AD /2015 SILDS KIRKEBL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AD 1 2014/2015 SILDS KIRKEBL"

Transkript

1 Kirkebladet på Sild SILDS KIRKEBLAD 1 december - januar - februar 2014/2015

2 2 Silds kirkeblad 1 Kirkelige handlinger Konfirmander Fødselsdag Anna Lausten - 85 år 13. januar 2015, Kejtum Dødsfald Paul Laines Leander Baute - Tinnum Rinn-Luca Röhner - Vesterland Pastor Henning Kai Skjøt-Pedersen 20. november august 2014 Guldbryllup Guldbryllup Han blev cand.theol fra Århus universitet 1959 og havde sit virke i Vordingborg sogn, inden han i december 1960 blev præst på Sild blev han residerende kapellan ved Helligåndskirken i Flensborg. Skjøt-Petersen sluttede sin præstegerning i 1995 i Fensmark-Rislev pastorat, hvorfra han gik på pension i Boy & Antje Lundt 29. august 2014 Vesterland Bisættelse Kurt Johann Hermann Brandt november 2014, Tinnum

3 Silds kirkeblad 1 3 Seniorklubben 9. december 2014 Seniorklubben mødes til adventsfest kl i klublokalet i Kejtum. Der bydes på kaffe, kager, gløgg, luciapiger, julehistorie og juleklapp sammen med julemanden. 14. januar 2015 Seniorklubben mødes til kaffe og kager kl i klublokalet i Kejtum. 22. februar 2015 Petridag inviteres seniorklubben til frisisk gudstjeneste i Skt. Severin kl Kl er der kaffe og musikalsk underholdning i klublokalet i Kejtum.

4 4 Silds kirkeblad 1 Kirkenyt Ny kakkelovn I løbet af november måned har murerfirmaet Rahn fjernet den gamle brune kakkelovn fra 1920 erne og muret en ny ovn op med hvide kakler brændt hos Friesentöpferei Maß i Nibøl. Årsberetning Formand Astrid Detlefsen-Petzolds årsberetning I sin årsberetning, holdt på medlemsmødet søndag den 14 september, kom afgående formand Astrid Detlefsen- Petzold ind på, at hun med stolthed kunne konstatere, at medlemstallet er nået op på 313, og at tendensen fortsat er stigende. Hun beretter, at der er blevet holdt 6 menighedsrådsmøder i det forgangne år. Dernæst kom hun ind på de gennemførte arrangementer i løbet af de sidste tolv måneder: Den 17. november 2013 var der inviteret til gospelgudstjeneste i List Kulturhus. Der var en god stemning, god musik og god mad. Den 1. december 2013 fejredes musikgudstjenesten som sædvanlig med Susanne Böhm og hendes kor samt Lyspigerne fra Duborg-Skolen. Kirken var fyldt. Derefter blev der budt på kaffebord og hyggesnak. Den 8. december 2013 var der julevandring sammen med MBU-konsulent Thomas Hougesen og luciapigerne fra Hans Meng-Skolen. Der var en smule forvirring omkring organiseringen af arrangementet, som afsted kom vis irritation. For to år siden startede projektet menighed møder menighed. Hver menighed i Sydslesvig har skullet finde en venskabsmenighed i Danmark. Sild menighed besluttede at oprette en kontakt til menigheden på Rømø, som sildringerne besøgte 2013 med 20 personer. Den 31. august var det så rømsøernes tur til at besøge Sild. De kom sejlende fra Havneby med 31 personer.

5 Silds kirkeblad 1 5 Højmessen blev holdt i List Kulturhus med efterfølgende fællesspisning. Derefter blev gæsterne budt på en rundtur på øen. De fik set det røde klev i kampen. De kom ind i Staldkirken og fik fortalt om menighedslivet på Sild. Derefter blev der serveret kaffe og kager i klublokalet i Kejtum. Senere på eftermiddagen spadserede man en tur gennem Kejtum hen til hjemstavnsmuseet og det gl. frisiske hus. Kl. 18 sejlede rømsøerne glade og tilfreds hjem igen. I løbet af året har menighedsrådet af flere omgange drøftet en renovering af Staldkirken. Der mangler dog fortsat økonomiske midler til at finansiere projektet. Til sidst i sin beretning benytter formanden lejligheden til at takke menighedsrådet for godt samarbejde og frivillig indsats. Også kirkepersonalet takkes for trofast tjeneste. Det være sig kirketjenerne Hilde, Erika og Katrin samt musikerne David, Pablo, Karen, Gün og præsten. Sognemedhjælper Hildegard Erichsen beretter, at hun i det forgangne år fra september 2013 og frem til august 2014 har været på 86 husbesøg. 34 af disse husbesøg har været i forbindelse med en fødselsdag. Hilde har brugt 111 timer på besøgene i løbet af året. Statistik Dåb 6 Konfirmander 7 Vielser 2 Begravelser/Bisættelser 6 Gudstjenester 49 Kirkegænger 1386 Børnegudstjenester 3 Medlemmer 314 SSF-medlemmer 353 Regnskab 2013 Indtægter: ,82 Udgifter: ,24 Kassebeholdning : 8.887,20 Nyt menighedsråd Formand: Iris Frank Bundiswung 24a Vesterland Næstformand: Astrid Detlefsen - Petzold Am Seedeich Vesterland Kasserer: Ellionor Nissen Norderstr Vesterland 1.bisidder: Irmgard Froeschel Kampende 9a 2.bisidder: Tinnum Doris Krasa Schulstr Hørnum 1. suppleant: Erika Bonato Sjipwai Tinnum 2. suppleant: Ingeborg Lorenzen Vogteiweg Tinnum

6 6 Silds kirkeblad 1 Revisor: Revisor: Hildegard Erichsen Senwai Vesterland Christel Langfeldt Alte Dorfstr Tinnum Ny menighedsrådsformand Iris Frank Iris, 37 år, blev valgt til formand for Silds danske menighedsråd den 14. september i år. Hun er født i Pinneberg og uddannet lægeassistent. Hun er gift med Corneelis Frank, en friser fra Vesterland, som hun har to døtre sammen med. Neele på 8 år og Sørine Moj på 7 år. Begge børn går på Hans Mengskolen. Siden 2010 har Iris engageret sig i menighedsarbejdet som medlem af menighedsrådet. Iris håber på et godt samarbejde med børnehaven, skolen og fritidshjemmet samt de danske foreninger på øen til gavn og glæde for hele mindretallet på Sild. Selvom medlemstallet er stigende håber Iris på, at der også i hendes formandsperiode melder sig nye og ikke mindst unge familier ind i menigheden. Den ny formand håber på, takket være hendes daglige kontakt til skolen og dens forældre, at man sammen kan udvikle nye spændende kirke-skole projekter. Iris tager gerne imod gode ideer, forslag og tilskyndelser fra forældre og medlemmer mht. fornyelse af menigheds- og kirkelivet. Man opfordres således at tage kontakt til formanden per mobil eller mail eller personligt. Velkommen til Ellionor Siden 1. oktober er Ellionor Nissen menighedens nye kasserer. Hun er født i Rends i Sønderjylland og har været gift i 42 år med Karl Heinz Nissen, Sprakebøl. De har boet sammen i Vesterland siden I dag er Ellionor enke, har to døtre, én svigersøn og tre børnebørn. Hun er medlem af Vesterland Skytteforening siden Tak til Astrid Menighedens nyvalgte formand Iris Frank takker Astrid Detlefsen-Petzold for de 4 år hun har stået i spidsen for Den danske Menighed på Sild og ser frem til et godt samarbejde med Astrid som menighedens nye næstformand. Tak til Hella og Günter Hella Michel og Günter Thomas forlod deres poster som revisor hhv. kasserer i menighedsrådet i september. Menighedsrådsformand Iris Frank takker Hella og Günter for deres store indsats for menigheden i de 12 år, de har siddet i Silds danske menighedsråd.

7 Silds kirkeblad 1 7 Foreningsnyt Sportshallen i Kejtum Sportshallen i Kejtum er ramme for mange menneskers daglige idrætsudøvelse. Hallen bruges ligeledes i forbindelse med Årsmøderne, Seniorklubbens månedlige møder, Aktive Kvinders ugentlige møder, Aktiv Café Silds sammenkomster, tøj- og loppemarkeder, Skt. Hans, boldstævner, lejrskole, privatfester og mange andre arrangementer. Mange fra mindretallene og flertalsbefolkningen bruger Kejtumhallen som ramme omkring deres forenings aktiviteter og sociale samvær. Til alle disse arragementer er køkkenet et uundværligt rum. SSF Silds bestyrelse er af den opfattelse, at køkkenfaciliteterne ikke opfylder de myndighedskrav der stilles til et offentligt køkken. Derfor indkalder kulturforeningen alle øens organisationer og institutioner til et fællesmøde onsdag den 21. januar 2015 kl i Kejtums klublokale for sammen at drøfte en udvidelse og modernisering af Kejtumhallens køkken til glæde og gavn for alle brugerne. Ny brødrister Foreningerne er gået sammen om at anskaffe en ny brødrister til Hot Dog brødene til 770.

8 8 Silds kirkeblad 1 Bryan Adams Jam Fredag den 5. september inviterede SSF og VUI for første gang i kooperation med Sylt Quelle til coverkoncert med Bryan Adams Jam fra København i Meerkabarett i Rantum. Små 400 betalende gæster, frivillige hjælper og hands oplevede et flot show.

9 Silds kirkeblad 1 Arrangementer 7. december 2014 C.P. Hansen Kuratorium inviterer til uddeling af C.P. Hansen Prisen 2014 i Kejtums Frisersal den 2. søndag i advent kl Renate Schneider, Kejtum, er årets prismodtager. Hun har udmærket sig ved sit utrættelige arbejde som publicist af frisisksprogede klummer trykt i Sylter Rundschau om mandagen. 7. december december 2014 Seniorklubben mødes til adventsfest i klublokalet kl i Kejtum. Kaffe, kager, julegløgg, luciapiger, julehistorie og julemand sørger for et andægtigt, muntert og fornøjeligt samvær i hyggelige rammer. 9. december 2014 SSF Sild inviterer til hygge og håndarbejde i List Kulturhus fra kl til december Årets julevandring begynder med omklædning i Staldkirken kl Ca. kl adventsandagt i Skt. Niels med englen Gabriel og skolens Luciapiger. Derefter vandrer pilgrimmene til fritidshjemmet, hvor hyrderne venter ved åben ild og inviterer til adventsfest med kaffe og kager og gratis julelotto i fritidshjemmet. Helene Blum og Harald Haugaard kl i Skt.-Niels-Kirke i Vesterland. Med topklasse gæster fra andre nordiske lande præsenteres et varieret program med sarte julehymner omkring lys, glæde, håb, kærlighed og traditioner, såvel som følsomme instrumentalnumre og livlige dansemelodier, som minder om dansen omkring juletræet. Entré: 18 euro (16 euro for medlemmer) Billetsalg amtssekretariatet i Nibøl, tlf eller.

10 10 Silds kirkeblad december 2014 Sild danske mindretals punchbod sælger Hot Dogs, æbleskiver og gløgg på strøget i Vesterland begge dage fra kl Overskuddet går til den dansk-frisiske seniorklub og Kejtum tyske menighed. 14. december 2014 Adventsgudstjeneste kl i Skt. Thomas i Hørnum med Hans- Meng-Skoles luciapiger. Kl adventshygge hos Maike i Strandstr december 2014 Dansk-tysk nytårsaftengudstjeneste kl ved stearinlys i Staldkirken. Efterfølgende skåles der på det forgangne og det nye år i champagne, der serveres sammen med et stykke kransekage. 14. januar 2015 Silds seniorklub mødes i klublokalet i Kejtum kl til kaffe, kager og hyggesnak. 16. januar december 2014 SSF Sild inviterer til nytårsfrokost i List Kulturhus fra kl Orkestret Die Roten Nasen fra Braderup optræder. 21. januar 2015 SSF Sild inviterer alle foreninger og institutioner til et fællesmøde kl i Kejtums klublokale for at drøfte projektet Nyt køkken i Kejtumhallen. Enhver er velkommen. 24. januar 2015 Børnehavens og skolens juleafslutningsgudstjeneste i Skt Niels kl Skolens luciapiger optræder december 2014 Sild danske mindretals punchbod sælger Hot Dogs, æbleskiver og gløgg på Vesterlands strøg begge dage fra kl Overskuddet går til den dansk-frisiske seniorklub og Kejtum tyske menighed. Det sydslesvigske Samråd inviterer alle interesserede til Sydslesvigtings-konference på Jaruplund Højskole for at drøfte en ny organisationsstruktur for det danske mindretal. Se nærmere i dagspressen. 24. januar 2015 SSF Sild inviterer til perleworkshop fra kl i List Kulturhus.

11 Silds kirkeblad januar februar 2015 Dansk film i Kinowelt kl Den vises i original med danske undertekster. Entré februar 2015 De danske foreninger på Sild inviterer til Tøjmarked fra kl i Kejtumhallen 4. februar 2015 SSF Sild inviterer til patchworkkursus fredag fra kl og lørdag fra kl i List Kulturhus. 6. marts 2015 Frauenweltgebetstag Nein zu Gewalt an Frauen und Mädchen! SSF og SSV Sild inviterer til deres generalforamlinger kl i Fritidshjemmet. 22. februar 2015 Efter Sølring Høøv kl i Skt. Severin i Kejtum mødes seniorklubben Pidersdai til kaffe og kager i klublokalet i Kejtum kl sammen med kirkegængerne. 25. februar 2015 Dansk film i Kinowelt kl Den vises i original med danske undertekster. Entré 5. Frauenweltgebetstag i List. Den økumeniske gudstjeneste begynder kl i Skt. Jørgen kirke i List. Emnet er i år kvinderne i Bahamas. Efter gudstjenesten er der fællesspisning og samvær i List danske Kulturhus. Et fælles forberende møde afholdes i Nibøl lørdag den 24. januar fra kl , som Kirchenkreis NF inviterer til.

12 12 Silds kirkeblad 1 Tanker om julen! Julen er en nødvendighed. Der skal være mindst en dag om året til at minde os om, at vi er her for noget andet end os selv Eric Sevareid Adventstid i decemberkåbe / at leve er altid at vente og håbe J. Møllehave Julen er det tidspunkt, hvor du får hjemve selvom du er hjemme Carol Nelson Ingen er nogensinde blevet fattig af at give Anne Frank Julen er andet og mere end en deadline eller dato i kalenderen, der bare skal overholdes. Den er en Sindets Rejse fra mørke til lys, fra kaos til fred, fra dagliglivets ensomhed til en samling af dem, som du holder af Karen Katafiasz

13 Silds kirkeblad 1 13 Den som ikke har julen i hjertet, vil aldrig finde den under træet Roy L. Smith Intet er mere trist end at vågne julemorgen og ikke være et barn amerikansk komiker Hvorfor anbefaler man så kraftigt pengegaver til jul? Fordi de er så lette at bytte Markus M. Ronner, schweizisk teolog Der er fire stadier i en mands liv: 1) Han tror på julemanden. 2) Han tror ikke på julemanden. 3) Han er julemanden. 4) Han ligner julemanden ukendt Julen handler ikke så meget om at åbne vores gaver som at åbne vore hjerter Janice Maeditere Så længe vi i vores hjerte ved, hvad julen burde være, eksisterer julen Eric Sevareid Julen er over os, rundt om os og i os. Midstand er nytteløst, intet kan befri os. Dog er der et, der hjælper en smule, simpelthen selv at begynde at juble Piet Hein Så er det nu det er jul, og du kan slippe drømmen fri. Det er dig, der er stjernen. Hvad du ønsker, skal du gi Steffen Brandt Det er ved at give, at man modtager Frans af Assisi Poker, som verden er egoistisk. Alle tænker de kun på sig selv. Det er bare mig som tænker på mig Storm P.

14 14 Sild danske vuggestue Silds kirkeblad 1 Hedigenwai 5 - Vesterland Åbningstider fra kl Kontaktperson: Børnehaveleder Kai Tove Zilkenat Tlf Mail: SERVICE SPALTEN Adresser Menighedsrådsformand: Iris Frank Mobil: Kasserer: Ellionor Nissen tlf Sognepræst: Jon Hardon Hansen tlf , mobil: fax , Spendenkonto: Saldo per : 719,75 Friweekend: Jeg holder friweekend lørdag-søndag den december Pastor Henriette Knudsen, Læk, passer embedet, tlf Jeg holder friweekend lørdag-søndag den januar Pastor Jens Bach Nielsen, Aventoft, passer embedet, tlf Organist: David Kaplan, tlf Sognemedhjælper & kirketjener: Hildegard Erichsen, tlf Kirketjener: Katrin Haas, tlf Silds kirkeblad Redaktion: Jon Hardon Hansen (ansvarsh.) Layout: Layout & Copy, Sydslesvigsk Forening e.v., Flensborg Næste nummer udkommer marts HUSK! Betal din kirkeskat Kirkeskat indbetales til: Nospa Vesterland IBAN: DE BIC: NOLADE 21 NOS Donationer til renovering af Staldkirken: Nospa Vesterland BLZ: Kto:

15 Silds kirkeblad 1 Guds ord Forfatteren Karen Katafiasz beskriver julen som en Sindets Rejse - fra mørke til lys, fra kaos til fred, fra dagliglivets ensomhed til en samling af dem, som du holder af. I virkeligheden er julen et stort kaos. Intet er som det plejer at være. Oppe er nede og nede er oppe. Det store er småt og det lille er stort. Dag bliver til nat og nat til dag. Kærlighed til had og had til kærlighed. Gud bliver til menneske og mennesket til Gud. En stald bliver til et slot og et slot bliver til en stald. Dyr taler og hyrder tier. Kvinder bliver med barn og føder som uplettede jomfruer. Mænd ser til og føler ingen jalousi. Et barn, en dreng, bliver født i det lave med hjemsted i det høje. Solen skinner i mørket og verden opdager det ikke, for den sover. Stjernerne blinker som diskotekets stroboskop en vild nat på danskegulvet af bare glæde. Blinkenes vrimlen på himlen forbigår dog menneskehedens opmærksomhed. Den opdager ikke, at år milliard forvandles til år nul hin julenat. Alt hvad der var normalt før år nul er unormalt efter år nul. Den orden der fandtes før barnets fødsel er blevet til uorden efter landingen på jorden. 15 At mennesket kan ramme en komet milliarder af kilometer fra kloden uhyggelig præcist er fantastisk og utroligt. Men langt mere fantastisk og utroligt er det, at Gud med et barns fødsel kan ramme og blødgøre menneskets hjerte. Guds landing på den blå planet hin nat for 2014 år siden har med eet forandret menneskehedens fremtidsperspektiv. Fra en kaotisk tilværelse i mørket til et håbefuldt liv i lys. Fra ensomhedens forkrøblende tilstand til den befriende livsudfoldelse i det meningsfulde fællesskab. En ufattelig guddommelig kærlighedshandling. Det fortabte menneske båret ind i kærlighedens rige. Bono, en rocksanger, beskriver julenats begivenhed afsluttende på følgende måde: Det er i sig selv en overvældende ting, at der er en kraft af kærlighed og mening bag alt i universet, hvis man tror på det. Men den tanke, at den kærlighed og mening vælger at fremtille sig selv som en baby født i skidt og møg og yderste fattigdom er genial... og får mig på knæ, bogstavelig talt. Ligesom hyrderne, de hellige konger og dyrene gik i knæ for Jesusbarnet julenat, kan også vi i dyb taknemmelighed gå i knæ for den kærlighed, der blev plantet i vort hjerte for at lede os ud af mørket og ind i lyset. Jon Hardon Hansen, Sild - Söl

16 Gudstjenester 7. december 2014 kl Vesterland 14. december 2014 kl Skt. Thomas/ Hørnum 19. december 2014 kl Skt. Niels 24. december 2014 kl List danske Kulturhus 2. søndag i advent 3. søndag i advent Julegudstjeneste Juleaften 24. december 2014 kl Skt. Niels Juleaften 26. december 2014 kl Vesterland Skt. Stefansdag Julevandring med Luciapiger Luciapiger for børnehave & skole Luciapiger 31. december 2014 kl Vesterland Nytårsaften dansk-tysk Champagne 11. januar 2015 kl Vesterland 1. søndag e. H3K Barnets rige 17. januar 2015 kl Skt. Niels Lørdagsdåb 18. januar 2015 kl Vesterland 2. søndag e. H3K Bryllup i Kana Sidste søndag e. H3K 25. januar 2015 kl Vesterland 1. februar 2015 kl Vesterland Septuagesima Forklarelsen på bjerget dansk-tysk Arbejderne i vingården 8. februar 2015 kl Vesterland Sexagesima Lignelsen om sædemanden 15. februar 2015 kl Vesterland Fastelavn 22. februar 2015 kl Skt. Severin 1. marts 2015 kl Vesterland 1. søndag i fasten 1. søndag i fasten Jesu dåb dansk-tysk Sölring Hööv Frisisk gudstjeneste Den store tro

SILDS KIRKEBLAD 1. december 2013 - februar 2014

SILDS KIRKEBLAD 1. december 2013 - februar 2014 SILDS KIRKEBLAD 1 december 2013 - februar 2014 Kirkebladet på Sild 2 Silds kirkeblad 1 Kirkelige handlinger Dåb Isabella Lorenzen 22. september 2013 Flensborg/ Fødselsdage Heinz Warnken Klixbøl - 70 år

Læs mere

Silds kirkeblad nr. 1-2012-2013 december - januar - februar. Arrangementer

Silds kirkeblad nr. 1-2012-2013 december - januar - februar. Arrangementer Silds kirkeblad nr. 1-2012-2013 december - januar - februar Kirkebladet på Sild Arrangementer Kirkelige handlinger Fødselsdage Gudrun Herr Morsum - 70 år 4. januar 2013 Inge Bennör Kejtum 70 år 27. februar

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Juli 2013 - september 2013

Juli 2013 - september 2013 Juli 2013 - september 2013 Kirken med det glade smil s. 3 Siden sidst s. 4 Sommerfest og menighedsudflugt s. 5 Høstgudstjeneste i Herslev s. 7 Menighedens hjemmeside s. 8 Kirkehøjskole og guldkonfirmation

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE MAJ - AUGUST 2011 ANNA SOGNS KIRKEBLAD 100 ÅRS FØDSELSDAG for K9 - FDF DEN 28. AUGUST 2011 er vi alle inviteret til FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00 I ANNA KIRKE Efter gudstjenesten tager vi sammen ud i hytten

Læs mere

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn marts - maj 2015

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn marts - maj 2015 Kirkebladet Den danske kirke i Lyksborg og omegn marts - maj 2015 Foråret så sagte kommer... 2 Sådan lød titlen på Kaj Munks erindringsbog, og mens disse linjer skrives, står foråret på spring. Solen skinner,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Referat af menighedsrådsmøde.

Referat af menighedsrådsmøde. Rødding Menighedsråd. Referat af menighedsrådsmøde. Dato: Tirsdag den 28. oktober 2014 kl. 17.00 Mødested: Konfirmandstuen, Rødding Præstegård Deltager: Anger Nissen, Svend Enevoldsen, Tove Kamedula, Maiken

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Kirkenyt juli og august 2015

Kirkenyt juli og august 2015 Kirkenyt juli og august 2015 Orgelkoncert med Frantizek Vaincek Den internationalt anerkendte organist Frantizek Vanicek holder koncert i Strandmarkskirken søndag den 23. august. Der er gratis adgang til

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Fællesmøde Onsdag den 16. januar kl. 14.00 på Hjemmet. Hyggeeftermiddag med musikalsk underholdning og fællessang ved Per Skærlund, Grindsted. Pris for entrè, underholdning

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Januar 2015 - april 2015

Januar 2015 - april 2015 Januar 2015 - april 2015 Siden sidst s. 4 Indkaldelse til generalforsamling s. 5 Foredrag s. 8 Spilleeftermiddag og Fastelavn s. 9 Særlige gudstjenester s. 9 Gudstjenester og Arrangementer s. 6 7 Adresser

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

Velkomst og tema: Prædiken:

Velkomst og tema: Prædiken: Gudstjeneste 180115 10.30 - Brændkjærkirken 2 s.e. H3K 2. Tekster: Mos 33,18-23; Joh 2,1-11 (afslutning af prædiken: Rom 12,9-12a) Prædiken af sognepræst Ole Pihl Salmer: DDS 4 Giv mig Gud en salmetunge

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

for Lyne Sogn December 2014

for Lyne Sogn December 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn December 2014 Bedsteforældredag i Børnebo Indhold: * Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen * Vennekredsen: Julehygge i fælleshuset

Læs mere

August 2015 - November 2015

August 2015 - November 2015 August 2015 - November 2015 Årets konfirmander i Adelby Kirke Synge sammen - med hver sit næb s. 3 Siden sidst s. 4 Salmesangaften, Efterårsmøde s. 5 Menighedsudflugt, Sogneaften om salmebogen, Aftensmad

Læs mere

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 21 fremmødte 1. Indledning Det er i dag et vejr nr. 266 i højskoledagbogen 1.1 Valg af dirigent Finn Seerup blev valgt.

Læs mere

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke Januar Februar Marts April 2015 KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY Inde i bladet: Præstens side 2 Glimt fra sognene 3 Indsamling i kirkerne 4 Menighedsrådsmøder 5 Adresser 7 Foto: Alsted Kirke Præstens

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

En hjælpende hånd? Har du brug for en? Eller har du en? Søndag 20. september kl. 12.30-14.30. Vision 2020. Velkommen. til de nye konfirmander!

En hjælpende hånd? Har du brug for en? Eller har du en? Søndag 20. september kl. 12.30-14.30. Vision 2020. Velkommen. til de nye konfirmander! Karlslunde Strandsogn En hjælpende hånd? Har du brug for en? Eller har du en? Søndag 20. september kl. 12.30-14.30 Mangler du hjælp eller vil du hjælpe et medmenneske med have, computer, indkøb eller småreparationer,

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Næste Aadum Nyt udkommer i uge 5. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 23/1-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com HUSK!!!!

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Weekend højskole 2015

Weekend højskole 2015 Weekend højskole 2015 Biografier - og det der ligner Kan vi lære af andre menneskers erfaringer? Tre dages weekend-højskole om og med biografier. Fem spændende foredrag med meget forskellige tilgange til

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle Juleaften, domkirken 16.30 : 94 Det kimer nu, 119 Julen har bragt, 104 Et barn er født, 120 Dejlig er jorden. 1.salme, Salutation og kollekt med korsvar, Koret: "Højlovet være han som kommer i Herrens

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 4 51. årg. 2014/15 December Januar Februar Første søndag i advent begynder det nye kirkeår, hvilket betyder, at vi frem til advent 2015 vil anvende

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV

Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Nr. 1 januar 2014 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

December 2012 - marts 2013

December 2012 - marts 2013 December 2012 - marts 2013 Helligtrekongersmøde og kirkehøjskole s. 3 Kirkeliv i Afrika med Jørgen Holm s. 4 Indkaldelse til generalforsamling s. 5 Juletraditioner s. 8 Bønner s. 9 Gudstjenester og arrangementer

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 51. årg. 2014 September Oktober November Høst Afskedsreception Syng sammen Koncert Musikgudstjenester Alle Helgen Velkommen til årets konfirmander

Læs mere

Nyhedsbrevet. December

Nyhedsbrevet. December Nyhedsbrevet December Indhold: Leder.... Side 3 Nyt fra Holme.... Side 5 Nyt fra Absalonsgade. Side 6 Nyt fra Boenheden.. Side 7 Nyt fra KopITryk. Side 8 KopITryks julearrangement... Side 10 Tanker om..

Læs mere

Læsning. Prædikeren kap 3.

Læsning. Prædikeren kap 3. 02-01-2015 side 1 Prædiken til midnatsgudstjeneste 2014. Christianshede Læsning. Prædikeren kap 3. Alting har en tid, for alt, hvad der sker under himlen, er der et tidspunkt. En tid til at fødes, en tid

Læs mere

JEGERUP SOGNS MENIGHEDSRÅD

JEGERUP SOGNS MENIGHEDSRÅD JEGERUP SOGNS MENIGHEDSRÅD Menighedsrådsmøde tirsdag den 10. december 2013 kl.19.00 i Præstegården Tilstede: Birte Stark, Ragnhild Starb-Nielsen, Ejner Jensen, Anni Greis Andersen, Asta Iversen, Henny

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Grindsted Kirke. Onsdag d. 24. december 2014 kl. 16.30. Egil Hvid-Olsen.

Grindsted Kirke. Onsdag d. 24. december 2014 kl. 16.30. Egil Hvid-Olsen. 1 Grindsted Kirke. Onsdag d. 24. december 2014 kl. 16.30. Egil Hvid-Olsen. Prædiken til juleaften, Luk. 2,1-14, 1. tekstrække. Forløb Klokkeringning. Præludium. Indgangsbøn. 1. salme: DDS 94 Det kimer

Læs mere

Gurre menighedsråds beretning 2011.

Gurre menighedsråds beretning 2011. Gurre menighedsråds beretning 2011. Menighedsrådets virksomhed i det forløbne år og planerne for det kommende års virksomhed. Udarbejdet af: Mette Bitsch Joanesarson Februar 2012 Godkendt på menighedsrådsmøde

Læs mere

Nyt fra menighedsråd/præst

Nyt fra menighedsråd/præst AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet September, Oktober, November 2012 Nyt fra menighedsråd/præst To datoer at huske: 5. september og 13. november 2012 Den 5. september 2012 kl. 19 i Himmelrummet på Juelsminde

Læs mere

Engle synger for hyrderne

Engle synger for hyrderne LUK 2,1; 1 THESS 4,16-17; ÅB 1,7; 14,1-3; 21; 22; ; DEN STORE MESTER, S. 25-28; VIDNESBYRD FOR MENIGHEDEN, BIND 1, S. 60-61, 67-70 Engle synger for hyrderne Huskevers: Med evig kærlighed har jeg elsket

Læs mere

Fredens Sogn ODENSE NR. 3-2014 JUNI - JULI - AUGUST. Besøg vores nye hjemmeside Side 2. Mandagscafe Side 3. Babysalmesang i Fredens Kirke Side 4

Fredens Sogn ODENSE NR. 3-2014 JUNI - JULI - AUGUST. Besøg vores nye hjemmeside Side 2. Mandagscafe Side 3. Babysalmesang i Fredens Kirke Side 4 Fredens Sogn ODENSE NR. 3-2014 JUNI - JULI - AUGUST Besøg vores nye hjemmeside Side 2 Mandagscafe Side 3 Babysalmesang i Fredens Kirke Side 4 Når den mindste bliver den største... Side 4 Vokseværk Side

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Generalforsamling 17 marts 2013. Insættelsesgudstjeneste af Pastor Jørgen Holm den 3 februar 2013

Generalforsamling 17 marts 2013. Insættelsesgudstjeneste af Pastor Jørgen Holm den 3 februar 2013 Årsberetning 2012 Generalforsamling 17 marts 2013 Insættelsesgudstjeneste af Pastor Jørgen Holm den 3 februar 2013 DANSK KOLONI- OG SØMANDSKIRKE THORILD WULFFSGATAN 8 413 19 GÖTEBORG Årsberetning for Den

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

Et nyt kirkeblad. Gudstjenester

Et nyt kirkeblad. Gudstjenester Forside: Frederiksstad og Husum danske menigheder Kirkeblad nr.1 juni-august 2015 En ny Ånd For mange står kirken som noget lidt gammeldags. Beroligende, siger nogle. Kedeligt, siger nogle andre. Jeg kan

Læs mere

Kirkenyt september og oktober 2014

Kirkenyt september og oktober 2014 Kirkenyt september og oktober 2014 Foredrag med Camilla Munch Kom og hør om søværnets indsats i Syrien - og om livet ombord på søværnets krigsskibe. Foredrag med Camilla Munch torsdag den 11. september

Læs mere

KIRKESTOFFET. Det mørkner og lysner igen. Hvad gør jeg ved? Ryde-Handbjerg

KIRKESTOFFET. Det mørkner og lysner igen. Hvad gør jeg ved? Ryde-Handbjerg RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Det mørkner og lysner igen Man taler om, at døgnet har blå timer. Det er timerne, hvor lyset henholdsvis forsvinder og kommer igen, for der er et helt særligt

Læs mere

NYHEDSBREV NOVEMBER 2013

NYHEDSBREV NOVEMBER 2013 NYHEDSBREV NOVEMBER 2013 Indhold: 1. maj i Fælledparken Tur til Heideruh maj 2013 22. juni i Horserød og Røde Blades Gadefest Nørrebro K-festival i Nørrebroparken 29. august 1943, 70-året Mini-festival

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 Orgelindvielse den 20. september Projekt nyt orgel Høstgudstjeneste med orgelindvielse og frokost I juni kom det nye orgel så på plads i Padesø Kirke.

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn Kirkebladet Horne og Asdal Sogn 60. årgang Vinterens rim og sne synliggør mange af naturens bygningsværker. Foto: Bent Thøgersen Brug en formiddag for verdens fattigste Søndag den 8. marts 2015 deltager

Læs mere

Nr. 19. Vor Frue Kirke Klosterkirken Kryptkirken Juni Juli August 2015 KLOSTERKIRKEN

Nr. 19. Vor Frue Kirke Klosterkirken Kryptkirken Juni Juli August 2015 KLOSTERKIRKEN 3 i én Nr. 19 Vor Frue Kirke Klosterkirken Kryptkirken Juni Juli August 2015 KLOSTERKIRKEN 2 VOR FRUE KIRKE INDHOLD Her inder du os....................... Side 2 Evangelister..........................

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

Kirkenyt maj og juni 2015

Kirkenyt maj og juni 2015 Kirkenyt maj og juni 2015 Tag med på sommerudflugt Spændende seværdigheder og hyggelig middag - tag med kirken på sommerudflugt den 18. juni. Turen går til Nedre Dråby Kirke, Jægerspris Slot, J. F. Willumsens

Læs mere

Fælles gudstjenester/andagter m.v.

Fælles gudstjenester/andagter m.v. Fælles gudstjenester/andagter m.v. Indhold Side 2-3: Fællesgudstjenester Side 4-5: Kalender Side 5: Baby-salmesang Side 6: Kirkehøjskole. Teologi for alle. Side 7: Adresser Hverdagsgudstjenester i Helligåndskirken

Læs mere

TINGBJERG KIRKE DIAKONIKIRKEN BISPEBJERG - BRØNSHØJ PROVSTI

TINGBJERG KIRKE DIAKONIKIRKEN BISPEBJERG - BRØNSHØJ PROVSTI TINGBJERG KIRKE DIAKONIKIRKEN BISPEBJERG - BRØNSHØJ PROVSTI NR. 108 DEC. 2013 - FEB. 2014 Kom, Jesus, vær vor hyttegæst! Har I det på samme måde? At der kan være en linje fra en salme eller en popsang,

Læs mere

Nyhedsbrev sommer 2015.

Nyhedsbrev sommer 2015. Nyhedsbrev sommer 2015. Formandens klumme Æ bådslæw. Laksen Aktiviteter. Sommeren eller mangel på samme, er over os! Og aktiviteterne burde køre i højeste gear. Vi må erkende at vejret har begrænset et

Læs mere

Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013

Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013 Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013 Højmesse i Rungsted kirke. 2 da b Salmer: 9; 422; 277; 54; 464; 729; 750; 727. Kollekt: Ordet og Israel Tekst: Matt.22,34-46

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Julen 2014. Kære alle sammen.

Julen 2014. Kære alle sammen. Julen 2014 Kære alle sammen. I skrivende stund er det 1. søndag i advent. Her dufter af julens første omgang nybagte småkager, og nisserne er kommet ned fra loftet og giver en dejlig hygge i stearinlysenes

Læs mere

ANDET KIRKELIV: Søndag d. 23. aug. ca. kl. 20 Konfirmandindskrivning. Torsdag d. 20. aug. kl. 19.00 Menighedsrådsmøde

ANDET KIRKELIV: Søndag d. 23. aug. ca. kl. 20 Konfirmandindskrivning. Torsdag d. 20. aug. kl. 19.00 Menighedsrådsmøde " Nyt stykke fortov i Andst " Som I kan se her, så har Andst skole (ABC ) Skolebestyrelsen og Andst lokalråd haft kontakt til Vejen kommune, vedr. færdiggørelse eller forlængelse af fortovet på Østervang,

Læs mere

for Lyne Sogn Februar 2015

for Lyne Sogn Februar 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Februar 2015 Nedbrydning af gødningshus 2014 Indhold: * Bork Præstegård: Skumringstime * Lyne Kroket & Petanqueklub: Generalforsamling

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10 1 7. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 19. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 30/434/436/302//3/439/722/471 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Vel mødt i kirke denne

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 1. halvår 2014 Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 SAMVÆRdSHUSET Søndergade 27-3700 Rønne Kontakt: Formand: Ruth Kjær Hansen mob. 50 57 29 14 Kasserer: Kjeld Pedersen E-mail: pilgaarden@sol.dk

Læs mere

Hvad er det egentlige i livet, i kærligheden, i troen, i bønnen?

Hvad er det egentlige i livet, i kærligheden, i troen, i bønnen? Julesøndag 2013 Hvad er det egentlige i livet, i kærligheden, i troen, i bønnen? Dette hellige evangelium skrives af evangelisten Matthæus: Da de vise mænd var rejst, se, da viser Herrens engel sig i en

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012 yhedsbrev December - Januar - Februar 2012 Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10 FDF SÆSLV Indhold FDF-Info Side 3 yt fra Kredslederen Side 4 yt fra Bestyrelsen

Læs mere

Karlslunde Strandsogn. Januar - april 2015

Karlslunde Strandsogn. Januar - april 2015 Karlslunde Strandsogn Januar - april 2015 Tilværelsens to poler af sognepræst Gerhard Jónsson Mikkelsen Julen ligger bag os. Nytåret er også snart en gammel nyhed. Men så får vi lov til at se frem mod

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år?

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år? Referat fra generalforsamling i Skals borgerforening d. 29/2-2012. Valg af dirigent: Steffen Højer-Nielsen Referent: Lone Algayer Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201 Nu falmer skoven trindt om land Mel.: Johan H. Nebelong 1889 Jeg ved et evigt Himmerig 1) Nu falmer skoven trindt om

Læs mere

Hostrup & Højst. September - Oktober - November

Hostrup & Højst. September - Oktober - November Kirkebladet Hostrup & Højst September - Oktober - November 2015 1 Teologisk guldkorn»sankt Patricks brynje«er en gammel keltisk bøn fra omkring år 400, som tilskrives Sankt Patrick, som kaldes Irlands

Læs mere

TINGBJERG KIRKE NR. 88 NOV. - DEC. 2008 JAN.

TINGBJERG KIRKE NR. 88 NOV. - DEC. 2008 JAN. TINGBJERG KIRKE NR. 88 NOV. - DEC. 2008 JAN. 2009 Pas på din kirke! Velkommen til et nyt menighedsråd Er kirken bare for sjov? spørges der på plakaten til menighedsrådsvalget 2008. På billedet ses en præst

Læs mere

TØNDER KULTURUGE 2013

TØNDER KULTURUGE 2013 STØTTES AF: ECCO & TØNDER HANDELS- GYMNASIUM OG HANDELSSKOLE TØNDER KULTURUGE 2013 Lad dig inspirere Fordyb dig Bliv underholdt Prøv noget nyt Og ikke mindst - nyd det! KL. ÅBNING 2/11 HØJER - Kiers Gaard

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

Kære præster og menighedsråd i Ribe Stift

Kære præster og menighedsråd i Ribe Stift Ribe Stift, marts 2013 Kære præster og menighedsråd i Ribe Stift Hermed det halvårlige nyhedsbrev fra Det Religionspædagogiske Sekretariat, som holder til i Hundehuset ved Tårnborg i Ribe. Der er fortsat

Læs mere

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk Vanløse Frikirke www.vanløsefrikirke.dk Kirkeblad maj-juni 2015 LÆS OM: 1. Peters Brev Bøn på St. Bededag Festlige begivenheder Kr. Himmelfartsudflugt Sommerstævne og lejre Børnekirkeovernatning Informationsmøde

Læs mere

Arrangementer / Aktiviteter oktober 2014

Arrangementer / Aktiviteter oktober 2014 Arrangementer / Aktiviteter oktober 2014 Forbeholdt for ændringer Onsdag d. 01. Uge 40 Kl. 10.00 Miniudflugt til Ejby/ Skibby efter aftale med Kl. 13.00 16.00 Vaccination i Oasen for pensionister i nærområdet.

Læs mere

ka len der 2014 jan juli

ka len der 2014 jan juli ka len der 2014 jan juli august mar september oktober maj november jul december Kal.juli-dec_2014.indd 1 02/07/14 13.59 JULI 6. Dig, Mig og Gud Homeedition kl. 10.30-12.00 hos Helene & Andreas Mathew Grønnevang

Læs mere

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole Velkommen til alle jer Skelund Landsbyforening vil gerne byde alle nye borgere velkommen til Skelund og omegn Skelund er en aktiv

Læs mere

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik Den farefulde færd Den 24. april 2014 øvede Rønnebæk skoles musicalhold på deres stykke den farefulde færd, som Therese Flensbak har skrevet, både manuskript og sange. Skuespillet handlede om tre dovne

Læs mere

Godkendelse af referat. I afsnittet om en ny Facebook side manglede, at også Son meldte sig som medredaktør.

Godkendelse af referat. I afsnittet om en ny Facebook side manglede, at også Son meldte sig som medredaktør. Sankt Ansgars Kirkes Menighedsråd Bredgade 64 1260 København K Referat af menighedsrådsmøde søndag den 10. august 2014. Til stede: Pastor Daniel Nørgaard (DN), pastor Daniel Jiménez Raga (DJR), Ulla Elmquist,

Læs mere

Medlemsblad for Specialklubben for Udenlandske Tumlinger

Medlemsblad for Specialklubben for Udenlandske Tumlinger UDENLANDSKE Wiener Tumling: blå med bånd. Anders Pedersen Skælskørvej 101 4261 Dalmose. Tlf.: 58 18 80 94 tumlinger Tysk Nonne: sort, blå, sølv, rød og gul. Niels Hansen Helsingevej 98 a 3300 Frederiksværk

Læs mere