AD /2015 SILDS KIRKEBL

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AD 1 2014/2015 SILDS KIRKEBL"

Transkript

1 Kirkebladet på Sild SILDS KIRKEBLAD 1 december - januar - februar 2014/2015

2 2 Silds kirkeblad 1 Kirkelige handlinger Konfirmander Fødselsdag Anna Lausten - 85 år 13. januar 2015, Kejtum Dødsfald Paul Laines Leander Baute - Tinnum Rinn-Luca Röhner - Vesterland Pastor Henning Kai Skjøt-Pedersen 20. november august 2014 Guldbryllup Guldbryllup Han blev cand.theol fra Århus universitet 1959 og havde sit virke i Vordingborg sogn, inden han i december 1960 blev præst på Sild blev han residerende kapellan ved Helligåndskirken i Flensborg. Skjøt-Petersen sluttede sin præstegerning i 1995 i Fensmark-Rislev pastorat, hvorfra han gik på pension i Boy & Antje Lundt 29. august 2014 Vesterland Bisættelse Kurt Johann Hermann Brandt november 2014, Tinnum

3 Silds kirkeblad 1 3 Seniorklubben 9. december 2014 Seniorklubben mødes til adventsfest kl i klublokalet i Kejtum. Der bydes på kaffe, kager, gløgg, luciapiger, julehistorie og juleklapp sammen med julemanden. 14. januar 2015 Seniorklubben mødes til kaffe og kager kl i klublokalet i Kejtum. 22. februar 2015 Petridag inviteres seniorklubben til frisisk gudstjeneste i Skt. Severin kl Kl er der kaffe og musikalsk underholdning i klublokalet i Kejtum.

4 4 Silds kirkeblad 1 Kirkenyt Ny kakkelovn I løbet af november måned har murerfirmaet Rahn fjernet den gamle brune kakkelovn fra 1920 erne og muret en ny ovn op med hvide kakler brændt hos Friesentöpferei Maß i Nibøl. Årsberetning Formand Astrid Detlefsen-Petzolds årsberetning I sin årsberetning, holdt på medlemsmødet søndag den 14 september, kom afgående formand Astrid Detlefsen- Petzold ind på, at hun med stolthed kunne konstatere, at medlemstallet er nået op på 313, og at tendensen fortsat er stigende. Hun beretter, at der er blevet holdt 6 menighedsrådsmøder i det forgangne år. Dernæst kom hun ind på de gennemførte arrangementer i løbet af de sidste tolv måneder: Den 17. november 2013 var der inviteret til gospelgudstjeneste i List Kulturhus. Der var en god stemning, god musik og god mad. Den 1. december 2013 fejredes musikgudstjenesten som sædvanlig med Susanne Böhm og hendes kor samt Lyspigerne fra Duborg-Skolen. Kirken var fyldt. Derefter blev der budt på kaffebord og hyggesnak. Den 8. december 2013 var der julevandring sammen med MBU-konsulent Thomas Hougesen og luciapigerne fra Hans Meng-Skolen. Der var en smule forvirring omkring organiseringen af arrangementet, som afsted kom vis irritation. For to år siden startede projektet menighed møder menighed. Hver menighed i Sydslesvig har skullet finde en venskabsmenighed i Danmark. Sild menighed besluttede at oprette en kontakt til menigheden på Rømø, som sildringerne besøgte 2013 med 20 personer. Den 31. august var det så rømsøernes tur til at besøge Sild. De kom sejlende fra Havneby med 31 personer.

5 Silds kirkeblad 1 5 Højmessen blev holdt i List Kulturhus med efterfølgende fællesspisning. Derefter blev gæsterne budt på en rundtur på øen. De fik set det røde klev i kampen. De kom ind i Staldkirken og fik fortalt om menighedslivet på Sild. Derefter blev der serveret kaffe og kager i klublokalet i Kejtum. Senere på eftermiddagen spadserede man en tur gennem Kejtum hen til hjemstavnsmuseet og det gl. frisiske hus. Kl. 18 sejlede rømsøerne glade og tilfreds hjem igen. I løbet af året har menighedsrådet af flere omgange drøftet en renovering af Staldkirken. Der mangler dog fortsat økonomiske midler til at finansiere projektet. Til sidst i sin beretning benytter formanden lejligheden til at takke menighedsrådet for godt samarbejde og frivillig indsats. Også kirkepersonalet takkes for trofast tjeneste. Det være sig kirketjenerne Hilde, Erika og Katrin samt musikerne David, Pablo, Karen, Gün og præsten. Sognemedhjælper Hildegard Erichsen beretter, at hun i det forgangne år fra september 2013 og frem til august 2014 har været på 86 husbesøg. 34 af disse husbesøg har været i forbindelse med en fødselsdag. Hilde har brugt 111 timer på besøgene i løbet af året. Statistik Dåb 6 Konfirmander 7 Vielser 2 Begravelser/Bisættelser 6 Gudstjenester 49 Kirkegænger 1386 Børnegudstjenester 3 Medlemmer 314 SSF-medlemmer 353 Regnskab 2013 Indtægter: ,82 Udgifter: ,24 Kassebeholdning : 8.887,20 Nyt menighedsråd Formand: Iris Frank Bundiswung 24a Vesterland Næstformand: Astrid Detlefsen - Petzold Am Seedeich Vesterland Kasserer: Ellionor Nissen Norderstr Vesterland 1.bisidder: Irmgard Froeschel Kampende 9a 2.bisidder: Tinnum Doris Krasa Schulstr Hørnum 1. suppleant: Erika Bonato Sjipwai Tinnum 2. suppleant: Ingeborg Lorenzen Vogteiweg Tinnum

6 6 Silds kirkeblad 1 Revisor: Revisor: Hildegard Erichsen Senwai Vesterland Christel Langfeldt Alte Dorfstr Tinnum Ny menighedsrådsformand Iris Frank Iris, 37 år, blev valgt til formand for Silds danske menighedsråd den 14. september i år. Hun er født i Pinneberg og uddannet lægeassistent. Hun er gift med Corneelis Frank, en friser fra Vesterland, som hun har to døtre sammen med. Neele på 8 år og Sørine Moj på 7 år. Begge børn går på Hans Mengskolen. Siden 2010 har Iris engageret sig i menighedsarbejdet som medlem af menighedsrådet. Iris håber på et godt samarbejde med børnehaven, skolen og fritidshjemmet samt de danske foreninger på øen til gavn og glæde for hele mindretallet på Sild. Selvom medlemstallet er stigende håber Iris på, at der også i hendes formandsperiode melder sig nye og ikke mindst unge familier ind i menigheden. Den ny formand håber på, takket være hendes daglige kontakt til skolen og dens forældre, at man sammen kan udvikle nye spændende kirke-skole projekter. Iris tager gerne imod gode ideer, forslag og tilskyndelser fra forældre og medlemmer mht. fornyelse af menigheds- og kirkelivet. Man opfordres således at tage kontakt til formanden per mobil eller mail eller personligt. Velkommen til Ellionor Siden 1. oktober er Ellionor Nissen menighedens nye kasserer. Hun er født i Rends i Sønderjylland og har været gift i 42 år med Karl Heinz Nissen, Sprakebøl. De har boet sammen i Vesterland siden I dag er Ellionor enke, har to døtre, én svigersøn og tre børnebørn. Hun er medlem af Vesterland Skytteforening siden Tak til Astrid Menighedens nyvalgte formand Iris Frank takker Astrid Detlefsen-Petzold for de 4 år hun har stået i spidsen for Den danske Menighed på Sild og ser frem til et godt samarbejde med Astrid som menighedens nye næstformand. Tak til Hella og Günter Hella Michel og Günter Thomas forlod deres poster som revisor hhv. kasserer i menighedsrådet i september. Menighedsrådsformand Iris Frank takker Hella og Günter for deres store indsats for menigheden i de 12 år, de har siddet i Silds danske menighedsråd.

7 Silds kirkeblad 1 7 Foreningsnyt Sportshallen i Kejtum Sportshallen i Kejtum er ramme for mange menneskers daglige idrætsudøvelse. Hallen bruges ligeledes i forbindelse med Årsmøderne, Seniorklubbens månedlige møder, Aktive Kvinders ugentlige møder, Aktiv Café Silds sammenkomster, tøj- og loppemarkeder, Skt. Hans, boldstævner, lejrskole, privatfester og mange andre arrangementer. Mange fra mindretallene og flertalsbefolkningen bruger Kejtumhallen som ramme omkring deres forenings aktiviteter og sociale samvær. Til alle disse arragementer er køkkenet et uundværligt rum. SSF Silds bestyrelse er af den opfattelse, at køkkenfaciliteterne ikke opfylder de myndighedskrav der stilles til et offentligt køkken. Derfor indkalder kulturforeningen alle øens organisationer og institutioner til et fællesmøde onsdag den 21. januar 2015 kl i Kejtums klublokale for sammen at drøfte en udvidelse og modernisering af Kejtumhallens køkken til glæde og gavn for alle brugerne. Ny brødrister Foreningerne er gået sammen om at anskaffe en ny brødrister til Hot Dog brødene til 770.

8 8 Silds kirkeblad 1 Bryan Adams Jam Fredag den 5. september inviterede SSF og VUI for første gang i kooperation med Sylt Quelle til coverkoncert med Bryan Adams Jam fra København i Meerkabarett i Rantum. Små 400 betalende gæster, frivillige hjælper og hands oplevede et flot show.

9 Silds kirkeblad 1 Arrangementer 7. december 2014 C.P. Hansen Kuratorium inviterer til uddeling af C.P. Hansen Prisen 2014 i Kejtums Frisersal den 2. søndag i advent kl Renate Schneider, Kejtum, er årets prismodtager. Hun har udmærket sig ved sit utrættelige arbejde som publicist af frisisksprogede klummer trykt i Sylter Rundschau om mandagen. 7. december december 2014 Seniorklubben mødes til adventsfest i klublokalet kl i Kejtum. Kaffe, kager, julegløgg, luciapiger, julehistorie og julemand sørger for et andægtigt, muntert og fornøjeligt samvær i hyggelige rammer. 9. december 2014 SSF Sild inviterer til hygge og håndarbejde i List Kulturhus fra kl til december Årets julevandring begynder med omklædning i Staldkirken kl Ca. kl adventsandagt i Skt. Niels med englen Gabriel og skolens Luciapiger. Derefter vandrer pilgrimmene til fritidshjemmet, hvor hyrderne venter ved åben ild og inviterer til adventsfest med kaffe og kager og gratis julelotto i fritidshjemmet. Helene Blum og Harald Haugaard kl i Skt.-Niels-Kirke i Vesterland. Med topklasse gæster fra andre nordiske lande præsenteres et varieret program med sarte julehymner omkring lys, glæde, håb, kærlighed og traditioner, såvel som følsomme instrumentalnumre og livlige dansemelodier, som minder om dansen omkring juletræet. Entré: 18 euro (16 euro for medlemmer) Billetsalg amtssekretariatet i Nibøl, tlf eller.

10 10 Silds kirkeblad december 2014 Sild danske mindretals punchbod sælger Hot Dogs, æbleskiver og gløgg på strøget i Vesterland begge dage fra kl Overskuddet går til den dansk-frisiske seniorklub og Kejtum tyske menighed. 14. december 2014 Adventsgudstjeneste kl i Skt. Thomas i Hørnum med Hans- Meng-Skoles luciapiger. Kl adventshygge hos Maike i Strandstr december 2014 Dansk-tysk nytårsaftengudstjeneste kl ved stearinlys i Staldkirken. Efterfølgende skåles der på det forgangne og det nye år i champagne, der serveres sammen med et stykke kransekage. 14. januar 2015 Silds seniorklub mødes i klublokalet i Kejtum kl til kaffe, kager og hyggesnak. 16. januar december 2014 SSF Sild inviterer til nytårsfrokost i List Kulturhus fra kl Orkestret Die Roten Nasen fra Braderup optræder. 21. januar 2015 SSF Sild inviterer alle foreninger og institutioner til et fællesmøde kl i Kejtums klublokale for at drøfte projektet Nyt køkken i Kejtumhallen. Enhver er velkommen. 24. januar 2015 Børnehavens og skolens juleafslutningsgudstjeneste i Skt Niels kl Skolens luciapiger optræder december 2014 Sild danske mindretals punchbod sælger Hot Dogs, æbleskiver og gløgg på Vesterlands strøg begge dage fra kl Overskuddet går til den dansk-frisiske seniorklub og Kejtum tyske menighed. Det sydslesvigske Samråd inviterer alle interesserede til Sydslesvigtings-konference på Jaruplund Højskole for at drøfte en ny organisationsstruktur for det danske mindretal. Se nærmere i dagspressen. 24. januar 2015 SSF Sild inviterer til perleworkshop fra kl i List Kulturhus.

11 Silds kirkeblad januar februar 2015 Dansk film i Kinowelt kl Den vises i original med danske undertekster. Entré februar 2015 De danske foreninger på Sild inviterer til Tøjmarked fra kl i Kejtumhallen 4. februar 2015 SSF Sild inviterer til patchworkkursus fredag fra kl og lørdag fra kl i List Kulturhus. 6. marts 2015 Frauenweltgebetstag Nein zu Gewalt an Frauen und Mädchen! SSF og SSV Sild inviterer til deres generalforamlinger kl i Fritidshjemmet. 22. februar 2015 Efter Sølring Høøv kl i Skt. Severin i Kejtum mødes seniorklubben Pidersdai til kaffe og kager i klublokalet i Kejtum kl sammen med kirkegængerne. 25. februar 2015 Dansk film i Kinowelt kl Den vises i original med danske undertekster. Entré 5. Frauenweltgebetstag i List. Den økumeniske gudstjeneste begynder kl i Skt. Jørgen kirke i List. Emnet er i år kvinderne i Bahamas. Efter gudstjenesten er der fællesspisning og samvær i List danske Kulturhus. Et fælles forberende møde afholdes i Nibøl lørdag den 24. januar fra kl , som Kirchenkreis NF inviterer til.

12 12 Silds kirkeblad 1 Tanker om julen! Julen er en nødvendighed. Der skal være mindst en dag om året til at minde os om, at vi er her for noget andet end os selv Eric Sevareid Adventstid i decemberkåbe / at leve er altid at vente og håbe J. Møllehave Julen er det tidspunkt, hvor du får hjemve selvom du er hjemme Carol Nelson Ingen er nogensinde blevet fattig af at give Anne Frank Julen er andet og mere end en deadline eller dato i kalenderen, der bare skal overholdes. Den er en Sindets Rejse fra mørke til lys, fra kaos til fred, fra dagliglivets ensomhed til en samling af dem, som du holder af Karen Katafiasz

13 Silds kirkeblad 1 13 Den som ikke har julen i hjertet, vil aldrig finde den under træet Roy L. Smith Intet er mere trist end at vågne julemorgen og ikke være et barn amerikansk komiker Hvorfor anbefaler man så kraftigt pengegaver til jul? Fordi de er så lette at bytte Markus M. Ronner, schweizisk teolog Der er fire stadier i en mands liv: 1) Han tror på julemanden. 2) Han tror ikke på julemanden. 3) Han er julemanden. 4) Han ligner julemanden ukendt Julen handler ikke så meget om at åbne vores gaver som at åbne vore hjerter Janice Maeditere Så længe vi i vores hjerte ved, hvad julen burde være, eksisterer julen Eric Sevareid Julen er over os, rundt om os og i os. Midstand er nytteløst, intet kan befri os. Dog er der et, der hjælper en smule, simpelthen selv at begynde at juble Piet Hein Så er det nu det er jul, og du kan slippe drømmen fri. Det er dig, der er stjernen. Hvad du ønsker, skal du gi Steffen Brandt Det er ved at give, at man modtager Frans af Assisi Poker, som verden er egoistisk. Alle tænker de kun på sig selv. Det er bare mig som tænker på mig Storm P.

14 14 Sild danske vuggestue Silds kirkeblad 1 Hedigenwai 5 - Vesterland Åbningstider fra kl Kontaktperson: Børnehaveleder Kai Tove Zilkenat Tlf Mail: SERVICE SPALTEN Adresser Menighedsrådsformand: Iris Frank Mobil: Kasserer: Ellionor Nissen tlf Sognepræst: Jon Hardon Hansen tlf , mobil: fax , Spendenkonto: Saldo per : 719,75 Friweekend: Jeg holder friweekend lørdag-søndag den december Pastor Henriette Knudsen, Læk, passer embedet, tlf Jeg holder friweekend lørdag-søndag den januar Pastor Jens Bach Nielsen, Aventoft, passer embedet, tlf Organist: David Kaplan, tlf Sognemedhjælper & kirketjener: Hildegard Erichsen, tlf Kirketjener: Katrin Haas, tlf Silds kirkeblad Redaktion: Jon Hardon Hansen (ansvarsh.) Layout: Layout & Copy, Sydslesvigsk Forening e.v., Flensborg Næste nummer udkommer marts HUSK! Betal din kirkeskat Kirkeskat indbetales til: Nospa Vesterland IBAN: DE BIC: NOLADE 21 NOS Donationer til renovering af Staldkirken: Nospa Vesterland BLZ: Kto:

15 Silds kirkeblad 1 Guds ord Forfatteren Karen Katafiasz beskriver julen som en Sindets Rejse - fra mørke til lys, fra kaos til fred, fra dagliglivets ensomhed til en samling af dem, som du holder af. I virkeligheden er julen et stort kaos. Intet er som det plejer at være. Oppe er nede og nede er oppe. Det store er småt og det lille er stort. Dag bliver til nat og nat til dag. Kærlighed til had og had til kærlighed. Gud bliver til menneske og mennesket til Gud. En stald bliver til et slot og et slot bliver til en stald. Dyr taler og hyrder tier. Kvinder bliver med barn og føder som uplettede jomfruer. Mænd ser til og føler ingen jalousi. Et barn, en dreng, bliver født i det lave med hjemsted i det høje. Solen skinner i mørket og verden opdager det ikke, for den sover. Stjernerne blinker som diskotekets stroboskop en vild nat på danskegulvet af bare glæde. Blinkenes vrimlen på himlen forbigår dog menneskehedens opmærksomhed. Den opdager ikke, at år milliard forvandles til år nul hin julenat. Alt hvad der var normalt før år nul er unormalt efter år nul. Den orden der fandtes før barnets fødsel er blevet til uorden efter landingen på jorden. 15 At mennesket kan ramme en komet milliarder af kilometer fra kloden uhyggelig præcist er fantastisk og utroligt. Men langt mere fantastisk og utroligt er det, at Gud med et barns fødsel kan ramme og blødgøre menneskets hjerte. Guds landing på den blå planet hin nat for 2014 år siden har med eet forandret menneskehedens fremtidsperspektiv. Fra en kaotisk tilværelse i mørket til et håbefuldt liv i lys. Fra ensomhedens forkrøblende tilstand til den befriende livsudfoldelse i det meningsfulde fællesskab. En ufattelig guddommelig kærlighedshandling. Det fortabte menneske båret ind i kærlighedens rige. Bono, en rocksanger, beskriver julenats begivenhed afsluttende på følgende måde: Det er i sig selv en overvældende ting, at der er en kraft af kærlighed og mening bag alt i universet, hvis man tror på det. Men den tanke, at den kærlighed og mening vælger at fremtille sig selv som en baby født i skidt og møg og yderste fattigdom er genial... og får mig på knæ, bogstavelig talt. Ligesom hyrderne, de hellige konger og dyrene gik i knæ for Jesusbarnet julenat, kan også vi i dyb taknemmelighed gå i knæ for den kærlighed, der blev plantet i vort hjerte for at lede os ud af mørket og ind i lyset. Jon Hardon Hansen, Sild - Söl

16 Gudstjenester 7. december 2014 kl Vesterland 14. december 2014 kl Skt. Thomas/ Hørnum 19. december 2014 kl Skt. Niels 24. december 2014 kl List danske Kulturhus 2. søndag i advent 3. søndag i advent Julegudstjeneste Juleaften 24. december 2014 kl Skt. Niels Juleaften 26. december 2014 kl Vesterland Skt. Stefansdag Julevandring med Luciapiger Luciapiger for børnehave & skole Luciapiger 31. december 2014 kl Vesterland Nytårsaften dansk-tysk Champagne 11. januar 2015 kl Vesterland 1. søndag e. H3K Barnets rige 17. januar 2015 kl Skt. Niels Lørdagsdåb 18. januar 2015 kl Vesterland 2. søndag e. H3K Bryllup i Kana Sidste søndag e. H3K 25. januar 2015 kl Vesterland 1. februar 2015 kl Vesterland Septuagesima Forklarelsen på bjerget dansk-tysk Arbejderne i vingården 8. februar 2015 kl Vesterland Sexagesima Lignelsen om sædemanden 15. februar 2015 kl Vesterland Fastelavn 22. februar 2015 kl Skt. Severin 1. marts 2015 kl Vesterland 1. søndag i fasten 1. søndag i fasten Jesu dåb dansk-tysk Sölring Hööv Frisisk gudstjeneste Den store tro

SILDS KIRKEBLAD 1. december 2013 - februar 2014

SILDS KIRKEBLAD 1. december 2013 - februar 2014 SILDS KIRKEBLAD 1 december 2013 - februar 2014 Kirkebladet på Sild 2 Silds kirkeblad 1 Kirkelige handlinger Dåb Isabella Lorenzen 22. september 2013 Flensborg/ Fødselsdage Heinz Warnken Klixbøl - 70 år

Læs mere

Silds kirkeblad nr. 1-2012-2013 december - januar - februar. Arrangementer

Silds kirkeblad nr. 1-2012-2013 december - januar - februar. Arrangementer Silds kirkeblad nr. 1-2012-2013 december - januar - februar Kirkebladet på Sild Arrangementer Kirkelige handlinger Fødselsdage Gudrun Herr Morsum - 70 år 4. januar 2013 Inge Bennör Kejtum 70 år 27. februar

Læs mere

Silds kirkeblad nr. 2-2012 marts-april-maj. Arrangementer

Silds kirkeblad nr. 2-2012 marts-april-maj. Arrangementer Silds kirkeblad nr. 2-2012 marts-april-maj Kirkebladet på Sild Arrangementer Kirkelige handlinger Dåb Mats Ole Garber februar 2012 Spitz a. d. Donau/Østrig Fødselsdag Erich Hauck Kejtum 70 år 11. marts

Læs mere

AD 2-2015 SILDS KIRKEBL

AD 2-2015 SILDS KIRKEBL Kirkebladet på Sild SILDS KIRKEBLAD 2 marts - maj 2015 2 Silds kirkeblad 2 Kirkelige handlinger Fødselsdage Frieda Johannsen - 105 år 27. marts 2015 Inge Ahrends - 95 år 3. april 2015 Paula Gerth - 85

Læs mere

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 1

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 1 Kirkebladet på S ild SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 1 december 2016 - februar 2017 2 Silds kirkeblad 1 Kirkelige handlinger Dåb Fødselsdage Henrik Meyer - 75 år 25. august 2016 List Helga Sauermann - 70

Læs mere

Silds kirkeblad nr. 3 /2012 juni - juli - august. KIrkenyt

Silds kirkeblad nr. 3 /2012 juni - juli - august. KIrkenyt Silds kirkeblad nr. 3 /2012 juni - juli - august Kirkebladet KIrkenyt på Sild Kirkelige handlinger Fødselsdage Karen Rose Vesterland 65 år 2. februar 2012 Renate Krüger Vesterland 70 år 12. juli 2012 Barbro

Læs mere

AD 3 SILDS KIRKEBL juni - august 2014

AD 3 SILDS KIRKEBL juni - august 2014 Kirkebladet på Sild SILDS KIRKEBLAD 3 juni - august 2014 2 Silds kirkeblad 3 Kirkelige handlinger Dåb Simon Emil Bonato 20. april 2014 København/ Fødselsdage Claas-Erik Johannsen Kejtum - 50 år 22. april

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 4

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 4 Kirkebladet på Sild SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 4 september - november 2015 2 Silds kirke- & foreningsblad 4 Kirkelige handlinger Dåb Jebbe Steigerwald august 2015 Flensborg/Vesterland Fødselsdage Valeska

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

Silds kirkeblad 4 /2012 september - oktober - november. Foreningsnyt

Silds kirkeblad 4 /2012 september - oktober - november. Foreningsnyt Silds kirkeblad 4 /2012 september - oktober - november Kirkebladet på Sild Foreningsnyt Kirkelige handlinger Fødselsdage Ilse Hartung Morsum 85 år 2. juli 2012 Günter Thomas Vesterland 70 år 30. september

Læs mere

December Februar 2018

December Februar 2018 UGLE HERREDS DANSKE MENIGHEDER TARP KIRKE JARUPLUND KIRKE VANDERUP KIRKE December 2017 - Februar 2018 Lucas Cranach: Sankt Katharinas mystiske bryllup ca. 1516-18 (Wikimedia Commons) 2. søndag i advent

Læs mere

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken.

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken. December 2012 Januar 2013 Julemarked på Lyngparken. Aktiviteter på Lyngparken i december Mandag, den 3. Tøjsalg fra kl. 10 til 13 Tirsdag, den 4. kl. 11 Julefrokost for beboere og personale. Personalet

Læs mere

Julen 2016 i Holbøl kirke

Julen 2016 i Holbøl kirke Julen 2016 i Holbøl kirke Med fredslys fra 1. søndag i advent til helligtrekonger. 1 Advent er forventning og forberedelse til julen, hvor vi fejrer, at Jesus kom til verden. Adventskrans, julekrybbe,

Læs mere

januar / februar 2013

januar / februar 2013 januar / februar 2013 Et nyt år! Det sidst år har budt på mange ting i vores menigheds liv. Vi startede året med en økonomi, der var langt fra tilfredsstillende. Medlemstallet havde enten stået stille

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober Det er i år fredag, den 29. november kl

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober Det er i år fredag, den 29. november kl Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober 2013 Fællesspisning Fredag, den 25. oktober er der fællesspisning i forsamlingshuset kl. 18.30. Kortklubben som består af Kirsten Hundahl,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

AD 2 Kirkebladet ts - maj 2013 SILDS KIRKEBL mar på Sild

AD 2 Kirkebladet ts - maj 2013 SILDS KIRKEBL mar på Sild SILDS KIRKEBLAD 2 marts - maj 2013 Kirkebladet på Sild 2 Kirkelige handlinger Fødselsdage Frieda Johannsen Kejtum -103 år 27. marts 2013 Bisættelse Silds kirkeblad 2 Peter Christian Heinrich Hartmann december

Læs mere

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 4

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 4 Kirkebladet på S ild SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 4 september - november 2017 2 Silds kirkeblad 4 Kirkelige handlinger Dåb Vielser Jonna Lou Leskau 30. juli 2017, Lister Dyb B 55 02,112 N & L 08 29,126

Læs mere

December Februar 2017

December Februar 2017 UGLE HERREDS DANSKE MENIGHEDER EGGEBÆK-OVERSØ FRØRUP JARUPLUND VANDERUP-TARP December 2016 - Februar 2017 Rødkælk i vinterlandskab Foto: John Kerrison Sorggruppe i Jaruplund hver 3. tirsdag fra kl. 14.30-17.00

Læs mere

Vejlby Sogns Kirkeblad

Vejlby Sogns Kirkeblad Vejlby Sogns Kirkeblad DECEMBER 2015 - JANUAR - FEBRUAR 2016 41. ÅRGANG Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke. Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden.

Læs mere

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 1 Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl. 14.30. Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 2,1-20 Bøn. Lad os bede!

Læs mere

Og det skete i de dage...

Og det skete i de dage... Og det skete i de dage... Julen 2014 & Nytåret 2015 i Sparkær & Gammelstrup kirker Syng julen ind i Gammelstrup Torsdag d. 27. nov. kl. 19.00 i Gammelstrup kirke En meget stemningsfyldt indledning af adventstiden,

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 34. årgang Nr. 4 December 2014 Hyggeklubben holder juleferie fra d. 4. december, vi begynder igen d. 15. januar kl. 13.00. Bemærk det nye mødetidspunkt.

Læs mere

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn marts - maj 2015

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn marts - maj 2015 Kirkebladet Den danske kirke i Lyksborg og omegn marts - maj 2015 Foråret så sagte kommer... 2 Sådan lød titlen på Kaj Munks erindringsbog, og mens disse linjer skrives, står foråret på spring. Solen skinner,

Læs mere

Kirkenyt juli og august 2014

Kirkenyt juli og august 2014 Kirkenyt juli og august 2014 Foredrag om Brasilien Hør Marie Sødertoft Pedersen fortælle om sine begivenhedsrige rejser i Brasilien. Hun holder foredrag i kirken onsdag den 13. august. Gudstjeneste under

Læs mere

En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag.

En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag. En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag. En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag! Forside billede: Babara Meinel Jacops Illustrationer: Fleur Celeste/ Farvelægning: Naomi Skrevet

Læs mere

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 2. marts - maj S ild

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 2. marts - maj S ild SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 2 marts - maj 2016 Kirkebladet på S ild 2 Silds kirkeblad 2 Kirkelige handlinger Guldbryllup Fødselsdage Oluf & Klara Gierlevsen 21. maj 2016 - Tinnum Foto: Peter Sawallich

Læs mere

Referat af menighedsrådsmøde.

Referat af menighedsrådsmøde. Rødding Menighedsråd. Referat af menighedsrådsmøde. Dato: Tirsdag den 28. oktober 2014 kl. 17.00 Mødested: Konfirmandstuen, Rødding Præstegård Deltager: Anger Nissen, Svend Enevoldsen, Tove Kamedula, Maiken

Læs mere

En uge af en landsbypræsts dagbog

En uge af en landsbypræsts dagbog En uge af en landsbypræsts dagbog Jég har verdens bedste arbejde. Men det er også et krævende job de fleste af døgnets vågne timer beskæftiger jeg mig med min præstegerning. Jeg har virket i disse to prægtige

Læs mere

Godt nytår og god arbejdslyst!

Godt nytår og god arbejdslyst! R K E B T L A D E J a n u a r - A p r i l 2 0 K I 1 5 Godt nytår og god arbejdslyst! I Anna Kirke er det ikke kun erindringsbilleder af en fin jul og et hæsblæsende nytår, der er på nethinden. Vi fejrede

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn sep.- nov. 2014

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn sep.- nov. 2014 Kirkebladet Den danske kirke i Lyksborg og omegn sep.- nov. 2014 Sommeren går på hæld Sommeren har ikke bare budt på sommer i år. Den seneste måneds tid har budt på vejr der kunne få én og anden til at

Læs mere

SATELLITTEN SCT. KNUDS SKOLE Julen 2008

SATELLITTEN SCT. KNUDS SKOLE Julen 2008 SATELLITTEN SCT. KNUDS SKOLE Julen 2008 INDHOLD Side 3-4 Side 5-6 - 7 Side 8-9 - 10 Side 11 Leder v/ Alice Møberg, 9. klasse Julemarked Lucia-optog og krybbespil Juledigte Til alle jer fra alle os her

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14.

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014 Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Besøg fra Gud. Det er julens budskab, og det er evangeliets påstand, eller proklamation. Julen forkynder os om

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke:

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: 1 Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: Af Svend Aage Nielsen. Forløb efter salmeblad: Præludium-indgangsbøn-94-kollektlæsning-104-- forløb på prædikestolen. Apostolsk velsignelse. Solo:

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014 Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014 Den store glæde. Men englen sagde til dem: Frygt ikke! Se jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket: I dag er der

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Fællesmøde Onsdag den 16. januar kl. 14.00 på Hjemmet. Hyggeeftermiddag med musikalsk underholdning og fællessang ved Per Skærlund, Grindsted. Pris for entrè, underholdning

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne

Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne Tamara Rosanes til sommerfest Ny præst I Bårse og Beldringe Kildegudstjeneste Meditationsandagter Familiegudstjeneste m.m Juni September 2014 Kære Bårse- og Beldringe

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Juli 2013 - september 2013

Juli 2013 - september 2013 Juli 2013 - september 2013 Kirken med det glade smil s. 3 Siden sidst s. 4 Sommerfest og menighedsudflugt s. 5 Høstgudstjeneste i Herslev s. 7 Menighedens hjemmeside s. 8 Kirkehøjskole og guldkonfirmation

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN 7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31 Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN Som tiden dog går! siger vi tit. Nu er det allerede fire

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

Juleaften Læsninger: Es 9,1-6a Luk 2, 1-14 Salmer: Dejlig er den himmel blå Et barn er født Julen har bragt Glade jul

Juleaften Læsninger: Es 9,1-6a Luk 2, 1-14 Salmer: Dejlig er den himmel blå Et barn er født Julen har bragt Glade jul Juleaften 2016 Læsninger: Es 9,1-6a Luk 2, 1-14 Salmer: Dejlig er den himmel blå Et barn er født Julen har bragt Glade jul I julekalenderen Den anden verden flygter Sarah ind i en eventyrverden, hvor hun

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE MAJ - AUGUST 2011 ANNA SOGNS KIRKEBLAD 100 ÅRS FØDSELSDAG for K9 - FDF DEN 28. AUGUST 2011 er vi alle inviteret til FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00 I ANNA KIRKE Efter gudstjenesten tager vi sammen ud i hytten

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn dec. 2014 - feb. 2015

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn dec. 2014 - feb. 2015 Kirkebladet Den danske kirke i Lyksborg og omegn dec. 2014 - feb. 2015 Vær velkommen, Herrens år... 1. søndag i advent begynder det nye kirkeår, og årets epistelog evangelier vil blive læst fra 1. tekstrække.

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår.

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår. Plejecenter Skovvænget December 2015 Anitta skriver I dette nummer: Anitta skriver 1 Fødselsdage mv. 2 Værd at vide.. 3 Bruger/ pårørenderåd Høreomsorg Venner af Skovvænget 4 4 4 Aktiviteten 5 Billeder

Læs mere

I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Han var i begyndelsen hos Gud. Alt blev til ved ham, og uden ham blev intet til af

I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Han var i begyndelsen hos Gud. Alt blev til ved ham, og uden ham blev intet til af I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Han var i begyndelsen hos Gud. Alt blev til ved ham, og uden ham blev intet til af det, som er. I ham var liv, og livet var menneskers lys.

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn sep. - nov. 2015

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn sep. - nov. 2015 Kirkebladet Den danske kirke i Lyksborg og omegn sep. - nov. 2015 Dybt hælder året i sin gang... Den sommer, som vi ikke så ret meget til i år, er ved at være til ende. Mens disse linjer skrives, er himlen

Læs mere

Afslutning på folkedanse-sæsonen.

Afslutning på folkedanse-sæsonen. Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2015 31. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning på folkedanse-sæsonen. Midtvejsholdet tager 9.marts på besøg i Ringkøbing, hvorfor

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

2. juledag Matt. 23, 34-39; Jer 1,17-19; ApG 6,8-14 og 7,54-60 Salmer: 129, 118, , 108, 114

2. juledag Matt. 23, 34-39; Jer 1,17-19; ApG 6,8-14 og 7,54-60 Salmer: 129, 118, , 108, 114 2. juledag Matt. 23, 34-39; Jer 1,17-19; ApG 6,8-14 og 7,54-60 Salmer: 129, 118, 122 130, 108, 114 Lad os bede! Herre, tak fordi din julefred er mere end god mad, slik og kager. Hold os fast til dig, også

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Plejecentrene Poppelbo

Plejecentrene Poppelbo Arrangementer. December, jul og nytår Plejecentrene Poppelbo og Lærkebo 2014 Kære beboere og pårørende i Poppelbo og Lærkebo 1 Med denne folder vil vi meget gerne synliggøre de mange fælles arrangementer,

Læs mere

Aktiviteter November 2015

Aktiviteter November 2015 Aktiviteter November 2015 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 8.30 16.00 Faste aktiviteter på Vestergården EFTERÅRET 2015 Mandag: : Madgruppe

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Matt 10,32-39

Evangeliet er læst fra kortrappen: Matt 10,32-39 1 Anden juledag, Sankt Stefans dag I. Sct. Pauls kirke 26. december 2015 kl. 10.00. Salmer:123/434/102/122//124/439/112/ Hvad er det, der gør jul til noget særligt /129 Åbningshilsen Festen for Undernes

Læs mere

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE 59. årgang * december 2009 - februar 2010 Adventstiden - tid til forventning 1. søndag i advent De 9 læsninger Julen for skoler og børnehaver Basunerne skal

Læs mere

Julefællesspisning: Fredag 3. december kl

Julefællesspisning: Fredag 3. december kl Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn November 2010 www.krejbjerg.dk Julefællesspisning: Fredag 3. december kl. 19.00 Nu er der ikke længe til Dermed nærmer sig tiden også til et

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

Årsberetning Dalum Kirke 2013-14

Årsberetning Dalum Kirke 2013-14 Årsberetning Dalum Kirke 2013-14 Hvorfor mødes vi her? 41... Menighedsrådet aflægger beretning om rådets virksomhed i det forløbne år og orienterer om den planlagte virksomhed i det kommende år. Beretning

Læs mere

Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV

Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Nr. 1 januar 2014 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

AD 3 SILDS KIRKEBL juni - juli - august 2015

AD 3 SILDS KIRKEBL juni - juli - august 2015 Kirkebladet på Sild SILDS KIRKEBLAD 3 juni - juli - august 2015 2 Silds kirkeblad 3 Kirkelige handlinger Dåb Roland Engemann Froeschel marts 2015 København/Tinnum Fødselsdage Maria Manstedt marts 2015

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

Traditioner i Børnehuset Viften.

Traditioner i Børnehuset Viften. Traditioner i Børnehuset Viften. Fastelavn: Vi holder fastelavnsfest i Børnehuset fastelavns mandag. Hver gruppe har deres egen tønde som de skal slå ned grupperne er rundt omkring i huset. Vi er alle

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 5 - F e b ru a r 2 0 1 6

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 5 - F e b ru a r 2 0 1 6 ASKOV SOGN kirkeblad December 2015 - Februar 2016 Mod jul Julenat sang Guds engle i vilden sky. Det kunne ikke blive højt nok, når der skulle råbes og synges hele vejen fra himlen til jorden. Nu er kærligheden

Læs mere

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 21 fremmødte 1. Indledning Det er i dag et vejr nr. 266 i højskoledagbogen 1.1 Valg af dirigent Finn Seerup blev valgt.

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring juletræerne og synger med på julens kendte og fine salmer. Jo, det er sandelig jul.

Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring juletræerne og synger med på julens kendte og fine salmer. Jo, det er sandelig jul. 1 af 6 Prædiken juleaften d. 24. december 2016. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 2, 1-20. For alle - for dig. Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN marts 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. marts 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige indlæg,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. 06-12-2015 side 1 Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. Der er mange oplevelser i livet, og jo ældre man bliver, jo mere har man været med til. Også som præst har jeg fået lov til

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014 Januar 2014 Mandag den 6. januar kl. 19 - Besøg hos Hanne Design på Gestelev Gamle Mejeri. Hanne laver bl.a. smukke smykker og tasker i gummi, som vi får lejlighed til at se på. Hun lukker snart sin butik

Læs mere

juli august september

juli august september Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2015 juli august september Indhold: Skelagerparken 2 25 års jubilæum 3 Kalender 4-5 Dåbsjubilæum 6 Familiegudstjenester 6 Babysalmesang 6 Ny biskop 7 Praktiske oplysninger

Læs mere

Sct. Jørgen-Mørvig. Kirkeblad. Sct. Jørgen - Mørvig Kirkeblad 1. December - Februar 2015

Sct. Jørgen-Mørvig. Kirkeblad. Sct. Jørgen - Mørvig Kirkeblad 1. December - Februar 2015 Sct. Jørgen-Mørvig December - Februar 2015 Kirkeblad Sct. Jørgen - Mørvig Kirkeblad 1 Et lys i mørket Af Finn Egeris Petersen Hvem skulle tro, at den mest udbredte adventsskik vi kender til i Danmark,

Læs mere

Søndag seksagesima 2015 Hurup

Søndag seksagesima 2015 Hurup Søndag seksagesima 2015 Hurup Markus 4, 1-20 Herre, lær mig at lytte til det, du vil med mig, og gør mig fri af det, som binder mig til mit eget. AMEN Moar! kaldte den ene af drengene. Mor var ude i køkkenet.

Læs mere

Juleevangeliet og de hellige tre konger

Juleevangeliet og de hellige tre konger Juleevangeliet og de hellige tre konger Matthæusevangeliet 1,18-2,22 og Lukasevangeliet 1,27-2,40 The Brick Testament og den danske bibeloversættelse Det her er historien om hvordan Jesus Kristus blev

Læs mere

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2014/2015 i Tånum Forsamlingshus. Med et fantastisk nyt gulv i begge sale tager vi fat på en ny sæson i Tånum Forsamlingshus.

Læs mere

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant:

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Nyhedsbrev fra Hune sogn november. 2015/2016 December: Nr. 1 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 6.., 2. søndag i advent Kl. 10.30 Søndag den 13. 3. søndag i advent: De

Læs mere

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn dec feb. 2016

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn dec feb. 2016 Kirkebladet Den danske kirke i Lyksborg og omegn dec. 2015 - feb. 2016 Tanker ved årsskiftet Mens disse linjer skrives, har vi netop taget hul på det nye kirkeår, og dermed også på et helt år fuldt af

Læs mere