Såfremt at midlerne i et givet år ikke frigives, overføres de til det kommende års pulje således, at den samlede sum ikke reduceres.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Såfremt at midlerne i et givet år ikke frigives, overføres de til det kommende års pulje således, at den samlede sum ikke reduceres."

Transkript

1 Indledning Byrådet besluttede i forbindelse med vedtagelsen af budgettet 2014, at der i 2014 og frem til 2016 afsættes en anlægsramme på samlet 90 mio. kr. Denne anlægsramme skal danne fundamentet for nødvendige skolestrukturtilpasninger, samt de nødvendige tilpasninger som folkeskolereformen afstedkommer. På byrådets budgetseminar til september 2014, skal der tages stilling til hvorledes byrådet ønsker at disponere anlægsrammen fremadrettet. I dette bilag beskrives hovedkonklusionerne og de væsentligste scenarier, denne analyse har afstedkommet. Skolebyggeri Anlægsrammen på de 90 mio. kr. fordeles de kommende år således mio. kr mio. kr mio. kr. Såfremt at midlerne i et givet år ikke frigives, overføres de til det kommende års pulje således, at den samlede sum ikke reduceres. I 2014 er der foreløbigt frigivet følgende midler: Skolestruktur analyse kr. Medarbejderfaciliteter kr. Medarbejder computer kr. (der er afsat til frigivelse 2016) Flytning af Kregme kr. Lokalplan og helhedsplan for Enghave kr. Skolestrukturanalyse Orientering om proces White arkitekter A/S har udarbejdet en analyse, der har belyst kommunens skolematriklers bæredygtighed og behov ved forestående skolestrukturstilpasninger, herunder volumenstudie af skolernes eventuelle ombygningsbehov ved sammenlægning af skolematrikler, etablering af medarbejderarbejdspladser samt behov i forbindelse med folkeskolereformen. Analysen anskueliggør mulige scenarier for byggeri ved at dele beskrivelserne op i to dele, det nødvendige og ønsker. På den måde er det muligt at sammenstykke forskellige scenarier og budgetomkostninger i forhold til de politiske ønsker for realisering af skolestrukturtilpasninger, etableringer af medarbejderarbejdspladser, efterleve folkeskolereformens krav m.m.

2 Der er fortaget miljøscreeninger for mængden af PCB i vinduer, i vinduesfugen, koncentrationen af asbest og bly af SBMI skandinavisk bio. medicinsk Institut A/C. Efterfølgende er disse undersøgelser fulgt op af en luftmåling, således at miljøspørgsmålet er undersøgt til bunds. Analysen beskriver følgende: Halsnæs Heldagsskole Halsnæs Heldagsskole har gennem længere tid ytret ønske om at blive samlet på en martikel, da skolens to matrikler i dag ligger langt fra hinanden, og ingen af de to nuværende matrikler har de nødvendige faglokaler eller de nødvendige idrætsfaciliteter, hvorfor skolen og skolens elever bruger mange timer i bus. Skolens ønske om at blive samlet på en fysisk lokation, er af White blevet belyst ud fra en optik om det kunne være muligt at opfylde skolens behov på henholdsvis Frederiksværk Skole, Vinderød eller Arresø Skole, Kregme. Bygninger som begge, efter politisk beslutning, nedlægges henholdsvis d og Tre mulige scenarier for helddagsskolen 1. Skolen samles på Frederiksværk skole, Vinderød pr Skolen samles Arresø skole, Kregme 3. Skolen forbliver i nuværende rammer på Bøgebjerggård og Brederød Frederiksværk Skole Byrådet besluttede d , at Frederiksværk Skole, Vinderød lukker den , hvorfor der er behov for en analyse af hvorledes eleverne fra Frederiksværk Skole, Vinderød kan rummes på Frederiksværk Skole, Enghave, når disse to skolematrikler sammenlægges fra på en matrikel. Frederiksværk Skole, Melby er undersøgt i forhold til etableringen af medarbejderarbejdspladser, samt realiseringen af folkeskolereformen. Privat skole Beslutningen om nedlæggelse af Frederiksværk Skole, Vinderød har medført et stærkt forældreønske om at etablere en privat skole på matriklen. Der skal tages politisk beslutning om hvorvidt dette ønske vil blive opfyldt, eller man politisk ønsker at anvende matriklen til andet formål fremover. Alternativt til privat skole kunne Halsnæs Heldagsskole blive samles som skole på denne matrikel.

3 Arresø Skole Byrådet har besluttet, at Arresø Skole, Kregme nedlægges som skole matrikel pr og sammenlægges med Arresø Skole, Magleblik. I forhold til at kunne rumme alle eleverne på Arresø Skole, Magleblik, er 10. klasse de kommende 2 år placeret på Frederiksværk Gymnasium. Det er planen, at 10. klasse efter de to år igen skal tilbage på Arresø skole, Magleblik. Frederiksværk Gymnasium har været venlige og udlåne lokaler til kommune de kommende to år til placering af 10. klasse tilbuddet. I aftalen med gymnasiet fremgår det at kommunen og gymnasiet, efter et år, mødes og evaluerer placeringen af 10. klasse i yderligere et år på gymnasiet. Om det evt. kunne blive en permanentløsning med 10. klasse på gymnasiet er dermed ikke kendt på nuværende tidspunkt. Resultatet af denne drøftelse kan eventuelt føre til en politisk beslutning om ikke at genplacere 10. klasse på Arresø Skole, Magleblik. En sådan beslutning vil betyde en reduktion i forhold til ombygningsbehovet på Arresø Skole, Magleblik. Arresø skole, Ølsted er udelukkende belyst i forhold til behovet for etablering af medarbejderarbejdspladser og realiseringen af folkeskolereformen. Følgende scenarier for ombygning på Arresø Skole, Magleblik 1. Etablering af medarbejderarbejdspladser, behov i forbindelse med folkeskolereformen og en permanet placering af 10. klasse på gymnasiet 2. Etablering af medarbejderarbejdspladser, behov i forbindelse med folkeskolereformen, genplaceringen af 10. klasse på Arresø Skole, Magleblik Tandplejen Der har været et ønske om at samle hele Halsnæs Kommunes skoletandpleje på en skolematrikel, med henblik på at indhente besparelser, samt sikre en høj faglig kvalitet i tilbuddet. I 2012 blev der udarbejdet en budgettema analyse af tandplejen af A2, hvor det blev foreslået at samle tandklinikkerne for at opnå effektiviseringsgevinster. Forslaget er, at omlægge Tandplejen fra tre fysiske lokaliteter på Frederiksværk Skole, Enghave, Arresø Skole, Magleblik og Hundested Skole, Storebjerg til en samlet lokalitet placeret på Arresø Skole, Magleblik med en satellit i Hundested. Med henblik på at vurdere omkostningerne og realiseringsmulighederne på matriklen, har White også analyseret etableringsomkostningerne ved at placere Skoletandplejen på Arresø Skole, Magleblik. Det fremgår af en beregning foretaget af Sundhedsafdelingen, at der vil være en tilbagebetalingstid på 42 år, hvorfor en samling af tandklinikken hovedsageligt udspringer af faglige argumenter. Det er i udgangspunktet ikke tanken, at etableringen af denne skal rummes indenfor anlægsrammen på de 90 mio. kr.

4 Hundested Skole Byrådet har i forbindelse med budgetseminaret i 2013 besluttet, at skolen senest med udgangen af 2017 skal samles på en matrikel. Formålet med analysen har dermed været at illustrere, hvilken skolematrikel der fremstår mest bæredygtig i forhold til at samle Hundested Skole under et tag, i forhold til kapacitet, medarbejderarbejdspladser samt behov i forhold til folkeskolereformen. Derudover er der foretaget grundige miljøscreeninger, da særligt Hundested Skole, Lerbjerg har store udfordringer med PCB, hvorfor det er væsentligt at undersøge omfanget således, at der ikke vælges en uhensigtsmæssig bygning til at samle Hundested Skole på. Befolkningsprognose i forhold til Hundested Skole I forhold til beslutningen om udbygning i Hundested Skole, er det væsentligt at undersøge hvorvidt befolkningsprognosen for fald i børnetallet, med henblik at vurdere hvorvidt ombygningsbehovet indenfor en kortere årrække, er det samme. Der er faktuelt 884 børn og prognosen angiver 973 potentielle elever på skolen. Dette medvirker, at der er 9,1 % der anvender et andet skoletilbud end folkeskole i Hundested skoledistrikt. År Elevtal Klasselokaler *Denne tabel tager udgangspunkt i den nuværende andel af børn, der går på distriktsskolen Hundested, som er på 90,9 %. ** Inddelingen af klasser tager udgangspunkt i en maksimal klassekvotient på 28 elever.

5 I 2021 er der 31 klasser, og ifølge prognosen er det ikke sandsynligt at dette vil stige efterfølgende. Med andre ord vil det sige, at hvis man venter med at bygge om til 2021 vil kapacitetsudvidelsesbehovet falde med 7 klasser. Dette betyder en mindre udgift til nybyggeri til klasselokaler, uforudsete udgifter og administrative udgifter. En reduktion svarende til 19,8 mio. kr. i alt ved at de nyetablerede klasselokaler står færdige i 2021, hvis der vælges en placering på Hundested Skole, Storebjerg. Hvis Lerbjerg vælges som matriklen, der fremadrettet skal samle Hundested Skole, vurderes det at effekten er 17 mio. kr. såfremt at behovet reduceres med 7 klasser ved at have bygget færdigt i Hundested Skole har inklusiv specialklasser i skoleåret 2014/ klasser i alt. Scenarier for Hundested Skole 1. Hundested Skole, Lerbjerg Kræver en håndtering af PCB forekomst i blok 5 og 6. Dette kan gøres ved at lukke disse blokke ned, fjerne vinduerne og vinduesfugerne, da det er disse der er kilden til PCB forekomsterne. Efterfølgende forlades blokkende, der således de kommende 3 år vil blive afgasset. Dette vil bevirke, at bygningerne kan rives ned uden ekstraomkostninger til PCB omkostninger. Såfremt disse rives ned i dag vil omkostningerne løbe op i 11 mio. kr. alene til nedrivning. Herefter kunne nye tilbygninger laves. Såfremt at Hundested Skole, Lerbjerg vælges, kunne en mulighed være at arbejde hen imod en samling i 2021 jf. tal fra befolkningsprognosen, for på den måde at reducere udgifterne, dels i forhold til håndtering af PCB og dels i forhold til et mindre kapacitets behov. 2. Hundested Skole, Lerbjerg som samlende matrikel frem mod aflevering i Såfremt at de PCB ramte blokke 5 og 6 efter 3 år er fri for PCB, er det også en mulighed at genindrette blok 5 og 6. På den måde er det muligt at samle Hundested Skole under et tag med en væsentlig reduktion i udgifter til nybyggeri. 3. Hundested Skole, Storbjerg som samlende matrikel frem mod aflevering til Hundested Skole, Storbjerg som samlende matrikel afleveret i 2021 jf. befolkningsprognosen, er 2021 tilsyneladende et skæringspunkt i forhold til stabilt børnetal.

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget 5. FOLKESKOLER Fra august 2014 skal den nationale Folkeskolereform implementeres med betydelige indvirkninger på budgettets sammensætning på skolerne. I skrivende stund er det endelige lovforslag fremsendt

Læs mere

Kapitel 1: Dagsordenspunkt med Direktionens indstilling

Kapitel 1: Dagsordenspunkt med Direktionens indstilling Skole og Undervisning Kapitel 1: Dagsordenspunkt med Direktionens indstilling UFB 2010 den 30.november 2010 Sagsbehandler: Michala Tarbo Andersson 17A00 2010/13801 Indstilling vedrørende skolestruktur

Læs mere

Sagsnr.: 2014/ Dato: 24. januar Frederiksværk skoleanalyse. Sagsbehandler: Line Ditlev Larsen Skolekonsulent. Resumé.

Sagsnr.: 2014/ Dato: 24. januar Frederiksværk skoleanalyse. Sagsbehandler: Line Ditlev Larsen Skolekonsulent. Resumé. Sagsnr.: 2014/0001098 Dato: 24. januar 2014 Titel: Frederiksværk skoleanalyse Sagsbehandler: Line Ditlev Larsen Skolekonsulent Resumé Vinderød Ved en nedlæggelse af Vinderød og en efterfølgende sammenlægning

Læs mere

Spodsbjerg Børnehus- sammenlagt af Spodsbjerg Børnehus og Lynæs Børnehave ved udbygningen af Spodsbjerg i 2013.

Spodsbjerg Børnehus- sammenlagt af Spodsbjerg Børnehus og Lynæs Børnehave ved udbygningen af Spodsbjerg i 2013. Notat Sagsnr.: 2013/0013739 Dato: 11. marts 2014 Titel: Baggrundsnotat om struktur og kapacitet Sagsbehandler: Lena Søgaard Dagtilbudschef Kapacitetstilpasninger 2014 Børnetallet falder fortsat. Den pasningsprognose,

Læs mere

I det følgende er implikationerne af de enkelte budgetændringer nærmere beskrevet.

I det følgende er implikationerne af de enkelte budgetændringer nærmere beskrevet. Notat Sagsnr.: 2014/0000916 Dato: 13. oktober 2014 Titel: Nytildelinger i budget 2015 til børn, unge og læring Sagsbehandler: Claus-Uno Hauritz Skolekonsulent Den 9. oktober 2014 vedtog Byrådet i Halsnæs

Læs mere

Skovvejens Skole Scenarie A. Samling af hele skolen på Øst

Skovvejens Skole Scenarie A. Samling af hele skolen på Øst Skovvejens Skole Scenarie A Samling af hele skolen på 0. 9. klasse Antal klasser Samlet 2018/19 0. 6 6 1. 4 4 2. 5 5 3. 4 4 4. 5 5 5. 4 4 6. 5 5 7. 4 4 8. 4 4 9. 5 5 I alt 0 46 46 Kapacitet klasselokaler

Læs mere

Kapitel 2 Resumé. Skole og Undervisning

Kapitel 2 Resumé. Skole og Undervisning Skole og Undervisning Kapitel 2 Resumé Dette kapitel er et resume af indeværende dokument og de tilhørende modeller. Derudover fungerer dette kapitel som indledning til hele mappens indhold. På baggrund

Læs mere

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på skoleområdet

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på skoleområdet Præsentation Scenarier på skoleområdet Indhold 1. Formål og opdrag 2. Forudsætninger 3. Præsentation af scenarier på skoleområdet Formål og opdrag Formålet: At undersøge, om der kan skabes en ny struktur,

Læs mere

Sagsnr.: 2013/ Dato: 24. februar 2014

Sagsnr.: 2013/ Dato: 24. februar 2014 Notat Sagsnr.: 2013/0013739 Dato: 24. februar 2014 Titel: Baggrundsnotat Sagsbehandler: Lena Søgaard Dagtilbudschef Kapacitetstilpasninger 2014 Børnetallet falder fortsat. Den pasningsprognose der hvert

Læs mere

Skolestruktur i Struer by Forskellige scenarier. Fremlagt på byrådets budgetseminar august 2015

Skolestruktur i Struer by Forskellige scenarier. Fremlagt på byrådets budgetseminar august 2015 Forskellige scenarier Fremlagt på byrådets budgetseminar 20.-21. august 2015 2 3 4 5 Overslag på ny skole i Struer Kommune Vurderingsgrundlag: Skolestørrelse pr. elev er beregnet ud fra Bremdal Skole,

Læs mere

Indhold 1. Indledning... 2

Indhold 1. Indledning... 2 Notat Sagsnr.: 2012/0000931 Dato: 26. februar 2013 Titel: Udlægningsmodel for midler til specialtilbud Sagsbehandler: Claus-Uno Hauritz Skolekonsulent Indhold 1. Indledning... 2 2. Udlægning af midler

Læs mere

1. Indledning 2 2. Proces 3 3. Organisering og indfasning af udskolingslinjer 4

1. Indledning 2 2. Proces 3 3. Organisering og indfasning af udskolingslinjer 4 Notat Sagsnr.: 2014/0004924 Dato: 7. november 2014 Titel: Organisering af udskolingslinjer i Halsnæs skolevæsen Sagsbehandler: Claus-Uno Hauritz Skolekonsulent 1. Indledning 2 2. Proces 3 3. Organisering

Læs mere

Indhold 1. Indledning... 2

Indhold 1. Indledning... 2 Notat Sagsnr.: 2012/0000931 Dato: 17. maj 2013 Titel: Udlægning af midler til specialtilbud på skoleområdet Sagsbehandler: Claus-Uno Hauritz Skolekonsulent Indhold 1. Indledning... 2 2. Udlægning af midler

Læs mere

Kapitel 6 Faktablade. Skole og Undervisning

Kapitel 6 Faktablade. Skole og Undervisning Skole og Undervisning Kapitel 6 Faktablade Dette kapitel indeholder de tre faktablade, der er udsendt til skolebestyrelserne i forbindelse med deres arbejde med forslag til intern organisering i skoledistrikterne.

Læs mere

Skolefællesskaber og økonomi

Skolefællesskaber og økonomi Skolefællesskaber og økonomi Når elevtallet falder, bliver der færre penge til skolerne I Silkeborg Kommune bliver budgettet til skoleområdet tilpasset udviklingen i antallet af børn i skolealderen i kommunen.

Læs mere

Herunder kan du læse, hvorledes der arbejdes med hvert punkt på din skole og hvordan eleverne kan opleve det i praksis.

Herunder kan du læse, hvorledes der arbejdes med hvert punkt på din skole og hvordan eleverne kan opleve det i praksis. Kære læser Byrådet i Halsnæs Kommune besluttede den 25. februar 2014 16 indsatser for implementeringen af folkeskolereformen. Nogle enkelte indsatser har været varetaget centralt af området Børn, Unge

Læs mere

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler Budget 2019-2022 Budgetbeskrivelse Folkeskoler Side 1 af 7 1. Det overordnede budget Politikområdet Folkeskoler hører under Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud og har et samlet budget på 318,3

Læs mere

Investeringsoversigt Borgmesterens forslag til 1. behandling

Investeringsoversigt Borgmesterens forslag til 1. behandling ØKONOMIUDVALGET U 74.501 5.861 2.507 840 840 840 21.664 I -98.380-3.000-6.000-6.650-1.450-1.450-28.194 UDVALGET FOR SKOLE, FAMILIE OG BØRN U 20.359 22.359 27.761 3.680 3.500 0 0 UDVALGET FOR VÆKST OG ERHVERV

Læs mere

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Folkeskoler Side 1 af 8 1. Det overordnede budget Politikområdet Folkeskoler hører under Udvalget for Skole, Familie og børn, og har et samlet budget på 309,411 mio.

Læs mere

Indstilling. Etablering af 2 fælleslokaler i eksisterende bygninger på Gammelgårdskolen. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Etablering af 2 fælleslokaler i eksisterende bygninger på Gammelgårdskolen. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 25. april 2008 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Etablering af 2 fælleslokaler i eksisterende bygninger på Gammelgårdskolen.

Læs mere

Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen af, at Karensmindeskolen bliver overbygningsskole for eleverne i Øster Hornum i høring.

Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen af, at Karensmindeskolen bliver overbygningsskole for eleverne i Øster Hornum i høring. Fremtidig kapacitet på skoler i Støvring - efter høring Sagsnr: 82.18.00-A00-1-14 Sagen afgøres i: Byrådet Sagsresume Sagen afgøres i: Byrådet Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen

Læs mere

Befolkningsprognose

Befolkningsprognose - 2030 Befolkningsprognosen offentliggøres på Halsnæs Kommunes hjemmeside www.halsnaes.dk Indhold 1. Indledning...2 2. Status på befolkningsudviklingen fra 2018 til 2019...3 3. Opfølgning på 2018-befolkningsprognosen...4

Læs mere

Måløvhøj Skole Scenarie A. Udskoling samlet på Måløv

Måløvhøj Skole Scenarie A. Udskoling samlet på Måløv høj Skole Scenarie A Udskoling samlet på 0. 6. klasse 0. 9. klasse Antal klasser Samlet 2018/19 0. 2 3 5 1. 2 3 5 2. 2 3 5 3. 2 3 5 4. 2 4 6 5. 2 4 6 6. 2 3 5 7. 5 5 8. 6 6 9. 5 5 I alt 14 39 53 Kapacitet

Læs mere

Center for Undervisning

Center for Undervisning Center for Undervisning Dato 31-07-2013 j./sagsnr. Notat vedrørende ny skolestruktur Notat udarbejdet af: Lars Sørensen I forbindelse med 1. temadag i juni har medlemmer af byrådet ønsket en uddybning

Læs mere

NOTAT. Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 01. Sagsbeh.: Lene Stevnhoved Sagsnr.: 10/22281

NOTAT. Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 01. Sagsbeh.: Lene Stevnhoved Sagsnr.: 10/22281 SOLRØD KOMMUNE TEKNISK ADMINISTRATION NOTAT Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 01 Til: Sagen om skolestruktur Dato: 29. marts 2011 Sagsbeh.: Lene Stevnhoved Sagsnr.: 10/22281

Læs mere

NY SKOLE- STRUKTUR. Administrationens indstilling til ny samlet skolestruktur i Svendborg Kommune

NY SKOLE- STRUKTUR. Administrationens indstilling til ny samlet skolestruktur i Svendborg Kommune NY SKOLE- STRUKTUR Administrationens indstilling til ny samlet skolestruktur i Svendborg Kommune Østre Skole, Vestre Skole og Thurø Skole ændres til skoler med 0.-6. klasse. Der etableres en ny skole for

Læs mere

Dette notat indeholder en opgørelse over provenuet af den nye skolestruktur pr. 1. august 2015.

Dette notat indeholder en opgørelse over provenuet af den nye skolestruktur pr. 1. august 2015. Notat Vedrørende: Opgørelse af provenu i forbindelse med ny skolestruktur pr. 1.8.2015 Sagsnavn: Ny skolestruktur pr. 1.8.2015. Provenue Sagsnummer: 17.00.00-Ø00-2-15 Skrevet af: Torben Bugge/Jørn Sørensen

Læs mere

Kvalitetsrapport 2011/2012. Pixiudgave. Skole og Kultur, Halsnæs Kommune

Kvalitetsrapport 2011/2012. Pixiudgave. Skole og Kultur, Halsnæs Kommune Kvalitetsrapport 2011/2012 Pixiudgave Skole og Kultur, Halsnæs Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Opfølgning på sidste års kvalitetsrapport 4 3. Rammebetingelser 6 3.1 Elevrelaterede tal 6 3.2 Økonomi

Læs mere

11. december Besvarelse af spørgsmål stillet på udvalgsmøde den 10. december vedrørende skolestruktur

11. december Besvarelse af spørgsmål stillet på udvalgsmøde den 10. december vedrørende skolestruktur 11. december 2012 Besvarelse af spørgsmål stillet på udvalgsmøde den 10. december vedrørende skolestruktur Spørgsmål på baggrund af foretræde 1. Hvor stor en gæld har Holme, Rosenvang og Rundhøjskolen?

Læs mere

Beregninger på skolebygningsscenarier i Varde by

Beregninger på skolebygningsscenarier i Varde by Dato Januar 2017 Dok.nr. 2314/17 Sagsnr. 15-7239 Beregninger på skolebygningsscenarier i Varde by Indledning... 2 Eksempel 1: Brorsonskolen renoveres... 3 Eksempel 2: Brorsonskolen bevarer 0.-6. klasse

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

Orientering om budget for Børn, Unge og Læring

Orientering om budget for Børn, Unge og Læring Orientering om budget 2019-22 for Børn, Unge og Læring Kære medarbejdere og bestyrelser på området Med budgettet for 2019-22 vedtog Byrådet i Halsnæs Kommune en række ændringer for dagtilbud, skoler, Unge-

Læs mere

Skovlunde Skole Scenarie A. Udskoling samlet på Lundebjerg

Skovlunde Skole Scenarie A. Udskoling samlet på Lundebjerg Skovlunde Skole Scenarie A Udskoling samlet på 0. 9. klasse 0. 6. klasse Antal klasser Samlet 0. 2 4 6 1. 2 4 6 2. 2 3 5 3. 1 4 5 4. 2 4 6 5. 2 3 5 6. 2 4 6 I alt 27 26 53 1 Klasselokaler Der mangler 6

Læs mere

Fremtidig organisering af 10. klasse i Halsnæs Kommune

Fremtidig organisering af 10. klasse i Halsnæs Kommune Fremtidig organisering af 10. klasse i Halsnæs Kommune 1. Baggrund 2 2. Lovgivning 3 2.1 Frit skolevalg 3 3. Scenarier for organisering af 10. klasse i Halsnæs Kommune 4 3.1 Scenarie 1: 10. klasse organiseret

Læs mere

NOTAT. Sagsbeh.: Peter Krog Sagsnr.: 10/22281

NOTAT. Sagsbeh.: Peter Krog Sagsnr.: 10/22281 NOTAT Emne: Til: Driftsøkonomi ved fire og tre skoledistrikter Byrådet Dato: 14. april 2011, revideret 4. maj 2011 Sagsbeh.: Peter Krog Sagsnr.: 10/22281 Driftsøkonomi ved fire og tre skoledistrikter Store

Læs mere

Modeller for ændret skolestruktur

Modeller for ændret skolestruktur Modeller for ændret skolestruktur Skolernes rammevilkår (ressourcemæssige og faglige) kan forbedres ved at ændre på skolestrukturen. Hvor mange ressourcer, der kan frigives og omprioriteres er afhængig

Læs mere

Forslag til ny økonomimodel på folkeskoleområdet

Forslag til ny økonomimodel på folkeskoleområdet Forslag til ny økonomimodel på folkeskoleområdet Børn, Unge og Læring, september 2019. Indhold 1. Indledning 3 2. Hvad tildeles der økonomi ud fra? 4 3. Basisudgifter pr. klasse 6 4. Kompensations- og

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT Spørgsmål Til spørgsmålet vedr. 10. klasse spørger vi til sammenlægning med Kattegatskolen, vil også gerne have belyst konsekvenserne ved en sammenlægning med Ung Norddjurs.

Læs mere

Investeringsoversigt

Investeringsoversigt Økonomiudvalget Investeringsoversigt 2012-2016 Udgifter - I alt Sum U 162.275 21.566 5.255 1.150 1.000 1.000 100 Indtægter - I alt Sum I -175.974-25.696-3.841-6.302-3.229-3.229-200 Administration Sum U

Læs mere

NOTAT. Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 02. Sagsbeh.: Lene Stevnhoved Sagsnr.: 10/22281

NOTAT. Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 02. Sagsbeh.: Lene Stevnhoved Sagsnr.: 10/22281 SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOTAT Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 02 Til: Dato: Sagen om skolestruktur 29. marts 11 Revideret d. 3. maj 11 Sagsbeh.: Lene Stevnhoved

Læs mere

17 STK. 4 UDVALGET FOR EN STYRKET SKOLESTRUKTUR. Møde nr. 4, den 10. januar 2019

17 STK. 4 UDVALGET FOR EN STYRKET SKOLESTRUKTUR. Møde nr. 4, den 10. januar 2019 17 STK. 4 UDVALGET FOR EN STYRKET SKOLESTRUKTUR Møde nr. 4, den 10. januar 2019 Orienteringspunkter I. Faktaark: De er i produktion, og skal bruges på næste møde. I dag fokuseres på strukturmodeller og

Læs mere

Bilag 2. Lukning af afdeling i Ølstykke skoledistrikt

Bilag 2. Lukning af afdeling i Ølstykke skoledistrikt 2018 Bilag 2 Lukning af afdeling i Ølstykke skoledistrikt Indledning... 2 1. Distriktsskole Ølstykke... 2 1.1 Elevtal i indskolingen... 2 1.2 Afdelingerne - Vedligeholdelsesefterslæb og anlægsinvesteringer...

Læs mere

Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj

Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 29. april 2016 Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj 1. Resume Aarhus Kommune er i vækst, og indbyggertallet forventes at stige

Læs mere

Dialog om folkeskolen i Halsnæs

Dialog om folkeskolen i Halsnæs Dialog om folkeskolen i Halsnæs 7 politiske løsningsforslag til behandling i marts 2017 Indhold D- Opgavemængde 3 D.2.A Krav om samarbejdsaftaler 4 D.3.A Krav om kompetencesamtaler bortfalder 5 D.4.A Krav

Læs mere

Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole

Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole Børn, unge og læring oktober 2015 1 Indhold 1. Indledning 3 1.1 Tidsplan 3 2. Forslag til nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole

Læs mere

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på skoleområdet

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på skoleområdet Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE Scenarier på skoleområdet HØRSHOLM KOMMUNE SCENARIER PÅ SKOLE- OG DAGTILBUDSOMRÅDERNE Indhold 1. Formål og opdrag 2. Forudsætninger 3. Præsentation af scenarier på skoleområdet

Læs mere

Investeringsoversigt

Investeringsoversigt Økonomiudvalget Investeringsoversigt 2012-2016 Udgifter - I alt Sum U 162.385 21.566 5.255 1.150 1.000 1.000 100 Indtægter - I alt Sum I -175.974-25.696-3.841-6.302-3.229-3.229-200 Administration Sum U

Læs mere

Forslag til ny skolestruktur i Køge Kommune

Forslag til ny skolestruktur i Køge Kommune Forslag til ny skolestruktur i Køge Kommune 1 Hvorfor forslag om ny skolestruktur? Køge Kommunes skolevæsen skal over de næste år foretage besparelser svarende til ca. 40 millioner kr. for at bidrage til

Læs mere

Høringssvar til forslag om ny skolestruktur

Høringssvar til forslag om ny skolestruktur Høringssvar til forslag om ny skolestruktur Hænger økonomien sammen i forslag til ny skolestruktur? Årsagen til forslag om ny skolestruktur er, at elevtallet i kommunes folkeskoler forventes at falde med

Læs mere

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på dagtilbudsområdet

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på dagtilbudsområdet Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE Scenarier på dagtilbudsområdet HØRSHOLM KOMMUNE SCENARIER PÅ SKOLE- OG DAGTILBUDSOMRÅDERNE Indhold 1. Formål og opdrag 2. Forudsætninger 3. Præsentation af scenarier på dagtilbudsområdet

Læs mere

Investeringsoversigt 2010-2014 - 1. behandlingsforslag

Investeringsoversigt 2010-2014 - 1. behandlingsforslag Økonomiudvalget Investeringsoversigt 2010-2014 - 1. behandlingsforslag Udgifter - I alt Sum U 119.822 7.728 2.255 1.805 980 22.780 55.239 Indtægter - I alt Sum I -170.453-50.565-5.090-6.090-1.590-5.475-216.595

Læs mere

Analyse vedr. selvstændiggørelse af Ølsted Skole. - herunder genetablering af udskoling på Ølsted Skole

Analyse vedr. selvstændiggørelse af Ølsted Skole. - herunder genetablering af udskoling på Ølsted Skole Analyse vedr. selvstændiggørelse af Ølsted Skole - herunder genetablering af udskoling på Ølsted Skole Børn, Unge og Læring, juni 2018 Indhold Indledning 3 Elevtalsudvikling i Arresø skoledistrikt 4 Økonomiske

Læs mere

1. Indledning 2 2. Vurdering af skolevæsenets niveau 3

1. Indledning 2 2. Vurdering af skolevæsenets niveau 3 Kvalitetsrapport for skolevæsenet i Halsnæs Kommune for skoleåret 2013/14 1. Indledning 2 2. Vurdering af skolevæsenets niveau 3 2.1 Karaktergivning ved folkeskolens 9.-klasseprøver 3 2.2 Karakterer ift.

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Børn og Undervisning

Åbent Referat. til. Udvalget for Børn og Undervisning Åbent Referat til Udvalget for Børn og Undervisning Mødedato: Mandag den 26. november 2012 Mødetidspunkt: 15:00-16:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 2, Bytoften Karl Haahr, Keld

Læs mere

7. ELTANG SKOLE OG BØRNEHAVE

7. ELTANG SKOLE OG BØRNEHAVE Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne 2014-2021 Bind III 7. ELTANG SKOLE OG BØRNEHAVE Eltangvej 71, 6000 Kolding Skolen er bygget i 1964 og der er gennemført udbygning og opdatering af

Læs mere

Indstilling. Bedre fysiske rammer for børn og unge i Tranbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 25.

Indstilling. Bedre fysiske rammer for børn og unge i Tranbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 25. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 25. april 2013 Aarhus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume Der mangler dagtilbudspladser i Tranbjerg. Samtidig er der på

Læs mere

NOTAT TIL BELYSNING AF DEN POLITISKE AFTALE AF 9. JANUAR 2012. Den fremtidige skolestruktur i Nordfyns Kommune

NOTAT TIL BELYSNING AF DEN POLITISKE AFTALE AF 9. JANUAR 2012. Den fremtidige skolestruktur i Nordfyns Kommune NOTAT TIL BELYSNING AF DEN POLITISKE AFTALE AF 9. JANUAR 2012 Den fremtidige skolestruktur i Nordfyns Kommune Særlige præmisser for indholdet i beskrivelsen Dette notat indeholder en beskrivelse af de

Læs mere

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Principper for oprettelse af klasser på folkeskolerne

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Principper for oprettelse af klasser på folkeskolerne Notat Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget Principper for oprettelse af klasser på folkeskolerne Baggrund Børne- og Skoleudvalget har bedt forvaltningen undersøgt om der er behov for at ændre i de nuværende

Læs mere

Investeringsoversigt Efter 1. behandling

Investeringsoversigt Efter 1. behandling ØKONOMIUDVALGET U 67.401 340 1.003 5.340 6.340 6.258 3.759 21.574 I -98.380 0-9.660-4.500-2.500-2.500-500 -8.534 UDVALGET FOR SKOLE, FAMILIE OG BØRN U 0 700 0 13.600 47.756 40.500 20.500 0 I 0 0 0 0 0

Læs mere

HADSUNDVEJENS SKOLE. Skoleudviklingsplan og ny skolestruktur. Gl. Hadsundvej 3, 8900 Randers

HADSUNDVEJENS SKOLE. Skoleudviklingsplan og ny skolestruktur. Gl. Hadsundvej 3, 8900 Randers Randers Kommune Skoleudviklingsplan og ny skolestruktur Afsnit II HADSUNDVEJENS SKOLE Gl. Hadsundvej 3, 89 Randers På baggrund af arbejdet med en ny skolestruktur i Randers Kommune, har Arkitektfirmaet

Læs mere

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Høringsforslag Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Juridisk ramme for høringen... 4 1.2 Høringsproces i Frederikssund Kommune... 4 2.

Læs mere

Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter

Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter Afsender af høringssvar Indhold i høringssvar Forvaltningens svar Skole 1 Avedøre Skole på Avedøre Skole vurderer ikke, at den langsigtede strategi

Læs mere

ændret Skolestruktur i Rudersdal Kommune

ændret Skolestruktur i Rudersdal Kommune Forslag til ændret Skolestruktur i Rudersdal Kommune - efter høring 1 Forord Hermed forslag til ændret skolestruktur i Rudersdal Kommune efter høring. Rudersdal Kommune forventes i de kommende 10-15 år

Læs mere

Hundested Skole Mødested Formandens initialer Skolebestyrelsesmøde 21. oktober 2015 kl. 17

Hundested Skole Mødested Formandens initialer Skolebestyrelsesmøde 21. oktober 2015 kl. 17 Hundested Skole Mødested Formandens initialer Skolebestyrelsesmøde 21. oktober 2015 kl. 17 Referat Lerbjerg PJ Deltagere: Peter, Kim, Maj-Britt, Vibeke, Mette-Maje, Sanne, Lene & Tanja + elever Ledelse:

Læs mere

Ny skolestruktur 2011 nye muligheder

Ny skolestruktur 2011 nye muligheder Ny skolestruktur 2011 nye muligheder 1 Ny skolestruktur 2011 nye muligheder I august 2011 får Halsnæs Kommune tre nye skoler. De nye skoler og den nye struktur åbner op for nye faglige og pædagogiske muligheder

Læs mere

Sagsnr.: 2014/ Dato: 24. januar Frederiksværk skoleanalyse. Sagsbehandler: Line Ditlev Larsen Skolekonsulent. Resumé.

Sagsnr.: 2014/ Dato: 24. januar Frederiksværk skoleanalyse. Sagsbehandler: Line Ditlev Larsen Skolekonsulent. Resumé. Sagsnr.: 2014/0001098 Dato: 24. januar 2014 Titel: Frederiksværk skoleanalyse Sagsbehandler: Line Ditlev Larsen Skolekonsulent Resumé Vinderød Ved en nedlæggelse af Vinderød og en efterfølgende sammenlægning

Læs mere

Strukturanalyse. II Indhold og grundlag. II Scenarier. II Rapportindhold. Præsentation for Børne- og Skoleudvalget 5. maj Martin Kronika Fliess

Strukturanalyse. II Indhold og grundlag. II Scenarier. II Rapportindhold. Præsentation for Børne- og Skoleudvalget 5. maj Martin Kronika Fliess Strukturanalyse II Indhold og grundlag II Scenarier II Rapportindhold II Præsentation for Børne- og Skoleudvalget 5. maj 2014 Martin Kronika Fliess mkf@broendum-fliess.dk DAGSORDEN II 1. Kort om analyseindhold

Læs mere

Hundested Skole Mødested Formandens initialer Skolebestyrelsesmøde 16. juni 2016 kl Storebjerg B3

Hundested Skole Mødested Formandens initialer Skolebestyrelsesmøde 16. juni 2016 kl Storebjerg B3 Hundested Skole Mødested Formandens initialer Skolebestyrelsesmøde 16. juni 2016 kl. 17.00-18.30. Storebjerg B3 PJ Kl. 18.30 mødes den nye bestyrelse og konstituerer sig. Deltagere: Peter, Kim, Maj-Britt,

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2014/15-2027/28

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2014/15-2027/28 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE /-/ INDHOLD Indledning og hovedforudsætninger Modelmæssige forudsætninger Elevfordelingstabeller 9 Elevtalsprognosens hovedresultater Resultattabeller 6 Elevtalsprognosen

Læs mere

Aftale om ny skolestruktur

Aftale om ny skolestruktur Aftale om ny skolestruktur 1 Norddjurs 22. august 2018 Aftale om ny skolestruktur Aftalen er indgået af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Aftalen er

Læs mere

Stensagerskolens fremtidige fysiske rammer

Stensagerskolens fremtidige fysiske rammer Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 30. oktober 2017 Stensagerskolens fremtidige fysiske rammer Denne indstilling indeholder et forslag om at flytte Stensagerskolen til Ellekærskolens

Læs mere

Forslag til ændringer af distriktsgrænsen mellem Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole

Forslag til ændringer af distriktsgrænsen mellem Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 316005 Brevid. 3241191 Forslag til ændringer af distriktsgrænsen mellem Klostermarksskolen og Hedegårdenes Skole 9. august 2019 Med budget 2019 blev det besluttet, at

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Supplerende materiale lang proces. På Børn- og Skoleudvalget møde den 13. august 2015, besluttede udvalget:

NOTAT. Allerød Kommune. Supplerende materiale lang proces. På Børn- og Skoleudvalget møde den 13. august 2015, besluttede udvalget: NOTAT Supplerende materiale lang proces. På Børn- og Skoleudvalget møde den 13. august 2015, besluttede udvalget: 1. At der foretages en umiddelbar præcisering af økonomien i forbindelse med en skolelukning

Læs mere

Sagsbeskrivelse Resumé Baggrund

Sagsbeskrivelse Resumé Baggrund Sagsbeskrivelse Resumé Skoleforvaltningen fremlægger hermed forslag om lukning af Løvvangskolen med henblik på, at Skoleudvalget tager stilling til, om forslaget kan godkendes og sendes i offentlig høring

Læs mere

Høringsoplæg om fremtidig skolestruktur i Fredensborg Kommune. 21. juni 2010

Høringsoplæg om fremtidig skolestruktur i Fredensborg Kommune. 21. juni 2010 Høringsoplæg om fremtidig skolestruktur i Fredensborg Kommune 21. juni 2010 2/23 Indhold: Indledning... 4 En folkeskole i overmorgen - Visioner og mål...4 Hvorfor en ny skolestruktur...4 Konkrete målsætninger

Læs mere

Notat Hald Ege Hallens udbygning

Notat Hald Ege Hallens udbygning Notat Hald Ege Hallens udbygning Indhold 1. Historik i uddrag... 2 2. Plangrundlag... 2 3. Projektet... 2 4. Økonomi... 3 5. Tegning/skitse... 3 6. Forslag til proces... 4. Bilag 1... 5 1. Historik uddrag

Læs mere

Faktaark for Skovvejens Skole

Faktaark for Skovvejens Skole Faktaark for Skovvejens Skole Opdateret 16. april 2019 Hvor intet andet er nævnt er tallene fra skoleåret 2018/19 Antal elever pr. spor/klassekvotient: 2017/18 (5. september 2017) Kl. Vest Kl. Kvotient

Læs mere

Scenarier og løsninger 0-18 år.

Scenarier og løsninger 0-18 år. Lang proces Implement Forvaltning Allerød Privatskole? Faglighed, trivsel og kvalitet på 0-18 års området! (notater) ØU: Byg-komprimering forslag på 10% Den fysiske udviklingsplan for 0-6 års området.

Læs mere

Status pr Bestand 31/12/11 Tilgang 2012 Bestand 31/12/12 I ALT Heraf SH I ALT Heraf SH I ALT Heraf SH 1 - Melby Enfamiliehuse 1.

Status pr Bestand 31/12/11 Tilgang 2012 Bestand 31/12/12 I ALT Heraf SH I ALT Heraf SH I ALT Heraf SH 1 - Melby Enfamiliehuse 1. Status pr. 31.12.2012 Distrikt/Boligtype Bestand 31/12/11 Tilgang 2012 Bestand 31/12/12 I ALT Heraf SH I ALT Heraf SH I ALT Heraf SH 1 - Melby Enfamiliehuse 1.702 571-49 -52 1.653 519 Tæt-lav 113 0 113

Læs mere

Der er indkommet 7 høringssvar; 3 fra skolebestyrelser, 3 fra MED-udvalg og 1 fra en faglig organisation.

Der er indkommet 7 høringssvar; 3 fra skolebestyrelser, 3 fra MED-udvalg og 1 fra en faglig organisation. Notat Sagsnr.: 2015/0005047 Dato: 6. juli 2015 Titel: Gennemgang af høringssvar til styrelsesvedtægten Sagsbehandler: Claus-Uno Hauritz Skolekonsulent Der er indkommet 7 høringssvar; 3 fra skolebestyrelser,

Læs mere

Kvalitetsrapport for skolevæsenet. i Halsnæs Kommune for. skoleåret 2013/14

Kvalitetsrapport for skolevæsenet. i Halsnæs Kommune for. skoleåret 2013/14 Kvalitetsrapport for skolevæsenet i Halsnæs Kommune for skoleåret 2013/14 Børn, unge og læring februar 2015 version 2 1 Indhold 1. Indledning 3 2. Vurdering af skolevæsenets niveau 4 2.1 Karaktergivning

Læs mere

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Fakta... 2 Mål... 2 Modeller... 3 Model 1... 3 Model 2... 4 Model 3... 5 Model 4...

Læs mere

Høringssvar vedrørende ejendomsstrategi

Høringssvar vedrørende ejendomsstrategi 7. april. 2015 Høringssvar vedrørende ejendomsstrategi MED udvalget har på sit møde den 7. april behandlet oplæg til ejendomsstrategi i høring og har følgende kommentarer. Vi finder, at det på mange måder

Læs mere

Tilbygning/ombygning/udearealer/inventar i forbindelse med ny struktur på skolerne i Svendborg Kommune. Doc. 10-37291

Tilbygning/ombygning/udearealer/inventar i forbindelse med ny struktur på skolerne i Svendborg Kommune. Doc. 10-37291 Tilbygning/ombygning/udearealer/inventar i forbindelse med ny struktur på skolerne i Svendborg Kommune. Doc. 10-37291 Opgaven er rammesat i Byrådets beslutning om ny skolestruktur i Svendborg Kommune.

Læs mere

Et revideret lokaleprogram skal i højere grad end det nuværende afspejle den pædagogiske og didaktiske udvikling, ellers bibeholdes det nuværende.

Et revideret lokaleprogram skal i højere grad end det nuværende afspejle den pædagogiske og didaktiske udvikling, ellers bibeholdes det nuværende. I indstillingen Udvidelse af Skødstrup Skole samt reetablering af klub vedtaget af byrådet d. 24. september 2014, fremgår det, at Børn og Unge i forbindelse med budgetlægningen for Budget 2016 fremsender

Læs mere

Færdiggørelse af helhedsløsningen på Langagerskolen

Færdiggørelse af helhedsløsningen på Langagerskolen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 13. oktober 2017 Færdiggørelse af helhedsløsningen på Langagerskolen 1. Resume Denne indstilling indeholder et forslag til, at der etableres

Læs mere

Udvalget for Børn og Læring. Total oversigt

Udvalget for Børn og Læring. Total oversigt Total oversigt Demografiske ændringer (f.eks. flere/færre skoleelever) forudsætningerne mv. (f.eks. flere/færre dagpengemodtagere) -6.073.000-9.846.000-14.000.000-18.443.000-675.000-675.000-675.000-675.000

Læs mere

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Høringsforslag Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Juridisk ramme for høringen... 4 1.2 Høringsproces i Frederikssund Kommune... 4 2.

Læs mere

Møde 30. marts 2009 kl. 15:00 i mødelokale 1, Struer Rådhus

Møde 30. marts 2009 kl. 15:00 i mødelokale 1, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 30. marts 2009 kl. 15:00 i mødelokale 1, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende: Indkaldelser: kl. 15.00 Anette Holm, Børne- og Familiecentret punkt 30 kl. 15.15 Britta

Læs mere

Faktaark for Måløvhøj Skole

Faktaark for Måløvhøj Skole Faktaark for Måløvhøj Skole Opdateret 17. april 2019 Hvor intet andet er nævnt er tallene fra skoleåret 2018/19 Antal elever pr. spor/klassekvotient: 2017/18 (5. september 2017) Klasse Må Kl. Kvotient

Læs mere

Stillings- og personprofil

Stillings- og personprofil Notat Sagsnr.: 2013/0008201 Dato: 5. juli 2013 Titel: Jobprofil Skoleleder Hundested Skole Sagsbehandler: Claus Herbert Skole- og Kulturchef (revideret 01.07.13) Stillings- og personprofil for Hundested

Læs mere

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 6 4101 Øge forældrebetaling til mad i dagtilbud til 72 pct. I loven er der ikke angivet en øvre grænse for forældrebetaling på mad i dagtilbud. I 2019 opkræves

Læs mere

Boligbyggeri i prognoseperioden

Boligbyggeri i prognoseperioden Skema 1 Boligbyggeri i prognoseperioden 2014-2025 Udgave 2, januar 2014 Rum. Nyindflyttede boliger fordelt pr. år Rum. Nr. Distrikt Pl. nr. Ejer Type 1/1 14 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 1/1 26 1

Læs mere

Budget spor Amager Fælled Skole (81,7 mio. kr.)

Budget spor Amager Fælled Skole (81,7 mio. kr.) Børne- og Ungdomsforvaltningen Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. BUDGETNOTAT Budget 2015 1 spor Amager Fælled Skole (81,7 mio. kr.) Baggrund Amager Fælled Skole anbefales udvidet med 1 spor.

Læs mere

Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole

Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole Nedenstående notat er udarbejdet som svar på de spørgsmål der er stillet dels i Økonomiudvalget, og dels af byrådsmedlemmerne Michael Suhr og Lars Roost Dinesen.

Læs mere

Notat. Reinvestering i elevcomputere i folkeskolen

Notat. Reinvestering i elevcomputere i folkeskolen Notat Center for Økonomi og Ejendomme Stengade 59 3000 Helsingør Tlf. 49283728 mec11@helsingor.dk Dato 19.08.2015 Sagsbeh. Mikkel Elkjær Reinvestering i elevcomputere i folkeskolen Indledning Byrådet vedtog

Læs mere

1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby

1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby 1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby U 10.000 19.000 rammebeløb til bygningsmæssig tilpasning/renovering af institutioner på samlet 50 mio. kr. for 2020-2022. Nedenstående

Læs mere

2. Beslutningspunkter Det indstilles: At 1) der projekteres en 4-sporet skole i Nye samt 12 dagtilbudsgrupper,

2. Beslutningspunkter Det indstilles: At 1) der projekteres en 4-sporet skole i Nye samt 12 dagtilbudsgrupper, Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 1. december 2017 og finansiering af overgangsløsning 1. Resume Indstillingen indeholder forslag til projektering af en ny skole i Nye,

Læs mere

Byrådets temamøde. Folkeskole reform og økonomiske udfordringer.

Byrådets temamøde. Folkeskole reform og økonomiske udfordringer. Byrådets temamøde Folkeskole reform og økonomiske udfordringer. Program 1. halvleg Oplæg om folkeskolereformen og debat 2. halvleg Oplæg og debat om økonomiske udfordringer på folkeskoleområdet Reformens

Læs mere