Generelt fungerer hjemmesiden godt, men download har ikke virket i noget tid, der arbejdes på sagen med ATZnet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generelt fungerer hjemmesiden godt, men download har ikke virket i noget tid, der arbejdes på sagen med ATZnet."

Transkript

1 Gjøl, den 20. januar 2009 Referat DMU bestyrelsesmøde 4/ Dato: 17. januar 2009 Sted: Randers Flyveklub Bestyrelse Knud Nielsen (KNI) Hjalmar Nielsen (HNI) John B. Madsen (JBM) Kim Jensen (KJE) Knud Pinholt (KPI) Jens Kongsbak (JKO) Henning Romme (HRO) Ivan Svendsen (ISV) observatør Suppleant Louis Rovs Hansen (LRH) Paul Harrison (PHA) Referent Merete Strandberg (MST) 0. Registrering Afbud fra JKO og KPI. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Godkendelse af referat fra seneste bestyrelsesmøde Seneste referat blev godkendt 3. Valg af skribent til orientering i FLYV PHA laver et kort indlæg om bestyrelsesmødet til FLYV. 4. Formandens Orientering Generelt fungerer hjemmesiden godt, men download har ikke virket i noget tid, der arbejdes på sagen med ATZnet. CAMO Der har været afholdt møde i Stockholm vedr. håndtering af CAMO i Norge og Sverige. KNI, jeg vurderede at det kostede for meget for DMU at sende en deltager. Benzin Der indkaldes til møde i DMU s benzinkort gruppe i januar eller februar. Hvervekampagne KPI har lavet et rigtig godt oplæg til en DMU hvervekampagne, desværre tror jeg ikke der er tid til at behandle oplægget i detaljer i dag. HRO foreslog, at bestyrelsen tager oplægget med på KDA seminar.

2 2 Moms PHI har stillet spørgsmål om hvordan SKAT ser på udlejning af fly, når man overstiger kr. KNI, mener det er meget relevant spørgsmål at få belyst. ISV, man er ikke erhvervsdrivende for at eje et privatfly. Man kan godt forestille sig, at man lejede ud for over kr. uden at være erhvervsmæssig. Hvis SKAT vurderer, at aktiviteten er hobby kan der ikke fradrages for moms. ISV foreslog at DMU laver en forespørgsel til SKAT og får et bindende tilsagn. Hvis SKAT vurderer, at aktiviteten er hobby, kan der ikke fradrages for momsen. PHA laver et oplæg til SKAT som ISV læser igennem inden afsendelse. ISV, SKAT er begyndt at interessere sig for flyvning - de har bl.a. været på besøg i DMU Ringsted Flyveklub. SKAT vil gerne lave 25 % af klubbens indtægter skattepligtige. Bl.a. har SKAT udtrykt, at der skal betales moms af landingsafgifterne. ISV, DMU Ringsted Flyveklub har opponeret voldsomt, da flyveklubber som udgangspunkt ikke er skattepligtige, der er tale om en idrætsforening. Mon der er andre flyveklubber i samme situation? Crew Card KNI er udløbet tørt for FAI Crew Card og har rykket KDA for levering. 5. Nyt fra KDA s bestyrelse og udvalg KJE orienterede: Kommunikationsmedarbejder i KDA Der er generationsskifte på FLYV. Knud Larsen bliver ansvarlig for KDA Pilotshop. Der er en del kvalificerede ansøgere til den nye kommunikationsmedarbejder stilling i KDA. Ansættelsessamtaler afholdes i løbet af januar. KDA s bestyrelse har besluttet at fremtidige referater bliver lagt på i en revideret udgave. KZ & Veteranflyklubben KDA, DMU og KZ & Veteranflyklubben holder møde fredag den 22. februar angående KZ & Veteranflyklubbens indmeldelse i KDA. Fra DMU deltager KNI, HRO og KJE. SKAT Der er problemer med SKAT vedr. skoleflyvning på ejet fly og faldskærmsflyvning. Det er helt fejltolket af SKAT, at man kan trække afgiften fra når der skoles i flyveskolens fly og ikke når man skoler i eget fly. KDA fortsætter dialogen med SKAT herom. MST supplerede med, at DMU er bekendt med, at SKAT har trukket bevillinger tilbage med det argument, at der er kommet nye regler på området. Der er ikke kommet nye regler, SKAT henviser formodentlig til nye interne retningslinier.

3 World Airgames FAI har opfordret Danmark til at afholde World Airgames i KDA ønsker ikke at arrangere sig økonomisk. Der er en dialog i gang med Sport Event Fyn. Vagn Jensen, DMU Sport bliver trukket på i den sammenhæng, bl.a. pga. sin internationale erfaring. Luftrum Billund KDA s luftrumsudvalg har i længere tid varetaget primært varetaget emner om svæveflyvning. Uddannelsesudvalget HRO orienterede om, at sprogassessor virksomheden kører planmæssigt. Der er 20 sprogassessorer, alle har været på kursus og seminar. Vi afventer tilladelsesnummer fra SLV og HRO har rykket herfor. SLV har lovet at nummeret kommer inden 1. februar. Man har i første omgang tænkt, at GEN blev fornyet i forbindelse med PFC, men det gælder ikke alle. Dem der f.eks. får Instrument PFC løber ud for deres sprog assesment inden for det kommende år. DMU/KDA er godkendt til at udføre sprogtests på N-BEG og BEG. HRO har taget kontakt til SLV om problemet og det forventes at DMU/KDA også får tilladelse til at udføre sprogtest til GEN.. Flyvningens Dag - Skrødstrup KDA foreslår at man laver en fælles stand. Det kan være, at DMU får en henvendelse fra KDA herom. Melwin Der er ikke sket noget i sagen. KJE har påtalt for KDA, at det er kritisabelt at der ikke er skred i projektet, eftersom KNI og Vagn Jensen har tilbudt gratis arbejdskraft og ekspertise i forbindelse med implementeringen. Miljøudvalg HNI orienterede: Der mangler kommissorium og det arbejdes der med. Det er vigtigt at KDA er repræsenteret i Friluftsrådet kommunale udvalg og der arbejdes herpå. Der arbejdes med evt. etablering af en UL- og motorflyveklub tæt på Aarhus. Støjberegninger er et fortsat problem. Der er ved at komme nogle nye teknikker på markedet, hvor man kan se hvordan belastningen er. Der blev udleveret et analysemateriale på 62 sider ang. Langstrup Mose, Fredensborg Kommune, et projekt på en halv million kr. som har givet udslag i at 10 modelflyvere har fået forlænget rettigheden til at modelflyve 3 år endnu. FAI miljømøde i februar, Anders Madsen og Hans Vixø deltager. Der er møde i KDA miljøudvalg den 18. august. 6. KDA's Unionsseminar den januar i Middelfart Fra DMU deltager KNI, KJE, HRO, LRH og MST. Der ligger en arbejdsopgave til DMU om kort at fortælle om hvad der er sket siden sidst. 3

4 4 7. Nyt fra KDA s Luftrumsudvalg PHA orienterede: Billund TMA et laves om fra D til C. Det sætter krav til at svæveflyvene skal have transponder, dette er efter længere tovtrækkeri ført til dispensation om transponder i svævefly. Kravet skyldes, at de store selskaber vil have mulighed for fri udflyvning. Svæveflyveområder - Sydsjælland. Der har været afholdt et møde med flyvekontrollen i Roskilde. På vegne Helge Hald deltog PHA i et møde i Luxembourg. Der ses tendens til at svæveflyvning er trængt. Men i Schweiz har man lavet et fint samarbejde som giver plads til svæveflyvning. Diskussion om mode S og 8,33 khz. Omkring 2013 er Kastrup klar til at anvende mode S. Derefter kan det komme meget hurtigt. DK har ikke taget endelig stilling til 8,33 KHz. Tyskland ønsker 8,33 fra ground, hvor man i DK taler om fra FL Etablering af DMU kontrollant virksomhed kommende møde i SLV 25/1 HRO orienterede: Det er ikke helt officielt endnu. Vi har en dialog med SLV om det, men vi skal køre forsigtigt frem. Anders, MST og HRO har haft møde med Kurt Lykstoft og Ole Lynggaard for at modne muligheden for at overtage kontrollant virksomheden på lige fod med DULFU og DsvU. Ole Lynggaard var lidt tilbageholdende pga. flyveskolerne og kommende EASA regler. HRO s fornemmelse er at Kurt Lykstoft er positiv indstillet. HRO og MST har holdt møde og udarbejdet et arbejdspapir som beskriver DMU ønsker, dette er sendt til SLV og her til er knyttet nogle spørgsmål. Kurt Lykstoft har tidligere udtrykt at man kunne delgodkende unionshåndbogen. Ole Lynggaard har oplyst, at der er aflagt ca. 125 PPL certifikater i HRO vurderer, at DMU kan nøjes med 2-3 kontrollanter. Ole Lynggaard har udtrykt bekymring om hvor man skaffer disse examiners. HRO mener, at der er egnede kandidater blandt DMU s sprogassesor korps. I første omgang vil det blive de praktiske prøver som DMU kan afholde og dernæst forhåbentlig de teoretiske prøver. KJE, på teoridelen er der en samarbejdsmulighed med DULFU. PHA, har vi i dag en auditfunktion som kontrollere at brugerne agerer i henhold til Unionshåndbogen. HRO, hvis det går igennem hos SLV skal vi sandsynligvis have Unionshåndbogen gearet til at blive delgodkendt. PHA hvis det har interesse, har jeg lavet en egen kontrolhåndbog til provins lufthavnene. HRO, kontrollant virksomhed i DMU kan sparer mange penge for certifikataspiranter og desuden kan det være endnu en hyldevare til DMU.

5 5 Bornholms Lufthavn HRO, først i december sendte jeg oplæg til Bornholms Lufthavn vedr. en sikkerhedsinstruks for Bornholm Flyveklub (1 A4 side). Der kom besked fra lufthavnen om at behandlingstiden vil være ca. 5 uger. Fristen er nu overskredet den generel lange sagsbehandlingstid fra Bornholms Lufthavns side vil vi forelægge SLV på mødet den 25/1. KNI det er vigtigt at vi får SLV til at tydeliggøre hvor de vil hen med privatflyvningen, da vores medlemmer synes det er blevet uoverskueligt dyrt at dyrke fritidsinteressen flyvning. Vi har også nævnt for Kurt Lykstoft ønsket om at han kunne hjælpe med at få AVGAS indlagt som special brændstof i kraft af hans kontakt til det politiske forum. HRO har aftalt med Anders Madsen, at han laver et memorandum herom til mødet den 25/1. 9. DMU logo konkurrence Forslag B blev valgt til DMU s nye logo. Deltagerne får besked med tak om deltagelse. MST og HNI arbejder videre med logoet. 10. Helikoptergruppen KNI, ISV er god til at deltage i DMU s bestyrelsesmøder. KNI, ISV har fremsendt en medlemsliste over helikoptergruppen, der er 11 på listen, men kun én er medlem af DMU. KNI, spørgsmålet er om man ikke skulle få lavet en helikopterklub under DMU. Registeret 133 helikoptere, hvor 70 er Robinson. SVE har på en del af dem som helikoptergruppen tidligere har henvendt sig til for at gøre opmærksom på gruppens eksistens. Måske skal man sende en opfordring om indmeldelse ud til dem vi har på. ISV og MST formulerer brev. SVE helikopterpiloter er individualister og det er ikke realistisk at der dannes en klub. HRO, kan man ikke formulere en skrivelse om at der har været en BL i høring fordel jo større gruppe man er jo mere gennemslag kraft. KJE, Helikoptergruppen kan f.eks. på sit årlige møde vælge en repræsentant til DMU s bestyrelse. JBM, det er god ide at imødekomme Helikoptergruppens ønske om at være en gruppe under DMU og ikke en klub. Rent teknisk kan det godt lade sig gøre at håndtere. JBM påtager sig gerne at sende opkrævning ud til hver enkelt medlem. HNI, det virker løst at vi har direkte medlemmer, helikoptergruppe og nogle gange har vi klubber hvor vi blander os i vedtægter. KJE, jeg forslår, at vi laver en landsdækkende helikopterklub under DMU. HRO, jeg ser et problem i at vi kategoriserer Helikoptergruppen som en klub og til andre tider kræver vi indsigt i klubbens vedtægter. KJE, det skal ses som DMU s forsøg på at organisere helikopterpiloterne under DMU, da andre ikke har taget initiativ hertil. På sigt er det DMU s bestyrelses ønske at der etableres en Helikopterklub. PHA foreslår, at DMU er repræsenteret ved næste Helikopter Fly-in på Egeskov, sidst i august. 11. FAI Helikopterkommision

6 6 ISV, der flyves ikke konkurrence i DK. ISV, helikoptergruppen har ikke interesse heri. 12. Optagelse af Bellanca Klubben DMU bestyrelse besluttede at optage klubben. 13. Optagelse af Brædstrup Flyveklub KNI, 2 i Brædstrup Flyveklubs vedtægter foreskriver, at klubben er upolitisk og ikke tilknyttet unioner. Dette er problematisk i forhold til optagelse i DMU. KJE, selv om bestyrelsen vælges demokratisk, har bestyrelsen eneret til at smide medlemmer ud af klubben. Det virker problematisk - hvis bestyrelsen tager en sådan beslutning, bør der være mulighed for at få prøvet sin optagelse/ekskludering på en generalforsamling. Bestyrelsen besluttede ikke at optage Brædstrup Flyveklub førend vedtægter afspejler de normale foreningsvedtægter. MST laver udkast til brev til Brædstrup Flyveklub. 14. DMU forsikringsaftale KJE har sagt ok for at vedlagte bilag sendes til medlemmerne. Seneste prognose siger, at der er et mindre overskud i ordningen. 2 medlemmer har belastet ordningen kraftigt med et samlet beløb på 1,2 mill. Måske skal vi gøre et tiltag overfor medlemmerne med gode råd set i lyset af de skader, der har været under ordningen. HRO forslog, at man bruger Henrik Michelsen til at lave nogle gode råd. KNI orienterede om en gruppe på Færøerne som er optaget som en klub bl.a. med henblik på DMU forsikring. KJE, måske skal DMU tage initiativ til at lave en foredragsrække i samarbejde med nogle foredragsholdere som kan fortælle om havarier, som vi andre kan lære af. Måske er QBE interesseret i at medsponsorer. KJE og KNI vil tage det op i forbindelse med genforhandling af ordningen i løbet af foråret. 15. BL 3-6 i høring tankanlæg m.m. PHA, der har været meget uro internt og efter HRO har påpeget problemet overfor SLV ledelse er den gennemarbejdet på ny. Den omtaler ikke generelt tankning af private fly. En hver kan tage en dunk benzin og hælde på et fly uden at det berører denne BL. Det er ikke hensigten, men sådan fremstår den. BL en er et stykke juks. Det er ikke nok at DMU sender et høringssvar hvor vi generelt mener, men vi bør gå ind linie for linie og kommentere på BL en. PHA s opfattelse, at det er hovedsageligt JIG s medarbejdere som har formuleret indholdet. HRO, iflg. JIG skal tankrengøring udføres hvert 5. år, men internt tager man stilling til hver enkelt type tank og brændstof og ligger rengørings-intervallet afhængig heraf. DMU s bestyrelse besluttede at DMU laver et politisk høringssvar til SLV. MST laver udkast. 16. Safety Belts EASA proposal to issue an Airworthiness Directive PHA, SLV har været sure over at der er leveret til ca. 200 danske fly fra det tyske selskab og ikke AM safe. Rent økonomiske kan kunderne gøre regress

7 overfor Air Service og Air Service kan gøre det overfor Lite Flight. Air Service s vurdering er at det slet ikke kan lade sig gøre at skifte selerne indenfor den frist som er givet. Lite Flight arbejder på en godkendelse. Air Service skriver en indsigelse til EASA og opfordrer DMU til at gøre det samme. KJE laver udkast til høringssvar til EASA på PAD Orientering om projektet med flyveplads ved Skagen LRH arbejder med oprettelse af flyveplads syd for Skagen plantage. LRH har lavet et oplæg og det er vendt med Friluftsrådet og nationalparken Skagen Odde som begge er positivt indstillet. Der kommer en artikel i Friluftsrådets nyhedsbrev i februar. LRH omdelte materiale. LRH, der er Brugermøde i Skov og Naturstyrelsen den 2. februar hvor jeg har lavet et oplæg om flyveplads ved Skagen. Vi er i gang med at undersøge hvad anlægsomkostningerne vil beløbe sig til. DOF (Dansk Ornitologisk Forening) har ingen indvendinger. Jeg har brug for en tilkendegivelse fra unionerne om ideen. 18. Eventuelt DULFU/DMU fly-in 2010 og samarbejde om DMU Miniguide UL-piloterne anvender DMU miniguide og DULFU har vist interesse i at indgå et samarbejde. Bestyrelsen besluttede at indgå et samarbejde med DULFU om DMU miniguide. Der kommer DULFU logo på og DULFU og DMU deler omkostningerne i forbindelse med produktion. DULFU medlemmer i Haderslev har vist interesse for at afholde DULFU-DMU træf i DMU bestyrelsen besluttede at DMU gerne vil samarbejde om et DULFU-DMU træf i DMU medlemskort Det blev drøftet om der er behov for et DMU medlemskort. Bestyrelsen besluttede, at der ikke er behov herfor. Det blev besluttet, at MST laver udkast til velkomstbrev til nye medlemmer. 20. Planlægning af Repræsentantskabsmøde KNI, forplejningen i Koops Kokkerier er blevet for dyr, derudover modtog vi en regning for leje af lokale. Der blev drøftet om DMU kan argumentere for flytte mødet fra Odense af prismæssige grunde. KNI kontakter Erry Knudsen for at forhøre sig om opkrævning af lokaleleje. KNI og MST undersøger muligheder for at flytte mødet til evt. Randers eller Århus. Input til årsberetningen skal være KNI i hænde senest 1. marts. Følgende på genvalg: KPI JBM JKB LRH PHA KNI kontakter JKB og KPI for at høre om genvalg. 7

8 8 21. Eventuelt JBM opfordrer til at udlæg sendes indenfor den pågældende måned. JBM nævnte at det er vanskeligt at opretholde den nuværende forrentning af DMU s indestående. Bestyrelsen besluttede at investere i statsobligationer. Næste bestyrelsesmøde er den 15. marts 2010 Opfølgning ISV MST KNI KJE PHA HNI Brev til helikoptergruppens medlemmer sammen med MST Udkast til brev til Brædstrup Flyveklub Undersøger egnede lokalitet til DMU repræsentantskabsmøde (Aarhus/Randers) Kontakter Lennart Wahl angående indlæg til DMU s Repræsentantskabsmøde. Udkast til velkomst brev i forbindelse med indmeldelse i DMU. Udkast til høringssvar BL 3-6 Kontakter vinderen af DMU logo og orienterer de øvrige deltagere. Kontakter Odense Lufthavn, Erry Knudsen for at drøfte lokalelejen. Kontakter JKB og KPI for at høre om de ønsker genvalg. Foreslår QBE i forbindelse med genforhandling af forsikringsaftalen i foråret, at der samarbejdes om nogle foredragsholdere som kan fortælle om havarier som vi alle kan lære af. Evt. med QBE som medsponsor. Laver oplæg til SKAT, som ISV kommenterer på. DMU logo i samarbejde med MST.

1. Godkendelse af dagsorden Der blev tilføjet et punkt 12a: Optagelse af Herning Flyveklub. Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Der blev tilføjet et punkt 12a: Optagelse af Herning Flyveklub. Dagsordenen blev godkendt. Gjøl, den 14. maj 2010 Referat DMU bestyrelsesmøde 1/2010-2011 Dato: 8. maj 2010 Sted: Randers Flyveklub Bestyrelse Knud Nielsen (KNI) Hjalmar Nielsen (HNI) John B. Madsen (JBM) Kim Jensen (KJE) Knud Pinholt

Læs mere

Gjøl, den 19. marts Referat. DMU bestyrelsesmøde 5/ Dato: 15. marts 2010 Sted: Randers Flyveklub

Gjøl, den 19. marts Referat. DMU bestyrelsesmøde 5/ Dato: 15. marts 2010 Sted: Randers Flyveklub Gjøl, den 19. marts 2010 Referat DMU bestyrelsesmøde 5/2009-2010 Dato: 15. marts 2010 Sted: Randers Flyveklub Bestyrelse Knud Nielsen (KNI) Hjalmar Nielsen (HNI) John B. Madsen (JBM) Kim Jensen (KJE) Knud

Læs mere

Gjøl, den 15. juni 2009

Gjøl, den 15. juni 2009 Gjøl, den 15. juni 2009 Referat DMU bestyrelsesmøde 1/2009-2010 Dato: 18. maj 2009 Sted: Randers Flyveklub Bestyrelse Suppleant Referent Knud Nielsen (KNI) Hjalmar Nielsen (HNI) John B. Madsen (JBM) Kim

Læs mere

Gjøl, den 30. juni Referat. DMU bestyrelsesmøde 2/ Dato: 28. juni 2010 Sted: Aalborg Lufthavn

Gjøl, den 30. juni Referat. DMU bestyrelsesmøde 2/ Dato: 28. juni 2010 Sted: Aalborg Lufthavn Gjøl, den 30. juni 2010 Referat DMU bestyrelsesmøde 2/2010-2011 Dato: 28. juni 2010 Sted: Aalborg Lufthavn Bestyrelse Knud Nielsen (KNI) Hjalmar Nielsen (HNI) John B. Madsen (JBM) Kim Jensen (KJE) Knud

Læs mere

0. Registrering Afbud fra HNI og JBM. Ole Lynggaard og Henrik Michelsen, Trafikstyrelsen deltog under pkt. 6 og 7, som blev behandlet først.

0. Registrering Afbud fra HNI og JBM. Ole Lynggaard og Henrik Michelsen, Trafikstyrelsen deltog under pkt. 6 og 7, som blev behandlet først. Gjøl, den 19. november 2010 Referat DMU bestyrelsesmøde 4/2010-2011 Dato: 13. november 2010 Sted: KDA-Huset, Roskilde Lufthavn Bestyrelse Knud Nielsen (KNI) Hjalmar Nielsen (HNI) John B. Madsen (JBM) Kim

Læs mere

Referat af DMU formandsmøde den 9. oktober 2010 Odense Lufthavn

Referat af DMU formandsmøde den 9. oktober 2010 Odense Lufthavn Referat af DMU formandsmøde den 9. oktober 2010 Odense Lufthavn Deltagere: DMU s bestyrelse: Knud Nielsen John Madsen Hjalmar Nielsen Knud Pinholt Jens Kongsbak Ivan Svendsen Paul Harrison Louis Rovs Hansen

Læs mere

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 18. oktober 2010, kl KDA huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 18. oktober 2010, kl KDA huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Mandag den 18. oktober 2010, kl. 17.30 KDA huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde Fremmødt: Afbud: Referent: Helge Hald, formand (HH) Arne Panduro (AP)

Læs mere

Referat af DMU formandsmøde den 31. oktober 2009 Odense Lufthavn

Referat af DMU formandsmøde den 31. oktober 2009 Odense Lufthavn Referat af DMU formandsmøde den 31. oktober 2009 Odense Lufthavn Deltagere: DMU s bestyrelse: Knud Nielsen John Madsen Kim Jensen Hjalmar Nielsen Knud Pinholt Jens Kongsbak Louis Rovs Hansen Flyveklubber:

Læs mere

Protokol over DMU s Ekstraordinære Repræsentantskabsmøde Søndag den 26. juni 2011 Odense Lufthavn

Protokol over DMU s Ekstraordinære Repræsentantskabsmøde Søndag den 26. juni 2011 Odense Lufthavn Protokol over DMU s Ekstraordinære Repræsentantskabsmøde Søndag den 26. juni 2011 Odense Lufthavn Dagsorden: 1. Forslag til vedtægtsændringer, jf. vedlagte bilag 1. 2. Forslag fra DMU s bestyrelse: Repræsentantskabet

Læs mere

Gjøl, den 30. september 2009. Referat. DMU bestyrelsesmøde 3/2009-2010. Dato: 26. september 2009 Sted: Sindal Flyveklub

Gjøl, den 30. september 2009. Referat. DMU bestyrelsesmøde 3/2009-2010. Dato: 26. september 2009 Sted: Sindal Flyveklub Gjøl, den 30. september 2009 Referat DMU bestyrelsesmøde 3/2009-2010 Dato: 26. september 2009 Sted: Sindal Flyveklub Bestyrelse Knud Nielsen (KNI) Hjalmar Nielsen (HNI) John B. Madsen (JBM) Kim Jensen

Læs mere

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 5. juli 2010, kl. 17.00 KDA-huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 5. juli 2010, kl. 17.00 KDA-huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Mandag den 5. juli 2010, kl. 17.00 KDA-huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde Fremmødt: Afbud: Referent: Hans Havsager, formand (HH) Helge Hald (HE)

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. Protokol over DMU s 27. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 24. april 2010 Odense Lufthavn. - 2 suppleanter (1år)

Unionshåndbog. Organisation. Protokol over DMU s 27. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 24. april 2010 Odense Lufthavn. - 2 suppleanter (1år) Side nr.: 1 (9) 260 Protokol fra Seneste repræsentantskabsmøde Protokol over DMU s 27. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 24. april 2010 Odense Lufthavn Dagsorden 1. Registrering af de stemmeberettigede

Læs mere

Den 14. maj 2011 modtog KDA pr. e mail et forslag fra KZ&V til en fælles allonge til overenskomsterne

Den 14. maj 2011 modtog KDA pr. e mail et forslag fra KZ&V til en fælles allonge til overenskomsterne Til Unionsformænd samt modtagere af KDA s nyhedsmails. Karup, den 28. juli 2011 Den 26. april 2011 redegjorde jeg for sagsforløbet i forbindelse med forhandlingerne om DMU s overenskomst med KDA, og jeg

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. Protokol over DMU s 31. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 12. april 2014 Viborg Flyveplads

Unionshåndbog. Organisation. Protokol over DMU s 31. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 12. april 2014 Viborg Flyveplads Side nr.: 1 (7) 260 Protokol fra Seneste repræsentantskabsmøde Protokol over DMU s 31. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 12. april 2014 Viborg Flyveplads Dagsorden 1. Registrering af de stemmeberettigede

Læs mere

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 7. december 2010, kl KDA huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 7. december 2010, kl KDA huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Mandag den 7. december 2010, kl. 17.30 KDA huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde Fremmødt: Afbud: Referent: Helge Hald, formand (HH) Arne Panduro (AP)

Læs mere

Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Regnar Petersen (RP) Ole Kobberup (OKO) Palle J.

Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Regnar Petersen (RP) Ole Kobberup (OKO) Palle J. Fremmødt: Afbud: Referent: Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Regnar Petersen (RP) Ole Kobberup (OKO) Palle J. Christensen (PC) Anders Madsen (AM) Inden mødet

Læs mere

Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Ole Kobberup (OKO) Regnar Petersen (RP) Palle J.

Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Ole Kobberup (OKO) Regnar Petersen (RP) Palle J. Fremmødt: Afbud: Referent: Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Ole Kobberup (OKO) Regnar Petersen (RP) Palle J. Christensen (PC) Anders Madsen (AM) HH redegjorde

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. Protokol over DMU s 34. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 22. april 2017 Roskilde Flyveklub

Unionshåndbog. Organisation. Protokol over DMU s 34. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 22. april 2017 Roskilde Flyveklub Side nr.: 1 (7) 260 Protokol fra Seneste repræsentantskabsmøde Protokol over DMU s 34. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 22. april 2017 Roskilde Flyveklub Dagsorden 1. Registrering af de stemmeberettigede

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. Protokol over DMU s 33. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 16. april 2016 Kultur- & ErhvervsCenter Jammerbugt Sekretariatet

Unionshåndbog. Organisation. Protokol over DMU s 33. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 16. april 2016 Kultur- & ErhvervsCenter Jammerbugt Sekretariatet Side nr.: 1 (7) 260 Protokol fra Seneste repræsentantskabsmøde Protokol over DMU s 33. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 16. april 2016 Kultur- & ErhvervsCenter Jammerbugt Sekretariatet Dagsorden 1. Registrering

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I DANSK GYROKOPTER UNION, DGU

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I DANSK GYROKOPTER UNION, DGU REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I DANSK GYROKOPTER UNION, DGU Dato: 11. februar 2012 Sted: Philip Nathansen, Aarhus Deltagere: Brian Mollerup, Mikkel Palmbo, Philip Nathansen, Carsten Svendsen, Peter Palmbo,

Læs mere

Referat af DMU formandsmøde 12. oktober 2013 Roskilde Lufthavn

Referat af DMU formandsmøde 12. oktober 2013 Roskilde Lufthavn Referat af DMU formandsmøde 12. oktober 2013 Roskilde Lufthavn Deltagere: DMU s bestyrelse: Hjalmar Nielsen Henning Romme Ivan Svendsen Paul Harrison Rasmus Nielsen Jacob Pedersen Flyveklubber: Alssund

Læs mere

ÅRSBERETNING 2009 27. REPRÆSENTANTSKABSMØDE

ÅRSBERETNING 2009 27. REPRÆSENTANTSKABSMØDE -tilsluttet Kongelig Dansk Aeroklub ÅRSBERETNING 2009 og indkaldelse til 27. REPRÆSENTANTSKABSMØDE lørdag den 24. april 2010 Bilag 1: Fuldmagtsblanket Bilag 2: DMU s regnskab 2009 Elev den 18. marts 2010

Læs mere

Deltagere: Annette, Kim, Mads, Søren, Hasse, Susanne Afbud: Bente Referent: Søren

Deltagere: Annette, Kim, Mads, Søren, Hasse, Susanne Afbud: Bente Referent: Søren Dagsorden og referat Dato: 10. januar 2013 Tidspunkt: kl. 18.00 Hos: Susanne Deltagere: Annette, Kim, Mads, Søren, Hasse, Susanne Afbud: Bente Referent: Søren Agenda 1. Godkendelse af dagsorden og sidste

Læs mere

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 05 oktober 2004 på Hotel Ansgar, Odense. Århus amt Jens Ole Willumsen Afbud

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 05 oktober 2004 på Hotel Ansgar, Odense. Århus amt Jens Ole Willumsen Afbud REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE Tirsdag den 05 oktober 2004 på Hotel Ansgar, Odense. Deltagere : KDA's Miljøudvalg - Bent Holgersen - Formand Claus Rose Andresen Peter Andersen Jørn Vinther

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde, den 9. februar 2013

Referat af bestyrelsesmøde, den 9. februar 2013 Danmarks Luftsports-Forbund Referat af bestyrelsesmøde, den 9. februar 2013 Protektor: H. K. H. Prinsgemalen Tilstede: Lisette Bertelsen (LB) Helge Hald (HH) Søren Pedersen (SP) Palle Christensen (PC)

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub 26. november 2o15

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub 26. november 2o15 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub 26. november 2o15 Dato 26. november 2o15, klokken 16oo 2ooo Sted KDA-huset, Roskilde Fremmødt Hjalmar Nielsen, formand (HNi) Per Wistisen (PEW) Bonni

Læs mere

BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub

BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Dato 21. januar 2o16, klokken 16oo 2ooo Sted KDA-huset, Roskilde Fremmødt Hjalmar Nielsen, formand (HNi) Per Wistisen (PEW) Palle J. Christensen (PJC) Henning

Læs mere

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Dato : Torsdag, den 26. marts 2o15, klokken 17:oo 2o:oo Sted : KDA-huset, Roskilde Fremmødt : Hjalmar Nielsen, formand (HNi) Jørgen Mouritzen (MOU)

Læs mere

Bilag 1A - DMU bestyrelsesmøde 5/ Strategi for hvervekampagne Oplæg fra Knud Pinholt

Bilag 1A - DMU bestyrelsesmøde 5/ Strategi for hvervekampagne Oplæg fra Knud Pinholt - Strategi for hvervekampagne 2010-2010 Oplæg fra Knud Pinholt Fra: "Pinholt Knud" Til: "Merete Strandberg" ; "Helikopterudvalget - Ivan Svendsen" ;

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet er udsendt og findes på hjemmesiden (www.kda.dk > OM KDA > BESTYRELSESREFERATER).

Referat fra bestyrelsesmødet er udsendt og findes på hjemmesiden (www.kda.dk > OM KDA > BESTYRELSESREFERATER). Fremmødt: Afbud: Referent: Hjalmar Nielsen, formand (HNI) Per Wistisen (PEW) Lisette S. Bertelsen (LSB) Jørgen Mouritzen (MOU) Jacques Johsman (JAJ) Jan Andersen (JAN) Per Horn (PHO) Morten Munkesø (MMU)

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. Protokol over DMU s 28. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 30. april 2011 Odense Lufthavn. -1 bestyrelsesmedlem (1 år)

Unionshåndbog. Organisation. Protokol over DMU s 28. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 30. april 2011 Odense Lufthavn. -1 bestyrelsesmedlem (1 år) Side nr.: 1 (12) 260 Protokol fra Seneste repræsentantskabsmøde Protokol over DMU s 28. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 30. april 2011 Odense Lufthavn Dagsorden 1. Registrering af de stemmeberettigede

Læs mere

Vedtægter for DMU. Nuværende vedtægter Ændrings forslag Begrundelse 1, Navn. Forslag til tilføjelse:

Vedtægter for DMU. Nuværende vedtægter Ændrings forslag Begrundelse 1, Navn. Forslag til tilføjelse: Vedtægter for DMU Nuværende vedtægter Ændrings forslag Begrundelse 1, Navn Unionens navn er Dansk Motorflyver Union. Tilføjelse i parentes (DMU) 2, Hjemsted Hjemstedet for Dansk Motorflyver Union er sammenfaldende

Læs mere

Elev, mandag den 13. august 2007. Høringssvar til BL 7-16, udgave 3 Bestemmelser om særligt følsomme naturområder.

Elev, mandag den 13. august 2007. Høringssvar til BL 7-16, udgave 3 Bestemmelser om særligt følsomme naturområder. Statens Luftfartsvæsen Ellebjergvej 50 2450 København SV Elev, mandag den 13. august 2007 Høringssvar til BL 7-16, udgave 3 Bestemmelser om særligt følsomme naturområder. Dansk Motorflyver (DMU) har følgende

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. Protokol over DMU s 30. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 20. april 2013 Herning Flyveplads

Unionshåndbog. Organisation. Protokol over DMU s 30. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 20. april 2013 Herning Flyveplads Side nr.: 1 (11) 260 Protokol fra Seneste repræsentantskabsmøde Protokol over DMU s 30. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 20. april 2013 Herning Flyveplads Dagsorden 1. Registrering af de stemmeberettigede

Læs mere

Referatet var blevet fordelt til medlemsorganisationerne og publiceret på hjemmesiden tidligere. Referatet blev underskrevet.

Referatet var blevet fordelt til medlemsorganisationerne og publiceret på hjemmesiden tidligere. Referatet blev underskrevet. Fremmødt: Afbud: Referent: Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Regnar Petersen (RP) Palle J. Christensen (PC) Ole Kobberup (OKO) Anders Madsen (AM) Referatet

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Dansk Faldskærms Union DANISH PARACHUTE ASSOCIATION Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK-2605 Brøndby Tlf. +45 43 26 26 26 Fax +45 43 43 03 45 Email: DFU@DFU.dk Brøndby den 26. juni 2008 REFERAT Bestyrelsesmøde,

Læs mere

ÅRSBERETNING REPRÆSENTANTSKABSMØDE

ÅRSBERETNING REPRÆSENTANTSKABSMØDE ÅRSBERETNING 2008 og indkaldelse til 26. REPRÆSENTANTSKABSMØDE lørdag den 25. april 2009 Bilag 1: Fuldmagtsblanket Bilag 2: DMU s regnskab 2008 Bilag 3: Indkaldelse til DMU Sport repræsentantskabsmøde

Læs mere

2. Formanden a) Forslag om informationsmøder i klubberne.

2. Formanden a) Forslag om informationsmøder i klubberne. Referat DULFU Bestyrelsesmøde Dato: Lørdag den 19. november 2016 Sted: Deltagere: Viborg Flyveklub Per Horn (PH) Hans Havsager (HH) Preben Bruhn Jensen (PJ) Anders Jørgensen (AJ) Jørgen Gram (JG) Helge

Læs mere

Status over de kommende EASA Part FCL regler m.m.

Status over de kommende EASA Part FCL regler m.m. Referat DMU Seminar for Registered Facilities Tid/sted: Deltagere: Ordstyrer: Referent: Den 5. november 2011, Odense Lufthavn. Trafikstyrelsen, Registered Facilities, DMU Flight Examiners og DMU bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen d. 28.03 2015

Referat fra generalforsamlingen d. 28.03 2015 Referat fra generalforsamlingen d. 28.03 2015 Valg af dirigent: Christian Gravesen Valg af referent: Frank Nielsen Ingen indsigelser. Lovlig varslet Bestyrelsens Beretning for 2014 Viborg Flyveklub Lør.

Læs mere

Københavns Lufthavne A/S, som udlejer grunden til KDA, har accepteret en

Københavns Lufthavne A/S, som udlejer grunden til KDA, har accepteret en Fremmødt: Afbud: Referent: Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Regnar Petersen (RP) Palle J. Christensen (PC) Lisette Bertelsen (LSB) Ingen Anders Madsen (AM)

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union Side nr.: 1 (7) 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union 1 Navn Unionens navn er Dansk Motorflyver Union (). Hjemsted 2 Hjemstedet for Dansk Motorflyver Union er sammenfaldende med den til enhver tid

Læs mere

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Onsdag den 10. april 2013, kl. 17.30-21.30 KDA-huset, Roskilde Fremmødt: Afbud: Referent: Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub 22/1o-2o15

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub 22/1o-2o15 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub 22/1o-2o15 Dato 22. oktober 2o15, klokken 16oo 2ooo Sted KDA-huset, Roskilde Fremmødt Hjalmar Nielsen, formand (HNi) Per Wistisen (PEW) Michael Olesen

Læs mere

Håndbog for KDA s Sprogtestvirksomhed

Håndbog for KDA s Sprogtestvirksomhed Håndbog for KDA s Sprogtestvirksomhed 5. udgave 1. oplag Af KDA s Uddannelsesudvalg Kongelig Dansk Aeroklub 1 HÅNDBOG FOR SPROGTESTVIRKSOMHED er sat med Palatino Linotype og trykt hos KDA. 5. udgave, 1.

Læs mere

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 19. april 2006

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 19. april 2006 REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 3-2006 i Langhårsklubben Fredag den 16. juni 2006 på hotel Hedegården Vejle Deltagere: Fraværende: Bent Hansen, BH Just Mikkelsen, JM Henrik Blendstrup, HB Svend

Læs mere

ÅRSBERETNING REPRÆSENTANTSKABSMØDE

ÅRSBERETNING REPRÆSENTANTSKABSMØDE ÅRSBERETNING 2010 og indkaldelse til 28. REPRÆSENTANTSKABSMØDE lørdag den 30. April 2011 Bilag 1: Fuldmagtsblanket Bilag 2: DMU s regnskab 2010 Elev den 30. marts 2011 Til medlemsklubberne 2 28. REPRÆSENTANTSKABSMØDE

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. Protokol over DMU s 35. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 21. april 2018 Hans Christian Andersens Airport (EKOD)

Unionshåndbog. Organisation. Protokol over DMU s 35. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 21. april 2018 Hans Christian Andersens Airport (EKOD) Side nr.: 1 (10) 260 Protokol fra Seneste repræsentantskabsmøde Protokol over DMU s 35. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 21. april 2018 Hans Christian Andersens Airport (EKOD) Dagsorden 1. Registrering

Læs mere

ÅRSBERETNING 2007 25. REPRÆSENTANTSKABSMØDE

ÅRSBERETNING 2007 25. REPRÆSENTANTSKABSMØDE ÅRSBERETNING 2007 og indkaldelse til 25. REPRÆSENTANTSKABSMØDE lørdag den 26. april 2008 Bilag 1: Fuldmagtsblanket Bilag 2: DMU s regnskab 2007 Bilag 3: Indkaldelse til DMU Sport repræsentantskabsmøde

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. Protokol over DMU s 26. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 25. april 2009 Odense Lufthavn. - 2 suppleanter (1år)

Unionshåndbog. Organisation. Protokol over DMU s 26. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 25. april 2009 Odense Lufthavn. - 2 suppleanter (1år) Side nr.: 1 (10) 260 Protokol fra Seneste repræsentantskabsmøde Protokol over DMU s 26. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 25. april 2009 Odense Lufthavn Dagsorden 1. Registrering af de stemmeberettigede

Læs mere

BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub

BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Dato 12. marts 2o16, klokken 1ooo 13oo Sted KDA-huset, Roskilde Fremmødt Hjalmar Nielsen, formand (HNi) Per Wistisen (PEW) Palle J. Christensen (PJC) Henning Romme

Læs mere

Referatet fra sidste bestyrelsesmøde den 12. september 2017 vedlægges som bilag 1.

Referatet fra sidste bestyrelsesmøde den 12. september 2017 vedlægges som bilag 1. Ekstraordinært bestyrelsesmøde i Uddannelseslederne Dato 02.11.2017 Emne: Referat Dato: 30. oktober 2017 kl. 11-14 i Kompetencehuset i Aarhus. Forslag til referat Pkt. 1. Godkendelse af dagsorden Til godkendelse

Læs mere

Ollerup - Vester Skerninge - Ulbølle Fjernvarme A.M.B.A REFERAT. Bestyrelsesmøde nr. 12. den 1. marts 2016 kl.15 til 18

Ollerup - Vester Skerninge - Ulbølle Fjernvarme A.M.B.A REFERAT. Bestyrelsesmøde nr. 12. den 1. marts 2016 kl.15 til 18 Ollerup - Vester Skerninge - Ulbølle Fjernvarme A.M.B.A REFERAT Bestyrelsesmøde nr. 12 den 1. marts 2016 kl.15 til 18 Mødet blev holdt på Idrætsefterskolen Ulbølle med følgende dagsorden: Deltagere: Erik

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. Protokol over DMU s 29. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 21. april 2012 Vojens/Skrydstrup Lufthavn

Unionshåndbog. Organisation. Protokol over DMU s 29. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 21. april 2012 Vojens/Skrydstrup Lufthavn Side nr.: 1 (9) 260 Protokol fra Seneste repræsentantskabsmøde Protokol over DMU s 29. Repræsentantskabsmøde Lørdag den 21. april 2012 Vojens/Skrydstrup Lufthavn Dagsorden 1. Registrering af de stemmeberettigede

Læs mere

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 07 oktober 2003 på Hotel Ansgar, Odense.

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 07 oktober 2003 på Hotel Ansgar, Odense. REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE Tirsdag den 07 oktober 2003 på Hotel Ansgar, Odense. Deltagere : KDA's Miljøudvalg - Ricard Martzen - Formand Bent Holgersen Peter Andersen Jørn Vinther - Referent

Læs mere

DULFU og Dansk Svæveflyver Union har den 16. september 2014 indgået en samarbejdsaftale.

DULFU og Dansk Svæveflyver Union har den 16. september 2014 indgået en samarbejdsaftale. Formand Per Horn Gyvelvej 8, 7700 Thisted Tlf: +45 97923243 / Mobil: +45 23720044 Email: perhorn@hotmail.com Dato: 19.11.2014 DULFU og Dansk Svæveflyver Union har den 16. september 2014 indgået en samarbejdsaftale.

Læs mere

Carsten Lawets, Ida Thyssen, IT og Bent Hansen, BH

Carsten Lawets, Ida Thyssen, IT og Bent Hansen, BH REFERAT (Protokol) Af bestyrelsesmøde nr. 1-2014 i Langhårsklubben Fredag den 3. januar 2014 kl.: 17:00 i Ejby hallen Deltagere: Just Mikkelsen, JM Niels Grønbæk, NG Jens Jensen, JJ Jørgen Larsen, JL Leif

Læs mere

Protokol over DMU s Ekstraordinære Repræsentantskabsmøde & Formandsmøde Lørdag den 29. oktober 2011 Odense Lufthavn

Protokol over DMU s Ekstraordinære Repræsentantskabsmøde & Formandsmøde Lørdag den 29. oktober 2011 Odense Lufthavn Protokol over DMU s Ekstraordinære Repræsentantskabsmøde & Formandsmøde Lørdag den 29. oktober 2011 Odense Lufthavn Dagsorden: 1: Valg af dirigent. 2: Orientering om forhandlingsforløbet mellem Kongelig

Læs mere

Som led i det samarbejde mellem de to unioner, som begge unioner ønsker, er der indgået følgende. Samarbejdsaftale

Som led i det samarbejde mellem de to unioner, som begge unioner ønsker, er der indgået følgende. Samarbejdsaftale Som led i det samarbejde mellem de to unioner, som begge unioner ønsker, er der indgået følgende Samarbejdsaftale mellem Dansk Svæveflyver Union (DSvU) og Dansk UL-flyver Union (DULFU). Dækningsområde.

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde fredag den 25. maj 2012

Referat bestyrelsesmøde fredag den 25. maj 2012 Bestyrelsen i Århus Skolelederforening mødtes fredag d. 25 maj 2012 På mødet var følgende blandt andet på dagsordenen: I forhold til den ny skolestruktur er det vigtigt at der bliver tale om en åben, hurtig

Læs mere

ÅRSBERETNING 2011 29. REPRÆSENTANTSKABSMØDE

ÅRSBERETNING 2011 29. REPRÆSENTANTSKABSMØDE ÅRSBERETNING 2011 og indkaldelse til 29. REPRÆSENTANTSKABSMØDE lørdag den 21. April 2012 Bilag 1: Fuldmagtsblanket Bilag 2: DMU s regnskab 2011 Elev den 15. marts 2012 2 Til medlemsklubberne 29. REPRÆSENTANTSKABSMØDE

Læs mere

Mødereferat. Dagsorden:

Mødereferat. Dagsorden: Mødereferat Emne: Bestyrelsesmøde Dato: 2.10.2018 Kl.: Aftalt 18.30-21.00 afsluttet 21.15. Sted: SKYPE Deltagere: Louise Roer (LR), Anne Marie Vanderhoef (AMV), Anne Marie Toft Hansen (AMTH), Susanne Dannaher

Læs mere

Referat. Flyveklubber: Lolland-Falster Flyveklub. Der var 13 klubber repræsenteret ud af 38 mulige, et fremmøde på 36%. I alt 26 deltagere.

Referat. Flyveklubber: Lolland-Falster Flyveklub. Der var 13 klubber repræsenteret ud af 38 mulige, et fremmøde på 36%. I alt 26 deltagere. Den 1. november 2016 Referat DMU formandsmøde, den 30. oktober 2016 Sted: Klubhuset, Billund Motorflyveklub Referent: Merete Strandberg Deltagere: DMU s bestyrelse: Knud Nielsen Henning Romme Ivan Svendsen

Læs mere

PACT Bestyrelsesmøde Den 8. juni 2015 Kl. 18:30 20:30

PACT Bestyrelsesmøde Den 8. juni 2015 Kl. 18:30 20:30 PACT Bestyrelsesmøde Den 8. juni 2015 Kl. 18:30 20:30 Emne Diskussions Formål Kommentar Bestyrelsesmøde 08.06.2015 /Baggrundsdokumenter 1. Valg af ordstyrer og referent Til stede: Kirsten, Henrik, Rikke,

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Referat Bestyrelsesmøde 02-2010 24. februar 2010 Idrættens Hus kl. 18:00 Den 15. marts 2010/ik 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra møde 01 2010 3. s siden sidst 3. s samarbejde Beslutninger

Læs mere

Den 21. november 2014 kl.10.00-12.00 på Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart.

Den 21. november 2014 kl.10.00-12.00 på Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart. Bestyrelsen Fomars Billund den 18.11.2014 Referat fra bestyrelsesmødet i Fomars Den 21. november 2014 kl.10.00-12.00 på Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart. Afbud: Jan Olsen, VDK Michael Sølvsten,

Læs mere

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Side 1/5 Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Før selve referatet

Læs mere

Referat af møde med pladsformændene og RL 8. januar 2015

Referat af møde med pladsformændene og RL 8. januar 2015 Fællesmøde i regionen torsdag den 8. januar. Vejgaard Bibliotek. Møde tidspunkt 18.30 Indkaldte : Mette Urup Jette Søndergaard Jan Jørgensen Hanne Koldkjær Bente Sand Per K. Nielsen Thomas Kaldsen Poul

Læs mere

Bestyrelsesmøde d. 10. september 2018 kl

Bestyrelsesmøde d. 10. september 2018 kl Bestyrelsesmøde d. 10. september 2018 kl. 10-16 Deltagere: Eva, Kristian, Birte (11-16),, Anja, Maria (med på skype). Afbud: Birgitte, Hanne. Ordstyrer: Referent: Kristian De angivede tider er sluttidspunkt

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Mødet blev afholdt kl. 19.00 i Samlingssalen, H. C. Andersens vej 24, Næstved. Formand Jesper Poulsen bød velkommen til

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Dansk Sankt Bernhard Klub lørdag d. 29. marts 2008 kl. 11,00.

Referat fra generalforsamling i Dansk Sankt Bernhard Klub lørdag d. 29. marts 2008 kl. 11,00. Referat fra generalforsamling i Dansk Sankt Bernhard Klub lørdag d. 29. marts 2008 kl. 11,00. Dagsorden i følge lovene: 1: valg af dirigent 2: valg af referent 3: valg af 2 stemmetællere 4: Godkendelse

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union Side nr.: 1 (6) Navn 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union 1 Unionens navn er Dansk Motorflyver Union (DMU). Hjemsted 2 Hjemstedet for Dansk Motorflyver Union er sammenfaldende med den til enhver tid

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 26. august 2013

Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 26. august 2013 Sted: KFUM soldaterhjem Treldevej 99 7000 Fredericia Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 26. august 2013 Deltagere: Vangsgaard Ingeborg Vind Nielsen Svend-Erik Mosegaard Hansen Kristen Foged Mads Nielsen

Læs mere

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Referat 11. april 2014 Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Dato: Fredag den 4. april Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

DaFU kalenderen: Bestyrelsen har løbende opfordret repræsentantskabsgrupperne til at fremsende deres årsaktiviteter til for snarlig indl

DaFU kalenderen: Bestyrelsen har løbende opfordret repræsentantskabsgrupperne til at fremsende deres årsaktiviteter til for snarlig indl DaFU BESTYRELSENS ÅRSBERETNING 2010 Denne årsberetning er oplistet i de nedenstående kategorier, som DaFUbestyrelsen har drøftet og har arbejdet med i det forgangne år 2010: Afholdte møder: Bestyrelsen

Læs mere

Dansk Selskab for Medicinsk Fysik

Dansk Selskab for Medicinsk Fysik Odense, den 24. april 2007 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af dagsorden 3. Bestyrelsens årsberetning 4. Beretning fra fonden 5. Forelæggelse af det reviderede regnskab for det forløbne regnskabsår

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den 20. april 2018 kl

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den 20. april 2018 kl Referat af bestyrelsesmøde i, på Fangel Kro den 20. april 2018 kl. 13.30 Afbud: Pkt. 1. Ingen Godkendelse af dagsorden Godkendt Pkt. 2. Godkendelse af referat Godkendt Pkt. 3. Formanden orienterer Modtaget

Læs mere

Kirke Hyllinge Antennelaug

Kirke Hyllinge Antennelaug Referat fra ordinær bestyrelsesmøde Onsdag den 22. September 2004 kl. 1900 i Karleby Forsamlingshus, Karlebyvej 155, St. Karleby, 4070 Kirke Hyllinge. Til stede var : Palle Sørensen, Søren Bloch Andersen,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøderne den 12. februar 2009. Referent: Erik Kudahl Ret.1. Mødet blev afholdt hos Steen Ogstrup. Til stede: Dagsorden:

Referat af bestyrelsesmøderne den 12. februar 2009. Referent: Erik Kudahl Ret.1. Mødet blev afholdt hos Steen Ogstrup. Til stede: Dagsorden: Referat af bestyrelsesmøderne den 12. februar 2009. Mødet blev afholdt hos Steen Ogstrup. Referent: Erik Kudahl Ret.1 Til stede: Kim Dalsgaard Lars Storr Uffe Pedersen Erik Kudahl Kenneth Radoor Steen

Læs mere

Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: ,

Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: , Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: 86 14 51 00, e-mail: kmaar@km.dk Den 30. januar 2018 Dokument nr.: 13600/18 Sagsbeh.: BAB/jf Referat fra møde i Stifternes

Læs mere

L O L L A N D F A L S T E R S V Æ V E F L Y V E K L U B

L O L L A N D F A L S T E R S V Æ V E F L Y V E K L U B L O L L A N D F A L S T E R S V Æ V E F L Y V E K L U B LOVE 1 Klubbens navn er Lolland Falster Svæveflyveklub, tilsluttet Dansk Svæveflyver Union og Kongelig Dansk Aeroklub, samt medlem af Dansk Idræts

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

Mødedag Mødetidsp. marts 2011. kl. 18:30 Mødessted. punkt: af punkt 19. Jubilæumsstævne. Godkendt og underskrevet. Fastholdes. JPJ: FU-møde (JPJ)

Mødedag Mødetidsp. marts 2011. kl. 18:30 Mødessted. punkt: af punkt 19. Jubilæumsstævne. Godkendt og underskrevet. Fastholdes. JPJ: FU-møde (JPJ) Dagsorden til bestyrelsesmødee Mødedag...: Tirsdag den 22. marts 2011 Mødetidsp punkt: kl. 18:30 Mødessted d : Ågade 97, 1., 83700 Hadsten Indkaldt af: Jens Peter Jensen (JPJ) Ordstyrer: Jens Peter Jensen

Læs mere

Kredsudvalg Syds medlemmer og klubledere i Sydkredsen

Kredsudvalg Syds medlemmer og klubledere i Sydkredsen Dansk Orienterings-Forbund Til Referat af klubledermøde 1 i Sydkredsen Mødested: Fros Klubhus Mødedato: Tirsdag d. 25/1 kl. 19.00 Kredsudvalg Syds medlemmer og klubledere i Sydkredsen Mødeindbudte: Klubrepræsentanter

Læs mere

REFERAT. Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 6. juni 2014 kl. 18.00 på Flensborg Søfartsmuseum, Flensborg.

REFERAT. Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 6. juni 2014 kl. 18.00 på Flensborg Søfartsmuseum, Flensborg. REFERAT af Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 6. juni 2014 kl. 18.00 på Flensborg Søfartsmuseum, Flensborg. Deltagere: Formand Lauge Damstrup Brøndum Næstformand Merete Ettrup Kasserer

Læs mere

Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat til bestyrelsesmøde fredag d. 25.maj 2018 Afholdt Buchwaldsgade 48 i Odense

Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat til bestyrelsesmøde fredag d. 25.maj 2018 Afholdt Buchwaldsgade 48 i Odense Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat til bestyrelsesmøde fredag d. 25.maj 2018 Afholdt Buchwaldsgade 48 i Odense Dagsorden 1. Tjek ind (Bordet rundt) / 50 min 2. Valg af ordstyrer (Ea) / 5

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010 Mødedeltagere: Lennart Damsbo-Andersen, Gert Møller, Jens Kronborg, Martin Taarup, Oluf Brandt, André Gremaud og Verner Ljung. Afbud: Anne Knudsen, Fritze Tillisch og Stig Samson Naur Referat 1. Godkendelse

Læs mere

Den 17. maj Referat, DF H bestyrelsesmøde 17. maj 2018 ekstern (Sted: Trinity, Fredericia)

Den 17. maj Referat, DF H bestyrelsesmøde 17. maj 2018 ekstern (Sted: Trinity, Fredericia) Den 17. maj 2018 Referat, DF H bestyrelsesmøde 17. maj 2018 ekstern (Sted: Trinity, Fredericia) Dagsorden: 1. Velkomst og godkendelse af referatet fra den 20. marts 2018 2. Budget for 2018/2019 endelig

Læs mere

Modtagestation Syddanmark I/S

Modtagestation Syddanmark I/S Side nr.: 1 Mødedato: Den 20 september 2012 Mødetidspunkt: Kl. 11.30 Sluttidspunkt Ca. 13.00 Mødelokale: Motas, Vejlbyvej 21, 7000 Fredericia Afbud: DAGSORDEN SIDE PKT. 1: GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDEN....

Læs mere

Dagsorden Drøftelser etc. Beslutninger med angivelse af eventuelle frister

Dagsorden Drøftelser etc. Beslutninger med angivelse af eventuelle frister Bestyrelsesmøde Dato: 25/02, 2015 kl. 18.30 Tilstede: Claus, Jørgen, Leif J, Lene, Jens H, Finn B Afbud: Leif C Opsamling fra sidste referat. Den. 25/11 2014 GF. Den. 18/01 2015 Dagsorden Drøftelser etc.

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN Til stede var: Bestyrelsen undtaget Ib Nielsen der er sygemeldt. Der var afbud fra begge suppleanter Kristian Legaard

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

REFERAT fra. Kongelig Dansk Aeroklubs repræsentantskabsmøde lørdag den 15. april 2000 klokken 1000 i Odense Lufthavn. Dansk Motorflyver Union

REFERAT fra. Kongelig Dansk Aeroklubs repræsentantskabsmøde lørdag den 15. april 2000 klokken 1000 i Odense Lufthavn. Dansk Motorflyver Union REFERAT fra Kongelig Dansk Aeroklubs repræsentantskabsmøde lørdag den 15. april 2000 klokken 1000 i Odense Lufthavn. Tilstede var KDA s bestyrelse med undtagelse af Jan Schmeltz Pedersen samt repræsentanter

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund Referat Bestyrelsesmøde 05-2005 Idrættens Hus i Brøndby Tirsdag, den 10. maj 2005 11. maj 2005/ik 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra møde 04-2005 3. Budget 3.1. Budget 2005 opfølgning

Læs mere

Vedtægter for VULF - Vestjyllands UL Flyveklub

Vedtægter for VULF - Vestjyllands UL Flyveklub Vedtægter for VULF - Vestjyllands UL Flyveklub Klubbens navn, hjemsted og tilhørsforhold 1. Stk. 1. Klubbens navn er VULF - Vestjyllands UL Flyveklub (herefter VULF) Stk. 2. Klubbens hjemsted er Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd.

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd. Notat 27. januar 2011 Dok. nr. 5998875 Sags id. 863351 Teknik og Miljømyndighed Natur og Miljø Dan Raahauge BERETNING FOR GRØNT RÅD 2009-2010 T 54676426 Grønt Råd blev oprettet af Byrådet i 2007. Grønt

Læs mere

1. Ordinær generalforsamling d. 30. april 2014 for Kano og Kajakklubben S8

1. Ordinær generalforsamling d. 30. april 2014 for Kano og Kajakklubben S8 1. Ordinær generalforsamling d. 30. april 2014 for Kano og Kajakklubben S8 Der er 65 medlemmer til stede Formanden Ole Lyd Nielsen byder velkommen 1) valg af dirigent og referent - Kristian (Kiks) er dirigent.

Læs mere

Boligselskabet Trollebo Referat fra organisationsbestyrelsesmøde onsdag den 24. februar 2016 kl i Fælleshuset Nøddehegnet Næstved

Boligselskabet Trollebo Referat fra organisationsbestyrelsesmøde onsdag den 24. februar 2016 kl i Fælleshuset Nøddehegnet Næstved Boligselskabet Trollebo Referat fra organisationsbestyrelsesmøde onsdag den 24. februar 2016 kl. 19.00 22.00 i Fælleshuset Nøddehegnet 14 4700 Næstved Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Godkendelse

Læs mere

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva)

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva) Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 9. februar 2010 Ref: HS Dato: 05. marts 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere