ikke ethvert forbrug, der skal dokumenteres. Du kan skrive et sædvanligt beløb til lommepenge i regnskabet uden at skulle vedlægge dokumentation herfor. Det kan ikke nærmere præciseres, hvad et sædvanligt lommepengebeløb er, idet det afhænger af den enkeltes personlige og økonomiske forhold. For nogle vil 300 kr. pr. måned være rigeligt, medens kr. vil være mere realistisk for andre. Lommepenge er f.eks. penge, der er brugt til cigaretter, slik, biografbilletter, småfornødenheder m.v., men derimod ikke beløb der er brugt til f.eks. tøjindkøb, idet beløb brugt på tøjindkøb kræver dokumentation. Denne vejledning er ikke udtømmende. Du er velkommen til at kontakte Rigsombuddet enten pr. ro@fo.stm.dk, eller pr. telefon ml. kl og for yderligere vejledning. Du er ligeledes velkommen til at kontakte Rigsombuddet såfremt du har bemærkninger til denne regnskabsvejledning. Tórshavn den 29. april 2014

INDTÆGTSREGNSKAB. for:

INDTÆGTSREGNSKAB. for: Rigsombudsmanden på Færøerne Regnskabsår (kaldenderår): Journalnummer: INDTÆGTSREGNSKAB for: Navn: P-tal: Adresse: Postnr. og by: Værge(r)s navn, adresse, telefon nr. og evt. e-mail adresse: Regnskabet

Læs mere

INDTÆGTSREGNSKAB. for: Regnskabet skal sammen med de bilag, der er nævnt i skemaet indsendes til: Rigsombuddet, Postboks 12, FO-110 Tórshavn

INDTÆGTSREGNSKAB. for: Regnskabet skal sammen med de bilag, der er nævnt i skemaet indsendes til: Rigsombuddet, Postboks 12, FO-110 Tórshavn Rigsombudsmanden på Færøerne Regnskabsår (kaldenderår): 2012 Journalnummer: 8222-XXX INDTÆGTSREGNSKAB for: Navn: Gerda Jensen P-tal: Adresse: Postnr. og by: 200120-000 Blomstervej 1 222 Blomsterby Værge(r)s

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning side 3. 2. Umyndige, værgemål, værger og værgemålstilsyn side 3. 2.1 Børn og unge side 3

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning side 3. 2. Umyndige, værgemål, værger og værgemålstilsyn side 3. 2.1 Børn og unge side 3 VÆRGEVEJLEDNINGEN - en orientering for værger Indholdsfortegnelse 1. Indledning side 3 2. Umyndige, værgemål, værger og værgemålstilsyn side 3 2.1 Børn og unge side 3 2.2 Voksne under værgemål side 4 2.3

Læs mere

Værgevejledning. - en orientering for værger

Værgevejledning. - en orientering for værger Værgevejledning - en orientering for værger Civilstyrelsen Februar 2009 VÆRGEVEJLEDNING - en orientering for værger Indholdsfortegnelse Side 1. Indledning 3 2. Umyndige, værgemål, værger og værgemålstilsyn

Læs mere

V e j l e d n i n g. værgemålsregnskab. Forvaltningsinstituttet f o r L o k a l e P e n g e i n s t i t u t t e r

V e j l e d n i n g. værgemålsregnskab. Forvaltningsinstituttet f o r L o k a l e P e n g e i n s t i t u t t e r V e j l e d n i n g værgemålsregnskab Forvaltningsinstituttet f o r L o k a l e P e n g e i n s t i t u t t e r Med denne vejledning håber vi at tydeliggøre de regnskabsregler, der gælder for beskikkede

Læs mere

Værgevejledning for Færøerne. - en orientering for værger

Værgevejledning for Færøerne. - en orientering for værger Værgevejledning for Færøerne - en orientering for værger Civilstyrelsen Juni 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Umyndige, værgemål, værger og værgemålstilsyn...4 2.1. Børn og unge...4 2.2. Voksne

Læs mere

Bilag til Kasse- og regnskabsregulativ for Vejen Kommune. Bilag 9: Regler for opbevaring af midler og værdier der administreres for andre

Bilag til Kasse- og regnskabsregulativ for Vejen Kommune. Bilag 9: Regler for opbevaring af midler og værdier der administreres for andre Bilag til Kasse- og regnskabsregulativ for Vejen Kommune Bilag 9: Regler for opbevaring af midler og værdier der administreres for andre 9.1 Baggrund Som hovedregel administrerer klienter og beboere på

Læs mere

Justitsministeriet Civilstyrelsen Statsforvaltningen

Justitsministeriet Civilstyrelsen Statsforvaltningen Justitsministeriet Civilstyrelsen Statsforvaltningen Under 75.000 kr. Over 75.000 kr. (inkl. hus- pension m.v.) Pengeinstitut 10 Forvaltningsafdelinger Danske Forvaltning Forvaltningsinstituttet for Lokale

Læs mere

Personnummer. Skattekommune Qeqqata. Tast selv internet Bankkonto. Reg.nr.

Personnummer. Skattekommune Qeqqata. Tast selv internet     Bankkonto. Reg.nr. Selvangivelse for 2018 Indsendelsesfrist senest 1. maj 2019. Personnummer Ægtefælles personnummer S1 U * Indregnet restskat kr. Vejledning til selvangivelsen Skattekommune Qeqqata Skattekontor, telefon

Læs mere

Principper for økonomistyring bilag 13.2

Principper for økonomistyring bilag 13.2 Bilag 13.2 Forretningsgang for aftaler om administration af borgeres økonomi og for opbevaring af penge og øvrige værdier tilhørende borgere tilknyttet Social- og Sundhedsudvalget. 1. Generelt Denne forretningsgangsbeskrivelse

Læs mere

VEJLEDNING OM REVISION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE

VEJLEDNING OM REVISION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE VEJLEDNING OM REVISION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE 1. Fondslovændringen pr. 1. januar 1992 Ved lov nr. 350 af 6. juni 1991 som ændret ved lov nr. 187 af 23. marts

Læs mere

Boopgørelse. Her skal du være opmærksom på at vælge den rigtige dato for afslutning af boet.

Boopgørelse. Her skal du være opmærksom på at vælge den rigtige dato for afslutning af boet. Eksempel og forklaring på de felter, der af og til kan være tvivl om, når man skal udfylde en boopgørelse Sagsnr. SKS. nr. CPR nr. Afdødes cpr nr. Boopgørelse Opgørelse over aktiver og passiver vedrørende

Læs mere

SLS-kasserer - Vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse

SLS-kasserer - Vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse SLS-kasserer - Vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse [Revideret januar 2019] Indholdsfortegnelse 1. Økonomisk støtte til lokalbestyrelsen... 2 Kassereropgaver i SLS-lokalbestyrelsen...

Læs mere

EKSEMPEL MED FORKLARINGER

EKSEMPEL MED FORKLARINGER Håndskrevne blanketter skal være udfyldt med blokbogstaver og blå kuglepen. Sagsnr. CPR-nr. Opgørelse over aktiver og passiver i boet efter Boopgørelse Navn Adresse Død den Hvis afdøde var gift eller enke/enkemand:

Læs mere

Ansøgning om eftergivelse af skyldige beløb til det offentlige

Ansøgning om eftergivelse af skyldige beløb til det offentlige 1 Ansøgning Om eftergivelse Ansøgning om eftergivelse af skyldige beløb til det offentlige Sådan gør du: udfyld ansøgningsskemaet vedlæg dokumentation for indtægter (de seneste 3 måneder) og udgifter (sidste

Læs mere

Kunngerðablaðið B 2010 Hefti 12

Kunngerðablaðið B 2010 Hefti 12 249 Kunngerðablaðið B 2010 Hefti 12 ISSN 0907-905X 28. april 2010. Nr. 446. Bekendtgørelse om ikrafttræden af visse bestemmelser i lov om ændring af lov for Færøerne om rettens pleje og forskellige andre

Læs mere

Kan forældre bruge penge tilhørende det umyndige barn, når pengene hidrører fra gaver fra bedsteforældrene?

Kan forældre bruge penge tilhørende det umyndige barn, når pengene hidrører fra gaver fra bedsteforældrene? - 1 Kan forældre bruge penge tilhørende det umyndige barn, når pengene hidrører fra gaver fra bedsteforældrene? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Jeg læser med stor interesse artiklerne i

Læs mere

Jens Jensen Jensine Jensen

Jens Jensen Jensine Jensen Jens Jensen Jensine Jensen Rådhuspladsen 1001 København K CPR.nr.: 010101-0101 INDKOMST- OG FORMUEOPGØRELSE 2016 Indholdsfortegnelse SIDE Hovedoversigt for 2016 3. Indkomstopgørelse for 2016 4. Formueopgørelse

Læs mere

Ansøgning om eftergivelse af skyldige beløb til det offentlige

Ansøgning om eftergivelse af skyldige beløb til det offentlige Ansøgning Om eftergivelse Ansøgning om eftergivelse af skyldige beløb til det offentlige Sådan gør du: udfyld ansøgningsskemaet vedlæg dokumentation for indtægter (de seneste 3 måneder) og udgifter (sidste

Læs mere

SLS-kasserer. En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse

SLS-kasserer. En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse SLS-kasserer En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse Indholdsfortegnelse Indledning 5 Kassereropgaver i SLS-lokalbestyrelsen 6 1. Ansøgning om støtte til lokalbestyrelsens drift (likvide

Læs mere

Information til forældre og pårørende

Information til forældre og pårørende Information til forældre og pårørende Marjatta Strandvejen 15 4733 Tappernøje Tlf. 5596 5119 marjatta@marjatta.dk www.marjatta.dk Informationspjecen er udgivet af Marjattas Driftfond April 2013. Indledning

Læs mere

Bilag til regnskabsinstruks. Det udfyldte bilag gælder for: --------------------------------- menighedsråd

Bilag til regnskabsinstruks. Det udfyldte bilag gælder for: --------------------------------- menighedsråd Dokument nr.: 119098-12 Bilag til regnskabsinstruks Det udfyldte bilag gælder for: --------------------------------- menighedsråd Dato / Menighedsrådsformand Bilag 1. Grunddata Menighedsrådet navn Myndighedskode

Læs mere

Retningslinjer for opbevaring af klienters pengesager

Retningslinjer for opbevaring af klienters pengesager Retningslinjer for opbevaring af klienters pengesager Retningslinjer for håndtering af klienters pengesager. Som følge af pengeinstitutternes ændring af kontanthåndtering, er der behov for at kommunale

Læs mere

Når en af dine kære dør. Praktisk information om behandling af boet

Når en af dine kære dør. Praktisk information om behandling af boet Når en af dine kære dør Praktisk information om behandling af boet Behandling af boet Der er mange praktiske ting at tænke på, når ens kære dør, ikke mindst økonomi, arv osv. Derfor har vi her samlet lidt

Læs mere

LOKALETILSKUD - REGNSKABSKEMA

LOKALETILSKUD - REGNSKABSKEMA LOKALETILSKUD - REGNSKABSKEMA Foreningens navn Regnskabsår: Kassererens E-mail adresse Momsregistreret: Ja Nej Kassererens tlf.: nr. Arbejde: Mobil: CVR. nr. Foreningens egne lokaler og lejrpladser (skriv

Læs mere

Danske Bank Bobehandling Holmens kanal 2-12 1092 København K. Telefon 45 13 93 33 bobehandling@danskebank.dk

Danske Bank Bobehandling Holmens kanal 2-12 1092 København K. Telefon 45 13 93 33 bobehandling@danskebank.dk Danske Bank Bobehandling Holmens kanal 2-12 1092 København K Telefon 45 13 93 33 bobehandling@danskebank.dk 17370 2013.03 Danske Bank A/S CVR-nr. 61 12 62 28 København Når en af dine kære dør Praktisk

Læs mere

Skattebrochure 2015. Kunsten at anvende sund fornuft. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene

Skattebrochure 2015. Kunsten at anvende sund fornuft. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene = Juledag, 1990. Af Michael Ancher. Billedet tilhører Skagens Museum. Billedet er blevet manipuleret. Skattebrochure 2015 Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Kunsten at

Læs mere

rådighedsbeløb, aktivitetsmidler og udlejning af beboerlokale

rådighedsbeløb, aktivitetsmidler og udlejning af beboerlokale værd at vide om rådighedsbeløb, aktivitetsmidler og udlejning af beboerlokale Rådhuspladsen 59 1550 København V Tel 3313 2144 Fax 3314 1260 www.fsb.dk september 2012 rådighedsbeløb, aktivitetsmidler og

Læs mere

Regnskaber. Vi har nu startet 2 regnskaber 2006 og 2007, med status åben. Derefter skal vi have en kontoplan lavet

Regnskaber. Vi har nu startet 2 regnskaber 2006 og 2007, med status åben. Derefter skal vi have en kontoplan lavet Regnskabsdelen Regnskaber Kontoplan Bogføringstyper Åbningsbalance Bogføring Budget Udskrifter Ny konto i kontoplan Ny konto i udskrifter Kreditor / debitor Regnskab Vælg regnskaber - Så får vi et tomt

Læs mere

Privat regnskab, virk. resultat efter VSO (E7)

Privat regnskab, virk. resultat efter VSO (E7) Privat regnskab, virk. resultat efter VSO (E7) Beskrivelse af rapporten: Dette regnskab anvendes til at udarbejde den private indkomst- og formueopgørelse for personer. Virksomhedens resultat beskattes

Læs mere

KONTANTHJÆLP. Guide til kontanthjælp

KONTANTHJÆLP. Guide til kontanthjælp KONTANTHJÆLP Guide til kontanthjælp INDHOLD 1. Hvilke former for økonomisk hjælp?... 4 Kontanthjælp.... 4 Særlig støtte til høje boligudgifter... 4 Anden hjælp.... 4 2. Sådan får du økonomisk hjælp...5

Læs mere

Sådan udfylder du indkomsterklæringen

Sådan udfylder du indkomsterklæringen Sådan udfylder du indkomsterklæringen Du skal oplyse din og din evt. ægtefælle/samlevers indkomster for at få udbetalt dansk folke- eller førtidspension i udlandet. Når du udfylder indkomsterklæringen,

Læs mere

Afstemning Lån & Spar Bank

Afstemning Lån & Spar Bank Afstemning Lån & Spar Bank Nykredit Bank Kasse primo 807.915 Primo 54.188 Indtægt 1.566.048 Tilbagebetaling 116 i alt 2.373.963 Saldo 54.304 Overført til LSB 18.4. 54.000 Kasse ultimo 742.931 Spildevand

Læs mere

Vejledning ansøgning om julehjælp

Vejledning ansøgning om julehjælp Vejledning ansøgning om julehjælp I forbindelse med at du søger julehjælp, skal vi bede dig udfylde og indsende Ansøgningsskema Beskrivelse af din situation og dit behov for hjælp Budgetskema Dokumentation

Læs mere

Skattebrochure 2013. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft

Skattebrochure 2013. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft Skattebrochure 2013 Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Kunsten at anvende sund fornuft 2013 Beskatning af afkast og udbytte Denne brochure beskriver reglerne for afkast

Læs mere

ORIENTERING. om franske forhold. Ekstraudgave. Skat i Danmark har nu offentliggjort årsopgørelserne for skatteåret 2011

ORIENTERING. om franske forhold. Ekstraudgave. Skat i Danmark har nu offentliggjort årsopgørelserne for skatteåret 2011 ORIENTERING om franske forhold Ekstraudgave Marts 2012 Skat i Danmark har nu offentliggjort årsopgørelserne for skatteåret 2011 Det danske skattevæsen offentliggjorde mandag den 5. marts i år årsopgørelserne

Læs mere

Pause med eller tilbagebetaling af efterlønsbidrag

Pause med eller tilbagebetaling af efterlønsbidrag Pause med eller tilbagebetaling af efterlønsbidrag Pause med eller tilbagebetaling af Denne pjece giver dig en vejledning til at udfylde Blanket til fravalg af efterlønsbidrag eller ordning Læs pjecen

Læs mere

Ansøgning om gældssanering

Ansøgning om gældssanering Til skifterettens brug Ansøgning om gældssanering Sådan gør du (link til vejledning) Ansøgningen sendes eller afleveres til skifteretten, der hvor du bor i hovedstadsområdet til Sø- og Handelsretten. Sammen

Læs mere

Bekendtgørelse om værgemål

Bekendtgørelse om værgemål Bekendtgørelse nr. 927 af 5. september 2006 Bekendtgørelse om værgemål I medfør af 28-30 og 40 i værgemålsloven, lov nr. 388 af 14. juni 1995, som ændret ved 15 i lov nr. 542 af 24. juni 2005, og i medfør

Læs mere

Landsskatteretsafgørelse vedr. afdragsordning - opgørelse af betalingsevne - modregning i børne- og ungeydelse

Landsskatteretsafgørelse vedr. afdragsordning - opgørelse af betalingsevne - modregning i børne- og ungeydelse KEN nr 9366 af 04/11/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 13. juni 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin. Landsskatteretten, j. nr. 11-03365 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Landsskatteretsafgørelse

Læs mere

SLS-kasserer. - En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse

SLS-kasserer. - En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse SLS-kasserer - En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Kassereropgaver i SLS-lokalbestyrelsen... 2 Årsregnskab... 2 Ansøgning om støtte til lokalbestyrelsens

Læs mere

Om eftergivelse. Ansøgning om eftergivelse af skyldige beløb til det offentlige. Ansøgning

Om eftergivelse. Ansøgning om eftergivelse af skyldige beløb til det offentlige. Ansøgning Ansøgning Om eftergivelse Ansøgning om eftergivelse af skyldige beløb til det offentlige Sådan gør du: udfyld ansøgningsskemaet vedlæg dokumentation for indtægter (de seneste 3 måneder) og udgifter (sidste

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 Hvad er forskellen på den nye og den gamle aftale?... 3 Hvorfor

Læs mere

Bilag til regnskabsinstruks. Det udfyldte bilag gælder for: Frederiksværk --------------------------------- provstiudvalg

Bilag til regnskabsinstruks. Det udfyldte bilag gælder for: Frederiksværk --------------------------------- provstiudvalg Dok. nr. 115501-12 Bilag til regnskabsinstruks Det udfyldte bilag gælder for: Frederiksværk --------------------------------- provstiudvalg 18-11-2014 Birgit Hasselager Dato / Den forretningsførende (provsten)

Læs mere

Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt

Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt Log ind med nøglekort NemID Du kan søge digitalt, hvis du bor i en leje- eller andelsbolig. Vi skal bruge mange oplysninger fra dig, når du søger boligstøtte.

Læs mere

Ansøgning om gældssanering

Ansøgning om gældssanering Til skifterettens brug Sådan gør du (Link til vejledning): Ansøgning om gældssanering Ansøgningen sendes eller afleveres til skifteretten, der hvor du bor i hovedstadsområdet til Sø- og Handelsretten.

Læs mere

Når en af dine kære dør

Når en af dine kære dør Når en af dine kære dør Praktisk information om behandling af boet Danske Bank Bobehandling Holmens kanal 2-12 1092 København K Telefon 45 13 93 33 bobehandling@danskebank.dk 17370 2018.01 Danske Bank

Læs mere

Udskrift af personligt regnskab ved uskiftet bo

Udskrift af personligt regnskab ved uskiftet bo 1. februar 2018 Indhold 1... 2 1.1 Eksempel person 2 er afdød i året og person 1 sidder i uskiftet bo... 2 1.1.1 I det personlige regnskab i formuen og kapitalforklaringen overføres følgende tal for afdød

Læs mere

Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år

Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år Driftstilskud til egne eller lejede lokaler jf. folkeoplysningsloven Indhold Tilskud til egne eller lejede lokaler...

Læs mere

Regnskab 2017 Budget 2017 Budgetforslag 2018

Regnskab 2017 Budget 2017 Budgetforslag 2018 Regnskab 2017 Budget 2017 Budgetforslag 2018 Note 1 Indtægter: Indtægter 1.184.658 Indtægter: 1.173.024 Boligafgift 1.164.024 Renter 5.000 Depositum 600 Gadelys Åsen 1.100 1.170.724 Udgifter Udgifter Note

Læs mere

DEPOT-/KONTOAFTALE FOR AKTIESPAREKLUB

DEPOT-/KONTOAFTALE FOR AKTIESPAREKLUB Kopi af pas/kørekort samt sygesikringsbevis skal vedlægges for samtlige depot/kontohavere. Depot-/kontohaverne har lige stor andel i depotet, hvis ikke andet angives. Nordnet betragter depot-/kontohaveren

Læs mere

ANSØGNING OM GÆLDSSANERING

ANSØGNING OM GÆLDSSANERING ANSØGNING OM GÆLDSSANERING 1 ANSØGNING OM GÆLDSSANERING I. Personlige oplysninger: Fulde navn Cpr.nr. Stilling Telefon privat Postadresse Telefon arbejde Bopælsadresse Postnr. og by II. Oplysninger om

Læs mere

Hvis nej, giver uddannelsen ret til optagelse i A-kasse?

Hvis nej, giver uddannelsen ret til optagelse i A-kasse? Sendes til Udbetaling Danmark Kongens Vænge 8 3400 Hillerød Familieydelser Ansøgning om supplerende børnetilskud eller særligt børnetilskud til forældre under uddannelse Dine oplysninger Navn Adresse Telefonnummer

Læs mere

Skattebrochure 2012. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft

Skattebrochure 2012. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft Skattebrochure 2012 Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Kunsten at anvende sund fornuft 2012 Beskatning af afkast og udbytte Denne brochure beskriver reglerne for afkast

Læs mere

BETINGELSER FOR DANSKE MOBILBANK 15-17 ÅR Gælder fra april 2012

BETINGELSER FOR DANSKE MOBILBANK 15-17 ÅR Gælder fra april 2012 Danske Mobilbank er Danske Banks elektroniske bankløsning for ige privat - kunder til mobile enheder som for eksempel mobiltelefoner eller tablets. 1 Det kan du bruge Danske Mobilbank til Danske Mobilbank

Læs mere

Beskatning af afkast af gaver til børn

Beskatning af afkast af gaver til børn - 1 Beskatning af afkast af gaver til børn Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I skattelovgivningen er der fastsat særlige regler om beskatning af børns indtægter. Reglerne medfører bl.a., at

Læs mere

Vi vil gerne have fuld indsigt

Vi vil gerne have fuld indsigt Vi vil gerne have fuld indsigt For at yde en fyldestgørende rådgivning er det vigtigt, at vi kender alle de små detaljer omkring din økonomi. Med denne guide vil vi gerne give dig en forståelse af, hvorfor

Læs mere

Skattebrochure 2014. Kunsten at anvende sund fornuft. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene

Skattebrochure 2014. Kunsten at anvende sund fornuft. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Juledag. 1990. Af Michael Ancher. Billedet tilhører Skagens Museum. Billedet er blevet manipuleret. Skattebrochure 2014 Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Kunsten at anvende

Læs mere

4.6. Afstemning af statuskonti mv.

4.6. Afstemning af statuskonti mv. 4.6. Afstemning af statuskonti mv. Retningslinjer for afstemning De enkelte centre skal iværksætte afstemningsprocedurer, der sikrer, at der løbende foretages afstemninger, kontroller og fejlrettelser

Læs mere

penge, rente og valuta

penge, rente og valuta brikkerne til regning & matematik penge, rente og valuta trin 2 preben bernitt brikkerne til regning & matematik penge, rente og valuta, trin 2 ISBN: 978-87-92488-14-5 1. Udgave som E-bog 2003 by bernitt-matematik.dk

Læs mere

Brug af fejlkontrollen når der udarbejdes indkomst- og formueopgørelse (fejl i kapitalforklaring)

Brug af fejlkontrollen når der udarbejdes indkomst- og formueopgørelse (fejl i kapitalforklaring) 14. maj 2019 Brug af fejlkontrollen når der udarbejdes indkomst- og formueopgørelse (fejl i kapitalforklaring) Indhold 1 Brug fejlkontrollen!... 3 1.1 Lige efter årsrulning af Skat Nova fil fra sidste

Læs mere

Forvaltningskapitaler

Forvaltningskapitaler Forvaltningskapitaler Forvaltningsinstituttet f o r L o k a l e P e n g e i n s t i t u t t e r Forvaltningsinstituttet f o r L o k a l e P e n g e i n s t i t u t t e r Toldbodgade 33 Postboks 9019 1022

Læs mere

Vi vil gerne have fuld indsigt

Vi vil gerne have fuld indsigt Vi vil gerne have fuld indsigt For at yde en fyldestgørende rådgivning er det vigtigt, at vi kender alle de små detaljer omkring din økonomi. Det danske skattesystem betyder bl.a., at dansk økonomi er

Læs mere

Aftale om depot og handel med værdipapirer. indgår her en aftale med Danske Bank (herefter banken) om depot og handel med værdipapirer.

Aftale om depot og handel med værdipapirer. indgår her en aftale med Danske Bank (herefter banken) om depot og handel med værdipapirer. Aftale om depot og handel med værdipapirer Navn Adresse CPR-nr. XXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXX-XXXX indgår her en aftale med Danske Bank (herefter banken) om depot og handel med værdipapirer. Stamoplysninger

Læs mere

penge,rente og valuta

penge,rente og valuta brikkerne til regning & matematik penge,rente og valuta trin 1 preben bernitt brikkerne til regning & matematik penge, rente og valuta, trin 1 ISBN: 978-87-92488-13-8 1. Udgave som E-bog 2003 by bernitt-matematik.dk

Læs mere

EKSTERNT REGNSKAB 13 PENGESTRØMSOPGØRELSEN

EKSTERNT REGNSKAB 13 PENGESTRØMSOPGØRELSEN EKSTERNT REGNSKAB 13 PENGESTRØMSOPGØRELSEN PENGESTRØMSOPGØRELSE DET ORDINÆRE REGNSKAB viser: Balance: Resultatopgørelse: Øjeblikkelig økonomisk position Periodens ændring i egenkapitalen Basis: Periodisering

Læs mere

Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt

Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt Guide: ådan søger du boligstøtte digitalt og ind med nøglekort NemID Du kan søge digitalt, hvis du bor i en leje- eller andelsbolig. K Vi skal bruge mange oplysninger fra dig, når du søger boligstøtte.

Læs mere

Betingelser for Danske Mobilbank år

Betingelser for Danske Mobilbank år Betingelser for Danske Mobilbank 15-17 år Gælder fra den 26. september 2016 Danske Mobilbank 15-17 år er Danske Banks elektroniske bankløsning for 15-17 årige privatkunder til mobile enheder som eksempelvis

Læs mere

Regnskabsregler. For selvbogførende Lokalforeninger, Børnefamilie- og Ungegrupper

Regnskabsregler. For selvbogførende Lokalforeninger, Børnefamilie- og Ungegrupper Regnskabsregler For selvbogførende Lokalforeninger, Børnefamilie- og Ungegrupper Regnskabsregler for Diabetesforeningens selvbogførende Lokalforeninger, Børnefamilie- og Ungegrupper 1. Opgaver og ansvar

Læs mere

Danske Invest og skatten. Forår 2009

Danske Invest og skatten. Forår 2009 09 Danske Invest og skatten Forår 2009 Investeringsforeningen Danske Invest Specialforeningen Danske Invest Strødamvej 46 2100 København Ø Telefon 33 33 71 71 E-mail: danskeinvest@danskeinvest.com www.danskeinvest.dk

Læs mere

Ansøgningsskema til ældrechecken 2019 (den supplerende pensionsydelse)

Ansøgningsskema til ældrechecken 2019 (den supplerende pensionsydelse) Ansøgningsskema til ældrechecken 2019 (den supplerende pensionsydelse) for folkepensionister (alderspensionister), der havde ret til folkepension den 31. december 2018 og som ikke fik ældrechecken udbetalt

Læs mere

Forvaltningskapitaler

Forvaltningskapitaler Forvaltningskapitaler Forvaltningsinstituttet f o r L o k a l e P e n g e i n s t i t u t t e r Forvaltningsinstituttet f o r L o k a l e P e n g e i n s t i t u t t e r Toldbodgade 33 Postboks 9019 1022

Læs mere

OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT. Anbefalinger fra Penge- og Pensionspanelet Januar 2015

OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT. Anbefalinger fra Penge- og Pensionspanelet Januar 2015 OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT Anbefalinger fra Penge- og Pensionspanelet Januar 2015 DU KAN OMLÆGGE DIN KAPITALPENSION TIL EN ALDERSOPSPARING Folketinget har vedtaget

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2016

GUIDE Udskrevet: 2016 GUIDE Kassererens opgaver og rolle i frivillige foreninger Udskrevet: 2016 Indhold Kassererens opgaver og rolle i frivillige foreninger.................................... 3 2 Guide Kassererens opgaver

Læs mere

OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT. Anbefalinger fra Penge- og Pensionspanelet December 2013

OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT. Anbefalinger fra Penge- og Pensionspanelet December 2013 OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT Anbefalinger fra Penge- og Pensionspanelet December 2013 DU KAN OMLÆGGE DIN KAPITALPENSION TIL EN ALDERSOPSPARING Folketinget har vedtaget

Læs mere

OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT

OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT OMLÆGNING AF KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING I ET PENGEINSTITUT Anbefalinger fra Penge- og Pensionspanelet December 2013 Denne pjece henvender sig til dig, der har en kapitalpension i et pengeinstitut,

Læs mere

Velkomst Præsentationsrunde Rollefordeling vedr. økonomien Bogføring og årsregnskab Skat og moms Medlems-og bogføringssystemer

Velkomst Præsentationsrunde Rollefordeling vedr. økonomien Bogføring og årsregnskab Skat og moms Medlems-og bogføringssystemer Velkomst Præsentationsrunde Rollefordeling vedr. økonomien Bogføring og årsregnskab Skat og moms Medlems-og bogføringssystemer Stiftet i 1994 af Carsten H. Fohlmann Har mere end 20 års erfaring med foreninger

Læs mere

Skat af børns lommepenge

Skat af børns lommepenge - 1 Skat af børns lommepenge Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) En udmelding fra SKAT om beskatning af børns lommepenge gav i sidste uge anledning til et mindre politisk stormvejr. Flere politikere

Læs mere

Udgivet af De grønne pigespejdere Arsenalvej 10 1436 København K Tlf. 3312 9538. Foto Sanne Vils Axelsen

Udgivet af De grønne pigespejdere Arsenalvej 10 1436 København K Tlf. 3312 9538. Foto Sanne Vils Axelsen Vejledning for kasserer August 2011 Udgivet af De grønne pigespejdere Arsenalvej 10 1436 København K Tlf. 3312 9538 Foto Sanne Vils Axelsen Indhold Hverdagens opgaver... 4 Tilskudsordning... 4 Årsregnskab

Læs mere

Definition af selvstændig virksomhed pr. 1. oktober 2018

Definition af selvstændig virksomhed pr. 1. oktober 2018 IMPLEMENTERINGSSTØTTEPAPIR udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere Redigeret juli 2019 Definition af selvstændig virksomhed pr. 1. oktober 2018 Kildemateriale: Bekendtgørelse nr. 1182

Læs mere

Ægtefællebidrag. Rigsombudsmanden på Færøerne. 1. Oplysninger om ansøger. 2. Jeg søger om. 3. Oplysninger om min (fraseparerede/fraskilte) ægtefælle

Ægtefællebidrag. Rigsombudsmanden på Færøerne. 1. Oplysninger om ansøger. 2. Jeg søger om. 3. Oplysninger om min (fraseparerede/fraskilte) ægtefælle Rigsombudsmanden på Færøerne Ægtefællebidrag 1. Oplysninger om ansøger Fulde navn: P-tal: Adresse: Postnr./by: E-mail: Telefonnr. I dagtimerne: 2. Jeg søger om fastsættelse af ægtefællebidrag fra den forhøjelse

Læs mere

Regnskabsregler. Diabetesforeningens bogholderi bogfører for Lokalforeninger, Børnefamilie- og Ungegrupper

Regnskabsregler. Diabetesforeningens bogholderi bogfører for Lokalforeninger, Børnefamilie- og Ungegrupper Regnskabsregler Diabetesforeningens bogholderi bogfører for Lokalforeninger, Børnefamilie- og Ungegrupper Regnskabsregler for Diabetesforeningens Lokalforeninger, Børnefamilie- og Ungegrupper, hvor Diabetesforeningens

Læs mere

Revisionsprotokollat til årsregnskabet 2011

Revisionsprotokollat til årsregnskabet 2011 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 10 20 30 Telefax 10 20 40 www.deloitte.dk Kreds Øst Revisionsprotokollat til

Læs mere

BG Indsigt. Familieanalyse. Hvem kan alligevel nå at få efterløn med de nye regler? Pension. 24. januar 2007

BG Indsigt. Familieanalyse. Hvem kan alligevel nå at få efterløn med de nye regler? Pension. 24. januar 2007 24. januar 2007 Familieanalyse BG Indsigt Pension Hvis du har spørgsmål til analysen, er du velkommen til at kontakte: Anne Buchardt 39 14 43 03 abuc@bgbank.dk Hvem kan alligevel nå at få efterløn med

Læs mere

Bekendtgørelse om værgemål

Bekendtgørelse om værgemål BEK nr 1444 af 13/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 19. januar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Civilstyrelsen, j.nr. 13-300-00003 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2017

GUIDE Udskrevet: 2017 GUIDE Bestyrelsens ansvar for foreningens økonomi Udskrevet: 2017 Indhold Bestyrelsens ansvar for foreningens økonomi......................................... 3 Kassererens opgaver og rolle i frivillige

Læs mere

2 års reglen og den skattefri præmie

2 års reglen og den skattefri præmie Om 2 års reglen og den skattefri præmie Ledernes arbejdsløshedskasse 12. udgave, juni 2011 2 Indhold 1. Indledning 4 2. Kort om fleksibel efterløn 5 3. Kort om dit efterlønsbevis 5 4. 2 års reglen 7 5.

Læs mere

Bilag til regnskabsinstruks. Det udfyldte bilag gælder for: Ringkøbing menighedsråd

Bilag til regnskabsinstruks. Det udfyldte bilag gælder for: Ringkøbing menighedsråd Dokument nr.: 119098-12 Bilag til regnskabsinstruks Det udfyldte bilag gælder for: menighedsråd Dato / Menighedsrådsformand Bilag 1. Grunddata Menighedsrådet navn Myndighedskode CVR-nummer P-numre Provsti

Læs mere

Model for indregning af overskud eller underskud i taksterne

Model for indregning af overskud eller underskud i taksterne Bilag 4: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster Model for indregning af overskud eller underskud i taksterne Udgangspunktet for modellen er det samlede faktiske provenu i regnskabsåret,

Læs mere

Investeringsbetingelser for Danica Link

Investeringsbetingelser for Danica Link Side 1 Ref. D999 Indhold Bilag - Sådan investeres din pension - Sådan tilskrives afkast - Sådan vælger du en indbetalingsprofil - Hvis du har valgt udbetalingsgaranti - Sådan handler vi med investeringsforeningsbeviser

Læs mere

penge,rente og valuta

penge,rente og valuta brikkerne til regning & matematik penge,rente og valuta trin 1 preben bernitt brikkerne til regning & matematik penge, rente og valuta, trin 1 ISBN: 978-87-92488-13-8 1. Udgave som E-bog 2003 by bernitt-matematik.dk

Læs mere

Skabelon og vejledning til kontant- og forskudskasser

Skabelon og vejledning til kontant- og forskudskasser Skabelon og vejledning til kontant- og forskudskasser Hvorfor retningslinjer: For at beskytte borgeren mod misbrug For at beskytte medarbejderne mod uberettiget mistanke Det korte overblik: Er der udbetalt

Læs mere

Uddannelseshjælp og kontanthjælp

Uddannelseshjælp og kontanthjælp Uddannelseshjælp og kontanthjælp Mister du muligheden for at forsørge dig selv, kan du søge om at få midlertidig uddannelseshjælp eller kontanthjælp. Betingelserne for at få hjælp For at have ret til hjælp

Læs mere

VEDTÆGTER. for HÆRENS KONSTABEL- OG KORPORALFORENINGS BONUSFOND. Navn og hjemsted

VEDTÆGTER. for HÆRENS KONSTABEL- OG KORPORALFORENINGS BONUSFOND. Navn og hjemsted Bonusfonden VEDTÆGTER for HÆRENS KONSTABEL- OG KORPORALFORENINGS BONUSFOND 1 Navn og hjemsted Fondens navn er Hærens Konstabel- og Korporalforenings Bonusfond, som har hjemsted i København. Fonden er en

Læs mere

Vejledning til LG s digitale anmeldelse

Vejledning til LG s digitale anmeldelse Vejledning til LG s digitale anmeldelse 1. Du finder LG s anmeldelse på borger.dk/lg. 2. Klik på Start. 3. Log ind med dit nøglekort NemID. 4. Klik Start en ny anmeldelse. 5. Udfyld anmeldelsen. 6. Klik

Læs mere

Håndskrevne blanketter skal være udfyldt med blokbogstaver og blå kuglepen. Formueoversigt

Håndskrevne blanketter skal være udfyldt med blokbogstaver og blå kuglepen. Formueoversigt Håndskrevne blanketter skal være udfyldt med blokbogstaver og blå kuglepen Sagsnr. s CPR-nummer Formueoversigt Skal afleveres inden 6 måneder efter dødsfaldet Opgørelse over aktiver og passiver på dødsdagen

Læs mere

Vejledning om fri proces

Vejledning om fri proces Rigsombudsmanden på Færøerne Vejledning om fri proces Amtmansbrekkan 6, 100 Tórshavn, Telefon 20 12 00 Yderligere information kan findes på Rigsombuddets hjemmeside: www.rigsombudsmanden.fo Hvad er fri

Læs mere

Skatteudvalget L 200 Bilag 16 Offentligt

Skatteudvalget L 200 Bilag 16 Offentligt Skatteudvalget 2008-09 L 200 Bilag 16 Offentligt J.nr. 2009-321-0013 Dato: 20. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 200 - Forslag til Lov om ændring af pensionsbeskatningsloven og lov om ændring

Læs mere

Undersøgelse af områder med beboerbetalinger og håndtering af beboermidler

Undersøgelse af områder med beboerbetalinger og håndtering af beboermidler KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Borups Allé 177 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Undersøgelse af områder med beboerbetalinger og håndtering

Læs mere

Investeringsbetingelser for Danica Balance Side 1

Investeringsbetingelser for Danica Balance Side 1 Investeringsbetingelser for Danica Balance Side 1 Indhold Bilag - Sådan investeres din pension - Hvis du har valgt garanti - Sådan kan du følge udviklingen af din pension - Når pensionen skal udbetales

Læs mere