Musik i Skolen kr for værelse, sengelinned, håndklæde samt måltider. For bestilt enkeltværelse +300 kr. Kost alene 900 kr.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Musik i Skolen. 1200 kr for værelse, sengelinned, håndklæde samt måltider. For bestilt enkeltværelse +300 kr. Kost alene 900 kr."

Transkript

1 Musik i Skolen Tid: Sted: Kursusafgift: Mandag den 9. november 2015 kl. 9 til Tirsdag den 10. november 2015 kl. 16 Den frie Lærerskole Svendborgvej 15, Ollerup 5762 V. Skerninge Tlf kr. Medlemmer af Musiklærerforeningen får en personlig boggave fra Dansk Sang som kan vælges ud fra en liste, som tilsendes efter tilmelding til kurset. Vi har mulighed for at give 50% rabat på kursusafgiften til et antal studerende. Kost og logi: Tilmelding: Betaling: 1200 kr for værelse, sengelinned, håndklæde samt måltider. For bestilt enkeltværelse +300 kr. Kost alene 900 kr. Tilmeldingsblanketten med bindende tilmelding sendes/mailes til kursusleder Claus Møller Dragsbæk på Man optages i den rækkefølge tilmeldingerne modtages. Bekræftelse sendes via mail. Det er vigtigt at skolens EANnummer og din mail påføres tilmeldingsblanketten. Der fremsendes elektronisk faktura til skolen. Musiklærerforeningen, som er den faglige forening for faget musik i skolen, anbefaler hermed internatkurset, som afholdes af Fyns Musiklærerforening på Den Frie Lærerskole i Ollerup den nov Kurset er skolerelevant, idet det tilgodeser de discipliner (Fælles Mål), der arbejdes med i skolen - såvel i den obligatoriske som i den frivillige musikundervisning. Kurser afholdt af Musiklærerforeningen, og dermed også af Fyns Musiklærerforening, er anbefalet af Danmarks Lærerforening. God fornøjelse! Gertrud Garcia Arozarena Formand for Musiklærerforeningen

2 Program Musik i Skolen november 2015 Mandag den 9. november 9-10 Ankomst, kaffe og indkvartering Fælles opstart Modul Frokost Modul 1 fortsat Modul Aftensmad Modul ud på natten Hygge/jam med natmad Tirsdag 10. november Morgenmad Værelserne ryddes Fælles morgensang Modul Frokost Modul Fælles afslutning Fælles aktiviteter Opstart Morgensang Afslutning Her kommer vi for første gang til at opleve Annelise Fuglsbjerg, hun tager os igennem et par hæsblæsende gimmicks. Carsten Borbye Nielsen vil på kort tid få os alle til at lyde som en million eller deromkring. I løbet af kurset bliver der fyldt masser af praksisnært indhold på os og afslutningen kan absolut stå mål med det. Glæd jer.

3 Kursusbeskrivelser modul 1 1. Akustisk sammenspil (2. -? klasse) - Stefan T. L. Nielsen Hvordan kan man hurtigt sætte 1-2 akustiske instrumentalstemmer til en sang? Hvordan kan man lave akustisk sammenspil med hele klasser? Hvordan kan man indstudere roller kort og præcist? Hvordan laver man enkel improvisation? Dette er nogle af de spørgsmål som dette kursus tager op. Vi lærer at anvende xylofoner, klokkespil og percussion til at udsmykke og give sange et ekstra pift og skal også spille akustiske arrangementer for hele klasser. Lydniveauet er overskueligt og man skal ikke have kendskab til forstærkere, PA-anlæg m.m. Vi spiller filmmusik, julemusik, jazz, børnesange, salmer m.m. kort sagt: Musik fra jorden, musik fra himlen, alt der imellem samt en smule underjordisk! Der er fokus på indstuderingsmetoder, differentiering, arrangement og instrumentanvendelse. Instrumenter: Xylofoner, klokkespil, percussion, klaver 2. Boysens Musiktime Sammenspil for de større Anders Boysen Når vi spiller musik, så glemmer vi nogle gange helt, at vi har været uvenner citat elev i 5.klasse Boysens Musiktime kender du måske og du har lyst til at få genopfrisket hvordan systemet fungerer og måske få nogle nye ideer med hjem til musiklokalet. Det kan også være at du ikke kender til systemet, men har kigget lidt i materialet og er blevet nysgerrig på hvad det kan og hvordan det virker. Fælles for deltagerne på dette kursus er, at vi har lyst til at lave sammenspil med de lidt større børn (3./4. årgang 6./7. Årgang) men vi nogle gange føler vi har svært ved det. Hvis vi får tid, så vil vi gå lidt i dybden med selve arrangementsformen og hvilke tricks og faldgruber der er. Udgangspunktet for kurset er bøgerne 1234 let s go og Let s go again fra Boysens musiktime (udgivet på Dansk Sang) Derud over skal vi også spille nogle helt nye færdige arrangementer som også er prøvet af på rigtige elever (!) ;-) Og der er selvfølgelig også en lille gave til at tage med hjem til musiklokalet. Medbring usb-stik til evt. ekstra materiale 3. Vi danser og leger - Skraldejam 2 Annelise Fuglsbjerg På dette hold laver vi elementer der selvfølgelig kan bruges i musik men også i de understøttende timer med fokus på musik, bevægelse og samarbejde. Materialet tager udgangspunkt i "Skraldejam 2". Vi kommer omkring: rammesange til dans og leg, Børns motoriske udvikling, bl.a. Hoppeudviling og koordination. Desuden har vi fokus på: Ice Breakers, pantomime, gættelege og på bogstaver, tal, sprog og paratviden. Kursusbeskrivelser modul 2 4. Det spiller med hele klasser - Stefan T. L. Nielsen Hvordan laver man rytmisk sammenspil med hele klasser på kort tid? Hvordan indstuderer man og hvilke arrangementer skal man anvende? Hvilke instrumenter anvendes, hvordan anvendes de og hvem skal spille på hvad?

4 Dette er nogle af de spørgsmål som dette kursus tager op. Vi lærer at indstudere groovemusik i puls og arbejder med breaks og som producere. På kort tid kommer groovy og velklingende sange op at køre til koncertopførelse. Ventetiden er med andre ord minimeret. Vi vinker farvel til notation og formskemaer. I stedet har vi fokus på at lære med krop og sanser fremfor med hovedet og være i musikken her og nu. På kurset skal man tre ting: 1. Lære metoden 2. Få arrangementerne ind under huden 3. Komme på gulvet og lede musikken Metoden og arrangementerne er udviklet i klasser på flere skoler og i efteråret 2014 kom første bog Det spiller rytmisksammenspil.dk med hele klasser på Dansk Sang. Michael Jackson, Herbie Hancock, Earth, Wind & Fire m.fl. kigger forbi, så husk deodorant og ekstra t-shirt for det bliver svedigt! Instrumenter: Trommer, bas, guitar, klaver, keyboards, percussion, xylofoner, mikrofoner 5. Sangskrivning for alle Anders Boysen Det er fedt at skrive sine egne sange, og børnene får et helt andet ejerskab til at synge og spille en sang de selv har været med til at skrive. På dette hold skal vi arbejde med nogle enkle sangskrivnings teknikker og gerne få skrevet vores egen sang. Det er planen at vi selvfølgelig også skal skrive melodi og akkorder til sangen. Til dette er det rigtig godt med en ipad med Garageband, da dette program er hurtigt og let at bruge til at lave skitser på. Når vi har skrevet vores sang, skal den selvfølgelig også arrangeres for et sammenspilshold og gøres klar til, at du kan tage den med hjem i musiklokalet og prøve den af på dine egne elever. Du skal medbringe en ipad med Garageband samt et sæt hovedtelefoner på dette modul. 6. Vi spiller og synger - Skraldejam 2 Annelise Fuglsbjerg Med udgangspunkt i Skraldejam 2 skal vi have fokus på at spille og lege med stompinstrumenter. (Bl.a. Murerspande) Vi skal spille brugbare rytmer og breaks til denne aldersgruppe og lærer nye rammesange dertil. Vi skal lege med vandflasker og lærer rammer, der bruger vandflasker til rytmer og leg. Vi har fokus på rytme i kroppen og rytmesprog, samt basic bodypercussion. Vi putter nogle rim og remser og raps ovenpå. 7. Træning i fællesskab - Carsten Borbye Nielsen Med udgangspunkt i Carsten Borbye Nielsen nye bog "Træning i fællesskab - en sammenspilsdidaktik udgivet på Dansk Sang sættes i praksis fokus på musiklege, øvelser og indstuderingsmetoder, der kvalificerer sammenspillet og hjælper eleverne til at forstå og anvende musikkens sprog. Det overordnede sigte er at myndiggøre eleverne, så de ikke blot bevidstløst efterligner læreren, men gives mulighed for at forstå sammenhænge, arbejde skabende og udvikle sig, såvel musikfagligt som socialt og personligt. Kursusmaterialet tager sit udgangspunkt i musik og sammenspil med klasse, men principperne kan anvendes på ethvert klassetrin. Det bliver sjovt.. Medbring gerne diverse melodiinstrumenter. Herudover arbejder vi med guitar, bas, trommer, keyboards, xylofoner og percussion.

5 Kursusbeskrivelser modul 3 8. Lærerband på nul-komma-fem - Stefan T. L. Nielsen Lav lærerband på din skole. Roller og trestemmigt kor indstuderes på kort tid og resultatet er svingende groovemusik der er svært at sidde stille til. Arrangementerne er enkle og lige til at gå til, men lyder af en million. De fleste kan spille med man behøver ikke være virtuos på et instrument så længe man har lidt rytme i kroppen! Sangene er korte og overskuelige så man kan hurtigt få en håndfuld sange med indbygget dansegaranti klar til lærerfesten. Instrumenter: Trommer, bas, guitar, klaver, keyboards, percussion, mikrofoner og gerne blæsere! 9. Elektron Meets People (EMP) Anders Boysen sssswwwwwwoooouuuwwwwwwssssss.. Det kunne være lyden af dette hold. Her er der virkelig tale om et eksperiment. Vi vil forsøge at jamme sammen med både elektroniske gadgets og instrumenter. Meget spændende Det eneste der kræves af dig er at du har lyst til at kaste dig ud på dybt vand og er frisk på at eksperimentere. Jeg medbringer nogle sjove elektroniske ting og hvis du har noget sjovt, så tager du det med. Så sætter vi tingene til og jammer. Det lyder da sjovt gør det ik? 10. Danserammer for voksne og barnlige sjæle Annelise Fuglsbjerg Sjov salsa dans og fælles hip hop dans hvor vi skifter partner og får koordineret hænder, fødder og det midt imellem. Guf til både hjerne, krop og lattermusklerne. Modulversigt Siden er til eget brug husk at angive både 1. og 2. prioritet Modul 1 Modul 2 Modul 3 1. Akustisk sammenspil (2. -? klasse) Stefan T. L. Nielsen 2. Boysens Musiktime Sammenspil for de større Anders Boysen 3. Vi danser og leger Skraldejam 2 - Annelise Fuglsbjerg 4. Det spiller med hele klasser (4. -? klasse) - Stefan T. L. Nielsen 5. Sangskrivning for alle Anders Boysen 6. Vi spiller og synger Skraldejam 2 - Annelise Fuglsbjerg 7. Træning i fællesskab - Carsten Borbye Nielsen 8. Lærerband på nul-komma-fem Stefan T. L. Nielsen 9. Elektron Meets People (EMP) Anders Boysen 10. Danserammer for voksne og barnlige sjæle - Annelise Fuglsbjerg Kursusønsker Modul 1 Modul 2 Modul 3 1. prioritet 2. prioritet

6 Bindende kursustilmelding Internatkursus Musik i Skolen november 2015 Navn: Adresse: Postnr.: Telefon: Skolens adresse: Skole: Skolens EAN-nr.: Skal udfyldes Ophold med fuld kost og overnatning Ophold med fuld kost uden overnatning Ønsker at dele værelse med Ønsker eneværelse Særlige bemærkninger vedrørende kost Jeg er personlig medlem af Musiklærerforeningen ja nej Modul 1 Modul 2 Modul 3 1. prioritet 2. prioritet Dato: Skolelederens underskrift: Vigtigt Tilmelding scannes og sendes som pdf til senest 3. september 2015

PROGRAM. Skoleåret 2010-11. Tilbud om aktiviteter i fritiden: MUSIK SANG KOR TEKSTILDESIGN BILLEDKUNST SHOWDANS DRAMA

PROGRAM. Skoleåret 2010-11. Tilbud om aktiviteter i fritiden: MUSIK SANG KOR TEKSTILDESIGN BILLEDKUNST SHOWDANS DRAMA PROGRAM Skoleåret 2010-11 Tilbud om aktiviteter i fritiden: MUSIK SANG KOR TEKSTILDESIGN BILLEDKUNST SHOWDANS DRAMA KLAR TIL SÆSONSTART I KULTURFORENING! Bordings Kulturforening byder alle velkommen til

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Blæser- og slagtøjskursus

Blæser- og slagtøjskursus Blæser- og slagtøjskursus 28. juni - 4. juli 2015 Arrangeret i samarbejde mellem Den Rytmiske Højskole og og AOF Gladsaxe. Kære sommerkursist Dette skrives i den kolde vintertid, men det luner når jeg

Læs mere

Læreplaner i Faaborg-Midtfyn Musikskole kompetenceudvikling og talentpleje. 2014 og fremefter

Læreplaner i Faaborg-Midtfyn Musikskole kompetenceudvikling og talentpleje. 2014 og fremefter Læreplaner i Faaborg-Midtfyn Musikskole kompetenceudvikling og talentpleje 2014 og fremefter 1 Forord Musikskolens kerneydelse er musikalsk indskoling, vokal - og instrumentalundervisning, med vægt på

Læs mere

Frivillig musikundervisning

Frivillig musikundervisning Frivillig musikundervisning Sct. Ibs Skole 2015-2016 Til forældrene Hermed information om frivillig musikundervisning på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2015-2016. Undervisningen i alle instrumenter foregår

Læs mere

Mål Indhold Gode råd Materialer

Mål Indhold Gode råd Materialer På Tjørnegårdskolen Sang 0. 2, Mål Indhold Gode råd Materialer Glæden ved sang Kende et repetoire af nye, ældre danske sange og salmer Sange med flotte melodier, og tekster, der er sjove at synge. Forskellige

Læs mere

ollerupkursus Søndag den 25. marts til fredag den 30. marts 2012 En uge med Faglighed / Fordybelse / Ny viden / Inspiration

ollerupkursus Søndag den 25. marts til fredag den 30. marts 2012 En uge med Faglighed / Fordybelse / Ny viden / Inspiration ollerupkursus Søndag den 25. marts til fredag den 30. marts 2012 En uge med Faglighed / Fordybelse / Ny viden / Inspiration OLLERUPKURSUS 2012 I kursushæftet præsenteres 20 faglige kurser for de frie skolers

Læs mere

Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (1/9 el.2/9)

Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (1/9 el.2/9) Gymnastik i Hornum Gymnastik er udfordringer til alle i alle aldre. Bevægelse er sjovt og sundt. PROGRAM 2014/2015 i Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (1/9 el.2/9) Velkommen til en ny sæson i

Læs mere

Børnelederkursusdag Lørdag d. 31. januar 2015

Børnelederkursusdag Lørdag d. 31. januar 2015 Børnelederkursusdag Lørdag d. 31. januar 2015 Oplev: Foredrag ved Peter Mygind om mobning og social ansvarlighed. på Hestlund Efterskole. Skyggevej 21. 7440 Bording For nuværende og kommende ledere og

Læs mere

Kursuskatalog 2012/13. Næstved Kommune. Specialafdelingen

Kursuskatalog 2012/13. Næstved Kommune. Specialafdelingen Kursuskatalog 2012/13 Næstved Kommune Specialafdelingen Indholdsfortegnelse Forord - hvem er vi.. side 3 Kurser for fagfolk: Grundlæggende viden om autisme 1 og 2. side 4 Halliwicksvømning.. side 5 Det

Læs mere

ollerupkursus Søndag den 10. april til fredag den 15. april 2011 En uge med Faglighed / Fordybelse / Ny viden / Inspiration

ollerupkursus Søndag den 10. april til fredag den 15. april 2011 En uge med Faglighed / Fordybelse / Ny viden / Inspiration ollerupkursus Søndag den 10. april til fredag den 15. april 2011 En uge med Faglighed / Fordybelse / Ny viden / Inspiration Program for ankomstdagen Søndag den 10. april Kl. 11.30-12.30 Ankomst og indkvartering

Læs mere

OLLERUPKURSUS. FAGLIGHED, FORDYBELSE, NY VIDEN OG INSPIRATION 20 faglige kurser for de frie skolers og folkeskolens lærere og ledere

OLLERUPKURSUS. FAGLIGHED, FORDYBELSE, NY VIDEN OG INSPIRATION 20 faglige kurser for de frie skolers og folkeskolens lærere og ledere OLLERUPKURSUS Søndag den 21. marts til fredag den 26. marts 2010 FAGLIGHED, FORDYBELSE, NY VIDEN OG INSPIRATION 20 faglige kurser for de frie skolers og folkeskolens lærere og ledere 1 FAGLIGHED, FORDYBELSE,

Læs mere

Se andre SPIL OP - arrangementer side 14

Se andre SPIL OP - arrangementer side 14 Udkast 30. maj Musikskolen SPIL OP Ina Kjelstrup skoleleder Velkommen til 28. sæson Vi byder velkommen med en buket af kurser, som vi håber vil interessere dig. Vi lægger stor vægt på et rart, givende,

Læs mere

Kurser 2010-2011. marjatta seminarium

Kurser 2010-2011. marjatta seminarium Kurser 2010-2011 marjatta seminarium 1 Velkommen til Marjatta Seminariums kurser Med dette nye kursuskatalog kan vi atter tage hul på endnu et studieår med mange spændende kursustilbud. Professionelle

Læs mere

Beskrivelser af Minihøjskolens fag. Sommer 2015

Beskrivelser af Minihøjskolens fag. Sommer 2015 Beskrivelser af Minihøjskolens fag Sommer 2015 Med en blanding af faglighed og fællesskab vil lærerne medvirke til, at du finder og dyrker dine talenter og derved får nyt brændstof til dine drømme, din

Læs mere

Musikklasser i Horsens - og andre steder Vi vil skabe rammer for at talentet kan udvikle sig...

Musikklasser i Horsens - og andre steder Vi vil skabe rammer for at talentet kan udvikle sig... Musikklasser i Horsens - og andre steder Vi vil skabe rammer for at talentet kan udvikle sig... MUSIKSKOLEN Forslag til etablering af særlige musikklasser med inddragelse og beskrivelse af erfaringer fra

Læs mere

FÆNØSUND FRISKOLE VELKOMMEN TIL ET NYT SKOLEÅR I LILLEGRUPPEN 2011-2012

FÆNØSUND FRISKOLE VELKOMMEN TIL ET NYT SKOLEÅR I LILLEGRUPPEN 2011-2012 FÆNØSUND FRISKOLE VELKOMMEN TIL ET NYT SKOLEÅR I LILLEGRUPPEN 2011-2012 6. udgave februar 2012 SKOLENS FORMÅL Fænøsund Friskole hviler på det grundtvigske livssyn og Kolds skoletanker. Skolen tager udgangspunkt

Læs mere

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG Bydelsmødrene bringer håb og forandring i andre kvinders liv Bydelsmødrenes Landsorganisation www.bydelsmor.dk Indholdsfortegnelse HVORDAN

Læs mere

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 KÆRE LÆRERE OG PÆDAGOGER Vi vil gerne invitere jeres elever indenfor på Ballerup Bibliotekerne. For at i bedst muligt kan tilrettelægge

Læs mere

Giraffen Gizmo _. E-bog af Rose Birkemose. Indeholder: Storyline Motivationshistorier Aktiviteter Og Teori

Giraffen Gizmo _. E-bog af Rose Birkemose. Indeholder: Storyline Motivationshistorier Aktiviteter Og Teori Giraffen Gizmo _ E-bog af Rose Birkemose Indeholder: Storyline Motivationshistorier Aktiviteter Og Teori Indledning Jeg arbejder som dagplejer og har derfor valgt, at min målgruppe er børn i alderen 0-3

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008 Rødder og Vinger NYHEDSBREV marts 2008 Jeg håber alle er kommet godt over jul og nytår og nu er friske til at tage fat på en ny sæson i vores lille forening. Lille er måske ikke det helt rigtige ord længere.

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

Klubblad Januar Juli 2015

Klubblad Januar Juli 2015 Klubblad Januar Juli 2015 Åbningstider i klubben Mandag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Tirsdag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Onsdag: 13.00-18.00 Torsdag: 13.00-18.00 Fredag: 13.00-17.00

Læs mere

praktisk-musiske fag

praktisk-musiske fag Velkommen til samarbejde Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Glæden ved at SKABE OG FORME om de praktisk-musiske fag i skolen Tekst af Niels Rebsdorf, Karen Sandager og Jørgen Mogensen AKTIVE FORÆLDRE

Læs mere

Dansk & fremmedsprog. V E L K O M M E N Dalgas Skolen tilbyder kvalificeret undervisning til voksne med psykiske problemer/sindslidende.

Dansk & fremmedsprog. V E L K O M M E N Dalgas Skolen tilbyder kvalificeret undervisning til voksne med psykiske problemer/sindslidende. Kursusprogram efterår 2014 Dansk & fremmedsprog V E L K O M M E N Dalgas Skolen tilbyder kvalificeret undervisning til voksne med psykiske problemer/sindslidende. Vi lægger vægt på et inspirerende miljø

Læs mere

Pjece til forældre. Lyst til at lære. - Sådan lærer dit barn

Pjece til forældre. Lyst til at lære. - Sådan lærer dit barn Pjece til forældre Lyst til at lære - Sådan lærer dit barn Kære forælder Udgivet af: Aarhus Kommune Børn og Unge Pædagogisk Afdeling Udgivet: Første udgave, januar 2011 Copyright: Aarhus Kommune Børn og

Læs mere

www.impuls-svendborg.dk Kursuskatalog August - December 2015 IMPULS Kursuscenter & Mødested Skovbrynet 1C 5700 Svendborg Tlf.

www.impuls-svendborg.dk Kursuskatalog August - December 2015 IMPULS Kursuscenter & Mødested Skovbrynet 1C 5700 Svendborg Tlf. www.impuls-svendborg.dk Kursuskatalog August - December 2015 IMPULS Kursuscenter & Mødested Skovbrynet 1C 5700 Svendborg Tlf.: 6223 6623 www.svendborgsocialpsykiatri.dk 1 2 Velkommen! Kursusbeskrivelser

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere