Indholdsfortegnelse. Baggrund Hvad er en tilsynsplan? Lovgrundlag Hvad skal planen indeholde? Offentliggørelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indholdsfortegnelse. Baggrund Hvad er en tilsynsplan? Lovgrundlag Hvad skal planen indeholde? Offentliggørelse"

Transkript

1 Miljøtilsynsplan 2013

2 Indholdsfortegnelse Baggrund Hvad er en tilsynsplan? Lovgrundlag Hvad skal planen indeholde? Offentliggørelse Fakta Planens geografiske område Natur og Grundvand Virksomheder og husdyrbrug IED Miljøtilsynet Hvornår udføres der tilsyn? Hvilke forhold føres der tilsyn med? Væsentlige miljøproblematikker Fremgangsmåden for et miljøtilsyn Håndhævelser Antal tilsyn Miljørisikovurdering Tilsynskampagner Samarbejde med andre myndigheder Bilag 1: Liste over IED virksomheder

3 Baggrund Hvad er en tilsynsplan? Tilsynsplanen fortæller, hvordan Mariagerfjord Kommune fører miljøtilsyn med virksomhederne og husdyrbrugene. Formålet med tilsynsplanen og miljøtilsynene er at forebygge forurening og sikre, at miljølovgivningen overholdes. Tilsynsplanen skal give mere åbenhed, så borgere og virksomheder får indblik i, hvordan og efter hvilke principper kommunen fører miljøtilsyn. Blandt andet er det åbent, hvordan vi risikovurderer virksomheder og derudfra fastsætter, hvor ofte en virksomhed skal have miljøtilsyn. Fra 2014 skal myndigheden desuden offentliggøre tilsynsbreve efter, at virksomheden eller husdyrbruget har haft mulighed for at kommentere indholdet. Lovgrundlag Mariagerfjord Kommune fører tilsyn med at Miljøbeskyttelsesloven 1 og Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug 2 samt bekendtgørelser, regler og afgørelser udstedt med hjemmel i disse love. Jf. Bekendtgørelse om miljøtilsyn 3 3 skal alle kommuner udarbejde en tilsynsplan. Planen skal gælde for følgende typer virksomheder og husdyrbrug Virksomheder, anlæg eller indretninger m.v., for hvem en miljøgodkendelse 4 er krævet. 11 og 12 husdyrbrug 5. Andre husdyrbrug, end dem ovenfor nævnt og som har et dyrehold over 3 dyreenheder. 16 arealer 6. Virksomheder eller husdyrbrug som er brugerbetalingspligtige 7. Autoværksteder 8 Renserier 9 Hvad skal planen indeholde? Det er et krav at tilsynsplanen skal indeholde: En angivelse af det geografiske område, som planen omfatter, En generel vurdering af relevante væsentlige miljøproblemer på tilsynsmyndighedens område, En fortegnelse over virksomheder og husdyrbrug omfattet af bilag 1 til bekendtgørelsen om godkendelse af listevirksomhed og 12, stk. 1, nr. 1-3 i lov om miljøgodkendelse m.v. af 1 Lov nr. 358 af 6. juni 1991 om miljøbeskyttelse. 2 Lov nr af 20. dec om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug. 3 Bekendtgørelse nr. 497 af 15. maj 2013 om miljøtilsyn 4 Virksomheder optaget på bilag 1 og bilag 2 i Bekendtgørelse nr af 20. dec om godkendelse af listevirksomhed 5 Husdyrbrug godkendt i henhold til 11 eller 12 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug 6 Godkendt i henhold til 16 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug 7 Omfattet af 2 eller bilag 1 i Bekendtgørelse nr. 463 af 21. maj 2007 om brugerbetaling for godkendelse og tilsyn efter lov om miljøbeskyttelse og lov om godkendelse m.v. af husdyrbrug 8 Virksomheder omfattet af Bekendtgørelse nr. 699 af 24. juni 2011om miljøkrav i forbindelse med etablering og drift af autoværksteder m.v. 9 Virksomheder omfattet af Bekendtgørelse nr. 80 af 11. januar 2010 om etablering og drift af renserier.

4 husdyrbrug, herunder oplysninger om navn, adresse og listepunkt, En beskrivelse af tilsynsmyndighedens tilsynsindsats, herunder hvordan et tilsynsbesøg tilrettelægges og gennemføres, og En beskrivelse af eventuelle samarbejdsrelationer med andre myndigheder. Offentliggørelse Tilsynsplanen skal være digital til rådighed for offentligheden, første gang d. 31. juli 2013 Denne plan er derfor tilgængelig på Mariagerfjord Kommunes hjemmeside Forud for offentliggørelsen skal et af udkast planen, jf. miljøtilsynsbekendtgørelsen, offentliggøres digitalt og offentligheden skal have mulighed for at kommentere udkastet indenfor en frist på 4 uger. Udkast til denne plan har været offentligt tilgængelig på Mariagerfjord Kommunes hjemmeside i perioden 18.juni juli Fakta Planens geografiske område Tilsynsplanen omfatter hele Mariagerfjord Kommune. De årlige tilsyn er ikke planlagt efter geografi, men er spredt over hele kommunen. Mariagerfjord Kommune har ca antal indbyggere De fire største byer er Hobro, Hadsund, Mariager og Arden med henholdsvis ca , 5000, 2500 og 2500 indbyggere. Bebyggelsen er domineret af et- eller to-plans-huse. Der er i Mariagerfjord Kommune 63 lokalplaner for erhvervsområder. Heraf ligger 43 i de fire største byer. Der er desuden 77 lokalplaner for blandet bolig og erhverv (undtaget centerformål). Ud af dem er 42 beliggende i de fire største byer. Natur og Grundvand Mariager Fjord udgør ca. 6 % af kommunens areal. Mariagerfjord Kommune er karakteriseret ved at have et stort antal beskyttede naturarealer, ca og der er 8 Natura 2000-områder der er helt eller delvist beliggende i kommunen. Kommunen har et væld af søer og vandhuller og et rigt system af vandløb og åer. I Mariagerfjord Kommune er der 8 områder med særlige drikkevandsinteresser. Der er 59 vandværker, der tilsammen har 80 boringer og der er ca enkeltindvindinger. Kommunens naturområder og grundvandsressourcer har betydning for tilsynene i kommunen. Hvis en virksomhed eller husdyrbrug ligger tæt på forureningsfølsomme områder, fx. vandindvindingsanlæg, har det betydning for virksomheden miljørisikoscore 10, og dermed også for tilsynsfrekvensen. Virksomheder og husdyrbrug Ifølge CVR er der ca aktive produktionsenheder i Mariagerfjord Kommune. Dette dækker over adresser hvor der udføres aktiviteter, fx. landbrug og produktionsvirksomheder, men også 10 Se nærmere herom i tilsynsplanens afsnit om Scoring af virksomheder og husdyrbrug.

5 liberale erhverv, foreninger mm. Mariagerfjord Kommune er miljømyndighed for alle virksomheder i kommunen, nogle dog kun på visse miljøforhold. Denne plan dækker kun over visse virksomhedstyper (som anført i afsnittet lovgrundlag ). I tabellen nedenfor ses opgørelse over antallet af de virksomheder og husdyrbrug, som denne plan omfatter. Tallene er status pr. 10.juni Antallet vil ændres med tiden da der løbende opstartes og lukkes virksomheder og andre ændrer kategori. Virksomhed Antal Virksomheder omfattet af bilag 1 til 2 godkendelsesbekendtgørelsen 11 (IED 12 ) Virksomheder omfattet af bilag 2 til 82 godkendelsesbekendtgørelsen 11 herunder dambrug Virksomheder listet på bilag 1 i 173 brugerbetalingsbekendtgørelsen 13 Autoværksteder 99 Renserier 1 Husdyrbrug Husdyrbrug omfattet af 12 i husdyrbrugsloven 14 (IED 12 ) 45 (17) Husdyrbrug omfattet 11 i 152 husdyrbrugloven 12 Pelsdyrfarme 21 Andre husdyrbrug >3 dyreenheder arealer IED IED-virksomheder og husdyrbrug er virksomheder omfattet af et særligt EU-direktiv (direktiv om industrielle emissioner 16 ). Der er tale om en kategori af meget store virksomheder og husdyrbrug som vurderes at have så stor en miljømæssig påvirkning, at de skal reguleres anderledes end de øvrige virksomheder og husdyrbrug. I Mariagerfjord Kommune er der 2 virksomheder og 17 husdyrbrug der er omfattet af IE Direktivet og som ligger inden for kommunens kompetenceområde. For at se liste over IE virksomheder som ligger uden for kommunens kompetenceområde, men er beliggende i kommunen, kan der rettes henvendelse til Miljøstyrelsen i Århus. På bilag 1 kan en liste over disse virksomheder og husdyrbrug ses, herunder navn, adresse og listepunkt. Listepunktet refererer til virksomhedstype og henviser til bilag 1 i bekendtgørelse om godkendelse af listevirksomhed og Lov om godkendelse m.v. af husdyrbrug og husdyrgødningsbekendtgørelsen Virksomheder optaget på bilag 1 i bekendtgørelse om godkendelse af listevirksomhed 12 IED: Parlamentets og Rådets direktiv af 24. november 2010 om industrielle emissioner 13 Bekendtgørelse nr. 463 af 21. maj 2007 om brugerbetaling for godkendelse og tilsyn efter lov om miljøbeskyttelse og lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug 14 Lov nr af 20. dec om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug 15 Godkendt i henhold til 16 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug 16 Parlamentets og Rådets direktiv af 24. november 2010 om industrielle emissioner 17 Bekendtgørelse nr. 764 af 28. juni 2012 om erhvervsmæssig dyrehold, husdyrgødning, ensilage m.v.

6 Miljøtilsynet Hvornår føres der tilsyn? En del virksomheder i Mariagerfjord Kommune skal have miljøtilsyn regelmæssigt. Derudover kan der føres tilsyn i en lang række andre tilfælde. Det kan fx. være i forbindelse med: Sagsbehandling af et ansøgt anlæg eller aktivitet Indkomne klager over en virksomhed/aktivitet Jordforurening Kontrol af tidligere håndhævede/påtalte forhold Ekstra tilsyn som følge af væsentlige overtrædelser af loven Kampagner om særlige miljøforhold eller brancher De regelmæssige tilsyn varsles typisk med mindst 14 dage, men det er ikke et krav at kommunen gør det. Miljømyndigheden kan vælge at foretage uvarslede miljøtilsyn. Nogle tilsyn på landbrug, skal dog foretaget uvarslet (KO-kontrol). Det er vigtigt at der er en person fra virksomheden tilstede ved tilsynet, der har godt kendskab til virksomheden og aktiviteterne og som har ansvar for forholdene på stedet. På den måde bliver forholdene bedre og hurtigere belyst og det er lettere at opnå en god dialog om eventuelle krav eller forbedringsforslag under tilsynet. Hvilke forhold føres der tilsyn med? Når miljømyndigheden i Mariagerfjord Kommune føres miljøtilsyn på virksomheder og husdyrbrug, gennemgås alle relevante miljøforhold. På virksomhederne gennemgås typisk forhold vedrørende følgende: Oplag af olie og kemikalier, herunder olietanke Støj Affald Spildevand Emissioner (udsug fra processer og fyringsanlæg) Energiforbrug/reducering Jordforurening På husdyrbrugene gennemgås typisk forhold vedrørende følgende: Kontrol af dyreholdets størrelse Håndtering og opbevaring af husdyrgødning Oplag af olie og kemikalier, herunder olietanke Affald Ikke alle forhold er relevante på alle virksomheder og husdyrbrug og tilsynet tilrettelægges selvfølgelig herefter. Har virksomheden eller husdyrbruget en miljøgodkendelse eller andre godkendelser/tilladelser gennemgås vilkårene heri. Væsentlige miljøproblematikker Særlige væsentlige problematikker er pga. de ydre forhold, udpeget til opbevaring af affald, spildevand samt opbevaring af gødning, olie og kemikalier.

7 Forholdene vurderes som særligt væsentlige da de er relevante på mange virksomheder uanset beliggenhed. Ved overtrædelser af gældende regler inden for disse områder, kan der være risiko for stor miljøpåvirkning. Mariagerfjord Kommune har en spildevandsplan og en affaldsplan der beskriver målsætningerne for disse miljøområder og det anses som vigtigt at miljøtilsynet bidrager med en væsentligt indsat for at opnå disse målsætninger. Mariagerfjord Kommune har desuden udarbejdet en forskift om opbevaring af olie og kemikalier gældende fra januar Da der i denne stilles skærpede regler om opbevaring af olier og kemikalier, vil der i tilsynsplanens periode lægges særlig vægt på formidling af, og om nødvendigt håndhævelse af, disse regler. Fremgangsmåden for et miljøtilsyn Varsling Gennemførelse på virksomheden Vurdering + miljørisikovurdering Udkast af tilsynsbrev med evt. håndhævelser sendes til virksomheden til kommentering. Endeligt tilsynsbrev sendes og dette offentliggøres på kommunens hjemmeside Miljømyndigheden følger op på evt. håndhævelser + offentliggørelse af dokumenter herom Håndhævelser Miljøtilsynet kan give anledning til, at Mariagerfjord Kommune meddeler én eller flere håndhævelser til virksomheden eller husdyrbruget. Mariagerfjord Kommune anvender forskellige håndhævelsesskridt afhængig af alvorligheden af det forhold som skal ændres eller bringes til ophør det drejer sig primært om henstillinger, påbud, indskærpelser og politianmeldelser: Henstillinger er en mundtlig eller skriftlig anmodning fra tilsynsmyndigheden til den ansvarlige om at bringe utilfredsstillende forhold i orden inden for en nærmere angiven frist. Påbud pålægger en i øvrigt lovlig virksomhed eller et husdyrbrug visse ændrede vilkår for produktion mv. Indskærpelser anvendes ved overtrædelse af miljøbeskyttelsesloven, lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug eller bestemmelser eller vilkår (eks. overtrædelse af vilkår i en miljøgodkendelse), fastsat i medfør af førnævnte love. Politianmeldelse kommer ind i billedet, når administrative midler ikke har vist sig tilstrækkelige til at standse en ulovlighed, eller der er tale om en grov overtrædelse. Antal tilsyn I Miljøtilsynsbekendtgørelsen er der angivet årlige mål for kommunens tilsynsaktivitet. Mindst 40 % af nedenstående virksomheder og husdyrbrug skal have et fysisk tilsyn hvert år: Virksomheder, anlæg eller indretninger m.v., for hvem en miljøgodkendelse er krævet. 11 og 12 husdyrbrug. Mindst 25 % af nedenstående virksomheder skal have et fysisk tilsyn hvert år:

8 Andre husdyrbrug, end dem ovenfor nævnt og som har et dyrehold over 3 dyreenheder. Virksomheder eller husdyrbrug som er brugerbetalingspligtige. Autoværksteder. Renserier. Vedr. 16 arealer er der ingen minimumskrav for fysiske tilsyn, men krav om ét basistilsyn i løbet af en 6-årig periode. På baggrund af ovenstående mål forventer Mariagerfjord Kommune årligt at udføre ca. 103 fysiske tilsyn på virksomheder og ca. 174 fysiske tilsyn på husdyrbrug. Miljørisikovurdering Mariagerfjord Kommune skal inden 1. nov foretage en miljørisikovurdering af alle virksomheder og husdyrbrug, der får miljøtilsyn. IED-virksomheder og husdyrbrug skal være miljørisikovurderet senest d. 30. juni 2013 og de godkendelsespligtige inden udgangen af Med udgangspunkt i miljørisikovurderingen fastlægges en score og derudfra en tilsynsfrekvens for den enkelte virksomhed. Såfremt der udføres miljøtilsyn på en virksomhed inden den første risikovurdering skal foretages, laves denne på baggrund af dette tilsyn. For virksomheder der ikke får miljøtilsyn inden risikovurderingen skal gennemføres, udføres den på baggrund af eksisterende viden fra tidligere miljøtilsyn Efter hvert tilsyn vurderes det om ny viden giver anledning til en ændret risikoscore og tilsynsfrekvens. Risikoscoren beregnes ud fra sandsynligheden for, at der kan ske en forurening og alvoren af en eventuel forurening. Derudover skal niveauet af systematik i virksomhedens miljøarbejde vurderes. Parametre, som har betydning for scoren på virksomheder er: Oplag og mængder af farlige stoffer Emissioner af farlige stoffer Afstanden til forureningsfølsomme områder, som eksempelvis indvinding af drikkevand eller boligområder Overholdelse af loven Miljøledelse, fx ISO eller EMAS certificeringer Parametre, som har betydning for scoren på husdyrbrug er: Husdyrbrugets størrelse Oplag og håndtering af husdyrgødning Afstanden til forureningsfølsomme områder, som eksempelvis indvinding af drikkevand eller boligområder Overholdelse af loven Miljøledelse, fx ISO eller EMAS certificeringer

9 Tilsynskampagner Som en del af tilsynsindsatsen skal Mariagerfjord Kommune fremover udføre to årlige kampagner rettet mod en branche, et miljøtema eller et geografisk område. Kampagnerne giver mulighed for en målrettet indsats for at forebygge forurening. Tilsynskampagnerne skal have mål for indsatsen og effekten af kampagnen skal evalueres. Den samlede konklusion af kampagneindsatsen skal offentliggøres en gang om året. Fra 2014 kan du se de offentliggjorte resultater på Kampagnernes indhold vælges ud fra en vurdering af, hvad der er behov for at sætte fokus på. Miljøstyrelsen melder hvert år et frivilligt kampagneemne ud. Samarbejdsrelationer med andre myndigheder KO-kontrol på landbrug udføres i samarbejde med Natur- og Erhvervsstyrelsen. Tilsynsarbejdet udføres i samarbejde med andre afdelinger i kommunen, når det er relevant. Det er eksempelvis Byggesagsafdelingen og Naturafdelingen. Nogle gange inddrages også andre myndigheder i forbindelse med tilsynsopgaverne, herunder Arbejdstilsynet, Politiet eller Beredskabet. Der samarbejdes med Århus Miljøcenter om de virksomheder, hvor kompetencerne er delt imellem stat og kommune. Mariagerfjord Kommune vil bestræbe sig på at etablere et samarbejde med andre kommuner om de årlige kampagner.

10 BILAG 1. Liste over IED virksomheder og husdyrbrug Navn Produktionsadresse CVR Listepunkt Type Maricogen A/S Hadsundvej 17, 9550 Mariager b kraft-varmeanlæg Pipers Teglværker A/S Blåkildevej 19, 9500 Hobro fremstilling af keramiske produkter Gårdejer Jørgen Nørgaard Redsøvej 5, 9500 Hobro I01b fjerkræfarm Anders Andersen Tisted Holter 4, 9510 Arden I01b fjerkræfarm Bonneslund A/S Kongsvad Møllevej 6, 9500 Hobro I01b fjerkræfarm Per F. Andersen Sverige 6, 9510 Arden L12 svinebrug SCHNACK Agro v/ Søren & Morten Schnack Strandkæret 25, 9560 Hadsund L12 svinebrug Gårdejer Uffe Wiborg Stenstrupvej 28, 9500 Hobro I101 svinebrug Nørgaard I/S v/knud Nørgaard og Claus Nørgaard Rønningen 4, 9560 Hadsund I101 svinebrug Uhrenholtgaard v/morten Knudsgaard Ålborgvej 94A, 9560 Hadsund I101 svinebrug Mosebo v/bjarne Jensen Gettrupvej 6, 9500 Hobro I101 svinebrug Kasper Dahl Andersen Hedeagervej 6, 9500 Hobro I102 svinebrug Gårdejer Jens Foldager Høndrupvej 5, 9500 Hobro I103 svinebrug Gårdejer Martin Holst Christensen Klejtrupvej 13, 9500 Hobro I104 svinebrug Gårdejer Niels Jørn Barslund Nr Onsildvej 4, 9500 Hobro I105 svinebrug Landmand Claus Carstensen Neimann Søagervej 8, 9500 Hobro I106 svinebrug Gårdejer/Udlejer Kresten Vestergaard Vestermarken 12, 9500 Hobro I107 svinebrug Onsildgaard Produktion ApS Væggedalen 7, 9500 Hobro I108 svinebrug Lars Tolborg Løgstørvej 96B, 9500 Hobro I109 svinebrug

Mariagerfjord Kommune har senest offentliggjort en miljøtilsynsplan i Denne plan er nu blevet opdateret.

Mariagerfjord Kommune har senest offentliggjort en miljøtilsynsplan i Denne plan er nu blevet opdateret. Miljøtilsynsplan 2018 Indholdsfortegnelse Baggrund...2 Hvad er en miljøtilsynsplan?...2 Lovgrundlag...2 Hvad skal miljøtilsynsplanen indeholde?...2 Offentliggørelse...3 Fakta...3 Planens geografiske område...3

Læs mere

Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for

Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for 207-2 2 Plan for miljøtilsyn 207-2 Hvad er en tilsynsplan Tilsynsplanen fortæller virksomheder, borgere og andre myndigheder, hvordan Hørsholm Kommune fører tilsyn

Læs mere

1 Plan for miljøtilsyn 2013-2016

1 Plan for miljøtilsyn 2013-2016 Udkast til Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for 203-206 Plan for miljøtilsyn 203-206 Hvad er en tilsynsplan Tilsynsplanen fortæller virksomheder, borgere og andre myndigheder, hvordan Hørsholm Kommune

Læs mere

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli Miljøtilsynsplan 2013-2017 juli 2013, opdateret november 2014 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Baggrund for tilsynsplanen 3 2 Geografisk område 4 3 Væsentlige miljøproblemer 5 4 IED-virksomheder og -husdyrbrug

Læs mere

Miljøtilsynsplan

Miljøtilsynsplan Miljøtilsynsplan 2013 2016 Hvorfor en miljøtilsynsplan og hvad skal den indeholde? I maj 2013 trådte en ny miljøtilsynsbekendtgørelse i kraft med krav om, at kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for

Læs mere

Miljøtilsynsplan. For miljøtilsyn med virksomheder og landbrug

Miljøtilsynsplan. For miljøtilsyn med virksomheder og landbrug Miljøtilsynsplan For miljøtilsyn med virksomheder og landbrug Indledning Haderslev Kommune, Teknik og Miljø, har på baggrund af den nye Miljøtilsynsbekendtgørelse nr. 497 af 15. maj 2013, udarbejdet en

Læs mere

MILJØTILSYNSPLAN 2013

MILJØTILSYNSPLAN 2013 MILJØTILSYNSPLAN 2013 Kolofon Titel: Miljøtilsynsplan 2013. Køge Kommune År: 2013 Kontaktadresse: Køge Kommune Torvet 1 4600 Køge Mail: natmil@koege.dk Forsidefoto: Collage af virksomheder og landbrug

Læs mere

Miljøtilsynsplan

Miljøtilsynsplan Miljøtilsynsplan 2019-2022 Indledning Miljøtilsynsbekendtgørelsen har fastsat, at alle kommuner skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn på virksomheder og husdyrbrug. Miljøtilsynsplanen giver borgere,

Læs mere

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013 Ishøj Kommune Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013 Plan-, Bygge- og Miljøcenter Februar 2014 Indledning Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners

Læs mere

Tilsynsplan for miljøtilsyn 2013-2017

Tilsynsplan for miljøtilsyn 2013-2017 Tilsynsplan for miljøtilsyn 2013-2017 Indholdsfortegnelse UDKAST: Ballerup Kommunes Tilsynsplan 2013-2017... 3 1. INDLEDNING... 3 INTRODUKTION TIL TILSYNSPLANEN... 3 BALLERUP KOMMUNES MILJØ- OG UDVIKLINGSMÅLSÆTNINGER...

Læs mere

NATUR OG MILJØ PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2016 GENTOFTE KOMMUNE. Side 1 af 8

NATUR OG MILJØ PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2016 GENTOFTE KOMMUNE. Side 1 af 8 NATUR OG MILJØ PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2016 GENTOFTE KOMMUNE Side 1 af 8 Side 2 af 8 Indledning I Gentofte Kommune, Natur og Miljø, fører vi tilsyn med, at virksomheder og erhvervsmæssige dyrehold overholder

Læs mere

TILSYNSPLAN HUSDYRBRUG OG VIRKSOMHEDER

TILSYNSPLAN HUSDYRBRUG OG VIRKSOMHEDER INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2018 MILJØTILSYNSPLAN TILSYNSPLAN 2018-22 HUSDYRBRUG OG VIRKSOMHEDER Tilsynsplanen er et udtryk for den kommunale miljøtilsynsstrategi for husdyrbrug og virksomheder i Stevns

Læs mere

FORSLAG TIL PLAN FOR MILJØTILSYN GENTOFTE KOMMUNE

FORSLAG TIL PLAN FOR MILJØTILSYN GENTOFTE KOMMUNE NATUR OG MILJØ FORSLAG TIL PLAN FOR MILJØTILSYN 2017-2020 GENTOFTE KOMMUNE Side 1 af 8 Side 2 af 8 Indledning I Gentofte Kommune, Natur og Miljø, fører vi tilsyn med, at virksomheder og erhvervsmæssige

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013 for Glostrup Kommune

Miljøtilsynsplan 2013 for Glostrup Kommune Miljøtilsynsplan 2013 for Glostrup Kommune 1. Indledning I maj 2013 trådte en ny miljøtilsynsbekendtgørelse 1 i kraft. Den stiller krav om, at miljøtilsynsmyndighederne skal udarbejde en miljøtilsynsplan,

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Miljøtilsynsplan

Greve Kommune Teknik & Miljø. Miljøtilsynsplan Greve Kommune Teknik & Miljø Miljøtilsynsplan 2019-2023 Indledning Greve Kommune, Teknik & Miljø, har på baggrund af bekendtgørelse nr. 1476 af 12. december 2017, udarbejdet en miljøtilsynsplan. Tilsynsplanen

Læs mere

Miljøtilsynsplan december Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli

Miljøtilsynsplan december Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli Miljøtilsynsplan 2018-2021 december 2017 Miljøtilsynsplan 2013-2017, Herning Kommune 30. juli 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Baggrund for tilsynsplanen 3 2 Geografisk område 4 3 Væsentlige miljøproblemer

Læs mere

Udkast til Miljøtilsynsplan

Udkast til Miljøtilsynsplan Udkast til Miljøtilsynsplan 2018-2022 Indledning Lyngby-Taarbæk Kommune har i mange år ført miljøtilsyn med virksomheder og husdyrbrug i kommunen. Tilsynet udføres for at begrænse og forebygge virksomhedernes

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer... 3 3. Gennemførelse af et miljøtilsyn... 4 4. Planlægning

Læs mere

Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug

Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug 2017-2021 Aabenraa Kommune Kultur, Miljø & Erhverv Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Indledning Aabenraa Kommune har på baggrund af Miljøtilsynsbekendtgørelsen

Læs mere

Allerød Kommune. Miljøtilsynsplan Sag. nr. 16/ Dok. nr. 22

Allerød Kommune. Miljøtilsynsplan Sag. nr. 16/ Dok. nr. 22 Allerød Kommune Miljøtilsynsplan 2018-2021 Sag. nr. 16/15604 Dok. nr. 22 Miljøtilsynsplan 2018 2021 Generelt Som tilsynsmyndighed skal Allerød Kommune hvert 4. år udarbejde og offentliggøre en Miljøtilsynsplan.

Læs mere

Udkast til Miljøtilsynsplan 2017, Natur og Miljø, Billund Kommune Dato: 22. maj 2017

Udkast til Miljøtilsynsplan 2017, Natur og Miljø, Billund Kommune Dato: 22. maj 2017 Udkast til Miljøtilsynsplan 2017, Natur og Miljø, Billund Kommune Dato: 22. maj 2017 Miljøtilsynsplanen henvender sig til borgere og virksomheder i Billund Kommune. Formålet med planen er, at beskrive

Læs mere

Tilsynsplan 2017 SKANDERBORG KOMMUNE

Tilsynsplan 2017 SKANDERBORG KOMMUNE Tilsynsplan 2017 SKANDERBORG KOMMUNE 1 Kolofon Titel: Miljøtilsynsplan 2017. Skanderborg Kommune År: 2017 Kontaktadresse: Skanderborg Kommune Skanderborg Fælled 1 8660 Skanderborg Forsidefoto: Collage

Læs mere

MILJØTILSYNSPLAN 2013-2016

MILJØTILSYNSPLAN 2013-2016 MILJØTILSYNSPLAN 2013-2016 Indhold 1. Indledning... 3 2. Nye regler for miljøtilsyn... 5 3. Mål og indsatsområder... 7 3.1 Generelle mål... 7 3.2 Mål for tilsynsindsatsen 2013-2016... 8 3.3 Særlige indsatsområder...

Læs mere

Miljøtilsynsplan

Miljøtilsynsplan Miljøtilsynsplan 017-00 Indhold Indledning... 3 1. Geografisk område... 3. Væsentlige miljøproblemer... 3 3. Tilsynsindsatsen i 017-00... 4 4. Samarbejdsrelationer med andre myndigheder... 5 Bilag 1 -

Læs mere

Miljøtilsynsbekendtgørelsen. Natur- og Miljøkonference 20. maj 2014 Anette Dodensig Pedersen

Miljøtilsynsbekendtgørelsen. Natur- og Miljøkonference 20. maj 2014 Anette Dodensig Pedersen Miljøtilsynsbekendtgørelsen Natur- og Miljøkonference 20. maj 2014 Anette Dodensig Pedersen Hvad skal vi opnå med tilsynsmodellen? Hovedformålet er at føre tilsyn med de virksomheder og husdyrbrug, hvor

Læs mere

TILSYNSPLAN. Miljøtilsyn på virksomheder og landbrug Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013-2016 UDKAST I HØRING

TILSYNSPLAN. Miljøtilsyn på virksomheder og landbrug Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013-2016 UDKAST I HØRING TILSYNSPLAN Miljøtilsyn på virksomheder og landbrug Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013-2016 UDKAST I HØRING Indhold 1. Indledning... 2 2. Geografisk område... 2 3. Virksomheder og landbrug som Ishøj Kommune

Læs mere

Tilsynsindsats herunder hvordan et tilsynsbesøg tilrettelægges og gennemføres

Tilsynsindsats herunder hvordan et tilsynsbesøg tilrettelægges og gennemføres KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Udkast til plan for miljøtilsyn for København Kommune - juli 2013 Indledning Denne miljøtilsynsplan er udarbejdet som led i Københavns

Læs mere

5. Godkendelsespligtige landbrug

5. Godkendelsespligtige landbrug 5. Godkendelsespligtige landbrug Indledning Godkendelsespligtige landbrug har en særlig status i miljølovgivningen på grund af risikoen for forurening fra produktionen til skade for miljøet. Landbrugene

Læs mere

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner. Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner. Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013 Ishøj Kommune Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2012 Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013 Indledning Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013

Miljøtilsynsplan 2013 Miljøtilsynsplan 2013 udarbejdet af Land, By og Kultur, 18. juli 2013 M i l j ø t i l s y n s p l a n 2 0 1 3 S i d e 2 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E 1. Indledning... 3 2. Planens geografiske område...

Læs mere

Miljøtilsynsplan år for Dragør Kommune

Miljøtilsynsplan år for Dragør Kommune Miljøtilsynsplan år 2013-2017 for Dragør Kommune Indledning Den 15. maj 2013 trådte Miljøtilsynsbekendtgørelsen, bekendtgørelse nr. 497 af 15. maj 2013, i kraft med krav om, at kommunen skal udarbejde

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2016

Miljøtilsynsplan 2013-2016 Miljøtilsynsplan 2013-2016 1 Indledning Fredensborg Kommune fører et aktivt og opsøgende miljøtilsyn med, at virksomheder og husdyrbrug overholder miljøbeskyttelsesloven, husdyrgodkendelsesloven, jordforureningsloven

Læs mere

Miljøtilsynsplan

Miljøtilsynsplan Miljøtilsynsplan 2017-2020 1 Indledning Fredensborg Kommune fører et aktivt og opsøgende miljøtilsyn med, at virksomheder og husdyrbrug overholder miljøbeskyttelsesloven, husdyrgodkendelsesloven, jordforureningsloven

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013

Miljøtilsynsplan 2013 Miljøtilsynsplan 2013 For Slagelse Kommune Indledning Slagelse Kommune fører tilsyn med, at virksomheder og husdyrbrug overholder miljølove og regler. Denne plan er en beskrivelse af de områder, som Slagelse

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Fredericia Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Fredericia Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Fredericia Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer... 4 3. Gennemførelse af et miljøtilsyn... 4 4. Planlægning

Læs mere

Tilsynsplan for Ballerup Kommunes miljøtilsynsindsats

Tilsynsplan for Ballerup Kommunes miljøtilsynsindsats Tilsynsplan for Ballerup Kommunes miljøtilsynsindsats 2018 2022 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Det geografiske område... 4 3. IED- indsats... 5 4. Beskrivelse af tilsynsindsatsen... 5 4.1

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune Hvad er en miljøtilsynsplan I 2013 træder en ny tilsynsbekendtgørelse på miljøområdet i kraft. Kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn med virksomheder

Læs mere

U D K A S T 24. august 2017

U D K A S T 24. august 2017 U D K A S T 24. august 2017 Bekendtgørelse om miljøtilsyn 1) I medfør af 73, stk. 1 og 3, 79 b, stk. 1, nr. 5, 7 og 10-13, 79 c, 80, stk. 1, og 83, stk. 1, i lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Miljøtilsynsplan år for Dragør Kommune

Miljøtilsynsplan år for Dragør Kommune Miljøtilsynsplan år 2018-2021 for Dragør Kommune Indledning Miljøtilsynsbekendtgørelsen 1 har fastsat, at kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn på virksomheder og husdyrbrug. Tilsynsplanen

Læs mere

Bekendtgørelse om miljøtilsyn 1)

Bekendtgørelse om miljøtilsyn 1) BEK nr 518 af 27/05/2016 (Historisk) Udskriftsdato: 28. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-1212-00025 Senere ændringer

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4. Notat 11. marts 2015 Vejledning i udfyldelse af skemaet til indberetning af kommunernes tilsyns- og godkendelsesindsats fra 1. januar. 31. december. 2014 efter tilsynsbekendtgørelsens kap. 4. Skema 1.

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 Tårnby kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 Tårnby kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 Tårnby kommune Den 23. maj 2013 trådte miljøtilsynsbekendtgørelsen 1 i kraft med krav om, at kommunen skal udarbejde en plan for miljøtilsyn på virksomheder og husdyrbrug. Miljøtilsynsplanen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Miljøtilsynsplan

TÅRNBY KOMMUNE. Miljøtilsynsplan TÅRNBY KOMMUNE Miljøtilsynsplan 2018-2021 Indledning I 2013 trådte miljøtilsynsbekendtgørelsen 1 i kraft med krav om, at kommunen skal udarbejde en plan for miljøtilsyn på virksomheder og husdyrbrug. Miljøtilsynsplanen

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4. Notat 12. marts 2014 Vejledning i udfyldelse af skemaet til indberetning af kommunernes tilsyns- og godkendelsesindsats fra 23. maj 2013 31. dec. efter tilsynsbekendtgørelsens kap. 4. Skema 1. Indberetning

Læs mere

Miljøtilsynsplan for Syddjurs Kommune 2013

Miljøtilsynsplan for Syddjurs Kommune 2013 Miljøtilsynsplan for Syddjurs Kommune 2013 Hvad er en miljøtilsynsplan Den 23. maj 2013 trådte en ny tilsynsbekendtgørelse i kraft med krav om, at kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn

Læs mere

Tilsynsplan

Tilsynsplan Tilsynsplan 2017-2021 miljøtilsyn med virksomheder og husdyrbrug i Gribskov Kommune. Gribskov Kommune Center for Teknik og Miljø Rådhusvej 3 3200 Helsinge Telefon 7249 6000 tms@gribskov.dk www.gribskov.dk

Læs mere

Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012

Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012 Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012 Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2011 Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners miljøtilsyn med virksomheder

Læs mere

Bekendtgørelse om miljøtilsyn 1)

Bekendtgørelse om miljøtilsyn 1) BEK nr 1476 af 12/12/2017 Udskriftsdato: 19. april 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-1260-00069 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Miljøtilsynsplan for Furesø Kommune

Miljøtilsynsplan for Furesø Kommune Miljøtilsynsplan for Furesø Kommune 2017-2021 Indledning Furesø Kommune har udarbejdet en fireårig miljøtilsynsplan, som beskriver de overordnede overvejelser, der ligger bag kommunens planlægning og udførsel

Læs mere

Hedensted Kommunes tilsynsplan 2013-2017

Hedensted Kommunes tilsynsplan 2013-2017 Hedensted Kommunes tilsynsplan 2013-2017 Vedtaget 30. juni 2013. 1 Indhold Indledning Geografisk område Væsentligste miljøproblemer Planlægning af miljøtilsyn Tilsynets udførelse Tilsynskampagner Brugerbetaling

Læs mere

Virksomhed. -udledning grundet forbrug af fossilt brændstof. - Nabogener i form af støj, støv, lugt, m.v.

Virksomhed. -udledning grundet forbrug af fossilt brændstof. - Nabogener i form af støj, støv, lugt, m.v. Indholdsfortegnelse 1. Tilsynsplanens indhold.... 3 2. Geografisk afgrænsning.... 3 3. Generel vurdering af væsentlige miljøproblemer i Odsherred Kommune.... 3 4. Liste med IED-virksomheder og IED-husdyrbrug

Læs mere

Plan for miljøtilsyn med industrivirksomheder og husdyrbrug i Langeland Kommune

Plan for miljøtilsyn med industrivirksomheder og husdyrbrug i Langeland Kommune Plan for miljøtilsyn med industrivirksomheder og husdyrbrug i Langeland Kommune 2013-2016 Indhold Indledning... 3 Formål... 3 Indhold i tilsynsplanen... 3 Du kan få mere at vide om miljøindsatsen i Langeland

Læs mere

Miljøtilsynsplan FORSLAG

Miljøtilsynsplan FORSLAG Miljøtilsynsplan 2017-2021 FORSLAG Teknik & Miljø - Januar 2017 Miljøtilsynplan 2017-2021 Plan for miljøtilsyn 2017-2021 Høring om ny plan for miljøtilsyn på virksomheder og landbrug. Et forslag til overordnet

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013

Miljøtilsynsplan 2013 Miljøtilsynsplan 2013 Plan for miljøtilsyn 2013-2016 Høring om ny plan for miljøtilsyn på virksomheder og landbrug. Et forslag til overordnet plan for miljøtilsyn på virksomheder i Hillerød Kommune er

Læs mere

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2012

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2012 Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2012 Natur- og Miljøafdelingen udarbejder hvert år en beretning om tilsynsindsatsen på virksomheder og landbrug. Beretningen skal indberettes til Miljøstyrelsen

Læs mere

Miljøtilsyn er det blevet enklere? Bekendtgørelsen om miljøtilsyn v. Lone Kielberg, Miljøstyrelsen

Miljøtilsyn er det blevet enklere? Bekendtgørelsen om miljøtilsyn v. Lone Kielberg, Miljøstyrelsen Miljøtilsyn er det blevet enklere? Bekendtgørelsen om miljøtilsyn v. Lone Kielberg, Miljøstyrelsen Formål med ny tilsynsbek. Formål At implementere IE-direktivets regler At gennemføre VU II s anbefalinger

Læs mere

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2011

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2011 Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2011 Natur- og Miljøafdelingen udarbejder hvert år en beretning om tilsynsindsatsen på virksomheder og landbrug. Beretningen skal indberettes til Miljøstyrelsen

Læs mere

Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug Aabenraa Kommune Kultur, Miljø & Erhverv Skelbækvej Aabenraa

Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug Aabenraa Kommune Kultur, Miljø & Erhverv Skelbækvej Aabenraa Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug 2013-2017 Aabenraa Kommune Kultur, Miljø & Erhverv Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Indledning Aabenraa Kommune har på baggrund af Miljøtilsynsbekendtgørelsen

Læs mere

Virksomheder og landbrug

Virksomheder og landbrug Teknik og Miljø Virksomheder og landbrug Miljøtilsynsrapport 2013 Året der gik 2013 Miljøtilsyn og godkendelser Denne tilsynsberetning beskriver Slagelse Kommunes indsats inden for arbejdsområderne miljøgodkendelse

Læs mere

MILJØTILSYNSPLAN 2013

MILJØTILSYNSPLAN 2013 MILJØTILSYNSPLAN 2013 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Mette Fjellerad D 4646 4945 E mefj@lejre.dk Dato: 31. juli 2013 J.nr.: 13/9845 Hvad er en miljøtilsynsplan

Læs mere

Miljøtilsynsplan Virksomheder og landbrug

Miljøtilsynsplan Virksomheder og landbrug Miljøtilsynsplan 2017 2021 Virksomheder og landbrug September 2017 1 Baggrund for tilsynsplanen 3 2 Geografisk område 4 3 Væsentlige miljøproblemer 5 4 IED-virksomheder og -husdyrbrug 5 5 Tilsynsindsatsen

Læs mere

2. Listevirksomheder ekskl. landbrug

2. Listevirksomheder ekskl. landbrug 2. Listevirksomheder ekskl. landbrug Indledning Særligt forurenende virksomheder har en særlig status i miljølovgivningen på grund af risikoen for forurening fra produktionen til skade for miljø og sundhed.

Læs mere

MILJØTILSYN - KORT OG GODT

MILJØTILSYN - KORT OG GODT MILJØTILSYN - KORT OG GODT FOR EJERE AF HUSDYRBRUG OG VIRKSOMHEDER I SORØ KOMMUNE HVORFOR MILJØTILSYN? Sorø Kommune skal føre aktive og opsøgende miljøtilsyn på virksomheder og husdyrbrug i kommunen. Der

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2017 for Assens Kommune. By, Land og Kultur

Miljøtilsynsplan 2017 for Assens Kommune. By, Land og Kultur Miljøtilsynsplan 2017 for Assens Kommune By, Land og Kultur Indledning Assens Kommune fører tilsyn med, at industri- og landbrugsvirksomheder (virksomheder) overholder miljøbeskyttelsesloven 1 og husdyrgodkendelsesloven

Læs mere

Miljøtilsyn med virksomheder. - herunder husdyrbrug

Miljøtilsyn med virksomheder. - herunder husdyrbrug Miljøtilsyn med virksomheder - herunder husdyrbrug INFORMATION OM TILSYN MED VIRKSOMHEDER OG HUSDYRBRUG Kerteminde Kommune 9. udgave 10/2015 Tekst, billeder og layout: Kerteminde Kommune, Miljø- og Kulturforvaltningen.

Læs mere

Indhold Indledning... 3 Hvad vil vi opnå med planen?... 3 Hvad betyder tilsynsplanen for dig?... 3 Indhold i tilsynsplanen... 3 Hvem får tilsyn og

Indhold Indledning... 3 Hvad vil vi opnå med planen?... 3 Hvad betyder tilsynsplanen for dig?... 3 Indhold i tilsynsplanen... 3 Hvem får tilsyn og Svendborg Kommune Plan for miljøtilsyn med industrivirksomheder og landbrug 2013-2016 26. august 2013 Indhold Indledning... 3 Hvad vil vi opnå med planen?... 3 Hvad betyder tilsynsplanen for dig?... 3

Læs mere

MILJØTILSYNSPLAN FOR DE TILSYNSPLIGTIGE OG MILJØGODKENDTE VIRKSOMHEDER I KØBENHAVNS KOMMUNE (UDKAST)

MILJØTILSYNSPLAN FOR DE TILSYNSPLIGTIGE OG MILJØGODKENDTE VIRKSOMHEDER I KØBENHAVNS KOMMUNE (UDKAST) MILJØTILSYNSPLAN FOR DE TILSYNSPLIGTIGE OG MILJØGODKENDTE VIRKSOMHEDER I KØBENHAVNS KOMMUNE 2018-2021 (UDKAST) TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN CENTER FOR MILJØBESKYTTELSE Njalsgade 13 Postboks 380, 1503

Læs mere

2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer

2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer Miljøtilsynsplan 2013-2017 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer... 3 3. Gennemførelse af et miljøtilsyn... 4 4. Planlægning af miljøtilsyn... 5 5.

Læs mere

Peter Borgen Hjørringvej Østervrå. Miljøtilsyn med Hjørringvej 529, i henhold til miljøbeskyttelsesloven

Peter Borgen Hjørringvej Østervrå. Miljøtilsyn med Hjørringvej 529, i henhold til miljøbeskyttelsesloven Peter Borgen Hjørringvej 529 9750 Østervrå Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Hjørringvej

Læs mere

Tilsynsplan for Natur og Miljø, Vesthimmerlands Kommune juli 2013

Tilsynsplan for Natur og Miljø, Vesthimmerlands Kommune juli 2013 1 Tilsynsplan for Natur og Miljø, Vesthimmerlands Kommune juli 2013 Hvad er en tilsynsplan? Den 23. maj 2013 trådte bekendtgørelse om miljøtilsyn 1 i kraft, hvori det fastlægges, at kommunen skal udarbejde

Læs mere

Tilsynsplan Rudersdal Kommune

Tilsynsplan Rudersdal Kommune Tilsynsplan 2013 Rudersdal Kommune Indhold Indhold... 2 1. Indledning... 3 2. Nye regler for miljøtilsyn... 5 3. Rudersdal Kommunes tilsynsplan... 7 2.1 Generelle mål... 7 2.2 Mål for tilsynsindsatsen

Læs mere

virksomheder ved tilsynsårets begyndelse (pr. 1. januar)

virksomheder ved tilsynsårets begyndelse (pr. 1. januar) Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med der og i 2014, for perioden 1. januar 31. december. 2014 (efter tilsynsbekendtgørelsens kapitel 4), Del 1/3 Kommunenavn Viborg Kommunens bemærkninger

Læs mere

TILSYNSPLAN Virksomheder, landbrug og pelsdyrfarme. Holstebro Kommune Teknik og Miljø

TILSYNSPLAN Virksomheder, landbrug og pelsdyrfarme. Holstebro Kommune Teknik og Miljø TILSYNSPLAN 2013 Virksomheder, landbrug og pelsdyrfarme Holstebro Kommune Teknik og Miljø Kirkestræde 11-7500 Holstebro - Tlf: 96117557 - Fax: 98117002 Hjemmeside: www.holstebro.dk - E-post: naturogmiljo@holstebro.dk

Læs mere

Lovgrundlag Der foretages miljøtilsyn i henhold til bekendtgørelsen om miljøtilsyn, bek.nr. 518.

Lovgrundlag Der foretages miljøtilsyn i henhold til bekendtgørelsen om miljøtilsyn, bek.nr. 518. Haderslev Kommune Teknik og Miljø Miljø Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev Tlf 74 34 34 34 Fax 74 34 23 34 landbrugssager@haderslev.dk www.haderslev.dk Tilsynsrapport til offentliggørelse efter tilsyn

Læs mere

Miljøtilsynsplan for Fredericia Kommune. Kilde: dma.mst.dk

Miljøtilsynsplan for Fredericia Kommune. Kilde: dma.mst.dk Miljøtilsynsplan 2018-2022 for Fredericia Kommune Kilde: dma.mst.dk 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer... 4 3. Gennemførelse af et miljøtilsyn...

Læs mere

1. Indholdsfortegnelse

1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse... 2 2. Miljøindsats i Favrskov Kommune 2015... 3 3. Generelt om tilsynsbekendtgørelse, tilsynstyper, virksomhedstyper og frekvenser... 4 3.1 Typer af virksomheder

Læs mere

Miljøtilsynsplan for Lolland Kommune 2013 2016

Miljøtilsynsplan for Lolland Kommune 2013 2016 Miljøtilsynsplan for Lolland Kommune 2013 2016 31. juli 2013 Revideret 28.2.14 Lolland Kommune, Teknik- og Miljømyndigheden, Jernbanegade 7, 4930 Maribo Telefon 5467 6767, TMM@lolland.dk, www.lolland.dk

Læs mere

Tilsyn. - ny bekendtgørelse. Marie Sølve Gravsen, Miljøstyrelsen

Tilsyn. - ny bekendtgørelse. Marie Sølve Gravsen, Miljøstyrelsen Tilsyn - ny bekendtgørelse Marie Sølve Gravsen, Miljøstyrelsen Ny bekendtgørelse om tilsyn Den nye bekendtgørelse trådte i kraft den 23. maj 2013 Bekendtgørelsen har virket i 4 måneder og I har fået erfaring

Læs mere

Som noget nyt skal virksomheder og husdyrbrug miljørisikoscores, hvorefter tilsynene planlægges efter den score virksomheden har opnået.

Som noget nyt skal virksomheder og husdyrbrug miljørisikoscores, hvorefter tilsynene planlægges efter den score virksomheden har opnået. Indledning I maj 2013 trådte en ny tilsynsbekendtgørelse i kraft med krav om, at kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn med virksomheder og husdyrbrug. Den skal blandt andet indeholde en

Læs mere

Miljøtilsynsplan for Næstved Kommune. Center for Miljø og Natur Næstved Kommune. Gældende pr. 1. august 2013. Hvad er en tilsynsplan

Miljøtilsynsplan for Næstved Kommune. Center for Miljø og Natur Næstved Kommune. Gældende pr. 1. august 2013. Hvad er en tilsynsplan Miljøtilsynsplan for Næstved Kommune Gældende pr. 1. august 2013 Center for Miljø og Natur Næstved Kommune Hvad er en tilsynsplan I 2013 er der kommet en tilsynsbekendtgørelse med krav om, at kommunen

Læs mere

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden:

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden: St. Vognsbæk Vognsbækvej 42 9900 Frederikshavn Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 tf@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Slustrupvej

Læs mere

virksomheder ved tilsynsårets begyndelse (pr. 1. januar) 0 0 0.00 0.00 Godkendelse efter 12, stk. 2, i lov om miljøgodkendelse 0 0 0.00 0.

virksomheder ved tilsynsårets begyndelse (pr. 1. januar) 0 0 0.00 0.00 Godkendelse efter 12, stk. 2, i lov om miljøgodkendelse 0 0 0.00 0. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med virksomheder og i 2014, for perioden 1. januar 31. december. 2014 (efter tilsynsbekendtgørelsens kapitel 4) Kommunenavn Lyngby-Taarbæk Kommunens bemærkninger

Læs mere

Tilsynene er gennemført som 11 fysiske tilsyn og 4 administrative tilsyn (hvor virksomhederne ikke er besøgt).

Tilsynene er gennemført som 11 fysiske tilsyn og 4 administrative tilsyn (hvor virksomhederne ikke er besøgt). Tilsynskampagne 2017 28. maj 2018 Herning Kommune har i 2017 valgt at sætte fokus på entreprenørlignende aktiviteter, der kan relateres til brugerbetalingsbekendtgørelsens i bilag 1, listepunkt : Garageanlæg

Læs mere

Tilsynene er gennemført som 16 fysiske tilsyn og 3 administrative tilsyn.

Tilsynene er gennemført som 16 fysiske tilsyn og 3 administrative tilsyn. 25. januar 207 Tilsynskampagne 206 Herning Kommune har i 206 valgt at sætte fokus på aktiviteter, der kan relateres til listepunkt H5 i bilag til brugerbetalingsbekendtgørelsen ; Garageanlæg og pladser

Læs mere

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden:

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden: Lars Ypkendanz Østkystvejen 416 9340 Aså Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 tf@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Østkystvejen

Læs mere

Indhold... 2. Hvad er en tilsynsplan... 3. Hvilke virksomheder og landbrug fører kommunen miljøtilsyn med... 3. Hvilke miljøforhold er væsentlige...

Indhold... 2. Hvad er en tilsynsplan... 3. Hvilke virksomheder og landbrug fører kommunen miljøtilsyn med... 3. Hvilke miljøforhold er væsentlige... Miljøtilsynsplan 2013 landbrug og virksomheder Efter bekendtgørelse om miljøtilsyn, BEK nr. 497 af 15/05-2013 Holbæk Kommune [Vælg en dato] Indhold Indhold... 2 Hvad er en tilsynsplan... 3 Hvilke virksomheder

Læs mere

Miljømæssigt drives ejendommen særdeles pænt. Preben S. Boisen Slustrupvej 7 9900 Frederikshavn

Miljømæssigt drives ejendommen særdeles pænt. Preben S. Boisen Slustrupvej 7 9900 Frederikshavn Preben S. Boisen Slustrupvej 7 9900 Frederikshavn Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn

Læs mere

Lotte P. H. Nørbak Ørtoftvej Sæby. Miljøtilsyn med Ørtoftvej 16, i henhold til miljøbeskyttelsesloven

Lotte P. H. Nørbak Ørtoftvej Sæby. Miljøtilsyn med Ørtoftvej 16, i henhold til miljøbeskyttelsesloven Lotte P. H. Nørbak Ørtoftvej 16 9300 Sæby Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Ørtoftvej

Læs mere

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden:

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden: Poul Erik Jensen Understedvej 159 9300 Sæby Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 tf@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Understedvej

Læs mere

Notat om udkast til ændring af miljøtilsynsbekendtgørelsen

Notat om udkast til ændring af miljøtilsynsbekendtgørelsen Den 4. maj 2017 Notat om udkast til ændring af miljøtilsynsbekendtgørelsen Denne høring af ændring af miljøtilsynsbekendtgørelsen er en følge af ny husdyrregulering. Der har fra den 21. marts til den 25.

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Roskilde Indledning (max 1500 Roskilde Kommune har frem til den

Læs mere

Miljøtilsynsplan Holstebro Kommune Teknik og Miljø

Miljøtilsynsplan Holstebro Kommune Teknik og Miljø Miljøtilsynsplan 2018-2021 Holstebro Kommune Teknik og Miljø Formål med miljøtilsynsplanen Miljøtilsynsplanen beskriver Holstebro Kommunes arbejde med planlægning og udførsel af miljøtilsyn på virksomheder

Læs mere

Miljøtilsynsplan Virksomheder og landbrug

Miljøtilsynsplan Virksomheder og landbrug Miljøtilsynsplan 2013 2017 Virksomheder og landbrug August 2013 1 Baggrund for tilsynsplanen 3 2 Geografisk område 4 3 Væsentlige miljøproblemer 5 4 IED-virksomheder og -husdyrbrug 5 5 Tilsynsindsatsen

Læs mere

Tilsynsrapport for prioriteret tilsyn udført den Niels Erik Juhl Brøchner, Diernæs Strandvej 3, 6100 Haderslev

Tilsynsrapport for prioriteret tilsyn udført den Niels Erik Juhl Brøchner, Diernæs Strandvej 3, 6100 Haderslev Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev Tlf 74 34 34 34 Fax 74 34 23 34 landbrugssager@haderslev.dk www.haderslev.dk Tilsynsrapport for prioriteret tilsyn

Læs mere

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden:

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden: Hans M. Nielsen Solholtvej 28 9352 Dybvad Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 tf@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Solholtvej

Læs mere

Kristine Kragkær Wadsholt Bjergetsvej 13 st 9750 Østervrå. Miljøtilsyn med Fuglsangvej 10, i henhold til miljøbeskyttelsesloven

Kristine Kragkær Wadsholt Bjergetsvej 13 st 9750 Østervrå. Miljøtilsyn med Fuglsangvej 10, i henhold til miljøbeskyttelsesloven Kristine Kragkær Wadsholt Bjergetsvej 13 st 9750 Østervrå Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn

Læs mere

Svendborg Kommune. Plan for miljøtilsyn med industrivirksomheder og landbrug

Svendborg Kommune. Plan for miljøtilsyn med industrivirksomheder og landbrug Svendborg Kommune Plan for miljøtilsyn med industrivirksomheder og landbrug 2017-2020 18 august 2017 Indhold Indledning...3 Hvad vil Svendborg Kommune opnå med planen?...4 Hvad betyder tilsynsplanen for

Læs mere

Erik Lykke Madsen Skævevej 56 9352 Dybvad. Miljøtilsyn med Skævevej 56, i henhold til miljøbeskyttelsesloven

Erik Lykke Madsen Skævevej 56 9352 Dybvad. Miljøtilsyn med Skævevej 56, i henhold til miljøbeskyttelsesloven Erik Lykke Madsen Skævevej 56 9352 Dybvad Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Skævevej

Læs mere

Tilsynsplan for Struer Kommune, 2013-2015

Tilsynsplan for Struer Kommune, 2013-2015 Tilsynsplan for Kommune, 2013-2015 Tilsynsplan kommune er, med den nye miljøtilsynsbekendtgørelse af 22. maj 2013, forpligtet til at udarbejde en tilsynsplan, hvori kommunen tilkendegiver, hvordan tilsynsindsatsen

Læs mere