Foreningens målgruppe: frivillige. Børn, unge og familier, fx udsatte unge.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Foreningens målgruppe: frivillige. Børn, unge og familier, fx udsatte unge."

Transkript

1 De Frivillige Foreningens formål: At udføre frivilligt socialt arbejde til fordel for borgere i Aalborg Øst, herunder særligt børn og unge. Formålsbeskrivelse: Udøve sociale og fysiske aktiviteter for børn, unge og forældre på tværs af boligområder, nationaliteter og sociale skel. Give inspiration til leg og aktiviteter, der medvirker til positiv interaktion imellem børn og unge. Skabe rollemodeller for at udbygge og styrke det sociale netværk imellem de forskellige befolkningsgrupper i bydelen. Foreningen kan tilbyde følgende frivillige aktiviteter: Aktiviteter for børn og unge. Frivillige opgaver i samarbejde med andre foreninger og institutioner i bydelen. Have unge på 15 år, med problematisk baggrund til at hjælpe og give dem en mulighed for at blive rollemodeller i stedet for bølle. Vi har haft et par stykker i år med rigtig god erfaring. Foreningens målgruppe: frivillige. Børn, unge og familier, fx udsatte unge. Aktiviteterne er rettet mod: Erhvervsaktive og seniorer. Indsats: Vi reklamerer ved relevante arrangementer, søger over facebook og laver folder. Vi prøver mund til mund metoden. Formue: kr. Formål med formue: At have mulighed for at opretholde de nuværende aktiviteter og spare sammen til vores egen slush ice maskine og ting til de mindre. Ansøgt tilskud: kr. Tilskuddet skal anvendes til: 23 årlige arrangementer med morgenmøde/morgenmad og slutter af med fællesspisning. Dels for at samle op på evt. problemer og dels at styrke sammenholdet. Det er vigtigt, at vi har en fælles holdning, for når vi er ude, er vi spredt. Vi mangler meget en slush ice maskine. På nuværende tidspunkt, lejer vi den til vores arrangementer, det vil være her vi kan tjene lidt penge til foreningen, vi tager 8kr. for en slush ice. Vi har de fleste af vores bolde op, og er meget glade for dem fra boldtfobisk råd, der bliver forhandlet af Tress. Vi mangler stadig lege og udfoldelses mulighed for alderen 3-6 år. Og da legehuset og softplay pudesæt i samarbejde, vil give et godt grundlag. Det noget vi har mulighed for at tage med. Desuden kan det bruges af ældre børn også. Håber derfor at I ser med velvilje på vores ansøgning. Forventet udbytte: Aktivering, udvikling, udfoldelse muligheder, stimulering af fantasi og give forældre mulighed for at dele oplevelser med andre forældre.

2 Budgetterede udgiftsposter: Mad: 23 arrangementer x 40kr. x 18 per. = kr. Mødeaktiviteter: 2.000kr. Leje af lokaler: 4 x = 6.000kr. Slush ice maskine (GHZ 228 En dobbelt 12L) kr. Blandet bolde (Vi har god erfaring med bolde fra Tress) 3.000kr. Skilbar legehus (Quadro expert) 4.119kr. Softplay pudesæt all sorts 4.744kr. I alt: kr. Der bevilges kr. til aktiviteter for børn og unge.

3 2. AF-Aalborg Seniorklub Foreningens formål: At bevare det kollegiale og sociale samvær mellem AF-Aalborg/Jobcenter og vores tidligere kolleger. Samt ved afholdelse af 4 møder om året, såvel eksternt som internt. At holde os ajour indenfor området. Foreningens målgruppe: frivillige. Ældre med begrænset eller intet netværk. Aktiviteterne er rettet mod: Seniorer. Indsats: Når vores kolleger nærmer sig pensionsalderen, kontakter vi dem, og oplyser om vores klub og aktiviteterne. Formue: 8.903,46kr. Formål med formue: At have midler til klubbens drift. Ansøgt tilskud: 2.000kr. Tilskuddet skal anvendes til: At have midler til klubbens fremtid og drift. Forventet udbytte: At de bliver holdt ajour med udviklingen indenfor området. AF s rolle efter kommunesammenlægningen. Jobcentrenes rolle efter kommunernes overtagelse. Samarbejdet med Beskæftigelsesregion Nordjylland. Budgetterede udgiftsposter: Porto, kontorartikler og kursus/foredrag. Der meddeles afslag, idet foreningen ikke tilhører målgruppen for støtte til frivilligt socialt arbejde jf. retningslinjerne.

4 3. Angstforeningen Foreningens formål: Er at virke som landsdækkende patientforening for angstramte ved at varetage deres interesser, udbrede viden om og forebygge angstlidelser samt informere om behandlingen af disse. Patientforeningen skal bl.a. medvirke til: Stk. 1. At udøve oplysende, rådgivende, undervisende og forebyggende virksomhed. Stk. 2. At igangsætte og opretholde initiativer, der kan yde støtte til angstramte og de angstramtes pårørende. Stk. 3. At bedre sociale og arbejdsmæssige forhold for angstramte. Stk. 4. At bedre behandlingsmæssige forhold for angstramte. Stk. 5. At varetage fælles interesser over for myndighederne og offentligheden. Stk. 6. At fjerne myter og fordomme omkring angstlidelser. Stk. 7. At støtte forskning inden for angstområdet. Stk. 8. At repræsentere Danmark i udenlandske organisationer med lignende formål. Foreningens målgruppe: frivillige. Sindslidende. Aktiviteterne er rettet mod: Erhvervsaktive og seniorer. Indsats: Vi har fået over 100 nye medlemmer i Vi annoncerer i dagblade om vores aktiviteter, vi sender masser af informationsmateriale ud til PsykInfoer misbrugsbehandlingssteder, læger, psykologer, psykoterapeuter, speciallæger, stiller op i TV og radio oma. Formue: kr. Formål med formue: Vi har tre ansatte, der skal have løn og beløbet skal vare indtil maj næste år, hvor vi igen får udbetalt Tips- og Lottomidler. Rådgivning og selvhjælpsgrupperrådgivningen koster kr. om året, vores medlemsblad koster kr. om året, og vores selvhjælpsgrupper koster kr. om året. Udover det, er det et krav fra vores revisor, at vi har hvad der svarer til et års drift uden indtægter i det tilfælde at foreningen skal lukke (hvilket vi dog ikke har planer om) hvilket svarer til ca kr., et krav vi kun delvist opfylder. Ansøgt tilskud: kr. Tilskuddet skal anvendes til: Vores 6 selvhjælpsgrupper i Aalborg. Forventet udbytte: Selvhjælpsgrupperne i Aalborg. Selvhjælpsgrupperne giver deltagerne mulighed for at teste de situationer der volder problemer i hverdagen og ruster deltagerne til at fortsætte med at tage livtag med angsten, så deltagerne efterhånden kan få en mere normal hverdag, der ikke er styret af angst. Tilfredshedsundersøgelse vi gennemførte specifikt mht. selvhjælpsgrupperne i

5 2007, med overvejende positive tilbagemeldinger. Selvhjælpsgrupperne kan bruges inden behandling opstartes, som supplement under behandling og som opfølgning, når man har været i behandling. Deltagerne rustes i grupperne til selv at arbejde med angsten på en kvalificeret måde ved hjælp af de principper, der findes i kognitiv adfærdsterapi, som gruppelederne kan instruere dem i at bruge og der er mulighed for at afprøve teknikkerne under vejledning af gruppelederne. Mange oplever at få en nemmere hverdag med færre angstanfald og kan langsomt men sikkert vende tilbage til arbejde eller studium og til en mere normal tilværelse uden støtte fra fx alkohol, benzodiazepiner eller andet. Grupperne ledes af psykologistuderende på sidste del af studiet, som står for at sikre retning og en vis disciplin på møderne. Budgetterede udgiftsposter: Det skal dække udgifterne til vores 6 selvhjælpsgrupper i Aalborg. To gruppeledere, frivillige, supervisionsmøder med frivillig psykolog Fortæring v. supervisionsmøder: 300kr. Projektledelse: 6.600kr. Husleje (kontor): 300kr. It og telefon: 250kr. Bogholderi og revision: 450kr. Evaluering: 500kr. Arbejdsskadeforsikring og miljøbidrag: 250kr. TOTAL pr. gruppe: 8.650kr. I alt for 6 grupper: kr.P Projektledelse for selvhjælpsgrupper varetages af foreningens eneste fuldtidsansatte og omfatter rekruttering, oplæring og løbende supervision af frivillige gruppeledere. Udarbejdelse og opdatering af diverse materiale, fordeling af deltagere i grupperne og organisering af lokaler. Engagering af supervisorer samt planlægning af supervisionsmøder. Vi har meget lave udgifter til kontorhold, da begge vores 2 ansatte arbejder hjemmefra, men vi kan ikke undgå lønudgifter, da vi har 33 selvhjælpsgrupper at administrere og dertil hørende 69 frivillige at holde styr på. Vi kan heller ikke snige os udenom forsikring af frivillige og bogføring/revision, da det er lovpligtigt. Der bevilges kr. til aktiviteter og supervision.

6 4. Astma- Allergi Foreningen Foreningens formål: Astma- allergi foreningen har eksisteret side 1978 (35 år) og er i dag oppe på omkring 800 medlemmer, samt omkring 45 frivillige (heraf 35 af disse tilkoblet til projekt Luftballonen). Astma-Allergi Foreningens formål er bl. a. at arrangere sociale og livsbekræftende aktiviteter for familier og enkeltpersoner. I samarbejde med Astma-Allergi Foreningens Oplysningskreds tilbyder vi kurser og undervisning til enkeltpersoner, familier og grupper med astma, allergi, KOL m.m. Desuden arrangerer vi aktiviteter i svømmehal for familier, enkeltpersoner og mennesker med særligt behov. Aktivitetshuset på Dalumvej huser foreningens administration foruden Legestuen Pusterummet, der tilbyder pasning med aktiviteter til børn i forskolealderen og deres familier. Hver sommer afholdes der en 12 dages sommerlejr, kaldet luftballonen for børn og unge i alderen 9-17 år med astma- allergi eller eksem. Foreningens målgruppe: Færre end 10 frivillige. Sygdomsgrupper (andre kronisk syge end sindslidende og handicappede). Aktiviteterne er rettet mod: Børn, unge og seniorer. Indsats: Astma- Allergi Foreningen har følgende hjemmesider: og medlemsblad. Formue: Formål med formue: Astma- Allergi Foreningen har ikke en formue da foreningen er en nonprofitforening. Tilskud fra anden side: Søgt midler ved andre kommuner, ministerielle puljer, Astma-Allergi Danmark, Tryk Fonden, Sundhedsministeriets aktivitetspulje, Donationer fra privatpersoner og Tips-Lotto driftsmidler. I alt er der søgt for kr. Ansøgt tilskud: 2.600kr. Tilskuddet skal anvendes til: Luftballonen: Lejren med de omkring deltagere, bliver hovedsageligt drevet af frivillig arbejdskraft. Dvs. der er omkring 30 hjælpere og ledere oftest bestående af sygepleje-, fysioterapeut- og ergoterapeutstuderende, plus tidligere frivillige som gerne vil videregive oplevelsen til andre. Uden de mange frivillige ville projektet være næsten umulig at gennemføre. De frivillige fordeles ud på hver lejr, og har ansvaret for aktiviteterne, tidsplanerne, fremmøde til undervisningen, registrering ved medicinering osv. i de 12 dage kurset varer. De frivillige sover ligeledes i lejren, og står dermed til rådighed i alle døgnets 24 timer. Alle aktiviteter i lejren, bortset fra undervisningen ved de professionelle, planlægges og udføres af

7 frivillig arbejdskraft. Derudover lægges der utallige frivillige timer i administrationen omkring lejren, såsom fundraising, koordination, planlægning af uddannelsesweekend, aftaler før og under lejren samt evaluering. Forventet udbytte: Som det vigtigste lærer deltagerne at få bedre kontrol over og tryghed vedderes sygdom på forskellige aktivitetsniveauer, samt tryghed i forhold til egen medicinering. De går fra usikkerhed til at beherske deres handicap. Udbyttet for de unge deltagere er desuden typisk øget selvtillid, bedre kondition, lyst til at dyrke motion (trods sygdommen), bedre kostvaner og dermed mindre risiko for overvægt. Alt i alt får de et godt grundlag til bedst muligt at leve et godt liv med deres handicap, og socialt kommer de til at fungere meget mere på lige fod med andre på et tidspunkt i livet, hvor det at være anderledes, og være uden for, kan få store konsekvenser og mærke dem for resten af livet. Budgetterede udgiftsposter: Lønninger, sygeplejesker, fysioterapeut, diætvejleder og læge: kr. Administration (porto, papir, tlf, lokaleleje m.m.): kr. Lejrudgifter, børn, ledere, leje af faciliteter og lagerleje: kr. PR (annoncer, plakater og oplysningsmaterialer): kr. Uddannelse ledere, honorar til undervisere: kr. Transportudgifter til ledere: kr. Udflugter: kr. Forsikring deltagere og ledere, ansvarsforsikring: kr. Uforudsete udgifter: kr. Henlæggelser til kommende sommerkurser (nyindkøb af telte, vedligeholdelse af materiel): kr. Der bevilges 2.600kr. til aktiviteter for målgruppen.

8 5. Autisme- og Aspergerforeningen for Voksne Foreningens formål: At formulere aspergernes synspunkter, forventninger og behov. At udbrede kendskabet til og forståelsen for Aspergers syndrom. At virke som mødested for mennesker med Aspergers syndrom. Foreningens målgruppe: Færre end 10 frivillige. Handicappede/fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Aktiviteterne er rettet mod: Erhvervsaktive og seniorer. Indsats: Hjemmeside. Facebook side. Annoncerede netværksmøder og foredrag. Rådgivning. Formue: Formål med formue: Vi har kun vores kontingentpenge og dem bruger vi hvert år på medlemsaktiviteter. Vi er ingen opsparingsforening. Ansøgt tilskud: kr. Tilskuddet skal anvendes til: Vores målgruppe er voksne med autisme og Asperger. Vi har et stort "efteruddannelsesbehov", fordi vi er blevet opdraget og oplært til at være normale. Ingen har lært os at håndtere vores autisme optimalt. Vi skal derfor bruge pengene til foredragsholdere som kan hjælpe os til håndtere vores liv og hverdag bedre. Det er hele sigtet bag vores netværksaktiviteter. Forventet udbytte: Vi forventer at deltagerne vil blive bedre til at håndtere deres hverdag og liv. Budgetterede udgiftsposter: 2-3 foredrag om fx stresshåndtering, autisme og parforhold, autisme og sanserne, i alt: kr. Der bevilges 5.000kr. til efteruddannelse af frivillige.

9 6. Barmers Aktive Ældre Foreningens formål: At aktivere landsbyens ældre beboere, modvirke ensomhed blandt de ældre beboere og socialt samvær. Foreningens målgruppe: frivillige. Ældre med begrænset eller intet netværk. Aktiviteterne er rettet mod: Seniorer. Indsats: Annoncering i den lokale ugeavis og mund til mund. Formue: 6.312kr. Formål med formue: Syng sammen med Farstrup Harmonikaklub: ca kr. Juletur til Klarupgård: 11kr. per kørt kilometer. Julefrokost: pris ukendt. Ansøgt tilskud: 8.000kr. Tilskuddet skal anvendes til: Syngsammen aftener med Farstrup Harmonikaklub. Sommerudflugt. Kontorartikler vedrørende nyoprettet lokalhistorisk forening. Forventet udbytte: Lokalhistorisk forening giver mange personer glæde ved erindringer fra tidligere tider. Kortspil, syng sammen, knipling og strikning hver onsdag eftermiddag giver samvær og indhold i tilværelsen. Ved udflugter forstærkes landsbyens sammenhold. Budgetterede udgiftsposter: Kontorartikler, leje af bus og underholdning. Der bevilges 2.000kr. til aktiviteter for målgruppen.

10 7. Barnets Håb Foreningens formål: At udføre frivilligt arbejde til fordel for forældreløse børn og fattige børnefamilier i Bosnien og Hercegovina. Vi indsamler tøj og legetøj. Disse indsamlinger bliver sent til Bosnien, hvor de derefter bliver uddelt til forskellige børnehjem og fattige børnefamilier af vores samarbejdspartner i Sarajevo. Som noget nyt har vi for 5 måneder siden startet et nyt projekt. Projektet hedder "Måltid for et barn" og har til formål at støtte fattige skolebørn i Bosnien og Hercegovina med et måltid hver skoledag. Foreningens målgruppe: frivillige. Børn, unge og familier, fx udsatte unge. Aktiviteterne er rettet mod: Børn og unge. Indsats: Spreder budskabet igennem de sociale medier, plakater, flyvers og breve. Vi laver også hygge fester hvor forældre og børn mødes for en kop kaffe og kage. Her laver vi forskellige aktiviteter med børnene og samtidig indsamler børnetøj og legetøj, men også headhunter nye frivillige. Formue: 4.500kr. Formål med formue: Julen nærmer sig og vi skal i gang med at lave tøj og legetøj indsamlinger. Pengene skal bruges til at dække udgifter til reklamer, indpakning og transport af det indsamlede tøj og julegaver i november-december måned. Ansøgt tilskud: 5.000kr. Tilskuddet skal anvendes til: Print af reklamer, plakater og flyvers. Til hjemmeside og til transport af indsamlinger. Forventet udbytte: Forældreløse børn og fattige familier i Bosnien og Hercegovina lever under næsten umenneskelige forhold med dårlig eller ingen økonomisk støtte fra landets regering. Med vores indsamlinger håber vi på at hjælpe mange børn og familier med at have noget ordenligt tøj på og legetøj i hverdagen. Med projektet "Måltid for et barn" ønsker vi at give børnene et sund måltid om dagen og på den måde være med til at støtte deres uddannelse. Budgetterede udgiftsposter: Print af plakater, flyvers og brochurer, lave hjemmeside og transport af indsamlinger. Der bevilges 2.000kr. til aktiviteter for målgruppen.

11 8. Beboer-pårørenderådet ved Lykkesminde Plejecenter Foreningens formål: At etablere et godt samarbejde mellem beboere, pårørende, personale og frivillige ved plejecentret. Samt derved muliggøre flere sociale og fysiske aktiviteter for beboere i plejecentret og de tilknyttede ældreboliger. Vi vil desuden arbejde for at forbedre de fysiske rammer for dette samarbejde i og udenfor centret. Foreningens målgruppe: frivillige. Ældre med begrænset eller intet netværk. Aktiviteterne er rettet mod: Seniorer. Indsats: Vi arrangerer bl.a. bankospil ved den årlige valgaften / generalforsamling, og arbejder netop nu på at få et "handy-hold" stablet på benene, til at tage sig af praktiske opgaver, som f.eks at passe vores haveanlæg og muliggøre flere udflugter og friluftsaktiviteter. Formue: kr. Formål med formue: Opsparing til udvidelse og vedligeholdelse af vores have, når vi får "Handyholdet op at stå" samt evt. anskaffelser til et mere "grønt" indemiljø. Ansøgt tilskud: 2.000kr. Tilskuddet skal anvendes til: Indkøb af planter og blomster til vores haveanlæg, samt redskaber og materialer til at pleje haven. Undertiden søger vi også midler til udflugter m.m. for de ældre. Forventet udbytte: Bedre rammer til ophold ude i haven. Oplevelser udenfor plejecentret, samt flere adspredelser i dagligdagen. Bl. a. arrangere en gruppe månedlige sangaftner med fællessang og underholdning. Budgetterede udgiftsposter: Sommerblomster, køkkenurter, udendørs krukker, jord til krukker og gødning m.m. Der bevilges 2.000kr. til aktiviteter for målgruppen.

12 9. Bedre Psykiatri Foreningens formål: Pårørende-foreningen Bedre Psykiatri arbejder for at rådgive, støtte og undervise pårørende til sindslidende gennem bl.a. samvær, udveksling af erfaringer, hjælp til selvhjælp og undervisningstilbud. Formålet er på denne måde, at styrke særligt udsatte mennesker i svære situationer og medvirke til at bevare og udvide de sindslidendes netværk og således hjælpe sindslidende og deres pårørende til en mere tryg og værdig tilværelse. Projektets formål er desuden at arbejde for at tabuer og fordomme om psykiske sygdomme nedbrydes, at behandling af psykiske sygdomme er mangfoldig og recovery-orienteret, at netværkets betydning for de sindslidendes liv er bekendt, at de pårørende og det nære netværk styrkes gennem undervisning og rådgivning, at samfundsdebatten om psykiatrien foregår på et nuanceret grundlag, og at der skabes bedre vilkår for psykisk sårbare mennesker. Foreningens målgruppe: frivillige. Pårørende til ovennævnte grupper. Aktiviteterne er rettet mod: Børn, unge, erhvervsaktive og seniorer. Indsats: Vi giver mulighed for at melde sig ind i foreningen efter vore foredrag og markeder. Vi har medlemmer stående på Det Psykiatriske Sygehus én gang om måneden, her fortælles om foreningen, og man forsøger at få nye medlemmer. Foreningen giver mulighed for et gratis medlemskab i et år. Vi lægger materiale på sygehus, hos læger, på biblioteker osv., hvor der er mulighed for tilmelding. Formue: kr. Formål med formue: Pengene er til at betale regninger, som vi endnu ikke har modtaget samt til at betale planlagte arrangementer. Tilskud fra anden side: Søgt midler ved andre kommuner og forskellige fonde bl.a. Den Faberske Fond. I alt er der søgt for kr. Ansøgt tilskud: kr. Tilskuddet skal anvendes til: 1. Administration: udsending af materiale, telefon, computer og printer m.m. 2. Rådgivning af pårørende telefonisk, på vores kontor, på Psykiatrisk Sygehus og på Frivilligmarkeder. 3. Foredragsaftener hvor brugere fortæller om deres recoveryprocesser. Medarbejdere fortæller om psykiske sygdomme og deres behandlig, samt fortæller om pårørendevinklen. Foreningen

13 giver gode råd om, hvordan det er at være pårørende, og hvordan pårørende bedst passer på sig selv, så man kan fortsætte med at kunne holde ud og holde af. 4. Transport til frivillige så de kan udføre deres frivillige arbejde. Samt transport til foredragsholdere. 5. Selvhjælpsgrupper for pårørende til sindslidende. De første 6-8 gange med psykolog eller anden bistand. Grupperne fortsætter som selvhjælpsgrupper med en tovholder fra foreningen. Forventet udbytte: Pårørende-foreningen Bedre Psykiatri arbejder for at rådgive, støtte og undervise pårørende til sindslidende gennem bl.a. samvær og gennem udveksling af erfaringer. Foreningen håber på denne måde, at styrke særligt udsatte mennesker i svære situationer og medvirke til at bevare og udvide de sindslidendes netværk og således hjælpe sindslidende og deres pårørende til en mere tryg og værdig tilværelse. Foreningen håber endvidere gennem sine aktiviteter at bidrage til, at tabuer og fordomme om psykiske sygdomme nedbrydes, at samarbejdet med personalet på psykiatrisk sygehus og i socialpsykiatrien styrkes, at behandling af psykiske sygdomme bliver mere mangfoldig og recovery-orienteret, at netværkets betydning for de sindslidendes liv bliver bedre bekendt, at de pårørende og det nære netværk bliver styrket, at samfundsdebatten om psykiatrien kommer til at foregå på et mere nuanceret grundlag, og at der skabes bedre vilkår for psykisk sårbare mennesker. Budgetterede udgiftsposter: Administration: 5.000kr. Foredrag og kurser: kr. Rådgivning: 3.000kr. Transport: 7.000kr. (Kilometertakst 2,50) Selvhjælpsgrupper: kr. Der bevilges kr. til støtte og rådgivning samt aktiviteter for målgruppen og pårørende.

14 10. BenzoRådgivningen i Aalborg, Landsforeningen SIND Foreningens formål: Med henblik på at formindske brugen af sove- og nervemedicin (benzodiazepiner) så ingen bliver afhængige, skal BenzoRådgivningen indsamle og formidle viden om virkning og bivirkninger af Benzodiazepiner til: medicinske faggrupper, politikere og andre beslutningstagere, borgere i øvrigt samt støtte og informere de mennesker, der af den ene eller denanden årsag er blevet afhængige af sove- og nervemedicin (benzodiazepiner). Foreningens målgruppe: Færre end 10 frivillige. Misbrugere/tidligere misbrugere. Aktiviteterne er rettet mod: Indsats: Vi informerer og rådgiver brugere af sove-nervemedicin (benzodiazepiner), sundhedspersonale og pårørende. Formue: Formål med formue: Vi har ingen disponibel formue. Ansøgt tilskud: kr. Tilskuddet skal anvendes til: BenzoRådgivningen har i Aalborg en gratis, anonym rådgivning og tilbud om støttegruppe. Åbningstiden er 3 timer om ugen, og der holdes yderligere åbent efter behov. En landsdækkende telefonrådgivning har åbningstid 10 timer om ugen. Rådgivningen retter sig også mod pårørende og sundhedspersonale. Flere af vores erfarne frivillige rådgivere samt koordinator er bosat i kommunen og er særdeles aktive i rådgivningen. Forventet udbytte: Mennesker som kommer ud af deres sommetider mangeårige forbrug af sløvende sove- og nervemedicin, vil opleve en meget større livskvalitet. Al statistik viser, at der vil blive færre besøg hos den praktiserende læge, færre indlæggelser og de fleste vil igen kunne deltage i det sociale liv, de har været afskåret fra pga. medicinske bivirkninger. Budgetterede udgiftsposter: Administration (Porto og kontorartikler): 2.000kr. Telefon og internet: 1.000kr. Regnskab og revision: 3.300kr. Annoncering og infomaterialer: 8.000kr. Mødeudgifter i gratis, anonym rådgivning for afhængige, pårørende og sundhedspersonale i ugentlig åbningstid på 3 timer: 4.000kr. Supervision af frivillige: 4.500kr. Transport: 1.500kr. Koordinator 1 time/uge. Administration i rådgivning samt uddannelse af de frivillige medarbejdere. Infomøder og foredrag lokalt kr. Der bevilges 6.500kr. til aktiviteter og supervison.

15 11. Besøgstjenesten for ældre døve i Nordjylland Foreningens formål: Er at bryde isolation blandt ældre døve, især dem, som er bevægelseshæmmet. Ældre døve forstår tegnsprog bedst. Derfor kan alle besøgsvennerne beherske tegnsproget flydende. Foreningens målgruppe: Færre end 10 frivillige. Ensomme. Aktiviteterne er rettet mod: Indsats: Formue: 3.000kr. Formål med formue: I tilfælde af at udgifterne bliver større end bevilget tilskud. Ansøgt tilskud: 8.000kr. Tilskuddet skal anvendes til: Dækning af transport og rejsekort, lidt til møder/kursus og lidt til kontorhold. Forventet udbytte: At ældre døves isolation bliver brudt. Ældre døve bliver meget ofte isoleret fordi de ikke umiddelbart kan kommunikere med f.eks. hørende naboer eller hjemmehjælpere. De få døve besøgsvenner skal have mulighed for at mødes med andre døve besøgsvenner uden for Aalborg Kommune, hvor de kan udveksle deres erfaringer. Derved styrkes deres selvtillid. Budgetterede udgiftsposter: Porto m.m.: 500kr. Dækning af transport og til opfyldning af rejsekort: 4.500kr. Landsdækkende kursus/møde for døve besøgsvenner samt årlig sammenkomst for vennerne 1.000kr. Der bevilges 3.000kr. til aktiviteter for målgruppen.

16 12. Billardklubben "Kanalhuset" Foreningens formål: Socialt samvær mellem pensionister omkring billard. Klubben er tilmeldt turneringen mellem 13 øvrige plejehjem og aktivitetscentre i Aalborg. Foreningens målgruppe: Færre end 10 frivillige. Ældre med begrænset eller intet netværk. Aktiviteterne er rettet mod: Seniorer. Indsats: Annoncerer i Aalborg Øst Nyt (9220), Aalborg Øst aktivitetskalender samt i Kanalnyt, som er et nyhedsbrev for Kanalkvarterets beboere (940 husstande). Formue: 4.000kr. Formål med formue: Indkøb af nyt klæde samt køer, kridt og balls samt øvrigt udstyr til klubben. Ansøgt tilskud: 2.000kr. Tilskuddet skal anvendes til: Transport til turneringskampe med øvrige aktivitetscentre desuden almindelig vedligehold af klubbens effekter. Forventet udbytte: Socialt samvær i klubben og med medlemmerne af de aktivitetscentre vi spiller imod. Budgetterede udgiftsposter: Transport til turneringskampe med øvrige aktivitetscentre og almindelig vedligehold af klubbens effekter. Der meddeles afslag, idet foreningen ikke tilhører målgruppen for støtte til frivilligt socialt arbejde jf. retningslinjerne. Der henvises til Aalborg Kommunes fritidsafdeling.

17 13. Bislev Seniorklub Foreningens formål: Ifølge vore vedtægter, at samle pensionister og efterlønsmodtagere om aktiviteter af oplysende kulturelt og social art. Foreningens målgruppe: Ældre med begrænset eller intet netværk. Aktiviteterne er rettet mod: Seniorer. Indsats: Formue: kr. Formål med formue: Foreningens drift og arrangement den 17. marts Tilskud fra anden side: Søgt 5.000kr. ved Danske Seniorer til foredragsholder, Lone Kühlmann. Ansøgt tilskud: kr. Tilskuddet skal anvendes til: Foreningens drift. Vi statser hvert år på et driftsoverskud, så vi engang imellem kan lave et arrangement med "kød" på. I øjeblikket arbejder vi på at få en Seniorhøjskoledag op at stå, i samarbejde med alle 8 menighedsråd i "den gamle Nibe Kommune". Et arrangement som vi forventer os meget af. Menighedsrådene og Seniorklubben bidrager alle med 4.000kr. pr. råd/forening. Arrangementet er den 17. marts 2015 i Bislev Aktivitetshus kl Journalist og forfatter, Lone Kühlmann medvirker hele dagen. Vi har et budget på kr. Forventet udbytte: Socialt samvær og mærke man hører til. Vi arbejder på at alle føler sig som en aktiv del af lokalsamfundet. Alle skal føle sig set, hørt og værdsat. Budgetterede udgiftsposter: Søger 2.000kr. i grundtilskud, 4.480kr. i lokaletilskud samt 5.000kr. i aktivitetstilskud. Der bevilges 2.000kr. til aktiviteter for målgruppen.

18 14. BLIK og RØR Seniorklub Foreningens formål: Er at samle gamle blikkenslagere til hyggeligt samvær, fælles arrangementer så langt pengene rækker. De fleste af vores arrangementer er tilrettelagt sådan at ens hustru eller samlever kan være med, det har vi de bedste resultater med. Foreningens målgruppe: Færre end 10 frivillige. Ældre med begrænset eller intet netværk. Aktiviteterne er rettet mod: Indsats: Formue: kr. Formål med formue: kr. er ikke mange penge til at køre en klub som vores, da vi tilstræber at gøre vores arrangementer så billige som mulige, så flest mulige kan være med. Nogle af pengene skal også bruges til at betale det sidste af vores skovtur med. Vi har hele tiden også tryksager, som skal sendes ud. Ansøgt tilskud: 2.000kr. Tilskuddet skal anvendes til: Samvær og fælles arrangementer. Forventet udbytte: Håndværkere som har været aktiv gennem et langt liv - blikkenslagere - kan gennem vores klub stadig møde gamle kolleger og få en sludder om gamle dage, hvad man har været med på af store projekter. Det er der mange der nyder. For de der er yngre, er det ogsp sjovt at høre, hvordan vores fag har ændret sig. Budgetterede udgiftsposter: Porto, kontorartikler og udgifter til printer: 2.500kr. Der meddeles afslag, idet foreningen ikke tilhører målgruppen for støtte til frivilligt socialt arbejde jf. retningslinjerne.

19 15. Blå Kors Danmark / Barnets Blå Hus Foreningens formål: At drive børnestøttecenter for børn op til 14 år fra familier med misbrugsproblemer i Aalborg og omegn. Fokus i indsatsen er på forebyggelse og tidlig indsats i forhold til de mangeartede psykiske, sociale og fysiske problemstillinger, som ofte rammer børn fra hjem med misbrug - under opvæksten og senere i deres liv. Barnets Blå Hus (BBH) skal være en tryg base, et fri- og mødested, for børn og for de forældre, der søger hjælp til at styrke deres forældrekompetencer. Vi ser, at indsatsen i BBH medvirker til at øge både børnenes og forældrenes livsmestring og livskvalitet, de kommer i bedre trivsel i skolen og i familien, således at mere indgribende foranstaltninger forventeligt kan undgås. Projektet er et kombineret metodeudviklingsprojekt og indsatsprojekt, d.v.s. at der samtidig med, at der ydes konkret indsats for målgruppen, lægges vægt på at indsamle viden til udvikling af en metode og et koncept. Projektets tre lønnede medarbejdere (psykolog, lærer og musikterapeut) og de frivillige varetager i nært samarbejde de forskellige tilbud og yder den samlede indsats. De frivillige kan med deres kompetencer bidrage unikt med mange forskellige fagligheder, idéer og kreativitet i arbejdet med både børn og forældre. Eksempler på opgaver, som frivillige varetager sammen med de ansatte, er musikworkshops, lektiehjælp, drengegruppe, udflugter, madlavning med familierne, kreative workshops og ferieture. Foreningens målgruppe: frivillige. Børn, unge og familier, fx udsatte unge. Aktiviteterne er rettet mod: Børn, unge og erhvervsaktive. Indsats: BBH har udarbejdet pjecer film og en sang om tilbuddet, har en aktiv hjemmeside og en aktiv facebook-profil og har etablerede relationer til kommunale og andre offentlige aktører, som medvirker i at henvise nye brugere til tilbuddet. BBH har holdt oplæg på skoler. Formue: Formål med formue: Der er ingen formue. Ansøgt tilskud: kr. Tilskuddet skal anvendes til: Husleje og forbrugsafgifter. Forventet udbytte: Der er flere aktiviteter i og omkring BBH. Et åbent fri- og mødested for børn fra familier med misbrugsproblemer, som har åbent hver eftermiddag og to aftener om ugen. Der foregår leg, fællesskab med andre børn, madlavning, hygge og afslapning. Med frivillige i huset er

20 der mulighed for at forskellige ting kan foregå samtidigt, og det enkelte barn kan få hjælp og ro til det, som det trænger til. Desuden vil de frivillige kunne byde ind med en anden kreativitet og faglighed, end de tre lønnede medarbejdere kan tilbyde husets brugere. Med et fri- og mødested for børnene brydes deres ensomhed og isolation, og de får mulighed for et frirum at være barn i på den mere ubekymrede måde, som børn almindeligvis er børn i i velfungerende familier, og samtidig er BBH en tryg base, hvor børnene altid kan hente hjælp.udover fri- og mødestedet er der samtaleforløb for børn. Disse samtaleforløb giver børnene bedre psykisk trivsel og tæt støtte i deres udvikling, hvilket medvirker til at øge sandsynligheden for positiv gennemførelse af deres skolegang.herudover gennemføres forskellige familieaktiviteter, herunder fællesspisning to gange om ugen. Hér er der støttende samvær med andre familier, hvor hovedvægten er på forældrefunktioner og sociale kompetencer. Frivillige kan her dels hjælpe med og iværksætte forskellige aktiviteter og dels skabe relationer til børn og familier. Aktiviteterne medvirker til at øge forældrekompetencen og bryde familiernes isolation, således at både børn og voksne opnår større trivsel.de frivillige i BBH bidrager ligeledes i udflugter og ferieaktiviteter for børn og unge i familier med misbrug. I disse aktiviteter deltager både unge frivillige med sjove idéer og energi samt lidt ældre frivillige med en stærk omsorgsprofil ( bedstemor /- far ) til stor glæde og gavn. Og som en nødvendig ressource i at kunne få aktiviteterne til at fungere optimalt, således at den enkelte ses og deres behov imødekommes. Disse udflugter og ferieaktiviteter giver familierne positive oplevelser sammen, øger fællesskabet og bidrager til mindre ensomhed og isolation for de enkelte familier. Frivillige og ansatte er rollemodeller, og bidrager på den måde til at give forældrene øget forældrekompetence.der er i BBH herudover forskellige grupper og aktiviteter, som drives af lønnede og frivillige, som bidrager til at træne sociale kompetencer og udvide relationerne for målgruppen. Budgetterede udgiftsposter: Lokaleudgifter i 1 år (husleje): kr. Varme: kr. Vand: 5.000kr. El: kr. I alt pr år: kr. (Dokumentation for udgift, herunder lejekontrakt m.v. fremsendes gerne.) Der bevilges kr. til støtte til lokaleudgifter i forbindelse med foreningens aktiviteter.

21 16. Borgerhjælp Øst Foreningens formål: Hjælp til ensomme ældre og handicappede, som den kommunale pleje eller familien ikke kan løse. Foreningens målgruppe: frivillige. Ældre med begrænset eller intet netværk. Aktiviteterne er rettet mod: Seniorer. Indsats: Annoncering i dagblade, Dit Blad, omdeling af flyers til f.eks. hjemmeplejen, sygeplejen, soc. rådgivere, læger, tandlæger, apoteket, boligforeninger og mund til mund metoden osv. Formue: 1.500kr. Formål med formue: Til glæde og gavn for vores målgruppe. Invitere de ensomme ældre på besøg på Smedegården, så de kan høre og se, hvor mange dejlige aktiviteter de kan deltage i og komme lidt ud af ensomheden. Ansøgt tilskud: 5.300kr. Tilskuddet skal anvendes til: Administration af foreningen, telefon, kontorartikler, møder, transportudgifter m.v. Forventet udbytte: Bedre livskvalitet og glæde i hverdagen for vores målgruppe. Budgetterede udgiftsposter: Administration: Kontorartikler, porto, telefonudgifter m.m kr. Gebyr for erhvervskonto i Nørresundby Bank: 300kr. Transportudgifter km. takst 3,73 kr.: 1.200kr. Mødeudgifter for bestyrelsen og frivillige hjælpere: 1.500kr. I alt 5.300kr. Der bevilges 2.000kr. til aktiviteter for målgruppen. Når I aflægger regnskab skal km. taksten justeres til 2,10kr.

22 17. Bowlingklubben BK-92 Foreningens formål: At samle medlemmerne gennem ugentlige klubmøder og bowling. Foreningens målgruppe: Færre end 10 frivillige. Ældre med begrænset eller intet netværk. Aktiviteterne er rettet mod: Indsats: P.t. kan der ikke optages nye medlemmer. Formue: kr. Formål med formue: Drift af foreningen. Ansøgt tilskud: 2.000kr. Tilskuddet skal anvendes til: At holde omkostninger nede. Forventet udbytte: Hyggelige samværstimer og herlig konkurrencesport. Budgetterede udgiftsposter: Baneleje og hjælp til diverse arrangementer (efterårstur, julefrokost m.m.) Der meddeles afslag, idet foreningen ikke tilhører målgruppen for støtte til frivilligt socialt arbejde jf. retningslinjerne. Der henvises til Aalborg Kommunes fritidsafdeling.

23 18. Bowlingklubben Kastanjegården Foreningens formål: Disponibel formue skal bruges til julefrokost og udflugt. Foreningens målgruppe: frivillige. Ældre med begrænset eller intet netværk. Aktiviteterne er rettet mod: Seniorer. Indsats: Bowlingklubben er så populær at vi har venteliste for at spille, så vi kan ikke være flere. Formue: 8.000kr. Formål med formue: Baneleje skal betales løbende. Ansøgt tilskud: 2.000kr. Tilskuddet skal anvendes til: Julefrokost og udflugter. Forventet udbytte: Socialt samvær. Budgetterede udgiftsposter: Sociale aktiviteter efter bowlingspillet. Der meddeles afslag, idet foreningen ikke tilhører målgruppen for støtte til frivilligt socialt arbejde jf. retningslinjerne. Der henvises til Aalborg Kommunes fritidsafdeling.

24 19. Bowlingklubben Optimisterne Foreningens formål: At samle ældre pensionister og efterlønsmodtagere en gang om ugen, fra 11. august til 15. maj året efter, med dette formål at være sammen rent socialt samt bowling en time, efterfølgende mødes man over en kop kaffe for fælles hygge, specielt for enlige pensionister. Foreningens målgruppe: Færre end 10 frivillige. Ensomme. Aktiviteterne er rettet mod: Indsats: Da vi er ca. 100 medlemmer har vi dermed også en større berøringsflade, hvilket giver mulighed for at "sælge" budskabet videre til ligestillede pensionister og efterlønsmodtagere. Ved nye henvendelser forsøger vi at give gratis prøvetime a én eller to gange for at få flere medlemmer. Dernæst er det foreningens politik, at der kun opkræves det aktuelle beløb for leje af bowlingbane, samt et mindre medlemskontingent, idet foreningen kun skal hvile i sig selv. Formue: kr. Formål med formue: Det handler ikke specielt om at have nogen stor formue idet klubben gerne skulle kunne hvile i sig selv ved bl.a. den frivillige leders arbejdskraft. Der har der de sidste år været et mindre overskud grundet god ledelse og måske lidt købmandskab ved driften. Men det indeværende års regnskab ser p.t. ikke så godt ud som de forrige grundet vi blandt andet er blevet lidt færre medlemmer. Ansøgt tilskud: 2.000kr. Tilskuddet skal anvendes til: Det sociale samvær specielt både det fysiske og på det sociale felt, herunder er der mange enlige enten som enker eller fraskilte. Og dermed forsøges at kunne holde priserne til rene nettopriser, og samtidigt må bemærkes at der ikke ydes nogen form for kørselstilskud til medlemmer. Forventet udbytte: Hovedsageligt på det fysikske område hvorved man kommer ud og er sammen med andre, og samtidigt får glæden af at være sammen med andre set rent socialt. Budgetterede udgiftsposter: Administration og dermed kontorartikler i form af papir og print, tilskud til foreningens julearrangement og årsafslutning. Der meddeles afslag, idet foreningen ikke tilhører målgruppen for støtte til frivilligt socialt arbejde jf. retningslinjerne. Der henvises til Aalborg Kommunes fritidsafdeling.

25 20. Brugerrådet Asylgården Gudumholm Foreningens formål: At sørge for at Huset er i sådan stand at den er venlig og imødekommende for brugerne. Foreningens målgruppe: frivillige. Ældre med begrænset eller intet netværk. Aktiviteterne er rettet mod: Børn og unge. Indsats: Prøver på at gøre opmærksom på at Huset er et hyggeligt sted at komme. Formue: 5.000kr. Formål med formue: Til uforudsete udgifter. Ansøgt tilskud: kr. Tilskuddet skal anvendes til: Vedligeholdelse af den indvendige del af Huset. Forventet udbytte: Så Huset kan vedblive at være i et fornuftigt stand så de forskellige foreninger/klubber kan føle sig godt tilpas med at bruge stedet. Budgetterede udgiftsposter: Rengøring, forsikring og vedligeholdelse af inventar. Der bevilges 0kr. Herudover fastsættes et beløb til vedligeholdelse af bygningen efter indhentet tilbud. Dette finansieres af midler, der er afsat til drift af lokaler.

26 21. Brugerrådet Huset Grønnegade Foreningens formål: I samarbejde med lokalområdets frivillige sociale foreninger at drive lokalerne i Huset Grønnegade i Nibe. Foreningens målgruppe: Flere end 50 frivillige. Ældre med begrænset eller intet netværk. Aktiviteterne er rettet mod: Indsats: Gennemføres af foreningerne der er tilknyttet Huset Grønnegade i Nibe. Formue: kr. Formål med formue: Løbende drift, småvedligehold m.m. Ansøgt tilskud: 2.000kr. Tilskuddet skal anvendes til: Mødeaktiviteter, kurser og lidt kaffe og kage. Forventet udbytte: Knytte sociale kontakter m.m. Budgetterede udgiftsposter: Grundtilskud: 2.000kr. Der bevilges 2.000kr. til aktiviteter for målgruppen.

27 22. Børns Vilkår Foreningens formål: Børns Vilkår er en privat, humanitær organisation, der i over 35 år har arbejdet for alle børn i Danmark, med en særlig indsats for de børn, som har det svært. Organisationen arbejder for, at alle børn kan få den hjælp, de har behov for og for at sikre børns ret til en god barndom og et godt liv. Børns Vilkår arbejder på to fronter: Dels udfører Børns Vilkår frivilligt socialt arbejde med børn via rådgivningstilbuddet BørneTelefonen, som udover rådgivning på telefon omfatter chat, brevkasse, SMS samt rådgivning til forældre på ForældreTelefonen. Desuden afholder medarbejdere oplæg på skoler gennem SkoleTjenesten, ligesom Børns Vilkår også tilbyder børn en bisidder i forbindelse med barnets møde med offentlige myndigheder. Dels arbejder Børns Vilkår for børn, hvor fokus er på de betingelser som børn i Danmark stilles. Arbejdet for børn foregår først og fremmest gennem det børnepolitiske arbejde, som organisationen udfører. Koblingen mellem de to dele arbejdet med og for børn sker gennem en systematisk indsamling af information fra de børn som organisationen dagligt er i kontakt med. I denne kontakt får organisationen løbende et indblik i, hvilke betingelser børn i Danmark lever under, og hvordan det danske samfund ser ud i et børneperspektiv. Børns Vilkår bliver på den måde børnenes stemme og kan tale højt om det, som børn kun tør fortælle til en anonym rådgivning. Foreningens målgruppe: Flere end 50 frivillige. Børn, unge og familier, fx udsatte unge. Aktiviteterne er rettet mod: Børn og unge. Indsats: Børns Vilkår forsøger at tiltrække nye medlemmer via forskellige kanaler herunder vores hjemmeside, sociale medier og ved telefonisk henvendelse. Vi har blandt andet kampagner i de ovenstående kanaler, som er målrettet mod at hverve nye medlemmer. Formue: kr. Formål med formue: Børns Vilkår havde ved regnskabsaflæggelse 2013 en revisoranbefalet egenkapital på kr. Børns Vilkårs rådgivning er en vigtig institution i danske børns bevidsthed hele 85 % af danske børn fra år kender BørneTelefonen (Gallup 2013). Derfor ser vi det som vores pligt at fremtidssikre det sociale arbejde. Egenkapitalen er tilsidesat med et ønske om, at organisationen til enhver tid skal være i stand til at betale lønninger, husleje med videre i minimum et halvt år, hvor der ikke kommer bidrag og støtte. En eventuel støtte fra Aalborg Kommune vil imidlertid blive anvendt direkte i det sociale arbejde, som hvert år kommer et stort antal børn fra Aalborg Kommune til gode. Tilskud fra anden side: Søgt midler ved andre kommuner, ministerielle puljer og ved TrygFonden. I alt er der søgt for kr. Der er bevilget kr.

28 Ansøgt tilskud: kr. Tilskuddet skal anvendes til: Børns Vilkårs rådgivning til børn og unge Børns Vilkår udfører frivilligt socialt arbejde gennem anonym rådgivning af børn og unge på BørneTelefonen. Rådgivningen sker på følgende platforme : Telefon, Chat, Brevkasse, SMS, Børn hjælper børn, hvor børn udveksler gode råd og erfaringer. Børns Vilkår rådgiver desuden forældre på ForældreTelefonen. Åbningstiden i rådgivningen er mandag til søndag kl Rådgivningen er landsdækkende. Det er gratis at ringe til BørneTelefonen, og opkaldet kan ikke spores på telefonregningen, fordi Børns Vilkår har fået tildelt det europæiske helpline -nummer BørneTelefonen er således den officielt anerkendte rådgivningslinje for børn i Danmark. Forventet udbytte: Det helt primære formål med BørneTelefonen er at yde rådgivning, støtte og vejledning til børn, som enten ikke har andre voksne at tale med eller som ikke ønsker at delagtiggøre de voksne, de kender, i problemerne. Gennem samtale eller skriftlig kommunikation hjælpes barnet eller den unge til at finde mulige løsninger på sine problemer. På ForældreTelefonen tilbyder Børns Vilkår desuden forældre og andre voksne vejledning og rådgivning om børn og unge. Barnet mødes af en anerkendende voksen rådgiver, der altid tager udgangspunkt i barnets perspektiv, kan lytte og udtrykke forståelse for barnets situation, kan spørge på en måde, så barnets situation og muligheder udfoldes, således at barnet får overblik over egne ressourcer og handlemuligheder og bliver styrket til at gøre brug af dem. Kan give faktuel information om forskellige spørgsmål, som barnet måtte have eller guide barnet derhen, hvor han/hun kan få den relevante information. Kan vejlede og evt. henvise barnet. Et andet grundlæggende mål er, at barnet altid får en positiv oplevelse med at kontakte Børns Vilkår og derfor er indstillet på at tage kontakt igen. Budgetterede udgiftsposter: Det samlede budget for Børns Vilkårs rådgivning i 2015 er: kr. Det frivillige arbejde udgør fundamentet i Børns Vilkårs rådgivning, men selve rådgivningsafdelingen i organisationen arbejder også med forskning, børnepolitik og større sideløbende projekter. Børns Vilkår søger imidlertid kun om tilskud til de udgifter, der direkte vedrører det frivillige sociale arbejdes fortsatte fremdrift, udvikling og kvalificering. Frivilligt arbejde som vil komme mange børn fra Aalborg Kommune til gode i Disse udgifter er budgetteret til kr. Vi håber derfor, at Aalborg Kommune vil hjælpe os og søger om støtte på kr. til dette arbejde. Vi er naturligvis glade for enhver støtte vi måtte modtage. Udgifter, som 18-støtte vil bidrage til at dække i Fysiske rammer og udstyr: kr. Oplysning og analyse: kr. Frivillige: kr. I alt: kr. Der bevilges 2.000kr. til aktiviteter for målgruppen. Beløbets størrelse er afstemt efter en stor formue i foreningen.

29 23. Børns Voksenvenner i Aalborg & Omegn Foreningens formål: At etablere venskaber mellem udsatte og ensomme børn/unge og børnefamilier, der mangler voksennetværk og ressourcerige frivillige voksne, der ønsker og evner at indgå i en forpligtende venskabsrelation. Har den voksne i venskabet ønske om at engagere sig i et langvarigt venskab med et barn over 7 år/en ung under 15 år, så bliver vedkommende barnets/den unges voksenven. Hvis barnet er under 7 år, så bliver vedkommende familieven, og er indstillet på i stor udstrækning at inddrage barnets nære familie i venskabet. Målgruppen for Børns Voksenvenner er børn og unge mellem 0-15 år, som vokser op i familier med spinkle netværk. Måske er der kun en forsørger eller sygdomsramte forældre, måske er der ingen bedsteforældre eller familien er af anden etnisk herkomst og har derfor deres evt. familienetværk langt væk. Der kan være mange årsager til det spinkle netværk, men fælles for alle familierne er, at de har en oplevelse af, at barnet eller børnene vil kunne profitere af et venskab med en frivillig voksen. Venskaberne, som Børns Voksenvenner Aalborg etablerer, har en kæmpestor betydning for børnene/de unge, deres familier og for de frivillige voksenvenner. Børnene/de unge og deres familier får en ny stabilitet ind i deres tilværelse, idet familiens primære sociale netværk udbygges. Barnet/den unge bliver set og anerkendt af en ny betydningsfuld voksen, der tydeligt tilkendegiver at have valgt barnet/den unge. Barnets/den unges selvværd øges og venskabet forebygger social isolation og følelsesmæssige problemer. Barnet får via samværet med sin voksenven mulighed for at opdage og udvikle sit personlige potentiale og føle stolthed over sin kunnen, sin familie og sin voksenven. Herigennem ændres barnets/den unges opfattelse af sig selv fra en evt. negativ identitet til at opleve sig selv som en betydningsfuld person med ressourcer og gode fremtidsmuligheder. For voksenvennen betyder venskabet, at vedkommendes liv beriges gennem den emotionelle relation til barnet/den unge. Det afstedkommer gode oplevelser, kreativ udfoldelse og en forpligtende og dannende følelse af at være rollemodel. Venskaberne er en win-win relation på tværs af generationer, alder og ofte sociale skel. Venskaberne styrker dermed den sociale sammenhængskraft i kommunen. Foreningen Børns Voksenvenner fokuserer på følgende 4 venskabsmuligheder: 1. Børn mellem 7-15 år får egen voksenven. 2. Børn mellem 0-7 år får en familieven, som også indgår i venskabet som støtte og sparringspartner for forælderen/forældrene. Familievenner er modne mennesker, som selv har erfaring med børn og gerne børnebørn. 3. To-kulturelle venskaber/integration: som en integreret del af foreningens program etablerer vi to-kulturelle venskaber på lige fod med danske. 4. Venskaber med stille, ensomme børn og unge har i 2013 og 2014 været et særligt fokuspunkt for Børns Voksenvenner. Vi rettede især opmærksomheden mod pigerne, som ofte ikke gør så meget opmærksomme på sig selv og tager et stort ansvar hjemme i familien. I 2015 vil vi videreføre vores gode erfaringer med de unge piger til også at omfatte de unge drenge. Til venskaberne med disse unge vil Børns Voksenvenner søge målrettet efter frivillige unge voksne, som kan være rollemodeller for den kommende voksenhed. I alle venskabsformerne er foreningens formål todelt: 1. at tilføre børn eller unge

30 voksenressourcer i form af langvarige venskaber, som giver tryghed, selvværd, nye oplevelser, en god ven at snakke med, dele oplevelser og aktiviteter med. 2. at målrettet opsøge, engagere, udvælge og uddanne frivillige voksne til at indgå langvarige og forpligtende venskabsrelationer med børn og unge, der enten selv eller via deres familier ønsker en voksenven. Foreningens målgruppe: Flere end 50 frivillige. Børn, unge og familier, fx udsatte unge. Aktiviteterne er rettet mod: Børn og unge. Indsats: Annoncerer i aviser og ugeaviser, udsender brochurer digitalt og uddeler brochurer og plakater alle relevante steder. Holder foredrag hos kommunens medarbejdere, på lærerseminariet og andre interesserede, deltager i messer, markeder og relevante events med oplysning og materiale om foreningen. Formue: ,07kr. Formål med formue: Børns Voksenvenner har to ansatte, en fuldtids og en deltids medarbejder. Formuen er hensat til at imødekomme de økonomiske forpligtigelser ved et evt. ophør af foreningen som følge af manglende udbetaling af satsmidler fra Sikringsstyrelsen til landsforeningen. Fastholdelse af det nuværende personale i tilfælde af reduktion af satsmidlerne. Formuen er desuden beregnet til aktiviteter, der ikke dækkes af satsmidler og 18 midler. Ansøgt tilskud: kr. Tilskuddet skal anvendes til: Lokaleudgift, administration: kontorhold, telefon, computer, papir, kursusmateriale til nye frivillige, renovationsafgift, forsikring til brugere, frivillige og medarbejdere. Afholdelse af obligatoriske godkendelseskurser for nye frivillige, informationsmøder for at rekruttere nye frivillige, temamøder og foredrag for frivillige og brugere. Netværksmøder for frivillige og brugere. Transport ved hjemmebesøg hos frivillige og brugere. Transport til P.R. og opsøgende aktiviteter. Netværksskabende sociale aktiviteter for børn, unge, familier og frivillige minimum tre gange om året. Matchning og opfølgning i etableringen af venskaber i hjemmene hos frivillige og familier. Annoncering i dagblade, brochurer til brugere og samarbejdspartnere, brochurer og plakater til synliggørelse af foreningen og rekruttering af nye frivillige. Forventet udbytte: Se bilag 1 medsendt via mail.

Foreningens målgruppe: 11-25 frivillige. Børn, unge og familier, fx udsatte unge.

Foreningens målgruppe: 11-25 frivillige. Børn, unge og familier, fx udsatte unge. 1. 9220 De Frivillige Foreningens formål: At udføre frivilligt socialt arbejde til fordel for borgere i Aalborg Øst, herunder særligt børn og unge. Formålsbeskrivelse: Udøve sociale og fysiske aktiviteter

Læs mere

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen En frivilligt social indsats er, når der ydes en ulønnet og utvungen indsats med et socialt sigte, og når indsatsen

Læs mere

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen En frivilligt social indsats er, når der ydes en ulønnet og utvungen indsats med et socialt sigte, og når indsatsen

Læs mere

Møde 26. november 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 4, Rådhuset

Møde 26. november 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 4, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 26. november 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 4, Rådhuset Pkt. Tekst Side 49 Budget/regnskab 1 50 Fastsættelse af møder i 2016. 1 51 Lukket punkt: Cafe Kilen 1 52 Lukket punkt:

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL 18-PULJEN

ANSØGNINGSSKEMA TIL 18-PULJEN ANSØGNINGSSKEMA TIL 18-PULJEN Navn på forening / organisation: Kontaktperson: Adresse: Børns Vilkår Hans Christian Niebuhr Trekronergade 26, 2500 Valby Telefon: 51 36 04 88 Mailadresse: hc@bornsvilkar.dk

Læs mere

18 tilskud til sociale foreninger

18 tilskud til sociale foreninger 18 tilskud til sociale foreninger Guide til ansøgning og nye kriterier Oplæg på Vindrosen 24. August 2017 Sofie Valbjørn, Borger & Arbejdsmarked Rammer for 18 tilskud Formål Støtte frivilligt socialt arbejde

Læs mere

Ansøgninger april midler

Ansøgninger april midler Ansøgninger - 18 midler Ansøger 1 Astma og Allergi Foreningen Luftballon Sommercamp Bevilget beløb i i Astma-Allergi Foreningens formål er at forbedre livskvaliteten, såvel 4.800 kr. Delvis socialt som

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundhedsafdelingen

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundhedsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundhedsafdelingen SSU 17.12.2008 - Bilag a 18 ansøgninger til frivilligt socialt arbejde i 2009 NOTAT Dato: 24. november 2008 Af: Trine Sandberg Ladegaard

Læs mere

Søg midler til den frivillige sociale indsats

Søg midler til den frivillige sociale indsats Søg midler til den frivillige sociale indsats Guide til ansøgning Oplæg hos Frivillighuset Vindrosen 23. august 2018 Borger & Arbejdsmarked Program Mål: At I kan skrive en ansøgning om støtte til frivilligt

Læs mere

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Kvalitetsstandard Servicelovens 18 Hvad er indsatsens lovgrundlag Serviceloven kapitel 5 Brugerinddragelse, rådgivende samarbejdsorganer m.v.

Læs mere

Møde 20. juni 2018 kl. 16:00 i Mødelokale 4

Møde 20. juni 2018 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Frivillighedsudvalg Referat Møde 20. juni 2018 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Pkt. Tekst Side 27 Godkendelse af referat fra møde den 1. marts 2018 1 28 Budget og Regnskab 1 29 Nyreforeningen Kreds Vestjylland

Læs mere

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Afbud: Kaj Bundgaard Pkt. Tekst Side 36 Budget / Regnskab 1 37 Store Gå Dag 1 38 Struer Fjerkræklub 2 39 Lokalforeningen

Læs mere

Administrationens bemærkninger til indkomne ansøgninger til 1. runde 2015

Administrationens bemærkninger til indkomne ansøgninger til 1. runde 2015 Notat Sagsnr.: 2014/0013472 Dato: 3. marts 2015 Titel: Administrationens bemærkninger til indkomne ansøgninger til 1. runde 2015 Sagsbehandler: Kirstine Andersen Udviklingskonsulent 1. Børns Vilkår Aktivitet:

Læs mere

Fra: info@balk.dk på vegne af Børns Vilkår [hc@bornsvilkar.dk] Sendt: 9. december 2014 13:46 Til: Michael Hansen (mic) Emne: 18 Ansøgning

Fra: info@balk.dk på vegne af Børns Vilkår [hc@bornsvilkar.dk] Sendt: 9. december 2014 13:46 Til: Michael Hansen (mic) Emne: 18 Ansøgning Fra: info@balk.dk på vegne af Børns Vilkår [hc@bornsvilkar.dk] Sendt: 9. december 2014 13:46 Til: Michael Hansen (mic) Emne: 18 Ansøgning Indsendt tir, 12/09/2014-13:46 Indsendt af anonym bruger: [94.231.96.34]

Læs mere

Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017

Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017 Punkt 9. Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017 2016-017582 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at at at foreninger

Læs mere

Møde 20. juni 2018 kl. 16:00 i Mødelokale 4

Møde 20. juni 2018 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Frivillighedsudvalg Dagsorden Møde 20. juni 2018 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Pkt. Tekst Side 27 Godkendelse af referat fra møde den 1. marts 2018 1 28 Budget og Regnskab 1 29 Nyreforeningen Kreds Vestjylland

Læs mere

Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn

Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn Projekt: 18 frivilligt socialt arbejde - 2017 Ansøgt: 08-09-2016 Status: Ansøgning modtaget ID #: 56-21 Oplysninger om ansøger Oplysninger om foreningen Foreningens

Læs mere

FRIVILLIGPOLITIK. August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13

FRIVILLIGPOLITIK. August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13 FRIVILLIGPOLITIK August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13 Indledning Frivilligpolitikken beskriver rammen for etablering af frivilligråd og kommunens støtte

Læs mere

Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015

Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015 Punkt 3. Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015 2014-34040 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender at foreninger m.v. der har ansøgt om økonomisk

Læs mere

FriRummet. Projekt: 18 Frivilligt socialt arbejde Ansøgt: (Test) Status: Ansøgning modtaget ID #: Oplysninger om ansøger

FriRummet. Projekt: 18 Frivilligt socialt arbejde Ansøgt: (Test) Status: Ansøgning modtaget ID #: Oplysninger om ansøger FriRummet Projekt: 18 Frivilligt socialt arbejde - 2016 Ansøgt: 22-06-2016 (Test) Status: Ansøgning modtaget ID #: 36-182 Oplysninger om ansøger Forens navn Hvad er forens formål - som beskrevet i forens

Læs mere

DH blev stiftet i 1934 som De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI).

DH blev stiftet i 1934 som De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI). Ansøgninger april 2014-18 Ansøger 2014 Aktivitet Ansøgt beløb DH Hørsholm DH blev stiftet i 1934 som De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI). 20.000 kr. Ja De 32 medlemsorganisationer i DH har tilsammen

Læs mere

Principper for tildeling af tilskud

Principper for tildeling af tilskud Tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i lov om social service Ansøgningsfrist mandag den 1. september 2014 Ansøgningsskemaet downloades og gemmes som et Word dokument, der navngives med foreningens

Læs mere

FAMILIENETVÆRK. Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Ishøj. og Ishøj Kommune [SEPT. 2013] RødeKors.dk

FAMILIENETVÆRK. Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Ishøj. og Ishøj Kommune [SEPT. 2013] RødeKors.dk FAMILIENETVÆRK [SEPT. 2013] Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Ishøj og Ishøj Kommune RødeKors.dk INDHOLD 1 Data vedrørende samarbejdspart i kommunen... 3 2 Data vedrørende Røde Kors-afdelingen

Læs mere

Ansøgningsskema 2014 om støtte til frivilligt, socialt arbejde

Ansøgningsskema 2014 om støtte til frivilligt, socialt arbejde Aalborg Kommune giver tilskud til frivilligt, socialt arbejde jf. Servicelovens 18 og Aalborg Kommunes retningslinjer. Der kan søges to gange om året: Den 15. oktober og den 15. april. Foreninger, der

Læs mere

Ny opdeling af retningslinjerne i - Formål - Målgruppe - Principper for tildeling - Administrative principper

Ny opdeling af retningslinjerne i - Formål - Målgruppe - Principper for tildeling - Administrative principper Ny opdeling af retningslinjerne i - Formål - Målgruppe - Principper for tildeling - Administrative principper Tidligere retningslinjer Foreslåede retningslinjer Det nye er Forenkling i overskrifter, der

Læs mere

Det foreslås, at ansøgningen imødekommes med kr. Aktiviteten er netværksskabende og sundhedsfremmende.

Det foreslås, at ansøgningen imødekommes med kr. Aktiviteten er netværksskabende og sundhedsfremmende. GLADSAXE KOMMUNE De Frivilliges Hus Ansøgninger om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 2012, 18 NOTAT Dato: 21. november 2011 Af: Rikke Clausen Ansøgninger, der helt eller delvist imødekommes

Læs mere

Frivillig støtte til småbørnsfamilier

Frivillig støtte til småbørnsfamilier Home-Start Familiekontakt Frivillig støtte til småbørnsfamilier Resumé af Epinions evaluering af Home-Start 2013 Home-Start Familiekontakt Danmark Home-Start Familiekontakt Danmark Landssekretariatet Vestergade

Læs mere

ADHD foreningen ADHD foreningen søger om kr. i støtte til netværksgrupper, kurser og foredrag rettet mod foreningens målgruppe og pårørende.

ADHD foreningen ADHD foreningen søger om kr. i støtte til netværksgrupper, kurser og foredrag rettet mod foreningens målgruppe og pårørende. GLADSAXE KOMMUNE De Frivilliges Hus Bilag 2: Ansøgninger til 18 der helt eller delvist imødekommes NOTAT Dato: 25. november 2013 Af: Trine Sandberg Ladegaard Ansøgninger, der helt eller delvist imødekommes

Læs mere

FAMILIENETVÆRK. Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Egedal. og Egedal kommune 15. MAY RødeKors.dk

FAMILIENETVÆRK. Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Egedal. og Egedal kommune 15. MAY RødeKors.dk FAMILIENETVÆRK 15. MAY 2019 Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Egedal og Egedal kommune RødeKors.dk INDHOLD 1 Data vedrørende samarbejdspart i kommunen/anden samarbejdspart...3 2 Data vedrørende

Læs mere

79 - tilskud til ældre aktiviteter 2018

79 - tilskud til ældre aktiviteter 2018 79 - tilskud til aktiviteter 2018 Fordeling af 79-puljen til aktiviteter 2018 Nr Forening Projekt Målgruppe Projekts hovedformål 1 Aktivitetscentret VOC Aktivitetscenter for Udsatte, ITsvage, Pårørende

Læs mere

Formål: ADHD Café Kolding for alle med diagnosen ADHD/ADD og deres pårørende, netværksmøder m.m.

Formål: ADHD Café Kolding for alle med diagnosen ADHD/ADD og deres pårørende, netværksmøder m.m. Afslag ansøgninger 2019 ADHD Sydjylland Alle med diagnosen ADHD/ADD og pårørende, ca. 15-20 personer. ADHD Café Kolding for alle med diagnosen ADHD/ADD og deres pårørende, netværksmøder m.m. Der søges

Læs mere

Information om ansøgning om støtte fra 18 midlerne 2013 i Randers Kommune

Information om ansøgning om støtte fra 18 midlerne 2013 i Randers Kommune Information om ansøgning om støtte fra 18 midlerne 2013 i Randers Kommune Velkommen til Randers Kommunes informationssider om økonomisk støtte fra 18 midlerne til frivilligt socialt arbejde. Der er tale

Læs mere

Tilbud fra Region Nordjylland

Tilbud fra Region Nordjylland LOKALE TILBUD Tilbud fra Region Nordjylland Psykiatrisk Skadestue Aalborg AKUT HJÆLP finder du hos Psykiatrisk Skadestue Aalborg: Ring til vagtlægen, tlf. 70 15 03 00. Psykisk syge kan også henvende sig

Læs mere

2017: kr. samt 2018: kr. 2017: kr. samt 2018: kr.

2017: kr. samt 2018: kr. 2017: kr. samt 2018: kr. 1.2-2018 Børn, Unge og Familier Natteravnene Hvidovre Syd Natteravnene skaber tryghed ved deres tilstedeværelse samt åbner op for dialogen mellem unge og voksne. En af sideeffekterne ved deres tilstedeværelse

Læs mere

Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter

Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på side 3, så driver KFUKs

Læs mere

Kvalitetsstandard for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde

Kvalitetsstandard for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget 2012.12.05 og Kommunalbestyrelsen 2012.12.19 Kvalitetsstandard for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde 1. Indledning Hensigten med servicelovens 18

Læs mere

Bilag 1. Ansøgning om støtte til Frivilligt Socialt Arbejde 18 pr. 1. november 2010 for indsatsområderne for året 2011

Bilag 1. Ansøgning om støtte til Frivilligt Socialt Arbejde 18 pr. 1. november 2010 for indsatsområderne for året 2011 Bilag 1. Ansøgning om støtte til Frivilligt Socialt Arbejde 18 pr. 1. november 2010 for indsatsområderne for året 2011 Ansøger: Aktivitet/Projekt: Formål/indsats: Ansøgning: Tidl. 18: Indstilling: Bevilling/

Læs mere

Principper for tildeling af tilskud

Principper for tildeling af tilskud Tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i lov om social service Ansøgningsfrist mandag den 1. september 2014 Ansøgningsskemaet downloades og gemmes som et Word dokument, der navngives med foreningens

Læs mere

Resume 18 for afslag Afslag ansøgninger 2018 Børns Vilkår. Målgruppe: Børn og unge, der har problemer i deres hverdag.

Resume 18 for afslag Afslag ansøgninger 2018 Børns Vilkår. Målgruppe: Børn og unge, der har problemer i deres hverdag. Afslag ansøgninger 2018 Børns Vilkår Børn og unge, der har problemer i deres hverdag. At rådgive gennem BørneTelefonen på adskillige platforme. Af det samlede antal henvendelser fra børn, unge og forældre

Læs mere

Antal medlemmer: ca. 120 medlemmer i Regionen 4 i Halsnæs Kommune, 100 støttemedlemmer 4-5 i Halsnæs Kommune

Antal medlemmer: ca. 120 medlemmer i Regionen 4 i Halsnæs Kommune, 100 støttemedlemmer 4-5 i Halsnæs Kommune Notat Sagsnr.: 2016/0000050 Dato: 5. februar 2016 Titel: Administrationens bemærkninger til ansøgningerne Sagsbehandler: Kirstine Andersen Udviklingskonsulent 1. Dansk Landsforening for hals- og mundhuleopererede

Læs mere

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projektansøgning LBR s styregruppe behandlede på møde den 24. juni et forslag til en aktivitet

Læs mere

Forslag til Seniorpolitik 2017 og frem

Forslag til Seniorpolitik 2017 og frem Forord Der er rigtig mange stærke seniorer, der holder sig raske hele livet. I fremtiden vil der på trods af teknologiske fremskridt og en generelt sundere livsstil være ældre borgere, som har brug for

Læs mere

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område Forord...4 Den overordnede vision...6 Bærende principper...8 Understøttelse af frivilligheden...10 Mangfoldighed og respekt...12 Synliggørelse af det frivillige

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler Ansøgningen sendes til: Hørsholm Kommune Center for Politik og Borgerservice Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm Mail: pob-post@horsholm.dk

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER SKEMA TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE EFTER SERVICELOVENS 79 I FREDERIKSBERG KOMMUNE GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER Foreningens/organisationens/gruppens oplysninger Navn: Røde Kors Hovedstaden

Læs mere

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt.

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt. Formandens beretning for 2016 Bestyrelsens møder og arbejde 2016 har været et spændende og anderledes år for Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn. Fra 1. marts 2016 har vi haft 3 faste medarbejdere mod

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde Tekst markeret med blå - Nuværende rammebetingelser for 2019 Tekst markeret med rød - En evaluering af 18 puljen fra 2017-2019 Tekst markeret med grøn - Forslag til drøftelse for justering gældende fra

Læs mere

3 F Svenstrup Efterløn og Seniorklub

3 F Svenstrup Efterløn og Seniorklub 3 F Svenstrup Efterløn og Seniorklub Projekt: 18 Frivilligt socialt arbejde - 2016 Ansøgt: 08-11-2015 (Puljecenter) Status: Ansøgning modtaget ID #: 36-86 Oplysninger om ansøger Foreningens navn 3 F Svenstrup

Læs mere

Brohusklubben Brohusklubben søger om kr. i støtte til aktiviteter for døve pensionister.

Brohusklubben Brohusklubben søger om kr. i støtte til aktiviteter for døve pensionister. GLADSAXE KOMMUNE Sundheds- og Handicapudvalget 02-11-2016 Bilag 2. 18 ansøgninger der helt eller delvist imødekommes NOTAT Dato: 12.10.2016 Af: Trine Sandberg Ladegaard Ansøgninger, der helt eller delvist

Læs mere

Seniorpolitik 2017 og frem

Seniorpolitik 2017 og frem Forord Der er rigtig mange stærke seniorer, der holder sig raske hele livet. I fremtiden vil der på trods af teknologiske fremskridt og en generelt sundere livsstil være ældre borgere, som har brug for

Læs mere

Skt. Klemens Læringværksted

Skt. Klemens Læringværksted Skt. Klemens Læringværksted Organiseres af Ungdommens Røde Kors og i samarbejde med Skt. Klementsparkens beboer, Boligsocialthus og Skt. Klemensskolen. Stedet hvor vi lærer børn at lære. En gang om ugen

Læs mere

Ansøgning om tilskud til tilbud med aktiverende og forebyggende sigte efter 79 i serviceloven

Ansøgning om tilskud til tilbud med aktiverende og forebyggende sigte efter 79 i serviceloven Ansøgning om tilskud til tilbud med aktiverende og forebyggende sigte efter 79 i serviceloven Læs de nye retningslinjer for tilskud her inden du søger. Hvis du vil sende skemaet pr. e-mail, skal du først

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Puljer og fonde - kilder til foreningens fundraising Udskrevet: 2019 Indhold Puljer og fonde - kilder til foreningens fundraising..................................... 3 2 Guide Puljer og fonde -

Læs mere

Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område

Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område Indledning I Horsens Kommune er der en lang tradition for at løfte i flok på social- og sundhedsområdet. Mange borgere i Horsens Kommune bruger en del

Læs mere

Indstillingsskema rundeuddeling

Indstillingsskema rundeuddeling 1.2-2014 Indstillingsskema 18 2014-2 rundeuddeling Nr. Målgruppe Forening/ Ansøgningens formål Tidligere bevilliget Ansøgt beløb Frivillighedsråds Frivillighedsrådets Organisation fra 18-2 år tilbage i

Læs mere

Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-2. runde 2015

Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-2. runde 2015 Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-2. runde 2015 Nr. Ansøger Målgruppe ------------------------ Aktivitet/projekt Tidligere bevilget i 2011, 2012 og 2013 Kr. Ansøgt beløb (afr.

Læs mere

Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-3. runde 2015

Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-3. runde 2015 Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-3. runde 2015 Nr. Ansøger Målgruppe ------------------------ Aktivitet/projekt Tidligere bevilget i 2012, 2013 og 2014 Kr. Ansøgt beløb (afr.

Læs mere

Notat vedr. analyse af Værestedet.

Notat vedr. analyse af Værestedet. HANDICAP- OG PSYKIATRIAFDL. Dato: 20.07.2009 Notat vedr. analyse af Værestedet. Værestedet flytter pr. 1.9.2009 til nye lokaler i Humlehuset på Bryggerivej. Efter aftale med direktør Ulla Andersen er der

Læs mere

Ansøgninger april midler

Ansøgninger april midler Ansøgninger - 18 1 Bedre Psykiatri Foreningens formål er at skabe bedre vilkår for psykisk syge og deres pårørende igennem rådgivning, information og støtteaktiviteter. 62.500 April: 12.000 2 Blixen Klub

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER Revideret og vedtaget af udvalget for Fritid & Fællesskab august 2015 1. INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indholdsfortegnelse side 1 2. Hvornår skal der søges om midler

Læs mere

Indstillingsskema 18 2013-2 rundeuddeling

Indstillingsskema 18 2013-2 rundeuddeling Indstillingsskema 18 2013-2 rundeuddeling Nr. Målgruppe Forening/ Ansøgningens formål Tidligere bevilliget Ansøgt beløb Frivillighedsråds Frivillighedsrådets Organisation fra 18-2 år tilbage i kr. indstilling

Læs mere

Drejebog. Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden

Drejebog. Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden Drejebog Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden 0 Indhold Indledning... 1 Baggrund... 1 Formål... 1 Målgruppe... 1 Start en Fars Legestue... 2 Tid

Læs mere

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger Kommissorium for Frivillighedsrådet Formål og opgaver Kommissorium: Kommissorium gældende for Frivillighedsrådet

Læs mere

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Vedtaget af Byrådet den 5. september 2018 Indhold Forord...4 Vision...5 Om ældre/målgruppe for politikken... 6 Temaer...10 Fællesskab...12

Læs mere

Administrationens bemærkninger til ansøgninger ved 2. runde 2017

Administrationens bemærkninger til ansøgninger ved 2. runde 2017 Notat Sagsnr.: 27.15.12-Ø40-1-17 Dato: 18-08-2017 Titel: Administrationens kommentarer til ansøgningerne Sagsbehandler: Kirstine Andersen Administrationens bemærkninger til ansøgninger ved 2. runde 2017

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

Principper for tildeling af tilskud

Principper for tildeling af tilskud Tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i lov om social service Ansøgningsfrist mandag den 1. september 2014 Ansøgningsskemaet downloades og gemmes som et Word dokument, der navngives med foreningens

Læs mere

Information om ansøgning om støtte fra 18 midlerne for 2016 i Randers Kommune

Information om ansøgning om støtte fra 18 midlerne for 2016 i Randers Kommune Information om ansøgning om støtte fra 18 midlerne for 2016 i Randers Kommune Velkommen til Randers Kommunes informationssider om økonomisk støtte fra 18-midlerne til frivilligt socialt arbejde. Der er

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER SKEMA TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE EFTER SERVICELOVENS 79 I FREDERIKSBERG KOMMUNE GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER Foreningens/organisationens/gruppens oplysninger Navn: Den Gule Kultur

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE INTEGRATIONSARBEJDE. Samarbejdsaftale mellem. Røde Kors Frederikssund. Frederikssund Kommune

SAMARBEJDSAFTALE INTEGRATIONSARBEJDE. Samarbejdsaftale mellem. Røde Kors Frederikssund. Frederikssund Kommune SAMARBEJDSAFTALE INTEGRATIONSARBEJDE Samarbejdsaftale mellem Røde Kors Frederikssund og Frederikssund Kommune Røde Kors 1. Data vedrørende samarbejdspart i kommunen Afdelingens/kontorets navn: Social Service

Læs mere

Bilag 1: Ansøgere om støtte til frivilligt socialt arbejde efter ansøgningsrunde 2011

Bilag 1: Ansøgere om støtte til frivilligt socialt arbejde efter ansøgningsrunde 2011 Bilag 1: Ansøgere om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18. 4. ansøgningsrunde 211 Nr. Ansøger 1 Børns vilkår J. 17 2 Dansk Blindesamfund -Skive kreds J. 1 3 Dansk Congolesisk Forening DCF J.

Læs mere

Information om ansøgning om støtte fra 18 midlerne 2016 i Randers Kommune

Information om ansøgning om støtte fra 18 midlerne 2016 i Randers Kommune Information om ansøgning om støtte fra 18 midlerne 2016 i Randers Kommune Velkommen til Randers Kommunes informationssider om økonomisk støtte fra 18 midlerne til frivilligt socialt arbejde. Der er tale

Læs mere

Møde 23. november 2017 kl. 16:00 i Mødelokale 4

Møde 23. november 2017 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Frivillighedsudvalg Referat Møde 23. november 2017 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Afbud: Kaj Bundgaard Pkt. Tekst Side 71 Godkendelse af referat fra møde den 21. september 2017 1 72 Budget og regnskab 1 73 Aktiv

Læs mere

Tema 4: Fællesskab. Ansvarlig for projekterne fremover Landsbyforeningen. Fælles mad aften 2-4 gange om året

Tema 4: Fællesskab. Ansvarlig for projekterne fremover Landsbyforeningen. Fælles mad aften 2-4 gange om året Tema 4: Fællesskab Fællesskab i et område, en landsby, en beboerforening eller et landdistrikt er noget af det vigtigste der findes. Fællesskab betyder at man får mulighed for at blive en del af fællesskabet

Læs mere

Tilskud til frivilligt socialt arbejde via 18 i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune

Tilskud til frivilligt socialt arbejde via 18 i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune 090715 Tilskud til frivilligt socialt arbejde via 18 i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune Fokus på frivilligt socialt arbejde I Sundhed og Omsorg At udvikle samarbejdet med frivillige foreninger er en hjørnesten

Læs mere

Psykiatri- og misbrugspolitik

Psykiatri- og misbrugspolitik Psykiatri- og misbrugspolitik l Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 1 Forord I et debatmøde i efteråret 2012 med deltagelse af borgere, medarbejdere, foreninger, organisationer, samarbejdspartnere

Læs mere

Ansøgningsskema 18 Oplysninger om ansøger

Ansøgningsskema 18 Oplysninger om ansøger Thisted Kommune Asylgade 30 7700 Thisted Dato 01.03.2019 Ansøgningsskema 18 Oplysninger om ansøger CVR-nummer 30341171 Evt. P-nummer Navn Vejnavn BEDRE PSYKIATRI - Thisted/Morsø Kjeldgårdsvej Husnummer

Læs mere

Resume 18 for små ansøgninger Små ansøgere 2017 Dansk Kvindesamfund - Rådgivningskontoret

Resume 18 for små ansøgninger Små ansøgere 2017 Dansk Kvindesamfund - Rådgivningskontoret Små ansøgere 2017 Dansk Kvindesamfund - Rådgivningskontoret Borgere med økonomiske og/eller sociale problemer. At stille gratis retshjælp til rådighed. Der søges 34.000 kr. og der er indstillet 25.000

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER Vedtaget af udvalget for Fritid & Fællesskab august 2015. Sidst revideret marts 2018 1. INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indholdsfortegnelse side 1 2. Hvornår skal der søges

Læs mere

Ansøgninger oktober midler

Ansøgninger oktober midler Ansøgninger oktober - 18 midler Ansøger april - Aktivitet Ansøgt beløb Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade - LMS 15.000 kr. LMS arbejder for at skabe bedre rammer for personer med spiseforstyrrelser

Læs mere

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016 Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Udkast april 2016 1 1. Forord og vision for politikken Velkommen til Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Som navnet siger, er

Læs mere

Netværksdannelse for forældre til psykisk syge børn og unge

Netværksdannelse for forældre til psykisk syge børn og unge Netværksdannelse for forældre til psykisk syge børn og unge rådgivning, hjælp og støtte for familier til børn og unge med psykiske vanskeligheder Et 4-årigt projekt i Landforeningen BEDRE PSYKIATRI i perioden

Læs mere

Handleplaner for 2. årgang.

Handleplaner for 2. årgang. Handleplaner for 2. årgang. På 2. årgang, er den anerkendende tilgang af stor værdi for os i det daglige arbejde med, og omkring børnene. Det er vores håb, at dette vil opleves, samt fungere, som en paraply

Læs mere

Retningslinjer for 18 puljen

Retningslinjer for 18 puljen Retningslinjer for 18 puljen Revisionsoplæg, juni 2015 Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Ældre- og Handicapforvaltningen og Børn- og Ungeforvaltningen 1 Indholdsfortegnelse Puljens formål... 3 Ansøgningsfrist...

Læs mere

Det foreslås, at ansøgningen imødekommes med kr. Foreningen er nystartet og aktiv lokalt i Gladsaxe.

Det foreslås, at ansøgningen imødekommes med kr. Foreningen er nystartet og aktiv lokalt i Gladsaxe. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Stab og Sekretariat SSU 19.12.2007 - Bilag a - tilskud til socialt frivilligt arbejde 2008 NOTAT Dato: 29. november 2007 Af: Charlotte Stelsig Lindbaum

Læs mere

Retningslinjer og vejledninger

Retningslinjer og vejledninger Click here to enter text. Retninger og vejledni ng «ed ocaddressci vilcode» Retningslinjer og vejledninger Tildeling af økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde i Aalborg Kommune Indholdsfortegnelse

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne dgi.dk 2 Indledning Hvordan kommer du eller dit barn i gang med at dyrke idræt i Danmark 3 At gå til idræt er en helt enestående

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne dgi.dk 2 Indledning At gå til idræt er en helt enestående mulighed for at danne netværk, finde nye venner, lære sproget og

Læs mere

Projektbeskrivelse for værested i Bogense for sindslidende

Projektbeskrivelse for værested i Bogense for sindslidende Odense d.1. august 2008 Projektbeskrivelse for værested i Bogense for sindslidende Udarbejdet af Louise Munk Poulsen Karen Thomsen Pia Bache Mikkelsen Koordinator i Medlem af SINDs besty- Formand for SIND

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA Pulje til frivilligt socialt arbejde - 18 midler. Ansøgningsfrist: 25. februar 2019 (der uddeles 18 midler én gang årligt)

ANSØGNINGSSKEMA Pulje til frivilligt socialt arbejde - 18 midler. Ansøgningsfrist: 25. februar 2019 (der uddeles 18 midler én gang årligt) FRIVILLIGRÅDET ANSØGNINGSSKEMA Pulje til frivilligt socialt arbejde - 18 midler Ansøgningsfrist: 25. februar 2019 (der uddeles 18 midler én gang årligt) Hvem kan søge? Foreninger, organisationer, grupper

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA Pulje til frivilligt socialt arbejde - 18 midler. Ansøgningsfrist: 25. februar 2019 (der uddeles 18 midler én gang årligt)

ANSØGNINGSSKEMA Pulje til frivilligt socialt arbejde - 18 midler. Ansøgningsfrist: 25. februar 2019 (der uddeles 18 midler én gang årligt) FRIVILLIGRÅDET ANSØGNINGSSKEMA Pulje til frivilligt socialt arbejde - 18 midler Ansøgningsfrist: 25. februar 2019 (der uddeles 18 midler én gang årligt) Hvem kan søge? Foreninger, organisationer, grupper

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler Ansøgningen sendes til: Hørsholm Kommune Center for Politik og Borgerservice Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm Mail: pub-post@horsholm.dk

Læs mere

Lovgrundlag Struer Kommune har i henhold til servicelovens 18 afsat en pulje til støtte til frivilligt socialt arbejde.

Lovgrundlag Struer Kommune har i henhold til servicelovens 18 afsat en pulje til støtte til frivilligt socialt arbejde. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Retningslinjer for tildeling af 18 midler i Struer Kommune Lovgrundlag Struer Kommune har i henhold

Læs mere

Vejen Kommune. Social- & Ældre - Frivilligrådets indstilling Fordeling af 18 midler til frivilligt socialt arbejde - 1. udlodning 2015. 53.000 kr.

Vejen Kommune. Social- & Ældre - Frivilligrådets indstilling Fordeling af 18 midler til frivilligt socialt arbejde - 1. udlodning 2015. 53.000 kr. Vejen Kommune Social- & Ældre - Frivilligrådets indstilling Fordeling af 18 midler til frivilligt socialt arbejde - 1. udlodning 2015 Forening + ansøgning om tilskud til: Ansøgt Frivilligrådets indstilling

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010 Referat tirsdag den 2. november 2010 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Bemærk at tidspunktet for mødet er rykket til kl. 18.00. Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2

Læs mere

Støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18 i Lov om Social Service

Støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18 i Lov om Social Service RETNINGSLINJER September 2011 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18 i Lov om Social Service Kommunalbestyrelsen

Læs mere

ÆLDREIDRÆT. i foreningen. livsglæde samvær motion

ÆLDREIDRÆT. i foreningen. livsglæde samvær motion ÆLDREIDRÆT i foreningen livsglæde samvær motion Forord Uge 17 i foråret 2005 blev der gennemført en landsdækkende kampagne "Gang i ældre". Kampagnens formål var at få flere ældre over 60 år til at motionere

Læs mere

Aktivitetens titel Pusterummet - et projekt for pårørende

Aktivitetens titel Pusterummet - et projekt for pårørende Aktivitetens titel Pusterummet - et projekt for pårørende Når et menneske får kræft rammes ikke kun familien men alle i den kræftramtes omgangskreds. Sygdommen påvirker ofte andres liv både praktisk, socialt

Læs mere

Opsamling dag 3. Hvilken historie vil du allerhelst fortælle omkring fællesskab og netværk i Højstrup/Bolbro?

Opsamling dag 3. Hvilken historie vil du allerhelst fortælle omkring fællesskab og netværk i Højstrup/Bolbro? Opsamling dag 3 Dagens første opgave bestod af følgende spørgsmål: Forestil dig, at du nu befinder dig i 2013. Hvilken historie vil du allerhelst fortælle omkring fællesskab og netværk i Højstrup/Bolbro?

Læs mere