Boligadministratorerne informerer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Boligadministratorerne informerer"

Transkript

1 Boligadministratorerne informerer Hermed følger Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 2 i Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan man som altid henvende sig hos sin sædvanlige kontaktperson hos Boligadministratorerne. Nyhedsbrevets redaktion kan også kontaktes, for eksempel hvis der ønskes medtaget særlige emner i fremtidige nyhedsbreve eller hvis nyhedsbrevet ønskes modtaget på anden vis. Kontakt da Allan Rigelsø, via mail til ar@boadm.dk. Indhold Nøgleoplysningsskema ved andelsoverdragelse... 2 Et andelsboligmarked i fremdrift... 5 Foreningshjemmesiderne... 6 Nets og anti-hvidvask... 7 Ny medarbejder hos Boligadministratorerne... 9 Side nr. 1 af 9.

2 Nøgleoplysningsskema ved andelsoverdragelse I vores nyhedsbrev i januar orienterede vi om de nye regler for det såkaldte nøgletalsskema, som fremover skal forelægge ved salg af andelsboliger. Som vi orienterede om, trådte de nye regler i kraft den 1. januar 2014 og gælder for andelsoverdragelser, som sker til en andelsværdi fastsat efter et regnskab med skæring 31. december 2013 eller senere. De nye regler gælder således efter første ordinære generalforsamling efter 1. januar Andelsboligforeninger med forskudt regnskabsår, altså dem, der har årsafslutning et andet tidspunkt end 31. december, vil først blive omfattet af de nye regler senere på året eller sågar først til næste år (en forening med årsafslutning f.eks. 30. september 2014, med generalforsamling i januar 2015, vil først skulle udlevere nøgletalsskemaerne herefter). Men de nye krav til nøgleoplysninger vil altså for nogle foreninger allerede skulle foreligge ved andelsoverdragelser i marts Det er selve aftaletidspunktet, der er afgørende. Hvis både køber og sælger har underskrevet købsaftalen før generalforsamlingen, sker det efter de gamle regler, altså uden krav om nøgleoplysninger, men hvis købsaftalen først indgås efter generalforsamlingen, skal aftaleindgåelsen ske efter de nye regler og køber skal have udleveret nøgleoplysningsskemaerne. Andelsboligforeningen skal efter modtagelse af en anmodning fra en andelshaver, der ønsker at sælge sin bolig, udlevere både nøgleoplysnings- Side nr. 2 af 9.

3 skemaet for andelsboligforeningen (skema 1) og nøgleoplysningsskemaet for andelsboligen (skema 2). Er der sket væsentlige ændringer siden skema 1 blev udarbejdet, skal der udleveres en erklæring om væsentlige ændringer til skema 1 (skema 3). Af væsentlige ændringer kan nævnes ændring af boligafgift, vedtagne byggearbejder, pludselig opståede vedligeholdelsesarbejder, påbudsarbejder om f.eks. vejvedligeholdelse, væsentlige ydelses- og kursændringer på foreningens lån og lignende. Nøgleoplysningsskemaerne vil indgå som bilag til købsaftalen. Andelsboligforeningerne skal indberette den lange række af nøgleoplysninger til et nyt internetbaseret nøgleoplysningssystem hos Boligministeriet. Foreningernes identifikation vil ifølge de foreløbige oplysninger ske ved cvrnummer, et foreningsvalgt password og en mailadresse. Med mindre vi hører andet fra de enkelte andelsboligforeninger, vil vi, på vegne af foreninger i vores administration, sørge for at indberette de pågældende oplysninger. Vi vil således stå for indrapportering og uddeling af nøgleoplysningsskemaerne i forbindelse med andelsoverdragelser. Boligministeriet planlægger, at det internetbaserede nøgleoplysningssystem skal være oppe og køre fra den 1. april 2014, men som vi nævnte i januar, virker overholdelse af den termin ikke sandsynlig. Vi har sammen med vores it-leverandør været til møde i Boligministeriet, og de lover en løsning, så indberetningerne kan foregå elektronisk, således at vi slipper for manuel indberetning/indtastning. Men det er nok ikke realistisk at forestille sig, at også dette vil være køreklart allerede 1. april Er systemet ikke klar for indberetning og udtræk af skemaer, vil skemaerne skulle udarbejdes manuelt indtil da. Side nr. 3 af 9.

4 Foruden skemaerne skal en række af nøgletalsoplysningerne gengives som en note i foreningens årsregnskab. En arbejdsgruppe under Erhvervsstyrelsen har indarbejdet de nye lovkrav i en ny regnskabsvejledning for andelsboligforeninger. Den nye vejledning, som erstatter den første regnskabsvejledning fra 2010, er netop udgivet og denne nye regnskabsvejledning forventes implementeret af de forskellige revisorer, hvis ikke fra regnskabsskæringen pr. 31. december 2013, så i hvert fald fra de efterfølgende. Det er en større opgave for revisorerne, at få ændret deres modelregnskaber, det er tidskrævende, og i flere foreninger afviger de nye lovpligtige nøgletal etc. fra regnskabets øvrige anvisninger og nøgletal, da de nye nøgleoplysninger skal baseres på BBR-arealer, også selvom foreningen ikke anvender BBR-arealer som fordelingsnøgle for beregning af andelsværdi og boligafgift. I de regnskabsudkast, vi har set indtil nu, har det været almindeligt, at revisorerne har beregnet sig et éngangshonorar i 2013-regnskabet for ændring af regnskabsskabelonen og indarbejdelse af de nye nøgleoplysninger. Hvordan vi vil lade os honorere for de skærpede krav og de nye opgaver, vil vi vende tilbage til, når system, forholdene omkring indrapportering og opgavens omfang ligger fast. På Boligministeriets hjemmeside kan man finde svar på typiske spørgsmål om nøgleoplysningsskemaernes betydning m.v. for de enkelte andelsboligforeninger brug evt. dette link: Side nr. 4 af 9.

5 Et andelsboligmarked i fremdrift Realkredit Danmark har kigget nærmere på andelsboligmarkedet og udfærdiget en rapport, baseret på udviklingen i fjerde kvartal Rapporten tager udgangspunkt i kendskabet til markedet via Danske Bank-koncernens forretningsomfang og de købstilbud, de behandler på andelsboligområdet. Rapporten konkluderer, at efterspørgslen på andelsboliger i Region Hovedstaden for alvor er begyndt at røre på sig. I fjerde kvartal, steg andelsboligpriserne med 3,5 %, og de synes samlet at være steget med 7,7 % over det seneste år. Det er den kraftigste prisstigningstakt, de har registreret siden Det vurderes, at en sådan prisudvikling svarer til, at den gennemsnitlige andelshaver i Region Hovedstaden har oplevet en værdistigning på cirka kr. det seneste års tid. Realkredit Danmark finder, at prisstigningerne skal ses i lyset af flere elementer. Først og fremmest vejrer de en bedring i dansk økonomi og stigende optimisme hos forbrugerne, hvilket er med til at smitte positivt af på lysten til at købe bolig. Flere og flere danskere søger mod de større byer, hvilket øger efterspørgslen efter boliger. Disse effekter løfter både andelsboligmarkedet og ejerboligmarkedet. Realkredit Danmark vurderer, at det tilsvarende ejerboligmarked er steget med mere end 20 % siden foråret 2012, hvilket giver en afledt positiv priseffekt på andelsboligmarkedet. Når ejerlejlighedsmarkedet bliver relativt dyrere end andelsboligmarkedet vil det alt andet lige tendere til at øge efterspørgslen efter andelsboliger. Side nr. 5 af 9.

6 Foreningshjemmesiderne Den opmærksomme bruger af foreningshjemmesiderne, har måske allerede bemærket, at der er sket nogle ændringer med siden. Der er sket ændringer både i opsætning og funktionalitet. Med hensyn til funktionaliteten er der sket en udvidelse af mulighederne for brug af tekst på siderne. Det er nu i større grad muligt, at individualisere siderne gennem større funktionalitet i valg af teksttyper m.v. Der ligger en del af de funktioner, der også kendes fra f.eks. Word. I feltet Tekst kan man nu frit vælge skriftstørrelse, skriftfarve, skrifttype m.m. Redigering af tekst er identisk på alle sider på foreningshjemmesiden. Så er man blevet fortrolig med tekst-redigeringen én gang, er man det for samtlige sider. Det er endvidere gjort muligt at indsætte billeder frit i teksten via en lille knap øverst til højre i teksteditoren. Her uploades billeder, der så kan sættes ind i valgfri størrelse og placering. Som nævnt er der også sket ændring i selve opsætningen, idet den gamle henvisning til Boligsiden.dk, i menuen Boligerne, nu ser anderledes ud. Disse ændringer har desværre for enkelte foreninger overskrevet den gamle tekst. Hvis dette er tilfældet for jeres forening, bedes I kontakte os. Det er naturligvis ikke hensigtsmæssigt at Prosedo gennemfører opdatering af siderne, som ændrer layout og menuer, uden forudgående advisering. De har da også lovet os, at de fremover vil underrette os, således at vi kan informere foreningerne, inden ændringerne sker. Side nr. 6 af 9.

7 Nets og anti-hvidvask Vi har som de fleste andre af landets administrationsvirksomheder modtaget en henvendelse fra Nets om oprettelse af særskilt PBS-nummer og legitimation efter hvidvasklovens regler for vores kunder, fordi Nets er blevet pålagt at gennemføre anti-hvidvask for Betalingsservice af Finanstilsynet. Det lyder uhyre kompliceret og det er det for så vidt også, men det korte af det lange er, at administratorer ikke, som ellers hidtil praktiseret, kan sende den månedlige opkrævning til Nets under ét PBS-nummer alle juridiske enheder (herunder også foreninger) skal fremover have deres eget PBSnummer. Hidtil er differentieringen sket ved de såkaldte debitorgruppenumre. Nu har Finanstilsynet og Nets så konstateret, at debitorgruppenumrene ikke er tilstrækkelige til at overholde hvidvasklovens regler, og Nets skal derfor have dokumentation for ejerskabet af PBS-nummeret og den tilhørende afregningskonto. Problemet er, at dem der forestår opkrævningen (administratorerne) ikke har ejerskab af den konto pengene overføres til (kundernes). Vi er som administratorer ikke forpligtede til at udlevere legitimationsoplysninger på vores kunder til Nets. Dette hjemler hvidvaskloven og persondataloven ikke. Men da Nets ikke længere uden de krævede oplysninger kan forestå overførsel af penge til/fra vores kunder, ser vi os nødsaget til, at honorere kravene samt indsende den fornødne dokumentation. Side nr. 7 af 9.

8 Det er opkrævningen via Nets, der gør, at den løbende betaling af husleje og boligafgift kan foretages via betalingsservice. Da vi som følge af de digitale postkasser allerede er i besiddelse af den fornødne digitale signatur og har den øvrige nødvendige dokumentation, er det vores forventning, at vi kan honorere Nets krav, uden yderligere fuldmagter eller anden indsats fra vore kunders side. Vores branche har via Ejendomsforeningen Danmark, været i dialog med Nets, hvilket har sikret, at Ejendomsforeningen Danmarks medlemmer har frist indtil 1. juni til at få dokumenteret den enkelte opkrævning. Nets vil endvidere efter aftale udfærdige et standardbrev til brug for bl.a. ejer- og andelsboligforeninger, der forklarer, at Nets er forpligtet til at indhente diverse oplysninger efter hvidvaskloven samt opliste konsekvenserne ved manglende indlevering af oplysningerne til Nets. Når standardbrevet foreligger, vil vi sende det ud til vores kunder og samtidig give en status på opgaven med at få omdannet opkrævningen i henhold til de nye krav. Vi vil gøre vort til, at ovennævnte proces ikke kommer til at påvirke de enkelte beboeres bankaftaler om automatisk betaling. Det er i øvrigt de selvsamme regler, lov om hvidvask, der gør, at vi som administratorer er forpligtede til at indhente og opbevare personoplysningerne for de tegningsberettigede bestyrelsesmedlemmer i foreninger i vores administration. Side nr. 8 af 9.

9 Ny medarbejder hos Boligadministratorerne Lone Lage, vores receptionist gennem mere end 8 år, har søgt nye udfordringer. Hun fik selvfølgelig det job, hun søgte, og hun fratræder derfor sin stilling hos os med udgangen af februar. Lone har været med næsten fra begyndelsen, og hun har været det første ansigt, vi og vores kunder er blevet mødt med ved ankomst eller opkald. Vi vil gerne, også her, takke Lone for hendes indsats gennem alle årene og ønske hende god vind i hendes nye job. Vi har været igennem en større rekrutteringsrunde, med en helt overvældende ansøgningsmængde. Efter kun 2 dages opslag, måtte vi tage det ned igen, da vi havde modtaget mere end 400 ansøgninger. Vores nye receptionist hedder Rikke Vang, hun starter hos os den 3. marts 2014, så fra denne dag vil hun så typisk være den første, man møder hos Boligadministratorerne, ligesom det vil være hende, der fremover oftest tager telefonen, ved opkald på hovednummeret eller når de direkte opkald viderestilles til receptionen. Vi glæder os til at byde Rikke velkommen. Boligadministratorerne A/S, Den 27. februar 2014 Side nr. 9 af 9.

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Hermed følger Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 4 i 2014. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan man som altid henvende sig hos sin sædvanlige

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Hermed følger Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 3 i 2013. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan man henvende sig til ens sædvanlige kontaktperson

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Dette er Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 6 i 2014. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan man som altid henvende sig hos sin sædvanlige kontaktperson

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Hermed følger Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 1 i 2014. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan man henvende sig hos sin sædvanlige kontaktperson

Læs mere

Maksimalpriser binder i stigende grad på andelsboligmarkedet

Maksimalpriser binder i stigende grad på andelsboligmarkedet 19. maj 2014 Maksimalpriser binder i stigende grad på andelsboligmarkedet Vi har set nærmere på udviklingen på andelsboligmarkedet i Region Hovedstaden i første kvartal 2014 med udgangspunkt i vores kendskab

Læs mere

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. samt om bestyrelsens pligt til at fremlægge skema over centrale

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. samt om bestyrelsens pligt til at fremlægge skema over centrale UDKAST til: Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. samt om bestyrelsens pligt til at fremlægge skema over centrale nøgleoplysninger I medfør af 6, stk. 2 og 4, og 6 c, stk. 4

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Dette er Boligadministratorernes første nyhedsbrev i 2018, og vi benytter derfor lejligheden til at ønske alle vore kunder og samarbejdspartnere er godt nytår. Hvis du

Læs mere

En beskrivelse af, hvad de to skemaer skal indeholde, følger af bilag 1 og 2 til bekendtgørelsen.

En beskrivelse af, hvad de to skemaer skal indeholde, følger af bilag 1 og 2 til bekendtgørelsen. Nye regler for oplysninger om andelsboligforeningen Kære bestyrelse Som nævnt i vores nyhedsbrev fra december, bebudede ministeren for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen, at der ved fremtidige

Læs mere

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 8. januar 2015. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. 6. januar 2015. Nr. 2.

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 8. januar 2015. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. 6. januar 2015. Nr. 2. Lovtidende A 2015 Udgivet den 8. januar 2015 6. januar 2015. Nr. 2. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. I medfør af 6, stk. 2 og 4, i lov om andelsboligforeninger og andre

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Hermed følger Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 4 i 2013. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan man henvende sig hos sin sædvanlige kontaktperson

Læs mere

Lovtidende A. 2013 Udgivet den 20. december 2013. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger. 16. december 2013. Nr. 1539.

Lovtidende A. 2013 Udgivet den 20. december 2013. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger. 16. december 2013. Nr. 1539. Lovtidende A 2013 Udgivet den 20. december 2013 16. december 2013. Nr. 1539. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger I medfør af 6, stk. 2 og 4, i lov om andelsboligforeninger og andre

Læs mere

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v.

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. BEK nr 2 af 06/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. august 2015 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2014-3305 Senere

Læs mere

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v.

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. I medfør af 6, stk. 2 og 4, i lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber, jf. lovbekendtgørelse nr. 1716 af 16. december 2010,

Læs mere

Page 1 of 6 BEK nr 1539 af 16/12/2013 Gældende Offentliggørelsesdato: 20-12-2013 Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Udlevering

Læs mere

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. samt om bestyrelsens pligt til at fremlægge skema over centrale nøgleoplysninger

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. samt om bestyrelsens pligt til at fremlægge skema over centrale nøgleoplysninger BEK nr 640 af 30/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2018--3445 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v.

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. I medfør af 6, stk. 2 og 4, i lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber, jf. lovbekendtgørelse nr. 1716 af 16. december 2010,

Læs mere

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger Til forsiden af retsinformation.dk Kapitel 1 Kapitel 2 Oversigt (indholdsfortegnelse) Udlevering af dokumenter og nøgleoplysninger Penge- og realkreditinstitutters indberetning af finansielle nøgleoplysninger

Læs mere

UDKAST. til. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger

UDKAST. til. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger UDKAST til Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger I medfør af 6, stk. 2 og 4, i lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber, jf. lovbekendtgørelse nr. 1716 af 16. december

Læs mere

Nyhedsbrev 3-2011. Hermed følger Boligadministratorernes seneste nyhedsbrev.

Nyhedsbrev 3-2011. Hermed følger Boligadministratorernes seneste nyhedsbrev. BOLIGADMINISTRATORERNE A/S INFORMERER Nyhedsbrev 3-2011 Hermed følger Boligadministratorernes seneste nyhedsbrev. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevets indhold, kan jeres kontaktperson

Læs mere

Nyhedsbrev 4-2010. Indhold

Nyhedsbrev 4-2010. Indhold BOLIGADMINISTRATORERNE A/S INFORMERER Nyhedsbrev 4-2010 Hermed følger Boligadministratorernes seneste nyhedsbrev. Såfremt det ønskes i flere eksemplarer, eller ønskes fremsendt pr. mail, bedes I venligst

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Hermed følger Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 2 i 2013. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan I henvende jer til jeres kontaktperson hos

Læs mere

G O D E R Å D V E D K Ø B A F A N D E L S B O L I G

G O D E R Å D V E D K Ø B A F A N D E L S B O L I G G O D E R Å D V E D K Ø B A F A N D E L S B O L I G Danske Bank A/S. CVR-nr. 61 12 62 28 - København I dette faktaark kan du få gode råd til, hvordan du skal forholde dig, hvis du overvejer at købe en

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Dette er Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 7 i 2014. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan man som altid henvende sig hos sin sædvanlige kontaktperson

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Dette er Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 2 i 2016. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan du som altid henvende dig til din sædvanlige kontaktperson

Læs mere

Andelslån via realkreditten kan koste foreningen livet

Andelslån via realkreditten kan koste foreningen livet 19. februar 2009 Andelslån via realkreditten kan koste foreningen livet Lavere renter til andelshaverne og dermed lavere boligomkostninger. Det lyder tillokkende og kan også blive til virkelighed for danske

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Hermed følger Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 6 i 2012. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan jeres kontaktperson hos Boligadministratorerne

Læs mere

KØB AF ANDELSBOLIG. Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. HVAD ER EN ANDELSBOLIG? 2 ANDELSBOLIGENS PRIS 3

KØB AF ANDELSBOLIG. Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. HVAD ER EN ANDELSBOLIG? 2 ANDELSBOLIGENS PRIS 3 KØB AF ANDELSBOLIG Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. 128/01 19.06.2015 Andelsboligmarkedet kan være vanskeligt at gennemskue også vanskeligere end ejerlejlighedsmarkedet.

Læs mere

Administration af andelsbolig - og ejerforeninger. Tillid Nærvær Engagement

Administration af andelsbolig - og ejerforeninger. Tillid Nærvær Engagement Administration af andelsbolig - og ejerforeninger Tillid Nærvær Engagement EN NÆRVÆRENDE VIRKSOMHED Boligadministratorerne er et mellemstort administrationsfirma, med en størrelse der gør, at vi kan drage

Læs mere

GODE RÅD VED KØB AF ANDELSBOLIG

GODE RÅD VED KØB AF ANDELSBOLIG GODE RÅD VED KØB AF ANDELSBOLIG I dette faktaark kan du læse meget mere om, hvad en andelsbolig er for noget. Hvis du mangler svar på spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. Hvad er en andelsbolig?

Læs mere

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Læs disse sider og stem Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Gældende bestemmelser vedrørende: Navn, formål og tilhørsforhold Medlemskab Forening Gigtforeningens kommentarer i nedenstående er tilføjet

Læs mere

Vedtægter. Internetforeningen Sundbynet Ver. 4.1 Sidst Revideret 18-02-2014. Navn & Hjemsted 1.

Vedtægter. Internetforeningen Sundbynet Ver. 4.1 Sidst Revideret 18-02-2014. Navn & Hjemsted 1. Side 1 af 5 1.1 Internetforeningen Sundbynet Ver. 4.1 Sidst Revideret 18-02-2014 Navn & Hjemsted 1. Foreningens navn er Sundbynet, dens hjemsted er Sundby postdistrikt 2300, og blev oprindeligt dannet

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation)

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation) Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Sendt til: om2@evm.dk Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk

Læs mere

Standard ydelsesbeskrivelse Totaladministration af andelsboligforening.

Standard ydelsesbeskrivelse Totaladministration af andelsboligforening. Standard ydelsesbeskrivelse Totaladministration af andelsboligforening. 1. Daglig boligadministration 1.1 Oprettelse og ajourføring af forenings- og beboerkartotek Administrator opretter ejendommen og

Læs mere

ABF, Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation, har følgende bemærkninger til lovforslaget:

ABF, Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation, har følgende bemærkninger til lovforslaget: Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø København, den 5. januar 2018 Høringssvar vedrørende høring over udkast til forslag til lov om lov om ændring af andelsboligforeninger

Læs mere

Administration af andelsbolig - og ejerforeninger. Tillid Nærvær Engagement

Administration af andelsbolig - og ejerforeninger. Tillid Nærvær Engagement Administration af andelsbolig - og ejerforeninger Tillid Nærvær Engagement EN NÆRVÆRENDE VIRKSOMHED Boligadministratorerne er et mellemstort administrationsfirma, med en størrelse der gør, at vi kan drage

Læs mere

Vejledning til Andelsboligskema

Vejledning til Andelsboligskema Vejledning til Andelsboligskema Supplement til Nøgleoplysningsskemaer Skemaet skal anvendes i de andelsboligforeninger, der har vedtaget et regnskab med et regnskabsår, der løber fra den 1. januar 2013

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Dette er Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 2 i 2015. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan man som altid henvende sig hos sin sædvanlige kontaktperson

Læs mere

Regnskabsvejledningen

Regnskabsvejledningen Boligexperten Administration A/S og Ejendomsforeningen Danmark Regnskabsvejledningen Preben Løth, adm. direktør i Boligexperten Administration A/S 7. april 2014 www.ejendomsforeningen.dk 1. Revision af

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde for et dødsbo en andelsbolig til salg, som klagerne var interessere i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde for et dødsbo en andelsbolig til salg, som klagerne var interessere i at købe. 1 København, den 24. november 2011 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Preben Høyrup Reventlowsvej 11 5000 Odense C Nævnet har modtaget klagen den 12. april 2011. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

Ejendomsforeningen Danmark. Renteswaps i andelsboligforeninger og prisreguleringer seneste Højesteretspraksis. Den 3. april 2013

Ejendomsforeningen Danmark. Renteswaps i andelsboligforeninger og prisreguleringer seneste Højesteretspraksis. Den 3. april 2013 Ejendomsforeningen Danmark Renteswaps i andelsboligforeninger og prisreguleringer seneste Højesteretspraksis Den 3. april 2013 Århus Sønder Allé 9 8000 Århus C Tlf: +45 89 31 90 00 Højesteretsdom sag 365/2011

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Hermed følger Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 5 i 2012. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, er I velkomne til at henvende jer til jeres kontaktperson

Læs mere

Vedtægter. Internetforeningen Sundbynet Ver. 5.1 Sidst Revideret Navn & Hjemsted 1.

Vedtægter. Internetforeningen Sundbynet Ver. 5.1 Sidst Revideret Navn & Hjemsted 1. Side 1! af 5! Vedtægter Internetforeningen Sundbynet Ver. 5.1 Sidst Revideret 20-03-2019 Navn & Hjemsted 1. 1.1 Foreningens navn er Sundbynet. Dens hjemsted er Sundby postdistrikt 2300, og blev oprindeligt

Læs mere

Fsva. andelsboliger. Ved Barbara Westengaard-Hildinge Dansk Ejendomsmæglerforening

Fsva. andelsboliger. Ved Barbara Westengaard-Hildinge Dansk Ejendomsmæglerforening Fsva. andelsboliger Ved Barbara Westengaard-Hildinge Dansk Ejendomsmæglerforening Program: Introduktion Formidlingsaftalen Salgsbudgettet/provenuet Salgsopstillingen Købsaftalen Andelsboligskema / Nøgleoplysningsskemaer

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK FOR A/B EMDRUPHOLM

PRIVATLIVSPOLITIK FOR A/B EMDRUPHOLM PRIVATLIVSPOLITIK FOR A/B EMDRUPHOLM Dato for seneste ændring i privatlivspolitikken: 17/09/2018 A/B Emdrupholm s dataansvar Vi behandler personoplysninger og har derfor vedtaget denne privatlivspolitik,

Læs mere

Køb af andelsbolig. Hvad er en andelsbolig? Andelsboligens pris. Boligafgiften. Når andelsboligen skal købes. Vi hjælper dig.

Køb af andelsbolig. Hvad er en andelsbolig? Andelsboligens pris. Boligafgiften. Når andelsboligen skal købes. Vi hjælper dig. Køb af andelsbolig Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. 27.06.2018 128/04 Side 2/6 Andelsboligmarkedet kan være vanskeligt at gennemskue også vanskeligere end ejerlejlighedsmarkedet.

Læs mere

Andelskronen. Vurderinger og Beregninger. 17-06-2011 Andelsbasen.dk 1

Andelskronen. Vurderinger og Beregninger. 17-06-2011 Andelsbasen.dk 1 Andelskronen Vurderinger og Beregninger 2. Hvad udtrykker andelskronen? 3. Metoder til vurdering 4. Hvornår benyttes en bestemt metode? 5. Hensættelser til værdiregulering 6. Hvad medfører en høj andelskrone?

Læs mere

Version: 1.0 Udarbejdet: Okt. 2013 Udarbejdet af: Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen

Version: 1.0 Udarbejdet: Okt. 2013 Udarbejdet af: Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen Anbefalinger om brug af Digital Post for store virksomheder, administratorer/advokater (fx ejendomsadministratorer) og virksomheder med mange p- enheder Version: 1.0 Udarbejdet: Okt. 2013 Udarbejdet af:

Læs mere

Bekendtgørelse om administration af godtgørelse og tilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse

Bekendtgørelse om administration af godtgørelse og tilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse BEK nr 1794 af 27/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 2. maj 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag, j.nr. AUB-01-02-000311192 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Andelsboligforeningen Hampeland

Andelsboligforeningen Hampeland År 2014, tirsdag den 29. april kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i A/B Hampeland i fælleshuset, Hampelandvej 28, Ølstykke. Andelsboligforeningen er beliggende Hampelandvej 6-48 og Københavnsvej

Læs mere

Foreninger, der modtager tilskud skal aflægge regnskabs- og tilskudsbeløbene digitalt. Der sker fra siden www.interbook.kk.dk

Foreninger, der modtager tilskud skal aflægge regnskabs- og tilskudsbeløbene digitalt. Der sker fra siden www.interbook.kk.dk INTERBOOK Vejledning til foreningerne i at søge og se tilskud Foreninger, der modtager tilskud skal aflægge regnskabs- og tilskudsbeløbene digitalt. Der sker fra siden www.interbook.kk.dk Nye foreninger

Læs mere

År 2014, tirsdag den 20. maj, kl. 19.00, blev der i Fælleshuset, Birkehegnet 7, afholdt ordinær generalforsamling i.

År 2014, tirsdag den 20. maj, kl. 19.00, blev der i Fælleshuset, Birkehegnet 7, afholdt ordinær generalforsamling i. År 2014, tirsdag den 20. maj, kl. 19.00, blev der i Fælleshuset, Birkehegnet 7, afholdt ordinær generalforsamling i A/B Birkebakken Der var følgende dagsorden 1. Valg af dirigent og referent. 2. Bestyrelsens

Læs mere

MERE ROBUSTE ANDELSBOLIGFORENINGER

MERE ROBUSTE ANDELSBOLIGFORENINGER Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om MERE ROBUSTE ANDELSBOLIGFORENINGER af 27. november 2017

Læs mere

Når du flytter. Hvad skal du være opmærksom på, når du sælger og flytter ud af din andelsbolig. A/B Frederik

Når du flytter. Hvad skal du være opmærksom på, når du sælger og flytter ud af din andelsbolig. A/B Frederik Hvad skal du være opmærksom på, når du sælger og flytter ud af din andelsbolig A/B Frederik Opsigelse 3 måneders varsel Ifølge din boligaftale med foreningen er der 3 måneders opsigelse. Denne tid skal

Læs mere

SLS-kasserer - Vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse

SLS-kasserer - Vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse SLS-kasserer - Vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse [Revideret januar 2019] Indholdsfortegnelse 1. Økonomisk støtte til lokalbestyrelsen... 2 Kassereropgaver i SLS-lokalbestyrelsen...

Læs mere

Startpakke**: kr. 1.500,- Licens: kr. 0,-

Startpakke**: kr. 1.500,- Licens: kr. 0,- Kontingentsystem med ClubPeople ClubPeople tilbyder nu klubberne et integreret kontingentsystem. Kontingentsystemet sikrer, at du som klubansvarlig kan få overblik over dine medlemmers betalinger og restancer.

Læs mere

SLS-kasserer. En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse

SLS-kasserer. En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse SLS-kasserer En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse Indholdsfortegnelse Indledning 5 Kassereropgaver i SLS-lokalbestyrelsen 6 1. Ansøgning om støtte til lokalbestyrelsens drift (likvide

Læs mere

Status på andelsboligmarkedet

Status på andelsboligmarkedet 5. marts 212 Status på andelsboligmarkedet Interessen om andelsboligmarkedet har været jævnt stigende gennem de seneste mange år i takt med, at andelsboligmarkedet i højere grad minder om ejerboligmarkedet

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR]

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR] DATABEHANDLERAFTALE Mellem [KUNDE] og [LEVERANDØR] Der er den [dato] indgået følgende databehandleraftale ("Aftalen") mellem: (A) (B) [VIRKSOMHEDEN], [ADRESSE] et selskab registreret under CVR-nr. [ ]

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Hermed følger Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 3 i 2012. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan jeres kontaktperson hos Boligadministratorerne

Læs mere

Vedtægter for Brugerklubben SBSYS

Vedtægter for Brugerklubben SBSYS Vedtægter for Brugerklubben SBSYS Oktober 2015 Kapitel 1: Brugerklubbens navn og formål 1 Foreningens navn er Brugerklubben SBSYS (herefter benævnt Brugerklubben ). 2 Brugerklubben er et indkøbsfællesskab,

Læs mere

Sådan registreres præ-lei-ansøgninger på NordLEI-webportalen

Sådan registreres præ-lei-ansøgninger på NordLEI-webportalen Sådan registreres præ-lei-ansøgninger på NordLEI-webportalen Som en del af NordLEI-webportalen kan kunder ansøge om præ-lei'er til sine juridiske enheder. NordLEI giver desuden mulighed for såkaldt assisteret

Læs mere

I denne vejledning kan du læse om, hvordan du i HR-Løn med løntjek straks kan se en beregning af lønnen i kroner og ører.

I denne vejledning kan du læse om, hvordan du i HR-Løn med løntjek straks kan se en beregning af lønnen i kroner og ører. Løntjek i HR-Løn Side 1 af 7 I denne vejledning kan du læse om, hvordan du i HR-Løn med løntjek straks kan se en beregning af lønnen i kroner og ører. Indhold 1. Formål med løntjek... 2 2. Sådan finder

Læs mere

Høringssvar til Udkast tillov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber- j. nr

Høringssvar til Udkast tillov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber- j. nr Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Sendt pr. e-mail til boliglov@mbbl.dk med kopi til pml@mbbl.dk og jf@mbbl.dk Den 25. februar 2013 Jour. nr.: 20-01-004-13 Ref: JAL Juridisk konsulent Jane Qvist

Læs mere

Ejendomsforeningen Danmark. Oplysningspligt ved salg af andmsbolippr m.v.

Ejendomsforeningen Danmark. Oplysningspligt ved salg af andmsbolippr m.v. Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie ALI(' 17 21 København Ø Att. : Nanna Weinreich og Henrik Davidsen Alene fremsendt pr. e-mail: Boligreguleringogejendomsmaegling@erst.dk cc: nanwei@erst.dk

Læs mere

Når du flytter. Hvad skal du være opmærksom på, når du sælger og flytter ud af din andelsbolig. A/B Frederik

Når du flytter. Hvad skal du være opmærksom på, når du sælger og flytter ud af din andelsbolig. A/B Frederik Hvad skal du være opmærksom på, når du sælger og flytter ud af din andelsbolig A/B Frederik Opsigelse 3 måneders varsel Ifølge din boligaftale med foreningen er der 3 måneders opsigelse. Denne tid skal

Læs mere

Generalforsamling d. 27/11-13

Generalforsamling d. 27/11-13 Generalforsamling d. 27/11-13 Punkt 1 Valg af dirigent: Christina Frost Generalforsamlingen er lovligt indkaldt og forsamlingen er beslutningsdygtige. Ingen kommet med forslag eller andet de ønsker taget

Læs mere

!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Love for Stålforeningen Foreningen af danske Stålgrossister

!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Love for Stålforeningen Foreningen af danske Stålgrossister Love for Stålforeningen Foreningen af danske Stålgrossister Fastsat på den stiftende generalforsamling den 3. september 1975 med ændringer, vedtaget på generalforsamlinger af 5. maj 1976, 8. maj 1980,

Læs mere

Databeskyttelsespolitik (oplysningspligten) 1. Introduktion. 2. Vores behandlingsaktiviteter Kundesamarbejdet

Databeskyttelsespolitik (oplysningspligten) 1. Introduktion. 2. Vores behandlingsaktiviteter Kundesamarbejdet Databeskyttelsespolitik (oplysningspligten) 1. Introduktion Haamann Statsautoriseret Revisionspartnerselskab (Haamann) er forpligtet til at beskytte fortroligheden, integriteten og tilgængeligheden af

Læs mere

Vejledning og kommentarer til ny version

Vejledning og kommentarer til ny version Vejledning og kommentarer til ny version Udgave: SummaSummarum 4 Version: 4.10 SummaSummarum 4.10 & integration til Visma Avendo Webshop Visma Software lancerer en ny version af SummaSummarum, SummaSummarum

Læs mere

Velkommen. til. Andelsboligforeningen. Sct. Kjelds Hus

Velkommen. til. Andelsboligforeningen. Sct. Kjelds Hus Velkommen til Andelsboligforeningen Sct. Kjelds Hus Bestyrelsen for andelsforeningen Sct. Kjelds Hus byder dig velkommen som ny andelshaver og beboer i huset. Denne folder er en kort orientering med nogle

Læs mere

J U H L - S Ø R E N S E N

J U H L - S Ø R E N S E N Persondatapolitik Juhl-Sørensen A/S Et af Juhl-Sørensen A/S overordnede mål er, at opretholde det højeste niveau af sikkerhed for kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere. Dette gør sig også gældende,

Læs mere

Klager. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. Base 1 Danmark A/S Sønder Boulevard 55 1720 København V

Klager. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. Base 1 Danmark A/S Sønder Boulevard 55 1720 København V 1 København, den 3. maj 2010 KENDELSE Klager ctr. Base 1 Danmark A/S Sønder Boulevard 55 1720 København V Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale godtgørelse til klager som følge af, at indklagede

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i A/B Amagerbrogade 173 m.fl.

Referat fra ordinær generalforsamling i A/B Amagerbrogade 173 m.fl. Referat fra ordinær generalforsamling i A/B Amagerbrogade 173 m.fl. År 2015, den 13. april, kl. 18.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i A/B Amagerbrogade 173 m.fl. på adressen Kastrupvej 57,

Læs mere

Vejledning i oprettelse og brug af weblog til spejderformål. Indhold: Weblog til spejderbrug

Vejledning i oprettelse og brug af weblog til spejderformål. Indhold: Weblog til spejderbrug 1 Vejledning i oprettelse og brug af weblog til spejderformål Indhold: Hvorfor en weblog 2 Opret en weblog 3 Det første indhold 5 Et nyt layout 8 Vedligeholdelse og kommentarer 12 Lone Hansen januar 2009

Læs mere

Undertegnede skal herved forespørge foreningen om tilladelse til overdragelse af andelsbevis [sælgers navn og boligens nr.] til [klagers navn].

Undertegnede skal herved forespørge foreningen om tilladelse til overdragelse af andelsbevis [sælgers navn og boligens nr.] til [klagers navn]. 1 København, den 28. juli 2010 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Jørgen Steve Storegade 20 9560 Hadsund Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning for en difference i

Læs mere

Beskyttelse af personoplysninger for forretningskunder

Beskyttelse af personoplysninger for forretningskunder Beskyttelse af personoplysninger for forretningskunder 1. Dataansvarlig - register over personoplysninger Tikkurila Danmark A/S (herefter benævnt Tikkurila) CVR nr. 5496 3416 Geljhavegård 13 A 6000 Kolding

Læs mere

Valuarvurderinger: Det betyder den nye vurderingsnorm for jeres forening

Valuarvurderinger: Det betyder den nye vurderingsnorm for jeres forening Side 1 af 5 Forside / Nyheder / Valuarvurderinger: Det betyder den nye vurderingsnorm for jeres forening Valuarvurderinger: Det betyder den nye vurderingsnorm for jeres forening Skrevet d. 10. august 2018

Læs mere

INDKALDELSE til ordinær generalforsamling

INDKALDELSE til ordinær generalforsamling Til Andelshaverne i andelsboligforeningen AB Skydebanen København, den 9. april 2018 Ejd.nr. 460 INDKALDELSE til ordinær generalforsamling På bestyrelsens vegne skal jeg hermed indkalde medlemmerne i A/B

Læs mere

VEJLEDNING OM SALG AF ANDEL

VEJLEDNING OM SALG AF ANDEL VEJLEDNING OM SALG AF ANDEL Denne vejledning henvender sig til andelshavere på Kollegiet Glanshatten, der ønsker at sælge deres andel. Læs denne vejledning grundigt, inden du henvender dig med spørgsmål.

Læs mere

DM for Begyndere / Klubspillere Instruks

DM for Begyndere / Klubspillere Instruks Instruks Skrevet af sekretariatet Redigeret af, april 2011 og april 2013 Side 1/6 1. Generelt 1.1. Turneringen er væsentlig, da deltagerne alle sammen er enten helt nye i bridgespillet eller med en meget

Læs mere

Tilskud til klubaktiviteter

Tilskud til klubaktiviteter Side 1 af 5 Tilskud til klubaktiviteter Ekstraordinært tilskud Alle klubber får et ekstraordinært tilskud, baseret på antallet af klubmedlemmer, til aktiviteter i forbindelse med konflikten. Tilskuddet

Læs mere

A/B KASTRUP HAVEBY REFERAT AF EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 26. OKTOBER Advokat Henrik Qwist

A/B KASTRUP HAVEBY REFERAT AF EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 26. OKTOBER Advokat Henrik Qwist A/B KASTRUP HAVEBY REFERAT AF EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 26. OKTOBER 2016 Advokat Henrik Qwist hq@qbadv.dk 28. september 2016 J.nr. 10076 QWIST & BRÆMER ADVOKATPARTNERSELSKAB Rådhuspladsen

Læs mere

Til andelshaverne i. AB Paludan Müllers Vej 9. Skibby, den 24.03.2015 J.nr. 1053 Initialer: BN/- Vedrørende: Referat af ordinær generalforsamling i

Til andelshaverne i. AB Paludan Müllers Vej 9. Skibby, den 24.03.2015 J.nr. 1053 Initialer: BN/- Vedrørende: Referat af ordinær generalforsamling i Til andelshaverne i AB Paludan Müllers Vej 9 Ejendomsrådgivning og -administration ApS Ejendomsmægler/valuar og administrator MED Røgerupvej 4 DK 4050 Skibby Telefon +45 36 44 11 74 Telefax +45 36 44 11

Læs mere

Priserne på andelsboliger holder skansen

Priserne på andelsboliger holder skansen 31. januar 11 Priserne på andelsboliger holder skansen Redaktion Christian Hilligsøe Heinig chei@rd.dk Redaktion Phillip Cheføkonom Oldorf Christian Hilligsøe old@rd.dk Heinig chei@rd.dk Udgiver Realkredit

Læs mere

Direkte telefonnummer 33 177 450 København, den 7. marts 2012 J.nr.: «Ejd_ejdnr»-«Lej_lejemålsnr»-«Beb_beboernr»

Direkte telefonnummer 33 177 450 København, den 7. marts 2012 J.nr.: «Ejd_ejdnr»-«Lej_lejemålsnr»-«Beb_beboernr» PETER EGEMAR Advokat L CLAUS CLAUSEN Advokat L Nørregade 7 A, 2. tv. Postboks 2206 1018 København K Telefon 33 32 83 66 «Beb_opkræv_navn_1» «Beb_opkræv_navn_2» «Beb_opkræv_adresse_1» «Beb_opkræv_adresse_2»

Læs mere

Generelt om nøgleoplysningsskema

Generelt om nøgleoplysningsskema Boligexperten Administration A/S og Ejendomsforeningen Danmark Generelt om nøgleoplysningsskema Preben Løth, adm. direktør i Boligexperten Administration A/S 5. maj 2014 www.ejendomsforeningen.dk 1. Lovgrundlag

Læs mere

Til alle private tilbud anbefaling til indberetning af budget for 2020

Til alle private tilbud anbefaling til indberetning af budget for 2020 Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon 72 28 24 00 sim@sim.dk Sagsnr. 2019-5130 Doknr. 132300 Dato 13-09-2019 Til alle private tilbud anbefaling til indberetning af budget for 2020 Evt. spørgsmål til

Læs mere

Salg af andel (procedure og bilag)

Salg af andel (procedure og bilag) Salg af andel (procedure og bilag) Ved salg af en andel, skal følgende procedurer og regler følges 1. Information om salg af andel. 2. Når bestyrelsen modtager en opsigelse. 3. Når bestyrelsen modtager

Læs mere

Velkommen til kursus i Alia

Velkommen til kursus i Alia - og om hvordan man får velforberedte pårørende 25. september 2009 Side 1 ud af 25 Velkommen til kursus i Alia - Sådan får du velforberedte pårørende og sparer tid med en Alia hjemmeside - og om hvordan

Læs mere

Andelsboligforeningen Frederik Ekstraordinær generalforsamling den 31. maj 2012 Udsendt, den 10 juni 2012 Side 1 af 6

Andelsboligforeningen Frederik Ekstraordinær generalforsamling den 31. maj 2012 Udsendt, den 10 juni 2012 Side 1 af 6 Side 1 af 6 af ekstraordinær generalforsamling i A/B Frederik Torsdag, klokken 19.30 Der afholdtes på græsplænen i Gården - A/B Frederik 2000 Frederiksberg Debat / beslutninger på mødet er skrevet med

Læs mere

REFERAT. Ordinær generalforsamling

REFERAT. Ordinær generalforsamling ADMINISTRATOR TEAMET Administrator Teamet Nørrelundvej 8B, 1. sal 2730 Herlev REFERAT af Ordinær generalforsamling I A/B Den Gule By tirsdag, den 17. januar 2012, kl. 18.00. 1. På opfordring af bestyrelsen

Læs mere

VALGREGULATIV 2013 for forbrugerrepræsentation i bestyrelsen for Odder Spildevand A/S

VALGREGULATIV 2013 for forbrugerrepræsentation i bestyrelsen for Odder Spildevand A/S VALGREGULATIV 2013 for forbrugerrepræsentation i bestyrelsen for Odder Spildevand A/S Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Formål og baggrund... 3 2. Selskabets vedtægter... 3 3. Valgtidspunkt og valgperiode...

Læs mere

Beslutningsreferat fra ordinær generalforsamling i A/B Borups Plads, afholdt den 21. januar 2014.

Beslutningsreferat fra ordinær generalforsamling i A/B Borups Plads, afholdt den 21. januar 2014. Beslutningsreferat fra ordinær generalforsamling i A/B Borups Plads, afholdt den 21. januar 2014. Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Forelæggelse af årsregnskab,

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2012-0011 UL/bib. København, den 3. januar 2013 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2012-0011 UL/bib. København, den 3. januar 2013 KENDELSE. ctr. 1 København, den 3. januar 2013 KENDELSE Klagerne ctr. Ejendomsmægler Niels Hald City A/S v/advokat Thomas Dall Jensen Dronningens Tværgade 7 1302 København K Nævnet har modtaget klagen den 24. januar

Læs mere

Mange andelsboligforeninger med lav gældssætning

Mange andelsboligforeninger med lav gældssætning 18. februar 14 Mange andelsboligforeninger med lav gældssætning Historier om andelsboligforeninger i økonomiske problemer har igennem efterhånden flere år domineret nyhedsbilledet på andelsboligmarkedet.

Læs mere

NØGLEOPLYSNINGSSKEMA FOR ANDELSBOLIGFORENINGER U D K A S T

NØGLEOPLYSNINGSSKEMA FOR ANDELSBOLIGFORENINGER U D K A S T 2. september 2013 NØGLEOPLYSNINGSSKEMA FOR ANDELSBOLIGFORENINGER U D K A S T Oplysningerne i skemaet er opgjort pr. x. xxxx 201x Forbehold: Der kan være nyere vigtige oplysninger. Oplysninger i dette skema

Læs mere

VALKYRIE RIDTET A/B VALKYRIENS NYHEDSBREV OKTOBER 2017

VALKYRIE RIDTET A/B VALKYRIENS NYHEDSBREV OKTOBER 2017 VALKYRIE RIDTET A/B VALKYRIENS NYHEDSBREV OKTOBER 2017 ProBo email I sidste uge fik vi en alle en email fra ProBo. Emailen var udsendt som om bestyrelsen var afsender sammen med vores tidligere administrator.

Læs mere

VEJLEDNING I Medlemstilskudsansøgning

VEJLEDNING I Medlemstilskudsansøgning På disse sider beskrives processen for medlemstilskudsansøgning via Foreningsportalen. Læs vejledninger for hvem der kan søge medlemstilskud, samt hvordan medlemstilskuddet fordeles til foreninger, under

Læs mere

Bilag til kunder (herefter Dataansvarlige), som har indgået aftale med Dansk Løn Service ApS

Bilag til kunder (herefter Dataansvarlige), som har indgået aftale med Dansk Løn Service ApS Side: 1 DATABEHANDLERAFTALE Bilag til kunder (herefter Dataansvarlige), som har indgået aftale med Dansk Løn Service ApS 1. Baggrund 1.1 Den Dataansvarlige er den juridiske enhed/kunde som har indgået

Læs mere

Andelsboligforeningen FREMTIDEN SERIE 1. Arbejdsbeskrivelse

Andelsboligforeningen FREMTIDEN SERIE 1. Arbejdsbeskrivelse Andelsboligforeningen Fremtiden Serie 1 Jerichausgade 24 & 26 / Lundbyesgade 13 8000 Århus C Arbejdsbeskrivelse Den samlede bestyrelse er foreningens daglige ledelse. Bestyrelsens opgaver er at effekturere

Læs mere