Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt:"

Transkript

1

2 Indholdsfortegnelse: 1. Velkommen 2. Teams/ åbningstider / lukkedage samt ferie 3. Praktiske oplysninger 1. Aflevering/afhentning: 2. Mad: 3. Middagssøvn: 4. Tøj: 5. Legeplads: 6. Legetøj: 7. Fødselsdage: 8. Sygdom: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt:

3 Velkommen Kære barn og forældre. Det er os en glæde, at byde jer velkommen i Børnehuset Østerled. Vi lægger stor vægt på at tage godt imod jer. Hensigten med denne folder er at give jer de praktiske informationer, som I kan bruge nu og her eller løbende som en opslagsfolder. Når I starter i Børnehuset Østerled, vil vi have en opstarts samtale med jer, hvor vi vil fortælle om huset og hvor I forældre kan fortælle om jeres børn Herudover er I meget velkomne til at kontakte os med spørgsmål. Vi glæder os til at se jer.

4 2.Teams / åbningstider / lukkedage samt ferie Vi er opdelt i teams: Team Orange Team Grøn Team Blå 0-3 år, vuggestue 3-6 år, børnehave 3-6 år, børnehave Åbningstider: Mandag torsdag: kl Fredag: kl Lukkedage: De tre dage før Påske Fredag efter Kr. Himmelfartsdag Grundlovsdag 5 juni Sommerferie i uge Der lukkes 1 uge omkring jul og nytår. En af institutionerne i Hedensted holder åben på lukkedagene. Man melder sig til via blanketter, som I finder her på Børneintraen.

5 3. Praktiske oplysninger Aktuelle oplysninger fra Dagpasningsafdelingen, forældrebestyrelsen og personalet kan læses på børnehaveintraen. Benyt dig også af Hedensted kommunens hjemmeside: 3.1 Aflevering/afhentning: 1. For at få en god start på dagen er det vigtigt, at du har god tid, når du afleverer dit barn. 2. Barnet SKAL ALTID afleveres til Blæksprutten, den medarbejder med skilt på. 3. Når du er i institutionen, forventer vi, at du tager ansvaret for dit barn. 4. Du er altid velkommen til at ringe og høre til dit barn. 5. Giv venligst besked, hvis dit barn ikke kommer, enten ved tlf. opkald eller SMS, ikke på mobil svar. 6. Sig altid farvel til Blæksprutten, den medarbejder med skilt på, når du henter dit barn. 7. Hvis dit barn afhentes af andre SKAL der gives besked til personalet. 8. Det er vigtig, at vi altid har det gældende telefonnummer, hvor vi kan træffe jer. 9. Af hensyn til børnenes muligheder for at lege i hele huset, bedes du venligst benytte de blå overtrækssko, når vejrliget er vådt.

6 3.2 Mad: Børnehuset Østerled giver morgenmad indtil kl , til de børn der må have behov for det. Forældrene har valgt at børnene skal have det sunde frokostmåltid og vi har derfor ansat egen økonoma. Erfaringen har vist at vi er i stand til at tilbyde alle børn fuldkostordning indenfor frokostbudgettet. Børnene får således frugt kl. ca. 9.00, frokostmåltid kl. ca og et eftermiddagsmåltid kl. ca Se kostpolitik andet sted her på Intraen. Vi sørger for at børnene får mælk til frokost og vand i løbet af dagen. 3.3 Middagssøvn: De børn, der skal sove til middag, bliver puttet med bamser, sutter og hvad de ellers har brug for i h.h.v. krybber og motorikrummet. Vi forsøger at have en fast voksen hos børnene, indtil de sover.

7 3.4 Tøj: Sørg for, at dit barns påklædning er praktisk og passer til aktiviteterne og årstider, dvs.: Et sæt skiftetøj (inkl. undertøj og strømper) Inde sko Regntøj og støvler Flyverdragt Passende tøj til diverse aktiviteter (husk også solbeskyttende tøj) Bleer efter behov Børnehuset har selv vanter til børnehavebørnenes brug på legepladsen HUSK AT SÆTTE NAVN I TØJ OG FODTØJ Undgå halstørklæder og snore i tøjet. Da vi har erfaret, at træsko og badesandaler i mange situationer hæmmer børnene i deres udfoldelser, opfordrer vi til, at dit barn har fastsiddende fodtøj med. Hjælp os med at holde orden i garderoberne og tøm dit barns garderobe hver fredag pga. rengøring. I tilfælde af tyveri, bortkommet eller ødelagt tøj er det forældrenes forsikring, der dækker det mistede/ødelagte.

8 3.5 Legeplads: Vi har en stor legeplads. Bobslæder må også gerne tages med, dog kun med kort træksnor. Rulleskøjter og trækælk må IKKE medtages. 3.6 Legetøj: Medbragt legetøj, bøger m.m. er på eget ansvar. HUSK at skrive navn på det. Gameboy, nintendo ds og lignende spillemaskiner må ikke medbringes. Vi har PC med spil på og et antal IPads. Legetøjsvåben benyttes udendørs. 3.7 Fødselsdage: Fødselsdagen holdes her i børnehuset. I er velkomne til at være med og også til at medbringe noget spiseligt. Se i øvrigt Kostpolitikken, her på intraen.

9 3.8 Sygdom: SYGE BØRN MODTAGES IKKE Børnene betragtes som syge, når de har: Feber Smitsomme sygdomme Eller hvis barnets tilstand forhindrer det i at deltage i aktiviteterne ude som inde på lige fod med de øvrige børn. Ved sygdom skal der gives besked omvendt vil du blive orienteret, hvis der er smitsom sygdom i huset. Det er vigtigt, at vi har jeres telefonnummer, til det sted I befinder jer, så vi kan få fat i jer, hvis barnet bliver sygt eller kommer til skade. Hvis jeres barn kommer til skade og har brug for lægehjælp, tager vi til lægehuset. Vi vil dog altid kontakte jer, når eller inden vi tager afsted. Det bedste er, at I selv bringer jeres barn til lægen, både for barnets tryghed og også fordi vores normering kan have svært ved at nå sammen, når vi tager med. Hvis jeres barn kommer til skade, er det jeres egen forsikring, som dækker. HAR I HUSKET AT FORSIKRE JERES BARN?

10 4. Aktiviteter: Alle børn er tilknyttet et team. I perioden august til april danner vi en maxi gruppe bestående af de ældste børn fra Blå og Grøn Team. Aktiviteterne tager udgangspunkt i børnegruppen. I løbet af året laver vi forskellige aktiviteter/arrangementer, som passer til årstiden: Se årsplan på børnehaveintraen. Der udkommer et ugentlig nyhedsbrev fra hvert team, som beskriver hvad der er sket i ugens løb samt hvad der er planlagt for næste uge. 5. Forældresamtaler: Forældrene kan til enhver tid bede om en samtale med personalet. Ligeledes kan pædagogerne indkalde til forældresamtaler, hvor vi har tid til at tale sammen i ro og fred uden børnenes tilstedeværelse. Førskolens forældre tilbydes en samtale i november, med henblik på kommende brobygning og skolestart.

11 6. Forældrebestyrelsen: Forældrestyrelsen i Børnehuset Østerled er sammensat af 5 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter og lederen af Børnehuset Østerled. Forældrebestyrelsen arbejder inden for kommunens bestemmelser samt bestyrelsens egen forretningsorden. Bestyrelsen bestræber sig på løbende at sikre og udvikle kommunikationen til de øvrige forældre, med henblik på at skabe et højt informations- og dialogniveau. Forældre er selvsagt meget velkomne til at kontakte medlemmer af bestyrelsen, hvis der er spørgsmål, der ønskes drøftet eller ideer, som ønskes optaget på et bestyrelsesmøde. Alle medlemmer er underlagt tavshedspligt. Vi glæder os til at se dig og din familie. Vi håber, at I må blive glade og tilfredse med jeres tilknytning til Børnehuset Østerled. Venlig hilsen Forældrebestyrelsen og personalet.

12 7. Kontakt for yderligere information: Ønsker du mere information, er du velkommen til at spørge personalet og du kan yderligere oplysninger på børnehaveintraen: eller Telefoner: Kontor er altid omstillet til: Lisbeth Stoumann, leder Kirsten Laursen, Souschef Orange team Grøn Team / Blå Team / Børnehuset Østerled Østerled Hedensted

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18 2 Garderoben 20 Mad og drikke 23 Fest 26 Ferie og fri 28 Sygdom 29 Forældresamarbejde

Læs mere

Børnehuset Kroghøj Jordhøjvej 1 3550 Slangerup 47351420. Kontor: 30695960. Brumbasserne: 30695952. Sommerfugle 30695957.

Børnehuset Kroghøj Jordhøjvej 1 3550 Slangerup 47351420. Kontor: 30695960. Brumbasserne: 30695952. Sommerfugle 30695957. Børnehuset Kroghøj Jordhøjvej 1 3550 Slangerup 47351420 Kontor: 30695960 Brumbasserne: 30695952 Sommerfugle 30695957 Myggene: 30695946 Larverne: 30695956 Mail: bh-kroghoej@frederikssund.dk Åbningstid:

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Vores adresse: Tendrup Hovvej 7A, 8543 Hornslet Vores tlf.nr.: 87 53 57 90 Vores åbningstid: mandag torsdag 6.30 17.00, fredag 6.30 16.00 Jeres

Læs mere

Med denne lille folder vil vi byde jer velkommen til Hammelev Børnehave.

Med denne lille folder vil vi byde jer velkommen til Hammelev Børnehave. Kære forældre Med denne lille folder vil vi byde jer velkommen til. Vi glæder os til at modtage jeres barn og til at samarbejde med jer. I prioriterer vi udelivet, legen og den motoriske udvikling højt.

Læs mere

D.I.I. Kælkebakken. Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79. Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 anda@bu.aarhus.

D.I.I. Kælkebakken. Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79. Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 anda@bu.aarhus. D.I.I. Kælkebakken. 0 3 år Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79 Email: Hjemmeside: lrz@aarhus.dk www.dagtilbudaarhus.dk Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 Email: anda@bu.aarhus.dk

Læs mere

Velkommen i Visby Børnehus

Velkommen i Visby Børnehus En dag på legepladsen Velkommen i Visby Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Visby Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier,

Læs mere

Praktiske Oplysninger

Praktiske Oplysninger Praktiske Oplysninger Praktiske ting vedrørende opstarten I de første dage i opstarten er det vigtigt, at en forælder er med jeres barn i Storring. Vi tager en snak om jeres barn, dets vaner og rutiner

Læs mere

Velkommen til Nr. Søby Børnehave

Velkommen til Nr. Søby Børnehave Velkommen til Nr. Søby Børnehave Hej. Børn og voksne siger velkommen til dig og din familie Vores adresse: Nr. Søby børnehave Stoholmvej 26 7840 Højslev Telefonnumre: Hoved nr. 9915 7450 Kontor 9915 7451

Læs mere

Velkommen Egebjergvang 72 og 74 Tlf. 44 77 18 90 Email: inst-egebjerg3@balk.dk

Velkommen Egebjergvang 72 og 74 Tlf. 44 77 18 90 Email: inst-egebjerg3@balk.dk Velkommen Egebjergvang 72 og 74 Tlf. 44 77 18 90 Email: inst-egebjerg3@balk.dk OM BØRNEHUSET Ved Skoven Børnehuset ligger i et spændende, nybygget boligområde med mange forskellige bebyggelser og rekreative

Læs mere

Velkommen i Snaremosen

Velkommen i Snaremosen Velkommen i Snaremosen I 2015 har vi følgende fokus punkter: Relationer barn-barn og voksen-barn. Aktiviteter it/ipad og udeliv. Børnehaven Snaremosen Snaremosevej 220, 7000 Fredericia. Tlf.: 72 10 54

Læs mere

Velkommen til Eventyrhulens side

Velkommen til Eventyrhulens side Velkommen til Eventyrhulens side Her på siden håber vi at du kan finde oplysninger og svar på en stor del af det der rører sig når dit barn enten snart skal starte, eller allerede går i børnehaven. Skulle

Læs mere

Luther udflytterbørnehave, Østerbrogården. Forældrefolder. Praktisk guide til hverdagen i børnehaven i alfabetisk orden.

Luther udflytterbørnehave, Østerbrogården. Forældrefolder. Praktisk guide til hverdagen i børnehaven i alfabetisk orden. Luther udflytterbørnehave, Østerbrogården Forældrefolder Praktisk guide til hverdagen i børnehaven i alfabetisk orden Nickolai Thoms Afhentning Børnene kan afhentes ved bussen mellem kl.15.30 og 15.45.

Læs mere

Lindehuset Terpvej 19 Øster Lindet 6630 Rødding tlf: 79965481 mobil: 29277922

Lindehuset Terpvej 19 Øster Lindet 6630 Rødding tlf: 79965481 mobil: 29277922 Velkomstfolder Lindehuset Terpvej 19 Øster Lindet 6630 Rødding tlf: 79965481 mobil: 29277922 1 Velkommen i Lindehuset Vi vil gerne være et sted hvor alle, uanset færdigheder, kulturbaggrund eller tro føler

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere

Samsøgade 21 9740 Jerslev. Tlf.nr. 9945 4720. inge.hove@99454545.dk

Samsøgade 21 9740 Jerslev. Tlf.nr. 9945 4720. inge.hove@99454545.dk Velkommen til Børnehaven Livstræet Samsøgade 21 9740 Jerslev Tlf.nr. 9945 4720 Mail: Hjemmeside: inge.hove@99454545.dk www.bhlivstraeet.dk Børnehaven Livstræet består af to nabo huse: Grenen og Kvisten,

Læs mere

Velkommen til Institutionen Midtby. Børnehuset Langelinie WEBUDGAVE BØRN OG UNGE

Velkommen til Institutionen Midtby. Børnehuset Langelinie WEBUDGAVE BØRN OG UNGE Velkommen til Institutionen Midtby Børnehuset Langelinie BØRN OG UNGE Velkommen til Institutionen Midtby Institutionen Midtby består af 6 huse, 4 børnehaver og 3 vuggestuer. Tilsammen en institution med

Læs mere

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution.

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution. Indhold Velkommen... 2 Tøjhushavens Børnehus... 2 Ansatte i Tøjhushavens Børnehus... 2 Åbningstider... 2 Økonomi... 2 Barnets start... 3 Aflevering og afhentning... 3 Forældresamtaler... 3 Samarbejde:...

Læs mere

BØRNEHUSET BAVNEHØJ. Tranehavevej 15 2450 Københaven SV. Telefon: 33 66 38 01 www.bornehusetbavnehoj.dk

BØRNEHUSET BAVNEHØJ. Tranehavevej 15 2450 Københaven SV. Telefon: 33 66 38 01 www.bornehusetbavnehoj.dk BØRNEHUSET BAVNEHØJ Tranehavevej 15 2450 Københaven SV Telefon: 33 66 38 01 www.bornehusetbavnehoj.dk BØRNEHUSET BAVNEHØJ 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Normering...side 3 Lukkedage...side 4 Praktiske oplysninger

Læs mere

Va l l ø B ø r n e h u s

Va l l ø B ø r n e h u s Va l l ø B ø r n e h u s Velkommen Med denne folder vil vi byde nye børn og forældre velkommen til Vallø Børnehus. Når jeres barn starter i institution, er der meget at forholde sig til, og der er mange

Læs mere

FORÆLDREHÅNDBOG LANGSØ BØRNEHUS

FORÆLDREHÅNDBOG LANGSØ BØRNEHUS FORÆLDREHÅNDBOG LANGSØ BØRNEHUS BØRNEHAVE & VUGGESTUE Forord Dette er en håndbog, som er udarbejdet til forældre med barn/ børn i Langsø Børnehus - børnehave og vuggestue. Håndbogen har til hensigt at

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Mælkevejen

Velkommen til Børnehuset Mælkevejen Velkommen til Børnehuset I Børnehuset er der ansat 14 pædagoger og 7 medhjælpere. Vi har i perioder nogle personer i løntilskud. Leder er: Maiken Toftholm Afdelingsleder er: Pia Kammersgaard Vi er en ny

Læs mere

En kristen institution

En kristen institution En kristen institution Med denne folder ønsker vi, at informere om vores børnehus. I ønskes derfor rigtig hjerteligt velkommen til et aktivt og levende hus, hvor børnene er i centrum. Børnehuset Noas Ark

Læs mere

Virksomhedsplan 2011-2012

Virksomhedsplan 2011-2012 Virksomhedsplan 2011-2012 2 VELKOMMEN TIL ADELAIDE BØRNEHAVE! Vi håber at jeres børn vil blive glade for at være i børnehaven. Der er meget nyt at opleve og lære for barnet og for forældrene. I skal vide

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Hesselholt!

Velkommen i Børnehuset Hesselholt! Velkommen i Børnehuset Hesselholt! Adresse; Børnehuset Hesselholt Rugmarken 3-5 9510 Arden. Åbningstider; Mandag - fredag; 6,15-16,45. Fredag; 6,15-15,30. Kontakt; Telefon; 97 11 43 94 Mobil; 23 33 50

Læs mere

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Josva og Børnehuset Kaleb Hasselvej 8 Lerpyttervej 25 7700 Thisted 7700

Læs mere

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i vuggestuen, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen.

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i vuggestuen, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen. Side 1 af 12 Side 2 af 12 Kære Velkommen til Frøgårdens Vuggestue. Du skal gå på De voksne på din stue hedder: Din primær-voksen er Du har dit eget mærke, det sidder på din garderobeplads. Dit mærke ser

Læs mere

Galaksen Stjernevejskolens SFO

Galaksen Stjernevejskolens SFO Galaksen Stjernevejskolens SFO Mosegade 75, 8722 Hedensted. Tlf. 7974 1180 1 Vi begyndte som et fritidshjem i november 1978, navnet var dengang Ungdomsgården. I marts 1993 blev vi omstruktureret til en

Læs mere

E-Mail birst@aarhus.dk Denne adresse kan ikke bruges til akutte beskeder, da den kun tjekkes ca. 1 gang dagligt.

E-Mail birst@aarhus.dk Denne adresse kan ikke bruges til akutte beskeder, da den kun tjekkes ca. 1 gang dagligt. Velkommen til Trekløveret Med denne pjece ønsker vi at give jer et billede af livet i Trekløveret samt nogle praktiske informationer. Trekløveret er en integreret institution med børn i alderen 0-6 år

Læs mere

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Sfo v/ Virum Skole Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Velkommen til Virum Skoles Sfo Med denne pjece ønsker vi børn og forældre velkommen til vores skolefritidsordning. Vi håber,

Læs mere

BØRNEHUSET UDSIGTEN Forældrefolder 2015 / 2016

BØRNEHUSET UDSIGTEN Forældrefolder 2015 / 2016 BØRNEHUSET UDSIGTEN Forældrefolder 2015 / 2016 1 2 Indholdsfortegnelse Velkommen i Børnehuset Udsigten side 3 Afslutning for skolebørn side 4 Andre informationer side 4 Bleer side 4 Beskeder side 4 Dagsrytme

Læs mere