Opsamling på workshop om Jernbanegade i Haslev INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Pointer fra COWIs oplæg 3

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opsamling på workshop om Jernbanegade i Haslev INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Pointer fra COWIs oplæg 3"

Transkript

1 Opsamling på workshop om Jernbanegade i Haslev ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Pointer fra COWIs oplæg 3 3 Opsamling på workshoppen Ideer til indretningen af Jernbanegade: Byrum, opholdsøer, facader, trafik mv. fra grupperne Hvad der var enighed om i den fælles opsamling 7 Bilag A Opsummering om trafikale løsninger 9 Bilag B Illustration af én af de mulige løsninger 10 1 Baggrund Som led i den igangværende områdefornyelse i Haslev Bymidte er der fra 18. august til 30. november 2014 gennemført et ensretningsforsøg i Jernbanegade. Forsøget affødte en del debat, og evalueringen gav ikke noget entydigt svar på, hvilken løsning der var den rigtige. På baggrund af forsøg med ensretning, Haslev Bystrategi og analyser af byliv har kommunen udarbejdet skitser, der illustrerer fire modeller med cykelgade (2 med PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. VERSION 4 UDGIVELSESDATO UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT TBJN: MLOR HGR TBJN

2 2 Opsamling workshop om Jernbanegade i Haslev ensrettet bilkørsel og 2 med dobbeltrettet). Disse modeller er drøftet, men har ikke ført til, at en endelig løsning er udpeget. Formålet med workshoppen var på den baggrund at belyse flere forskellige muligheder for indretning af Jernbanegade, så detailhandel, byliv, trafik og klimatilpasning samlet set tilgodeses bedst muligt. Faxe Kommune havde bedt COWI hjælpe med at arrangere workshoppen, der fandt sted 20. oktober I workshoppen deltog ca. 20 mennesker fra Faxe Kommune, Faxe Forsyning, SEAS NVE, Haslev Handelsstandsforening, grundejere i Haslev samt andre lokale interessenter. Fra COWI deltog tre medarbejdere med speciale i hhv. byliv/detailhandel, trafik og klimatilpasning. Inden workshoppen fik alle deltagerne udsendt relevant materiale om formålet med og forventninger til mødet samt følgende bilag: Evaluering af ensretningsforsøg Udkast til delområder i den kommende lokalplan Repræsentative skitser af kommende projekt Haslev Passager Kortbilag om mulig sammenlægning af P-pladser på den østlige side af Jernbanegade Uddrag af Skitseprojekt for klimatilpasning af Jernbanegade Skitser vedrørende omdannelse af Torvet. Workshoppen blev afholdt i Faxe Kommunes lokaler på Frederiksgade 9, hvor plancher med udstilling af billeder fra Jernbanegade, luftfoto, skitser af forskellige trafikløsninger og inspirationsbilleder samt udsagn om Jernbanegade fra borgerne (dialogmøde den 6. oktober 2015 i Haslev) var ophængt. Programmet indeholdt Oplæg/status fra Faxe Kommune på områdefornyelsen og andre igangværende projekter med relevans for Jernbanegade Oplæg fra COWI om byliv/detailhandel, trafik og klimatilpasning Gruppearbejde om hhv. byliv/detailhandel, trafik/klimatiltag og byrum/byinventar Fælles opsamling af ønsker / anbefalinger til Jernbanegades indretning. Det blev aftalt på mødet, at referatet rundsendes til deltagerne med henblik på tilføjelser/kommentering, hvilket er sket, hvorefter det gøres offentligt. Faxe Kommune ønsker herefter at lave en offentlig udstilling om workshoppens resultater og de foreslåede indsatser, så borgerne kan følge med og komme med yderligere input. Når disse foreligger, laves en indstilling til politikerne om den fremtidige indretning af Jernbanegade.

3 Opsamling workshop om Jernbanegade i Haslev Pointer fra COWIs oplæg COWIs tre specialister holdt hver oplæg om hhv. byliv/detailhandel, trafik og klimatilpasning. Torsten Bo Jørgensen (byliv/detailhandel) opfordrede til at styrke opholdskvaliteterne i Jernbanegade og kom med en række eksempler fra danske og udenlandske byer på aktive og spænende facader, byrum, gadeudstillinger mv. Henrik Grell (trafik) fortalte om mulige måder at regulere Jernbanegade på rent trafikalt (fx ensrettet gade 30 km/t, dobbeltrettet gade 30 km/t, gågade/shared space 15 km/t), og opfordrede til først at drøfte ønskerne til gaden (fx styrket ophold, mere tryghed for cyklister) så vil den rigtige trafikløsning måske give sig selv. Mette Lorenzen (klimatilpasning) fortalte om de løsninger, som Faxe Forsyning har set på i forbindelse med klimatilpasning af Jernbanegade. Det vurderes ikke muligt at nedsive regnvandet, og det vil blive vanskeligt at opnå plads til og tilstrækkeligt volumen i vejbede, til at alt overfladevandet kan håndteres på overfladen. Umiddelbart peger det derfor mod en traditionel separering af regnvands- og spildevandsledninger i Jernbanegade. Klimatilpasningen bør ske i synergi med øvrige projekter, herunder koordinering af tidsplaner for kloakrenovering og indretning af Jernbanegade. 3 Opsamling på workshoppen Deltagerne blev inddelt i tre grupper med hver sin primære synsvinkel; Byliv/detailhandel, trafik/klimatiltag og byrum/byinventar. Efter gruppedrøftelser var der en fælles opsamling. 3.1 Ideer til indretningen af Jernbanegade: Byrum, opholdsøer, facader, trafik mv. fra grupperne Grupperne kom med mange forslag til indretning af Jernbanegade. De er i dette afsnit nævnt tematisk. Idéerne kan indgå som inspiration i det videre arbejde, men er ikke udtryk for beslutninger eller idéer, som alle deltagere var enige i. Byrum / gadens udstrækning / inddeling i forskellige byrum Jernbanegades karakter som strækning for handel / byliv / fodgængere forlænges i nord fra Sofiendalsvej til stationen, så togpassagerne (som der bliver flere af fra 2018) ledes naturligt til butikkerne. Handelsområdet udvides (fx med ensartede belægninger) til at have hjørnerne med ned ad Vestergade, Passagen og Sofiendalsvej (med biografen). Det giver styrkede opholdskvaliteter og nye udviklingsmuligheder for handelslivet og udformning af byrummene.

4 4 Opsamling workshop om Jernbanegade i Haslev Gaden inddeles i forskelige typer byrum / sektioner på langs af strækningen. Det markeres "med alle værktøjer" (fx belysning, inventar), at områderne har forskellige funktioner: Nordenden af Jernbanegade med det centrale handelsområde Torvet Sydenden af Jernbanegade (/Frederiksgade) med offentlige funktioner: Biblioteket / borgerservice, Haslev Museum / Jævnstrømsværket, Kirken og Rådhuset Mulighederne for at flytte skulpturen ved Torvet undersøges. Det vil give mulighed for et nyt byrum her og også forbedre overskueligheden. Trygge øer med opholdskvaliteter til børnefamilier i nordenden hvor man ikke sidder klos op ad p-pladser. Byrum med vand oplevelser i hele sæsonen, f.eks. udnytte regn til legebassiner til børn. Trapper/terrasser med overfladevand i nordenden af Jernbanegade. Dele af "Slangen" (lang, bugtet bænk) fra Torvet kan gentages i den nordlige ende af Jernbanegade. Formidle byens DNA og historie - med lyd, tavler, plancher mv., som bidrager til at give besøgende en oplevelse og forståelse af området som noget særligt. Lys som reference til byens historie; levende lys, der inviterer til ophold i byrum i kolde perioder Adgang til Wi-Fi og evt. andre digitale "smart"-løsninger som f.eks. opladere (evt. i kombination med nye gadelampestandere), der kan gøre opholdsarealer mere attraktive for især unge. Også andre særlige tiltag, der appellerer til unge, som f.eks. mulighed for at lytte til fælles musik.

5 Opsamling workshop om Jernbanegade i Haslev Illustration fra trafikgruppens gruppearbejde med inspiration til forskellig trafikal løsning i henholdsvis nord- og sydenden af Jernbanegade. Facader / kulturarv / identitet Facaderne livliggøres. Levende, særlige og historiske facader er vigtige for oplevelsen af byrummet og byens identitet samt for lysten til at opholde sig i bymidten. Husenes historie synliggøres ved kommende facaderenoveringer. Ejerne inddrages. Tomme butikker udnyttes til identitetsskabende og debatskabende udstillinger mv. Trafik/hastighed Hastigheden skal sænkes i den nordlige del af gaden, hvilket kræver foranstaltninger (f.eks. kraftigere bump) Trafikchikaner kan evt. inspireres af udformning i Marielyst: Indsnævringer kombineret med opholdsøer.

6 6 Opsamling workshop om Jernbanegade i Haslev Gågade med varekørsel tilladt ville også være en mulighed i den nordlige del af gaden Jernbanegade indrettes sådan, at hastigheden naturligt dæmpes fra rundkørslen/kirken til Torvet man inviteres dermed til at blive længere i byen Gadeprofilet fastholdes nogenlunde uændret fra Kirkepladsen til Vestergade: Vestergade som skillelinjen ift. de to dele af Jernbanegade og den forskellige trafikregulering Parkering Hvis de gældende p-regler blev håndhævet i praksis, ville det frigøre en del p- kapacitet i Jernbanegade til glæde for kunderne (der er en del ulovlig parkering i dag). Senest i 2018 bliver dette presserende, når pendlerstrømmen tiltager med åbningen af den nye banestrækning. Flere parkeringsmuligheder end i dag i sydenden af Jernbanegade; færre parkeringsmuligheder end i dag i nordenden, men dog fortsat parkering. Ankomstzone / infostandere / forbindelser Biblioteket i syd og Apoteket i nord kan gøres til indgangsporte til byen. Skiltning og information kan forbedres placering af infostandere fastlægges senere. Skilte, der viser vej til butikkerne måske som i Roskilde med udskiftelige, smalle tavler (men i pænere stand end i Roskilde) Flere spændende passager fra p-pladser til Jernbanegade? Kan der arbejdes videre med nye passager og (flere åbne) baggårde? Belysning Funktionel belysning fx i gavlspidserne. Forskellig belysning / belysningsgrad fra nord til syd og så det understreger de forskellige sektioner/funktioner i gaden. Gadelamper suppleres med andre belysningsløsninger i forskellige byrum/p-pladser. Der kan laves prøvebelysning for at undersøge, hvordan belysningen i gaden fremadrettet kan skabe nye rumlige oplevelser og understrege særlige huse og bygningsdele, oplyse rum i stedet for blot en gade og skifte karakter med årstider og døgnets rytme, understøtte events og arrangementer. Butiksliv ifm. kloakarbejde/ledningsarbejde i Jernbanegade Passagerne færdiggøres om muligt, inden ledningsarbejdet begynder, så der sikres større kundeflow.

7 Opsamling workshop om Jernbanegade i Haslev Der laves fleksibel midlertidig skiltning fra p-områderne til de forskellige butikker i perioden, og kommunens driftsafdeling kan evt. lave mobilt byrumsinventar, der viser, hvor der er åbne butikker i gaden. Butikkerne kan bruge tomme butikslokaler til udstillinger, når der gennemføres ledningsarbejde foran deres egne butikker. 3.2 Hvad der var enighed om i den fælles opsamling De fælles drøftelser viste enighed om følgende: Jernbanegade udformes / udvikles som mindst to forskellige byrum. Nordenden, hvor handelsmiljøet og opholdsmulighederne styrkes, og sydenden, hvor den samlede trafikafvikling fortsat prioriteres. Der arbejdes videre med to forskellige trafikløsninger i henholdsvis nordenden (fra stationen til Vestergade) og sydenden (fra Vestergade til kirken), Fleksibilitet ønskes tænkt ind i projektet, så det kan justeres og videreudvikles over tid, og så trafikløsninger periodevis kan ændres (f.eks. ved særlige begivenheder). Nordenden af Jernbanegade Strækningen Sofiendalsvej Vestergade/Torvet Fodgængere, byliv og opholdsmuligheder skal prioriteres højere end i dag. Der var stor interesse på mødet for at udvikle nordenden af Jernbanegade og styrke den som handelsmiljø. (Der var forslag fra Handelsgruppen om, at hovedparten af områdefornyelsesmidlerne til Jernbanegade bruges fra Vestergade til Sofiendalsvej). Opholdskvaliteterne skal styrkes. Det kan f.eks. ske med "opholdsøer", grønne kvaliteter og vand (fx trapper/terrasser med vand eller vandrende som i Roskilde). Det skal fortsat være muligt at parkere i nordenden af Jernbanegade, også når opholdskvaliteterne styrkes. P-pladserne bør primært være på skyggesiden (vestsiden), så opholdsmuligheder i solsiden kan prioriteres under alle omstændigheder. Tænk på fleksibilitet ved valg af løsninger og byinventar, så byrum kan ændres periodevist og evt. permanent på et senere tidspunkt. P-pladserne kan evt. være multifunktionelle, så de kan bruges til andre formål, når der ikke er parkeringsbehov.

8 8 Opsamling workshop om Jernbanegade i Haslev Umiddelbart er der ikke stemning for at gøre nordenden af Jernbanegade til en ren gågade uden privat bilkørsel tilladt eller shared space uden inddeling af arealer til trafikanter. Det var opfattelsen, at fodgængermængderne i perioder var/er for lille til, at shared space vil kunne fungere. Hvis "Haslev Passagers" og andre passagers effekt på fodgængerstrømmene bliver meget positiv, foreligger der måske en ny situation, hvor parkering / kørsel på delstrækningen er mindre betydningsfuld. Øvrige mulige løsninger er beskrevet i bilag til opsamlingen. Bilag A opsummerer trafikløsninger, som vurderes stadig at være i spil, herunder cykelgade, gågade med kørsel tilladt, shared space med dobbeltrettet kørsel tilladt og andre måder at tilpasse trafik af personbiler i handelsgaden (særlige tidspunkter eller særlige formål eller sommer/vinter perioden). Bilag B indeholder én illustration, der viser en af de mange løsninger cykelgade med ensrettet biltrafik og opholdsmuligheder. Begge bilag er udarbejdet af COWI efter workshoppen og har til formål at give overblik over forskellige muligheder. Generelt er det vigtigt at indfase nye tiltag i den rigtige rækkefølge (f.eks. først Haslev Passager ) og i et tempo, så der ikke opstår chokeffekt og risiko for brat omsætningsfald i detailhandlen. Hvordan skal nordenden af Jernbanegade indrettes? Deltagerne var enige om, at dette spørgsmål først kan besvares, når man har et samlet overblik over, hvilke muligheder for ophold, cykeltrafik mv., de forskellige løsninger giver. Der skal udarbejdes konkrete forslag til byrum, hvorefter man kan tage stilling. Sydenden af Jernbanegade (Strækningen Kirken Vestergade/Torvet) Parkering og biltrafik prioriteres fortsat på denne strækning (som i dag) i modsætning til nordenden, hvor opholdskvaliteterne skal styrkes Dobbeltrettet bilkørsel fastholdes Tryghed for cyklisterne skal forbedres på denne strækning

9 Opsamling workshop om Jernbanegade i Haslev Bilag A Opsummering om trafikale løsninger Indhold OBS Nuværende udformning Køreareal adskilt fra fodgængere Bilkørsel i begge retninger, 30 km/t Parkering i en vejside i "parkerings"spor Cyklister kan have svært ved at finde rigtig placering, især mod syd Cykelgade Gågade med kørsel tilladt "Shared space" løsning Køreareal adskilt fra fodgængerareal Biltrafik kan tillades i en eller begge retninger Bilister skal tilpasse fart til cyklisters fart (under 30 km/t) Parkering kun i afmærkede båse. Hvis ensrettet biltrafik, kun i en side Cykelgade skilt E47 med undertavler Biltrafik kan tillades i en eller begge retninger Cykeltrafik kan tillades Bil- og cykeltrafik skal indordne sig fodgængere, 15 km/t Forskellige grader af kørsel kan tillades (f.eks. "al kørsel tilladt" eller "varekørsel tilladt") Tilladelser kan være tidsbestemte (f.eks. "kl 21 - kl. 9" eller "alle dage undtagen lørdage kl 9 16") Særlige kørearealer kan markeres Parkering kun i afmærkede båse og i begrænset omfang Gågadeskilt E49 med undertavler Ingen adskillelse af trafikanttyper, dog evt. "safe space" områder for fodgængere Biltrafik som regel tilladt i begge retninger (færrest mulige skilte/regler mv) Fart og øvrig færdsel tilpasses fodgængere, max 20 km/t Parkering kun i afmærkede båse og i begrænset omfang Anbefales skiltet som gågade med kørsel tilladt Mest relevant, hvis cyklister ønskes prioriteret, f.eks. som led i en længere cykelrute Krydsende fodgængere skal vige for cyklister og biler Mest utrygt for fodgængere, hvis biler i begge retninger Særlig relevant på gadestrækning, hvor fodgængere vil krydse gaden pga. f.eks. butikker og man derfor vil prioritere fodgængere I spidstimer med mange fodgængere bør biltrafikken være begrænset, gerne under 50 biler/time Alle prioriteres lige og løsningen vil fungere bedst, hvor der er mange krydsende fodgængere, som visuelt bidrager til at gaden opleves som shared space

10 Illustrationen viser eksempel på omdannelse af Jernbanegade til ensrettet bilkørsel og flytning af p-pladser til modsatte fortov. 10 Opsamling workshop om Jernbanegade i Haslev Bilag B Illustration af én af de mulige løsninger

Trafik i Randers Midtby kommentarer

Trafik i Randers Midtby kommentarer RANDERS KOMMUNE Trafik i Randers Midtby kommentarer efter workshop september 2016 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Uddybning af COWIs

Læs mere

Trafikken i Randers Midtby set fra et kundesynspunkt. Iagttagelser og muligheder. Borgermøde 7. september Torsten Bo Jørgensen, COWI

Trafikken i Randers Midtby set fra et kundesynspunkt. Iagttagelser og muligheder. Borgermøde 7. september Torsten Bo Jørgensen, COWI Trafikken i Randers Midtby set fra et kundesynspunkt Iagttagelser og muligheder Borgermøde 7. september 2016 Torsten Bo Jørgensen, COWI 1 Om COWI og mig selv COWI, Plan og Trafik Detailhandelsanalyser

Læs mere

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde Hvorfor trafikforsøg i Vestergade

Læs mere

Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade. Forslag - Januar 2015

Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade. Forslag - Januar 2015 Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade Forslag - Januar 2015 Wiedeveltsvej Fredensborg Bymidte - Jernbanegade Slotsgade Jernbanegade Rådhushaven Kronprinsessevej Østrupvej Jernbanegade Rosingsvej

Læs mere

JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE

JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE PROJEKTNR. A087945

Læs mere

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved 1Lárus Ágústsson, laag@cowi.dk COWI A/S Indhold Beskrivelse af projektet: De 2 faser Hvad er en cykelgade? Udformningen Parkeringsforhold Plads til ophold i byrummet

Læs mere

Oplæg til nyindretning af Jernbanegade

Oplæg til nyindretning af Jernbanegade 2016 Oplæg til nyindretning af Jernbanegade Afgrænsning og borgerinddragelse Inputs fra borgerinddragelse Det midlertidige kontor Områdefornyelsens Vinterstue i Jernbanegade har været åbent fra 1. februar

Læs mere

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk WORKSHOP AFHOLDT 8.

Læs mere

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2 RINGKØBING SKJERN KOMMUNE VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FORSLAG TIL ÆNDRINGER INDHOLD 1 Indledning, baggrund

Læs mere

Nyindretning af Jernbanegade Oplæg til politisk beslutning om trafikmodel samt orientering om nye byrum / nedslagspunkter

Nyindretning af Jernbanegade Oplæg til politisk beslutning om trafikmodel samt orientering om nye byrum / nedslagspunkter 2016 Nyindretning af Jernbanegade Oplæg til politisk beslutning om trafikmodel samt orientering om nye byrum / nedslagspunkter Afgrænsning og borgerinddragelse Inputs fra borgerinddragelse Det midlertidige

Læs mere

Oplæg. til politisk beslutning om nye byrum / nedslagspunkter

Oplæg. til politisk beslutning om nye byrum / nedslagspunkter 2016 Oplæg til politisk beslutning om nye byrum / nedslagspunkter Afgrænsning og borgerinddragelse Inputs fra borgerinddragelse Det midlertidige kontor Områdefornyelsens Vinterstue i Jernbanegade har været

Læs mere

OPSAMLING PÅ INPUT FRA BORGERNE TIL NYINDRETNING AF JERNBANEGADE OG ANDRE OMRÅDEFORNYELSESPROJEKTER I HASLEV BYMIDTE

OPSAMLING PÅ INPUT FRA BORGERNE TIL NYINDRETNING AF JERNBANEGADE OG ANDRE OMRÅDEFORNYELSESPROJEKTER I HASLEV BYMIDTE OPSAMLING PÅ INPUT FRA BORGERNE TIL NYINDRETNING AF JERNBANEGADE OG ANDRE OMRÅDEFORNYELSESPROJEKTER I HASLEV BYMIDTE Det midlertidige kontor Områdefornyelsens Vinterstue i Jernbanegade 15 (tidligere tom

Læs mere

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved Lárus Ágústsson, laag@cowi.dk COWI A/S

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved Lárus Ágústsson, laag@cowi.dk COWI A/S Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4 FREDERIKSBERG KOMMUNE HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPSAMLING AF DIALOGMØDE D.

Læs mere

TRAFIKPLAN BRINKEN - KYSTVEJEN

TRAFIKPLAN BRINKEN - KYSTVEJEN STEVNS KOMMUNE TRAFIKPLAN BRINKEN - KYSTVEJEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TILBUD 1 Baggrund Stevns Kommune har i 2008 fået udarbejdet

Læs mere

Sankt Jørgens Vej, Svendborg

Sankt Jørgens Vej, Svendborg Sankt Jørgens Vej, Svendborg Prioritering af trafiksikkerhedsprojekter Granskning af løsningsmuligheder Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 11.07.2014 Version: 02 Projekt nr.: 7108-001 MOE A/S Åboulevarden

Læs mere

Rudersdal Kommune Birkerød Bymidte Synlighed og tilgængelighed

Rudersdal Kommune Birkerød Bymidte Synlighed og tilgængelighed Birkerød Bymidte Synlighed og tilgængelighed NOTAT 25. marts 2014 STS/JVL Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 2 1.1 Eksisterende forhold... 2 2 Vurdering af forslag fra interessenter... 3 3 Forslag til samlet

Læs mere

Borgermøde 6.juni 2017

Borgermøde 6.juni 2017 Borgermøde 6.juni 2017 Program 6.juni kl. 19-21 19.00 - Velkommen - ved rådmand Hans Henrik Henriksen 19.10 - Afsløring af vinder Instachallenge - ved Hans Henrik Henriksen 19.15 - Oplæg fra Midtbyens

Læs mere

Bymidteprojekter 2015-2018

Bymidteprojekter 2015-2018 Bilag 2, 24.11.2014 1 Bymidteprojekter 2015-2018 På følgende sider, findes en nærmere beskrivelse af udvalgte projekter. Foreslåede anlægsprojekter - Bredgade - Torvet - Søndergade - Nørregade Foreslåede

Læs mere

Shared space erfaringer og anbefalinger

Shared space erfaringer og anbefalinger Shared space erfaringer og anbefalinger Forfatter: Sekretær for Vejregelgruppen om Byernes trafikarealer Helle Huse, Rambøll (hhu@ramboll.dk) Shared space principper er grundlaget for udformning af mange

Læs mere

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE VESTER VOLDGADE UDKAST TIL HELHEDSPLAN NOTAT 05.05.2009 EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE Vester Voldgade som tidligere var middelalderbyens kant mod det grønne voldterræn opleves i dag som en ren trafikgade,

Læs mere

Skolen på La Cours Vej Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone

Skolen på La Cours Vej Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone Skolen på Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone Indledning Løsningsforslagene på de følgende sider tager afsæt i de problematikker, som er blevet udpeget i forbindelse med skolevejsanalysen

Læs mere

ESTER. Skitseforslag 02.09.2010

ESTER. Skitseforslag 02.09.2010 ESTER Skitseforslag 02.09.2010 BY Udarbejdet af og NORD arkitekter TRAFIKSANERING AF SVENDBORGVEJ I VESTER AABY Skitseforslag Udarbejdet af Vejdirektoratet og NORD Arkitekter 02.09.2010 Yderligere oplysninger:

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering UDKAST Ejerforeningen Terrassehaven Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering NOTAT 7. juli 2017 ph Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Området... 2 3 Institutionens trafik... 3 4

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS FURESØ KOMMUNE SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE AF SØNDERGÅRDSKVARTERET ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

Ensretningsforsøg af Jernbanegade i Haslev 18. august november 2014

Ensretningsforsøg af Jernbanegade i Haslev 18. august november 2014 Ensretningsforsøg af Jernbanegade i Haslev 18. august - 30. november 2014 Evalueringsrapport Udarbejdet 12.11.2014 Baggrund & formål med ensretningsforsøget Baggrunden for forsøget By-strategi Haslev 2010

Læs mere

Ballerup Kommune Søndergård Passage Trafiknotat

Ballerup Kommune Søndergård Passage Trafiknotat Søndergård Passage Trafiknotat NOTAT 5. juli 2016 mkk 1 Baggrund og konklusion GHB Landskabsarkitekter har udarbejdet et dispositionsforslag med titlen Fra shared space til safe space omfattende trafikale

Læs mere

Opsamling af detailhandelsundersøgelse i Østerbro Borgerpanel

Opsamling af detailhandelsundersøgelse i Østerbro Borgerpanel Opsamling af detailhandelsundersøgelse i Østerbro Borgerpanel Østerbro Lokaludvalg har i samarbejde med COWI og Østerbro Handelsforening udført en detailhandelsundersøgelse for at se på mulighederne for

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Visionsplan for Hårlev

Visionsplan for Hårlev Visionsplan for Hårlev 1 2 VISION FOR FREMTIDENS HÅRLEV Hårlev er stationsbyen i Ådalen. I Hårlev har vi det hele. Skønne naturoplevelser i baghaven, boliger til alle aldersgrupper, et levende handelsog

Læs mere

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMSUDVIKLING BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

VISION FOR SKANDERBORG MIDTBY

VISION FOR SKANDERBORG MIDTBY VISION FOR SKANDERBORG MIDTBY VISION FOR - SKANDERBORG MIDTBY - En by vil ikke vil hjem fra - Indbydende gennem iscenesættelse af gaden - Fælles vi - Attraktiv for børnefamilier - Byens skal samles for

Læs mere

TRAFIKNOTAT. 1. Baggrund

TRAFIKNOTAT. 1. Baggrund TRAFIKNOTAT Job GF Gimle Client HOFOR Memo no. 02 Date November 2018 To From Projektleder Claus Mouritsen, HOFOR Rambøll 1. Baggrund I samarbejde med HOFOR har en række grundejerforeninger i Københavns

Læs mere

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk WORKSHOP AFHOLDT 27.

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

FORSLAG TIL NYE BELÆGNINGER

FORSLAG TIL NYE BELÆGNINGER FORSLAG TIL NYE BELÆGNINGER LØVSTRÆDE // VALKENDORFSGADE // NIELS HEMMINGSENS GADE DISPOSITIONSFORSLAG MAJ 2018 STRØGBELÆGNING M. GRANITFLISER (KØBMAGERGADE) KONTEKST GADER, STRÆDER OG TORVE STRØGBELÆGNING

Læs mere

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281 18.12.2012 Spørgeskemaopsamling Antal registrerede besvarelser: 281 Spørgsmål Antal svar Svar % Køn? 269 96 Alder? 266 95 Hvor bor du? 265 94 Nævn 3 gode ting ved Hedensted bymidte og beskriv hvorfor 231

Læs mere

VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE

VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE REMA EJENDOM A/S VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1

Læs mere

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING Til Køge Kommune Dokumenttype Notat Dato September 2011 VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING VESTERGADE ETABLERING AF PARKERING Revision V2 Dato 2011-09-15 Udarbejdet af CM, PT Beskrivelse Notat vedr.

Læs mere

Hjertelig velkommen til workshop 26. februar 2015

Hjertelig velkommen til workshop 26. februar 2015 K L I M A K L A R I S K I B H U S F R A R E G N V A N D T I L N Y E R E K R E AT I V E M U L I G H E D E R Hjertelig velkommen til workshop 26. februar 2015 1 AFTENENS PROGRAM 18.30 Velkomst og status

Læs mere

Marts 2018 TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY

Marts 2018 TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY FO Marts 2018 R SL AG TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY 1 Kampen om arealerne Randers bymidte er unik i forhold til at de oprindelige middelalder gadestrukturer stort set er bevaret.

Læs mere

UDKAST. Glostrup Kommune. Østervej Parkering. NOTAT 25. september 2017 adp/tvo

UDKAST. Glostrup Kommune. Østervej Parkering. NOTAT 25. september 2017 adp/tvo UDKAST Østervej Parkering NOTAT 25. september 2017 adp/tvo 1 Baggrund modtager løbende borgerhenvendelser vedrørende de trafikale forhold på Østervej i Glostrup. Disse omhandler primært manglende parkeringskapacitet

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE 2. kvartal: Bylivsundersøgelse Samlede resultater Juli 2018 KORT OM UNDERSØGELSEN OG PANELET Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel Vores Odense.

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Trafik - sikker i byen

Referat af møde i Opgaveudvalg for Trafik - sikker i byen GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Trafik - sikker i byen Mødetidspunkt 07-10-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 20.00 Tilstede: Lisbeth

Læs mere

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge BILAG 1 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 18-04-2016 Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge I vedlagte liste er trafiksikkerhedsprojekterne oplistet i prioriteret rækkefølge (højest prioriterede)

Læs mere

Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby

Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby Som led i en realisering af Politik for Skanderborg Midtby, er der igangsat forprojektering af trafikomlægninger i midtbyen.

Læs mere

NOTAT. Ejer Bavnehøj Skole forslag til forbedret skolevej

NOTAT. Ejer Bavnehøj Skole forslag til forbedret skolevej NOTAT Projekt Kunde Skoleanalyser i Skanderborg: Ejer Bavnehøj Skole Skanderborg Kommune Til Fra Kresten Madsen Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen og Martin Splid Svendsen Ejer Bavnehøj Skole forslag til

Læs mere

Kommissorium for det særlige udvalg vedrørende Skanderborg by, inkl. Sølund, jf. Byrådets Udviklingsstrategi 2014-2017

Kommissorium for det særlige udvalg vedrørende Skanderborg by, inkl. Sølund, jf. Byrådets Udviklingsstrategi 2014-2017 Kommissorium for det særlige udvalg vedrørende Skanderborg by, inkl. Sølund, jf. Byrådets Udviklingsstrategi 2014-2017 Dato: 9. april 2015 Sagsnr.: 14/83874 1. Rammen for udvalgets arbejde Byrådets Udviklingsstrategi

Læs mere

- Resultater og anbefalinger særligt ift. Bagsværd

- Resultater og anbefalinger særligt ift. Bagsværd Analyse af detailhandlen i Gladsaxe 2017 - Resultater og anbefalinger særligt ift. Bagsværd Torsten Bo Jørgensen, projektleder, Plan og Trafik, COWI Lyngby 1 Analysens formål Dokumentere udviklingen i

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

Håndbog om supercykelstier

Håndbog om supercykelstier Håndbog om supercykelstier Henrik Grell, COWIs projektleder 1 Introduktion 2 Introduktion Baggrund og formål Supercykelstier har medvind lige nu => Vigtigt at smede mens jernet er varmt Men hvad er supercykelstier?

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Torve- og pladser Mål Silkeborg Kommune vil: Udforme bymidtens torve og pladser, så de enkelte byrums særpræg og aktiviteter udvikles

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO

HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO BORGERPANELUNDERSØGELSE HIGH LIGHTS JANUAR 2017 Indhold Rapporten er inddelt i: Om undersøgelsen.. Side 2 Om resultat og rapport Side 3 Sammenfatning. Side 4 Holbæk by som

Læs mere

Vi tester ideer til klimatilpasning i Søgade! For at finde ud af, om ideerne til klimatilpasning kan fungere i praksis.

Vi tester ideer til klimatilpasning i Søgade! For at finde ud af, om ideerne til klimatilpasning kan fungere i praksis. Vi tester ideer til klimatilpasning i Søgade! For at finde ud af, om ideerne til klimatilpasning kan fungere i praksis. Kære beboer i Søgade For snart et år siden inviterede vi alle jer i gaden til et

Læs mere

HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv

HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv Helhedsplan Stationsvej/Kulturtorv Måløvringen fra udviklingplanen af Tredie Natur fra 2016 HELHEDSPLAN - REGISTRERING & ANALYSE HELHEDEN & SKALAEN MÅLØV HOVEDGADE

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Bjarne Holm Markussen, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 19:00 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 11 Godkendelse af dagsorden 3 12 Opsamling på tema om byens rolle - nu og frem

Læs mere

Borgermøde Helhedsplan Skørping

Borgermøde Helhedsplan Skørping Borgermøde Helhedsplan Skørping Velkommen Program 18:00 Velkomst og mad 18:05 Oplæg om baggrunden for helhedsplanen 18:20 Hvad har man gjort andre steder? 18:40 Oplæg til gruppearbejde 18:45 Gruppearbejde

Læs mere

Charlottenlund bydelscenter

Charlottenlund bydelscenter Borgermøde i rådhushallen om forskønnelse af Charlottenlund bydelscenter Dato: 26. marts 2014 Mødet var det andet offentlige borgermøde om forskønnelsesprojektet. Ca. 60 borgere deltog i mødet. Borgmester

Læs mere

Bedre forhold for cyklister i ISTEDGADE

Bedre forhold for cyklister i ISTEDGADE Bedre forhold for cyklister i ISTEDGADE Indhold: Baggrund og formål med projektet Proces og borgerinddragelse Fra plan til færdigt projekt Udfordringer med ny type cykelløsning Projektevaluering Mindre

Læs mere

1 Velkomst ved Hans Kjær, Esbjerg Kommune

1 Velkomst ved Hans Kjær, Esbjerg Kommune MØDEREFERAT TITEL Workshop om Esbjerg Trafik- og Mobilitetsplan DATO 20. juni 2012 STED Esbjerg Vandrerhjem, Gl. Vardevej 80, 6700 Esbjerg REFERENT Nikolaj Berg Petersen, COWI (nbpt@cowi.dk) 29. juni 2012

Læs mere

Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade

Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade Ud fra inspiration ved besøg af med medlemmer af Østerbro Lokalråds Trafikudvalg, Ulrik Danneskiold-Samsøe og Bjarne Larsen i: Hellerup, Helsingør,

Læs mere

Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik

Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik Dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik Orientering om omverdensindragelsen Evt. Ca. 25 uheld Nordre Frihavnsgade Ca. 17

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

Bedre forhold for cyklister i ISTEDGADE

Bedre forhold for cyklister i ISTEDGADE Bedre forhold for cyklister i ISTEDGADE Indhold: Baggrund og formål med projektet Proces og borgerinddragelse Fra plan til færdigt projekt Udfordringer med ny type cykelløsning Projektevaluering Mindre

Læs mere

Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej

Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej Sagsbehandler: MHS/NS/AML Dok.nr.:2012/0070324-184 6. marts 2013 Vej- og Parkafdelingen Sagsnr. 2012/00770324 Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej Indhold: 1. Indledning

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Bethesda, Rømersgade 17, torsdag d. 5. februar 2015 kl. 17-19 Cirka 30 borgere og interessenter deltog i mødet. Pointer om ønsker og behov ift. parkering

Læs mere

HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ?

HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ? HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ? - MULIGE EFFEKTER VED REDUKTION AF BILTRAFIK I GADERUM - - MULIGE EFFEKTER VED REDUKTION AF OFFENTLIG PARKERING I GADERUM -

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK OG NYE BOLIGER VED HØJSKOLEVEJ I STRIB

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK OG NYE BOLIGER VED HØJSKOLEVEJ I STRIB REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK OG NYE BOLIGER VED HØJSKOLEVEJ I STRIB ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Tryg i trafikken ved Hornslet Skole Efterår 2011

Tryg i trafikken ved Hornslet Skole Efterår 2011 Tryg i trafikken ved Hornslet Skole 1 Tryg i trafikken ved Hornslet Skole Efterår 2011 --Mobilitetsplan-- Af: civilingeniør, trafikplanlægger Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen Rambøll Danmark A/S mtm@ramboll.dk

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

DETAILHANDELSSTRATEGI. Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted

DETAILHANDELSSTRATEGI. Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted DETAILHANDELSSTRATEGI 2016 Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted Forord Denne detailhandelsstrategi er resultatet af den proces, som Byrådet i Vejen Kommune igangsatte i foråret 2015.

Læs mere

Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen. 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter

Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen. 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter Program Kl. 18.30 Kl. 19.00 Kl. 19.10 Kl. 19.30 Åben café med fagfolk Velkomst og introduktion v. Nils Borring, borgmester Oplæg

Læs mere

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18.

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18. UDKAST Skanderborg Kommune Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej NOTAT 18. juli 2018 LLJ/llj 0 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Baggrund... 1 1.1 Eksisterende forhold...

Læs mere

GLESBORG BY OG TRAFIKPLAN VISIONER FOR FREMTIDENS GLESBORG

GLESBORG BY OG TRAFIKPLAN VISIONER FOR FREMTIDENS GLESBORG GLESBORG BY OG TRAFIKPLAN VISIONER FOR FREMTIDENS GLESBORG INDHOLD INTRO 2 Indhold / Intro 3 Vision: Trygge rammer for handel og hverdagsliv 4 Eksisterende forhold 5 Udfordringer i Glesborg 6 Hovedgreb:

Læs mere

UDVIKLING AF NÆSTVED BYMIDTE 2025

UDVIKLING AF NÆSTVED BYMIDTE 2025 UDVIKLING AF NÆSTVED BYMIDTE 2025 Med udgangspunkt i eksisterende strategier, materiale og analyser. Bl.a.: - Næstveds stedsspecifikke kvaliteter og historie. - Samfundets og byens udvikling samt udfordringer

Læs mere

Hvidbog. 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge. november 2015 BILAG 3

Hvidbog. 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge. november 2015 BILAG 3 BILAG 3 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Hvidbog 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge november 2015 Center for Miljøbeskyttelse Njalsgade

Læs mere

Handelslivets styrke og strategier for revitalisering af bymidterne

Handelslivets styrke og strategier for revitalisering af bymidterne Handelslivets styrke og strategier for revitalisering af bymidterne Haslev, 12 maj 2015 Torsten Bo Jørgensen Projektleder COWI Plan og trafik 1 Tendenser Nethandel vokser Butikscentre går lidt frem Lille

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger Hørsholm Kommune Trafikanalyse af Lågegyde COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Forudsætninger 1 3 Grundlag

Læs mere

Ønske om forbud mod tung trafik på Solvej

Ønske om forbud mod tung trafik på Solvej Borgermøde d. 28. marts 2019 input fra mødet suppleret med administrative vurderinger Solvej Forslag om parvise vejtræer og færre parkeringspladser samt tilbageføre hele det oprindelige fortov til forgængere

Læs mere

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk NOTAT Projekt Skolevejsundersøgelser i Aarhus Kommune Kunde Aarhus Kommune Notat nr. 33. Møllevangskolen Dato 2011.03.23 Deltagere Majbritt Jensen Møllevangskolen Anne Vinter Trafik & Veje, Aarhus Kommune

Læs mere

Borgerpanelundersøgelse maj 2018

Borgerpanelundersøgelse maj 2018 Bilag 4: Udeservering og byliv - tendenser og holdninger By- og Kulturforvaltningen har via spørgeskemaundersøgelser spurgt byens borgere, berørte beboere og erhvervsliv i bymidten om, hvordan de oplever

Læs mere

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED RØDE PORT INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3 ROSKILDE KOMMUNE HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning og konklusion

Læs mere

Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger

Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Ringsted Kommune Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger (Læses sammen med tegning A020320-SK-13-1, A020320-

Læs mere

JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE

JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE 2 INDHOLD Trafiksituationen på ankomstarealerne til mange skoler er ofte kaotisk i minutterne op til, at der ringes ind til første time. Via droneoptagelser

Læs mere

BORGERMØDE OM TÅSINGE PLADS

BORGERMØDE OM TÅSINGE PLADS BORGERMØDE OM TÅSINGE PLADS 30. april 2013 kl. 19-21 Tåsinge Plads i dag. Referat Borgermøde 30. april 2013 om Tåsinge Plads Introduktion Mads Uldall, projektchef for Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter,

Læs mere

Bilag 4 til indstilling om hastighedsdæmpende foranstaltninger i byrummet terrorsikring

Bilag 4 til indstilling om hastighedsdæmpende foranstaltninger i byrummet terrorsikring KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydækkende Strategier NOTAT Bilag 4 til indstilling om hastighedsdæmpende foranstaltninger i byrummet terrorsikring Lukning af middelalderbyen

Læs mere

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet Istedgade Reverdilsgade Stampesgade Tietgensgade Notat Dato: 24.04.2018 Projekt nr.: 1008314 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Cykelparkering i Reventlowsgade Emne: Trafikale konsekvenser Notat

Læs mere

STATUS FOR TRAFIKULYKKER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

STATUS FOR TRAFIKULYKKER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 FAXE KOMMUNE STATUS FOR TRAFIKULYKKER 2010-2014 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Antal personskade-

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA REBILD KOMMUNE HOBROVEJ I STØVRING TRAFIKSIKKERHEDSVURDERING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1 Trafikgrundlag

Læs mere

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Landsbyerne Pulje til landsbyerne 0,5 0,5 Forslag til landsbyerne 0,5 0,5 Forskønnelsespuljen og Kommunes landsbyer Mange landsbyer har en

Læs mere

Opsamlingen herpå er sammenfattet for hvert af de tre temaer. Der vil derfor kunne være input og synspunkter, som går igen i de tre temaer.

Opsamlingen herpå er sammenfattet for hvert af de tre temaer. Der vil derfor kunne være input og synspunkter, som går igen i de tre temaer. Opsamling på byrådets temamødedrøftelse af midtbyplanen for Horsens by Mandag den 23. februar 2009 Temamødet om midtbyplanen tog udgangspunkt i Gehl-arkitekternes byrumsrapport, som bl.a. indeholder seks

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer

Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer Boligudvikling og infrastruktur Emne Bemærkninger Plancher med tegninger fra borgermødet Blåt scenarie Fordele: Meget attraktivt;

Læs mere

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE INDHOLD 1. Trafikmålsætninger i Københavns Kommune 2. Trafikplanlægning og strøggader 3. Et strategisk vejnet med forskellige definitioner

Læs mere