Se elektronisk udgave på naestved-bladet.dk LÆS I AVISEN DENNE UGE. De røde faner blev luftet SIDE 15. MORS DAG 12. MAJ Lykken er en ny lækker duft...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Se elektronisk udgave på naestved-bladet.dk LÆS I AVISEN DENNE UGE. De røde faner blev luftet SIDE 15. MORS DAG 12. MAJ Lykken er en ny lækker duft..."

Transkript

1 Se elektronisk udgave på naestved-bladet.dk KØREL Æ RERUNION Ring og hør nærmere BIL Tirs. d. 21. maj kl Tors. d. 23. maj kl Man. d. 3. juni kl BIL OG MC Ons. d. 15. maj kl Nr årgang Tirsdag 30. april Tlf DANSK MEDLEM AF Ny bank? - tal med Lena LÆS I AVISEN DENNE UGE Søren Dysted fik check på 17 mio. kr. Side 16 RemiX for mere genbrug i city Side 33 Lena Nørnberg Kunderådgiver, Næstved Telefon Kom ind i kommunekampen og Lev Livet 2013! Sådan gør du: 1 Opret en profil på 2 Tilmeld dig Næstved Nighthawks på endomondo 3 Bevæg dig 4 Hav det sjovt Se mere på GØR DET ORDENTLIGT OG TIL EN ORDENTLIG PRIS SØNDAGS- ÅBENT NU PÅ SØNDAG KL OG ALLE SØNDAGE TIL OG MED 2. JUNI Byggecenter Kanalvej Næstved Tlf Åbningstider: Mandag til torsdag Fredag Lørdag Søndag De røde faner blev luftet SIDE 15 Indleveringstider Uge Produkt Udgivelsesdato Deadline Korrektur Tekst Rubrik 19 Weekend 11. maj 3. maj 6. maj 7. maj 20 Tirsdag 14. maj 7. maj 8. maj 10. maj go-weekend.dk MORS DAG 12. MAJ Lykken er en ny lækker duft... Vi har de nye dufte og mange tilbud f.eks. Boss fra 200,- Tilbud gælder Kr. Himmelfartsdag, fredag, lørdag og søndag kl kl.s. havemøbler Sommersalg på alle sofagrupper og solvogne 15% Tilbud gælder også næste fredag, lørdag og i pinsen kl Go weekend Ringstedgade Næstved Tlf Service og kvalitet, der ikke koster ekstra Torvestræde Næstved tlf Gl. Brovej 25 Karrebæksminde Tlf Næstved Kommune informerer Nyt fra NÆSTVED side s

2 2 Uge 19 Tirsdag 7. maj 2013 tirsdag Ældreboom i Næstved Fri Finansiering 0,- i renter og gebyrer VORES CYKELUNIVERS DREJER SIG OM DIG! v/rikke Jensen Brogade Næstved Pakke løsning: Gi os et like......eller se flere gode tilbud på: TORSDAG 9/5 KRISTI HIMMELFARTSDAG LUKKET FREDAG 10/5 GLASERET SKINKE LØRDAG 11/5 COLORADO ROAST SØNDAG 12/5 3 STK. SMØRREBRØD KR MANDAG 13/5 OKSEBRYST TIRSDAG 14/5 RIBBENSTEG ONSDAG 15/5 FRIKADELLER LILLE PORTION TIL Dannebrog pynter FLAGST GSTANG incl.flag og vimpel leveret og opstillet f.eks. 8 m stang kr BJERNEDE FLAGSTANG INDUSTRI 4180 Sorø Tlf FRISKOLEN 2008 inviterer til ÅBENT HUS Hver torsdag. Kom og se/oplev en skoledag på en spændende skole. Åben fra Friskolen af 2008 Morsøvej Næstved tlf kvalitetsslagteren.dk MÅNEDSPAKKEN MAJ Frisk kød til 15 forskellige lækre opskrifter (se opskrifterne på 2x600 g hakket oksekød 750 g panderet (kalkun) 600 g kalv og flæsk 600 g hakket skinkekød 500 g skinkestrimler 8 stk. grillpølser 4 stk. fyldt kyllingebryst 4 stk. skinkesteaks 4 stk. BBQ kalkunsteaks 4 stk. skovhuggersteaks 4 stk. gyros koteletter 4 stk. grillspyd 1 stk. spansk farsbrød 1 stk. fyldt skinkesteg Fredagsmenu 10. maj Medaljon af tyktegsfilet rødvinssauce, timiankartoffel og tomat/squash-salat 1 menu = 2 couverter Kalvepølse med purløg Kåret som Danmarks bedste Ugepakken uge 19 med frisk kød til 5 forskellige hverdagsretter 600 g hakket skinkekød 8 stk. Frankfurtere 6 stk. grillbøffer (hakkekød) 4 stk. løgsteaks 1 stk. gyros nakkefilet Hjemmerørt hvidløgsost eller Sommersalat m. rygeost 200 g - frit valg TILBUD Pr. kg kg pakke Friskhakket Oksekød 1/2 kg kg kg velkommen hos slagteren på Torvet Kim Søndergaard Ringstedgade 15 Næstved Tlf Byrådsmødet tirsdag 30. april bød på drøftelser af blandt andet busruter, vindmøller ved St. Røttinge og det faktum, at antallet af ældre borgere stiger med 21 procent frem mod BYRÅDET En såkaldt VVM-undersøgelse og et lokalplansforslag ligger nu klar, og byrådet besluttede at sende disse i otte ugers offentlig høring. Det drejer sig om et vindmølleprojekt ved landsbyen Store Røttinge, hvor man gerne vil opstille tre store vindmøller. VVM-undersøgelsen er en vurdering af virkninger på miljøet, herunder landskabet, naboer og dyreliv. Vindmøllerne vil kunne producere en betydelig mængde vedvarende energi, nemlig svarende til forbruget i husstande. Kun Bliv familieven -støt familier med små børn Home-Start familiekontakt Næstvedsøger frivillige familievenner. En familieven giver personlig og/eller praktisk støtte til familier under pres to timer om ugen i min. et halvt år. Alle frivillige har selv forældreerfaring og gennemgår et forberedelseskursus Gør en forskel for en familie Henv. koordinator Birgitte Askholm Smedevænget 6, Stenstrup 4700 Næstved Tlf TJEN PENGE I DAG RYD OP I LADEN OG SÆLG DIT SKROT TIL EN GOD PRIS VI KØBER BÅDE FRA PRIVATE OG ERHVERV ÅBNINGSTIDER: MAN-TORS: KL FREDAG KL et værdifuldt alternativ Tandlægens hjørne Smertevenlig tandbehandling med laser ANNONCE Nye behandlingsmetoder gør det nu meget mere behageligt at besøge tandlægen Alle kender det. Dagen for tandlægebesøget nærmer sig. Man ved, at det betyder ubehag og måske også smerter både under og efter tandlægebesøget. Derfor har der i mange år været forsket i nye metoder, der kunne gøre tandbehandling mere behagelig for patienterne. Laser en kendt teknologi Laserteknologi har været kendt i mange år og bruges f.eks. i dag i stor udstrækning på danske hospitaler. I USA har laser-teknikken i mange år været brugt til tandbehandling og med stor succes. Mange tandarbejder uden smerte Laseren kan i dag f.eks. anvendes til behandling af tandkødsbetændelse, for store tandkødslommer, paradentose, tandkirurgi, herunder implantatarbejde og i forbindelse med rodbehandlinger. Fordelene er åbenbare. Man undgår i langt de fleste tilfælde smerter og en traditionel bedøvelse under behandlingen. Der kommer ingen blødning og helingen sker hurtigere. Der kommer endvidere sjældent eftersmerter eller efterblødninger. Og så er behandlingen meget mere behagelig for patienten. Dansk Folkeparti stemte imod. Der afholdes borgermøde om projektet den 30. maj. Nyeste tandteknologier i Slagelse Hos Vestsjællands Tandlæge- Center i Slagelse arbejder vi med de nyeste teknikker bl.a. tandlasere, 3D CT scanninger og computerteknologier, der gør arbejdet mere smertevenligt og effektivt. Du kan læse meget mere på: Med venlig hilsen Tandlæge og klinikchef Henrik Harmsen Vestsjællands TandlægeCenter med egen implantatklinik og kronecenter Slotsgade 18, 4200 Slagelse tel.: Bus i land og by Det absolut mest omdiskuterede punkt på dagsordenen var køreplan Politikerne brugte langt over en time på at drøfte køreplanen og vedtog at inddrage borgerne i den fremtidige planlægning. Der er nedsat et udvalg med fem repræsentanter fra lokalrådene, medlemmer af administrationen, det politiske udvalg samt Movia. Udvalget skal mødes første gang 15. maj. Næstved Kommune får cirka seks millioner kroner tilbage fra Movia til januar. 2,6 millioner af disse kroner vil man bruge på at sørge for, at ellers planlagte nedskæringer i servicen ikke bliver gennemført. Flere folk og plejehjem Byrådet tog den seneste befolkningsprognose til efterretning. Det samlede befolkningstal forventes at stige med to procent frem til 2022, og det er særligt den ældre del af befolkningen, som forventes at stige. Således regner man med, at gruppen af årige vil stige med 21 procent, mens gruppen af folk over 80 vil stige med hele 31 procent. Kommunen bruger blandt andet prognosen til at planlægge offentlige byggerier såsom skoler og plejehjem. Tilfreds med underskud Borgmesteren kunne fremlægge et regnskab for 2012, som hele byrådet var tilfredse med. Årsregnskabet viste et underskud på 6,8 millioner kr., hvilket er langt mindre end tidligere år. - Drive-inn bilsyn 399,- Periodesyn Op til 3500 kg DIN LOKALE SLAGTER Kød-Kokken v/allan Christiansen - Dagens ret MANDAG - FREDAG KL LØRDAG - SØNDAG KL Man-onsdag 9-17 Torsdag 9-19 Fredag 9-15 Vi syner din bil med et smil NUMMERPLADE-KONTOR NÆSTVED BILSYN Elektrikervænget Næstved Onlinebooking: Trods de stramme økonomiske vilkår har kommunen formået at fastholde serviceniveauet, mens man har gennemført store anlægsprojekter, herunder den østlige fordelingsvej, til en samlet udgift på 362,3 millioner kr. Samlet set har Næstved Kommune overholdt budgetterne og har brugt knap 5 millioner kr. mindre på driften og knap 43 millioner kr. mindre på service. Check fra lærerne Næstved byråd modtog en check på 17 millioner kroner fra byens lærere, som holdt demonstration udenfor rådhuset. Checken symboliserer de penge, som Næstved Kommune har sparet under lærer-lockuoten, og Formanden for Næstved Lærerkeds, Benedicte Hesselager, fulgte penge til dørs. Det forventes, atpengene bliver brugt i den kasse, hvorfra de er sparet. Næste byråds møde er tirsdag den 28. maj kl jaje NU HVER SØNDAG 3 STK. SMØRREBRØD KR. -

3 Fensmark Næstvedvej Næstved Tlf Slagter Se den aktuelle tilbudsavis på superbrugsen.dk eller scan denne qr kode med smartphone eller ipad: OBS! Lukket torsdag i butik og bager p.g.a. Kr. Himmelfartsdag Åbningstider Bager / Butik: Tirsdag-onsdag 9.00 / Torsdag LUKKET Fredag 7.30 / Lørdag 7.30 / Søndag 7.30 / Verdi Italien Spumante, Peach Raspberry Mousserende, god som velkomstdrink og aperitif Vina Esmeralda Torres Vi anbefaler!! En super dejlig hvidvin. Halvtør frugtig med en dejlig sprødhed. Der er toner af tropisk frugt i både duft og smag. Kort sagt et rigtig godt tilbud Pr. fl. 57,95 Baronetto Vino Spumante Rosso Rød italiensk mousserende vin, meget velsmagende og på den søde side. Perfekt som velkomstvin eller til isdesserter, chokolade osv. Vi anbefaler!!! Bay View Special Reserve Merlot 79,95 La Mascota Valpolicella Cab. Sau. Argentina, 14% 89,95 Mousserende velkomstdrink Bay View Special Reserve Chardonnay 79,95 Spier Vintage Sydafrika, 14,5% 99,00 ITALIEN pant Spar 10,00 Smirnoff, Captain SPANIEN Morgan, Gordons gin eller Johnnie Walker Flere varianter 70 cl. 3 flasker Spar 34, Spar 20, Spar op til 48,00 Jairo Vino del Lago Villa Annaberta 69,95 Bontadini Toscana Rosso Italien, 14,5% 89,95 Verosso Salento Primitivo Italien Verosso er en fyldig og behagelig vin lavet efter ripassometoden. Vinen har en flot dyb rød farve og en smag af røde bær, med et strejf af vanille. Aroma af tørrede frugter som solbær eller kirsebær. En frugtrig vin med kraft og fylde men, med bløde tanniner. Jairo Vino del Lago Villa Annaberta 89,95 69,95 Luna Negroamaro Primitivo, 14,5% Italien Hardys Crest Cabernet/Shiraz/Merlot Australien, 14% 99,00 78,95 Spier Vintage Sydafrika, 14% Rosso Fuoco Puglia, Italien Negramaro Primitivo 2011, 13,5%. Dejlig kraftig og fyldig rødvin. Eller Sunrise Flere varianter Central Valley, Chile 1 flaske 69,95 6 flasker Spar op til190,70 Noble Dame des Treilles Cotes du Rhone. Frankrig Forkæl ganen med en elegant vin fra den berømte Rhônedal. Rund, med let frugt og en Spar 20,95 6 flasker Spar 170,70 Hardys Crest Chardonnay Sauvignon Australien, 12% 78,95 Cuvée Premium Jason Olivier Frankrig, 15% 89,95 varmt krydret eftersmag. Moscato D Asti Fontanafredda Piemonte, Italien. 75 cl. Pr. fl. 69,95 Mousserende, forfriskende vin til f.eks. velkomstdrink eller som aperitif. Palo Alto Reserva Hvidvin Chile, 12,5% 69,95 Manoir Grignon Cabernet-Syrah 89,00 Palo Alto Reserva Rødvin Chile, 13,5% 69,95 Le Logge di Pietraners Toscana Rosso Italien 13% 99,00 Supervin til superpris Kanonpris! Pr. fl Spar 30,95 BLAND SELV 6 flasker Spar op til 244,70 BLAND SELV 6 flasker Spar op til 295,00 Tilbudene gælder fra mandag den 6. maj og så længe lager haves til og med lørdag den 11. maj, hvor intet andet er anført. Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer. Bemærk! Enkelte tilbud kan gælde specifikke dage.

4 SUPERTILBUD GÆLDER FRA MANDAG 6/5 TIL OG MED LØRDAG 11/5 Grillpølser Flere varianter Ca. 2 kg Fensmark Næstvedvej Næstved Tlf Slagter Nakkefilet Se den aktuelle tilbudsavis på superbrugsen.dk eller scan denne qr kode med smartphone eller ipad: OBS! Lukket torsdag i butik og bager p.g.a. Kr. Himmelfartsdag Ribbensteg, Kogeeller Stegestykke 2,8 kg Åbningstider Bager / Butik: Tirsdag-onsdag 9.00 / Torsdag LUKKET Fredag 7.30 / Lørdag 7.30 / Søndag 7.30 / STORT FARSMARKED: 1,2 kg Kakket Oksesmåkød 3/7% 1,6 kg Hakket Svinesmåkød 8-12% 1,4 kg Hakket Skinkesmåkød 3/7% 1,5 kg Hakket Kalve/svinekød 8-12% Frit valg Ca. 2 kg Hjemmelavede DANSK S VINEK Ø D 1,8 kg Stegeflæsk i skiver 2,0 kg Revelsben 2 stk. 2,2 kg Spareribs 1,8 kg Rullesteg med svesker 2 stk. 1,5 kg fadkoteletter 1,5 kg Skinkeschnitzler 1,5 kg Skinkekød i tern 1,5 kg Skinkekød i strimler 700 g Rib-Eye af oksefilet 800 g Tykstegsbøffer 800 g Entrecote 700 g Wienerschnitzler 550 g Engelsk bøf af oksefilet 650 g Kalvekoteletter 4 stk. 1,5 kg Oksebov uden ben 1,5 kg Oksetykkam uden ben 1,5 kg Bostonsteg 900 g Benløsefugle Vores gode storkøbsmarked. Stort udvalg små kg-priser. Garanti for friskhed! KÆMPE UDVALG 115 KR. MARKED Fyld fryseren op frit valg Rigtig god pris Oksetyndsteg Himmerlandskød Kalveculotte Himmerlandskød Kalvefilet Himmerlandskød DANSK S VINEK Ø D Kg-pris 99,90 Kvalitetskød Kg-pris 150,00 Kvalitetskød Kg-pris 150,00 Kvalitetskød Spegepølse i skiver g10 00 Lasagne g Hjemmelavede Grillpølser F.eks. med ost g39 95 eller ren oksekød Kalvecuvette Himmerlandskød Oksebov/tykkam Himmerlandskød Oksemørbrad Himmerlandskød 2,8 kg Kg-pris 35,70 Rigtig god pris Kg-pris 89,90 Kvalitetskød Kg-pris 75,90 Kvalitetskød Kg-pris 199,90 Kvalitetskød DELIKATESSEN & PØLSEMAGERIET: Hjemmelavet Bacon

5 1,0 kg Hakket Oksesmåkød 8/12% 5,0 kg Svinekam Med svær og med ben Helt vildt! Stærk pris! 1,0 kg Fantasipris 1/2 Svinekam Med svær og ben Ca. 2,5 kg /2 Svinekam Med svær og ben Ca. 2,8 kg DANSK S VINEK Ø D 5,0 kg Kg-pris 31,99 Storkøbspris Kalvesteaks 4/5 stk., 800 g Skåret af kalvetykstegfilet DANSK K A LVEK Ø D NEDENSTÅENDE TILBUD GÆLDER KUN ONSDAG 8. OG FREDAG 10. MAJ Marineret Kamfilet 2-DAGES TILBUD ONSDAG 8/5 FREDAG 10/5 Okseroast Med hvidløgssmør af tykstegsfilet 2-DAGES TILBUD ONSDAG 8/5 FREDAG 10/5 800 g Kg-pris 124,93 Supermøre DANSK S VINEK Ø D Kg-pris 55,90 2-dages tilbud Svinemørbrad Ferske DANSK S VINEK Ø D 1,3 kg Hakket Skinkesmåkød 3/7% 2-DAGES TILBUD ONSDAG 8/5 FREDAG 10/ Kg-pris 89,90 Frem med grillen 1,3 kg S VINEK Ø D Kg-pris 53,81 2-dages tilbud Fiskebilen hver torsdag kl Karrebæksminde Seafood Frisk fisk fra egen kutter Næstvedvej 2 Fensmark Tlf Slagter direkte DANSK Kg-pris 89,90 2-dages tilbud 4,0 kg Ovnklar Svinekam Med svær og uden ben Kanonpris! DANSK S VINEK Ø D GRILLBØFFER Rib-eye bøffer. Entre Cote Tykstegsbøffer 7/800 g - 4 stk. Grillbakker 4 grillpølser og 4 koteletter Ca. 1 kg 2-DAGES TILBUD ONSDAG 8/5 FREDAG 10/5 4,0 kg Kg-pris 34,99 Storkøbspris 2-DAGES TILBUD ONSDAG 8/5 FREDAG 10/5 7/800 g - 4 stk dages tilbud Ca. 1 kg ialt dages tilbud Åbningstider Bager / Butik: Tirsdag-onsdag 9.00 / Torsdag Lukket Fredag 7.30 / Lørdag 7.30 / Søndag 7.30 / Tilbudene gælder fra mandag den 6. maj og så længe lager haves til og med lørdag den 11. maj, hvor intet andet er anført. Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer. Bemærk! Enkelte tilbud kan gælde specifikke dage.

6 Levebrød Kernegrov eller Kerneboller g Fensmark Næstvedvej Næstved Tlf Slagter Pålækker Klassisk eller Tulip Postej Sweet Moments Anthon Berg g Neutral Vaskemidler 1000 ml. Flere varianter Perfect Fit Kattefoder Flere varianter 750 g Pampers Bleer Flere varianter stk. Frit valg Spar 8,95 Flere varianter g Frit valg Spar 6,95 Helt vildt! Frit valg Spar 12,25 Frit valg Spar 18,95 Pr. stk Spar 24,95 Se den aktuelle tilbudsavis på superbrugsen.dk eller scan denne qr kode med smartphone eller ipad: Rød Merrild Kaffe Mellemristet Ps. m. 400 g Ps. 400 g Superpris Økologisk Bakkedal 250 g Vi har tømt et lager Kun 2000 pakker Smoked Spareribs 550 g Pedigree Hundefuldfoder 12 kg Flere varianter OBS! Lukket torsdag i butik og bager p.g.a. Kr. Himmelfartsdag Pr. pakke 7 95 Spar 8,00 Pk./550 g Spar 30,00 Kaffe Husets Special 400 g Helt vildt Grønlandske Coop Rejer Extra Large 150 g Dybfrost Cola Z No Sugar 20 x 0,5 ltr. Vi har tømt et lager Kun 300 kasser Med holdbarhed til 10/6 Åbningstider Bager / Butik: Tirsdag-onsdag 9.00 / Torsdag LUKKET Fredag 7.30 / Lørdag 7.30 / Søndag 7.30 / Lambi Toiletpapir 6 ruller Ps. à 400 g Spar 11,95 3 pakker Spar 47,85 Helt vildt Ks. m. 20 stk pant Spar 34,00 Frit valg Billigt 12 kg/sæk Spar 89,95 Pk./6 rl Spar 16,95

7 Guldæske Anthon Berg 400 g Jacobsen Dessertchokolade 550 g FRA ONSDAG ER VI HAVEKLAR... HUSK MORSDAG PÅ SØNDAG 12/5 RIDERS CUP LØBET Pr. stk Spar 56,25 Pr. stk Spar 74,95 Bogø Chokoladeæske 200 g Pr. stk Spar 37,50 Husk Mors Dag søndag 12/5 Bestil eventuelt din buket nu, så er den klar nu du kommer Store krydderurter i 1 liter potter Timian, rosmarin, mynte m.fl. SuperBrugsen Fensmark er specialister i alle slags gavekurve Ta 2 stk Pelargonie Dronning Ingrid Først-til-mølle kun 200 stk. Passions blomst Med blå blomst Pr. stk Husk Mors dag Pr. stk Husk Mors dag Riders Cup Løbet - Lørdag den 8. juni Riders Cup Løb er Sydsjællands nye store løb. Det afholdes i forbindelse med det internationale ridestævne Riders Cup i Tybjerg ved Næstved. Start og mål er på stævneområdet i Tybjerg. Pengepræmier på totalt kr. på 10 km og 25 km ruterne, som fordeles blandt de hurtigste mænd og de hurtigste kvinder. Tilmelding: Erik Bagger Design Brødskål i plast Incl. 1 brødpose Normalpris 149,95 Spar 80,00 NU KUN 69 Store flotte Havehortensia Pr. stk Husk Mors dag Opstammede træer eller Fuchsia Ca. 130 cm Vi har tømt et lager! 95 FREDAG/LØRDAG/SØNDAG Supertilbud i Tøj- og sko-afdelingen: 25% Rabatten fratrækkes ved kassen Pr. stk Husk Mors dag Åbningstider Bager / Butik: Tirsdag-onsdag 9.00 / Torsdag Lukket Fredag 7.30 / Lørdag 7.30 / Søndag 7.30 / Tilbudene gælder fra mandag den 6. maj og så længe lager haves til og med lørdag den 11. maj, hvor intet andet er anført. Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer. Bemærk! Enkelte tilbud kan gælde specifikke dage.

8 Se elektronisk udgave pâ naestved-bladet.dk 8 Uge 19 Tirsdag 7. maj 2013 tirsdag Oplag ekspl. Omdeles med Post Danmark fredag/lørdag Åbningstid hverdage: kl Ringstedgade Næstved Telefon Fax Bladchef Per Skov Silbo Ansvarshavende Annoncer Anne Marie B. Frederiksen Dennis Rasmussen KONFIRMATION 9. maj i Holme Olstrup Kirke,7. a kl Sara Rosenstjerne Bang, Emil Christiansen, Laura Holm Christoffersen, Alexander Jeppesen, Nick Ian Justesen og Ida Poulsen. 7.b. kl : Lucas Andreas Andersen, Magnus Isaksen Bjergstrøm, Marcus Bank Koch Dahl, Christoffer Ring Lund Hansen, Simone Karin Volter Jakobsen, Emma Skram Jensen, Laura Jensen, Olivia Therese Kragh, Niklas Gundel Sandberg Pedersen, Mathias Kielsgaad D Sørensen og Tobias Engly Sørensen. Konfirmation i Toksværd Kirke 12. maj kl. 9.30: Tanja Andersen, Rikke Pultz Dysted, Tessa Bruun Grell, Nicolai Marquard Højlund Jensen, Liv Kirsborg Kristoffersen, Andreas Schnack Larsen, Rasmus Anton Pedersen, Alberte Sofie Petersen, Mads Poulsen og Ebbe Thorn. DET SKER I KIRKEN Herlufsholm Kirke Åbent tirsdag-lørdag kl Torsdag kl Søn- og helligdage kl Herlufsholm Sognehus H. C. Andersensvej 20. Tlf Torsdag den 9. maj - Kristi himmelfartsdag. kl : Gudstjeneste v. Henning Marcher. Kl : Annsofie Ott Johansen, Jonas Christian Thelin Kjærum, Kevin Schjermer Kure, Kathrine Larsen, Sandra Nielsen, Cecilie Skovby Serop, Mathias Skovby Serop og Sofie Rafael Wichmann Sørensen. KONFIRMATION Lørdag 11. maj kl. 10 i Herlufsholm kirke.elever fra 7C på Lille Næstved skole med flerekonfirmeres af Henning Marcher: Kaare Børsting, Mads Hansen, Sofus Søbygaard Ludvigsen, Emil Madsen, Lasse Nicolas Madsen, Christian Nielsen, Frederik Søderdahl, Jeppe Vincensen, Sofie Lærke Føhn Andersen, Marina Cecilie Winholdt Asmussen, Julie Paludan Bahnsen, Olivia Broe-Brøndum, Katja Haupt, Frederikke Grauengaard Jensen, Ida Scheuer Knutsen, Helena Lerche, Johanne Louise Madsen, Felicia Majdahl Nielsen, Kathrine Bylov Pedersen og Silja Petri. KONFIRMATION Hyllinge kirke 12. maj kl :Emma Kistrup Andersen, Jesper Kristian Andersen Katrine Schack Dickow, Sofie Bjerre Engtorp, Amalie Louise Iuel, Steffen Mike Jørgensen, Chris Alexander Nielsen, Mette Marie Nielsen og Anna Mejsner Sørensen. Vallensved kirke 19. maj kl : Katrine Hviid Hansen, Kris Back Kruse og Michelle Søgaard Neis. Jørgen Cleven Jensen Kontor Mette Kristiansen Rubrikannoncer Redaktion Jan Jensen Redaktør Dorte Rye Silbo Journalist Jesper Hallgren Journalist DTP Jan Holmgren Jensen Grafiker Poul Nielsen Grafiker Allan Rasmussen Grafiker Al tekst bedes kopieret ind i - evt. foto som vedhæftet fil. PDF-filer skal være udarbejdet efter Branchestandard for digitalt annoncemateriale (december 2000 DDPFF/DDF-DRB). Udebliver avisen mail: eller ring til: Tlf Tryk: Provins-Trykkeriet, 4760 Vordingborg Medlem af Provinsens Distriktsblade. Erhvervsmæssig udnyttelse af tekst, annoncer, fotos mv. er ej tilladt. Bladet påtager sig intet ansvar som følge af eventuelle fejl i annoncer og tekst. Lørdag den 11. maj kl : Konfirmation. 7.c fra Ll. Næstved Skole konfirmeres af Henning Marcher. kl : Forårs- og dåbsjubilæumsgudstjeneste ved begge præster. Vi fejrer på én gang foråret og de børn, der blev døbt i Herlufsholm Kirke for fem år siden (2008). Søndag den 12. maj - 6. s. e. påske. kl : Gudstjeneste v. Thomas Horneman-Thielcke. Tirsdag den 14. maj kl : Babysalmesang i kirken - sang, leg og bevægelse for babyer mellem 2-12 måneder i selskab med far eller mor. Bagefter hygge for store og små i Kapitelsalen. Onsdag den 15. maj kl : Julemarkedsklubben mødes for sidste gang inden sommerferien. Skt. Jørgens Kirke Parkvej 101, tlf Torsdag den 9. maj - Kristi himmelfartsdag. Kl : Kristi Himmelfarts-gudstjeneste ved sognepræst Lillian Jordan Nielsen. Søndag den 12. maj - 6. s. e. påske. Kl : Højmesse ved sognepræst Jens Vollmer. Mandag den 13. maj Kl. 9.30: Hyggeklub. Kom og strik og drik en kop kaffe. Tirsdag den 14. maj Kl : Sommerudflugt. Vi mødes foran kirken, så vi er klar til afgang kl Udsolgt. Sct. Peders Kirke Dagligt åben: 10-12, undt. lørdag Sct. Peders Sognegård Kirkeplads Næstved Tlf Onsdag den 08. maj kl : Sognegården: Onsdags-Caféen v/ Lisbeth Borch og Lis Rasmussen. Torsdag den 09. maj - Kristi Himmelfartsdag kl : Kirken: Konfirmation v/sognepræst Karen Marie Bøggild kl. 11:30: Kirken: Konfirmation v/sognepræst Lars Michael Hansen Fredag den 10. maj kl. 16:30: Kirken: Koncert med NÆSTVED-KORET og MIDTSJÆLLANDS KAMMERORKESTER under ledelse af dirigenten Lars Grunth. Der opføres bl.a. Elverskud af Niels W. Gade. Elverskud er en ballade for solister, kor og orkester. Dramaet bygger på folkevisen om hr. Oluf, som rider ud for at indbyde til bryllup men han møder sin skæbne i Elverkongens datter Solister: Sopran Kathrine Brandt, Sopran: Marianne G. Nielsen Baryton: Johannes Held. Der er gratis adgang til koncerten. Søndag den 12. maj - 6. s. e. påske. kl. 10:00: Kirken: Højmesse v/sygehuspræst Hanne Kofoed Sørensen Tirsdag den 14. maj kl. 14:30: Marskgården: Gudstjeneste v/karen Marie Bøggild Sct. Mortens Kirke Kattebjerg 2 Sct. Mortens Gaard Dagligt åben: tirsdag- Ostenfeldtsvej 18 fredag 9-13 (m. forbehold) Tlf Torsdag den 9. maj - Kristi Himmelfartsdag Kl : Højmesse ved sognepræst Søren Fahnøe. Søndag den 12. maj - 6. s. e. påske. Kl : Højmesse ved sognepræst Søren Fahnøe. 70 ÅR Lone Ekstrand, organistassistent og korleder ved Sct. Peders Kirke, 70 år 10. maj. Hun er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med diplomeksamen og musikpædagogisk eksamen i Viola da gamba. Der findes ikke mange gambespillere, så der har været bud efter Lone Ekstrand, som har medvirket i de fleste opførelser af oratorier og kantater både her og i udlandet. Lone Ekstrand har mange talenter og har blandt andet været sanger i Radiokoret. De seneste 15 år har Lone Ekstrand været ansat ved Sct. Peders Kirke. Hun er desuden dirigent for Næstved-Koret. Dagen fejres med fødselsdagskoncert i Sct. Peders Kirke kl Der er gratis adgang for alle. LØBETØJ HUSK VI HAR LØBETØJ Til alle sommerens løb Ramsherred Næstved Tlf Sovelinser GODNAT...og sov godt, mens dine øjne får normalt syn igen med de helt nye sovelinser. Eneste mulighed for at genskabe det oprindelige syn uden kirurgisk indgreb. Kan bruges af nærsynede op til 4 med 2 i bygningsfejl. Ramsherred Næstved Telefon Sydbyens netavis udgivet af Sydrådet 70 ÅR Tom Borgmann, Karrebæksminde, fylder 70 år mandag 6. maj. Han har været ansat ved Told & Skat siden Hans karriere bragte ham fra grænsekontrollen i Rødbyhavn, over Næstved og til chefstilling på Avedøre Holme. Tom Borgmann var repræsenteret på det danske alpin-skihold, og dystede mod den legendariske østriger, Franz Klammer. I slutningen af 1970'ere var han, som elitedykker, en af hovedmændene bag fundet af de Bornholmske diamanter i Østersøen ud for Boderne. Efter over 40 års tro tjeneste for staten trak han sig tilbage for snap 10 år siden og har efterfølgende fordybet sig i statskundskab, integration samt ældresagen. Som frivillig hos Dansk Flygtninghjælp har Tom Borgmann et stort engagement i brobygning i mellem det etablerede Danmark og den ældre generation hos de nye etniske danskere. GUDSTJENESTE Send kirkens gudstjenestetider til: Som vedhæftet word-/exceldokument Gudstjenester Søndag 12. maj 2013 Fodby kirke Frelsens Hær Fuglebjerg kirke Gunderslev kirke Hammer kirke Herlufmagle kirke Herlufsholm kirke Holme Olstrup kirke Holsted kirke Hyllinge kirke Mogenstrup kirke Næstved Bykirke Rønnebæk kirke Sankt Peders Kapel Sct. Mortens kirke Sct. Peders kirke Sjølundkirken Skt. Jørgens kirke Tystrup kirke Vejlø kirke Vor Frue kirke JUBILÆUM Kirkesanger Gunnar Andersen har 1. maj været ansat som kirkesanger ved Toksværd og Holme Olstrup kirker i 40 år. I den anledning har han fået dronningens fortjenstmedalje i sølv. Da Gunnar Andersen blev ansat i 1973, skulle han blot vikariere for den netop afgåede kirkesanger, indtil en ny var fundet. Det blev til et langtidsvikariat til glæde for alle dem, der har deltaget i gudstjenester og kirkelige handlinger. Med tiden er Gunnar blevet en del af kirken i både Toksværd og Holme Olstrup. Han er også som medlem af og formand for menighedsrådet i en årrække har altid kendetegnet Gunnar Andersen. BRYLLUP Viet på Næstved Rådhus: Lykke Kjær og Kim Hansen, Næstved. Foto: Gurli Petersen Gudstjenester Kristi Himmelfartsdag 9. maj 2013 Everdrup kirke Fodby kirke Haldagerlille kirke Herlufmagle kirke Herlufsholm kirke Holsted kirke Næstelsø kirke Rønnebæk kirke Sct. Mortens kirke Sct. Peders kirke Skt. Jørgens kirke Toksværd kirke Vallensved kirke Vejlø kirke Vester Egesborg kirke Gudstjenester Lørdag 11. maj 2013 Herlufsholm kirke Holsted kirke 11.00

9 tirsdag Uge 19 Tirsdag 7. maj EFTERLØN Privatrådgiver Inge Warming Nielsen Danske Bank, Næstved har efter knapt 43 år i banken valgt at gå på efterløn. Inge Warming Nielsen har siden 1973 været tilknyttet Næstvedområdet og beskæftiget sig med rådgivning af privatkunder. Hendes sidste arbejdsdag 14. maj NYT JOB 3F Næstved har ansat Bjarke Hakmann som faglig sekretær. Bjarke Hakmann skal servicere 3F Næstveds medlemmer i byggeog anlægsbranchen med faglige spørgsmål. Bjarke Hakmann er 28 år og har en baggrund som faglært struktør. Han har været tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant for sine kollegaer senest hos C.G. Jensen A/S. Endvidere er han fagligt aktiv i 3F Ungdom. Konfirmationsjubilæum fejres i Fyrendal Kirke Konfirmander fra 1973 efterlyses KONFIRMATION Højmessen i Fyrendal Kirke Kr. Himmelfartsdag torsdag 9. maj kl indvarsler en helt ny tradition i Kvislemark- Fyrendal-Førslev Pastorat. I andre sogne venter man med til at kunne fejre guldkonfirmation - 50 år, men da de ældste konfirmationsbilleder, som er ophængt i konfirmandstuen i Præstegården i Kvislemark netop er fra 1973, besluttede menighedsrådet, at begynde et fejre konfirmationsjubilæerne ved de 40 år. Sognepræst dengang var Tom Nielsen, og holdet i 1973 var hans første af mange konfirmander her. Det er en stor glæde, at det tidligere præstepar i Kvislemark, Tom og Iris Nielsen, har lovet at komme og være med til både højmessen i Fyrendal Kirke og den efterfølgende gensynsfejring med de gamle konfirmander. Er der konfirmander fra årgangen 1973, som endnu ikke har fået tilmeldt sig, så er det nu, og samtidig kan konfirmander fra Fyrendal og Førslev kirker årgang 1974 allerede begynde at glæde sig til et tilsvarende arrangement for dem til næste år. Konfirmationsfoto Førslev Kirke. BELØNINGSMEDALJE Efter næsten 42 års ansættelse er Poul Sandberg gået på efterløn fra DiBa og har fået overrakt Den kongelige Belønningsmedalje. Poul Sandberg har arbejdet med værdipapirer i hovedparten af sin karriere. Nu bliver der mere tid til hus og have samt Herlufsholm Menighedsråd, hvor han har været formand siden Poul Sandberg er gift med Berrit Sandberg og sammen har de tre voksne børn. Naturen registreres Land- og skovejendomme i Næstved Kommune kan få besøg i maj oktober Naturstyrelsen skal undersøge naturen. En medarbejder vil derfor besøge nogle udvalgte arealer for at registrere planter og dyr, og om arealet skal registreres som beskyttet efter naturbeskyttelseslovens 3. Vi kan desværre ikke kontakte hver enkelt lodsejer inden besøget, men tag godt imod vores folk, hvis de kommer forbi. De medbringer alle et legitimationskort. Se mere på Her er mere om projektet og et kort over, hvor langt eftersynet er nået i de enkelte kommuner. Yderligere oplysninger: Rune Heidemann, Naturstyrelsen Haraldsgade, Tlf , 2 for 1 795,- fra Nu inklusiv solbriller med styrke Skynd dig! Gælder kun til 12. maj Næstved Kindhestegade 3 Butiksindehaver Mette Bredsgaard Bestil synsprøve på louisnielsen.dk eller på telefon Køb 2for1 fra prisgruppe 795,- og op, og få indfarvning og UV filter uden beregning i det ene par (normalpris 300 kr.). Pentax enkeltstyrkeglas (indeks 1.5) er med i prisen. Gælder indtil 12. maj. Kan ikke kombineres med andre tilbud. KompletTilfreds gælder 3 måneder fra køb Specsavers Optical Group. All rights reserved

10 Uge 19/2013 Kontakt Næstved Kommune Næstved Kommune: Rådmandshaven 20, 4700 Næstved Telefon , Hjemmeside Bibliotek & Borgerservice: Kvægtorvet 4-6, 4700 Næstved Telefon , Jobcenter: Jernbanegade 12, 4700 Næstved Telefon , Erhverv og Turisme: Teatergade 6, 4700 Næstved Telefon , Borgerservice Lukket den 10. maj Næstved Kommunes administrative afdelinger har lukket Kr. himmelfartsdag og dagen efter, fredag den 10. maj. Lokaldemokrati Ved landsbyens gadekær Gadekær var engang landsbyens forudsætning for liv og havde mange funktioner i forbindelse med daglige gøremål. Senere blev gadekær til branddamme, og var på den måde en sikkerhed for overlevelse. Nu er der mulighed for at skabe nyt liv i landsbyerne gennem en støtteordning. Kommunen tilbyder støtte til bylaug, der varetager vedligeholdelse af gadekær og grønne områder i landsbyerne. Hvert bylaug kan modtage kr. pr. år. For at søge skal bylauget være registreret på Ansøgningen skal indeholde en kort beskrivelse af, hvilke arealer der vedligeholdes. Ansøgning sendes til senest mandag den 24. juni. Læs mere om støtteordning til gadekær og grønne områder på under Om kommunen - Lokaldemokrati og borgerinddragelse. Mød lokalemokratietudvalget Lokaldemokratiudvalget ønsker en god dialog med kommunens borgere. Derfor holder udvalget møder i lokalområderne. Lokaldemokratiudvalget kommer denne gang til Glumsø onsdag den 22. maj kl på Glumsø Bibliotek. Måske vil du, jeres borgerforening, bylaug eller lokalråd gerne høre noget om, hvad vi i Lokaldemokratiudvalget beskæftiger os med? Eller vil du gerne fortælle, hvad I er optaget af lokalt? Måske har du konkrete temaer, du gerne vil drøfte med os? Du/din borgerforening får egen tid med politikerne i udvalget. Vil du gerne mødes med udvalget, så tilmeld dig hos Berit Rosenkilde på senest søndag den 12 maj. Husk at skrive emne på. Skriv hvornår det passer dig/jer bedst i tidsrummet kl Der vil være cirka minutter til hver med politikerne. Vi vil så forsøge at tage hensyn til ønskerne. Du kan melde dig til mødet, uanset om det afholdes i dit lokalområde eller ej. Lokaldemokratiudvalget er ikke et driftsudvalg, og derfor kan det ikke forholde sig til direkte serviceeller driftsspørgsmål. Kultur og fritid Se NæstvedArkivernes nye lokaler Arkivet har fået nye rammer i Rådmandshaven og har nu udsigt til et af byens smukkeste grønne områder, og ikke mindst de interessante levn fra den gamle Maglemølle papirfabrik. Her finder du et omfattende materiale om byen Næstved, samt historie fra hele det område, som Næstved Kommune er i dag. Alle er velkomne til at bruge arkivalierne, hvad enten du er gymnasieelev, der søger inspiration til sin næste opgave, er slægtsforsker, der sporer sine aner eller måske nyslået husejer, der er nysgerrig efter at se, hvordan ejendommen tog sig ud i 1940! Arkivet rummer en masse oplysninger om den lokale historie. Det er vores opgave at sørge for, at den fælles kulturarv bevares for fremtiden og er let at komme til. Derfor introducerer vi også en ny og opdateret søgedatabase - - der gør det muligt at søge i alle arkivets samlinger online - også i de arkivalier, der ligger på arkiverne i Fladså og Fuglebjerg. Alle er velkomne på åbningsdagen, hvor borgmester Carsten Rasmussen vil klippe snoren til de nye lokaler. I dagens anledning vil der være mulighed for at tage et gratis eksemplar af Næstved Kommunes jubilæumsbøger med hjem under armen. Festlighederne foregår tirsdag den 14. maj kl Rådmandshaven 20, og vi håber, at rigtig mange har lyst til at kigge forbi. Solstrejf og skyggesider Tirsdag den 14. maj kl i Sydpolen kan du høre Næstveds forhenværende borgmester Henning Jensen fortælle om sit liv og virke. Hør om glæder og tyngde forbundet med at bære borgmesterkæden, krydret med billeder og oplevelser fra rejser i Europa, til et nu aktivt og rigt liv som pensionist. Entre 25 kr. Fra kyst til kyst Næstved Turisme viderefører de populære busture, der er guidet af folkekære byrådsmedlemmer. Så oplev eller genoplev din kommune, når bussen i løbet af 4 timer bringer dig rundt til Næstveds mange seværdigheder, krydret med masser af historier under vejs. Turene tilbydes tre lørdage i foråret, og billetter kan købes på Turistbureauet eller Sj-billetten fra mandag den 6. maj. De koster 135 kr. og er inklusive gebyr, kaffe og kage på Rønnebæksholm og en vand/øl på rastepladsen ved Tystrup-Bavelse Søerne. Alle busser afgår fra Rådmandshaven kl og returnerer kl Køb billet til en af følgende ture: Lørdag den 18. maj 2013 To busser fra Rådmandshaven, Næstved Lørdag den 25. maj 2013 To busser fra Rådmandshaven, Næstved Lørdag den 1. juni 2013 To busser fra Rådmandshaven, Næstved Sundhed Rygestop i Naturen Rygestop i naturen er et udendørs rygestoptilbud målrettet borgere med KOL eller symptomer på KOL, såsom åndenød, hoste med mere. Rygestop i Naturen er et tilbud til dig, der ikke er til traditionelle rygestopkurser. Vi skal på ture på særligt udvalgte steder i kommunens smukke natur. Naturvejlederen guider dig gennem naturen, og rygestoprådgiveren giver hjælp til rygestop. Rygestop i naturen indeholder fysisk bevægelse. For at kunne deltage, skal du derfor kunne spadsere mindst 20 minutter ad gangen, og selv transportere dig til de unikke naturoplevelser i kommunen. Det er et gratis tilbud, og finder sted lige efter arbejdstid på fem torsdage kl Torsdag den 23. maj kl Ravnstrup Sø Fuglereservat. På turen skal vi lytte til nattergalen, finde frøer og

11 Uge 19/2013 kigge på forårets flora. Turen er cirka 2 km ad smalle stier i roligt tempo. Mødested er Ravnstrup Fuglereservat, Ålehusvej, Herlufmagle. Følg skiltene fra Ravnstrupvej. Torsdag den 30. maj kl Travetur om Glumsø Sø. Vi skal på jagt efter majgøgeurten, der er en af vore smukke orkideer, nyde fuglelivet og besøge naturbasen Smørhullet. Turen er på 3 km. Mødested er på P-pladsen ved Søvang på Storegade i Glumsø. Torsdag den 6. juni kl Åsen i Fruens Plantage. Vi skal på jagt efter poster med GPS. I bestemmer selv tempoet. Mødested er på P-pladsen over for vejen op til Rønnebæksholm. Torsdag den 13. juni kl Tur til Kristiansholms Plantage. Vi skal se, hvordan isen i sidste istid formede landskabet, som er specielt tydeligt på kysten her. Der er også mulighed for at tage waders på og gå i vandet med rejestryg, for at se hvad der er på bunden. Mødested er på P-plads ved Skafterupvej. Torsdag den 20. juni kl Holmegårds mose. En tur ud og se den helt unikke højmose, lede efter kødædende planter og tranebær. Turen er 3-4 km. Mødested er Holmegårds Glasværk på P-pladsen. Flerem informationer og tilmelding til Næstved Sundhedscenter på , eller på RemiX Næstved - bæredygtig dag i City Kom til bæredygtig dag med genanvendelse for hele familien fredag den 10. maj kl Agenda 21 & Klima Rådet og deltagere fra Næstved ungdomsskole, HTX Næstved, Affald Plus, Næstved Cityforening og Næstved Kommune holder en spændende dag med temaer som genbrug, genanvendelse og bæredygtighed, blandet med masser af anderledes og spændende underholdning for hele familien. På informationsvæggen vises produkter, som helt eller delvist er genproduceret af materialer, der har været anvendt tidligere til andre formål. Elever fra Næstved Ungdomsskole har re-designet genbrugstøj og RemiX-et det med nye og spændende materialer og detaljer. Det vil de vise ved et flot Redesign modeshow. Eleverne har været kreative og vil vise et spændende "Freestyle" modeshow. Programmet byder på danseshow, Parkour, Stomp worksshop og teater. Der er info-stand fra Agenda 21 og Klima Rådet, samt økologisk mad og is. Se mere på Facebook: RemiX Næstved - her kan du også blive ven med os. Kom og vær med - det bliver en anderledes og underholdende dag. Livsstilscafé 60+ Tør du færdes i mørket? Mandag den 13. maj kl i kantinen på VISP, Birkebjerg Allé 3, Næstved, holder Næstved Sundhedscenter en 2 timers workshop, der tager udgangspunkt i det, som nogle ældre er bange for, for eksempel tricktyveri og at gå på gaden, når det er mørkt. Chris Poole, der har 30 års undervisningserfaring i emnet, samt har skrevet flere bøger om voldsforebyggelse, fortæller om, hvad man stiller op, hvis man pludselig kommer i en ubehagelig eller farlig situation. Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding. Børn og unge Parkour i verdensklasse For første gang nogen sinde i Danmark Er du interesseret i Parkour, så er her en enestående chance for at møde grundlæggeren af disciplinen Freerunning Sébastien Foucan. Hør hans foredrag fredag den 17. maj kl på Næstved Ungdomsskole, Ungdommens Hus, Skellet 29 i Næstved. Der er fri entré. Eller endnu bedre få undervisning af ham på en række workshops den maj. Læs mere på - hvor du også kan tilmelde dig workshops. Aktive Feriedage i sommerferien Hvad skal dit barn lave i sommerferien? - Aktive Feriedage tilbyder en bred vifte af aktiviteter til elever fra klasse, der har adresse i Næstved Kommune. Alle uger fra uge 27 til uge 32, hvor skolerne holder sommerferie, tilbyder Næstved kommunes Aktive Feriedage aktiviteter i samarbejde med frivillige foreninger, svømmehaller, biblioteker, Cityforening og en række andre. Sommerferien 2013 byder på ikke mindre end 70 tilbud om aktivitet. Der er åbent for tilmelding fra søndag den 13. maj. Læs mere om aktiviteterne og tilmeldingen på Vær hurtig med tilmeldingen, da mange aktiviteter bliver hurtigt fyldt op - sidste frist for tilmelding er onsdag den 5. juni. Biblioteket Det sker på Åbningstider omkring Kr. himmelfartsdag Næstved Bibliotek & Borgerservice samt borgerservice-betjeningen i Rådmandshaven holder lukket på søn- og helligdage, derfor også Kr. himmelfartsdag. Der er normal åbningstid fredag den 10. og lørdag den 11. maj på Næstved Hovedbibliotek. Der er ikke betjening og borgerservice i Rådmandshaven og på bibliotekerne i Fensmark, Fuglebjerg, Glumsø, Korskilde Bibliotek og Sct. Jørgens Bibliotek fredag den 10. maj (dagen efter Kr. himmelfartsdag). Selvbetjent åbningstid omkring Kr. himmelfartsdag Der er selvbetjent åbningstid på bibliotekerne i Fensmark, Fuglebjerg, Glumsø, Korskilde Bibliotek og Sct. Jørgens Bibliotek lørdag den 11. og søndag den 12. maj (efter Kr. himmelfartsdag) kl Der er ikke åbent for selvbetjening torsdag den 9. maj (Kr. himmelfartsdag) og dagen efter fredag den 10. maj. Næstved HovedBibliotek Strikke- og hæklecafé Tirsdag den 14. maj kl er der håndarbejdscafé for såvel erfarne som nybegyndere. Caféen er gratis, og kræver ingen tilmelding. Bare mød op. Fensmark Bibliotek Pc-café Hver mandag kl for nybegyndere på computeren, som har brug for hjælp til at komme i gang på nettet og den offentlige selvbetjening. Bare mød op. Håndarbejdscafé aflyst Der er ikke håndarbejdscafé torsdag den 9. maj (Kr. himmelfartsdag). Vi mødes igen torsdag den 23. maj kl Fuglebjerg Bibliotek Olsens Teater for årige Onsdag den 22. maj kl er der musikalsk dukketeater om glæden ved at dele og om venner, som hjælper, når man i sin iver og glæde glemmer, hvad man har lovet. Det er gratis, men tilmelding nødvendig. Billetter fra onsdag den 8. maj. Læsegruppe med højtlæsning Tirsdag den 14. maj kl er der læsegruppe i Oasen for voksne i Fuglebjerg området. Der kræves ingen særlige forudsætninger - og ingen forberedelse. Du er velkommen til at kontakte bibliotekar Kirsten Fonborg Hansen på eller for at høre nærmere eller for at tilmelde dig gruppen. Bibliotek & Borgerservice

12 Uge 19/2013 Bekendtgørelser Jordvarmeanlæg Kommunen har givet tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg (varmeslanger i jord) følgende steder: Løgparken 52, 4684 Holmegaard. Bøgevej 3, 4171 Glumsø. Hjelmsølillevej 25, 4160 Herlufmagle. Afgørelserne er truffet efter 19 i Miljøbeskyttelsesloven og efter retningslinjerne i bekendtgørelse om jordvarmeanlæg nr af den 25. oktober Klagevejledning Afgørelserne kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet af enhver, der har individuel, væsentlig interesse i sagens udfald, samt af visse private interesseorganisationer. En eventuel klage skal stiles til Natur- og Miljøklagenævnet og sendes til Næstved Kommune, Center for Miljø og Natur, Rådmandshaven 20, 4700 Næstved og skal være modtaget senest tirsdag den 4. juni 2013 kl En eventuel klage over afgørelserne har ikke opsættende virkning, medmindre Natur- og Miljøklagenævnet bestemmer andet. For flere oplysninger kan kommunen kontaktes på eller Ridehus og maskinhal på Tybjergvej Kommunen har vurderet, at følgende etableringer på Tybjergvej 12, 4160 Herlufmagle ikke kræver en miljøgodkendelse efter 11 i husdyrgodkendelsesloven. Ridehus, vil blive opført øst for og parallelt med de to eksisterende stalde. Det er vurderet, at ændringerne ikke medfører øget forurening eller andre væsentlige virkninger på miljø, landskab eller for ejendommens naboer. Afgørelsen kan ses på Maskinhal, vil blive opført øst for og parallelt med ridehuset. Enhver kan ved henvendelse til Næstved Kommune få kopi af afgørelserne tilsendt. Henvendelsen skal ske til Team Natur og Landbrug på eller på Klagevejledning Enhver, der må antages at have en individuel, væsentlig interesse i sagernes udfald, kan påklage afgørelserne til Natur- og Miljøklagenævnet indenfor en frist på 4 uger. En klage skal sendes til Næstved Kommune, Rådmandshaven 20, 4700 Næstved, att. Team Natur og Landbrug eller til og skal være modtaget senest tirsdag den 4. juni 2013 kl Klagen vil efterfølgende blive sendt til Natur- og Miljøklagenævnet, hvor behandling af en klage er pålagt et gebyr på 500 kr. Gebyret refunderes ved medhold. Udledning og nedsivning af vejvand Næstved kommune har givet en række udlednings-og nedsivningstilladelser af overfladevand fra nordlige omfartsvej ved Næstved. til nedsivning af vejvand via grøftebassin og udledning af vejvand via rørlagt PVL til KVL Evengrøften, Omfartsvej Næstved Nord, st til udledning af vejvand via rørlagt PVL til KVL Evengrøften. Omfartsvej Næstved Nord, st til udledning af vejvand via rørlagt PVL Ladby til KVL Suså og nedsivning af vejvand via grøftebassin. K. Ladby, st til udledning af vejvand via rørlagt PVL Ladby til KVL Suså. Omfartsvej Næstved Nord, st til nedsivning af vejvand via grøftebassin og udledning af vejvand via rørlagt PVL Ladby til KVL Suså. Omfartsvej Næstved Nord, st til nedsivning af vejvand via grøftebassin og udledning af vejvand via rørlagt PVL Ladby til KVL Suså. Omfartsvej Næstved Nord, st til udledning af vejvand via rørlagt PVL til KVL Suså. Omfartsvej Næstved Nord, st til udledning af vejvand til KVL Suså. Omfartsvej Næstved Nord, st til udledning af vejvand via rørlagt PVL til KVL Vasegrøften. Forlagt Sorøvej, st samt st til udledning af vejvand til KVL Vasegrøften. Forlagt Ringstedgade, st samt Forlagt Sorøvej st til udledning af vejvand til PVL Vridsløse Bæk. Omfartsvej Næstved Nord, st til nedsivning af vejvand via grøftebassin og udledning af vejvand til PVL Vridsløse bæk. Omfartsvej Næstved Nord, st til nedsivning af vejvand via grøftebassin og udledning af vejvand PVL Vridsløse bæk. Omfartsvej Næstved Nord, st til udledning af vejvand til PVL Ny Søgård Bæk. Omfartsvej Næstved Nord, st til udledning af vejvand til PVL Mejerigrøften. Forlagt Fensmarkvej nord, st samt rundkørsel forlagt Fensmarkvej syd st til udledning af vejvand til PVL Ny Søgård Bæk. Omfartsvej Næstved Nord, st til udledning af vejvand via rørlagt PVL til KVL Ellebæk. Omfartsvej Næstved Nord, st til nedsivning af vejvand via grøftebassin og udledning af vejvand via rørlagt PVL til KVL Ellebækken. Adgangsvejen til ny sendestation til nedsivning af vejvand via grøftebassin og udledning af vejvand via rørlagt PVL til KVL Ellebæk. Omfartsvej Næstved Nord, st til nedsivning af vejvand via grøftebassin og udledning af vejvand til KVL Vasegrøften. Omfartsvej Næstved Nord, st Der er truffet afgørelser om nedsivning af overfladevand givet efter 31 i Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. efter miljøbeskyttelseslovens kapitel 3 og 4, da der er tale om overfladevand fra offentlige veje. Der er truffet afgørelser om udledning af overfladevand til recipient i henhold til miljøbeskyttelseslovens kapitel 11. Klagevejledning Enhver, der må antages at have en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald, kan påklage afgørelserne til Natur- og Miljøklagenævnet indenfor en frist på 4 uger. En klage skal stiles til Natur- og Miljøklagenævnet og sendes til Næstved Kommune, Center for Miljø og Natur, Rådmandshaven 20, 4700 Næstved eller til og skal være modtaget senest tirsdag den 4. juni 2013 kl Klagen vil efterfølgende blive sendt til Natur- og Miljøklagenævnet med eventuelle bemærkninger, og behandling af en klage her er pålagt et gebyr på 500 kr, som refunderes ved medhold. Yderligere klagevejledning kan ses på under Veje og miljø og mere om gebyrordningen på Natur og Miljøklagenævnets hjemmeside Påbegyndelse af bygge- og anlægsarbejder inden klagefristens udløb sker på ansøgers eget ansvar og indebærer ingen indskrænkninger i klagemyndighedens ret til at ændre eller ophæve tilladelsen. Stillinger Nyt job i kommunen? Nedenfor kan du se en oversigt over ledige stillinger i Næstved Kommune. Det fulde opslag finder du på Næstved Kommune behandler kun ansøgninger til ledige stillinger, der er sendt elektronisk. Har du ikke adgang til pc, eller mangler du hjælp til udarbejdelse af ansøgning eller CV, kan du kontakte Jobcenter Næstved, Jernbanegade 12 i Næstved. I Datastuen på Næstved Hovedbibliotek, Kvægtorvet 4-6 i Næstved kan de også hjælpe dig med at sende din ansøgning elektronisk. Leder af Børnehus Sjælland i Næstved - ansøgningsfrist den 17. maj. Skoleleder til Borup Ris Skolen - ansøgningsfrist den 13. maj. Natsygeplejerske til Ældreområdet - ansøgningsfrist den 7. maj. AKUT-job Teknisk servicemedarbejder/ Blæksprutte til Ungdommens Hus - ansøgningsfrist den 7. maj.

13 tirsdag Uge 19 Tirsdag 7. maj Rød onsdag i ridehuset De røde faner fyldte Gl. Ridehus, hvor der måtte bæres ekstra stole ind. Af Jan Jensen FØRSTE MAJ En varm kop kaffe på en kølig morgen - i venners lag. Arbejderbevægelsens internationale kampdag blev begunstiget med sol, musik og trængsel i ridehuset fra morgenstunden. Alle pladser var optaget i den store sal allerede kl. 8, hvor der også var trængsel omkring bordet dækket med morgenbrød. Michael Peter Perch Nielsen, formand formand for DSU i Næstved, var blandt de første på talerstolen, og han var motiveret af venners undren over, hvorfor noget så gammeldags som en kampdag har sin berettigelse. Han læser selv til lærer, så der var respekt til lærernes kamp under lock-outen, ligesom den - i forsamlingen unge mand - også havde eksempler på, hvordan nogle mennesker stadig slider og slæber for en ringe løn. Michael Peter Perch Nielsen er med sine 23 år den yngste kandidat til byrådet, når der er kommunalvalg til efteråret. Regeringens politik er ikke populær blandt alle de røde. Og dem var der rigtig mange af i Ny Ridehus 1. maj. Alle talere fik ørenlyd og der var ikke optræk til uroligheder. Foto: Jan Jensen Formanden for DSU Næstved, lærerstuderende Michael P. P. Nielsen, talte om lockout, uddannelsesgaranti og handling i forhold til dagpengene ved sin første maj tale i Gl. Ridehus. Foto: Jan Jensen HAVEMØBLER OUTLET Synseksperten kommer på besøg Onsdag og torsdag d. 15 og 16 maj kommer Profil Optiks synsekspert Marianne Stock i butikken. KVALITETSMØBLER TIL ENGROSPRIS SPAR 50% Kr ,- OUTLETPRIS 899,- Kun maj Solvogn - sort aluminium med grå flet - vi har kun 10 stk. KANALVEJ FEMØVEJ LIDL HAVNEGADE SHELLL BLEGDAMMEN OMØVEJ VORDINGBORGVEJ Q8 Se endnu flere gode tilbud i butikken! FREDAGE... kl LØRDAGE+SØNDAGE... kl OMØVEJ 4, NÆSTVED TLF Bestil en tid på tlf og få mulighed for, at få en GRATIS test af dit syn ved hjælp af den nyeste teknologi. Hvis du bestiller briller i denne forbindelse giver vi dig kr ,- i RABAT på flerstyrkebriller og kr. 800,- i RABAT på enkeltstyrket briller. RØNNE OPTIK HJULTORVET NÆSTVED TLF Tilbudene kan ikke kombineres med andre rabatter og tilbud

14 shopinæstved.dk byen lige ved hånden Hos kan du handle døgnet rundt. naestvedcity.dk shopinæstved.dk Dag til dag levering - og intet ekspeditionsgebyr Mandag fredag: :Bestil dine varer hos shopinæstved.dk senest kl. 15. Og de ligger klar til dig hos Irma, Dania 13, Næstved fra kl Lørdag:: Bestil dine varer hos shopinæstved.dk senest kl. 12. Og de ligger klar til dig hos Irma fra kl (lørdag-søndag) Gratis City-glæder i maj FREDAG 10. MAJ: RemiX Næstved, Axeltorv - Bæredygtig dag i City fra kl Sjov og lærerig dag for hele familien med oplevelser som f.eks.: HYjcgmj& Eg\]k`go e]\ J]\]ka_f& <Yfk]k`go& L]Yl]j Mf_\gekkcgd]f!& Klgeh ogjck`gh& Af^gklYf\] ^jy 9^^Yd\#$ 9_]f\Y *)'CdaeYj«\]l$ e&û & KeY_khjÍn]j ^jy J]klYmjYfl Jmklac& Se eksakt program på FREDAG 17. MAJ: DM i Street Fodbold, Axeltorv kl (DBU Street Challenger & DBU Tour) Cd& )-&((2 :gj_e]kl]j ;Yjkl]f JYkemkk]f «Zf]j lmjf]jaf_]f g_ k«]j \]j2?jylak ^g\zgd\yclanal]l]j ^gj ZÍjf$ mf_] g_ ngckf]& HYffYZYf]& <jazd]zyf]& Afl]jYclan ^g\zgd\nì_& :gj\^g\zgd\ <B Emda_`]\ ^gj Yl eí\] ngj]k cnaf\]da_] ^g\zgd\dyf\k`gd\& DÌk e]j] h«^y[]zggc&[ge'<:mklj]]l g_ \Zm&\c'\Zmlgmj ]dd]j fy]kln]\[alq&\c LØRDAG 18. MAJ: Lasse & Mathilde, Axeltorv v. DIBA Kl Live koncert med Lasse & Mathilde FREDAG 24. MAJ: Fire Halve, Axeltorv v. Underhuset Kl : Ivan inviterer til hygge og live musik LØRDAG 25. MAJ: Bagagerumsmarked P-pladsen ved Rådmandshaven Kl : Kom og mød kræmmere fra nær og fjern. Har du selv lyst til at nìj] ]f Y^ cjìee]jf]$ kcyd \m cdacc] af\ h«ooo&zy_y_]jmekeyjc]\&\c FREDAG 31. MAJ: Markedsdag på Axeltorv Cd& )( )/2 Cge g_ k[gj eykk]nak Y^ _g\] ladzm\$ f«j eyf_] Y^ Zq]fk Zmlacc]j laver torvet om til et stort outletmarked. Thorbjørn Risager Kvartet, Axeltorv v. Underhuset Kl : Ivan inviterer til hygge og live musik. <]j ly_]k ^gjz]`gd\ ^gj Ìf\jaf_]j&ooo&fY]kln]\[alq&\c naestvedcity.dk shopinæstved.dk

15 tirsdag Uge 19 Tirsdag 7. maj Fanens flot optog Det røde faner fik både sol, luft og smil med på vejen. Tekst og foto: Jan Jensen Næstveds borgmester Carsten Rasmussen var med helt i front, da der blev marcheret gennem byen første maj. Til venstre ses den lokale socialdemokrat på tinge, Magnus Heunicke og formanden for LO i Næstved Anders Ellegaard. FØRSTE MAJ Det har overlevet sig selv. Hvad fa en skal det til for? Der er enkelte, der ikke har forstået det, og svaret er egentlig let. Formanden for havneudvalget, Per Sørensen var blandt de mange fanebærere. Det er en tradition, og kulminationen på første maj festen i Gl. Ridehus var klart en succes, når man bedømmer det på antallet af røde mennesker i optoget. Der var væsentlig flere mennesker end der plejer. Højre, venstre Andre steder i landet blev der buhet og vist langefinger efter statsminister Helle Thorning- Schmidt. Det skete ikke i Næstved, hvor den socialdemokratiske borgmester, Carsten Rasmussen, trods krisen i den røde blok og utilfreds lærere, kunne smile og nyde solen, da han gik gennem byen flankeret af byens A-mand på tinge, Magnus Heunicke, og den lokale LO-formand Anders Ellegaard. Regeringskrisen smittede ikke af på Næstved, hvor blandt andre den tidligere konservative, Evalds Gruevski, kunne ses smilende bære den røde fane - nu i godt selvskab som socialdemokrat. Forrest i optoget var der imidlertid lidt urent trav, idet orkesteret havde problemer med at holde takten. Højre, venstre, højre, venstre lød fra en af blæserne, inden der blev spillet endnu en arbejdersang. Næstveds private hjemmepleje Kom og gør et kup OUTLET ÅBNINGSGAVE Vi forærer et sæt Bulbino-vaser til de første 100 handlende! VI ÅBNER TORSDAG 9. MAJ KL VI HAR ÅBEN ALLE DAGE KL Følg med på facebook.com/kahleroutlet Kähler Outlet Enø Kystvej Karrebæksminde Tlf Tryghedsplejen er din nye leverandør hjælp og personlig pleje. Ring og book et uforpligtende besøg med vores faglige koordinator. TRYGHEDSPLEJEN

16 16 Uge 19 Tirsdag 7. maj 2013 tirsdag Knockoutede lærere afleverede sparecheck Byrådet klappede af lærernes sang, men lærerne føler sig trynet og savner opbakning af politikerne. De bakkede op - men gjorde intet. SPOT PÅ: Søren Dysted - der er Næstved Kommunes politiske hovedperson i de kommende forhandlinger om en ny skolereform. Af Jan Jensen DEMONSTRATION - Jeg har ikke hørt fra nogen, der ikke mener, at pengene skal tilbage til skolerne. Derfor kan det da godt være, at der bliver en diskution, når vi skal drøfte det. Sådan siger formanden for børneudvalget, Søren Dysted. Det er tirsdag aften kort før byrådet skal mødes, og Dysted mødes med næstformanden for Næstved Lærerkreds, Thomas Andreasen, ved den - formentlig - sidste demonstration fra lærerne foran Næstved Rådhus. Her er 17 millioner Cirka 150 lærere synger en sidste sang for byrådet, som en venlig men bestemt protest mod det regeringsindgreb, der har sendt lærerne tilbage på arbejdet med en mærkelig smag i munden. - Vi har fået en mavepuster. Det var ikke et indgreb, men et overgreb og det skal man lige have tid til at komme sig over. Vi er mødt op i aften for at gøre opmærksom på, at vi ikke er tilfredse med at blive kørt over, siger Thomas Andreasen. Han står overfor Søren Dysted, som holder en check på 17 millioner kroner i hånden. De er enige om, at beløbet er nærmere de 18 millioner og pengene svarer til den besparelse Næstved Kommune har haft, mens byens godt 700 lærere har været lockoutet. KL gik over stregen Thomas Andreasen kan godt smile, men bitterheden er svær at skjule. Det ellers gode samarbejde med Næstved Kommune er som et ømt sår der har svært ved at hele. - Vi skal tænke fremad, når skolereformen skal forhandles. Jeg kan godt være lidt nervøs for, at man vælger at bruge pengene på noget andet. Jeg mener, at Næstved Kommune godt kunne have bakket os op, når man har set, hvordan KL er gået over stregen. Erik Nielsen (formand for KL s arbejdsmarkedsudvalg, red.) sagde jo direkte, at lærerne skulle komme krybende på deres grædende knæ. Thomas Andreasen er talsmand for lærerne, og han slipper ikke Søren Dysteds øjenkontakt, mens han udtrykker sin skuffelse overfor den manglende opbakning. Lover at gøre alt Søren Dysteds ansigt udstråler bekymring og beklagelse. Han forstår godt Thomas Andreasen og lærerne. Han indrømmer for så vidt, at byrådet burde have gjort mere, men holder også stadig fast i, at konflikten har været mellem Danmarks Lærerforening og Kommunerns Landsforening. Thomas Andreasen konstaterer, at byrådet burde havde styrke til at sige det højt, hvis de virkelig stod bag lærerne. Han har stadig overskud til at bevare en god tone. Formanden for børneudvalget, Søren Dysted, har tidligere i lockouten sagt, at han støtter lærerne i Næstved. Tirsdag aften måtte han stå på mål for byrådet, da han blev kritiseret af næstformand for Næstved Lærerkreds, Thomas Andreasen. De to kunne dog også finde smilet frem. Checken på 17 millioner burde have været på 18 millioner - den symboliserer alle de penge Næstved Kommune har sparet under lockouten. Foto: Jan Jensen Lille indrømmelse Det samlede byråd klapper af lærernes sang. Søren Dysted beholder checken. - Jeg vil gøre alt for, at penge bliver bragt tilbage til skolerne, siger han. Næstved Lærerkreds formand var med til byrådsmødet, og spurgte om politikerne kunne stå indenfor KL s retorik. Borgmester Carsten Rasmussen indrømmede, at han ikke kunne stå indenfor alt, hvad der var sket. Møde med kommunen Der venter nu møder med Næstved Kommunes skolechef Aase Schmidt, og kulturdirektør Per B. Christensen. Thomas Andreasen takker af for lærerne, som indbyrdes står stærkere, selvom der burde være sorte hjulspor på de blå trøjer. - De fik os ikke. De fik os ikke banket i jorden. Nu venter anden halvleg. Tak fordi i bevarede gejsten. Jeg håber ikke vi bliver ved med at mødes på denne her måde, sagde formanden for Næstved Lærerkreds ved den sidste demonstration foran Næstved Rådhus tirsdag aften. Foto: Jan Jensen Af Jesper Hallgren Hverv: Centerleder og medlem af Næstved Byråd Bopæl: Kalkerupvej i Fensmark Fødselsdato: 11. januar 1955 (58 år) Familieforhold: Gift med Anne - to børn, Louise og Mads Hvor er du født og opvokset? - På Lille Gallemarksvej i Næstved og har siden 1989 boet i Fensmark. Hvad er din livret? - Jeg er vild med al mad, ikke mindst det som er rodet lidt sammen. Kun risengrød skal jeg tvinges til at spise - det bedst til at klistre tapet op med. Hvilken uddannelse har du, og hvilke civile erhverv har du haft? - Jeg er uddannet socialpædagog i 1976 og har hele mit liv arbejdet for at forbedre livet for udviklingshæmmede mennesker. I dag er jeg leder for Socialpædagogisk Center Næstved, som rådgiver og botræner 450 mennesker med forskellige handicap. - I næsten 16 år har jeg tillige været politiker, først i Holmegaard Kommune, hvor jeg var kommunens sidste borgmester, og sidenhen i den nye store Næstved Kommune, hvor jeg har været viceborgmester. Nu er jeg blandt andet formand for Børneudvalget. Hvilke fritidsinteresser har du? - Jeg kan lide at sejle, rejse og lege løve med mine to små børnebørn, William og Bertram. Man kravler rundt med børnene på ryggen - det kan give røde knæ. Jeg løber også fem kilometer tre gange om ugen Hvad kan gøre dig rigtig glad/få dig til at grine? - Det kan Mr. Bean, dumme vitser ved frokostbordet på mit job, når jeg er sammen med min famile, og de er glade samt når svære opgaver lykkes. Hvad kan gøre dig sur og irriteret? - Når nogen tager r... på mig, og hvis jeg ikke er i stand til at kommunikere det, jeg ønsker, så det forstås. Når mennesker kritiserer og smider ansvaret på alle andre med en nok-i-mig-selv-kultur. Hvad kan gøre dig bange? - Fanatisme og svær sygdom. Hvad er det modigste, du har gjort? - Min første flyvetur. Hvilken person ville du helst møde - og hvorfor? - Mit kommende barnebarn - min søn og svigerdatter kan bare ikke tage sig sammen... Hvad foretrækker du at se i tv? - Nyheder, Mr. Bean, Hammerslag og DR2. Hvordan slapper du bedst af? - På ferier med familien og være i en pool med børnebørn og deres store, oppustelige hajer og flodheste. Nyder også at slappe af i godt selskab og ved at samle Ikea-møbler. Hvad er din bedste og værste ferieoplevelse? - Alle mine ferier med familie og venner husker jeg som gode. Den værste er nok den seneste. Det var til Egypten, hvor jeg i en hel uge havde dårlig mave og for få underbukser. Hvad drømmer du om at gøre inden for det næste år? - At få lov til at sidde i byrådet i fire år mere, give mere ros til mine dygtige og loyale medarbejdere og få gode oplevelser med de menesker, jeg omgås.

17 PETER LARSEN KAFFE 500 gr. Tilbudene på denne side gælder fra onsdag den 8. maj til lørdag den 11. maj Hvis ikke andet er nævnt. Forbehold for trykfejl. Max 5 poser pr. kunde til den anførte pris i tilbudsperioden - derefter er prisen pr. pose 49,95 GÆLDER ONSDAG FREDAG LØRDAG JÄGERMEISTER 70 cl. Max 2 flasker pr. kunde til den anførte pris i tilbudsperioden - derefter er prisen pr. flaske 119,95 GÆLDER ONSDAG FREDAG LØRDAG KUN I ØSTERGADE NORMALPRIS 49,95 KUN I ØSTERGADE NORMALPRIS 119,95 SKÆLSKØR GRØD 500 gr KUN I ØSTERGADE Max 5 pk. pr. kunde til den anførte pris i tilbudsperioden - derefter er prisen pr. pk.18,95 GÆLDER ONSDAG FREDAG LØRDAG 8 95 NORMALPRIS 18,95 ØKOLOGISK BAKKEDAL 250 gr KUN I ØSTERGADE GÆLDER ONSDAG FREDAG LØRDAG 5 95 NORMALPRIS 15,95

18 BAGERLEVERANDØR MED STORT BREDT SORTIMENT HELE UGEN HELE UGEN HVER MANDAG HVER ONSDAG UGENS BRØD: BYENS FØDEVARES Tilbudene på denne side gælder fra onsdag den 8. maj til lørdag den 11. maj Hvis ikke andet er nævnt. Forbehold for trykfejl. VI PASSER PÅ VORES KRYDDERURTER Alverdens smage og dufte mødes i vores sortiment af krydderurter, som vi naturligvis opbevarer korrekt. Vi går nemlig ind for kvalitet. Derfor varierer vi udbuddet i forholdtil sæsonerne, så du får det bedste året rundt. Krydderurter i potte Kl. 1. Vælg mellem flere varianter. F.eks. Citronmelisse, Oregano, Rosmarin, Salvie. FÅ EN RABATKUPON PÅ RUGBRØD Få et stempel hver gang du køber et rugbrød og få hver 8. rugbrød GRATIS SOLSIKKEBRØD KR. 25,- BLANDET MORGENBRØD STK.35,- 10 RUGBRØD VALG20,- FRIT KÆMPE ONSDAGSSNEGL Afskårne krydderurter 20 g. I bakke. Vælg mellem flere varianter. F.eks. Mynte, Rosmarin, Koriander, Timian. BESØG VORES BAGER - DER ALTID HAR SUPER TILBUD Dansk Basilikum økologisk eller almindelig I potte. Kl SUPER TILBUD ONSDAG - FREDAG - LØRDAG FRISKBAGTE LINSER KUN I ØSTERGADE GRØNNE ASPARGES 500 gr. Kl. 1 Udenlandske GÆLDER ONSDAG FREDAG LØRDAG 20.- KUN I ØSTERGADE GÆLDER ONSDAG FREDAG LØRDAG 3 STK.35, HUSK TORSDAG KR. HIMMELFARTSDAG LUKKET

19 a rg te de reg a de Ha vn eg Karr ebæ kvej teb rød Sla gki lde vej Øs SPECIALIST HER BOR VI Sor ad e vej else Slag Tilbudene på denne side gælder fra onsdag den 8. maj til lørdag den 11. maj Hvis ikke andet er nævnt. Forbehold for trykfejl. OKSECUVETTE 2( ( 0 * :%2:-8 GÆLDER ONSDAG FREDAG LØRDAG 2 STÆRKE TILBUD DER GÆLDER HELE UGEN BØFFER OG PEBERBØFFER Skåret af tykstegsfilet 46 / KUN I ØSTERGADE 78/ +6 PULLED PORK DANSK OVNKLAR SVINEKAM AF DANSK FRILANDSGRIS KG PRIS 59,90 med svær uden ben 46 /+ Pulled pork er skåret af nakkefilet, hvor nakkefileten er krydret og lagt i en stegepose. Stegeposen gør, at saft og smag bliver i stegen under tilberedning. Stegen steges i ovn i 8-10 timer ved 100 C eller til en kernetemperatur på 95 C. en elegant vin Coteaux Bourguignons er navnet på appellationen i Bourgogne, som erstattede Bourgogne Grand Ordinaire. Signe Vignerons står bag denne vin lavet på 100 % Gamay druer fra gamle vinstokke. Druerne selekteres grundigt inden vinifikationen, så kun de bedste druer benyttes. En mellemfyldig og elegant vin med en perlerække af bløde nuancer. Den har en frisk frugtig bouquet og en overvældende vinøs og elegant smag med dejlig fylde af brombær, mørke kirsebær og ristede kakaobønner samt et strejf af vanilje fra en kort lagring på egetræsfade. Nyd den til retter med fjerkræ, svinekød og kalvekød. Coteaux Bourguignon Signé Vignerons 70 cl. Frankrig Coteaux Bourguignons Vielles Vignes / KOM & SMAG Mød vores vinmand og slagter, der byder på smagsprøver af de viste tilbud fredag 10/5 kl Culotte af dansk kalvekød Nittnaus Chardonnay 75 cl. Østrig GÆLDER GÆLDER GÆLDER *0%7/)6 46 /+ *0%7/)6 FREDAG LØRDAG FREDAG LØRDAG KUN I ØSTERGADE )PIOXVSRMWO KEZIOSVX KEZIR HIV KP HIV FREDAG LØRDAG Suveræn Terrassevin Familien Nittnaus har lavet vin i over 300 år. Hans og Christine tog over efter deres forældre i Vores mest solgte og en af debedst anmeldte dessertvine på markedet er Nittnaus Beerenauslese. Nu følger vi op med en fremragende tør til halvtør hvidvin lavet på den berømte Bourgogne drue Chardonnay. Der høstes i hånden således, at det er en fremragende hvidvin med en særdeles indbydende bouquet med præg af eksotiske frugter og et delikat strejf citrus. Smagen følger trop med herligt druetypiske og fyldige frugtnuancer i perfekt balance med diskret syre. Det er en vin til ikke for fede fiskeretter, lyst kød og mange orientalske retter. Samtidig smager den pragtfuld alene. Serveres ved ca. 7-9 C. HENT GRATIS DEN BLÅ AVIS I SUPERBEST ØSTERGADE

20 Sjov og lærerig dag om genanvendelse bæredygtig dag i City 10. maj 2013 på Axeltorv Sjove og lærerige oplevelser for hele familien, som inviteres til teater, dans, Re-design modeshow, økologiske lækkerbiskner, parkour, stomp-workshops. Udstillinger og dialog om genbrug, genanvendelse og affald. Redesign Teater modeshowlive DJ Dagens program: Kl : Officiel åbning Kl : Parkour v/næstved Ungdomsskole Kl : Re-design modeshow v/næstved Ungdomsskole Kl : Danseshow v/næstved Ungdomsskole Kl : Teater v/næstved Ungdomsskole Kl : Stomp workshop - hele torvet spiller med! Kl : Freestyle modeshow v/næstved Ungdomsskole Kl : Danseshow v/næstved Ungdomsskole Kl : Teater v/næstved Ungdomsskole Kl : Stomp workshop hele torvet spiller med! Kl : Tak for i dag STOMP workshop Næstved Ungdomsskole PARKOUR Hvorfor Remix-dag? Et er, at vi er blevet bedre til at sortere vores affald til genanvendelse. Noget andet er, om vi husker at købe de produkter, der er baseret på genanvendte materialer, hvilket er forudsætningen for, at et bæredygtigt materialekredsløb kommer i stand. Begge dele både sorteringen og de bæredygtige køb er en sag for os alle. Kom og gør en forskel! DANSE SHOW GRATIS Følgende butikker viser produkter baseret på genanvendte materialer: NOER s. Brændpunktet. Kop & Kande. Spejder Sport. Profil Optik. Damborg Isenkram. Georg Christensen, Bog & Idé. SportMaster Seiffert. Lysen Biler. Se flere informationer på: Remix Næstved Scan koden med din smartphone - og læs mere om REMIX dag i city Kræfterne bag REMIX Næstved: Kis Elsøe Daugaard Stor tak for støtte og bidrag til projektet: HTX Næstved Næstved Ungdomsskole for fremtidens voksne

25% på alt tøj og sko samt på tilbudsvarer

25% på alt tøj og sko samt på tilbudsvarer Fensmark 4 STÆRKE TILBUD - TIRSDAG-LØRDAG HELT VILDT Først-til-mølle kun 250 rammer 20% på alle vine i boks kom ind i butikken og se det store udvalg f.eks. Finca Milena Tempranillo Premium Collection,

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

KONTAKT 12/13 nr. Indhold: A P R I L

KONTAKT 12/13 nr. Indhold: A P R I L KONTAKT 12/13 nr. A P R I L Indhold: Aktuelt i april s. 2 Fritternyt s. 3 4.a syr slanger s. 3 Besøg af Vejen Musiksko le s. 4 8.årgang i Odense s. 4 A-dage i E 3 s. 5 Foredrag med forfatter s. 6 Skolefest

Læs mere

Januar 2014. - vinkort

Januar 2014. - vinkort Januar 2014 - vinkort Hvidvine Australien Husets vin, Chardonnay Farven er lys gylden, og vinen har den karakteristiske frugtagtige bouquet. pr. flaske 135,00 kr Smagen er afrundet, tør og frisk. glas,

Læs mere

AGERBÆK HOTEL. Velkomst

AGERBÆK HOTEL. Velkomst - vinkort AGERBÆK HOTEL Velkomst Abrikos, alkoholfri 15,00 FRANKRIG Concert de Paris, Peche Concert de Paris er en mousserende vin med en vidunderlig smag af fersken 20,00 SPANIEN Miquel de March, Cava

Læs mere

2699,- ONSDAG TORSDAG FREDAG 8-22. 45,- 10-pak Tuborg, Carlsberg eller Tuborg Classic a 33 cl. Ekskl. embl. Pr. liter 13,64 28,- 145,- MED DET HELE

2699,- ONSDAG TORSDAG FREDAG 8-22. 45,- 10-pak Tuborg, Carlsberg eller Tuborg Classic a 33 cl. Ekskl. embl. Pr. liter 13,64 28,- 145,- MED DET HELE Tilbuddene gælder ONSDAG TORSDAG FREDAG MED DET HELE Hvide asparges Tyskland. 500 g. Pr. kg 56,- PR. BDT. 28,- 45,- 10-pak Tuborg, Carlsberg eller Tuborg Classic a 33 cl. Ekskl. embl. Pr. liter 13,64 2699,-

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER 2010

AKTIVITETSKALENDER 2010 AKTIVITETSKALENDER 2010 www.tangesoeveteranklub.dk PROGRAM FOR TANGE SØ VETERANKLUB 2010 Tirsdag 16. marts Sammen med DVMC besøg hos Bojesen Bilsyn, Bredhøjvej 3, 8600 Silkeborg. 19.00 21.30. Der vil blive

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø december 2012 januar 2013

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø december 2012 januar 2013 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø december 2012 januar 2013 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Som du kan læse om i denne udgave af nyhedsbrevet er rækken af tilbud til beboerne

Læs mere

for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet

for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet Indhold: * Sdr. Vium: Byttemarked * Dagli Brugsen: Generalforsamling

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold:

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Maj 2014 De gamle skilte på hotellet Afholdshotel fra 1914 til 1970 Indhold: Krocketklubben. Avisindsamling. Støtteforeningen

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Vinnyt nr.2, august 2010

Vinnyt nr.2, august 2010 Vinnyt nr.2, august 2010 Hej vinklubmedlem. Så er der lidt ny information. Håber ikke vi har opbrugt al jeres tålmodighed. Der er virkelig meget, som skal falde på plads, når man starter noget nyt op.

Læs mere

KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. NR. 2 Marts, april, maj Årg. 47

KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. NR. 2 Marts, april, maj Årg. 47 KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 2 Marts, april, maj Årg. 47 Beklager Det er næsten blevet et mantra i den moderne verden, at man siger undskyld og trækker ting tilbage, man har sagt. Det er ofte

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August September 2014 Valgmenighed Kære alle Tak for en god generalforsamling. Og tak for vores lille værksted, dejligt, at høre jeres stemme. Nu er det blot at trække de gode forslag

Læs mere

VSVAvisen. September 2013. Vordingborg Sociale Virksomhed

VSVAvisen. September 2013. Vordingborg Sociale Virksomhed VSVAvisen September 2013 Vordingborg Sociale Virksomhed Nyt siden sidst - Regentparret var på besøg i vores kommune. - Miljøminister Ida Auken kom forbi Hyldevang. Danmarks Den 5. september besøgte Dronning

Læs mere

Program for Landdistrikternes Uge

Program for Landdistrikternes Uge Program for Landdistrikternes Uge For 16. gang afholdes i Sønderho Landdistrikternes Uge 11. til 18. oktober 2015 Søndag d. 11. oktober. Kl. 9.30: Gudstjeneste i Sønderho Kirke. Arrangør: Nordby og Sønderho

Læs mere

for Lyne Sogn Februar 2015

for Lyne Sogn Februar 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Februar 2015 Nedbrydning af gødningshus 2014 Indhold: * Bork Præstegård: Skumringstime * Lyne Kroket & Petanqueklub: Generalforsamling

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

ENDELIG FAKTURERING 168 / 195

ENDELIG FAKTURERING 168 / 195 ENDELIG FAKTURERING 168 / 195 Bedre Mad for mænd Gert Segato Figenvej 137 Faktura nr. 10579 Kunde 40BEDREMAD Debetkonto 8148138703 Boknr 0038487 Lejeafgift booking Lige uger 070115 - kl 1800-2300 500,00

Læs mere

SPRØJTEN. April - Maj 2014 MEDLEMSBLAD FOR DUI LEG OG VIRKE STRUER AFD. TELEFONLISTE For DUI LEG og VIRKE STRUER AFD.

SPRØJTEN. April - Maj 2014 MEDLEMSBLAD FOR DUI LEG OG VIRKE STRUER AFD. TELEFONLISTE For DUI LEG og VIRKE STRUER AFD. TELEFONLISTE For DUI LEG og VIRKE STRUER AFD. Formand Flemming Karlsen 86 95 08 86 / 23 61 39 95 fkarlsen@email.dk Kasserer Helle Jeppesen 69 14 69 34 / 30 27 06 86 havremarken6@gmail.com Sekretær Dorte

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

MOUSSENDE VINE. Glas 1/1 Fl. Moscato d Asti Fiocco di Vite Fiocco di Vite, Piemonte, Italien. Nanci Carol Cava Brut Penedès, Spanien

MOUSSENDE VINE. Glas 1/1 Fl. Moscato d Asti Fiocco di Vite Fiocco di Vite, Piemonte, Italien. Nanci Carol Cava Brut Penedès, Spanien VINKORT Glas 1/1 Fl. MOUSSENDE VINE Moscato d Asti Fiocco di Vite Fiocco di Vite, Piemonte, Italien Let mousserende og sødmefyldt med umiddelbare noter af ananas, ferskner, mandariner og abrikoser i smagen.

Læs mere

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk April 2009 Læs i dette nummer: Ny konstituering Ny hjemmeside mm. Arbejdsopgaver Tilskudsmuligheder Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk Side 1 Den nyvalgte bestyrelsen har på

Læs mere

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2014

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2014 Obbekær Forsamlingshus Formand Finn Vind 75 42 30 64 Kasserer Erik Bendtsen 51 58 60 39 Sekretær Bjarne Schmidt Philipp 22 96 55 55 Medlem Lis Thomsen 20 44 89 33 Medlem Bartina Swart 74 76 19 92 Udlejning

Læs mere

VINkort. (Til velkomst og dessert)

VINkort. (Til velkomst og dessert) Champagne og Mousserende vine (Til velkomst og dessert) Crémant d Alsace Brut Cave Vinicole de Hunawihrs Cremant er ren, frisk og elegant. Bouquet en er fint duftende og blomsteragtig, og smagen er tør,

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning af sommerhus

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning af sommerhus Marianne og Morten Gade Birkmosevej 120 9740 Jerslev Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 Redaktionen: Berit Olsson Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d. 15. i måneden Adresse: Plejecenter Toftehaven

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni 2015 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Billedet er fra "En anderledes handicapkonference" med Hjerneskadeforeningen og DFDS. Billedet er fra Oslo i maj 2013. Nyhedsbrev Januar 2014 Aktivitetskalender 1. kvartal

Læs mere

KLARGØRING ONSDAG. Antal personer: 0 0 0 0 3 3 4 4 0 0 0 16 16 0 0 Skal bruge: 3 3 3 3 18 18

KLARGØRING ONSDAG. Antal personer: 0 0 0 0 3 3 4 4 0 0 0 16 16 0 0 Skal bruge: 3 3 3 3 18 18 KLARGØRING ONSDAG Søren Jensenius xx xx xx xx xx xx Andreas Jensenius xx xx xx xx xx xx Lars Jensenius xx xx xx xx Lars Rørbæk xx xx Erik Husher xx xx xx xx xx xx Mette Schondel Andersen xx xx Emma Gade

Læs mere

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk Vanløse Frikirke www.vanløsefrikirke.dk Kirkeblad maj-juni 2015 LÆS OM: 1. Peters Brev Bøn på St. Bededag Festlige begivenheder Kr. Himmelfartsudflugt Sommerstævne og lejre Børnekirkeovernatning Informationsmøde

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub

Sydfyns Single- og Venskabsklub Juli 2014 Lørdag d. 5. juli. Jazz og æggekage på Carlslund, Fruens Bøge Skov 7, 5250 Odense. En tilbagevende tradition er, at vi mødes på Restauration Carlslund og nyder den gode æggekage og jazzmusikken

Læs mere

199,- 10,- 45,- Køb en sværvægter til vinderpris! 8-21 * 2-3 kg. Åbent. Gælder fra torsdag den 26. juni til og med onsdag den 2.

199,- 10,- 45,- Køb en sværvægter til vinderpris! 8-21 * 2-3 kg. Åbent. Gælder fra torsdag den 26. juni til og med onsdag den 2. Åbent 8-21 * Gælder fra torsdag den 26. juni til og med onsdag den 2. juli Køb en sværvægter til vinderpris! Oksefilet* Kg-pris maks. 99,50 2-3 kg 199,- Vannameirejer i hvidløgsmarinade* Dybfrost. 150

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 8700 Horsens Telefon: 76 29 24 00 bibliotek@horsens.dk Åbningstid med betjening: Mandag torsdag kl. 10 19 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 13 Selvbetjent morgenbibliotek:

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 51. årg. 2014 September Oktober November Høst Afskedsreception Syng sammen Koncert Musikgudstjenester Alle Helgen Velkommen til årets konfirmander

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Seniorkulturuge 2008 Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Kulturelt Samråd, Solrød Bibliotekerne, Kræftens Bekæmpelse, AOF, Super Brugsen, Lokalhistorisk Forening, Lions, Ældresagen,

Læs mere

Gesten Badmintonklub Tirsdag den 30/12 48-62 09:30 63-77 10:30 78-92 11:30

Gesten Badmintonklub Tirsdag den 30/12 48-62 09:30 63-77 10:30 78-92 11:30 Mandag den 29/12 1-15 09:30 16-30 10:30 31-45 11:30 46-47 12:30 Tirsdag den 30/12 48-62 09:30 63-77 10:30 78-92 11:30 Herresingle U11 C Pulje 1 1 Nicolai Nordentoft Næsby 2 Simon Harfot Kristiansen Bramming

Læs mere

Herning Vin Center. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service ærlige reelle produkter til reelle priser.

Herning Vin Center. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service ærlige reelle produkter til reelle priser. Château De Valcombe Herning Vin Center Herning Vin Center Er en lille familie drevet virksomhed Vi er et af de ældste vin firmaer i Herning, måske den ældste. Grundlagt i 1967. Vi fokuserer udelukkende

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD Sæsonstart August 2015 KONTAKTPERSONER Hovedbestyrelsen: Formand: Louis Kristensen tlf. 20 31 40 11 ludimann@yahoo.dk Løb: Formand: Søren Lund tlf. 61 60 74 92 sblund@privat.dk

Læs mere

23,- 29,- 11,- 20,- 9,- Cirkel kaffe eller Café Luxury Flere varianter. 350-500 g. g-pris maks. 65,71. Frit valg. Coop grøntsagsblandinger,

23,- 29,- 11,- 20,- 9,- Cirkel kaffe eller Café Luxury Flere varianter. 350-500 g. g-pris maks. 65,71. Frit valg. Coop grøntsagsblandinger, 1 pose 23,- Cirkel kaffe eller Café Luxury. 350-500 g. g-pris maks. 65,71. Frit valg 1 pose 11,- 1200 g Coop grøntsagsblandinger, wokblandinger eller bær. Dybfrost. 250-1000 g 29,- Kg-pris maks. 44,00.

Læs mere

Kåre Kjærgaard Baunbjergvej 13 Holm 6430 Nordborg

Kåre Kjærgaard Baunbjergvej 13 Holm 6430 Nordborg Kåre Kjærgaard Baunbjergvej 13 Holm 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opsætte 2 midlertidige pavilloner på ejendommen matr.nr. 492d Holm, Nordborg, der ligger på Baunbjergvej 13, Holm, 6430 Nordborg.

Læs mere

Skive Kommune Teknisk forvaltning Att. Teamleder Kent Larsen. Den 5. marts 2015

Skive Kommune Teknisk forvaltning Att. Teamleder Kent Larsen. Den 5. marts 2015 Skive Kommune Teknisk forvaltning Att. Teamleder Kent Larsen Den 5. marts 2015 Æblevej Skovrejsning, VVM og bekendtgørelse om jordressourcens anvendelse til dyrkning og natur Skive Kommune har søgt tilladelse

Læs mere

www.bylderup-online.dk

www.bylderup-online.dk Du finder dette blad også på: www.bylderup-online.dk Burkal Bylderup Seniorklub www.bylderup-online.dk Sæson: 2013 2014 Samvær, omsorg, hygge, gymnastik, kortspil, petanque, kegling, sang, computer og

Læs mere

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion 10.15 11.00 11.30-12-15 13.30 14.15 Styrketræning Poppelbos kælder 13.30 14.30 Motion for borgere med KOL 10.15-11.00 Stavgang / Walk and talk om det vi går forbi Udendørs Desuden er alle medlemmer naturligvis

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE MAJ - AUGUST 2011 ANNA SOGNS KIRKEBLAD 100 ÅRS FØDSELSDAG for K9 - FDF DEN 28. AUGUST 2011 er vi alle inviteret til FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00 I ANNA KIRKE Efter gudstjenesten tager vi sammen ud i hytten

Læs mere

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering 2014 - Senior

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering 2014 - Senior 60 liggende 5. omgang total 1. division 1 Ballerup 1 1872,6 10 9378,1 50 2 Kolding 1 1865,0 7 9277,0 31 3 DSB/ASF 1 1865,2 7 7431,0 29 4 Viborg 1 1852,7 4 9247,6 22 5 Bredstrup-Pjedsted 1 1843,9 0 9195,7

Læs mere

Coop grøntsagsblandinger eller færdigretter Flere varianter 350-1000 g Kg-pris maks. 37,14

Coop grøntsagsblandinger eller færdigretter Flere varianter 350-1000 g Kg-pris maks. 37,14 Tilbudsavisen gælder fra torsdag d. 28. februar til og med onsdag d. 6. marts Scan og kom ind på det nye mobilsite gsen Nu er Dagli Bru ilen! kommet på mob Lirac Les Grand Cypres Rhône, Frankrig 75 cl

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

RESULTATLISTE Vejle stævne 15m 2014

RESULTATLISTE Vejle stævne 15m 2014 RESULTATLISTE Vejle stævne 15m 2014 DDS SP v.3.14.4.1 Gevær, 15m. - Mesterskab BK1 1 101491 Gustav Røjkjær 10-006 Klejs-Juelsminde Skytteforening 200/11 200/14 400/25 2 20564 Silas Højfeldt Kildehøj 10-456

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Forslag Dispensationer: sidst i filen med den nyeste til sidst kopi

Læs mere

for Lyne Sogn December 2014

for Lyne Sogn December 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn December 2014 Bedsteforældredag i Børnebo Indhold: * Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen * Vennekredsen: Julehygge i fælleshuset

Læs mere

Dispensation til naboskel

Dispensation til naboskel TEKNIK OG MILJØ MIKAEL JEPPESEN Nøvlingholmvej 10 7480 Vildbjerg Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8079 mikll@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 09.17.00-P19-66-15

Læs mere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere 1. sal: Dagcenteret: 6. årgang 1. udgave 1. juni 2015 5. Eva Hjort 6. Anna Elvira Andersen 7. Anna Wraa 15. Eli Agnethe Hansen 2. sal: 1. Rigmor Vils 2. Ole Kragh Pedersen 3. Vagner Hansen 12. Gerda Jepsen

Læs mere

revideret udgave pr. 06-08-2015 Side 1 af 5

revideret udgave pr. 06-08-2015 Side 1 af 5 Lørdag d. 8. august 2015 min. 1 O Overordnet kl. 10.30-14.00 1 Ø Økonomi O Susanne Dalmose 1 5 2 F Fastbar Ø Tove Bach Pedersen 1 3 1 T Tappe T Karin Jespersen T1 1 4 1 R Rullebar F Lone Steen F1 R3 B2

Læs mere

en madoplevelse for alle sanser

en madoplevelse for alle sanser en madoplevelse for alle sanser Teater Kælderen byder på kulinariske oplevelser serveret med sang i hjertet af Herning. Repertoiret spænder bredt med fokus på mad, mennesker og ikke mindst musikken. À

Læs mere

FORÅRS PROGRAM 2011 GLADSAXE UNGDOMSSKOLE

FORÅRS PROGRAM 2011 GLADSAXE UNGDOMSSKOLE FORÅRS PROGRAM 2011 GLADSAXE UNGDOMSSKOLE Velkommen til Ungdomsskolen! Se lige efter, om der ikke skulle være noget for dig. Noget, der er både sjovt, spændende og måske udfordrende... Der er sidste frist

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Kirkenyt juli og august 2015

Kirkenyt juli og august 2015 Kirkenyt juli og august 2015 Orgelkoncert med Frantizek Vaincek Den internationalt anerkendte organist Frantizek Vanicek holder koncert i Strandmarkskirken søndag den 23. august. Der er gratis adgang til

Læs mere

Program for legestuen ved Fredens Kirke

Program for legestuen ved Fredens Kirke Program for legestuen ved Fredens Kirke Forår 2014. Legestuen foregår året rundt (undtaget i ferierne; sommerferie juli-august) Legestuen er et tilbud til alle børn fra 0 år til 6 år sammen med mor / far

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Krejbjerg - Nyt Juni 2015

Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn ÅRETS BYFEST 2015 Den 23. 27. juni afholdes der byfest i Krejbjerg. Tirsdag den 23. juni kl. 18.30 Cykeltur til Nymølle kl. 20.00

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub

Sydfyns Single- og Venskabsklub Sydfyns Single- og Venskabsklub www.svendborgsingleklub.dk OBS!! Af hensyn til danseaftner på Skærven i Nyborg, er klubaftnerne fremover flyttet til 3. fredag i måneden April 2013 Søndag den 7. april kl.

Læs mere

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag Årre En Blomstrende Landsby Bilag 1 Kære Foreninger Så nærmer d. 7. oktober sig, hvor I har givet tilsagn om at stille op til præsentation af netop jeres forening. Vi er rigtig glade for jeres opbakning,

Læs mere

Frederikshavn Ishockey klub

Frederikshavn Ishockey klub Navn Jeff Mølholt Lucas G. Davidsen Camilla Rasmussen Nicklas Stenbakken Patrick Guldberg Lucas Hansen Oscar Kølbæk Rosenberg Jørgen Lie Simon Asbjørn Mørk Puk Lyng Thomsen Mathias From Anders Præstegaard

Læs mere

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 Evt. ændringer forbeholdes. Alle arrangementer er kun for foreningens medlemmer. Køge Borger- og Haandværkerforening Stiftet 24. januar 1847 Kontaktpersoner : Formand : Murermester

Læs mere

Find vej i Næstved By

Find vej i Næstved By Find vej i Næstved By Find vej og få historien på din smartphone Hvad er Find vej i Danmark? Find vej i Danmark er en forenklet udgave af orienteringsløb. Man kan sagtens gå turen i stedet for at løbe.

Læs mere

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Marts DEN 2011 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338 Side 1 Christian Petersen Anna Rasmussen Ingrid Petersen 1. Marts 25. Marts 28. Marts Redaktionen ønsker

Læs mere

Her kan du tilmelde dig vores hold, der hedder: Team Ejby Løb For Livet her: http://www.stafetforlivet.dk/dit-hold/

Her kan du tilmelde dig vores hold, der hedder: Team Ejby Løb For Livet her: http://www.stafetforlivet.dk/dit-hold/ Stafet for Livet Sted: Køge Marina. Tid: 20-21 juni fra kl 14-12 Hvad er Stafet for Livet Stafetten er en event, der løber over 22 timer, og formålet er at støtte kræftpatienter, og samtidig have en fest

Læs mere

Velkommen til byfest i Vester Nebel

Velkommen til byfest i Vester Nebel Velkommen til byfest i Vester Nebel Så er det byfesttid i Vester Nebel, og på de følgende sider vil programmet kunne findes. Byfesten afholdes i år: torsdag den 12. juni søndag den 15. juni 2014 Byfestprogrammet

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Hvis I er interesseret, skynd jer at melde jer til på frivilligcenter@roskilde.dk, senest fredag den 6. januar 2012.

Hvis I er interesseret, skynd jer at melde jer til på frivilligcenter@roskilde.dk, senest fredag den 6. januar 2012. MEDLEMSNYT: 09 2011 DATO: 22. 12. 2011 Få ledige pladser i Fredagsbazaaren Kom med Der er nogle få ledige pladser tilbage på Fredagsbazaar, sundheds- og foreningstræf i Æblehaven fredag den 20. januar

Læs mere

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset.

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning - formand Mads Sørensen 3. Fremlæggelse af revideret regnskab

Læs mere

FESTER På La Oficina 2015

FESTER På La Oficina 2015 FESTER På La Oficina 2015 La Oficina har til huse i Klasselotteriets gamle trækningslokaler. Centralt beliggende i København tæt på søerne og Forum Metro Station og med gode muligheder for parkering. Når

Læs mere

FORÅRSPROGRAM 2015 Kolding Lærerkreds - Fraktion 4 Pensionistudvalget

FORÅRSPROGRAM 2015 Kolding Lærerkreds - Fraktion 4 Pensionistudvalget FORÅRSPROGRAM 2015 Kolding Lærerkreds - Fraktion 4 Pensionistudvalget Alle tilmeldinger sendes til Bodil Kjestrup niels.kjestrup@gmail.com Tilmeldingen er bindende, og er kun gældende ved samtidig indbetaling

Læs mere

Lær IT. Efterår 2015

Lær IT. Efterår 2015 Lær IT Efterår 2015 IS G RAT ER endig K U RStilmelding nødv r -dog e Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle, både for nybegyndere og dem der trænger til at

Læs mere

Sommerfest. Hallen, Idræts- og Borgerforeningen vil gerne invitere alle til. Torsdag den 29. maj: (Kr. Himmelfartsdag) Fredag den 30.

Sommerfest. Hallen, Idræts- og Borgerforeningen vil gerne invitere alle til. Torsdag den 29. maj: (Kr. Himmelfartsdag) Fredag den 30. Hallen, Idræts- og Borgerforeningen vil gerne invitere alle til Sommerfest Torsdag den 29. maj: (Kr. Himmelfartsdag) kl. 10.30 kl. 12.00 14.00 kl. 14.00 kl. 17.00 kl. 19.00 21.00 Fredag den 30. maj: kl.

Læs mere

Klasse Kl. ca. Skriver Skriver Kritikhenter Speaker Steward. 10.30-12.30 Anette Poulsen 12.30-14.45 Shannon. Charlotte Bodum.

Klasse Kl. ca. Skriver Skriver Kritikhenter Speaker Steward. 10.30-12.30 Anette Poulsen 12.30-14.45 Shannon. Charlotte Bodum. Fredag bane 1 Klasse Kl. ca. Skriver Skriver Kritikhenter Speaker Steward 3. Kat. 1 4. Kat. 2 3. Kat. 1 10.30-12.00 Grethe 12.30-15.40 Grethe 16.00-19.50 Gitte Bodum Bodum Henrik Kalstrup 10.30-12.30 Anette

Læs mere

Kirkenyt maj og juni 2015

Kirkenyt maj og juni 2015 Kirkenyt maj og juni 2015 Tag med på sommerudflugt Spændende seværdigheder og hyggelig middag - tag med kirken på sommerudflugt den 18. juni. Turen går til Nedre Dråby Kirke, Jægerspris Slot, J. F. Willumsens

Læs mere

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Torsdag den 19.03 2009 Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Caféen med nye tilbud. Føl dig fri i Frisstadens fitness. Fra redaktionen: Så er torsdagen også ved at være færdig,

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015 Kurser for voksne Forår 2015 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, der alle er relevante i forhold til bibliotekets digitale tilbud. Vi tilbyder også Drop In, hvor bibliotekets

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere