Kristoffer løb maraton i Beirut

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kristoffer løb maraton i Beirut"

Transkript

1 NR. 3 UGE Kristoffer løb maraton i Beirut Ansvarshavende redaktør: Detachement Commander OL. Morten Kranker Redaktør: Presse- og Informationsofficer(PIO) Rune Dyrholm Kontakt: Tekst og foto af PIO, hvis ikke andet er nævnt. Indhold DETCOs Corner Operativ status mm. DANCON til Marathon i Beirut Vigtige kunder hos Transport Stort og småt Dagbog fra DANLOG Stort og småt Danske love gælder også i Libanon Bagsiden - Fotokonkurrencen

2 Side 2 DETCOs Corner Morten Kranker Detachement Commander DANCON UNIFIL I løbet af den seneste uge har vi sendt de sidste polakker hjem, så nu står vi for alvor på egne ben. Selv om polakkerne har bidraget positivt til at få os ført ind i vores samlede opgavekompleks, er det på mange måder rart selv at have fat i tøjlerne. De daglige rutiner er ved at være på plads, og vi har efterhånden fundet ud af, hvordan FN-systemet fungerer. Færdiggørelsen af de permanente faciliteter til os danskere skrider ikke helt så hurtigt frem som planlagt. Men alle, der fra UNIFIL s hovedkvarter er involveret i færdiggørelsen, gør, hvad de kan for at støtte os. Der er håb om, at vi inden ugen er omme kan få færdiggjort yderligere nogle permanente kvarterer, dele af kontorfaciliteterne og et par toilet- og badefaciliteter. Glædeligt er det, at vi er blevet tildelt nogle midlertidige velfærdsfaciliteter, hvor der opsættes sofagrupper, tv med mere. Herudover er det lykkedes at få etableret velfærdstelefoner, så alle soldater har mulighed for at komme i kontakt med de nærmeste pårørende i Danmark uden omkostninger. Herudover fejrede vi endnu en rund fødselsdag nemlig Jesper der blev 40. En mindre del af det danske bidrag deltog på opfordring fra den danske ambassadør i Libanon i Beirut maraton (Kristoffer løb den fulde maraton mens ni løb 10 km). Turen gav deltagerne et godt indblik i, hvor langt libaneserne er nået med genopbygningen af deres hovedstad. Centrum er næsten fuldt genopbygget, mens der blot kort fra centrum mange steder var bygninger hærget af krigsskader. Ingen tvivl om at Beirut allerede i dag er en smuk by, der har potentiale til at blive endnu smukkere. Turen gav også deltagerne lejlighed til at udbygge netværket til øvrige danskere i Libanon, herunder ikke mindst ambassadens medarbejdere. På trods af de endnu ikke færdige permanente faciliteter er humøret fortsat højt blandt de danske soldater. En grillaften søndag for hele det danske kontingent fik også mundvigene til at vende opad et super godt initiativ fra Steen og hans hold.

3 Side 3 STATUS OVER OPERATIONERNE - Fakta om den forløbne uges arbejde. Koerselsopgaver i perioden DEC 2009: Beordrede kørselsopgaver i perioden: 20 Opgavetyper: Personel-, fuel- og materieltransport Gennemførte kørselsopgaver i perioden: 20 (100%) Kørselsopgaver spænder vidt fra store rotationer til daglige shuttlebusser internt såvel som eksternt. Foruden egentlige kørselsopgaver har DANCON varetaget brandberedskabet for UNIFIL HQ, dels bidraget til opgaveløsning inden for FUEL, FOOD, SUPPLY, MAINTENANCE og RECOVERY. Her ud over har LOGCOY ydet transportstøtte til en delegation fra FN s hovedkvarter i New York. Antal køretøjer involveret i kørselsopgaver: I perioden: 117 Antal kilometer. Kørte kilometer i perioden: KM Ordforklaring DANCON: LOGCOY: MOVCON: DANLOG: DANISH CONTINGENT. Betegnelsen for det samlede danske bidrag. LOGISTIC COMPANY. Den danske betegnelse for det logistikkompagni, som udgør 136 ud af de 144 danske soldater i DANCON. MOVEMENT CONTROL. Den gruppe i FN, der koordinerer LOGCOYs aktiviteter. DANISH LOGISTIC er den betegnelse, som LOGCOY går under i FN-systemet. Mens LOG COY er en generel betegnelse for et logistikkompagni, er DANLOG specifik for det danske. Der er for tiden ikke andre komplette logistikkompagnier underlagt UNIFIL. OBS I sidste nyhedsbrev omtalte vi UNIFIL-house i Tyrus, hvor civile fra den civile del af FN-organisationen kunne få familien indlogeret. Det skal pointeres, at den militære del af FN, som danskerne i UNIFIL tilhører, ikke har denne mulighed.

4 Side 4 DANCON til maraton i Beirut Holdet fra den danske ambassade og DANCON samlet umiddelbart inden startskuddet. I søndags havde den danske ambassadør i Libanon inviteret 10 mand fra DANCON til at deltage i det årlige maraton i Beirut. Ni mand stillede op i det såkaldte Fun-Run på 10 kilometer, mens Kristoffer tog udfordringen op, og meldte sig til hele distancen. I øvrigt uden anden forberedelse end en god grundform. - Jeg har bare lyst til at prøve det, nu hvor chancen byder sig, fortalte Kristoffer, der arbejder som mekaniker, kort inden starten gik kl søndag morgen. Imens drog resten af holdet på tur for at finde de udsendte fra den danske ambassade, som havde vores startnumre til løbet. Det viste sig at være lidt af en udfordring i det menneskemylder, der havde samlet sig omkring centrum i Beirut i anledning af maratonet. Men ved at krydse frem og tilbage i gaderne lykkedes det os i til gengæld at få et indtryk af den by, som vi ellers kun kender fra ruten til og fra lufthavnen. Beirut er i sandhed fuld af kontraster, for mens den ene bygning står Et par timer forinden havde vi sat os til rette i en bus fyldt med franskmænd, og tilbagelagt turen fra Naqoura til Beirut. Fiber- og næringsrig morgenmad var ikke til at opdrive inden afgangen kl 0300, men vi fandt da den sæk gulerødder og de appelsiner, som transportdelingen havde slæbt med hjem til lejren dagen før. Lægen delte også et par marsbarer ud, som han havde fundet i polakkernes netop rømmede infirmeri. Således forberedt på dagens strabadser, sendte vi Kristoffer af sted på de 42 kilometers løbetur.

5 ..fortsat faldefærdig og fyldt med skudhuller fra krigene, er nabobygningen spritny og udført i eksklusive materialer og med frodige tagterrasser. Byen som helhed er tydeligvis på vej opad, og den indre by kan dårligt skelnes fra en sydeuropæisk storby. Libaneserne er tydeligtvis også meget beviste om, at nye krige bedst undgås ved ikke at glemme de gamle. På Martyrenes Plads, som har været skue for nogle af de hårdeste kampe i byens historie, får den gennemhullede centrale statue lov at stå til skræk og advarsel for fremtidige generationer. Da klokken hastigt nærmede sig 10, hvor starten skulle gå, og vi forgæves havde travet en stor del af midtbyen tynd for at finde vores kontaktperson fra ambassaden, tog chefen for DANLOG et sidste desperat middel i brug; Kort efter gik en besked ud over pladsens højtalere om, at en gruppe strandede danskere savnede deres venner fra ambassaden. Sandelig om ikke manøvren virkede, og et øjeblik efter hentede Maria fra ambassaden os, og vi mødtes med ambassadøren og de øvrige ansatte. De ti kilometer kunne så på korrekt vis tilbagelægges i officielle danske t-shirts, og med officielle startnumre til løbet. Imens defilerede de få tilbageværende uniformerede repræsentanter fra DANCON, som var med for at køre bilerne og passe på værdigenstande mm., rundt i udstillingsområdet. Her fortalte en masse organisationer om deres arbejde med alt fra affaldssortering til minerydning eller beskyttelse imod HIV. Det også inkluderede et dansk telt, hvor ambassaden informerede om baggrunden for det forestående COP 15 klimatopmøde i København. De enkelte blå baretter vakte en hel del opsigt i forsamlingen, og det stod hurtigt klart, at UNIFILstyrken er ganske vellidt hos de fleste libanesere. I hvert fald at dømme ud fra de mange hilsner og gruppefotos, der blev udvekslet. Omtrent samtidig som Mikael Mørck som den første danske deltager fra Fun-Run løbet på 10 kilometer kom i mål, løb Kristoffer over målstregen og havde dermed gennemført sit første maraton på 3 timer og 48 minutter. Det udløste nogen forbløffelse da adskillige Libanesere - ung som gammel - ville have taget billeder sammen med os, og var ivrige efter at fortælle om den frivillige organisation de arbejdede for.

6 Spændende opgave til transportsektionen Side 6 Transportsektionen har løst en usædvanlig opgave i ugen, der er gået. Det drejer sig om transport af en delegation af de øverste ledere for Mellemøstanliggender fra FNs hovedkvarter i New York, som har været på besøg i området for at holde møder og have føling med udviklingen. Det er en virkelig god opgave fortæller Lüne, som er koordinater for den danske del af gruppen, der transporterer VIP erne rundt og sørger for, at den tætbookede og konstant ændrede tidsplan holder. - Vi agerer sådan set bare taxa er, men det er spændende at komme rundt til de her steder, hvor de færreste har været, fortæller han fra den lille stribe ingenmandsland, der ligger imellem den libanesiske og israelske grænse. En lille FN observationspost er der også blevet plads til, og stedet emmer af, at her kommer man kun i officielt ærinde og med tilladelserne i orden. Grænseposten ligger helt ude ved kysten på toppen af en klippeside, og udsigten er upåklagelig, da klokken nærmer sig 1700, og solen går ned i Middelhavet. Delegationen skal bringes til deres indkvartering, og undervejs får Lüne sig gerne en god snak med sin passager, der er chefen for det hele. - Hun er helt nede på jorden, så vi sidder da og diskuterer politiske problemer ved både FN og stridighederne her i regionen, siger Lüne. Med et glimt i øjet fortæller han, at han naturligvis også forventer, at se sine løsningsforslag implementeret i den nærmeste fremtid, nu hvor de er fremlagt ved allerhøjeste sted.

7 Bekymret mor Side 7 Da Kents mor på 84 fik at vide at hendes søn skulle afsted på mission med forsvaret, blev hun bekymret for, om han kom til at fryse. Derfor besluttede hun at strikke et FN-sokker til sin søn, som matcher den blå baret. Eftersom vinteren så småt er på vej hernede også, bliver der med garanti god brug for uldsokkerne i den fredsbevarende farve. Grillsæsonen hele året Steen fra FOOD-sektionen har startet en ny stolt tradition, som drejer sig om at holde fælles grillaften hver anden søndag - hvis tjenesten altså tillader det. Arbejdet skal gå på omgang mellem sektionerne, og denne søndag var brandmændene rykket ud for at fyre op i grillen og de polske frankfurtere, som vores forgængere havde været så venlige at efterlade til os.

8 Side 8 DAGBOG FRA DANLOG - Turen til spaniernes lejr 7-2 Tekst & foto: Ruhnau 04:50. Vækkeuret ringer i min FAB (indkvartering) og dagen starter i UNIFILs hovedkvarter i Naqoura. Det er min første tur som sektionsfører i transportdelingen, DANCON, UNIFIL, Hold 1. Vores opgave går ud på at køre fra Naqoura, hvor vores lejr ligger, og op til LAF-Basen (Lebanese Armed Forces) i byen Marjayoun. Her skal vi hente en samling libanesiske officerer, en oberstløjtnant, tre majorer og en enkelt løjtnant. De deltager i et CIMIC seminar (civilt - militært samarbejde), som omfatter forskellige projekter i lokalområdet omkring den spanske FN-installation med navnet 7-2. Min kontaktperson er en civil polsk FN-medarbejder, som står for seminaret, der forløber frem til den 11. december. 06:00. De sidste administrative detaljer er på plads, og vi er klar til at køre ud af porten til tiden. Jeg har fået en polsk chauffør med de første to dage og Holm, som skal være kører, når vores polske chauffør skal hjem den 4. december. Desværre havde vores polske kollega ikke skaffet køretøjet til turen, så han gik i seng igen, efter at havde sagt goodmorning - no bus. Så Holm og jeg ventede tre timer, indtil han kom tilbage udhvilet og med en minibus. 10:30. Afgang mod 7-2 i nordøstlige hjørne af vores ansvarsområde. De polske soldater har været i Libanon i 30 år, og vores chauffør havde været her 2x7 måneder. Derfor kender han landet som sit eget, hvilket gjorde kørslen særdeles spændende. 12:30. Ankomst til 7-2, hvor det hurtigt stod klart, at den spanske lejr var helt ny og imponerende flot. Deres PX (butik/kiosk) mindede mest af alt om en lille tysk grænsebutik med flere vægge fyldt med parfume til særdeles favorable priser. Jeg må hellere få sendt en hjem til min forlovede, for jeg vil nødigt have ballade, når jeg nu fortæller dette.. 13:00. I en mindre kolonne bevæger vi os ud imod lokalområdet, hvor de civile FN-medarbejdere har aftalt et møde med områdets borgmester og andre prominente gæster. Stedet er, eller

9 På afstand ser byen forladt ud, men når man kører rundt dernede, er der masser af liv. nærmere var, en fodboldbane i den lille landsby som trænger til gennemgribende renovering. Det spanske element har sammen med UNIFIL doneret dollars til renovering af fodboldbanen. Der skal sættes hegn op, bygges en lille tribune og forhåbentligt lægges nyt græs. Holm og jeg bliver hurtigt enige om, at en sending dansk rullegræs ville være prikken over i et. Efter en kort ceremoni og enkelte klapsalver går turen imod næste stop, men først er der frokost på :30. Efter et par dage i Naqoura, hvor maden ikke altid er lige spændende, bliver vi mødt af et syn for guder, da vi træder ind i kantinen på 7-2. Der er mad så langt øjet rækker, og vi får hurtigt to varme retter, frugt, salatbar, osv. I siderne er der opstillet store køleskabe fyldt med gratis sodavand, og tilsyneladende har spanierne en lidt anden alkoholpolitik end os andre, for der er rødvin, kold hvidvin og et stort køleskab med dåseøl. Vi nød selvfølgelig kun godt af maden, hvilket også var mere end rigeligt. 14:30. I forbindelse med mindesmærket for 6 spanske soldater, der mistede livet i 2007 ved en vejsidebombe, havde det spanske element og UNIFIL, opført et rekreativt område med en stor sø, bænke og træer, som var andet stop for de libanesiske officerer. Det var et surrealistisk syn, at der midt i blandt marker, små bondehuse og hyrder med deres geder, lå dette picnic område som lige så godt kunne have ligget i Danmark. 15:30. Sidste stop på den første tur for os og de libanesiske officerer var en samling feriehuse, som skulle bruges til indkvartering af fornemme gæster, højt rangerende LAF folk eller UNIFIL VIP er. De lå midt på en bjergside med en utrolig udsigt udover dalen. LAF officererne var meget enige om, at de måtte invitere kæresterne derop ved lejlighed. 16:00. Dagens program er slut. LAF-officererne skal køres tilbage til deres baser, og i morgen kører vi igen mod FN-installationen 7-2, hvor nye og spændende oplevelser med CIMIC-projektet i Sydøstlibanon, venter. Nu vender vi bussen mod Naqoura, hvor der helt sikkert venter en besked fra vores kære hjemme i Danmark.

10 Side 10 Good Beirut: En af de store opgaver for transportdelingen i denne uge var at transportere vores polske kollegaer til lufthavnen i Beirut. Afskeden blev fejret på passende vis ved, at brand og redning lagde et røgtæppe ud, og sprøjtede busserne til med vand. Det er tradition, at FN fejrer de hjemvendende enheder på denne festlige måde. Regnvejr: Ok, vi havde nok håbet, at rygtet om, at det regner meget i Libanon om vinteren, var en and. De første 14 dage har budt på skyfri himmel, og noget der ligner godt dansk forårsvejr - men nu rammer den grusomme virkelighed os som syndfloden. Bygerne er kortvarige men overordentligt aggressive, og på brandstationen måtte de bruge fantasien for at lave nødtætninger, der kunne holde vandmasserne ude. Foto: Ole, Brand og Redning

11 Danske love gælder også i Libanon De tre danske MP ere i UNIFIL skal ikke bruge lang tid på at tilpasse sig den nye mission. Arbejdet og den lovgivning de skal forholde sig til, er i store træk magen til, hvad de er vant til fra Danmark. - Danske soldater skal i princippet udover libanesisk lovgivning også følge den danske, uanset om de er udsendt til Libanon eller et andet land. fortæller Claus, der er leder for MP erne. For eksempel kan MP erne give en bøde, hvis de tager en dansker i at køre uden sele, selvom forseelsen kun udløser en advarsel ifølge både FNs og Libanons love. Når danske love skal overholdes af danske soldater, men ikke af civile danskere i udlandet, hænger det sammen med, at Forsvarets ansatte er underlagt det militære reglement. Det danske militære reglement er nemlig så snedigt indrettet, at det sådan set bare består af den civile danske lovgivning, som har fået en række tilføjelser, der er relevante i militære sammenhænge. For eksempel paragraffen om lydighedsnægtelse. - Det gør det nemt for de udsendte soldater at forholde sig til, for udgangspunktet er, at de skal opføre sig præcis ligesom hjemme i Danmark. Et område, hvor lovgivningen ofte afviger markant fra den danske er, hvor vidt det er ulovligt at køre spirituskørsel. Side 11 - I nogen lande kan du først straffes for spirituskørsel, hvis du er involveret i en ulykke. Men det gælder altså heller ikke danske soldater uanset, hvor i verden de befinder sig, pointerer Claus. Det militære reglement er dog erfaringsmæssigt kun yderst sjældent i brug. Princippet er nemlig også, at en soldat ikke skal straffes hårdere for en forbrydelse, end hvis han var civil. Derfor bliver procent af MP ernes sager behandlet som overtrædelser af den civile straffelov. I udlandet defineres sådan en overtrædelse blot som pligtforsømmelse, netop fordi vedkommende har forsømt sin pligt til at overholde Forsvarets reglement, og ikke nødvendigvis det pågældende lands love. Indtil videre har det danske MP-element i UNIFIL ikke haft alvorlige sager at tage hånd om. Det vil sige ulykker med personskade, vold eller voldsomme skader på materiel. MP ernes arbejde består først og fremmest i at sikre, at de danske soldaters retssikkerhed opretholdes på samme niveau som i Danmark. Det betyder, at MP erne træder til i tilfælde af ulykker eller straffesager, hvor der kan komme et retsligt efterspil. Derfor skal MP erne dokumentere så præcist som muligt hvad der er sket, så auditørerne hjemme i Danmark kan vurdere, hvad der videre skal ske.

12 Admin-Kirsten fra transport Fotokonkurrencen Vinderen er: Ole fra Brand og Redning. Bagsiden Et godt billede er ikke nødvendigvis bare flot - det fortæller også en lille historie. Oles billede gør netop det, for det illustrerer kontrasten mellem, at vi på den ene side er spærret inde bag grimt pigtråd, men samtidig har den mest utrolige udsigt lige på den anden side. - Ann, fotograf i ESK 615 og dommer i DANCONs fotokonkurrence Næste uges tema: Hårdt arbejde Der er kommet en del tilbagemeldinger om, at sidste uges UNIFIL kalender var en virkelig dårlig præmie. Derfor øger vi nu gevinsten, så Ole vinder hele to styk UNIFIL kalendere og én fodbold. I tæt opløb var blandt andre.. Karsten fra bjærgning Keld fra DUTY OPS

Nyhedsbrev for medlemshververe nr. 1 og 2 Marts og juli 2005

Nyhedsbrev for medlemshververe nr. 1 og 2 Marts og juli 2005 agitator Nyhedsbrev for medlemshververe nr. 1 og 2 Marts og juli 2005 Indhold Fortsat tilbagegang i medlemstal Medlemstallet i LO-forbundene er faldet i de seneste ti år, og udviklingen er accelereret

Læs mere

TRÆNSOLDATEN UDGIVET AF TRÆNREGIMENTET. Nummer 1 Marts 2007 61. Årgang

TRÆNSOLDATEN UDGIVET AF TRÆNREGIMENTET. Nummer 1 Marts 2007 61. Årgang TRÆNSOLDATEN UDGIVET AF TRÆNREGIMENTET Nummer 1 Marts 2007 61. Årgang Indhold nr. 1/2007 3 Vi har været hårdt spændt for FREMSYN - STYRKE - VILJE Redaktion: Ansvarshavende redaktør: Major P.S. Rasmussen

Læs mere

håndbog_durbing 23/01/04 12:41 Side 1 Sådan tackler du massefyringer

håndbog_durbing 23/01/04 12:41 Side 1 Sådan tackler du massefyringer håndbog_durbing 23/01/04 12:41 Side 1 Sådan tackler du massefyringer håndbog_durbing 23/01/04 12:44 Side 2 Indhold: Håndbog i massefyringer................ 3 Når rygterne svirrer.................... 4

Læs mere

fra Militærpolitiforeningen i Danmark www.militarypolice.dk

fra Militærpolitiforeningen i Danmark www.militarypolice.dk fra Militærpolitiforeningen i Danmark www.militarypolice.dk Nr. 2 Marts 2011 tel. & fax +45 33 12 82 53 postgiro nr: 102-3071 danske bank: 3015-127201 e-mail: mwm@mwmorch.dk dk-1054 københavn k peder skrams

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

magasinet Klar til Kosovo Hjemmeværnssoldater trænede i Borris forud for ny opgave på Balkan Fremgang på flere felter Kamp mod snemasserne

magasinet Klar til Kosovo Hjemmeværnssoldater trænede i Borris forud for ny opgave på Balkan Fremgang på flere felter Kamp mod snemasserne magasinet nr. 1 / MArTS 2011 Klar til Kosovo Hjemmeværnssoldater trænede i Borris forud for ny opgave på Balkan Side 6-9 10 Fremgang på flere felter 20 Kamp mod snemasserne 24 Koncentreret lovpligtig uddannelse

Læs mere

STARTISTEN NR. 61 / 2001 STARTISTEN

STARTISTEN NR. 61 / 2001 STARTISTEN NR. 61 / 2001 LEDER Redaktionen består af : Morten Ingemann Pedersen Flemming Selchau Jesper Hede, Søren Kamper Kære Club kammerat! Nu er det igen blevet tid til at servere en omgang Startist med frække

Læs mere

Gardehusaren Stabskompagniet I Panserinfanteribataljon "ALTID KLAR"

Gardehusaren Stabskompagniet I Panserinfanteribataljon ALTID KLAR Gardehusaren Nr. 3 - juni 2006 6. årgang Stabskompagniet I Panserinfanteribataljon "ALTID KLAR" Indhold nr. 3 Husarer i varmen 3 Stabskompagniet har fået skjold og mærker! 5 På Studierejse i USA del III

Læs mere

magasinet Derfor meldte jeg mig Fokus på hvervning: Tusind soldater i gruppekonkurrence Nordiske chefer i 34 hård marchdyst

magasinet Derfor meldte jeg mig Fokus på hvervning: Tusind soldater i gruppekonkurrence Nordiske chefer i 34 hård marchdyst magasinet nr. 4 /December 2008 12 Tusind soldater i gruppekonkurrence Nordiske chefer i 34 hård marchdyst 37 42 Hjemmeværnet har leveret varen Hans familie satte livet på spil Fokus på hvervning: Derfor

Læs mere

Bilag 1: Spørgeguide og transskribering af informantinterview med Kirsten Christensen.

Bilag 1: Spørgeguide og transskribering af informantinterview med Kirsten Christensen. Bilag 1: Spørgeguide og transskribering af informantinterview med Kirsten Christensen. Spørgeguide til telefon interview med Kirsten Christensen d. 23/2 2012 Formål: At skabe et overblik og en forståelse

Læs mere

INDHOLD: Newsletter nr. 1/05 01 AUG 2005

INDHOLD: Newsletter nr. 1/05 01 AUG 2005 Newsletter nr. 1/05 01 AUG 2005 INDHOLD: DETCO CORNER RDAF ISAF 05 DET ankom til Kabul torsdag 28 JUL. Hovedstyrken med civilt fly om morgenen, og C-130J og resten af personellet hen på eftermiddagen.

Læs mere

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv.

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Jacob 4 Frida 9 Jesper 14 Christine 18 Paw 22 Jeanette 25 Per 30

Læs mere

[NR. 3 december 2014] Sporskiftet. Kompagniblad for virksomhedshjemmeværnskompagni SJÆLLAND. Hårdt og godt

[NR. 3 december 2014] Sporskiftet. Kompagniblad for virksomhedshjemmeværnskompagni SJÆLLAND. Hårdt og godt [NR. 3 december 2014] Sporskiftet Kompagniblad for virksomhedshjemmeværnskompagni SJÆLLAND Hårdt og godt VK14 AKOS 2015 Leder KC s hjørne Af Så synger året på sidste vers. Det har i mange henseender været

Læs mere

TRÆNREGIMENTET. Hærens Center for Logistik og Militærpoliti. Nr. 4 December 2011 66. årgang

TRÆNREGIMENTET. Hærens Center for Logistik og Militærpoliti. Nr. 4 December 2011 66. årgang TRÆNREGIMENTET Hærens Center for Logistik og Militærpoliti Nr. 4 December 2011 66. årgang Trænsoldater til søs De værnepligtige blev udsat for lidt af hvert, da der blev afviklet en grænseoverskridende

Læs mere

RDAF HELDET Nyhedsbrev

RDAF HELDET Nyhedsbrev Uge 48 - November 2007 - Nr.18 HELDET Nyhedsbrev nr. 18 Ansvarshavende redaktør: S. Heise, Presseofficer HELDET/IRAK Denne udgave Nyt fra detachement commander s. 2 Bent fik generalens mønt s. 3 Julestemning

Læs mere

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV Velkommen til skolens største og bedste skoleavis! Det er ved at være ret længe siden

Læs mere

Telegrafregimentet er nu værnsfælles

Telegrafregimentet er nu værnsfælles Udgives af Telegrafens Venner 2. årgang Nr. 5 September 2014 Telegrafregimentet er nu værnsfælles INDHOLD UDGIVES AF TELEGRAFENS VENNER Adr.: Treldevej 110, 7000 Fredericia. Ansvarshavende redaktør Henrik

Læs mere

Nummer 3 oktober 2007 37. årgang

Nummer 3 oktober 2007 37. årgang Søværnsorientering Nummer 3 oktober 2007 37. årgang TEMA fastholdelse Initiativerne kort og godt - og kommentarer >> En afvejning >> Prøv det dog! >> Hoppet af >> Amir fik sine tre ønsker opfyldt >> Europæisk

Læs mere

Når en flygtning banker på. - scener fra 25 års asylarbejde i Dansk Røde Kors

Når en flygtning banker på. - scener fra 25 års asylarbejde i Dansk Røde Kors Når en flygtning banker på - scener fra 25 års asylarbejde i Dansk Røde Kors 1 Udgivet af Dansk Røde Kors asylafdeling Sandholmgårdsvej 40 3460 Birkerød Tlf. 35 43 22 44 Fax. 35 43 24 44 asyl@redcross.dk

Læs mere

SOS-Børneby Nyt Nr. 3, september 2008

SOS-Børneby Nyt Nr. 3, september 2008 SOS-Børneby Nyt Nr. 3, september 2008 LANGSIGTET HJÆLP TIL NØDLIDENDE BØRN Prinsesse Benedikte: Livet sat i perspektiv Læs side 6-7 Året der gik: 2007 i tal og tekst Midt i bladet Leder Vi vil hjælpe en

Læs mere

MISSION: Hvordan får man folk til at arbejde sammen i et katastrofeområde? Mød Søren Larsen, der var holdleder på Beredskabsstyrelsens

MISSION: Hvordan får man folk til at arbejde sammen i et katastrofeområde? Mød Søren Larsen, der var holdleder på Beredskabsstyrelsens BEREDSKABSSTYRELSENS MEDARBEJDERBLAD NOVEMBER 2009 MISSION: base camp Hvordan får man folk til at arbejde sammen i et katastrofeområde? Mød Søren Larsen, der var holdleder på Beredskabsstyrelsens mission

Læs mere

Det kan lade sig gøre

Det kan lade sig gøre ISSN: 1903-7937 Udvikling for udviklingshæmmede. Nr. 2. april 2010 59. årgang Det kan lade sig gøre Tema om inklusion... side 7 Annonce 22 39 46 14 4 Kort nyt 5 Leder Det kan lade sig gøre 7 Tema Fra isolation

Læs mere

T E L E G R A F E N. Nyhedsformidling mellem ansatte. Udgivet af GSE/Telegrafregimentet 19. årgang Nr. 6 november 2011

T E L E G R A F E N. Nyhedsformidling mellem ansatte. Udgivet af GSE/Telegrafregimentet 19. årgang Nr. 6 november 2011 Nyhedsformidling mellem ansatte T E L E G R A F E N Udgivet af GSE/Telegrafregimentet 19. årgang Nr. 6 november 2011 Fordeles til alle ved Telegrafregimentet samt til ansatte i Fredericia- og Haderslev

Læs mere

Søværnet TEMA: Den gode historie Far til fire på langfart del 2 Nye anbefalinger til fysikken for sejlende personel

Søværnet TEMA: Den gode historie Far til fire på langfart del 2 Nye anbefalinger til fysikken for sejlende personel NR. 3 39. ÅRGANG OKTOBER 2009 Søværnet TEMA: Den gode historie Far til fire på langfart del 2 Nye anbefalinger til fysikken for sejlende personel TEMA: 4 6 8 10 Den gode historie Ana fandt en ny hylde

Læs mere

Er du klar til den nye portal?

Er du klar til den nye portal? [ NR. 4 DECEMBER 2014 ] magasinet Er du klar til den nye portal? Side 9-14 Kom godt i gang med uddannelsen Få styr på dine timer og Q er Hvad sker der med det gamle system efter nytår? 7 nye funktioner,

Læs mere

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Punkt... Side Søndag den 10. november 2002... 3 Mandag den 11. november 2002... 5 Tirsdag den 12. november 2002... 7 Onsdag den 13. november 2002...

Læs mere

magasinet Troels Graff skal inspirere IT-støtte til underafdelinger Sådan har frivillige det Fjernkending stadig nyttig Frivillig chef

magasinet Troels Graff skal inspirere IT-støtte til underafdelinger Sådan har frivillige det Fjernkending stadig nyttig Frivillig chef magasinet nr. 4 /December 2007 Frivillig chef Det er nødvendigt at ud delegere, hvis man skal have chefjobbet til at hænge sammen med et civilt job, siger kompagnichef Karsten Fiil fra Mors. side 5 21

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Gardehusaren Nr. 6 - december 2007 7. årgang

Gardehusaren Nr. 6 - december 2007 7. årgang Gardehusaren Nr. 6 - december 2007 7. årgang Indhold nr. 6 Regimentschefens Julehilsen...3 Bornholm udfordrede danske og tyske soldater...4 Fra grønne soldater til hestepassere...6 Bronze til dansk patrulje...8

Læs mere