Bilaget indeholder nye kontrakter med kultur- og medborgerhusene for perioden , Lindersvold/Vanløse dog for perioden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilaget indeholder nye kontrakter med kultur- og medborgerhusene for perioden 2005-08, Lindersvold/Vanløse dog for perioden 2005-06."

Transkript

1 Bilaget indeholder nye kontrakter med kultur- og medborgerhusene for perioden 25-8, Lindersvold/Vanløse dog for perioden Kontrakterne er identiske i hovedparten af afsnittene. Dog er følgende afsnit individuelle for det enkelte hus: afsnit 4, der indeholder formål og mål for drift og udvikling af det kulturelle tilbud i kontraktperioden, afsnit 5 med mål for udvikling af personale, ledelse, økonomi og administration, samt afsnit 7, der angiver budgetrammen for det enkelte hus. Kontrakterne for Christianshavns Beboerhus og Karens Minde Kulturhus adskiller sig fra de øvrige kontrakter, da disse huse er foreningsdrevne.!"## $! % &'() ** +&, -*. /!

2 1 Mellem 21! og er indgået følgende AFTALE om driften af Amager Kulturpunkt 1 Nærværende dokument udgør en driftskontrakt mellem Amager Kulturpunkt og Kultur- og Fritidsforvaltningen. Kontrakten beskriver kompetencefordelingen mellem henholdsvis Amager Kulturpunkt og Kulturog Fritidsforvaltningen. Det skal præciseres, at det aftale- og kontraktretlige begreb, der anvendes, ikke anvendes i almindelig aftaleretlig betydning. Kontrakten er ikke indgået mellem to selvstændige juridiske enheder, og skal derfor betragtes som en hensigtserklæring som begge parter forpligter sig til at følge. Kultur- og Fritidsforvaltningens direktion har stadig det overordnede ansvar for driften af Amager Kulturpunkt. Gældende lovgivning, budget- og bevillingsregler samt overenskomster m.v. forudsættes overholdt. Med kontrakten sker der alene en tilkendegivelse af den ønskede udvikling i Amager Kulturpunkts aktiviteter og mål samt de vilkår, der politisk og administrativt gives herfor. Indgåelse af nærværende driftskontrakt medfører ikke indskrænkning i Borgerrepræsentationens, Kultur- og Fritidsudvalgets og Kultur- og Fritidsforvaltningens direktions kompetence til at tilbagekalde eller ændre kontrakten, dele heraf eller andre forhold af betydning for det aftalte. Uenigheder mellem kontraktens parter afgøres af direktionen. Kontrakten består af 12 afsnit, der beskriver de juridiske og økonomiske forhold samt de overordnede rammer for forholdet mellem Kultur- og Fritidsforvaltningen og Amager Kulturpunkt. Derudover består kontrakten af en række mål for institutionens drift og udvikling.

3 Kontrakten er indgået for en fireårig periode, men der foretages dog en årlig opfølgning og revision af kontraktens mål mellem forvaltningen og husets ledelse og bestyrelse. 3 1 *1 Nærværende kontrakt der er gældende fra 1. januar 25 til 31. december 28 afløser den tidligere kontrakt mellem Amager Kulturpunkt og Kultur- og Fritidsforvaltningen, der blev indgået i forbindelse med nedlæggelsen af den selvejende institution Byens Huse og overdragelsen til Københavns Kommune pr. 1. juli 22. Formålet med kontrakten er at beskrive forholdet mellem Kultur- og Fritidsforvaltningen og Amager Kulturpunkt. Kontrakten udgør styringsgrundlaget for drift og udvikling af Amager Kulturpunkt. Det gælder eksternt i forhold til tilbud og service for borgerne, og internt i forhold til opgave- og kompetencefordeling mellem brugerbestyrelsen, ledelsen og Kultur- og Fritidsforvaltningen. Med kontrakten er det økonomiske og personalemæssige ansvar decentraliseret, så opgaveansvaret er placeret hvor opgaverne udføres, og hvor der er den nødvendige faglige kompetence. Ansvars- og kompetencefordelingen mellem husets ledelse, bestyrelse og forvaltningen er beskrevet i kontraktens kapitel 6. # 2 *! 2 * Formålet med Amager Kulturpunkt er at være et kulturelt kraftcenter primært for borgere på Amager, men også i forhold til København og dele af Øresundsregionen. Amager Kulturpunkt vil skabe udfordringer, lægge rammer til og være dynamo for - samt selv skabe og spille sammen med - udøvere, foreninger og brugere af kultur i lokalområdet Sundbyvester og Sundbyøster. Amager Kulturpunkts værdigrundlag bygger på: Et bredt kulturbegreb. En alsidighedsforpligtelse En lokalpolitisk, brugerorienteret demokratiopfattelse. At skabe aktiviteter for de enkelte aldersgrupper samt på tværs af generationer. En flerkulturel dimension, som sikrer faciliteter og aktiviteter, der indbefatter minoritetsgrupper. Amager Kulturpunkt skal engagere sig i lokalsamfundet i samspil med andre organisationer og fremme kulturen på Amager. Amager Kulturpunkt er sammensat af Huset, Loftet og Amager Bio med hver sin målgruppe og kulturelle og social tilbud.

4 4 * Huset er et kulturelt mødested for lokalbefolkningen og centrum for kulturelle aktiviteter. Målgruppen er bred og spænder fra spædbørn over børn fra 3-15 år til folk i den modne alder. *5 Der skal være nem adgang for lokalbefolkningen. Der skal være servering af mad og drikkevarer. Er base for lokaldemokratiske aktiviteter, herunder hjælp med lokaler til møder og arrangementer samt hjælp til netværkskoordinering og projektrådgivning. Hjemsted for lokale og landsdækkende organisationer og foreninger primært musikorienterede. Hjemsted for Sundby Lokalråd. Danne ramme for alsidig kulturel aktivitet. Cafekino skal præsentere nye danske upcomming bands med vægten lagt på sing a song writer genren arrangeret af Amager Kulturpunkt. Cafekino skal støtte den dansksprogede musik. Cafekino danner rammen om lokale musikforeninger såsom (Amager Jazzklub, Bluegrass Music Denmark, Verdensklubben, Classic, øvelokaleforeningen RUSK, Salsaklubben) samt nye, som måtte komme til. Cafekino danner ramme for børnekulturelle arrangementer, lokale debatter, foredrag etc. Keramikværksted, Tegne- og Grafikværksted, Træ og Metalværksted og Mørkekammer * Fra 25-9 gennemføres Områdefornyelse i Øresundsvejkvarteret. Sekretariatet er placeret i Huset, og Amager Kulturpunkt er repræsenteret i styregruppen. Huset vil fra samarbejde målrettet med Områdefornyelse af Øresundsvejkvarteret. Der skal i kontraktperioden opstartes og gennemføres konkrete lokale kulturprojekter i samarbejde med Områdefornyelse af Øresundsvejkvarteret. Kvarterløftsekretariatet i Københavns Kommune har sammen med Amager Kulturpunkt opnået en bevilling på 1 mio. fra Puljen for særlig byfornyelsesindsats i problemramte områder i større byer. Bevillingen er givet til projektet Musik og Kultur som Identitetsskaber & Brand. Der skal arbejdes målrettet for realisering af en ny plads omkring Amager Kulturpunkt. Målet er, at der etableres en fornyet plads med musik som branding og tilknyttede aktivitetsprojekter. Huset har et bredt tilbud af faciliteter og aktiviteter og forskelligartede brugere, foreninger og interessegrupper, som skal tilpasses fremtidens krav til et moderne medborgerhuse

5 Der skal i kontraktperioden udarbejdes en beskrivelse af indholdet i et moderne medborgerhus, der kan rumme et bredt og fleksibelt tilbud af kulturelle og sociale aktiviteter, og som afspejler lokalområdets efterspørgsel I dag opføres den klassiske musik fortrinsvis i folkekirken. Huset ønsker at bidrage til at gøre den klassiske musik tilgængelig uden for folkekirkerne og de større etablerede kulturinstitutioner med det formål at styrke interessen for klassisk musik i lokalområdet. Huset vil etablere præsentation af klassisk musik som et nyt indsatsområde i samarbejde med Amager Classic og Kulturhuset Islands Brygge. I kontraktperioden afdækkes ønsker til det klassiske udbud og på denne baggrund udarbejde en strategi for klassisk musik som et fast tilbud i Huset. Synergien omkring Øvelokaleforeningen RUSK, nyt Lydstudie i kælderen Øresundsvej 4, lokale og nationale musikorganisationer/arrangører, som har lokaler i Huset, skal styrkes. Der arrangeres og afholdes konkrete arrangementer og projekter i samarbejde med interessenterne. * Amager Bio har siden foråret 1997 fungeret som rytmisk spillested og koncertsal med plads til 1 tilskuere stående og ca. 55 siddende. Amager Bio har siden sin åbning arrangeret mellem 4-8 koncerter om året i samarbejde med Musikforeningen 5-øren og har i denne periode fået tag i et godt fast publikum på den københavnske scene og har dermed fundet sin niche mellem de andre store spillesteder i København. Målgruppen er rytmisk musik interesserede i København. I programlægningen lægges særligt vægt på: Rytmisk musik med fokus på høj professionel kvalitet inden for rock og bluesmusik. Ny elektronisk musik med vægten lagt på orkestre fra Norden. Musikrelateret kultur herunder scenekunst. Musik- og kulturarrangementer som egenproduktion eller samproduktion. Lokale koncerter med Ungerådet Udlejning til konferencer, koncerter, private arrangementer m.m. Barvirksomhed til servicering af publikum til koncerter og andre kulturelle arrangementer. * Koncert- og scenekunsttilbuddet i Amager Bio skal til stadighed udvikles I kontraktperioden skal der udvikles og etableres en organisering, der muliggør en udbygning og udvikling af koncertdriften i Amager Bio, bl.a. i et tæt samarbejde med Musikforeningen 5-øren.

6 Der opstartes nye samarbejder med arrangører af den nye rytmiske, elektroniske scene med det mål, at kunne arrangere flere koncerter i denne genre. Der etableres nye samarbejder med nordiske musikarrangører for at styrke den nordiske, rytmiske musik. Amager Bio skal matche nutidens krav til en moderne koncertsal, som kan trække professionelle større ind- og udenlandske orkestre til stedet. Der er derfor behov for at få iværksat en stærkt tiltrængt ombygning af Amager Bio. Særligt garderrobefaciliteter, toiletforhold samt ventilation skal forbedres Der skal i kontraktperioden udarbejdes et forprojekt for ombygning, analyse af finansieringsbehov, plan for ombygningen og ombygningen påbegyndes. $ 1 * Loftet er et medborgerhus for mennesker i den modne alder. Målgruppen er primært borgere på Amager mellem 5 og 1 år. Loftet arrangerer også kulturelle arrangementer som bl.a. Cafe Mandag, der stiller rammer til rådighed for møder og arrangementer af oplysende, kulturel og underholdende karakter med hovedvægten på brugernes ældreforeninger og brugeres egne arrangementer, samt udlejer sal og lokaler i aftentimerne og weekends til mødevirksomhed og private fester. * I kontraktperioden skal der fortsat skabes forudsætninger for socialt og kulturelt samvær mellem områdets ældre, bl.a. via billardklub og bankospil som et fast tilbud Der skal etableres og tilbydes nye kulturelle tilbud og aktiviteter, der henvender sig til målgruppen Loftet skal også indgå i projekter målrettet den ældre målgruppe i forbindelse med projektet Områdefornyelse af Øresundsvejkvarteret. $ Amager Kulturpunkt består af tre afdelinger: Huset med Cafekino, Amager Bio og Loftet. Amager Kulturpunkt har en centerchef og 2 souschefer. Generelt er strukturen flad. De forskellige opgaver løses af teams med en teamleder. Der er et ledelses- og administrationsteam, et produktions- og afviklingsteam, et ejendoms- og pedelteam og et Loftsteam.

7 * Alle medarbejdere gennemgår én gang årligt et førstehjælpskursus og en evakueringsøvelse i Amager Bio. Faste frivillige medarbejdere gennemgår én gang årligt en evakueringsøvelse i Amager Bio I samarbejde med den enkelte medarbejder foreslås relevante kursus- og efteruddannelsestilbud, som kan udbygge medarbejderens kompetence inden for medarbejderens og Amager Kulturpunkts virkefelt. Minimum 2 kursusdage pr. år for den enkelte medarbejder. Ledelsen foreslår kursus- og efteruddannelsestilbud, som kan udbygge ledelsens kompetence inden for personaleledelse og andre ledelsesfunktioner. Ledelsen deltager i minimum 2 ledelseskurser i perioden Huset har pligt til at følge alle politikker vedrørende personaleforhold mv. der vedtages i relevante fora i Københavns Kommune, herunder vedtagelser truffet i Hovedsamarbejdsudvalget (HSU) og udarbejder lokale politikker i overensstemmelse hermed. ( 61 Lederens kompetencer og opgaver Lederen af Amager Kulturpunkt ansættes af Kultur- og Fritidsforvaltningen i samarbejde med medarbejderrepræsentanter og husets bestyrelse, og er ansat i Kultur- og Fritidsforvaltningen.. Ansættelse af lederen skal ske i overensstemmelse med retningslinjerne i Kultur- og Fritidsforvaltningens Personalepolitik. Ledelsen af Amager Kulturpunkt sker i henhold til Københavns Kommunes værdigrundlag og Kultur- og Fritidsforvaltningen ledelsesgrundlag. Inden for nettorammen kan institutionens leder frit ansætte medarbejdere. Det betyder, at lederen kan vurdere hvorledes nettobudgettet skal anvendes under forudsætning af, at de målsætninger, der fremgår af kontrakten, overholdes. Uansøgt afskedigelse af medarbejdere kan kun ske i samarbejde med tillidsrepræsentanter og Kultur- og Fritidsforvaltningens Personaleafdeling. Afskedigelse af medarbejdere med ledelsesansvar skal ske i samarbejde med Kultur- og Fritidsforvaltningen og tillidsrepræsentanter. Husets leder har det økonomiske og personalemæssige ansvar for driften af Amager Kulturpunkt. Lederen er tilforordnet til brugerbestyrelsens møder og sikrer, at der tages referat mv. til møderne.

8 Brugerbestyrelsens kompetencer og opgaver Det er en forudsætning, at brugerne af det enkelte hus altid udgør et flertal i bestyrelsen. Bestyrelsen sammensættes af 6brugerrepræsentanter, valgt under valgmøde 1 medarbejderrepræsentant, valgt af personalet 1 repræsentant udpeget af en lokal organisation (p.t. Sundby Lokalråd) 1 brugerrepræsentant valgt af kontaktudvalget på Loftet 2 repræsentanter fra øvrige lokale kultur- eller fritidstilbud. Repræsentanterne indstilles af brugerbestyrelsen og godkendes af Kultur- og Fritidsforvaltningen, eller udpeges direkte af Kultur- og Fritidsforvaltningen. Der er ikke en øvre grænse for antallet af medlemmer. Brugerrepræsentanterne skal være i overtal i bestyrelsen. Brugerrepræsentanterne vælges på et årligt valgmøde, hvor mindst halvdelen af brugerbestyrelsen er på valg. Medarbejderrepræsentant vælges af og blandt medarbejderne i det enkelte hus, og kan ikke være husets leder. Repræsentanter fra det øvrige lokale kultur- og fritidsliv indsættes i bestyrelsen for at sikre koordination af og samarbejde om kultur- og fritidstilbuddene. Bestyrelsen indstiller to repræsentanter til godkendelse i Kultur- og Fritidsforvaltningen. Repræsentanterne udpeges derefter af Kultur- og Fritidsforvaltningen. Repræsentanterne udpeges for en periode, der ikke må overstige 2 år. Bestyrelsen opererer inden for rammerne af den til enhver tid gældende kontrakt mellem huset og Kultur- og Fritidsforvaltningen samt inden for rammerne af Borgerrepræsentationens og Kultur- og Fritidsudvalgets overordnede målsætninger for kultur- og medborgerhusområdet. Derudover har bestyrelsen følgende opgaver og kompetencer: Bestyrelsen fastsætter principper for husets kulturelle indhold og organisering Bestyrelsen godkender og fastlægger principper for husets målgruppe, særlige indsats og rolle i lokalområdet Bestyrelsen godkender husets budget Bestyrelsen holdes løbende orienteret om Amager Kulturpunkts økonomiske situation. Bestyrelsen fastlægger ordensregler, åbningstider mv. Bestyrelsen afgiver indstilling om udviklingstiltag og anlægsarbejder, der forudsætter politisk behandling Bestyrelsen udarbejder forslag til flerårige planer for huset Bestyrelsen afgiver udtalelse om ansættelse af leder af huset, og om alle spørgsmål, som Kulturog Fritidsudvalget forelægger den, og kan afgive udtalelse om alle forhold vedrørende det pågældende hus. Leder og medarbejdere i husene ansættes af og i Kultur- og Fritidsforvaltningen.

9 Bestyrelsen skal i øvrigt afgive udtalelse i enhver sag, som Kultur- og Fritidsudvalget og/eller Borgerrepræsentationen måtte bede om udtalelse om. Desuden kan bestyrelsen til enhver tid afgive udtalelse om enhver sag, der vedrører det enkelte hus. 7.!* Stabile budgetrammer Forud for hvert kalenderår udarbejder institutionen et budget, der skal være specificeret i samme grad som regnskabet. Budgetlægning skal følge den kommunale budgetlægning. Institutionens nettobudgetrammer udgør følgende i perioden frem til 28 (1 kr.) Udgift Indtægt Netto Udgiftsrammen er beregnet i p/l 5, d.v.s. at beløbet vil blive p/l-reguleret en gang årligt i forbindelse med Økonomiudvalgets udmelding af de økonomiske rammer- efter de samme retningslinier, som gælder for den resterende del af kommunens forvaltninger. Udgiftsrammen kan ændres som følge af generelle rammekorrektioner for eksempel som følge af omlægning af finansiering af interne ydelser. Institutionen er forpligtet til at bidrage med et årligt omstillingsbidrag, der vil være fratrukket, når institutionens årlige budgetramme udmeldes. Fleksible budgetrammer Institutionen er forpligtet til at overholde ovenstående nettoramme for driftsudgifterne og har således ingen budgetmæssig binding på henholdsvis bruttoudgifter og bruttoindtægter. Institutionen kan således frit anvende økonomiske ressourcer, som f.eks. tilvejebringes ved rationaliseringer udover de i denne kontrakt forudsatte, eller gennem ekstern finansiering af institutionens virksomhed til at opfylde de i kontrakten beskrevne formål. Der må dog ikke drives cafe- og restaurationsvirksomhed i institutionen med anvendelse af kommunalt tilskud. Cafedrift skal derfor søges bortforpagtet. Hvis cafeen ikke bortforpagtes, skal driften tilrettelægges på en måde, så der ved fortsat drift ikke genereres under- eller overskud. Der kan genereres overskud som anvendes til afskrivninger, istandsættelser eller investeringer, der vedrører cafeens drift i overensstemmelse med institutionens formål. Aftaler vedrørende bortforpagtning af cafedrift/serveringsvirksomhed skal forelægges Kultur- og Fritidsudvalget til godkendelse inden indgåelse af endelig aftale.

10 For at sikre en rationel ressourceanvendelse har institutionen adgang til at overføre budgetmidler mellem årene. Ordningen omfatter både en låneordning dvs. institutionens nettoramme kan øges, såfremt den reduceres tilsvarende i det efterfølgende år samt en opsparingsordning, hvor nettorammen reduceres i budgetåret og øges i det følgende år. Institutionen kan overføre budgetmidler mellem to budgetår. Institutionen skal senest i forbindelse med oktoberkalkulen give meddelelse om den ønskede overførsel. Konkret overførsel for et år ad gangen, kan kun ske efter aftale mellem parterne og under forudsætning af Borgerrepræsentationens godkendelse. Regnskab og revision Regnskabsperioden er 1. januar til 31. december. Regnskabet skal udarbejdes i overensstemmelse med Københavns Kommunes til enhver tid gældende regnskabsvejledning og model. 8 6 Amager Kulturpunkt anvender Kultur- og Fritidsforvaltningens ressourcestyringsværktøjer og anvender Københavns Kommunes gældende indkøbsaftaler. Ledelsen i Amager Kulturpunkt har ansvar for løbende i samarbejde med stabsfunktionerne i Kultur- og Fritidsforvaltningen at udvikle værktøjerne, således at institutionens økonomistyring kan ske på optimale vilkår. Den overordnede økonomistyring varetages af institutionens leder. 9 "& Københavns Kommune deltager i Dogme 2 for kommuner og miljø. Som deltager i Dogme 2 skal Københavns Kommunes forvaltninger og institutioner over tid miljøcertificeres. Ledelsen af Amager Kulturpunkt er i kontraktperioden forpligtet til løbende at registrere alle væsentlige miljøforhold inden for institutionens område, som kan indgå i Kultur- og Fritidsforvaltningens samlede miljøkortlægning, der løbende bliver opdateret. Ledelsen er desuden forpligtet til at sikre, at der tages hensyn til miljøet ved indkøb af produkter, samt ved anvendelsen af produkterne i det daglige arbejde og den efterfølgende håndtering og bortskaffelse af affaldsprodukter. :1& 1

11 Amager Kulturpunkt skal hvert år senest 1. april indsende en årsberetning, der beskriver opfyldelsen af det foregående års virksomhedsplan og redegøre for årets delresultater på de overordnede mål, der er fastsat i kontrakten, samt for eventuelle afvigelser i forhold til målene. Kultur- og Fritidsforvaltningen udarbejder en skabelon for årsberetningen. Amager Kulturpunkt skal hvert år, senest 1. oktober udarbejde en virksomhedsplan for det kommende år til godkendelse i Kultur- og Fritidsforvaltningen. Virksomhedsplanen skal indeholde en beskrivelse af og plan for realiseringen målene i kontrakten for det kommende år. Kultur- og Fritidsforvaltningen indkalder herefter, i perioden oktober-december brugerbestyrelsen og ledelse til en drøftelse med henblik på tilpasning af virksomhedsplanen overensstemmelse med kontrakten. Kultur- og Fritidsforvaltningen udarbejder en skabelon for virksomhedsplanen. *1 1 Et år inden kontraktens udløb mødes parterne med henblik på at afklare, hvorvidt kontrakten skal være gældende for en ny periode eller ophøre. Såfremt kontrakten fortsættes, skal forhandlinger herom påbegyndes straks efter mødet. Forhandlingerne bør være afsluttet således, at en ny kontrakt underskrives senest tre måneder før udløbet af nærværende kontrakt. Hver af parterne har krav på genforhandling af kontrakten i kontraktperioden ved væsentlige ændringer i det grundlag, kontrakten er indgået på. I øvrigt kan genforhandling finde sted når parterne er enige herom. Eventuel uenighed mellem parterne afgøres af Kultur- og Fritidsforvaltningens direktion. 15 Kontrakten træder i kraft den 1. januar 25 og løber indtil den 31. december 28 Dato: Merete Evers Jesper Nordahl Helmer Støvelbæk Kulturchef Leder Bestyrelsesformand Kultur- og Fritidsforvaltningen Amager Kulturpunkt Amager Kulturpunkt Godkendt i Kultur- og Fritidsudvalget, den 27. januar 25

12 1 Mellem 21! Og er indgået følgende AFTALE om driften af 1 Nærværende dokument udgør en driftskontrakt mellem Indre By Medborgerhus og Kultur- og Fritidsforvaltningen. Kontrakten beskriver kompetencefordelingen mellem henholdsvis Indre By Medborgerhus og Kultur- og Fritidsforvaltningen. Det skal præciseres, at det aftale- og kontraktretlige begreb, der anvendes, ikke anvendes i almindelig aftaleretlig betydning. Kontrakten er ikke indgået mellem to selvstændige juridiske enheder, og skal derfor betragtes som en hensigtserklæring som begge parter forpligter sig til at følge. Kultur- og Fritidsforvaltningens direktion har stadig det overordnede ansvar for driften af Indre By Medborgerhus. Gældende lovgivning, budget- og bevillingsregler samt overenskomster m.v. forudsættes overholdt. Med kontrakten sker der alene en tilkendegivelse af den ønskede udvikling i Indre By Medborgerhus aktiviteter og mål samt de vilkår, der politisk og administrativt gives herfor. Indgåelse af nærværende driftskontrakt medfører ikke indskrænkning i Borgerrepræsentationens, Kultur- og Fritidsudvalgets og Kultur- og Fritidsforvaltningens direktions kompetence til at tilbagekalde eller ændre kontrakten, dele heraf eller andre forhold af betydning for det aftalte. Uenigheder mellem kontraktens parter afgøres af direktionen. Kontrakten består af 12 afsnit, der beskriver de juridiske og økonomiske forhold samt de overordnede rammer for forholdet mellem Kultur- og Fritidsforvaltningen og Indre By Medborgerhus. Derudover består kontrakten af en række mål for institutionens drift og udvikling.

13 Kontrakten er indgået for en fireårig periode, men der foretages dog en årlig opfølgning og revision af kontraktens mål mellem forvaltningen og husets ledelse og bestyrelse. 3 1 *1 Nærværende kontrakt der er gældende fra 1. januar 25 til 31. december 28 afløser den tidligere kontrakt mellem Indre By Medborgerhus og Kultur- og Fritidsforvaltningen, der blev indgået i forbindelse med nedlæggelsen af den selvejende institution Byens Huse og overdragelsen til Københavns Kommune pr. 1. juli 22. Formålet med kontrakten er at beskrive forholdet mellem Kultur- og Fritidsforvaltningen og Indre By Medborgerhus. Kontrakten udgør styringsgrundlaget for drift og udvikling af Indre By Medborgerhus. Det gælder eksternt i forhold til tilbud og service for borgerne, og internt i forhold til opgave- og kompetencefordeling mellem brugerbestyrelsen, ledelsen og Kultur- og Fritidsforvaltningen. Med kontrakten er det økonomiske og personalemæssige ansvar decentraliseret, så opgaveansvaret er placeret hvor opgaverne udføres, og hvor der er den nødvendige faglige kompetence. Ansvars- og kompetencefordelingen mellem husets ledelse, bestyrelse og forvaltningen er beskrevet i kontraktens kapitel 6. # 2 *! Indre By Medborgerhus mission er at stille lokaler til rådighed for møder, sport, musik teater og anden kultur samt at servicere brugerne med information og mad og drikke i forbindelse med deres brug af faciliteterne. I.B.M. opererer med et bredt kulturbegreb, der indbefatter såvel kunstnerisk optræden, udstillinger, events, teater, musik som sportslig udfoldelse, forenings- og mødeaktivitet, udendørs aktiviteter samt aktiviteter i lokalsamfundet i bredere forstand. Husets mix af tilbud tilpasses de fysiske rammer og de økonomiske muligheder. I.B.M s ledelse og ansatte skal være åbne over for alle brugergrupper og tilbyde rådgivning i forbindelse med kulturprojekter og understøtte det kvalitative i projekterne. I.B.M. er forpligtet til at samarbejde med lokale netværk, organisationer, institutioner, lokalaviser, lokalråd og lokalcenter. Huset (ledelse og personale) indgår i kommunens informationsforpligtelser overfor borgerne. Udviklingen i tilbuddene skal justeres løbende i forhold til ønskerne i nærområdet/indre By.

14 Prioriteringen af faste lejere vurderes én gang årligt i bestyrelsen, således at automatisk genudlejning ikke lukker af for nye initiativer. Disse opsøges aktivt. Huset forholder sig konstant til nye trends indenfor det kulturelle liv. Der udarbejdes målsætninger og handlingsplaner årligt. I den tilbagevendende årsrapport vil afrapporteringen af de foregåede aktiviteter blive sat i relation til mission og visioner. *: Lokalområdets beboere 2 *: At fastholde og udvikle Indre By Medborgerhus som lokalområdets primære lokalkulturelle center *: Indre By Medborgerhus vil årligt øge antallet af husets etablerede kulturelle tilbud, herunder faste tilbagevendende teaterforestillinger, foredragsaftener og musikarrangementer. Huset vil etablere en forfatterfestival i samarbejde med en række forlag og forfattere. Festivalen skal i kontraktperioden gøres til en fast årligt tilbagevendende begivenhed og festivalen skal gøres til en kulturbegivenhed, der er medvirkende til at profilere lokalområdets kulturliv. Huset vil årligt etablere loppemarked hver måned i sommerhalvåret og julemarked hvert år i december. I.B.M vil udvide samarbejdet med lokalområdet, f.eks. Nansensgade Netværk, kirker og skoler med større events i stil med Nansensgadefesten, loppemarkeder o.l. således at der i kontraktperioden er et årligt stigende antal samarbejdsprojekter med andre lokale samarbejdspartnere * Børn og børnefamilier 2 *: At udvikle tilbud, der henvender sig særligt til børn og børnefamilier i lokalområdet. *: I.B.M vil gøre en særlig indsats for at tiltrække børn og børnefamilier. Huset vil fastholde de etablerede børnekulturtilbud. Der skal i kontraktperioden afprøves nye kultur- og aktivitetstilbud for målgruppen. I kontraktperioden indgås nye samarbejder med områdets børneinstitutioner.

15 21 "& Der skal i kontraktperioden arbejdes for at gøre husets faciliteter tilgængelige for ældre og handicappede, bl.a. ved at skabe adgang til lokaler på 1. sal. Der skal udarbejdes en plan for ombygning/etablering af nye adgangsforhold, herunder med finansieringsbehov, og ombygningen gennemføres. Hallerne skal i kontraktperioden udvikles, så de også kan bruges til kulturelle aktiviteter ved hjælp af etablering af let aftageligt (rulles af og på) filt. Der etableres selskabslokalefunktion i salen ved hjælp af indsætning af elementkøkken samt ændring af alarmsystem, så brugerne kan benytte faciliteterne uden at der er behov for personaletilstedeværelse. Pladsen foran huset skal gøres til et attraktivt aktivitetsområde, så der bliver arkitektonisk sammenhæng mellem kvarter og hus og som er medvirkende til at fastholde husets centrale kulturelle profil. I.B.M. skal i kontraktperioden indføre miljøledelse og miljøcertificeres. Projektet skal fungere som pilotprojekt for kultur- og medborgerhusene, og erfaringerne skal formidles til de øvrige kultur- og medborgerhuse i forbindelse med indførelse af miljøledelse. $ Indre By Medborgerhus er organiseret som vist i diagrammet: /1,1 $ " - &1 2 *: At fastholde Indre By Medborgerhus som en attraktiv arbejdsplads, kendetegnet ved gode samarbejdsrelationer. *:

16 Sygefraværet nedbringes således at huset i hele kontraktperioden har et sygefravær 2 % under gennemsnittet for Københavns Kommunes Kultur- og medborgerhuse. Serviceniveauet for husets brugere skal øges og medarbejdernes faglige kompetencer styrkes ved at alle skrankemedarbejdere senest 3 måneder efter deres fastansættelse i huset har deltaget i kursus for frontpersonale Alle medarbejdere skal have modtaget løbende kurser i IT-anvendelse, således at alle medarbejdere har de nødvendige kompetencer til at benytte de elektroniske hjælpemidler der er stillet til rådighed. Der afholdes årlige MUS-samtaler, der skal indeholde en opfølgning på den enkelte medarbejders efteruddannelsesbehov. Det er målet, at samtalerne skal gennemføres inden for en periode på 2 måneder med henblik på udfærdigelse af en plan for løsning af de generelle arbejdspladsspørgsmål, der måtte fremkomme ved MUS-samtalerne. Alle administrative rutiner gøres elektronisk, således at der er fuldt samspil mellem det elektroniske bookingsystem, fakturerings- og bogføringssystemet samt elektronisk betaling (herunder dankort) fra alle faste lejere, enkeltlejere af lokaler samt alle faste sportslejere, således at der kun er kontanter i forbindelse med cafésalg. Bogføring skal gennemføres direkte i KØR for at minimere dobbeltarbejde. Huset har pligt til at følge alle politikker vedrørende personaleforhold mv. der vedtages i relevante fora i Københavns Kommune, herunder vedtagelser truffet i Hovedsamarbejdsudvalget (HSU) og udarbejder lokale politikker i overensstemmelse hermed. ( 61 Lederens kompetencer og opgaver Lederen af Indre By Medborgerhus ansættes af Kultur- og Fritidsforvaltningen i samarbejde med medarbejderrepræsentanter og husets bestyrelse, og er ansat i Kultur- og Fritidsforvaltningen.. Ansættelse af lederen skal ske i overensstemmelse med retningslinjerne i Kultur- og Fritidsforvaltningens Personalepolitik. Ledelsen af Indre By Medborgerhus sker i henhold til Københavns Kommunes værdigrundlag og Kultur- og Fritidsforvaltningen ledelsesgrundlag. Inden for nettorammen kan institutionens leder frit ansætte medarbejdere. Det betyder, at lederen kan vurdere hvorledes nettobudgettet skal anvendes under forudsætning af, at de målsætninger, der fremgår af kontrakten, overholdes.

17 Uansøgt afskedigelse af medarbejdere kan kun ske i samarbejde med tillidsrepræsentanter og Kultur- og Fritidsforvaltningens Personaleafdeling. Afskedigelse af medarbejdere med ledelsesansvar skal ske i samarbejde med Kultur- og Fritidsforvaltningen og tillidsrepræsentanter. Husets leder har det økonomiske og personalemæssige ansvar for driften af Indre By Medborgerhus. Lederen er tilforordnet til brugerbestyrelsens møder og sikrer, at der tages referat mv. til møderne. Brugerbestyrelsens kompetencer og opgaver Det er en forudsætning, at brugerne af det enkelte hus altid udgør et flertal i bestyrelsen. Bestyrelsen sammensættes af minimum: 4 brugerrepræsentanter, valgt under valgmøde 1 medarbejderrepræsentant, valgt af personalet 2 repræsentanter fra øvrige lokale kultur- eller fritidstilbud. Repræsentanterne indstilles af brugerbestyrelsen og godkendes af Kultur- og Fritidsforvaltningen, eller udpeges direkte af Kultur- og Fritidsforvaltningen. Der er ikke en øvre grænse for antallet af medlemmer. Brugerrepræsentanterne skal være i overtal i bestyrelsen. Brugerrepræsentanterne vælges på et årligt valgmøde, hvor mindst halvdelen af brugerbestyrelsen er på valg. Medarbejderrepræsentant vælges af og blandt medarbejderne i det enkelte hus, og kan ikke være husets leder. Repræsentanter fra det øvrige lokale kultur- og fritidsliv indsættes i bestyrelsen for at sikre koordination af og samarbejde om kultur- og fritidstilbuddene. Repræsentanterne udpeges af Kultur- og Fritidsforvaltningen. Bestyrelsen indstiller to repræsentanter til godkendelse i Kultur- og Fritidsforvaltningen. Repræsentanterne udpeges for en periode, der ikke må overstige 2 år. Bestyrelsen opererer inden for rammerne af den til enhver tid gældende kontrakt mellem huset og Kultur- og Fritidsforvaltningen samt inden for rammerne af Borgerrepræsentationens og Kultur- og Fritidsudvalgets overordnede målsætninger for kultur- og medborgerhusområdet. Derudover har bestyrelsen følgende opgaver og kompetencer: Bestyrelsen fastsætter principper for husets kulturelle indhold og organisering Bestyrelsen godkender og fastlægger principper for husets målgruppe, særlige indsats og rolle i lokalområdet Bestyrelsen godkender husets budget Bestyrelsen fastlægger ordensregler, åbningstider mv. Bestyrelsen afgiver indstilling om udviklingstiltag og anlægsarbejder, der forudsætter politisk behandling Bestyrelsen udarbejder forslag til flerårige planer for huset

18 Bestyrelsen afgiver udtalelse om ansættelse af leder af huset, og om alle spørgsmål, som Kulturog Fritidsudvalget forelægger den, og kan afgive udtalelse om alle forhold vedrørende det pågældende hus. Leder og medarbejdere i husene ansættes af og i Kultur- og Fritidsforvaltningen. Bestyrelsen skal i øvrigt afgive udtalelse i enhver sag, som Kultur- og Fritidsudvalget og/eller Borgerrepræsentationen måtte bede om udtalelse om. Desuden kan bestyrelsen til enhver tid afgive udtalelse om enhver sag, der vedrører det enkelte hus. 7.!* Stabile budgetrammer Forud for hvert kalenderår udarbejder institutionen et budget, der skal være specificeret i samme grad som regnskabet. Budgetlægning skal følge den kommunale budgetlægning. Institutionens nettobudgetrammer udgør følgende i perioden frem til 28 (1 kr.) Udgift Indtægt Netto Udgiftsrammen er beregnet i p/l 5, d.v.s. at beløbet vil blive p/l-reguleret en gang årligt i forbindelse med Økonomiudvalgets udmelding af de økonomiske rammer- efter de samme retningslinier, som gælder for den resterende del af kommunens forvaltninger. Udgiftsrammen kan ændres som følge af generelle rammekorrektioner for eksempel som følge af omlægning af finansiering af interne ydelser. Institutionen er forpligtet til at bidrage med et årligt omstillingsbidrag, der vil være fratrukket, når institutionens årlige budgetramme udmeldes. Fleksible budgetrammer Institutionen er forpligtet til at overholde ovenstående nettoramme for driftsudgifterne og har således ingen budgetmæssig binding på henholdsvis bruttoudgifter og bruttoindtægter. Institutionen kan således frit anvende økonomiske ressourcer, som f.eks. tilvejebringes ved rationaliseringer udover de i denne kontrakt forudsatte, eller gennem ekstern finansiering af institutionens virksomhed til at opfylde de i kontrakten beskrevne formål.

19 Der må dog ikke drives cafe- og restaurationsvirksomhed i institutionen med anvendelse af kommunalt tilskud. Cafedrift skal derfor søges bortforpagtet. Hvis cafeen ikke bortforpagtes, skal driften tilrettelægges på en måde, så der ved fortsat drift ikke genereres under- eller overskud. Der kan genereres overskud som anvendes til afskrivninger, istandsættelser eller investeringer, der vedrører cafeens drift i overenstemmelse med institutionens formål. Aftaler vedrørende bortforpagtning af cafedrift/serveringsvirksomhed skal forelægges Kultur- og Fritidsudvalget til godkendelse inden indgåelse af endelig aftale. For at sikre en rationel ressourceanvendelse har institutionen adgang til at overføre budgetmidler mellem årene. Ordningen omfatter både en låneordning dvs. institutionens nettoramme kan øges, såfremt den reduceres tilsvarende i det efterfølgende år samt en opsparingsordning, hvor nettorammen reduceres i budgetåret og øges i det følgende år. Institutionen kan overføre budgetmidler mellem to budgetår. Institutionen skal senest i forbindelse med oktoberkalkulen give meddelelse om den ønskede overførsel. Konkret overførsel for et år ad gangen, kan kun ske efter aftale mellem parterne og under forudsætning af Borgerrepræsentationens godkendelse. Regnskab og revision Regnskabsperioden er 1. januar til 31. december. Regnskabet skal udarbejdes i overensstemmelse med Københavns Kommunes til enhver tid gældende regnskabsvejledning og model. 8 6 Indre By Medborgerhus anvender Kultur- og Fritidsforvaltningens ressourcestyringsværktøjer og anvender Københavns Kommunes gældende indkøbsaftaler. Ledelsen i Indre By Medborgerhus har ansvar for løbende i samarbejde med stabsfunktionerne i Kultur- og Fritidsforvaltningen at udvikle værktøjerne, således at institutionens økonomistyring kan ske på optimale vilkår. Den overordnede økonomistyring varetages af institutionens leder. 9 "& Københavns Kommune deltager i Dogme 2 for kommuner og miljø. Som deltager i Dogme 2 skal Københavns Kommunes forvaltninger og institutioner over tid miljøcertificeres.

20 Ledelsen af Indre By Medborgerhus er i kontraktperioden forpligtet til løbende at registrere alle væsentlige miljøforhold inden for institutionens område, som kan indgå i Kultur- og Fritidsforvaltningens samlede miljøkortlægning, der løbende bliver opdateret. Ledelsen er desuden forpligtet til at sikre, at der tages hensyn til miljøet ved indkøb af produkter, samt ved anvendelsen af produkterne i det daglige arbejde og den efterfølgende håndtering og bortskaffelse af affaldsprodukter. :1& 1 Indre By Medborgerhus skal hvert år senest 1. april indsende en årsberetning, der beskriver opfyldelsen af det foregående års virksomhedsplan og redegøre for årets delresultater på de overordnede mål, der er fastsat i kontrakten, samt for eventuelle afvigelser i forhold til målene. Kultur- og Fritidsforvaltningen udarbejder en skabelon for årsberetningen. Indre By Medborgerhus skal hvert år, senest 1. oktober udarbejde en virksomhedsplan for det kommende år til godkendelse i Kultur- og Fritidsforvaltningen. Virksomhedsplanen skal indeholde en beskrivelse af og plan for realiseringen målene i kontrakten for det kommende år. Kultur- og Fritidsforvaltningen indkalder herefter, i perioden oktober-december brugerbestyrelsen og ledelse til en drøftelse med henblik på tilpasning af virksomhedsplanen overensstemmelse med kontrakten. Kultur- og Fritidsforvaltningen udarbejder en skabelon for virksomhedsplanen. *1 1 Et år inden kontraktens udløb mødes parterne med henblik på at afklare, hvorvidt kontrakten skal være gældende for en ny periode eller ophøre. Såfremt kontrakten fortsættes, skal forhandlinger herom påbegyndes straks efter mødet. Forhandlingerne bør være afsluttet således, at en ny kontrakt underskrives senest tre måneder før udløbet af nærværende kontrakt. Hver af parterne har krav på genforhandling af kontrakten i kontraktperioden ved væsentlige ændringer i det grundlag, kontrakten er indgået på. I øvrigt kan genforhandling finde sted når parterne er enige herom. Eventuel uenighed mellem parterne afgøres af Kultur- og Fritidsforvaltningens direktion. 15 Kontrakten træder i kraft den 1. januar 25 og løber indtil den 31. december 28 Dato:

1. Aftalens parter. 2. Aftalens status og kontraktens opbygning

1. Aftalens parter. 2. Aftalens status og kontraktens opbygning 1. Aftalens parter Mellem Kultur- og Fritidsforvaltningen og er indgået følgende AFTALE om driften af 2. Aftalens status og kontraktens opbygning Nærværende dokument udgør en driftskontrakt mellem og Kultur-

Læs mere

Aftalens parter. Mellem Kultur- og Fritidsforvaltningen. Christianshavns Beboerhusforening er indgået følgende AFTALE

Aftalens parter. Mellem Kultur- og Fritidsforvaltningen. Christianshavns Beboerhusforening er indgået følgende AFTALE 1. Aftalens parter Mellem Kultur- og Fritidsforvaltningen og Christianshavns Beboerhusforening er indgået følgende AFTALE om driften af Christianshavns Beboerhus, Dronningensgade 34, 1420 København K 2.

Læs mere

Samarbejdsaftale 1. Parterne

Samarbejdsaftale 1. Parterne BILAG 2 Sagsnr.: 2007-2673 Dok.nr.: 2007-15166 Samarbejdsaftale Samarbejdsaftalen består af dette dokument med overskrifterne: 1. Parterne 2. Baggrund for indgåelse af nærværende kontrakt 3. Valby Hallen

Læs mere

Vedtægter Sønderborghus

Vedtægter Sønderborghus Vedtægter Sønderborghus 1 Navn og hjemsted Sønderborghus er en selvejende institution. 2 Formål Sønderborghus har hjemsted i Sønderborg Kommune. Den selvejende institution har til huse i bygning ejet af

Læs mere

Samarbejdsaftale 1. Parterne

Samarbejdsaftale 1. Parterne Bilag 5 Sagsnr.: 322822 Dok.nr.: 1941750 Samarbejdsaftale Samarbejdsaftalen består af dette dokument med overskrifterne: 1. Parterne 2. Baggrund for indgåelse af nærværende aftale 3. Kløvermarkens Idrætsanlæg,

Læs mere

Egnsteateraftale mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej Hvidovre (i det følgende kaldet kommunen)

Egnsteateraftale mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej Hvidovre (i det følgende kaldet kommunen) Egnsteateraftale 1.1.2017 31.12.2020 mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre (i det følgende kaldet kommunen) Og Den selvejende institution Teater Vestvolden Høvedstensvej 49 2650 Hvidovre

Læs mere

Vedtægter for TOBAKKEN (januar 2014) Rød tekst = ny tekst. Vedtægter for TOBAKKEN(godkendt i SLU ) Grøn tekst = tekst udgår 1 Navn og hjemsted

Vedtægter for TOBAKKEN (januar 2014) Rød tekst = ny tekst. Vedtægter for TOBAKKEN(godkendt i SLU ) Grøn tekst = tekst udgår 1 Navn og hjemsted Vedtægter for TOBAKKEN(godkendt i SLU 13.12.06) Grøn tekst = tekst udgår 1 Navn og hjemsted Vedtægter for TOBAKKEN (januar 2014) Rød tekst = ny tekst 1 Navn og hjemsted TOBAKKEN er en selvejende institution.

Læs mere

Vejledning om. procedureretningslinie for omstilling,

Vejledning om. procedureretningslinie for omstilling, Inspirationsnotat nr. 7 til arbejdet i MED-Hovedudvalg 17. juni 2008 Vejledning om procedureretningslinie for omstilling, herunder udbud og udlicitering Denne vejledning og tilhørende forslag til procedureretningslinie

Læs mere

EGNSTEATERAFTALE VEDR. HAMLETSCENEN

EGNSTEATERAFTALE VEDR. HAMLETSCENEN EGNSTEATERAFTALE VEDR. HAMLETSCENEN 1. Aftaleparter Den selvejende institution HamletScenen (herefter kaldt teatret) Kronborg 13 3000 Helsingør CVR: 31 36 05 87 Og Helsingør Kommune (herefter kaldt kommunen)

Læs mere

Egnsteateraftale

Egnsteateraftale UDKAST Egnsteateraftale 2015-16 Mellem Randers Kommune og Randers EgnsTeater indgås egnsteateraftale for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2016. Aftalen er indgået i henhold til bekendtgørelse om

Læs mere

Vejledning om. procedureretningslinje for omstilling,

Vejledning om. procedureretningslinje for omstilling, Inspirationsnotat nr. 7a til arbejdet i MED-Hovedudvalg 2.11.2009 Vejledning om procedureretningslinje for omstilling, herunder udbud og udlicitering Denne vejledning og tilhørende forslag til procedureretningslinje

Læs mere

Kulturskolen Syddjurs. September 2014

Kulturskolen Syddjurs. September 2014 Kulturskolen Syddjurs September 2014 Indhold 1. Navn og status... 3 2. Formål... 3 3. Indhold... 3 4. Kulturskolens ledelse og daglige drift... 3 5. Bestyrelsens sammensætning... 4 6. Bestyrelsen opgaver

Læs mere

1. Aftalens parter. Mellem. Kultur- og Fritidsforvaltningen. og Nikolaj Udstillingsbygning Nikolaj Plads København K. er indgået følgende

1. Aftalens parter. Mellem. Kultur- og Fritidsforvaltningen. og Nikolaj Udstillingsbygning Nikolaj Plads København K. er indgået følgende 1. Aftalens parter Mellem Kultur- og Fritidsforvaltningen og Nikolaj Udstillingsbygning Nikolaj Plads 10 1067 København K er indgået følgende AFTALE om udstilling og formidling af samtidskunst i Københavns

Læs mere

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet Furesø Kommune FRITID I FURESØ Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet 1 1. FORORD Furesø Kommune er et godt sted at bo. Det er en attraktiv og naturskøn kommune, hvor borgerne, unge som gamle, engagerer

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater

Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater 1. Aftaleparter Den selvejende institution Bornholms Teater (herefter kaldt teatret) Teaterstræde 2 3700 Rønne CVR: 28179669 og Bornholms Regionskommune (herefter

Læs mere

Forslag til. Folkeoplysningspolitik

Forslag til. Folkeoplysningspolitik Forslag til Kerteminde Kommune 231111 2011-19114 1440-29400 1 Vision, værdier og målsætninger for folkeoplysningsområdet i Kerteminde Kommune 2 Indledning Aktiviteterne inden for fritidslivet opstår i

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik Kultur- og udviklingsafdelingen Dato: 14. marts 2012 Journalnr.: 11-14501 Norddjurs Kommune Folkeoplysningspolitik Indhold: 1. Baggrund og formål 2. Vision, værdier og målsætninger Norddjurs Kommunes kultur-

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

Egnsteateraftale mellem

Egnsteateraftale mellem Egnsteateraftale mellem Carte Blanche, Egnsteater i Viborg (herefter teatret) Og Viborg Kommune (herefter kommunen) For perioden 01.01.2014 31.12.2017 Aftalen er indgået i henhold til Bekendtgørelse om

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Model for Brugerinddragelse ved Kultur Christianshavn Islands Brygge

Model for Brugerinddragelse ved Kultur Christianshavn Islands Brygge S i d e 1 Model for Brugerinddragelse ved Kultur Christianshavn Islands Brygge Dette notat omhandler bruger- og borgerinddragelsen ved Kultur Christianshavn - Islands Brygges institutioner. Dokumentet

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Teatret OM

Egnsteateraftale vedr. Teatret OM Egnsteateraftale vedr. Teatret OM 1. Aftaleparter Teatret OM (herefter kaldt teatret) og Ringkøbing-Skjern Kommune (herefter kaldt kommunen) 2. Aftaleperiode 01.01.2017 31.12.2020 3. Lovgrundlag Egnsteateraftalen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FERMATEN. Herning, Fermaten - Smallegade Herning - Phone:

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FERMATEN. Herning, Fermaten - Smallegade Herning - Phone: VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FERMATEN Herning, 2018 Fermaten - Smallegade 4-7400 Herning - Phone: 9722 5510 - Email: mail@fermaten.dk 1 1. Foreningens navn og hjemsted. Foreningens navn er Fermaten. Dens hjemsted

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Med henblik på at opfylde dette formål kan Studenterhuset drive café, læsesal, arrangere foredrag, workshops, udlåne lokaler m.v.

Med henblik på at opfylde dette formål kan Studenterhuset drive café, læsesal, arrangere foredrag, workshops, udlåne lokaler m.v. VEDTÆGTER FOR FORENINGEN AALBORG UNIVERSITETS STUDENTERHUS 1. Navn og hjemmel. Stk. 1: Foreningens navn er Aalborg Universitets Studenterhus, i daglig tale kaldet Studenterhuset. Foreningen er stiftet

Læs mere

Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner

Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner Tvedhallen Tåsingehallen Thurøhallen Skåruphallen Svendborg Idræts- og tennishal SG-hallen Svendborg Badmintonhal Svendborg Ridehus

Læs mere

Politik for Nærdemokrati

Politik for Nærdemokrati Politik for Nærdemokrati oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 2 Rammer for nærdemokratiet... 4 2.1 Definition af lokalområder... 4 2.2 Lokal repræsentation...

Læs mere

AKTIVITETSHUSET OTTERUP FRITIDS- OG UNGDOMSKLUB

AKTIVITETSHUSET OTTERUP FRITIDS- OG UNGDOMSKLUB NORDFYNS KOMMUNE VEDTÆGT FOR STYRELSEN AF AKTIVITETSHUSET OTTERUP FRITIDS- OG UNGDOMSKLUB Vedtaget den xx. xxxx.xxxx 1/8 Kapitel 1 Målsætning 1 stk. 1 Aktivitetshuset "Søndergade 6, 5450 Otterup" har som

Læs mere

Aftale mellem Aalborg Kommune og Skråen i Nordkraft for perioden

Aftale mellem Aalborg Kommune og Skråen i Nordkraft for perioden #BREVFLET# Aftale mellem Aalborg Kommune og Skråen i Nordkraft for perioden 1.- 5. 2014 31.12. 2017 Aalborg Kommune Sundheds - og Kulturforvaltningen Forord Formålet med denne aftale er at være et udviklings-

Læs mere

Rammeaftale. mellem. Silkeborg Kommune og Fonden Musik- og Teaterhuset, Silkeborg

Rammeaftale. mellem. Silkeborg Kommune og Fonden Musik- og Teaterhuset, Silkeborg Kultur- og Fritidsafdelingen 13. maj 2013 Forslag Rammeaftale mellem Silkeborg Kommune og Fonden Musik- og Teaterhuset, Silkeborg som grundlag for kommunalt tilskud til drift af Jysk Musik & Teaterhus,

Læs mere

Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018

Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018 J.nr. 15/1666 Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018 Aftale om tilskud til drift af Forbrændingen mellem Forbrændingen og Albertslund Kommune for perioden 1. januar 2015 31. december

Læs mere

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg Bilag 2: Forslag til revideret Kommissorium for Lokaludvalg Kommissorium for Lokaludvalg På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt

Læs mere

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen.

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Randers Kammerorkester 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Randers Kammerorkester er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Randers

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

VEDTÆGTER. for DANSK LIVE. Interesseorganisation for festivaler og spillesteder

VEDTÆGTER. for DANSK LIVE. Interesseorganisation for festivaler og spillesteder VEDTÆGTER for DANSK LIVE - Interesseorganisation for festivaler og spillesteder Vedtaget på generalforsamlinger i Festivaldanmark.dk og [spillesteder dk] d. 29.4.2011 Revideret på generalforsamlinger i

Læs mere

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014).

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014). AFTALE OM MÅL UDKAST Version 20170208 Til parternes endelige godkendelse Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Aftale om mål

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken

Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken 0. Aftalens parter Partnerskabsaftalens parter udgør følgende Syddjurs

Læs mere

Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet!

Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet! Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet! Når vi mennesker mødes, opstår kultur. Vi skaber i fællesskab værdier og bånd, som gennem livet er bestemmende for vore

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Storstrøms Kammerensemble 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Guldborgsund

Læs mere

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15 Børnekultur politik Indhold Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7 Kulturgarantien 7 Kulturfærge Frederikshavn 8 Synlig Børnekultur 8 Målsætninger 9 Kultur- og Fritidsudvalget 9 Børneinstitutioner,

Læs mere

FORMÅL MÅL FOR FOLKEOPLYSNINGEN I KØBENHAVN

FORMÅL MÅL FOR FOLKEOPLYSNINGEN I KØBENHAVN Københavns Kommunes Folkeoplysningspolitik FORMÅL Vision Københavns Kommune har en vision om, at foreninger gennem folkeoplysende aktiviteter, undervisning, foredrag og debat sikrer de københavnske borgere

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt 12 lokaludvalg i 10 bydele efter bestemmelsen i den kommunale

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets liv. Rebild

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Ballerup Kommune

Folkeoplysningspolitik for Ballerup Kommune Folkeoplysningspolitik for Ballerup Kommune Indledning Ballerup Kommune har tradition for at udvikle kommunen og byen i dialog med borgerne. I vision 2020 hedder det, at Vi satser på mennesker. Mennesker

Læs mere

Samarbejdsaftale Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune

Samarbejdsaftale Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune Samarbejdsaftale Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune Gældende for perioden 1/1 2019 31/12 2022 Indhold Samarbejdsaftale mellem Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune... 1 Kolding Kommunes forventninger...

Læs mere

31. musikdramatik - eller

31. musikdramatik - eller eller primært for p 2007. Aftalen gælder for perioden 1. januar 2012 december 2015. 31. Aftaleperiode, aftaleformål og lovgrundlag Den Ny Opera og Esbjerg Kommune. Egnsteateraftale mellem det musikdramatiske

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: 20.01.05-P20-1-15

Læs mere

VEDTÆGTER for "HJARNØ FÆRGEFART"

VEDTÆGTER for HJARNØ FÆRGEFART Vedtægterne er gældende fra 1. januar 2018. VEDTÆGTER for "HJARNØ FÆRGEFART" 1 "Hjarnø Færgefart" er en selvejende institution, d e r er oprettet m e d d e t formål at varetage søtransporten mellem Hjarnø

Læs mere

Rebild Kulturskole, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping

Rebild Kulturskole, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping Kontrakt 2014 Kontrakt 2014-15 Rebild Kulturskole, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSIKSKOLEN I VALLENSBÆK KOMMUNE. Center for Børn og Kultur. September 2013 KAPITEL 1 KOMMUNALBESTYRELSEN

VEDTÆGTER FOR MUSIKSKOLEN I VALLENSBÆK KOMMUNE. Center for Børn og Kultur. September 2013 KAPITEL 1 KOMMUNALBESTYRELSEN VEDTÆGTER FOR MUSIKSKOLEN I VALLENSBÆK KOMMUNE Center for Børn og Kultur September 2013 KAPITEL 1 KOMMUNALBESTYRELSEN 1. Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for kommunens musikskole og fastlægger

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Rebild Kulturskole, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping

Rebild Kulturskole, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping Oplæg d. 03. 01. 2012 Kontrakt 2013-14 Rebild Kulturskole, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem. Aalborg Kommune og den selvejende kulturinstitution Det Hem lige Teater for perioden

Samarbejdsaftale mellem. Aalborg Kommune og den selvejende kulturinstitution Det Hem lige Teater for perioden Samarbejdsaftale mellem Aalborg Kommune og den selvejende kulturinstitution Det Hem lige Teater for perioden 1.6.2016-31.12.2019 1 Indholdsfortegnelse 1. Aftalens rammer... 3 1.1. Aftaleparter... 3 1.2.

Læs mere

Model for brugerinddragelse ved Kultur og Idræt Christianshavn Vestamager

Model for brugerinddragelse ved Kultur og Idræt Christianshavn Vestamager Side 1 Model for brugerinddragelse ved Kultur og Idræt Christianshavn Vestamager Dette notat omhandler bruger- og borgerinddragelsen ved Kultur og Idræt Christianshavn Vestamager (KICV). Dokumentet beskriver

Læs mere

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Samarbejdsaftale for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Aftalens parter 3. Kontaktdata 4. Vedtægter 5. Ledelse og organisation

Læs mere

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Svendborg Teater

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Svendborg Teater Samarbejdsaftale for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Svendborg Teater Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Aftalens parter 3. Kontaktdata 4. Vedtægter 5. Ledelse og organisation 6. Hjemsted

Læs mere

Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015

Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015 Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015 mellem Helsingør Kommune og den selvejende institution HamletScenen Aftalen er indgået i henhold til lovbekendtgørelse nr. 1003 af 29. november 2003, som

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Randers EgnsTeater

Egnsteateraftale vedr. Randers EgnsTeater Egnsteateraftale vedr. Randers EgnsTeater 2017-20 1. Aftaleparter Randers EgnsTeater og Randers Kommune, Favrskov Kommune og Lemvig Kommune. 2. Aftaleperiode 01.01.2017 31.12.2020 3. Lovgrundlag Egnsteateraftalen

Læs mere

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen Kilebestyrelsen for i Mimersgadekvarteret (1/5) er et kommende offentligt friareal i Mimersgadekvarteret. s fysiske rammer er det offentligt tilgængelige areal mellem Nørrebrogade ved Nørrebrohallen og

Læs mere

Resultatkontrakt. vedrørende samarbejde. mellem Herning Kommune og MCH A/S. Tiltrækning og gennemførelse af kulturarrangementer

Resultatkontrakt. vedrørende samarbejde. mellem Herning Kommune og MCH A/S. Tiltrækning og gennemførelse af kulturarrangementer Resultatkontrakt vedrørende samarbejde mellem Herning Kommune og MCH A/S Tiltrækning og gennemførelse af kulturarrangementer 1. Parterne Mellem Herning Kommune Adresse: Torvet, 7400 Herning EAN-nr.: 5798005510253

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

københavns kommunes Folkeoplysningspolitik

københavns kommunes Folkeoplysningspolitik københavns kommunes Folkeoplysningspolitik københavns kommunes Folkeoplysningspolitik formål Vision Københavns Kommune har en vision om, at foreninger gennem folkeoplysende aktiviteter, undervisning, foredrag

Læs mere

Scenekunst i København De små storbyteatre er en delmængde af offentligt støttede teatre i København. Samlet spænder de over:

Scenekunst i København De små storbyteatre er en delmængde af offentligt støttede teatre i København. Samlet spænder de over: KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Byudvikling NOTAT Principper for valg af små storbyteatre 2021-2024 København har som hovedstad en forpligtelse til at sikre et mangfoldigt

Læs mere

Forslag til vedtægter for den selvejende institution Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet

Forslag til vedtægter for den selvejende institution Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet Forslag til vedtægter for den selvejende institution Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet 1 Navn og hjemsted 1.1 Den selvejende institutions navn er Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet. 1.2 Hjemstedet er

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE - Et forpligtende miljøsamarbejde for kommuner. greencities.dk

SAMARBEJDSAFTALE - Et forpligtende miljøsamarbejde for kommuner. greencities.dk SAMARBEJDSAFTALE - Et forpligtende miljøsamarbejde for kommuner greencities.dk Forord Kommunerne i Green Cities har høje miljøambitioner og vilje til at indgå i et forpligtende samarbejde. Resultaterne

Læs mere

Udkast af 15. marts Udkast til Vedtægter Den selvejende institution Danske Lægestuderendes Vagtbureau Vest. 1. marts 2013

Udkast af 15. marts Udkast til Vedtægter Den selvejende institution Danske Lægestuderendes Vagtbureau Vest. 1. marts 2013 Udkast til Vedtægter Den selvejende institution Danske Lægestuderendes Vagtbureau Vest 1. marts 2013 Vedtægter Den selvejende institution Danske Lægestuderendes Vagtbureau Vest 1 Navn, hjemsted og formål

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Team Teatret

Egnsteateraftale vedr. Team Teatret Egnsteateraftale vedr. Team Teatret 1. Aftaleparter Team Teatret (herefter kaldt teatret) og Herning Kommune (herefter kaldt kommunen) 2. Aftaleperiode 1.1.2016 31.12.2016 3. Lovgrundlag Egnsteateraftalen

Læs mere

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE BOGENSE HALLERNE Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE Stiftet den 19. marts 2018 Bogense Hallerne Vedtægter for den Selvejende Institution BOGENSE HALLERNE. 1 Navn og hjemsted. Den Selvejende

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Ad. 2. og 3. Præsentation og dialog om Statens Kunstråds Musikudvalgs udspil for udpegningsperioden

Ad. 2. og 3. Præsentation og dialog om Statens Kunstråds Musikudvalgs udspil for udpegningsperioden 26. september 2011 REFERAT Statens Kunstråds Musikudvalg Dialogmøde om visioner og strategier for de regionale spillesteder i perioden 2013-2016. Borups Højskole den 8. september 2011 Dagsorden 1. Velkomst

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014 Eventsekretariatet AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

UDKAST. Samarbejdsaftale mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2013-2016 (2014-2017)

UDKAST. Samarbejdsaftale mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2013-2016 (2014-2017) UDKAST Samarbejdsaftale mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2013-2016 (2014-2017) 1 Mellem Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder og Tønder Erhvervsråd Vestergade 9 6270 Tønder indgås nærværende

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. Ledelsesgrundlaget viser ledelsesfunktionerne i Guldborgsund

Læs mere

PROJEKTEJER: PROJEKTGRUPPEN: KONTAKTPERSON: Projekt Liv i Viuf. Viuf Medborgerforening Storgaden Viuf

PROJEKTEJER: PROJEKTGRUPPEN: KONTAKTPERSON: Projekt Liv i Viuf. Viuf Medborgerforening Storgaden Viuf PROJEKTEJER: Viuf Medborgerforening Storgaden 81 6052 Viuf PROJEKTGRUPPEN: Henrik Lindholm Susanne Hamer Tanja Dokkedahl Anja Dau Jacobsen Ole Hansen Jens Lassen Ralph Barfoed Jette Klint Erik Arvesen

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 40.38

Kultur- og Fritidsudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 40.38 Bevillingsområde 40.38 Kulturel virksomhed 1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter: Musik (musikundervisning m.m.). (Musikteater Baltoppen, Skovlunde Kulturhus/Kulturhus Måløv, Ungdomshuset Vognporten

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

KULTURHUSLEDER. Kulturhus Trommen. Hørsholm Kommune. København september Jobprofil. gør god ledelse bedre

KULTURHUSLEDER. Kulturhus Trommen. Hørsholm Kommune. København september Jobprofil. gør god ledelse bedre København september 2018 Jobprofil KULTURHUSLEDER Kulturhus Trommen Hørsholm Kommune GENITOR LANGEBROGADE 6E, 3.TV 1411 KØBENHAVN K TLF. 31410178 KONTAKT@GENITOR.DK CVR-NUMMER: 35524258 1. Baggrund Stillingen

Læs mere

Rammeaftale. Januar Lokale & Anlægsfonden

Rammeaftale. Januar Lokale & Anlægsfonden Rammeaftale Januar 2015 Lokale & Anlægsfonden 2015-2018 Rammeaftalen mellem Lokale og Anlægsfonden og Kulturministeriet fastlægger mål for Lokale Anlægsfondens virksomhed i aftaleperioden inden for de

Læs mere

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST POLITIK POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

STIFTELSESOVERENSKOMST

STIFTELSESOVERENSKOMST STIFTELSESOVERENSKOMST Morsø Kommune og Region Nordjylland Jernbanevej 7 Niels Bohrs Vej 30 7900 Nykøbing Mors 9220 Aalborg Ø har d.d. stiftet en Selvejende Institution Kulturmødet Mors med hjemsted i

Læs mere

Fællesråd. Udpeget repræsentanter for kultur og erhverv for 1 år ad gangen. Brugerforum. 4 x årligt. Består af brugere som byder ind med aktiviteter

Fællesråd. Udpeget repræsentanter for kultur og erhverv for 1 år ad gangen. Brugerforum. 4 x årligt. Består af brugere som byder ind med aktiviteter Fællesråd Udpeget repræsentanter for kultur og erhverv for 1 år ad gangen Kommunal Styregruppe Består af Direktør, Centerchefer, kulturchef, kulturhuskoordinator erforum 4 x årligt Består af brugere som

Læs mere

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for driftstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019.

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for driftstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Puljen til kulturelle formål Retningslinjer for driftstilskud i 2020. Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Indhold Driftstilskud hvad er det?...2 Hvem kan søge?...2 Ansøgningsfrist...2

Læs mere

V E D T Æ G T E R for den selvejende institution

V E D T Æ G T E R for den selvejende institution V E D T Æ G T E R for den selvejende institution Skrejrupvej 9B, 8410 Rønde CVR-nr: 32573010 www.roendeic.dk 1 Navn Institutionens navn er Rønde Idrætscenter. Institutionen er selvejende og har hjemsted

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune

Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune Udkast til Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune Folkeoplysningsudvalgets forslag af 10.11.11 1. Præsentation og målsætning 1 Det folkeoplysende arbejde, som foregår i kommunens foreningsliv aftenskolerne,

Læs mere

Vedtægter for Den selvejende Institution. Ændringsforslag: X-Huset. i Vester Hæsinge. 1 Navn og hjemsted:

Vedtægter for Den selvejende Institution. Ændringsforslag: X-Huset. i Vester Hæsinge. 1 Navn og hjemsted: Vedtægter for Den selvejende Institution X-Huset Ændringsforslag: i Vester Hæsinge 1 Navn og hjemsted: Den selvejende institutions navn er: X-Huset. Den har hjemsted i Vester Hæsinge, Faaborg-Midtfyn Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ARBEJDSTITEL under stiftelse

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ARBEJDSTITEL under stiftelse VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ARBEJDSTITEL under stiftelse 1 Navn og hjemsted Den selvejende institutions navn er Arbejdstitel (herefter benævnt Institutionen). Dens hjemsted er Tønder Kommune.

Læs mere

Vedtægter. for. 1 Navn og hjemsted. Stk. 1 Institutionens navn er Den Selvejende Institution Teatercentrum i Danmark.

Vedtægter. for. 1 Navn og hjemsted. Stk. 1 Institutionens navn er Den Selvejende Institution Teatercentrum i Danmark. Vedtægter for Den selvejende institution Teatercentrum i Danmark 1 Navn og hjemsted Institutionens navn er Den Selvejende Institution Teatercentrum i Danmark. DSI Teatercentrum i Danmark er undtaget fra

Læs mere

Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13

Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13 Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13 Mellem Faxe Kommune Frederiksgade 9 4690 Haslev EAN-nr. Direktionssekretariatet: 5798007698386

Læs mere

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar Norddjurs Kommune Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 Inddragelse, engagement og mangfoldighed Høringssvar Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 (Side 4) Kunst- og kulturpolitikkens mål - Alle

Læs mere

STILLINGS- OG FUNKTIONSBESKRIVELSE

STILLINGS- OG FUNKTIONSBESKRIVELSE STILLINGS- OG FUNKTIONSBESKRIVELSE Stillingsbetegnelse Forstander Navn Organisatorisk plaering Forstanderen refererer direkte til bestyrelsen for Den selvejende Institution Bofællesskabet Lykke Marie.

Læs mere

Driftsaftale mellem den selvejende institution xxx og Frederikshavn Kommune

Driftsaftale mellem den selvejende institution xxx og Frederikshavn Kommune Driftsaftale mellem den selvejende institution xxx og Frederikshavn Kommune Gældende fra Indhold 1. Formål 2. Generelle bestemmelser 3. Drift og vedligehold 4. Adgang til idrætsfaciliteterne 5. Budget

Læs mere

Varde Kommune. Overordnede spilleregler. for. aftalestyring

Varde Kommune. Overordnede spilleregler. for. aftalestyring Varde Kommune Overordnede spilleregler for aftalestyring 2012 Dok. nr. 1022255 Indholdsfortegnelse 1. AFTALESTYRING...3 1.1 Baggrund og formål...3 1.2 Hvad er en aftale?...4 1.3 Dialog som omdrejningspunkt

Læs mere