Musik i Skolen kr for værelse, sengelinned, håndklæde samt måltider. For bestilt enkeltværelse +300 kr. Kost alene 900 kr.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Musik i Skolen. 1200 kr for værelse, sengelinned, håndklæde samt måltider. For bestilt enkeltværelse +300 kr. Kost alene 900 kr."

Transkript

1 Musik i Skolen Tid: Sted: Kursusafgift: Mandag den 9. november 2015 kl. 9 til Tirsdag den 10. november 2015 kl. 16 Den frie Lærerskole Svendborgvej 15, Ollerup 5762 V. Skerninge Tlf kr. Medlemmer af Musiklærerforeningen får en personlig boggave fra Dansk Sang som kan vælges ud fra en liste, som tilsendes efter tilmelding til kurset. Vi har mulighed for at give 50% rabat på kursusafgiften til et antal studerende. Kost og logi: Tilmelding: Betaling: 1200 kr for værelse, sengelinned, håndklæde samt måltider. For bestilt enkeltværelse +300 kr. Kost alene 900 kr. Tilmeldingsblanketten med bindende tilmelding sendes/mailes til kursusleder Claus Møller Dragsbæk på Clausdragsbaek@gmail.com Man optages i den rækkefølge tilmeldingerne modtages. Bekræftelse sendes via mail. Det er vigtigt at skolens EANnummer og din mail påføres tilmeldingsblanketten. Der fremsendes elektronisk faktura til skolen. Musiklærerforeningen, som er den faglige forening for faget musik i skolen, anbefaler hermed internatkurset, som afholdes af Fyns Musiklærerforening på Den Frie Lærerskole i Ollerup den nov Kurset er skolerelevant, idet det tilgodeser de discipliner (Fælles Mål), der arbejdes med i skolen - såvel i den obligatoriske som i den frivillige musikundervisning. Kurser afholdt af Musiklærerforeningen, og dermed også af Fyns Musiklærerforening, er anbefalet af Danmarks Lærerforening. God fornøjelse! Gertrud Garcia Arozarena Formand for Musiklærerforeningen

2 Program Musik i Skolen november 2015 Mandag den 9. november 9-10 Ankomst, kaffe og indkvartering Fælles opstart Modul Frokost Modul 1 fortsat Modul Aftensmad Modul ud på natten Hygge/jam med natmad Tirsdag 10. november Morgenmad Værelserne ryddes Fælles morgensang Modul Frokost Modul Fælles afslutning Fælles aktiviteter Opstart Morgensang Afslutning Her kommer vi for første gang til at opleve Annelise Fuglsbjerg, hun tager os igennem et par hæsblæsende gimmicks. Carsten Borbye Nielsen vil på kort tid få os alle til at lyde som en million eller deromkring. I løbet af kurset bliver der fyldt masser af praksisnært indhold på os og afslutningen kan absolut stå mål med det. Glæd jer.

3 Kursusbeskrivelser modul 1 1. Akustisk sammenspil (2. -? klasse) - Stefan T. L. Nielsen Hvordan kan man hurtigt sætte 1-2 akustiske instrumentalstemmer til en sang? Hvordan kan man lave akustisk sammenspil med hele klasser? Hvordan kan man indstudere roller kort og præcist? Hvordan laver man enkel improvisation? Dette er nogle af de spørgsmål som dette kursus tager op. Vi lærer at anvende xylofoner, klokkespil og percussion til at udsmykke og give sange et ekstra pift og skal også spille akustiske arrangementer for hele klasser. Lydniveauet er overskueligt og man skal ikke have kendskab til forstærkere, PA-anlæg m.m. Vi spiller filmmusik, julemusik, jazz, børnesange, salmer m.m. kort sagt: Musik fra jorden, musik fra himlen, alt der imellem samt en smule underjordisk! Der er fokus på indstuderingsmetoder, differentiering, arrangement og instrumentanvendelse. Instrumenter: Xylofoner, klokkespil, percussion, klaver 2. Boysens Musiktime Sammenspil for de større Anders Boysen Når vi spiller musik, så glemmer vi nogle gange helt, at vi har været uvenner citat elev i 5.klasse Boysens Musiktime kender du måske og du har lyst til at få genopfrisket hvordan systemet fungerer og måske få nogle nye ideer med hjem til musiklokalet. Det kan også være at du ikke kender til systemet, men har kigget lidt i materialet og er blevet nysgerrig på hvad det kan og hvordan det virker. Fælles for deltagerne på dette kursus er, at vi har lyst til at lave sammenspil med de lidt større børn (3./4. årgang 6./7. Årgang) men vi nogle gange føler vi har svært ved det. Hvis vi får tid, så vil vi gå lidt i dybden med selve arrangementsformen og hvilke tricks og faldgruber der er. Udgangspunktet for kurset er bøgerne 1234 let s go og Let s go again fra Boysens musiktime (udgivet på Dansk Sang) Derud over skal vi også spille nogle helt nye færdige arrangementer som også er prøvet af på rigtige elever (!) ;-) Og der er selvfølgelig også en lille gave til at tage med hjem til musiklokalet. Medbring usb-stik til evt. ekstra materiale 3. Vi danser og leger - Skraldejam 2 Annelise Fuglsbjerg På dette hold laver vi elementer der selvfølgelig kan bruges i musik men også i de understøttende timer med fokus på musik, bevægelse og samarbejde. Materialet tager udgangspunkt i "Skraldejam 2". Vi kommer omkring: rammesange til dans og leg, Børns motoriske udvikling, bl.a. Hoppeudviling og koordination. Desuden har vi fokus på: Ice Breakers, pantomime, gættelege og på bogstaver, tal, sprog og paratviden. Kursusbeskrivelser modul 2 4. Det spiller med hele klasser - Stefan T. L. Nielsen Hvordan laver man rytmisk sammenspil med hele klasser på kort tid? Hvordan indstuderer man og hvilke arrangementer skal man anvende? Hvilke instrumenter anvendes, hvordan anvendes de og hvem skal spille på hvad?

4 Dette er nogle af de spørgsmål som dette kursus tager op. Vi lærer at indstudere groovemusik i puls og arbejder med breaks og som producere. På kort tid kommer groovy og velklingende sange op at køre til koncertopførelse. Ventetiden er med andre ord minimeret. Vi vinker farvel til notation og formskemaer. I stedet har vi fokus på at lære med krop og sanser fremfor med hovedet og være i musikken her og nu. På kurset skal man tre ting: 1. Lære metoden 2. Få arrangementerne ind under huden 3. Komme på gulvet og lede musikken Metoden og arrangementerne er udviklet i klasser på flere skoler og i efteråret 2014 kom første bog Det spiller rytmisksammenspil.dk med hele klasser på Dansk Sang. Michael Jackson, Herbie Hancock, Earth, Wind & Fire m.fl. kigger forbi, så husk deodorant og ekstra t-shirt for det bliver svedigt! Instrumenter: Trommer, bas, guitar, klaver, keyboards, percussion, xylofoner, mikrofoner 5. Sangskrivning for alle Anders Boysen Det er fedt at skrive sine egne sange, og børnene får et helt andet ejerskab til at synge og spille en sang de selv har været med til at skrive. På dette hold skal vi arbejde med nogle enkle sangskrivnings teknikker og gerne få skrevet vores egen sang. Det er planen at vi selvfølgelig også skal skrive melodi og akkorder til sangen. Til dette er det rigtig godt med en ipad med Garageband, da dette program er hurtigt og let at bruge til at lave skitser på. Når vi har skrevet vores sang, skal den selvfølgelig også arrangeres for et sammenspilshold og gøres klar til, at du kan tage den med hjem i musiklokalet og prøve den af på dine egne elever. Du skal medbringe en ipad med Garageband samt et sæt hovedtelefoner på dette modul. 6. Vi spiller og synger - Skraldejam 2 Annelise Fuglsbjerg Med udgangspunkt i Skraldejam 2 skal vi have fokus på at spille og lege med stompinstrumenter. (Bl.a. Murerspande) Vi skal spille brugbare rytmer og breaks til denne aldersgruppe og lærer nye rammesange dertil. Vi skal lege med vandflasker og lærer rammer, der bruger vandflasker til rytmer og leg. Vi har fokus på rytme i kroppen og rytmesprog, samt basic bodypercussion. Vi putter nogle rim og remser og raps ovenpå. 7. Træning i fællesskab - Carsten Borbye Nielsen Med udgangspunkt i Carsten Borbye Nielsen nye bog "Træning i fællesskab - en sammenspilsdidaktik udgivet på Dansk Sang sættes i praksis fokus på musiklege, øvelser og indstuderingsmetoder, der kvalificerer sammenspillet og hjælper eleverne til at forstå og anvende musikkens sprog. Det overordnede sigte er at myndiggøre eleverne, så de ikke blot bevidstløst efterligner læreren, men gives mulighed for at forstå sammenhænge, arbejde skabende og udvikle sig, såvel musikfagligt som socialt og personligt. Kursusmaterialet tager sit udgangspunkt i musik og sammenspil med klasse, men principperne kan anvendes på ethvert klassetrin. Det bliver sjovt.. Medbring gerne diverse melodiinstrumenter. Herudover arbejder vi med guitar, bas, trommer, keyboards, xylofoner og percussion.

5 Kursusbeskrivelser modul 3 8. Lærerband på nul-komma-fem - Stefan T. L. Nielsen Lav lærerband på din skole. Roller og trestemmigt kor indstuderes på kort tid og resultatet er svingende groovemusik der er svært at sidde stille til. Arrangementerne er enkle og lige til at gå til, men lyder af en million. De fleste kan spille med man behøver ikke være virtuos på et instrument så længe man har lidt rytme i kroppen! Sangene er korte og overskuelige så man kan hurtigt få en håndfuld sange med indbygget dansegaranti klar til lærerfesten. Instrumenter: Trommer, bas, guitar, klaver, keyboards, percussion, mikrofoner og gerne blæsere! 9. Elektron Meets People (EMP) Anders Boysen sssswwwwwwoooouuuwwwwwwssssss.. Det kunne være lyden af dette hold. Her er der virkelig tale om et eksperiment. Vi vil forsøge at jamme sammen med både elektroniske gadgets og instrumenter. Meget spændende Det eneste der kræves af dig er at du har lyst til at kaste dig ud på dybt vand og er frisk på at eksperimentere. Jeg medbringer nogle sjove elektroniske ting og hvis du har noget sjovt, så tager du det med. Så sætter vi tingene til og jammer. Det lyder da sjovt gør det ik? 10. Danserammer for voksne og barnlige sjæle Annelise Fuglsbjerg Sjov salsa dans og fælles hip hop dans hvor vi skifter partner og får koordineret hænder, fødder og det midt imellem. Guf til både hjerne, krop og lattermusklerne. Modulversigt Siden er til eget brug husk at angive både 1. og 2. prioritet Modul 1 Modul 2 Modul 3 1. Akustisk sammenspil (2. -? klasse) Stefan T. L. Nielsen 2. Boysens Musiktime Sammenspil for de større Anders Boysen 3. Vi danser og leger Skraldejam 2 - Annelise Fuglsbjerg 4. Det spiller med hele klasser (4. -? klasse) - Stefan T. L. Nielsen 5. Sangskrivning for alle Anders Boysen 6. Vi spiller og synger Skraldejam 2 - Annelise Fuglsbjerg 7. Træning i fællesskab - Carsten Borbye Nielsen 8. Lærerband på nul-komma-fem Stefan T. L. Nielsen 9. Elektron Meets People (EMP) Anders Boysen 10. Danserammer for voksne og barnlige sjæle - Annelise Fuglsbjerg Kursusønsker Modul 1 Modul 2 Modul 3 1. prioritet 2. prioritet

6 Bindende kursustilmelding Internatkursus Musik i Skolen november 2015 Navn: Adresse: Postnr.: Telefon: Skolens adresse: Skole: Skolens EAN-nr.: Skal udfyldes Ophold med fuld kost og overnatning Ophold med fuld kost uden overnatning Ønsker at dele værelse med Ønsker eneværelse Særlige bemærkninger vedrørende kost Jeg er personlig medlem af Musiklærerforeningen ja nej Modul 1 Modul 2 Modul 3 1. prioritet 2. prioritet Dato: Skolelederens underskrift: Vigtigt Tilmelding scannes og sendes som pdf til clausdragsbaek@gmail.com senest 3. september 2015

Stævner og kursus afholdt af Fyns Musiklærerforening skoleåret 2015/16. Fyn danser. Korstævne. Musik i Skolen

Stævner og kursus afholdt af Fyns Musiklærerforening skoleåret 2015/16. Fyn danser. Korstævne. Musik i Skolen Til skolens musiklærere og andre musikinteresserede Stævner og kursus afholdt af Fyns Musiklærerforening skoleåret 2015/16 Fyn danser Et arrangement med Bjarne List Nissen som instruktør og en masse danseglade

Læs mere

Internatkursus på Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund. torsdag d. 7. januar - fredag d. 8. januar 2016. Musik i skolen

Internatkursus på Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund. torsdag d. 7. januar - fredag d. 8. januar 2016. Musik i skolen Internatkursus på Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund torsdag d. 7. januar - fredag d. 8. januar 2016 Musik i skolen 1 Vejle Amts Musiklærerforening Formand Marie Ulsdal www.vejmus.dk Sønderjyllands Musiklærerforening

Læs mere

Internatkursus på Brogården

Internatkursus på Brogården Tilmeldingen sendes med posten til: Kursusleder Birte Brændegaard Slugten 16 5500 Middelfart Internatkursus på Brogården Har du været her www.musiklærerforeningen.dk www.musikmanifest.dk www.musikformidling.dk

Læs mere

Internatkursus på Brogården

Internatkursus på Brogården Præsentation af Dansk Sang MAX Tilmeldingen sendes med posten til: Kursusleder Bente Vestergaard Brunsegårdsvej 33 5690 Tommerup Internatkursus på Brogården Har du været her www.musiklærerforeningen.dk

Læs mere

Vindblæs. Musikskole. Program

Vindblæs. Musikskole. Program Vindblæs Musikskole Program 2013/2014 Velkommen Velkommen til Vindblæs Musikskole! Det er en gave livet igennem at kunne spille på et instrument eller være god til at synge. At spille musik træner ens

Læs mere

Indbydelse til Musik i Skolen 2016

Indbydelse til Musik i Skolen 2016 Indbydelse til Musik i Skolen 2016 Her den korte version se mere på de efterfølgende sider. Hvem: Musiklærere der ønsker at blive opløftede, inspirerede og endnu dygtigere på deres felt. Hvornår: 10. -

Læs mere

VINDBLÆS FRISKOLE MUSIKSKOLEN 2010/2011

VINDBLÆS FRISKOLE MUSIKSKOLEN 2010/2011 VINDBLÆS FRISKOLE MUSIKSKOLEN 2010/2011 Musikskole 2010-2011 Vi byder endnu engang alle hjertelig velkommen til endnu et år på Vindblæs musikskole. Vi ser frem til at møde eleverne i både sammenspil- og

Læs mere

Program for Silkeborg Musiklærerforening for skoleåret 2014/15

Program for Silkeborg Musiklærerforening for skoleåret 2014/15 Program for Silkeborg Musiklærerforening for skoleåret 2014/15 Kære kollega Silkeborg juni 2014 Hermed kommende skoleårs program fra Silkeborg musiklærerforening. Det er ligesom vi plejer. Vi har valgt

Læs mere

Musikundervisningen på Ringsted Lilleskole

Musikundervisningen på Ringsted Lilleskole Musikundervisningen på Ringsted Lilleskole Det praktiske Sang/kor Sammenspil Rytmisk træning INDSKOLING (1., 2., 3.) Alle synger enten i grupper eller sammen. Kanonsangen anvendes. Der introduceres forskellige

Læs mere

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til!

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Kære elever og forældre! I uge 15 vender musikskolen op og ned på, hvordan vi gør tingene. Den normale undervisning bliver

Læs mere

Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere

Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere den 27. februar 2012 på Vinde Helsinge Fri- og efterskole i samarbejde med Vestmus University College Sjælland Center for Undervisningsmidler Stenstuegade

Læs mere

SOMMERJAZZ PÅ ASKOV

SOMMERJAZZ PÅ ASKOV SOMMERJAZZ PÅ ASKOV 02.06.19 08.06.19 Åbn saxofonkassen, børst støvet af bassen, få rørt tangenterne og find trommestikkerne frem! På dette jazzkursus spiller vi en god gang jazzmusik! Vi dyrker glæden

Læs mere

Få det skabende element med i dit sammenspil

Få det skabende element med i dit sammenspil Få det skabende element med i dit sammenspil Kursusbeskrivelse Du kender det godt: Du står gang på gang og indstuderer nogle allerede helt færdige numre, og nu er du faktisk løbet lidt surt i det. Du kender

Læs mere

Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse med bevidsthed om egen og andres rolle i musikalsk udfoldelse

Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse med bevidsthed om egen og andres rolle i musikalsk udfoldelse Fagformål for faget musik Eleverne skal i faget musik udvikle kompetencer til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik, herunder synge danske sange. Faget skal bibringe dem forudsætninger for

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge profilfag:-) Profilfag er små fordybelsesområder på ca. 10 uger,

Læs mere

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse. Eleven kan arrangere og komponere musikalske udtryk

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse. Eleven kan arrangere og komponere musikalske udtryk Kompetencemål Kompetenceområde Efter klassetrin Efter 4. klassetrin Efter 6. klassetrin Musikudøvelse Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil

Læs mere

Invitation til. Musikskolens Musikuge

Invitation til. Musikskolens Musikuge Invitation til Musikskolens Musikuge Uge 9 2014 1 Velkommen til Musikugen Musikskolen omlægger i uge 9 al den almindelige undervisning og tilbyder i stedet andre spændende, anderledes og alternative undervisningstilbud.

Læs mere

Årsplan Skoleåret 2014/2015 Musik Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger folkeskolens

Årsplan Skoleåret 2014/2015 Musik Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger folkeskolens Årsplan Skoleåret 2014/2015 Musik Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger folkeskolens fællesmål slut 2009. 1 FAGPLAN. SIDE: AF: FAG: Musik KLASSE:

Læs mere

Musik på. Helsinge Realskole --- Beskrivelse og målsætning - juni 2013

Musik på. Helsinge Realskole --- Beskrivelse og målsætning - juni 2013 Musik på Helsinge Realskole --- Beskrivelse og målsætning - juni 2013 1 Musik på Helsinge Realskole Vi vægter den daglige morgensang højt på vores skole. Her bliver to af vores kerneværdier tradition og

Læs mere

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK PROGRAM FOR MUSIKSKOLENS TEMAUGE Fra den 3. til den 8. marts 2014 TEMA: NORDISK MUSIK DE FLESTE AKTIVITETER AFSLUTTES PÅ DAGEN FORÆLDRE (OG ANDRE) ER DERFOR VELKOMNE TIL AT OVERVÆRE DET AFSLUTTENDE KVARTER

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

Trinmål efter 2. klassetrin Trinmål efter 4. klassetrin Trinmål efter 6. klassetrin

Trinmål efter 2. klassetrin Trinmål efter 4. klassetrin Trinmål efter 6. klassetrin UVMs Trinmål synoptisk fremstillet: Musikudøvelse Trinmål efter 2. klassetrin Trinmål efter 4. klassetrin Trinmål efter 6. klassetrin deltage opmærksomt i legende musikalsk udfoldelse deltage opmærksomt

Læs mere

Årsplan 2011/2012 for musik i 4. klasse

Årsplan 2011/2012 for musik i 4. klasse Årsplan 2011/2012 for musik i 4. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og

Læs mere

DET MUSISKE HUS DET MUSISKE HUS. Vælg et hold der passer dig... 2 Det Musiske Hus

DET MUSISKE HUS DET MUSISKE HUS. Vælg et hold der passer dig... 2 Det Musiske Hus Et Et liv frirum med musik... med musik Det Musiske hus Vi vil her på FPR, gerne give vores elever muligheden for at musikken kan komme til at spille endnu mere for dem, og samtidig udnytte at vi har et

Læs mere

MUSIK. på Vesterbro Ungdomsgård. Absalonsgade 8, 1658 København V

MUSIK. på Vesterbro Ungdomsgård. Absalonsgade 8, 1658 København V MUSIK på Vesterbro Ungdomsgård Absalonsgade 8, 1658 København V musik@vesterbro-ungdomsgaard.dk 33 55 00 87 Musik på Vesterbro Ungdomsgård Vesterbro Ungdomsgård skal være Københavns bedste musiktilbud

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2014-15

Musik i Tide skolekoncerter 2014-15 Frederiksberg Kommune Musik i Tide På denne liste kan du se, hvilke grupper der udbydes i din kommune den kommende sæson, og hvilke datoer, de er i området. Læs mere om grupperne på de følgende sider.

Læs mere

Frivillig musikundervisning

Frivillig musikundervisning Frivillig musikundervisning Sct. Ibs Skole 2015-2016 Til forældrene Hermed information om frivillig musikundervisning på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2015-2016. Undervisningen i alle instrumenter foregår

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2019/2020

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2019/2020 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2019/2020 Undervisningen i faget Musik bygger på Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres og

Læs mere

Musik Fælles Mål 2019

Musik Fælles Mål 2019 Musik Fælles Mål 2019 Indhold 1 Fagets formål 3 2 Fælles Mål 4 Kompetencemål 4 Fælles Mål efter klassetrin Efter 2. klassetrin 5 Efter 4. klassetrin 6 Efter 6. klassetrin 7 Fælles Mål efter kompetenceområde

Læs mere

Århus Musiklærerforening. Musiklærerdag, september 2014

Århus Musiklærerforening. Musiklærerdag, september 2014 Århus Musiklærerforening Musiklærerdag, september 2014 Kære musikkolleger Vores kursusfolder ligger nu klar med et godt tilbud om musiklærerdag i september. Efter en lille pause laver vi musiklærerdag

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

Musik. Formål for faget musik. Slutmål for faget musik efter 6. klassetrin. Musikudøvelse. Musikalsk skaben

Musik. Formål for faget musik. Slutmål for faget musik efter 6. klassetrin. Musikudøvelse. Musikalsk skaben Musik Formål for faget musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik, herunder synge danske sange. Undervisningen

Læs mere

Frivillig musikundervisning

Frivillig musikundervisning Frivillig musikundervisning Sct. Ibs Skole 2018-2019 Til forældrene Hermed information om frivillig musikundervisning på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2018-2019. Undervisningen i alle instrumenter foregår

Læs mere

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger Kurser efterår 2014 - nu også for børnehavepædagoger Kære børnehavepædagoger I har modtaget en folder fra Center for Undervisningsmidler, henvendt til pædagoger, der arbejder med kommende skolestartere.

Læs mere

Fredagsbrev 16. december 2011 (www.fritime.dk)

Fredagsbrev 16. december 2011 (www.fritime.dk) Fredagsbrev 16. december 2011 (www.fritime.dk) Kære alle Benyt lige juleferien til at checke for lus (også i overbygningen), de hygger sig åbenbart i en kold tid. Se endvidere tilbuddet om musikundervisning

Læs mere

Musikskole 2009-2010

Musikskole 2009-2010 Musikskole 2009-2010 Velkommen til endnu et år på Vindblæs musikskole. Vi ser frem til at møde eleverne i både sammenspil- og solofagstimerne og håber på mange hyggelige og musikalske timer i løbet af

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fællesmål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

18/19. Kig ind i DET MUSISKE HUS hvor eleverne. Et liv med musik... DET MUSISKE HUS. og benytte huset. efter skoletid. kan komme

18/19. Kig ind i DET MUSISKE HUS hvor eleverne. Et liv med musik... DET MUSISKE HUS. og benytte huset. efter skoletid. kan komme Et liv med musik... 18/19 FREDERIKSSUND PRIVATE REALSKOLE Kig ind i hvor eleverne efter skoletid kan komme og benytte huset Et Et liv frirum med musik... med musik Det Musiske hus Vi vil her på FPR, gerne

Læs mere

Frivillig musikundervisning

Frivillig musikundervisning Frivillig musikundervisning Sct. Ibs Skole 2017-2018 Til forældrene Hermed information om frivillig musikundervisning på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2017-2018. Undervisningen i alle instrumenter foregår

Læs mere

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE EFTERSKOLEUGE FOR UNGE 26. juni - 2. juli 2016 Efterskoleuge Tag på Baunehøj en uge og mærk fællesskabets forunderlige sus. Ugen er til dig som er 14-16 år og her kan du prøve, hvordan det er at gå på

Læs mere

Forskole. Babybongo er et tilbud til de 0-2 årige dagplejebørn og deres forældre eller bedsteforældre. Musikalsk legestue

Forskole. Babybongo er et tilbud til de 0-2 årige dagplejebørn og deres forældre eller bedsteforældre. Musikalsk legestue Forskole Disse hold er to familietilbud til børn og voksne, der vil være sammen i musikkens forunderlige verden. Begge dyrker den umiddelbare glæde ved musik i gennem sang, rytme, puls, periodefornemmelse,

Læs mere

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020 Skovens Børn Undervisningsprogram 2019/2020 Velkommen til Skovens Børn Skovens Børn tilbyder sine medlemmer fritidsundervisning i musik, sang og dans etc. Aktivitetstilbuddene varierer fra år til år, afhængigt

Læs mere

BEVÆGELSE BØRN I. tilmelding åben UGE 8 HUSUM. facebook.com/duiosterbro 1. HALVÅR 2018 OPSTART. Følg os på facebook

BEVÆGELSE BØRN I. tilmelding åben UGE 8 HUSUM. facebook.com/duiosterbro 1. HALVÅR 2018 OPSTART. Følg os på facebook BØRN I BEVÆGELSE 1. HALVÅR 2018 OPSTART UGE 8 tilmelding åben HUSUM Følg os på facebook facebook.com/duiosterbro Børn i bevægelse arrangeres af DUI-LEG og VIRKE på Østerbro BØRN I BEVÆGELSE Børn i Bevægelse

Læs mere

Resume af projektbeskrivelse Kroppen på Toppen -i børnehøjde

Resume af projektbeskrivelse Kroppen på Toppen -i børnehøjde Resume af projektbeskrivelse Kroppen på Toppen -i børnehøjde Projektet går ud på at alle børn (0-6 årige) i Aalborg Kommunes institutioner skal have Kroppen på Toppen ved at få mere fysisk aktivitet, flere

Læs mere

Undervisningsplan for faget musik på Sdr. Vium Friskole

Undervisningsplan for faget musik på Sdr. Vium Friskole Undervisningsplan for faget musik på Sdr. Vium Friskole Sang og musik anses på Sdr. Vium Friskole for et vigtigt fag for børn i alle aldre. På Sdr. Vium Friskole undervises i sang og musik en lektion ugentligt

Læs mere

Undervisningsplan musik.4 klasse 16/17.

Undervisningsplan musik.4 klasse 16/17. Undervisningsplan musik.4 klasse 16/17. Emne: We Are All Mad Tematisk tager vi af sæt i The Beatles album Stg. Pepper grundet i den surrealistiske musiske tilgang i musikken som komplimentere den verden

Læs mere

Fagplan for Musik. Sang. Instrumentalspil

Fagplan for Musik. Sang. Instrumentalspil Fagplan for Musik Formål Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve og fordybe sig i sang, musik og bevægelse, og til at udtrykke sig på disse områder. Gennem

Læs mere

Årsplan MIM 2011/2012, 2. og 3. klasse

Årsplan MIM 2011/2012, 2. og 3. klasse Årsplan MIM 2011/2012, 2. og 3. klasse Bemanding i MIM-timerne: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag UJ/ySK/ISA UJ/ySK/ISA UJ/ySK/ISA UJ/ySK/ISA - Mål for undervisningen: Mange af eleverne har behov for,

Læs mere

Aktivitetskatalog Efterår 2015. SifXHof. Holmstrupgård

Aktivitetskatalog Efterår 2015. SifXHof. Holmstrupgård Aktivitetskatalog Efterår 2015 SifXHof Holmstrupgård Indhold 1 I det følgende kan du læse om de aktivitetstilbud, som SifXHof har til dig i løbet af efteråret 2015. Hvis du er interesseret i at deltage

Læs mere

Slutmålet efter 6. klasse er, at eleverne kan: Musikudøvelse

Slutmålet efter 6. klasse er, at eleverne kan: Musikudøvelse MUSIK Forord Formålet med undervisningen i musik er at opelske børnenes naturlige evne og glæde ved at udfolde sig med sang, musik og bevægelse. Undervisningen skal bibringe børnene en livslang glæde ved

Læs mere

Undervisningsplan musik 5.klasse 16/17.

Undervisningsplan musik 5.klasse 16/17. Undervisningsplan musik 5.klasse 16/17. Emne: We Are All Mad Tematisk tager vi af sæt i The Beatles album Stg. Pepper grundet i den surrealistiske musiske tilgang i musikken som komplimentere den verden

Læs mere

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Se, syng, lyt, læs Se Syng Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Trin 1: Se på billederne. Brug billederne uden tekst. Du kan selvfølgelig også bruge bogen med teksterne, f.eks. hvis man sidder med

Læs mere

N. Kochs Musikskole 2012/2013

N. Kochs Musikskole 2012/2013 Sang, dans og rytmeleg Uden Strøm Multimusik Sammenspil Combo Workshops Trommer Bass Guitar Trompet Saxofon Sang Klaver Teori/hørelære Garagerock Sang, dans og rytmeleg Uden Strøm Multimusik Sammenspil

Læs mere

Årsplan for klasse Musik. Lærer: Anne V. Overvejelser:

Årsplan for klasse Musik. Lærer: Anne V. Overvejelser: Årsplan for 1-2-3. klasse. 2016-2017. Musik. Lærer: Anne V. Overvejelser: I trinmålene for musik er undervisningens udvikling opdelt i 3 områder: Musikudøvelse Musikalsk skaben Musikforståelse I 1. klasse

Læs mere

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 Den åbne skole Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 1. Music Mind Games i 0. klasse 2. Stryg, strenge og Blæs i 2. klasse 3. Kor- og sangskole i 3. klasse 4. Blæserklasse

Læs mere

Michael Madsen Emborgvej 63 Boes - 8660 Skanderborg - Tel. : 87885200/22127373 www.michaelmadsen.dk

Michael Madsen Emborgvej 63 Boes - 8660 Skanderborg - Tel. : 87885200/22127373 www.michaelmadsen.dk Michael Madsen Emborgvej 63 Boes - 8660 Skanderborg - Tel. : 87885200/22127373 www.michaelmadsen.dk Kære venner Så er det tid til at tilmelde sig BørneMusikTræf 2011! Det bliver denne gang på LangeLand

Læs mere

Musiktilbud Sct. Ibs Skole 2009/2010

Musiktilbud Sct. Ibs Skole 2009/2010 Musiktilbud Sct. Ibs Skole 2009/2010 Til forældrene Hermed information om musikvalgfag på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2009 / 2010. Undervisningen i alle instrumenter foregår på Sct. Ibs Skole, men da

Læs mere

Workshopkatalog til Temauge i uge 6.

Workshopkatalog til Temauge i uge 6. Workshopkatalog til Temauge i uge 6. Videoworkshop 1. Mandag 15.00-16.45 Videoworkshop 2. Videoworkshop 3. Tirsdag 15.00-16.45 Videoworkshop 4. Tirsdag 17.15 19.00 Videoworkshop 5. Videoworkshop 6. Onsdag

Læs mere

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse Eleven kan udtrykke sig musikalsk i fællesskab med andre

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse Eleven kan udtrykke sig musikalsk i fællesskab med andre Fag: Kompetencemål Musik Kompetenceområde Efter klassetrin Efter 4. klassetrin Efter 6. klassetrin Efter 9. / 10. klassetrin Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse Eleven kan deltage opmærksomt

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 20. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 20. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1 Kursusmappe Uge 20 Emne: Venner Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge20_venner.indd 1 06/07/10 12.11 Uge 20 l Venner Hopp er på vej hen til Hipp. Hun kan

Læs mere

Årsplan musik 1.a og 1.b på Interskolen 2012/2013 Periode Musikaktiviteter Materialer Evaluering

Årsplan musik 1.a og 1.b på Interskolen 2012/2013 Periode Musikaktiviteter Materialer Evaluering Årsplan musik 1.a og 1.b på Interskolen 2012/2013 Periode Musikaktiviteter Materialer Evaluering 33 Velkommen til musik. Introduktion til musiklokalet og dets instrumenter. Regler og rutiner i musiklokalet.

Læs mere

A n s I F G y m n a s t i k

A n s I F G y m n a s t i k A n s I F G y m n a s t i k O P S T A R T I ANS IF GYMNASTIK 2013/2014 A n s I F G y m n a s t i k Karin Munk Andersen, Økonomiansvarlig Rikke Sloth Mogensen, Instruktøransvarlig Pia Walliser Sehested,

Læs mere

MUSIK GIDEONSKOLENS UNDERVISNIGSPLAN. Oversigt over undervisning og forhold til trinmål og slutmål

MUSIK GIDEONSKOLENS UNDERVISNIGSPLAN. Oversigt over undervisning og forhold til trinmål og slutmål MUSIK GIDEONSKOLENS UNDERVISNIGSPLAN Oversigt over undervisning og forhold til trinmål og slutmål Ministeriet skriver: Formål for faget Musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler

Læs mere

Smil med Martin Emil. Sigerslevøster Private Musik- og Kreaskole Skoleåret 2017/18. Tlf.:

Smil med Martin Emil. Sigerslevøster Private Musik- og Kreaskole Skoleåret 2017/18. Tlf.: Smil med Martin Emil Sigerslevøster Private Musik- og Kreaskole Skoleåret 2017/18 Tlf.: 31 13 64 24 CVR nr: 33 29 58 98 e-mail: smilmedmartinemil2011@gmail.com 1 Smil med Martin Emils Musik- og Kreaskole

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 27. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 27. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 27 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge27_sund_stærk.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 27 l Sund og stærk Hipp har lige

Læs mere

STØT BARNETS SPROGUDVIKLING IDEHÆFTE TIL FORÆLDRE, PÆDAGOGER & DAGPLEJEN

STØT BARNETS SPROGUDVIKLING IDEHÆFTE TIL FORÆLDRE, PÆDAGOGER & DAGPLEJEN STØT BARNETS SPROGUDVIKLING IDEHÆFTE TIL FORÆLDRE, PÆDAGOGER & DAGPLEJEN Tale-hørekonsulenterne PPR Brønderslev Tal med dit barn Børn lærer sprog, når de er sammen med vigtige personer i deres liv, især

Læs mere

Faglige målsætning: Der henvises til undervisningsministeriets faglige mål for arbejdet i 0 klasse. Læs dette: www.uvm.dk

Faglige målsætning: Der henvises til undervisningsministeriets faglige mål for arbejdet i 0 klasse. Læs dette: www.uvm.dk Faglige målsætning: Der henvises til undervisningsministeriets faglige mål for arbejdet i 0 klasse. Læs dette: www.uvm.dk Vi har lavet en mere detaljeret undervisningsplan / målsætning for, hvad vi gerne

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Mål Indhold Gode råd Materialer

Mål Indhold Gode råd Materialer På Tjørnegårdskolen Sang 0. 2, Mål Indhold Gode råd Materialer Glæden ved sang Kende et repetoire af nye, ældre danske sange og salmer Sange med flotte melodier, og tekster, der er sjove at synge. Forskellige

Læs mere

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk Kurser 2014-2015 LANGT HØJSKOLEOPHOLD Kursus 2-14 fra den 10. august 2014 i 12 eller 18 uger Kursus 1-15 fra den 4. januar 2015 i 12 eller 22 uger Kursus 2-15 fra den 9. august 2015 i 12 eller 18 uger

Læs mere

GJELLERUPSKOLEN KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER

GJELLERUPSKOLEN KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER GJELLERUPSKOLEN KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER KOR 2 2. kl. Det bliver ikke jul i Gjellerup, før 2. klassernes korsangere har gået Luci-optog! Igen i år er 2. klasses kor et julekor. Det betyder,

Læs mere

Vi har dog arbejdet med hverdagslivstemaet Det rytmiske univers, der er en del af årshjulet i Valhalla.

Vi har dog arbejdet med hverdagslivstemaet Det rytmiske univers, der er en del af årshjulet i Valhalla. Valhalla 2013 I Valhalla har der været lederskifte i november 2012, derfor har vi ikke nået at arbejde så grundigt med læreplanen i år. Vi har dog arbejdet med hverdagslivstemaet Det rytmiske univers,

Læs mere

KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER

KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER GJELLERUPSKOLEN KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER KOR 2 2. kl. / Lærer: Sarah Agergaard Det bliver ikke jul i Gjellerup, før 2. klassernes korsangere har gået Lucia-optog! Igen i år er 2. klasses kor

Læs mere

Ullits Gymnastikforening

Ullits Gymnastikforening Ullits Gymnastikforening byder velkommen til en ny sæson Aktiviteter i Ullits Minihal Vi begynder i uge 37 d. 12. september 2016/2017 Hold Far/mor/barn gymnastik Tid: Mandag kl. 16.30-17.25 Alder: ca.

Læs mere

Gospel (fra 5.kl.): Hallelujah and lift your hands! Vi fylder luften med ægte gospelstemning og synger taget af huset!

Gospel (fra 5.kl.): Hallelujah and lift your hands! Vi fylder luften med ægte gospelstemning og synger taget af huset! DRAMU-weekend Velkommen på DRAMU-Weekend! Alle enheder er velkomne på denne weekend, der står i musikken og teatrets tegn! Måske mangler flokken lige noget for at kunne tage musiker eller skuespillermærket,

Læs mere

Inge Marstal Hørelære i Koret

Inge Marstal Hørelære i Koret Inge Marstal Hørelære i Koret Gitte Chren Music Mind Games i Koret Doris Kjærgaard Inspiration til Korprøven Mandag d. 14. sept. kl. 12.30-17.30 i Margrethekirken i Aalborg Tirsdag d. 6. okt. kl. 10.00-14.30

Læs mere

Se inspirerende billeder og få al information som nedenfor i dette link via munonne

Se inspirerende billeder og få al information som nedenfor i dette link via munonne En fri Himmel At frisætte livet i hverdagen EN LEVENDE NÆRVÆRS TRÆNING 6 MÅNEDERS MASTERTRÆNING der giver mulighed for sand fordybelse og meditativ vedholdenhed i trygge rammer og med tid til udforskning,

Læs mere

Læseplan for MUSIK 0. til 7. klasse

Læseplan for MUSIK 0. til 7. klasse Læseplan for MUSIK 0. til 7. klasse Musikken er en del af vores kultur og indtager en betydelig plads i børns og unges hverdag. Det er derfor naturligt, at musikundervisningen beskæftiger sig med såvel

Læs mere

Holdbeskrivelser sæson 2016 /2017

Holdbeskrivelser sæson 2016 /2017 Holdbeskrivelser sæson 2016 /2017 Små rytmepiger 0.-2.klasse Vores hold er for piger som har lyst til at danse og bruge kroppen, på alle mulige måder. Til MGP musik og meget mere. - Sarah, Josefine og

Læs mere

DRONNINGLUND GYMNASTIKFORENING. Vi har sæsonopstart i uge 36, og glæder os til at se dig!

DRONNINGLUND GYMNASTIKFORENING. Vi har sæsonopstart i uge 36, og glæder os til at se dig! DRONNINGLUND GYMNASTIKFORENING Vi har sæsonopstart i uge 36, og glæder os til at se dig! Om Dronninglund Gymnastikforening 2 Dronninglund Gymnastikforening er en forening med omkring 250 medlemmer. Vi

Læs mere

Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Musik. Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer

Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Musik. Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Musikfagets overordnede formål: At eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik. Desuden skal undervisningen give eleverne forudsætninger for aktiv deltagelse i

Læs mere

Idékatalog. Samarbejde mellem Musikskolen og Folkeskolen

Idékatalog. Samarbejde mellem Musikskolen og Folkeskolen Idékatalog Samarbejde mellem Musikskolen og Folkeskolen Hillerøds folkeskoler og musikskolen har igennem mange år haft et særdeles godt og tæt samarbejde, som nu udvides gennem læringsreformen. Dette katalog

Læs mere

Skal vi ikke synge den om stjernerne, der nejer?...

Skal vi ikke synge den om stjernerne, der nejer?... e Skal vi ikke synge den om stjernerne, der nejer?...... spurgte Søren i 1. klasse. En af Sørens yndlingssange var I østen stiger solen op, og af en eller anden grund havde han åbenbart bidt mærke i udtrykket

Læs mere

Årsplan 2012/2013 for musik i 3. klasse

Årsplan 2012/2013 for musik i 3. klasse Årsplan 2012/2013 for musik i 3. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og

Læs mere

Anderledes Uge på Musikskolen

Anderledes Uge på Musikskolen Anderledes Uge på Musikskolen Vær med når musikskolen laver Anderledes Uge fra den 9.-17 marts. Der er ikke almindelig undervisning i denne uge. Til gengæld sker der en masse andre spændende aktiviteter

Læs mere

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter EFTER SKOLETID Fritidstilbud og -aktiviteter 1 Kære elever og forældre Her ser I vores brede vifte af tilbud. Vi har forsøgt at dække de forskellige dage godt ind, ligesom vi har bestræbt os på, at aktiviteterne

Læs mere

giv dit barn en gave for livet

giv dit barn en gave for livet Spillelyst giv dit barn en gave for livet Musik er sundt for sjælen Alle ved hvad musik kan gøre ved os. Den kan gøre os glade, den kan få os til at gyse, den kan vække minder, den kan få os til at danse,

Læs mere

Musik og digital læring Indsatsområde 2013-2015

Musik og digital læring Indsatsområde 2013-2015 Musik og digital læring Indsatsområde 2013-2015 Dagtilbuddet skal gennem brugen af digitale redskaber fremme børnenes udvikling og læring. Gennem brug af digitale redskaber i det pædagogiske arbejde er

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2013-14

Musik i Tide skolekoncerter 2013-14 Frederiksberg Kommune Musik i Tide På denne liste kan du se, hvilke grupper der udbydes i din kommune den kommende sæson, og hvilke datoer, de er i området. Læs mere om grupperne på de følgende sider.

Læs mere

Der kan være aktiviteter, hvor der er tilmelding (kan være bindende) og andre aktiviteter, hvor man bare kan deltage, når man har lyst.

Der kan være aktiviteter, hvor der er tilmelding (kan være bindende) og andre aktiviteter, hvor man bare kan deltage, når man har lyst. SFO aktiviteter og Værksteder Nogle af aktiviteterne kører som en fast aktivitet hver uge. Andre følger årstiden eller er knyttet til faste traditioner som jul, fastelavn Hop & Rock osv. Nogle af aktiviteter

Læs mere

Familiekursus for forældre med børn og unge med arm/bendefekter og deres søskende.

Familiekursus for forældre med børn og unge med arm/bendefekter og deres søskende. Målgruppe Familiekursus for forældre med børn og unge med arm/bendefekter og deres søskende. Formål Forældre til et barn med arm/bendefekter har behov for inspiration til, hvordan man kan støtte og påvirke

Læs mere

Landsdelskursus Øst for instruktører og ledere.

Landsdelskursus Øst for instruktører og ledere. Landsdelskursus Øst for instruktører og ledere. 4H Ledelse, Aktiviteter & Rollespil Fra fredag den 22. februar kl. 17.30 til lørdag den 23. februar 2008 kl. 16.45 2008 på Køge Vandrerhjem. Program for

Læs mere

Salsa - cubansk dans, musik og sang 2019

Salsa - cubansk dans, musik og sang 2019 - cubansk dans, musik og sang 2019 Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 8.00-9.00 - Morgenmad 9.00-9.45 Morgensamling Morgensamling (9.00-9.15) 10.00-11.45 Workshop A + afrejse sammenspil

Læs mere

Fagårsplan 10/11 Fag:Musik Klasse:1 A Lærer: CA Fagområde/ emne

Fagårsplan 10/11 Fag:Musik Klasse:1 A Lærer: CA Fagområde/ emne Sang Året Stemmepleje året fastholde lysten til at bruge stemmen og synge sammen enstemmigt Opvarmning Registre Klang stemmen Opmærksomhed omkring stemmepleje Hørelære året Indlære en sang gennem vokal

Læs mere

MUSIKBUTIKKEN TEATERGRUPPEN DANS Aldersgruppe: 10-14 år

MUSIKBUTIKKEN TEATERGRUPPEN DANS Aldersgruppe: 10-14 år MUSIKBUTIKKEN TEATERGRUPPEN DANS Aldersgruppe: 10-14 år Absalonsgade 8, 1658 Kbh. V E-mail: post@vesterbro-ungdomsgaard.dk www.vesterbro-ungdomsgaard.dk Tlf.: 3355 0080 TILMELDINGER MUSIKBUTIKKEN Vesterbro

Læs mere

Årsplan Musik i 2. klasse 2010/2011

Årsplan Musik i 2. klasse 2010/2011 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan Musik i 2. klasse 2010/2011 De to musiktimer om ugen, har jeg valgt at dele op i moduler,

Læs mere

Simmersted og omegns Idrætsforening

Simmersted og omegns Idrætsforening Venlige hilsner Vinter aktiviteter 2014/2015 i og ønsket om en god sæson Simmersted og omegns Idrætsforening Familiesvømning 1. gang 4. september 2014 kl. 18.00 kl. 20.00 Pris for familiesvømning: Børn

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere