Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Åbent -Referat. Mødelokale 2, Hedensted Rådhus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Åbent -Referat. Mødelokale 2, Hedensted Rådhus"

Transkript

1 Åbent -Referat Mødetidspunkt: Kl. 16: Mødested: Mødelokale 2, Hedensted Rådhus Deltagere:, Hans Vacker, Allan Petersen, Hans Henrik Rolskov Fraværende: Torsten Sonne Petersen Bemærkninger: Lukket dagsorden med tillægspunkter Mødet sluttede kl Torsten Sonne Petersen var fraværende.

2 2 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åben dagsorden 44 Gentænkning af processen omkring 18-midlerne 4 45 Lokalområdekontakter - samarbejde og kommunikation 7 46 Ansøgning om kommunegaranti til energibesparende foranstaltning i Rårup Hallen 9 47 Økonomisk stimulering til energibesparende foranstaltninger i de selvejende haller Overførsel af uforbrugte bevillinger fra 2014 til Udvalgets deltagelse i kurser, konferencer mv Opfølgning fra månedsmøderne - Budget Hvordan forventes regnskab 2015 at holde i forhold til budgettet? Opstart af budgetlægning Anlægsproces Orienteringssager Eventuelt 21 Lukket dagsorden 55 Valg af entreprenør til lukket skolebuskørsel

3 3 58 Lukket sag budgetoplæg Tillægspunkter 56 Orientering om møde i temagruppen om flygtninge i Hedensted kommune Budgetoplæg 2016 ( se også punkt 51) 25

4 I Gentænkning af processen omkring 18-midlerne Beslutningstema Der skal tages stilling til nedenstående proces omkring gentænkning af 18-midlernes anvendelse. Økonomi Tildelte tilskud de sidste 5 år: 2015: kr. 2014: kr. 2013: kr. 2012: kr. 2011: kr. Historik Da ansvaret for 18 midlernes budget er flyttet fra Social- og Sundhedsudvalget til Udvalget for Fritid & Fællesskab, er det tiden at gentænke fordelingen af midlerne. Sagsfremstilling Det foreslås, at der nedsættes en temagruppe bestående af et repræsentativ udsnit af de sociale foreninger, som har mulighed for at søge 18-midler. Udsnittet udvælges på baggrund af nedenstående tabel, som er en kategorisering af de foreninger, som i 2015 har søgt om 18-midler. Kategorierne svarer til dem, som Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold arbejder med i forbindelse med kommunernes årlige indberetninger.

5 5 Kategori Antal foreninger Samlet beløb a. Ældre b. Børn, unge og familier c. Kvinder eller mænd i krise d. Handicappede e. Misbrugere eller tidligere misbrugere f. Hjemløse g. Sindslidende h. Sygdomsgrupper i. Flygtninge/indvandre j. Ensomme k. Ofre for vold eller seksuelle overgreb l. Pårørende til ovennævnte grupper m. Andre (frivillighusene) I alt Forslag til sammensætning af temagruppen kan ses i bilag 1. Proces: Møde 1: Onsdag den 17. juni kl i frivillighuset i Hedensted Oplæg: Hvordan ser det ud i dag? Oplæg: Benchmarking med Horsens, Vejle og Ikast-Brande kommuner Debat i grupper: Fordele/ulemper ved den proces vi har i dag Møde 2: Tirsdag den 12. august kl i frivillighuset i Hedensted Temagruppen kommer med anbefalinger til den fremtidige proces, kriterier og prioriteringer, og de endelige beslutninger tages af, når temagruppens anbefalinger forelægger. Kommunikation Beslutningen meddeles til processens implicerede parter. Lovgrundlag Bekendtgørelse af lov om social service, LBK nr. 150 af 16. februar 2015, 18. Administrationen indstiller, at den beskrevne proces igangsættes.

6 6 Beslutning Indstillingen tiltrådt. Torsten Sonne Petersen var fraværende.

7 A Lokalområdekontakter - samarbejde og kommunikation Beslutningstema beslutter igangsætning af projektet Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Der skal findes 8-12 lokalområdekontakter i Fritid & Fællesskab. Lokalområdekontakterne findes ved oplæg på personalemøde om forventninger og opgaver samt jobopslag til alle medarbejdere i Fritid & Fællesskab. Der vil i opstarten blive behov for ekstra timeforbrug for den enkelte lokalområdekontakt. Der skal skabes kontakter lokalt, samles viden samt foretages opstartsbesøg. Det forventes, at timerne findes inden for normeringen. Forventningen er på sigt, gennem styrket kommunikation og samarbejde mellem lokalområderne og kommunen, at lokalområdekontakten vil kunne skabe mulighed for at løse opgaverne bedre og mere effektivt. Sagsfremstilling Projektet lokalområdekontaktordningen er opstået på baggrund af et ønske om at styrke kommunikationen og samarbejdet mellem lokalområderne i kommunen og Fritid & Fællesskab. Tankerne om lokalområdekontakten blev for alvor sat i gang, da strategien om at styrke samskabelsen mellem borgeren og Hedensted kommune blev introduceret for derved at opnå synergi i opgaveløsningen både hos Hedensted Kommune og i forhold til borgernes egne initiativer og projekter. I Fritid & Fællesskab har vi daglig kontakt til borgerne. Mange gange meget sporadisk og nogle gange på bagkant af et projekt. Formålet med projektet er at styrke kommunikationen mellem Fritid & Fællesskab og borgerne i lokalområderne, skabe en mere effektiv kommunikation og bedre processer for kommunikationen. Vi ønsker, at Fritid & Fællesskab bliver set som en sparringspartner, der tidligt i processen er med til at guide, skabe kontakt til de rette og bane vejen for de lokale initiativer, aktiviteter og projekter. Vi ønsker ikke at blive set som en stopklods, der bremser projekterne med krav om diverse tilladelser, dispensationer mv. Ved at få kendskab til initiativerne så tidligt i processen som muligt, åbner det også mulighed for, at andre projekter både kommunale og lokale kunne spille sammen, og derved opnå en synergi i opgaveløsningen.

8 8 Kommunikation, vidensdeling og samskabelse er nøgleordene i projektet. Selvom rollen som lokalområdekontakt kommer oven i medarbejdernes opgaver, vil tiden blive givet igen, idet den viden, der vil blive opbygget omkring lokalområderne, vil betyde en mere glidende proces, hvor eventuelle modstridende interesser håndteres så tidligt som muligt i processen og ikke først, når løbet er kørt. En mere effektiv kommunikation med lokalområderne kan være med til at skabe et større lokalt engagement, da borgerne ser deres idéer blive til virkelighed, og processen for at få et projekt gennem det kommunale system føles effektiv og oplysende. Projektet bygger videre på det arbejde, der allerede er lagt i oprettelsen af lokalråd i forbindelse med kommunesammenlægningen i 2007, og den fortsatte dialog med lokalrådene i lokalområderne. Oprettelsen af lokalområdekontakter vil opkvalificere kommunikationen, og udbygge vidensniveauet om lokalområderne, samt gøre den lettere tilgængelig for Fritid og Fællesskab og for ildsjælene i lokalområderne, der ønsker det. Projektet skal være med til at skabe mere viden lokalt og et bedre samarbejde med lokalområderne om planer og aktiviteter lokalt. Lokalområdekontakterne skal være administrationen og lokalområdernes indgang til viden og samarbejde. Lokalområdekontakterne samler viden og formidler kontakter begge veje. Alle lokalområdekontakter indgår i en samarbejdsgruppe, hvor man deler viden (fagligt og lokalt) og sparrer med hinanden om eventuelle udfordringer mm. Kommunikation Projektet kommunikeres ud til lokalområderne gennem lokalråd og andre lokale samarbejdsfora. Der afholdes et indledende besøg i alle lokalområder for at skabe kontakter og samle lokal viden. Internt kommunikeres til alle medarbejdere via personalemøder og mail. Administrationen indstiller, at at udvalget godkender igangsætning af projektet udvalget drøfter, hvordan man ønsker at blive involveret. Beslutning Indstillingen tiltrådt. Udvalget ønsker som minimum at der er én politisk repræsentant med på det første møde med hvert enkelt lokalråd. Udvalget ønsker regelmæssige orienteringer fra arbejdet med lokalområdekontakterne. Torsten Sonne Petersen var fraværende.

9 Ø Ansøgning om kommunegaranti til energibesparende foranstaltning i Rårup Hallen Beslutningstema Der skal tages stilling til ansøgning om kommunegaranteret lån til energibesparende projekter i Rårup Hallen Økonomi Jf. lånebekendtgørelsen kan en kommune meddele garanti for lån optaget til finansiering af udgifter til energibesparende foranstaltninger i selvejende institutioner m.v., uden at det påvirker kommunens låneramme. Lånebeløbet må ikke overstige de faktiske udgifter til de energibesparende foranstaltninger Rårup Hallen ønsker at optage et lån på kr. i Kommunekredit. Energibesparelsen er beregnet til en besparelse for hallen på driftsudgifterne. Tilbagebetalingstiden anslås til at være 7½ år. Økonomi har ikke yderligere bemærkninger til de økonomiske aspekter. Historik Der er foretaget en gennemgang af de selvejende hallers nærliggende muligheder for energibesparende foranstaltninger samt en beregning af foranstaltningernes tilbagebetalingstid. Arbejdet er afsluttet og sammenfattet i et samarbejde mellem Intern Byg og Kultur og Fritid. Sagsfremstilling I forbindelse med en analyse af potentielle energibesparelser i Rårup Hallen peges på besparelser ved at udskifte eksisterende lysstotrør i hallen til LED lysstofrør samt løsning af på kulde og fugt under halgulvet ved at etablere klimaskærm og efterisolering af ydervægge. Ansøgning og tilbud på foranstaltningerne er vedhæftet som bilag. Kommunikation Bestyrelsen for Rårup Hallen meddeles byrådets beslutning. Lovgrundlag Bekendtgørelse om kommunernes lånoptagning og meddelelse af garantier m.v. 2 nr. 6

10 10 Administrationen indstiller, at Rårup Hallen opnår den ansøgte kommunegaranti. Beslutning Indstillingen tiltrådt. Torsten Sonne Petersen var fraværende.

11 A Økonomisk stimulering til energibesparende foranstaltninger i de selvejende haller Beslutningstema Der skal tages stilling til, om foreliggende anlægsbevilling på kr. benævnt "Analyse og akutpulje påhalområdet" skal søges frigjort til stimulering energibesparende tiltag i de selvejende haller. Økonomi Anlægssummen kan fordeles til de selvejende haller efter denne sagsfremstillings fordelingmodel og nævnte principper og betingelser. Finansieringen anvises i beløb afsat til "Analyse og akutpulje på halområdet" Økonomi har ikke yderligere bemærkninger til de økonomiske aspekter. Historik I et samarbejde mellem Kommunale Bygninger og Kultur & Fritid er der analyseret på energibesparelser i de selvejende haller. Det er en del af projektet "Nyt liv i gamle haller". I den forbindelse findes en anlægssum på resterende kr. Sagsfremstilling Efter at analysearbejdet i de selvejende haller er afsluttet, er der udarbejdet en rapport, der anbefaler energibesparelser i de selvejende haller. Nogle haller er allerede gået igang med energibesparelsesforanstaltninger, andre er afventende. Det konkluderes dog, at energibesparelserne i sektoren er både virksomheds- og samfundsmæssig positivt orienteret. Type Maks. beløb pr. enhed I alt Centre med svømmehal (3 stk.) kr kr. Centre med 2 haller (5 stk.) kr kr. Centre (ordinære - 1 hal) (5 stk.) I alt kr kr. Anlægssummen foreslås fordelt efter følgende fordelingsnøgle: kr. Betingelser: 1. Et center kan kun komme i betragtning, hvis centrets bestyrelse igangsætter et energibesparende initiativ på baggrund af rapportens anbefalinger. 2. Et center kan ligeledes komme i betragtning, hvis centrets bestyrelse har igangsat eller allerede udført et energibesparende initiativ på baggrund af rapportens anbefalinger. I

12 12 de tilfælde, hvor der er optaget lån til initiativet, skal beløbstildelingen anvendes til et ekstraordinært afdrag på lånet. 3. Initiativer, der kan opnå tildeling efter beskrevne fordelingsnøgle, skal være afsluttet senest 30. juni 2016 Kommunikation De selvejende haller får meddelelse om fordelingsmuligheden, hvis byrådet beslutter, at anlægssummen kan anvendes til formålet. Administrationen indstiller, at den samlede anlægsbevilling på kr. søges frigjort til fordeling i henhold til sagsfremstillingens forslag til fordelingsnøgle og efter nævnte betingelser. Beslutning Indstillingen tiltrådt Torsten Sonne Petersen var fraværende.

13 G Overførsel af uforbrugte bevillinger fra 2014 til 2015 Beslutningstema Der orienteres om overførsel af uforbrugte driftsbevillinger fra 2014 til 2015 på udvalgets område. Historik Byrådet nedsatte i 2014 en temagruppe, der skulle lave et servicetjek på spillereglerne for overførsler. Resultatet af temagruppens arbejde blev en forstærket fokus på udvalgenes og Byrådets involvering i drøftelser af overførselsbeløbenes årsag og efterfølgende anvendelse. Med de nye retningslinjer, der har virkning fra regnskabsår 2015, får de stående udvalg efter 2. og 3. kvartal en rapportering, hvor der redegøres for de budgetenheder, der forventes af have større budgetafvigelser og orienteres om de drøftelser, der har været om udmøntning af budgettet og disponering af forventet overførselsbeløb. Da der i løbet af 2014 har været flere drøftelser af det modsætningsvise forhold i behovet for reduktioner i budget 2015 samtidig med opsparede budgetbeløb, har Byrådet endvidere aftalt, at der fremover afholdes en økonomidag for Byrådet i juni måned, hvor fokus vil være på kobling af regnskabsresultat for sidste år, forventninger for indeværende år (herunder forventede overførsler) og budgetudsigter for efterfølgende år. Hensigten er således at skabe sammenhæng mellem eventuelle budgetudfordringer og aktuelle økonomiske muligheder. På byrådsmøde den 29. april 2015 godkendtes overførsler af uforbrugte driftsbevillinger fra 2014 til 2015 på i alt 96,627 mio. kr. for alle udvalg. Sagsfremstilling I vedlagte Bilag 1 som også indgik i byrådets behandling den 29. april er der for en række udvalgte poster for alle udvalgene (f.eks. som følge af overførselsbeløbets størrelse eller ændrede forudsætninger) anført uddybende bemærkninger. På de enkelte udvalgsmøder i juni 2015 vil der blive givet en yderligere orientering om de væsentligste forklaringer overfor det pågældende udvalg. Der kan endvidere indgå yderligere bilag til det enkelte udvalgsmøde. Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning Orienteringen taget til efterretning. Torsten Sonne Petersen var fraværende.

14 14 Bilag Bilag 1 Overførsler fra 2014 til 2015 for udvalgte poster.pdf

15 A Udvalgets deltagelse i kurser, konferencer mv. Beslutningstema Der skal tages beslutning om eventuel deltagelse i nedenstående møde. Økonomi Deltagelsen er - for så vidt der er deltagerbetaling - indeholdt i budgettet. Historik Byrådet har den 28. januar 2014 besluttet, at såfremt der skal gives kørselsgodtgørelse til temamøder/konferencer inden for et udvalgs arbejdsområde, skal udvalgets deltagelse have været optaget og godkendt som et punkt på udvalgets dagsorden. Sagsfremstilling 1. Politisk dialogmøde om Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017 Sekretariatet for Fonden Aarhus 2017 inviterer til møde for dels at informere om projektets udvikling og væsentlige milepæle og dels at give politikerne en mulighed for at give input og stille de spørgsmål, der trænger sig på. Mødet er målrettet borgmestere, kulturudvalgsformænd som øvrige interesserede byrådsmedlemmer samt medlemmer af regionsrådet i Region Midtjylland. Tilmelding skal ske senest den 8. juni. 2. Inspirationskonference om turismesamarbejde i Business Region Aarhus Administrationen indstiller, at der tages stilling til eventuel deltagelse i ovenstående arrangement. Beslutning og Hans Henrik Rolskov deltager i mødet om turismesamarbejdet. deltager i dialogmøde om kulturhovedstad. Torsten Sonne Petersen var fraværende. Bilag Invitation til Politisk Dialogmøde Aarhus 2017 Indbydelse til Inspirationskonference Turismesamarbejde

16 A Opfølgning fra månedsmøderne - Budget Hvordan forventes regnskab 2015 at holde i forhold til budgettet? Beslutningstema Opfølgning fra månedsmøderne - Budget Hvordan forventes regnskab 2015 at holde i forhold til budgettet? Beslutning Orienteringen taget til efterretning. Torsten Sonne Petersen var fraværende. Bilag Månedsopfølgning april 2015 til byrådet.pdf

17 A Opstart af budgetlægning Beslutningstema Opstart af budgetlægning Sagsfremstilling Sagsfremstilling vil blive eftersendt til udvalget torsdag den 28. maj Beslutning Se punkt 57 og 58

18 A Anlægsproces 2016 Beslutningstema Første drøftelse i udvalgene af forslag til anlægsprojekter til investeringsoversigten i budgetforslag Sagsfremstilling I medfør af budgettidsplanen skal udvalgene i udvalgsmøderne i juni 2015 have en første drøftelse af forslag til anlægsprojekter til investeringsoversigten i budgetforslag Drøftelsen i udvalgene skal tage afsæt i de kriterier og indsatsområder, som Byrådet har drøftet i sit temamøde den 29. april 2015, jævnfør den proces for anlæg, som Udvalget for Politisk Koordination og Økonomi godkendte den 19. januar Byrådet skal på budgetseminaret i august 2015 prioritere mellem anlægsprojekterne indenfor den ledige anlægsramme i Med udgangspunkt i investeringsoversigten i Budget kan der opgøres følgende anlægsramme til den forestående anlægsproces: Kriterier/indsatsområder På temamødet den 29. april blev der på grundlag af drøftelser i de politiske grupper aftalt at nedenstående kriterier kunne lægges til grund for nye anlægsprojekter: Understøtter kerneopgaven/bevægelsen Bidrager til at reducere nettodriftsudgifter eller til udvikling/innovation

19 19 Inddrager lokalsamfundet Branding af kommunen Nødvendigt vedligehold/renovering af kapitalapparat Energibesparende (kan lånefinansieres) ligesom der blev peget på følgende indsatsområder/opmærksomhedspunkter: a. Logistik/tilgængelighed i den decentrale kommune b. Fokus på kommunens handelsbyer og deres bidrag til vækst c. Pulje reserveret til samskabelse Udvalgsmødet i juni 2015 Administrationen fremlægger på mødet en overordnet anlægsstatus på området, herunder eventuelle behov for påkrævet vedligeholdelse af eksisterende anlæg. Udvalget orienteres endvidere om aktuelle udviklingstendenser på kerneområdet, herunder om den ønskede transformation mod bæredygtig velfærd forudsætter anlægsinvesteringer. På grundlag af anlægsstatus og udviklingstendenser indenfor kerneopgaven drøfter udvalget, hvorvidt der er behov for nye anlæg og om disse anlægsprojekter imødekommer kriterierne og/eller indsatsområderne. Udvalgets overvejelser på anlæg præsenteres på byrådets økonomidag den 24. juni Kommunikation Byrådet informeres om udvalgets drøftelser på økonomidagen den 24. juni Administrationen indstiller, at udvalget drøfter behovet for nye anlæg, og at byrådet informeres om udvalgets drøftelser på økonomidagen den 24. juni Beslutning Indstillingen tiltrådt. Udvalget foreslår at rådighedsbeløb til BMX-banen ( Budgetforslag 2016) 3 mio. skubbes til Udvalget finder at den foreslåede pulje gøres tværgående for alle udvalg og at der afsættes 5 mio. Torsten Sonne Petersen var fraværende. Bilag Anlægsønsker til Fritid og Fællesskab

20 P Orienteringssager Beslutningstema Opsætning af transportable konstruktioner, f.eks. telte til byfester og lignende kræver en ansøgning om byggetilladelse. Der er imidlertid vedtaget en ændring af byggeloven som betyder, at reglerne om byggetilladelse ved opsætning og brug af transportable konstruktioner forenkles for ejere og brugere. Ændringen af byggeloven indebærer blandt andet, at der indføres en frivillig certificeringsordning for transportable konstruktioner. En transportabel konstruktion, der certificeres, kan opstilles uden, at der skal indhentes byggetilladelse, hver gang konstruktionen opstilles. Certificeringsordningen omfatter også telte. Teltsæsonen er nu i gang, og der er lang kø ved certificeringsbureauerne, hvorfor telte nu bliver byggesagsbehandlet. Det forventes, at byggetilladelser og byggesagsgebyrer i den forbindelse blot finder sted i en overgangsperiode. Hvis ansøger er i tvivl om, hvilke krav bygningsreglementet stiller til den pågældende konstruktion, kan kommunens byggesagsafdeling vejlede om reglerne. Beslutning Orienteringen taget til efterretning. Torsten Sonne Petersen var fraværende.

21 P Eventuelt Beslutning Intet.

22 Ø Lukket sag. Valg af entreprenør til lukket skolebuskørsel

23 S Lukket sag budgetoplæg 2016

24 G Tillægspunkt - Orientering om møde i temagruppen om flygtninge i Hedensted kommune. Beslutningstema Orientering om møde i temagruppen om flygtninge i Hedensted kommune. Beslutning Orienteringen taget til efterretning. Torsten Sonne Petersen var fraværende. Bilag Referat fra temagruppemøde den 27 maj.pdf Modtagne kvoteflygtninge maj 2015.pdf Geografi fordeling.pdf Fordeling af tilbud i integrationsenheden maj.pdf Lovbestemmelser relevante ift.pdf Notat vedr. udvikling i antal elever med behov for tosprogsundervisning.pdf Fremskrivning januar - dec 2015.pdf

25 S Tillægspunkt - Budgetoplæg 2016 ( se også punkt 51) Beslutningstema Der orienteres om udvalgets bidrag til opnåelse af råderum på 100 mio. kr. i 2016 samt udvalgets bidrag til Geninvesteringspuljen. Økonomi Fremgår under Sagsfremstilling. Sagsfremstilling Reduktion og tilpasning I forbindelse med udarbejdelse af Budget 2015 var der behov for at reducere og tilpasse driftsudgifterne for 2015 med i alt 37,6 mio. kr. for at skabe det ønskede råderum på 100 mio. kr. til anlæg og kasseopbygning. For at opnå råderummet på 100 mio. kr. i overslagsårene blev der opgjort et behov for Reduktion og tilpasning udover de 37,6 mio. kr. på yderligere ca. 8,2 mio. kr. for 2016, ca. 19,2 mio. kr. for 2017 og ca. 28,6 mio. kr. for De yderligere ca. 8,2 mio. kr. for 2016 blev fordelt således pr. udvalg: Udvalget for Læring kr. Udvalget for Beskæftigelse kr. Udvalget for Social Omsorg kr kr. Udvalget for Teknik kr. Udvalget for Politisk Koordination & Økonomi kr. I alt kr. Økonomiaftalen mellem KL og regeringen vil fastlægge, om finansieringstilskuddet til kommunerne videreføres i Såfremt dette ikke bliver tilfældet, vil der skulle foretages yderligere budgetreduktioner på op til 32 mio. kr. for at fastholde råderummet på 100 mio. kr. Geninvesteringspuljen Geninvesteringspuljen på 1 pct. af budgettet til serviceudgifter blev introduceret i budgetforslag med virkning fra budgetår Hensigten med Geninvesteringspuljen er at give Byrådet mulighed for at geninvestere en lille del af de ca. 1,7 mia. kr., som hvert år anvendes til velfærd. Geninvesteringen sker ved at finde ud af, hvad man helst vil holde op med for at investere i det man helst vil, når der er fokus på at skabe Bæredygtig Velfærd gennem vækst og innovation.

26 26 I forbindelse med Aftale om Budget mellem byrådets partier besluttedes ikke at oprette Geninvesteringspuljen i 2015, da dette år ses som et overgangsår indtil kerneopgavetænkningen er endelig på plads. Udvalget for Polisk Koordination & Økonomi har på mødet den 19. januar 2015 bekræftet, at Geninvesteringspuljen i 2016 fastholdes. Bidrag til Geninvesteringspuljen blev i Budget 2015 fordelt således pr. udvalg: Udvalget for Læring kr. Udvalget for Beskæftigelse kr. Udvalget for Social Omsorg kr kr. Udvalget for Teknik kr. Udvalget for Politisk Koordination & Økonomi kr. I alt kr. Notat om formål m.v. med Geninvesteringspuljen vedlægges som bilag. Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse 37 om udarbejdelse af forslag til kommunens årsbudget. Administrationen indstiller, at udvalget orienteres om udvalgets bidrag til reduktion og tilpasning samt Geninvesteringspuljen Beslutning Viderersendes til behandling på byrådets budgetdag. Torsten Sonne Petersen var fraværende. Bilag Beskrivelse af geninvesteringspuljen - B2016.pdf

27 27 Bilag Bilag 1 Overførsler fra 2014 til 2015 for udvalgte poster.pdf Invitation til Politisk Dialogmøde Aarhus 2017 Indbydelse til Inspirationskonference Turismesamarbejde Månedsopfølgning april 2015 til byrådet.pdf Anlægsønsker til Fritid og Fællesskab Referat fra temagruppemøde den 27 maj.pdf Modtagne kvoteflygtninge maj 2015.pdf Geografi fordeling.pdf Fordeling af tilbud i integrationsenheden maj.pdf Lovbestemmelser relevante ift.pdf Notat vedr. udvikling i antal elever med behov for tosprogsundervisning.pdf Fremskrivning januar - dec 2015.pdf Beskrivelse af geninvesteringspuljen - B2016.pdf

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Mødedato: 6. oktober 2014. Mødetidspunkt: Kl. 16.00-19.00

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Mødedato: 6. oktober 2014. Mødetidspunkt: Kl. 16.00-19.00 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16.00-19.00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale 4 Deltagere:, Hans Vacker, Allan Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hans Henrik Rolskov Fraværende: Bemærkninger: Program Kl.

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat med åbne punkter. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat med åbne punkter. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Referat med åbne punkter Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Deltagere:, Hans Vacker, Allan Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hans Henrik Rolskov Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Mødedato: 1. februar Mødetidspunkt: Kl. 17:00. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Mødedato: 1. februar Mødetidspunkt: Kl. 17:00. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Deltagere:, Hans Vacker, Allan Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hans Henrik Rolskov Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 6, Uldum Rådhus Deltagere:, Hans Vacker, Torsten Sonne Petersen, Claus Thaisen, Carsten Clausen Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat med åbne punkter. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat med åbne punkter. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Referat med åbne punkter Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Deltagere:, Hans Vacker, Allan Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hans Henrik Rolskov Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Hedensted Kommune. Byrådet. Dagsorden. Mødedato: 17. september Byrådssalen Juelsminde Rådhus

Hedensted Kommune. Byrådet. Dagsorden. Mødedato: 17. september Byrådssalen Juelsminde Rådhus Dagsorden Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Byrådssalen Juelsminde Rådhus Deltagere:, Henrik Alleslev, Lars Poulsen, Hans Kristian Bundgaard-Skibby, Lene Tingleff, Kasper Glyngø, Ole Vind, Daniel Toft

Læs mere

Notatark. Hermed en samlet beskrivelse af budgetproceduren for budget 2019 og tidsplan for budgetarbejdet med videre i løbet af 2018:

Notatark. Hermed en samlet beskrivelse af budgetproceduren for budget 2019 og tidsplan for budgetarbejdet med videre i løbet af 2018: Notatark Sagsnr. 00.30.02-S00-2-17 Sagsbehandler: Kim Hjorth Olsen m.fl. 19.01.2018 Budgetprocedure 2019 og tidsplan for budgetarbejdet m.v. i 2018 Hermed en samlet beskrivelse af budgetproceduren for

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Godkendelse af status på støtte til frivilligt socialt arbejde i 2016

Godkendelse af status på støtte til frivilligt socialt arbejde i 2016 Punkt 12. Godkendelse af status på støtte til frivilligt socialt arbejde i 2016 2016-021340 Sundheds- Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- Kulturudvalget godkender status på støtte til frivilligt

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Peter Sebastian Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hanne Grangaard Fraværende: Torsten Sonne Petersen Bemærkninger:

Læs mere

Hedensted Kommune. Fritidsudvalget. Referat. Mødested: Hedensted Mødelokale 3-4

Hedensted Kommune. Fritidsudvalget. Referat. Mødested: Hedensted Mødelokale 3-4 Referat Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Hedensted Mødelokale 3-4 Deltagere: (Fmd), Liselotte Hillestrøm, Torsten Sonne Petersen. Allan Petersen, Hans Henrik Rolskov,Asger Thyge Pedersen, Peter Østergaard,Jørgen

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Mødedato: 12. januar 2015. Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:15. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Mødedato: 12. januar 2015. Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:15. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:15 Mødested: Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Deltagere:, Hans Vacker, Allan Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hans Henrik Rolskov Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Afbud fra: Kasper Glyngø Bemærkninger: Mødets

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første kvartal 2014. Kompetence

Læs mere

Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015

Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015 Punkt 3. Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015 2014-34040 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender at foreninger m.v. der har ansøgt om økonomisk

Læs mere

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Åben dagsorden Mødetidspunkt: Kl 15:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted, Marianne Frahm,

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Åben Referat Dato: Mandag den 8. januar 2018 Tidspunkt: 15:30 Sted: Seglet Hillerød Kommune Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed / 08-01-2018 Sagsoversigt: 1. Valg

Læs mere

Lovgrundlag Struer Kommune har i henhold til servicelovens 18 afsat en pulje til støtte til frivilligt socialt arbejde.

Lovgrundlag Struer Kommune har i henhold til servicelovens 18 afsat en pulje til støtte til frivilligt socialt arbejde. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Retningslinjer for tildeling af 18 midler i Struer Kommune Lovgrundlag Struer Kommune har i henhold

Læs mere

Hedensted Kommune. Byrådet Referat. Byrådssalen Juelsminde Rådhus

Hedensted Kommune. Byrådet Referat. Byrådssalen Juelsminde Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:45 Mødested: Byrådssalen Juelsminde Rådhus Deltagere:, Kirsten Terkilsen, Henrik Alleslev, Lars Poulsen, Hans Kristian Bundgaard-Skibby, Lene Tingleff, Ole Vind, Erling

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017

Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017 Punkt 9. Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017 2016-017582 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at at at foreninger

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første halvår 2014. Kompetence

Læs mere

Godkendelse af indstillinger til støtte til frivilligt socialt arbejde 2018

Godkendelse af indstillinger til støtte til frivilligt socialt arbejde 2018 Punkt 6. Godkendelse af indstillinger til støtte til frivilligt socialt arbejde 2018 2017-024195 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at foreningsansøgninger

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal 2015 - beslutning Beslutningstema På baggrund af kommunens principper for økonomistyring skal det besluttes om budgetopfølgningen efter 1. kvartal kan godkendes.

Læs mere

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende:

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende: Foreløbig budgetbalance for budget 2011-2014. Byrådet fik på møde den 22. juni 2010 gennemgået status på budget 2011 samt økonomiaftalen for kommunerne i 2011, med de usikkerheder dette tidlige tidspunkt

Læs mere

Byrådet. Referat. Dato: Tirsdag den 10. september Mødetid: 18:00-18:40

Byrådet. Referat. Dato: Tirsdag den 10. september Mødetid: 18:00-18:40 Referat Dato: Tirsdag den Mødetid: 18:00-18:40 Mødelokale: Byrådssal Medlemmer: Michael Ziegler (borgmester) (C), Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Daniel Donoso (F),

Læs mere

Bilag 4: Direktionens forslag til et budget i balance

Bilag 4: Direktionens forslag til et budget i balance Haderslev Kommune Økonomi & Løn - Fælles stabe Bygning C, Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342711 / 23720311 slor@haderslev.dk 09-08-2017 Sagsident: 17/10069 Sagsbehandler:

Læs mere

Hedensted Kommune Udvalget for Fritid & Fællesskab Referat Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Hedensted Kommune Udvalget for Fritid & Fællesskab Referat Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 17:05 Mødested: Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Deltagere:, Hans Vacker, Allan Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hans Henrik Rolskov Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Kvalitetsstandard Servicelovens 18 Hvad er indsatsens lovgrundlag Serviceloven kapitel 5 Brugerinddragelse, rådgivende samarbejdsorganer m.v.

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødedato: 30. september Mødested: Bøgely Plejecenter, Rørkærvej 1, 8722 Hedensted

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødedato: 30. september Mødested: Bøgely Plejecenter, Rørkærvej 1, 8722 Hedensted Referat Mødetidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Bøgely Plejecenter, Rørkærvej 1, 8722 Hedensted Deltagere:Kirsten Blume Schmidt, Elin Kristensen, Anker Andersen, Lilian Andersen, Jens Peter L. Rasmussen, Ole

Læs mere

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Anlægsinvesteringer

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17.

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17. Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl. 15.00 i Borgmesterens kontor Mødet slut kl. 17.55 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Hanne Kyvsgaard (C) John Schmidt Andersen (V) Kim

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 2013-44960 Dato: 27-08-2013 Dokumentnr.: 2013-260484 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2014-17 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 21. februar 2019 Budgetprocedure for budget 2020-2023 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2020. Proceduren

Læs mere

Hedensted Kommune. Byrådet. Referat. Byrådssalen Juelsminde Rådhus

Hedensted Kommune. Byrådet. Referat. Byrådssalen Juelsminde Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Byrådssalen Juelsminde Rådhus Deltagere:, Henrik Alleslev, Lars Poulsen, Hans Kristian Bundgaard-Skibby, Lene Tingleff, Kasper Glyngø, Ole Vind, Jesper T. Lund,

Læs mere

Vækstudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund. Mødet slut kl. 11.

Vækstudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund. Mødet slut kl. 11. Vækstudvalget Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund Mødet slut kl. 11.30 MØDEDELTAGERE Ole Søbæk (C) Hans Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten Weiland (A)

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Service MED for de fælles stabe Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: 217 Starttidspunkt: Kl. 14:15 Sluttidspunkt: Kl. 14:45 Afbud: Anne-Mette Michelsen, Carina Bock Møller

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Aftale om Budget 2015

Aftale om Budget 2015 Aftale om Budget 2015 Indgået den 30. september 2014 mellem følgende partier i Vejen Byråd: Venstre, Danmarks Liberale Parti Socialdemokratiet Det Konservative Folkeparti Dansk Folkeparti SF Socialistisk

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Faglig intro til ØKudvalgets

Faglig intro til ØKudvalgets Faglig intro til ØKudvalgets område 1 Administrativ organisation Faxe Kommunes administrative organisationsmodel er en koncernmodel med centerstruktur, som indeholder en direktion, syv centre og et sekretariat.

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2019-2022 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget 2019-2022 i henhold til 37 i Lov om kommunernes styrelse. Balancen i

Læs mere

Godkendelse af indstillinger til støtte til frivilligt socialt arbejde

Godkendelse af indstillinger til støtte til frivilligt socialt arbejde Punkt 7. Godkendelse af indstillinger til støtte til frivilligt socialt arbejde - 2019 2018-094405 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at foreningsansøgninger

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 08. september Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henrik Aarup-Kristensen Hanne Sander Jensen Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen Else Marie

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2 Tillægsdagsorden Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Mandag den 11-06-2007 Kl. 12:00 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Morten S. Petersen, Niels Høite Hansen, Ulrik Sand Larsen, Per Ulrik Jørgensen, Bruno

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl. 17.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.15 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-4-17 Dato: 01-09-2017 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2018-2021 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Politisk Koordination og Økonomi. Referat med åbne punkter. Mødested: Hedensted Rådhus Mødelokale 5

Hedensted Kommune. Udvalget for Politisk Koordination og Økonomi. Referat med åbne punkter. Mødested: Hedensted Rådhus Mødelokale 5 Referat med åbne punkter Mødetidspunkt: Kl. 08:00-11:30 Mødested: Hedensted Rådhus Mødelokale 5 Deltagere:, Jørn Juhl Nielsen, Hans Kristian Bundgaard- Skibby, Hans Henrik Rolskov, Kim Hagsten Sørensen,

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat. Dato: Torsdag den 26. september Mødetid: 17:00-17:10

Økonomiudvalget. Referat. Dato: Torsdag den 26. september Mødetid: 17:00-17:10 Referat Dato: Torsdag den Mødetid: 17:00-17:10 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Michael Blem

Læs mere

Protokoller fra fagudvalg. 15. og 16. august Budget 2017

Protokoller fra fagudvalg. 15. og 16. august Budget 2017 Bilag I Protokoller fra fagudvalg 15. og 16. august 2016 Budget 2017 Side INDHOLDSFORTEGNELSE PROTOKOLLER Økonomiudvalget 15. august 2016 2 Børne- og Undervisningsudvalget 16. august 2016 5 Social- og

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår Notat Sagsnr.: 2016/0002042 Dato: 1. november 2016 Titel: Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår 1. Indledning I bestræbelserne på at sikre god økonomistyring og en

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Onsdag den 31. august 2016 Start kl.: 9:30 Slut kl.: 13:00 Medlemmer: Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt (formand) Velfærdsdirektør

Læs mere

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013 Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 21-213 Baggrund I forbindelse med budgetlægningen for 214 har der været en række politiske drøftelser om udviklingen i den kommunale gæld samt

Læs mere

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Dagsorden

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Dagsorden Dagsorden Mødedato: Onsdag den 5. februar 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.17/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup,

Læs mere

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi Januar 2019 Budgetnotat 1: Budgetstrategi 2020-27 0 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2020-27 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 4 Fase 3: Borgmesterens budgetoplæg

Læs mere

Hedensted Kommune. Byrådet. Referat. Kantinen Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Byrådet. Referat. Kantinen Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 15:00-15:50 Mødested: Kantinen Hedensted Rådhus Deltagere:, Henrik Alleslev, Lars Poulsen, Hans Kristian Bundgaard-Skibby, Lene Tingleff, Kasper Glyngø, Ole Vind, Jesper T. Lund,

Læs mere

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S.

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S. Referat Lokaludvalget 's møde Onsdag den 13-03-2019 Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen,

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Erling Juul, Mette Juhl, Gitte Andersen, Ove Kjærskov NIelsen Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 19.00. Sidetal:

Læs mere

Forløbet af og forudsætningerne for budgetlægningen for budget

Forløbet af og forudsætningerne for budgetlægningen for budget Bilag 2 Fra Borgmesterens Afdeling Dato 21-02-2019 I dette bilag beskrives, hvordan den politiske og den administrative budgetproces tilrettelægges på en række konkrete områder. Krav til anlægsforslag

Læs mere

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 [UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 Indhold Budgetprocessen i 2018... 3 Fase 1: Forberedelse og budgetprocedure... 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces Nye ønsker og forslag

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 07-08-2018 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Bo Hansen, Lars Erik Hornemann, Hanne Klit, Flemming Madsen, John Arly Henriksen, Henrik Nielsen, Birger Jensen,

Læs mere

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi Januar 2019 Budgetnotat 1: Budgetstrategi 2020-27 0 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2020-27 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 4 Fase 3: Borgmesterens budgetoplæg

Læs mere

Bilag A: Økonomisk politik

Bilag A: Økonomisk politik Bilag A: Økonomisk politik Opfølgning på delmål - byrådsperioden 2014-2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Administrationens indledning:... 2 Skatten holdes i ro eller reduceres... 2... 2... 2 Strukturelt

Læs mere

NOTAT. Investeringspolitik Dato: 1. maj 2014

NOTAT. Investeringspolitik Dato: 1. maj 2014 NOTAT Investeringspolitik Dato: 1. maj 2014 Billund kommunes overordnede økonomiske politik, har i en årrække i hovedsagen været koncentreret om, at sikre et ordinært overskud på den skattefinansierede

Læs mere

Tid: Mandag d kl Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand

Tid: Mandag d kl Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 1, Mandag d. 06.01.2014 kl. 9.00. Tid: Mandag d. 06.01.2014 kl. 9.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand

Læs mere

Tidsplan for budget 2016

Tidsplan for budget 2016 Tidsplan for budget 2016 herunder budget 2016 som led i implementering af strategi 2018 Med vedtagelsen af Strategi 2018 har Regionsrådet sat rammen og retningen for Regionens opgaveløsning i perioden

Læs mere

Budgetprocedure

Budgetprocedure Budgetprocedure 2020-2023 Udkast 20. februar 2019 Budgettet er politikernes vigtigste redskab til at styre den økonomiske udvikling i kommunen. Det er således ved budgetlægningen, at de store beslutninger

Læs mere

På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget.

På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget. På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget. Da de specifikke finansieringsforslag kan virke meget tekniske har vi for overskuelighedens skyld, sammenfattet

Læs mere

Hedensted Kommune. Dagsorden. Udvalget for Social Omsorg. Mødedato: 5. december Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 2 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Dagsorden. Udvalget for Social Omsorg. Mødedato: 5. december Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 2 Hedensted Rådhus Dagsorden Mødetidspunkt: Kl 16:00 Mødested: Mødelokale 2 Hedensted Rådhus Deltagere:, Hanne Grangaard, Birgit Jakobsen, Bent Poulsen, Jeppe Mouritsen Fraværende: Bemærkninger: Inviterede kl 1600 Velfærdskoordinator

Læs mere

Referat. 11. Godkendelse af dagsorden. 12. 12/9692 Projekt "Route 25" Indholdsfortegnelse:

Referat. 11. Godkendelse af dagsorden. 12. 12/9692 Projekt Route 25 Indholdsfortegnelse: Referat Ungekoordineringsgruppen Tid mandag den 10. september 2012 kl. 15:30 Sted Assens Rådhus, Mødelokale 3 Afbud fra Carsten Smedegaard. Søren Steen Andersen deltog fra kl. 16.00 under behandling af

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 8. januar 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30939 Overordnet introduktion til

Læs mere

BUDGET SAGSFREMSTILLING: 1. BEHANDLING AF BUDGET

BUDGET SAGSFREMSTILLING: 1. BEHANDLING AF BUDGET BUDGET 2020-2023 SAGSFREMSTILLING: 1. BEHANDLING AF BUDGET 2020-2023 HØRING: 8/10 16/10 2019 1. Budget 2020-2023 - 1.behandling af budget (B) Sagsnr.: 330-2019-66365 Dok.nr.: 330-2019-383515 Åbent Kompetence:

Læs mere

Udmøntning af tilpasningerne i budget 2017

Udmøntning af tilpasningerne i budget 2017 14. oktober 2016 Udmøntning af tilpasningerne i budget 2017 Indholdsfortegnelse Den politiske retning i Budget 2017 2 Servicetjek og gennemgang af projekter 3 Udmøntning af gevinster ved forebyggelse 3

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed Referat fra ekstraordinært møde i Udvalget for Social og Sundhed Mødedato: Mandag den 10. februar 2014 Mødetidspunkt: 14:00-16:00 Mødested: Jobs 3 Deltagere: Fraværende: Referent: Thyge Nielsen, Ingvard

Læs mere