Infofolder Frøstruphave Efterskole

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Infofolder Frøstruphave Efterskole 2013-2014"

Transkript

1 Infofolder Frøstruphave Efterskole

2 Til alle elever på Frøstruphave Efterskole i skoleåret og deres forældre. Når et nyt elevhold begynder, og en ny stor flok unge flytter ind på vores skole, ved vi med sikkerhed, at de er meget forskellige. De har hver deres evner, de har stærke og svage sider - ganske ligesom os, der er ansat på skolen. I det kommende skoleår skal vi så arbejde og udvikle os sammen. Det vil bringe mange glæder og gode oplevelser, men utvivlsomt også uenigheder og konfrontationer. Som udgangspunkt vil vi gerne skitsere, hvad vi ønsker, der skal være grundlaget for dette fælles udviklingsarbejde. Vi ønsker: at hver enkelt elev skal føle sig elsket og respekteret at hver enkelt elev skal føle sig værdifuld at hver enkelt elev skal føle sig tryg at eleverne skal opleve, at frihed og ansvar er to sider af samme sag Vi vil gerne se hver enkelt elev udvikle og udfolde sig med netop de evner og muligheder, hun eller han har. Vi vil, at eleverne skal opleve, at der stilles krav til dem, og at vi forventer, at de yder deres bedste. Vi vil gerne opleve, at eleverne danner deres egne holdninger, så de udvikler sig hen imod voksne og modne unge. Vi vil, at eleverne gennem med- og modspil fra hinanden og fra medarbejderne, får sat fokus på hvilke værdier, de vil lægge til grund for deres eget liv. Vi vil gerne, at eleverne skal opleve, at de altid kan komme til en ansat på skolen - og blive taget alvorligt. Vi vil, at eleverne skal lære, hvad ægte respekt er - ikke frygt, men snarere hensyntagen og forståelse. Vi vil, at eleverne skal opleve betydningen af ordet tilgivelse. Vi ønsker, at eleverne skal opleve, at selvom de begår fejl og forløber sig, er der plads til en ny begyndelse. Vi vil, at eleverne skal opleve, at kristendom ikke bare er ord, men en måde at leve sit liv på. Dette er blot en lille del af en lang, lang række af de ting, vi ønsker eleverne på FE må få lejlighed til at lære og opleve. Vel mødt til et nyt skoleår! Karen og Ole Nielsen Forstanderpar

3 Velkommen til dig! Allerførst og som det vigtigste skal du vide, at vi glæder os til at se dig som elev her på Frøstruphave Efterskole. Vi har store forventninger til at være sammen med dig og lære dig at kende. Det skoleår, du nu snart begynder på her hos os, er et arbejdsår. Vi forventer, at du vil arbejde med de opgaver, du får stillet - både med det egentlige skolearbejde og de praktiske opgaver, der følger med, når man er efterskoleelev. Samtidig er dit nye skoleår også et oplevelsesår. Efterskolelivet er fyldt med anderledes oplevelser. Fællesskab, samarbejde, ture, praktik, sportsstævner, aftenarrangementer og weekendoplevelser er noget af det, der gør et år på efterskole anderledes end det at gå i skole derhjemme. Når du begynder dit ophold her, forventer vi af dig: at du gerne vil være på skolen at du gerne vil lære på skolen at du gerne vil arbejde aktivt for et godt fællesskab ud fra skolens formål (se s. 9) Det betyder bl.a.: at du møder til alle undervisningstimer og fællesarrangementer at du vil arbejde for, at der er en god omgangstone på skolen at du vil være med til at værne om den enkelte kammerat og hans/hendes rettigheder Formål Frøstruphave Efterskole ønsker: - at give dig undervisning på et fagligt højt niveau - at give dig mulighed for at lære mere i både boglige og praktiske fag - at give dig mulighed for personligt at møde og tage stilling til evangeliet om Jesus Kristus som verdens frelser - at give dig frihed under ansvar - at give dig undervisning i og holdninger til menneskelige og etiske spørgsmål - at give dig glæden ved at møde folkelige, nationale og kulturelle værdier - at give dig mulighed for at møde forskellige generationer og samfundsgrupper, sociale - og kirkelige fællesskaber m.v. Dette er grundlaget for, at vi får et godt år sammen på Frøstruphave Efterskole.

4 Informationer - slå op og læs Du sidder nu med informationsfolderen vedrørende skoleåret i hånden. I dette hæfte kan du og dine forældre finde mange oplysninger om livet på Frøstruphave Efterskole. Læs det grundigt igennem, inden du skal begynde på skolen i august måned, og er der noget, du er i tvivl om, er du altid velkommen til at spørge. Det hæfte, du hermed har modtaget, er beregnet til at blive hjemme hos dine forældre. Der ligger et andet klar til dig, når du kommer i august. Det skal blive på skolen, for du vil få brug for hæftet i løbet af skoleåret. Adresse: Frøstruphave Efterskole Frøstrupvej Nr. Nebel Telefon Telefax Bankforbindelse: Nr. Nebel Sparekasse reg.nr.: 9682 konto: Kontoret er normalt åbent mandag til fredag. Herefter stilles telefonen om, så det altid er muligt at træffe en medarbejder på skolens telefonnummer. Alkohol og andre rusmidler Du må ikke indtage eller være i besiddelse af alkohol eller euforiserende stoffer af nogen art under opholdet på skolen. Det gælder også på rejsen til og fra skolen. Overtrædelse af disse regler vil normalt medføre bortvisning fra skolen. Andagt Morgenandagten er kl. 9.35, og aftenandagten med nyheder kl Ved andagterne skal der naturligvis være ro. Sæt dig stille på din plads. Deltagelse i andagterne er obligatorisk. Ankomst Onsdag den 14. august 2013 møder 2. års-elever på Skjern Banegård kl Torsdag den 15. august 2013 ankommer nye elever mellem kl og Der serveres aftensmad og kaffe i hallen fra kl Derefter er der velkomstfest for forældre og elever kl ca. 21. Besøg på skolen Forældre, søskende og andre gæster er velkomne på skolen i fritiden efter aftale med vagtlæreren. Gæster bortset fra forældre har kun adgang på værelsesafdelingen efter henvendelse til og tilladelse af vagtlæreren. Eleverne må få besøg af venner og søskende i weekenden, hvis de aftaler det med weekendvagtlæreren senest tirsdag middag og hvis det passer ind i skolens program. Gæster deltager i weekendprogrammet sammen med eleverne og skal naturligvis følge skolens regler. Evt. overnatning kan tilbydes.

5 Bibliotek Frøstruphave har en lille samling af håndbøger og skønlitteratur, især inden for genren "kristen litteratur". Skolen holder også nogle aviser og forskellige foreningsblade, som er til rådighed for eleverne. Der findes et lille bibliotek i Nr. Nebel og et stort i Varde. Bygninger Klasselokaler og værksteder er åbne og kan benyttes i fritiden. Pas godt på tingene, så de kan blive til glæde for alle. Til visse lokaler kræves det, at du har faget og har lært at bruge maskinerne f.eks. design, sløjd, musik, metal- og motorværksted. Vi forventer, at du rydder op efter dig i de forskellige lokaler. Husk omgående at melde til vagtlærer eller pedel, hvis noget går i stykker. Lærerværelset og pædagogisk værksted er medarbejdernes lokaler. Det betyder, at eleverne kun har adgang, hvis en medarbejder er til stede. Køkkenet har eleverne kun adgang til, når de er på køkkenholdet eller har en opgave, de er blevet bedt om. Bøger Skolen udleverer bøger og andre nødvendige undervisningsmaterialer til brug i undervisningen i løbet af skoleåret. Se under "Medbring" hvad du selv skal have med. Eleverne er ansvarlige for skolens materiale også udleverede kopier. Bøgerne skal bindes ind, så tag gerne noget festligt indbindingspapir med ellers får du noget papir af skolen. Brug din skoletaske. Det beskytter bøgerne, og du husker at få det hele med til timerne. Ødelagte eller bortkomne bøger m.m. erstattes til dagspris. Computere, netværk og internet Vi opfordrer kraftigt til, at alle elever medbringer deres egen bærbare computer. Din bærbare computer skal være udstyret med trådløst netværkskort og styresystemet Windows 8, eller Windows 7. Vista og XP kan også bruges. I undervisningen bruger vi Microsoft Office 2013, skolen stiller Office 2013 til rådighed, mens du er elev på skolen. Din computer skal have et antivirusprogram installeret, og skolen anbefaler Microsoft Security Essentials, som kan hentes på Antivirusprogrammet er gratis. Det er ikke tilladt at have en stationær computer eller ekstra skærm på værelset. Hjælpeprogrammer Skolen abonnerer på Tjektasken.nu, som bl.a. indeholder CD-ord, der er et af Danmarks bedste programmer til at hjælpe alle, der har svært ved at læse og skrive. Programmet kan læse tekster op på computeren: i Word, på internettet, i pdf-filer og mange andre steder. Har man vanskeligheder med at stave, kan CD-ord give forslag til, hvordan ordene staves, mens man skriver. Ordbøger Frøstruphave Efterskole abonnerer på Gyldendals Røde Ordbøger online, som eleverne frit kan benytte, mens de er elever her. Det gælder dansk/engelsk, engelsk/dansk, dansk/tysk, tysk/dansk og dansk retskrivning.

6 Computerne bruges meget i undervisningen, så det er vigtigt at den er fuld funktionsdygtig. Du må ikke lægge spil og lignende ind på skolens computere. Du må benytte skolens printere, men prøv at begrænse antallet af print mest muligt. Du får dit eget brugernavn med adgangskode, som du skal bruge for at kunne logge på skolens netværk. Din adgangskode skal være hemmelig for alle andre, og du må aldrig benytte andres brugernavn eller låne dit brugernavn til andre. På skolen er der trådløst netværk, også i familieområderne, hvor der dog bliver lukket for netværket kl Det er meget vigtigt, at du kun åbner filer på netværket, som du har ret til at åbne. Vi ser meget alvorligt på det, hvis du åbner andre elevers private filer eller lærernes filer, hvis du ved et uheld eller en sikkerhedsbrist får adgang til disse. Din computer skal være slukket efter sengetid og sat ind i computerskabet i dit familieområde. Du må forvente, at din computer bliver inddraget for en tid, hvis du benytter den til andet end undervisning i timerne. Al brug af netværket og internettet vil blive registreret, men vi overvåger eller filtrerer normalt ikke internetbrugen, fordi vi forventer, at du holder dig fra hjemmesider med pornografisk eller ulovligt indhold. I din fritid må du gerne bruge de sociale medier, så som Facebook, Instagram og Twitter, men vi ønsker ikke, af hensyn til din egen sikkerhed, at du bruger datingsider eller chatsider. Cykel Alle elever skal medbringe en lovlig cykel ved ankomsten i august. Husk også lygter. Cykelhjelm og refleksvest skal medbringes og benyttes. Vi benytter bl.a. cyklen til motion og til ture i området. Efterskolernes dag Søndag den 29. september 2013 har alle landets efterskoler åbent hus fra kl , hvor der er mulighed for at besøge skolen, få en rundvisning af elever og en snak med en medarbejder samt få en kop kaffe. Eleverne skal medvirke ved dette arrangement, derfor skal du være på skolen denne søndag. Ekskursioner Vi har i løbet af skoleåret forskellige ekskursioner, besøg, ture, stævner m.v., som vedrører skolen/undervisningen. De er medregnet i skolepengene. Ønsker eleverne at deltage i andre koncerter, fodboldevents eller lignende, må de forvente selv at skulle betale for det. Elevbank Skolen har ingen elevbank. Vi opfordrer til, at eleverne har et Visa Elektron kort, så de kan hæve penge på deres egen konto. Der er kortautomat i Sparekassen i Lunde. Kommer eleverne i akut pengenød, opfordrer vi til, at de spørger om et lån på skolens kontor frem for at låne penge af hinanden.

7

8 Elevkøkken Der findes et elevkøkken med komfur, ovn og mikrobølgeovn. Dette køkken står til rådighed for eleverne. De skal selv medbringe bagepapir, og hvad de ellers skal bruge, men der er diverse redskaber, gryder, skåle m.m. til rådighed. Eleverne har ansvar for, at køkkenet holdes pænt rent og i orden. Elevstævne / Forårsfest Elevstævnet er lørdag den 24. maj 2014 for tidligere og nuværende elever og sluttes af med Forårsfest om aftenen, hvor nuværende elever fremviser produktioner m.v. fra dybdefag, periodefag eller andet, som de har arbejdet med i løbet af skoleåret. Alle forældre, søskende, venner af skolen, tidligere elever m.fl. er meget velkomne til Forårsfesten. Forårsfesten er obligatorisk for eleverne. En normal dag på Frøstruphave Efterskole ser sådan ud: 6.40 Køkkenholdet møder Afkrydsning under løbetur Morgenmad 7:30-7:50 Rengøring på værelser og familieområder Undervisning Andagt Pause med forfriskning Undervisning Middag / pause Undervisning (afbrudt af kaffepause) 17: Stilletid/Rengøring Aftensmad Studiemiljø 19:00 Aftenandagt og nyheder Aftenskaffe Eleverne skal være på eget familieområde Godnat! Du er i din seng. Lyset slukkes senest kl Ingen aktivitet før kl. 6 næste morgen

9 Familier Du bliver medlem af en familie, som består af 6-10 elever. Til hver familie er knyttet en lærer, en "familiemor/far", der har særlig omsorg for netop denne lille gruppe. Der er på skemaet en ugentlig familietime, hvor der bliver snakket om livet på skolen med alt, hvad det indebærer. Der vil i årets løb være forskellige opgaver, der skal løses familievis, bl.a. rengøring af fællesområder eller andre mere festlige ting. Ferier og forlængede weekender Se kalenderen. Vi forventer, at alle elever forlader skolen i ferier og forlængede weekender. Brug bl.a. disse dage til besøg hos tandlæge, læge el.lign. Efter ferier og forlængede weekender skal eleverne som hovedregel komme tilbage på skolen mellem kl og Der er normalt ingen vagtlærer på skolen før kl Fjernsyn og video Det kan være hyggeligt at se fjernsyn sammen, og er der noget, I gerne vil se, er der mulighed for det i fjernsynsstuen, der hedder Dueslaget. Det er ikke tilladt at medbringe fjernsyn. Forsikringer Eleven og dermed forældrene er fuldt ansvarlige for eventuelle skader, som eleven forvolder på skolens eller andres ejendom. Alle forældre bør tegne en indboforsikring. Skolen har tegnet en kombineret elevforsikring, der dækker ved visse skader, men altid først efter anmeldelse til forældrenes egen forsikring. Elevernes løsøre er ikke forsikret af skolen, men forældrenes indboforsikring dækker ofte. Forsætlig forvoldt skade dækkes ikke! Forældresamarbejde Det er meget vigtigt, at samarbejdet med forældrene fungerer godt først og fremmest for elevernes skyld. Derfor inviterer vi foræ1drene til at benytte de mange "kontaktmuligheder" i løbet af skoleåret: Som I kan se i kalenderen vil vi indbyde jer til følgende arrangementer: Familiedag den 7. september Vi indbyder elevernes søskende og forældre til at komme på efterskole. Formålet er først og fremmest, at vi alle lærer hinanden at kende. Programmet vil indeholde samvær både i "familierne" og i klasserne. Særskilt invitation er vedlagt. Husk tilmelding via hjemmesiden. Forældre- og elevsamtaler finder sted 2 gange om året. Samtalerne vil handle om elevernes faglige standpunkt og arbejdsindsats, om deres sociale engagement og menneskelige egenskaber. Den første gang bliver freddag den 15. november eller mandag den 18. november Adventsmarked er lørdag den 7. december Alle er velkomne. Juleafslutning fredag den 20. december Alle er velkomne. FRØ-aftener "åbent-hus-aftener" med et godt foredrag eller lignende. Nærmere program følger. Alle er velkomne.

10 Forårsfesten lørdag den 24. maj 2014 kl Alle er velkomne. Ved Forårsfesten er der opvisning og udstilling af en væsentlig del af skoleårets "produktion". Afslutningsfesten er fredag den 27. juni 2014 kl.15. Her er forældrene indbudt til en festlig afslutning på skoleåret. Formelle og uformelle kontakter er der ligeledes mange af i løbet af skoleåret, f.eks. når eleverne hentes hjem eller bringes hertil fra weekend. Der er en telefonliste over skolens medarbejdere bag i dette hæfte, og I forældre er altid velkomne til at ringe. Vi er aldrig længere væk end telefonen! Følg også livet på skolen via hjemmesiden www. Frostruphave.dk og Facebook Foto I efteråret bliver eleverne fotograferet. Køb af pasfotos, forstørrelser og det store årgangsbillede tilbydes efter forudbestilling fra hjemmet. Fritagelse Hvis det skulle blive nødvendigt at spørge en elev fri, må forældrene i hvert enkelt tilfælde kontakte forstanderen i god tid. Ekstra fri gives kun i særlige tilfælde. Ønsker man f.eks. at have sit barn med på ferie i en anden uge end den, hvor vi holder ferie, meldes barnet ud af skolen i den uge, og vi vil opkræve de manglende offentlige tilskud på ca. 2500,- kr. fra hjemmet. Fritid Mulighederne er mange i fritiden: Alle faglokaler står som regel åbne og kan benyttes af eleverne (se under bygninger). På idrætsanlægget og i idrætshallen er der stor aktivitet. Musiklokalet står til rådighed, så elever, der har lyst til at øve sig eller spille musik sammen, kan gøre det. Vi har bordtennis, pool, airhockey, bordfodbold, playstation, wii med diverse spil samt en række andre forskellige spil. Du kan også bare slappe af sammen med gode venner. En gå- eller løbetur i den nærliggende skov er også dejligt! Du har sikkert nogle fritimer i løbet af dagen, og de fleste aftener er også frie. Når du forlader skolen for at tage til Lunde, anlægget eller længere væk, skal vagtlæreren orienteres ved at sende en sms til vagttelefonen på Ca. hver 3. uge er der "Klubaften", hvor en gruppe elever står for at arrangere bibelarbejde, sang og musik eller lignende. Fødselsdag Vi markerer din fødselsdag ved bl.a. at hejse flag og synge fødselsdagssang, og du kan ønske, hvad du gerne vil have til middag, hvis du aftaler det med køkkenet i god tid! Glemte sager Ikke afhentet tøj og ting vil efter et varslet tidspunkt blive afleveret til genbrug. Ild/brand Eleverne får instruktion i, hvordan vi klarer farlige situationer. Vær påpasselige med åben ild. Der må ikke tændes stearinlys på værelserne. Fyrfadslys må være tændt i familierummet, hvis de står på et fad eller i en stage, og kun når du er til stede. Kun bål på bålpladsen.

11 Knallert Hvis du vil have din knallert på skolen, aftales det forinden med 1ærer Bernt Kruse. Knallerten skal være lovlig, og du skal være i besiddelse af knallertkørekort og forsikringspolice. Knallerten må kun benyttes til enkelte ærinder og hjemtransport i weekender og ferier, og du skal stadig have en cykel på skolen. Skolen påtager sig intet ansvar for knallerter og har intet aflåseligt lokale, hvor de kan stå. Er din knallert ulovlig, kan det medføre, at knallerten ikke må være på skolen resten af skoleåret. For dig som ikke har knallertkørekort endnu: Der er mulighed for at reparere/opbygge din knallert i skolens metalværksted. I forbindelse hermed er der mulighed for at afprøve knallerten på skolens grund efter skriftlig tilladelse fra dine forældre. Vi har nogle klare regler om knallerter, afprøvning og værkstedet, som du vil blive orienteret om i starten af skoleåret. Knallert- og traktorkørekort Varde Kommunale Ungdomsskole giver vores elever tilbud om knallert og traktorkørekort. Undervisningen foregår i Nr. Nebel eller her på skolen. Bøger, lægeattest, stempelmærke og undervisning m.m. skal du selv betale. Betalingen afregnes med FE. Nærmere oplysning om starttidspunkt og tilmelding kommer senere. Har du meldt dig, forventes det, at du gennemfører og møder op hver gang. Køkkenarbejde Du vil i løbet af skoleåret komme i køkkenet i flere omgange med 2 dage ad gangen. Det betyder, at du arbejder i køkkenet og ikke skal gå i skole, men stadigvæk følge med i undervisningen og lave afleveringer m.m. Du må gerne gå til eftermiddagstimerne, og når du er færdig med aftenvagten, må du gerne tage bad i lektietimen. Det er obligatorisk at deltage i fællestimen fredag eftermiddag. Formålet med køkkentjansen er at bidrage til elevernes viden om ernæring, madlavning og desuden skabe forståelse og respekt for køkkenets arbejde og de måltider, der bliver serveret på skolen. Når du skal arbejde i køkkenet, skal du naturligvis være nyvasket og ren, og du skal have en ren T-shirt og bukser/shorts på hver dag. Du skal altid have lukkede sko på, som sidder fast på foden. NB. Skal du fritages fra køkkenarbejdet i en længere periode pga. kronisk sygdom eller andet, skal dine forældre lave en aftale med skolens forstander. Læge Der er et lægehus i Nr. Nebel. Såfremt der bliver brug for det, aftales lægebesøg normalt kl på kontoret. Det er kun akutte besøg, lægehuset påtager sig. Længerevarende behandling og kroniske sygdomme skal behandles hjemme af familiens egen læge. Ved akutte lægebesøg sørger skolen for transporten til lægen. Transport til speciallæge, fysioterapeut, tandlæge o.li. må forældrene normalt selv sørge for, og vi vil opfordre til, at man mest muligt benytter egen læge i forbindelse med weekender eller ferier. Vi sørger for, at foræ1drene underrettes ved alvorligere sygdom eller uheld. Medbring-listen

12 Dyne pude rullemadras sengelinned (2 sæt) Sovepose liggeunderlag Arbejdstøj regntøj passende fodtøj Salmebog Bibel USB-nøgle og netværkskabel (RJ-45). Forlængerledning med dobbeltstik. Skoletaske Ternede- og linierede blokke (A4 format) ringbind (A4 format) Krus Armbåndsur og vækkeur el. lignende (er MEGET vigtige da skolen ikke har en klokke, der ringer ind og ud, vækker osv.) Blyanter kuglepenne viskelæder saks lim tape (englehud) Lommeregner (Texas TI30 eller tilsvarende) passer tegnetrekant Idrætssko både udendørs og indendørs Refleksvest Cykel cykellygter cykelhjelm Kontorstol (almindelig stol kan lånes af skolen) Skraldespand/papirkurv til værelset Grøn Gren: Gummistøvler og arbejdstøj evt. kedeldragt Du må også gerne medbringe: Sygrej til håndarbejde og reparationer Kagetallerken teske termokande viskestykke Fotografiapparat Andagtsbog Bøjler til skabet nøglering tøjklemmer blomster til værelset Forskellige spil Fodboldstøvler benskinner Musikinstrumenter sangbøger Badmintonketsjer bordtennisbat og -bolde Skøjter og rulleskøjter Elastikbind Obs! ALT tøj og personligt udstyr skal være mærket tydeligt med navn! Medicin Hvis du bruger daglig medicin, skal det altid registreres på kontoret. Kun efter aftale må du have medicin på værelset, og det skal altid være låst inde. Du må ikke have smertestillende medicin på værelset. Du kan i tilfælde af hovedpine o. li. få udleveret smertestillende piller på lærerværelset. Mobiltelefoner

13 Det er tilladt at have sin mobiltelefon på sig, men vi forventer naturligvis, at den er stillet på lydløs og ikke benyttes i undervisningstiden! Husk at du skal være i et fællesskab på efterskolen, så skal du tale i din mobil, forventer vi, at du går lidt væk fra flokken. Telefonen skal være slukket mellem og I nødstilfælde kan du lave en anden aftale med vagtlæreren. Morgenløb Alle elever skal hver morgen - bortset fra weekenderne - op og på en lille morgenløbetur på omkring 1½ km. Det er obligatorisk for ALLE og det er naturligvis frivilligt om man vil løbe eller gå. Kommer man ikke op om morgenen, må man forvente at man får en længere løbetur i stedet for. Eleverne får ved ankomsten udleveret et kort med deres personlige stregkode. Mister man sit stregkodekort, skal man købe et nyt for 25 kr. Musikanlæg Der må gerne medbringes stereoanlæg eller ghettoblaster til brug på værelset! Musikken skal være slukket efter Tag hensyn, du må ikke spille højt og støjende. I fællesområderne kan du bruge din computer til at høre musik på, hvis det er ok med de andre. I lektielæsnings og stilletimen må du kun høre musik i hovedtelefoner. Overtræder du reglerne, vil dit musikanlæg blive inddraget for en periode, første gang 1 uge, anden gang 2 uger, tredje gang 4 uger og derefter skal det tages med hjem. Musikinstrumenter Elever, der spiller på et eller andet instrument, må meget gerne tage det med, men skal regne med, at disse instrumenter skal opbevares på deres egne værelser. I enkelte tilfælde kan der evt. laves aftale med musiklærerne om, at instrumenterne kan stå i musiklokalet. Der findes flere klaverer på skolen, og der er både bas, guitar, klaver og trommesæt i Salen, i Musiklokalet og Reden. Musikundervisning Prisen for soloundervisning i et instrument eller i sang betales med 70 kr. pr. undervisningsmodul á ½ lektion. Måltider Eleverne får 3 hovedmåltider samt formiddags-, eftermiddags- og aftenforfriskning. Vi får sund og varieret kost, og spiser normalt hvor maden bliver serveret. Da vi ønsker at dyrke måltidsfællesskabet, er der mødepligt til alle hovedmåltider! Vi forventer, at du holder almindelig god bordskik og viser respekt for maden. Nøgler Du får udleveret nøgler til værelse og skab/skuffer. Bortkomne nøgler erstattes med 150 kr. pr. stk. Det er en god idé at have en nøglering, du let kan genkende som din. Pas For at kunne komme med på årets udlandstur, skal eleverne have et gyldigt pas. Vi kan opbevare passet på kontoret. Piercinger

14 Nogle synes, det er smart med piercinger, men vi vil gerne gøre opmærksom på, at vi ikke ønsker, at eleverne laver piercinger på sig selv og hinanden, mens de er på skolen. Det skyldes dels lovgivningen, der forbyder piercing af unge under 18 år, og dernæst den hygiejnemæssige risiko, der er ved et sådant indgreb. Post Al post til eleven bedes adresseret således: Elevens navn Frøstruphave Efterskole Frøstrupvej Nr. Nebel Post udleveres normalt i forbindelse med middagsmåltidet. Postkassen til udgående post tømmes af posten ca. kl. 9 mandag - fredag. Rengøring Eleverne står selv for rengøringen på skolen efter vejledning af familielæreren. Du skal selvfølgelig selv gøre dit værelse rent. Derudover laver I i familien en plan for renholdelse af familieområdet og badeværelset samt fællesområder. Rengøringen tjekkes hver dag af en medarbejder. Husk: Alt affald skal sorteres! Registrering i elevdatabase Skolen videregiver elevens CPR-nummer og hjemstedskommune til Undervisningsministeriet, som opbevarer disse data i en elevdatabase i forbindelse med opkrævning af bidrag fra kommune til stat. Dette vil ikke berøre elever eller forældre, men registreringen skal oplyses. Rygning Efter gældende lov er det ikke tilladt at ryge på efterskoler, derfor heller ikke på Frøstruphave Efterskole. Ingen ryger på skolens grund og nærområde. Kun elever, der har forældrenes skriftlige tilladelse må ryge uden for grunden og kun under lygtepælen på grusvejen. E- cigaret og vandpibe må ikke medbringes. Skolen har hvert år besøg af Varde Kommunes rygekonsulent. Skolen ser meget striks på smugrygning. Salmebog og Bibel Salmebogen bruges ved morgenandagter, til gudstjenester og evt. i kristendomstimer. Bibelen bruges fælles ved morgenandagten og i kristendomstimerne. Shop Vi har en shop, som 2 elever står for i det daglige. Her kan købes frimærker, is, slik, chips, kakaomælk, nudler m.m. Skolevejledning Uddannelsesbog og uddannelsesplan: Eleverne vil i løbet af året blive indkaldt til en eller to samtaler hos skolevejlederen. Samtalernes mål er at starte den enkelte elevs valg af videre uddannelse. For at være forberedt på samtalen laver eleverne en uddannelsesbog. Forældrene forventes inddraget i arbejdet med bogen. Det vil være godt at medbringe den uddannelsesbog eleverne har lavet på andre skoler. Uddannelsesbogen danner sammen med øvrige aktiviteter basis for en ud-

15 dannelsesplan, der skal sendes med ansøgningen til ungdomsuddannelserne. Både elever og forældre er velkomne til at kontakte skolevejlederne med spørgsmål. Erhvervspraktik: Eleverne kommer ud i erhvervspraktik eller brobygning i uge klasse får også brobygning i uge 46. Vores skolevejledere indhenter ønsker fra eleverne. Eleverne skal normalt bo på skolen i praktikugen. Som forberedelse til praktikken har skolen en halv erhvervsdag. Stilletime I stilletimen skal du være på værelset. Det er et godt tidspunkt til at falde til ro i en travl hverdag. Det er kun tilladt at spille musik, hvis du bruger høretelefoner. 2 elever fra hver familie skal gøre rent på fællesområderne i stilletimen. Studiemiljø 9. klasse og Grøn Gren sidder i spisesalen, hvor de kan få hjælp til deres lektier. Efter lektierne er lavet skal der arbejdes med andre faglige udviklende opgaver. Frem10 arbejder i deres studiegrupper. Sundhed På FE vil vi gerne arbejde for, at man lever sundt. Derfor serverer køkkenet sund mad med masser af salat og frugt. Vi ved godt, at du måske ind imellem får lyst til en pizza, og det er da også i orden, men du må IKKE bestille pizza udefra og spise på skolen før efter kl om aftenen. Sodavand må du først drikke af efter kl.15. Grunden er, at du bliver sløv og uoplagt, hvis du fylder dig med sukker tidligt på dagen. Større lager af sodavand hos eleverne er ikke tilladt. Salg af sodavand købt syd for grænsen er direkte ulovligt, og vi ønsker generelt ikke, at der handles mellem eleverne, da det ofte giver anledning til unødige konflikter. Sygdom Hvis du føler dig syg, skal du henvende dig til skolemor, der træffes på kontoret hver morgen mellem kl og Du skal normalt stå op og først henvende dig til skolemor, efter du har været til morgenløb. Bliver du syg i løbet af dagen, henvender du dig til kontoret eller til vagtlæreren. Ved sygdom skal du blive på værelset hele dagen. Fejler du et eller andet, som kræver medicin eller anden længerevarende behandling meddeles det til skolen. Al form for medicin er personlig og må ikke udleveres til andre. Det kan evt. opbevares på lærerværelset (se under Medicin). Skal du fritages for idræt, morgenløb, køkkenarbejde eller andet gennem en længere periode, skal forældrene kontakte skolen. Sygesikring folkeregister Dit personlige sygesikringsbevis skal medbringes på skolen. Det skal bruges i tilfælde af lægebesøg. Du skal ikke melde flytning til folkeregisteret. Tandlæge

16 Almindeligt tandeftersyn skal ordnes i ferier eller forlængede weekender. Vedr. tandregulering gives besked til kontoret. Ved akutte tandskader henviser vi til børnetandplejen i Varde. Vi kontakter forældrene i forbindelse med sådanne uheld. Trafik Frøstruphave Efterskole ligger ved en ret trafikeret, snoet og smal vej. Af sikkerhedsmæssige grunde må eleverne normalt ikke færdes på asfaltvejen, når det er mørkt. Husk at bruge din refleksvest, både når du cykler og går udenfor skolens område. Når du færdes til fods på vejen, husk så at gå i venstre side. Transport Der er ikke busforbindelser helt til Frøstruphave. Vi opfordrer derfor elever og foræ1dre til at aftale samkørsel. Desuden er der 2 elever, der har ansvaret for at tage initiativ til i fællesskab at leje en bus til og fra Skjern, hvorfra der er gode forbindelser videre. Undervisningslokalerne I de forskellige lokaler må smartboards og projektorer ikke anvendes uden evt. klar aftale med en lærer. Vask og tørring Der er vaskemaskiner og tørretumbler til rådighed for eleverne. En vask koster 10 kr. inkl. Sæbe. Tørring er gratis. Det er ikke tilladt at tørre tøj på værelser og familieområder. Udendørs tørreplads findes på græsplænen. Brug dine egne tøjklemmer. Vagtlærer Der er døgnvagt på skolen enten via kontoret, lærere i undervisning eller vagtlærere. Værelser De fleste elever bor på 2-mands værelser, men vi har også 3 og 4 mands værelser. Du bor som hovedregel sammen med en fra samme klasse. Du har den samme værelseskammerat hele året igennem, så I kommer til at kende hinanden rigtig godt. Der skal altid være rimelig orden på værelset. Medarbejdere tjekker rengøring og oprydning på værelser, bad og familieområde. Vi forventer, at udsmykning af værelset fremtræder pænt og ordentligt vi accepterer ikke destruktive, voldelige eller pornografiske billeder. Ophængning må kun foregå i listen langs loftskanten tænk kreativt, men f.eks. tomme dåser og flasker er ikke udsmykning. Det er ikke tilladt at medbringe ekstra møbler til værelset eller familieområdet. Når I låner ting på hinandens værelser, er det en rigtig god ide at have spurgt din kammerat om lov først. Derved undgår man misforståelser og mistanke om tyveri. Diverse elektriske apparater som toastere, brødristere, mikroovne og lignende må ikke medbringes, heller ikke projektor. Der er en kogekande i tekøkkenet, og I kan også låne en kaffemaskine. Piger har ikke adgang til drengeværelser og drengenes familieområder. Drenge har ikke adgang til pigeværelser og pigernes familieområder. Overtrædelse af disse regler vil normalt medføre bortvisning fra skolen. Weekender

17 Weekendvagtlærerne hænger et weekendprogram op senest mandag middag, så du kan tage stilling til, om du vil blive på skolen. Når du er her, forventer vi, at du deltager i programmet, og at du er her hele weekenden. I weekendens program indgår som regel en gudstjeneste, som alle elever deltager i. Weekender og dage, hvor du skal være på skolen: august Første weekend 7. september Familiedag september Frø-festival 29. september Efterskolernes dag 7. december Adventsmarked 24. maj Elevstævne og Forårsfest I de øvrige weekender har du normalt fri fra fredag kl. 15 til søndag kl. 21. Senest tirsdag kl. 12 før weekenden skal du skrive på hjemrejsesedlen, om du bliver på skolen eller rejser hjem. Men husk, at en meget væsentlig del af efterskolelivet foregår i weekenden. Prøv sammen med dine forældre at planlægge, hvornår du skal hjem, og hvornår du vil være på skolen. Når du tager på besøg hos en kammerat i weekenden, skal forældrene "til begge sider" underrette skolen om, at de er indforstået dermed. Dette gælder også, hvis du tager andre steder hen. Besked med tilladelse gives til kontoret senest torsdag kl. 12. Økonomi Staten giver støtte til efterskoleophold i forhold til husstandens indkomstforhold og antal børn under 18 år. Skolens pris pr. uge er inkl. undervisning, kost, logi, skoledragt, ekskursioner, udenlandstur, m.m.

18 Bestyrelsen Erik Buhl Nielsen, Skovlund Karsten Toft Andersen, Ølgod Henning Henriksen, Sdr. Felding Thorkild Overby, Videbæk Hans Holm Hansen, Videbæk Henning Dam, Vostrup Birgit Sangill Rabjerg, Videbæk Ib Simonsen, Videbæk Knud Petersen, Lem

19 Medarbejdere Ole Korsholm Nielsen forstander Karen Back Nielsen Souschef/skolemor Birger Juhl Nielsen viceforstander Ester Lauridsen sekretær Karsten Rabjerg pedel Jesper Kristensen pedelmedhjælper Palle Jørgensen pedelmedhjælper Kristen Lindved It-pedel Anette Kjøller-Hansen køkkenleder Anita Andersen køkkenassistent Gitte Reus Dideriksen køkkenassistent Anni Post køkkenassistent Inger Dahl oldfrue/husmor Carl Andersen lærer Jette Andersen lærer Mimi Haahr Kristensen lærer Bernt Cæsar Kruse lærer Karsten Langdahl lærer Therese Nørremark Laursen lærer Mary Adrienne Madsen lærer Søren Dahl Madsen lærer Svend-Erik Madsen lærer Lene Osmundsen lærer Asbjørn Thorø Overby lærer Lene Bang Søgaard Lærer Svend Sørensen lærer Anette Tjellesen lærer Kirsten Østerby lærer Morten Nees lærer Frederik Thormann Nielsen volontør Anne Kathrine Flyveholm volontør

20

Velkommen. til skoleåret 2012-13

Velkommen. til skoleåret 2012-13 Velkommen til skoleåret 2012-13 PRAKTISKE OPLYSNINGER Skolens adresse Halvorsmindevej 107-109, 9800 Hjørring (www.halvorsminde.dk.) Skolens kontor Kontortid: 9.00 14.30 Tlf.: 98 92 12 22 Fax: 98 91 10

Læs mere

VELKOMMEN til skoleåret 2014-2015

VELKOMMEN til skoleåret 2014-2015 VELKOMMEN til skoleåret 2014-2015 lærere VELKOMMEN HJERTELIG VELKOMMEN Vi er glade for at netop I har valgt Halvorsminde Efterskole 1.0. I er med på det første hold, hvor rammerne og indholdet i høj grad

Læs mere

Kongensgaards elevhåndbog

Kongensgaards elevhåndbog Kongensgaards elevhåndbog Find svar på dine spørgsmål her Kongensgaard Efterskole Alkohol: Det er ikke tilladt at indtage eller være i besiddelse af alkohol på KGE. Heller ikke til og fra skolen. Overtrædelse

Læs mere

Praktiske oplysninger AARHUS EFTERSKOLE

Praktiske oplysninger AARHUS EFTERSKOLE 2017 Praktiske oplysninger AARHUS EFTERSKOLE Praktiske oplysninger Aarhus Efterskole Brunbakkevej 21 8270 Højbjerg tlf 8627 1777 Udenfor kontorets åbningstid vil man kunne kontakte en vagtlærer på dette

Læs mere

VELKOMMEN til skoleåret 2015-2016

VELKOMMEN til skoleåret 2015-2016 VELKOMMEN til skoleåret 2015-2016 ORDENSREGLER ORDENSREGLER Eleverne skal vise hensyn over for deres omgivelser og for hinanden. Eleverne skal passe undervisningen og aftaler i øvrigt. Eleverne må gerne

Læs mere

Praktiske forhold håndbog

Praktiske forhold håndbog Praktiske forhold håndbog Afdelingslærer/ Kontaktlærer: Hver afdeling har to kontaktlærere. Det er kontaktlæreren, der har den primære kontakt til både elev og forældre. Afdelingsture: Hver afdeling tager

Læs mere

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN Ballevej 57 7182 Bredsten Kontor tlf. 75 88 12 05 Lærerværelse tlf. 20 91 85 99 Ledelse, Dorthe og Jan Fredsted 20 45 25 05 info@balle-efterskole.dk www.balle-efterskole.dk

Læs mere

Velkommen på Øse Efterskole. Regler og husorden

Velkommen på Øse Efterskole. Regler og husorden Velkommen på Øse Efterskole Regler og husorden Øse-Reglement Velkommen til dit værelse Dette er dit/jeres hjem de næste 10 måneder. Derfor er det naturligvis vigtigt at I får det indrettet så hyggeligt

Læs mere

Telefonnumre mv. Skolens hovednummer Vagttelefon: Hjemmeside:

Telefonnumre mv. Skolens hovednummer Vagttelefon: Hjemmeside: 2017 2018 Telefonnumre mv. Skolens hovednummer 59 31 53 45 Skolens telefon besvares så vidt muligt på hverdage mellem kl. 09.00 og Kl. 15.00. Hvis vi ikke tager telefonen, kan der indtales en besked på

Læs mere

Velkommen til Billeshave Efterskole

Velkommen til Billeshave Efterskole Velkommen til Billeshave Efterskole Skoleåret 2013/ 2014 Årsplan for skoleåret 2013-2014: August: 11. Skolestart kl. 1300-1630 September: 03.- 06. Linjeture hjemrejse efter turen 21. Arbejdsweekend om

Læs mere

Bestilling af elevtøj

Bestilling af elevtøj 1 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Bestilling af elevtøj... 3 Crazysport.dk... 5 Hvad skal medbringes til skoleåret... 8 Hvad må/må ikke medbringes... 8 Elevbank... 8 Instagram og Facebook...

Læs mere

Munkegårdens elevhåndbog

Munkegårdens elevhåndbog 2015 Tilhører: Din dagligdag: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag weekend 8.00-8.45 Morgenmad og morgenrutiner i husene (ikke dagelever) 9.00-10.30 Bo-uv. I hvert sit hus dagelever på Vejrupvej 10.30-10.45

Læs mere

Infofolder Frøstruphave E erskole 2015-2016

Infofolder Frøstruphave E erskole 2015-2016 Infofolder Frøstruphave E erskole 2015-2016 Til alle elever på Frøstruphave Eerskole i skoleåret 2015-16 og deres forældre Når et nyt elevhold begynder, og en ny stor flok unge fly!er ind på vores skole,

Læs mere

Brejninggaard Efterskole 2011-2012. Orienteringshæfte

Brejninggaard Efterskole 2011-2012. Orienteringshæfte Brejninggaard Efterskole 2011-2012 Orienteringshæfte I sidder nu med orienteringshæftet fra Brejninggaard Efterskole, hvor I kan få svar på mange af de spørgsmål, som I måtte have før skolestart. A Affaldssortering

Læs mere

Bestilling af elevtøj

Bestilling af elevtøj 1 2 Indholdsfortegnelse Bestilling af elevtøj... 3 Crazysport.dk... 5 Hvad skal medbringes til skoleåret... 8 Hvad må/må ikke medbringes... 8 Elevbank... 8 Ferier og weekender... 9 Skema... 9 Lejrskole...

Læs mere

Husorden for Solgården

Husorden for Solgården Husorden for Solgården Velkommen til Solgården I dette materiale har vi samlet forskellige informationer, som kan være relevante i forbindelse med opholdet på Solgården. Efterskolen Solgården Vardevej

Læs mere

Praktiske oplysninger. Infofolder for skoleåret 2015-2016

Praktiske oplysninger. Infofolder for skoleåret 2015-2016 Praktiske oplysninger Infofolder for skoleåret 2015-2016 2 Infofolder Udgave pr. 11. maj 2015 Praktiske oplysninger Kontakt Vejlefjordskolens telefonnummer: 7589 5202 Vejlefjordskolens e-mail: info@vejlefjordskolen.dk

Læs mere

VELKOMMEN TIL SKÅRUPSKOLEN

VELKOMMEN TIL SKÅRUPSKOLEN VELKOMMEN TIL SKÅRUPSKOLEN SKOLEÅRET 2012/2013 Velkommen til elever og forældre på ankomstdagen Søndag den 12. august 2012 Kl. 15.00 Kl. 16.00 Kl. 17.00 Ankomst og indkvartering Kaffe, velkomst og præsentation

Læs mere

Indhold Advarsler og bortvisning

Indhold Advarsler og bortvisning Retningslinjer for Risskov Efterskole Indhold Advarsler og bortvisning 1 Alkohol og rusmidler 2 Computer mm 2 Cykel 2 Fritidsarbejde 2 Gæster 2 Meddelelsesbogen 3 Mobiltelefon 3 Måltider 3 Rengøring 4

Læs mere

Værd at vide. Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth

Værd at vide. Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth Værd at vide Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth Velkommen Kære nye elev. Hjertelig velkommen til Dalum Landbrugsskole, afd. Korinth. Vi

Læs mere

Ryå Efterskole Praktiske oplysninger

Ryå Efterskole Praktiske oplysninger Ryå Efterskole Praktiske oplysninger Indhold Kontakt... 3 Praktiske oplysninger til forældre... 3 Forsikring... 3 Fri... 4 Transport... 4 Læge... 4 Medicin... 4 Lommepenge... 4 Opstart... 5 Hvad skal jeg

Læs mere

Kære elever og forældre, skoleåret 2017/2018!

Kære elever og forældre, skoleåret 2017/2018! Juni 2017 Kære elever og forældre, skoleåret 2017/2018! Så har vi fået sendt elevholdet 2016/17 hjem. Vi glæder os til at møde jer efter ferien og derfor får I allerede nu en invitation til åbningsmødet:

Læs mere

Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1 2 Indholdsfortegnelse Hvad skal medbringes til skoleåret... 3 Hvad må/må ikke medbringes... 3 Elevbank... 3 Instagram og Facebook... 4 Skema... 4 Lejrskole... 4 Bestilling af elevtøj... 4 Crazysport.dk...

Læs mere

Håndbog. Askov Efterskole

Håndbog. Askov Efterskole Håndbog Askov Efterskole Kære kommende elev! Vi byder dig og din familie velkommen til Askov Efterskole. Vi håber, at du får et rigtig godt år her hos os. Når man lever tæt sammen med mange mennesker i

Læs mere

Håndbog. Håndbogen redigeres for hvert skoleår 1

Håndbog. Håndbogen redigeres for hvert skoleår 1 Håndbog 1 Håndbog. Askov Efterskole Kære kommende elev! Vi byder dig og din familie velkommen til Askov Efterskole. Vi håber, at du får et rigtig godt år her hos os. Når man lever tæt sammen med mange

Læs mere

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være INFORMATIONER Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland Vi glæder os til at have dig som elev på vores kostskole. Her i mappen finder du nyttige informationer og husregler. Vi forventer at du overholder

Læs mere

Skoleinfo 2015-16 Ryslinge Efterskole. Velkommen!

Skoleinfo 2015-16 Ryslinge Efterskole. Velkommen! Velkommen! Vi vil gerne byde alle elever og forældre velkommen til Ryslinge Efterskole. Vi ser frem til samarbejdet om at skabe et godt skoleår for alle, og vi håber, at vi med denne skolefolder kan give

Læs mere

Vigtige informationer til elever på Ollerup Efterskole Årgang 2015/2016

Vigtige informationer til elever på Ollerup Efterskole Årgang 2015/2016 Vigtige informationer til elever på Ollerup Efterskole Årgang 2015/2016 - på gensyn den 9. august 2015. Rev. 30.06.15 Adresser Besøg Brandinstruks Busordning Elevbank Computer Ferier Hvis du under opholdet

Læs mere

Velkommen til Gribskov Efterskole.

Velkommen til Gribskov Efterskole. 1 Velkommen til Gribskov Efterskole. Afdelingslærer/ Kontaktlærer: Hver afdeling har to kontaktlærere. Det er kontaktlæreren, der har den primære kontakt til både elev og forældre. Afdelingsture: Hver

Læs mere

Telefonnumre. Skolen: 59 31 53 45

Telefonnumre. Skolen: 59 31 53 45 2013 2014 Telefonnumre Skolen: 59 31 53 45 Kontortid mellem kl. 08.00-12.30 alle dage. Herefter besvares telefonen i det omfang vi er på kontoret. Telefonsvareren aflyttes om morgenen. Vagtmobil: 21 23

Læs mere

Sport Musik Design Tro. Praktiske oplysninger Djurslands Efterskole

Sport Musik Design Tro. Praktiske oplysninger Djurslands Efterskole Sport Musik Design Tro Praktiske oplysninger Djurslands Efterskole Skoleåret 2015-2016 Stikordsregister Side Cykel og cykelhjelm... 4 Optagelsesgebyr... 4 Elevbank... 3 Erhvervsvejledning... 4 Erstatning...

Læs mere

SKOLEÅRET KLANK EFTERSKOLE, SKOLEVEJ 70, 8464 GALTEN, TLF

SKOLEÅRET KLANK EFTERSKOLE, SKOLEVEJ 70, 8464 GALTEN, TLF VELKOMMEN TIL SKOLEÅRET 2017 2018 KLANK EFTERSKOLE, SKOLEVEJ 70, 8464 GALTEN, TLF 8694 4166 VELKOMMEN PÅ KLANK EFTERSKOLE Med dette hæfte vil vi gerne byde dig velkommen som elev på skolen. Da der altid

Læs mere

Hvad skal medbringes til skoleåret Hvad må/må ikke medbringes Elevbank

Hvad skal medbringes til skoleåret Hvad må/må ikke medbringes Elevbank 1 2 Indholdsfortegnelse Hvad skal medbringes til skoleåret... 3 Hvad må/må ikke medbringes... 3 Elevbank... 3 Instagram og Facebook... 4 Skema... 4 Lejrskole... 4 Bestilling af elevtøj... 4 Crazysport.dk...

Læs mere

Kære kommende elev og forældre

Kære kommende elev og forældre Rønde, 3. juli 2012 Kære kommende elev og forældre Vi glæder os til at se jer til skolestart søndag den 19. august 2012. Ankomst er mellem klokken 14.00 15.00 Du bliver modtaget og budt velkommen i skolens

Læs mere

Orienteringsfolder for Frøslevlejrens Efterskole

Orienteringsfolder for Frøslevlejrens Efterskole Orienteringsfolder for Frøslevlejrens Efterskole Praktiske oplysninger for det kommende år (A-Å) I den følgende tekst, er der praktiske oplysninger i alfabetisk orden. Anderledes uger: I løbet af skoleåret

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET

INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET 2015 / 2016 Skolens personale Ledelse Heine Boe Anders Iburg Andersen Lærere Anders Filtenborg Spliid Dan Søndergaard Helle Sikjær Sørensen Klaus Lorenzen Le Kondrup Mads Kamp

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Praktiske oplysninger Vilvorde Roskilde Tekniske Skole Skolehjem Skolehjem Skolehjem Praktiske oplysninger Vi byder dig med denne folder velkommen til Roskilde Tekniske Skoles skolehjem, Ledreborg Allé

Læs mere

Rønde Efterskole 2015/2016 Vigtige informationer i forbindelse med dit ophold

Rønde Efterskole 2015/2016 Vigtige informationer i forbindelse med dit ophold Rønde Efterskole 2015/2016 Vigtige informationer i forbindelse med dit ophold I alfabetisk rækkefølge: Aftale med Sport 1 i Rønde Vi har i indeværende skoleår lavet en aftale med Sport 1 i Rønde om leverance

Læs mere

VELKOMMEN TIL FJORDVANG UNGDOMSSKOLE SKOLEÅRET 2013-2014

VELKOMMEN TIL FJORDVANG UNGDOMSSKOLE SKOLEÅRET 2013-2014 VELKOMMEN TIL FJORDVANG UNGDOMSSKOLE SKOLEÅRET 2013-2014 ELEV - OG FORÆLDREORIENTERING Kære elev. Et år på efterskole betyder, at du tager det første skridt væk fra hjemmets kendte rammer. Barndommen er

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET

INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET 2012 / 2013 Skolens personale Ledelse Heine Boe Anders Iburg Andersen Lærere Anders Filtenborg Spliid Charlotte Slot Larsen Dan Søndergaard Fia Maria Hjortshøj Glahn Klaus Lorenzen

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET

INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET 2013 / 2014 Skolens personale Ledelse Heine Boe Anders Iburg Andersen Lærere Anders Filtenborg Spliid Dan Søndergaard Fia Maria Hjortshøj Glahn Helle Sikjær Pedersen Katja Maria

Læs mere

FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP PÅ TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE. Læs mere på www.haarslevefterskole.

FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP PÅ TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE. Læs mere på www.haarslevefterskole. FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP PÅ TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE Læs mere på www.haarslevefterskole.dk IDRÆT / DRAMA / FRILUFTSLIV MUSIK / MEDIE / KREATIV HÅRSLEV EFTERSKOLES

Læs mere

Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder

Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2017 Vi byder dig velkommen til dit ophold, og vil med denne folder gerne give dig mulighed for at få et overblik over stedet, vores regler

Læs mere

Velkommen til Forsorgshjemmet Aas

Velkommen til Forsorgshjemmet Aas Velkommen til Forsorgshjemmet Aas Velkommen til Forsorgshjemmet Aas Forsorgshjemmet Aas tilbyder i henhold til Servicelovens 110, midlertidig ophold, omsorg og støtte til mennesker, som er socialt udsatte

Læs mere

Velkommen til Gl. Højgaard

Velkommen til Gl. Højgaard Velkommen til Gl. Højgaard Når du flytter ind Der vil være et værelse klar til dig med bl.a. møbler, sengetøj og håndklæder. Hvis du selv har nogle møbler, må du gerne tage dem med. Du vil blive modtaget

Læs mere

Velkommen til Efterskolen for unge udviklingshæmmede

Velkommen til Efterskolen for unge udviklingshæmmede Velkommen til Efterskolen for unge udviklingshæmmede Glæd dig til et år på efterskole Brænder du efter at lære mere, få spændende oplevelser, udfordringer, lære nye mennesker at kende og være sammen med

Læs mere

Deltagerbrev FDF Efterårskursus 2015

Deltagerbrev FDF Efterårskursus 2015 Deltagerbrev FDF Efterårskursus 2015 1 10. 16. oktober 2015 Indhold Glæd dig det gør vi!... 3 Alle medbringer... 4 Diverse praktiske oplysninger om Efterårskurset... 5 Aktivitetsdag... 5 Bank... 5 Bureau...

Læs mere

Praktiske oplysninger Infofolder for skoleåret

Praktiske oplysninger Infofolder for skoleåret Praktiske oplysninger Infofolder for skoleåret 2016-2017 2 Infofolder Udgave pr. 17. maj 2016 Praktiske oplysninger Kontakt Vejlefjordskolens telefonnummer: 7589 5202 Vejlefjordskolens e-mail: info@vejlefjordskolen.dk

Læs mere

HANDELSFAGSKOLEN. velkommen til. handelsfagskolen.dk

HANDELSFAGSKOLEN. velkommen til. handelsfagskolen.dk HANDELSFAGSKOLEN velkommen til SKÅDE HANDELSFAGSKOLEN handelsfagskolen.dk ELEV på handelsfagskolen Handelsfagskolen uddanner elever inden for handel og specialdetailhandel samt lægesekretærer. Vores elever

Læs mere

Midtsjællands Efterskole Tolstrupvej 29 4330 Hvalsø. Kære Rekha og dine forældre. Dato: 11-06-2015

Midtsjællands Efterskole Tolstrupvej 29 4330 Hvalsø. Kære Rekha og dine forældre. Dato: 11-06-2015 Midtsjællands Efterskole Tolstrupvej 29 4330 Hvalsø Telefon46496096 kontoret@mse.dk Dato: 11-06-2015 Kære Rekha og dine forældre Elevnr 225 Med venlig hilsen og ønsket om en god sommer Christian Hougaard-Jakobsen

Læs mere

Håndbog for forældre og elever

Håndbog for forældre og elever Håndbog for forældre og elever Sydvestjyllands Efterskole Årgang 2007/08 Indholdsfortegnelse Velkommen på Sydvestjyllands Efterskole 3 Du kan forvente: 3 Vi forventer: 3 Hvad skal jeg medbringe 4 Hverdag

Læs mere

Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring

Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring Skolehjemmet er for dig... der er i gang med en erhvervsuddannelse og har mere end 5 kvarters transport til skolen. facebook.com/ skolehjem Velkommen På EUC

Læs mere

FORÅRSCAMP TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT H Å R SLEV EFTERSKOLE FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB. For elever i 7. og 8. klasse

FORÅRSCAMP TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT H Å R SLEV EFTERSKOLE FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB. For elever i 7. og 8. klasse FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE For elever i 7. og 8. klasse IDRÆT / DRAMA / FRILUFTSLIV MUSIK / MEDIE / KREATIV HÅRSL EV EFTERSKOLES FORÅRSCAMP

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt.

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. På Nøvlingskov vil vi gerne skabe trivsel og gode rammer for undervisning, fællesskab og efterskoleliv. Derfor har vi

Læs mere

HANDELSFAGSKOLEN. velkommen til. handelsfagskolen.dk

HANDELSFAGSKOLEN. velkommen til. handelsfagskolen.dk HANDELSFAGSKOLEN velkommen til SKÅDE HANDELSFAGSKOLEN handelsfagskolen.dk ELEV på HANDELSFAGSKOLEN Handelsfagskolen uddanner elever inden for detailhandel og handel samt lægesekretærer. vores elever kommer

Læs mere

RRN Elev-manual X-købing (Respekt, Rehabilitering, Ny chance) Velkommen til RRN-programmet hvor du i en fastsat periode skal arbejde med dig selv.

RRN Elev-manual X-købing (Respekt, Rehabilitering, Ny chance) Velkommen til RRN-programmet hvor du i en fastsat periode skal arbejde med dig selv. Velkommen til RRN-programmet hvor du i en fastsat periode skal arbejde med dig selv. For at gøre din oplevelse i programmet så behagelig som muligt, så læs denne manual og overhold de regler, som programmet

Læs mere

Værd at vide 2015-2016

Værd at vide 2015-2016 Emmerske Efterskole Værd at vide 2015-2016 Ankomst første skoledag 2. årseleverne møder søndag den 9. august 2015 kl. 11.00 Hvor der bliver udleveret nøgler og eleverne får deres værelse. Der er middag

Læs mere

Håndbog for forældre og elever

Håndbog for forældre og elever Håndbog for forældre og elever Sydvestjyllands Efterskole Årgang 2014/15 Håndbog for elever på Sydvestjyllands Efterskole Velkommen på Sydvestjyllands Efterskole. Til en levende skole med et levende fællesskab

Læs mere

VELKOMMEN TIL FJORDVANG UNGDOMSSKOLE SKOLEÅRET 2015-2016

VELKOMMEN TIL FJORDVANG UNGDOMSSKOLE SKOLEÅRET 2015-2016 VELKOMMEN TIL FJORDVANG UNGDOMSSKOLE SKOLEÅRET 2015-2016 ELEV - OG FORÆLDREORIENTERING Kære elev. Et år på efterskole betyder, at du tager det første skridt væk fra hjemmets kendte rammer. Barndommen er

Læs mere

Kære elev, årgang 2014/2015. Med dette lille hæfte byder vi dig velkommen som elev på Rovvig Efterskole.

Kære elev, årgang 2014/2015. Med dette lille hæfte byder vi dig velkommen som elev på Rovvig Efterskole. Kære elev, årgang 2014/2015 Med dette lille hæfte byder vi dig velkommen som elev på Rovvig Efterskole. I hæftet kan du og dine forældre finde svar på en mængde praktiske spørgsmål i forbindelse med det

Læs mere

2010/2011 Skolefritidsordningen ved

2010/2011 Skolefritidsordningen ved 2010/2011 Skolefritidsordningen ved Grundlagt 1898 Hovedgaden 47, 4270 Høng Information SFO: Direkte telefonnummer er 5884 1775 Høng Privatskole Hovedgaden 47 4270 Høng SFO Skolefritidsordning modtager

Læs mere

Brejninggaard Efterskole 2015-2016 Velkommen!

Brejninggaard Efterskole 2015-2016 Velkommen! Velkommen! Vi vil gerne byde alle elever og forældre velkommen til Brejninggaard Efterskole. Vi glæder os til samarbejdet om at skabe et godt og givtigt skoleår for alle, og håber, at vi med denne skolefolder

Læs mere

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE 2010 1. 14. juli 6B Bornholmske midsommer motiver 14 dage med akryl Praktiske oplysninger Telefon Der kan ringes direkte til kursisterne i spisesalen: 56 97 40 87 Bedste tider

Læs mere

Velkommen til elever og forældre. Søndag d. 9. august 2015 VELKOMMEN TIL SYDFYNS FRI FAGSKOLE SKOLEÅRET 2015/2016

Velkommen til elever og forældre. Søndag d. 9. august 2015 VELKOMMEN TIL SYDFYNS FRI FAGSKOLE SKOLEÅRET 2015/2016 VELKOMMEN TIL SYDFYNS FRI FAGSKOLE SKOLEÅRET 2015/2016 Velkommen til elever og forældre Søndag d. 9. august 2015 Kl. 15.00 Kl. 16.00 Kl. 17.00 Ankomst og indkvartering Kaffe, velkomst og præsentation af

Læs mere

MIDTSJÆLLANDS EFTERSKOLE

MIDTSJÆLLANDS EFTERSKOLE Du skal medbringe: c sengetøj - dyne, betræk, hovedpude og lagen samt skånemadras (rullemadras) ca. 70 x 190 cm. c håndklæder og toiletgrej c ekstra skiftetøj c idrætstøj og idrætssko (kun til indendørs

Læs mere

Indhold: Afslutningsturen foregår på en campingplads, hvor der bliver lavet en stor teltlejr. På campingpladsen er der forskellige aktiviteter.

Indhold: Afslutningsturen foregår på en campingplads, hvor der bliver lavet en stor teltlejr. På campingpladsen er der forskellige aktiviteter. Afslutningstur Formål: Formålet med afslutningsturen er at give elever og lærere en god afsluttende oplevelse sammen. På afslutningsturen er der mulighed for at have mere tid til hinanden, end der er i

Læs mere

Velkommen til EUC Nords skolehjem Frederikshavn

Velkommen til EUC Nords skolehjem Frederikshavn Skolehjemmet er for dig... der er i gang med en erhvervsuddannelse og har mere end 5 kvarters transport til skolen. Velkommen til EUC Nords skolehjem Frederikshavn FACEBOOK.COM/FRHSKOLEHJEM Velkommen På

Læs mere

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Hvad er Skovbørnehaven i St. Bøgeskov? Verdens dejligste børnehave med højt til

Læs mere

På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste.

På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. Den. 30. oktober 2012 Studie- og ordensregler på Studieregler På har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. Du møder til tiden til alle dine timer Du har altid de nødvendige bøger

Læs mere

INDHOLD: Værdigrundlag: 3. Formål: 3. Elevbank: 3. Nattevagt tlf: 3. Ferier: 3. Forsikring: 3. Forældresamarbejde: 4. Medbring: 4.

INDHOLD: Værdigrundlag: 3. Formål: 3. Elevbank: 3. Nattevagt tlf: 3. Ferier: 3. Forsikring: 3. Forældresamarbejde: 4. Medbring: 4. Side 1 af 7 INDHOLD: Værdigrundlag: 3 Formål: 3 Elevbank: 3 Nattevagt tlf: 3 Ferier: 3 Forsikring: 3 Forældresamarbejde: 4 Medbring: 4 På Efterskolen: 4 Skolemiljø: 5 Weekends: 5 Økonomi: 5 Kalender: 6

Læs mere

Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund.

Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund. Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund. Plejehjemmet Tårnbygård Løjtegårdsvej 100 2770 Kastrup

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET

INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET INFORMATIONSHÆFTE SKOLEÅRET 2014 / 2015 Skolens personale Ledelse Heine Boe Anders Iburg Andersen Lærere Anders Filtenborg Spliid Dan Søndergaard Fia Maria Hjortshøj Glahn Helle Sikjær Pedersen Klaus Lorenzen

Læs mere

Efterårsholdet Forår Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden

Efterårsholdet Forår Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden Efterårsholdet 2016 Forår 2010 Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar Se program på bagsiden Velkommen til Egå Kære kommende højskoleelev på Egå Ungdoms-Højskole. Vi vil byde dig hjertelig

Læs mere

Håndbog for elever på Egå Produktionshøjskole

Håndbog for elever på Egå Produktionshøjskole Håndbog for elever på Egå Produktionshøjskole Arbejds- og åbningstider Skolens daglige åbningstid er 7.30 15.30, fredag dog kun til 14.00. De daglige mødetider for eleverne ER: Mandag Torsdag 8.05-14.35

Læs mere

Velkommen til EUC Nords skolehjem Hjørring

Velkommen til EUC Nords skolehjem Hjørring Skolehjemmet er for dig... der er i gang med en erhvervsuddannelse og har mere end 5 kvarters transport til skolen. Velkommen til EUC Nords skolehjem Hjørring FACEBOOK.COM/SKOLEHJEM Velkommen På EUC Nord

Læs mere

Informationshæfte Skoleår 2015/16

Informationshæfte Skoleår 2015/16 Informationshæfte Skoleår 2015/16 Gældende fra 1. august 2015 Velkommen til Højer Design Efterskole Højer Design Efterskole Søndergade 21 6280 Højer Telefon: 73628900 mail@hoejerdesignefterskole.dk www.hoejerdesignefterskole.dk

Læs mere

Ryå Efterskole. Praktiske oplysninger for Skoleåret 2015-16. For unge med læsevanskeligheder. RYÅ EFTERSKOLE Side 1

Ryå Efterskole. Praktiske oplysninger for Skoleåret 2015-16. For unge med læsevanskeligheder. RYÅ EFTERSKOLE Side 1 Ryå Efterskole For unge med læsevanskeligheder Praktiske oplysninger for Skoleåret 2015-16 RYÅ EFTERSKOLE Side 1 Vores vision - vores ledestjerne Vores mission - vores rolle og opgave Vores værdier - hvad

Læs mere

Til YNGLINGE DM og. Forbundsmesterskaberne 2013. BolbroGymnasterne

Til YNGLINGE DM og. Forbundsmesterskaberne 2013. BolbroGymnasterne Danmarks Gymnastik Forbund Byder Lørdag d.18 maj 2013 Velkommen i Odense Idrætspark Højstrupvej 5, 5200 Odense V Til YNGLINGE DM og Forbundsmesterskaberne 2013 Stævnet arrangeres i samarbejde med BolbroGymnasterne.

Læs mere

Velkommen til Plejecentret Sjælsø

Velkommen til Plejecentret Sjælsø Velkommen til Plejecentret Sjælsø Ældreboligerne (plejeboliger) Soldraget 35 & 39 Telefon Hovednummer------------------------------- 45 81 70 55 Centerleder ---------------------------------- 45 99 71

Læs mere

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset.

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset. Unge-håndbog 1 A Alfabetisk liste Aften-te: Aften-te serveres (som buffet) hver aften omkring kl. ca. 21.30. Derved har du mulighed for at få noget mad inden sengetid. (du må ikke bare frit gå i køleskabet).

Læs mere

GUDERUP PLEJECENTER Revideret april 2017

GUDERUP PLEJECENTER Revideret april 2017 GUDERUP PLEJECENTER Forord. Med denne pjece vil vi gerne byde velkommen til Guderup Plejecenter. Vi vil meget gerne leve op til de forventninger, der måtte være til os og ønsker at løse problemer ved hjælp

Læs mere

Tylstrup Skoles Regelsæt

Tylstrup Skoles Regelsæt Tylstrup Skoles Regelsæt Revideret sommeren 2011. Tylstrup Skoles Grundregler Hils på hinanden Vis hensyn Tal pænt Lad andres ting være i fred. Adfærd på skolen indebærer: Brug indestemme. På gangen Gå

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Praktiske oplysninger Sommerkurser 2014 Kære elev Vi har hermed fornøjelsen at fremsende de praktiske oplysninger for dit ophold på Djurslands Folkehøjskole. Har du behov for at der tages specielle kosthensyn

Læs mere

Ankomstdag d. 9. August

Ankomstdag d. 9. August Kære forældre og elever på Efterskolen Epos årgang 1! Vi glæder os meget til snart at byde jer velkommen til den officielle åbning af Efterskolen Epos d. 9. August. Herunder er en række praktiske informationer

Læs mere

Husorden 2015 16. 1. Generelle regler. 2. Praktiske informationer og særlige regler

Husorden 2015 16. 1. Generelle regler. 2. Praktiske informationer og særlige regler Husorden 2015 16 På Sædding Efterskole har vi nogle regler og rutiner, som vi ønsker at leve efter. Vi har ikke regler for alting, for det ønsker vi ikke. Reglerne fortæller dig fx ikke noget om, hvorvidt

Læs mere

velkommen til HANDELSFAGSKOLEN HANDELS FAGSKOLEN handelsfagskolen.dk

velkommen til HANDELSFAGSKOLEN HANDELS FAGSKOLEN handelsfagskolen.dk HANDELSFAGSKOLEN velkommen til ODDER HANDELS FAGSKOLEN handelsfagskolen.dk ELEV på HANDELSFAGSKOLEN Handelsfagskolen uddanner elever inden for detailhandel og handel samt lægesekretærer. vores elever kommer

Læs mere

Velkommen til skolehjemmet

Velkommen til skolehjemmet Velkommen til skolehjemmet Velkommen til CELF Det er vores mål, at du får det bedst mulige udbytte af dit ophold både på skolebænken og i din fritid. Derfor er det hensigtsmæssigt, at vi lever efter de

Læs mere

Velkommen til skolehjemmet

Velkommen til skolehjemmet Velkommen til skolehjemmet Velkommen til CELF Det er vores mål, at du får det bedst mulige udbytte af dit ophold både på skolebænken og i din fritid. Derfor er det hensigtsmæssigt, at vi lever efter de

Læs mere

Orienteringshæfte for Roholte Efterskole

Orienteringshæfte for Roholte Efterskole Orienteringshæfte for Roholte Efterskole 2010/2011 Praktiske oplysninger om Roholte Efterskole Adresse m.m. Vindbyholtvej 29 a 4640 Faxe Kontor: 56 72 55 58 Telefax: 56 72 55 76 E-mail: kontor@roholteefterskole.dk

Læs mere

De fysiske rammer: Fællesarealer på afdelingen:

De fysiske rammer: Fællesarealer på afdelingen: De fysiske rammer: Afdelingen består af 28 boliger, hvor hver bolig indeholder entré, bad, toilet, stue og lille altan eller have. Endvidere indbefatter hver bolig: El-seng Gardinstænger. Stuearealet er

Læs mere

Velkommen til skoleåret 2016/2017

Velkommen til skoleåret 2016/2017 Velkommen til skoleåret 2016/2017 E F T E R S K O L E N LINDENBORG Borrevejlevej 26, Lejre 4000 Roskilde Telefon 49 12 10 40 E-mail: kontoret@efterskolen.dk 1 Indhold INDLEDNING... 3 KONTAKT TIL SKOLEN...

Læs mere

Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune

Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune Hvad kan vi tilbyde dig? Vi er et kommunalt 108 tilbud i Viborg kommune. Vi er en bred sammensat personalegruppe bestående af både pædagogisk

Læs mere

Dagligdagen i Minihøj

Dagligdagen i Minihøj Dagligdagen i Minihøj Der er naturligvis ikke to dage, der er ens, men for alligevel at give jer et indtryk af en normal dags forløb, har vi beskrevet en sådan med ca. tidspunkter. 06.30 Institutionen

Læs mere

VELKOMMEN TIL Middelfart Produktionsskole

VELKOMMEN TIL Middelfart Produktionsskole VELKOMMEN TIL Middelfart Produktionsskole Når du starter på en ny skole eller på et nyt arbejde, er der altid nogle ting, som er godt at vide og som skal ordnes, inden du starter. Sådan er det også her

Læs mere

VELKOMMEN TIL BEREDSKABSSTYRELSEN TEKNISK SKOLE

VELKOMMEN TIL BEREDSKABSSTYRELSEN TEKNISK SKOLE Beredskabsstyrelsen Teknisk Skole Nørremarken 21 6360 Tinglev Telefon 45 90 69 00 Telefax 74 64 40 72 brts@brs.dk www.brs.dk VELKOMMEN TIL BEREDSKABSSTYRELSEN TEKNISK SKOLE Skolen og dens medarbejdere

Læs mere

Velkommen til Plejecentret Sjælsø

Velkommen til Plejecentret Sjælsø Velkommen til Plejecentret Sjælsø Plejeboligerne Soldraget 37 www.plejecentretsjaelsoe.dk Telefon Hovednummer------------------------------- 46 11 16 16 Centerleder ---------------------------------- 46

Læs mere

VELKOMMEN TIL KLINTEBJERG EFTERSKOLE

VELKOMMEN TIL KLINTEBJERG EFTERSKOLE VELKOMMEN TIL KLINTEBJERG EFTERSKOLE Indhold: - Efterskolens værdigrundlag - Efterskolens formål - Efterskolens historie - Ansøgning om optagelse - Anmodning om skoleudtalelse - Oplysningsseddel ang. medbragt

Læs mere

Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling, kl. 18.00,onsdag den 29. september 2010., med flg. punkter.

Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling, kl. 18.00,onsdag den 29. september 2010., med flg. punkter. Uge 35 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Desværre var vores modstandere

Læs mere

Fag På Maniitsumi Efterskoli undervises i følgende obligatoriske fag. - Grønlandsk - Dansk

Fag På Maniitsumi Efterskoli undervises i følgende obligatoriske fag. - Grønlandsk - Dansk Ankomst Den dag du ankommer, vil der være personale på kajen til at byde dig velkommen. Du vil ankomme nogle dage før skolestart, så der er tid til at finde sig til rette. Besøg på skolen Forældre, søskende

Læs mere

Første uge på Brejninggaard Efterskole

Første uge på Brejninggaard Efterskole Første uge på Brejninggaard Efterskole August 2015 Søndag d. 9/8 14.00 Skolen åbner for indkvartering efter sengeredning og udpakning er der kaffe i Hallen 15.30 Velkomst i hallen 16.30 Første møde med

Læs mere