SKOVHUS-AVISEN SEPTEMBER 2014 NR 7

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SKOVHUS-AVISEN SEPTEMBER 2014 NR 7"

Transkript

1 15 SKOVHUS-AVISEN SEPTEMBER 2014 NR 7 Redaktion: Grethe Gram, bolig 23 Nete Johansen, bolig 320 Mette Sperling, adm. medarbejder Tina Laurberg, husassistent Gæstehuset Marianne Frejlev, Skovkilden Charlotte Kock Petersen, plejecenterleder

2 Forsidebillede: Smuk regnbue over Skovhuset fotograferet af Charlotte Kock på vores 1- års fødselsdag den 19. august 2014 Næste nummer af Skovhus-Avisen udkommer: Deadline til redaktionen: På eller i udprintet form SIDE 1

3 NYT FRA SKOVHUSET Løst og fast fra sommeren.. Sommeren var præget af landsdækkende hedebølge i juli, i 14 dage i træk. For beboere og medarbejdere betød det opmærksomhed på masser at drikke, is, vandmeloner, skygge. En erfaring er også, at det har været svært at skabe skygge i boligfløjenes fællesarealer og på personalekontorer. Lejerbo er derfor ved at indhente tilbud på udvendig solafskærmning til disse arealer. Det håber vi bliver en realitet i efteråret. Til oktober får kommunen nyt dokumentationssystem til hjemmepleje og plejecentre. Det betyder, at alle medarbejdere skal på kursus i det nye system i september måned. Vi har rigtig gode fasttilknyttede vikarer, som vil hjælpe os godt igennem dette arbejde. Gennem finansministeriets pulje til løft i Ældreplejen har Skovhuset kunne ansætte 2 pædagoger i plejen, frem til december Deres opgaver bliver primært at igangsætte gode hverdagsaktiviteter i boligfløjene, og skabe mulighed for at også familier og frivillige til at deltage. Anne vil primært være på 2. og 3. sal, mens Laila vil være i stuen og på 1. sal. Velkommen til denne nye funktion. Sæt X i kalenderen for vi planlægger fælles informationsaften for alle beboere og familier tirsdag 30. september, kl Invitation med program følger. På gensyn til denne aften. Læs mere i denne avis om alle de aktiviteter der også sker som Skypeprojekt, haveplaner og høns, aktiviteter i Skovkilden. Med ønsket om en smuk september Charlotte Kock Petersen, plejecenterleder SIDE 2

4 NYT FRA SKOVHUSET Hillerød har fået nye ældrechef Lars Ravn tiltræder i stillingen som Ældre- og Sundhedschef i Hillerød Kommune til august. Hillerød Kommune har ansat Lars Ravn som ny Ældre- og Sundhedschef. Han kommer fra en stilling som myndigheds- og visitationschef i Næstved og har desuden en fortid i Dansk Sygeplejeråd som afdelingsleder på plejehjem og en række forskellige stillinger inden for psykiatrien og hospitalsverdenen. Lars Ravn er uddannet sygeplejerske, har en lang ledererfaring og afslutter en masteruddannelse i offentlig administration i december. Med Lars Ravn får vi en ny Ældre- og Sundhedschef, som har et indgående kendskab til området. Både fra sin tid som sygeplejerske, men også med en solid ledelseserfaring fra det administrative område. Vi glæder os meget til at byde Lars Ravn velkommen og til at gå i gang med de mange store projekter, vi har, som for eksempel bygningen af det nye sundhedscenter, kompetenceopbygningen af medarbejderne til de nye krav, der stilles til et nært sundhedsvæsen i kommunerne, og samarbejdet om de nye generationer af ældre, udtaler direktør for Job, Social og Sundhed, Vibeke Abel, i en pressemeddelelse. Lars Ravn er 52 år og bor i København. Han tiltræder stillingen den 1. august. SIDE 3

5 NYT FRA SKOVHUSET Se den du taler med ogsa pa afstand. Indbydelse til informationsaften om videokommunikation tirsdag den 9. september2014 fra kl i Skovhuset. Det er altid dejlig at se den, man taler med, og det er oftest også nemmere at forstå den eller de, man taler med, hvis man kan se hinanden. Det kan ved teknologiens hjælp også lade sig gøre at se hinanden på trods af afstand. Mange af os kender til det gratis værktøj Skype og ved, at man på en enkel måde kan ringe hinanden op fra computere, og se den man taler med. Skovhuset er med i et velfærdsteknologiprojekt, hvor 10 beboere omkostningsfrit kan låne en såkaldt All-in One computer, der er en computer, der kun består af en trykfølsom skærm. På disse computere er der installeret et program, der på en ekstrem enkel måde muliggør fuldskærms videokommunikation mellem beboer og dennes sociale netværk. Skærmen viser billeder af de personer, det reelt er muligt at foretage et videoopkald til. Et opkald foretages ved at røre ved billedet af de, man ønsker at kontakte, hvorefter opkaldet automatisk sker med video. Programmet hedder CanConnect, og det kan kommunikere med alle, der har det gratis sociale netværksværktøj Skype. Hvad kræver det? CanConnect bruger oplysninger fra Skype, og den enkelte beboer skal derfor have oprettet en Skypeprofil. De, det skal være muligt at ringe til, skal også have en Skypeprofil, der kan tilgås fra computere, tablets og smartphones. Hvis du synes, det kan være lidt svært at oprette sådan en profil, vil vi denne aften være behjælpelige med at gøre det, så tingene kører, inden du tager hjem. Program: Charlotte byder velkommen Michael: Præsentation af CanConnect og Skype. Nete Johansen vil dele ud af sine erfaringer med CanConnect. Skovhuset byder på lidt at spise og lidt til den søde tand. Efterfølgende vil alle der ønsker det, få hjælp til at oprette en Skypeprofil. Af hensyn til forplejningen er det nødvendigt med tilmelding: Skriv eller ring til Rikke Bundgaard eller Vil du vide mere om, hvad CanConnect er og kan, kan du besøge Kommunikationscentrets hjemmeside og klikke der, hvor der står CanConnect - nem Skype SIDE 4

6 NYT FRA SKOVHUSET v. Nete Johansen, bolig 320 Så nåede vi den første sensommer/efterårsmåned. Juli/august er gået med høj himmel og med megen sol og varme. Den 19. august kunne Skovhuset så fejre 1-års fødselsdag. Der var fint pyntet med mange flag udendørs og indendørs blev dagen fejret i Skovkilden med islagkage og et glas portvin. Mange beboere var mødt op og festtalen blev holdt af Charlotte og Julie sang fødselsdagssangen. Stor tak til de to. Regnbue-feen ønskede også tillykke med en smuk regnbue over Skovhuset. Det kan da kun betyde Held og Lykke. (se forsidebillede). Allerede dagen efter var vi igen samlet i Skovkilden. Denne gang til et lækkert sildebord. Initiativet til dette var fra to frivillige venner Inge-Lise og Inge - godt gået, og også her en stor tak til de to og personalet i Skovkilden. SIDE 5

7 NYT FRA SKOVHUSET v. Nete Johansen, bolig 320 Nu lidt " løst og fast" fra hverdagen på 3.sal siden sidst: 16/7 tog vi på køretur til Esrum sø på Sørupsiden. Hedi og Ole på førersædet. Den medbragte kaffe blev indtaget i højt solskin. Det var så varmt, at Aase fik lyst til en soppetur. Uha, for koldt for undertegnede. 30/7 havde Anne tilrettelagt en vellykket tur til Louisiana. Og med Lill bag rettet var det en smuk tur langs Øresund. Stor udstilling af Emil Nolde. En meget farveglad maler, men også flere dystre malerier. God tid til at se den store udstilling. En god dag. 5/8 gik turen - også i fint solskin - til Lone Thomsens have i Slettelte til veldækket bord med hjemmebagte kager. Som I kan se på billedet fik Aase en ridetur på husets hest Sunshine. Aase har i sine unge dage været en habil rytterske. 12/8 havde Skovhuset besøg af vor borgmester Dorte Meldgaard og den nye chef for ældreplejeområdet Lars Ravn. De to gæster kom på besøg hos os i nr. 320 og vi var glade for at vise hvordan vi har indrettet lejligheden til to personer. Fra tid til anden holder Tulla og anden vagthavende "Fredagsbar". Her samles vi alle fra Nord og Syd til en enkelt irsk kaffe eller kaffe/bailey og spiller forskellige spil. Det er meget hyggeligt og et godt initiativ. Efteråret er på vej, så nu er det plantetid. Kan se der er leveret plantekasser og jord, så når havegruppen holder møde 5/9, håber vi der kommer gang i efterårsarbejdet. Ferietiden er forbi, og hønsehuset og det lille hus med fin rød hestesko over døren, er parat til at modtage nogle beboere. Vi håber at finde nogle gode høns, der kan trives hos os. Nete, bolig 320 SIDE 6

8 NYT FRA SKOVHUSET I forbindelse med flytningen fra Birgittehjemmet til Skovhuset sidste år havde vi den glæde, at kunne give ca. 50 senge til et hospital i Tanzania i Afrika. Donationen blev formidlet af den lille forening Habari Tanzania som drives af Jørn Møller i Hundested, og som gennem 10 år har samlet og sendt udstyr til hospitaler og skoler i Tanzania. Sengene blev sendt i en container til Tanzania og fragtet videre i lastbil frem til byen Songea, hvor hospitalet ligger. Jørn fulgte transporten og var med til udpakningen af sengene, som bragte stor glæde på hospitalet og betyder, at mange af patienterne nu kan få deres egen seng og ikke skal dele den med 1-2 andre patienter eller ligge på gulvet. Vi har modtaget disse dejlige billeder og en flot sari som tak for donationen. SIDE 7

9 Fødselsdage i september 2. september John Helge Møller 72 år bolig 3 3. september Erik Overholdt 88 år bolig september Lis Andreasen 70 år bolig september Bjarne Kai Olsen 74 år bolig september Mohd Iskandarani 73 år bolig september Gunnar Emil Jørgensen 89 år bolig september Tove Pedersen 89 år bolig 5 Skovhuset ønsker jer alle hjertelig tillykke med fødselsdagen SIDE 8

10 VELKOMMEN TIL NYE BEBOERE 1. juli Alice Fabricius bolig juli Helen Juul Pedersen bolig august Jørgen Flemming Andersen bolig august Irene Petersen bolig 111 SIDE 9

11 Dødsfald 7. juli Doris Andersen bolig juli Arne O. Christiansen bolig juli Tage Madsen bolig 19 Æret være deres minde vores tanker går til familien SIDE 10

12 DEBAT-REDAKTIONEN v. Grethe Gram, bolig 23 Daglig- liv i Skovhuset! Et øjeblik, et øjeblik, li to sekunder, li to sekunder, vi har så travlt. Nej, nej, det er ikke Peter Kanin fra Alice i Eventyrland som sagde det. Det er en medarbejder i Stuen Nord Vi vasker, vasker og vasker. Til skade for miljøet og din økonomi. Da debat-bestyreren opdagede, at et pudebetræk og et viskestykke var vasket og tørret i maskinerne, satte hun en besked på maskinen: Kontakt beboeren før du vasker. I store dele af verden er vand en mangelvare, og ofte årsag til sygdomme på grund af forurenet vand. I Danmark har det været nødvendigt at lukke flere drikkevands-boringer på grund af overforbrug af bl.a. sprøjtemidler i landbruget og måske overforbrug af ukrudtsmidler i private haver! Da debat-bestyreren påtalte ulemperne af over-vaskning til medarbejderen, var svaret: Der er nogle som vasker og tørrer et par sokker eller en bluse. Til det er der kun at svare: Det vil være billigere at købe et par sokker. På mindre end et år har debat-bestyreren betalt kr ,00 for el, og det skyldes hverken musikanlægget, tv, computer eller lys som er lav-energi forbrugere, men brug af tørretumbler, som er uhyre energi-krævende. SIDE 11

13 DEBAT-REDAKTIONEN v. Grethe Gram, bolig 23 Unge kristne studerende Lørdag den 5.juli var der lagkage og kaffebord i Grønnevang kirke, for de 30 unge kristne som i uge 27 havde hjulpet, primært ældre og enlige forsørgere med hjælp til vinduespudsning, rengøring, oprydning m.m. OPRYDNING er debat-bestyrerens ømme punkt. Hun var så heldig, at to søde unge piger, begge med navnet Maria, hjalp med at fjerne vintertøjet som så kom i kælderen. Det er utroligt, hvad en gammel kone på snart 81 år tror hun behøver af klude. Maria og Maria og Birgit fra Brohuset, som har lovet den gamle redakteur, at lære hende at forstå en computer. Under krigen i Jugoslavien var debat-bestyreren på arbejde i Makedonien, efter at ha' været i Kroatien på flyskift. fortsættes. SIDE 12

14 DEBAT-REDAKTIONEN v. Grethe Gram, bolig 23 Flyveturen til Skopje, hovedstaden i Makedonien var med et lille fly, med plads til ca.100 mennesker, men der var ca. 300 flygtninge med. De sad på gulvet i mellemgangen, på skødet af hinanden på sæderne. Unge kvinder med små børn, udslidte gamle mennesker, og fælles for dem var, at ingen skulle ha' bagage i bagagerummet. Deres bagage bestod af en plasticpose med få ejendele, jeg tænkte det var billeder af børn og børnebørn. Så, stort set, hver gang jeg betragter indholdet af mit klædeskab, tænker jeg på den forfærdelige flytur. Men også på en film-anmeldelse i min avis Information, hvor en af Danmarks dygtigste journalister anmeldte en film om to gamle amerikanske damer på 85 og 89 år der besluttede sig for at finde ud af hvad al den snak om finanskrisen, egentlig var for noget. Begge kørte i el-scootere, men det forhindrede dem ikke i at ta' flyet fra en af USA's stater til New York og deltage i debatter på diverse universiteter. Populære blev det ikke med deres indgående spørgsmål til økonomi-professorer og andre såkaldt høje herrer. Overskriften på anmeldelsen var: "Gør al det ragelse du køber dig lykkeligere?" spurgte den 89 årige den 85 årige." Nu sætter jeg anmeldelsen på mit køleskab. Takket være Maria og Maria kan jeg nu se hvad jeg har i skabet - og konstatere at Nu er Nok, Nok! Grethe Gram SIDE 13

15 DEBAT-REDAKTIONEN v. Grethe Gram, bolig 23 Væddemål: Som bekendt, i juni-nummeret af Skovhus-Avisen tabte debat-bestyreren kr. til formanden for Bjørnebanden, Steen Christensen, Stuen Syd, da hun dum-stædigt hævdede, at broccoli-salaten ikke var broccoli-salat som Steen så rigtigt mente det var. Debat-bestyreren ville øremærke de kr. til blomster ud mod indgangen i nr. 43. Men ingen beboer i Stuen Syd, og ingen medarbejder samme sted ville vande blomster, så Steen sagde: Send de kr. til Læger uden Grænser. Glad blev debat-bestyreren og Læger uden Grænser som skrev: Kære Steen Christensen, Læger uden grænser bekræfter hermed, at vi fra Grethe Gram har modtaget kr i forbindelse med den afholdte sommerfest. Vi er taknemmelige for det flotte beløb til nødhjælpsarbejdet i verdens mange brændpunkter. God sommer og venlige hilsner Læger uden Grænser Sign.Eva Bar-Shalom Donorservice Apropos blomster siger et kinesisk ordsprog: Lidt af duften bliver hængende ved den hånd, som giver blomsterne. Grethe Gram SIDE 14

16 DEBAT-REDAKTIONEN v. Grethe Gram, bolig 23 Hvert år bliver der i Danmark smidt tons mad ud I Skovhus-Avisen juli/august kan vi læse den glædelige nyhed, af kostansvarlig Helle Rasmussen, at produktions-køkkenet Mad til hver dag prøver at leve op til regeringens målsætning, at fødevarer i offentlige institutioner i 2020 skal være 60 % økologisk. Dette mål er nået i bl.a. Odense og Ringe kommune. Mad til hver dag stræber efter at blive 30 % økologisk, da maden ikke må blive dyrere for os som kunder skriver H.R. og tilføjer, at bulgur i farsretter derfor erstatter en del af kødet. God ide, bulgur er nemlig sundere for beboerne end kød og langt bedre for miljøet. I Danmark spiser vi dobbelt så meget kød som japanerne og langt mere kød end nordmændene. Til gengæld har de færre kræfttilfælde! Og i Danmark smider vi tons mad ud hvert år. Med hensyn til økonomien, at holde prisen nede ku man forsøge nedenstående eksperiment. Siden debat-bestyreren blev indlogeret på plejecenter, 8. februar 2013, pga. brud på ryggen, har det været en kilde til forargelse og vrede, at der hver dag, hver eneste dag bliver smidt mad ud efter aftensmaden. De forenede Nationer (FN) er opmærksomme på problemet og EU har udnævnt 2014 til at være europæisk år for bekæmpelse af madspild. En historie fra det virkelige liv i Stuen Nord: Menu: Flæskesteg her er det svært for debat-bestyreren at overholde sit princip: Ingen svinekød til den beboer! Vores dygtige Susanne havde stegt svinekødet efter alle kunstens regler, men den forblev lyserød. Og efter alle oplysningerne om antallet af døde pga. blandt andet listeria og andet godt i vores fødevarer, er det vigtigt at gennemstege kød. Men løsningen kom fra en beboer: Det skyldes nitrit! Nitrit tilsættes kødprodukter for at forlænge holdbarheden og i øvrigt fordi lyserøde fødevarer er mere salgsbare. Men sundt er nitrit ikke. Skal vi undgå nitrit skal vi købe økologisk kød, så hermed ønsket til Mad til Hver dag økologisk kød tak. fortsættes SIDE 15

17 DEBAT-REDAKTIONEN v. Grethe Gram, bolig 23 Debat-bestyreren der har arbejdet i Afrika og andre fattige lande opfatter madspild som en hån overfor sultende mennesker. Ved mit bord er vi tre beboere, og hver aften, hver eneste aften, bliver der smidt mad ud fra 3 ikke-eksisterende beboere. Jamen lyder det fra personalet, vi skal bestille mad pr. person. Det kan godt være rigtigt med portioner af den størrelse, hvis personen er 40 år og jord- og betonarbejder, og ikke 95 år og plejecenter-beboer. Kunne man ikke først bestille til 11 personer, i stedet for de 12 der bebor hvert afsnit, og hvis der stadig er meget madspild så bestille til 10 personer og så fremdeles. Der er altid mad i huset, og skulle en enkelt beboer mangle en ekstra hakkebøf, så er der altid rugbrød og pålæg i huset. De Forenede Nationer er opmærksomme på problemet og EU har udnævnt 2014 til at være europæisk år for bekæmpelse af madspild. Skovhuset kan være med til at bekæmpe madspild. Grethe Gram SIDE 16

18 DEBAT-REDAKTIONEN v. Grethe Gram, bolig 23 Hvem er hun? Medarbejderen i Skovkilden, der husker navnene på beboerne, som næsten er synsk, når hun opdager, at en beboer ikke har fået kaffe, eller har svært ved at skænke. Hvem er hun? Der kan få en kedelig gymnastik-time til at blive en festforestilling, og som kan synge med på melodierne. Hvem er hun? Hendes venlige smil og væsen, kan som anemoner på en forårsdag, få jaget denne signatur s tungsind ud i det blå! Hvem er hun? Som bestyrer aktivitets-kalenderen i Skovhus-Avisen, som overholder dead-line i modsætning til debat-bestyreren, der har dårlige undskyldninger for ikke at overholde dead-line. Hvem hun er: Marianne og hendes dejlige kolleger i Skovkilden. Kærligst Grethe SIDE 17

19 DEBAT-REDAKTIONEN v. Grethe Gram, bolig 23 Sol op Sol ned Torsdag den 7. august De lyse nætter endte Onsdag den 3. september Solen op kl Solen ned kl Fredag den 5. september: Flagdag for Danmarks udsendte soldater Onsdag den 10. september Solen op kl Solen ned kl Onsdag den 17. september Solen op kl Solen ned kl Onsdag den 24. september: Solen op kl Solen ned kl SIDE 18

20 NYT FRA SKOVKILDEN Sådan gik det i årets Tour de Skovkilden. Der har været motioneret på mange måde: Kørt på motionscyklerne, gået med rollator, gået til Euro Spar, på gangene og meget andet. Det er målt op og talt sammen. Der var en konkurrence for beboere og dagcenter gæster. Vinderen her blev Brian Christiansen, bolig 11 stuen, Brian fik en buket blomster for at have gået 122 km. Og en for selvtrænere, frivillige og personale. Her blev vinderen selvtræner Helmer som fik en buket blomster for at have cyklet 59 km. Tak for at så mange, tog Tur de Skovkilden til sig. Det var et meget vellykket arrangement, hvor mange fik trænet mere end før. Vi håber, at der fortsat vil være fokus på det, at få bevæget sig i det daglige. Maskinerne står alle dage i Skovkilden - det er bare med at bruge dem. Rollatorerne er nok heller ikke blevet slidt op, så fortsæt bare med at rulle derudad. SIDE 19

21 NYT FRA SKOVKILDEN SEPTEMBER - MÅNEDS AKTIVITETER DAG DATO KL. ARRANGEMENT MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG GYMNASTIK I DAGCENTRET KØRETURE GÆSTEHUSET GÅTUR I OMRÅDET. MØDES VED INDGANGEN I STUEN GYMNASTIK GYMNASTIK HOLD TRÆNING I REDSKABERNE GYMNASTIK GUDSTJENESTE MED ALTERGANG KØRETUR STUEN + 3. SAL FREDAG LAU SPILLER, VI SYNGER MED LØRDAG 6 SØNDAG 7 MANDAG GYMNASTIK I DAGCENTRET TIRSDAG GÅTUR I OMRÅDET. MØDES VED INDGANGEN I STUEN ONSDAG GYMNASTIK SYNG MED SKOVHUSETS KOR V/JULIE HOLD TRÆNING I REDSKABERNE TORSDAG GYMNASTIK FREDAG KØRETUR DAGCENTRET GYMNASTIK LØRDAG 13 SØNDAG 14 MANDAG GYMNASTIK (GUNNER SPILLER TIL) TIRSDAG BANKOSPIL KLASSISK LYTTEGRUPPE V/JULIE OG ULLA I KOGLEN GÅTUR I OMRÅDET. MØDES VED INDGANGEN I STUEN SIDE 20

22 13.30 GÅTUR I OMRÅDET. MØDES VED INDGANGEN I STUEN ONSDAG GYMNASTIK HOLD TRÆNING I REDSKABERNE KØRETUR SAL TORSDAG GUDSTJENESTE FREDAG GYMNASTIK LØRDAG 20 SØNDAG 21 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG GYMNASTIK I DAGCENTRET (GUNNER SPILLER TIL) SYNG MED SKOVHUSETS KOR V/JULIE I SKOVKILDEN DANS GÅTUR I OMRÅDET. MØDES VED INDGANGEN I STUEN GÅTUR I OMRÅDET. MØDES VED INDGANGEN I STUEN GYMNASTIK HOLD TRÆNING I REDSKABERNE KØRETUR FOR SAL TØJSALG BRITT S BUTIK KØRETUR STUEN + 3. SAL INDKØBSTUR FOR DAGCENTRET GYMNASTIK LØRDAG 27 SØNDAG MANDAG TIRSDAG MØDES VI VED HOVEDINDGANGEN I STUEN (FOR DE DER ER TILMELDT TIL SKOVKILDEN) BEGRÆNSET PLADSER GUDSTJENESTEN I GRØNNEVANG KIRKE BANKOSPIL KLASSISK LYTTEGRUPPE V/JULIE OG ULLA GÅTUR I OMRÅDET. MØDES VED INDGANGEN I STUEN GYMNASTIK Aktiviteten forbeholder sig ret til ændringer. SIDE 21

23 MÅNEDENS GULDKORN v/nete Johansen, bolig 320 At indrømme, at man har taget fejl, er jo blot at erkende, at man i dag er klogere end i går. Lavater Akvarel af Emil Nolde: Røde og gule dahliaer SIDE 22

24 NABO-SIDEN Grønnevang Kirkes aktiviteter i september: Den 16. september Den russiske kirke set i nutidens lys kl v/forskningsbibliotikat dr. theol. Christian Gottlieb Den 28. september kl. 11 Gospelgudstjeneste v/per Erik Bohlbro Vores yndlingssalmer: Salmebogen Hans Andersen Lind, bolig 322: Nr. 754 Se nu stiger solen af havets skød SIDE 23

25 NYT FRA LEJERBO Nyt om vinduespudsning: Der pudses vinduer næste gang den 2. september Der omdeles seddel med fremgangsmåden for betaling til de beboere der får pudset den 2. september. Ligeledes omdeles seddel med fremgangsmåden for betaling til alle beboere der fik pudset vinduer den 18. juni. Fremover vil der fremgå en pudse-plan på denne Lejerbo-side i avisen hver måned. Hvis der er fejl i din bolig Hvis du oplever en fejl i din lejlighed, så kan du få hjælp hos medarbejderne til at indberette fejlen til Lejerbo. KONTAKTOPLYSNING til Lejerbo: TELEFON: kontortid mellem 9-10 (læg gerne besked) SIDE 24

26 TELEFONLISTE Administration Hovednummer Centervænget 43-45, 3400 Hillerød Hjemmeside: Plejecenterleder Charlotte Kock Petersen Aktivitetscenter Cafe Skovkilden Aktivitet Musikterapeut Julie Kolbe Krøier Faglig udvikling Udviklingssygepl Hanne Jensen Klinisk vejleder Christina Christens Kostansvarlig Helle K. Rasmussen Klinisk diætist Heidi Niemeier Fysioterapeut Maria W. Bernburg Klinisk sygeplejespecialist Vibeke Munck Boligfløjene: Stuen Områdeleder Kirsten Blæsgaard Svendsen Personalekontor sal Områdeleder Birgitte Rosenquist Personalekontor sal Områdeleder Rikke Bundgaard Personalekontor sal Områdeleder Lone Thomsen Personalekontor Gæstehus, 1. sal Områdeleder Birgitte Rosenquist Personalekontor Skovhusets kontaktperson til Ældrerådet: Birthe Høst SIDE 25

27 FRISØRER, FODTERAPEUTER OG BOLIGINDRETNING De mobile frisører Tlf Frisørbilen v/ Susanne Jørgensen Tlf Fodterapeut Nadia Spuur Augrell Tlf / Bymidtens Fodterapi v/jeannette Reymond Tlf Klinik for Fodterapi v/anton Pedersen Tlf Klinik for Fodterapi v/tina Dupont Møller Tlf Skønne Fødder v/pernille Ulrich Tlf Foddamen v/mie V. Leidesdorff Tlf Botex Gardinmontøren Tlf OBS OBS Vi har fået et fint udvalg af gardin-prøver fra Botex - prøverne kan ses på områdeleder Lone Thomsen s kontor på 3. sal SIDE 26

28 MÅNEDENS DIGT v. Grethe Gram, bolig 23 FORSVAR SØGES For freden har menneskene kriget og korsfaret, og lad os forsøge at lære af minderne: at forsvaret er vores forsvar mod fjenderne, men hvem skal forsvare os selv imod forsvaret? Piet Hein SIDE 27

29 MÅNEDENS QUIZ v. Tina Laurberg Vinderen af juli-aug. måneds quiz er: Daisy Lindstrøm, bolig 118 Præmien er en æske chokolade. QUIZ SEPTEMBER: Nu er efteråret ved at melde sin ankomst. Så bliver det måske tid at se Matador endnu en gang. 1. Hvem er idékvinden bag Matador? a. Lise Ringheim? b. Lise Nørgaard? c. Lise Rønne? 2. Hvad hedder en af hovedpersonenerne: Mads til efternavn? a. Varde? b. Ringkøbing? c. Skjern? 3. Hvad handler Oluf Larsen med? a. Grise? b. Heste? c. Hunde? Navn: Bolig nummer: Svarene på denne quiz lægges i den hvide postkasse ved spaden i stueetagen (kopirummet) senest mandag den 15. september SIDE 28

SKOVHUS-AVISEN OKTOBER 2014 NR 8

SKOVHUS-AVISEN OKTOBER 2014 NR 8 15 SKOVHUS-AVISEN OKTOBER 2014 NR 8 Redaktion: Grethe Gram, bolig 23 Nete Johansen, bolig 320 Mette Sperling, adm. medarbejder Tina Laurberg, husassistent Gæstehuset Marianne Frejlev, Skovkilden Charlotte

Læs mere

SKOVHUS-AVISEN JULI/AUG 2014 NR 6

SKOVHUS-AVISEN JULI/AUG 2014 NR 6 15 SKOVHUS-AVISEN JULI/AUG 2014 NR 6 Redaktion: Grethe Gram, bolig 23 Nete Johansen, bolig 320 Mette Sperling, adm. medarbejder Tina Laurberg, husassistent Gæstehuset Marianne Frejlev, Skovkilden Charlotte

Læs mere

Lillevangsposten. November - December 2015. 17. årgang nr. 6

Lillevangsposten. November - December 2015. 17. årgang nr. 6 Lillevangsposten November - December 2015 17. årgang nr. 6 1 Indhold: Side 3: Side 5: Side 6: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side 16: Side 18: Side 19: Side 21: Kalender Lillevangs dagtilbuds aktiviteter

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

HOLDGYMNASTIK: Onsdage i kirke- mødesalen kl Tirsdage, torsdage og fredage tilbydes der individuel træning efter nærmere aftale.

HOLDGYMNASTIK: Onsdage i kirke- mødesalen kl Tirsdage, torsdage og fredage tilbydes der individuel træning efter nærmere aftale. Munke Mose Allé 4-6, 5000 Odense C tlf. 66 12 42 05 (administration) tlf. 30 20 06 53 (stuen) tlf. 30 20 06 65 (1.sal) - www.plejec-munkemose.dk CAFETERIET: Åbningstider kl. 9.00-15.00. MARGURITTEN: Åben

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

ARENDSE NYT Januar 2017

ARENDSE NYT  Januar 2017 ARENDSE NYT Januar 2017 Indholdsfortegnelse Januar 2017 Forside Indholdsfortegnelse En lille jule hilsen Velkommen Sidste tanke Ny Fodterapeut Referat af Beboermøde Ann Jensen Konkurrence Vinder af konkurrencen

Læs mere

ARENDSE NYT Februar 2014

ARENDSE NYT Februar 2014 ARENDSE NYT Februar 2014 Indholdsfortegnelse Februar 2014 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Velkommen til nye beboer Fødselsdage i januar Nytårskur Invitation til pårørende aften Referat af

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

ARENDSE NYT August 2017

ARENDSE NYT August 2017 ARENDSE NYT August 2017 Indholdsfortegnelse august 2017 Forside Indholdsfortegnelse Fødselsdage Gymnastik på 2. sal Referat af Beboermøde Konkurrence Vinder af konkurrencen Aktivitetsplan Yoga Frisør Netværkskoden

Læs mere

ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Jette Schultz 55 36 39 40 jesc@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

ARENDSE NYT September 2016

ARENDSE NYT September 2016 ARENDSE NYT September 2016 Indholdsfortegnelse September 2016 Forside Indholdsfortegnelse Julen nærmer sig Billeder fra Tivoli Velkommen Referat af Beboermøde Sommerliv Konkurrence Vinder af konkurrencen

Læs mere

Anitta har ordet... administration. Dette skyldes, at Viborg kommune er startet med Fælles Medicin Kort, som er det system

Anitta har ordet... administration. Dette skyldes, at Viborg kommune er startet med Fælles Medicin Kort, som er det system Plejecenter Skovvænget Maj 2015 Anitta har ordet... I dette nummer: Anitta skriver 1 Fødselsdage mv. Venner af Skovvænget Bruger/ pårørende råd Høreomsorg Aktivitetens kalender Billeder fra forsk. arrangementer

Læs mere

KLC-Bladet November 2014

KLC-Bladet November 2014 KLC-Bladet November 2014 1 Generel Information Adresse : Knud Lavard Centret Eksercerpladsen 3 4100 Ringsted Ansvarshavende redaktør : Inger Boye - ibo@ringsted.dk Bruger- og pårørende rådet på KLC 2014/2015

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken.

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken. December 2012 Januar 2013 Julemarked på Lyngparken. Aktiviteter på Lyngparken i december Mandag, den 3. Tøjsalg fra kl. 10 til 13 Tirsdag, den 4. kl. 11 Julefrokost for beboere og personale. Personalet

Læs mere

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 4-7 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

SKOVHUS-AVISEN NOVEMBER 2014 NR 9

SKOVHUS-AVISEN NOVEMBER 2014 NR 9 15 SKOVHUS-AVISEN NOVEMBER 2014 NR 9 Redaktion: Grethe Gram, bolig 23 Nete Johansen, bolig 320 Mette Sperling, adm. medarbejder Tina Laurberg, husassistent Gæstehuset Marianne Frejlev, Skovkilden Charlotte

Læs mere

Velkommen til Brogårdshøj!

Velkommen til Brogårdshøj! Velkommen til Brogårdshøj! Denne velkomst er tænkt som en hjælp til Dem og Deres pårørende. Velkomsten indeholder en række oplysninger i forbindelse med indflytning og ophold i Brogårdshøj. Har De spørgsmål,

Læs mere

ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Jette Schultz 55 36 39 40 jesc@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015

Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015 Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015 Dejligt mange havde tilmeldt sig vores påskefrokost, som blev en god oplevelse. Der var pyntet fine påskeborde, og maden var som sædvanlig vellykket (og

Læs mere

Oversigt over aktiviteter i marts:

Oversigt over aktiviteter i marts: Marts nr. 3 Oversigt over aktiviteter i marts: Tirsdag d.3 kl. 10.15 Torsdag d. 5 kl. 10 Tirsdag d. 10 kl. 10.15 Torsdag d.12 kl. 10 Tirsdag d.17 kl. 10.15 Torsdag d.19 kl. 10 Torsdag d.19 kl. 14 16 Tirsdag

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 61 marts / april. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Festudvalget Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

HUSAVISEN STENSTRUP September / oktober 2015

HUSAVISEN STENSTRUP September / oktober 2015 HUSAVISEN STENSTRUP September / oktober 2015 Informationer Stenstrup Dagcenter: Åbent hverdage kl. 10-15 Afbud ved kørsel: Ring til Vester Skerninge Bilerne på tlf. 6224 2048 Øvrige afbud gives til Dagcenter:

Læs mere

Lillevangsposten. Maj Juni 2015. 17. årgang nr. 3

Lillevangsposten. Maj Juni 2015. 17. årgang nr. 3 Lillevangsposten Maj Juni 2015 17. årgang nr. 3 1 Indhold: Side 3: Side 5: Side 6: Side 9: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side 15: Side 17: Side 18: Side 21: Kalender Lillevangs dagtilbuds aktiviteter

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

FALKEPOSTEN. november

FALKEPOSTEN. november FALKEPOSTEN november 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes 16.00.

har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes 16.00. Plejecenter Skovvænget April 2015 har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes i cafeen kl. 16.00. I dette nummer: skriver 1 Fødselsdage mv. Skovvængets venner Bruger/ pårørende

Læs mere

Indholdsfortegnelse April 2016

Indholdsfortegnelse April 2016 ARENDSE NYT 2016 Indholdsfortegnelse April 2016 Forside Indholdsfortegnelse Referat af Beboermøde Invitation til Pårørendeaften Konkurrence Vinder af konkurrencen Fødselsdage i april 2016 Tur med bussen

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

ARENDSE NYT Februar 2015

ARENDSE NYT Februar 2015 ARENDSE NYT Februar 2015 Indholdsfortegnelse Februar 2015 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Fødselsdage Konkurrence Personale Nyt Vi siger farvel Referat af beboermøde Aktivitetsplan Frisør

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 9. årgang nr 51 juli-august 2012 Lysglimt-redaktionen Lizzi Klargaard, beboer på Afd B Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen,

Læs mere

FALKEPOSTEN. September

FALKEPOSTEN. September FALKEPOSTEN September 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015 Beboerbladet Plejecenter Egely Maj 2015 1 Om dette nummer Kære beboere, pårørende, personale og frivillige Da vi netop er blevet adskilt fra Rosenhaven og fremtidigt hører sammen med Kirstinehaven, vil

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

plejecentre VelKOMMen til plejecentret SOlVOGnen

plejecentre VelKOMMen til plejecentret SOlVOGnen plejecentre VELKOMMEN TIL PLEJECENTRET SOLVOGNEN Indhold Plejecenteret Solvognen 3 Ved indflytning 3 Rengøring 3 Vask af tøj 4 Plejens tilrettelæggelse 4 Frisør / fodterapeut 4 Nødkald 5 Fødselsdage /

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

September 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1

September 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1 September 2014 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 Nyt fra chefsygeplejersken September er jo årets første efterårs måned og dermed et farvel til

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober FrivilligCenter Lolland Nyhedsbrev 25 / September 2012 Kære alle sammen Efterårets flotte farver er ved at gøre sit indtog og der er stor aktivitet på FrivilligCenter Lolland og i foreningslivet lokalt.

Læs mere

MØLLEVANGENS Talerør August 2012

MØLLEVANGENS Talerør August 2012 MØLLEVANGENS Talerør August 2012 Med Annemette s søn, Jacob, har vi i sommerferien haft en ekstra pedel-medhjælper! Avisredaktion Marie Thomsen Marie Johansen Inger Knudsen Ruth Nørgaard Deadline: Den

Læs mere

HUSAVISEN STENSTRUP November / December 2015

HUSAVISEN STENSTRUP November / December 2015 HUSAVISEN STENSTRUP November / December 2015 Informationer Stenstrup Dagcenter: Åbent hverdage kl. 10-15 Afbud ved kørsel: Ring til Vester Skerninge Bilerne på tlf. 6224 2048 Øvrige afbud gives til Dagcenter:

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr 58 sept.- okt. 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

Forstander: Anita H Hansen. 39 98 76 60. Daglig leder: Ingelise Andersen 39 98 76 62 Daglig leder Conny Zarp 39 98 76 59.

Forstander: Anita H Hansen. 39 98 76 60. Daglig leder: Ingelise Andersen 39 98 76 62 Daglig leder Conny Zarp 39 98 76 59. Velkommen til Søndersøhave! Denne brochure er tænkt som en hjælp til Dem og Deres pårørende. Brochuren indeholder en række oplysning i forbindelse med indflytning og ophold i Søndersøhave. Har De spørgsmål,

Læs mere

Anitta har ordet... ber at vi via denne forening kan få endnu

Anitta har ordet... ber at vi via denne forening kan få endnu Plejecenter Skovvænget Maj 2015 Anitta har ordet... I dette nummer: Anitta skriver 1 Fødselsdage mv. Venner af Skovvænget Bruger/ pårørende råd Høreomsorg Aktivitetens kalender Billeder fra forsk. arrangementer

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

for Lyne Sogn November 2015

for Lyne Sogn November 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn November 2015 Indhold: * Lyne Kirke: diverse, Arrangémenter * Lyne Friskole: Åben hus * Vennekredsen: Bankospil * Skulptur: *

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 8. årgang nr 43 mar-apr 2011 Lysglimt-redaktionen Lizzi Klargaard, beboer på Afd B Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Lene Buchwald, Økonoma Rikke Søder, Aktivitetsleder

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Velkommen til Søndergården. Et godt sted at være. Korrektur SUNDHEDSCENTER SØNDERGÅRDEN

Velkommen til Søndergården. Et godt sted at være. Korrektur SUNDHEDSCENTER SØNDERGÅRDEN Velkommen til Søndergården Et godt sted at være SUNDHEDSCENTER SØNDERGÅRDEN Velkommen Med denne folder vil vi som personale gerne byde dig velkommen til Søndergården. Der er 27 lejligheder på Søndergården,

Læs mere

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00 Aggerhusavisen Løssalg kr. 10.00 November 2015 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Forsiden: Efterårsløv. Pedel Karl Speth kan i dagtimerne og på alle hverdage træffes på telefon: 30 53 02 37. I week-

Læs mere

Dagcenteret: 1. sal: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere

Dagcenteret: 1. sal: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere 16 1. sal: Dagcenteret: 7. årgang 4. udgave 1. september 2016 3. Inge Elisabeth Ramberg 22. Jacky Aage Schmidt 2. sal: 1. Lilli Erika Olsen 4. Anna Kathrine Madsen 6. Karen Østergaard 9. Martha Gotfred

Læs mere

Marts Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1

Marts Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1 Marts 2016 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 Nyt fra lederen Formanden for Social og Sundhedsudvalget, Lolan Ottesen klippede det røde bånd til

Læs mere

ARENDSE NYT Juli 2016

ARENDSE NYT Juli 2016 ARENDSE NYT Juli 2016 Indholdsfortegnelse Juli 2016 Forside Indholdsfortegnelse Næste Arendse Nyt Invitation Pårørende Fest Referat af Beboermøde Tur til Tivoli Vinder af konkurrencen Konkurrence Fødselsdage

Læs mere

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid.

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

HUSAVISEN STENSTRUP Marts / Ap ril 2016

HUSAVISEN STENSTRUP Marts / Ap ril 2016 HUSAVISEN STENSTRUP Marts / April 2016 Informationer Stenstrup Dagcenter: Åbent hverdage kl. 10-15 Afbud ved kørsel: Ring til Vester Skerninge Bilerne på tlf. 6224 2048 Øvrige afbud gives til Dagcenter:

Læs mere

Lillevangsposten. Januar Februar 2016. 18. årgang nr. 1

Lillevangsposten. Januar Februar 2016. 18. årgang nr. 1 Lillevangsposten Januar Februar 2016 18. årgang nr. 1 1 Indhold: Side 3: Kalender Side 5: Lillevangs dagtilbuds aktiviteter Side 6: Arrangementer på Lillevang Side 10: Aktiviteter i husene Side 11: Café

Læs mere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere. 22. Lykke L. M. Sørensen

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere. 22. Lykke L. M. Sørensen 1. sal: Dagcenteret: 4. årgang 10. udgave 1. marts 2014 22. Lykke L. M. Sørensen 2. sal: 2. Ellen M. L. Knudsen 2.Holger H. Nielsen 2. Henning Møller Hansen 4. Anne Lise Pedersen 14. Elly Margrethe Pedersen

Læs mere

Aktivitets- og oplevelsesplan 2017 Lions Park Søllerød Plejecenter

Aktivitets- og oplevelsesplan 2017 Lions Park Søllerød Plejecenter Aktivitets- og oplevelsesplan 2017 Lions Park Søllerød Plejecenter Oplevelsestilbud i Plejecentret Fælles-gymnastik i gymnastiksalen hver mandag, onsdag og fredag formiddag Træning med fysioterapeuter

Læs mere

CAFETERIET: Åbningstider kl. 9.00-15.00. MARGURITTEN: Åben mandag til torsdag fra kl. 10.00-15.00 og fredag kl. 12.00-15.00.

CAFETERIET: Åbningstider kl. 9.00-15.00. MARGURITTEN: Åben mandag til torsdag fra kl. 10.00-15.00 og fredag kl. 12.00-15.00. Munke Mose Allé 4-6, 5000 Odense C tlf. 66 12 42 05 www.plejec-munkemose.dk CAFETERIET: Åbningstider kl. 9.00-15.00. MARGURITTEN: Åben mandag til torsdag fra kl. 10.00-15.00 og fredag kl. 12.00-15.00.

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Personalet i Poppelbo ser også med hjertet og ved, at det væsentlige ofte er skjult for øjet September 2010

Personalet i Poppelbo ser også med hjertet og ved, at det væsentlige ofte er skjult for øjet September 2010 Personalet i Poppelbo ser også med hjertet og ved, at det væsentlige ofte er skjult for øjet September 2010 Centerleder Susanne Christensen Tlf.: 38 27 41 90 Mobil: 26 14 20 15 Mail: v944@suf.kk.dk Lidt

Læs mere

DEN KNU December. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 32. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN KNU December. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 32. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU December DEN 2009 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 32. Årgang Nr. 325 Side 1 Birgitte Friis-Mikkelsen 18. December Redaktionen ønsker tillykke Nye SØS aktiviteter december

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 Redaktionen: Liselotte Ehrhardt og Heidi Lund. Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d.15, i måneden. Hvis nogen

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

OSTEN P ALKE F Februar 2016 Figur 1

OSTEN P ALKE F Februar 2016 Figur 1 FALKEPOSTEN Februar 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til vandet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Østerbo udført den 6. november 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Østerbo udført den 6. november 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på Østerbo udført den 6. november 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordan kommunen skal

Læs mere

SKOVHUS-AVISEN DECEMBER 2015 NR. 12

SKOVHUS-AVISEN DECEMBER 2015 NR. 12 15 SKOVHUS-AVISEN DECEMBER 2015 NR. 12 Redaktion: Grethe Gram, bolig 23 Nete Johansen, bolig 320 Mette Sperling, adm. medarbejder Tina Laurberg, husassistent Team B Marianne Frejlev, Skovkilden Charlotte

Læs mere

ARENDSE NYT JULI 2014

ARENDSE NYT JULI 2014 ARENDSE NYT JULI 2014 Indholdsfortegnelse Juli 2014 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Fødselsdage Velkommen Konkurrence Referat af beboermøde Aktivitetsplan Taksigelseskirken Frisør Telefonliste

Læs mere

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen:

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen: Til jule-pynte-dagen var der som sædvanlig rigtig god opbakning. En af de dage, jeg altid ser frem til det er simpelthen bare så hyggeligt. Tusind tak til Bruger-/Pårørenderådet for et godt arrangement

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 Redaktionen: Berit Olsson Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d. 15. i måneden Adresse: Plejecenter Toftehaven

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Udgivet: 17-03-2016 Aktivitetsteam Vores opgave er at skabe et levende og aktivt miljø på Plejecenter

Læs mere

Det er altid spændende om ens bagage er kommet med fra Paris. Vores var der heldigvis, alle 4 og nu kunne vi så bevæge os hen til tolden.

Det er altid spændende om ens bagage er kommet med fra Paris. Vores var der heldigvis, alle 4 og nu kunne vi så bevæge os hen til tolden. Vores sidste rejse startede den 8. sept. 2016. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi gerne ville undgå komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august

Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august Fra 1. august og et halvt år frem har vi været så heldige at få tilbudt gratis ansættelse af en studerende fra den Pædagogiske Assistent Uddannelse

Læs mere

NYHEDSARKIV 2003. Ny formand. 7 sølvårer uddelt. Æresmedlem. Godt kammeratskab. Generalforsamling. Så er vi blevet en madklub!!!!

NYHEDSARKIV 2003. Ny formand. 7 sølvårer uddelt. Æresmedlem. Godt kammeratskab. Generalforsamling. Så er vi blevet en madklub!!!! Ny formand NYHEDSARKIV 2003 På generalforsamligen fik Middelfart Roklub ny formand. Flemming Buhl Rasmussen blev valgt til formand efter Bjarne Jacobsen som havde været formand i 11 år. Mange tak til Bjarne

Læs mere

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen.

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Leder Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Den kommende tid er hverdagene på Egely præget af, at det er feriesæson. Det

Læs mere

Solstrålen Årgang 21 Maj 2014

Solstrålen Årgang 21 Maj 2014 Solstrålen Årgang 21 Maj 2014 Telefonliste Plejecentret Solbakken 8911 1300 Køkkenet kl. 07:15-13:00 8911 1306 Sidste frist for tilmelding til mad samme dag: Varm mad til middag - senest kl. 08:00 Smørrebrød

Læs mere

CAFETERIET: Åbningstider kl. 9.00-15.00.

CAFETERIET: Åbningstider kl. 9.00-15.00. Munke Mose Allé 4-6, 5000 Odense C tlf. 66 12 42 05 www.plejec-munkemose.dk CAFETERIET: Åbningstider kl. 9.00-15.00. MARGURITTEN: BIBLIOTEK: GYMNASTIK: BANKOSPIL: MUSIK & SANG: KONTOR Åben mandag til torsdag

Læs mere

ST RAN DPOSTEN JULI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RAN DPOSTEN JULI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RAN DPOSTEN JULI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Jette Schultz 55 36 39 40 jesc@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

Plejecenter Violskrænten. Grønnegårdens Aktivitetstilbud

Plejecenter Violskrænten. Grønnegårdens Aktivitetstilbud Plejecenter Violskrænten & Grønnegårdens Aktivitetstilbud For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs Kommune Udgivet: 29-10-2016 Aktivitetsteam Vores opgave er at skabe et levende og aktivt

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Læs om alt det spændende der foregår på og omkring Arendalsvej i dette nyhedsbrev. Ideer til kommende

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

USTEN P OLKE F Apri l 2016 Figur 1

USTEN P OLKE F Apri l 2016 Figur 1 FOLKEPUSTEN April 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til vandet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Leve Livet. Nr. 24 Januar 2015

Leve Livet. Nr. 24 Januar 2015 Leve Livet Nr. 24 Januar 2015 Indhold Godt Nytår 3 Månedens fødselsdage 4 Siden sidst 4 Mindeord 5 Livet leves 6 Sangbogen 25 Beboeroversigt 26 Rart at vide 27 Månedskalender 28 Redaktion Ann-Lene Aagaard,

Læs mere

SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30

SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30 SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30 1. Velkommen. Goddag gooddaaag. Balder og jeg har såmænd glædet os til at se jer igen. Det har jo været en lang ferie kunne I kende hinanden? Skolen? Jeg har været

Læs mere

ARENDSE NYT November 2012

ARENDSE NYT  November 2012 ARENDSE NYT November 2012 Indholdsfortegnelse November 2012 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Indbydelse Fødselsdag i November Aktivitetsplan Referat Beboermøde Skrædder Taksigelseskirken

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2013 Krogstenshave

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2013 Krogstenshave Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2013 Krogstenshave 1. Om boenheden Boenhed Plejecentret Krogstenshave Adresse Krogstens Allé 47 og 51, Karise Allé 29 og 31. Tilsynsdato 19. december 2013 Antal pladser

Læs mere

LOKALCENTER TRANBJERG. Koloritten. Februar Marts. Gratis

LOKALCENTER TRANBJERG. Koloritten. Februar Marts. Gratis LOKALCENTER TRANBJERG Koloritten Februar Marts Gratis 2016 Til læserne Hermed det første nummer af Koloritten udarbejdet af det nye brugerråd, så der vil komme mere information i de næste numre. Redaktionen

Læs mere