OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE Hvad bør gøres i forbindelse med Vinterkonservering og Forårsklargøring?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE Hvad bør gøres i forbindelse med Vinterkonservering og Forårsklargøring?"

Transkript

1 OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE Hvad bør gøres i forbindelse med Vinterkonservering og Forårsklargøring?

2 Hvad skal gøres inden båden tages på land? Olie- og Oliefilterskift. Du bør skifte olie og oliefilter efter ca. 100 driftstimer eller mindst en gang i sæsonen (Om året). Vælg VOLVO PENTAs konserverende motorolie, og du behøver ikke konservere yderligere ved normal vinteroplægning. Et nyt oliefilter renser olien for sod (forbrændingsprodukter) og metalpartikler (slidtage) og forhindrer derved unødig og unormal slidtage. Originale VOLVO PENTA filtre er testet og specielt designet for tilpasning til hver enkelt motortype Når du skal skifte olien, gøres dette nemmest ved at du starter motoren og lader den køre i et stykke tid, til den er driftsvarm. Dernæst stoppes motoren, og motorolien kan pumpes op gennem hullet til oliepinden ved hjælp af en olielænsepumpe. Skift dernæst oliefilteret og påfyld den rette kvalitet og mængde VOLVO PENTA motorolie. PAS PÅ ikke at overfylde, MAX på oliepinden betyder absolut maksimum, motoren har ikke godt af en sjat mere! Lad til sidst motoren køre et stykke tid med den nye olie. Konservering af Søvandskølede motorer: Hvis du vedligeholder og kontrollerer kølesystemet regelmæssigt, forebygger du effektivt overophedningsskader. For at undgå frostsprængninger og korrosionsskader i oplægnings- perioden er det vigtigt, at du også konserverer kølesystemet i forbindelse med oplægningen. Arbejde med kølesystemet bør foregå på land, ellers er der risiko for vand indtrængen i båden! Kølevandskanaler i motor og gear skal skylles igennem og derefter tappes af. Løsgør sugeslangen fra undersiden af skjoldet på Aqua-matic drevet eller på gearet. Tilslut da en slange til sugeslangen og læg den i en spand, som hele tiden fyldes med ferskvand. Lad motoren gå i tomgang, indtil den bliver så varm, at termostaten åbner sig. Vandpumpen må absolut IKKE køre tør! Det er vigtigt at holde motoren i gang et stykke tid, således at slam og salt, som kan forårsage rust, skylles ud. Sluk derefter for motoren. Stik sugeslangen ned i en blanding af vand og VOLVO PENTA kølervæske. Lad blandingen cirkulere en stund, uden at spanden bliver tom. Sluk motoren og tilslut sugeslangen. Efter konserveringen afmonteres dækslet på søvandspumpen og impelleren tages ud. Impelleren gøres ren og opbevares i en lufttæt plasticpose et køligt sted i oplægningsperioden. OBS! Lad væsken blive i systemet. Da den giver beskyttelse mod frost og korrosion.

3 Konservering af Søvandskølede motorer: Kontroller og rens derefter søvandsfilteret. Hvis du skal opbevare din motor i en længere periode end normal oplægning for vinteren, bør du anvende VOLVO PENTAs emulgerende konserveringsolie, som er beregnet for kølevands- systemer. Benyt samme procedure, men tøm systemet helt, da væsken ikke giver nogen form for frostbeskyttelse. HUSK på miljøet Fjern olie, kølervæske, rensevæske, maling etc. Og smid det ud i de korrekte containere eller på genbrugspladsen. Hvis du vedligeholder og kontrollerer kølesystemet regelmæssigt, forebygger du effektivt overophedningsskader. For at undgå frostsprængninger og korrosionsskader i oplægningsperioden er det vigtigt at du også konserverer kølesystemet i forbindelse med oplægningen. Arbejde med kølesystemet bør foregå på land, ellers er der risiko for vand indtrængen i båden! Konservering af Ferskvandskølede motorer: Den ferskvandskølede motor har to kølesystemer. Motorblokken og topstykket er ferskvandskølede. Mens oliekøler, varmeveksler og på visse motorer udstødningsmanifolden er søvandskølede og derfor skal konserveres i overensstemmelse med foregående afsnit om konservering af søvandskølede motorer. HUSK derfor at konservere den søvandskølede del af motoren i henhold til dette afsnit! Kontroller kølervæskens frysepunkt med en glykolmåler og fyld glykol på hvis der er behov for det. BRUG ALTID DEN SAMME GLYKOL SOM TIDLIGERE ANVENDT! Kølervæskeblandingen mister efterhånden sine korrosionsbeskyttende egenskaber og bør derfor udskiftes senest hvert andet år. OBS! Undgå blanding med andre typer kølervæske, da korrosionsbeskyttelsen derved mindskes drastisk. Undgå lige ledes blanding med andre additiver. Termostaten: Hvis du på dit instrument panel har et ur med visning af kølevandstemperatur, vil du være i stand til at følge med i om motoren holder den rette arbejdstemperatur. For høj temperatur skyldes ofte blokering af kølevandsindtaget, blokering af kølevandskanalerne, varmeveksleren eller en defekt impeller i kølevandspumpen. For lav kølevandstemperatur skyldes som regel at termostaten er defekt. Driftstemperaturen bør ligge mellem o C, dog bør instruktionsbogen for den specifikke motor altid konsulteres. Du kan kontrollere termostatens funktion ved at afmontere den og placere den sammen med et termometer i en gryde med vand. Varm vandet op og kontroller, om termostaten åbner ved den temperatur, som er angivet i instruktionsbogen. Hvis ikke, skal termostaten skiftes ud.

4 Impelleren i kølevandspumpen: Impelleren er den vigtigste del i kølevandspumpen, det er impellerens bevægelse, som pumper kølevandet igennem motorens kølesystem. Den er derfor en meget vigtig sikkerhedsfaktor. Efter konserveringen af kølesystemet afmonteres dækslet på søvandspumpen og impelleren tages ud. Impelleren rengøres og opbevares i en lufttæt plasticpose et køligt sted i oplægningsperioden. Udskift ALTID en skadet og slidt impeller dog skal impelleren senest skiftes hvert andet år. Gør det til en vane altid at have en ekstra impeller og en ekstra dækselpakning ombord. Kølevandsslanger / Udstødningsslanger: Eftersom gummi bliver sprødere som tiden går, bør du jævnligt kontrollere slangerne for sprækker og skader. Lækkende kølevandsslanger er en sikkerhedsrisiko, som kan forårsage overophedning af motoren eller at båden tager vand ind. En utæt udstødningsslange forårsager risiko for farlig røg (Kulilte mv.) ombord og vandindtrængen i båden Efterse omhyggeligt kølesystemets og udstødningssystemets slanger og spændebånd. Skift de slanger, som ikke føles bløde og elastiske. Slanger med sprækker og andre synlige skader skal ligeledes skiftes. Check samtidig alle spændebånd. Drivremme: Kontroller nogle gange om året, at drivremmene til generatoren og ferskvandspumpen er korrekt spændte. Kontroller også, at de ikke er sprøde eller revnede. En fejlfri drivrem giver bedre ladningseffekt på generatoren og mindsker samtidig risikoen for overophedning. Sørg altid for at have en ekstra drivrem ombord. HUSK! Brug altid originale VOLVO PENTA reservedele Kontroller tilstanden på drivremmene, udskift dem om nødvendigt.

5 Brændstofsystemet: Når du kontrollerer og servicerer brændstofsystemet, er det ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt vigtigt, at du altid anvender originaldele. Det er især vigtigt at du ikke får snavs i systemet. VOLVO PENTA anbefaler at service på brændstofsystemet altid udføres af autoriseret VOLVO PENTA forhandler. Især nyere Dieselbrændstofsystemer med commonrail-system kræver særlig kompetence. Fyld tanken op under vinteroplægningen, så behøver du ikke bekymre dig om kondensvand i tanken. Dog bør det kontrolleres inden tanken fyldes, at der ikke gælder særlige regler på oplægspladsen for den tilladte mængde brændstof ombord i oplægningsperioden. Har du ekstra brændstoffilter med vandudskiller, skal eventuelt vand drænes fra beholderen. Luftfilter / Indsugningslyddæmper: Hvis din motor har et udskifteligt filterelement, skal det skiftes mindst en gang pr. sæson. En motor med et rent luftfilter arbejder mere effektivt og økonomisk, i kraft af bedre udnyttelse af brændstoffet. HUSK! Brug originale VOLVO PENTA filtre, de er testet og specielt designet for tilpasning til hver enkelt motortype. Udskift filterelementet eller rengør indsugningslyddæmperen. Udskift eventuelt også miljøfilteret.

6 El-system: Søluften med højt luftfugtighed og højt saltindhold er et hårdt arbejdsmiljø for bådens el-system. Det elektriske system kan derfor blive påvirket af krybestrømme, oxidering og spændingsfald, hvis ikke du kontrollerer og vedligeholder det regelmæssigt. Kontroller at alle ledninger er intakte og ikke i kontakt med bundvand. Ellers er der risiko for, at krybestrømme kan nå motor, drev eller bundvand i kølsvinet. Der kan hurtigt opstå alvorlige korrosionsskader, hvis krybestrømme afbryder eller forstyrrer den galvaniske korrosionsbeskyttelse. VIGTIGT! Et batteri vil blive alvorligt beskadiget, hvis afledningen sker over en længere periode. Et afladet eller dårligt opladet batteri kan blive ødelagt af frost. Afmonter batterikablerne, rengør kablerne, kabelklemmerne og batteripolerne og smør med den korrekte type fedt for batteripoler. Kontroller elektrolytniveauet og lad batteriet op. Eftersom batteriet aflades når det ikke er i brug, bør du lade batteriet op hver eller hver anden måned, alt afhængig af opbevarings-temperaturen. Jo varmere opbevaringslokale, jo hurtigere sker afladningsprocessen. Hvis batteriet er fuldt opladet kan det blive i båden. Fjern snavs, salt og fugt fra kablerne, påfør som spray VOLVO PENTA universal olie på koblingspunkter, kontakter og sikringer på motoren, samt under instrumentpanelet. Afmonter og rengør også alle koblingspunkter som findes oxiderede. Olieskift Drev / Gear: DET ER YDERST VIGTIGT At følge sikkerhedsforanstaltningerne i instruktionsbogen, når du arbejder med drevet og skjoldet. Ellers er der risiko for at komme alvorligt til skade. Udskift olien i drevet /gearet. Brug altid den rigtige oliekvalitet, som angivet i instruktionsbogen eller konsulter din autoriserede VOLVO PENTA forhandler. Fyld op til det rette niveau og start motoren så olien kan cirkulere et øjeblik. Hvis den gamle olie er misfarvet eller grålig kan dette skyldes, at der lækker vand ind i drevet. Kontakt din autoriserede VOLVO PENTA forhandler, hvis olien ser misfarvet eller grålig ud.

7 Drev: Skal gummibælgene skiftes, er det nødvendigt at afmontere drevet. Lad din autoriserede VOLVO PENTA forhandler udføre arbejdet. Bælgen udsættes for store påvirkninger fra rystelser samt fra salt og forurening i både luft og vand. Vandindtrængen via kardanbælgen kan føre til omfattende og i mange tilfælde kostbare følgeskader. Bælgene bør derfor udskiftes jævnligt, senest hvert andet år. OBS! Hvis båden sejler i søvand med lavt saltindhold eller brakvand bør drevets anoder udskiftes med Magnesium anoder. I ferskvand bør benyttes Aluminium anoder. DET ER ALTID BÅDEJERENS EGET ANSVAR AT BENYTTE DEN RIGTIGE ANODE-TYPE I FORHOLD TIL DET VAND DREVET BENYTTES I. SKADER PÅ DREVET FORÅRSAGET AF BRUG AF FORKET ANODE-TYPE DÆKKES IKKE AF GARANTIEN! Kontroller omhyggeligt udstødningsbælgen og kardanbælgen for skader eller revner. Kontroller at spændebåndene er spændte og smør med en fedtsprøjte Smøreniplerne på drev og styregaffel. På motorer med gear skal propeller akslens pakboks checkes, ventilér pakboksen og påfør vandbestandig fedt ipakboksen. Kontroller Zink- og Magnesium anoder på drev og skjold. Er der mindre end 2/3 materiale tilbage bør anoden udskiftes. Dette bør kontrolleres ved at veje anoden i forhold til en ny original VOLVO PENTA anode. Det sker ind imellem at anoden forbruges indefra, så den så at sige bliver hul eller som en svamp med porer. Anvend altid originale VOLVO PENTA anoder, eftersom forket materialesammensætning i anoder, kan føre til alvorlige skader på drev og propeller. HUSK! Anoder må ikke males! HUSK! Anoder må ikke rengøres med stålbørste, benyt i stedet smergellærred uden metaloxider i overfladen. VIGTIGT! Drevet skal sikres/låses i oprejst position, mens du arbejder med drev og skjold. Se instruktionsbogen!

8 Propeller: En propel skal være i god stand for at få maksimal effekt fra din motor. En defekt propel forårsager vibrationer, reduceret fart og i værste fald også lejeskader. Selv mindre skader på propellen kan let forårsage kavitationsskade (ligner korrosionsskade). Eventuelle skader udbedres og males efter behov. Det kan være en god ide at have en ekstra propel til rådighed. Når Du køber en ny propel er det MEGET vigtigt at denne er elektrisk isolerende, således at drev og propel er galvanisk adskilt. På drev afmonteres propeller og propeller aksel smøres med lidt vandbestandigt fedt Rengøring og Lakering: Vask motoren, gearet og drevet med affedtningsmiddel. Skader i lakken bør repareres for at undgå korrosionsskader. En ren motor er lettere at arbejde med, og eventuelle skader og lækager opdages hurtigere. Spul drevet med ferskvand og fjern eventuelle alger og ruer / skaller. Vær særlig opmærksom på bælgene og trimcylindrene. Hvis drevet efterfølgende lakeres er det vigtigt at benytte lak, som ikke indeholder metaller eller metaloxider, eftersom lak med metal- eller metaloxider kan give udslag i galvaniske strømme, som kan give korrosion. Ventilation: Vær omhyggelig med ventilationen under vinteroplægningen. Luften skal kunne cirkulere frit i båden. Døre og låger også til motorrummet skal i videst mulige omfang stå åbne for at undgå kondens og mug. Gør motorrummet rent. Et rent motorrum er en forudsætning for høj sikkerhed ombord, og det bliver nemmere at fejlfinde og servicere Motoren.

9 FORÅRSKLARGØRING. Hvad skal gøres når båden igen skal i vandet? Olie og Olieskift: Inden du starter skal du kontrollere olieniveauet med oliepinden. Kølesystem: Kontroller at alle aftapningshaner og propper er korrekt lukket. En del motorer har zink-anoder på propperne, som beskyttelse af Kølesystemet. Disse anoder bør byttes hvis der er mindre end 2/3 anode materiale tilbage. Kontroller niveauet i ferskvandssystemet og kontroller at alle aftapningshaner og propper er korrekt lukket. Termostaten: Termostatens funktion kan kontrolleres på samme måde som ved vinterklargøringen. Impeller: Monter en fejlfri impeller og dæksel med pakning. Kølevandsslanger / Udstødningsslanger: Kontroller at alle spændebånd er ordentlig fastspændte. Drivremme: Spænd drivremmene og justér remspændingen. OBS! Kontroller remspændingen igen efter nogle timers kørsel. Justér, hvis det er nødvendigt ifølge værkstedshåndbogen. Brændstofsystemet: Ventiler brændstofsystemet (Se instruktionsbogen) og kontroller i forbindelse med varm-køringen for lækager. SLUK ØJEBLIKKELIGT FOR MOTOREN, HVIS DER FOREKOMMER LÆKAGER!!! El-system: Kontroller samtlige sikringer og sørg for at have ekstra sikringer ombord. Tilslut det fuldt opladede batteri og smør polerne med batterifedt.

10 Olie i drev og gear: Kontroller olieniveauet. Drev: Kontroller Zink- og Magnesium anoder på drev og skjold. Er der mindre end 2/3 materiale tilbage bør anoden udskiftes. Dette bør kontrolleres ved at veje anoden i forhold til en ny original VOLVO PENTA anode. Det sker ind imellem at anoden forbruges indefra, så den så at sige bliver hul eller som en svamp med porer. Propeller: Monter Propel / Propellerne. Husk at smøre akslen inden monteringen. Tændingssystemet (Benzinmotorer): Monter nye tændrør. Hvis motoren er udstyret med platiner samt kondensator, bør de udskiftes efter behov. Rengør og tør tændkablerne og fordelerdækslet. Hvis du ikke har adgang til specialværktøj, bør du lade en autoriseret VOLVO PENTA forhandler sørge for indstilling af tændingstidspunktet.

VOLVO PENTA Diesel og Benzin motorer OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE. Hvad bør gøres i forbindelse med Vinterkonservering og Forårsklargøring?

VOLVO PENTA Diesel og Benzin motorer OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE. Hvad bør gøres i forbindelse med Vinterkonservering og Forårsklargøring? VOLVO PENTA Diesel og Benzin motorer OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE Hvad bør gøres i forbindelse med Vinterkonservering og Forårsklargøring? Oplægning / Vinterkonservering: Hvad skal gøres inden båden

Læs mere

VOLVO PENTA DIESEL OG BENZIN MOTORER OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE

VOLVO PENTA DIESEL OG BENZIN MOTORER OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE VOLVO PENTA DIESEL OG BENZIN MOTORER OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE EN GOD INVESTERING I denne folder finder du det meste af det, du bør kontrollere og checke på motor og drev i forbindelse med oplægning

Læs mere

VOLVO PENTA DIESEL OG BENZIN MOTORER OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE

VOLVO PENTA DIESEL OG BENZIN MOTORER OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE VOLVO PENTA DIESEL OG BENZIN MOTORER OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE EN GOD INVESTERING I denne folder finder du det meste af det, du bør kontrollere og checke på motor og drev i forbindelse med oplægning

Læs mere

(Vinter-)Konservering af indenbords benzinmotorer

(Vinter-)Konservering af indenbords benzinmotorer (Vinter-)Konservering af indenbords benzinmotorer Baseret på Volvo Pentas "Uppläggnings- og sjøsättningsguide", Anvendte billeder skal forstås som vejledende snarere end som arbejdstegninger 1. Olie- og

Læs mere

Vinterkonservering af Volvo Penta MD7A med S-110 drev

Vinterkonservering af Volvo Penta MD7A med S-110 drev Vinterkonservering af Volvo Penta MD7A med S-110 drev 1. Baggrund Denne artikel er redigeret med udgangspunkt i beskrivelsen af Volvo Penta 2001 skrevet af Bjarke (MaxiMalt). Tak for udgangspunktet! Dette

Læs mere

TG 800. Betjeningsvejledning. Power Line Motor 2003 / 1

TG 800. Betjeningsvejledning. Power Line Motor 2003 / 1 2003 / 1 Betjeningsvejledning Power Line Motor TG 800 Texas Andreas Petersen A/S Knullen 2 DK-5260 Odensse S Tlf. 6395 5555 Fax 6395 5558 post@texas.dk - www.texas.dk ADVARSEL - Læs altid betjeningsvejledningen

Læs mere

Brugsanvisning. Overskrift Vandpumpe 2, benzindrevet Varenr.: Varenr.: 90 xx xxx

Brugsanvisning. Overskrift Vandpumpe 2, benzindrevet Varenr.: Varenr.: 90 xx xxx Brugsanvisning Overskrift Vandpumpe 2, Varenr.: 90 xx xxx benzindrevet Varenr.: 90 15 430 Sdr. Ringvej 1 6600 Vejen Tlf. 70 21 26 26 Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg!

Læs mere

GOES 520 4* * *4 MAX Model

GOES 520 4* * *4 MAX Model GOES 520 4*2 520 4*4 520 4*4 MAX Model Vedligeholdelsesinformation og -foranstaltninger Definition: Ekstraordinær belasting af køretøjer Hyppig kørsel / kørsel i mudder, vand eller sand Racing eller racing-lignende

Læs mere

Brugsanvisning. Varmekanon, Galaxy 29 og 40 Varenr.: og

Brugsanvisning. Varmekanon, Galaxy 29 og 40 Varenr.: og Brugsanvisning Varmekanon, Galaxy 29 og 40 Varenr.: 90 21 201 og 90 21 202 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg!

Læs mere

Brugsanvisning. benzindrevet Varenr.: Varenr.: 90 xx xxx

Brugsanvisning. benzindrevet Varenr.: Varenr.: 90 xx xxx Brugsanvisning Overskrift Vandpumpe 2, Varenr.: 90 xx xxx benzindrevet Varenr.: 90 42 637 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt

Læs mere

en ny SÆSON GØR DIG KLAR Til DER ER STADIG TID TIL MANGE LANGE OG SMUKKE TURE

en ny SÆSON GØR DIG KLAR Til DER ER STADIG TID TIL MANGE LANGE OG SMUKKE TURE GØR DIG KLAR Til en ny SÆSON TIPS FRA DIN VOLVO PENTA FORHANDLER EFTERÅR 2013 DER ER STADIG TID TIL MANGE LANGE OG SMUKKE TURE Sejlersæsonen er desværre ved at være slut, nu hvor efter året nærmer sig.

Læs mere

2011 Fastpristabel Thisted Marine Center

2011 Fastpristabel Thisted Marine Center 2011 Fastpristabel Thisted Marine Center Print skemaet ud og afkryds de ønskede arbejder. Priser er inkl. 25% moms. Navn: Dato: Båd: I/O MOTORER: MERCRUISER/VOLVO/OMC 750,- FP001 Olieskift inkl. Filter

Læs mere

Betjeningsvejledning for søløven

Betjeningsvejledning for søløven Betjeningsvejledning for søløven Almindelig betjening: 1. Udfyld sejladsprotokollen før afgang. 2. Båden lænses 3. Brændstofbeholdningen (diesel) kontrolleres. Der skal være min. 1/3 tank fuld 4. Rød knap

Læs mere

Læs altid betjeningsvejledningen før brug af din motor. Følg altid de retningslinjer, din lokale Texas Power Line forhandler giver med hensyn til Texa

Læs altid betjeningsvejledningen før brug af din motor. Følg altid de retningslinjer, din lokale Texas Power Line forhandler giver med hensyn til Texa Læs altid betjeningsvejledningen før brug af din motor. Følg altid de retningslinjer, din lokale Texas Power Line forhandler giver med hensyn til Texas Power Line. Stop altid din motor før opfyldning af

Læs mere

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk 76600018 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand, elektrisk stød og personlig skade under installation og anvendelse af din pumpe, anbefales

Læs mere

LM 27 motorsejler med Bukh Diesel DV 20 marinemotor

LM 27 motorsejler med Bukh Diesel DV 20 marinemotor Efterårsarbejder 1. Dieselolie (i vandet) For at sikre bådens tank, rør og motoren mod kondensvand, bør tanken fyldes helt før vinteren, ved den sidste fyldning kan der, for at sikre yderligere mod vand

Læs mere

Brugsanvisning. Hedvandsrenser, 1714T Portotecnica 14 l/min. 170 Bar Varenr.:

Brugsanvisning. Hedvandsrenser, 1714T Portotecnica 14 l/min. 170 Bar Varenr.: Brugsanvisning Hedvandsrenser, 1714T Portotecnica 14 l/min. 170 Bar Varenr.: 90 20 883 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra

Læs mere

V 50/60Hz 120W

V 50/60Hz 120W STØVSUGER MODEL: 17Z0C Best.nr. 1025 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 120W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG

Læs mere

Brugsanvisning. Generator Varenr.: Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf I Fax I

Brugsanvisning. Generator Varenr.: Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf I Fax I Brugsanvisning Generator Varenr.: 90 42 043 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden installering og brugen af

Læs mere

Mobil højtryksrenser

Mobil højtryksrenser Mobil højtryksrenser Modelnr.: GFS-C1 Lavt vandforbrug & højt vandtryk Energibesparende & miljøvenlig Mobil, holdbar, stænksikker & ufarlig at anvende Til rengøring i huset: badeværelse, vask, kæledyr

Læs mere

fakta Det er imidlertid ikke altid fejl på motoren, der er årsag til driftsforstyrrelser.

fakta Det er imidlertid ikke altid fejl på motoren, der er årsag til driftsforstyrrelser. 89 Et er jo forskellige motortyper, et andet er deres virkemåde. Selv om man passer og plejer sin motor efter alle kunstens regler sker det jo at noget ikke helt går efter planen. Det er derfor vigtig

Læs mere

2015 Fastpristabel Thisted Marine Center

2015 Fastpristabel Thisted Marine Center 2015 Fastpristabel Thisted Marine Center v1 Print skemaet ud og afkryds de ønskede arbejder. Priser er inkl. 25% moms. Navn: Dato: Båd: I/O MOTORER: MERCRUISER/VOLVO/OMC 800,- 101 Olieskift inkl. Filter

Læs mere

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper / 25

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper / 25 Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper 76600017 / 25 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand, elektrisk stød og personlig skade under installation og anvendelse af din pumpe, anbefales

Læs mere

Trolla SNOWBOBBY 80. DK montagevejledning. Artikel nr.: 12098 2011/11. Kære kunde,

Trolla SNOWBOBBY 80. DK montagevejledning. Artikel nr.: 12098 2011/11. Kære kunde, Trolla SNOWBOBBY 80 Artikel nr.: 12098 DK montagevejledning 2011/11 Kære kunde, Tillykke med dit nye Trolla produkt. Vi håber du vil få stor glæde af det. Kassen med dit nye Trolla produkt kan indeholde

Læs mere

Brugervejledning. Dustcontrol Støvsuger. DC 2700c

Brugervejledning. Dustcontrol Støvsuger. DC 2700c Med forbehold for trykfejl og produktændringer. Brugervejledning Dustcontrol Støvsuger DC 2700c 1 Indholdsfortegnelse Sikkerhedsinstruktioner... 2 Tekniske data... 3 Beskrivelse... 3 Betjeningsvejledning...

Læs mere

Koster Crop Tester Tørstofmåler til foder

Koster Crop Tester Tørstofmåler til foder Tørstofmåler til foder med elektronisk vægt Indledning Tillykke med din nye. Denne brugsanvisning beskriver, hvordan testeren skal bruges. Læs derfor brugsanvisningen grundigt inden ibrugtagning. Brugsanvisningen

Læs mere

GOES 625 I og 625 I max

GOES 625 I og 625 I max GOES 625 I og 625 I max Vedligeholdelsesinformation og -foranstaltninger Definition: Ekstraordinær belasting af køretøjer Hyppig kørsel / kørsel i mudder, vand eller sand Racing eller racing-lignende kørsel

Læs mere

Fejemaskine 80cm. 6,5 Hk. benzinmotor

Fejemaskine 80cm. 6,5 Hk. benzinmotor Brugsanvisning Varenr.: 9044081 Fejemaskine 80cm. 6,5 Hk. benzinmotor Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Fejemaskine Varenr.: 9044081. Beskrivelse: 6,5 hk

Læs mere

Instruktions Manual. Vinkøler: WKT55LI250S1

Instruktions Manual. Vinkøler: WKT55LI250S1 Instruktions Manual Vinkøler: WKT55LI250S1 Produkt oversigt Kontrol panel Justerbare hylder Dørhåndtag Mindre hylder Skærmplade Glasdør Nivelleringsfødder Installering af vinkøler Lokalisering Når du udvælger

Læs mere

køling motoren til gengæld ikke brændstoffet ret godt. Derfor bør man undgå at anvende salt kølevand.

køling motoren til gengæld ikke brændstoffet ret godt. Derfor bør man undgå at anvende salt kølevand. 67 Der er svært at pege på, hvad de vigtigste komponenter på et motoranlæg er. Et er dog sikkert og det er, at kølevandssystemet hører til blandt sværvægterne. Sammenhængen mellem at levere det rigtige

Læs mere

V 50/60Hz 220W

V 50/60Hz 220W STØVSUGER MODEL: P5 Best.nr. 1315 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 220W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG OG

Læs mere

Animo 1. GENEREL BESKRIVELSE

Animo 1. GENEREL BESKRIVELSE Animo Denne instruktion er for brugere af Animo vandopvarmningsbeholder, type WKT-Dn. Læs denne instruktion omhyggeligt, da det bevirker bedst og mest sikker brug af maskinen. 1. GENEREL BESKRIVELSE Vandopbevaringsbeholderen

Læs mere

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Wasco affugter Instruktionsbog WASCO 10 Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Indholdsfortegnelse Vær venlig at give dig tid til at læse denne manual omhyggeligt før brug og gem den for fremtidig

Læs mere

airflo Brugsvejledning. Winncare Nordic Aps, Hejreskovvej 18 B-C, 3490 Kvistgård, tlf.: 4913 8855 Rev. 4 31/08-15

airflo Brugsvejledning. Winncare Nordic Aps, Hejreskovvej 18 B-C, 3490 Kvistgård, tlf.: 4913 8855 Rev. 4 31/08-15 airflo rugsvejledning. Winncare Nordic ps, Hejreskovvej 18 -C, 3490 Kvistgård, tlf.: 4913 8855 Rev. 4 31/08-15 Producent: Mangar International Presteigne, Powys Wales, UK UK - LD8 2UF England Mangar Internationals

Læs mere

INDUSTRIEL AFFUGTER BRUGSANVISNING. Model: DY-80L TAK FORDI DE VALGTE DETTE PRODUKT. LÆS VEJLEDNINGEN GRUNDIGT, FØR DU TAGER PRODUKTET I BRUG.

INDUSTRIEL AFFUGTER BRUGSANVISNING. Model: DY-80L TAK FORDI DE VALGTE DETTE PRODUKT. LÆS VEJLEDNINGEN GRUNDIGT, FØR DU TAGER PRODUKTET I BRUG. INDUSTRIEL AFFUGTER BRUGSANVISNING Model: DY-80L TAK FORDI DE VALGTE DETTE PRODUKT. LÆS VEJLEDNINGEN GRUNDIGT, FØR DU TAGER PRODUKTET I BRUG. GEM DENNE MANUAL TIL SENERE BRUG HUSK : MONTER DEN MEDSENDTE

Læs mere

MINI SANDBLÆSER 4100-405

MINI SANDBLÆSER 4100-405 MINI SANDBLÆSER 4100-405 BRUGERMANUAL Beskrivelse 4100-450 Mini-blæsekabinet er designet til at rense, polere og overfladebehandle mindre dele, KUN ved brug af tørt blæsemiddel. Teknisk data: Kapacitet,

Læs mere

2005/1 TEXAS. Motor ECF 26-36. Texas A/S Knullen 2 DK-5260 Odense S Denmark Tel: +45 6395 5555 Fax: +45 6395 5558 www.texas.dk post@texas.

2005/1 TEXAS. Motor ECF 26-36. Texas A/S Knullen 2 DK-5260 Odense S Denmark Tel: +45 6395 5555 Fax: +45 6395 5558 www.texas.dk post@texas. 2005/1 TEXAS Motor ECF 26-36 Texas A/S Knullen 2 DK-5260 Odense S Denmark Tel: +45 6395 5555 Fax: +45 6395 5558 post@texas.dk 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse...2 2. Identifikation af symboler

Læs mere

BRUGERMANUAL TRAILER SYSTEM MED HØJTRYKSANLÆG TIL ALGEBEHANDLING (1300KG)

BRUGERMANUAL TRAILER SYSTEM MED HØJTRYKSANLÆG TIL ALGEBEHANDLING (1300KG) BRUGERMANUAL TRAILER SYSTEM MED HØJTRYKSANLÆG TIL ALGEBEHANDLING (1300KG) ! VIGTIGT! Læs venligst denne manual helt igennem før brugen af dit nye Purewash højtryksanlæg. Før første start Tjek at alle komponenter

Læs mere

Li-Ion Akkupack. Betjeningsvejledning Sikkerhedsanvisninger

Li-Ion Akkupack. Betjeningsvejledning Sikkerhedsanvisninger Li-Ion Akkupack Betjeningsvejledning Sikkerhedsanvisninger Betjeningsvejledning STABILA Li-Ion-batteri og stiknetdel Vigtige anvisninger Læs sikkerhedsanvisningerne og betjeningsvejledningen omhyggeligt

Læs mere

Vedligeholdelseslogbog 90-889160

Vedligeholdelseslogbog 90-889160 Vedligeholdelseslogbog 90-889160 VIGTIGT Vedligeholdelse skal udføres af en Mercury Marine-autoriseret forhandler. Ved fuldførelse af vedligeholdelseseftersyn skal denne bog dateres og underskrives af

Læs mere

UDEN STYRING Brugs- og monteringsvejledning VENTILATION

UDEN STYRING Brugs- og monteringsvejledning VENTILATION DK UDEN STYRING Brugs- og monteringsvejledning DU KA VENTILATION ! WARNING! Tillykke med din nye DUKA SMART FAN. Det flade design med den lille indbygningsdybde er perfekt når der er trange installationsforhold.

Læs mere

Brugsanvisning. Generator Varenr.: Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf I Fax I

Brugsanvisning. Generator Varenr.: Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf I Fax I Brugsanvisning Generator Varenr.: 90 42 041 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden installering og brugen af

Læs mere

Pool & Spa Sandfilterpumpe HN7892 SAND PUMP MANUAL. Sand filter pump Best.nr. 7892. 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5.

Pool & Spa Sandfilterpumpe HN7892 SAND PUMP MANUAL. Sand filter pump Best.nr. 7892. 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5. SAND PUMP MANUAL Sand filter pump Best.nr. 7892 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5 Side 1 Vigtige sikkerhedsanvisninger for Sandfilterpumpe Følgende vigtige punkter skal læses og forstås inden

Læs mere

BRUGSANVISNING. Cavecool Joy Opal - CC06BM

BRUGSANVISNING. Cavecool Joy Opal - CC06BM BRUGSANVISNING Cavecool Joy Opal - CC06BM WWW.CAVECOOL.COM 1 Generelt Læs informationerne i denne brugsanvisning, så De bliver bekendt med deres ny vinkøleskab så hurtigt som muligt og straks benytter

Læs mere

JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr EAN nr

JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr EAN nr JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr 76600050 EAN nr 5709133912611 Læs hele denne instruktion igennem før pumpen anvendes. Gem den til senere brug. 1/6 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand,

Læs mere

Betjeningsvejledning. Elektrisk bådmotor

Betjeningsvejledning. Elektrisk bådmotor DK Betjeningsvejledning Elektrisk bådmotor Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Version 10.1 Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.dk Identifikation Styrehåndtag med frem/bak funktion

Læs mere

BRUGSANVISNING. Cavecool Primo Pearl CC160B

BRUGSANVISNING. Cavecool Primo Pearl CC160B BRUGSANVISNING Cavecool Primo Pearl CC160B WWW.CAVECOOL.COM 1 Generelt Læs informationerne i denne brugsanvisning, så De bliver bekendt med deres ny vinkøleskab så hurtigt som muligt og straks benytter

Læs mere

LSM PUMPER Sigenvej 7 DK 9760 Vrå Tlf.: +45 9898 1900 Fax. +45 9898 2440 DRIFTSVEJLEDNING FOR LSM PUMPER TYPE

LSM PUMPER Sigenvej 7 DK 9760 Vrå Tlf.: +45 9898 1900 Fax. +45 9898 2440 DRIFTSVEJLEDNING FOR LSM PUMPER TYPE LSM PUMPER Sigenvej 7 DK 9760 Vrå Tlf.: +45 9898 1900 Fax. +45 9898 2440 DRIFTSVEJLEDNING FOR LSM PUMPER TYPE 10 15 19 25 32 40 50 65 80 100 125 150 200 Indholdsfortegnelse Forebyggende vedligeholdelse

Læs mere

Brugsanvisning. Varmekanon, Galaxy 25 AP Varenr.: 90 21 220. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.

Brugsanvisning. Varmekanon, Galaxy 25 AP Varenr.: 90 21 220. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg. Brugsanvisning Varmekanon, Galaxy 25 AP Varenr.: 90 21 220 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden installering

Læs mere

AZENO MINI SAMLEMANUAL

AZENO MINI SAMLEMANUAL AZENO MINI SAMLEMANUAL Tillykke med din nye flotte Azeno el bil Azeno Mini samle manual 1. Pak alle dele ud af emballagen. 2. Find posen med disse dele. 3. Find posen med de små skruer. 4. Klargør de 2

Læs mere

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 DA DANSK 1 GENERELT Dette symbol betyder ADVARSEL. Personskade

Læs mere

SANDBLÆSEKABINE SBC420

SANDBLÆSEKABINE SBC420 SANDBLÆSEKABINE SBC420 BETJENINGSVEJLEDNING SPECIFIKATIONER Udv. dimensioner: L: 132 x B: 88 x H: 170cm Rist dimensioner: L: 122 x B: 60cm Vægt: 1 5 0 k g. L u f t f o r b r u g : 3 5 0-5 2 0 l t r. /

Læs mere

Inden du rengør eller foretager nogen som helst vedligeholdelse af apparatet, skal du altid slukke for det og tage stikket ud af stikkontakten.

Inden du rengør eller foretager nogen som helst vedligeholdelse af apparatet, skal du altid slukke for det og tage stikket ud af stikkontakten. LÆS DENNE VEJLEDNING OMHYGGELIGT Denne støvsuger må kun anvendes til almindelig husholdningsrengøring, som beskrevet i brugsanvisningen. Du bør sikre dig, at du har forstået indholdet af denne brugervejledning

Læs mere

HØJTRYKSRENSER 110 bar ART NR 75001020 EAN NR 5709133750657

HØJTRYKSRENSER 110 bar ART NR 75001020 EAN NR 5709133750657 HØJTRYKSRENSER 110 bar ART NR 75001020 EAN NR 5709133750657 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. SIKKERHEDS REGLER ADVARSEL: Læs hele vejledningen igennem før maskinen anvendes. ADVARSEL: For at undgå ulykker, sørg

Læs mere

Galvanisk Tæring. Kalium - mest negativ. Calsium

Galvanisk Tæring. Kalium - mest negativ. Calsium Galvanisk Tæring Galvanisk tæring har også noget med El at gøre, idet det er elektronernes strøm, der forårsager, at de udfældede ioner i vandet søger hen til et negativt spændingspotentiale. Dette var

Læs mere

Vedligeholdelsesmanual Tørretumbler

Vedligeholdelsesmanual Tørretumbler Vedligeholdelsesmanual Tørretumbler T5190LE Type N1190.. Original vejledning 438 9098-10/DK 2015.09.11 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Symboler...5 2 Generelt...5 3 Vedligeholdelse...6 3.1 Rengør

Læs mere

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 1 SIKKERHEDSBEMÆRKNINGER Tillykke med købet af denne ventilator. Produktet har gennemgået omfattende kvalitetssikring, og der er sørget for, at du modtager

Læs mere

Højtryksrensere, model: 2840T & 3175T Varenr.: &

Højtryksrensere, model: 2840T & 3175T Varenr.: & Brugsanvisning Højtryksrensere, model: 2840T & 3175T Varenr.: 90 21 071 & 90 21 239 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P.

Læs mere

35 W122 Kobber spray 400 ML

35 W122 Kobber spray 400 ML Det smører og beskytter elementer, der er i kontakt med støv, pulver, snavs, olier og fedtstoffer. Det indeholder ingen silikone, og lægger et usynligt lag. Det beskytter mod korrosion, fugtighed, benzin,

Læs mere

Akkumulator, dynamo, generator og starter. Thomas Olsgaard 30/10 2013

Akkumulator, dynamo, generator og starter. Thomas Olsgaard 30/10 2013 Akkumulator, dynamo, generator og starter Thomas Olsgaard 30/10 2013 Batteriet Blyakkumulatoren er opfundet i 1859 af franskmanden Gaston Planté. Konstruktion og typer. Akkumulatoren består af 2 elektroder

Læs mere

ET-XC40A 230VAC - 12VDC - Gas Absorbing køleboks Brugsanvisning

ET-XC40A 230VAC - 12VDC - Gas Absorbing køleboks Brugsanvisning ET-XC40A 230VAC - 12VDC - Gas Absorbing køleboks Brugsanvisning VIGTIGT Læs denne vejledning nøje, inden køleboksen monteres og tages i brug. Kontakt forhandleren, hvis der måtte være yderligere spørgsmål.

Læs mere

AZENO Cabriolet SAMLEMANUAL Tillykke med din nye flotte Azeno el bil

AZENO Cabriolet SAMLEMANUAL Tillykke med din nye flotte Azeno el bil AZENO Cabriolet SAMLEMANUAL Tillykke med din nye flotte Azeno el bil Azeno Cabriolet samlevejledning 1. Pak alle dele ud af kassen og gør klar til samling. 2. Start med bag akslen. 3. Tag de 2 plastik

Læs mere

VOLVO PENTA MOTORRENOVERING

VOLVO PENTA MOTORRENOVERING VOLVO PENTA MOTOR VOLVO PENTA MOTORRENOVERING Renover din Volvo Penta VOLVO PENTA 2001 MOTOR Renover din Volvo Penta2001, 2001AG, 2001B, 2001BG. Adskillelse og rengøring af motor.. Kontrol af alle indvendige

Læs mere

MANUAL UNICLEAN UNICLEAN UNICLEAN-2

MANUAL UNICLEAN UNICLEAN UNICLEAN-2 MANUAL UNICLEAN UNICLEAN UNICLEAN-2 INDHOLDSFORTEGNELSE MANUAL... SIDE 3 MASKINE... SIDE 3 TYPE... SIDE 3 ANVENDELSE... SIDE 3 MONTERING... SIDE 3 DEMONTERING... SIDE 3 DRIFT... SIDE 3 VEDLIGEHOLD... SIDE

Læs mere

Vejledning i indstilling af tænding på Yamaha FS1.

Vejledning i indstilling af tænding på Yamaha FS1. Denne vejledning gælder Yamaha FS1 motorer monteret på både 4Gear og 2Gear modellen. Bemærk at der er flere forskellige typer tændingsanlæg monteret på disse knallerter fra fabrikken. De skal dog stilles

Læs mere

Betjenings- og servicemanual

Betjenings- og servicemanual Modular ismaskine Betjenings- og servicemanual Gældende for typerne FM170AFE FM170AFE-N VIGTIGT! 1. Denne vejledning er en vigtig del af produktet og bør opbevares omhyggeligt af brugeren. Læs venligst

Læs mere

Luftkompressor Art.nr / /

Luftkompressor Art.nr / / Luftkompressor Art.nr. 85203024 / 85203025 / 85203026 EAN-nr: 5709133850777 / 5709133850784 / 5709133851019 Instruktions Manual LÆS VENLIGST VEJLEDNINGEN IGENNEM INDEN BRUG AF KOMPRESSOREN. INDHOLD 1 KORT

Læs mere

V 50/60Hz 700W

V 50/60Hz 700W STØVSUGER MODEL: VCS35B17 Best.nr. 5749 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 700W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I

Læs mere

VENTILATOR PRO S Ø100 STANDARD

VENTILATOR PRO S Ø100 STANDARD VENTILATOR PRO S Ø100 STANDARD INSTRUKTIONSMANUAL Art nr 300210 EAN nr 5709133300333 Læs venligst denne manual grundigt igennem inden brug af ventilatoren. MÅ KUN INSTALLERES AF EN AUTORISERET ELINSTALLATØR!

Læs mere

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser Tak, fordi du har købt denne stråle detektor, læs venligst denne brugsanvisning omhyggeligt før installation. Forsøg aldrig at adskille eller reparere produktet.

Læs mere

Alt om galvanisk tæring

Alt om galvanisk tæring Alt om galvanisk tæring For de fleste har galvanisk tæring været et begreb forbundet med noget totalt uforståeligt. Vi forklarer hvorfor og hvordan galvanisk korrosion sker, hvordan du kan måle det, og

Læs mere

CM2.16 & CM3.27. Bruger manual. Crafted with craftsman marine

CM2.16 & CM3.27. Bruger manual. Crafted with craftsman marine CM2.16 & CM3.27 Bruger manual Crafted with craftsman marine Fremdrivning 2 Crafted with CRAFTSMAN MARINE Bemærk: Manualen er både til CM2.16 og model CM3.27, derfor kan det forekomme at billeder/tegninger

Læs mere

INGEN TID AT SPILDE RENOVER DIN AKSEL

INGEN TID AT SPILDE RENOVER DIN AKSEL Gør det selv INGEN TID AT SPILDE RENOVER DIN AKSEL Er der vand i gearolien, kan du være sikker på, at drevet bliver slidt meget hurtigt. Vi viser, hvordan du tjekker olien, og hvordan du renoverer akslen

Læs mere

Brugsvejledning. Spa

Brugsvejledning. Spa Brugsvejledning til Spa 1. Elektriske parameter 2 2. Elektrisk installation. 2 3. Vand Tilslutning... 2 4. Installations Instruktioner... 2-3 5. Instruktioner... 3 6. Hygiejne ved brug af spabad 4 7. Vedligehold

Læs mere

BRUGSANVISNING Driving Force Benzin Generator Model: SPG950

BRUGSANVISNING Driving Force Benzin Generator Model: SPG950 Varenr. 277200-00180 1 1. VIGTIGE BEMÆRKNINGER Læs denne betjeningsvejledning grundigt og vær opmærksom på alle de anførte oplysninger. Læs vejledningen for at blive bekendt med korrekt brug af generatoren,

Læs mere

Manual HN 8564 - Foldbar rampesæt Model: FSR-2/FSR-2SL

Manual HN 8564 - Foldbar rampesæt Model: FSR-2/FSR-2SL Manual HN 8564 - Foldbar rampesæt Model: FSR-2/FSR-2SL ADVARSEL Læs hele manualen inden brug. Følges sikkerhedsvejledning og manualen ikke, kan det resulterer i skader. side 1/6 Dine nye ramper vil være

Læs mere

HØJTRYKSRENSER 110 bar med automatisk start/stop

HØJTRYKSRENSER 110 bar med automatisk start/stop HØJTRYKSRENSER 110 bar med automatisk start/stop ART NR 75001020 EAN NR 5709133750657 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. SIKKERHEDS REGLER ADVARSEL: Læs hele vejledningen igennem før maskinen anvendes. ADVARSEL:

Læs mere

Brugsvejledning MOBIL STØVSUGER. Monty GOBI ME1300 og ME2800

Brugsvejledning MOBIL STØVSUGER. Monty GOBI ME1300 og ME2800 MOBIL STØVSUGER Monty GOBI ME1300 og ME2800 Indhold Sikkerhed... 3 Oversigt over den mobile støvsuger... 4 Produkt Beskrivelse... 5 Teknisk Data... 6 Tilsigtet brug... 7 ADVARSEL... 8 Vedligeholdelse og

Læs mere

BRUGSVEJLEDNING OG SIKKERHEDSINSTRUKTIONER

BRUGSVEJLEDNING OG SIKKERHEDSINSTRUKTIONER BRUGSVEJLEDNING OG SIKKERHEDSINSTRUKTIONER HYDRAULISKE STENUDLØSER Version: 01 10 MEPV INDEX INDEX... 1 ORDLISTE... 2 NOTE... 2 INTRODUKTION... 3 1. SIKKERHEDS INSTRUKTION... 4 1.1 Hydraulisk system...

Læs mere

TrendCon 1. udgave, DK. TrendCon. Instruktionsbog 0403-52-08-03

TrendCon 1. udgave, DK. TrendCon. Instruktionsbog 0403-52-08-03 1. udgave, DK TrendCon Instruktionsbog 0403-52-08-03 INDHOLDSFORTEGNELSE AFSNIT Side OVERBLIK FUNKTIER.. 1 ADVARSEL.. 1 INSTRUKTI GENERELT.. 2 INDIKATI GENERELT.. 2 FEJLSIGNALER.. 2 SYSTEM OVERSIGT.. 3

Læs mere

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug 1 Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug Indledning Dækket udgør den eneste kontakt mellem køretøjet og underlaget. Derfor er det vigtigt, at brugerne sørger for at bevare dækkenes kvalitet og præstationer.

Læs mere

Wasco Askesuger Best.nr. 1506

Wasco Askesuger Best.nr. 1506 Wasco Askesuger Best.nr. 1506 Modelnavn: MAC173-1200W-20L 1/6 SIKKERHEDSINSTRUKTIONER OG ADVARSLER VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER Læs og forstå alle instruktionerne i denne vejledning før brug af askesugeren

Læs mere

Manual Røremaskine Model: MK-36

Manual Røremaskine Model: MK-36 Manual Røremaskine Model: MK-36 Læs grundigt igennem inden ibrugtagning og gem til senere brug Dele 1. Øvre kabinet 5. Bund cover 9. Æggepisker 2. Låg til skål 6. Gummi fødder 10. Dejkrog 3. Mixe skål

Læs mere

Husvandværk. DAVIDSENshop.dk. Industrivej 36 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 00 e-mail: mail@davidsenshop.dk

Husvandværk. DAVIDSENshop.dk. Industrivej 36 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 00 e-mail: mail@davidsenshop.dk Husvandværk 9135943 DAVIDSENshop.dk Industrivej 36 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 00 e-mail: mail@davidsenshop.dk GARDEN PUM Kære kunde, Tak fordi du købte dette hus vandværk! Før installering skal du

Læs mere

Olie- eller petroleumsdrevet varmtluftgenerator GK20 - GK28 - GK40

Olie- eller petroleumsdrevet varmtluftgenerator GK20 - GK28 - GK40 Olie- eller petroleumsdrevet varmtluftgenerator GK20 - GK28 - GK40 BETJENINGSVEJLEDNING BETJENINGSVEJLEDNING 1. GENERELLE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER 2. BESKRIVELSE 3. TEKNISKE DATA 4. MONTERINGSVEJLEDNING

Læs mere

Litium-ion batterimanual. Ebike Elcykler

Litium-ion batterimanual. Ebike Elcykler Litium-ion batterimanual Ebike Elcykler Rev 30-12-2008 Litium ion batteriet Funktion Batteriet der forsyner elcyklen med strøm er et såkaldt litium ion batteri (Spænding: 36 Volt (V), Kapacitet: 10 Ampere

Læs mere

CG rsb STIGA-71503804/0 22-12-2003 11:27 Pagina 1 45S EL 45 EL LADYBIRD 71503804/0

CG rsb STIGA-71503804/0 22-12-2003 11:27 Pagina 1 45S EL 45 EL LADYBIRD 71503804/0 CG rsb STIGA-71503804/0 22-12-2003 11:27 Pagina 1 LADYBIRD 45 EL 45S EL 71503804/0 CG rsb STIGA-71503804/0 22-12-2003 11:27 Pagina 1 1 CG rsb STIGA-71503804/0 22-12-2003 11:27 Pagina 2 2 CG rsb STIGA-71503804/0

Læs mere

AFFUGTER BRUGERMANUAL

AFFUGTER BRUGERMANUAL AFFUGTER BRUGERMANUAL MODEL: 350505 Ean nr: 5709133350338 SIKKERHEDS INFORMATION 1. Læs venligst brugermanualen omhyggeligt igennem inden brug af affugteren og gem derefter manualen. 2. Nedsænk aldrig

Læs mere

Inspektionsliste for fly Side 1 af 5

Inspektionsliste for fly Side 1 af 5 Inspektionsliste for fly Side 1 af 5 Type: s/n.: Reg: timers eftersyn, ved flyvetid - Stel: Motor: Propel: A. PROPEL 01. Kontrollér spinner og dens befæstigelse 02. Kontrollér propelbolte for moment og

Læs mere

TEFAL. Supergliss/Prima. Strygejern. Brugervejledning dansk

TEFAL. Supergliss/Prima. Strygejern. Brugervejledning dansk TEFAL Supergliss/Prima Strygejern Brugervejledning dansk 1 1. Apparatoversigt 1. Spraydyse 2. Vandpåfyldnings-studs anvend udelukkende vand fra hanen. 3. Ekstra-dampstøds-tast 4. Sprøjte-tast fugtning

Læs mere

Læs og opbevar disse instruktioner til senere brug

Læs og opbevar disse instruktioner til senere brug Affugter Instruktionsbog WASCO 2000 Læs og opbevar disse instruktioner til senere brug INDHOLDSFORTEGNELSE Tag dig tid til at læse denne manual omhyggeligt før brug og gem den til senere brug. Modelnummer

Læs mere

NY-20DT 9 RIBBER 2000W MED TIMER

NY-20DT 9 RIBBER 2000W MED TIMER OLIERADIATOR HN nr. 13877 Manual Produktet er ikke egnet som primær varmekilde. NY-20DT 9 RIBBER 2000W MED TIMER SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER 1. Læs brugsanvisningen grundigt igennem inden brug og gem den

Læs mere

STØVSUGER BRUGERVEJLEDNING. HN 9888 Model JCV-7001. Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference.

STØVSUGER BRUGERVEJLEDNING. HN 9888 Model JCV-7001. Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference. STØVSUGER HN 9888 Model JCV-7001 BRUGERVEJLEDNING Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference. Sikkerhedsinstruktioner Når De bruger støvsugeren, skal De altid tage

Læs mere

foretages af autoriseret installatør. Er der en stophane eller balofix samt stikkontakt

foretages af autoriseret installatør. Er der en stophane eller balofix samt stikkontakt Installationsvejledning VAQ Læs venligst denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker Quooker en består af en lille vandbeholder under køkkenvasken, som er sluttet til koldvandsledningen.

Læs mere

LONO Glas-Wasserkocher 1,7 l

LONO Glas-Wasserkocher 1,7 l LONO Glas-Wasserkocher 1,7 l da Brugsanvisning 38 Brugsanvisning Vigtige sikkerhedsanvisninger Dette apparat kan benyttes af børn fra 8 år og personer med indskrænkede fysiske, berøringsmæssige eller sjælelige

Læs mere

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug.

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. Brugsanvisning Mælkeskummer 423008 DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. g DANSK DANSK g SIKKERHEDSFORSKRIFTER Læs denne vejledning, da

Læs mere

Brugervejledning. Kedel. Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference.

Brugervejledning. Kedel. Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference. Brugervejledning Kedel Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference. 1. Vigtige instruktioner Læs disse instruktioner omhyggeligt, før du bruger apparatet

Læs mere

Bruger manual Model Nr.: JA1040OD

Bruger manual Model Nr.: JA1040OD Spildolietønde Bruger manual Model Nr.: JA1040OD 1 Sikkerhed, advarsler og forholdsregler ADVARSEL: Ved brug af værktøj, skal grundlæggende sikkerhedsregler altid følges for at mindske risikoen for personskade

Læs mere

AFFUGTER DH10M. Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug

AFFUGTER DH10M. Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug AFFUGTER DH10M Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug Indhold Brug venligst tid på at læse denne manual igennem og gem den til senere brug. Specifikationer Hvordan den virker Placering

Læs mere

EL - CYKEL FOLDAWAY. Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S Denmark 11.1 Tel. +45 63 95 55 55 - www.texas.dk - post@texas.dk

EL - CYKEL FOLDAWAY. Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S Denmark 11.1 Tel. +45 63 95 55 55 - www.texas.dk - post@texas.dk DK MANUAL EL - CYKEL FOLDAWAY Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S Denmark 11.1 Tel. +45 63 95 55 55 - www.texas.dk - post@texas.dk Registrering af produkt / Reservedele Registrer dit produkt online

Læs mere