Aktivitetsplan. Røde Kors Børnehus i Vuggestuen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aktivitetsplan. Røde Kors Børnehus i Vuggestuen"

Transkript

1 Aktivitetsplan Røde Kors Børnehus i Vuggestuen August 2013 til Juli 2014

2 Aktiviteter Hele året. Motorik i salen, på legepladsen og i naturen. Vuggestuen går i salen om mandagen, hvor der arbejdes med sansemotorik og bevægelse. Derudover bliver der bevægelse i dagligdagen på legepladsen og på stuen, der ligges fokus på sanseintegration hvor børnene bruger deres forskellige sanser til oplevelse og bevægelse. Børnene skal opleve glæden ved at bruge deres krop, i et miljø som motiverer børnene til at være i bevægelse. Vi går i salen mandag, hvor vi arbejde med sansemotorik og bevægelse. Turdage. Ture i nærmiljøet hver uge. Vi tager på ture ud af huset og får mange gode naturoplevelser. Børnene får kendskab til de forskellige årstider. Vi undersøger skovbunden og finder krible/krable dyr. Børnene nyder, at der er god plads at lege på der er højt til loftet og de får mulighed for at bruge deres fantasi. De løber, triller, kravler og klatrer, det styrker deres motorik og kondition. NB ved personale kursus, ferie og sygdom kan det være nødvendig at aflyse ture. - Læs altid på stuens tavle om der er ændringer. Hviletid. Børnene har mulighed for at hvile efter deres individuelle behov, dette aftales med forældrene. Fredag. Hver fredag er der legedag i institutionen.

3 Personalet. Personalet afholder 3 ugers ferie på skift i juli og august. Sommer i vuggestuen. Der er sommerleg på legepladsen. Ved eventuelle ture i ferieperioden hold jer orienteret på tavlen.

4 Bestyrelsesvalg Tidspunkt og dato udmeldes senere. Sprogprojekt for vuggestuebørn D. 1. september til 31.oktober. Vores vuggestuebørn arbejder med sproglig udvikling i hverdagen hele året. Vi har særlig fokus på sproglege i denne periode. Sproget har vokseværk, tidlig sproglig indsats. At sætte ord på det vi gør i hverdagen. At indarbejde rutiner for struktureret sproggivning i vuggestuen. At arbejde med lyttelege historier omtankelege huskelege begreber rim og remser sange og sanglege. At fremme vuggestuebørns nysgerrighed og opmærksomhed overfor sprog. Fokus på sanserne I Vuggestuen vil vi have fokus på vores grund sanser, som f.eks. høre, føle, lugt sansen. Der vil være forskellige aktiviteter der stimulere vores sansemotorik. Vuggestuen giver varm mad en dag i august. Vuggestuen giver varm mad til børnene en dag til frokost. Børn og pædagogerne tilbereder maden sammen som et pædagogisk projekt, hvor fokus er på at tilberede et sund måltid sammen. Der tales om sund kost. Det kan evt. være bålmad.

5 Forældrekaffe - Mandag d.7. oktober. Børnene bager kage eller boller. Forældrene får kaffe og kage eller boller når de henter børnene. Sprogprojekt - Oktober fortsættes sprogprojektet (slutter d. 31. oktober). Vores vuggestuebørn arbejder med sproglig udvikling i hverdagen hele året. Vi har særlig fokus på sproglege i denne periode. Sproget har vokseværk, tidlig sproglig indsats. At sætte ord på det vi gør i hverdagen. At indarbejde rutiner for struktureret sproggivning i vuggestuen. At arbejde med lyttelege historier omtankelege huskelege begreber rim og remser sange og sanglege. At fremme vuggestuebørns nysgerrighed og opmærksomhed overfor sprog. Ferielister. Der vil blive hængt ferie sedler op, til efterårsferie i uge 42. Fotograf efterår Mandag d. 21. oktober kl Der kan aftales søskendefotografering. Vuggestuen giver varm mad. Vuggestuen giver varm mad til børnene en dag til frokost. Børn og pædagogerne tilbereder maden sammen som et pædagogisk projekt, hvor fokus er på at tilberede et sund måltid sammen. Der tales om sund kost. Hej-skal-vi-lege Børneulykkens og DGI kampagne. Vuggestuen er tilmeldt Børneulykke kampagnen Hej skal vi lege i uge 41. Børnene vil blive udfordret sansemotorisk og der vil være aktiviteter der udfordre børnene på flere måder.

6 Julegaveprojekt. Børnene vil få kendskab til de forskellige materialer, som de laver julegaver af. Børnene lærer glæden ved at lave gaver og give dem til jul. Smør-selv-dag- Forældre medbringer selv fødevarer. Børnene og pædagogerne laver mad sammen. Der vægtes sund mad og der vil hænge en liste, hvor barn og forældre kan krydse af, hvad de vil medbringe af madvarer.

7 Jul i Vuggestuen. Julehygge for børn, forældre og søskende Lørdag d.. 30 November kl Vores traditionelle julekomsammen. Vi spiser fælles morgenmad og laver juledekorationer. De store børn går Lucia. Bedsteforældredag Tirsdag D. 3. december kl Traditionen tro holder vi bedsteforældredag. De store børn går Lucia. Der serveres lagkage og kaffe. Bagefter hygges der med juleklip. Traditioner Vuggestuen I vuggestuen vil der være fokus på at klippe til jul, julelege, julesange, julehistorier mm. Bagedag i vuggestuen. Der bliver bagt til jul er en hyggelig tradition op derfor, bager vi småkager fx kagekoner, kagemand, julegrise osv. Alle børn bager en lille pose småkager, som de får med hjem. Juleafslutning Fredag d. 20. december. Lukkedage. Der er lukket i vuggestuen fra d. 24. december til d. 1. januar begge dage inkl. Børn der har behov for pasning, kan tilbydes nødpasning d december, i en daginstitution i Sorø.

8 Vinterlege. Når muligheden er der leger vi med sne, evt. tur med kælk til kælkebakken. Sansefestival Vuggestuen vil i Januar arbejde med de forskellige sanser vi har. Vi vil arbejder med vores grundlæggende sanser, som høre, lytte, føle og dufte. Ligeledes vil arbejde med vores grundmotorik kravle, krybe, trille, rulle mm. Forældrekaffe Torsdag d. 23. januar. Forældre tilbydes at drikke kaffe og hygge sig sammen med deres børn, når de henter dem. Her vil man kunne se nogen af de ting som børnene har arbejdet med gennem deres fokus på sanser. Traditioner til fastelavn Børnene klipper katte, silkepapirsklip, tønder mm til fastelavnsris. Børnene synger fastelavnssange. Vi bager boller til fastelavnsmandag. Smør-Selv-Dag - Forældre medbringer fødevarer. Børnene og pædagogerne laver mad sammen. Der lægges vægt på sund mad og der vil blive hængt en liste op, hvor barn og forældre kan krydse af, hvad de vil medbringe af madvarer.

9 Fastelavnsfest 1 Marts Fælles fastelavnsfest i samarbejde med Alsted-Fjenneslev. Dato udmeldes senere. Traditioner til fastelavn Februar til Marts Børnene klipper katte, silkepapirsklip, tønder mm til fastelavnsris. Børnene synger fastelavnssange. Vi bager boller til fastelavnsmandag. Vuggestuen giver varm mad. tilbereder måltid sam- Vuggestuen giver varm mad til børnene en dag til frokost. Børn og pædagogerne maden sammen som et pædagogisk projekt, hvor fokus er på at tilberede et sund men. Vuggestuen til Teater - Torsdag d. 20. februar kl Skolegruppen spiller teater for vuggestuen og dagplejen, bagefter nydes der frugt og vand. Fastelavn Mandag d.3 Marts Vuggestuen afslutter fastelavn med at bide til bolle og synge fastelavnssange. De børn der har lyst, må gerne klæde sig ud.

10 Bedsteforældrekaffe D. 21. marts. Børnene bager boller til bedsteforældrekaffe, der serveres kaffe og boller til en hyggelig eftermiddag. Smør-selv-dag - Forældre medbringer fødevarer. Børnene og pædagogerne laver mad sammen. Der vægtes sund mad og der vil hænge en liste, hvor barn og forældre kan krydse af, hvad de vil medbringe af madvarer. Klippe til påske. Børnene klipper kyllinger, kaniner mv. til påske. Vi vil i vuggestuen lege påskelege. Fastelavns lørdag d. 1 Marts I samarbejde med Alsted Fjenneslev lokalforening. Fastelavn Mandag d. 3 Marts Vuggestuen afslutter fastelavn med at bide til bolle og synge fastelavnssange. De børn der har lyst, må gerne klæde sig ud.

11 Projekt om Sydamerika. Vuggestuen har projekt om kontinentet Sydamerika. Børnene vil blive introduceret til dyrelivet, hvilke mennesker der bor, hvad man leger og der vil være fokus på at tegne / male flag som dokumentation. Vuggestuen giver varm mad. Vuggestuen giver varm mad til børnene en dag til frokost. Børn og pædagogerne tilbereder maden sammen som et pædagogisk projekt, hvor fokus er på at tilberede et sund måltid sammen. Der tales om sund kost. Det kan evt. være bålmad inspireret af sydamerika.

12 Projekt dyr i Danmark. Vi vil arbejde med de forskellige dyr i Danmark. Hvad de spiser og hvor de lever.

13 Sommerfest - Torsdag d. 13. juni kl Fællesspisning og hygge. Hver familie skal medbringe mad/besked senere. Forældrebestyrelsen arrangerer dagen senere. Ferielister. Der vil blive hængt ferie sedler op. På disse sedler skal der afkrydses i hvilke uger barnet holder ferie. God ferie!

Aktiviteter Hele året

Aktiviteter Hele året Aktivitetsplan Røde Kors Børnehus i Vuggestuen August 2012 til Juli 2013 Aktiviteter Hele året Motorik i salen, på legepladsen og i naturen Hver stue/gruppe har en formiddag i salen. Derudover bliver der

Læs mere

Aktiviteter Hele året

Aktiviteter Hele året Aktivitetsplan For Vuggestuen August 201til Juli 2012 Aktiviteter Hele året Motorik i salen, på legepladsen og i naturen Hver stue/gruppe har en formiddag i salen. Derudover bliver der bevægelse i dagligdagen

Læs mere

Aktivitetsplan. Røde Kors Børnehus i Børnehaven

Aktivitetsplan. Røde Kors Børnehus i Børnehaven Aktivitetsplan Røde Kors Børnehus i Børnehaven August 2013 til Juli 2014 Aktiviteter hele året i børnehaven. Børnene er 3 gange om ugen inddelt i aldersopdelte grupper. De andre dage er børnene på deres

Læs mere

Aktiviteter Hele året.

Aktiviteter Hele året. Aktivitetsplan Røde Kors Børnehus i Vuggestuen August 2014 til Juli 2015 Aktiviteter Hele året. Turdage. Ture i nærmiljøet hver uge. Vi tager på ture ud af huset og får mange gode naturoplevelser. Børnene

Læs mere

Årsplan. Røde Kors Børnehus i Børnehaven

Årsplan. Røde Kors Børnehus i Børnehaven Årsplan Røde Kors Børnehus i Børnehaven Juli 2017 til Juli 2018 Månedens læreplanstema: Krop og bevægelse. Månedens sang: Hans Petersens ko. Personalet afholder sommerferie. Sommer i vuggestuen. Vi benytter

Læs mere

Læreplanstema: Krop og bevægelse Ferie i Røde Kors Børnehus. Børn og personale holder ferie på skift i juli/august. Personalet Personalet afholder 3 u

Læreplanstema: Krop og bevægelse Ferie i Røde Kors Børnehus. Børn og personale holder ferie på skift i juli/august. Personalet Personalet afholder 3 u Årsplan Røde Kors Børnehus i Børnehaven August til oktober 2017 Læreplanstema: Krop og bevægelse Ferie i Røde Kors Børnehus. Børn og personale holder ferie på skift i juli/august. Personalet Personalet

Læs mere

Årsplan Røde Kors Børnehus i Børnehaven August 2015 til Juli 2016 Aktiviteter Hele året Turdag Tirsdag Torsdag Vi tager ud af huset og får mange gode oplevelser. Herigennem får børnene kendskab til de

Læs mere

Læreplanstema: Krop og bevægelse Ferie i Røde Kors Børnehus. Børn og personale holder ferie på skift i juli/august. Personalet Personalet afholder 3 u

Læreplanstema: Krop og bevægelse Ferie i Røde Kors Børnehus. Børn og personale holder ferie på skift i juli/august. Personalet Personalet afholder 3 u Årsplan Røde Kors Børnehus i Børnehaven August til oktober 2017 Læreplanstema: Krop og bevægelse Ferie i Røde Kors Børnehus. Børn og personale holder ferie på skift i juli/august. Personalet Personalet

Læs mere

Aktiviteter Hele året

Aktiviteter Hele året Aktivitetsplan Røde Kors Børnehus i Børnehaven August 2012 til Juli 2013 Aktiviteter Hele året Motorik, i salen, aktivitetsdag og turdag i perioden September - Juni Turdag Tirsdag: Børn født i 2009 Torsdag:

Læs mere

Aktiviteter Hele året Turdag Tirsdag Torsdag Vi tager ud af huset og får mange gode oplevelser. Herigennem får børnene kendskab til de forskellige års

Aktiviteter Hele året Turdag Tirsdag Torsdag Vi tager ud af huset og får mange gode oplevelser. Herigennem får børnene kendskab til de forskellige års Aktivitetsplan Røde Kors Børnehus i Børnehaven August 2014 til Juli 2015 Aktiviteter Hele året Turdag Tirsdag Torsdag Vi tager ud af huset og får mange gode oplevelser. Herigennem får børnene kendskab

Læs mere

Aktiviteter Hele året

Aktiviteter Hele året Aktivitetsplan For Børnehaven August 2011 til Juli 2012 Aktiviteter Hele året Motorik i salen, på legepladsen og i naturen Hver stue/gruppe har en formiddag i salen. Derudover bliver der Integrerer bevægelse

Læs mere

Årsplan Røde Kors Børnehus i Vuggestuen August 2015 til Juli 2016 Aktiviteter Hele året. Aktiviteter hele året. Turdagen: Vi går tur i nærmiljøet når vind og vejr mm. tillader det. Børnene får trænet deres

Læs mere

Aktiviteter Hele året. Aktiviteter hele året. Turdagen: Vi går tur i nærmiljøet når vind og vejr mm. tillader det. Børnene får trænet deres omverdensb

Aktiviteter Hele året. Aktiviteter hele året. Turdagen: Vi går tur i nærmiljøet når vind og vejr mm. tillader det. Børnene får trænet deres omverdensb Årsplan Røde Kors Børnehus i Vuggestuen August 2016 til Juli 2017 Aktiviteter Hele året. Aktiviteter hele året. Turdagen: Vi går tur i nærmiljøet når vind og vejr mm. tillader det. Børnene får trænet deres

Læs mere

Aktiviteter Hele året Turdag Tirsdag - Blomsterstuen Torsdag - Bamsestuen Vi tager ud af huset og får mange gode oplevelser. Herigennem får børnene ke

Aktiviteter Hele året Turdag Tirsdag - Blomsterstuen Torsdag - Bamsestuen Vi tager ud af huset og får mange gode oplevelser. Herigennem får børnene ke Årsplan Røde Kors Børnehus i Børnehaven August 2016 til Juli 2017 Aktiviteter Hele året Turdag Tirsdag - Blomsterstuen Torsdag - Bamsestuen Vi tager ud af huset og får mange gode oplevelser. Herigennem

Læs mere

ÅRSPLAN Børnehaven

ÅRSPLAN Børnehaven ÅRSPLAN 2018-2019 Børnehaven Vinter Fastelavn i Alsted fjenneslev hallen d. 2/3 Bide til bolle i børnehaven d. 4/3 Forår Efterår Vi tager forbehold ved ændringer pga. sygdom Sommer Juni Juli August HEKSEMUTTER

Læs mere

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 1, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 1, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling December Januar November Februar Oktober Marts September April August Maj Juli Juni Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 1, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig

Læs mere

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 1, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 1, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling December Januar November Februar Oktober Marts September April August Maj Juli Juni Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 1, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig

Læs mere

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 1, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 1, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling December Januar November Februar Oktober Marts September April August Maj Juli Juni Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 1, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig

Læs mere

Hver måned har vi fælles legetræf i huset, hvor vi lærer og leger Gerlevlege med hinanden. Hver uge leger en gruppe børn fra stuen på skift legene.

Hver måned har vi fælles legetræf i huset, hvor vi lærer og leger Gerlevlege med hinanden. Hver uge leger en gruppe børn fra stuen på skift legene. Årsplan Grøftekanten 2013 Velkommen til et nyt spændende år på Grøftekanten hvor vi vil lave aktiviteter og følge traditioner i forhold til årets gang. Hver måned har vi fælles legetræf i huset, hvor vi

Læs mere

BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ TLF

BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ TLF BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ DEN INTEGREREDE INSTITUTION TLF. 87 13 81 54 07 Velkommen til Børnegården Dagligdagen i vuggestueafdelingen Glade børn. Glade voksne. God stemning. Børnegården Rundhøj er et selvejende,

Læs mere

Traditioner i Børnehuset Viften.

Traditioner i Børnehuset Viften. Traditioner i Børnehuset Viften. Fastelavn: Vi holder fastelavnsfest i Børnehuset fastelavns mandag. Hver gruppe har deres egen tønde som de skal slå ned grupperne er rundt omkring i huset. Vi er alle

Læs mere

Læreplan:Kulturelle udtryksformer og Værdier

Læreplan:Kulturelle udtryksformer og Værdier Fastelavn. Her synges der fastelavnssange, slåes Katten af tønden, overrækkes kroner, spændingen udløses om der er noget inde i tønden, og sidst men ikke mindst spises fastelavnsboller af både børn og

Læs mere

Plan over det pædagogiske arbejde 2013/14. Mellembørnsgruppen i børnehaven

Plan over det pædagogiske arbejde 2013/14. Mellembørnsgruppen i børnehaven Plan over det pædagogiske arbejde 2013/14. Mellembørnsgruppen i børnehaven Uge Rytme: Mandag: Fri for mobberi og massage Tirsdag: Tur dag Onsdag: Kreativitet Torsdag: Rytmik Fredag: Fællessang og legetøjsdag

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling Højen vuggestuen

Barnets alsidige personlige udvikling Højen vuggestuen Barnets alsidige personlige udvikling Højen vuggestuen Sammenhæng Børns personlige udvikling sker i en omverden, der er åben og medlevende. Børn skal opleve sig som værdsatte individer i betydende fællesskaber.

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i vuggestuen

Pædagogiske læreplaner i vuggestuen Personlig alsidig udvikling Pædagogiske læreplaner i vuggestuen Når vi udvikler børnenes personlige alsidige kompetencer, giver vi dem evnen til at: Føle sig unik og værdifuld for fællesskabet Være fortrolige

Læs mere

PÆDAGOGISK LÆREPLAN DAGPLEJEN KUNDBY BØRNEHUS

PÆDAGOGISK LÆREPLAN DAGPLEJEN KUNDBY BØRNEHUS KUNDBY BØRNEHUS INTEGRERET DAGINSTITUTION TRØNNINGEVEJ 11 B-C, KUNDBY, 4520 SVINNINGE KONTOR 72 36 72 10 BØRNEHAVE 72 36 76 13 FRITTER 72 36 76 18 DAGPLEJEN 72 36 76 16 E-MAIL: KUNDBYBOERNEHUS@HOLB.DK

Læs mere

Velkomst- og Informationsmappe

Velkomst- og Informationsmappe Velkomst- og Informationsmappe 1 Indhold Velkommen til Børnehuset Baobab... 3 En rolig start... 3 Sovetider... 4 Legen... 4 Aktiviteter... 4 Traditioner... 5 Udeliv... Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

Læs mere

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00 Børnehuset Møgelkær havde opstart den 1. april 2008 og er en privat integreret institution. Vi er normeret til 80 børn, 25 vuggestuebørn (0-3 år) og 55 børnehavebørn (3-6 år). I børnehaven er der tre grupper.

Læs mere

Velkommen til. Børnehaven Gammelgården

Velkommen til. Børnehaven Gammelgården Velkommen til Børnehaven Gammelgården Velkommen til Børnehaven Gammelgården Dit barn har fået tilbudt en plads hos os i Børnehaven Gammelgården. Vi vil med denne pjece fortælle lidt om os, om huset og

Læs mere

Aktiviteter: Vi slår katten af tønden fredag den 6. februar kl I tønden er der klementiner. Børnene må gerne være udklædt.

Aktiviteter: Vi slår katten af tønden fredag den 6. februar kl I tønden er der klementiner. Børnene må gerne være udklædt. Januar: Forberedelse til fastelavn Give børnene oplevelsen af årlige tilbagevendende traditioner Give barnet mulighed for at indgå i sociale fællesskaber og derigennem opnå sociale og kulturelle erfaringer

Læs mere

Velkommen i. Børnehuset Brillesøen

Velkommen i. Børnehuset Brillesøen Hej Velkommen i Børnehuset Brillesøen Afd. Kærmosen & Tranekæret 1 Du skal gå i De voksne på din stue hedder: 2 Børnehuset Brillesøen www.brillesoen.albertslund.dk Afd. Kærmosen Tranehusene 75 2620 Albertslund

Læs mere

Velkommen til Magdalene Haven

Velkommen til Magdalene Haven Velkommen til Magdalene Haven Vi er glade for, at I har valgt Magdalene Haven og vi håber at I bliver glade for at have jeres barn her i vores hus. Magdalene Haven er en integreret institution bygget i

Læs mere

Pædagogisk læreplan for Mariehønen

Pædagogisk læreplan for Mariehønen Pædagogisk læreplan for Mariehønen Der skal i alle dagtilbud, ifølge dagtilbudsloven, udarbejdes pædagogiske læreplaner. Læreplanerne skal indeholde mål for hvilke kompetencer og erfaringer den pædagogiske

Læs mere

Årsplan - hvad sker der i 2013

Årsplan - hvad sker der i 2013 Årsplan - hvad sker der i 2013 Aktivitetsplanen bliver evalueret og tilpasset årligt. Måned Det vi vil Det vi gør Personale opgaver. Februar Fastelavnsfest Den 8-2 Uge projekt - Uge 8 Omhandlende Alle

Læs mere

Nyhedsbrev Februar 2015

Nyhedsbrev Februar 2015 Fælles for hele Børnehuset Nyhedsbrev Februar 2015 Fødselsdag for hele Børnehuset: Tirsdag den 3. Februar holder vi fødselsdag for hele børnehuset med bla. Underholdning fra børnene og fællesspisning.

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Oasen.

Velkommen til Børnehuset Oasen. Velkommen til Børnehuset Oasen. Hvem er vi? Børnehuset Oasen er en del af landsbyordningen Tre Ege Skolen, det betyder at skoleleder Hanne Ryggard er øverste leder for Landsbyordningen i Ryslinge og Kværndrup.

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner børnehaven. i Kastanieborgen

Pædagogiske Læreplaner børnehaven. i Kastanieborgen Pædagogiske Læreplaner børnehaven i Kastanieborgen Folketinget besluttede i 2004, at alle daginstitutioner skal arbejde med udgangspunkt i en pædagogisk læreplan, der skal omhandle følgende seks fokusområder:

Læs mere

Velkommen til Legehuset

Velkommen til Legehuset Velkommen til Legehuset Ny i Legehuset I dette dokument har i mulighed for at læse lidt om hvem vi er og hvad vi står for. Sidst er der beskrevet nogle af de mere praktiske ting ved at være barn og forældre

Læs mere

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl.

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. 6:30-8:00 Vores adresse: Kierulffsvej 2, 4200 Slagelse E-mail adresse: bhnord@slagelse.dk Børnehaveafdelingen:

Læs mere

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Hvad er Skovbørnehaven i St. Bøgeskov? Verdens dejligste børnehave med højt til

Læs mere

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 2, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 2, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling December Januar November Februar Oktober Marts September April August Maj Juli Juni Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 2, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig

Læs mere

Vuggestuens lærerplaner

Vuggestuens lærerplaner Vuggestuens lærerplaner Barnets personlige og alsidige udvikling - at barnet får respekt for andre børn, og udvikler empati - at barnet er i god trivsel og udvikling - at barnet lærer, hvad der er rigtigt

Læs mere

Årsplan Børnehuset Bullerbo 2016 - fokus: Fællesskaber sprog natur januar:

Årsplan Børnehuset Bullerbo 2016 - fokus: Fællesskaber sprog natur januar: Årsplan Børnehuset Bullerbo 2016 - fokus: Fællesskaber sprog natur januar: Uge Tema Aktiviteter for hele Bullerbo 1 Vinter Fokus ord: 2 Vinter Fokus ord: Sne, is og vand, vi leger med elementerne Vi fodre

Læs mere

H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10

H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10 H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10 Velkommen Vi vil med denne pjece byde nye børn og forældre velkommen til Paletten. Som personale er vi klar over, at I som forældre

Læs mere

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie.

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. På Fredensgård har vi fokus på at være ude i naturen. Derfor vil

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Sammenhæng Børns personlige udvikling sker i en omverden, der er åben og medlevende. Børn skal opleve sig som værdsatte individer i betydende fællesskaber.

Læs mere

Langsø Vuggestue. De pædagogiske læreplaner 2015-16

Langsø Vuggestue. De pædagogiske læreplaner 2015-16 Langsø Vuggestue. De pædagogiske læreplaner 2015-16 Personalet vil sikre de bedste udviklingsmuligheder for børnene i Børnehuset, samt medvirke til, at børn med særlige behov og deres familier, får optimale

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner vuggestuen. i Kastanieborgen

Pædagogiske Læreplaner vuggestuen. i Kastanieborgen Pædagogiske Læreplaner vuggestuen i Kastanieborgen Folketinget besluttede i 2004, at alle daginstitutioner skal arbejde med udgangspunkt i en pædagogisk læreplan, der skal omhandle følgende seks fokusområder:

Læs mere

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 2, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 2, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling December Januar November Februar Oktober Marts September April August Maj Juli Juni Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 2, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig

Læs mere

Pædagogiske lærerplaner i Børnehuset Troldblomst. Her kan I læse om, hvordan vi arbejder med de pædagogiske lærerplaner i vuggestuen.

Pædagogiske lærerplaner i Børnehuset Troldblomst. Her kan I læse om, hvordan vi arbejder med de pædagogiske lærerplaner i vuggestuen. Pædagogiske lærerplaner i Børnehuset Troldblomst Her kan I læse om, hvordan vi arbejder med de pædagogiske lærerplaner i vuggestuen. Alsidig personlig udvikling Handler om den måde, barnets personlige

Læs mere

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest.

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Årsplan 2014 Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Ligeledes har vi vedlagt sedler med svarblanketter til ovenstående

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Ryhaven

Velkommen. Børnehuset Ryhaven Velkommen til Børnehuset Ryhaven Ryhaven 114, 8210 Aarhus V Tlf: 87138487 www.ryhaven.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 Velkommen til Børnehuset Ryhaven Jeres barn har fået tilbudt en plads hos os i Ryhaven, og

Læs mere

Velkommen til Børnehaven

Velkommen til Børnehaven Velkommen til Børnehaven Landsbyordningen Hvem er vi? Børnehaven Eventyrhuset er en del af Landsbyordningen Tre Ege Skolen. Se mere på hjemmesiden: www.treegeskolen.dk Børnehaven er normeret til 44 børn

Læs mere

Børnene hjælper selv med at dække bord og rydde af, de har hver deres farve på tallerkner og kopper.

Børnene hjælper selv med at dække bord og rydde af, de har hver deres farve på tallerkner og kopper. Velkomst og Fakta om dagplejeren Jeg hedder Anni Schneider Mørup, jeg er født i 1970, er gift med Benny, og sammen har vi Karina fra 1996, Malene fra 1998 og Matias fra 2004. Vi bor på Mørkholtvej 12 i

Læs mere

Signe s Signe dagpleje

Signe s Signe dagpleje Signe s dagpleje Signes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Signe Jørgensen Holleskovvej 24 6683 Føvling Tlf.: 22 25 47 64 Signe Jørgensen Redigeret af Maria Moesgaard KÆRE FORÆLDRE. Velkommen indenfor

Læs mere

Læreplan. Lystrup dagpleje

Læreplan. Lystrup dagpleje Læreplan Lystrup dagpleje Alsidig personlig udvikling. Dagtilbuddets mål: - at have indlevelse i andre - at tage initiativ - at være psykisk robust - at udvikle kendskab til sig selv - at handle selvstændigt

Læs mere

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have, hvis jeg ingen boller får, så laver jeg b!

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have, hvis jeg ingen boller får, så laver jeg b! S P U R V E K V I D D E R F E B R U A R 2 0 1 9 Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have, hvis jeg ingen boller får, så laver jeg b! Vi fejrer fastelavn fredag den 1. marts. Om morgenen inden 9:30 går

Læs mere

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest.

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Årsplan 2015 Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Ligeledes har vi vedlagt sedler med svarblanketter til ovenstående

Læs mere

Fanø kommunale dagpleje. Pædagogiske læreplan

Fanø kommunale dagpleje. Pædagogiske læreplan Fanø kommunale dagpleje Pædagogiske læreplan 1 Indholdsfortegnelse: Personlig udvikling...s. 3 Sociale kompetencer...s. 4 Krop og bevægelse...s. 5 Sprog... s. 6 Natur og natur fænomener...s. 7 Kultur og

Læs mere

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Kære Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Du skal være på Dit mærke er Dine primærvoksne er: Vi glæder os til, du starter i vuggestue. Med venlig hilsen Alle de voksne i Daginstitutionen

Læs mere

Pædagogiske læreplaner for Eventyrhuset

Pædagogiske læreplaner for Eventyrhuset Pædagogiske læreplaner for Eventyrhuset Klosterparkvej 53-55 4400 Kalundborg Tema Sprog Indhold Verbal/nonverbal kommunikation Ordforråd Udtale Sange Begreber Kendskab til rim og remser Forståelse Vi ønsker

Læs mere

Kære XXXXX Velkommen til Fredensgård Du skal starte i børnehave XXXXXXX, 20XX.

Kære XXXXX Velkommen til Fredensgård Du skal starte i børnehave XXXXXXX, 20XX. Kære XXXXX Velkommen til Fredensgård Du skal starte i børnehave XXXXXXX, 20XX. Dette velkomstbrev er både til de børn der kommer fra vuggestuen på Fredensgård, de der kommer fra dagplejen eller anden institution

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus.

Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus. Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus. Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen. Vi håber, at nedenstående informationer vil være med

Læs mere

Hvem er vi. En god start

Hvem er vi. En god start BØRNEHAVEN BAVNEHØJ Velkommen til Børnehaven Bavnehøj Herluf Trolles Gade 6 8200 Aarhus N. tlf.: 20354620 Pædagogisk Leder: Jane Iversen kontakt mail: jai@aarhus.dk Hvem er vi Vi er en børnehave med plads

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen

Velkommen til Småfolket / Regnbuen Velkommen til Småfolket / Regnbuen Regnbuens Børnehave 2 Småfolket / Regnbuen er én 0-6 års daginstitution fordelt på 2 matrikler og vi er en del af Faxe kommunes Dagtilbud Vest. Småfolket er bygget i

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget

Velkommen til Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget Velkommen til Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget er en kombineret institution med 13 vuggestue børn og 37 børnehavebørn. Børnehuset Tjørnesvinget har én vuggestuegruppe

Læs mere

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Kære Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Du skal være på Dit mærke er Dine primærvoksne er: Vi glæder os til, du starter i vuggestue. Med venlig hilsen Alle de voksne i Daginstitutionen

Læs mere

Indhold. Lidt om Rønnehuset s. 2. Pædagogisk målsætning s. 3. Rønnehusets dagligdag s. 6. Forældresamarbejde s. 8. Studerende s. 9

Indhold. Lidt om Rønnehuset s. 2. Pædagogisk målsætning s. 3. Rønnehusets dagligdag s. 6. Forældresamarbejde s. 8. Studerende s. 9 Indhold Lidt om Rønnehuset s. 2 Pædagogisk målsætning s. 3 Rønnehusets dagligdag s. 6 Forældresamarbejde s. 8 Studerende s. 9 Praktiske oplysninger s. 10 Se også vores hjemmeside for yderligere oplysninger

Læs mere

Denne avis er til: Februar 2007 1

Denne avis er til: Februar 2007 1 Denne avis er til: Februar 2007 1 Indhold Vuggestueplads???... 3 Rokketænderne... 4 Lukkedage i Paletten... 5 Hjemmesiden... 5 Fastelavn i børnehaven... 6 Hørt i vuggestuen... 9 Fastelavn i vuggestuen...

Læs mere

Vi er i turnusordning i læringsrummene og har særlig fokus på månedens læreplanstema:

Vi er i turnusordning i læringsrummene og har særlig fokus på månedens læreplanstema: Januar Månedens læreplan: Vokseniniteret aktivitet Vi modtager nye januar børn - Velkommen Brug af sociale medier f.eks. pc og I-Pads Vi vil ha fest! f.eks. indianerfest, bamsefest, traktorfest, kineserfest

Læs mere

Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige.

Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige. BARNETS ALSIDIGE PERSONLIGHEDSUDVIKLING Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige. - udvikle sig til et selvstændigt menneske

Læs mere

Børnehaven Hækkemosen Bjergsted Bakker

Børnehaven Hækkemosen Bjergsted Bakker Forældrefolder Børnehaven Hækkemosen Bjergsted Bakker BJERGSTED BAKKER Velkommen til Hækkemosen Opstart Vi vil gerne have,at I ringer og aftaler et besøg i børnehaven inden I starter, så I kan se børnehaven,

Læs mere

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Vi ønsker hermed at byde jer og jeres barn velkommen i Landsbyordningen på Hou skole. Vi håber, at denne folder kan

Læs mere

Tema: Det pædagogiske arbejde

Tema: Det pædagogiske arbejde Tema: Det pædagogiske arbejde Det er værdifuldt at: o Forældre og børn føler sig trygge ved at komme på Nøddebo og har tillid til personalet o Personalet opleves som omsorgsfulde, synlige, imødekommende

Læs mere

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf. 3965 6510 I www.bornehuset-solstraalen.dk Indholdsfortegnelse: Velkommen. 1 Faktatjek. 1 Fødselsdage...

Læs mere

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Faktaoplysninger: Børnetal og stuer: Vuggestuen i Tusenfryd er delt op i stuer. Der er plads til ca. 12 børn på hver stue. Alt efter antal af børn i afdelingen er barnet tilknyttet

Læs mere

Praktiske oplysninger om Tusindfryd

Praktiske oplysninger om Tusindfryd Praktiske oplysninger om Tusindfryd Børn på legepladsen Vi mener det er meget vigtigt børnene får masser af frisk luft. Derfor kommer alle børn ud hver dag. De fleste børn kommer ud efter frokost. De børn,

Læs mere

Hygiejne. Vasker hænder før måltider. Efter hvert toiletbesøg. Efter måltider ved behov. Når børnene kommer ind fra legepladsen.

Hygiejne. Vasker hænder før måltider. Efter hvert toiletbesøg. Efter måltider ved behov. Når børnene kommer ind fra legepladsen. Kost og bevægelsespolitik for Børnehuset Andedammen. Udarbejdet 22.4.2009. Citat fra forbrugerstyrelsen: Det er af stor betydning for børns trivsel og helbred, at de under opvæksten får en god og ernæringsrigtig

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Børnehaven Sommerfugl.

Velkommen til vuggestuen i Børnehaven Sommerfugl. Velkommen til vuggestuen i Børnehaven Sommerfugl. Vi ønsker, at jeres barn vil få en dejlig tid i vuggestuen. Vi håber desuden, at I vil få glæde af denne forældrefolder, hvor I bl.a. kan læse om vores

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM Christmas Møllers Vej 21 5200 Odense V Tlf: 63 75 69 33 Stuen: 29 79 71 64 Åbningstider: mandag - torsdag 6.30-16.45. fredag 6.30-16.30. Børnehuset KFUM: Børnehuset KFUM er

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2015

Nyhedsbrev Oktober 2015 Nyhedsbrev Oktober 2015 Fælles Ude 42: I efterårsferien er der pasning for de tilmeldte børn. I denne uge er der ikke planlagt noget fast. Husk! Hvis der er ændringer til de udmeldte tider, skal det meldes

Læs mere

Focuspunkter Okt Nov Dec : Design, kulturelle udtryksformer og værdier samt sociale kompetencer

Focuspunkter Okt Nov Dec : Design, kulturelle udtryksformer og værdier samt sociale kompetencer Focuspunkter Okt Nov Dec : Design, kulturelle udtryksformer og værdier samt sociale kompetencer Generelt: Børnene samles i husene hver mandag, hvor personalet orienterer dem om hvad der skal foregå den

Læs mere

Det er derfor vigtigt, at dagtilbuddene fokuserer på børns fællesskaber, idet det er i fællesskaber, at børn kan udvikle sociale kompetencer.

Det er derfor vigtigt, at dagtilbuddene fokuserer på børns fællesskaber, idet det er i fællesskaber, at børn kan udvikle sociale kompetencer. Årsplan for 2015. Aktiviteter for børnene i Strøby børnehave. Januar Uge 1 til 3: Fokus på leg i de forskellige rum. Sociale kompetencer Der skal arbejdes med dannelse af venskaber og kammeratskaber, og

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Nim Børnehus! Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf

Velkommen til vuggestuen i Nim Børnehus! Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf Velkommen til vuggestuen i Nim Børnehus! Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf 7629 1611 Kære forældre! Med denne velkomstfolder ønsker vi at give jer en indsigt i, hvordan dagligdagen i vores vuggestue

Læs mere

Velkommen til Humlebien

Velkommen til Humlebien Velkommen til Humlebien Humlebien Sct. Jørgens Park 17 4700 Næstved Tlf. 55 88 75 10 Email:Humlebien@naestved.dk Kære forældre Med denne folder vil vi gerne byde Jer og Jeres barn velkommen i Humlebien.

Læs mere

JANUAR Tema: Fastelavn Det sker i ugerne 3+4+5 samt uge 6 i februar.

JANUAR Tema: Fastelavn Det sker i ugerne 3+4+5 samt uge 6 i februar. JANUAR Tema: Fastelavn Det sker i ugerne 3+4+5 samt uge 6 i februar. At give børnene oplevelsen af årlige tilbagevendende traditioner At give barnet mulighed for at indgå i sociale fællesskaber og derigennem

Læs mere

VELKOMMEN I UNGDOMSGÅRDENS BØRNEHAVE.

VELKOMMEN I UNGDOMSGÅRDENS BØRNEHAVE. VELKOMMEN I UNGDOMSGÅRDENS BØRNEHAVE. Vi er en institution, som startede d. 24 april 1972, med plads til 75-80-85 heldagsbørn, 5 deltidsbørn og 10 busbørn i alderen 3-6 år. Pædagogiske mål og principper.

Læs mere

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem 2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem Nr. 1 Nr. 22 N. W. Gadesvej 1 + 22 3480 Fredensborg Tlf. 7256 2600 Fredensborg 2015 Velkommen til LUNDELY FRITIDSHJEM Lundely er et stort fritidshjem og en del af

Læs mere

Læreplaner for vuggestuen Østergade

Læreplaner for vuggestuen Østergade Læreplaner for vuggestuen Østergade Indledning: Vuggestuens værdigrundlag: - Tryghed: Det er vigtigt, at børn og forældre føler sig trygge ved at komme i vuggestuen, og at vi som personale er trygge ved,

Læs mere

Hvad er natur og naturfænomener og hvordan vil vi arbejde med det?

Hvad er natur og naturfænomener og hvordan vil vi arbejde med det? Hvad er natur og naturfænomener og hvordan vil vi arbejde med det? Definition At børnene lærer naturen at kende og at de lærer at se nøje efter og bruger alle sanser. Naturen skal opleves som et læringsrum,

Læs mere

Mariehønen. Integreret dagpleje, vuggestue og børnehave

Mariehønen. Integreret dagpleje, vuggestue og børnehave Mariehønen Integreret dagpleje, vuggestue og børnehave ariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 grs@struer.dk http://mariehonen.struer.dk Velkommen hos os i Mariehønen Når Jeres barn starter

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner for Dagplejen Syd, Horsens Kommune

Pædagogiske Læreplaner for Dagplejen Syd, Horsens Kommune I Dagplejen Syd arbejder vi generelt med Krop og Bevægelse på Skaber læringsmiljø, der giver børnene plads, muligheder og udfordringer for bevægelse ude og inde Leg i haven, på legepladser, forskelligt

Læs mere

Planlægnings- og evalueringsguide - pædagogisk indsats, aktivitet eller forløb

Planlægnings- og evalueringsguide - pædagogisk indsats, aktivitet eller forløb Planlægnings- og evalueringsguide - pædagogisk indsats, aktivitet eller forløb Institutions/gruppes navn PLANLÆGNINGSDEL Bevæggrund og navn Med hvilket udgangspunkt og med hvilken begrundelse vælger I

Læs mere

Nyhedsbrev marts 2016

Nyhedsbrev marts 2016 Nyhedsbrev marts 2016 Siden sidst Fastelavn Mandag den 8. februar holdt vi fastelavn for hele huset. Det var rigtig hyggeligt med flot udklædte børn, sang og tøndeslagning. Mange tak til dem der havde

Læs mere

MOTORIK- og MUSIKDAGPLEJEN VALLEKILDEVEJ 54

MOTORIK- og MUSIKDAGPLEJEN VALLEKILDEVEJ 54 MOTORIK- og MUSIKDAGPLEJEN VALLEKILDEVEJ 54 TLF.NR.: 59656705/51200794 VELKOMMEN I MIT HJEM. Jeg hedder Susanne Kristiansen og jeg er født i 1965. Jeg er uddannet fritidspædagog i 1987. I 2013 har jeg

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere