REFERAT AF KTO S 19. ORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 16. DECEMBER 2004

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT AF KTO S 19. ORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 16. DECEMBER 2004"

Transkript

1 - 1 - REFERAT AF KTO S 19. ORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 16. DECEMBER Mødets åbning, herunder valg af dirigent Formanden bød velkommen til KTO s repræsentantskabsmøde. Formanden foreslog på bestyrelsens vegne valg af Peter Asboe, DKK, til dirigent. Der var ikke andre kandidater, og Peter Asboe valgtes til dirigent. Dirigenten takkede for valget og konstaterede, at repræsentantskabsmødet i henhold til vedtægternes 4 var rettidigt indkaldt. Dirigenten konstaterede ved opråb af medlemsorganisationernes navne, at mødet, jf. vedtægternes 5, var beslutningsdygtigt. Følgende organisationer var ikke til stede: Blik- og Rørarbejderforbundet i Danmark, Dansk El-forbund, Dansk Frisør- og Kosmetikerforbund, Dansk Jernbaneforbund, Dansk Kor Forbund, Dansk Musiker Forbund, Dansk Navigatørforening, Danske Skov- og Landskabsingeniører, Foreningen af Havnefogeder i Danmark, Maskinmestrenes Forening, Teaterteknikerforbundet. Endelig konstaterede dirigenten, at der ingen bemærkninger var til dagsordenen for mødet. 2. Bestyrelsens beretning Dennis Kristensen forelagde følgende mundtlige beretning: Reformernes tid

2 - 2 - Hvad har vi lært af de netop afsluttede overenskomstforhandlinger, og hvilke udfordringer stiller den netop nye vedtagne strukturreform os overfor? Hvis jeg skulle holde talen om 3 måneder ville disse spørgsmål være et hovedtema. I øjeblikket er vi alle sammen begravet i overenskomstforhandlingerne og i de mange lovforslag om strukturreformen. I den situation kan det være vanskeligt at se skoven for bare træer. Når jeg alligevel vil trække et par udfordringer frem om fremtiden, som ligger lige foran os, er det for at pege på, at reformernes tid ikke er afgrænset til de opgaver vi står med pt., men at tiden med reformer også rækker videre, og vil påvirke vores opgaver i fagbevægelsen i de kommende år. Hvad vil jeg så gerne kunne sige om 3 måneder? Ja, vi snød først og fremmest eksperternes forudsigelser vi sluttede nemlig ikke i forligsen. I stedet indgik vi et forlig. Vi lærte bl.a.: At vi kan undgå forligsen, hvis vi vil! At vores gamle tradition med at indgå delforlig klart har en positiv virkning i forhandlingerne. At KTO s delforlig virkede som en katalysator i organisationernes forhandlinger. At det er en fordel, at vi er enige om en klar prioritering af vores krav. Vi havde denne gang opstillet færre og betydningsfulde krav. Vi havde ikke revl og krat med. At vi kunne bruge KTO s styrke til at få de sidste par organisationsaftaler i hus. Der var ingen organisation, der blev efterladt på perronen. At de enkelte organisationer i højere grad end tidligere kan se sig selv i forliget. At der med den omvendte model er fundet en bedre og mere konstruktiv balance mellem KTO-forhandlingerne og organisationsforhandlingerne. Men vi lærte også: At større lovgivningsmæssige initiativer midt i overenskomstforhandlingerne ikke virker fremmende for forhandlingerne. Tværtimod bragte regeringens lovforslag om strukturreformen meget støj og usikkerhed ind i forhandlingerne. En forhandlingsmæssig løsning blev derfor ligeså svær, som vi forventede. Men vi kom i hus, selvom der fortsat udestår mange udfordringer. At de stramme budgetter i kommuner og amter volder mange problemer i forhandlingerne. Vi skabte i fællesskab nogle acceptable rammer, men jeg må også erkende, at det selvfølgelig stadig gør ondt, og her er der fortsat et problem.

3 - 3 - At arbejdsgiverne efter et meget hårdt pres, fandt frem til flere lønmodeller. I alt er der aftalt 5 forskellige lønmodeller, der spænder fra næsten udelukkende central løndannelse til meget decentral løndannelse. I forhold til strukturreformen lærte vi: At et vedholdende pres på regeringen fik den til at holde, noget af det den lovede sådan da! At KTO, som fællesorgan for ansatte i amter og kommuner, blev hørt, og havde indflydelse på, hvorledes lovgivningen om strukturreformen kom til at se ud. At strukturreformen har betydet, at der i organisationerne blev skabt fornyet opmærksomhed om de klassiske opgaver nemlig sikringen af medlemmernes løn- og ansættelsesvilkår. Ønsketænkning er der måske nogen nede i salen, der tænker. Måske, men for mig at se er der ikke tvivl om, at de spor der sættes i forbindelse med overenskomstforhandlingerne og strukturreformen, vil komme til at påvirke såvel organiseringen som opgaverne i fagbevægelsen på det kommunale område i de kommende år. Derfor vil jeg nu - hvor vi alle er dybt begravede i lønmodeller, reallønsgaranti, strukturkrav og en hel masse andet overenskomststof tillade mig at løfte blikket og se OK-05 i et lidt større perspektiv. Jeg vil stille nogle spørgsmål, som vi kommer til at overveje efter OK-05. Men vi skal være opmærksomme på, at på nogle områder vil det vi gør ved OK-05, være med til at forme svarene. Med reformen vil vi få større aktører lokalt på arbejdsgiversiden og måske også centralt. Vil der dukke nye konstellationer op? Kommer vi til at se de første aftaler direkte mellem store kommuner eller regioner og forbundene? Nej, det kan vi næppe forestille os - lige nu. Og hvad bliver KTO s rolle? Bliver KTO s rolle, at være en murbrækker for organisationsforhandlinger? Eller en aktør der sætter spotlight på få vigtige temaer ved en overenskomstfornyelse, som denne gang, fx ligestilling og strukturreform? Skal KTO s indflydelse og arbejde i forbindelse med strukturreformen også anvendes på andre områder, hvor bl.a. vilkårene for de ansatte i amter og kommuner berøres? Får hovedorganisationerne mulighed for, ved trepartsforhandlinger, at sætte nogle positive spor for vores næste overenskomstforhandling i forhold til uddannelsesområdet? Hvis vi får 5 lønmodeller, er det så startskuddet til en langt større grad af fælles overenskomstog aftalestof på tværs af organisationerne, end vi nogensinde tidligere har set? Det tror jeg, at det er.

4 - 4 - Og vil det betyde, at medlemmerne i højere grad vil få lov til at vælge mellem organisationerne, sådan som vi allerede har set på AC-området? Og valgfrihed, vil det også medføre valgfrihed indenfor overenskomsterne, udover de muligheder som fx feriefridagene allerede giver i dag? Og hvad med de nye lønmodeller? Bliver det så i højere grad en hovedopgave for organisationerne, at have fokus på de lokale/decentrale forhandlinger? Og i givet fald, hvordan sikrer vi, at vi kan imødekomme dette behov? En besvarelse af disse spørgsmål er måske også en del af løsningen på fagbevægelsens akilleshæl nemlig de vigende medlemstal, som nogle af os oplever. Fagbevægelsens udfordring er at skabe rum for den ansattes indflydelse på egen arbejdssituation. Men på en måde så fællesskabets interesser ikke smides over bord. Mange dilemmaer og problemer tegner sig her. Et eksempel er fx arbejdsgivernes ønske om forenkling gennem standardisering. Fremtidens medlemmer vil ikke nødvendigvis købe hele butikken. De sætter spørgsmålstegn ved nogle af varerne på hylderne, mens de efterspørger andre. Vi ved fra personalepolitiske undersøgelser og andet, at nogle af de varer medlemmerne efterspørger og som har en betydelig værdi ude på arbejdspladserne, er mulighederne for fx personlig og faglig udvikling, et godt arbejdsmiljø, god ledelse og for indflydelse på egen arbejdstid. Jeg tror det er meget vigtigt, at fagbevægelsen også her bliver en synlig aktør. Ja, der er masser af spørgsmål. Og muligheder. Lad os sammen finde svarene - efter OK-05. Reformerne er først lige begyndt! Jeg vil nu vende mig mod den aktuelle situation og kommentere de igangværende overenskomstforhandlinger og strukturreformen. OK-05 Den omvendte forhandlingsmodel Den omvendte forhandlingsmodel er vores egen reform af forhandlingsformen på det kommunale og amtskommunale arbejdsmarked. En formand fra en organisation i KTO har meget rammende kaldt de igangværende overenskomstforhandlinger en overenskomst til reform.

5 - 5 - Fra organisationernes side har vi måtte konstatere, at det gamle mere centralistiske forhandlingssystem, med generelle og ensartede løsninger på tværs af de mange faggrupper i amter og kommuner, ikke passer til morgendagens udfordringer. Morgendagens udfordringer forudsætter, at der udvikles mere skræddersyede modeller på en lang række områder - vilkårene og ønskerne er forskellige for en kontorchef, en social- og sundhedsmedhjælper og en lærer. Fra KTO s side lægger vi afgørende vægt på, at den nye forhandlingsmodel bliver en succes. Delforlig Første skridt i den retning blev taget på vores første forhandlingsmøde den 3. december Her indgik vi - til de flestes overraskelse - et delforlig om det første år. Overraskende, fordi, der ikke er tradition for et delforlig på det første forhandlingsmøde, og overraskende fordi en række forskere og andre kommentatorer har haft meget travlt med at forudsige, at vores forhandlinger er på vej i forligsen allerede inden de er begyndt. Selvfølgelig havde jeg gerne set, at der var flere penge til det første år, så der også kunne blive plads til yderligere forbedringer ved organisationsforhandlingerne. Men vi må konstatere at de meget snævre rammer for økonomien, som er aftalt i økonomiaftalerne mellem regeringen og de kommunale arbejdsgiverparter, giver begrænsede manøvremuligheder. Med delforliget fik vi dog et forlig for det første år, som er det bedste siden Med delforliget er vi gået helt op til kommunernes og amternes budgetloft, og vi har endda haft held til at bryde det en lille bitte smule. Med delforliget har KTO også klart tilkendegivet, at vi går efter forlig og ikke forligs. Delforliget var også et klart signal til organisationsforhandlingerne. Det er mit håb, at delforliget kan være med til at sætte fart i organisationernes forhandlinger, så der nu bliver tale om reelle forhandlinger, der rykker. Så alt i alt - og med aftalen om pension i den ulønnede del af barselsorloven - synes jeg, at vi er kommet meget flot fra start. Vi har taget et første skridt mod et samlet forlig. Men der er fortsat lang vej til mål. Der skal først og fremmest aftales nogle forskellige lønmodeller mellem de enkelte organisationer og arbejdsgiverne, og samtidig skal KTO være med til at sikre de ansattes realløn.

6 - 6 - For KTO er det vigtigt, at der ved organisationernes borde aftales flere lønmodeller og her har jeg allerede sagt til arbejdsgiverparterne, at 2 ikke er flertalsform i denne sammenhæng. På det ekstraordinære repræsentantskabsmøde i oktober måned gennemgik jeg mere udførligt vores krav. Jeg præciserede her, at hovedvægten i KTO s krav er: Sikring af reallønnen Forbedring af ligestillingen Bedre vilkår for tillidsrepræsentanterne, og Krav i forbindelse med strukturreformen. I tilknytning hertil vil jeg knytte et par bemærkninger til de nye skøn for lønudviklingen på det private arbejdsmarked og det nye skøn for stigningen i forbrugerpriserne i de kommende år. Jeg vil også uddybe KTO s krav i forbindelse med strukturreformen. Nye skøn for lønudviklingen på det private arbejdsmarked mv. Vores hovedkrav er, at de generelle lønstigninger, incl. udmøntningen fra reguleringsordningen, skal sikre reallønnen. Inflationsskønnet ifølge Det Økonomiske Råd er i ,1%, i ,7% og 2007 også 1,7% hvis vi får brug for det år. I alt er inflationsskønnet steget til ca. 5,6% i løbet af 3 år, og 3,8% i løbet af 2 år. Samtidig er Finansministeriet kommet med et nyt lidt lavere skøn for lønudviklingen på det private arbejdsmarked for 2005 og et lidt højere for Lønskønnet i 2005 er på 3,6 % og i 2006 på 3,9 %. Skønnene vil naturligvis kunne få indflydelse på det samlede økonomiske råderum i forhandlingerne, herunder navnlig på vægtningen mellem KTO s forhandlinger og organisationernes forhandlinger. Den faktiske lønudvikling på det private arbejdsmarked har desværre også en umiddelbar konsekvens i forhold til reguleringsordningen i vores første aftaleår, hvor vi ved en uændret videreførelse, for første gang nogensinde, risikerer at få en negativ udmøntning. Desværre kan den negative udmøntning ikke tilskrives, at der nu for alvor er kommet gang i lønudviklingen i amter og kommuner. Parterne har dog endnu ikke taget stilling til en reguleringsordning i den kommende overenskomstperiode. Det har vi til gode at aftale. Jeg vil godt love, at det ene trin vi har aftalt i første aftaleår, ikke skal reduceres til noget mindre reguleringsordning eller ej.

7 - 7 - Jeg er blevet belært om, at en hovedforhandler ikke skal garantere alt muligt, før vi afslutter KTO-forhandlingerne den 18. februar, men det gør jeg altså alligevel. Men der er ingen tvivl om, at reguleringsordningen vil blive en meget vigtig omdrejningsfaktor, når et forlig skal strikkes sammen. Strukturreformen Vi har ved OK-05 stillet krav om tryghed i forbindelse med strukturreformen. Lovgivningen i forhold til den brede struktur- og opgaveomlægning i amter og kommuner har vi i øjeblikket til høring. Regeringen har i tilknytning til hele strukturreformen klart tilkendegivet, at der ikke med reformen vil ske afskedigelser, og at evt. tilpasninger af personalet skal ske ved naturlig afgang. Ligeledes har statsministeren på talestolen i Folketinget klart tilkendegivet, at regeringen med de kommende lovforslag ikke har til hensigt at forringe de ansattes løn- og ansættelsesvilkår. Jeg vil senere i min tale vende tilbage til regeringens tilkendegivelser. Vi har overfor de kommunale arbejdsgiverparter på mødet den 3. december 2004 uddybet vores krav i forbindelse med strukturreformen, og jeg vil i det følgende kort redegøre for, hvad der ligger i kravene. Vi har præciseret, at KTO vil arbejde for, at der i lovgivningen indarbejdes lovbemærkninger om, at eventuelle personaletilpasninger sker ved naturlig afgang og ikke ved afskedigelser. Herudover har vi præciseret, at KTO s udgangspunkt er, at de kommunale arbejdsgiverparter må finansiere omstillingsomkostningerne i forbindelse med strukturreformen. For KTO ligger det ikke i kortene, at de ansatte skal finansiere de omstillingsomkostninger, der er forbundet med strukturreformen. I det lys har KTO stillet krav om det samme områdetillæg i den enkelte sammenlagte kommune, og om en tidsbegrænset aftale med attraktive rettigheder om relevante tilbud om kompetenceudvikling og seniorordninger. I det sidste krav ligger der bl.a., at der aftales seniorordninger, der kan medvirke til at fastholde medarbejdere, men der ligger også krav om fornuftige fratrædelsesordninger, som kan anvendes i forbindelse med naturlig afgang.

8 - 8 - Jeg har i den forbindelse noteret mig, at både velfærdskommissionens formand, KL og andre har udtrykt bekymring for, at de kommende ændringer, som følger af strukturreformen, kan betyde, at ældre medarbejdere vælger at sige farvel og tak. Der er derfor i den aktuelle situation god fornuft i at aftale fastholdelsesordninger. I vores krav ligger også, at personer, der som led i strukturreformen får en væsentlig forøget transport, får ret til en kompensation. En konsekvens af strukturreformen vil være, at en række ansatte skal flytte arbejdsplads. For KTO er det vigtigt, at der i forbindelse med flytningen af medarbejdere til nye arbejdspladser, inden for de sammenlagte kommuner eller regioner, tages vidtgående hensyn til de ansattes transportafstand til den nye arbejdsplads. Er dette ikke muligt, stiller KTO krav om, at der til disse ansatte ydes kompensation. Når der sker sammenlægning af kommuner og nye regioner opstår, vil det blive aktuelt at indgå nye lokale aftaler, og der vil være behov for at foretage en sammenskrivning af de forskellige lokale vilkår og personalepolitikker. Vi har derfor også et krav om, at der skal aftales procedureregler for bl.a. de sammenlagte kommuners overgang til nye lokale (forhånds)aftaler. I den forbindelse vil jeg gerne påpege et helt særligt problem. Et problem, som jeg også har rejst over for arbejdsgiverne, og som vi er nødt til at finde en løsning på. Nemlig at nogle kommuner en bloc opsiger alle ny løn aftaler med henvisning til en kommende sammenlægning med andre kommuner. Den går altså ikke. Parterne har ved en overenskomstfornyelse naturligvis nogle muligheder for at frigøre sig. Det er også set ved OK-02 og tidligere. Og det er klart, at der kan være en helt konkret begrundelse for opsigelse af lokale ny løn aftaler. Men man undergraver jo helt den løngaranti, der ligger i virksomhedsoverdragelsesloven, hvis alt bliver opsagt til den 31. december For mig at se nærmer det sig derfor en omgåelse. Og vi har derfor over for arbejdsgiverne rejst krav om, at man ikke kan opsige lokale aftaler med begrundelse i strukturreformen. OK-05 afrunding På det ekstraordinære repræsentantskabsmøde i efteråret var jeg inde på, at den nye forhandlingsmodel indebærer et længere og anderledes forhandlingsforløb.

9 - 9 - Jeg nævnte i den forbindelse også, at der som følge heraf naturligvis kan opstå situationer, hvor vi vil opleve frustration over manglende fremdrift, forskellige og modsatrettede meldinger fra med- og modparter. Jeg vil her gentage, at det i disse situationer er utroligt vigtigt, at vi har is i maven, og ikke umiddelbart lader os rive med. I disse situationer er det i allerhøjeste grad også vigtigt, at alle parter slår hørebøfferne ekstra meget ud for at kunne høre selv de mindste signaler om åbninger, og også giver sig selv mulighed for at afprøve nye veje. Med delforliget fra den 3. december 2004 er bolden nu for alvor givet op for organisationernes forhandlinger. Så min opfordring til såvel arbejdsgiverne som til organisationerne er derfor, udnyt hele banen! Tiden er ikke til spilfægteri, men til realitetsforhandlinger. Det er nu toget kører, og begge parter har et ansvar for at holde toget på skinnerne. Lovgivning om strukturreformen Der skal ikke herske tvivl om, at KTO vil arbejde konstruktivt med at sikre gennemførelsen af dette århundredes største personalepolitiske projekt strukturreformen. KTO har allerede sammen med arbejdsgiverne udarbejdet en Fælleserklæring om information, dialog, medinddragelse og tryghed i relation til strukturreformen, samt en fælleserklæring om etablering af dialogfora. Derudover er vi tæt på, at indgå en aftale om midlertidige tværgående medbestemmelsesudvalg, herunder et særligt TR-protokollat om vilkår i forbindelse med deltagelse i møder. Det ser ud til at aftalen bliver færdig inden jul, og at parterne kan underskrive aftalen i starten af januar KTO har også givet høringssvar på skatteministerens lovforslag om gennemførelse af strukturreformen på skatteområdet, og vi har pt. udkast til lovforslag i høring i forhold til den brede struktur- og opgaveomlægning i amter og kommuner. Regeringens udmeldinger KTO har med tilfredshed noteret sig regeringens udmeldinger vedrørende håndteringen af personalets forhold. I tilknytning til gennemførelsen af strukturreformen har statsministeren i Folketingets åbningsdebat sagt følgende til de offentligt ansatte: Lad mig gøre fuldstændig klart, at vi har ingen som helst, ingen som helst, intentioner om at forringe de kommunale medarbejderes lønog arbejdsvilkår. Det andet, jeg gerne vil slå fast, er, at medarbejderne følger med opgaverne; der er brug for medarbejderne, og derfor ligger der ikke i kommunalreformen noget oplæg til afskedigelser af kommunale medarbejdere. I flere forskellige sammenhænge har regeringen sagt, at reformen ikke er en spareøvelse, og at der ikke med reformen er tilsigtet, at det skal blive færre offentligt ansatte.

10 Det har ikke skortet på regeringens udmeldinger i forhold til at betrygge de offentligt ansatte. Og som offentligt ansat burde man derfor også kunne føle sig rimelig tryg i forhold til dette århundredes største personalepolitiske projekt regeringen står jo som garant for jobsikkerheden og for at løn- og ansættelsesvilkår ikke forringes. Med Vestres nye slogan til den kommende valgkamp så ved du det bliver til noget, skulle man tro, at regeringen også er parat til at sætte handling bag ordene. Men på dette område synes jeg at regeringen taler med to tunger. En pæn udgave i det offentlige rum og en mindre pæn i de fremsatte lovforslag om strukturreformen. Fra KTO s side har vi ikke forudsat, at antallet af offentligt ansatte skal være uændret før og efter gennemførelsen af kommunalreformen. Men vi har stillet krav til regeringen og Folketinget om, at eventuelle personaletilpasninger, som følger af strukturreformen bør ske ved naturlig afgang. For KTO er det vigtigt, at de ansatte i amter og kommuner ikke kommer til at føle sig som jaget vildt i den kommende tid. Medarbejdernes opbakning og positive medspil er altafgørende for om reformen kan gennemføres i praksis. Sikkerhed i ansættelsen er en vigtig forudsætning herfor. På skatteområdet har regeringen præciseret, at de tilpasninger, der vil ske i den samlede arbejdsstyrke på dette område, vil kunne gennemføres ved naturlig afgang. KTO har i sit høringssvar på skatteområdet kvitteret for den bemærkning og forudsat, at tilsagnet også kommer til at gælde ved lovgivning for den øvrige del af strukturreformen. For KTO er det derfor klart utilfredsstillende, at der ikke i de nye lovudkast for resten af strukturreformen er indføjet en tilsvarende bemærkning. Det er vigtigt, at regeringen nu tvinges til at blive klar i mæglet. Vil den - eller vil den ikke - garantere, at der ikke vil finde afskedigelser sted i forbindelse med strukturreformen også efter den 1. januar 2007? I regeringens lovforslag om strukturreformen er der heller ikke givet en sikkerhed for, at de ansatte ikke får forringet deres nuværende ansættelsesvilkår. Det er ganske enkelt ikke nok, at regeringen i den forbindelse læner sig op ad virksomhedsoverdragelsesloven. Loven sikrer kun de ansatte i perioden frem til udløbet af overenskomsten. Herefter kan den nye arbejdsgiver frigøre sig for forpligtelserne over for de overførte medarbejdere. Regeringen siger, at det problem må det danske aftalesystem tage sig af. Men det er ikke fair! Konsekvensen er, at de ansatte kommer til at betale for at undgå forringelser. Ved overenskomstforhandlingerne har de ansatte allerede betalt for de vilkår, de har i dag. Fjernes

11 de vilkår i forbindelse med overgangen til den nye arbejdsgiver, skal de ikke betale for dem en gang til. KTO har derfor foreslået, at regeringen udsteder en garanti mod forringelser. Garantien skal gælde for overenskomstansatte den dag de ikke længere er omfattet af virksomhedsoverdragelsesloven. Og for tjenestemænd må det sikres, at de ved overførsel til den statslige tjenestemandslovgivning og aftaler ikke får forringet deres vilkår det gælder fx muligheden for at afholde omsorgsdage. Regeringen skylder også her et klart svar. Vil regeringen - eller vil den ikke - sikre, at de offentligt ansattes løn- og ansættelsesvilkår ikke forringes efter udløbet af virksomhedsoverdragelsesloven? Regeringen skal presses til at besvare disse spørgsmål klart og entydigt. Under en kommende valgkamp mener jeg, at vi skal forsøge at presse regeringen maksimalt på spørgsmålet om at eventuelle tilpasninger skal ske ved naturlig afgang. Vi hører en masse om, at ansatte vil forlade den offentlige sektor i de kommende år, og derfor bliver der snarere behov for at fastholde de ansatte end at afskedige dem. Men det hjælper bare ikke hr. Jensen, der er 52 år og ansat i den administrative forvaltning på Rådhuset. Han frygter for sit job ved en kommende kommunesammenlægning, og vil gerne have en garanti mod afskedigelse her og nu. Det skyldes ikke mindst økonomien i strukturreformen. I strukturreformudspillet er der alene lagt op til, at de merudgifter kommunerne har til fx flytning og edb, kan finansieres via en låneordning. Ligeledes er der lagt op til, at arbejdsgiverne selv må betale for den fornødne kompetenceudvikling af medarbejdere, der skal til at varetage nye opgaver. Det er bare ikke nok! Realiteten i amter og kommuner er jo, at såfremt der ikke afsættes ekstra penge, vil kommunerne og de nye regioner skulle dække ekstra udgifter gennem rationaliseringer og effektiviseringer, og det vil gå ud over både den offentlige service og vores medlemmers arbejdsvilkår. KTO vil som nævnt, løbende presse regeringen til at give nogle tydelige svar på vores spørgsmål. Det er klart, at KTO s hovedopgaver i 2004 har været den omvendte forhandlingsmodel, OK-05 og strukturreformen. Derfor har jeg også valgt, at bruge hovedparten af min tale i dag på disse emner. Men KTO har også markeret sig på andre områder i 2004, fx

12 EU-området, hvor der pt. arbejdes med implementering af flere direktiver, det personalepolitiske område, hvor KTO og arbejdsgiverne stod for Den Personalepolitiske Messe med over deltagere, implementering af rammeaftalen om decentrale arbejdstidsaftaler, og ledelse. Jeg vil her nøjes med at komme nærmere ind på ledelse. Resten kan I læse om i den skriftlige beretning. Ledelse Inden for ledelses-området er der sket en hel del i løbet af det forgangne år. Det der er sket, er alt sammen, efter min opfattelse, godt for KTO. Det er godt, selvom man kan sige, at en del handler om udvikling, og en del handler om afvikling! Lad mig starte med at sige lidt om udviklingsdelen. KTO og de (amts)kommunale arbejdsgivere lancerede i juni måned en ny hjemmeside for ledere i amter og kommuner. Adressen er Med lederweb.dk har KTO s medlemsorganisationer fået en vigtig platform til løbende at synliggøre og formidle deres arbejde med ledelsesudvikling. Lederweb.dk har pt. over 1000 besøgende hver dag. Det er ganske enkelt et godt udstillingsvindue ikke mindst i forhold til de store udfordringer strukturreformen stiller de kommunale ledere overfor. En anden nyskabelse inden for lederområdet er Væksthus for ledelse. Med etableringen af Væksthus for ledelse har vi sammen med KL fået lagt rammerne for den fælles indsats omkring lederudvikling. Væksthuset ledes af en bestyrelse, som består af repræsentanter fra KL, de kommunale chefforeninger og KTO. Jeg kan i den forbindelse fortælle, at Kommunaldirektørforeningen har meddelt, at de fremover vil lægge deres kræfter på området i Væksthus for ledelse. I tilknytning til bestyrelsen for Væksthus for ledelse er der nedsat tre væksthuse for henholdsvis topchefer, chefer og institutionsledere, hvis opgave er at igangsætte konkrete forsøgs- og udviklingsprojekter. Det bliver spændende at se, hvad der kommer ud af dette arbejde i de kommende år. I forhold til fremtiden tror jeg, at indsatsen på lederområdet bliver styrket yderligere både i den enkelte organisation og i KTO. Jeg forestiller mig, at forhandlingsudvalget og bestyrelsen i løbet af næste år skal drøfte om vi udover de initiativer vi allerede har taget hver for sig og sammen kan iværksætte yderligere initiativer med henblik på, at samle lederne inden for kommuner og amter endnu mere end vi allerede har gjort.

13 Det var lidt om udviklingsdelen! Afviklingsdelen handler om Ledernes Hovedorganisation. Nogle vil sikkert mene, at det er en meget direkte måde, at sige tingene på! Måske alt for direkte! Men jeg mener at tiden er kommet, hvor KTO og Ledernes Hovedorganisation enten må stå sammen eller skilles. KTO kan ikke, og vil ikke acceptere, at Ledernes Hovedorganisation igennem en længere årrække har voldt forhandlingsfællesskabet problemer. Ledernes Hovedorganisation fører i mine øjne - fortsat aggressive kampagner for at hverve medlemmer inden for de øvrige KTO-organisationers område både i de landsdækkende medier og på deres hjemmeside. Ved OK-02 opstod problemstillingen omkring konflikt, da Ledernes Hovedorganisation tilkendegav, at man af principielle grunde ikke ønskede at varsle strejke for sine medlemmer. Og nu igen ved OK-05 har Ledernes Hovedorganisation, som bekendt, meddelt KTO, at de fortsat ikke ønsker at varsle strejke for deres medlemmer, selvom det klart er en forudsætning for at tiltræde KTO s forhandlingsaftale ved OK-05. I KTO s forhandlingsudvalg, er vi på baggrund af dette historiske forløb, nået til den konklusion, at Ledernes Hovedorganisation og KTO har fjernet sig så meget fra hinanden, at det er bedst, at vi forbereder os på at afvikle samarbejdet. Og gerne i god ro og orden. Vi har allerede meddelt Ledernes Hovedorganisation, at de i løbet af det næste års tid må forberede sig på, ikke fremover at være omfattet af KTO s generelle forhandlinger. Det bliver tilfældet, hvis den omvendte model med tilhørende forhandlingsaftale er en model, vi vil anvende fremover. Samarbejdet i forhandlingsudvalget Inden jeg slutter, vil jeg godt sige tak til forhandlingsudvalget for et godt og konstruktivt samarbejde. Jeg mener, at alle i forhandlingsudvalget har vist, at de kan håndtere balancen mellem organisationsinteresser og det bredere perspektiv, som arbejdet i forhandlingsudvalget handler om. Forhandlingsudvalget har allerede bevist, at vi går efter resultaterne, og at viljen til at opnå konsensus er til stede. Vi beviste det ved at indgå et delforlig allerede ved den første forhandling med arbejdsgiverne. Hvis vi fortsætter ad denne vej, er jeg ikke i tvivl om, at vi indgår et forlig med arbejdsgiverne den 18. februar næste år. Jeg nævnte på repræsentantskabsmødet i oktober, at mange af os i forhandlingsudvalget er relativt nye medlemmer, og at vi har skullet finde en arbejdsstil, som passer os alle.

14 Jeg vil godt gentage, at arbejdsstilen i forhandlingsudvalget fortsat bygger på, at vi har tillid til hinanden, at vi åbent og klart markerer og forklarer vores ønsker og grænser, og at vi er lydhøre overfor hinanden. Jeg sagde også, at arbejdsstilen indebærer, at der ikke er plads til uklare meldinger eller andet, som kan lægge gift for samarbejdet. Det er mit indtryk at samarbejdet i forhandlingsudvalget er blevet styrket i løbet af de sidste par måneder, og jeg er overbevist om, at det vil blive styrket yderligere i de kommende faser af forhandlingerne, som både bliver spændende og udfordrende. Kort sagt, jeg har en klar fornemmelse af, at vi rykker tættere og tættere sammen. Afslutning Og sidst men ikke mindst en tak til sekretariatet. Der har i det forløbne år været flere hektiske perioder flere end der plejer at være selv i et år, hvor vi forbereder overenskomstforhandlinger. Jeg ved at der bliver arbejdet knaldhårdt for at nå det hele. Det gør I rigtig godt tak for det. Jeg skal hermed overlade den mundtlige og skriftlige beretning til repræsentantskabets forhåbentlige velvillige behandling. Da ingen ønskede beretningen under afstemning, konstaterede dirigenten, at beretningen var godkendt. 3. Indkomne forslag Dirigenten konstaterede, at der ikke var indkommet forslag til repræsentantskabsmødet. 4. Regnskab for perioden 1. april marts 2004 Regnskabet for perioden 1. april marts 2004 var fremsendt til repræsentantskabet ved skrivelse af 1. december 2004 med KTO s revisorers og bestyrelsens indstilling om godkendelse. Da ingen ønskede ordet til dette punkt, og da ingen ønskede regnskabet sat under afstemning, konstaterede dirigenten, at regnskabet var godkendt. 5. Budget samt fastsættelse af kontingent for perioden 1. april marts 2006 Bestyrelsens forslag til budget for KTO for perioden 1. april marts 2006 var fremsendt til repræsentantskabet ved skrivelse af 9. december 2004.

15 Formanden henviste til, at der i budgettet er indregnet en kontingentfremskrivning med 18 øre til 15,82 kr. Der budgetteres med et driftsunderskud på kr. Han fandt, at det naturligvis på lidt længere sigt er vigtigt, at der kan fremlægges et budget, hvor udgiftssiden tilpasses indtægtssiden. Men i den nuværende situation, hvor KTO er midt i et overenskomstforløb, finder bestyrelsen, at det både er økonomisk ansvarligt og politisk fornuftigt at vente med at tilpasse budgettet til efteråret 2005, hvor der skal udarbejdes budget for , således som det også fremgik af indstillingsbilaget til punktet. Der forelå derfor en indstilling fra bestyrelsen om, at repræsentantskabet godkender det fremlagte forslag til foreløbigt budget, herunder at kontingentet fremskrives til 15,82 kr. årligt pr. medlem. Bestyrelsen foreslår samtidigt, at repræsentantskabet tager til efterretning, at der budgetteres med et driftsunderskud for regnskabsåret 2005/2006. Driftsunderskuddet vil blive dækket ved træk på formuen. Da ingen ønskede ordet til dette punkt, og da ingen ønskede budgettet sat under afstemning, konstaterede dirigenten, at budgettet var godkendt. 6. Nedsættelse af bestyrelse Dirigenten konstaterede, at resultatet af de respektive valggruppers valg til bestyrelsen, jf. vedtægternes 6, fremgik af det på repræsentantskabet omdelte reviderede materiale. Følgende er valgt for en 2-årig periode: Valggruppe Medlem Suppleant I Dennis Kristensen, FOA (formand) Lisa Dahl Christensen, FOA Jakob Bang, PMF Kenneth Bergen, Metal Inger Bolwinkel, FOA Ellen Lykkegård, KAD Hanne Nissen, TL Kirsten Nissen, SL Kim Simonsen, HK/Kommunal Nanna Højlund, PMF Knud Jensen, TIB Margit Vognsen, FOA Lone Hoffmann, KAD Kaj Lynge, SID Benny Andersen, SL Bodil Otto, HK/Kommunal

16 II Anders Bondo Christensen, LC (næstformand) Henning Breinholt, DS Birgit Elgaard, BUPL Jørgen Mosbæk, Halinspektørforening Jørgen V. Christiansen, KC Vibeke Thonboe, FKF Stig Andersen, LC Gorm Friborg, Teaterteknikerforbundet Allan Baumann, BUPL Anders Laursen, Dansk Musiker Forbund Klaus Sørensen, Kort- og Landmålingsteknikernes Forening Flemming Jacobsen, Søllerød Kommunalforening III Gorm Leschly, GL (næstformand) Sine Sunesen, AC IV Trine Thorning, LH Lykke Petersen, LH 7. Nedsættelse af forhandlingsudvalg Dirigenten konstaterede, at resultatet af de respektive valggruppers valg til forhandlingsudvalget, jf. vedtægternes 6, fremgik af det på repræsentantskabet omdelte reviderede materiale. Følgende er valgt for en 2-årig periode: Valg- Gruppe Medlem Suppleant I Dennis Kristensen, FOA (formand) Inger Bolwinkel, FOA Jakob Bang, PMF Kirsten Nissen, SL Kim Simonsen, HK/KOMMUNAL Ellen Lykkegård, KAD Arne Hansen, SiD Kenneth Bergen, Metal II Anders Bondo Christensen, LC (næstformand) Stig Andersen, LC

17 Birgit Elgaard, BUPL Jørgen Mosbæk, Halinspektørforeningen Allan Baumann, BUPL Vibeke Thonboe, FKF III Gorm Leschly, GL (næstformand) Sine Sunesen, AC 8. Valg af formand Dirigenten oplyste, at KTO s bestyrelse indstillede Dennis Kristensen, FOA, til genvalg som formand for KTO. Der var ingen øvrige kandidater, og Dennis Kristensen valgtes med akklamation til formand for en 2-årig periode. 9. Valg af 2 næstformænd Dirigenten oplyste, at KTO s bestyrelse indstillede Anders Bondo Christensen, LC, og Gorm Leschly, GL, til genvalg til næstformænd for KTO. Der var ingen øvrige kandidater, og Anders Bondo Christensen og Gorm Leschly valgtes med akklamation til næstformænd for en 2-årig periode. 10. Valg af 2 revisorer og 1 revisorsuppleant Dirigenten oplyste, at KTO s bestyrelse indstillede Søren Johnsen, Gentofte Kommunalforening, og Nils Pedersen, HK/KOMMUNAL, til genvalg som revisor for KTO og Torben Seier Petersen, TL, til genvalg som revisorsuppleant for KTO. Der var ingen øvrige kandidater. Søren Johnsen, Nils Pedersen og Torben Seier Petersen valgtes med akklamation til revisorer/revisorsuppleant for KTO for en 2-årig periode. 11. Mødets afslutning Dennis Kristensen takkede Peter Asboe for ledelsen af repræsentantskabsmødet. Dennis Kristensen ønskede slutteligt god jul.

Stiftende repræsentantskabsmøde. onsdag den 8. oktober 2014

Stiftende repræsentantskabsmøde. onsdag den 8. oktober 2014 Stiftende repræsentantskabsmøde onsdag den 8. oktober 2014 - 2 - Referat af stiftende repræsentantskabsmøde den 8. oktober 2014 1. Velkomst v. formand for KTO Anders Bondo Christensen og formand for Sundhedskartellet

Læs mere

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lovgivning om udmøntning af strukturreformen på skatteområdet

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lovgivning om udmøntning af strukturreformen på skatteområdet Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. J.nr.: 9.02.02.1 9. november 2004 Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lovgivning om udmøntning af strukturreformen på skatteområdet Indledning

Læs mere

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Indholdsfortegnelse Vedtægter for Forhandlingsfællesskabet... 3 1 Formål og opgaver... 3 2 Medlemmer... 3 3 Forhandlingsret...

Læs mere

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Til KTO's medlemsorganisationer J.nr.: 7.01.03-02 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0621 17. november 2011 Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Ved den første forhandling

Læs mere

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Til KTO's medlemsorganisationer J.nr.: 7.01.03-02 og 10 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0621 21. januar 2005 Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Ved den tredje forhandling

Læs mere

REFERAT AF KTO'S EKSTRAORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 25. FEBRUAR 2005

REFERAT AF KTO'S EKSTRAORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 25. FEBRUAR 2005 REFERAT AF KTO'S EKSTRAORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 25. FEBRUAR 2005 1. Valg af dirigent Formanden bød velkommen til KTO's ekstraordinære repræsentantskabsmøde om stillingtagen til forliget mellem

Læs mere

Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434

Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434 Til: Indenrigsministeriet og Sundhedsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K J.nr.:9.02.01-01 17. februar 2004 UDKAST Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434 Med henvisning

Læs mere

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Til KTO's medlemsorganisationer J.nr.: 7.01.03-02 JH Direkte tlf.nr.: 3347 0621 7. januar 2005 Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Ved den anden forhandling fredag

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den Bilag 2

Skatteministeriet J.nr Den Bilag 2 Skatteudvalget L 130 - Bilag 4 Offentlig Skatteministeriet J.nr 2004-711-0030 Den Bilag 2 Til Folketingets Skatteudvalg L 130/131 Forslag til Lov om Skatteforvaltningsloven og Lov om ændring af en række

Læs mere

Oplæg på KTO konferencen den 28. april 2003

Oplæg på KTO konferencen den 28. april 2003 Kirsten Nissen, Socialpædagogernes Landsforbund Oplæg på KTO konferencen den 28. april 2003 Som udgangspunkt for mit oplæg har jeg valgt arbejdspladsen. Hvordan sikres arbejdspladserne størst mulig indflydelse

Læs mere

Afrapportering HK/Stat og HK/Kommunal

Afrapportering HK/Stat og HK/Kommunal Afrapportering HK/Stat og HK/Kommunal 2 Indholdsfortegnelse Opgaveflytning fra det statslige område til det kommunale område og omvendt... 5 I hvilken udstrækning flyttes der opgaver fra det offentlige

Læs mere

Gennemsnitsløngarantien

Gennemsnitsløngarantien Side 1 KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Organisationer i KTO Gennemsnitsløngarantien Gennemsnitsløngarantien sikrer hver garantilønsgruppe omfattet af lokal løndannelse en

Læs mere

CFU-formandens oplæg ved KTO s forhandlingskonference den 28. april 2003.

CFU-formandens oplæg ved KTO s forhandlingskonference den 28. april 2003. Centralorganisationernes Fællesudvalg Sekretariatet 24. april 2003 12379.8 HRM/HRM CFU-formandens oplæg ved KTO s forhandlingskonference den 28. april 2003. Emne: Samforhandlinger? Tak for indbydelsen!

Læs mere

11.20.20 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN ARKITEKFORBUNDET

11.20.20 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN ARKITEKFORBUNDET Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN ARKITEKFORBUNDET BIBLIOTEKARFORBUNDET BLIK- OG RØRARBEJDERFORBUNDET DANMARKS JURIST- OG ØKONOMFORBUND DANSK EL-FORBUND PHARMADANMARK DANSK FORMANDS FORENING DANSK

Læs mere

REFERAT AF KTO'S EKSTRAORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 3. MARTS Formanden bød velkommen til KTO's ekstraordinære repræsentantskabsmøde.

REFERAT AF KTO'S EKSTRAORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 3. MARTS Formanden bød velkommen til KTO's ekstraordinære repræsentantskabsmøde. 1352.8 REFERAT AF KTO'S EKSTRAORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 3. MARTS 2008 1. Valg af dirigent Formanden bød velkommen til KTO's ekstraordinære repræsentantskabsmøde. Formanden foreslog valg af Mariann

Læs mere

Sammen igennem krisen nye veje

Sammen igennem krisen nye veje Sammen igennem krisen nye veje Oversigt over spørgsmål i diskussionsoplæg til KTO s forhandlingskonference den 12. marts 2012 1. Brug for at gå nye veje Der er økonomisk krise og en meget stram økonomi

Læs mere

KTO 25. februar 2005 Sekretariatet. Formandens forelæggelse af KTO-forliget 2005

KTO 25. februar 2005 Sekretariatet. Formandens forelæggelse af KTO-forliget 2005 KTO 25. februar 2005 Sekretariatet DK Formandens forelæggelse af KTO-forliget 2005 Indledning Da jeg stod her på repræsentantskabsmødet den 1. oktober 2004, hvor vi skulle udtage KTO s krav, sagde jeg,

Læs mere

KTO ønsker med denne henvendelse at skabe synlighed og overblik over regionernes indsats mod social dumping.

KTO ønsker med denne henvendelse at skabe synlighed og overblik over regionernes indsats mod social dumping. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til «Region» Att.: «Regionsrådsformand» «Regionen» «Adresse» «Adresse1»

Læs mere

OK13 Det forhandler vi om

OK13 Det forhandler vi om OK13 Det forhandler vi om Forord Verden er i en økonomisk krise. I medierne og ved forhandlingsbordet fremfører arbejdsgiverne, at der kun er plads til meget små eller ingen lønstigninger til medarbejderne.

Læs mere

Bestyrelsen anbefaler et JA til de offentlige overenskomstforlig for perioden vedr. staten, regionerne og kommunerne.

Bestyrelsen anbefaler et JA til de offentlige overenskomstforlig for perioden vedr. staten, regionerne og kommunerne. Bestyrelsen anbefaler et JA til de offentlige overenskomstforlig for perioden 2015-2018 vedr. staten, regionerne og kommunerne. Bestyrelsens hovedbegrundelser for at anbefale et JA: Bestyrelsen har efter

Læs mere

k r av k ata l o g : d e t f o r h a n d l e r v i o m

k r av k ata l o g : d e t f o r h a n d l e r v i o m kravkatalog: det forhandler vi om Forord Det handler om tillid og anerkendelse Patient- og borgerinddragelse er en positiv dagsorden i social- og sundhedsvæsenet, som møder bred opbakning og involvering

Læs mere

Kort om kommunalreformen

Kort om kommunalreformen Kort om kommunalreformen To typer af ændringer Kommunalreformen betyder, at flertallet af de (amts) kommunalt ansatte vil få en ny arbejdsgiver og måske også få ændret arbejdssted og/eller arbejdsopgaver.

Læs mere

Kim Simonsens indlæg på KTOs konference om fremtidens forhandlinger. 28. april 2003.

Kim Simonsens indlæg på KTOs konference om fremtidens forhandlinger. 28. april 2003. Kim Simonsens indlæg på KTOs konference om fremtidens forhandlinger. 28. april 2003. Som bekendt blev mæglingsforslaget i 2002 kun vedtaget med nogle få tusinde ja-stemmers overvægt. Jeg har forstået,

Læs mere

Hovedelementerne i KTO-forliget 2005

Hovedelementerne i KTO-forliget 2005 KTO Sekretariatet 19. februar 2004 Hovedelementerne i KTO-forliget 2005 Den 19. februar 2005 er der opnået enighed mellem de (amts)kommunale arbejdsgivere og KTO om de generelle vilkår for fornyelse af

Læs mere

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO Sekretariatet 15. april 2002 HKB J.nr.: 4.10.03-03 Til: Vedr.: KTO s medlemsorganisationer Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO afgav den 25. oktober 2001 et høringssvar på udkast til

Læs mere

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen Indenrigs- og Sundhedsministeriet Slotholmsgade 10-12 1216 København K J.nr.: 9.02.02-2 7. januar 2005 Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr KTO Løngangsstræde 25, 1. 1468 København K Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr 08.08.00 P26 Vedlagt fremsendes krav

Læs mere

Den økonomiske ramme 1

Den økonomiske ramme 1 Den økonomiske ramme 1 Indholdsfortegnelse 3 4 5 6 7 Den økonomiske ramme Sammenhæng mellem lønnen på det private og det offentlige område De private forlig Reststigningen Realløn og fordelingsprofil 2

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler

Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler Punkt: Dagsorden: 1 Valg af dirigent Referat: Dirigent Jannie Trabjerg Roskilde Tekniske Skole: Generalforsamlingen er lovligt

Læs mere

Hvordan går det med Ny Løn? Vejledning og statistik

Hvordan går det med Ny Løn? Vejledning og statistik Hvordan går det med Ny Løn? Vejledning og statistik I Fællesaftalen om Ny Løn er det aftalt, at - der pr. 1. oktober foretages en midtvejsstatus for, hvordan det er gået den enkelte personalegruppes lønudvikling

Læs mere

Vedtægter for Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF)

Vedtægter for Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) Vedtægter for Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) 1 Formål m.v. Stk. 1 LC og CO10 samarbejder i Stats- og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) med det formål i fællesskab

Læs mere

DVB FYN LANGELAND Generalforsamlingen

DVB FYN LANGELAND Generalforsamlingen DVB FYN LANGELAND Generalforsamlingen Referat fra ordinær generalforsamling tirsdag den 30. juni 2015, kl. 18.00 hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5260 Odense S. Tilstede: Bestyrelsen: Afdelingerne:

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde KL finder, at en vigtig udfordring på det kommunale arbejdsmarked er, at de kommunale arbejdspladser er attraktive

Læs mere

Hovedelementerne i forliget på KL s område. Den 27. april 2018 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig.

Hovedelementerne i forliget på KL s område. Den 27. april 2018 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig. FORHANDLINGSFÆLLESSKABET Sekretariatet 27. april 2018 17-0310.4 Hovedelementerne i forliget på KL s område Den 27. april 2018 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig.

Læs mere

I

I Relevante resultater fra OK18 på det offentlige område Der foreligger nu et forhandlingsresultat for de offentlige overenskomstforhandlinger i 2018 (OK18). Resultaterne har været til (ur)afstemning, og

Læs mere

Grete Christensens oplæg til Sundhedskartellets stormøde om OK11 d. 11. marts 2011 i Tivoli Kongrescenter

Grete Christensens oplæg til Sundhedskartellets stormøde om OK11 d. 11. marts 2011 i Tivoli Kongrescenter Grete Christensens oplæg til Sundhedskartellets stormøde om OK11 d. 11. marts 2011 i Tivoli Kongrescenter Velkommen til Sundhedskartellets stormøde om OK11. Det er snart et år siden, vi mødtes til vores

Læs mere

OK18. Det forhandler vi om

OK18. Det forhandler vi om OK18 Det forhandler vi om Forord Det handler om respekt, anerkendelse og faglig kvalitet Den offentlige social- og sundhedssektor har oplevet markante produktivitetsstigninger, og kompleksiteten i opgaverne

Læs mere

KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014

KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014 KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014 2. JUNI 2014 ST 201401091 Generalforsamlingen blev afviklet lørdag den 29. marts 2014 på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Århus. Der deltog ca. 250

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR»

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Dato: 16. april 2015 Sted: Varde Fritidscenter, Lerpøtvej 55, 6800 Varde Dagsorden for generalforsamlingen: 1. Valg

Læs mere

bevægelsen melder hårdt ud: Ingen ny overenskomst uden løft af lavtlønnede og kvinder - UgebrevetA

bevægelsen melder hårdt ud: Ingen ny overenskomst uden løft af lavtlønnede og kvinder - UgebrevetA OK18 Fagbevægelsen melder hårdt ud: Ingen ny overenskomst uden løft af lavtlønnede og kvinder Af Lærke Øland Frederiksen @LaerkeOeland Mandag den 11. december 2017 Der skal oprettes en pulje til at løfte

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde før ordinær generalforsamling Mandag d. 20. Februar 2017.

Referat fra bestyrelsesmøde før ordinær generalforsamling Mandag d. 20. Februar 2017. Referat fra bestyrelsesmøde før ordinær generalforsamling Mandag d. 20. Februar 2017. Tilstede : Flemming Bo Hansen, Jens Bergholdt, Birgit Olsen, Kaj Kingo, Leoni Petersen, Toni Andersen. Lykke Petersen.

Læs mere

Højer Andelsboligforening. Referat fra generalforsamling den 21. november 2018, afholdt på Højer Hus

Højer Andelsboligforening. Referat fra generalforsamling den 21. november 2018, afholdt på Højer Hus Referat fra generalforsamling den 21. november 2018, afholdt på Højer Hus Der deltog 25 beboere fra 20 husstande. Fra revisionsfirma Martinsen deltog revisor Leif Agergaard. Fra administrationen deltog

Læs mere

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent.

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent. Referat af generalforsamling for Sports- og Lystfiskerforeningen Lucius 96, afholdt torsdag d. 26. marts 2009 kl. 1700 hos tidl. formand Flemming Hedegaard Petersen, Sankt Knudsvej 2, 3., 1903 Frederiksberg

Læs mere

Oversigt over resultater ved OK18 - stat, regioner og kommuner. Resultatet af forhandlingerne på KL-området

Oversigt over resultater ved OK18 - stat, regioner og kommuner. Resultatet af forhandlingerne på KL-området 15. oktober 2018 Oversigt over resultater fra OK18 C.1.4. Evaluering af forhandlingsforløbet i forbindelse med OK18 og drøftelse af de fremadrettede perspektiver Oversigt over resultater ved OK18 - stat,

Læs mere

Hovedelementerne i forliget på KL s område. Den 16. februar 2015 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig.

Hovedelementerne i forliget på KL s område. Den 16. februar 2015 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig. FORHANDLINGSFÆLLESSKABET Sekretariatet 16. februar 2015 3982.22 Hovedelementerne i forliget på KL s område Den 16. februar 2015 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt

Læs mere

Formandens tale på KTO s ekstraordinære repræsentantskabsmøde den 1. oktober Stillingtagen til generelle overenskomstkrav pr. 1.

Formandens tale på KTO s ekstraordinære repræsentantskabsmøde den 1. oktober Stillingtagen til generelle overenskomstkrav pr. 1. KTO Sekretariat DK 1. oktober 2004 Formandens tale på KTO s ekstraordinære repræsentantskabsmøde den 1. oktober 2004 Stillingtagen til generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2005 Jeg glæder mig meget

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling, den 20. februar I Bramdrupdam sports- og mødecenter. Antenneforeningen Bramdrup Øst.

Referat af ordinær generalforsamling, den 20. februar I Bramdrupdam sports- og mødecenter. Antenneforeningen Bramdrup Øst. Antenneforeningen Bramdrup Øst. Referat af ordinær generalforsamling, den 20. februar 2018 I Bramdrupdam sports- og mødecenter. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning om foreningens virksomhed

Læs mere

REFERAT AF KTO S 24. ORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 16. DECEMBER 2009

REFERAT AF KTO S 24. ORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 16. DECEMBER 2009 - 1-1453.49 REFERAT AF KTO S 24. ORDINÆRE REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 16. DECEMBER 2009 1. Mødets åbning, herunder valg af dirigent Formanden bød velkommen til KTO s repræsentantskabsmøde. Formanden foreslog

Læs mere

OK-05 - KTO's kommentarer til løngarantien og fælleserklæring om naturlig afgang i forbindelse med strukturreformen.

OK-05 - KTO's kommentarer til løngarantien og fælleserklæring om naturlig afgang i forbindelse med strukturreformen. KTO Sekretariatet 18. marts 2005 HKB J.nr.: 7.04-4 Vedr.: OK-05 - KTO's kommentarer til løngarantien og fælleserklæring om naturlig afgang i forbindelse med strukturreformen. Dette notat indeholder KTO

Læs mere

Gennemgang af aftaleresultatet

Gennemgang af aftaleresultatet Gennemgang af aftaleresultatet 2018-2021 Kære medlem. Du skal nu til at stemme om resultatet af aftaleforhandlingerne. I det følgende gennemgås de enkelte elementer i resultatet. Du er meget velkommen

Læs mere

PROTOKOL GENERALFORSAMLING

PROTOKOL GENERALFORSAMLING Ordinær generalforsamling i Kaj Lykke Golfklub - 2018 Tidspunkt: Tirsdag den 20. februar 2017 Sted: Sydvestjyllands Efterskole Kirkebrovej 7, 6740 Bramming Tidspunkt: Kl. 18:30 Dagsorden: 1. Valg af dirigent.

Læs mere

Figur 1. Indekseret løn- og prisudvikling Den offentlige og den private sektor 1. kvartal 1996-4. kvartal 2009. Kommuner Stat Privat Forbruger pris

Figur 1. Indekseret løn- og prisudvikling Den offentlige og den private sektor 1. kvartal 1996-4. kvartal 2009. Kommuner Stat Privat Forbruger pris Reguleringsordningen I notatet beskrives principperne i reguleringsordningen, ordningens virkning og udmøntningen historisk set. Desuden belyser notatet de aktuelle og konkrete problemer, der er opstået

Læs mere

Forslag til budget samt fastsættelse af kontingent for perioden 1. april 2005 31. marts 2006

Forslag til budget samt fastsættelse af kontingent for perioden 1. april 2005 31. marts 2006 KTO REPRÆSENTANTSKABET Møde: 16. december 2004 Punkt: 5 Bilagsantal: 2 Emne: Sagsfremstilling: Forslag til budget samt fastsættelse af kontingent for perioden 1. april 2005 31. marts 2006 Vedlagt følger

Læs mere

Brug løn aktivt. - ellers mister du indflydelse. Kommunaløkonomisk Forum 2012 KL og KOMDIR

Brug løn aktivt. - ellers mister du indflydelse. Kommunaløkonomisk Forum 2012 KL og KOMDIR Brug løn aktivt - ellers mister du indflydelse Kommunaløkonomisk Forum 2012 KL og KOMDIR Udgivet af KL Specielle Overenskomstforhandlinger Økonomisk Sekretariat Brug løn aktivt ellers mister du indflydelse

Læs mere

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2013 på KL s område

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2013 på KL s område KTO Sekretariatet 16. februar 2013 3211.2 Hovedelementerne i KTO-forliget 2013 på KL s område Den 16. februar 2013 er der opnået enighed mellem KL og KTO om et 2-årigt forlig. Desuden er der opnået enighed

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN

GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN Højbjerg, den 25. juni 2012 Referat af ordinær generalforsamling onsdag den 30. maj 2012 kl. 19.00 i Ravnsbjergkirkens mødelokale. Dagsorden ifølge vedtægterne: a. Valg

Læs mere

LÆS OM DIN NYE OVERENSKOMST

LÆS OM DIN NYE OVERENSKOMST Rejsehold til dit arbejdsmiljø Minipensionen stiger Større købekraft Nu 7 ugers barsel til far Fortsat fokus på kompetenceudvikling LÆS OM DIN NYE OVERENSKOMST OG DELTAG I URAFSTEMNINGEN [SENEST 9. APRIL]

Læs mere

Køreplaner for forhandlingerne i det offentlige 2013

Køreplaner for forhandlingerne i det offentlige 2013 Køreplaner for forhandlingerne i det offentlige 2013 FAKTA Jesper Due, Jørgen Steen Madsen, Nana Wesley Hansen & Mikkel Mailand Optakten til overenskomstforhandlingerne på det offentlige område starter

Læs mere

Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger

Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger Materiale til vejledende urafstemning Bibliotekarforbundet, marts 2011 Indledning Til brug for den

Læs mere

Samråd inddragelse af betalte fridage i statsinstitutioner

Samråd inddragelse af betalte fridage i statsinstitutioner Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Talepapir 5. januar 2017 IO Samråd inddragelse af betalte fridage i statsinstitutioner Indledende bemærkninger [Det

Læs mere

Situationen på det offentlige arbejdsmarked ovenpå overenskomstforhandlingerne OK15 v/professor emeritus Flemming Ibsen, Aalborg Universitet

Situationen på det offentlige arbejdsmarked ovenpå overenskomstforhandlingerne OK15 v/professor emeritus Flemming Ibsen, Aalborg Universitet Referat af Delegeretforsamling i IDA Offentlig Torsdag den 7. maj 2015 kl. 14.00-18.00 Notat 4. juni 2015 TEMADRØFTELSER: Situationen på det offentlige arbejdsmarked ovenpå de offentlige overenskomstforhandlinger

Læs mere

Albertslund Senior Idræt

Albertslund Senior Idræt Albertslund Senior Idræt Referat fra den 16. generalforsamling i AIF Senior Idræt, fredag den 10. marts 2017, kl. 10 11.30 på Albertslund Stadion Antal deltagere: 180 Foreningen bød på kaffe og brød fra

Læs mere

OK18. Det forhandler vi om

OK18. Det forhandler vi om OK18 Det forhandler vi om Forord Det handler om respekt, anerkendelse og faglig kvalitet Den offentlige social- og sundhedssektor har oplevet markante produktivitetsstigninger, og kompleksiteten i opgaverne

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN TRANAGERGÅRD

GRUNDEJERFORENINGEN TRANAGERGÅRD GRUNDEJERFORENINGEN TRANAGERGÅRD REFERAT AF FORENINGENS ORDINÆRE GENERALFORSAMLING AFHOLDT DEN 1. MARTS 2005 I SKOVLUNDE MEDBORGERHUS DAGSORDEN 1. VALG AF DIRIGENT OG STEMMETÆLLERE 2. KONTROL AF FULDMAGTER

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

A/B SANKT JØRGENS GAARD

A/B SANKT JØRGENS GAARD A/B SANKT JØRGENS GAARD År 2015, torsdag den 26. november kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i andelsboligforeningen Sankt Jørgens Gaard hos CEJ Ejendomsadministration, Meldahlsgade 5, 1613

Læs mere

Referat fra HK Trafik og Jernbane. Jernbanekredsens ordinære generalforsamling. Dato/tid: tirsdag den 26. marts 2015 kl

Referat fra HK Trafik og Jernbane. Jernbanekredsens ordinære generalforsamling. Dato/tid: tirsdag den 26. marts 2015 kl Referat fra HK Trafik og Jernbane Jernbanekredsens ordinære generalforsamling Dato/tid: tirsdag den 26. marts 2015 kl. 16.00 Sted: Mødecenter Odense Buchwalds gade 48 5000 Odense C Dagsorden: 1. Åbning

Læs mere

Vedr.: OK-08 køreplansaftale med KL samt frist for indsendelse af KTO-krav

Vedr.: OK-08 køreplansaftale med KL samt frist for indsendelse af KTO-krav Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 236.49 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 3. maj 2007 Vedr.: OK-08 køreplansaftale med KL samt frist for indsendelse af KTO-krav I dette brev omtales tre forhold i

Læs mere

1. Valg af dirigent. Dirigenten takkede for valget og konstaterede at generalforsamlingen var lovlig iht. vedtægterne.

1. Valg af dirigent. Dirigenten takkede for valget og konstaterede at generalforsamlingen var lovlig iht. vedtægterne. Referat af ordinær generalforsamling i Munkerup og Hulerød Grundejerforening lørdag, den 29. juli 2006 kl. 15.00 i foreningens telt på stranden ved udsigtspladsen for enden af Strandgårdsvænge. 1. Valg

Læs mere

Forretningsorden for paritetiske nævn vedrørende konfliktløsning i sager angående ny/lokal løndannelse

Forretningsorden for paritetiske nævn vedrørende konfliktløsning i sager angående ny/lokal løndannelse retningsorden for paritetiske nævn vedrørende konfliktløsning i sager angående ny/lokal løndannelse Herved fastsættes forretningsorden for de 8 paritetiske nævn (Nævn) i henhold til bestemmelserne om interessetvister

Læs mere

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 Kære TR. Vi skal snart i gang med at forhandle nye overenskomster. Der er mange vigtige ting på dagsordenen: Hvor store lønstigninger skal vi

Læs mere

DANSK TOLD & SKATTEFORBUND AFTALE OG OVERENSKOMSTRESULTATET

DANSK TOLD & SKATTEFORBUND AFTALE OG OVERENSKOMSTRESULTATET DANSK TOLD & SKATTEFORBUND AFTALE OG OVERENSKOMSTRESULTATET 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Indhold Indledning og kontakt... 3 Overenskomstresultatets omfang... 3 CFU forliget... 3 DTS forliget... 3 Periode og

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0030 Den Til Folketingets Skatteudvalg L130 - Forslag til Lov om Skatteforvaltningsloven. Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 27, 30 og 56 af 7. december

Læs mere

Referat af ordinær generelforsamling: Onsdag den 1. marts 2017 klokken I festsalen på Vibeholmskolen

Referat af ordinær generelforsamling: Onsdag den 1. marts 2017 klokken I festsalen på Vibeholmskolen GRUNDEJERFORENING VIBEHOLMS VÆNGE Ishøj marts 2017 Referat af ordinær generelforsamling: Onsdag den 1. marts 2017 klokken 19.00 I festsalen på Vibeholmskolen Dagsorden 1) Valg af dirigent. 2) Beretning

Læs mere

URAFSTEMNING OK15. Et balanceret resultat

URAFSTEMNING OK15. Et balanceret resultat URAFSTEMNING OK15 Et balanceret resultat Den danske økonomi er i bedring. Det har vi mærket under overenskomstforhandlingerne, og det afspejler sig også i resultatet. Vi har skabt et resultat, der er bedre

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret.

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Parcelforeningen TOFTHOLM Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl. 19.00 i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning 3. Fremlæggelse af regnskab

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Landsforeningen Natur & Ungdom, forkortet N&U. Foreningen er hjemmehørende i den kommune hvor foreningens sekretariat

Læs mere

Grundejerforeningen Kildebrøndegaard

Grundejerforeningen Kildebrøndegaard Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Mandag den 22. april 2013 kl. 19.00 Greve Borgerhus, Greveager 9, 2670 Greve Dagsorden. 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse af regnskab til

Læs mere

GRØNDALSVÆNGE NYT. Andelsboligforeningen Grøndalsvænge Vindruevej 2 A 2400 København NV Uge 5/2015

GRØNDALSVÆNGE NYT. Andelsboligforeningen Grøndalsvænge Vindruevej 2 A 2400 København NV Uge 5/2015 GRØNDALSVÆNGE NYT Andelsboligforeningen Grøndalsvænge Vindruevej 2 A 2400 København NV Uge 5/2015 Ekstraordinær generalforsamling onsdag den 4. februar 2015 Sammen med dette Grøndalsvænge nyt modtager

Læs mere

Vedtægter for Folkekirkesamvirket i Århus

Vedtægter for Folkekirkesamvirket i Århus Vedtægter for Folkekirkesamvirket i Århus Folkekirkesamvirket i Århus blev etableret og vedtægtsfæstet i 1994 som et kirkeligt-diakonalt og socialt samarbejde mellem menighedsråd/menighedsplejer i Århus

Læs mere

KL :54 Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Sundhedskartellet

KL :54 Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Sundhedskartellet KL 13-03-06 21:54 Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Sundhedskartellet Tid Den 13. marts 2006 Sted Emne Deltagere KL Tilpasningsforhandlinger amter til kommuner Repræsentanter for Kommunale

Læs mere

Referat fra Grindsted Gokart Klubs generalforsamling 2004

Referat fra Grindsted Gokart Klubs generalforsamling 2004 Referat fra Grindsted Gokart Klubs generalforsamling 2004 Den 30. nov. kl. 19.30 blev der holdt generalforsamling i klubhuset, Edvard bød velkommen til de fremmødte, hvorefter man gik over til punkterne

Læs mere

G E N E R A L F O R S A M L I N G REFERAT

G E N E R A L F O R S A M L I N G REFERAT G E N E R A L F O R S A M L I N G REFERAT Selskabets ordinære generalforsamling blev afholdt tirsdag den 10. juni 2014, kl. 15:00-15:30 hos Energistyrelsen, Amaliegade 44, 1256 København K. Dagsorden i

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen K irsebærhaven, Mogenstrup torsdag 12. april 2012 kl i fælleshuset, Brinken 35.

Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen K irsebærhaven, Mogenstrup torsdag 12. april 2012 kl i fælleshuset, Brinken 35. Side 1 af 5 Andelsboligforeningen Kirsebærhaven Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen K irsebærhaven, Mogenstrup torsdag 12. april 2012 kl. 19.00 i fælleshuset, Brinken 35. Dagsorden: 1.

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe

Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl. 19.30 i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning for det forløbne driftsår. 3. Den reviderede årsrapport

Læs mere

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE KL KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE 4. oktober 2012 AFTALE mellem KL og Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) om plan for forhandlingerne om fornyelse pr. 1. april 2013 af aftaler

Læs mere

09.21 O.13 34/2014 Side 1. Aftale om Gennemsnitsløngaranti

09.21 O.13 34/2014 Side 1. Aftale om Gennemsnitsløngaranti Side 1 Aftale om Gennemsnitsløngaranti KL Organisationer i KTO Indholdsfortegnelse Side Side 2 Gennemsnitsløngarantien... 3 Beregningsgrundlaget for gennemsnitsløngarantien... 3 Regulering af gennemsnitsløngarantien...

Læs mere

GENERALFORSAMLING i LyLe - Patientforeningen for Lymfekræft, Leukæmi og MDS Bemærkninger

GENERALFORSAMLING i LyLe - Patientforeningen for Lymfekræft, Leukæmi og MDS Bemærkninger GENERALFORSAMLING i LyLe - Patientforeningen for Lymfekræft, Leukæmi og MDS Bemærkninger Tid: Lørdag 14. april 2018 kl. 17.00 Da det forudgående temamøde grundet sygemeldinger fra flere indlægsholdere

Læs mere

KL PÅ ROSENGÅRDSKOLEN. REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN.

KL PÅ ROSENGÅRDSKOLEN. REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN. ORDINÆR GENERALFORSAMLING, TIRSDAG, DEN 28. FEBRUAR 2017. KL. 19.00 PÅ ROSENGÅRDSKOLEN. REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN. Der var mødt 20 personer, heraf var 18 stemmeberettigede. Der var ingen afgivne

Læs mere

Referat af generalforsamling i Nivåvænge Grundejerforening

Referat af generalforsamling i Nivåvænge Grundejerforening Nivåvænge grundejerforening Den 25. marts 2015 Referat af generalforsamling i Nivåvænge Grundejerforening Der blev afholdt ordinær generalforsamling torsdag den 12. marts 2015 klokken 19.00 i kantinen

Læs mere

Hermed fremsendes generelle krav til OK18 på det kommunale og regionale område fra Sundhedskartellet.

Hermed fremsendes generelle krav til OK18 på det kommunale og regionale område fra Sundhedskartellet. Forhandlingsfællesskabet Løngangsstræde 25, 1. 1468 København K. Sankt Annæ Plads 30 1250 København K Tlf. 46 95 40 60 shk@sundhedskartellet.dk www.sundhedskartellet.dk Den 03-11-2017 J.nr.: 17/12453 Til

Læs mere

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde i Boligselskabet Baldersbo, afholdt den 22. maj 2018 kl i mødelokalet, Præstevænget 46, Ballerup

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde i Boligselskabet Baldersbo, afholdt den 22. maj 2018 kl i mødelokalet, Præstevænget 46, Ballerup Referat af ordinært repræsentantskabsmøde i Boligselskabet Baldersbo, afholdt den 22. maj 2018 kl. 18.00 i mødelokalet, Præstevænget 46, Ballerup Til mødet deltog 28 repræsentantskabsmedlemmer samt fra

Læs mere

Indkomne forslag til vedtægtsændringer 2014

Indkomne forslag til vedtægtsændringer 2014 Indkomne forslag til vedtægtsændringer 2014 Følgende forslag skal behandles på repræsentantskabsmødet under punktet Indkomne forslag. DE KONKRETE FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF VEDTÆGTERNE ER OMTALT I VEDLAGTE

Læs mere

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00.

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. GENERALFORSAMLINGEN BLEV AFHOLDT I KLUBHUSET Punkt 1 Punkt 2 Valg af dirigent og evt. stemmetællere. Michael Johansson blev valgt som

Læs mere

Hovedbestyrelsens forslag til GL s OK18-krav

Hovedbestyrelsens forslag til GL s OK18-krav www.gl.org Hovedbestyrelsens forslag til GL s OK18-krav Repræsentantskabet skal på repræsentantskabsmødet 26. april 2017 vedtage GL s krav til OK18. Hovedbestyrelsen indstiller, at nedenstående 15 krav

Læs mere

usikkerhed om personaleforholdene fremover. Man må frygte at reformen vil følges af afskedigelser og afvandring af de bedst kvalificerede,

usikkerhed om personaleforholdene fremover. Man må frygte at reformen vil følges af afskedigelser og afvandring af de bedst kvalificerede, 3HUVRQDOHIRUKROGYHGGHQIRUHVWnHQGHNRPPXQDOUHIRUP LO har modtaget udkast til en række af regeringens lovforslag i forbindelse med den forestående kommunalreform med henblik på vores bemærkninger. LO vil

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling i 3F-Roskildeegnen tirsdag den 19 marts 2013

Referat af den ordinære generalforsamling i 3F-Roskildeegnen tirsdag den 19 marts 2013 Referat af den ordinære generalforsamling i 3F-Roskildeegnen tirsdag den 19 marts 2013 1. Velkomst ved formand Allan Kierulff. Formanden bød forsamlingen velkommen. 2. Valg af 2 dirigenter. Lars Christiansen

Læs mere

Vejledning til TR på privat apotek. Apotekerskift. - muligheder og udfordringer. Undertitel

Vejledning til TR på privat apotek. Apotekerskift. - muligheder og udfordringer. Undertitel Vejledning til TR på privat apotek Apotekerskift - muligheder og udfordringer Undertitel Maj 2014 Apotekerskift Privat Apotek 2 Apotekerskift Indhold Forord...4 Ny apoteker...6 En apoteksbevilling slås

Læs mere