Præsentation af Music City Aarhus undersøgelse af musikøkonomien i Aarhus 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Præsentation af Music City Aarhus undersøgelse af musikøkonomien i Aarhus 2016"

Transkript

1 Præsentation af Music City Aarhus undersøgelse af musikøkonomien i Aarhus 2016

2 Music City Aarhus er et nyt initiativ, der skal styrke musiklivets forskellige aktører i Aarhus, og som har sit afsæt i rapporten, The Mastering Of A Music City, der blev offentliggjort i Rapporten er udarbejdet af Music Canada og er en køreplan for udviklingen af en såkaldt "music city" strategi, hvor musiklivet i en by kan være en afgørende drivkraft for udvikling og vækst.

3 "The Mastering Of A Music City" tager udgangspunkt i fem grundlæggende krav, som er nødvendige for at forfølge denne strategi: Der skal være: en stærk talentmasse. Der skal være: en blomstrende musikscene. Der skal være: plads til musikken både inden- og udendørs i form af spillesteder, festivalpladser m.v. Der skal være: et åbent og engageret publikum. Der skal være: musikrelaterede virksomheder.

4 Musiklivet i Aarhus opfylder alle disse fem krav - og har gjort det i årtier! Og de mange danske- og internationale musikere, der strømmer ind til Aarhus for at optræde på byens scener og festivaler, ved det godt det samme gør publikum; Aarhus kan noget helt særligt med musikken og har kunnet det længe. Musik er i det hele taget en uomtvistelig del af byens DNA. Tænk bare på de mange danske bands og solister der har fået talentet finpudset i byen igennem tiderne, og som stadig spiller en stor rolle på musikscenen i dag. Aarhus lange rige historie indenfor alle musikalske genrer udgør fundamentet for det stærke og levende musikmiljø, der i dag gør byen attraktiv for nye talenter. I samspil med et meget kompetent netværk af brancheaktører, der er med til at formidle den store talentmasse, et stort og engageret musikpublikum (anslået 1 million koncertgængere årligt) og en bevidst musikpolitik fra en velvillig kommune, gør det Aarhus til en meget stærk musikby.

5 Musikken spiller en central rolle i byen, og vi har en lang tradition for musik i alle afskygninger og genrer og altid på et højt niveau. Vi har altså: en musikscene og et miljø med stor diversitet og høj kvalitet. en stærk indflydelse på dansk musik hvor en stor del af de førende danske kunstnere, enten kommer fra byen eller bor her. en lang tradition for samarbejde både blandt branche aktører og musikere. Og så producerer vi selv meget af musikken skabes altså af produktionsmiljøet i byen.

6 Endvidere er der en fælles forståelse af, at musik; er en vigtig del af byens strategi for vækst og ekspansion fra nye kreative virksomheder, sammen med andre kulturtiltag. skaber en betydelig økonomisk "pay-back" til byen fra bl.a. koncerter, festivaler og andre arrangementer. er en fællesnævner for den kreative sektor i byen. er en vigtig del af identiteten for en kulturby.

7 Dette inspirerede Promus (musiknetværket i Aarhus) til yderligere at kæde alle aktørerne i byens musikliv - fra musikere, til musikbranche, producenter, uddannelse, festivaler og spillesteder for at skabe vores egen version af en køreplan, så Aarhus kan opretholde og styrke sin position og betydning som netop en Music City. Der blev holdt et stormøde for byens aktører i september 2015, og her var der stor opbakning til at arbejde videre med projektet, Music City Aarhus. Senere på efteråret 2015 samlede vi så en midlertidig arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra spillestederne VoxHall/Atlas, Radar og Train, festivaler som Grøn Koncert/Muskelsvindfonden, SPOT Festival og Northside, Musikhuset Aarhus, bookingbureauerne Skandinavian & Heartbeat, samt repræsentanter fra Kulturforvaltningen i Aarhus Kommune og Musikudvalget i Aarhus Kommune.

8 For at få et større over- og indblik i hvad musiklivet i byen egentlig er for en størrelse, valgte arbejdsgruppen, at der skulle nogle tal på bordet. Og derfor indledte vi et samarbejde med analysevirksomheden, Epinion, om at få belyst økonomien i musikvirksomhederne i byen. En musikvirksomhed er her defineret som en virksomhed, der er afhængig af, at der findes noget der hedder musik. D.v.s. musikskoler, producenter af udstyr, musikforretninger, symfoniorkester, spillesteder, festivaler, musikbranche- og organisationer, teknikere og produktionsmiljøer. Musikerne er også med id et omfang vi har kunnet få oplyst deres indtægtsforhold. Det er kun virksomheder med adresse indenfor Aarhus Kommune, der er med i undersøgelsen.

9 0 3 Delimitation of the primary music business Companies, organizations and private individuals, whose economic activities would not exist without the music. Examples: Musicians, booking agencies and venues. Add agencies Delimitation of the secondary music business Companies, organizations and private individuals, where music adds value to their economic activities. Examples: The gaming and film industry, add agencies, etc. Film industry Musicians, bands, venues, composers, record companies, booking, sound studios, managing, music publishers, festivals music schools, music stores, instrument makers, producers of sound equipment, record stores, orchestras, concert halls etc. Hotels and restaurants This report only focus on the primary music business, so all numbers related to revenue, number of jobs etc. only refers to the value created within the primary music business. Gaming Culture Tourism

10 Key findings fra Epinion: Der er anslået musikere i Aarhus* fuldtidsansatte (FTE) Samlet omsætning: 1,8 milliarder DKK Musikvirksomheder og organisationer: 1. Virksomheder og organisationer: 65,6% 2. Enkeltmandsvirksomheder: 34,4% *= baseret på oplysning fra DMF/Aarhus, Artistforbundet og Koda.

11

12

13

14 Offentlige musikinvesteringer i Aarhus MUSIC RELATED SUBSIDIES RECEIVED FROM AARHUS MUNICIPALITY AND THE DANISH GOVERNMENT Aarhus municipality contributed with DKK 45.3 million in % The Danish Government contributed with DKK 78.5 million in 2014 Subsidies from Aarhus Municipality breed 173.2% extra subsidies from the Danish Government.

15 Musikundervisning i Aarhus Et sideblik på musikken i Aarhus handler også om udviklingen af de nye talenter, så derfor fik vi også Epinion til at kigge på musikundervisning i Aarhus. Og det kom der flg. ud af: timers musikundervisning fordelt på elever om året. Fast musikundervisning 1 time/ugtl. Fra klasse Alle gymnasier har musikundervisning. Privatskoler med stærk musikprofil (bl.a. Aarhus Friskole & Laursens Realskole/LAURA) Aarhus Musikskole & MGK Aarhus Musikundervisning.dk (aftenskoler, privatundervisning m.v.) Det Jyske Musikkonservatorium (fra klassisk til elektronisk) Musikvidenskab på Aarhus Universitet.

16 Næste skridt Rapporten fra Epinion bidrager til at danne en mere konkret baggrund for det kommende arbejde i Music City Aarhus et arbejde der p.t. udmønter sig i flg. overskrifter: - At styrke miljøet og dets aktører i byen. - At blive en politisk stemme og være talerør i konkrete sager af kulturpolitisk art. - At blive inddraget som aktør i byens erhvervsstrategi for de kreative virksomheder; mode, arkitektur, film, interactive m.v. - At være med til at sikre, at Aarhus stadig er en vigtig spiller i det nationale musiklandskab. - At være med til at stimulere øget fokus og vækst på musikbranchen som erhverv, herunder iværksætteri og fokus på produktionsmiljøet. - At være indgangsportal til byens musikmiljø. - At indgå i et internationalt samarbejde under Music Cities Network hvor Aarhus er founding city sammen med bl.a. Hamburg, Sydney og San Francisco.

17

18

19

20

21 Music City Aarhus har endnu ikke en formel struktur, men er indtil videre forankret i Promus, der også fungerer som sekretariat og projektansvarlig. Der holdes løbende møder i Music City Aarhus-netværket, og alle aktører i byen er velkomne. Kontakt: Jesper Mardahl/PROMUS tlf / jesper@promus.dk Følg vores arbejde via Music City Aarhus- FB: Se præsentationsfolderen - "MUSIC CITY AARHUS - Connecting the dots!" her:/files/musiccityaarhus2015_net.pdf Tjek også Music Canada's "The Mastering Of A Music City"-rapport her:

22 1 0 Tak til This report was initiated and funded by Atlas & Vox/Hall Live Venues City of Aarhus, Department of Culture Promus The Music Community of Aarhus.. and with the support from: DPA - Danish Songwriters Guild MusicBusiness2020 For inquiries about Music City Aarhus, please contact Jesper Mardahl Manager, Promus jesper@promus.dk Tel promus.dk Thanks to Snævar Albertsson Promus Line Mosfelt The Muscular Dystrophy Foundation & Grøn Koncert & Jesper Mardahl Promus For inquiries about this report, please contact Asger Christensen Senior Consultant, Epinion ac@epinion.dk Tel

Promus connecting the music!

Promus connecting the music! Promus connecting the music! Baggrund: Aarhus som musikby! En stor indflydelse på den danske musikscene i flere årtier Alle genrer er repræsenteret fra laptop til klassisk Et stærkt musikmiljø både vækstlag

Læs mere

ANBEFALINGER - MUSIKBRANCHEN I AARHUS 2018

ANBEFALINGER - MUSIKBRANCHEN I AARHUS 2018 ANBEFALINGER - MUSIKBRANCHEN I AARHUS 2018 I forbindelse med at musikbranchen i Aarhus er kommet med i kommunens erhvervspolitik, har musiknetværket Promus i samarbejde med en række af branchens aktører

Læs mere

STUDIETUR AARHUS 10. FEBRUAR 2017

STUDIETUR AARHUS 10. FEBRUAR 2017 3.3. Rapport ROSKILDE KOMMUNE STUDIETUR AARHUS 10. FEBRUAR 2017 Roskilde Musikby Kultur og Idræt 1 Resume Fredag d. 10. februar 2017 var en delegation fra Roskilde Kommunes musikby-strategi på studietur

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. OM STRATEGIEN 2/10 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag for at drøfte

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

På baggrund af drøftelsen vil forvaltningen udarbejde en vision. Bilag: Notat: Formelle musikalske udviklingsveje januar 2017

På baggrund af drøftelsen vil forvaltningen udarbejde en vision. Bilag: Notat: Formelle musikalske udviklingsveje januar 2017 Musikby 2020 Udvalget By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 285228 Brevid. 2446325 Ref. ANNEBJ Dir. tlf. 46 31 31 04 annebj@roskilde.dk Dagsorden for 3. møde i Musikby 2020 Udvalget den 30. januar

Læs mere

Vidensdag 27. september 2010

Vidensdag 27. september 2010 Vidensdag 27. september 2010 De kreative branchers erhvervspotentiale Musikzonen en af fire oplevelseszoner under EBST Kort status på analyse området musik som erhverv Hvad er fremtidens analyse behov

Læs mere

Aarhus Kommune. Kulturevaluering Powered by Enalyzer Survey Solution

Aarhus Kommune. Kulturevaluering Powered by Enalyzer Survey Solution Aarhus Kommune Kulturevaluering 2013 24-06-2013 Powered by Enalyzer Survey Solution Gennemførselsstatistik Procent Antal Ikke svaret 14% 608 Vil ikke deltage 0% 0 Ufuldstændig 13% 577 Gennemført 73% 3246

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/20150602t162442.299/20150602t162442.752/91bb1f8c-cc23-4...

file:///c:/adlib%20express/work/20150602t162442.299/20150602t162442.752/91bb1f8c-cc23-4... file:///c:/adlib%20express/work/20150602t162442.299/20150602t162442.752/91bb1f8c-cc23-4... Page 1 of 1 02-06-2015 From: KFFKP Sekretariat og Presse Sent: 27-05-2015 09:43:21 To: Stine H i S rensen CC:

Læs mere

Projektets titel: Musikundervisningens muligheder muligheder med musikundervisning

Projektets titel: Musikundervisningens muligheder muligheder med musikundervisning Projektets titel: Musikundervisningens muligheder muligheder med musikundervisning Dato: Fredag d. 2. maj 2014, kl. 9.30-14 Ansøger: Favrskov Musikskole på vegne af Videnscenter for Musik Kontaktpersoner:

Læs mere

NYE TONER KULTURMINISTERIETS MUSIKHANDLINGSPLAN Vision

NYE TONER KULTURMINISTERIETS MUSIKHANDLINGSPLAN Vision MUSIKHANDLINGSPLAN 2008-2011 MAJ 2008 NYE TONER KULTURMINISTERIETS MUSIKHANDLINGSPLAN 2008-2011 Vision Dansk musik skal udfolde sit fulde potentiale. Både nationalt og internationalt. Kulturministeriets

Læs mere

Musik er Musik er Musik

Musik er Musik er Musik Musik er Musik er Musik anbefalinger fra musiktænketanken i Aarhus 2012 Musik er Musik er Musik Der skal etableres en dialog mellem kommunen, borgerne og erhvervslivet med henblik på at realisere en ambitiøs

Læs mere

Experience. Knowledge. Business. Across media and regions.

Experience. Knowledge. Business. Across media and regions. Experience. Knowledge. Business. Across media and regions. 1 SPOT Music. Film. Interactive. Velkommen. Program. - Introduktion - Formål og muligheder - Målgruppen - Udfordringerne vi har identificeret

Læs mere

1 HvOrNår BlEv kulturproduktionscentret GODSBANEN indviet? SVAR 1: BlEv indviet DEN 30. marts 2012. GODSBANEN youtube kanal. SE mere på GODSBANENS

1 HvOrNår BlEv kulturproduktionscentret GODSBANEN indviet? SVAR 1: BlEv indviet DEN 30. marts 2012. GODSBANEN youtube kanal. SE mere på GODSBANENS 1 Hvornår blev kulturproduktionscentret GODSBANEN indviet? SVAR 1: GODSBANEN blev indviet den 30. marts 2012. Se mere på godsbanens youtube kanal. 2 Hvad var godsbanen indtil år 2000? Godsbanen var godsbanegård

Læs mere

anbefalinger fra musiktænketanken i Aarhus 2012

anbefalinger fra musiktænketanken i Aarhus 2012 anbefalinger fra musiktænketanken i Aarhus 2012 Musik er Musik er Musik anbefalinger fra musiktænketanken i Aarhus 2012 Der skal etableres en dialog mellem kommunen, borgerne og erhvervslivet med henblik

Læs mere

VISIONER DANSK LIVE 1

VISIONER DANSK LIVE 1 DANSK LIVE VISIONER 1 DANSK LIVES VISIONER Fokus- og indsatsområder for Dansk Live i generalforsamlingsperioderne 2016/17, 2017/18 og fremadrettet Dansk Live er en ledende og samlende aktør i den danske

Læs mere

NYE VEJE FOR FESTIVALEN

NYE VEJE FOR FESTIVALEN NYE VEJE FOR FESTIVALEN Aarhus Jazz Festival 2015 vil vanen tro præsentere et varieret program af høj kvalitet, med både store internationale, europæiske, danske og nordiske orkestre. Ambitionen er at

Læs mere

Notat. Promus, Billedkunstcenteret, Litteraturcenteret og Scenekunstcenteret. Foretræde for Kulturudvalget

Notat. Promus, Billedkunstcenteret, Litteraturcenteret og Scenekunstcenteret. Foretræde for Kulturudvalget Notat Emne: Foretræde for Kulturudvalget Til: Kulturudvalget, til møde 5. februar 2013 Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Den 1.2.2013 Promus, Billedkunstcenteret,

Læs mere

Rejse til venskabsbyen Anjo 2018

Rejse til venskabsbyen Anjo 2018 Rejse til venskabsbyen Anjo 2018 Baggrund I forbindelse med venskabsbysamarbejdet mellem Kolding Kommune og bystyret i Anjo, Japan, er der særlig fokus på udveksling af erfaringer, viden og synspunkter

Læs mere

Byens Rum. The Meaningful City of Tomorrow

Byens Rum. The Meaningful City of Tomorrow Byens Rum The Meaningful City of Tomorrow The vision of the future is always changing, dependent of the technology and knowledge on all fields: If you design the best building you know to design, that's

Læs mere

Kulturforvaltningen Side 1 af 6. Behandling af 1. puljerunde for Kulturarrangementspuljen 2008 med ansøgningsfrist 1. oktober 2007

Kulturforvaltningen Side 1 af 6. Behandling af 1. puljerunde for Kulturarrangementspuljen 2008 med ansøgningsfrist 1. oktober 2007 Kulturforvaltningen Side 1 af 6 Punkt / Sagsnr. / Sagsbeh. 1 07-01382 Ansøger og Projekttitel Ansøgt beløb Beslutning og begrundelse Foreningen May Music & Drama Produktion Frans af Assisi, Musicaloratorium

Læs mere

Om Kommunepakken. Indhold: Om Spil Dansk Dagen. Krav til musikken Alle typer musikarrangementer Alle kan være med. Formål med samarbejdet

Om Kommunepakken. Indhold: Om Spil Dansk Dagen. Krav til musikken Alle typer musikarrangementer Alle kan være med. Formål med samarbejdet Om Kommunepakken Indhold: Om Spil Dansk Dagen Krav til musikken Alle typer musikarrangementer Alle kan være med Formål med samarbejdet Spil Dansk Dagens vision Fokuspunkter KODAs forventning til kommunens

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering af

Læs mere

Diploma in Music Business and Leadership

Diploma in Music Business and Leadership Obligatorisk modul Musikbranchen I samarbejde med en række af branchens aktører, udarbejdes et koncentreret forløb, der vil omfatte moduler med fokus på: Plade/musikbranchen funktioner/aktører A&R Publishingbranchen

Læs mere

Diploma in Music Business and Leadership

Diploma in Music Business and Leadership Obligatorisk modul Musikbranchen I samarbejde med en række af branchens aktører, udarbejdes et koncentreret forløb, der vil omfatte moduler med fokus på: Plade/musikbranchen funktioner/aktører A&R Publishingbranchen

Læs mere

Referat fra møde i Aftagerpanel mandag den 21. november 2011 kl. 12 til 15, lokale: rektors kontor, Det Jyske Musikkonservatorium

Referat fra møde i Aftagerpanel mandag den 21. november 2011 kl. 12 til 15, lokale: rektors kontor, Det Jyske Musikkonservatorium Referat Oprettet: november 2010 Senest rev.: 111201 J.nr.: 2011-000411 Aftagerpanel møder 2011 Ref: Meo Behandlet / godkendt af: Aftagerpanel Referat fra møde i Aftagerpanel mandag den 21. november 2011

Læs mere

Ad. 2. og 3. Præsentation og dialog om Statens Kunstråds Musikudvalgs udspil for udpegningsperioden

Ad. 2. og 3. Præsentation og dialog om Statens Kunstråds Musikudvalgs udspil for udpegningsperioden 26. september 2011 REFERAT Statens Kunstråds Musikudvalg Dialogmøde om visioner og strategier for de regionale spillesteder i perioden 2013-2016. Borups Højskole den 8. september 2011 Dagsorden 1. Velkomst

Læs mere

1. Resume Det er et mål i Aarhus Kommunes kulturpolitik, at byens kulturtilbud har en høj kvalitet.

1. Resume Det er et mål i Aarhus Kommunes kulturpolitik, at byens kulturtilbud har en høj kvalitet. Notat Emne: Kunstfaglige evalueringer af kulturinstitutioner i Aarhus Til: Kulturudvalget d. 28. oktober 2014 Kopi til De kunstfaglige råd: Musikudvalget, Billedkunstudvalget, Kunstrådet Kunstfaglige evalueringer

Læs mere

Tonedøve folk sætter dagsordenen

Tonedøve folk sætter dagsordenen Tonedøve folk sætter dagsordenen Musik er godt for indlæringen. Faktisk kan man kalde musik for fitness for hjernecellerne. Der er ingen discipliner, der aktiverer større dele af hjernen end musik. Kjeld

Læs mere

Kultur og Borgerservice

Kultur og Borgerservice Bilag 5 Kultur og Borgerservice 1. Ydre vilkår, grundlag og strategi Kultur og Borgerservice varetager en række serviceopgaver indenfor hovedområderne, Sport & Fritid, Kultur samt Borgerservice og Biblioteker.

Læs mere

VISIONER DANMARK SOM KONCERT- NATION OPLÆG TIL DANSK LIVES GENERALFORSAMLING MARTS 2016.

VISIONER DANMARK SOM KONCERT- NATION OPLÆG TIL DANSK LIVES GENERALFORSAMLING MARTS 2016. VISIONER DANMARK SOM KONCERT- NATION OPLÆG TIL DANSK LIVES GENERALFORSAMLING 10. - 12. MARTS 2016. VISIONSOPLÆG Fokus- og indsatsområder for Dansk Live i generalforsamlingsperioderne 2016/17, 2017/18 og

Læs mere

Diversitet i musikbranchen

Diversitet i musikbranchen Diversitet i musikbranchen Dansk Musiker Forbund Dansk Artist Forbund Gramex JazzDanmark Dansk Live Maj 2017 Indhold DIVERSITET ER KVALITET! 3 DE METODISKE OVERVEJELSER 3 ORGANISATIONERNE BAG UNDERSØGELSEN

Læs mere

Regnskaber og beretninger 2013 for selvejende musikinstitutioner.

Regnskaber og beretninger 2013 for selvejende musikinstitutioner. Punkt 3. Regnskaber og beretninger 2013 for selvejende musikinstitutioner. 2014-23316. Sundheds- og Kulturforvaltningen fremsender til Sundheds- og Kulturudvalgets orientering, regnskaber og beretninger

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om at styrke den rytmiske musik

Forslag til folketingsbeslutning om at styrke den rytmiske musik Beslutningsforslag nr. B 99 Folketinget 2009-10 Fremsat den 18. december 2009 af Mogens Jensen (S), Pernille Frahm (SF), Johs. Poulsen (RV) og Per Clausen (EL) Folketinget opfordrer regeringen til i indeværende

Læs mere

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com.

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com. 052430_EngelskC 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau C www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

Flag s on the move Gijon Spain - March 2010. Money makes the world go round How to encourage viable private investment

Flag s on the move Gijon Spain - March 2010. Money makes the world go round How to encourage viable private investment Flag s on the move Gijon Spain - March 2010 Money makes the world go round How to encourage viable private investment Local action groups in fisheries areas of Denmark Nordfyn The organization of FLAG

Læs mere

AABENRAA MUSIKSKOLE STRATEGI

AABENRAA MUSIKSKOLE STRATEGI AABENRAA MUSIKSKOLE STRATEGI 2018-2021 MISSION: Musikskolen vil være kendt som Aabenraa Kommunes musikalske fyrtårn. VISION: Vi vil være musikskole for alle kommunens borgere med særligt fokus på børn

Læs mere

Talent- og karriereudvikling

Talent- og karriereudvikling Talent- og karriereudvikling Overskrift 1: Music Maker Denmark. Hvad: Musikskabelse og sangskrivning fra sandkasse til hitliste. Formål og succeskriterier: Styrke flere led i fødekæden i kreativ musikskabelse,

Læs mere

UHØRT FESTIVAL UHØRT ansøger Kbhs Musikudvalg om støtte til årets festival på baggrund af nedenstående ansøgning. Vi søger kr ,-.

UHØRT FESTIVAL UHØRT ansøger Kbhs Musikudvalg om støtte til årets festival på baggrund af nedenstående ansøgning. Vi søger kr ,-. UHØRT FESTIVAL 2017 UHØRT Festival inviterer morgendagens musikere ud af øvelokalerne og ud i sommersolen, når todages-festivalen finder sted d. 18. og 19. august 2017 ved Bavnehøj/Enghavevej 80-82. Efter

Læs mere

INDLEDNING Musik er Musik er Musik... 2 1. MUSIKKENS ROLLE I AARHUS... 3. 1.1. Børn og unge... 3. 2.2. Amatørmusikken... 4

INDLEDNING Musik er Musik er Musik... 2 1. MUSIKKENS ROLLE I AARHUS... 3. 1.1. Børn og unge... 3. 2.2. Amatørmusikken... 4 MUSIK ER MUSIK ER MUSIK Anbefalinger fra Musiktænketanken i Aarhus 2012 Indhold INDLEDNING Musik er Musik er Musik... 2 1. MUSIKKENS ROLLE I AARHUS... 3 1.1. Børn og unge... 3 2.2. Amatørmusikken... 4

Læs mere

Eliteuddannelse Kommerciel Sangskrivning & Produktion. Præsentation Roskilde Kommune 2018

Eliteuddannelse Kommerciel Sangskrivning & Produktion. Præsentation Roskilde Kommune 2018 Eliteuddannelse Kommerciel Sangskrivning & Produktion Præsentation Roskilde Kommune 2018 Dagsorden Præsentation og godkendelse af dagorden Formål med mødet Baggrund for initiativet Uddannelsen. Hvorfor,

Læs mere

Diploma in Music Business and Leadership

Diploma in Music Business and Leadership Obligatorisk modul Musikbranchen I samarbejde med en række af branchens aktører, udarbejdes et koncentreret forløb, der vil omfatte moduler med fokus på: Plade/musikbranchen funktioner/aktører A&R Publishingbranchen

Læs mere

KENDSKAB TIL MARKETING AUTOMATION RAPPORT MARTS 2017

KENDSKAB TIL MARKETING AUTOMATION RAPPORT MARTS 2017 KENDSKAB TIL MARKETING AUTOMATION RAPPORT MARTS 2017 HOVEDRESULTATER Selvom marketing automation er et fokusområde blandt 33% af de deltagende virksomheder, er det kun en lille gruppe der siger deres virksomhed

Læs mere

Kulturpolitikken kulturpolitikken2016.theplatform.dk

Kulturpolitikken kulturpolitikken2016.theplatform.dk Kulturpolitikken 2017-2020 kulturpolitikken2016.theplatform.dk kulturpolitikken2016@theplatform.dk Gennemgang af den kulturpolitiske proces i datoer Gennemgang af den kulturpolitiske proces i temaer Hvad

Læs mere

Konservatoriets kantine på 5. etage holder åbent fra kl. 13.00-15.00 og vil i dagens anledning servere familievenlig mad.

Konservatoriets kantine på 5. etage holder åbent fra kl. 13.00-15.00 og vil i dagens anledning servere familievenlig mad. Musik til livet Velkommen til en dag, hvor Aarhus Musikskole vil fylde Musikhuset Aarhus og Det Jyske Musikkonservatoriums lokaler med aktiviteter fra morgen til aften. Her er chancen for at høre musik

Læs mere

SPIL DANSK KONFERENCEN 2016

SPIL DANSK KONFERENCEN 2016 SPIL DANSK KONFERENCEN 2016 Vi glæder os over at kunne samle musik og kulturledere fra hele landet til en helt særlig dag, hvor vi sætter fokus på dansk musikkultur i bredeste forstand. Fra Spil Dansk

Læs mere

SPIL DANSK DAGEN. Torsdag 30. oktober 2008. Vær med i årets største festdag for dansk musik

SPIL DANSK DAGEN. Torsdag 30. oktober 2008. Vær med i årets største festdag for dansk musik SPIL DANSK DAGEN Torsdag 30. oktober 2008 Vær med i årets største festdag for dansk musik Spil Dansk Dagen en mangfoldighed af musik over hele landet Dansk musik er mangfoldig og fortjener at blive udforsket

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Bidrag til musikhandlingsplanen. Publikum i fokus

Bidrag til musikhandlingsplanen. Publikum i fokus Bidrag til musikhandlingsplanen Publikum i fokus Hermed fremsættes forslag om et innovativt forsøgsprogram omfattende alle musikgenrer, hvis formål er at udnytte potentialet for nye publikumsoplevelser

Læs mere

1. Resume Det er et mål i Aarhus Kommunes kulturpolitik, at byens kulturtilbud har en høj kvalitet.

1. Resume Det er et mål i Aarhus Kommunes kulturpolitik, at byens kulturtilbud har en høj kvalitet. Notat Emne: Kunstfaglige evalueringer af kulturinstitutioner i Aarhus Til: Kulturudvalget d. 24. februar 2015 Side 1 af 8 Kunstfaglige evalueringer af kulturinstitutioner 2015/2016 1. Resume Det er et

Læs mere

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen. og

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen.  og 052431_EngelskD 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau D www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

Kolding Kommune

Kolding Kommune Talentstrategi på Kulturområdet Kolding Kommune 2019-2022 Et aktivt og variereret kulturudbud er en politisk ambition og en væsentlig forudsætning for at skabe det gode liv og en attraktiv kommune. Det

Læs mere

Bilag til udviklingsplan Fakta om Faxe Musikskole

Bilag til udviklingsplan Fakta om Faxe Musikskole Bilag til udviklingsplan 2018-21 Fakta om Faxe Musikskole Faxe Musikskoles formål ifølge vedtægterne 2. Formål Musikskolen har til formål at udvikle og fremme elevernes musikalske evner og kundskaber gennem

Læs mere

Udvalgspolitik Kulturudvalget

Udvalgspolitik Kulturudvalget Udvalgspolitik Kulturudvalget Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Udvalgspolitik Kulturudvalget Forord Kulturlivet i Kolding Kommune er enestående. Det byder på kulturelle tilbud af høj kvalitet

Læs mere

Beslutningsreferat af Kulturarrangementspuljen 1. puljerunde 2014

Beslutningsreferat af Kulturarrangementspuljen 1. puljerunde 2014 Sag Sagsbeh. Kategori Titel Ansøger Ansøgt Bevilling Indstilling beløb 1165 Ole Jørgensen Danmarks Grimmeste Festival 2014 Danmarks Grimmeste Festival 500.000,00 125.000,00 Danmarks Grimmeste Festival

Læs mere

Ud af Idefabrikken - Ideer fra jazzen til jazzen

Ud af Idefabrikken - Ideer fra jazzen til jazzen Ud af Idefabrikken - Ideer fra jazzen til jazzen I september 2015 mødtes knap 150 mennesker i København og Aarhus under overskriften Idea Factory Jazz : To kæmpe kollektive brainstorms, hvor musikere,

Læs mere

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK STATISTIK 2013

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK STATISTIK 2013 PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK STATISTIK 2013 OM DANSK MUSIKSTATISTIK 2013 DANSK MUSIKSTATISTIK 2013 er en klassisk branchestatistik, som opgør musikbranchens samlede økonomiske værdi for 2013. Musik er overalt

Læs mere

Jobkatalog Udvikling og fastholdelse af medarbejdere

Jobkatalog Udvikling og fastholdelse af medarbejdere Jobkatalog Udvikling og fastholdelse af medarbejdere Lars Moth Baun-Nielsen Group HR - Head of Compensation & Benefits Grundfos Holding A/S Agenda Kort om Grundfos Hvorfor introducerer vi et nyt job katalog

Læs mere

Leroy Anderson Koncerter i Danmark

Leroy Anderson Koncerter i Danmark 1 (5) Fremførelser af komponisten s musik Musikdirektører: Stiftelsen The Foundation vil gerne i kontakt med band- og orkesterledere i Norden, som har spillet eller kommer til at spille musikstykker komponeret

Læs mere

Definer jeres formål og ønsker (succeskriterier). Det er grundlaget for alt, hvad I herefter skal gøre:

Definer jeres formål og ønsker (succeskriterier). Det er grundlaget for alt, hvad I herefter skal gøre: Definer jeres formål og ønsker (succeskriterier). Det er grundlaget for alt, hvad I herefter skal gøre: Jeres grundfortælling overfor omverden (Ledelse, kollegaer, samarbejdspartnere, publikum, sponsorer

Læs mere

Opsamling på møde i Musikby 2020 udvalget den 30. januar 2017 ifm. med Musik som erhverv og turisme.

Opsamling på møde i Musikby 2020 udvalget den 30. januar 2017 ifm. med Musik som erhverv og turisme. Kultur og Idræt Sagsnr. 285228 Brevid. 2516903 Ref. KLSV Dir. tlf. 46314095 kitlind@roskilde.dk 6.3. NOTAT: Andet ud af to opsamlinger fra Musikby 2020 udvalgsmøde den 30. Januar 2017. 14. marts 2017 Musik

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Musik på Engen Dato: 18., 19. og 20. august 2017

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Musik på Engen Dato: 18., 19. og 20. august 2017 Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2017 Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Musik på Engen 2017 18., 19. og 20. august 2017 Finn Nesgaard, Freddy

Læs mere

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 6. august 2014 2015, 2016 og 2017 1. Resume Internet Week Denmark er en festival for hele Danmark med centrum i Aarhus og den

Læs mere

Tilmeld dig på www.spotfestival.dk/bibtemadag

Tilmeld dig på www.spotfestival.dk/bibtemadag Fredag den 2. maj 2014 kl. 10.30 16.30 Sted: Godsbanen, Skovgaardsgade 3-5, 8000 Aarhus C lige bag ved Musikhuset Aarhus Pris for at deltage: 700 kr. (+ gebyr 25 kr). Prisen inkluderer deltagelse i konferencen

Læs mere

Musikmetropolen Projektbeskrivelse juni 2016

Musikmetropolen Projektbeskrivelse juni 2016 Musikmetropolen Projektbeskrivelse juni 2016 1 Indledning Musikmetropolens projektbeskrivelse 2016 er et dynamisk papir, som skitserer temaer og sætter rammen for Musikmetropolens første projekter. Projektbeskrivelsen

Læs mere

Koncerterne på Forbrændingen vil være fokuseret mod et højt kunstnerisk kvalitetsniveau

Koncerterne på Forbrændingen vil være fokuseret mod et højt kunstnerisk kvalitetsniveau Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2019 2022 Aftale om tilskud til drift af Forbrændingen mellem Forbrændingen og Albertslund Kommune for perioden 1. januar 2019 31. december 2020. Foreningen

Læs mere

NORDJYLLAND MANGLER ET NYSKABENDE OG PROFESSIONELT RYTMISK ENSEMBLE

NORDJYLLAND MANGLER ET NYSKABENDE OG PROFESSIONELT RYTMISK ENSEMBLE NORDJYLLAND MANGLER ET NYSKABENDE OG PROFESSIONELT RYTMISK ENSEMBLE PROJEKTBESKRIVELSE FOR NORDKRAFT BIG BAND 2012 2015 1 NORDJYLLAND MANGLER ET NYSKABENDE OG PROFESSIONELT RYTMISK ENSEMBLE PROJEKTBESKRIVELSE

Læs mere

Projektbeskrivelse, KorProjekt 2017

Projektbeskrivelse, KorProjekt 2017 Projektbeskrivelse, KorProjekt 2017 KorProjekt 2017 er et landsdækkende korstævne for musikskoleelever i alderen 12-20 år, hvor unge sangere fra alle landets musikskoler kan mødes omkring kormusikken i

Læs mere

Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015

Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015 Samrådet for Musikskoler på Fyn v/ formand Anders Richard Pedersen arp@nyborg.dk Tlf. 21 335 206 Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015 Den lokale medfinansiering, som Fyns 11. Musikskole

Læs mere

Forslag Bidrage til debatten om behovet for bedre musikundervisning i folkeskolen.

Forslag Bidrage til debatten om behovet for bedre musikundervisning i folkeskolen. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat & Presse NOTAT Til Musikudvalget 10-punkts plan med idéer til, hvordan der kan skabes bedre forhold for musikken i København Musikudvalget

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice.

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice 13. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume Magistratsafdelingen

Læs mere

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 KUNSTTALENTKLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 VIL DU DYRKE DIT TALENT? Skal du i 7. klasse efter sommerferien 2016? Elsker du musik, kunst, design eller performance? Drømmer du om at skabe dit eget professionelle

Læs mere

Det rytmiske musikmiljø i Aalborg Kommune. Arrangører. Store spillesteder

Det rytmiske musikmiljø i Aalborg Kommune. Arrangører. Store spillesteder #BREVFLET# Click here to enter text. Det rytmiske musikmiljø i Til Sundheds- og Kulturudvalget Kopi til Fra Anders Dalsgaard Hansen Sagsnr./Dok.nr. 2014-45535/2014-344197 Kulturområdet Sundheds- og Kulturforvaltningen

Læs mere

MÅL MISSION VÆRDIER SDMK

MÅL MISSION VÆRDIER SDMK MÅL MISSION VÆRDIER SDMK MISSION Syddansk Musikkonservatorium har til opgave på kunstnerisk og, hvor det er relevant, videnskabeligt grundlag at give uddannelse i musik og musikpædagogik og tilgrænsende

Læs mere

Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018

Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018 J.nr. 15/1666 Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018 Aftale om tilskud til drift af Forbrændingen mellem Forbrændingen og Albertslund Kommune for perioden 1. januar 2015 31. december

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Spot Festivalen.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Spot Festivalen. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2013-2016 for Spot Festivalen 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Spot Festivalen. Spot Festivalen er en

Læs mere

Job og kravprofil - afdelingsleder Aalborg Kulturskole

Job og kravprofil - afdelingsleder Aalborg Kulturskole Job og kravprofil - afdelingsleder Aalborg Kulturskole www.aalborgkulturskole.dk 1) Indledning 2) Ansættelsesudvalg 3) Tidsplan 4) Aalborg Kommunale Skolevæsen 5) Præsentation af Aalborg Kulturskole 6)

Læs mere

Diploma in Music Business and Leadership

Diploma in Music Business and Leadership Obligatorisk modul Musikbranchen I samarbejde med en række af branchens aktører, udarbejdes et koncentreret forløb, der vil omfatte moduler med fokus på: Plade/musikbranchen funktioner/aktører A&R Publishingbranchen

Læs mere

SAXOGADEFESTEN Mangfoldighed i fællesskabet. Kontaktinfo: Anja Kure

SAXOGADEFESTEN Mangfoldighed i fællesskabet. Kontaktinfo: Anja Kure SAXOGADFSTN 2017 Mangfoldighed i fællesskabet K S KTB S L V I R J O PR Kontaktinfo: Anja Kure +45 2298 8772 anja.kure@settlementet.dk Saxogadefesten 2017 Mangfoldighed i fællesskabet OBS Praktisk info

Læs mere

Gold-MSI spørgeskema Juni 2014 Dansk (version 1.0)

Gold-MSI spørgeskema Juni 2014 Dansk (version 1.0) Sæt venligst ring om den mest passende kategori: 1 1. Jeg bruger meget af min fritid på musik-relaterede aktiviteter. Gold-MSI spørgeskema Juni 01 Dansk (version 1.0) Meget Uenig Hverken enig eller Enig

Læs mere

Skade, at Amerika Ligge skal saa langt herfra. H.C. Andersen. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.0

Skade, at Amerika Ligge skal saa langt herfra. H.C. Andersen. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.0 Skade, at Amerika Ligge skal saa langt herfra H.C. Andersen 90 91 Musikmesser/Showcase-festivaler Der findes et utal af internationale musikmesser, -konferencer, -seminarer, -festivaler og kombinationer

Læs mere

Eksempel på eksamensspørgsmål til caseeksamen

Eksempel på eksamensspørgsmål til caseeksamen Eksempel på eksamensspørgsmål til caseeksamen Engelsk niveau E, TIVOLI 2004/2005: in a British traveller s magazine. Make an advertisement presenting Tivoli as an amusement park. In your advertisement,

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Fonden VoxHall

Rammeaftale om det regionale spillested Fonden VoxHall Rammeaftale om det regionale spillested Fonden VoxHall 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Aarhus Kommune og Fonden VoxHall. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

Musik & brands. En guide til musikere

Musik & brands. En guide til musikere Musik & brands En guide til musikere Musik & brands En guide til musikere Tak til Kristian Riis, Volcano Management. Kasper Bjergbæk, Volcano Management. Gustav Holten Lützhoft. Helene Venge, Management

Læs mere

Bemærkninger fra spillestederne, Statens Musikudvalg, Dansk Musikerforbund og andre relevante parter.

Bemærkninger fra spillestederne, Statens Musikudvalg, Dansk Musikerforbund og andre relevante parter. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Presse NOTAT Til Kultur- og Fritidsudvalget Bemærkninger fra spillestederne, Statens Musikudvalg, Dansk Musikerforbund og andre relevante

Læs mere

Basisforhold omkring artist management. Artist management roller og funktioner:

Basisforhold omkring artist management. Artist management roller og funktioner: Basisforhold omkring artist management. Artist management roller og funktioner: Kunstnerisk, strategisk, rådgivnings- og forretningsmæssig relation til artisten. Bindeled og forhandlingsmandat til alle

Læs mere

International Community. Fyrtårnet for international arbejdskraft og deres familier i Business Region Aarhus

International Community. Fyrtårnet for international arbejdskraft og deres familier i Business Region Aarhus Fyrtårnet for international arbejdskraft og deres familier i Business Region Aarhus International Community er Netværket for udenlandske medarbejdere og deres medfølgende familier i Østjylland Serviceportalen

Læs mere

Intro, Tysklands Største Musikmagasin, Hylder Dansk Kunst, Musik og Mode i September-Udgaven

Intro, Tysklands Største Musikmagasin, Hylder Dansk Kunst, Musik og Mode i September-Udgaven Dette indhold er fra websitet MXD.dk. http://mxd.dk//arkiv/2016/intro-tysklands-stoerste-musikmagasin-hylder-dansk-kunst-musikog-mode-i-september-udgaven/ Intro, Tysklands Største Musikmagasin, Hylder

Læs mere

ÉN MUSIKSCENE MANGE GENRER

ÉN MUSIKSCENE MANGE GENRER ÉN MUSIKSCENE MANGE GENRER Udspil til musikhandlingsplan 2012-2015 É N M U S I K S C E N E M A N G E G E N R E R. UDSPIL TIL MUSIKHANDLINGSPLAN 2012 2015 Udgivet i februar 2012 af Kulturministeriet Nybrogade

Læs mere

Meget mere end Aarhus Fortæller 65

Meget mere end Aarhus Fortæller 65 Meget mere end Aarhus Fortæller Anneken Appel Laursen Museum Aarhus er overskriften, når vi taler om Den Gamle Bys virke som lokalmuseum for Aarhus. Etableringen af den permanente udstilling Aarhus Fortæller

Læs mere

Tid: Den 9. april 2013. Der er i alt 10 fotosessions som forløber i tidsrummet imellem kl. 12.30-20.45. Hver session varer 30 minutter.

Tid: Den 9. april 2013. Der er i alt 10 fotosessions som forløber i tidsrummet imellem kl. 12.30-20.45. Hver session varer 30 minutter. Social Media Management - Kunstnere og events i sociale medier Sociale medier, herunder Facebook, Twitter og Instagram, er blevet hjørnesten i såvel kunstnere som events' markedsføring og kommunikation.

Læs mere

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK OMSÆTNING 2014

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK OMSÆTNING 2014 PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK OMSÆTNING 2014 OM DANSK MUSIKOMSÆTNING 2014 DANSK MUSIKOMSÆTNING 2014 er en klassisk branchestatistik, som opgør musikbranchens samlede økonomiske værdi for 2014. Musik er overalt

Læs mere

virksomhedsplan

virksomhedsplan 2018-2019 virksomhedsplan Grafisk design: vandand design Denne virksomhedsplan for 2018/2019 er udarbejdet af musikskolens leder. Virksomhedsplanen er dels et øjebliksbillede af musikskolen dels et blik

Læs mere

ÉN MUSIKSCENE MANGE GENRER

ÉN MUSIKSCENE MANGE GENRER ÉN MUSIKSCENE MANGE GENRER Udspil til musikhandlingsplan 2012-2015 ÉN MUSIKSCENE MANGE GENRER. UDSPIL TIL MUSIKHANDLINGSPLAN 2012 2015 Udgivet i februar 2012 af Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København

Læs mere

Promus Produktionscenteret for Rytmisk Musik i Aarhus

Promus Produktionscenteret for Rytmisk Musik i Aarhus Promus Produktionscenteret for Rytmisk Musik i Aarhus DET STARTER MED EN SANG! Sådan hænger musikbranchen sammen i Danmark De skabende 2.0 ophavsret! Indtægter for brug af sange/værker via Koda offentlig

Læs mere

Uddannelsesprojekt: Transmission af livekoncerter

Uddannelsesprojekt: Transmission af livekoncerter Roskilde Weekendradio Uddannelsesprojekt: Transmission af livekoncerter Målet med projektet har været at give musikudøvere mulighed for at få indblik i og viden om, hvordan radiomediet kan transmitterer

Læs mere

Læs information til ansøger og hent budgetskabelon her

Læs information til ansøger og hent budgetskabelon her Projekt: Ud-over-KANten-puljen Ansøgt: 27-02-2017 (Kulturkanten.dk) Status: Ansøgning modtaget ID #: 68-10 Sådan søger du Ud-over-KANten-puljen KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2017-2020 er et

Læs mere

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020 Skovens Børn Undervisningsprogram 2019/2020 Velkommen til Skovens Børn Skovens Børn tilbyder sine medlemmer fritidsundervisning i musik, sang og dans etc. Aktivitetstilbuddene varierer fra år til år, afhængigt

Læs mere

EU STØTTE: CREATIVE EUROPE CULTURE

EU STØTTE: CREATIVE EUROPE CULTURE CREATIVE EUROPE CULTURE 2014-2020 WWW.KULTURSTYRELSEN.DK EU STØTTE: CREATIVE EUROPE CULTURE 2014-2020 CREATIVE EUROPE CULTURE CREATIVE EUROPE CULTURE 3 Hvad er Creative Europe? Creative Europe er Europa-Kommissionens

Læs mere