Ønsker - til udvidelse/omplacering af anlæg - budget Nyt projekt. Art Center på Spritten.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ønsker - til udvidelse/omplacering af anlæg - budget Nyt projekt. Art Center på Spritten."

Transkript

1 Sundheds- og Kulturforvaltningen Sektor: Kultur Anlægsønske nr. 1 Nyt projekt Art Center på Spritten I alt Martin Nielsen Holding ApS kontaktede medio 2014 Aalborg Kommune vedr. planer om at udvikle dele af Spritten til et kunst- og kulturcenter. Martin Nielsen har option på Sprittens fredede bygninger, og han har fået udarbejdet en helhedsplan for området af arkitektgruppen BIG. Martin Nielsen har oplyst, at Spritten tænkes etableret som et privat ejendomsselskab indeholdende en række lejemål til bl.a. et Art Center, hotel, destilleri, café, restaurant, butikker og teater. Lokalplanen for Spritten forventes færdig ultimo 2015, inkl. Kulturstyrelsens fredningsbeskrivelse for Spritten. Spritten forventes realiseret i faser og med opstart i Martin Nielsen Holding og Sundheds- og Kulturforvaltningen m.fl. har været i dialog om kommunens muligheder for at indgå i et samarbejde om realisering af et Art Center, som samlet forventes at udgøres af et monumentalt værk af den internationalt anerkendte kunstner Tomás Saraceno, en privat kunstsamling med bl.a. Martin Nielsens egne samtidsværker, en udstillingshal med skiftende samtidskunst, en skulpturpark samt en foto-/litografiudstilling. Art Centret tænkes etableret som en erhvervsdrivende fond, og kommunens muligheder for at støtte en sådan afhænger konkret af fondens vedtægter m.m. Martin Nielsen oplyser, at anlæg vedr. Sprittens fysiske skal (nybyggeri, nedrivning, vedligehold mm.) varetages i regi af ejendomsselskabet, mens selve apteringen af de respektive lokaler påhviler lejerne. For Art Centret betyder det, at apteringen af museums- og udstillingslokalerne skal finansieres af den erhvervsdrivende fond og ved evt. bidrag til fonden fra Aalborg Kommune. Der pågår p.t. dialog med Martin Nielsen på borgmesterniveau om evt. kommunalt engagement i Art Center mm. Målet er, at Spritten med banebrydende arkitektur og kultur- og kunstliv vil styrke Aalborgs og Danmarks placering på det kulturelle verdenskort. Forvaltningen har bestilt to uvildige analyser af projektets aktivitets- og kvalitetsmæssige konsekvenser hhv. en kunstfaglig vurdering af Saraceno-værket og en oplevelsesøkonomisk vurdering af Art Centret. Analyserne foreligger ultimo juli Der foreligger p.t. ikke en egentlig beregninger af apteringen, men det drejer sig om udgifter til fx inventar, særligt klimaanlæg, isolering, afskærmninger for sollys, sikkerhedsudstyr, alarmer osv. Udover ønsket til medfinansiering af apteringen af Art Centret på 25 mio. foreligger også et ønske om et årligt driftstilskud på 5 mio. til Art Centret.

2 Sundheds- og Kulturforvaltningen Sektor Fritid Anlægsønske nr. 2 Nyt projekt Omdannelse af Vestbjerg Hallen I alt Vestbjerg IF sammensatte i foråret 2014, sammen med skolen, en arbejdsgruppe på tværs af afdelingerne i foreningen, for at få kortlagt udfordringerne i forhold til foreningens faciliteter. Ifølge arbejdsgruppen er der kapacitetsproblemer i den nuværende hal og sal, således at eksempelvis håndbold og gymnastik har aktiviteter og hold, som ikke bliver oprettet på grund af manglende tider. På den baggrund er fremsendt et ønske om at omdanne hallens fysiske rammer inde og ude, bl.a. ved at tilbygge en multihal og nedlægge en fodboldbane. Vestbjerg IF havde pr i alt 1537 medlemmer, heraf 730 under 25 år og 807 over 25 år Vestbjerg en by med stigende tilvækst af indbyggere og skolereformen har også øget presset på hallens faciliteter. Vestbjerg IF har et stort ønske om at samle alle foreningens aktiviteter omkring hallen og gøre faciliteten til et samlet idræts- og kulturcenter for byen. I dag har fodboldafdelingen til huse i den anden ende af byen og fitnessafdelingen holder til i et privat lejemål. Disse to afdelinger ønsker man at samle i Vestbjerg Hallen. På baggrund af ovennævnte er der udarbejdet et forslag til et konkret projekt til en samlet anlægsudgift på 15 mio. Idrætsforeningen er medfinansierende, anslået 1-2 mio. Driften af eksisterende faciliteter kan overføres til et nyt projekt. Der kan evt. opnås et provenu til Aalborg Kommune ved salg af fodboldbane-arealet, som kan udstykkes til byggegrunde centralt placeret i Vestbjerg. Omdannelse forventes at kunne finansieres helt eller delvist ved salg af grundene. Salget forventes at kunne realiseres over en årrække. Skoleforvaltningen er med i planlægning, jf. planer for skolernes renovering.

3 Sundheds- og Kulturforvaltningen Sektor Fritid Anlægsønske nr. 3 Nyt projekt Svømmehalsanalyse Hals og Nibe I alt I forbindelse med behandlingen af budget blev det besluttet at udarbejde en svømmehalsanalyse for svømmehallerne i Nibe og Hals. Der henvises til rapporten og notat fra SUN for flere oplysninger. Nibe Svømmebad er i meget dårlig stand, og analysen foreslår enten renovering eller opførelsen af en ny sømmehal. Nibe Svømmebad bliver benyttet til offentlig svømning, foreninger og lokalområdets skoler. Der er fire lokale foreninger og fem lokale skoler, der benytter badet. Der er offentlig åbent i 20,5 timer om ugen, og badet er i brug 50,25 timer om ugen. Gennemsnitligt anvendes badet af personer i ugen. Der foreslås i analysen én af følgende løsninger for Nibe: Renovering af det nuværende bad Opføre en ny hal ved Nibe Idræts- og KulturCenter, en af nedenstående scenarier o Scenarie 1: svømmehal med 25 X 12,5 m bassin + hall, bade- og omklædningsfaciliteter o Scenarie 2, som scenarie 1 med varmtvandsbassin og særskilt omklædning/bad o Scenarie 3, som scenarie 2 + hal med familiebassin. o Scenarie 4, som scenarie 3 + soppe-/babybassin Fortsætte driften med hallen. Kræver stor vedligehold og skift af vandbehandlingsanlæg Koldkær Svømmehal er privatejet, og indgår som en del af Ejerforeningen Koldkær. Aalborg Kommune lejer sig ind for en årlig leje på ,97 (2014 tal). Aftalen er løbende, med mulighed for begge parter til at opsige den med 12 måneders varsel til udgangen af et år. Koldkær Svømmehal bliver benyttet til offentlig svømning, foreninger og lokalområdets skoler. Der er tre lokale foreninger og fem lokale skoler, der benytter badet. Der er offentlig åbent i 17,5 timer om ugen, og badet er i brug 42,25 timer om ugen. Gennemsnitligt anvendes badet af 608 personer i ugen. Der foreslås i analysen én af følgende løsninger for Nibe: Følge lejeaftalen. Risiko for, at ejer opsiger aftalen til udgangen af 2016 (ingen anlægsudgift) Indgå ny lejeaftale, hvor udgifterne til genopretning indgår i husleje (ingen anlægsudgift) Aalborg Kommune køber hallen af ejer og renoverer hallen En løsning på baggrund af svømmehalsanalysen vil ligge i spændet mellem 2,0 mio. og 50,945 mio. alt efter hvilken løsning eller kombination af løsninger som vælges. ne forventes at fordele sig mellem 2016 og 2017, da projekterne er tidssat til 8-12 måneder. Vælges der en løsning hvor Koldkær Svømmehal købes og renoveres vil det medfører en afledt drift på 1,0 mio. (der er ikke lavet særskilt driftsønske).

4 Sundheds- og Kulturforvaltningen Sektor Fritid Anlægsønske nr. 4 Nyt projekt Vandbehandling i svømmehallerne I alt Bekendtgørelse om svømmebadsanlæg m.v. og disses vandkvalitet træder i kraft den 1. juli Bekendtgørelsen regulerer kvalitetskravene og de hygiejniske forhold i svømmebadsanlæg. Kravene til vandbehandling i svømmehallerne er således skærpede i forhold til de krav der er gældende pt. Der er foretaget en gennemgang af Aalborg Kommunes svømmehaller, for at konstatere, om de nuværende vandbehandlingsanlæg kan leve op til de nye krav: Svømmeland, Nørresundby Idrætscenter. Vandbehandlingsanlægget til hallens 50 m. bassin lever ikke op til kravene i Bekendtgørelsen. En renovering af vandbehandlingsanlægget er skønnet til 2,5 mio. Svømmehallen Østre Alle. Svømmehallen Østre Alle lever ikke op til kravene i Bekendtgørelsen. Et nyt vandbehandlingsanlæg er skønnet til at koste 3,8 mio. Det er imidlertid også en mulighed, at det nuværende anlæg renoveres for 0,5 mio. Dette vil forlænge anlæggets levetid med 5 10 år. Vadum Svømmehal. Vadum Svømmehal er specielt indrettet til handicappede. Dette gælder såvel omklædningsrum, bassin samt vandtemperaturen. Vandet i Vadum er over 29 grader, hvilket i Bekendtgørelsen betegnes som varmtvandsbassin, og dermed stilles der større krav til vandbehandling. En gennemgang af Vadum svømmehal viser, at skal vandtemperaturen fastholdes over de 29 grader, er det nødvendigt med et nyt vandbehandlingsanlæg til en pris af 3,2 mio. Fastholdes temperaturen til 29 grader eller derunder, kan anlægget leve op til kravene. Det skal dog bemærkes at varmt vand er nødvendigt for handicappede. De øvrige svømmehaller lever op til kravene Der skal investeres 6,2 mio. i svømmehallerne, for at alle lever op til kravene pr. 1. juli I de 6,2 mio., er der kun medtaget en renovering af Svømmehallen Østre Alle, og ikke et nyt anlæg. Det foreslås, at de 0,5 mio. til renovering af Svømmehallen Østre Allé og 1,0 mio. til renovering af Svømmeland i Nørresundby afholdes af det ekstraordinære vedligeholdelsesbudget til haller og svømmehaller, og at der budgetlægges yderligere 4,7 mio. Det foreslås også, at renoveringen af Vadum udføres i 2016 og Svømmeland udføres i 2017.

5 Sundheds- og Kulturforvaltningen Nyt projekt - rammeudvidelse Kollektiv Trafik Anlægsønske nr Rammeudvidelse til fremkommelighedsprojekter for den kollektive trafik I alt Kollektiv Trafik har udarbejdet en strategi for udbygning af den Kollektiv Trafik for at forberede den kommende letbane. Strategiplanens indhold er: Den kollektive trafik skal udbygges Fremkommeligheden skal forbedres Den kollektive trafik skal være grønnere Den kollektive trafik i de tyndtbefolkede områder skal udvikles Kollektiv Trafik har igangsat en opdatering af det fremkommelighedskatalog i samarbejde med By og Landskabsforvaltningen. Kataloget har tidligere dannet baggrund for forbedringer af den kollektive trafik f.eks busvejen til universitetet, busbanen på Sohngårdsholmsvej, busbanen på Hobrovej (som er ved at blive projekteret) samt andre mindre tiltag. Formålet er, at få bussen hurtigere frem! Med stigende trafik på vejene nedsættes hastigheden også for busserne. Det betyder øgede driftsomkostninger, fordi flere busser skal benyttes for at opretholde samme antal afgange, men også faldende passagerindtægter, fordi bussen kommer langsommere frem. Fremkommelighedstiltag som busbaner, busveje, busprioritering i kryds er alle tiltag, som mindsker driftsudgifterne og øger passagerindtægterne, og er derfor tiltag, som forbedrer økonomien for den kollektive trafik permanent. Det er desuden en væsentlig forudsætning for, at den passagerstigning på 90% for den kollektive trafik inden 2025, som er forudsat for letbanen, kan opnås. Da arbejdet med fremkommelighedskataloget først er igangsat før sommerferien, og endnu ikke er udarbejdet (sker i løbet af 2015) er der angivet en rammeudgift, som kan konkretiseres når de enkelte anlæg skitseres og besluttes.

6 Sundheds- og kulturforvaltningen Sektor Bibliotek Anlægsønske nr. 6 Nyt projekt Ny hovedindgang på Hovedbiblioteket 2016 (700) (700) I alt (700) (700) Etablering af en ny indgang til Hovedbiblioteket med direkte adgang fra Nørregade vil signalere mere åbenhed for biblioteket. Udover muligheden for at eksponere biblioteket på bedre vis, vil det bidrage til at udvikle dén del af Nørregade som i øjeblikket har massive problemer med bl.a. manglende butiksliv. Der hersker meninger om, at bibliotekets nuværende massive arkitektur er med til at lukke gågaden af. To løsningsforslag er udarbejdet (eksempler). Caféen som i øjeblikket er placeret i den del af biblioteket skal i obligatorisk udbud igen i sommeren En ny indgang vil betyde, at der skal findes en anden café-løsning på Hovedbiblioteket. De udarbejdede skitser illustrerer to forskellige typer af indgange, hvilket også fremgår af overslagene. Overslaget på 0,7 mio. er til etablering af en karruseldør, hvor i mod overslaget på 3,7 mio. er til en dør samt tilpasning til- og inddragelse af hjørnerummet i det øvrige bibliotek en større og noget mere visionær løsning.

7

8

9

10

Ønsker - til udvidelse/omplacering af drift - budget Drift. DGI Huset Nordkraft

Ønsker - til udvidelse/omplacering af drift - budget Drift. DGI Huset Nordkraft Ønsker - til udvidelse/omplacering af drift - budget -2020 Sundhed, Fritid, Landdistrikter [Sundhed] Driftsønske nr. 1 Drift DGI Huset Nordkraft 1.000 750 2019 500 2020 0 I alt 1.000 750 500 I forbindelse

Læs mere

Økonomirapport ultimo september 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen

Økonomirapport ultimo september 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen SUN Årsopg øre Økonomirapport ultimo september 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen Økonomirapporten viser de samlede drifts- og anlægsudgifter ultimo september måned 2017 fordelt på sektorerne i Sundheds-

Læs mere

Økonomirapport primo april 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen

Økonomirapport primo april 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen SUN Årsopgøre Økonomirapport primo april 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen Økonomirapporten viser de samlede drifts- og anlægsudgifter primo april måned 2017 fordelt på sektorerne i Sundheds- og Kulturforvaltningen.

Læs mere

NOTAT. Udvidelser og opgraderinger i og ved Vejen Idrætscenter. Baggrund

NOTAT. Udvidelser og opgraderinger i og ved Vejen Idrætscenter. Baggrund UDVIKLING & ERHVERV Kultur & fritid Dato: 20-10-2014 Kontaktperson: Henning Steen Jensen Dir. tlf.: 7996 6380 E-mail: hsj@vejenkom.dk NOTAT Udvidelser og opgraderinger i og ved Vejen Idrætscenter Baggrund

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Proces for Højbjerg Bibliotek Til: Kulturudvalget den Kopi til: Forslag til proces for Højbjerg Bibliotek Side 1 af 5 KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune 1.

Læs mere

Økonomirapport ultimo oktober 2016 Sundheds- og Kulturforvaltningen

Økonomirapport ultimo oktober 2016 Sundheds- og Kulturforvaltningen SUN Årsopg øre Økonomirapport ultimo oktober 2016 Sundheds- og Kulturforvaltningen Økonomirapporten viser de samlede drifts- og anlægsudgifter ultimo oktober måned 2016 fordelt på sektorerne i Sundheds-

Læs mere

Økonomirapport ultimo november 2018 Sundheds- og Kulturforvaltningen

Økonomirapport ultimo november 2018 Sundheds- og Kulturforvaltningen SUN Årsopg øre Økonomirapport ultimo november 2018 Sundheds- og Kulturforvaltningen Økonomirapporten viser de samlede drifts- og anlægsudgifter ultimo november måned 2018 fordelt på sektorerne i Sundheds-

Læs mere

Plan for bibliotek/borgerservice i Højbjerg samt sporten og de grønne områder i Lyseng.

Plan for bibliotek/borgerservice i Højbjerg samt sporten og de grønne områder i Lyseng. Udkast, 14. august 2014 Helhedsplan Plan for bibliotek/borgerservice i Højbjerg samt sporten og de grønne områder i Lyseng. - Fordi der er mange ønsker - Fordi de første skridt skal ses langsigtet - Fordi

Læs mere

UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT -

UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT - UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT - November 212 Realisering Udviklingsprogrammet udstikker en retning for de kommende mange års udvikling af Jyllinge Bymidte. Det er samtidigt en ramme

Læs mere

Prioriteringskatalog 2019

Prioriteringskatalog 2019 Punkt 5. Prioriteringskatalog 2019 2018-061884 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at godkender indstillingen om fordeling af tilskud til projekter i Prioriteringskatalog 2019 i henhold til nedenstående

Læs mere

Udvalget for Kultur og Planlægning udsatte på mødet den 5. januar 2010 dagordenspunkt vedr. driftsformen i Svendborg Ny Idrætscenter.

Udvalget for Kultur og Planlægning udsatte på mødet den 5. januar 2010 dagordenspunkt vedr. driftsformen i Svendborg Ny Idrætscenter. Notat Sag nr. 09/43815 Vedr. Sammenfatning af Scenarier for anlæg og drift af Svendborg Ny Idrætscenter med baggrund i Kultur og PLanlægningsudvalgets møder i januar og februar 2010. Udvalget for Kultur

Læs mere

Notat vedr. varmtvandsbassin for værdighedsmidler.

Notat vedr. varmtvandsbassin for værdighedsmidler. Notat vedr. varmtvandsbassin for værdighedsmidler. Baggrund Social- og Sundhedsudvalget har på sit møde 04.05.16 anmodet administrationen om at undersøge mulighederne for, at dele af Svendborg Kommunes

Læs mere

Økonomirapport ultimo juni 2016 Sundheds- og Kulturforvaltningen

Økonomirapport ultimo juni 2016 Sundheds- og Kulturforvaltningen SUN Årsopg øre Økonomirapport ultimo juni 2016 Sundheds- og Kulturforvaltningen Økonomirapporten viser de samlede drifts- og anlægsudgifter ultimo juni måned 2016 fordelt på sektorerne i Sundheds- og Kulturforvaltningen.

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2016

Udmøntning af Aftale om budget 2016 ØKONOMI OG STYRING Dato: 16. december 2015 Tlf. dir.: 4477 2205 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Mikkel Bo Jensen Sagsid: 00.30.00-S00-4-14 Udmøntning af Aftale om budget 2016 Læsevejledning Læsevejledningen

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Egholm Vestergaard, Egholm 57, 9000 Aalborg

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Egholm Vestergaard, Egholm 57, 9000 Aalborg Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 04.04.2017 kl. 08.30-09.30 Egholm Vestergaard, Egholm 57, 9000 Aalborg Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Godkendelse af endeligt regnskab

Læs mere

Realiseringen af samtlige projekter i Helhedsplanen beløber sig til en samlet estimeret udgift på ca. 250 mio. kr.

Realiseringen af samtlige projekter i Helhedsplanen beløber sig til en samlet estimeret udgift på ca. 250 mio. kr. Projektkatalog Helhedsplan I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2015 blev det besluttet at udarbejde en helhedsplan for idrætsområdet med det formål at fremtidssikre rammerne for bredde- og eliteidrætten

Læs mere

Låneomlægning for Vejlby Risskov Hallerne

Låneomlægning for Vejlby Risskov Hallerne Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 2. september 2014 Låneomlægning for Vejlby Risskov Hallerne Vejlby Risskov Hallerne ønsker at omlægge lån for at lave fire

Læs mere

Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst

Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst 1. Baggrund og den forventede effekt Sport & Fritid har p.t. kendskab til 47 projektønsker i foreningsverdenen,

Læs mere

Prioriteringskatalog 2018

Prioriteringskatalog 2018 Punkt 2. Prioriteringskatalog 2018 2017-042271 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at godkender indstillingen om fordeling af tilskud til projekter i Prioriteringskatalog 2018 i henhold til nedenstående

Læs mere

Virksomhedsrapport. Sundheds- og kulturforvaltningen ultimo april 2014

Virksomhedsrapport. Sundheds- og kulturforvaltningen ultimo april 2014 Virksomhedsrapport Sundheds- og kulturforvaltningen ultimo april 2014 Virksomhedsrapporten viser de samlede drifts og anlægsudgifter ultimo april måned 2014 fordelt på sektorerne i Sundheds- og Kulturforvaltningen.

Læs mere

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU) Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU) Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3 Indhold Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU)... 2 Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3 Reduktion af pulje til folkeoplysende voksenundervisning (51)... 4 Nedjustering af den betjente

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Orientering

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. Tekst: 2016 2017 2018 2019 Side Drift: Anlæg: FRI-A-01 Renovering af Brostræde 3-5, etape 2 5.498 0 0 0 FRI-A-02 Renovering af Brostræde 3-5, etape 3 9.338 0 0 0 FRI-A-03 Renovering - ombygning

Læs mere

Aktivitetsrapport 1. halvår 2018 Sundheds- og Kulturforvaltningen

Aktivitetsrapport 1. halvår 2018 Sundheds- og Kulturforvaltningen Click here to enter text. Dokument: Neutr al titel «ed ocaddressci vilcode» Aktivitetsrapport 1. halvår 2018 Sundheds- og Kulturforvaltningen Indhold 1. Sundheds- og Kulturforvaltningen... 2 1.1 Sygefravær...2

Læs mere

Notat. Husleje for Musikforeningen MONO. Kulturudvalget. Kopi: til: Aarhus Kommune. Den 12. September 2013

Notat. Husleje for Musikforeningen MONO. Kulturudvalget. Kopi: til: Aarhus Kommune. Den 12. September 2013 Notat Emne: Til: Kopi: til: Husleje for Musikforeningen MONO Kulturudvalget Den 12. September 2013 Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice Husleje for Musikforeningen MONO MKB-Kulturforvaltningen Resume

Læs mere

FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0

FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0 FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0 +WAY PÅ 101A I KØGE 3 +Way - næste skridt for 101A? 1 Sammenfatning Denne sammenfatning er revideret af Køge Kommune

Læs mere

SØNDER OMME IDRÆTSCENTER

SØNDER OMME IDRÆTSCENTER NYT INDGANGSPARTI BESKRIVELSE / PLAN 1:350 Baggrund for udvidelsen Eksisterende hal 1194,3 m² Eksisterende omklædning Sdr. Omme Idrætscenter er efterhånden blevet 40 år gammelt. Der er sket to mindre tilbygninger

Læs mere

Økonomirapport ultimo marts 2019

Økonomirapport ultimo marts 2019 SUN Årsopg øre Økonomirapport ultimo marts 2019 Sundheds- og Kulturforvaltningen Drift - Forvaltningen Vejledende forbrugsprocent 25,0% Drift Forvaltningen Tabel 1 - Sundheds- og Kulturforvaltningen -

Læs mere

Ønsker - til udvidelse/omplacering af driften - budget 2016-2019. Serviceudgift. Ansættelse af lægekoordinator 1.500 1.500

Ønsker - til udvidelse/omplacering af driften - budget 2016-2019. Serviceudgift. Ansættelse af lægekoordinator 1.500 1.500 Ønsker - til udvidelse/omplacering af driften - budget - Sundheds- og Kulturforvaltning Sektor Sundhed Driftsønske nr. 1 Ansættelse af lægekoordinator En fast tilstedeværelse af lægefaglig kapacitet vil

Læs mere

Notat Hald Ege Hallens udbygning

Notat Hald Ege Hallens udbygning Notat Hald Ege Hallens udbygning Indhold 1. Historik i uddrag... 2 2. Plangrundlag... 2 3. Projektet... 2 4. Økonomi... 3 5. Tegning/skitse... 3 6. Forslag til proces... 4. Bilag 1... 5 1. Historik uddrag

Læs mere

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalg I 2016-priser Budget 2016

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalg I 2016-priser Budget 2016 Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalg I 2016-priser Budget 2016 Ark Pol. Omr. Prioritering Nr Projektnavn Afledt drift i 2016 2016 2017 2018 2019 Prioritet 101 51 A3 101 Museum Sønderjylland

Læs mere

Perspektiv- og Investeringsplanen for bygningsområdet på KU Sagsbehandler: Koncern-økonomi og Campus Plan & Byg

Perspektiv- og Investeringsplanen for bygningsområdet på KU Sagsbehandler: Koncern-økonomi og Campus Plan & Byg K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 41, 15. september 2009 Pkt. 06 Bilag 3. Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 7. SEPTEMBER 2009 Vedr.: Perspektiv- og Investeringsplanen

Læs mere

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2 Tillægsdagsorden Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Mandag den 11-06-2007 Kl. 12:00 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Morten S. Petersen, Niels Høite Hansen, Ulrik Sand Larsen, Per Ulrik Jørgensen, Bruno

Læs mere

Virksomhedsrapport ultimo september 2015 Sundheds- og Kulturforvaltningen

Virksomhedsrapport ultimo september 2015 Sundheds- og Kulturforvaltningen SUN Årsopg øre Virksomhedsrapport ultimo september 2015 Sundheds- og Kulturforvaltningen Virksomhedsrapporten viser de samlede drifts- og anlægsudgifter ultimo september måned 2015 fordelt på sektorerne

Læs mere

Aabenraa Svømme- og idrætscenter som DGI-hus

Aabenraa Svømme- og idrætscenter som DGI-hus Aabenraa Svømme- og idrætscenter som DGI-hus Indledning Aabenraa Kommune har igangsat en proces i forhold til udvikling af Aabenraa Svømme- og Idrætscenter. En udvikling, der skal munde ud i et nybyggeri

Læs mere

NOTAT. Sagsfremstilling til mødet den Sag: P Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur

NOTAT. Sagsfremstilling til mødet den Sag: P Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur Sagsfremstilling til mødet den 17 12 2008 Sag: 04.04.00-P20-7-08 Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur 05-12-2008 Indledning Der har siden medio 2007 været arbejdet på at skabe rammer for etablering

Læs mere

Budget 2017 Afledt drift - Helårsvirkning

Budget 2017 Afledt drift - Helårsvirkning Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalg Budget 2017 Afledt drift - Helårsvirkning 2017 2018 2019 2020 Ark Pol. Omr. Kateg ori Nr Projektnavn 101 51 A3 101 Museum Sønderjylland anlægstilskud

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag Maj 2018 Indhold Samlet oversigt...3 Aktivitetsområde : Idræt og Sundhed...4 FF2019-001 Reduktion i tilskud til vedligeholdelse af 3 tennisbaner og rengøringstilskud til foreninger.4 FF2019-002 Reduktion

Læs mere

Aktivitetsrapport ultimo juni 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen

Aktivitetsrapport ultimo juni 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen Click here to enter text. Dokument: Neutr al titel «ed ocaddressci vilcode» Aktivitetsrapport ultimo juni 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen Indhold 1. Sundheds- og Kulturforvaltningen... 2 1.1 Sygefravær...2

Læs mere

Budget 2016 Anlæg 2016-2019: Investeringsoversigt

Budget 2016 Anlæg 2016-2019: Investeringsoversigt Politikområde: Økonomiudvalget x Eksisterende Ændring, +/- Udvidelse, nyt Fysisk location (adresse) Projektbeskrivelse, Nyborgvej Overordnet beskrivelse Indtil 2004 var klubbane for Boldklubben Stjernen.

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C.

ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C. ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C. Ansøger (forening/navn) Ubberud Hallen i samarbejde med Ubberud Idrætsforening Cvr. nr. 26157705

Læs mere

Anlægsemner multikulturhuse idrætsfaciliteter m.v.

Anlægsemner multikulturhuse idrætsfaciliteter m.v. Anlægsemner multikulturhuse idrætsfaciliteter m.v. 00.30.08P20 08 1676 I forbindelse med budgetlægningen for 2009-2012 foreligger der en lang række anlægsønsker på kultur- og fritidsområdet. Nogle af disse

Læs mere

Sendt pr. til Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen Rantzausgade Aalborg. Att.

Sendt pr.  til Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen Rantzausgade Aalborg. Att. 19. august 2014 Sagsnr. 123-173249 pch Sekr. Dorte Have Tel. 7221 1643, mail dha@70151000.dk Sendt pr. e-mail til lran-kultur@aalborg.dk Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen Rantzausgade 4

Læs mere

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal BESLUTNING Tiltrådt med bemærkning om at ønsket om tilskuerfaciliteter indgår i det videre arbejde med programoplægget. Styregruppen udvides, så der er to brugerrepræsentanter:

Læs mere

Godkendelse af vedtægtsændringer for Hugdrupgaard

Godkendelse af vedtægtsændringer for Hugdrupgaard Punkt 14. Godkendelse af vedtægtsændringer for Hugdrupgaard 2017-032651 Sundheds- og Kulturudvalget indstiller, at byrådet godkender vedtægtsændringer for Hugdrupgaard Kunstog Kulturhus. Cæcilie L. Andersen

Læs mere

Idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej Orientering om fremtidige muligheder

Idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej Orientering om fremtidige muligheder Notat Idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej Orientering om fremtidige muligheder Nærværende notat omhandler forskellige muligheder for en fremtidig udvikling af de nuværende idrætsfaciliteter beliggende

Læs mere

Analyse af udvidelsesscenarier

Analyse af udvidelsesscenarier SKT. JØRGENS HALLEN Analyse af udvidelsesscenarier By- og Kulturforvaltningen 01-09-2016 Skt. Jørgens hallen Analyse af udvidelsesscenarier Resumé Byrådet besluttede i forbindelse med vedtagelse af budget

Læs mere

Fysisk løsningsforslag /l nyt fri/dscenter i Varde

Fysisk løsningsforslag /l nyt fri/dscenter i Varde Fysisk løsningsforslag /l nyt fri/dscenter i Varde Indledning Varde Fri/dscenter rummer i dag en lang række /lbud /l idrætslivet. Det er primært foreningsbaserede ak/viteter, der præger centeret. De>e

Læs mere

Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads

Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads Bilag nr. 5 til Økonomiudvalgets møde den 16. oktober 2011 Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads Vejforhold Der er udarbejdet en trafikvurdering for Fischers Plads (bilag nr. 4) for at undersøge,

Læs mere

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen. Byrådet godkendte den 25. maj 2011 et program for områdefornyelse i Felsted. Socialministeriet har givet tilsagn om støtte. Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Læs mere

Idrætspuljen Ansøgning. Oversigt

Idrætspuljen Ansøgning. Oversigt Ansøger Aktiviteter i 2017 Ansøgt max 50 % 1 Rønde Rønde Bordtennisklub (RBTK) spiller i dag i 1. division (den næstbedste række i Danmark). Denne placering har betydet en øget tilgang af medlemmer til

Læs mere

Renoveringsprojekt. for Auning Idræts- og Kulturcenter

Renoveringsprojekt. for Auning Idræts- og Kulturcenter Renoveringsprojekt for Auning Idræts- og Kulturcenter Ansøgning til fase 1 i en samlet udviklingsplan for et moderne idrætscenter til gavn for kommunens borgere og til profilering af Norddjurs Kommune

Læs mere

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser Kultur og Fritid Kultur og Fritid kommer samlet ud af regnskabsåret med et mindreforbrug på 6,5 mio. kr. Indeholdt i regnskabsresultatet er der en samlet overførsel fra 2017 på 2,3 mio. kr. Området er

Læs mere

Et 50-meterbassin Et varmtvandsbassin Omklædnings- og badefaciliteter inkl. saunaer samt foyer med billetsalg

Et 50-meterbassin Et varmtvandsbassin Omklædnings- og badefaciliteter inkl. saunaer samt foyer med billetsalg BY, KULTUR OG ERHVERV Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 7. april 2015 Tlf. dir.: 4477 3002 E-mail: kultur@balk.dk Kontakt: Agnes Pedersen Bilag til punktet fremtidig

Læs mere

Idrættens medborgerhus Ansøger

Idrættens medborgerhus Ansøger Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Klubhuspuljen Ansøgningsskema Projekttitel Projektets navn Idrættens medborgerhus Ansøger Forening Boldklubben

Læs mere

Sundhed, Velfærd og Beskæftigelsesudvalget s møde Tirsdag den

Sundhed, Velfærd og Beskæftigelsesudvalget s møde Tirsdag den SUNDHED, VELFÆRD OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET 2018-2021 Byrådsspørgsmål vedr. konkretisering varmtvandsbassin Sagsnr.: 17/7875 Punkttype Tema Kompetence Sagsbeskrivelse Orientering På byrådets møde den 24.

Læs mere

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Kultur, natur og fritid

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Kultur, natur og fritid Udvalg Kultur- og fritidsudvalget BUDGETPERIODEN 2019-2022 Afdeling/område Kultur, natur og fritid Initialer PHS Forslag nr. Udfærdiget dato 14. maj 2018 Prioritering Projektnavn: DGI landsstævne 2025

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Boulevarden 13,

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Boulevarden 13, Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Sundheds- og Kulturudvalget Mødet den 09.11.2016 kl. 06.30-18.30 Boulevarden 13, Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Studietur for Sundheds- og Kulturudvalget

Læs mere

På den måde bevares mangfoldigheden i vores tilbud til de unge mennesker.

På den måde bevares mangfoldigheden i vores tilbud til de unge mennesker. Dagsordenpunkt Krav til de fysiske rammer for hestehold Beslutning Pia Skou og Lone Yalcinkaya, stillede følgende forslag: At der bevares et af de tre eksisterende hestehold i en skoleklub i Gladsaxe.

Læs mere

Idrætsområdet. 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2. Idrætsstrategi a. Gennemførte og igangsatte tiltag b. Handleplansforslag

Idrætsområdet. 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2. Idrætsstrategi a. Gennemførte og igangsatte tiltag b. Handleplansforslag Idrætsområdet 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2. Idrætsstrategi a. Gennemførte og igangsatte tiltag b. Handleplansforslag 2017 3. Effektmåling 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2015-2016 Idrætsprojekter

Læs mere

Forslag til nyt eller ændret anlæg

Forslag til nyt eller ændret anlæg Etablering af udemotionsrum 200 200 Kultur-, Sundheds og Beskæftigelsesudvalget foreslår over en toårig periode afsat i alt 400.000 kr. af drætssamvirkets midler med henblik på etablering af udemotionsrum

Læs mere

BMI SKITSEPROJEKT Beder Malling Idrætsforening

BMI SKITSEPROJEKT Beder Malling Idrætsforening DGI Projekt- og landskabsværkstedet Tegnestuen v. Poul Erik Clausen, Finn Refslund og Bo Fisker DGI Karpenhøj BMI SKITSEPROJEKT Beder Malling Idrætsforening INDHOLD Nuværende forhold Billed registrering

Læs mere

Godkendelse af overførsel af uforbrugte midler fra By- og Landskabsforvaltningen, anlæg. Tillægsbevilling 2019

Godkendelse af overførsel af uforbrugte midler fra By- og Landskabsforvaltningen, anlæg. Tillægsbevilling 2019 Punkt 5. Godkendelse af overførsel af uforbrugte midler fra 2018-2019 - By- og Landskabsforvaltningen, anlæg. Tillægsbevilling 2019 2019-025533 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender,

Læs mere

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1.

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 302991 Brevid. 2814517 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2019 (junimødet) Dato 29. maj 2018 I dette notat er først en kort beskrivelse af forslag

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Til orientering - Kommunale haller i Aars - evt. ny organisering 3 002. Til orientering

Læs mere

Aktivitetsrapport ultimo juni 2016 Sundheds- og Kulturforvaltningen

Aktivitetsrapport ultimo juni 2016 Sundheds- og Kulturforvaltningen Click her e to ente r te xt. Dokum ent: N eutr al titel «edocadd resscivilc ode» Aktivitetsrapport ultimo juni 2016 Sundheds- og Kulturforvaltningen Indhold 1. Sundheds- og Kulturforvaltningen...2 1.1

Læs mere

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN 2016-2019 Afdeling/område Kultur, natur og fritid

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN 2016-2019 Afdeling/område Kultur, natur og fritid Kultur- og fritidsudvalget Kultur, natur og fritid PH 4. maj 2015 Projektnavn: Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv. Renovering af Pedersens Hus Funktion: 3.35.60 X Nyt forslag Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag. Punkt 14. Godkendelse af kommuneplantillæg 1.040 og Lokalplan 1-1-117 (med Miljørapport) Centerområde, Budolfi Plads, Vingårdsgade, Aalborg Midtby (1. forelæggelse) 2015-016996 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

I gennem flere år har der været arbejdet for at finde en løsning på de konstaterede indeklimaproblemer på Vordingborg Rådhus.

I gennem flere år har der været arbejdet for at finde en løsning på de konstaterede indeklimaproblemer på Vordingborg Rådhus. Ideskitseoplæg for administrationen i Vordingborg Baggrund: KB beslutning af 09 oktober 2014, vedtagelse af budget 2015. Indeklima på Vordingborg Rådhus I gennem flere år har der været arbejdet for at

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Status på bygningskomprimering og fremtidig placering af Hjemmeplejen

NOTAT. Allerød Kommune. Status på bygningskomprimering og fremtidig placering af Hjemmeplejen NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Status på bygningskomprimering og fremtidig placering af Hjemmeplejen Herværende

Læs mere

Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard

Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard August 2019 Scenarier for fremtidig anvendelse af DalbogaardScenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard Økonomifunktionen August 2019 2 0. Baggrund

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. Tekst: 2016 2017 2018 2019 Side Drift: Anlæg: FRI-A-01 Renovering af Brostræde 3-5, etape 2 5.498 0 0 0 FRI-A-02 Renovering af Brostræde 3-5, etape 3 9.338 0 0 0 FRI-A-03 Renovering - ombygning

Læs mere

Anbefalinger og indstillinger fra administrationen (1)

Anbefalinger og indstillinger fra administrationen (1) Sagsnr. 04.04.00-P20-1-18 Projekt Nye vand- og svømmefaciliteter Dato 14-06-2019 Dokument Nyt eller eksisterende Sagsbehandler Henriette Hemmingsen Anbefalinger og indstillinger fra administrationen (1)

Læs mere

Den kollektive bustrafik i Aalborg Kommune frem til 2025 en overordnet strategi

Den kollektive bustrafik i Aalborg Kommune frem til 2025 en overordnet strategi Den kollektive bustrafik i Aalborg Kommune frem til 2025 en overordnet strategi Indholdsfortegnelse 1. FORORD... 3 2. UDGANGSPUNKT OG FORUDSÆTNINGER FOR UDVIKLING AF DEN KOLLEKTIVE BUSTRAFIK... 4 2.1.

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Busstoppesteders serviceniveau

Busstoppesteders serviceniveau Fredensborg Kommune Uddrag af referat fra mødet i Plan-, Miljø- og Klimaudvalget den 12. august 2014 Busstoppesteders serviceniveau Sagsnr.: 14/15381 Se alle bilag i sagen Beslutningstema Stillingtagen

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Byplanudvalget den 21-06-2012, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Byplanudvalget Protokol Torsdag den 21. juni 2012 kl. 16:00 afholdt Byplanudvalget ekstraordinært møde i Kommunalbestyrelsens spisestue/rådhus.

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 21-06-2012, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Torsdag den 21. juni 2012 kl. 16:00 afholdt Økonomiudvalget ekstraordinært møde i Kommunalbestyrelsens spisestue/rådhus.

Læs mere

Ny drift. Nye anlæg. Udviklingsstrategi. Omstilling, effektivisering og innovation

Ny drift. Nye anlæg. Udviklingsstrategi. Omstilling, effektivisering og innovation Til brug for Budget 2011 og overslagsår er der udarbejdet skema til nye anlægsønsker samt skema til omstilling, e Der kan i særlige tilfælde fremsættes forslag til ny drift og forslag til udviklingsstrategien,

Læs mere

Byggeprogram. Fonden Skødstrup Idræts- og Kulturcenter (under stiftelse) Indhold:

Byggeprogram. Fonden Skødstrup Idræts- og Kulturcenter (under stiftelse) Indhold: Fonden Skødstrup Idræts- og Kulturcenter (under stiftelse) 11-09-2010 Byggeprogram Indhold: 1. Indledning 2. Byggesagens organisation 3. Forudsætninger 4. Krav til byggeriet 5. Ønsker til byggeriet 6.

Læs mere

Notat. Ungdomsboligsituationen i Aarhus i foråret 2013. Ungdomsboligsituationen i Aarhus Aarhus Byråd. Aarhus Kommune. Den 11.

Notat. Ungdomsboligsituationen i Aarhus i foråret 2013. Ungdomsboligsituationen i Aarhus Aarhus Byråd. Aarhus Kommune. Den 11. Notat Emne: Til: Ungdomsboligsituationen i Aarhus Aarhus Byråd Den 11. juni 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Ungdomsboligsituationen i Aarhus i foråret 2013 Ungdomsboliggaranti 2012 Ungdomsboliggarantien

Læs mere

Godkendelse af støtte fra Rum og Rammer, ansøgningsrunden for året 2017

Godkendelse af støtte fra Rum og Rammer, ansøgningsrunden for året 2017 Punkt 3. Godkendelse af støtte fra Rum og Rammer, ansøgningsrunden for året 2017 2016-048984 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at godkender forvaltningens indstillinger til støtte fra Rum og

Læs mere

1 of 7. Den ny Maltfabrik. Samarbejdsaftale mellem Den erhvervsdrivende fond Den ny Maltfabrik og Syddjurs Kommune

1 of 7. Den ny Maltfabrik. Samarbejdsaftale mellem Den erhvervsdrivende fond Den ny Maltfabrik og Syddjurs Kommune 1 of 7 Den ny Maltfabrik Samarbejdsaftale mellem Den erhvervsdrivende fond Den ny Maltfabrik og Syddjurs Kommune 2 of 7 Den ny Maltfabrik Samarbejdsaftale - Fase 1 Mellem Den erhvervsdrivende fond Den

Læs mere

NOTAT. Forslag til ny model for fordeling af ressourcer for haller og stadions Dato: 28. marts 2017

NOTAT. Forslag til ny model for fordeling af ressourcer for haller og stadions Dato: 28. marts 2017 NOTAT Forslag til ny model for fordeling af ressourcer for haller og stadions Dato: 28. marts 2017 1. Indledning Som angivet i budgetforliget for 2017 har der gennem nogle år været arbejdet for at få udarbejdet

Læs mere

Business Case for overvejelser om et nyt svømme-/bade-/ vandkulturanlæg

Business Case for overvejelser om et nyt svømme-/bade-/ vandkulturanlæg Business Case for overvejelser om et nyt svømme-/bade-/ vandkulturanlæg 1. Formål og baggrund. Idrætsforeningerne i Egedal Kommune har udarbejdet visionsplaner for de enkelte idrætsanlæg. I Kommuneplanen

Læs mere

Forslag til nyt eller ændret anlæg - 1

Forslag til nyt eller ændret anlæg - 1 Forslag til nyt eller ændret anlæg - 1 Projektnavn U/ 2019 2020 2021 2022 Etablering af udemotionsrum ved allerede afsatte drifstmidler ved drætssamvirket U 0 0 Kultur-, Sundheds og Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK Dagsorden 1) Velkommen og introduktion til havnegruppen 2) Gennemgang af eksisterende planer og visioner 3) Allerede igangsatte initiativer og projekter 4) Synspunkter

Læs mere

NOTAT VEDRØRENDE SVENDBORGHALLERNE

NOTAT VEDRØRENDE SVENDBORGHALLERNE NOTAT VEDRØRENDE SVENDBORGHALLERNE Der er på baggrund af udkast til budget for Driftsselskabet Svendborghallerne P/S udarbejdet af Revisions Firmaet Edelbo foretaget en vurdering af de økonomiske konsekvenser

Læs mere

Borgermøde den 16. september 2015

Borgermøde den 16. september 2015 Borgermøde den 16. september 2015 Baggrund Holbæk Kommune ønsker at sælge campingpladsen. Borgermøde afholdes i juni 2015, hvor der åbnes mulighed for, at byen kan købe Skarresø Camping. Forpagterne meddeler,

Læs mere

NOTAT. Kultur- og Idrætsudvalget område. Resume af høringssvar til Kultur- og Idrætsudvalget vedr. budget

NOTAT. Kultur- og Idrætsudvalget område. Resume af høringssvar til Kultur- og Idrætsudvalget vedr. budget NOTAT Dato Fælles- og Kulturforvaltningen Økonomisk afdeling Resume af høringssvar til Kultur- og Idrætsudvalget vedr. budget 2017-2020 Kultur- og Idrætsudvalget område Kultur- og Idrætsudvalget har modtaget

Læs mere

Idrætscenter Syd Budget for 1. og 2. driftsår (efter tilbygning)

Idrætscenter Syd Budget for 1. og 2. driftsår (efter tilbygning) DEN SELVEJENDE INSTITUTION CVR 21851590 IDRÆTS CENTER SYD Idrætscenter Syd Budget for 1. og 2. driftsår (efter tilbygning) Indholdsfortegnelse Side Budgetberetning 2 Selskabsoplysninger 3 Budgetforudsætninger

Læs mere

Renovering/udbygning af Hillerød Svømmehal Ejerskab

Renovering/udbygning af Hillerød Svømmehal Ejerskab Hillerød Kommune Notat Renovering/udbygning af Hillerød Svømmehal Ejerskab INDLEDNING Direktionen besluttede 6. februar 2018, at der i generelle termer skal laves en beskrivelse af tre modeller for ejerskab

Læs mere

Indstilling. Anlægstilskud og kommunegaranti til nyt idrætscenter ved Lyseng samt udvidelse af parkeringsplads. 1. Resume

Indstilling. Anlægstilskud og kommunegaranti til nyt idrætscenter ved Lyseng samt udvidelse af parkeringsplads. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 1. maj 2009 Anlægstilskud og kommunegaranti til nyt idrætscenter ved Lyseng samt udvidelse af parkeringsplads 1. Resume IF Lyseng

Læs mere

Boligselskabet Danbo informerer

Boligselskabet Danbo informerer Boligselskabet Danbo informerer Herunder kan du læse en kort orientering om emner, der har været behandlet på bestyrelsesmøderne i perioden 01.12.2014 til 01.03.2015. 1 Lærkevej projektet Projektet på

Læs mere

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION FEBRUAR 2014 KØGE KOMMUNE OG MOVIA +WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION SAMMENFATNING AF FORSLAG I RAPPORTEN: +WAY PÅ 101A I KØGE (VER 2.0) 1. Sagsfremstilling Køge er en

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 6 04.21.05-P20-1-10 4. Byens Hus i Vrensted - status og frigivelse af bevilling Resumé Der foreligger en status på projektet Byens Hus i Vrensted og Økonomiudvalget skal tage stilling til bevilling

Læs mere

Referat AALBORG BYRÅD. Aalborg Byråd. Mødet den 24.06.2015 kl. 09.00 Boulevarden 13,

Referat AALBORG BYRÅD. Aalborg Byråd. Mødet den 24.06.2015 kl. 09.00 Boulevarden 13, Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Sundheds- og Kulturudvalget Mødet den 24.06.2015 kl. 09.00 Boulevarden 13, Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 5 Svømmehalsanalyse for Nibe (Nibe Svømmebad)

Læs mere

Faciliteter ved sønæs. Oplæg til idékonkurrence vedrørende udvikling af faciliteter ved sønæs

Faciliteter ved sønæs. Oplæg til idékonkurrence vedrørende udvikling af faciliteter ved sønæs Faciliteter ved sønæs Oplæg til idékonkurrence vedrørende udvikling af faciliteter ved sønæs SØNDERSØ ve j næ s Sø Sønæsvej ej Gl. Århu sv Beskrivelse af baggrund og muligheder Viborg Kommune og Energi

Læs mere