Kristoffer løb maraton i Beirut

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kristoffer løb maraton i Beirut"

Transkript

1 NR. 3 UGE Kristoffer løb maraton i Beirut Ansvarshavende redaktør: Detachement Commander OL. Morten Kranker Redaktør: Presse- og Informationsofficer(PIO) Rune Dyrholm Kontakt: Tekst og foto af PIO, hvis ikke andet er nævnt. Indhold DETCOs Corner Operativ status mm. DANCON til Marathon i Beirut Vigtige kunder hos Transport Stort og småt Dagbog fra DANLOG Stort og småt Danske love gælder også i Libanon Bagsiden - Fotokonkurrencen

2 Side 2 DETCOs Corner Morten Kranker Detachement Commander DANCON UNIFIL I løbet af den seneste uge har vi sendt de sidste polakker hjem, så nu står vi for alvor på egne ben. Selv om polakkerne har bidraget positivt til at få os ført ind i vores samlede opgavekompleks, er det på mange måder rart selv at have fat i tøjlerne. De daglige rutiner er ved at være på plads, og vi har efterhånden fundet ud af, hvordan FN-systemet fungerer. Færdiggørelsen af de permanente faciliteter til os danskere skrider ikke helt så hurtigt frem som planlagt. Men alle, der fra UNIFIL s hovedkvarter er involveret i færdiggørelsen, gør, hvad de kan for at støtte os. Der er håb om, at vi inden ugen er omme kan få færdiggjort yderligere nogle permanente kvarterer, dele af kontorfaciliteterne og et par toilet- og badefaciliteter. Glædeligt er det, at vi er blevet tildelt nogle midlertidige velfærdsfaciliteter, hvor der opsættes sofagrupper, tv med mere. Herudover er det lykkedes at få etableret velfærdstelefoner, så alle soldater har mulighed for at komme i kontakt med de nærmeste pårørende i Danmark uden omkostninger. Herudover fejrede vi endnu en rund fødselsdag nemlig Jesper der blev 40. En mindre del af det danske bidrag deltog på opfordring fra den danske ambassadør i Libanon i Beirut maraton (Kristoffer løb den fulde maraton mens ni løb 10 km). Turen gav deltagerne et godt indblik i, hvor langt libaneserne er nået med genopbygningen af deres hovedstad. Centrum er næsten fuldt genopbygget, mens der blot kort fra centrum mange steder var bygninger hærget af krigsskader. Ingen tvivl om at Beirut allerede i dag er en smuk by, der har potentiale til at blive endnu smukkere. Turen gav også deltagerne lejlighed til at udbygge netværket til øvrige danskere i Libanon, herunder ikke mindst ambassadens medarbejdere. På trods af de endnu ikke færdige permanente faciliteter er humøret fortsat højt blandt de danske soldater. En grillaften søndag for hele det danske kontingent fik også mundvigene til at vende opad et super godt initiativ fra Steen og hans hold.

3 Side 3 STATUS OVER OPERATIONERNE - Fakta om den forløbne uges arbejde. Koerselsopgaver i perioden DEC 2009: Beordrede kørselsopgaver i perioden: 20 Opgavetyper: Personel-, fuel- og materieltransport Gennemførte kørselsopgaver i perioden: 20 (100%) Kørselsopgaver spænder vidt fra store rotationer til daglige shuttlebusser internt såvel som eksternt. Foruden egentlige kørselsopgaver har DANCON varetaget brandberedskabet for UNIFIL HQ, dels bidraget til opgaveløsning inden for FUEL, FOOD, SUPPLY, MAINTENANCE og RECOVERY. Her ud over har LOGCOY ydet transportstøtte til en delegation fra FN s hovedkvarter i New York. Antal køretøjer involveret i kørselsopgaver: I perioden: 117 Antal kilometer. Kørte kilometer i perioden: KM Ordforklaring DANCON: LOGCOY: MOVCON: DANLOG: DANISH CONTINGENT. Betegnelsen for det samlede danske bidrag. LOGISTIC COMPANY. Den danske betegnelse for det logistikkompagni, som udgør 136 ud af de 144 danske soldater i DANCON. MOVEMENT CONTROL. Den gruppe i FN, der koordinerer LOGCOYs aktiviteter. DANISH LOGISTIC er den betegnelse, som LOGCOY går under i FN-systemet. Mens LOG COY er en generel betegnelse for et logistikkompagni, er DANLOG specifik for det danske. Der er for tiden ikke andre komplette logistikkompagnier underlagt UNIFIL. OBS I sidste nyhedsbrev omtalte vi UNIFIL-house i Tyrus, hvor civile fra den civile del af FN-organisationen kunne få familien indlogeret. Det skal pointeres, at den militære del af FN, som danskerne i UNIFIL tilhører, ikke har denne mulighed.

4 Side 4 DANCON til maraton i Beirut Holdet fra den danske ambassade og DANCON samlet umiddelbart inden startskuddet. I søndags havde den danske ambassadør i Libanon inviteret 10 mand fra DANCON til at deltage i det årlige maraton i Beirut. Ni mand stillede op i det såkaldte Fun-Run på 10 kilometer, mens Kristoffer tog udfordringen op, og meldte sig til hele distancen. I øvrigt uden anden forberedelse end en god grundform. - Jeg har bare lyst til at prøve det, nu hvor chancen byder sig, fortalte Kristoffer, der arbejder som mekaniker, kort inden starten gik kl søndag morgen. Imens drog resten af holdet på tur for at finde de udsendte fra den danske ambassade, som havde vores startnumre til løbet. Det viste sig at være lidt af en udfordring i det menneskemylder, der havde samlet sig omkring centrum i Beirut i anledning af maratonet. Men ved at krydse frem og tilbage i gaderne lykkedes det os i til gengæld at få et indtryk af den by, som vi ellers kun kender fra ruten til og fra lufthavnen. Beirut er i sandhed fuld af kontraster, for mens den ene bygning står Et par timer forinden havde vi sat os til rette i en bus fyldt med franskmænd, og tilbagelagt turen fra Naqoura til Beirut. Fiber- og næringsrig morgenmad var ikke til at opdrive inden afgangen kl 0300, men vi fandt da den sæk gulerødder og de appelsiner, som transportdelingen havde slæbt med hjem til lejren dagen før. Lægen delte også et par marsbarer ud, som han havde fundet i polakkernes netop rømmede infirmeri. Således forberedt på dagens strabadser, sendte vi Kristoffer af sted på de 42 kilometers løbetur.

5 ..fortsat faldefærdig og fyldt med skudhuller fra krigene, er nabobygningen spritny og udført i eksklusive materialer og med frodige tagterrasser. Byen som helhed er tydeligvis på vej opad, og den indre by kan dårligt skelnes fra en sydeuropæisk storby. Libaneserne er tydeligtvis også meget beviste om, at nye krige bedst undgås ved ikke at glemme de gamle. På Martyrenes Plads, som har været skue for nogle af de hårdeste kampe i byens historie, får den gennemhullede centrale statue lov at stå til skræk og advarsel for fremtidige generationer. Da klokken hastigt nærmede sig 10, hvor starten skulle gå, og vi forgæves havde travet en stor del af midtbyen tynd for at finde vores kontaktperson fra ambassaden, tog chefen for DANLOG et sidste desperat middel i brug; Kort efter gik en besked ud over pladsens højtalere om, at en gruppe strandede danskere savnede deres venner fra ambassaden. Sandelig om ikke manøvren virkede, og et øjeblik efter hentede Maria fra ambassaden os, og vi mødtes med ambassadøren og de øvrige ansatte. De ti kilometer kunne så på korrekt vis tilbagelægges i officielle danske t-shirts, og med officielle startnumre til løbet. Imens defilerede de få tilbageværende uniformerede repræsentanter fra DANCON, som var med for at køre bilerne og passe på værdigenstande mm., rundt i udstillingsområdet. Her fortalte en masse organisationer om deres arbejde med alt fra affaldssortering til minerydning eller beskyttelse imod HIV. Det også inkluderede et dansk telt, hvor ambassaden informerede om baggrunden for det forestående COP 15 klimatopmøde i København. De enkelte blå baretter vakte en hel del opsigt i forsamlingen, og det stod hurtigt klart, at UNIFILstyrken er ganske vellidt hos de fleste libanesere. I hvert fald at dømme ud fra de mange hilsner og gruppefotos, der blev udvekslet. Omtrent samtidig som Mikael Mørck som den første danske deltager fra Fun-Run løbet på 10 kilometer kom i mål, løb Kristoffer over målstregen og havde dermed gennemført sit første maraton på 3 timer og 48 minutter. Det udløste nogen forbløffelse da adskillige Libanesere - ung som gammel - ville have taget billeder sammen med os, og var ivrige efter at fortælle om den frivillige organisation de arbejdede for.

6 Spændende opgave til transportsektionen Side 6 Transportsektionen har løst en usædvanlig opgave i ugen, der er gået. Det drejer sig om transport af en delegation af de øverste ledere for Mellemøstanliggender fra FNs hovedkvarter i New York, som har været på besøg i området for at holde møder og have føling med udviklingen. Det er en virkelig god opgave fortæller Lüne, som er koordinater for den danske del af gruppen, der transporterer VIP erne rundt og sørger for, at den tætbookede og konstant ændrede tidsplan holder. - Vi agerer sådan set bare taxa er, men det er spændende at komme rundt til de her steder, hvor de færreste har været, fortæller han fra den lille stribe ingenmandsland, der ligger imellem den libanesiske og israelske grænse. En lille FN observationspost er der også blevet plads til, og stedet emmer af, at her kommer man kun i officielt ærinde og med tilladelserne i orden. Grænseposten ligger helt ude ved kysten på toppen af en klippeside, og udsigten er upåklagelig, da klokken nærmer sig 1700, og solen går ned i Middelhavet. Delegationen skal bringes til deres indkvartering, og undervejs får Lüne sig gerne en god snak med sin passager, der er chefen for det hele. - Hun er helt nede på jorden, så vi sidder da og diskuterer politiske problemer ved både FN og stridighederne her i regionen, siger Lüne. Med et glimt i øjet fortæller han, at han naturligvis også forventer, at se sine løsningsforslag implementeret i den nærmeste fremtid, nu hvor de er fremlagt ved allerhøjeste sted.

7 Bekymret mor Side 7 Da Kents mor på 84 fik at vide at hendes søn skulle afsted på mission med forsvaret, blev hun bekymret for, om han kom til at fryse. Derfor besluttede hun at strikke et FN-sokker til sin søn, som matcher den blå baret. Eftersom vinteren så småt er på vej hernede også, bliver der med garanti god brug for uldsokkerne i den fredsbevarende farve. Grillsæsonen hele året Steen fra FOOD-sektionen har startet en ny stolt tradition, som drejer sig om at holde fælles grillaften hver anden søndag - hvis tjenesten altså tillader det. Arbejdet skal gå på omgang mellem sektionerne, og denne søndag var brandmændene rykket ud for at fyre op i grillen og de polske frankfurtere, som vores forgængere havde været så venlige at efterlade til os.

8 Side 8 DAGBOG FRA DANLOG - Turen til spaniernes lejr 7-2 Tekst & foto: Ruhnau 04:50. Vækkeuret ringer i min FAB (indkvartering) og dagen starter i UNIFILs hovedkvarter i Naqoura. Det er min første tur som sektionsfører i transportdelingen, DANCON, UNIFIL, Hold 1. Vores opgave går ud på at køre fra Naqoura, hvor vores lejr ligger, og op til LAF-Basen (Lebanese Armed Forces) i byen Marjayoun. Her skal vi hente en samling libanesiske officerer, en oberstløjtnant, tre majorer og en enkelt løjtnant. De deltager i et CIMIC seminar (civilt - militært samarbejde), som omfatter forskellige projekter i lokalområdet omkring den spanske FN-installation med navnet 7-2. Min kontaktperson er en civil polsk FN-medarbejder, som står for seminaret, der forløber frem til den 11. december. 06:00. De sidste administrative detaljer er på plads, og vi er klar til at køre ud af porten til tiden. Jeg har fået en polsk chauffør med de første to dage og Holm, som skal være kører, når vores polske chauffør skal hjem den 4. december. Desværre havde vores polske kollega ikke skaffet køretøjet til turen, så han gik i seng igen, efter at havde sagt goodmorning - no bus. Så Holm og jeg ventede tre timer, indtil han kom tilbage udhvilet og med en minibus. 10:30. Afgang mod 7-2 i nordøstlige hjørne af vores ansvarsområde. De polske soldater har været i Libanon i 30 år, og vores chauffør havde været her 2x7 måneder. Derfor kender han landet som sit eget, hvilket gjorde kørslen særdeles spændende. 12:30. Ankomst til 7-2, hvor det hurtigt stod klart, at den spanske lejr var helt ny og imponerende flot. Deres PX (butik/kiosk) mindede mest af alt om en lille tysk grænsebutik med flere vægge fyldt med parfume til særdeles favorable priser. Jeg må hellere få sendt en hjem til min forlovede, for jeg vil nødigt have ballade, når jeg nu fortæller dette.. 13:00. I en mindre kolonne bevæger vi os ud imod lokalområdet, hvor de civile FN-medarbejdere har aftalt et møde med områdets borgmester og andre prominente gæster. Stedet er, eller

9 På afstand ser byen forladt ud, men når man kører rundt dernede, er der masser af liv. nærmere var, en fodboldbane i den lille landsby som trænger til gennemgribende renovering. Det spanske element har sammen med UNIFIL doneret dollars til renovering af fodboldbanen. Der skal sættes hegn op, bygges en lille tribune og forhåbentligt lægges nyt græs. Holm og jeg bliver hurtigt enige om, at en sending dansk rullegræs ville være prikken over i et. Efter en kort ceremoni og enkelte klapsalver går turen imod næste stop, men først er der frokost på :30. Efter et par dage i Naqoura, hvor maden ikke altid er lige spændende, bliver vi mødt af et syn for guder, da vi træder ind i kantinen på 7-2. Der er mad så langt øjet rækker, og vi får hurtigt to varme retter, frugt, salatbar, osv. I siderne er der opstillet store køleskabe fyldt med gratis sodavand, og tilsyneladende har spanierne en lidt anden alkoholpolitik end os andre, for der er rødvin, kold hvidvin og et stort køleskab med dåseøl. Vi nød selvfølgelig kun godt af maden, hvilket også var mere end rigeligt. 14:30. I forbindelse med mindesmærket for 6 spanske soldater, der mistede livet i 2007 ved en vejsidebombe, havde det spanske element og UNIFIL, opført et rekreativt område med en stor sø, bænke og træer, som var andet stop for de libanesiske officerer. Det var et surrealistisk syn, at der midt i blandt marker, små bondehuse og hyrder med deres geder, lå dette picnic område som lige så godt kunne have ligget i Danmark. 15:30. Sidste stop på den første tur for os og de libanesiske officerer var en samling feriehuse, som skulle bruges til indkvartering af fornemme gæster, højt rangerende LAF folk eller UNIFIL VIP er. De lå midt på en bjergside med en utrolig udsigt udover dalen. LAF officererne var meget enige om, at de måtte invitere kæresterne derop ved lejlighed. 16:00. Dagens program er slut. LAF-officererne skal køres tilbage til deres baser, og i morgen kører vi igen mod FN-installationen 7-2, hvor nye og spændende oplevelser med CIMIC-projektet i Sydøstlibanon, venter. Nu vender vi bussen mod Naqoura, hvor der helt sikkert venter en besked fra vores kære hjemme i Danmark.

10 Side 10 Good Beirut: En af de store opgaver for transportdelingen i denne uge var at transportere vores polske kollegaer til lufthavnen i Beirut. Afskeden blev fejret på passende vis ved, at brand og redning lagde et røgtæppe ud, og sprøjtede busserne til med vand. Det er tradition, at FN fejrer de hjemvendende enheder på denne festlige måde. Regnvejr: Ok, vi havde nok håbet, at rygtet om, at det regner meget i Libanon om vinteren, var en and. De første 14 dage har budt på skyfri himmel, og noget der ligner godt dansk forårsvejr - men nu rammer den grusomme virkelighed os som syndfloden. Bygerne er kortvarige men overordentligt aggressive, og på brandstationen måtte de bruge fantasien for at lave nødtætninger, der kunne holde vandmasserne ude. Foto: Ole, Brand og Redning

11 Danske love gælder også i Libanon De tre danske MP ere i UNIFIL skal ikke bruge lang tid på at tilpasse sig den nye mission. Arbejdet og den lovgivning de skal forholde sig til, er i store træk magen til, hvad de er vant til fra Danmark. - Danske soldater skal i princippet udover libanesisk lovgivning også følge den danske, uanset om de er udsendt til Libanon eller et andet land. fortæller Claus, der er leder for MP erne. For eksempel kan MP erne give en bøde, hvis de tager en dansker i at køre uden sele, selvom forseelsen kun udløser en advarsel ifølge både FNs og Libanons love. Når danske love skal overholdes af danske soldater, men ikke af civile danskere i udlandet, hænger det sammen med, at Forsvarets ansatte er underlagt det militære reglement. Det danske militære reglement er nemlig så snedigt indrettet, at det sådan set bare består af den civile danske lovgivning, som har fået en række tilføjelser, der er relevante i militære sammenhænge. For eksempel paragraffen om lydighedsnægtelse. - Det gør det nemt for de udsendte soldater at forholde sig til, for udgangspunktet er, at de skal opføre sig præcis ligesom hjemme i Danmark. Et område, hvor lovgivningen ofte afviger markant fra den danske er, hvor vidt det er ulovligt at køre spirituskørsel. Side 11 - I nogen lande kan du først straffes for spirituskørsel, hvis du er involveret i en ulykke. Men det gælder altså heller ikke danske soldater uanset, hvor i verden de befinder sig, pointerer Claus. Det militære reglement er dog erfaringsmæssigt kun yderst sjældent i brug. Princippet er nemlig også, at en soldat ikke skal straffes hårdere for en forbrydelse, end hvis han var civil. Derfor bliver procent af MP ernes sager behandlet som overtrædelser af den civile straffelov. I udlandet defineres sådan en overtrædelse blot som pligtforsømmelse, netop fordi vedkommende har forsømt sin pligt til at overholde Forsvarets reglement, og ikke nødvendigvis det pågældende lands love. Indtil videre har det danske MP-element i UNIFIL ikke haft alvorlige sager at tage hånd om. Det vil sige ulykker med personskade, vold eller voldsomme skader på materiel. MP ernes arbejde består først og fremmest i at sikre, at de danske soldaters retssikkerhed opretholdes på samme niveau som i Danmark. Det betyder, at MP erne træder til i tilfælde af ulykker eller straffesager, hvor der kan komme et retsligt efterspil. Derfor skal MP erne dokumentere så præcist som muligt hvad der er sket, så auditørerne hjemme i Danmark kan vurdere, hvad der videre skal ske.

12 Admin-Kirsten fra transport Fotokonkurrencen Vinderen er: Ole fra Brand og Redning. Bagsiden Et godt billede er ikke nødvendigvis bare flot - det fortæller også en lille historie. Oles billede gør netop det, for det illustrerer kontrasten mellem, at vi på den ene side er spærret inde bag grimt pigtråd, men samtidig har den mest utrolige udsigt lige på den anden side. - Ann, fotograf i ESK 615 og dommer i DANCONs fotokonkurrence Næste uges tema: Hårdt arbejde Der er kommet en del tilbagemeldinger om, at sidste uges UNIFIL kalender var en virkelig dårlig præmie. Derfor øger vi nu gevinsten, så Ole vinder hele to styk UNIFIL kalendere og én fodbold. I tæt opløb var blandt andre.. Karsten fra bjærgning Keld fra DUTY OPS

DANCON/MNTF-N/KFOR 18 Camp Olaf Rye, Kosovo 26. februar 2008 PÅRØRENDEBREV NR. 2.

DANCON/MNTF-N/KFOR 18 Camp Olaf Rye, Kosovo 26. februar 2008 PÅRØRENDEBREV NR. 2. DANCON/MNTF-N/KFOR 18 Camp Olaf Rye, Kosovo 26. februar 2008 PÅRØRENDEBREV NR. 2. Kære pårørende til soldater ved DANCON KFOR 18. Jeg vil starte med at understrege, at I alle kan være stolte af jeres soldater.

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

KREDS 4... IPAs mc-klub i Plonsk deltog også i marchen. Michael Boolsen og Mikkel Ross foran sommerresidensen Wilanow Palace. Af Mikkel R oss, kredsformand i IPA Kreds 4. Jeg valgte sammen med min kone,

Læs mere

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008 LINKS OMKRING CALELLA M.M. www.calella-oktoberfest.com Om oktoberfesten i Calella www.inside.danehofgarden.dk Her kan man se nyt om turen mens vi er af sted. www.portaventura.co.uk/theme-park Her skal

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

F.A.T.E tour 2015 By Lost ideas Denmark

F.A.T.E tour 2015 By Lost ideas Denmark F.A.T.E tour 2015 By Lost ideas Denmark Forventningsafstemningen Det her er det vigtigste punkt af alle. For nok er FATE stort, og kan rumme mange typer af spil. Men vi bor sammen, og skal derfor være

Læs mere

Stor dansk triumf ved EM

Stor dansk triumf ved EM Stor dansk triumf ved EM 14 Åbningsceremonien ved EM politi i Prag Prag i brydning i De danske brydere hentede historisk flot EM-sølv og en plads. Af Morten Ahlefeldt Hansen - landstræner politilandsholdet

Læs mere

Indblik: Drømmemanden droppede karriereræset

Indblik: Drømmemanden droppede karriereræset Indblik: Drømmemanden droppede karriereræset Michael Rohde var stødt på vej op ad karrierestigen, inden han valgte at ændre kurs. I dag hjælper han andre mennesker med at leve et bedre liv i pagt med deres

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Observatørrapport. Løbsnavn: Dato: DAF-observatør:

Observatørrapport. Løbsnavn: Dato: DAF-observatør: Observatørrapport Løbsnavn: Dato: DAF-observatør: 1 Indledning I dag står foreninger bag de fleste motionsløb i Danmark, og sådan skal det selvfølgelig blive ved med at være. Der er kommet mange andre

Læs mere

VISKI Generalforsamling d. 20. februar 2015. Det er lidt specielt at skulle give årets formandsberetning fra distancen.

VISKI Generalforsamling d. 20. februar 2015. Det er lidt specielt at skulle give årets formandsberetning fra distancen. Formandens beretning. VISKI Generalforsamling d. 20. februar 2015 Det er lidt specielt at skulle give årets formandsberetning fra distancen. VISKI er ikke bare en dejlig vinterbadeklub men også et samlingspunkt

Læs mere

Her slutter historien om Kasper.

Her slutter historien om Kasper. KASPERS HISTORIE Hvert år forsvinder der hundredevis af danskere uden at give deres familie eller andre pårørende besked : en mand går ned i kiosken på hjørnet en søndag eftermiddag og kommer aldrig tilbage.

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

Gardehusarregimentet. Kontaktofficeren

Gardehusarregimentet. Kontaktofficeren Kontaktofficeren Emner Hvilken støtte/muligheder der findes for den hjemvendte soldat? SSOP, KSO, HKKF Livlinen, Soldaterlegatet, Danske Veteranhjem, Veterankortet, Forsvarets Veterancenter. Rotation.

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Research exchange Lissabon juli 2014

Research exchange Lissabon juli 2014 Research exchange Lissabon juli 2014 Placering: Maria Mota Lab, Malaria Unit, Instituto de Medicina Molecular, Universidade de Lisboa, Lissabon, Portugal Ansøgningsprocessen: Jeg var så heldig at få min

Læs mere

LOKALSTØTTEELEMENT SKALSTRUP. Velkommen til Skalstrup

LOKALSTØTTEELEMENT SKALSTRUP. Velkommen til Skalstrup Velkommen til Skalstrup 2 Velkommen til Skalstrup På vore egne og medarbejderes vegne er det os en glæde at byde dig velkommen til Skalstrup. Vi tilstræber - inden for de givne økonomiske og praktiske

Læs mere

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Øverst fra venstre: Jacob, Lucas, Christian, Mads, Christian HD og Jonas (træner) Nederst fra venstre: Nikolai, Anton, Mikkel H., Mikkel L., Victor

Læs mere

løbeskolen Kom i form til at løbe 10 km begyndere Træningsprogram af Henrik Jørgensen

løbeskolen Kom i form til at løbe 10 km begyndere Træningsprogram af Henrik Jørgensen løbeskolen Kom i form til at løbe 10 km Træningsprogram af Henrik Jørgensen begyndere Berlingske Tidende [ begyndere] For at kunne gennemføre grundprogrammet og samtidig bevare glæden ved at motionere,

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Inspiration til fundraising for hold

Inspiration til fundraising for hold Inspiration til fundraising for hold Et af formålene med Stafet For Livet er at indsamle midler til bekæmpelse af kræft her spiller I som hold en vigtig rolle. En meget stor del af indtægterne til Stafet

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

Susanne Lunaus 25 års jubilæum

Susanne Lunaus 25 års jubilæum Susanne Lunaus 25 års jubilæum flotte kager, frisk frugt og skøn kølig hyldebærsaft. Den 1. september 2014 skinnede solen fra en næsten skyfri himmel efter at weekenden havde budt på voldsomt skybrud i

Læs mere

Fodbolden. indvandrere

Fodbolden. indvandrere Fodbolden indvandrere Fodbolden indvandrere 4 Formand for Den Østlige Forening i Aalborg Øst, Salah Touska (tv) og fodboldtræner, kampfordeler og alt muligt andet i fodboldklubben, Mohamed Agha. Ildsjæl

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Endelig tur beskrivelse

Endelig tur beskrivelse Endelig tur beskrivelse DMU turen 2013 Görlitz (EDBX) via Barth (EDBH) Den 6. 9. juni 2013 Görlitz Kære Turdeltager, Tiden nærmer sig, hvor vi alle drager afsted på årets DMU tur. Vi har derfor fornøjelsen

Læs mere

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst.

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Under optimale vejrforhold gik vi efter Fjällbacka skærgården, Väderöarna uden for, og Kosterøerne i nord ud for Strømstad. Start og slut: Heestrand,

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

Kan du flyve? ellers kommer du til det. Her følger stævneprogrammet til årets DM Sprint/OL distance søndag d. 20 juli.

Kan du flyve? ellers kommer du til det. Her følger stævneprogrammet til årets DM Sprint/OL distance søndag d. 20 juli. Kære deltager i Danske Invest DM TRI seriens 3. afdeling itrytofly - i Værløse. Der er nu knap tre uger til start og arrangørerne og Dansk Triatlon Forbund glæder sig meget til at se netop dig til stævnet.

Læs mere

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Din Oegk-kontakt: Arne dirckinck-holmfeld mobil: 2365 7219 e-mail: adh@dhplus.dk TDe 3 huller, der omtales som The Bear Trap på PGA National Jeg rejste d. 10 fredag

Læs mere

Startnummer mailkvittering

Startnummer mailkvittering Så nærmer vi os på fredag den 5. juni 2015 er det tid til Frederiksberg Natløb. Nedenfor finder du al væsentlig information om løbet. Natløbet er Danmarks sjoveste løb, så tag det roligt, nyd stemningen

Læs mere

Forslag til initiativer fra konferencen God stil i vinterferien

Forslag til initiativer fra konferencen God stil i vinterferien Forslag til initiativer fra konferencen God stil i vinterferien Dette dokument sammenfatter de forslag til initiativer, der kom frem på konferencen God stil i vinterferien på Ørestad Gymnasium den 16.

Læs mere

Her bor du midt i golfparadis

Her bor du midt i golfparadis Her bor du midt i golfparadis 20 km fra lufthavnen og det historiske Malaga på den spanske solkyst i fredelige og naturskønne omgivelser. Kun 248.000 euro M. Goldschmidt Holding A/S Fra lejlighedens tagterasse

Læs mere

Målet med projektet er tredelt:

Målet med projektet er tredelt: Forord Denne antologi er et led i et større»giv dig rig«-projekt, som har været to år undervejs, og som søsættes i 2010. Forhåbentlig sætter projektet og dets elementer sig længerevarende spor. Jesus udfordrer

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

Mellemrummets Palæstina studietur

Mellemrummets Palæstina studietur Mellemrummets Palæstina studietur Marts 2015 Café Mellemrummet har i løbet af 2014 givet deres overskud fra cafeen i støtte til AcionAid s globale platform i, hvor unge palæstinensere deltager i kurser,

Læs mere

NYHEDSBREV TIL VÆRTER

NYHEDSBREV TIL VÆRTER NYHEDSBREV TIL VÆRTER NR. 1 Oktober 2011 1. ÅRGANG Formandens hjørne Af Carl Bratved Kære værter! Vi har nu overstået sommerferien, hvor der har været travlhed på Veteranhjemmet, men takket været jeres

Læs mere

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA - stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA Hvid stamme MOTTO: Det er Solgudens vilje, at du skal gøre hvad jeg siger STIKORD: Præster, bestemmer, rige Da Solguden straffede menneskerne, troede

Læs mere

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Det var et vildt år Foto: Sanne Agatz - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Ansvarlighed, demokrati og godt bomiljø Siden 2012 har vi i boligforeningen arbejdet målrettet med vores

Læs mere

VELKOMMEN TIL WORLD TRADE

VELKOMMEN TIL WORLD TRADE VELKOMMEN TIL WORLD TRADE Velkommen til World Trade Center Ballerup Washington og Beijing har deres - nu har også Danmark fået sit første World Trade Center. Som lejer i World Trade Center Ballerup bliver

Læs mere

Dansk Politiidrætsforbund Arrangør: København PI. De Danske Politimesterskaber i. Maraton. Søndag den 24. maj 2015

Dansk Politiidrætsforbund Arrangør: København PI. De Danske Politimesterskaber i. Maraton. Søndag den 24. maj 2015 Dansk Politiidrætsforbund Arrangør: København PI De Danske Politimesterskaber i Maraton Søndag den 24. maj 2015 VELKOMMEN Kære idrætsfolk Så skal vi ud på en løbedistance, der kræver sin kvinde/mand. Med

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 4, 2014 Tybjerg Privatskole

Nyhedsbrev nr. 4, 2014 Tybjerg Privatskole Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! D. 26. april blev der holdt arbejdsdag på skolen. Det var en rigtig god dag og der blev lavet rigtig mange gode ting til jeres børn.

Læs mere

Træningslejr Lignano 2010 Italien

Træningslejr Lignano 2010 Italien Træningslejr Lignano 2010 Italien Fællesfoto foran springvandet i Lignano, hvor vi boede. Udrejse: Afgang fra SSB lørdag d. 13/2 kl. 08.50 med luksus-bus (som nogle uger inden var blevet brugt under Klima

Læs mere

70 året for D-dagen Af Sven-Erik Bolt Magnussen

70 året for D-dagen Af Sven-Erik Bolt Magnussen 70 året for D-dagen Af Sven-Erik Bolt Magnussen Den største landgangsoperation, der er foretaget i historien, var de allieredes landgang i Normandiet den 6. juni 1944. Den fik kodenavnet Overlord. Der

Læs mere

Konfirmand i Mølholm

Konfirmand i Mølholm Konfirmand i Mølholm Nu nærmer vi os konfirmationen. Og skal så småt tænke frem mod den. Men der er også både festaften, konfirmandlejr og spændende undervisning i posen inden. Her kommer et samlet overblik

Læs mere

Kære holdkaptajn og holddeltager til Stafet For Livet. Praktisk information

Kære holdkaptajn og holddeltager til Stafet For Livet. Praktisk information Kære holdkaptajn og holddeltager til Stafet For Livet Tak for din tilmelding til Stafet For Livet, og for at du sammen med dit hold vil være til at gøre en forskel i kampen mod kræft. Ved at deltage er

Læs mere

Christen er soldat og veteran

Christen er soldat og veteran anerkendelse og støtte regeringens veteranpolitik Christen er soldat og veteran Christen er 30 år og professionel soldat og officer. Han har været udsendt to gange til Afghanistan. Som delingsfører har

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag. Tre venner OPGAVER TIL. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene på tavlen.

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag. Tre venner OPGAVER TIL. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene på tavlen. OPGAVER TIL Tre venner NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES I KLASSEN Før I læser romanen Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamling Bjerringbro IF inviterede til generalforsamling Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamlingen blev liver afholdt i Bjerringbro IFs klubhus Dagsorden: 1) Valg af dirigent og referent

Læs mere

Alternativt løsningsforslag til pokal-derbyet

Alternativt løsningsforslag til pokal-derbyet Alternativt løsningsforslag til pokal-derbyet Mange fodboldfans har de seneste dage glædet sig over endnu et derby med billige billetpriser og fraværet af restriktioner. Det viste sig dog, at Brøndbys

Læs mere

Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE

Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE Nordfyns Højskole Fælledvej 11 5400 Bogense Telefon 648 132 80 KONTOR@NFHS.DK INDHOLDSFORTEGNELSE SOMMERHØJSKOLE

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013.

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Six Foot Stompers på Højbro Plads under Copenhagen Jazzfestival 2012. Six Foot Stompers inviterer til

Læs mere

Reykjavik Marathon 2014

Reykjavik Marathon 2014 Reykjavik Marathon 2014 Af Henriette Lau og Lasse Andersen Den 22. august satte vi os i flyet for at rejse til Island, hvor Reykjavik marathon ventede. Løbet i Reykjavik bød både på 10km, halvmarathon,

Læs mere

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014 Dagsorden 1) Valg af dirigent 2) Formandens beretning 3) Regnskab og budget 4) Indkomne forlag 5) Valg af bestyrelse 6) Valg af suppleanter 7) Valg

Læs mere

DAF-OPMÅLING. Dansk Atletik Forbund Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby E-mail: daf@dansk-atletik.dk Tlf.: +45 4326 2308 LØBET OPMÅLER

DAF-OPMÅLING. Dansk Atletik Forbund Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby E-mail: daf@dansk-atletik.dk Tlf.: +45 4326 2308 LØBET OPMÅLER DAF-OPMÅLING LØBET Løbsnavn : Esrum Sø Rundt Løbsdato : 30.8.2015 Sted / By : Fredensborg Arrangørforening : Fredensborg AK Ansvarlig kontaktperson : Anders Mandal Telefon/E-mail : 2728 0240 m@ndal.dk

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Titelblad Navn Mark Friis (10512) Email mark-f.r.i.i.s@hotmail.com Semester Forår 2012 Dagens dato 13 August 2012 Spørgsmål: Hvilke faktorer motiverede dig til

Læs mere

Læs om alle grundende til at få internet i dit Torp

Læs om alle grundende til at få internet i dit Torp Læs om alle grundende til at få internet i dit Torp Det er nemt at få internet på dit torp! Bestil nu, og du har internet indenfor en uge Selvom vinteren nærmer sig, er der mange gode grunde til at få

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Idræt. Navn på universitet i udlandet: Oklahoma University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Idræt. Navn på universitet i udlandet: Oklahoma University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Idræt Navn på universitet i udlandet: Oklahoma University Land: USA Periode: Fra: 20/8-2012 Til: 14/12-2012 Udvekslingsprogram: MAUI Hvorfor

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Krakow 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Storbyferie i Krakow Flyrejser 5 dage Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. Krakow

Læs mere

Verninge Skole. 14. 16. oktober 2011

Verninge Skole. 14. 16. oktober 2011 Verninge Skole Evt. supp. lederovernatning HOG Hinnerup Karlslunde IF Vorup fb Karlslunde IF 14. 16. oktober 2011 Velkommen til Apollo Cup for U-10 drenge i Verninge, som arrangeres i samarbejde mellem

Læs mere

Inspiration til fundraising for hold

Inspiration til fundraising for hold Inspiration til fundraising for hold Stafet For Livet samler først og fremmest penge ind via holdene. Holdene kan samle penge ved diverse aktiviteter for ud for stafetterne og ved at lave aktiviteter på

Læs mere

Danfoss Marathon Club - Gran Canaria Marathon 2013

Danfoss Marathon Club - Gran Canaria Marathon 2013 Danfoss Marathon Club - Gran Canaria Marathon 2013 Rejs med Danfoss Marathon Club til Gran Canaria i januar 2013 og få en forrygende start på løbeåret 2013. Du kan vælge både et helt maraton eller en kortere

Læs mere

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 - med The Scandinavian Delegation of Family Physicians Teknisk arrangør: Rejsebureauet Jesper Hannibal ApS * Fredensgade 36B * 8000 Åarhus C Kontakt:

Læs mere

VORES NET ER KOMPLET!

VORES NET ER KOMPLET! D A N M A R K VORES NET ER KOMPLET! Med 18 veluddannede service- og salgspartnere i Danmark, er PALFINGER tæt på kunderne i hele landet. PALFINGER tilbyder således den bedste service, kvalitet og teknologi

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien.

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien. Nyhedsbrev nr.7-2013 Nyt fra Skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev. Årets sommerfest blev afholdt torsdag den 13. juni. Der har været en flot opbakning og jeg har haft mange gode

Læs mere

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 Indholds fortegnelse Forord...3 Trænerens ansvar...4 Spillerens ansvar...5 Fælles regler for årgangene...6 Information...6 Deadlines...6 Forældre generelt...7

Læs mere

Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp

Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp Det er nemt at få internet på dit torp! Bestil nu, og du har internet indenfor en uge Selvom vinteren nærmer sig, er der mange gode grunde til at få internet

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Les Trois Ballons d.12-6-2004 (De 3 Balloner)

Les Trois Ballons d.12-6-2004 (De 3 Balloner) Nedenstående beretning er skrevet af Finn Agerbo Nielsen fra Åskov cykelmotion som jeg 2 gange har kørt Paris-Brest-Paris med og som jeg delte værelse med på denne tur, jeg har fået lov til at bruge hans

Læs mere

Nyhedsbrev december 2014.

Nyhedsbrev december 2014. Nyhedsbrev december 2014. Formandens klumme Æ bådslæw. Bådbyggeriet på Mythuegård. Aktiviteter. Formandens klumme. Sikke en Sommer 2014 har budt på. Fantastisk vejr, Ikke mindst under Tall ships, hvor

Læs mere

DRC- afslutningsmøde 2011, kort beslutningsreferat.:

DRC- afslutningsmøde 2011, kort beslutningsreferat.: DRC- afslutningsmøde 2011, kort beslutningsreferat.: 52 tilmeldte deltagere blev budt velkommen af Karl-Åge som fortalte lidt om udviklingen i de sidste 3 løb, kort resume Kronen på værket DM 6: Milepæl

Læs mere

Velkommen til Julelotteriet

Velkommen til Julelotteriet Velkommen til Julelotteriet Børnehjælpsdagens Julelotteri siden 1999 Velkommen til vores Fif og Fakta katalog, hvor vi har samlet en masse inspiration til at komme godt i gang med salget af årets Julelotteri.

Læs mere

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Formanden Søren Buhl Andersen indledte med at fortælle, at vi i dag er 24 medlemmer, efter der kom udmeldelser og nogle blev slettet p.g.a. manglende betaling

Læs mere

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas Med til Tenerife lørdag den 24. februar 2007 til lørdag den 3. marts 2007. Rejsen: Fra Tirstrup lufthavn til Sydtenerife er der 3782 km. Flyvetid: 5 timer. SAS fløj turen for Aarhus Charter Vi boede i

Læs mere

Palæstina Fredsvagterne Randa og Lasse har begge været i Palæstina som fredsvagter.

Palæstina Fredsvagterne Randa og Lasse har begge været i Palæstina som fredsvagter. Palæstina Fredsvagterne Randa og Lasse har begge været i Palæstina som fredsvagter. Arbejdet som fredsvagt er meget afhængig af, hvor man er og hvad situationen er. Man kan bl.a. hjælpe med at dele mad

Læs mere

Gilleleje Golfklub 2006

Gilleleje Golfklub 2006 Gilleleje Golfklub 2006 ***Pronstorfer Krug, Wardersee, Tyskland Vers. 2 14. oktober 05 Forventet rejseplan med forbehold for ændringer Kl. Fredag den 05. maj 2006 07.00 Afgang fra Gilleleje Golfklub.

Læs mere

NR. 32 NYHEDSBREV April 2008 SÆRUDGAVE

NR. 32 NYHEDSBREV April 2008 SÆRUDGAVE NR. 32 NYHEDSBREV April 2008 SÆRUDGAVE FARVEL - - og TAK I mange år havde Esbjerg Atletikforening et godt klubblad, hvor Esbjerg Motion måtte benytte de bagerste sider. Men sidst i 90-erne gik bladet ind,

Læs mere

Workshop & Konkurrence Food & Sherry Match 2010 3. & 4. september 2010

Workshop & Konkurrence Food & Sherry Match 2010 3. & 4. september 2010 Kære Sherryvenner Vi har i år fornøjelsen at afholde Sherrykonkurrence 2010 i samarbejde med Hotel & Restaurantskolen Silkeborg. Det glæder vi os meget til, og vi håber, at alle skoler gerne vil være med.

Læs mere

Live-rollespil. Fæstning og Fristed Fredericia 1650-1760

Live-rollespil. Fæstning og Fristed Fredericia 1650-1760 Live-rollespil Fæstning og Fristed Fredericia 1650-1760 Spiloplæg Både IT-rollespillet og liverollespillet Fæstning og Fristed drejer sig om byens første hundrede år. Byens blev grundlagt som en militær

Læs mere

- tid til natur og fællesskab

- tid til natur og fællesskab - tid til natur og fællesskab Indhold Danmarks smukkeste kanotur... 03 Stolte traditioner... 04 Det praktiske... 05 Planlæg din kanotur... 06 Lejrliv ved Gudenåen... 08 Udstyr til din kano... 09 Sådan

Læs mere

NNF s Forbunds Seniorer:

NNF s Forbunds Seniorer: NNF s Forbunds Seniorer: Gode venner! Til orientering for deltagerne i den forestående tur til Rügen, bringes hermed lidt praktisk information. For god ordens skyld skal indledningsvis nævnes, at turen

Læs mere

Sorgen forsvinder aldrig

Sorgen forsvinder aldrig Sorgen forsvinder aldrig -den er et livsvilkår, som vi lærer at leve med. www.mistetbarn.dk Gode råd til dig, som kender én, der har mistet et barn. Gode råd til dig, som kender én, der har mistet et barn

Læs mere

Rejsebrev nr. 6. Deltagere på turen: Compound: Langbue: Barbue: Instinktiv: Gæster Team Manager:

Rejsebrev nr. 6. Deltagere på turen: Compound: Langbue: Barbue: Instinktiv: Gæster Team Manager: Rejsebrev nr. 6 Deltagere på turen: Compound: Langbue: Barbue: Instinktiv: Gæster Team Manager: Jozsef Csikos, Jacob Steffensen, Stig Andersen Tanja Dinesen Skudstrup, Josefine de Roepstorff, Sabina Holstein,

Læs mere