AD /2015 SILDS KIRKEBL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AD 1 2014/2015 SILDS KIRKEBL"

Transkript

1 Kirkebladet på Sild SILDS KIRKEBLAD 1 december - januar - februar 2014/2015

2 2 Silds kirkeblad 1 Kirkelige handlinger Konfirmander Fødselsdag Anna Lausten - 85 år 13. januar 2015, Kejtum Dødsfald Paul Laines Leander Baute - Tinnum Rinn-Luca Röhner - Vesterland Pastor Henning Kai Skjøt-Pedersen 20. november august 2014 Guldbryllup Guldbryllup Han blev cand.theol fra Århus universitet 1959 og havde sit virke i Vordingborg sogn, inden han i december 1960 blev præst på Sild blev han residerende kapellan ved Helligåndskirken i Flensborg. Skjøt-Petersen sluttede sin præstegerning i 1995 i Fensmark-Rislev pastorat, hvorfra han gik på pension i Boy & Antje Lundt 29. august 2014 Vesterland Bisættelse Kurt Johann Hermann Brandt november 2014, Tinnum

3 Silds kirkeblad 1 3 Seniorklubben 9. december 2014 Seniorklubben mødes til adventsfest kl i klublokalet i Kejtum. Der bydes på kaffe, kager, gløgg, luciapiger, julehistorie og juleklapp sammen med julemanden. 14. januar 2015 Seniorklubben mødes til kaffe og kager kl i klublokalet i Kejtum. 22. februar 2015 Petridag inviteres seniorklubben til frisisk gudstjeneste i Skt. Severin kl Kl er der kaffe og musikalsk underholdning i klublokalet i Kejtum.

4 4 Silds kirkeblad 1 Kirkenyt Ny kakkelovn I løbet af november måned har murerfirmaet Rahn fjernet den gamle brune kakkelovn fra 1920 erne og muret en ny ovn op med hvide kakler brændt hos Friesentöpferei Maß i Nibøl. Årsberetning Formand Astrid Detlefsen-Petzolds årsberetning I sin årsberetning, holdt på medlemsmødet søndag den 14 september, kom afgående formand Astrid Detlefsen- Petzold ind på, at hun med stolthed kunne konstatere, at medlemstallet er nået op på 313, og at tendensen fortsat er stigende. Hun beretter, at der er blevet holdt 6 menighedsrådsmøder i det forgangne år. Dernæst kom hun ind på de gennemførte arrangementer i løbet af de sidste tolv måneder: Den 17. november 2013 var der inviteret til gospelgudstjeneste i List Kulturhus. Der var en god stemning, god musik og god mad. Den 1. december 2013 fejredes musikgudstjenesten som sædvanlig med Susanne Böhm og hendes kor samt Lyspigerne fra Duborg-Skolen. Kirken var fyldt. Derefter blev der budt på kaffebord og hyggesnak. Den 8. december 2013 var der julevandring sammen med MBU-konsulent Thomas Hougesen og luciapigerne fra Hans Meng-Skolen. Der var en smule forvirring omkring organiseringen af arrangementet, som afsted kom vis irritation. For to år siden startede projektet menighed møder menighed. Hver menighed i Sydslesvig har skullet finde en venskabsmenighed i Danmark. Sild menighed besluttede at oprette en kontakt til menigheden på Rømø, som sildringerne besøgte 2013 med 20 personer. Den 31. august var det så rømsøernes tur til at besøge Sild. De kom sejlende fra Havneby med 31 personer.

5 Silds kirkeblad 1 5 Højmessen blev holdt i List Kulturhus med efterfølgende fællesspisning. Derefter blev gæsterne budt på en rundtur på øen. De fik set det røde klev i kampen. De kom ind i Staldkirken og fik fortalt om menighedslivet på Sild. Derefter blev der serveret kaffe og kager i klublokalet i Kejtum. Senere på eftermiddagen spadserede man en tur gennem Kejtum hen til hjemstavnsmuseet og det gl. frisiske hus. Kl. 18 sejlede rømsøerne glade og tilfreds hjem igen. I løbet af året har menighedsrådet af flere omgange drøftet en renovering af Staldkirken. Der mangler dog fortsat økonomiske midler til at finansiere projektet. Til sidst i sin beretning benytter formanden lejligheden til at takke menighedsrådet for godt samarbejde og frivillig indsats. Også kirkepersonalet takkes for trofast tjeneste. Det være sig kirketjenerne Hilde, Erika og Katrin samt musikerne David, Pablo, Karen, Gün og præsten. Sognemedhjælper Hildegard Erichsen beretter, at hun i det forgangne år fra september 2013 og frem til august 2014 har været på 86 husbesøg. 34 af disse husbesøg har været i forbindelse med en fødselsdag. Hilde har brugt 111 timer på besøgene i løbet af året. Statistik Dåb 6 Konfirmander 7 Vielser 2 Begravelser/Bisættelser 6 Gudstjenester 49 Kirkegænger 1386 Børnegudstjenester 3 Medlemmer 314 SSF-medlemmer 353 Regnskab 2013 Indtægter: ,82 Udgifter: ,24 Kassebeholdning : 8.887,20 Nyt menighedsråd Formand: Iris Frank Bundiswung 24a Vesterland Næstformand: Astrid Detlefsen - Petzold Am Seedeich Vesterland Kasserer: Ellionor Nissen Norderstr Vesterland 1.bisidder: Irmgard Froeschel Kampende 9a 2.bisidder: Tinnum Doris Krasa Schulstr Hørnum 1. suppleant: Erika Bonato Sjipwai Tinnum 2. suppleant: Ingeborg Lorenzen Vogteiweg Tinnum

6 6 Silds kirkeblad 1 Revisor: Revisor: Hildegard Erichsen Senwai Vesterland Christel Langfeldt Alte Dorfstr Tinnum Ny menighedsrådsformand Iris Frank Iris, 37 år, blev valgt til formand for Silds danske menighedsråd den 14. september i år. Hun er født i Pinneberg og uddannet lægeassistent. Hun er gift med Corneelis Frank, en friser fra Vesterland, som hun har to døtre sammen med. Neele på 8 år og Sørine Moj på 7 år. Begge børn går på Hans Mengskolen. Siden 2010 har Iris engageret sig i menighedsarbejdet som medlem af menighedsrådet. Iris håber på et godt samarbejde med børnehaven, skolen og fritidshjemmet samt de danske foreninger på øen til gavn og glæde for hele mindretallet på Sild. Selvom medlemstallet er stigende håber Iris på, at der også i hendes formandsperiode melder sig nye og ikke mindst unge familier ind i menigheden. Den ny formand håber på, takket være hendes daglige kontakt til skolen og dens forældre, at man sammen kan udvikle nye spændende kirke-skole projekter. Iris tager gerne imod gode ideer, forslag og tilskyndelser fra forældre og medlemmer mht. fornyelse af menigheds- og kirkelivet. Man opfordres således at tage kontakt til formanden per mobil eller mail eller personligt. Velkommen til Ellionor Siden 1. oktober er Ellionor Nissen menighedens nye kasserer. Hun er født i Rends i Sønderjylland og har været gift i 42 år med Karl Heinz Nissen, Sprakebøl. De har boet sammen i Vesterland siden I dag er Ellionor enke, har to døtre, én svigersøn og tre børnebørn. Hun er medlem af Vesterland Skytteforening siden Tak til Astrid Menighedens nyvalgte formand Iris Frank takker Astrid Detlefsen-Petzold for de 4 år hun har stået i spidsen for Den danske Menighed på Sild og ser frem til et godt samarbejde med Astrid som menighedens nye næstformand. Tak til Hella og Günter Hella Michel og Günter Thomas forlod deres poster som revisor hhv. kasserer i menighedsrådet i september. Menighedsrådsformand Iris Frank takker Hella og Günter for deres store indsats for menigheden i de 12 år, de har siddet i Silds danske menighedsråd.

7 Silds kirkeblad 1 7 Foreningsnyt Sportshallen i Kejtum Sportshallen i Kejtum er ramme for mange menneskers daglige idrætsudøvelse. Hallen bruges ligeledes i forbindelse med Årsmøderne, Seniorklubbens månedlige møder, Aktive Kvinders ugentlige møder, Aktiv Café Silds sammenkomster, tøj- og loppemarkeder, Skt. Hans, boldstævner, lejrskole, privatfester og mange andre arrangementer. Mange fra mindretallene og flertalsbefolkningen bruger Kejtumhallen som ramme omkring deres forenings aktiviteter og sociale samvær. Til alle disse arragementer er køkkenet et uundværligt rum. SSF Silds bestyrelse er af den opfattelse, at køkkenfaciliteterne ikke opfylder de myndighedskrav der stilles til et offentligt køkken. Derfor indkalder kulturforeningen alle øens organisationer og institutioner til et fællesmøde onsdag den 21. januar 2015 kl i Kejtums klublokale for sammen at drøfte en udvidelse og modernisering af Kejtumhallens køkken til glæde og gavn for alle brugerne. Ny brødrister Foreningerne er gået sammen om at anskaffe en ny brødrister til Hot Dog brødene til 770.

8 8 Silds kirkeblad 1 Bryan Adams Jam Fredag den 5. september inviterede SSF og VUI for første gang i kooperation med Sylt Quelle til coverkoncert med Bryan Adams Jam fra København i Meerkabarett i Rantum. Små 400 betalende gæster, frivillige hjælper og hands oplevede et flot show.

9 Silds kirkeblad 1 Arrangementer 7. december 2014 C.P. Hansen Kuratorium inviterer til uddeling af C.P. Hansen Prisen 2014 i Kejtums Frisersal den 2. søndag i advent kl Renate Schneider, Kejtum, er årets prismodtager. Hun har udmærket sig ved sit utrættelige arbejde som publicist af frisisksprogede klummer trykt i Sylter Rundschau om mandagen. 7. december december 2014 Seniorklubben mødes til adventsfest i klublokalet kl i Kejtum. Kaffe, kager, julegløgg, luciapiger, julehistorie og julemand sørger for et andægtigt, muntert og fornøjeligt samvær i hyggelige rammer. 9. december 2014 SSF Sild inviterer til hygge og håndarbejde i List Kulturhus fra kl til december Årets julevandring begynder med omklædning i Staldkirken kl Ca. kl adventsandagt i Skt. Niels med englen Gabriel og skolens Luciapiger. Derefter vandrer pilgrimmene til fritidshjemmet, hvor hyrderne venter ved åben ild og inviterer til adventsfest med kaffe og kager og gratis julelotto i fritidshjemmet. Helene Blum og Harald Haugaard kl i Skt.-Niels-Kirke i Vesterland. Med topklasse gæster fra andre nordiske lande præsenteres et varieret program med sarte julehymner omkring lys, glæde, håb, kærlighed og traditioner, såvel som følsomme instrumentalnumre og livlige dansemelodier, som minder om dansen omkring juletræet. Entré: 18 euro (16 euro for medlemmer) Billetsalg amtssekretariatet i Nibøl, tlf eller.

10 10 Silds kirkeblad december 2014 Sild danske mindretals punchbod sælger Hot Dogs, æbleskiver og gløgg på strøget i Vesterland begge dage fra kl Overskuddet går til den dansk-frisiske seniorklub og Kejtum tyske menighed. 14. december 2014 Adventsgudstjeneste kl i Skt. Thomas i Hørnum med Hans- Meng-Skoles luciapiger. Kl adventshygge hos Maike i Strandstr december 2014 Dansk-tysk nytårsaftengudstjeneste kl ved stearinlys i Staldkirken. Efterfølgende skåles der på det forgangne og det nye år i champagne, der serveres sammen med et stykke kransekage. 14. januar 2015 Silds seniorklub mødes i klublokalet i Kejtum kl til kaffe, kager og hyggesnak. 16. januar december 2014 SSF Sild inviterer til nytårsfrokost i List Kulturhus fra kl Orkestret Die Roten Nasen fra Braderup optræder. 21. januar 2015 SSF Sild inviterer alle foreninger og institutioner til et fællesmøde kl i Kejtums klublokale for at drøfte projektet Nyt køkken i Kejtumhallen. Enhver er velkommen. 24. januar 2015 Børnehavens og skolens juleafslutningsgudstjeneste i Skt Niels kl Skolens luciapiger optræder december 2014 Sild danske mindretals punchbod sælger Hot Dogs, æbleskiver og gløgg på Vesterlands strøg begge dage fra kl Overskuddet går til den dansk-frisiske seniorklub og Kejtum tyske menighed. Det sydslesvigske Samråd inviterer alle interesserede til Sydslesvigtings-konference på Jaruplund Højskole for at drøfte en ny organisationsstruktur for det danske mindretal. Se nærmere i dagspressen. 24. januar 2015 SSF Sild inviterer til perleworkshop fra kl i List Kulturhus.

11 Silds kirkeblad januar februar 2015 Dansk film i Kinowelt kl Den vises i original med danske undertekster. Entré februar 2015 De danske foreninger på Sild inviterer til Tøjmarked fra kl i Kejtumhallen 4. februar 2015 SSF Sild inviterer til patchworkkursus fredag fra kl og lørdag fra kl i List Kulturhus. 6. marts 2015 Frauenweltgebetstag Nein zu Gewalt an Frauen und Mädchen! SSF og SSV Sild inviterer til deres generalforamlinger kl i Fritidshjemmet. 22. februar 2015 Efter Sølring Høøv kl i Skt. Severin i Kejtum mødes seniorklubben Pidersdai til kaffe og kager i klublokalet i Kejtum kl sammen med kirkegængerne. 25. februar 2015 Dansk film i Kinowelt kl Den vises i original med danske undertekster. Entré 5. Frauenweltgebetstag i List. Den økumeniske gudstjeneste begynder kl i Skt. Jørgen kirke i List. Emnet er i år kvinderne i Bahamas. Efter gudstjenesten er der fællesspisning og samvær i List danske Kulturhus. Et fælles forberende møde afholdes i Nibøl lørdag den 24. januar fra kl , som Kirchenkreis NF inviterer til.

12 12 Silds kirkeblad 1 Tanker om julen! Julen er en nødvendighed. Der skal være mindst en dag om året til at minde os om, at vi er her for noget andet end os selv Eric Sevareid Adventstid i decemberkåbe / at leve er altid at vente og håbe J. Møllehave Julen er det tidspunkt, hvor du får hjemve selvom du er hjemme Carol Nelson Ingen er nogensinde blevet fattig af at give Anne Frank Julen er andet og mere end en deadline eller dato i kalenderen, der bare skal overholdes. Den er en Sindets Rejse fra mørke til lys, fra kaos til fred, fra dagliglivets ensomhed til en samling af dem, som du holder af Karen Katafiasz

13 Silds kirkeblad 1 13 Den som ikke har julen i hjertet, vil aldrig finde den under træet Roy L. Smith Intet er mere trist end at vågne julemorgen og ikke være et barn amerikansk komiker Hvorfor anbefaler man så kraftigt pengegaver til jul? Fordi de er så lette at bytte Markus M. Ronner, schweizisk teolog Der er fire stadier i en mands liv: 1) Han tror på julemanden. 2) Han tror ikke på julemanden. 3) Han er julemanden. 4) Han ligner julemanden ukendt Julen handler ikke så meget om at åbne vores gaver som at åbne vore hjerter Janice Maeditere Så længe vi i vores hjerte ved, hvad julen burde være, eksisterer julen Eric Sevareid Julen er over os, rundt om os og i os. Midstand er nytteløst, intet kan befri os. Dog er der et, der hjælper en smule, simpelthen selv at begynde at juble Piet Hein Så er det nu det er jul, og du kan slippe drømmen fri. Det er dig, der er stjernen. Hvad du ønsker, skal du gi Steffen Brandt Det er ved at give, at man modtager Frans af Assisi Poker, som verden er egoistisk. Alle tænker de kun på sig selv. Det er bare mig som tænker på mig Storm P.

14 14 Sild danske vuggestue Silds kirkeblad 1 Hedigenwai 5 - Vesterland Åbningstider fra kl Kontaktperson: Børnehaveleder Kai Tove Zilkenat Tlf Mail: SERVICE SPALTEN Adresser Menighedsrådsformand: Iris Frank Mobil: Kasserer: Ellionor Nissen tlf Sognepræst: Jon Hardon Hansen tlf , mobil: fax , Spendenkonto: Saldo per : 719,75 Friweekend: Jeg holder friweekend lørdag-søndag den december Pastor Henriette Knudsen, Læk, passer embedet, tlf Jeg holder friweekend lørdag-søndag den januar Pastor Jens Bach Nielsen, Aventoft, passer embedet, tlf Organist: David Kaplan, tlf Sognemedhjælper & kirketjener: Hildegard Erichsen, tlf Kirketjener: Katrin Haas, tlf Silds kirkeblad Redaktion: Jon Hardon Hansen (ansvarsh.) Layout: Layout & Copy, Sydslesvigsk Forening e.v., Flensborg Næste nummer udkommer marts HUSK! Betal din kirkeskat Kirkeskat indbetales til: Nospa Vesterland IBAN: DE BIC: NOLADE 21 NOS Donationer til renovering af Staldkirken: Nospa Vesterland BLZ: Kto:

15 Silds kirkeblad 1 Guds ord Forfatteren Karen Katafiasz beskriver julen som en Sindets Rejse - fra mørke til lys, fra kaos til fred, fra dagliglivets ensomhed til en samling af dem, som du holder af. I virkeligheden er julen et stort kaos. Intet er som det plejer at være. Oppe er nede og nede er oppe. Det store er småt og det lille er stort. Dag bliver til nat og nat til dag. Kærlighed til had og had til kærlighed. Gud bliver til menneske og mennesket til Gud. En stald bliver til et slot og et slot bliver til en stald. Dyr taler og hyrder tier. Kvinder bliver med barn og føder som uplettede jomfruer. Mænd ser til og føler ingen jalousi. Et barn, en dreng, bliver født i det lave med hjemsted i det høje. Solen skinner i mørket og verden opdager det ikke, for den sover. Stjernerne blinker som diskotekets stroboskop en vild nat på danskegulvet af bare glæde. Blinkenes vrimlen på himlen forbigår dog menneskehedens opmærksomhed. Den opdager ikke, at år milliard forvandles til år nul hin julenat. Alt hvad der var normalt før år nul er unormalt efter år nul. Den orden der fandtes før barnets fødsel er blevet til uorden efter landingen på jorden. 15 At mennesket kan ramme en komet milliarder af kilometer fra kloden uhyggelig præcist er fantastisk og utroligt. Men langt mere fantastisk og utroligt er det, at Gud med et barns fødsel kan ramme og blødgøre menneskets hjerte. Guds landing på den blå planet hin nat for 2014 år siden har med eet forandret menneskehedens fremtidsperspektiv. Fra en kaotisk tilværelse i mørket til et håbefuldt liv i lys. Fra ensomhedens forkrøblende tilstand til den befriende livsudfoldelse i det meningsfulde fællesskab. En ufattelig guddommelig kærlighedshandling. Det fortabte menneske båret ind i kærlighedens rige. Bono, en rocksanger, beskriver julenats begivenhed afsluttende på følgende måde: Det er i sig selv en overvældende ting, at der er en kraft af kærlighed og mening bag alt i universet, hvis man tror på det. Men den tanke, at den kærlighed og mening vælger at fremtille sig selv som en baby født i skidt og møg og yderste fattigdom er genial... og får mig på knæ, bogstavelig talt. Ligesom hyrderne, de hellige konger og dyrene gik i knæ for Jesusbarnet julenat, kan også vi i dyb taknemmelighed gå i knæ for den kærlighed, der blev plantet i vort hjerte for at lede os ud af mørket og ind i lyset. Jon Hardon Hansen, Sild - Söl

16 Gudstjenester 7. december 2014 kl Vesterland 14. december 2014 kl Skt. Thomas/ Hørnum 19. december 2014 kl Skt. Niels 24. december 2014 kl List danske Kulturhus 2. søndag i advent 3. søndag i advent Julegudstjeneste Juleaften 24. december 2014 kl Skt. Niels Juleaften 26. december 2014 kl Vesterland Skt. Stefansdag Julevandring med Luciapiger Luciapiger for børnehave & skole Luciapiger 31. december 2014 kl Vesterland Nytårsaften dansk-tysk Champagne 11. januar 2015 kl Vesterland 1. søndag e. H3K Barnets rige 17. januar 2015 kl Skt. Niels Lørdagsdåb 18. januar 2015 kl Vesterland 2. søndag e. H3K Bryllup i Kana Sidste søndag e. H3K 25. januar 2015 kl Vesterland 1. februar 2015 kl Vesterland Septuagesima Forklarelsen på bjerget dansk-tysk Arbejderne i vingården 8. februar 2015 kl Vesterland Sexagesima Lignelsen om sædemanden 15. februar 2015 kl Vesterland Fastelavn 22. februar 2015 kl Skt. Severin 1. marts 2015 kl Vesterland 1. søndag i fasten 1. søndag i fasten Jesu dåb dansk-tysk Sölring Hööv Frisisk gudstjeneste Den store tro

December 2012 - marts 2013

December 2012 - marts 2013 December 2012 - marts 2013 Helligtrekongersmøde og kirkehøjskole s. 3 Kirkeliv i Afrika med Jørgen Holm s. 4 Indkaldelse til generalforsamling s. 5 Juletraditioner s. 8 Bønner s. 9 Gudstjenester og arrangementer

Læs mere

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 75 nr.4 december 2014 - januar - februar 2015

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 75 nr.4 december 2014 - januar - februar 2015 Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 75 nr.4 december 2014 - januar - februar 2015 Det første lys Præsentation af den nye præst Nu på Facebook Sognepræst Sognepræst Gitte B. Lorentzen Borgergade

Læs mere

Jul for åbne døre og for dem ude på marken

Jul for åbne døre og for dem ude på marken DECEMBER 2012 JANUAR FEBRUAR 2013 NUMMER 1 38 ÅRGANG Vig kirke Nr. Asmindrup kirke Egebjerg kirke Jule-gospelkoncert s. 3 Mit hjerte har fire kamre Sognepræst HENNING HANSEN NR: ASMINDRUP KIRKE s. 6 Jul

Læs mere

Risekirke.dk. Kirkeblad for december januar og februar 2014/15. Julens særgudstjenester og juleafslutninger, læs herom på side 4 og 6.

Risekirke.dk. Kirkeblad for december januar og februar 2014/15. Julens særgudstjenester og juleafslutninger, læs herom på side 4 og 6. Risekirke.dk Kirkeblad for december januar og februar 2014/15 Julens særgudstjenester og juleafslutninger, læs herom på side 4 og 6.»Salmer på Caribisk«læs herom på side 7. Lys på kælkebakken Nu er der

Læs mere

KirkeBladet. - for Bjerringbro, Bjerring, Mammen, Hjermind, Lee, Hjorthede og Skjern. Flovt at far sagde du til præsten! side 13

KirkeBladet. - for Bjerringbro, Bjerring, Mammen, Hjermind, Lee, Hjorthede og Skjern. Flovt at far sagde du til præsten! side 13 KirkeBladet - for Bjerringbro, Bjerring, Mammen, Hjermind, Lee, Hjorthede og Skjern Nr. 1 Vinter 2012/2013 9. årgang Sognemedhjælper ansat ved Bjerringbro Kirke Mini-konfirmanderne i Bjer ringbro sogn

Læs mere

KIRKE+SOGN KIRKEBLAD FOR THISTED SOGN. DECEMBER. JANUAR. FEBRUAR 2011/12. NR. 1

KIRKE+SOGN KIRKEBLAD FOR THISTED SOGN. DECEMBER. JANUAR. FEBRUAR 2011/12. NR. 1 KIRKE+SOGN 3 Julens billeder 4 Sogneaftener og onsdagssammenkomster 5 Nyt fra menighedsrådet 6 Ny bog om Thisted kirkegårde 7 Vox-pop om ønsker til kirken 8 Om natkirke og om at være frivillig 9 Personalet

Læs mere

TEMA Skolereform på Bakkeskolen

TEMA Skolereform på Bakkeskolen TEMA Skolereform på Bakkeskolen December 2014 Marts 2015 Sogneinfo Seest sogn Sognepræster: Kristina Nilsson, Præstegården, Bredevej 43 Tlf. 6162 6099. krn@km.dk. Lørdag er fridag Borgny Brünings-Hansen

Læs mere

Vojens Jegerup Maugstrup 31. årgang nr. 4. december januar februar 2012/2013

Vojens Jegerup Maugstrup 31. årgang nr. 4. december januar februar 2012/2013 Vojens Jegerup Maugstrup 31. årgang nr. 4. december januar februar 2012/2013 Indhold Salmens tonestige Side 2 Valgt til menighedsrådet Side 3 Gudstjenesteliste Side 4 og 5 Børnesider Side 6-10 Indvielse

Læs mere

Borum og Lyngby Sogneblad Nr. 1 Januar 2014

Borum og Lyngby Sogneblad Nr. 1 Januar 2014 Borum og Lyngby Sogneblad Nr. 1 Januar 2014 Side 5: Filmklub på Søndag: den 5. Januar kl. 15.00 Grusomme Mig 2 Kirkenyt Gudstjenester 2 Hellig tre kongers Gudstjeneste 4 Om Børnejulegudstjenesten 11 Kursus

Læs mere

Sognebladet for Nørholm

Sognebladet for Nørholm Sognebladet for Nørholm Tegning: 2. klasse fra Nørholm skole INDHOLD: - Velkommen til vores nye organist - Lokale kunstnere udstiller i bladet og på hjemmesiden - Julegave fra kirken: GRATIS klippekort

Læs mere

KIRKE & SOGN. Aars Kirke

KIRKE & SOGN. Aars Kirke KIRKE & SOGN foto-lab.dk Læs om Dåbstræf... og hvad er så det? Alle helgens søndag Gå med i kampen mod sult Høst i Aars Kirkecenter En himmelsk mundfuld Julebasar tak Julekoncerter Adventskransens historie

Læs mere

Kirkebladet. Brædstrup Tønning Træden sogne

Kirkebladet. Brædstrup Tønning Træden sogne 33. årgang Nr. 3 December 2014 Januar Februar Marts 2015 Nyt fra Menighedsrådene Om bibeloversættelser Café- eftermiddage Nyt fra kirkegården Til vore lille gerning ud... Kirkebladet Brædstrup Tønning

Læs mere

Hobbyudstilling 2012 19. årgang nr. 4 December 2012 - Januar - Februar 2013

Hobbyudstilling 2012 19. årgang nr. 4 December 2012 - Januar - Februar 2013 Hobbyudstilling 2012 19. årgang nr. 4 December 2012 - Januar - Februar 2013 Kilden - Sogneblad for Manna & Thise Udgives af: Thise forsamlingshus, Manna-Thise Pensionistforening, Thise Idrætsforening,

Læs mere

VOR FRUE SOGNS KIRKEBLAD

VOR FRUE SOGNS KIRKEBLAD VOR FRUE SOGNS KIRKEBLAD NR. 232 DECEMBER 2014, JANUAR, FEBRUAR, MARTS 2015 Indhold Oversigtskalender side 2 Præstens klumme side 3 Den historiske kirke og side 4 Torsdagsklubben Festgudstjeneste og december

Læs mere

De ni sogne. Vinter 2014-15 December, januar og februar. Holmstrup Jyderup Kundby Skamstrup-Frydendal Stigs Bjergby Mørkøv Hjembæk-Svinninge

De ni sogne. Vinter 2014-15 December, januar og februar. Holmstrup Jyderup Kundby Skamstrup-Frydendal Stigs Bjergby Mørkøv Hjembæk-Svinninge De ni sogne Vinter 2014-15 December, januar og februar Holmstrup Jyderup Kundby Skamstrup-Frydendal Stigs Bjergby Mørkøv Hjembæk-Svinninge 2 De ni sogne Kvindesag igen Tekst: Lene Wadskær Lige om lidt

Læs mere

Fredens Sogn. Klokken faldt i slag af Christian Raun Larsen Side 2. Tak til forårets minikonfirmander Side 3. Sankt Hans fest Side 4

Fredens Sogn. Klokken faldt i slag af Christian Raun Larsen Side 2. Tak til forårets minikonfirmander Side 3. Sankt Hans fest Side 4 Fredens Sogn Odense Nr. 3-2013 juni - juli - august Klokken faldt i slag af Christian Raun Larsen Side 2 Tak til forårets minikonfirmander Side 3 Sankt Hans fest Side 4 Koncert med Alsobate Side 5 Konfirmation

Læs mere

KIRKEN I SORGENFRI ADVENT 2013. sorgenfrikirke.dk

KIRKEN I SORGENFRI ADVENT 2013. sorgenfrikirke.dk KIRKEN I SORGENFRI ADVENT 2013 sorgenfrikirke.dk Jeg fandt en kirke Gennem mange år havde jeg ledt efter en kirke, hvor jeg følte mig hjemme, uden større held. Måske skulle man prøve Sorgenfri Kirke? Jeg

Læs mere

Borum og Lyngby. Sogneblad Nr. 2 Februar 2015. Borum forårsfest den 14. marts. Ny vejviser for Borum og Lyngby er undervejs!

Borum og Lyngby. Sogneblad Nr. 2 Februar 2015. Borum forårsfest den 14. marts. Ny vejviser for Borum og Lyngby er undervejs! Borum og Lyngby Sogneblad Nr. 2 Februar 2015 Kirkenyt Gudstjenester 2-3 Sang tegning 4 Maja og David 9 Højmesse 11 Sogneindsamling 19-20 Audio Feel 21 Liva Mo 23 Mobilindsamlingen 31 Nyt fra foreningerne

Læs mere

Skt. Laurentii Sogneblad

Skt. Laurentii Sogneblad Skt. Laurentii Sogneblad 2012 nr. 4 / Dec 2012 Feb 2013 SOGNETS FREMTID! Se side 3 I dette nummer: Fra præsten... s. 1 Om sognets fremtid... s. 3 Meddelelser... s. 4 Vedligeholdsudvalget... s. 6 Skt. Laurentii

Læs mere

Skt. Laurentii Sogneblad

Skt. Laurentii Sogneblad Skt. Laurentii Sogneblad Skt. Laurentii Katolske Kirke Den romersk-katolske menighed i Roskilde Kære Menighed, 201 5 nr. 1 / marts - maj Vi har lige begyndt fastetiden. Fastetiden har i kirkens historie

Læs mere

Egeskov Kirke VEJLBY SOGNS KIRKEBLAD DECEMBER 2012 - JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2013. De kommende konfirmander

Egeskov Kirke VEJLBY SOGNS KIRKEBLAD DECEMBER 2012 - JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2013. De kommende konfirmander Egeskov Kirke DECEMBER 2012 - JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2013 38. ÅRGANG De kommende konfirmander VEJLBY SOGNS KIRKEBLAD 2 Egeskov Kirke KIRKELIG VEJVISER Sognepræst - Lise Rind Egeskov Bygade 15 7000 Fredericia

Læs mere

Skovlund-Valsbøl Nyt 2/2015. SSF SSW Skolen SFO Børnehaven YDUN Ældreklubben Valsbøl og omegns Folkedansere Menigheden

Skovlund-Valsbøl Nyt 2/2015. SSF SSW Skolen SFO Børnehaven YDUN Ældreklubben Valsbøl og omegns Folkedansere Menigheden Skovlund-Valsbøl Nyt 2/2015 SSF SSW Skolen SFO Børnehaven YDUN Ældreklubben Valsbøl og omegns Folkedansere Menigheden Adresse- og telefonliste SSF Skovlund-Valsbøl Formand: Helle Wendler, 24980 Skovlund,

Læs mere

Fra ensomhed til fællesskab. Julekoncerter. side 03. Maria Carmen Koppel i Utterslev. Händels Messias i Brønshøj. tema sider 04-05

Fra ensomhed til fællesskab. Julekoncerter. side 03. Maria Carmen Koppel i Utterslev. Händels Messias i Brønshøj. tema sider 04-05 nr. 6 december 2011 - februar 2012 bellahoj Bronshoj Utterslev Julekoncerter side 03 Maria Carmen Koppel i Utterslev Händels Messias i Brønshøj Fra ensomhed til fællesskab tema sider 04-05 Siden sidst

Læs mere

det er jul det er jul spisning i karmel forhandlingsmøde november en usædvanlig bank giv til liv ny kuvertsekretær seniortræf spejderspalten

det er jul det er jul spisning i karmel forhandlingsmøde november en usædvanlig bank giv til liv ny kuvertsekretær seniortræf spejderspalten det er jul Julen er en skøn blanding af gran og hygge, forbrug og eftertænksomhed, travlhed og kedsomhed for Åh hvor tiden langsomt gik.. Julen er den af kristendommens højtider, som folket har taget til

Læs mere

Ny præst i Haslev og Freerslev Påsken i kirken. Kirkens stillerum

Ny præst i Haslev og Freerslev Påsken i kirken. Kirkens stillerum KN 03/15.qxp_KN juni-juli 04/06 13/03/15 10:42 Side 3 HASLEV OG FREERSLEV Nr. 3 74. årgang april og maj 2015 Kirkens stillerum se s. 6 Ny præst i Haslev og Freerslev Påsken i kirken Mellem påske og pinse

Læs mere

KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Fastelavnsfest i Torup den 03. februar 2008 kl. 14.00.

KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Fastelavnsfest i Torup den 03. februar 2008 kl. 14.00. KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 1 Januar & Februar 2008 Fastelavnsfest i Torup den 03. februar 2008 kl. 14.00. 40. årg. Torup menighedsråd inviterer alle byens børn og voksne til fastelavnsfest.

Læs mere

Afslutning og ny begyndelse

Afslutning og ny begyndelse 50. årgang December - Januar - Februar Nr. 1 Afslutning og ny begyndelse Efter syv år som sognepræst her i pastoratet har jeg valgt at søge nye udfordringer. Den 1. december 2014 begynder jeg som sognepræst

Læs mere

KIRKEBLAD. For Voldum og Rud Sogne. Tema: VOLDUM KIRKEHUS

KIRKEBLAD. For Voldum og Rud Sogne. Tema: VOLDUM KIRKEHUS KIRKEBLAD For Voldum og Rud Sogne Tema: VOLDUM KIRKEHUS Nr. 100 april-december 2014 KÆRE ALLE SAMMEN! Kirkeblad nr. 100! Det er værd at fejre, det er i hvert fald lidt sjovt. Samtidig med, så er dette

Læs mere

Skt. Nikolai Sogn August september oktober 2008

Skt. Nikolai Sogn August september oktober 2008 Skt. Nikolai Sogn August september oktober 2008 1 Skt. Nikolai Kirke Sognepræst Carsten Barløse (kbf.) Kirkestræde 2 B, 4300 Holbæk Tlf. 5943 2087 cba@km.dk Træffes bedst mandag - onsdag kl. 10-11 eller

Læs mere

Januar 2015 - april 2015

Januar 2015 - april 2015 Januar 2015 - april 2015 Siden sidst s. 4 Indkaldelse til generalforsamling s. 5 Foredrag s. 8 Spilleeftermiddag og Fastelavn s. 9 Særlige gudstjenester s. 9 Gudstjenester og Arrangementer s. 6 7 Adresser

Læs mere