Vedtægter for Ejerforeningen MarselisborgCentret. Forslag til ændringer markeret med kursiv.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vedtægter for Ejerforeningen MarselisborgCentret. Forslag til ændringer markeret med kursiv."

Transkript

1 Vedtægter for Ejerforeningen MarselisborgCentret Nugældende godkendte vedtægter: 1 Navn. Foreningens navn er Ejerforeningen MarselisborgCentret. 2 Hjemsted. Foreningens hjemsted er Århus Kommune. 3 Formål Foreningens formål er at administrere ejendommen omfattende matrikelnumrene 597a, 597v, 597q Marselisborg, Århus Jorder, beliggende P. P. Ørums Gade 9-11, 8000 Århus C. samt matrikel 597t (areal m2) Marselisborg, Århus Jorder, Kongsvangs Allé 23, 8000 Århus C. Forslag til ændringer markeret med kursiv. 1 Navn Foreningens navn er Ejerforeningen MarselisborgCentret. 2 Hjemsted 2.1. Foreningens hjemsted er Århus Kommune. 3 Formål 3.1. Foreningens formål er at drive Rehabiliteringsparken MarselisborgCentret. Foreningen varetager udlejningen af områdets bygninger til institutioner / organisationer og andre, der gennem anvendelse af det lejede deltager i opfyldelsen af foreningens formål. Foreningen varetager herudover administrationen af ejendommene med tilhørende arealer omfattende matrikelnumrene 597a, 597v, 597q Marselisborg, Århus Jorder, beliggende P. P. Ørums Gade 9-11, 8000 Århus C, samt matrikel 597t (areal m2) Marselisborg, Århus Jorder, Kongsvangs Allé 23, 8000 Århus C. Begrundelse for ændring. 1 ingen ændringer. 2 ingen ændringer Tilføjelsen præciserer, at det er ejerforeningen, der varetager udlejning af bygningerne med udgangspunkt i aftale med hver af ejerne. Den tidligere formulering har kunnet tolkes, så ejerforeningen alene varetog administration og drift af veje, fællesarealer, græsplæner m.m.. Det er ligeledes fundet hensigtsmæssigt at præcisere, at udlejningen af bygningerne skal ske til opfyldelse af foreningens formål, således at parternes fælles formål med Ejerforeningens etablering tydeligt er angivet i vedtægterne. Dette har tillige signalværdi i forhold til lejere og brugere af centeret.

2 Foreningen skal gennem administrationen varetage medlemmernes fælles anliggender, rettigheder og forpligtelser. Foreningen skal danne ramme for og bidrage til at skabe ny viden og erfaring, så der opnås en mere sammenhængende og optimal rehabilitering for mennesker med forskellige former for funktionsnedsættelse. En grundlæggende idé er, at ny viden og erfaring søges opnået gennem synergieffekter i arbejdet med rehabilitering. 4 Medlemmer. Medlemmer af foreningen er Århus Kommune og Region Midtjylland Foreningen skal gennem administrationen varetage medlemmernes fælles anliggender, rettigheder og forpligtelser. Foreningen skal danne ramme for og bidrage til at skabe ny viden og erfaring, så der opnås en mere sammenhængende og optimal rehabilitering for mennesker med forskellige former for funktionsnedsættelse. En grundlæggende idé er, at ny viden og erfaring søges opnået gennem synergieffekter i arbejdet med rehabilitering. 4 Medlemmer Medlemmer af foreningen er Århus Kommune og Region Midtjylland, der i henhold til delingsaftalen og ved tiltrædelse af nærværende vedtægter indgår aftale om, at ejerforeningen forestår administration af ejendommene og disses bygninger til realisation af foreningens formål i øvrigt i henhold til nærværende vedtægter ingen ændringer. 4 Understreger medlemskredsen samt baggrunden for vedtægten. 5 Ejer- og hæftelsesforhold Medlemmerne kan kun eje hele bygninger på ejendommen, og ejer således hver enkelt bygning 100%. Århus Kommune og Region Midtjylland ejer de bygninger, der er nærmere beskrevet i bilag 1 til denne vedtægt. 5 Ejer- og hæftelsesforhold 5.1. Medlemmerne ejer hver for sig hele bygninger på ejendommen, som er beskrevet i bilag 1 til denne vedtægt, og hver enkelt bygning er således ejet enten af Århus Kommune eller Region Midtjylland Aftalen om fordeling af ejendomsretten til de respektive bygninger er parterne forpligtet til at respektere, idet det alene af tingbogen fremgår, at 5.1. og 5.2. Tilføjelsen præciserer, at parterne har indgået den i bilag 1 beskrevne fordeling af bygninger, samt at denne fordeling ikke er beskrevet i tingbogen, der alene forholder sig til fordelingen i.f.t. ideelle anparter.

3 Hver af parterne ejer i fællesskab en ideel andel af grund og fællesarealer på MarselisborgCentret. Ejerandele af grund og fællesarealer opgøres efter den procentvise fordeling med 32,7% til Århus Kommune og 67,3% til Region Midtjylland. Ejerskab og forpligtelser i forhold til fællesarealerne omfatter udover grundarealet belægninger, beplantninger samt over- og underjordiske installationer i enhver henseende. Udgifter til drift og vedligehold af fællesarealerne fordeles efter dette princip, således at Århus Kommune betaler 32,7% og Region Midtjylland betaler 67,3%. Århus Kommune og Region Midtjylland hæfter solidarisk for foreningens forpligtelser over for tredjemand, og eventuelle tvister om betaling til tredjemand kan varetages af enhver af parterne på vegne af ejerforeningen. 6 Bestyrelsen Ejerforeningens øverste myndighed udgøres af bestyrelsen, der består af 5 medlemmer. hver af parterne i fællesskab ejer en ideel andel af grund og fællesarealer på MarselisborgCentret. Ejerandele af grund og fællesarealer opgøres efter den procentvise fordeling (fordelingstal) med 32,7% til Århus Kommune og 67,3% til Region Midtjylland. Ejerskab og forpligtelser i forhold til fællesarealerne omfatter udover grundarealet belægninger, beplantninger samt over- og underjordiske installationer i enhver henseende Udgifter til drift og vedligeholdelse af fællesarealer fordeles efter fordelingstallet, jf I henhold til og som fastlagt i administrationsaftalen forestår ejerforeningen den daglige drift af bygningerne og afholder udgifter og opkræver indtægter. Udgifter og indtægter fordeles til de 2 ejere i overensstemmelse med deres ejerskab til bygningerne Århus Kommune og Region Midtjylland hæfter solidarisk for foreningens forpligtelser over for tredjemand., men i det indbyrdes forhold pro rata i forhold til deres fordelingstal. 6 Bestyrelsen 6.1. Ejerforeningens øverste myndighed udgøres af bestyrelsen, der består af 5 medlemmer ingen ændringer 5.4. Det har været et centralt ønske at sikre ejerforeningens handlemuligheder i den daglige administration, hvilket beskrives i en administrationsaftale, ligesom det er væsentligt at understrege, at der alene er etableret et administrationsfællesskab, der i øvrigt sikrer, at indtægter og udgifter i forbindelse med driften rettelig vil blive fordelt mellem de to ejere, således at ejendomsretten i økonomisk henseende bliver respekteret ingen ændringer. 6.1 ingen ændringer.

4 Bestyrelsen udpeges af Århus Kommune og Region Midtjylland med en funktionsperiode, der følger den kommunale valgperiode. 2 medlemmer og 1 suppleant udpeges af Århus Kommune. 3 medlemmer og 1 suppleant udpeges af Region Midtjylland. Formanden vælges af den samlede bestyrelse blandt de af Region Midtjyllands udpegede medlemmer. Såfremt formanden fratræder sit hverv i en valgperiode, vælger den øvrige bestyrelse en ny formand blandt den samlede bestyrelse, der fungerer den resterende periode. Suppleanter kan vælges til formand. Det påhviler bestyrelsen at lede foreningen i overensstemmelse med denne vedtægt Bestyrelsen udpeges af Århus Kommune og Region Midtjylland med en funktionsperiode, der følger den kommunale valgperiode. 2 medlemmer og 1 suppleant udpeges af Århus Kommune. 3 medlemmer og 1 suppleant udpeges af Region Midtjylland. Formanden vælges af den samlede bestyrelse blandt de af Region Midtjyllands udpegede medlemmer Såfremt formanden fratræder sit hverv i en valgperiode, vælger den øvrige bestyrelse en ny formand blandt medlemmerne, udpeget af Region Midtjylland, der fungerer den resterende periode eller indtil nyvalg af formand. Suppleanter kan vælges til formand Det påhviler bestyrelsen, a. at lede foreningen i overensstemmelse med denne vedtægt, herunder at sørge for forsvarlig administration af ejendommene i overensstemmelse med særskilt administrationsaftale, b. at sikre, at der hersker god orden i Rehabiliteringsparken MarselisborgCentret, c. at der føres tilsyn med bygningerne, d. at foranledige, at der sammen med den enkelte ejer af bygningerne udfærdiges en vedligeholdelsesplan for ejendommene, herunder at nedsætte et byggeteknisk udvalg til håndhævelse af vedligeholdelsesplan m.v., der udover områdechefen skal bestå af en sagkyndig repræsentant fra hver af ejerne, der således hver 6.2. ingen ændringer ingen ændringer Juridisk vurderes det som mest hensigtsmæssigt at de områder, som det påhviler bestyrelsen at arbejde med er præciseret i vedtægten. De 5 punkter a-e bliver yderligere beskrevet i administrationsaftalen.

5 7 Bestyrelsesmøder Formanden indkalder til bestyrelsesmøde efter behov men dog mindste 2 gange årligt. Ethvert bestyrelsesmedlem kan forlange bestyrelsesmøde afholdt. Formanden leder bestyrelsesmøderne. Formkrav og herunder tidsfrister m.v. fastsætter bestyrelsen i en forretningsorden. Bestyrelsen kan kun træffe beslutninger på et bestyrelsesmøde. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når 3 medlemmer, og herunder formanden, er til stede. Bestyrelsens afgørelser sker med simpel stemmeflerhed efter fornøden drøftelse. Ved stemmelighed er formandens stemme afgørende. Bestyrelsens beslutninger føres i en bestyrelsesprotokol, der med reference til dagsordenen angiver den trufne beslutning. Hvert enkelt bestyrelsesmedlem kan forlange at har pligt til at udpege en repræsentant til udvalget. Det påhviler udvalget hvert år inden udgangen af februar måned at gennemgå bygningerne og fællesarealerne med henblik på at godkende de udførte arbejder i det forløbne regnskabsår, e. at sørge for, at der udarbejdes et budget og ved udgangen af hvert kalenderår at udfærdige et regnskab for driften af ejendommene for det pågældende år. 7 Bestyrelsesmøder 7.1. Formanden indkalder til bestyrelsesmøde efter behov men dog mindst 2 gange årligt. Ethvert bestyrelsesmedlem kan forlange bestyrelsesmøde afholdt. Formanden leder bestyrelsesmøderne Formkrav og herunder tidsfrister m.v. fastsættes af bestyrelsen i en forretningsorden Bestyrelsen kan kun træffe beslutninger på et bestyrelsesmøde. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når 3 medlemmer, hvoraf 1 medlem skal være udpeget af Århus Kommune, og 1 medlem skal være udpeget af Region Midtjylland, og formanden, er til stede. Bestyrelsens afgørelser sker med simpel stemmeflerhed efter fornøden drøftelse. Ved stemmelighed er formandens stemme afgørende Bestyrelsens beslutninger føres i en bestyrelsesprotokol, der med reference til dagsordenen angiver den trufne beslutning. Hvert 7 ingen ændringer.

6 få et afvigende votum tilført protokollen. Protokollen underskrives af de bestyrelsesmedlemmer, der har deltaget i mødet. enkelt bestyrelsesmedlem kan forlange at få et afvigende votum tilført protokollen. Protokollen underskrives af de bestyrelsesmedlemmer, der har deltaget i mødet. 8 Administration Bestyrelsen indgår aftale med Region Midtjylland omkring ansættelse af en administrator, der på bestyrelsens vegne varetager den daglige drift af ejerforeningen. Administrator ansætter øvrigt fornødent personale efter bestyrelsens bemyndigelse. Ejerforeningens administration er bestyrelsens sekretariat og yder fornøden praktisk og administrativ bistand til bestyrelsens arbejde. 9 Økonomi Ejerne betaler et bidrag til administration af det i 3 beskrevne formål. Bidraget fremgår af det årlige godkendte budget. Ejerforeningen må ikke opsamle kontant formue udover en rimelig driftskapital. 8 Administration 8.1. Bestyrelsen skal sikre ansættelse af en daglig leder, der på bestyrelsens vegne varetager den daglige drift af ejerforeningen. Den daglige leder ansætter øvrigt fornødent personale efter bestyrelsens bemyndigelse. Ejerforeningens administration er bestyrelsens sekretariat og yder fornøden praktisk og administrativ bistand til bestyrelsens arbejde Udover nærværende vedtægt indgås der med hver af de to medlemmer en administrationsaftale på enslydende vilkår. 9 Økonomi 9.1. Ejerne betaler et bidrag til administration af det i 3 beskrevne formål. Bidraget fremgår af det årlige, godkendte budget Ejerforeningen må ikke opsamle kontant formue udover en rimelig driftskapital. 8 Den tidligere formulering var et udtryk for den nuværende situation, hvor alle ansatte i driftsfunktionen er blevet virksomhedsoverdraget til Region Midtjylland fra den tidligere samarbejdsforening MarselisborgCentret. Det vurderes at være hensigtsmæssigt om bestyrelsen får mulighed for at vurdere om personalet eventuelt ansættes direkte i Ejerforeningen, hvilket den foreslåede formulering rummer mulighed for Ejerforeningens mandat beskrives og præciseres i en administrationsaftale, hvor samtlige forhold nævnt i denne vedtægt bliver udfoldet og beskrevet, så det sikres at ejernes bygninger drives og administreres som en helhed optimalt og økonomisk mest hensigtsmæssigt. 9 ingen ændringer.

7 10 Regnskab Ejerforeningens regnskabsår følger kalenderåret. Årsregnskabet skal vedtages og underskrives af bestyrelsen samt påtegnes af revisionen. 10 Regnskab Ejerforeningens regnskabsår følger kalenderåret. Årsregnskabet skal vedtages og underskrives af bestyrelsen samt påtegnes af revisionen. 10 ingen ændringer. 11 Revision Ejerforeningens årsregnskab skal revideres af en statsautoriseret revisor eller Kommunernes Revision. Der føres en revisionsprotokol. Nye protokollater forelægges og underskrives af bestyrelsen på førstkommende bestyrelsesmøde. 11 Revision Ejerforeningens årsregnskab skal revideres af en statsautoriseret revisor Der føres en revisionsprotokol. Nye protokollater forelægges og underskrives af bestyrelsen på førstkommende bestyrelsesmøde Kommunernes Revision er slettet ingen ændringer. 12 Budget Bestyrelsen udarbejder og godkender i god tid inden regnskabsårets begyndelse et budget, der viser ejerforeningens forventede indtægter og udgifter. 12 Budget Bestyrelsen udarbejder og godkender hvert år inden udgangen af november måned et budget, der viser ejerforeningens forventede indtægter og udgifter for det kommende år. 12 Den oprindelige formulering i god tid inden regnskabsårets begyndelse vurderes til at være for vag. Den nye formulering er en præcisering af et tidspunkt, der vurderes til at være realistisk og hensigtsmæssigt i forhold til budgetvurderinger for det kommende regnskabsår.

8 13 Høringspligt Bestyrelsen skal høres, inden der træffes aftale med nye lejere. Den endelige beslutning træffes af bygningens ejer. I tilfælde af ledige lokaler, som parten ikke umiddelbart har lejere til, er der pligt til at høre den anden part om mulig interesse i lejemålet, inden der rettes henvendelse til andre mulige lejere, der ikke umiddelbart bidrager til ejerforeningens idégrundlag. 14 Forkøbsret Hver part træffer selv beslutning om salg af partens bygninger, ejerlejligheder og grunde, der i givet fald skal afhændes til markedspris. Idet parterne har gensidigt forkøbsret, skal bestyrelsen og den anden part orienteres om beslutningen med henblik på at udnytte forkøbsretten. 13 Udlejning Det påhviler bestyrelsen at sikre, at formålet vedrørende drift og udvikling af Rehabiliteringsparken MarselisborgCentret bl.a. sker igennem udlejning til lejere, der vil anvende lokaler indenfor foreningens formål. Den endelige beslutning vedrørende udlejning af lokaler i den enkelte bygning træffes af bygningens ejer, eventuelt efter indstilling fra bestyrelsen. Bestyrelsen skal således høres, inden der træffes aftale med nye lejere. 14 Råde- og forkøbsret Hver ejer træffer selv beslutning om salg af egne bygninger, ejerlejligheder og grunde, der i givet fald skal afhændes til markedspris Forinden ejendommene udbydes til salg, er sælger forpligtet til at tilbyde den anden ejer at købe den eller de ejendomme, der ønskes solgt. Kan der ikke opnås enighed om markedspris, jf. stk. 1 vil denne skulle fastsættes ved 2 statsautoriserede ejendomsmæglere, der for begges vedkommende udpeges af Dansk Ejendomsmæglerforening. Omkostningerne ved vurdering af ejendommen betales af ejerne i forhold til den aftalte fordelingsnøgle, jf Udlejning Det fastslås i 13 at ejerne har beslutningsretten i forhold til udlejning af lokaler, men at bestyrelsen skal høres inden der indgås aftaler med nye lejere. 14 Råde- og forkøbsret Det vurderes mest hensigtsmæssigt og i overensstemmelse med ejernes interesser at præcisere vilkår for råde- og forkøbsret som beskrevet i 14, så vilkårene er fastlagt allerede på nuværende tidspunkt, hvor vedtægterne tiltrædes. I tilfælde af uenighed omkring markedsprisen vælges en af ejerne kendt metode til at fastsætte markedsprisen, nemlig gennem en prissættelse foretaget af 2 af Dansk Ejendomsmæglerforening udpegede statsautoriserede ejendomsmæglere.

9 Fordelingsnøglen i 5 reguleres i forbindelse med budgetlægningen for det efterfølgende regnskabsår Når vurderingen foreligger, er sælger frit stillet i forhold til, om man ønsker at gennemføre et salg. Ønsker sælger fortsat at sælge, er sælger forpligtet til at tilbyde ejendommen til medejer til den kontante købesum, som vurderingsmanden har fastsat, og i øvrigt med en overtagelsesdag, der svarer til tidspunktet for ophør af ejerforeningen, jf. 16. Acceptfristen skal være mindst 4 uger. Såfremt accept ikke er modtaget rettidigt, står det sælger frit for at overdrage ejendommen til anden side og i øvrigt på andre vilkår, idet forkøbsretten for denne ejendom herefter er bortfaldet. Ved et salg til tredjemand skal det dog tilstræbes, at salg sker på vilkår af, at tredjemand vil anvende ejendommen til opfyldelse af foreningens formål Efter et delvist køb/salg vil fordelingstallet, jf. 5.2, straks være at regulere med virkning fra overtagelsesdagen for så vidt angår ændringen og i øvrigt i forbindelse med budgetlægningen for det løbende regnskabsår I forbindelse med nybyggeri og udvidelse af bebyggelsesgraden skal ejerforholdet til den pågældende bygning straks efter ibrugtagning fremgå af et korrigeret bilag 1, og fordelingstallene som beskrevet i 5.3. skal reguleres med virkning fra ibrugtagningen og dermed for budgetlægningen for det løbende regnskabsår og Tager højde for en købs og salgssituation, ligesom vedtægterne nu også forholder sig til ændringer af fordelingstallene ved eventuel nybygning uafhængigt af hvem bygherren er. Det er ligeledes præciseret at regulering af fordelingstal foregår for det løbende regnskabsår.

10 15 Udstykning - Tinglysning Med et varsel på 6 måneder er hver af ejerne berettiget til at kræve, at en landinspektør foretager en udstykning af de grunde, hvor bygningerne er opført Ved udstykning af ejendommen skal alene bygningen med grundareal, svarende til det bebyggede areal, udstykkes som en selvstændig matrikel. Ved udstykning skal der tillægges ejer/bruger af den selvstændige matrikel vejret og ret til at færdes på fællesarealer, idet den til enhver tid værende ejer af den pågældende bygning har pligt til at betale til Ejerforeningen i forhold til drift af fællesarealerne. Ved udstykning og/eller ved frasalg kan enhver af de 2 ejere kræve, at der oprettes en grundejerforening. Dennes formål skal være at drive og vedligeholde veje, stier, fællesarealer samt at iværksætte renholdelse og glatførebekæmpelse, herunder fornøden fornyelse af fællesområdet tillige med de i tilknytning hertil etablerede installationer og beplantninger. Veje med tilhørende fortov og stier samt orienterings- og gadebelysning tillige med ubefæstede arealer skal stedse holdes i funktionsdygtig renholdt samt i velvedligeholdt stand. Glatførebekæmpelse finder sted efter behov, dog som minimum i overensstemmelse med politivedtægten. Såfremt en af de 2 ejere måtte kræve det, vil der skulle etableres vedtægter for grundejerforeningen, der herefter vil være at tinglyse på de relevante ejendomme. De oprindelige ejere har i fællesskab ret Ny 15 Udstykning - Tinglysning Det vurderes som særdeles hensigtsmæssigt at få beskrevet vilkår og forhold omkring udstykning og tinglysning, så det er entydigt for begge ejere, hvordan en tinglysning eller udstykning i givet fald vil kunne iværksættes og hvordan vilkårene er for den efterfølgende løsning af fælles anliggender i.f.t. de fælles udearealer m.m. På denne måde sikres det at området også i forbindelse med eventuel udstykning fortsat fremstår som et samlet hele. Ved udstykning skal den udstykkede ejendoms rettigheder og pligter tinglyses på ejendommen. Med de etablerede installationer forstås installationer af enhver art, herunder også installationer, som vedrører den fælles forsyning af el, varme, vand m.v.

11 til at indskrænke og frasælge fællesarealer fra de oprindelige matrikelnumre, matr.nr. 597a, 597v, 597q samt 597t, Marselisborg, Århus Jorder Denne udstykning skal resultere i, at det herefter er muligt at identificere den enkelte ejendom med hensyn til bygning og grund samt eventuel andel i fællesareal med henblik på, at ejendomsretten kan blive tinglyst. Omkostninger til landinspektøren betales i forhold til den aftalte fordelingsnøgle, jfr Opløsning Ejerforeningen kan opløses såfremt der kan opnås enighed herom mellem de 2 ejere. 16 Opløsning Enhver af ejerne er berettiget til at opsige medlemskabet af ejerforeningen helt eller delvist med 3 måneders varsel til bestyrelsen og den anden ejer Uagtet at enhver af ejerne er berettiget til at opsige medlemskabet af ejerforeningen helt eller delvist, har ejerne fortsat pligt til at betale til drift af området samt respektere fælles forsyning, så længe de stadig har adkomst til området Uagtet at ejerforeningen opløses, gælder fortsat, at den sælgende ejer er forpligtet til at tilbyde den anden ejer at købe den eller de ejendomme, der ønskes solgt, til markedspris, jf. delingsaftalen. 16 Opløsning I de oprindelige vedtægter var de to ejere vedtægtsmæssigt bundet gennem en opløsningsklausul, hvor ejerne i princippet kunne låse hinanden fast i den organisatoriske ramme. Den nye formulering skal sikre handlefrihed for hver af ejerne i forhold til at opløse den tiltrådte vedtægt på de beskrevne vilkår med et varsel, der bevirker at de ændrede vilkår kan indarbejdes i det kommende års budget.

12 Bilag 1. Fordeling af bygninger og m2 Bygning Lejere pr Århus Kommunes bygninger Areal i m2 Region Midtjyllands bygninger Areal i m2 MarselisborgCentrets Forsknings og Udviklingsfunktion + Jobcenter MarselisborgA/S Hjerneskadecentret HjælpeMiddelInstituttet, Handiinfo, Videnscenter for Bevægelseshandicap, Hjerneskadeforeningen Teknisk af deling + Hjemmebostøtteteam for udviklingshæmmede, Århus Kommune ArbejdsmarkedsCenter Århus Nord + Hjælpemiddelcentralens testbolig 280 6, 7 Geriatrisk afdeling, Århus Sygehus 8 Fællesfaciliteter, konferencelokaler og bassin Århus Kommune s ortopædiske genoptræningscenter + Århus 10 Kommunes Center for Socialfaglig Udvikling 468 Hjælpemiddelcentralen, Århus Kommune; ForeningeN af Unge med Gigt; Gigtforeningen, Århus, Scleroseforeningen, Danske 11 Handicaporganisationer samt Dansk Handicapforbund, Århus Kredsen 12,13,14,15 Dermatologisk afdeling, Århus Sygehus , 14A Århus Kommunes Neurocenter og Neurorehabiliteringsenheden + Dermatologisk Afdeling Børn og Ungerehabilitering, Århus Kommunes Demenscafé samt personale- og gæstekantine + træningslokaler Muskelsvindfonden (1500 m2), matr. 597t, lejet grund, egen bygning I alt Pct. 100,0 32,7 67,

U D K A S T af 11. februar 2010

U D K A S T af 11. februar 2010 Ejendommen: matr. nr. 17 f Eskelund by, Brørup Beliggende: Fredensvej 3 A, 6650 Brørup U D K A S T af 11. februar 2010 VEDTÆGTER for Ejerforeningen Brørup Sundhedscenter Navn 1. Foreningens navn er Ejerforeningen

Læs mere

Indstilling. Etablering af Ejerforeningen MarselisborgCentret. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 21. december 2006 Århus Kommune

Indstilling. Etablering af Ejerforeningen MarselisborgCentret. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 21. december 2006 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 21. december 2006 Århus Kommune Sundhedsstaben Sundhed og Omsorg Etablering af Ejerforeningen MarselisborgCentret 1. Resume I Århus Amts

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN CHRISTIANSBRO

GRUNDEJERFORENINGEN CHRISTIANSBRO Ejerlav: Christianshavns Kvarter Del nr. A, B og C af matr.nr. 585 og matr.nr. D, E og F af matr.nr. 587 Anmelder: Advokatfirmaet Abel & Skovgård Larsen Sønder Allé 9 Beliggenhed: 8000 Århus C. Strandgade,

Læs mere

- - Grundejerforeningen Ville Heise

- - Grundejerforeningen Ville Heise - - Grundejerforeningen Ville Heise Afskrift af vedtægter Advokat Lone Refshammer Toldbodgade 37A, 1253 København K., Tlf. 3314 1438, Fax 3314 1944, Giro 766 9259 VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Ville

Læs mere

Vedtægter for Vejlavet for XX-vej

Vedtægter for Vejlavet for XX-vej Note: Disse vedtægter er udarbejdet for et vejlav, men kan også anvendes for en grundejerforening eller enhver anden forening hvis der ændres i 1, 2, 6 og 11. Der er markeret med rødt i teksten, hvor vejnavn

Læs mere

Aktuelt tinglyst dokument

Aktuelt tinglyst dokument Aktuelt tinglyst dokument Dokument: Dato/løbenummer: 15.12.2015-1006953760 : Vedtægter Senest påtegnet: 15.12.2015 10:33:37 Ejendom: Adresse: August Wimmers Vej 12 Hovedejendom opdelt i ejerlejligheder

Læs mere

Vedtægter for Birkegårdens grundejerforening Sidst opdateret 2015-05-06

Vedtægter for Birkegårdens grundejerforening Sidst opdateret 2015-05-06 1. Navn Vedtægter for Birkegårdens grundejerforening Sidst opdateret 2015-05-06 stk. 1. Foreningens navn er BIRKEGÅRDENS GRUNDEJERFORENING, dens hjemsted er Ballerup kommune. stk. 2. Foreningens område

Læs mere

Ejerlav: Christianshavns Kvarter, København Matr.nr. 615 Ejerlejlighed: 1, 7, 8 og 9 Beliggende: Krudtløbsvej 2A-D 1439 København K

Ejerlav: Christianshavns Kvarter, København Matr.nr. 615 Ejerlejlighed: 1, 7, 8 og 9 Beliggende: Krudtløbsvej 2A-D 1439 København K Ejerlav: Christianshavns Kvarter, København Matr.nr. 615 Ejerlejlighed: 1, 7, 8 og 9 Beliggende: Krudtløbsvej 2A-D 1439 København K UDKAST TIL VEDTÆGTER for Administrationsfællesskabet for Bygning 1 Revideret

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØRFABRIKKEN. Korrigerede vedtægter 14. august Gitte Nedergaard (H)

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØRFABRIKKEN. Korrigerede vedtægter 14. august Gitte Nedergaard (H) Korrigerede vedtægter 14. august 2012 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØRFABRIKKEN Gitte Nedergaard (H) ADVOKATGRUPPEN ÅRHUS Åboulevarden 31 8000 Århus C Telefon 70 10 13 30 Telefax 70 21 13 30 E-mail

Læs mere

Vedtægter for Ejerforeningen Vibeparken Flintebakken 6-84.

Vedtægter for Ejerforeningen Vibeparken Flintebakken 6-84. Vedtægter for Ejerforeningen Vibeparken Flintebakken 6-84. Side 1 af 6 1 Navn, Hjemsted og Formål. Stk. 1. Foreningens navn er Ejerforeningen Vibeparken, Flintebakken 6-84. Stk. 2. Foreningens hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Ejerforeningen Fredericiagade 36, Fredericiagade 36, 1310 København K. Ejerlejlighed 1-10

Vedtægter for Ejerforeningen Fredericiagade 36, Fredericiagade 36, 1310 København K. Ejerlejlighed 1-10 Vedtægter for Ejerforeningen Fredericiagade 36, Fredericiagade 36, 1310 København K. Ejerlejlighed 1-10 Vedtægter for Ejerforeningen Fredericiagade 36 Side 1 1.1 Foreningens medlemmer er de til enhver

Læs mere

VEDTÆGTER. for GRUNDEJERFORENINGEN ØRNENE

VEDTÆGTER. for GRUNDEJERFORENINGEN ØRNENE 1 VEDTÆGTER for GRUNDEJERFORENINGEN ØRNENE Indholdsfortegnelse 1 Navn og hjemsted... side 2 2 Grundejerforeningens formål... side 2 3 Medlemskreds... side 2 4 Hæftelsesforhold... side 3 5 Fordelingstal

Læs mere

3.3 De af foreningen til gennemførelse af nævnte foreningsformål trufne bestemmelser er fuldt bindende for de enkelte medlemmer.

3.3 De af foreningen til gennemførelse af nævnte foreningsformål trufne bestemmelser er fuldt bindende for de enkelte medlemmer. J.nr. 316280-SRA V E D T Æ G T E R FOR G R U N D E J E R F O R E N I N G E N P L A N T A G E N -------------------------------- 1. NAVN 1.1 Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN PLANTAGEN. 2. HJEMSTED

Læs mere

1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Kollekolleparken. Dens hjemsted er Furesø Kommune.

1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Kollekolleparken. Dens hjemsted er Furesø Kommune. Grundejerforeningen Kollekolleparken Side 1 af 5 Vedtægter I Navn, hjemsted og formål 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Kollekolleparken. Dens hjemsted er Furesø Kommune. 2 Foreningens formål er

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Rønnevangen

Vedtægter for Grundejerforeningen Rønnevangen Vedtægter for Grundejerforeningen Rønnevangen Kapitel 1 Foreningens navn og hjemsted 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Rønnevangen. 2. Grundejerforeningens hjemsted er 8471 Sabro, Aarhus Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Morbærhaven Ferskenvej, Hasseris

Vedtægter for Grundejerforeningen Morbærhaven Ferskenvej, Hasseris Vedtægter for Grundejerforeningen Morbærhaven Ferskenvej, Hasseris 1. Navn og hjemsted 1.1. Grundejerforeningens navn er Grundejerforeningen Morbærhaven Ferskenvej, Hasseris. 1.2. Grundejerforeningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN MARIEHØJ

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN MARIEHØJ Advokaterne Kongevej 64 6400 Sønderborg Tlf.nr. 74 43 43 63 J.nr. 65761 cp/ts VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN MARIEHØJ - 2-1 Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er Grundejerforeningen Mariehøj.

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Ejerforeningen Falen 6-14, 5000 Odense C

VEDTÆGTER. for. Ejerforeningen Falen 6-14, 5000 Odense C Matr.nr. 770 c. Odense bygrunde VEDTÆGTER for Ejerforeningen Falen 6-14, 5000 Odense C der omfatter ejerlejlighederne 1-52. Foreningens navn: 1. Foreningens navn er Ejerforeningen Falen 6-14, 5000 Odense

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen A S K E H Ø J E N

Vedtægter for Grundejerforeningen A S K E H Ø J E N Vedtægter for Grundejerforeningen A S K E H Ø J E N -1- Navn, hjemsted og formål Foreningens navn er: Grundejerforeningen Askehøjen. Foreningens hjemsted er Århus Kommune. 1. 2. Grundejerforeningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR TELELAUGET HVIDESTED

VEDTÆGTER FOR TELELAUGET HVIDESTED VEDTÆGTER FOR TELELAUGET HVIDESTED Der stiftes herved et Telelaug omfattende ejendommene Ingerslevsgade 138-140, matr. nr. 1457, Ingerslevsgade 142, matr. nr. 1458, Sigerstedgade 11-15, matr. nr. 1458,

Læs mere

Aktuelt tinglyst dokument

Aktuelt tinglyst dokument Aktuelt tinglyst dokument Dokument: 27.11.2015-1006907672 Senest påtegnet: 27.11.2015 09:55:00 Ejendom: Bjergvænget 1 Hovedejendom opdelt i ejerlejligheder Bjergvænget 1, KL. Bjergvænget 16, KL. Nummer:

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Tofteengen

Vedtægter for Grundejerforeningen Tofteengen Vedtægter for Grundejerforeningen Tofteengen Kap. 1. Foreningens navn og hjemsted 1. Foreningens navn er»grundejerforeningen Tofteengen«2. Foreningens hjemsted er Roskilde Kommune under Roskilde retskreds,

Læs mere

Vedtægter for. Grundejerforeningen Lundemarken Holbæk

Vedtægter for. Grundejerforeningen Lundemarken Holbæk Vedtægter for Grundejerforeningen Lundemarken Holbæk Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Lundemarken 1.2 Foreningens hjemsted er Holbæk kommune 2 Foreningens

Læs mere

Grundejerforeningen Bovbjerg Strandpark VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN BOVBJERG STRANDPARK

Grundejerforeningen Bovbjerg Strandpark VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN BOVBJERG STRANDPARK VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN BOVBJERG STRANDPARK 1 NAVN Foreningens navn er: Grundejerforeningen, og foreningens hjemsted er Lemvig Kommune. 2 FORMÅL Foreningen har til formål at varetage medlemmernes

Læs mere

Vestervangens Parkbebyggelse

Vestervangens Parkbebyggelse Vestervangens Parkbebyggelse Vedtægter 1 Grundejerforeningens navn er: Grundejerforeningen Vestervangens Parkbebyggelse. Dets hjemsted er: Randers Kommune. 2 Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Grundejerforeningsvedtægt

Grundejerforeningsvedtægt Grundejerforeningsvedtægt for Grundejerforeningen for [ ] 1. Navn 1.1 Grundejerforeningens navn er "Grundejerforeningen for [ ], Aarhus". 2. Hjemsted og værneting 2.1 Grundejerforeningens adresse er Grundejerforeningens

Læs mere

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ELSTED ØST

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ELSTED ØST Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ELSTED ØST Navn, hjemsted og formål. 1 Forenings navn er Grundejerforeningen Elsted Øst. 2 Foreningens hjemsted er Århus kommune under Århus ret, der er foreningens værneting.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR TELELAUGET HVIDESTED

VEDTÆGTER FOR TELELAUGET HVIDESTED VEDTÆGTER FOR TELELAUGET HVIDESTED Der stiftes herved et Telelaug omfattende ejendommene Ingerslevsgade 138-140, matr. nr. 1457, Ingerslevsgade 142, matr. nr. 1458, Sigerstedgade 11-15, matr. nr. 1458,

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen Rødtjørnvej Opdateret 1/4 2010 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØDTJØRNVEJ

Vedtægter for grundejerforeningen Rødtjørnvej Opdateret 1/4 2010 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØDTJØRNVEJ Vedtægter for grundejerforeningen Rødtjørnvej Opdateret 1/4 2010 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØDTJØRNVEJ 1. Foreningens navn og hjemsted. 1.1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Rødtjørnvej

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN. Navn, hjemsted og formål. 1. Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN.

V E D T Æ G T E R. for GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN. Navn, hjemsted og formål. 1. Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN. Side 1 af 6 V E D T Æ G T E R for GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN Navn, hjemsted og formål 1. Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN. 2. Foreningens hjemsted er Lejre kommune under Roskilde

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN ÅBJERG

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN ÅBJERG VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN ÅBJERG Kap. 1 - Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er: Grundejerforeningen Åbjerg 1 2 Foreningens hjemsted er Gevninge By, Lejre Kommune under Roskilde retskreds,

Læs mere

Vedtægt for Grundejerforeningen Tingvangen

Vedtægt for Grundejerforeningen Tingvangen Vedtægt for Grundejerforeningen Tingvangen Kap. 1. Foreningens navn og hjemsted 1. Foreningens navn er "Grundejerforeningen Tingvangen" 2. Foreningens hjemsted er Randers kommune under Randers ret, der

Læs mere

Vedtægter for. Grundejerforeningen TRANEGÅRDEN"

Vedtægter for. Grundejerforeningen TRANEGÅRDEN Vedtægter for Grundejerforeningen TRANEGÅRDEN" Navn/hjemsted og formål 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Tranegården 2 Foreningens hjemsted er Hjørring kommune under Hjørring ret, der er foreningens

Læs mere

Interessentskabskontrakt

Interessentskabskontrakt Interessentskabskontrakt Navn og hjemsted 1. Interessentskabets navn er Fælleskøkkenet I/S. Stk. 2. Interessentskabets hjemsted er Granitvej 1, 4990 Sakskøbing. Cvr. Nr. 34371970. Interessenter 2. Interessenterne

Læs mere

Vedtægter For Ejerforeningen Bryggerparken

Vedtægter For Ejerforeningen Bryggerparken Dato: 18042002 Matr. Nr. 75 a Ølstykke by, Ølstykke Lejlighedsnumre 1-28 Beliggende: Bryggerparken 1-28. 3650 Ølstykke Amnelder: Carsten Ringgård Advokat Østbanegade 55 2100 København ø 35 44 70 00 Vedtægter

Læs mere

Normalvedtægt for ejerforeninger, som er omfattet af lov om ejerlejligheder. Vedtægt. for Ejerforeningen Langelandsgade 208 ...

Normalvedtægt for ejerforeninger, som er omfattet af lov om ejerlejligheder. Vedtægt. for Ejerforeningen Langelandsgade 208 ... Normalvedtægt for ejerforeninger, som er omfattet af lov om ejerlejligheder Vedtægt for Ejerforeningen Langelandsgade 208......... 1. Indledning, formål, medlemskab og hæftelse Nærværende vedtægt regulerer,

Læs mere

VEDTÆGTER for Dyrmoseengens Grundejerforening

VEDTÆGTER for Dyrmoseengens Grundejerforening VEDTÆGTER for Dyrmoseengens Grundejerforening Vedtaget på generalforsamling den 25. april 2010 1 1.1. Navn Grundejerforeningens navn er Dyrmoseengen og benævnes nedenfor Foreningen. 2 2.1 Hjemsted Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER for GRUNDEJERFORENINGEN LÆRKE-, SPURVE- OG VIBEVÆNGET

VEDTÆGTER for GRUNDEJERFORENINGEN LÆRKE-, SPURVE- OG VIBEVÆNGET VEDTÆGTER for GRUNDEJERFORENINGEN LÆRKE-, SPURVE- OG VIBEVÆNGET 1. NAVN. Foreningens navn er Grundejerforeningen Lærke-, Spurve- og Vibevænget". Foreningens hjemsted er Bork Havn, Ringkøbing-Skjern Kommune.

Læs mere

Udkast til. Vedtægter for Grundejerforeningen Basager. Foreningens navn er Grundejerforeningen.

Udkast til. Vedtægter for Grundejerforeningen Basager. Foreningens navn er Grundejerforeningen. Udkast til Vedtægter for Grundejerforeningen Basager Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen. 2 Foreningens hjemsted er Randers Kommune under ret, der er foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN Foreningens navn og hjemsted 1. Foreningens navn er: Eldrup v/jens Rønholt Akelejevej 11 9800 Hjørring Foreningens område og medlemskreds: 2. Foreningens hjemsted er Farsø

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIET GLANSHATTEN

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIET GLANSHATTEN VEDTÆGTER FOR foreningen af lejlighedsejere i matr. nr. 3 an Neder Holluf by, Fraugde, KOLLEGIET GLANSHATTEN NAVN, FORMÅL OG MEDLEMMER: 1: Foreningens navn er Kollegiet Glanshatten. 2: Foreningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR VESTERHAVSGÅRDENS GRUNDEJERFORENING

VEDTÆGTER FOR VESTERHAVSGÅRDENS GRUNDEJERFORENING VEDTÆGTER FOR VESTERHAVSGÅRDENS GRUNDEJERFORENING A. FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED 1.0 Foreningens navn er Vesterhavsgårdens Grundejerforening. 2.0 Foreningens hjemsted er Hjørring Kommune. B. FORENINGENS

Læs mere

Vedtægter. for. Ejerforeningen Giber Å

Vedtægter. for. Ejerforeningen Giber Å Vedtægter for Ejerforeningen Giber Å Rev. 2, 9. april 2013 I hht beslutning på ekstraordinær generalforsamling 21.03.2013 2 1 Formål, medlemmer: Ejerforeningen har til formål at eje og drive og vedligeholde

Læs mere

Vedtægter for Hareklit Vejlaug

Vedtægter for Hareklit Vejlaug Vedtægter for Hareklit Vejlaug Navn 1. Vejlaugets navn er Hareklit Vejlaug og benævnes herefter "Vejlauget". Hjemsted 2. Vejlaugets hjemsted er Haurvig, Ringkøbing-Skjern Kommune. 3. Vejlaugets formål

Læs mere

Aktuelt tinglyst dokument

Aktuelt tinglyst dokument Aktuelt tinglyst dokument Dokument: 27.11.2015-1006907672 : Vedtægter Senest påtegnet: 27.11.2015 09:55:00 Ejendom: Bjergvænget 1 Hovedejendom opdelt i ejerlejligheder Bjergvænget 1, KL. Bjergvænget 16,

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGSVEDTÆGT

GRUNDEJERFORENINGSVEDTÆGT UDKAST SEPTEMBER 2018 GRUNDEJERFORENINGSVEDTÆGT FOR SYDHAVNSKVARTERET, NORDLIGE DEL Indholdsfortegnelse 1. Navn... 3 2. Hjemsted og værneting... 3 3. Område... 3 4. Formål... 3 5 Grundejerforeningens overtagelse

Læs mere

Realkreditrådets vedtægter

Realkreditrådets vedtægter 21. januar 2019, FIDA-1002796370-193-v1 Realkreditrådets vedtægter 1. Formål 1.1 Realkreditrådet har til formål at fremme realkreditinstitutternes virksomhed og at varetage deres fælles interesser. 1.2

Læs mere

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ENGGÅRDSBAKKEN

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ENGGÅRDSBAKKEN Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ENGGÅRDSBAKKEN -------------------------------------------------------- Kap 1 Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN ENGGÅRDSBAKKEN 2 Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Stjerneparken

Vedtægter for Grundejerforeningen Stjerneparken Vedtægter for Grundejerforeningen Stjerneparken Kapitel 1: Navn, Hjemsted og Formål 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Stjerneparken. Stk. 2. Grundejerforeningen område er del af matr. nr. 4. a.

Læs mere

VEDTÆGTER GRUNDEJERFORENINGEN WEGENERSMINDE

VEDTÆGTER GRUNDEJERFORENINGEN WEGENERSMINDE VEDTÆGTER GRUNDEJERFORENINGEN WEGENERSMINDE Navn og hjemsted: 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Wegenersminde. Foreningens hjemsted er Holbæk Kommune. Foreningens formål: Stk. 1: 2 Grundejerforeningens

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen xx

Vedtægter for grundejerforeningen xx Vedtægter for grundejerforeningen xx Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3-5 Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 6-7 Kap. 4 Medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for Vejlaug GRØFTEKANTEN. 1. Navn og hjemsted:

Vedtægter for Vejlaug GRØFTEKANTEN. 1. Navn og hjemsted: Vedtægter for Vejlaug GRØFTEKANTEN Vejlaugets navn er Grøftekanten. 1. Navn og hjemsted: Dets hjemsted er Odsherred Kommune. Vejlaugets adresse er den til enhver tid siddende formands bopælsadresse, der

Læs mere

V E D T Æ G T E R for Grundejerforeningen Haraldsted Sø

V E D T Æ G T E R for Grundejerforeningen Haraldsted Sø V E D T Æ G T E R for Grundejerforeningen Haraldsted Sø Kap. 1. Grundejerforeningens navn og hjemsted Grundejerforeningens navn er Grundejerforeningen Haraldsted Sø. 1 2 Grundejerforeningens hjemsted er

Læs mere

Vedtægter for Ejerforeningen Sundby Overdrev 1. Foreningens navn, hjemsted, formål, medlemskab og hæftelse Stk. 1. Foreningens navn er Ejerforeningen Sundby Overdrev, og dens hjemsted er Københavns Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FREDE JUELS VEJS GRUNDEJERFORENING. 1. Indledning, formål, medlemskab.

VEDTÆGTER FOR FREDE JUELS VEJS GRUNDEJERFORENING. 1. Indledning, formål, medlemskab. 1. Indledning, formål, medlemskab. Indledning, formål, medlemskab og hæftelse. Nærværende vedtægt, som er tinglyst på samtlige ejendomme i udstykningen Frede Juels Vej, Sønderby, Hedensted kommune, regulerer

Læs mere

Grundejerforeningen Højager, Ringvejen og Hvesager

Grundejerforeningen Højager, Ringvejen og Hvesager Vedtægter for "Grundejerforeningen Højager, Ringvejen og Hvesager. Vedtaget på generalforsamlingen 25. Oktober 2013 l Foreningens navn er "Grundejerforeningen Højager, Ringvejen og Hvesager". Stiftelsen

Læs mere

Vedtægter. Venø Bugt

Vedtægter. Venø Bugt Vedtægter for Grundejerforeningen Venø Bugt Handbjerg. Udarbejdet af Advokatkontoret, Nørre Snede. Godkendt af byrådet i Vinderup den 2. marts 1978 Vedtaget på stiftende generalforsamling d. 16. sept.

Læs mere

VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Ellebæk Parkvej 2 152

VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Ellebæk Parkvej 2 152 VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Ellebæk Parkvej 2 152 Grundejerforeningen Ellebæk Parkvej 2-152 8520 Lystrup 1. Foreningens navn og hjemsted. Foreningens navn er grundejerforeningen Ellebæk Parkvej 2

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Højene

Vedtægter for Grundejerforeningen Højene Vedtægter for 1. Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er 2 Foreningens hjemsted er Vejen Kommune 2. Foreningens område og medlemskreds 3 Stk. 1. Foreningens geografiske område er identisk med

Læs mere

VEDTÆGTER. for GRUNDEJERFORENINGEN ØRNENE

VEDTÆGTER. for GRUNDEJERFORENINGEN ØRNENE 1 fast afgift: 1.400,00 Ejerlav: Egense By, Mou Sogn Anmelder: Matr.nr.: *, *, * ADVOKATFIRMAET Beliggenhed: Kystvej 10 B, Skovvej 2, Egense, ABEL OG SKOVGÅRD LARSEN 9280 Storvorde Sønder Allé 9 8000 Århus

Læs mere

Bekendtgørelse om normalvedtægt for ejerforeninger

Bekendtgørelse om normalvedtægt for ejerforeninger Bekendtgørelse om normalvedtægt for ejerforeninger I medfør af 7 i lov om ejerlejligheder, jf. lovbekendtgørelse nr. 647 af 25. juli 1995, som senest ændret ved 2 i lov nr. 485 af 9. juni 2004, fastsættes

Læs mere

V E D T Æ G T E R 1. NAVN, TOMSTED, FORMÅL OG PROCES. 1.2. Ejerforeningens hjemsted er Århus kommune.

V E D T Æ G T E R 1. NAVN, TOMSTED, FORMÅL OG PROCES. 1.2. Ejerforeningens hjemsted er Århus kommune. V E D T Æ G T E R 1. NAVN, TOMSTED, FORMÅL OG PROCES 1.1. Ejerforeningens navn er "Ejerforeningen Hasle Torv". 1.2. Ejerforeningens hjemsted er Århus kommune. 1.3. Ejerforeningens formål er at administrere

Læs mere

VEDTÆGTER FOR "GOLFVÆNGET'S GRUNDEJERFORENING"

VEDTÆGTER FOR GOLFVÆNGET'S GRUNDEJERFORENING VEDTÆGTER FOR "GOLFVÆNGET'S GRUNDEJERFORENING" Gældende fra år 2012 1 Foreningens navn er Golfvænget's Grundejerforening", og dens hjemsted er den til enhver tid siddende formands bopæl i Golfvængets område.

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Gormsvænget. 2. Foreningens hjemsted er Lejre Kommune under Retten i Roskilde, der er foreningens værneting.

Vedtægter for Grundejerforeningen Gormsvænget. 2. Foreningens hjemsted er Lejre Kommune under Retten i Roskilde, der er foreningens værneting. Kap. 1. Foreningens navn og hjemsted. Vedtægter for Grundejerforeningen Gormsvænget 1. Foreningens navn er "Grundejerforeningen Gormsvænget". 2. Foreningens hjemsted er Lejre Kommune under Retten i Roskilde,

Læs mere

VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Aaben-en-Thor. 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Aaben-en-Thor. Foreningens hjemsted er Silkeborg Kommune.

VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Aaben-en-Thor. 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Aaben-en-Thor. Foreningens hjemsted er Silkeborg Kommune. VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Aaben-en-Thor 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Aaben-en-Thor. Foreningens hjemsted er Silkeborg Kommune. 2. Foreningens formål er at varetage grundejernes nuværende

Læs mere

BB-ANTENNELAUG. Antennelaugets medlemmer.2. Antennelaugets ledelse.3. Bestyrelsen...6. Medlemmernes betalingsforpligtelser..7

BB-ANTENNELAUG. Antennelaugets medlemmer.2. Antennelaugets ledelse.3. Bestyrelsen...6. Medlemmernes betalingsforpligtelser..7 BB-ANTENNELAUG Indhold Navn, hjemsted og formål 2 Antennelaugets medlemmer.2 Antennelaugets ledelse.3 Bestyrelsen...6 Medlemmernes betalingsforpligtelser..7 Tegningsret, kapital og hæftelsesforhold.8 Tinglysning

Læs mere

Stk. 2 Brønderslev Kommune kan bestemme, at foreningen skal optage medlemmer fra tilgrænsende områder.

Stk. 2 Brønderslev Kommune kan bestemme, at foreningen skal optage medlemmer fra tilgrænsende områder. Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3-5 Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 6-7 Kap. 4 Medlemmernes forhold til foreningen 8-12 Kap.

Læs mere

1 Navn, hjemsted og tilsyn stk. 1 Den Selvejende Institutions navn er Aarhus Scenekunstcenter (Institutionen).

1 Navn, hjemsted og tilsyn stk. 1 Den Selvejende Institutions navn er Aarhus Scenekunstcenter (Institutionen). Vedtægter for Den Selvejende Institution, Aarhus Scenekunstcenter 1 Navn, hjemsted og tilsyn Den Selvejende Institutions navn er Aarhus Scenekunstcenter (Institutionen). Institutionen er stiftet af Aarhus

Læs mere

S A M E J E O V E R E N S K O M S T

S A M E J E O V E R E N S K O M S T Følgende er et eksempel på en aftale om sameje af en grund på hvilken senere ønskes opført en bolig. Eksemplet er ikke udtømmende og bør tilpasses den konkrete situation med professionel bistand. S A M

Læs mere

Vedtægter for. Grundejerforeningen. Tranegaarden

Vedtægter for. Grundejerforeningen. Tranegaarden Vedtægter for Grundejerforeningen Tranegaarden Navn/hjemsted og formål 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Tranegaarden 2 Foreningens hjemsted er Hjørring kommune under Hjørring ret, der er foreningens

Læs mere

Vedtægter for Blovstrød Vandværk

Vedtægter for Blovstrød Vandværk Vedtægter for Blovstrød Vandværk 1 Selskabet, der er stiftet den 15. juni 1914, er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er: Blovstrød Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Allerød Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN SOMMERHUSBYEN HOUSTRUP

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN SOMMERHUSBYEN HOUSTRUP VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN SOMMERHUSBYEN HOUSTRUP Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1. Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 2. Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 3.

Læs mere

Vedtægter. Vedtægter for Grundejerforeningen Vestervangens Parkbebyggelse

Vedtægter. Vedtægter for Grundejerforeningen Vestervangens Parkbebyggelse Vedtægter for Grundejerforeningen Vestervangens Parkbebyggelse 1 Navn og hjemsted Grundejerforeningens navn er: Grundejerforeningen Vestervangens Parkbebyggelse. Dens hjemsted er: Randers Kommune. 2 Formål

Læs mere

Bekendtgørelse om normalvedtægt for ejerforeninger

Bekendtgørelse om normalvedtægt for ejerforeninger Bekendtgørelse om normalvedtægt for ejerforeninger I medfør af 7 i lov om ejerlejligheder, jf. lovbekendtgørelse nr. 647 af 25. juli 1995, som senest ændret ved 2 i lov nr. 485 af 9. juni 2004, fastsættes

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN SOMMERS HAVE

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN SOMMERS HAVE Matr.nr.: Del nr. af matr.nr. 9 qv, 9 ae, 9 aq, 9 cb, 9 d, 9 ol Skævinge By, Skævinge. Beliggende: Kaj Sommers Vej 3320 Skævinge Anmelder: Advokat Heidi Ø. Skovgaard Østbanegade 55 2100 København Ø Tlf.nr.

Læs mere

3 Foreningens geografiske område er identisk med området omfattet af lokalplan nr. XX.

3 Foreningens geografiske område er identisk med området omfattet af lokalplan nr. XX. Vedtægter for grundejerforeningen xx Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3-5 Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 6-7 Kap. 4 Medlemmernes

Læs mere

NAVN HJEMSTED OG FORMÅL

NAVN HJEMSTED OG FORMÅL Indholdsfortegnelse NAVN HJEMSTED OG FORMÅL... 1 MEDLEMMERNE OG DISSES FORHOLD TIL FORENINGEN... 1 GENERALFORSAMLINGEN... 3 Bestyrelsen..4 REVISOR OG REGNSKAB... 5 SÆRLIGE BESTEMMELSER... 6 GODKENDELSEER

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HJORTDAL VANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR HJORTDAL VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR HJORTDAL VANDVÆRK 1 Navn og hjemsted Selskabet er et andelsselskab hvis navn er Hjortdal Vandværk. Selskabet har hjemsted i Jammerbugt Kommune. 2 Formål Selskabets formål er i overensstemmelse

Læs mere

Vedtægter for foreningen DALEN

Vedtægter for foreningen DALEN Vedtægter for foreningen DALEN 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er Dalen. Foreningens hjemsted er Helsingør Kommune. Foreningens formål er: At arbejde for gennemførelse af bofællesskabet

Læs mere

Grundejerforeningsvedtægter.

Grundejerforeningsvedtægter. Grundejerforeningsvedtægter. I medfør af den for Helsingør kommune gældende lokalplan nr. 1.88 for Boligbebyggelse på en del af Kjeldsbjerggårds jorder samt i henhold til deklaration tinglyst d. 22.06

Læs mere

Foreningens navn er "HAVEBYEN PRÆSTEVANGEN". Dens hjemsted er Københavns Kommune.

Foreningens navn er HAVEBYEN PRÆSTEVANGEN. Dens hjemsted er Københavns Kommune. LOVE FOR HAVEBYEN PRÆSTEVANGEN Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er "HAVEBYEN PRÆSTEVANGEN". Dens hjemsted er Københavns Kommune. Formål 2 Foreningens formål er, at virke som grundejerforening i det

Læs mere

Vedtægter. Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017

Vedtægter. Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017 Vedtægter Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er NIBE Elforsynings Fond og juridisk er den en

Læs mere

Vedtægter for Understed Vandværk I/S

Vedtægter for Understed Vandværk I/S Vedtægter for Understed Vandværk I/S Navn og hjemsted 1 Selskabet er et interessentskab, hvis navn er Understed Vandværk. Selskabet har hjemsted Sæby Kommune. Formål 2 Selskabets formål er i overensstemmelse

Læs mere

Standardvedtægter andelsselskab

Standardvedtægter andelsselskab Standardvedtægter andelsselskab Vedtægter for 1 Selskabet, der er stiftet den, er et andelsselskab, hvis navn er Selskabet har hjemsted i Kommune. 2 Formål Selskabets formål er i overensstemmelse med den

Læs mere

V E D T Æ G T E R. Artikel 1. Navn, område og hjemsted

V E D T Æ G T E R. Artikel 1. Navn, område og hjemsted V E D T Æ G T E R Artikel 1 Navn, område og hjemsted 1. Grundejerforeningens navn er Nørgård Koloniens Grundejerforening. 2. Dens område er ejendommene beliggende indenfor det område, som er skitseret/afgrænset

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ØSTER LINDET VANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR ØSTER LINDET VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR ØSTER LINDET VANDVÆRK Selskabet, der er stiftet den 22. november 1938, er et andelsselskab, hvis navn er Øster lindet Vandværk. Selskabet har hjemsted i Vejen Kommune. 1 formål 2 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER for "HJARNØ FÆRGEFART"

VEDTÆGTER for HJARNØ FÆRGEFART Vedtægterne er gældende fra 1. januar 2018. VEDTÆGTER for "HJARNØ FÆRGEFART" 1 "Hjarnø Færgefart" er en selvejende institution, d e r er oprettet m e d d e t formål at varetage søtransporten mellem Hjarnø

Læs mere

FORSLAG TIL. Vedtægter for Grundejerforeningen Vej 15, Vig Lyng. Navn og hjemsted

FORSLAG TIL. Vedtægter for Grundejerforeningen Vej 15, Vig Lyng. Navn og hjemsted FORSLAG TIL Vedtægter for Grundejerforeningen Vej 15, Vig Lyng Navn og hjemsted Foreningens navn er Grundejerforeningen Vej 15, Vig Lyng (CVR. nr. 36102330) og dens hjemsted er Odsherred Kommune. Foreningens

Læs mere

V E D T Æ G T E R. BAUNEHØJ VANDVÆRK A.m.b.A.

V E D T Æ G T E R. BAUNEHØJ VANDVÆRK A.m.b.A. 241006 V E D T Æ G T E R FOR BAUNEHØJ VANDVÆRK A.m.b.A. 1. Navn og hjemsted 1. 1.1. Selskabets navn er Baunehøj Vandværk A.m.b.A. 1.2 Selskabets hjemsted er Helsinge Kommune, under sammenlægning til Gribskov

Læs mere

v E D T Æ G T ]j]lrfnal 03SOJ7 06 0001.2101 21.12.2001 TI 1.-IOOtOO f

v E D T Æ G T ]j]lrfnal 03SOJ7 06 0001.2101 21.12.2001 TI 1.-IOOtOO f NIELSEN.THOMSEN AO\IOICAHR Matr.nr. Beliggende: 945 Østervold Kvarter Ejerlejlighederne 1-42 Dampfærgevej 24 A-C 2100 København Ø Anmelder: Advokat Allan Thomsen Østbanegade 55 2100 København Ø Tlf. 3544

Læs mere

Vedtægter for for Grundejerforeningen Skovgårdsparken Slots Bjergby (Vedtaget 2011).

Vedtægter for for Grundejerforeningen Skovgårdsparken Slots Bjergby (Vedtaget 2011). Vedtægter Vedtægter for for Grundejerforeningen Skovgårdsparken Slots Bjergby (Vedtaget 2011). 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Skovgårdsparken, Slots Bjergby 2 Foreningens hjemsted er Slagelse

Læs mere

Samordningsaftale for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S

Samordningsaftale for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S Samordningsaftale for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S 1 Navn og hjemsted Interessentskabets navn er Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S (herefter benævnt interessentskabet ). Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme

Læs mere

Vedtægter Grundejerforeningen Klokkergården

Vedtægter Grundejerforeningen Klokkergården Vedtægter: Vedtægter for Grundejerforeningen Klokkergården. 1 Navn Foreningens navn er Grundejerforeningen Klokkergården. Foreningen har hjemsted i Sorø Kommune. Foreningen omfatter ejere af de inden for

Læs mere

Vedtægter for. Grundejerforeningen Norddal omfattende Mellemager, Hallingager, Grøftager og Dalager i Faaborg Midtfyn Kommune

Vedtægter for. Grundejerforeningen Norddal omfattende Mellemager, Hallingager, Grøftager og Dalager i Faaborg Midtfyn Kommune Vedtægter for Grundejerforeningen Norddal omfattende Mellemager, Hallingager, Grøftager og Dalager i Faaborg Midtfyn Kommune Vedtægter for Gr undejerforeningen Norddal omfattende Mellemager, Hallingager,

Læs mere

6. Finansiering og administration af de til foreningen henlagte opgaver skal alene ske ved opkrævning hos de enkelte medlemmer.

6. Finansiering og administration af de til foreningen henlagte opgaver skal alene ske ved opkrævning hos de enkelte medlemmer. Kapitel 1. Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Vibekevang. 2. Foreningens hjemsted er Københavns kommune. Københavns Byret er foreningens værneting. Kapitel 2. Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN NORDMARKSVÆNGE

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN NORDMARKSVÆNGE VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN NORDMARKSVÆNGE (Stiftet d. 19. januar 2000) Vedtægterne er ændret: 28. februar 2001, 2. oktober 2002, 17. februar 2004 og 20. marts 2012. KAP. 1. FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED.

Læs mere

Grundejerforeningen Krybily Vest

Grundejerforeningen Krybily Vest NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Krybily Vest Foreningens hjemsted er Fredericia Kommune under Fredericia Ret, der er foreningens værneting. 2 Grundejerforeningens formål

Læs mere

Vedtægter for Kongeåparkens Grundejerforening

Vedtægter for Kongeåparkens Grundejerforening Vedtægter for Kongeåparkens Grundejerforening 1 Foreningens navn er Kongeåparkens Grundejerforening. Dens hjemsted er ejendomme på Kongeåparken, 6580 Vamdrup. Medlemskab er pligtigt for samtlige grundejere

Læs mere

Vedtægter for Ans Vandværk a.m.b.a.

Vedtægter for Ans Vandværk a.m.b.a. Vedtægter for Ans Vandværk a.m.b.a. 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er: Ans Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Ans By, Silkeborg Kommune. 2 Formål Selskabets formål

Læs mere