Kristoffer løb maraton i Beirut

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kristoffer løb maraton i Beirut"

Transkript

1 NR. 3 UGE Kristoffer løb maraton i Beirut Ansvarshavende redaktør: Detachement Commander OL. Morten Kranker Redaktør: Presse- og Informationsofficer(PIO) Rune Dyrholm Kontakt: Tekst og foto af PIO, hvis ikke andet er nævnt. Indhold DETCOs Corner Operativ status mm. DANCON til Marathon i Beirut Vigtige kunder hos Transport Stort og småt Dagbog fra DANLOG Stort og småt Danske love gælder også i Libanon Bagsiden - Fotokonkurrencen

2 Side 2 DETCOs Corner Morten Kranker Detachement Commander DANCON UNIFIL I løbet af den seneste uge har vi sendt de sidste polakker hjem, så nu står vi for alvor på egne ben. Selv om polakkerne har bidraget positivt til at få os ført ind i vores samlede opgavekompleks, er det på mange måder rart selv at have fat i tøjlerne. De daglige rutiner er ved at være på plads, og vi har efterhånden fundet ud af, hvordan FN-systemet fungerer. Færdiggørelsen af de permanente faciliteter til os danskere skrider ikke helt så hurtigt frem som planlagt. Men alle, der fra UNIFIL s hovedkvarter er involveret i færdiggørelsen, gør, hvad de kan for at støtte os. Der er håb om, at vi inden ugen er omme kan få færdiggjort yderligere nogle permanente kvarterer, dele af kontorfaciliteterne og et par toilet- og badefaciliteter. Glædeligt er det, at vi er blevet tildelt nogle midlertidige velfærdsfaciliteter, hvor der opsættes sofagrupper, tv med mere. Herudover er det lykkedes at få etableret velfærdstelefoner, så alle soldater har mulighed for at komme i kontakt med de nærmeste pårørende i Danmark uden omkostninger. Herudover fejrede vi endnu en rund fødselsdag nemlig Jesper der blev 40. En mindre del af det danske bidrag deltog på opfordring fra den danske ambassadør i Libanon i Beirut maraton (Kristoffer løb den fulde maraton mens ni løb 10 km). Turen gav deltagerne et godt indblik i, hvor langt libaneserne er nået med genopbygningen af deres hovedstad. Centrum er næsten fuldt genopbygget, mens der blot kort fra centrum mange steder var bygninger hærget af krigsskader. Ingen tvivl om at Beirut allerede i dag er en smuk by, der har potentiale til at blive endnu smukkere. Turen gav også deltagerne lejlighed til at udbygge netværket til øvrige danskere i Libanon, herunder ikke mindst ambassadens medarbejdere. På trods af de endnu ikke færdige permanente faciliteter er humøret fortsat højt blandt de danske soldater. En grillaften søndag for hele det danske kontingent fik også mundvigene til at vende opad et super godt initiativ fra Steen og hans hold.

3 Side 3 STATUS OVER OPERATIONERNE - Fakta om den forløbne uges arbejde. Koerselsopgaver i perioden DEC 2009: Beordrede kørselsopgaver i perioden: 20 Opgavetyper: Personel-, fuel- og materieltransport Gennemførte kørselsopgaver i perioden: 20 (100%) Kørselsopgaver spænder vidt fra store rotationer til daglige shuttlebusser internt såvel som eksternt. Foruden egentlige kørselsopgaver har DANCON varetaget brandberedskabet for UNIFIL HQ, dels bidraget til opgaveløsning inden for FUEL, FOOD, SUPPLY, MAINTENANCE og RECOVERY. Her ud over har LOGCOY ydet transportstøtte til en delegation fra FN s hovedkvarter i New York. Antal køretøjer involveret i kørselsopgaver: I perioden: 117 Antal kilometer. Kørte kilometer i perioden: KM Ordforklaring DANCON: LOGCOY: MOVCON: DANLOG: DANISH CONTINGENT. Betegnelsen for det samlede danske bidrag. LOGISTIC COMPANY. Den danske betegnelse for det logistikkompagni, som udgør 136 ud af de 144 danske soldater i DANCON. MOVEMENT CONTROL. Den gruppe i FN, der koordinerer LOGCOYs aktiviteter. DANISH LOGISTIC er den betegnelse, som LOGCOY går under i FN-systemet. Mens LOG COY er en generel betegnelse for et logistikkompagni, er DANLOG specifik for det danske. Der er for tiden ikke andre komplette logistikkompagnier underlagt UNIFIL. OBS I sidste nyhedsbrev omtalte vi UNIFIL-house i Tyrus, hvor civile fra den civile del af FN-organisationen kunne få familien indlogeret. Det skal pointeres, at den militære del af FN, som danskerne i UNIFIL tilhører, ikke har denne mulighed.

4 Side 4 DANCON til maraton i Beirut Holdet fra den danske ambassade og DANCON samlet umiddelbart inden startskuddet. I søndags havde den danske ambassadør i Libanon inviteret 10 mand fra DANCON til at deltage i det årlige maraton i Beirut. Ni mand stillede op i det såkaldte Fun-Run på 10 kilometer, mens Kristoffer tog udfordringen op, og meldte sig til hele distancen. I øvrigt uden anden forberedelse end en god grundform. - Jeg har bare lyst til at prøve det, nu hvor chancen byder sig, fortalte Kristoffer, der arbejder som mekaniker, kort inden starten gik kl søndag morgen. Imens drog resten af holdet på tur for at finde de udsendte fra den danske ambassade, som havde vores startnumre til løbet. Det viste sig at være lidt af en udfordring i det menneskemylder, der havde samlet sig omkring centrum i Beirut i anledning af maratonet. Men ved at krydse frem og tilbage i gaderne lykkedes det os i til gengæld at få et indtryk af den by, som vi ellers kun kender fra ruten til og fra lufthavnen. Beirut er i sandhed fuld af kontraster, for mens den ene bygning står Et par timer forinden havde vi sat os til rette i en bus fyldt med franskmænd, og tilbagelagt turen fra Naqoura til Beirut. Fiber- og næringsrig morgenmad var ikke til at opdrive inden afgangen kl 0300, men vi fandt da den sæk gulerødder og de appelsiner, som transportdelingen havde slæbt med hjem til lejren dagen før. Lægen delte også et par marsbarer ud, som han havde fundet i polakkernes netop rømmede infirmeri. Således forberedt på dagens strabadser, sendte vi Kristoffer af sted på de 42 kilometers løbetur.

5 ..fortsat faldefærdig og fyldt med skudhuller fra krigene, er nabobygningen spritny og udført i eksklusive materialer og med frodige tagterrasser. Byen som helhed er tydeligvis på vej opad, og den indre by kan dårligt skelnes fra en sydeuropæisk storby. Libaneserne er tydeligtvis også meget beviste om, at nye krige bedst undgås ved ikke at glemme de gamle. På Martyrenes Plads, som har været skue for nogle af de hårdeste kampe i byens historie, får den gennemhullede centrale statue lov at stå til skræk og advarsel for fremtidige generationer. Da klokken hastigt nærmede sig 10, hvor starten skulle gå, og vi forgæves havde travet en stor del af midtbyen tynd for at finde vores kontaktperson fra ambassaden, tog chefen for DANLOG et sidste desperat middel i brug; Kort efter gik en besked ud over pladsens højtalere om, at en gruppe strandede danskere savnede deres venner fra ambassaden. Sandelig om ikke manøvren virkede, og et øjeblik efter hentede Maria fra ambassaden os, og vi mødtes med ambassadøren og de øvrige ansatte. De ti kilometer kunne så på korrekt vis tilbagelægges i officielle danske t-shirts, og med officielle startnumre til løbet. Imens defilerede de få tilbageværende uniformerede repræsentanter fra DANCON, som var med for at køre bilerne og passe på værdigenstande mm., rundt i udstillingsområdet. Her fortalte en masse organisationer om deres arbejde med alt fra affaldssortering til minerydning eller beskyttelse imod HIV. Det også inkluderede et dansk telt, hvor ambassaden informerede om baggrunden for det forestående COP 15 klimatopmøde i København. De enkelte blå baretter vakte en hel del opsigt i forsamlingen, og det stod hurtigt klart, at UNIFILstyrken er ganske vellidt hos de fleste libanesere. I hvert fald at dømme ud fra de mange hilsner og gruppefotos, der blev udvekslet. Omtrent samtidig som Mikael Mørck som den første danske deltager fra Fun-Run løbet på 10 kilometer kom i mål, løb Kristoffer over målstregen og havde dermed gennemført sit første maraton på 3 timer og 48 minutter. Det udløste nogen forbløffelse da adskillige Libanesere - ung som gammel - ville have taget billeder sammen med os, og var ivrige efter at fortælle om den frivillige organisation de arbejdede for.

6 Spændende opgave til transportsektionen Side 6 Transportsektionen har løst en usædvanlig opgave i ugen, der er gået. Det drejer sig om transport af en delegation af de øverste ledere for Mellemøstanliggender fra FNs hovedkvarter i New York, som har været på besøg i området for at holde møder og have føling med udviklingen. Det er en virkelig god opgave fortæller Lüne, som er koordinater for den danske del af gruppen, der transporterer VIP erne rundt og sørger for, at den tætbookede og konstant ændrede tidsplan holder. - Vi agerer sådan set bare taxa er, men det er spændende at komme rundt til de her steder, hvor de færreste har været, fortæller han fra den lille stribe ingenmandsland, der ligger imellem den libanesiske og israelske grænse. En lille FN observationspost er der også blevet plads til, og stedet emmer af, at her kommer man kun i officielt ærinde og med tilladelserne i orden. Grænseposten ligger helt ude ved kysten på toppen af en klippeside, og udsigten er upåklagelig, da klokken nærmer sig 1700, og solen går ned i Middelhavet. Delegationen skal bringes til deres indkvartering, og undervejs får Lüne sig gerne en god snak med sin passager, der er chefen for det hele. - Hun er helt nede på jorden, så vi sidder da og diskuterer politiske problemer ved både FN og stridighederne her i regionen, siger Lüne. Med et glimt i øjet fortæller han, at han naturligvis også forventer, at se sine løsningsforslag implementeret i den nærmeste fremtid, nu hvor de er fremlagt ved allerhøjeste sted.

7 Bekymret mor Side 7 Da Kents mor på 84 fik at vide at hendes søn skulle afsted på mission med forsvaret, blev hun bekymret for, om han kom til at fryse. Derfor besluttede hun at strikke et FN-sokker til sin søn, som matcher den blå baret. Eftersom vinteren så småt er på vej hernede også, bliver der med garanti god brug for uldsokkerne i den fredsbevarende farve. Grillsæsonen hele året Steen fra FOOD-sektionen har startet en ny stolt tradition, som drejer sig om at holde fælles grillaften hver anden søndag - hvis tjenesten altså tillader det. Arbejdet skal gå på omgang mellem sektionerne, og denne søndag var brandmændene rykket ud for at fyre op i grillen og de polske frankfurtere, som vores forgængere havde været så venlige at efterlade til os.

8 Side 8 DAGBOG FRA DANLOG - Turen til spaniernes lejr 7-2 Tekst & foto: Ruhnau 04:50. Vækkeuret ringer i min FAB (indkvartering) og dagen starter i UNIFILs hovedkvarter i Naqoura. Det er min første tur som sektionsfører i transportdelingen, DANCON, UNIFIL, Hold 1. Vores opgave går ud på at køre fra Naqoura, hvor vores lejr ligger, og op til LAF-Basen (Lebanese Armed Forces) i byen Marjayoun. Her skal vi hente en samling libanesiske officerer, en oberstløjtnant, tre majorer og en enkelt løjtnant. De deltager i et CIMIC seminar (civilt - militært samarbejde), som omfatter forskellige projekter i lokalområdet omkring den spanske FN-installation med navnet 7-2. Min kontaktperson er en civil polsk FN-medarbejder, som står for seminaret, der forløber frem til den 11. december. 06:00. De sidste administrative detaljer er på plads, og vi er klar til at køre ud af porten til tiden. Jeg har fået en polsk chauffør med de første to dage og Holm, som skal være kører, når vores polske chauffør skal hjem den 4. december. Desværre havde vores polske kollega ikke skaffet køretøjet til turen, så han gik i seng igen, efter at havde sagt goodmorning - no bus. Så Holm og jeg ventede tre timer, indtil han kom tilbage udhvilet og med en minibus. 10:30. Afgang mod 7-2 i nordøstlige hjørne af vores ansvarsområde. De polske soldater har været i Libanon i 30 år, og vores chauffør havde været her 2x7 måneder. Derfor kender han landet som sit eget, hvilket gjorde kørslen særdeles spændende. 12:30. Ankomst til 7-2, hvor det hurtigt stod klart, at den spanske lejr var helt ny og imponerende flot. Deres PX (butik/kiosk) mindede mest af alt om en lille tysk grænsebutik med flere vægge fyldt med parfume til særdeles favorable priser. Jeg må hellere få sendt en hjem til min forlovede, for jeg vil nødigt have ballade, når jeg nu fortæller dette.. 13:00. I en mindre kolonne bevæger vi os ud imod lokalområdet, hvor de civile FN-medarbejdere har aftalt et møde med områdets borgmester og andre prominente gæster. Stedet er, eller

9 På afstand ser byen forladt ud, men når man kører rundt dernede, er der masser af liv. nærmere var, en fodboldbane i den lille landsby som trænger til gennemgribende renovering. Det spanske element har sammen med UNIFIL doneret dollars til renovering af fodboldbanen. Der skal sættes hegn op, bygges en lille tribune og forhåbentligt lægges nyt græs. Holm og jeg bliver hurtigt enige om, at en sending dansk rullegræs ville være prikken over i et. Efter en kort ceremoni og enkelte klapsalver går turen imod næste stop, men først er der frokost på :30. Efter et par dage i Naqoura, hvor maden ikke altid er lige spændende, bliver vi mødt af et syn for guder, da vi træder ind i kantinen på 7-2. Der er mad så langt øjet rækker, og vi får hurtigt to varme retter, frugt, salatbar, osv. I siderne er der opstillet store køleskabe fyldt med gratis sodavand, og tilsyneladende har spanierne en lidt anden alkoholpolitik end os andre, for der er rødvin, kold hvidvin og et stort køleskab med dåseøl. Vi nød selvfølgelig kun godt af maden, hvilket også var mere end rigeligt. 14:30. I forbindelse med mindesmærket for 6 spanske soldater, der mistede livet i 2007 ved en vejsidebombe, havde det spanske element og UNIFIL, opført et rekreativt område med en stor sø, bænke og træer, som var andet stop for de libanesiske officerer. Det var et surrealistisk syn, at der midt i blandt marker, små bondehuse og hyrder med deres geder, lå dette picnic område som lige så godt kunne have ligget i Danmark. 15:30. Sidste stop på den første tur for os og de libanesiske officerer var en samling feriehuse, som skulle bruges til indkvartering af fornemme gæster, højt rangerende LAF folk eller UNIFIL VIP er. De lå midt på en bjergside med en utrolig udsigt udover dalen. LAF officererne var meget enige om, at de måtte invitere kæresterne derop ved lejlighed. 16:00. Dagens program er slut. LAF-officererne skal køres tilbage til deres baser, og i morgen kører vi igen mod FN-installationen 7-2, hvor nye og spændende oplevelser med CIMIC-projektet i Sydøstlibanon, venter. Nu vender vi bussen mod Naqoura, hvor der helt sikkert venter en besked fra vores kære hjemme i Danmark.

10 Side 10 Good Beirut: En af de store opgaver for transportdelingen i denne uge var at transportere vores polske kollegaer til lufthavnen i Beirut. Afskeden blev fejret på passende vis ved, at brand og redning lagde et røgtæppe ud, og sprøjtede busserne til med vand. Det er tradition, at FN fejrer de hjemvendende enheder på denne festlige måde. Regnvejr: Ok, vi havde nok håbet, at rygtet om, at det regner meget i Libanon om vinteren, var en and. De første 14 dage har budt på skyfri himmel, og noget der ligner godt dansk forårsvejr - men nu rammer den grusomme virkelighed os som syndfloden. Bygerne er kortvarige men overordentligt aggressive, og på brandstationen måtte de bruge fantasien for at lave nødtætninger, der kunne holde vandmasserne ude. Foto: Ole, Brand og Redning

11 Danske love gælder også i Libanon De tre danske MP ere i UNIFIL skal ikke bruge lang tid på at tilpasse sig den nye mission. Arbejdet og den lovgivning de skal forholde sig til, er i store træk magen til, hvad de er vant til fra Danmark. - Danske soldater skal i princippet udover libanesisk lovgivning også følge den danske, uanset om de er udsendt til Libanon eller et andet land. fortæller Claus, der er leder for MP erne. For eksempel kan MP erne give en bøde, hvis de tager en dansker i at køre uden sele, selvom forseelsen kun udløser en advarsel ifølge både FNs og Libanons love. Når danske love skal overholdes af danske soldater, men ikke af civile danskere i udlandet, hænger det sammen med, at Forsvarets ansatte er underlagt det militære reglement. Det danske militære reglement er nemlig så snedigt indrettet, at det sådan set bare består af den civile danske lovgivning, som har fået en række tilføjelser, der er relevante i militære sammenhænge. For eksempel paragraffen om lydighedsnægtelse. - Det gør det nemt for de udsendte soldater at forholde sig til, for udgangspunktet er, at de skal opføre sig præcis ligesom hjemme i Danmark. Et område, hvor lovgivningen ofte afviger markant fra den danske er, hvor vidt det er ulovligt at køre spirituskørsel. Side 11 - I nogen lande kan du først straffes for spirituskørsel, hvis du er involveret i en ulykke. Men det gælder altså heller ikke danske soldater uanset, hvor i verden de befinder sig, pointerer Claus. Det militære reglement er dog erfaringsmæssigt kun yderst sjældent i brug. Princippet er nemlig også, at en soldat ikke skal straffes hårdere for en forbrydelse, end hvis han var civil. Derfor bliver procent af MP ernes sager behandlet som overtrædelser af den civile straffelov. I udlandet defineres sådan en overtrædelse blot som pligtforsømmelse, netop fordi vedkommende har forsømt sin pligt til at overholde Forsvarets reglement, og ikke nødvendigvis det pågældende lands love. Indtil videre har det danske MP-element i UNIFIL ikke haft alvorlige sager at tage hånd om. Det vil sige ulykker med personskade, vold eller voldsomme skader på materiel. MP ernes arbejde består først og fremmest i at sikre, at de danske soldaters retssikkerhed opretholdes på samme niveau som i Danmark. Det betyder, at MP erne træder til i tilfælde af ulykker eller straffesager, hvor der kan komme et retsligt efterspil. Derfor skal MP erne dokumentere så præcist som muligt hvad der er sket, så auditørerne hjemme i Danmark kan vurdere, hvad der videre skal ske.

12 Admin-Kirsten fra transport Fotokonkurrencen Vinderen er: Ole fra Brand og Redning. Bagsiden Et godt billede er ikke nødvendigvis bare flot - det fortæller også en lille historie. Oles billede gør netop det, for det illustrerer kontrasten mellem, at vi på den ene side er spærret inde bag grimt pigtråd, men samtidig har den mest utrolige udsigt lige på den anden side. - Ann, fotograf i ESK 615 og dommer i DANCONs fotokonkurrence Næste uges tema: Hårdt arbejde Der er kommet en del tilbagemeldinger om, at sidste uges UNIFIL kalender var en virkelig dårlig præmie. Derfor øger vi nu gevinsten, så Ole vinder hele to styk UNIFIL kalendere og én fodbold. I tæt opløb var blandt andre.. Karsten fra bjærgning Keld fra DUTY OPS

- HOLD 1 DANCON - UNIFIL. Indhold DETCOs Corner Fortroppen baner vejen Farvel og goddag Stort og småt Danskere overtager brandstationen Bagsiden

- HOLD 1 DANCON - UNIFIL. Indhold DETCOs Corner Fortroppen baner vejen Farvel og goddag Stort og småt Danskere overtager brandstationen Bagsiden NYHEDSBREV DANCON - UNIFIL NR. 1 UGE 47 2009 - HOLD 1 Første mønstring af hele UNIFIL Hold 1 umiddelbart efter ankomsten til lejren i Naqoura, Libanon. Ansvarshavende redaktør: Detachement Commander OL.

Læs mere

Indhold DETCOs Corner. 2 Operativ status. Ansvarshavende redaktør: Detachement Commander OL. Morten Kranker. 3 Jul med ambassaden. 4 Dagbog fra DANLOG

Indhold DETCOs Corner. 2 Operativ status. Ansvarshavende redaktør: Detachement Commander OL. Morten Kranker. 3 Jul med ambassaden. 4 Dagbog fra DANLOG Nr. 4 uge 51 2009 René har netop fundet et rugbrød i Libanon Ansvarshavende redaktør: Detachement Commander OL. Morten Kranker Redaktør: Presse- og Informationsofficer(PIO) Rune Dyrholm Kontakt: runedyrholm@mil.dk

Læs mere

- HOLD 1 DANCON - UNIFIL

- HOLD 1 DANCON - UNIFIL NYHEDSBREV DANCON - UNIFIL NR. 2 UGE 48 2009 - HOLD 1 Ansvarshavende redaktør: Detachement Commander OL. Morten Kranker Redaktør: Presse- og Informationsofficer(PIO) Rune Dyrholm Kontakt: runedyrholm@mil.dk

Læs mere

Nr. 31 uge 28 2010. Tur i Tyre

Nr. 31 uge 28 2010. Tur i Tyre Nr. 31 uge 28 2010 Tur i Tyre DETCO s Corner Side 2 hvilket resulterede i stenkast og tilråb samt vejblokader. Lignende situationer er velkendte fra Kosovo, og heldigvis var ingen danske soldater involveret.

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

International Police Association IPA - Fredericia - Danmark. Nr. Voldgade 22, 7000 Fredericia.

International Police Association IPA - Fredericia - Danmark. Nr. Voldgade 22, 7000 Fredericia. 1 International Police Association IPA - Fredericia - Danmark. Nr. Voldgade 22, 7000 Fredericia. Fredericia 1. maj 2014. Rejsebeskrivelse Wernigerode IPA tur 24.-27. april 2014. Vi var 40 deltagere, der

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille.

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille. 28/05-2014 I dag er det anden dagen. I går mødtes vi på stationen, og tog derefter toget til Ringsted, hvor der var en kort ventetid, efterfulgt af en lang tur hele vejen til Aalborg. På denne togtur var

Læs mere

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy.

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. I år deltog der 7 ungdomsløbere: Julius, Bjarke, Daniel, Fillip, Rasmus, Jens Kristian og Hans. Fra klubben deltog Henrik Holm, Søren German og Steen Holmegaard

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Ramsing cup 2014. Sæt kryds i kalenderen første weekend i august.

Ramsing cup 2014. Sæt kryds i kalenderen første weekend i august. Ramsing cup 2014 Sæt kryds i kalenderen første weekend i august. Igen i år vil Kirkeby IF sende børne og ungdomshold af sted til Ramsing Cup, som afholdes i Spjald, mellem Holstebro og Skjern. Ramsing

Læs mere

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet.

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Hermed har I turkataloget. Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Den enkelte kreds kan opdele sig i flere turhold - blot at der er en ansvarlig

Læs mere

Forslag til initiativer fra konferencen God stil i vinterferien

Forslag til initiativer fra konferencen God stil i vinterferien Forslag til initiativer fra konferencen God stil i vinterferien Dette dokument sammenfatter de forslag til initiativer, der kom frem på konferencen God stil i vinterferien på Ørestad Gymnasium den 16.

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

F.A.T.E tour 2015 By Lost ideas Denmark

F.A.T.E tour 2015 By Lost ideas Denmark F.A.T.E tour 2015 By Lost ideas Denmark Forventningsafstemningen Det her er det vigtigste punkt af alle. For nok er FATE stort, og kan rumme mange typer af spil. Men vi bor sammen, og skal derfor være

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

2 3 4 5 6-9 10 11 12. Ansvarshavende redaktør: Detachement Commander OL. Morten Kranker

2 3 4 5 6-9 10 11 12. Ansvarshavende redaktør: Detachement Commander OL. Morten Kranker Nr. 5 uge 52 2009 Forsvarschefen får en snak med Flade Ansvarshavende redaktør: Detachement Commander OL. Morten Kranker Redaktør: Presse- og Informationsofficer(PIO) Rune Dyrholm Kontakt: runedyrholm@mil.dk

Læs mere

DANCON/MNTF-N/KFOR 18 Camp Olaf Rye, Kosovo 26. februar 2008 PÅRØRENDEBREV NR. 2.

DANCON/MNTF-N/KFOR 18 Camp Olaf Rye, Kosovo 26. februar 2008 PÅRØRENDEBREV NR. 2. DANCON/MNTF-N/KFOR 18 Camp Olaf Rye, Kosovo 26. februar 2008 PÅRØRENDEBREV NR. 2. Kære pårørende til soldater ved DANCON KFOR 18. Jeg vil starte med at understrege, at I alle kan være stolte af jeres soldater.

Læs mere

Fjordagers tur til Rheinland-Pfalz 30. maj - 2. juni 2014.

Fjordagers tur til Rheinland-Pfalz 30. maj - 2. juni 2014. Fjordagers tur til Rheinland-Pfalz 30. maj - 2. juni 2014. Af Georg Zilmer For 4. gang havde Fjordagers cykelafdeling arrangeret en tur til Tyskland, hvor vi skulle deltage i "Saar-Pfalz Ekstrem Marathon".

Læs mere

Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev proppet til det yderste med bagage og mad til de 7 dage.

Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev proppet til det yderste med bagage og mad til de 7 dage. Kofucamp 2010 Teams: Team 1: Sempai Laurits Team 2: Sempai Mads Team 3: Sempai Monica Team 4: Sempai Sebastian Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev

Læs mere

En anden familie og ferie

En anden familie og ferie Mit navn er Timon Mader. Jeg er 14 år gammel og blev født den 11.01.2002 i Flensborg, hvor vi boede indtil jeg var 2 år gammel. Med 2 år flyttede jeg til Danmark, hvor jeg så gik i tysk børnehave. Vi boede

Læs mere

Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi

Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi Kære Alle på Veteranhjem Midtjylland i Aarhus Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi kan få en masse timer med aktiviteter udenfor endnu. Det er ved

Læs mere

SYLT LAUF 2009 15. Marts

SYLT LAUF 2009 15. Marts SYLT LAUF 2009 15. Marts REKORD LØB!! Ja, så kom tiden til det årlige SYLT LAUF, hvor IAM har været godt repræsenteret de 2 foregående år. I år var der desværre ikke så mange som havde denne tur på ønske

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

Bilag B: Transskription af interview med kunde 1 - Morten Bjergen

Bilag B: Transskription af interview med kunde 1 - Morten Bjergen Bilag B: Transskription af interview med kunde 1 - Morten Bjergen Han er konsulent ved LeaderLab i Viborg og har haft mange forskellige hold ude på Camp Lynderup. Jeg mødte ham på Viborg Landbrugsskole.

Læs mere

Observatørrappport. Løbsnavn: BT Halvmarathon. Dato: 27. April 2014 Løbsobservatør: Peter Jørgensen

Observatørrappport. Løbsnavn: BT Halvmarathon. Dato: 27. April 2014 Løbsobservatør: Peter Jørgensen Observatørrappport Løbsnavn: BT Halvmarathon Dato: 27. April 2014 Løbsobservatør: Peter Jørgensen 1 Indledning I dag står foreninger bag de fleste motionsløb i Danmark, og sådan skal det selvfølgelig blive

Læs mere

Research exchange Lissabon juli 2014

Research exchange Lissabon juli 2014 Research exchange Lissabon juli 2014 Placering: Maria Mota Lab, Malaria Unit, Instituto de Medicina Molecular, Universidade de Lisboa, Lissabon, Portugal Ansøgningsprocessen: Jeg var så heldig at få min

Læs mere

Optimisten KGGO. Nr. 2 - apr Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og omegn.

Optimisten KGGO. Nr. 2 - apr Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og omegn. Optimisten Nr. 2 - apr. 2017 www.kggo.nu KGGO Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og omegn. 1 Tur med KGGO Sensommervejret er akkurat som ønsket til en god udflugt. Kl. 11 køres samlet fra Ahlmannsparken

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev maj 2005 Nyt fra Den Sikre Vej I dette nyhedsbrev kan jeg tilbyde en frisk opdatering på dagligdagen hos Camino Seguro, efter den nye skolebygning er taget i brug i en artikel skrevet af Anne

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

Alterne.dk - dit naturlige liv. Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn.

Alterne.dk - dit naturlige liv. Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn. Kira Eggers Tilføjet af Charlotte Rachlin søndag 25. maj 2008 Sidst opdateret tirsdag 01. juli 2008 Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn. Det er almindelig

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede.

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub Julen 2009 Skiferier Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Når man er med skiklubben går man blot uden for hotellet

Læs mere

Nyhedsbrev sommer 2015.

Nyhedsbrev sommer 2015. Nyhedsbrev sommer 2015. Formandens klumme Æ bådslæw. Laksen Aktiviteter. Sommeren eller mangel på samme, er over os! Og aktiviteterne burde køre i højeste gear. Vi må erkende at vejret har begrænset et

Læs mere

November 2016 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz. Pattegris spisning 12.10

November 2016 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz. Pattegris spisning 12.10 November 2016 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz Det er nu ved at blive efterår, især i Danmark ses det tydeligt på alle træernes flotte efterårsfarver og det kølige vejr, i Spanien er der stadig rimelig

Læs mere

JUNIOR & YNGLINGE I WURZEN

JUNIOR & YNGLINGE I WURZEN I JUNIOR & YNGLINGE I WURZEN I pinsen var Junior A og Ynglinge Mester inviteret til et stævne i Wurzen hos NB's venskabsklub i det tidligere Østtyskland. Der var afgang fra Idrætscentret fredag morgen

Læs mere

Flot ydre og indre skønhed

Flot ydre og indre skønhed Flot ydre og indre skønhed Det første man lægger mærke til når man kører op ad alléen til Sydvestjyllands efterskole er den flotte hovedgård der lægger op til skolen. En smuk bygning med rustik murstensbelægning

Læs mere

Waw for en weekend lige ved og langt fra

Waw for en weekend lige ved og langt fra Waw for en weekend lige ved og langt fra Her kommer der lidt ord omkring vores weekend på Rømø hvor vi spillet slutspil om DM i år Som i nok ved så måtte vi desværre nøjes med sølv i denne sæson men f

Læs mere

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Hjælp en kollega i konflikt. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Christian og Bente, hvor

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

[- Nyt fra januar 2014]

[- Nyt fra januar 2014] [- Nyt fra januar 2014] Af Mette og Alex Bjergbæk Klausen, udsendt af Mission Afrika Baiima [NB. Alle kan tilmelde sig vores åbne nyhedsbrev Dagbog fra Sierra Leone. Nyhedsbrevet bliver sendt ud én gang

Læs mere

Regentparret på Odden d. 22. marts 2008

Regentparret på Odden d. 22. marts 2008 Regentparret på Odden d. 22. marts 2008 Det var en bidende kold dag med stiv kuling og varsel om sne ( som dog ikke kom). Regentparret havde meldt sin ankomst for at deltage i markeringen for 200-års dagen

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

NyhedsreportageNr. 3 november 2015

NyhedsreportageNr. 3 november 2015 Nr. 3 november 2015 Vi har holdt flyttedag, fødselsdag og Åbent hus Teknologi i hverdagens lejlighed har holdt flyttedag fra Billund Plejecenter til Omme Centret. Grunden til flytning af lejligheden er,

Læs mere

MÅNEDSBREV OKTOBER. Oktober er ved at være ved ende og det er atter tid til at fortælle jer lidt om måneden der gik.

MÅNEDSBREV OKTOBER. Oktober er ved at være ved ende og det er atter tid til at fortælle jer lidt om måneden der gik. MÅNEDSBREV OKTOBER Oktober er ved at være ved ende og det er atter tid til at fortælle jer lidt om måneden der gik. Først til lidt praktisk information: - Vi vil gerne understrege at det er af yderste

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 25 2010

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 25 2010 Fælles info Sol, varme solcreme og skygge. Høj sol, blå himmel og bare tæer i sandalerne... Husk derfor at smøre børnene med solcreme om morgenen. Børnene må gerne selv tage solcreme med, så I selv kontrollerer

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Fodbolden. indvandrere

Fodbolden. indvandrere Fodbolden indvandrere Fodbolden indvandrere 4 Formand for Den Østlige Forening i Aalborg Øst, Salah Touska (tv) og fodboldtræner, kampfordeler og alt muligt andet i fodboldklubben, Mohamed Agha. Ildsjæl

Læs mere

Observatørrapport. Løbsnavn: Dato: DAF-observatør:

Observatørrapport. Løbsnavn: Dato: DAF-observatør: Observatørrapport Løbsnavn: Dato: DAF-observatør: 1 Indledning I dag står foreninger bag de fleste motionsløb i Danmark, og sådan skal det selvfølgelig blive ved med at være. Der er kommet mange andre

Læs mere

Bilag B Redegørelse for vores performance

Bilag B Redegørelse for vores performance Bilag B Redegørelse for vores performance Vores performance finder sted i en S-togskupé, hvor vi vil ændre på indretningen af rummet, så det inviterer passagererne til at indlede samtaler med hinanden.

Læs mere

GRØNDALSVÆNGE NYT. Andelsboligforeningen Grøndalsvænge Vindruevej 2 A 2400 København NV Uge 5/2015

GRØNDALSVÆNGE NYT. Andelsboligforeningen Grøndalsvænge Vindruevej 2 A 2400 København NV Uge 5/2015 GRØNDALSVÆNGE NYT Andelsboligforeningen Grøndalsvænge Vindruevej 2 A 2400 København NV Uge 5/2015 Ekstraordinær generalforsamling onsdag den 4. februar 2015 Sammen med dette Grøndalsvænge nyt modtager

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 4, 2014 Tybjerg Privatskole

Nyhedsbrev nr. 4, 2014 Tybjerg Privatskole Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! D. 26. april blev der holdt arbejdsdag på skolen. Det var en rigtig god dag og der blev lavet rigtig mange gode ting til jeres børn.

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013 Lokalområde der søger Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Mønsted Lokalråd, Mønsted Idrætsforening, Mønsted Håndværker- og Handelsstandsforening En borgergruppe bestående

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamling Bjerringbro IF inviterede til generalforsamling Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamlingen blev liver afholdt i Bjerringbro IFs klubhus Dagsorden: 1) Valg af dirigent og referent

Læs mere

Man føler sig lidt elsket herinde

Man føler sig lidt elsket herinde Man føler sig lidt elsket herinde Kirstine er mor til en dreng med problemer. Men først da hun mødte U-turn, oplevede hun engageret og vedholdende hjælp. Det begyndte allerede i 6. klasse. Da Oscars klasselærer

Læs mere

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Det var et vildt år Foto: Sanne Agatz - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Ansvarlighed, demokrati og godt bomiljø Siden 2012 har vi i boligforeningen arbejdet målrettet med vores

Læs mere

VUMB 2014. Kære Deltagere. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2014. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge

VUMB 2014. Kære Deltagere. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2014. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge 09. januar 2014, Ebeltoft VUMB 2014 VUMB L BSLEDELSE Lasse Petersen. Thomas Kjerstein. TELEFON 6165 7365 E-POST vumb2014@gmail.com WEB www.vumb.dk Kære Deltagere Så er der ikke længe til starten på VUMB

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

KREDS 4... IPAs mc-klub i Plonsk deltog også i marchen. Michael Boolsen og Mikkel Ross foran sommerresidensen Wilanow Palace. Af Mikkel R oss, kredsformand i IPA Kreds 4. Jeg valgte sammen med min kone,

Læs mere

Referat fra forældremøde i Life Tour d. 29/4 2013 på Café Klare

Referat fra forældremøde i Life Tour d. 29/4 2013 på Café Klare Referat fra forældremøde i Life Tour d. 29/4 2013 på Café Klare 1. Velkomst 2. Valg af referent & ordstyrer Anja er referent og Elin er ordstyrer 3. Præsentation af nye forældre/ pårørende Præsentationsrunde

Læs mere

Fredagsbrev uge 37. Kære forældre

Fredagsbrev uge 37. Kære forældre Fredagsbrev uge 37 Kære forældre Tak for sidst skal der lyde herfra for både høstmarkedet og det fælles forældremøde. Vores årlige høstmarked er nu forbi, alt er ryddet op, og vi er nu gået ind i en almindelig

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Rapport over Research Exchange i Brno, Tjekkiet

Rapport over Research Exchange i Brno, Tjekkiet Rapport over Research Exchange i Brno, Tjekkiet Mit navn er Kamilla Maria Hansen, jeg er 23 år gammel og læser medicin ved København Universitet. I sommerferien før 5. semester var jeg på Research Exchange

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44.

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Alting er skjult for dit øje, indtil du ser det. Jeg holdt engang i krydset ved Teglgårdsvej, og

Læs mere

Blue Hors et flot sted med mange smukke heste Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

Blue Hors et flot sted med mange smukke heste Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Blue Hors et flot sted med mange smukke heste Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Her stod de så, alle 50, ivrigt lyttende efter hvad Lene Hansen, med ryggen til, havde at fortælle om Blue Hors. Blue

Læs mere

Forsvarschefens tale ved Flagdagen den 5. september 2013

Forsvarschefens tale ved Flagdagen den 5. september 2013 Forsvarschefens tale ved Flagdagen den 5. september 2013 Deres kongelige højheder, formand for Folketinget, ministre kære pårørende og ikke mindst kære hjemvendte! Hjemvendte denne flagdag er jeres dag.

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold marts 2013.

Rejsebrev fra udvekslingsophold marts 2013. Rejsebrev fra udvekslingsophold marts 2013. Mit navn er Helle Maria Geertsen og fra den 4 marts til den 15 marts, var jeg sammen med, min hold kammeret Line Hansen, i Baskerlandet i praktik. Vi var 2 dage

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER

DET TALTE ORD GÆLDER Forsvarsministerens tale ved Flagdagen den 5. september 2010 Kære veteraner, kære udsendte og kære pårørende. Det er mig en stor ære og glæde at stå her i dag. Jeg vil gerne begynde med at sige tusind

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008 LINKS OMKRING CALELLA M.M. www.calella-oktoberfest.com Om oktoberfesten i Calella www.inside.danehofgarden.dk Her kan man se nyt om turen mens vi er af sted. www.portaventura.co.uk/theme-park Her skal

Læs mere

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 13. Nyhedsbrev uge 09-2014. Kalender, kontakt mm. Fødseldagsinvitation

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 13. Nyhedsbrev uge 09-2014. Kalender, kontakt mm. Fødseldagsinvitation Nyhedsbrev uge 09-2014 Side 1 Fastelavn Side 6 Fødseldagsinvitation Side 2 Nyt fra Troels Side 6-7 Bus Side 4 Forberedelser til fastelavn Side 8-12 Børnehaven Side 5 Fastelavn er mit navn.. Side 13 Kalender,

Læs mere

Korsika fra syd til nord. Indkvartering MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD

Korsika fra syd til nord. Indkvartering MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD Oplev selv de flotte landskaber, som fotograferne på Tour de France i 2013 viste på de 3 første dage af jubilæumstouren. Oplev den umiddelbare overraskelse

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp F. 22-10-1940 April 2013 Bevilget 2012 Medicinhjælp og bleer Bevilget apr. 2013 Medicinhjælp + bleer & tøj Bevilget sep. 2013 Medicinhjælp

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Fredagsnyt d. 27. maj. 2016

Fredagsnyt d. 27. maj. 2016 Fredagsnyt d. 27. maj. 2016 I sidste uge var der ikke beskeder fra mig i fredagsnyt, fordi jeg var med 7. klasse og Eva i Berlin. Vi havde en tætpakket men forrygende god tur. Eleverne var meget optaget

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i grundmodulet. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henriette og Jesper, som er i konflikt med hinanden.

Læs mere

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger Spørgsmål til elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL Dialog et spil om holdninger Elever FORMÅL At I hører hinandens synspunkter og erfaringer. At gruppen diskuterer disse. At give ideer til fælles normer. At give

Læs mere

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017 NYHEDSBREVET Nyhedsbrevet september 2017 Formand, HB, Regionaludvalg, redaktør: Kent Thomsen Koldingvej 78 6760 Ribe Tlf.: 23 64 99 82/ 73 60 82 82 E-mail: kentoglene@hotmail.com Næstformand, sekretær,

Læs mere

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ)

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Skrevet af Helle Heidi Jensen Jeg har lige været på lavinehundekursus med min hund Vanilla på 8½ år. Jeg ville helst have deltaget min hund Ginger,

Læs mere

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad.

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 1. jul Mal med sæbebobler

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Orienteringsløb i Stagsrode Skov Orienteringsløb i. Stagsrode Skov. Vinder bane 2, Torkil Hansen

Orienteringsløb i Stagsrode Skov Orienteringsløb i. Stagsrode Skov. Vinder bane 2, Torkil Hansen Orienteringsløb i Stagsrode Skov Orienteringsløb i Stagsrode Skov Vinder bane 2, Torkil Hansen 6 Politiidræt nr. 3 2013 Klar til start Kort og bane diskuteres af Else Sølling, Gert Kristensen og Torben

Læs mere

Dag 6 Island d. 7/8-2016

Dag 6 Island d. 7/8-2016 Dag 6 Island d. 7/8-2016 Vi vågnede op til en tør og flot morgen, dvs. nogle gange sover børnene længe, men de kommer også sent i seng. I stedet for at tage Ringvejen rundt, ville vi krydse via F-vejene,

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere