Åbningstider på kontorene!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbningstider på kontorene!"

Transkript

1

2 Åbningstider på kontorene! Roskilde: Mandag: 08:00-11:00 og 15:00-16:30 Tirsdag: Lukket Onsdag: Lukket Torsdag: 08:00-11:00 Fredag: Lukket Næstved: Mandag: 08:00-16:30 Tirsdag: 08:00-12:00 Onsdag: Lukket Torsdag: Lukket Fredag: Lukket Rønne: Første torsdag i måneden fra 14:00-16:30 Slagelse: Mandag: 14:00-16:30. Nykøbing F: Tirsdag: 13:00-15:00 I perioden 1. juni til 30. september kun åbent ulige uger.

3 Åbningstider på kontorene! Hillerød: Torsdag: 14:00-16:30 Nykøbing Sj: Kun efter aftale! ********************************* For, at undgå ventetid og vi kan give jer den bedste service, er det vigtigt du ringer på telefon , for at aftale tid og sted for møde angående ledighed, faglige sager, arbejdsskade sager m.m. Husk! Der kan altid laves aftaler udenfor åbningstiden!!! Telefontider. Mandag: 08:00-12:30 & 14:00-16:30. Tirsdag: 08:00-12:30 & 14:00 15:00. Onsdag: 08:00 10:00. Torsdag: 08:00 12:30 & 15:00 16:30. Fredag: 08:00 12:30. SKRIVESTOKKEN Udgivet af: Malernes Fagforening Sjælland Præstemarksvej 10 D Roskilde Tlf.: Mail.: Hjemmeside: sj.maler.dk Ansvarshavende redaktør: Redaktionsudvalg: Martin B. Hansen Kim Petersen, Charlotte Haslund, og Claus Jensen

4 Hellere lille og vågen, end stor og doven. Af afdelingsformand Martin B. Hansen Til Malerforbundets kongres i oktober 2014, er der specielt et tidspunkt jeg husker meget tydeligt. Det var det dybe sug, og efterfølgende larmende tavshed der ramte salen under hovedkassererens beregning om forbundets økonomi. Næsten 76 millioner i underskud de sidste 4 år, før afkastet på formuen! Hvert år de sidste 4 år, har vi måtte tage af formuen for at dække underskuddet, og logikken siger sig selv. Jo mindre formue, jo mindre afkast til, at dække underskuddet. Det er en selvforstærkende effekt, som også blev tydeliggjort for os da prognosen for sluttidspunktet for Malerforbundet blev fremlagt. Og det var snart! Grunden til det dystre regnskab skal findes i de næsten fuldt betalende medlemmer der har forladt Malerforbundet siden 2006, og den deraf følgende manglende kontingent indtægt. Rigtig mange af dem er simpelthen ikke i faget længere, grundet mangel på arbejde, nedslidning, eller man har fundet andre erhverv at ernærer sig ved. Men der er desværre mange der har fravalgt os med kollektiv overenskomst, og fællesskab, til fordel for en billig forsikring hos de gule. Nu er vi så ved en skillevej, og hvad vi gør, og skal gøre fremadrettet vil betyde enten et forsat bestående Malerforbund, dybt forankret i malerfaget og for malere. Eller en fusion med et stort forbund som 3F, med 99,9 procent garanti for, at malerfaget mister sin identitet, og styrke som I trods alt stadig har. Så vi har været nød til at vælge, på jeres vegne. Og vi har valgt at fortsat være et lille og vågent, men selvstændigt forbund. Og ikke en del af en stor doven kolos hvori vi ville forsvinde i det store hav, som dug for solen. Men det er desværre også derfor at vi har, måtte sige farvel til nogle rigtig dygtige og engagerede tillidsfolk i organisationen. Tillidsfolk der har lavet et stort stykke arbejde for medlemmerne i Malerforbundet. Det har desværre været nødvendigt for at vi kan bestå, men også utrolig trist. Vi ønsker dem alt held og lykke i fremtiden.

5 I perioden den 1. januar til 31. december 2014 Har malernes fagforening Sjælland skaffet, 111 af vores medlemmer nedenstående manglende betaling fra deres arbejdsgiver: kr. Manglende lønudbetaling kr. Manglende kørepenge kr. Manglende Feriepenge kr. Manglende Søgnehelligdags betaling kr. Manglende indbetaling til arbejdsmarkedspension kr. Udbetaling i gennem Lønmodtagernes garantifond ved konkurser kr. Diverse, fx sygeløn, erstatninger mv kr. Total

6 Malernes Fagforening Sjælland. Generalforsamling 18. marts Fagforeningen afholder ordinær generalforsamling, for alle medlemmer onsdag den 18. marts Adresse: Scandic Hotel. Nørretorv Ringsted. Start tidspunkt: 17:30. Der vil være spisning fra klokken 16:15, hvor der serveres div. sandwich. Dagsorden: 1. Velkomst. 2. Valg af dirigent. 3. Formandens beretning. 4. Regnskab. 5. Indkommende forslag. 6. Valg. 7. Eventuelt. * Der foreligger vedtægtsændringer til generalforsamlingen* Yderligere forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være fagforeningen i hænde senest 3 hverdage før afholdelsen af generalforsamlingen. Forslag sendes skriftligt! Pr. post til: Malernes Fagforening Sjælland. Præstemarksvej 10D Roskilde eller Pr. mail til: Vedtægterne kan findes på sj.maler.dk

7 Generalforsamling Valg til daglig ledelse: Næstformand Kasserer Valg af faglige sekretærer: Faglig Sekretær: Valg til bestyrelsen for 2 år: Bestyrelsesmedlem: Bestyrelsesmedlem: Bestyrelsesmedlem: Valg til bestyrelsen for 1 år: Bestyrelses suppleant: Bestyrelses suppleant: Bestyrelses suppleant: Bestyrelses suppleant: På valg er: Kim Petersen På valg er: Keld Pedersen På valg er: Claus Jensen På valg er: Kurt Seier Beenfeldt Nyvalg Nyvalg Nyvalg Nyvalg Nyvalg Nyvalg Tager man en kollega med i bilen til generalforsamling, betaler fagforeningen kørepenge til bil indehaveren.!!! Vel mødt!!!

8 Tak for denne gang. Det er med både vemod og håb, jeg nu skriver mit sidste indlæg i skrivestokken. Onsdag d. 4. februar 2015 var min sidste arbejdsdag for Malerforbundet. Dette var ikke af egen fri vilje, men grundet en økonomisk situation i Malerforbundet. Jeg har i 5½ år været en del af Malerforbundet. 5½ år er gået med arbejdspladsbesøg, hvor jeg både har haft kontakt med malersvende, lærlinge og tillidsvalgte i malerfirmaer og har haft en stor kontakt med vores SKP-elever på skolerne. Jeg har haft god kontakt med masser af firmaer, der har været åben for mine besøg af deres ansatte; og ligeledes været glad for de tiltag, jeg i fællesskab med kollegaerne har sat i gang. Jeg har arbejdet med netværksgrupper på Lolland Falster, Bornholm og Nordsjælland. Og her har der på initiativ af kollegaerne været sat gang i masser af arrangementer, der har bragt kollegaer - på kryds af div. firmaer - sammen om et fælles tredje. Jeg har været glad for at kunne være med på både Odense- og Middelfart kurserne for lærlingene, hvor engagement, glæde, fællesskab og faglighed har været i høj kurs. Uanset hvilket forum, så har jeg hørt historier. Gode historie om Jeres virkelighed.

9 De historier har været essensen og det vigtige for mit organiseringsarbejde. Gode historier er både de vellykkede og fantastiske fortællinger om jeres arbejdsliv, men også dem der er knap så positive. Det er i de historier, der ikke er så rosenrøde, der ligger potentiale for at kunne arbejde hen imod den ønskede situation, som ligger i den gode historie. Jeg har snakket med både organiserede og uorganiserede kollegaer. Ligesom med de knap så positive historier, er det vigtigt at høre de uorganiseredes baggrund for ikke at være medlem. Årsagerne til deres valg spænder bredt, men det er her potentialet og mulighederne for forandring ligger. Det jeg har hørt fra Jer kollegaer er, at mine arbejdspladsbesøg og synlighed, har bragt fagforeningen tæt på arbejdspladserne og Jer kollegaer. For de organiserede har det måske betydet, de har fået sat ord på tanker, der har bragt handling tættere på egentlig praksis i fællesskab med fagforeningen. For de uorganiserede har det måske sat nogle tanker i gang i forhold til deres fravalg af fagforeningen. Og for mange har det betydet, at de har genovervejet deres medlemskab. Og heldigvis er en del også nået frem til, at de gerne vil være en del af fællesskabet igen. Nu er det slut med mine besøg, men det er vigtigere end nogensinde, at I forsætter snakken på arbejdspladserne. Snakken om hvad der kan bringe Jer sammen i et fælleskab. Snakken med Jeres uorganiserede kollega om deres fravalg, snakken om hvad I kan gøre for at ændre på det, som ikke fungerer, og hvad der skal til for at komme derhen, hvor I ønsker det. Og ikke mindst snakken om, hvordan I holder fast i det gode i Jeres arbejdsliv. Vi har rigtig mange, som forlader faget, så alt hviler på Jer, som stadig med stolthed holder fast i Jeres fag. Hvis I stopper med at snakke med hinanden, hvis I ikke tager dialogen med den uorganiserede kollega om dennes valg, hvis I glemmer at Jeres overenskomst er Jeres stærkeste fundament i Jeres arbejdsliv, ja så går det kun én vej.

10 Og det er ikke mod et stærkt fællesskab med Malerforbundet som forhandler af en solid overenskomst for malere. Intet Malerforbund ingen overenskomst, så derfor er Jeres opbakning alfa og omega for fremtiden. Når jeg indledningsvis skriver vemod, er det naturligvis fordi, jeg vil savne alle de gode snakke og fantastiske oplevelser, jeg er blevet beriget med af Jer malere på mine pladsbesøg. Derudover har Malerforbundet for mig været en fantastisk arbejdsplads med en særlig nærhed og familiær stemning, som kendetegner et lille forbund som Malerforbundet. Der er ingen tvivl om, at det var et dybt berørt Malerforbund, der måtte fortælle mig den kedelige, men nødvendige beslutning. Når jeg skriver håb, er det fordi, jeg håber, at I står mere sammen end nogensinde. Dette er eksistentielt hvis Malerforbundet skal bestå som et lille nærværende og familiært forbund. God vind derude og pas på Jer selv og hinanden. Mange glade hilsner Linda Heegaard, faglig organisator.

11

12 Odensekurset april Airbrush begynderkursus Du vil får afprøvet dekorationsteknikker, som giver mulighed for at frembringe fascinerende og fantasifulde udsmykninger under kyndig vejledning. Målgruppe: Alle - vognmalere har dog fortrinsret. Skin igennem til svendeprøven - Træværk Er svendeprøven lige om hjørnet, eller du bare har lyst til at arbejde med forskellige værktøjer, teknikker og materialer inden for lakering af træværk har du her muligheden. Der vil blive eksperimenteret med både emaljer, pensler og behandling af fyldningsdøre/svendeprøveplader. Målgruppe: Alle Det gamle værksted Her er mulighed for at arbejde med de gamle maleteknikker. Du arbejder grundlæggende med nogle af de gamle teknikker som f.eks. ådring, marmorering, skabelon og forgyldning. Målgruppe: Alle Moderne dekorativt malerarbejde Vi tager udgangspunkt i enkle dekorationer og farvesammensætninger der vil være salgbare til malerfagets kunder. Dvs. dekorationer med stor slagkraft, som kan udføres sideløbende med almindeligt malerarbejde. Du kommer til at arbejde med farver, former og nye produkter. Målgruppe: Alle Er du skarp? Beskæringsteknikker, afmaskning, typografi og optegning af dekorationer er det du kommer til at arbejde med på dette kursus. Du vil komme til at afprøve forskellige teknikker til beskæring på forskellige underlag og med forskellige materialer. Herunder forskellige pensler, folier og tape m.m. Målgruppe: Alle - skilteteknikere har dog fortrinsret Tilmelding på

13 Praktisk info. Pr. 1. januar Kørselsgodtgørelse Stk. a - satsen på kr. 3,73 pr. km ændres til kr. 3,70 pr. km BEMÆRK nedsættelse Stk. b - satsen på kr. 2,69 pr. km ændres til kr. 2,66 pr. km BEMÆRK nedsættelse Satsen for sygedagpenge ændres. Sygedagpenge maks. pr. time Pr. 1. marts ,76 kr. Danske Malermestre / Dansk Byggeri Akkordudbetaling pr. time Overarbejde på hverdage For de første 4 timer pr. time Overarbejde på lørdage, søn- og helligdage, 1. maj og ½ Grundlovsdag Skilteteknikkernes løn for hele landet udgør pr. time 120,05 kr. 60,03 kr. 120,05 kr. 137,95 kr. Søgnehelligdagsbetaling. 7,45 % Sygdom, barsel og barnets sygdom: Elevlønninger Lønperiode 1 26 uger Lønperiode 2 52 uger Lønperiode 3 52 uger Lønperiode 4 52 uger Voksen elever med særlig lønaftale, pr. time. 128,75 kr. Pr. uge ,47 kr ,18 kr ,98 kr ,59 kr. 112,25 kr.

14 Praktisk info ABAF, (tidligere FAI). Pr. 1. januar Sundhedsordning for vognmalerne træder i kraft pr. 1. januar Sundhedsordningen er etableret hos ALKA Forsikring, som i samarbejde med SOS International A/S administrerer ordningen. Sundhedsordningen indeholder: Sundhedsrådgivning Telefonisk krisepsykologhjælp Dækning af udgifter til behandling hos fysioterapeut, kiropraktor, og fysiurgisk massør. Pr. 1. marts ABAF, (tidligere FAI). Mindste udbetaling akkord Mindste timeløn Sygdom, barsel og barnets sygdom: Elevlønninger Lønperiode 1 26 uger Lønperiode 2 52 uger Lønperiode 3 52 uger Lønperiode 4 52 uger Voksen elever med særlig lønaftale, pr. time. 130,12 kr. 140,70 kr. 137,15 kr. Pr. uge ,41 kr ,14 kr ,90 kr ,79 kr. 118,70 kr.

15 Nye regler i A-kassen. G dage, pr. 1.januar Hvis du er ansat under 3 måneders varighed, skal der kun betales 2 G-dage, ellers 3 G-dage. Optjening af retten til G-dage fra arbejdsgiver er stadig den samme, med mindst 74 arbejdstimer indenfor en 4 ugers periode. Man skal altid tilmelde sig i Jobcentret på første ledighedsdag, det vil sige første G- dag. Hvis ikke man er tilmeldt på g-dagene, mister man retten til G-dags betaling fra arbejdsgiveren. Samtaler på jobcenter og a-kassen Fra 1. juli 2015 skal du, som har fået en ny dagpengeperiode, til samtale på jobcenteret hver måned, samtale ved 5-6 måneders ledighed, er en fællessamtale med dig, jobcentret og A-kassen. Der afholdes igen en fællessamtale efter 16. måneders ledighed. A-kassen skal have dig til samtale 3 gange indenfor de første 6 måneder. Første gang indenfor 14 dage (cv samtale) og 2 rådighedssamtaler. 6 ugers jobrettet kursus Fra 5. januar 2015 kan du komme på kursus allerede fra 1. ledighedsdag, der skal afholdes indenfor de første 39 uger, hvis du er over 25 år og indenfor 26 uger, hvis du er under 25 år. Kurset skal stå på en positivliste, som Beskæftigelsesministeriet laver. Er du i tvivl om dine rettigheder, så kontakt A-kassen på telefon

16 Blokadeliste. Redigeret Malerfirmaet Bremer ApS. Jensens Skilte A/S Vannes Totalrenovering SMBA. HPC Maleren Solrød Malerfirma. Rent Estate a/s. Jacob Maler. Malerfirmaet M.- A. Lagermann. Malerfirmaet Henrik Lund. Malerfirmaet Lasse Wied. UAB Euroda v/. Finn Andersen. Helsinge Bilpleje ApS. Skrifttegn. Præstevejen 90 Malermester Tom Mortensen. Malermester Morten Jørgensen Malerfirmaet Finn S. Larsen ApS. RAFBUD v/. Rafal Kochel Malerfirmaet Jesper Engel TAGRENS a/s. Malerfirmaet Candmal. RARO-Handyservice. MediaMouse ApS. Fredensborg Vikarservice ApS Traf-Bud LG Skilte. Malerfirma Dyhr Mortensen. v/. Klaus Dyhr PHM Malerfirma. Ahornvej 34 Malerfirmaet Tommy Petersen. Veksø Lokalmaler ApS Malermester Mogens Jensen. Prodesse ApS. Malerfirmaet Milo. Tune Skadeservice. Malerfirmaet Octopussy v/. Lasse Rasmussen. Tempo Regn & Mal ApS. S-Invest ApS MK s Malerfirma 1117 København K 2640 Hedehusene 2640 Hedehusene 2680 Solrød Strand 2680 Solrød Strand 2680 Solrød Strand 2980 Kokkedal 2980 Kokkedal 3000 Helsingør 3000 Helsingør 3000 Helsingør 3200 Helsinge 3230 Græsted 3250 Gilleleje 3250 Gilleleje 3390 Hundested 3390 Hundested 3400 Hillerød 3400 Hillerød 3400 Hillerød 3400 Hillerød 3450 Allerød 3480 Fredensborg 3550 Slangerup 3600 Frederikssund 3600 Frederikssund 3630 Jægerspris 3650 Ølstykke 3670 Veksø Sjælland 3760 Gudhjem 4000 Roskilde 4030 Tune 4030 Tune 4040 Jyllinge 4070 Kirke Hyllinge 4100 Ringsted 4100 Ringsted

17 KW Group ApS Bram huse ApS CBJ Byggeservice ApS KR Byggeservice ApS Reklamecentret Slagelse ApS Ravn og Nielsen Eftf. ApS. Witzel Vikarservice Slagelse ApS. Deko Dekoration. Alfa Skadeservice & Ejendomsservice ApS Røsva Skadeservice. Havby Hansen Gruppen ApS Skade & Ejendomsservice Sjælland ApS PMB Malerservice Råd og Mal Bjergsted Group IVS Tømrermester Rasmus Larsen. Bakkegården Entreprise v/. Linda Andersen Herbo Properties ApS Herbo Holding ApS Michael Jensen A S Consulting v/. Anette Sørensen Lokalmalermester.dk Karlsens Udlejningsejendomme Maler Møllers Skoventreprenør Michael Henriksen a/s. ABC-Skilte ApS Entreprenør Morten C. Henriksen. Toms Auto- & Industrilakering ApS. Astrup Gods Montage Gruppen ApS. Jyderup Autolakering ApS. Egebjerg Rengøring ApS Malermester Dansk Service ApS. Maler Høg v/ Jesper Bjergsted Group IVS Boserup Servicepartner ApS Boserup Ejendomsadministration RHO Byg v/. Racid Omar Hamze. Dan Paint ved Susan Lilja. Humlekærgård 63 CV Malerservice ApS. Pigen Og Penslen Mocabe ApS 4180 Sorø 4220 Kørsør 4261 Dalmose 4262 Sandved 4270 Høng 4291 Ruds Vedby 4291 Ruds Vedby 4291 Ruds Vedby 4300 Holbæk 4300 Holbæk 4300 Holbæk 4300 Holbæk 4300 Holbæk 4300 Holbæk 4300 Holbæk 4300 Holbæk 4320 Lejre 4400 Kalundborg 4420 Regstrup 4450 Jyderup 4500 Nykøbing Sj 4591 Føllenslev 4600 Køge 4600 Køge 4600 Køge 4600 Køge 4600 Køge 4600 Køge 4600 Køge 4600 Køge 4623 Lille Skensved

18 VHJ Ejendomme 4652 Hårlev Malerfirma Wennergren 4654 Fakse Ladeplads Wolf s Linolie & Trætjærefabrik ApS Store Heddinge Malermester Frank Hansen 4672 Klippinge Lynge Nielsen Huse a/s 4681 Herfølge Jens E. Malerfirma a/s Herfølge Green Paint IVS Holmegaard Hermann og Hvidtfeldt 4684 Holmegaard Petersens Maler, Rengøring og Skadeservice ApS 4684 Holmegaard Malerfirmaet Degnebolig. v/ Chris Skovgaard 4690 Haslev Malerfirmaet Superfinish IVS Haslev Malerfirmaet Nygaard-Svarre Haslev Malermester Nygaard Haslev Constantins Malerfirma Næstved Malerfirmaet Liljeqvist. Farimagsvej Næstved MAYCON ApS 4700 Næstved Zenovo Automotive a/s 4720 Præstø Maleren ved Jesper True ApS 4720 Præstø Dansk Handel og Service anno 2009 ApS 4720 Præstø TM Finans ApS 4760 Vordingborg Malerfirmaet Loman ApS 4760 Vordingborg Det Hvide Lærred I/S Stege Tagexperten og Facade Nykøbing F Malerfirmaet Skou og Co ApS 4800 Nykøbing F J A Loman Nørre Alslev Malermester Claus Simonsen 4850 Stubbekøbing Morten T Pedersen 4850 Stubbekøbing W. Kihl af 1994 ApS 4872 Idestrup Dan-Leg ApS 4930 Maribo Pederstrup Efterskole 4943 Torrig L Murermester Kasper Tøgern 4944 Fejø Auto Centro a/s Rødby Tjek altid nyeste opdateret liste på vores hjemmeside: sj.maler.dk

19 Hvorfor blokerer vi ovenstående firmaer??? I Danmark er dine løn og arbejdsvilkår heldigvis ikke bestemt af politikerne. De er forhandlet, og aftalt i en overenskomst af din fagforening sammen med arbejdsgiverne. Det betyder, at der heller ikke er nogen danske love der siger hvad du skal have i løn, pension, overtidsbetaling, SH-betaling, løn under sygdom, løn under barsel, opsigelsesvarsel, og meget, meget mere! Når en virksomhed inden for malerfaget, ikke er medlem af Danske Malermestre, Dansk Byggeri, ABAF, eller Dansk Håndværk. Eller har tegnet en tiltrædelsesoverenskomst med Malernes Fagforening. SÅ HAR DU INGEN OVERENSKOMST. Firmaerne på listen ønsker ikke en overenskomst der sikre dig basale rettigheder på arbejdsmarkedet, derfor er de blokeret af os. Arbejder du for et af firmaerne på listen, kan du kontakte fagforeningen på telefon: , for råd og vejledning.

20 Afsender: Malernes Fagforening Sjælland Præstemarksvej 10 D 4000 Roskilde Fisketur lørdag den 9. maj Turen foregår fra Rungsted havn, med start klokken 07:00 til ca. 12:00. Båden hedder Hanne-Berit Tilmelding senest mandag den 27. april på telefon: Pris pr. deltager kr. 50,- Husk fisketegn. Kan købes via Eller på posthuset. Præmier for bedste fangst, 1,2, og 3 præmie. Vil blive overrakt på kajen efter fisketuren. Der fiskes efter hornfisk!

PLETTEN. Nu er Benny igen en glad maler, side 18-19. Øst/Vest leverede forbundsformanden, side 4-5

PLETTEN. Nu er Benny igen en glad maler, side 18-19. Øst/Vest leverede forbundsformanden, side 4-5 PLETTEN N Y H E D S B R E V Marts 2015 Årgang 6 Nr. 7 ØST/VEST Nu er Benny igen en glad maler, side 18-19 Øst/Vest leverede forbundsformanden, side 4-5 Ta til generalforsamling og vind en ipad Mini, side

Læs mere

Brede smil. og sure miner. Du er OK! Januar 2013 nr. 1. Fagforeningen: 35 31 40 00 Byggefagenes A-kasse: 35 31 01 00 Opmålerne: 39 10 15 50

Brede smil. og sure miner. Du er OK! Januar 2013 nr. 1. Fagforeningen: 35 31 40 00 Byggefagenes A-kasse: 35 31 01 00 Opmålerne: 39 10 15 50 Januar 2013 nr. 1 Du er OK! Som medlem af Malernes fagforening er du OK Er din mester medlem af arbejdsgiverforeningen eller har han tiltrædelsesoverenskomst, så er han også OK OK betyder for dig som maler,

Læs mere

Malerinfo. Dagpenge til jul side 4. Kongres 2014 side 6-7 Overenskomstfornyelse side 8 MEDLEMSBLAD FYN-JYLLANDSYD NR.

Malerinfo. Dagpenge til jul side 4. Kongres 2014 side 6-7 Overenskomstfornyelse side 8 MEDLEMSBLAD FYN-JYLLANDSYD NR. Malerinfo MEDLEMSBLAD FYN-JYLLANDSYD NR. 2 - NOVEMBER 2014 Dagpenge til jul side 4 Kongres 2014 side 6-7 Overenskomstfornyelse side 8 Velkommen! FAGLIG AFDELING Mariann Lauridsen Formand Tlf.: 6612 8395

Læs mere

SKURBOGEN MURERBRANCHEKLUBBEN SYDSJÆLLAND DIT FAG!

SKURBOGEN MURERBRANCHEKLUBBEN SYDSJÆLLAND DIT FAG! SKURBOGEN MURERBRANCHEKLUBBEN SYDSJÆLLAND DIT FAG! NR. 1 MARTS 2014 MEDLEMSBLAD FOR MURERBRANCHEN I SYDSJÆLLAND Udgives af: Klubbestyrelsen Ansvarlig: Per Christiansen Årgang: 10 Nr. 1 marts 2014 - Antal:

Læs mere

i Østersøens dyb Ned til Fu Shan Hai 200.000 kr. På smedearbejde FYRET EFTER 40 ÅR MEKANIKER I EN KRIGSZONE STØJ OG HØRESKADER Ole fik og nyt job

i Østersøens dyb Ned til Fu Shan Hai 200.000 kr. På smedearbejde FYRET EFTER 40 ÅR MEKANIKER I EN KRIGSZONE STØJ OG HØRESKADER Ole fik og nyt job 1 2 3 4 METALLØNTJEK: MAGASINET FRA DANSK METAL NOVEMBER 2013 Snyd ikke dig selv - tjek din lønseddel FYRET EFTER 40 ÅR Ole fik 200.000 kr. og nyt job På smedearbejde i Østersøens dyb Ned til Fu Shan Hai

Læs mere

Byggepladsbesøg og arbejdsmiljø Læs om året der gik i den skriftlige beretning 2011 Et ekstra indstik til dette nummer af maler nyt

Byggepladsbesøg og arbejdsmiljø Læs om året der gik i den skriftlige beretning 2011 Et ekstra indstik til dette nummer af maler nyt Januar 2012 nr. 1 Gang i byggeriet Vi har 237 ledige kolleger. Det er et højt tal, men dog væsentligt under det antal, der var ledige på samme tid sidste år, hvor vi havde 387 ledige. Regeringen og Enhedslisten

Læs mere

3F Mølleåen. Medlemsbladet. Next Job på besøg hos 3F Side 4 side. Generalforsamling i 3F Mølleåen side 5. Medlemsundersøgelse side 7

3F Mølleåen. Medlemsbladet. Next Job på besøg hos 3F Side 4 side. Generalforsamling i 3F Mølleåen side 5. Medlemsundersøgelse side 7 Medlemsbladet 3F Mølleåen Nr. 1 April 2010 6. årgang Next Job på besøg hos 3F Next Job på besøg hos 3F Side 4 side Generalforsamling i 3F Mølleåen side 5 Medlemsundersøgelse side 7 3F Mølleåen Firskovvej

Læs mere

NOVEMBER 2012. Afdelingssider - se side 20. Nye svende - se side 5 25-års jubilæum - se side 16 HJØRRING

NOVEMBER 2012. Afdelingssider - se side 20. Nye svende - se side 5 25-års jubilæum - se side 16 HJØRRING 1 NOVEMBER 2012 HJØRRING Nye svende - se side 5 25-års jubilæum - se side 16 Afdelingssider - se side 20 2 ADRESSELISTE KREDSKONTOR Blik og Rørarbejderforbundet, Nord-/Midtjylland Hadsundvej 184 b, 9000

Læs mere

AALBORG NYKØBING M VIBORG SILKEBORG

AALBORG NYKØBING M VIBORG SILKEBORG HJØRRING FREDERIKSHAVN AALBORG NYKØBING M HOLSTEBRO SKIVE VIBORG RANDERS HERNING SILKEBORG ÅRHUS Maj 2011 Guldnål se side 9 Svendeprøve se side 4 Seniorklubben se side 7 2 Adresseliste KREDSKONTOR Blik

Læs mere

Organiserne vender skuden HOVEDSTADENOKTOBER/2011

Organiserne vender skuden HOVEDSTADENOKTOBER/2011 HOVEDSTADENOKTOBER/2011 Organiserne vender skuden Med teamet af organisere er fagforeningen igen flyttet ud på arbejdspladserne, hvor den hører hjemme. Og det virker. Skuden er vendt, så HK Service Hovedstaden

Læs mere

Store summer hives ud af betændt model

Store summer hives ud af betændt model Oktober 2012 nr. 4 Fagforeningen afværger dagpengefald Ingen medlemmer af Malernes fagforening falder ud af dagpengesystemet 1. januar som følge af halveringen af dagpengeperioden. Det er besluttet i fagforeningens

Læs mere

3F Varde-Billund har en valgt afdelingsbestyrelse, bredt sammensat på fag, geografi og køn, i Varde og Billund kommuner.

3F Varde-Billund har en valgt afdelingsbestyrelse, bredt sammensat på fag, geografi og køn, i Varde og Billund kommuner. Vi har talt med en række medlemmer som bekræfter dette udsagn, og som hver på sin måde, fortæller andre, hvordan de har ydet til fælleskabet eller mærket fællesskabets styrke. Maskinsnedkerlærlinge med

Læs mere

-nyt. Spar op til 61% på Legoland-billeter SE MERE PÅ BAGSIDEN! Medlemsblad for 3F-Aabenraa-Tønder Årgang 1 nr. 3 Juni 2014

-nyt. Spar op til 61% på Legoland-billeter SE MERE PÅ BAGSIDEN! Medlemsblad for 3F-Aabenraa-Tønder Årgang 1 nr. 3 Juni 2014 -nyt Medlemsblad for 3F-Aabenraa-Tønder Årgang 1 nr. 3 Juni 2014 Spar op til 61% på Legoland-billeter SE MERE PÅ BAGSIDEN! -nyt I JUNI 2014 I 2 Redaktion: H.P. Hanssens Gade 21, 6200 Aabenraa Tlf. 70 30

Læs mere

HOVEDSTADEN. Arbejdspladsen flytter 100 kilometer væk. 22. marts 2013 HK HANDEL

HOVEDSTADEN. Arbejdspladsen flytter 100 kilometer væk. 22. marts 2013 HK HANDEL 22. marts 2013 HK HANDEL HOVEDSTADEN Nordsjælland Bornholm Arbejdspladsen flytter 100 kilometer væk Peter Justesen Company A/S flytter fra Nordhavn til Slagelse. Det gav 25 lagermedarbejdere et svært valg:

Læs mere

FULD FART FREM. På besøg ved Hillerøds centrale rengøring. Arbejdspladsreportage - side 4

FULD FART FREM. På besøg ved Hillerøds centrale rengøring. Arbejdspladsreportage - side 4 FULD FART FREM Nr. 3 2012 Frederiksborg På besøg ved Hillerøds centrale rengøring Arbejdspladsreportage - side 4 Læs: Herrens tjenere - side 3 Læs: 1. million kr. i bod - side 14 Dine tillidsfolk på fagforeningskontoret

Læs mere

Høje Taastrup. Aktiveringsflop. Medlemsblad for 3F Høje Taastrup. side 4 6. 12 polakker får nu 300.000 efterbetalt. Har du arbejdet med giftstoffer?

Høje Taastrup. Aktiveringsflop. Medlemsblad for 3F Høje Taastrup. side 4 6. 12 polakker får nu 300.000 efterbetalt. Har du arbejdet med giftstoffer? Høje Taastrup Oktober 2010 Aktiveringsflop side 4 6 12 polakker får nu 300.000 efterbetalt Side 3 Har du arbejdet med giftstoffer? Side 11 Nye forringelser for de ledige Side 19 Medlemsblad for 3F Høje

Læs mere

Udnyttet som fleksjobber H O V E D S T A D E N OKTOBER/2012

Udnyttet som fleksjobber H O V E D S T A D E N OKTOBER/2012 H O V E D S T A D E N OKTOBER/2012 Udnyttet som fleksjobber Fleksjobberen Malene Kristoffersen fik 5.000 kroner mindre i løn end sin kollega for præcis det samme arbejde. Men den slags forskelsbehandling

Læs mere

Besøg din lokale hjemmeside: www.3f.dk/bjerringbro. Ønsker du fortsat at modtage Medlemsbladet for 3F Bjerringbro og Omegn?

Besøg din lokale hjemmeside: www.3f.dk/bjerringbro. Ønsker du fortsat at modtage Medlemsbladet for 3F Bjerringbro og Omegn? Blad nr. 2 September 2012 Ønsker du fortsat at modtage Medlemsbladet for 3F Bjerringbro og Omegn? Det er nu muligt helt at fravælge Medlemsbladet for 3F Bjerringbro og Omegn, eller at vælge kun at modtage

Læs mere

regionsvalg Stoler du blindt på din lønseddel? 19. november 2013 Gelsted Marked Nr. 3 2013

regionsvalg Stoler du blindt på din lønseddel? 19. november 2013 Gelsted Marked Nr. 3 2013 Nr. 3 2013 OK Løntjek Stoler du blindt på din lønseddel? Der er fejl i flere lønsedler, end du tror. Måske også Kommune- i din. Og selv en lille fejl kan koste dig dyrt. Derfor er det vigtigt, at du tjekker

Læs mere

Fastelavn i Middelfart

Fastelavn i Middelfart Nr. 2 2007 Fastelavn i Middelfart 1. maj Sommerudflugt til zoo Skattepolitik og velfærdssamfund i blinde Nyt fra 3F Vestfyn Sommerudflugt til Odense Zoo Faglig Nyt Nyt fra A-kassen Mødet med Allan Olsen

Læs mere

Valg ikke valg. Korsbæk på Bakken. Forandringer i. 3F København Peter Ipsens Allé 27 2400 Kbh. NV

Valg ikke valg. Korsbæk på Bakken. Forandringer i. 3F København Peter Ipsens Allé 27 2400 Kbh. NV Nr. 2 - juni 2015 I dette nummer: Når fleksjob bliver en forretning s. 4-5 Respect for cleaners s. 8 Skab et trygt dagpengesystem s. 17 Brancheårsmøde i 3F København s. 18-19 Medlemsblad for 3F København

Læs mere

Arbejdsmiljø info. Oktober 2014 nr. 4. Fagforeningen: 35 31 40 00 Byggefagenes A-kasse: 35 31 01 00 Opmålerne: 39 10 15 50

Arbejdsmiljø info. Oktober 2014 nr. 4. Fagforeningen: 35 31 40 00 Byggefagenes A-kasse: 35 31 01 00 Opmålerne: 39 10 15 50 Oktober 2014 nr. 4 Arbejdsmiljø info Hvis uheldet er ude! Anmeldelse af arbejdsskade? Har du mistanke om, at din sygdom skyldes arbejdsmiljøet som for eksempel nedslidning af kroppen, eller har du været

Læs mere

Generalforsamling 1. maj i Middelfart DSU til 1. maj i Assens Sommerudflugt Zoo

Generalforsamling 1. maj i Middelfart DSU til 1. maj i Assens Sommerudflugt Zoo Nr. 2 2008 Generalforsamling 1. maj i Middelfart DSU til 1. maj i Assens Sommerudflugt Zoo Sommerudflugt Nyt fra 3F Vestfyn Din økonomi - din selvstændighed Referat fra generalforsamling Faglig Nyt Lønninger

Læs mere

1. maj. Job til malerne. April 2013 nr. 2. Se mere på bagsiden. Fagforeningen: 35 31 40 00 Byggefagenes A-kasse: 35 31 01 00 Opmålerne: 39 10 15 50

1. maj. Job til malerne. April 2013 nr. 2. Se mere på bagsiden. Fagforeningen: 35 31 40 00 Byggefagenes A-kasse: 35 31 01 00 Opmålerne: 39 10 15 50 April 2013 nr. 2 Job til malerne Regeringens forslag til vækstplan giver job til malerne. Fortsættelsen af BoligJob-ordningen i 2013 og 2014 imødekommer et stort ønske fra byggebranchen ikke mindst fra

Læs mere

SUCCES FOR AKKORD-DEBUT MALEREN . 15. Indvandrere tager chancen som malere. Fokus på MAL-koder i 2016 DER ER MASSER AF LIV I MALERFORBUNDET

SUCCES FOR AKKORD-DEBUT MALEREN . 15. Indvandrere tager chancen som malere. Fokus på MAL-koder i 2016 DER ER MASSER AF LIV I MALERFORBUNDET MALEREN Indvandrere tager chancen som malere SIDE 18. 15 Fokus på MAL-koder i 2016 SIDE 19 02 MEDLEMSBLAD FOR MALERFORBUNDET I DANMARK APRIL SUCCES FOR AKKORD-DEBUT Bygningsmaler Nikolai Smith havde akkordoverskud

Læs mere

Nej til social dumping Nej til mæglingsforslaget! 1. maj 2014. Fælles. Stem NEJ. Byggefagenes Hus Lygten 10, kl. 9.00. April 2014 nr.

Nej til social dumping Nej til mæglingsforslaget! 1. maj 2014. Fælles. Stem NEJ. Byggefagenes Hus Lygten 10, kl. 9.00. April 2014 nr. April 2014 nr. 2 Stem NEJ Forhandlingerne på bygningsmaler området er brudt sammen. Det betyder, at faget fortsat er hårdt angrebet af social dumping. Mestrene beholder deres ret til at frigøre sig fra

Læs mere

Mejeristen AFDELINGSINDLÆG SUNDHEDSORDNING. side 3. side 8

Mejeristen AFDELINGSINDLÆG SUNDHEDSORDNING. side 3. side 8 Mejeristen side 3 AFDELINGSINDLÆG side 8 SUNDHEDSORDNING Formanden har ordet Nu er arbejdstøjet igen fundet frem, efter en god sommerferie. Familien og jeg valgte igen i år at benytte de gode muligheder

Læs mere

Fagligt Alternativ. Danmarks Frie Fagforening. Jubilæumsnummer DFF 25 år. En fri fagforening er som en lysende krysantemum blandt mørke kolosser

Fagligt Alternativ. Danmarks Frie Fagforening. Jubilæumsnummer DFF 25 år. En fri fagforening er som en lysende krysantemum blandt mørke kolosser No. 4 December 2008 Fagligt Alternativ Jubilæumsnummer DFF 25 år En fri fagforening er som en lysende krysantemum blandt mørke kolosser Danmarks Frie Fagforening Danmarks Frie Fagforening Sekretariatet:

Læs mere

Nr. 2 2015. Odense Zoo 22. august. God dag og farvel

Nr. 2 2015. Odense Zoo 22. august. God dag og farvel Nr. 2 2015 Odense Zoo 22. august God dag og farvel Sangkoret Skjold på Værftet Nyuddannede Rengøringsteknikere Faglig Nyt Nyt fra 3F-Vestfyn Generationsskifte i 3F Vestfyn Set og Sket i 3F-Vestfyn Sommerudflugt

Læs mere

i Generalforsamling Proff-gruppen den 12. april i Generalforsamling Bygningsgruppen den 28. april i Generalforsamling Industrigruppen den 7.

i Generalforsamling Proff-gruppen den 12. april i Generalforsamling Bygningsgruppen den 28. april i Generalforsamling Industrigruppen den 7. Træfferen Træfferen nr. 1 6. årgang 2011 i Generalforsamling Proff-gruppen den 12. april i Generalforsamling Bygningsgruppen den 28. april i Generalforsamling Industrigruppen den 7. maj Leder Af formand

Læs mere