Indledning. Nyt fra RTM

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indledning. Nyt fra RTM"

Transkript

1 Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-pension 2 - Selskaber holder på pengene - Frihed med risiko for Pensamkunder - Byt arbejdstid med pension - Analyse: Sundhedsordninger sænker syge fravær - Nyt fra RTM-Industri 4 - Dansk skadeforsikring løber fra udlandet - Boom i forsikring mod ledelsesansvar i små og mellemstore virksomheder - Stempelafgiften erstattes af ny skadeforsikringsafgift - Digital motorregistrering skal gøre det nemmere at få ny nummerplade - Nyt fra RTM-Ingeniør - RTM Insurance Brokers 6 Indledning Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for oktober måned. Hvis der er emner, som ønskes uddybet, håber vi at I vil kontakte os. Nyt fra RTM Det er os en glæde, at kunne informere om, at RTM har styrket sin organisation. Pr. 1/10 har vi ansat Finn Kofoed som Marketingchef. Finn har mangeårig erfaring fra marketing og vil styrke RTMs kommunikation eksternt. I RTM Industri er ansat Nicklas Kauling og Anne Mette Hansen. Nicklas kommer fra en stilling i Codan Forsikring og Anne Mette fra Tryg Forsikring. Ydermere er Daniel Tange ansat som forsikringselev i RTM Industri. Vi håber I vil tage godt imod dem alle. ARKEN RTM er medlem af Erhvervsklubben ARKEN, hvilket betyder, at vi kan tilbyde dig fribilletter. Ønsker du at besøge kunstmuseet ARKEN for at se de spændende udstillinger, som ARKEN tilbyder, har vi et antal fribilletter til rådighed og du er velkommen til at kontakte Christoffer Rexen på telefonnummer , for at høre om mulighed for billetter.

2 Nyt fra RTM-Pension Selskaber holder på pengene Kun to pensionsselskaber giver selskaberne deres andel af reserven, når de dropper garantierne. Partner i BedstPension, Gert Nielsen, siger, at aftalen mellem pensionsbranchen og staten betyder, at de skal forsøge at få kunderne væk fra garantierne, men der står ikke et ord om, at kunderne skal have deres del af reserven. Det er i PFA Pension samt Nordea Liv & Pension, at kunderne får deres del af reserven. Koncerndirektør i PFA Pension, Anne Broeng, forklarer, hvordan formuen påvirkes ved udbetaling fra reserven. I AP Pension begynder man med det fra 2013, og herfra forklarer adm. direktør, Søren Dal Thomsen, at aftalen med staten kan ramme dem i 40'erne med store opsparinger, men for de fleste betyder det, at der kan investeres friere og dermed skabes bedre aflast. I Danica er man ved at se på, hvordan kunderne kan få deres del af reserven, men nogen tidsplan er der ikke endnu, siger cheføkonom i Danica, Jens Christian Nielsen. Det fremgår, at i Alm. Brand og Topdanmark udbetaler man ikke andel af reserven. Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi side 1 "Ovenstående artikel underbygger vores påstand om, at det er vigtigt at medarbejderne i virksomhederne modtager uvildig rådgivning i forbindelse med skift af pensionsleverandør. Det er væsentlige beløb medarbejderen risikere at miste ved en forkert overførsel af pensionsdepoterne." siger Jannik Jønsson, Pensionschef. Frihed med risiko for Pensam-kunder Forbundsformand for FOA og formand for Pensam Holding, Dennis Kristensen, meddeler, at FOA medlemmer frit kan vælge, hvilket pensionsselskab deres arbejdsgiver skal indbetale pensionsopsparingen til. Men for få måneder siden afviste han på vegne af FOA kravet om, at medlemmerne selv kunne vælge pensionsselskab. Dennis Kristensen insisterede på, at de ansatte skulle tvinges ind i Pensam. En ekspert vurderer, at frit valg af pensionsselskab ikke nødvendigvis er en god løsning for medlemmer af andre fagforbund.

3 t RTM Insurance Brokers A/S "Denne opblødning af markedet for arbejdsmarkedspensioner er et synligt bevis på, at investeringsafkastet vægter utrolig højt. når vi taler pensionsopsparing. Ved at få et bredt og gennemarbejdet beslutningsgrundlag omkring forvaltningen af medarbejdernes midler, kan man som arbejdsgiver gøre en stor forskel for medarbejdernes pensionisttilværelse." udtaler Jannik Jønsson, Pensionschef Byt arbejdstid med pension Medlemmerne i HK/Privat kan fra den 1. oktober gå ned i tid og alligevel få samme lønudbetaling hver måned. Ifølge Simon Tøgern, formand i HK/Privat, kan man frasige sig noget af pensionsindbetalingen, arbejde mindre og fastholde sin månedsløn, hvis man har mindre end fem år til sin alderspension. Seniorordningen koster ikke arbejdspladsen noget, da det er de ansatte selv, der betaler. Dermed bliver indbetalingen til pensionen også mindre, forklarer han. 19. sept Nordjyske Stiftstidende 1. Sektion side 23 "Seniorordninger er noget der vinder mere og mere indpas i virksomhederne, og RTM mener det er vigtigt, at man som virksomhed gør sig nogle overvejelser omkring medarbejdernes sen-karriere. Ved at have en klart defineret seniorpolitik i forlængelse af firmaets pensionspolitik, kan man fastholde medarbejderne, og derved fastholde vigtig viden omkring virksomheden i længere tid." Udtaler Jannik Jønsson, Pensionschef. Analyse: Sundhedsordninger sænker sygefravær En undersøgelse over to år viser, at samfundet kan spare penge på sundhedsordninger, skriver professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet, Kjeld Møller Pedersen, og adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen, i en analyse. Det er Syddansk Universitet, der har lavet undersøgelsen, hvor medlemmer af en sundhedsordning i PensionDanmark er blevet fulgt. "Det er ikke kun sundhedsordninger i PensionDanmark, der har denne effekt. Ved at kombinere de forskellige produkter på sundhedsmarkedet, så de passer til skadesforløbet i virksomheden, kan man nedbringe sygefraværet, så besparelsen på fraværet klart overstiger præmien på forsikringen." udtaler pensionsmægler Lars Tronstrøm

4 Nyt fra RTM-Industri Dansk skadeforsikring løber fra udlandet De seneste års præmieforhøjelser indenfor skadesforsikring har gjort de danske forsikringsselskaber til nogle af de mest lønsomme i Europa. Ifølge aktuelle regnskabstal fra Finanstilsynet steg præmieindtægterne med 1,3 mia. kr. svarende til 5 pct. fra første halvår 2011 til Erstatningsudbetalingerne blev holdt nogenlunde i ro på 18,5 mia. kr. og administrationsomkostningerne steg fra 4,1 mia. kr. til 4,8 mia. Økonomisk Ugebrev - Oktober Boom i forsikring mod ledelsesansvar i små og mellemstore virksomheder - Direktioner og bestyrelser i både små og mellemstore virksomheder ønsker at forsikre sig mod erstatningskrav, hvilket gør denne forsikringsforretning til en af de mest voksende. Antallet af topfolk i erhvervslivet, der har tegnet en ansvarsforsikring runder snart , og der er efterspørgsel på ledelsesansvarsforsikringerne i alle slags brancher i helt almindelige virksomheder. Økonomisk Ugebrev - Oktober Stempelafgiften erstattes af ny skadesforsikringsafgift Fra 1. januar 2013 træder en ny lov om afgift på skadesforsikringer i kraft. Det betyder, at staten fremover opkræver en årlig skadesforsikringsafgift i stedet for den nuværende stempelafgift. Den nye skadesforsikringsafgift er mere enkel, fordi den følger præmien proportionalt og de ændringer, der sker i op- eller nedadgående retning. Den nye skadeforsikringsafgift bliver opkrævet for de samme forsikringsprodukter, som der i dag opkræves stempelafgift for. Arbejdsskadeforsikring er stadig fritaget for afgift, det samme gælder vareforsikring, skibskasko og fiskeopdræt.

5 Ændringen får ingen praktisk betydning for jer som kunde. Forsikringsselskabet sørger for at opkræve forsikringsafgiften, og den er udspecificeret på fakturaen under afgifter. Forsikringsselskabet betaler derefter pengene videre til staten. En klar fordel er, at den nye Dansk forsikringsafgift skadeforsikring er nem at forstå og nem løber at administrere. fra udlandet Samtidig skal man ikke længere betale afgift til staten blot fordi man skifter til et andet De forsikringsselskab. seneste års præmieforhøjelser indenfor skadesforsikring har gjort de danske forsikringsselskaber til nogle af de mest lønsomme i Europa. Ifølge Forskellen aktuelle på stempelafgiften regnskabstal fra og Finanstilsynet forsikringsafgiften steg præmieindtægterne er, at hvor med stempelafgiften 1,3 mia. kr. er svarende engangsafgift, til 5 pct. fra som første alle halvår forsikringskunder 2011 til skal Erstatningsudbetalingerne betale, når de opretter, ændrer blev eller holdt flytter nogenlunde deres forsikringer, i ro på 18,5 er mia. den kr. nye og administrationsomkostningerne skadeforsikringsafgift en afgift på steg 1,1 fra procent 4,1 mia. af den kr. til samlede 4,8 mia. Årets forsikringspræmie. højdespringer Afgiften var Tryg opkræves Forsikring årligt, med kvartalsvist markant fremgang eller månedligt, i det forsikringstekniske afhængig af, hvordan resultat man betaler fra 11 mio. præmien. kr. i 2010 til mio. kr. sidste år. Der betales stempelafgift af forsikringer, der træder i kraft og opkræves Økonomisk indtil 31. december Ugebrev Oktober Fra 1. januar 2013 betales der herefter skadeforsikringsafgift. I visse tilfælde skal der opkræves både stempelafgift og skadeforsikringsafgift. Der er ikke nogen overgangsordninger, og der er således ingen mulighed for at få kompensation og/eller modregning i skadesforsikringsafgiften for tidligere betalt stempelafgift. Digital motorregistrering skal gøre det nemmere at få ny nummerplade Nu er det slut med grønne anmeldelsesblanketter, forsikringsbeviser og fremmøde på motorkontoret for at få indregistreret eller omregistreret et køretøj. Fra 6. juni har SKAT indført digital motorregistrering, DMR, i Danmark, og de har godkendt en række private bilforhandlere og synshaller til at indregistrere køretøjer via det nye DMR-system. Det betyder, at bilforhandlere og synshaller nu også kan indregistrere og udlevere nummerplader til personbiler, motorcykler, knallerter, campingvogne, varevogne, lastbiler, trailere og arbejdsmaskiner. Det er ikke længere nødvendigt med et forsikringsbevis, i stedet får man et elektronisk forsikringsbevisnummer fra forsikringsselskabet på forhånd, og så kan det hele klares elektronisk hos forhandleren, synshallen eller hos SKAT.

6 Det betyder at man ikke længere kan benytte fysiske forsikringsbeviser. Hvis man skal have nummerplader til særlige køretøjer, fx taxi, bus, eller handicapbil, kan nummerpladerne kun fås hos SKAT, og altså ikke hos synshaller og forhandlere. Ganske enkelt vil det blive sådan, at man som bilkøber vil kunne få nummerplader på bilen med det samme, uanset om man køber en bil i weekenden eller på en hverdag. Nyt fra RTM-Ingeniør RTMs ingeniørafdelings udarbejdelse af risk management planer slår rekord. I år har der været meget travlt, med udarbejdelse af risk management planer for de danske virksomheder. Dette skyldes virksomhedernes ønske om at forbedre sin risiko, med henblik på at sikre leveringssikkerhed for sine kunder, samt forbedre egen overlevelse ved en storskade. En virksomhed, der aktivt benytter risk management i forskellige former, vil blive betragtet som en bedre risiko med lavere forsikringspræmier til følge. Antallet af udarbejdede katastrofeplaner er fordoblet i år, og vi forudser at der vil være endnu mere fokus på udarbejdelse af katastrofeplaner og risikostyring fremover Der er indgået mange aftaler med vores kunder, omkring at sikre opfølgning på at de klausuler som forsikringsselskaberne indskriver i policerne bliver opfyldt. RTMs ingeniørafdeling sikrer ved et kort årligt opfølgende besøg, typisk med driftschefen, at termografering, brandalarmeringsanlæg, indbrudssikring m.m. er overholdt. For nærmere oplysninger kontakt venligst RTMs ingeniørafdeling enten Jesper Juul Hansen eller Jørgen Bach Larsen på

7 Særskilt nyhedsbrev om skattereformen RTM vil i slutningen af oktober udsende et nyhedsbrev omkring den nye skattereform. I nyhedsbrevet vil vi informere omkring håndteringen af de nye regler omkring kapitalpensionen og den nye opsparingsform - Aldersforsikring. Derudover vil der være oplysninger omkring det nye loft for topskattegrænsen, samt andre emner med relation til reformen. Oktober 2012/RTM/Henning Toftager RTM Insurance Brokers A/S er blandt de førende danske forsikringsmæglere i håndteringen af erhvervslivets forsikringer og pensionsordninger. Vi samarbejder med den internationale forsikringsmæglergruppe JLT Network, som i dag er den største engelsk-ejede Lloyds-broker. Vi sørger dagligt for de individuelt tilpassede forsikringsløsninger, som er bydende nødvendige for at undgå faldgruber i virksomhedernes forsikringsdækninger. I Norden er RTM en del af NUB, Nordic United Brokers, bestående af NorthEdge AS i Norge, Howden AB i Sverige og Howden OY i Finland. Vi udsender RTM nyhedsbrev en gang om måneden som en del af vores service og for at give vores kunder og andre interesseret et indblik i det aktuelle forsikringsmarked.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for januar måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for januar måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Pension 2 - Troværdighed kræver substans - Kursværn fjernes delvist i Topdanmark - Skandia og AP Pension vil ikke tilbyde ny alderspension - Jubelår

Læs mere

Indledning. ARKEN RTM er medlem af Erhvervsklubben ARKEN, hvilket betyder, at vi kan tilbyde dig fribilletter. RTM Insurance Brokers A/S

Indledning. ARKEN RTM er medlem af Erhvervsklubben ARKEN, hvilket betyder, at vi kan tilbyde dig fribilletter. RTM Insurance Brokers A/S Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Codan mest aggressive forsikringsselskab - Direktør: Vi lytter til kritikken - Nu bliver der brand i Danmark - Ministre: Julefrokost

Læs mere

RTM Insurance Brokers A/S Juni 2015. Indledning. Hermed fremsendes RTM Insurance Brokers nyhedsbrev. ARKEN. Aktuelle udstillinger

RTM Insurance Brokers A/S Juni 2015. Indledning. Hermed fremsendes RTM Insurance Brokers nyhedsbrev. ARKEN. Aktuelle udstillinger I denne måneds nyhedsbrev: - Indledning - Arken - Nyheder Industri - Tysk gigant på det danske forsikringsmarked - Firma ramt af hackerangreb: Husk at tage backup - Festivaltid: Hvordan er jeg som frivillig

Læs mere

I denne måneds nyhedsbrev

I denne måneds nyhedsbrev januar 2014 RTM Insurance Brokers A/S I denne måneds nyhedsbrev Indledning 1 ARKEN 1 Nyheder fra Industri 2 - Skiskader kan blive en dyr affære 2 - Stormskader vil tage måneder at få opgjort 2 - Hjælp

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for november måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for november måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Pension 2 - Velkommen til tre nye medarbejdere i pension - Skattefrygt for danskerne til at spare mindre op - Debat: Behov for reel nytænkning

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Pension 2 - De stjæler din pension - Danskerne sparer op til deres pension i blinde - Pensioner er blevet markant billigere i administration -

Læs mere

Indledning. Af spændende arrangementer kan bl.a. nævnes: Frida Kahlo Et liv i kunsten Læs mere på www.arken.dk

Indledning. Af spændende arrangementer kan bl.a. nævnes: Frida Kahlo Et liv i kunsten Læs mere på www.arken.dk Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - - Hvem skal betale, når skolens Ipad går i stykker? - - Kæmpe slagsmål mellem kreditorer i Phil-konkursbo - Sygeforsikring for biler

Læs mere

Indledning. Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi. DR-P3-Nyhederne

Indledning. Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi. DR-P3-Nyhederne Læs i dette nummer: - Regnskab: Historisk overskud for Gjensidige - All-inclusive-ferier koster på sidebenene - Skybruddet i København sidste år var Europas dyreste - Behandlinger reddede Kris fra sygelejet

Læs mere

Indledning. Ny afgift på skadesforsikringer

Indledning. Ny afgift på skadesforsikringer Indledning Læs i dette nummer: - Ny afgift på skadeforsikringer - Vi forsikrer os mod tryghed - Få din egen sikkerhedsalarm i lommen - Miljøansvar og finansiel sikkerhedsstillelse - Kommunen får erstatning

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for september/oktober måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for september/oktober måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Sådan svindler vi med forsikringen - Hackere stjal 500.000 kroner fra lille firma - Forsikringen dækker broskader - Der skal postes

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for april måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for april måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Codan undersøger Scandinavian Star-erstatning - Få styr på oversvømmelser - Topdanmark svarer på artikel - Ny afgift på arbejdsskader

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juni måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juni måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Børn nyder godt af forældres sundhedsforsikring - Kommuner sikrer mod skybrud for milliard - Gyldne tider for de danske forsikringsgiganter

Læs mere

Industri Pension Ingeniør

Industri Pension Ingeniør Industri Pension Ingeniør I denne måneds nyhedsbrev INDUSTRI - Forsikring & Pension: For mange kører galt i arbejdstiden - Kundernes tilfredshed med forsikringsselskaberne daler - Tyveri på byggepladser

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for februar måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for februar måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - AIG Amerikas Indskrænkede Gigant - Lastbiltyverier styrtdykker - Lastbiler i spændetrøje - Skadedyr kan koste kassen at reparere

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juli/august måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juli/august måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Danmark taber forsikringskrigen - KB-Hallen var underforsikret - Vandskader koster formuer - Tusindvis af biler bryder sammen på

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for maj måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for maj måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Tryg på kundejagt - Sådan undgår du indbrud i firmabilen - Tuco rejser sig fra asken - Selskaber gambler med netbanken - Products

Læs mere

Industri Pension Ingeniør

Industri Pension Ingeniør Industri Pension Ingeniør INDUSTRI: Skån din virksomhed for fremtidens vandmasser Forsikringsselskabet IF mener ikke, at landets bygninger er klar til fremtidens skybrud. Her råder man virksomheder til

Læs mere

RTM Insurance Brokers A/S December 2015. Kære læser. Venlig hilsen. RTM Insurance Brokers

RTM Insurance Brokers A/S December 2015. Kære læser. Venlig hilsen. RTM Insurance Brokers I denne måneds nyhedsbrev: Kære læser. o o o Indledning Nyt fra industri - Hacker nedlagde Swedbank og krævede løsesum - Regeringen forhøjer pensionsalderen arbejdsgiverne hænger på regningen - Alm. Brand

Læs mere

RTM INSURANCE BROKERS A/S

RTM INSURANCE BROKERS A/S NYHEDSBREV RTM INSURANCE BROKERS A/S I denne måneds nyhedsbrev: Nyt fra RTM RTM Industri ønsker god jul og godt nytår RTM Pension 2016 ender med at være endnu et godt år for pensionsopsparerne Nyheder

Læs mere

NYHEDSBREV Insurance Brokers

NYHEDSBREV Insurance Brokers NYHEDSBREV Insurance Brokers I denne måneds nyhedsbrev: - Indledning - Nyhedsoversigt - Forsikringsselskab tabte sag om millioner til Lego - Hacking: Hacker-forsikring - Odense skal finde 22. mio. kr.

Læs mere

NYHEDSBREV Insurance Brokers

NYHEDSBREV Insurance Brokers NYHEDSBREV Insurance Brokers I denne måneds nyhedsbrev: - Indledning - Nyhedsoversigt - Tryg Forsikring har en stigende toplinje - Forsikringen på 25 millioner forslår som en skrædder i helvede - Kommentarer

Læs mere

RTM Nyhedsbrev nr

RTM Nyhedsbrev nr RTM Nyhedsbrev nr. 7-2017 Kære læsere Hermed fremsendes RTM Insurance Brokers A/S nyhedsbrev for august måned. I dette nummer kan du blandt andet læse om en nylig voldgiftskendelse i sagen om MgOpladerne

Læs mere

16,4 mia. kr. i afkast i 2011. Sampension opnåede flotte afkast og kom styrket ud af 2011. De gode takter fortsætter her i 2012

16,4 mia. kr. i afkast i 2011. Sampension opnåede flotte afkast og kom styrket ud af 2011. De gode takter fortsætter her i 2012 FOKUS 16,4 mia. kr. i afkast i 2011 Sampension opnåede flotte afkast og kom styrket ud af 2011. De gode takter fortsætter her i 2012 Årsrapporten 2011 fra Sampension er netop godkendt på generalforsamlingen

Læs mere

Velkommen i Industriens Pension

Velkommen i Industriens Pension Velkommen i Industriens Pension 2014 Se, hvad du kan få udbetalt Du kan nemt få overblik over, hvor mange penge du kan få udbetalt fra os: > Se det på dit årlige pensionsoverblik. > Se det under log ind

Læs mere

RTM Nyhedsbrev nr

RTM Nyhedsbrev nr RTM Nyhedsbrev nr. 3-2017 Kære læsere Hermed fremsendes RTM Insurance Brokers A/S nyhedsbrev for marts måned. I dette nummer kan du blandt andet læse om en forsikring, der mange gange overses, når der

Læs mere

Pensionsguide: Skal du vælge bonus frem for rentegaranti?

Pensionsguide: Skal du vælge bonus frem for rentegaranti? Pensionsguide: Skal du vælge bonus frem for rentegaranti? Flere hundredtusinde pensionskunder bliver tilbudt gigantbonusser, hvis de skifter ordning, men de forgyldes bare med deres egne penge, kritiserer

Læs mere

Danica Pension leverer tilfredsstillende regnskab for 2017

Danica Pension leverer tilfredsstillende regnskab for 2017 Danica Pension leverer tilfredsstillende regnskab for 2017 Danica Pension havde et godt 2017, hvor resultatet før skat var 1,9 mia. kr. Indbetalinger voksede med 17,5 pct. til 39,7 mia. kr. For 2017 blev

Læs mere

PENSIONSORDNINGEN OPDATERES - DEN 1. MARTS FÅR PHARMADANMARK PFA PLUS

PENSIONSORDNINGEN OPDATERES - DEN 1. MARTS FÅR PHARMADANMARK PFA PLUS PENSIONSORDNINGEN OPDATERES - DEN 1. MARTS FÅR PHARMADANMARK PFA PLUS Søren Palfelt, marts 2013 DAGSORDEN PFA Plus Fremtidens pensionsløsning Hvad er det nye? Investering og afkast Forsikringsdækninger

Læs mere

RTM Insurance Brokers A/S Juli 2015. Indledning. Hermed fremsendes RTM Insurance Brokers nyhedsbrev. Venlig hilsen

RTM Insurance Brokers A/S Juli 2015. Indledning. Hermed fremsendes RTM Insurance Brokers nyhedsbrev. Venlig hilsen I denne måneds nyhedsbrev: - Indledning - Nyheder Industri - Pensionsselskaber råber regeringen op: Vi mangler byggeprojekter! - Topchef afviser salg af Codan - Nyheder Pension - Ekspert: Debatten om forskellen

Læs mere

NYHEDSBREV RTM Insurance Brokers

NYHEDSBREV RTM Insurance Brokers NYHEDSBREV RTM Insurance Brokers I denne måneds nyhedsbrev: - Indledning - Nyhedsoversigt - Fiskemand i clinch med sin forsikring - Det starter ofte med tagpap - Codan kan få schweizisk gigant som sin

Læs mere

Stor indbetalingsvækst og faldende omkostninger

Stor indbetalingsvækst og faldende omkostninger Pressemeddelelse Årsregnskab 2011 9. februar 2012 R E G N S K A B E T B E S K R I V E R H E L E D A N I C A K O N C E R N E N, H E R U N D E R F O R R E T N I NG S A K T I V I T E T E R I D A N M A R K,

Læs mere

Markedsvinder 1. kvartal 2019 VækstPension Index: 10,4 pct.

Markedsvinder 1. kvartal 2019 VækstPension Index: 10,4 pct. Regnskabsmeddelelse 15. maj 2019 Markedsvinder 1. kvartal 2019 VækstPension Index: 10,4 pct. Tilfredsstillende udvikling i top- og bundlinje i 1. kvartal 2019 Mange nye kunder har valgt Velliv i 1. kvartal

Læs mere

DIN PENSION I PENSAM KORT OG GODT

DIN PENSION I PENSAM KORT OG GODT DIN PENSION I PENSAM KORT OG GODT I PENSAM ER DU ALTID I GODE HÆNDER Din pensionsordning i PenSam giver dig en god basisdækning med muligheder for individuel tilpasning. Den indeholder opsparing til din

Læs mere

Industri Pension Ingeniør

Industri Pension Ingeniør Industri Pension Ingeniør INDUSTRI: PLANTEFIRMA NEDBRÆNDTE: HVAD SKULLE MAN GØRE UDEN RTM? RTM har hjulpet Tropiske Planter ApS gennem krisen RTM SIKRER MILLIONAFTALE MED MEDIEGIGANT RTM placerer Jysk

Læs mere

RTM Nyhedsbrev nr

RTM Nyhedsbrev nr RTM Nyhedsbrev nr. 2-2017 Kære læsere Hermed fremsendes RTM Insurance Brokers A/S nyhedsbrev for februar måned. I dette nummer kan du blandt andet læse en historie fra RTM Industri, som illustrerer, at

Læs mere

RTM INSURANCE BROKERS A/S

RTM INSURANCE BROKERS A/S NYHEDSBREV RTM INSURANCE BROKERS A/S I denne måneds nyhedsbrev: Nyt fra Industri RTM-hjælp sikrer 300.000 kroner ekstra i erstatning Alm. Brand forventer 1000 millioner i overskud Redningspakke til konkurstruede

Læs mere

Industri Pension Ingeniør

Industri Pension Ingeniør Industri Pension Ingeniør I denne måneds nyhedsbrev INDUSTRI If: Tegn en forsikring mod dårligt omdømme It-kriminelle angriber danske firmaer Sådan får du styr på din trailers forsikring Kommuner bruger

Læs mere

Kort og godt om... Din pensionsordning

Kort og godt om... Din pensionsordning Kort og godt om... Din pensionsordning Pension handler om andet end alderdom, gråt hår og petanque! Pension handler både om din fremtid og din nutid. For din pensionsordning er både en opsparing og en

Læs mere

Guide: Sådan scorer du penge på kapitalpensionens død

Guide: Sådan scorer du penge på kapitalpensionens død Guide: Sådan scorer du penge på kapitalpensionens død Som plaster på såret for at aflive kapitalpensionen tilbyder staten i hele 2013 en skatterabat til opsparerne. Her bliver du klogere på, hvordan du

Læs mere

Nyt nr. 59 - Til tillidsrepræsentanter og personaleansvarlige

Nyt nr. 59 - Til tillidsrepræsentanter og personaleansvarlige September Nyt nr. 59 - Til tillidsrepræsentanter og personaleansvarlige Høj forrentning af medlemmernes opsparing: Mere end 50 pct. siden 2005 Afkast i for Basispuljen, pct. 12 10 8 6 4 2 0 januar februar

Læs mere

NYHEDSBREV Insurance Brokers

NYHEDSBREV Insurance Brokers NYHEDSBREV Insurance Brokers I denne måneds nyhedsbrev: - Indledning - Nyhedsoversigt - Vi sparer 27 mio. kr. årligt - Forsikringsmæglere sætter sig på de store erhvervskunder - Forsikringsselskaber får

Læs mere

RTM Nyhedsbrev nr

RTM Nyhedsbrev nr RTM Nyhedsbrev nr. 11-2018 Kære læsere Velkommen til RTM s nyhedsbrev for november måned. Vi vil gerne benytte denne udgave til at ønske vores kunder, leverandører og forretningsforbindelser en rigtig

Læs mere

DIGITAL FINANS 2018 PREVIEW

DIGITAL FINANS 2018 PREVIEW DIGITAL FINANS 2018 PREVIEW Indhold Indholdsfortegnelse Forord Finansvirksomhedernes digitale løsninger er vigtige for kunderne Metode: Undersøgelsen bag årets finansvirksomhed 2018 Overordnede resultater

Læs mere

RTM INSURANCE BROKERS A/S

RTM INSURANCE BROKERS A/S NYHEDSBREV RTM INSURANCE BROKERS A/S I denne måneds nyhedsbrev: Indledning Godt nytår fra RTM Nyt fra Industri Lego havde ikke afgivet urigtige oplysninger ved tegning af forsikring At forsikre himlen

Læs mere

VELKOMMEN. Forsikring & Pension

VELKOMMEN. Forsikring & Pension VELKOMMEN Dagens program Kl. 10.10 Kl. 10.30 Kl. 10.45 Kl. 11.05 Formand Søren Boe Mortensen, Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) Intro til temaer og paneldebatter Per Bremer Rasmussen,

Læs mere

DET SIGER SIG SELV...

DET SIGER SIG SELV... DET SIGER SIG SELV... 2 PENSION FOR SELVSTÆNDIGE ER SKABT FOR AT TJENE MEDLEMMERNE IKKE FOR AT TJENE PENGE Det siger sig selv... Hvis ikke Pension for Selvstændige allerede var blevet etableret tilbage

Læs mere

Tabel 4.1.5. Teknisk resultatopgørelse for syge- og ulykkesforsikring. 62518 SEB Pensionsforsikring A/S Resultatopgørelse 2007-1.000 kr.

Tabel 4.1.5. Teknisk resultatopgørelse for syge- og ulykkesforsikring. 62518 SEB Pensionsforsikring A/S Resultatopgørelse 2007-1.000 kr. Tabel 4.1.5 Teknisk resultatopgørelse for syge- og ulykkesforsikring 62518 SEB Pensionsforsikring A/S 42. Bruttopræmier 281.853 43. Afgivne forsikringspræmier -10.846 44. Ændring i præmiehensættelser -32.961

Læs mere

Pension. Guide. Tjen en formue på din. sider. Februar 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

Pension. Guide. Tjen en formue på din. sider. Februar 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Foto: Iris Guide Februar 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 8 Tjen en formue på din Pension sider Se 4 pensionsselskabers gennemsnitlige afkast Pension og penge: Scor kassen med et par klik

Læs mere

KORT & GODT OM MEDARBEJDERNES PENSIONSORDNING. pension.dk/virksomhedsservice

KORT & GODT OM MEDARBEJDERNES PENSIONSORDNING. pension.dk/virksomhedsservice KORT & GODT OM MEDARBEJDERNES PENSIONSORDNING pension.dk/virksomhedsservice KÆRE VIRKSOMHED Jeg er glad for at kunne byde jeres virksomhed velkommen i PensionDanmark. Ved at indbetale til en arbejdsmarkedspension

Læs mere

pension Guide Sådan får du mere i 500.000 mere i pension Sikkerhed eller hurtige penge? Juni 20 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

pension Guide Sådan får du mere i 500.000 mere i pension Sikkerhed eller hurtige penge? Juni 20 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Scanpix Guide Juni 20 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan får du mere i pension 500.000 mere i pension Sikkerhed eller hurtige penge? Scor 500.000 mer 2 e i pension Skal du vælge det

Læs mere

Din pension. få overblik over dine muligheder

Din pension. få overblik over dine muligheder Din pension få overblik over dine muligheder En bedre pensionsordning til dig Ny pensionsleverandør I EG Koncernen har vi valgt Nordea Liv & Pension som pensionsleverandør fordi de opfylder vores høje

Læs mere

Billede KORT OM DIN PENSIONSORDNING

Billede KORT OM DIN PENSIONSORDNING Billede KORT OM DIN PENSIONSORDNING PENSIONDANMARK DIN PENSIONSORDNING PENSIONDANMARK HJÆLPER MEDLEMMERNE TIL ET GODT OG LANGT ARBEJDSLIV OG EN ØKONOMISK TRYG ALDERDOM Overenskomstbaserede pensionsordninger,

Læs mere

Billede KORT OM DIN PENSIONSORDNING

Billede KORT OM DIN PENSIONSORDNING Billede KORT OM DIN PENSIONSORDNING PENSIONDANMARK DIN PENSIONSORDNING PENSIONDANMARK HJÆLPER MEDLEMMERNE TIL ET GODT OG LANGT ARBEJDSLIV OG EN ØKONOMISK TRYG ALDERDOM Overenskomstbaserede pensionsordninger,

Læs mere

PENSION FOR SELVSTÆNDIGE PENSION FORSIKRING SUNDHEDSSIKRING

PENSION FOR SELVSTÆNDIGE PENSION FORSIKRING SUNDHEDSSIKRING PENSION FOR SELVSTÆNDIGE PENSION FORSIKRING SUNDHEDSSIKRING 2019 Rådgiverne kommer gerne hjem til dig eller på besøg i din virksomhed for at gennemgå behov og muligheder 2 Hvis ikke Pension for Selvstændige

Læs mere

RTM INSURANCE BROKERS A/S

RTM INSURANCE BROKERS A/S NYHEDSBREV RTM INSURANCE BROKERS A/S I denne måneds nyhedsbrev: Nyt fra Industri RTM udfordrer den velsmurte forsikringsbranche Så grove er forsikringsselskaberne Forsikringskrak truer tusindvis af Home-kunder

Læs mere

Pension for Selvstændige er skabt for at tjene medlemmerne ikke for at tjene penge

Pension for Selvstændige er skabt for at tjene medlemmerne ikke for at tjene penge DET SIGER SIG SELV 2 Pension for Selvstændige er skabt for at tjene medlemmerne ikke for at tjene penge Det siger sig selv... Hvis ikke Pension for Selvstændige allerede var blevet etableret tilbage i

Læs mere

Velfærdspakkerne FLEX, BASIS og EKSTRA

Velfærdspakkerne FLEX, BASIS og EKSTRA Velfærdspakkerne FLEX, BASIS og EKSTRA Hvem kan købe Velfærdspakkerne?... det kan alle virksomhedsejere og deres ægtefælle eller samlever samt alle ledende medarbejdere i virksomheden. Du skal oprette

Læs mere

DET SIGER SIG SELV...

DET SIGER SIG SELV... DET SIGER SIG SELV... 2 PENSION FOR SELVSTÆNDIGE ER SKABT FOR AT TJENE MEDLEMMERNE IKKE FOR AT TJENE PENGE Det siger sig selv... Hvis ikke Pension for Selvstændige allerede var blevet etableret tilbage

Læs mere

Bestyrelsesarbejdet i finansielle virksomheder set i lyset af den skærpede finansielle regulering

Bestyrelsesarbejdet i finansielle virksomheder set i lyset af den skærpede finansielle regulering Bestyrelsesarbejdet i finansielle virksomheder set i lyset af den skærpede finansielle regulering Adm. direktør Torben Möger Pedersen 3. december 2013 Agenda I Lidt historik II Hvordan har arbejdsmarkedspensionernes

Læs mere

RTM INSURANCE BROKERS A/S

RTM INSURANCE BROKERS A/S NYHEDSBREV RTM INSURANCE BROKERS A/S I denne måneds nyhedsbrev: Nyt fra RTM RTM fylder 25 år i 2017 Nyt fra RTM Industri Fra betroet medarbejder til millionsvindler Nyheder Tjek forsikringen, før den 17-

Læs mere

PENSION FOR SELVSTÆNDIGE PENSION FORSIKRING SUNDHEDSSIKRING

PENSION FOR SELVSTÆNDIGE PENSION FORSIKRING SUNDHEDSSIKRING PENSION FOR SELVSTÆNDIGE PENSION FORSIKRING SUNDHEDSSIKRING Rådgiverne kommer gerne hjem til dig eller på besøg i din virksomhed for at gennemgå behov og muligheder 2 Hvis ikke Pension for Selvstændige

Læs mere

guide Her får du det bedste afkast Penge og pension sider Tag hånd om din pension Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide Her får du det bedste afkast Penge og pension sider Tag hånd om din pension Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 8 sider Penge og pension Her får du det bedste afkast Tag hånd om din pension Foto: Iris Stor forskel på afkast Der kan være 150.000

Læs mere

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed?

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Private Banking Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Ekstra opmærksomhed giver tryghed Private Banking er for dig, der har en formue med en kompleks sammensætning og en størrelse, der rækker et

Læs mere

Læseguide til Pensionsoversigt 2013

Læseguide til Pensionsoversigt 2013 Læseguide til Pensionsoversigt 2013 Pensionsoversigt 2013 indeholder: En konto- og indbetalingsoversigt, der viser udviklingen i din opsparing i 2013. En dækningsoversigt pr. 1. januar 2014, der viser

Læs mere

1 OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE

1 OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE 1 OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE 2 OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE OMLÆGNING KORT FORTALT Vi tilbyder frem til

Læs mere

Når indbetaling til arbejdsmarkedspension ophører

Når indbetaling til arbejdsmarkedspension ophører Når indbetaling til arbejdsmarkedspension ophører 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Baggrund... 3 Metode... 3 Resumé og initiativer... 3 Lovgrundlag... 5 Reglerne om god skik... 5 Muligheder ved indbetalingernes

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR OM BESTANDSOVERDRAGELSE AF PFA SORAARNEQ

SPØRGSMÅL OG SVAR OM BESTANDSOVERDRAGELSE AF PFA SORAARNEQ SPØRGSMÅL OG SVAR OM BESTANDSOVERDRAGELSE AF PFA SORAARNEQ 28.8.2017 Baggrund for bestandsoverdragelsen Hvad er baggrunden for beslutningen om at bestandsoverdrage PFA Soraarneq? Omkostningsniveauet er

Læs mere

Pensionsseminar 14. september 2010. PFA Soraarneq

Pensionsseminar 14. september 2010. PFA Soraarneq Pensionsseminar 14. september 2010 PFA Soraarneq Program PFA Soraarneq Pensionsaftalen mellem SSK og PFA Soraarneq Hvem er omfattet Hvad indbetales Sådan virker udbetalingerne Hvad sker ved fratrædelse

Læs mere

1. kvartal 2011 i Nordea Liv & Pension

1. kvartal 2011 i Nordea Liv & Pension 1. kvartal 2011 i Nordea Liv & Pension Begivenheder Velkommen til nyt elektronisk kvartalsregnskab Regnskab Nordea Liv & Pension introducerer her et nyt og læsevenligt kvartalsregnskab. Med vores nye

Læs mere

WIP. Banebrydende enkelt Tag springet til noget større, bedre og billigere

WIP. Banebrydende enkelt Tag springet til noget større, bedre og billigere WIP HORESTA FORSIKRING Banebrydende enkelt Tag springet til noget større, bedre og billigere UDFORDRINGEN Problemet I dag handler du alene men det giver dig hverken de bedste priser eller de bedste dækninger

Læs mere

Bedste afkast til Vellivs kunder

Bedste afkast til Vellivs kunder Regnskabsmeddelelse 31. oktober 2018 Bedste afkast til Vellivs kunder Danmarks nye kundeejede pensionsselskab Velliv er nu en realitet Efter årets første 9 måneder gav VækstPension Aktiv med mellem risiko

Læs mere

Pension for Selvstændige er skabt for at tjene medlemmerne ikke for at tjene penge

Pension for Selvstændige er skabt for at tjene medlemmerne ikke for at tjene penge DET SIGER SIG SELV 2 Pension for Selvstændige er skabt for at tjene medlemmerne ikke for at tjene penge Det siger sig selv... Hvis ikke Pension for Selvstændige allerede var blevet etableret tilbage i

Læs mere

Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2015

Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2015 Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2015 Afkast til den typiske markedsrentekunde på 7,4 pct. Nordic Award for infrastruktur-investeringer/opp Ny forening for Nordea Liv & Pensions kunder betinget myndighedsgodkendt

Læs mere

Forsikringens rolle ved skybrud og ekstremregn

Forsikringens rolle ved skybrud og ekstremregn Forsikringens rolle ved skybrud og ekstremregn Torben Weiss Garne Hvem er? Brancheorganisation for pensionskasser og forsikringsselskaber i Danmark 126 medlemmer med 17.000 medarbejdere Medlemmerne Udbetaler

Læs mere

Forudsætninger bag Danica PensionsTjek

Forudsætninger bag Danica PensionsTjek Forudsætninger bag Danica PensionsTjek INDHOLD Indledning.... 1 Konceptet... 1 Tjek din pension én gang om året.... 2 Få den bedste anbefaling.... 2 Forventede udbetalinger og vores anbefalinger... 2 Spørgsmålene...

Læs mere

Bliv flyvende med pension som medlem i Danmarks Rejsebureau Forening

Bliv flyvende med pension som medlem i Danmarks Rejsebureau Forening Bliv flyvende med pension som medlem i Danmarks Rejsebureau Forening 2012 Bliv flyvende med DRF s nye rammeaftale for firmapension DRF s bestyrelse har i samarbejde med Nordea Liv & Pension netop etableret

Læs mere

Topdanmark. januar - september november 2001

Topdanmark. januar - september november 2001 Topdanmark januar - september 2001 29. november 2001 Financial highlights Overskud på 131 mio. kr. efter henlæggelse af 50 mio. kr. til udjævningshensættelser (Q1 - Q3 2000: 559 mio kr. efter forbrug af

Læs mere

Velkommen i PenSam. Du indbetaler til pension hos os, fordi du er ansat på en FOA-overenskomst.

Velkommen i PenSam. Du indbetaler til pension hos os, fordi du er ansat på en FOA-overenskomst. Pension i PenSam Velkommen i PenSam Du indbetaler til pension hos os, fordi du er ansat på en FOA-overenskomst. Hver måned sparer du penge op - og det kan du være stolt t af. Vi arbejder hårdt for, at

Læs mere

RTM INSURANCE BROKERS A/S

RTM INSURANCE BROKERS A/S NYHEDSBREV RTM INSURANCE BROKERS A/S I denne måneds nyhedsbrev: Nyt fra RTM RTM åbner kontor i Fredericia kompetencerne samles RTM indtrådt i forsikringsmæglernetværket Unison Nyt fra Industri Topdanmark

Læs mere

Skattereformen og din pension 2010

Skattereformen og din pension 2010 Skattereformen og din pension 2010 Få overblik over de nye regler Regeringens skattereform har betydning for din pensionsopsparing ikke alene i år, men også i fremtiden. Her kan du få et overblik over

Læs mere

RTM Insurance Brokers A/S April 2016 NYHEDSBREV RTM INSURANCE BROKERS A/S. Kære læsere. Åbent Hus arrangement i RTM. Leif Rexen, Adm.

RTM Insurance Brokers A/S April 2016 NYHEDSBREV RTM INSURANCE BROKERS A/S. Kære læsere. Åbent Hus arrangement i RTM. Leif Rexen, Adm. NYHEDSBREV RTM INSURANCE BROKERS A/S I denne måneds nyhedsbrev: Nyt fra Industri Forsikringsselskaberne hæver priser for flygtningecentre Store pengetanke stævner OW Bunker for kæmpebeløb Stor stigning

Læs mere

Tidsbegrænset livrente

Tidsbegrænset livrente Tidsbegrænset livrente En tidsbegrænset (ophørende) livrente er en fradragsberettiget opsparing, der kan give dig en månedlig udbetaling, fra du går på pension og i en aftalt periode på mindst 10 år. Til

Læs mere

Handel, Transport & Industri. Branchemøde del II ved TR-Forum 2012 kl

Handel, Transport & Industri. Branchemøde del II ved TR-Forum 2012 kl Handel, Transport & Industri Branchemøde del II ved TR-Forum 2012 kl. 14.30 Dagsorden 1 Udviklingen på dit brancheområde 2 Valg af medlemsrepræsentant til branchebestyrelsen Stadig lav beskæftigelse Handel,

Læs mere

Vi tager os af alt det kedelige, så du får en pension

Vi tager os af alt det kedelige, så du får en pension Vi tager os af alt det kedelige, så du får en pension Det forpligter at rådgive om penge, pension og investeringer Hvad er forskellen på Bankpension og andre pensionsselskaber? Der er flere, men en af

Læs mere

RTM Nyhedsbrev nr

RTM Nyhedsbrev nr RTM Nyhedsbrev nr. 8-2017 Kære læsere Hermed fremsendes RTM Insurance Brokers A/S nyhedsbrev for september måned. I dette nummer kan du blandt andet læse om den seneste kunde- og medarbejderundersøgelse,

Læs mere

Markedsudvikling for forsikringsmæglervirksomhed i 2008

Markedsudvikling for forsikringsmæglervirksomhed i 2008 Markedsudvikling for forsikringsmæglervirksomhed i 2008 1. Konklusioner: Forsikringsmæglerne præsterede samlet en omsætning fra forsikringsformidling i 2008 på lidt over en milliard kr. svarende til en

Læs mere

DIN GUIDE til. nem pensionsindbetaling

DIN GUIDE til. nem pensionsindbetaling DIN GUIDE til nem pensionsindbetaling Hjælpen er lige ved hånden Vi vil gerne gøre indbetaling og administration af din medarbejders pension så nem som muligt. Guiden her fortæller, hvad du skal gøre og

Læs mere

Investormøde Præsentation af Topdanmark. Steffen Heegaard Vicedirektør med ansvar for IR og kommunikation

Investormøde Præsentation af Topdanmark. Steffen Heegaard Vicedirektør med ansvar for IR og kommunikation Investormøde Præsentation af Steffen Heegaard Vicedirektør med ansvar for IR og kommunikation Hovedpunkter i præsentation 2 Præsentation af Sådan vil skabe værdi Hovedpunkter i resultatet for 1. halvår

Læs mere

Omlægning fra Danica Traditionel til Danica Balance

Omlægning fra Danica Traditionel til Danica Balance Omlægning fra Danica Traditionel til Danica Balance 1 Omlægning kort fortalt Vi tilbyder i foråret 2017 en række af vores kunder at omlægge deres pensionsopsparing i Danica Traditionel til Danica Balance.

Læs mere

Din pension. få overblik over dine muligheder

Din pension. få overblik over dine muligheder Din pension få overblik over dine muligheder En bedre pensionsordning til dig For at sikre den bedste pensionsordning for alle medarbejdere i Midtconsult har vi valgt Nordea Liv & Pension som leverandør

Læs mere

Privat Service. Branchemøde del II ved TR-Forum 2012 kl

Privat Service. Branchemøde del II ved TR-Forum 2012 kl Privat Service Branchemøde del II ved TR-Forum 2012 kl. 14.30 Dagsorden 1 Udviklingen på dit brancheområde 2 Valg af medlemsrepræsentant til branchebestyrelsen Stadig flot fremgang i branchen Antal bidragsaktive

Læs mere

Konsekvenser af skattereformen for rådgivning og produktudvikling Administrerende direktør, Danica Pension Henrik Ramlau-Hansen 24.

Konsekvenser af skattereformen for rådgivning og produktudvikling Administrerende direktør, Danica Pension Henrik Ramlau-Hansen 24. Konsekvenser af skattereformen for rådgivning og produktudvikling Administrerende direktør, Danica Pension Henrik Ramlau-Hansen 24. november 2009 Konsekvenser for skatten Bundskatten sænkes 1,5 procentpoint

Læs mere

Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2013

Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2013 Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2013 Markedets bedste livscyklusafkast Præmieindbetalinger i vækst Livscyklusprodukter, mellem risiko, 15 år til pension Afkast 1. halvår 2013 Pct. 7,0 6,0 5,0 6,4% 5,6% 4,0

Læs mere

Pensionsguide til arbejdsgivere

Pensionsguide til arbejdsgivere Pensionsguide til arbejdsgivere 2018 Industriens Pension Industriens Pension tilbyder en moderne og fleksibel pensionsordning med markedsrente som vi er stolte af at kunne sige, er en af Danmarks bedste.

Læs mere

VELFÆRDSPAKKERNE FLEX, BASIS OG EKSTRA

VELFÆRDSPAKKERNE FLEX, BASIS OG EKSTRA VELFÆRDSPAKKERNE FLEX, BASIS OG EKSTRA 2 Derfor sparer selvstændige op hos Pension for Selvstændige Hos Pension for Selvstændige får du ikke bare en pensionsordning. Vi spørger til dine individuelle ønsker

Læs mere

WIP. Banebrydende enkelt. Tag springet til noget større, bedre og billigere

WIP. Banebrydende enkelt. Tag springet til noget større, bedre og billigere WIP DANSK ERHVERV FORSIKRING Banebrydende enkelt Tag springet til noget større, bedre og billigere UDFORDRINGEN Problemet I dag handler du alene men det giver dig hverken de bedste priser eller de bedste

Læs mere

NYE UDFORDRINGER SAMME PENSION?

NYE UDFORDRINGER SAMME PENSION? NYE UDFORDRINGER SAMME PENSION? 2 NYE UDFORDRINGER SAMME PENSION? Med din pensionsordning i Danica Pension har du et økonomisk sikkerhedsnet, som er tilpasset netop dine behov. Det gælder både forsikring

Læs mere

Påbud i medfør af 3 i bekendtgørelse om god skik for forsikringsmæglervirksomheder

Påbud i medfør af 3 i bekendtgørelse om god skik for forsikringsmæglervirksomheder APC Forsikringsmæglere A/S Att.: Direktionen Strandgade 4 1401 København K 12.juni 2017 J.nr. 69510-0010 Påbud i medfør af 3 i bekendtgørelse om god skik for forsikringsmæglervirksomheder Afgørelse I medfør

Læs mere

Derfor.. som langt hen ad vejen sikrer en vis økonomisk tryghed, hvis du på grund af ulykke eller sygdom ikke er i stand til at passe dit arbejde.

Derfor.. som langt hen ad vejen sikrer en vis økonomisk tryghed, hvis du på grund af ulykke eller sygdom ikke er i stand til at passe dit arbejde. Derfor.. Derfor.. Pension for Selvstændige er etableret for at give dig adgang til de særlige fordele, der er i en pensionsordning, der er skræddersyet netop til selvstændige. Men de forskellige pensionsordninger

Læs mere

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed?

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Private Banking Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Ekstra opmærksomhed giver tryghed Private Banking er for dig, der har en formue med en kompleks sammensætning og en størrelse, der rækker et

Læs mere