Fonde, Markedsrelationer og Videnscentre

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fonde, Markedsrelationer og Videnscentre"

Transkript

1 Beskrivelse af Fonde, Markedsrelationer og Videnscentre ved MATCHMAKING Den 24. juni 2008

2 Kapital: Nye forretningsmuligheder Højteknologifonden investerer i højteknologiske projekter, hvor universiteter og virksomheder samarbejder. Der er i dag aktive højteknologiprojekter inden for energi/miljø, bio/medico, IKT, byggeri, fødevarer og produktion. Holbergsgade 14, København K Tlf For virksomheder og universiteter handler det om gensidige fordele: At udnytte de muligheder, der ligger i at koble komplementær viden af international klasse. Fondes sekretariat deltager altid meget gerne i en dialog om projektidéer. Vækstfonden skaber flere nye vækstvirksomheder. Vi er en statslig investeringsfond, der siden 1992 har finansieret vækst i over danske virksomheder for et samlet beløb på over 6,5 mia. kr. Vækstfonden Strandvejen 104 A 2900 Hellerup Telefon Vi opsøger og investerer i perspektivrige virksomheder, der har behov for at rejse risikovillig kapital til vækst. Vi har en vifte af finansierings-løsninger for små og mellemstore virksomheder, der rækker fra egenkapital til lån og kaution. Vækstkapital er for unge virksomheder med mulighed for at opnå betydelig international vækst inden for it, særligt software og spiludvikling, samt medikoteknik, cleantech og materialeteknologi. Investeringer på mellem 5 og 25 mio. kr. Partnerkapital: Målgruppen er innovative virksomheder, som har et afprøvet koncept. Der er ikke et specifikt branchefokus for investeringerne, der ligger i størrelsesordenen 3 til 10 mio. kr. Startkapital investerer egenkapital i iværksætterteams, der fokuserer på at udvikle løsninger til kundebehov, som ikke allerede er dækket af færdige produkter eller serviceydelser. Investeringerne ligger i størrelsesordenen 4-10 mio. kr. med mulighed for senere at følge op med investeringer på op til 30 mio. kr. Vækstkaution, som dækker 75 procent af enkelt lån fra pengeinstitutter til mindre virksomheder. Målgruppen er ejerskiftevirksomheder, investeringer i eksisterende virksomheder og iværksættere. Kautionerne dækker lån på op til fem millioner kroner.

3 Syddansk Innovation AS investerer i opstart af videntunge virksomheder. Vi tilbyder innovative iværksættere rådgivning, finansiering og partnerskab i forbindelse med transformering af den unikke idé til en bæredygtig kommerciel virksomhed, herunder opstart og drift af virksomhed i den primære udviklingsfase samt introduktion til potentielle investorer og partnere til virksomhedens fortsatte udvikling. Syddansk Innovation AS Forskerparken Odense M Vore ydelser er primært rettet mod potentielle iværksættere i den syddanske region, der kommer fra forsknings- og uddannelsesinstitutioner eller fra erhvervslivet. Idéerne skal være unikke og kommercialiserbare. De skal helst kunne patenteres eller beskyttes på anden måde, eller hvor først på markedet sikrer en solid konkurrencemæssige fordel. INTERREG 4 A Syddanmark-Schleswig-K.E.R.N. er et EU-program, som i perioden råder over 330 millioner kroner til at støtte dansk-tyske grænseoverskridende projekter. INTERREG kan tilbyde finansiering på op til 65 % af de afholdte udgifter og forventer at støtte ca. 100 projekter. Ingrid Clausen INTERREG-Koordinator Region Syddanmark Tlf Mobil: ingrid.clausen@regionsyddanmark.dk INTERREG-Administrationen kan rådgive om, hvilke projekter, der kan støttes vejlede i, hvordan man kommer i gang med et grænseoverskridende projekt (herunder at finde en tysk projektpartner) m.m. Primært støttes projekter med offentlige og offentlig-lignende aktører fra hele programområdet, dvs. på dansk side hele Region Syddanmark. Det afgørende er, at projektet har tilknyttet eller kan tilknytte tyske partnere. Mål 2 programmerne Karl Møller Socialfonds-Koordinator Region Syddanmark Tlf Regionalfonden og Socialfonden Den 1. januar 2007 trådte en ny EUstrukturfondsperiode i kraft. Perioden dækker årene Region Syddanmark får i den nye struktur-fondsperiode ca. 102 mio. kr. årligt under målet Regional konkurrenceevne og beskæftigelse. Mål 2 omfatter både Socialfonden og Regionalfonden. Hele Danmark er omfattet af det nye Mål 2. Strukturfondsadministrationen kan bl.a.: rådgive om hvilke projekter der kan støttes

4 Mobil: Jernbanegade Kolding Tlf.: vejlede om sammenhængen mellem strukturfondene og Region Syddanmarks erhvervsudviklingsstrategi og handlingsplan Hvem kan søge tilskud? Med afsæt i programmernes fokusering på regionale vækstvilkår, vil ansøgere typisk være offentlige eller offentligt lignende og private institutioner, offentlige myndigheder, organisationer, fonde, samt virksomheder og deltagere i netværk. Der ydes ikke tilskud til enkeltpersoner, og som hovedregel kan der ikke ydes tilskud til enkelte virksomheder. Tilskud må ikke være konkurrenceforvridende. Industri Invest Syd A/S er et investeringsselskab, som investerer i små og mellemstore industrivirksomheder i form af egenkapital. Der investeres i virksomheder i generationsskifte, i virksomheder med interessante strategiske projekter, der kræver kapitaltilførsel samt i virksomheder, der skal igennem strukturelle ændringer og tilpasning (turn-around) for at genvinde indtjeningsevnen. Der investeres kun i selskaber, hvor der samtidig med kapitaltilførslen kan identificeres områder, hvor Industri Invest Syd kan tilføre sparring, erfaring og viden til selskabet. Der investeres bredt, men med et specielt fokus på det syddanske område. Industri Invest er dannet med kapitaltilførsel fra flere banker i det syddanske område samt fra en række betydende erhvervsvirksomheder og personer i området og fra Vækstfonden. Danfoss Ventures investerer i radikale nye ideer nye forretningsmodeller, nye services og nye produkter, både internt og eksternt og dyrker dem frem til at blive rentable virksomheder. Vi investerer hovedsagligt i idéer, som strategisk passer ind i Danfoss eksisterende forretning. Vores fokus område er ideer der ligger indenfor Cleantech. Danfoss Ventures Nordborgvej 81, E Nordborg ventures@danfoss.com Men vi gør mere end bare at skabe nye virksomheder for Danfoss. Vores område er bredere end det. Vi hjælper også opstartsvirksomheder, som falder udenfor vores område. Til dem tilbyder vi vores "Mads Clausen Entrepreneur Park", hvor opstartsvirksomheder kan leje kvadratmeter til deres virksomhed og får adgang til at bruge alle faciliteter på Danfoss. Vi tilbyder også at komme ind under "Company trusted by Danfoss" ordningen, som udover retten til at bruge Danfossbrandet også giver adgang til at købe services på Danfoss til rabatpris. Og meget mere.

5 Marked og relationer: Danmarks Eksportråd er en del af Udenrigsministeriet og har til opgave at hjælpe danske virksomheder på de internationale markeder. Eksportrådet har omkring 330 medarbejdere. Heraf har mere end 250 base i udlandet på en ambassade, et generalkonsulat, et handelskontor eller et innovationscenter i alt er der ca. 90 kontorer på verdens vigtigste markeder. Danmarks Eksportråd kan rådgive din virksomhed inden for fem forretningsområder: ASIATISK PLADS 2 DK-1448 KØBENHAVN K TLF Adgang til internationale kilder for innovation: assistere med at finde partnere, investorer, netværk, viden, teknologi og etableringsmuligheder. International salgsvækst: Rådgivning med henblik på at øge salg og eksport. Fremme danske virksomheders interesser: Public affairs management og politisk rådgivning. Globaliseringsstrategi: Rådgivning, der understøtter jeres planlægnings- og strategiarbejde. Konkurrenceevneforbedring: Rådgivning om sourcing og outsourcing. Flensborg Industri- og Handelskammer fungerer som et selvadministrativt kontor for regionens erhvervsliv, og repræsenterer medlemsvirksomhedernes overordnede interesser. I 2007 blev der oprettet et Dansk-Tysk Regionalmanagement ved IHK Flensborg som beskæftiger sig med projektudvikling og rådgivning til virksomheder i et grænseoverskridende perspektiv. IHK Flensburg Dansk-Tysk Regionalmanagement Heinrichstr D Flensburg tlf.:

6 Patent- og Varemærkestyrelsen hjælper virksomheder med at skabe forretning ud af deres ideer. Vi fremsøger og sorterer information. Vi foretager ikke vurdering og anbefaling i den forbindelse. Vi leverer målrettet information og vejledning. Helgeshøj Allé Taastrup, Tlf.: pvs@dkpto.dk Forsvarsleverancer ordrer for milliarder Center for Underleverandører ApS Birk Centerpark 40 DK-7400 Herning Tlf.: underlev@hih.au.dk Dansk forsvar står i disse år over for store inversteringer i nyt materiel - i gennemsnit 2 mia. kr. om året. Det handler om f.eks. fly, kampvogne og personlig udrustning til den enkelte soldat. Gennem industisamarbejde og modkøbsaftaler skal de udenlandske leverandører anvende danske virksomheder som underleverandører. Dette skaber gode mulighed for at underleverandørvirksomheder m.v kan få del i disse inversteringer. Der er stor politisk fokus på, at danske virksomheder er i stand til at honorerer de udenlandske forsvarsleverandørers krav, så de kan opfylde deres forpligtigelse i forbindelse med modkøb i Danmark. Der er p.t. ikke balance i regnskabet, og det betyder, at danske virksomheder går glip af omsætning og udviklingsmuligheder. De udenlandske forsvarsleverandører skylder i øjeblikket ca. 6 mia. kr. et beløb der forventes at stige til mia. kr. i de kommende år. Det er en besværlig proces at blive underleverandør eller forsvarsleverandør. Kraven til kvalitet, leveringssikkerhed, m.v. er høje - men det kan lade sig gøre. CenSec har som formål at udvikle og fremme medlemsvirksomhedernes muligheder indenfor forsvars- og sikkerhedsindustrien.

7 CONNECT Denmark er en landsdækkende netværksorganisation, der giver iværksættere med vækstambitioner og vækstvirksomheder adgang til sparring og professionel rådgivning gennem et unikt netværk med nogle af de bedste kompetencer i dansk erhvervsliv. Har du et unikt produkt eller koncept, kan vi hjælpe dig med at få tilført de nødvendige kompetencer til at udvikle din forretning og gøre dig klar til at søge ekstern kapital og/eller strategiske samarbejdspartnere. CONNECT Denmarks kerneaktivitet er Springboardet, hvor iværksætteren får sparring på forretningsplan og strategi fra et panel af erfarne erhvervsfolk, professionelle rådgivere, investorer og fagspecialister. Forskerparken 10C DK-5230 Odense M Direct Main mikael@connectdenmark.com 35 % af de vækstiværksættere, der har gennemført et Pre- eller Springboard hos CONNECT Denmark har i dag 6 eller flere ansatte. 12 % har flere end 10 ansatte. Vores arbejde støttes gennem frivillig indsats fra vores netværk af sponsorer og medlemmer. Det betyder at alle vores ydelser er gratis for iværksætteren Proof of Business CONNECT Denmark vandt i 2007 Vækstfondens Proof-of-Business projekt i åbent udbud. Dermed er CONNECT Denmark blevet valgt til at gennemføre screenings- og sparringsforløb for over 300 virksomheder over hele landet gennem de næste 3 år. Målet er, at 2/3 af virksomhederne efter forløbet vil kunne rejse kapital til at vokse for. Væksthus Syddanmark er din genvej til netværk, viden og vækst. Forskerparken 10C 5230 Odense M Telefon: Mobil: jvh@vhsyddanmark.dk Har du ambitioner om at få succes på nye markeder? Drømmer du om at udvikle nye produkter? Vil du gerne se din virksomhed vokse? Eller har du andre spændende og udfordrende tiltag i tankerne? Så er Væksthus Syddanmark det rigtige sted at starte! Væksthus Syddanmark tilbyder kvalificeret og målrettet sparring på et praktisk og anvendeligt niveau. Vores vigtigste opgave er at vejlede virksomheder og iværksættere med

8 vækstambitioner. Vores vejledning er uvildig, gratis og målrettet din virksomheds behov og potentiale. Udgangspunktet er din dagligdag og dine udfordringer. For at yde den bedste vejledning samarbejder vi tæt med den lokale erhvervsservice, en bred vifte at nationale og internationale rådgivere, vidensinstitutioner samt offentlige og private erhvervsfremmeaktører inden for en lang række forskellige områder. Væksthus Syddanmark er din genvej til rådgivere, samarbejdspartnere, venture kapital, den nyeste forskning og relevante netværk, som kan hjælpe dig med at realisere din virksomheds fulde potentiale. Vi har det samlede overblik over organisationer og ordninger, som kan understøtte din virksomheds udvikling. Det Syddanske Bruxelles-kontor (SDEO) er etableret i 2007 af Region Syddanmark og regionens 22 kommuner. Kontoret er placeret i Bruxelles tæt på EU s institutioner, og hjælper syddanske institutioner, offentlige myndigheder og virksomheder til deltagelse i internationalt samarbejde og internationale udviklingsprojekter Avenue Palmerston Bruxelles Belgien Tlf.: Fax: SDEO s kompetencer tager udgangspunkt i et indgående kendskab til EU og internationale finansieringsinstrumenter og en stor erfaring med forberedelse og gennemførelse af internationale udviklingsprojekter. Vi kombinerer dette med et omfattende netværk af internationale kontakter samt god viden om det syddanske område og regionens mange aktører. Alle med en projektidé, behov for udbygning af sit europæiske netværk eller behov for yderligere viden om mulighederne for at deltage i EU-projekter kan have glæde af at opsøge os. Web: info@southdenmark.be

9 Videnscentre: Center for Product Development (CPD) er en selvfinansierende enhed i Mads Clausen Institut, Syddansk Universitet, Sønderborg. CPD arbejder på alle innovationsniveauer, med udvikling af intelligente sensorer og aktuatorer samt mekatroniske produkter baseret på intelligente sensorer og aktuatorer. Center for Product Development Mads Clausen Institut Alsion Sønderborg Tlf nla@mci.sdu.dk Vores styrke er produktudvikling fra behov til produktion inden for området sensorer og aktuatorer. CPD er til for alle med behov, ideer, problemer, opgaver, løsninger mm. hvori der indgår sensorer og/eller aktuatorer. Kontakt os for en uformel diskussion af samarbejds-muligheder. Center for Software Innovation (CSI) er et regionalt IKT center, der skaber vækst gennem viden og bygger bro mellem forskning og erhverv. Vi giver hjælp til selvhjælp gennem rådgivning, uddannelse og sparring. Center for Software Innovation Alsion 2, 6400 Sønderborg Tlf info@cfsi.dk Vi yder rådgivning af virksomheder omkring muligheder og anvendelse af IKT i komplekse indlejrede systemer, forskning, teknologiudredninger, risikominimering af projekter, proof-of-concept, netværksskabende aktiviteter, temaarrangementer, kurser m.v. CSI er til for alle virksomheder, innovatører, iværksættere og forskere, der vil være på forkant med udviklingen inden for software

10 SPIRE er et strategisk forskningscenter for brugerdreven innovation; et unikt samarbejde mellem danske og udenlandske virksomheder og forskningsinstitutioner. Succes med innovation, kræver at virksomheden forstår kunderne og brugerne af virksomhedens produkter. SPIRE Centre - Participatory Innovation Alsion 2, 6400 Sønderborg Tlf AluCluster Åvedvej Løgumkloster Tlf.: mail@alucluster.com Ved studier af virksomhedens udviklingspraksis, samt studier af hvordan brugere skaber fornyelse, vil SPIRE udvikle og anvende metoder, der sætter virksomheden i stand til at skabe nye produkter i samarbejde med kunder og bruger. Igennem en målrettet indsats vil vi skabe en ny forståelse af begrebet brugere, kunder og virksomhedens værdikæde og åbne for nye forretningsmuligheder. SPIRE kan tilbyde virksomhederne partnerskab i forskningsbaserede udviklingsprojekter. AluCluster er Danmarks eneste teknologicenter inden for rådgivning om praktisk anvendelse af aluminium. AluCluster blev etableret i 1999, efter initiativ fra Hydro, Sapa, Mærsk, Danfoss, EUC Syd samt de vestsønderjyske kommuner, og har siden 2002 været en erhvervsdrivende fond. Centeret består af 3 enheder: En konsulent- og rådgivningsdel en innovationsdel samt en international del Konsulent- og rådgivningsdelen tilbyder en bred vifte af rådgivning indenfor aluminiumområdet, herunder også kurser i blandt andet grundlæggende aluminiumteknologi, aluminiumstøbeteknologi samt virksomhedstilpassede aluminiumkurser. Gennem innovationsdelen er målet at udvikle den danske aluminiumklynge, der består af virksomheder, vidensinstitutioner og offentlige erhvervsfremmeaktører. I 2006 blev AluCluster, som de eneste i Sønderjylland, udnævnt til Teknologicenter af Videnskabsministeriet, og er i 2007 blevet optaget i det syddanske klyngeprogram.

11 KøleVirksomhedsCenter Alsion (KVCA) er et medlemsbaseret videnscenter, der tilbyder spidskompetencer til køleindustrien gennem: KøleVirksomhedsCenter, Alsion DK Alsion 2 DK 6400 Sønderborg KVCA.dk Tel: info@kvca.dk netværksaktiviteter og vidensdeling på køletekniske emner formulering og ledelse af innovations- og forskningsprojekter på tværs af klyngen i samarbejde med universiteter og forskningsinstitutioner skræddersyet udbud og afholdelse af efteruddannelse indenfor køleteknologi sikring af rekrutteringsgrundlag ved afholdelse og understøttelse af ingeniøruddannelses-aktiviteter KVCA vil igennem medlemsvirksomhederne kunne hjælpe med kontaktskabelse, sparring og samarbejde på tværs af klyngen. Videncenter for Sundhedsfremme, University College Syd, er opbygget på baggrund af mere end 12 års erfaring med sundhedsfremme og forebyggelse. Brug os til udvikling i din virksomhed på det sundhedspædagogiske område. Vi har spidskompetencer inden for skoler, daginstitutioner og sundhedsvæsen og løser en række forskellige opgaver for private virksomheder - ofte i samarbejde med kommuner, regioner, universiteter, ministerier og styrelser. Lembckesvej 3-7 DK-6100 Haderslev Tlf.: ucsyd@ucsyd.dk Videncenter for Sundhedsfremme vil via sit værdigrundlag og tilgang til emner og problemstillinger fremme kompetenceudvikling hos fagprofessionelle og virksomheder, der beskæftiger sig med sundhedsfremme, forebyggelse, behandling og rehabilitering. Vi arbejder til stadighed på at udbygge samarbejdsfladen med det private arbejdsmarked og tager i den forbindelse gerne ud og fortæller om vores kompetencer og drøfter muligheder for udvikling og samarbejde.

Fonde, Markedsrelationer og Videnscentre

Fonde, Markedsrelationer og Videnscentre Beskrivelse af Fonde, Markedsrelationer og Videnscentre ved MATCHMAKING Den 24. juni 2009 Kapital: Højteknologifonden investerer i højteknologiske projekter, hvor universiteter og virksomheder samarbejder.

Læs mere

Finansiering af opstartsvirksomheder. Bjarne Henning Jensen, Vækstfonden 19. august 2009

Finansiering af opstartsvirksomheder. Bjarne Henning Jensen, Vækstfonden 19. august 2009 Finansiering af opstartsvirksomheder Bjarne Henning Jensen, Vækstfonden 19. august 2009 Overblik Vækstfonden skaber flere nye vækstvirksomheder i Danmark. Vi opsøger og investerer i perspektivrige virksomheder,

Læs mere

Finansiering af egen virksomhed Microsoft Partnermøde, maj 2007. Søren Steen Rasmussen Vækstfonden

Finansiering af egen virksomhed Microsoft Partnermøde, maj 2007. Søren Steen Rasmussen Vækstfonden Finansiering af egen virksomhed Microsoft Partnermøde, maj 2007 Søren Steen Rasmussen Vækstfonden Oversigt over Vækstfonden Vækstfonden medfinansierer små og mellemstore virksomheder Vækstfonden fokuserer

Læs mere

af din vækstvirksomhed Finansieringsdag 08 Penge til vækst 3. oktober 2008

af din vækstvirksomhed Finansieringsdag 08 Penge til vækst 3. oktober 2008 Partnerkapital finansiering af din vækstvirksomhed Finansieringsdag 08 Penge til vækst 3. oktober 2008 Om Vækstfonden Vækstfonden har et kapitalgrundlag på over 2 mia. kroner og er et af de største ventureselskaber

Læs mere

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl VÆKSTHUS SYDDANMARK Gør udfordringer til muligheder Peter Rosendahl OPGAVE OG MÅLGRUPPE Målgruppen er virksomheder med høje vækstambitioner 20% Mindst 5 ansatte og ambition 20% årlig vækst 3 år i træk

Læs mere

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Indhold Danske Fonde 3 Det Frie Forskningsråd

Læs mere

Region Hovedstaden Vækstforum. 23. oktober 2007

Region Hovedstaden Vækstforum. 23. oktober 2007 Region Hovedstaden Vækstforum 23. oktober 2007 Hvem er vi? 5 væksthuse et i hver region Etableret som erhvervsdrivende fonde og ejet af kommunerne Har professionel bestyrelse (2 medlemmer udpeget af Vækstforum)

Læs mere

Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning. Dansk eksport. Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public Affairs (GPA)

Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning. Dansk eksport. Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public Affairs (GPA) Vækst- og eksportambitioner i Agenda Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning Dansk eksport Eksportparathed og forberedelse Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public

Læs mere

FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise. lån en leder

FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise. lån en leder FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise lån en leder styrk Væksten I DIN VIRKSOMHED Lån en Leder er et attraktivt tilbud til små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark. I en periode kan din virksomhed

Læs mere

Hvad er Vækstfonden? Danish Biometrics netværksmøde 14. juni 2012 VF Venture

Hvad er Vækstfonden? Danish Biometrics netværksmøde 14. juni 2012 VF Venture Hvad er Vækstfonden? Danish Biometrics netværksmøde 14. juni 2012 VF Venture 20. juni 2012 / side 1 Jakob Fuhr Hansen - bio Jakob Fuhr Hansen Karriere 2011- Vækstfonden, Investment Director 2009-2011 Go

Læs mere

Vækstfonden Kompetence Forum Bornholm, 30. marts 2011

Vækstfonden Kompetence Forum Bornholm, 30. marts 2011 Vækstfonden Kompetence Forum Bornholm, 30. marts 2011 Vækstfonden skaber vækstvirksomheder Vækstfonden er en statslig investeringsfond, der siden 1992 har medfinansieret vækst i mere end 4.200 danske virksomheder

Læs mere

SPRINGBOARD. D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged. Platinsponsorer:

SPRINGBOARD. D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged. Platinsponsorer: SPRINGBOARD D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged Platinsponsorer: CONNECT Denmarks netværk består i dag af 800 personer i 320 virksomheder 7 pitch/15 feedback ALCORLAB DNA Building Blocks for Life

Læs mere

Maritime Forretningsmuligheder AKKC Torsdag d

Maritime Forretningsmuligheder AKKC Torsdag d Maritime Forretningsmuligheder AKKC Torsdag d. 28-04-2016 Offentlige tilbud til iværksættere i Danmark (med fokus på Nordjylland) NewBizz 16-18 Vækst 2015 Next Step (Fødevarer) Opmærksom på Primære erhverv

Læs mere

Bilag om eksisterende indsats i Videnskabsministeriet inden for privat forskning og videnspredning 1

Bilag om eksisterende indsats i Videnskabsministeriet inden for privat forskning og videnspredning 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K. Telefon 33 92 33 00 Fax 33 11 16 65 19. december 2005 Bilag om eksisterende indsats i Videnskabsministeriet

Læs mere

finansiering af iværksættere

finansiering af iværksættere Vækstfonden finansiering af iværksættere Væksthus Midtjylland Onsdag 9. december v/ Rolf Kjærgaard Vækstfonden Vi er en statslig investeringsfond Vi er med til at skabe flere nye vækstvirksomheder gennem

Læs mere

Syddanmarks indgang til den internationale markedsplads

Syddanmarks indgang til den internationale markedsplads Syddanmarks indgang til den internationale markedsplads EU-audit Management, regnskab og audit Lobbyak viteter Projektafslutning Projek dé Screening af idé Livscyklus for deltagelse i EU-projekter. Bruxelles-Kontoret

Læs mere

Væksthuset byder velkommen

Væksthuset byder velkommen Velkommen Væksthuset byder velkommen Det er vores mål at fordoble antallet af vækstvirksomheder i regionen. Væksthuset skal være internationalt førende og være det naturlige omdrejningspunkt for vækstiværksættere

Læs mere

Vejen til kapital og kompetencer gennem CAT. Fra idé til virksomhed

Vejen til kapital og kompetencer gennem CAT. Fra idé til virksomhed Vejen til kapital og kompetencer gennem Fra idé til virksomhed Et unikt brand Forskerpark Innovationsmiljø Investeringsselskab Selvstændigt aktieselskab Rådgivning og kapital fra fire kilder Innovationsmiljø

Læs mere

Væksthus Nordjylland. Væksthus Nordjylland Tlf. 70 21 08 08 www.vhnordjylland.dk

Væksthus Nordjylland. Væksthus Nordjylland Tlf. 70 21 08 08 www.vhnordjylland.dk Væksthus Nordjylland Business Region North Denmark Regionalt Vækstforum Væksthus Nordjylland EU-kontor Kommunal erhvervsservice Væksthus Nordjylland Væksthus Nordjylland holder til i NOVI Science Park,

Læs mere

Veje til vækst "Tag dit pæne tøj på!"

Veje til vækst Tag dit pæne tøj på! Veje til vækst "Tag dit pæne tøj på!" 21. november 2013 Per Tønsberg Frandsen Lidt om mig 1 Tag dit pæne tøj på 2 Tag dit pæne tøj på 3 Agenda Finansieringskilder Finansieringen Den rette finansiering

Læs mere

Kapitalcoach hvad er det?

Kapitalcoach hvad er det? Kapitalcoach hvad er det? Et kapitalcoachforløb er et tilbud om, at ejeren af eller ledende medarbejdere i en vækstvirksomhed, som har behov for at få tilført yderligere kapital i form af typisk ekstern

Læs mere

Den Stærke Hånd. Invencon ApS. Danfoss Industrial Park, 6430 Nordborg. Hans Jørgen Pedersen hjp@invencon.dk Nordborg Kommune

Den Stærke Hånd. Invencon ApS. Danfoss Industrial Park, 6430 Nordborg. Hans Jørgen Pedersen hjp@invencon.dk Nordborg Kommune Bilag 23 - Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 0 Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 10.766.576,00 8.613.261 Ansøger om Regionale

Læs mere

Cleantechdag 15.3.2010

Cleantechdag 15.3.2010 Cleantechdag 15.3.2010 Dagens Program 10.00 Nye virksomheder i Cleantech Partnerskab 10.30 Hvordan får Cleantech virksomheder de bedste muligheder? 11.00 Copenhagen Cleantech Cluster 11.30 Gate 21 11.45

Læs mere

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst De mindre og mellemstore virksomheder udgør vækstlaget i dansk erhvervsliv. Det er udfordrende at stå i spidsen som ejerleder eller ansat direktør. De fleste direktører i m Vagn Riis MMV dag 19. jan. 11

Læs mere

Finansiering med Vækstfonden. Stig Poulsen 29. november 2012

Finansiering med Vækstfonden. Stig Poulsen 29. november 2012 Finansiering med Vækstfonden Stig Poulsen 29. november 2012 Vækstfonden bidrager til vækst Statslig investeringsfond Medfinansieret vækst i 4.100 danske virksomheder Samlet tilsagn på 11,4 mia. kr. Direkte

Læs mere

Muligheder og kriterier for Business Angels- og Venture finansiering Vækstfonden, Søren Steen Rasmussen, Partner

Muligheder og kriterier for Business Angels- og Venture finansiering Vækstfonden, Søren Steen Rasmussen, Partner Muligheder og kriterier for Business Angels- og Venture finansiering Vækstfonden, Søren Steen Rasmussen, Partner November, 2010 10. november 2010 / side 1 Oversigt over Vækstfonden Vækstfonden er etableret

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om:

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Fordeling af globaliseringsreserven til innovation og iværksætteri mv.

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

BEDRE Business. for dig og din virksomhed

BEDRE Business. for dig og din virksomhed BEDRE Business for dig og din virksomhed Vidste du? at der er ca. 10.000 virksomheder i Aalborg Kommune. at der hvert år etableres ca. 1.000 nye virksomheder. at BusinessAalborg rådgiver ca. 800 iværksættere

Læs mere

Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk

Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk Væksthusene i Danmark - Fakta I alt 5 Væksthuse i Danmark ét i hver region. Væksthus Nordjylland Væksthus Midtjylland Væksthus Syddanmark Væksthus Sjælland Væksthus

Læs mere

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder Accelerace vækst din vej til hurtig Accelerer din vækst Fra idé til marked hurtigt og effektivt Har I udviklet et nyt produkt og har I behov for hjælp til

Læs mere

TILBUD OG PROGRAMMER I 2015

TILBUD OG PROGRAMMER I 2015 VÆKSTHUS SYDDANMARKS TILBUD OG PROGRAMMER I 2015 SKAB VÆKST MED PROFESSIONEL BESTYRELSE. 5. MAJ 2015. VÆKSTHUSENE Gør udfordringer til muligheder PROGRAM FOR DAGEN 1. 15.00. Velkomst og introduktion til

Læs mere

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 12. januar 2007 Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 1. Formål med partnerskabsaftalerne Det fremgår af globaliseringsstrategien, at der skal indgås partnerskabsaftaler mellem de regionale vækstfora

Læs mere

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan 2012-13 v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen 1 Handlingsplan 2012-13 Sundheds- og velfærdsinnovation Sundheds- og velfærdsløsninger Vækstforums strategiske

Læs mere

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED DU KAN BRUGE FOODNETWORK TIL... 210 mm MATCHMAKING Vi finder den rigtige samarbejdspartner til dig både danske og udenlandske Vi bygger bro mellem

Læs mere

Fremtidens kapitalbehov. Peter Kjeldbjerg Nupark Innovation A/S Nupark 51 pk@nupark.dk www.nupark.dk

Fremtidens kapitalbehov. Peter Kjeldbjerg Nupark Innovation A/S Nupark 51 pk@nupark.dk www.nupark.dk Fremtidens kapitalbehov Peter Kjeldbjerg Nupark Innovation A/S Nupark 51 pk@nupark.dk www.nupark.dk Finanskrisen har ændret mulighederne for finansiering Spillet har ændret sig Rekordlavt antal venture

Læs mere

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Hvordan går det med IKT-klyngen i Nordjylland? Hvilke forventninger har IKT-virksomheder til 2015? Få svarene

Læs mere

Værdien af netværk v/direktør Bolette van Ingen Bro, Cluster Excellence Denmark

Værdien af netværk v/direktør Bolette van Ingen Bro, Cluster Excellence Denmark Værdien af netværk v/direktør Bolette van Ingen Bro, Cluster Excellence Denmark Klynger og netværk Den praktiske tilgang, skaber det værdi og Hvorfor er der kommet fokus på det nu? National strategi for

Læs mere

Vækstforums iværksætterpolitik 9. oktober 2008 v/ Lars Hansson

Vækstforums iværksætterpolitik 9. oktober 2008 v/ Lars Hansson s iværksætterpolitik 9. oktober 2008 v/ Lars Hansson Erhvervsudviklingsstrategi 2007-2009 Iværksætteri Styrke den regionale iværksætterkultur Sikre stærke iværksætterkompetencer Styrke et attraktivt kapitaludbud

Læs mere

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Erhvervsudviklingschef, Jette Rau www.ballerup.dk 3 nye fyrtårne 1. Klyngesamarbejde 2. Investeringsstrategi 3. Vækstiværksættere Målgruppen er i

Læs mere

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-VÆKSTHUSET PÅ 5te < SIDE 02 > SIDE 03 IT-væksthuset er et nyt innovativt vækstmiljø på toppen af IT-Universitetet i Ørestaden i København. DET ER STEDET:

Læs mere

Innova&onsmiljøerne og investeringer i industrivirksomheder

Innova&onsmiljøerne og investeringer i industrivirksomheder Innova&onsmiljøerne og investeringer i industrivirksomheder Direktør Lars Stigel CAPNOVA A/S Formand for FOIN, Forskerparker og Innovationsmiljøer i Danmark Kort om innova+onsmiljøerne Risikovillig statslig

Læs mere

http://fi.dk/innovation/innovationdanmark http://fi.dk/publikationer/2008/innovationdanmark-2008-handlingsplan fra-raadet-for-teknologi-og-innovation/ RTI s innovationsindsats Innovationsprojekter Store

Læs mere

OPI og udviklingen af velfærdsteknologi Region Syddanmark. v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

OPI og udviklingen af velfærdsteknologi Region Syddanmark. v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen OPI og udviklingen af velfærdsteknologi Region Syddanmark v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Offentlig-privat samarbejde Offentlig-privat samarbejde er en grundsten for Syddansk Vækstforums erhvervsfremmetiltag

Læs mere

J.nr.: 10/4831. Forretningsudvikling indenfor velfærdsteknologi og service i Syddanmark. Projektnavn: Væksthus Syddanmark.

J.nr.: 10/4831. Forretningsudvikling indenfor velfærdsteknologi og service i Syddanmark. Projektnavn: Væksthus Syddanmark. Bilag 25 Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 899. 241 kr. 899. 241 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden kr. kr. Ansøger om Regionale

Læs mere

Kapital møder Vækst. d. 16. november Væksthus Sjælland 1

Kapital møder Vækst. d. 16. november Væksthus Sjælland 1 Kapital møder Vækst d. 16. november 2011 Væksthus Sjælland 1 Dagens program 12.00 ANKOMST OG REGISTRERING 12.45 VELKOMST OG INTRODUKTION v. Kim Linnemann, Væksthus Sjælland 13.00 SÅDAN FINDES EKSTERN EGENKAPITAL

Læs mere

Kapitalformidlingslandskabet

Kapitalformidlingslandskabet Kapitalformidlingslandskabet Dette notat er en kortlægning af initiativer og aktører på kapitalformidlingsområdet i Region Midtjylland. Kortlægningen er udarbejdet i juli 2007 af Arbejdsgruppen vedr. kapitalformidling,

Læs mere

Vækstfonden, vores tilbud og venturemarkedet

Vækstfonden, vores tilbud og venturemarkedet Bjarne Henning Jensen, partner, Vækstfonden has been challenged on following issues: a. Vækstfonden: a top-down presentation: Who are we? Why are we around? What kind of values do we create? For whom are

Læs mere

Fremtidens danske giganter - baggrundsanalyse. ATV-konference 9. juni 2017

Fremtidens danske giganter - baggrundsanalyse. ATV-konference 9. juni 2017 Fremtidens danske giganter - baggrundsanalyse ATV-konference 9. juni 2017 1 Indhold 1) Afgrænsning og karakteristik af det industrielle vækstlag 2) Vækst starter hos ledelsen 3) Strategisk innovation i

Læs mere

GLOBAL GLOBALISERINGSPROGRAMMET I NORDJYLLAND. NOVI, Aalborg

GLOBAL GLOBALISERINGSPROGRAMMET I NORDJYLLAND. NOVI, Aalborg GLOBAL GLOBALISERINGSPROGRAMMET I NORDJYLLAND NOVI, Aalborg Fakta om Globaliseringsprogrammet Programperiode: 3 år (2011 2013) Programkonsortiet består af følgende parter: Aalborg Universitet NordDanmarks

Læs mere

UdviklingsRåd Sønderjylland (URS)

UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) 1 UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) Erhverv Kommuner Hans Kirk, Danfoss A/S, Formand Jørgen Popp Petersen, Det sønderjyske Landbrugsråd Hans Henrik Fischer, Sauer-Danfoss A/S Finn Jensen, Sygehus Sønderjylland

Læs mere

Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer. Oplæg på ErhvervsCamp 2015

Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer. Oplæg på ErhvervsCamp 2015 Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer Oplæg på ErhvervsCamp 2015 Hvordan afdækker man kvaliteten af et regionalt erhvervsfremmesystem?? Fem centrale spørgsmål: 1. Effekt: Hvad får

Læs mere

KKR Syddanmark november Status for SDEO/Rasmus Anker-Møller

KKR Syddanmark november Status for SDEO/Rasmus Anker-Møller KKR Syddanmark november 2014 Status for SDEO/Rasmus Anker-Møller 1 Kort om SDEO Formål: vækst, innovation og udvikling i Syddanmark Målgruppe: virksomheder, regionen, kommuner, offentlige institutioner,

Læs mere

MEA Silkeborg, 23. februar Hvilke virksomheder skal vi bruge vores tid på?

MEA Silkeborg, 23. februar Hvilke virksomheder skal vi bruge vores tid på? MEA Silkeborg, 23. februar 2017 Hvilke virksomheder skal vi bruge vores tid på? i korte træk Erhvervsdrivende fond, stiftet af kommunerne i region Midtjylland Regional erhvervsserviceoperatør ift. gennemførelse

Læs mere

Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå

Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå Regeringens strategi Virksomheder V V Æ V Æ K V Æ K S V Æ K S T 2015 Virksomhedernes udfordringer Fald i Industrieksporten på +16% fra jan 2008

Læs mere

Notat om MEA Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi

Notat om MEA Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi Notat om MEA Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi 22.9.215 Baggrund Iværksætter- og vækstpolitikken står i disse år over for en række store, spændende udfordringer. I Danmark starter hvert år mellem 17.

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER 20 17 KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER INTRODUKTION ALLE KOMMUNER I SYDDANMARK KAN INDGÅ I INTERNATIONALT SAMARBEJDE OGSÅ DIN Hensigten med denne vejledning er at gøre de europæiske muligheder

Læs mere

Vi skaber resultater for virksomhederne. Årsberetning 2017

Vi skaber resultater for virksomhederne. Årsberetning 2017 Vi skaber resultater for virksomhederne Årsberetning 2017 Digitale fuldtræffere i 2017 Vi ved, at netværk og dygtige konsulenter kan gøre vejen lettere. Digitalisering, automation og eksport er 3 væsentlige

Læs mere

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI STRATEGI / 13-05-2019 SIDE 1 AF 6 STRATEGI 2019-2020 SIDE 2 AF 6 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. MISSION... 4 3. MÅL... 4 4. FORUDSÆTNINGER... 4 5. AKTIVITETSOMRÅDER... 4 5.1 Projektudvikling... 5 5.2 Interessevaretagelse...

Læs mere

Syddansk Innovation. Lenna Broberg Investeringschef

Syddansk Innovation. Lenna Broberg Investeringschef Syddansk Innovation Lenna Broberg Investeringschef ODENSE COPENHAGEN SØNDERBORG Cortex Park 26, 2 Gregersensvej 1F Alsion 2 5230 Odense M 2630 Taastrup 6400 Sønderborg Om mig Lenna Maria Boe Broberg Investeringschef

Læs mere

Syddansk Universitet HA-temadag: Esbjerg som Offshore Center - Onsdag d.8 oktober på Syddansk Universitet

Syddansk Universitet HA-temadag: Esbjerg som Offshore Center - Onsdag d.8 oktober på Syddansk Universitet 1 Syddansk Universitet HA-temadag: Esbjerg som Offshore Center - Onsdag d.8 oktober på Syddansk Universitet Præsentation 1. Offshore Center Danmark (OCD) Olie & gas : Helikopteren Dansk Offshore Centerets

Læs mere

Alsion 2, 6400 Sønderborg. Kasper Paasch paasch@mci.sdu.dk Sønderborg Kommune

Alsion 2, 6400 Sønderborg. Kasper Paasch paasch@mci.sdu.dk Sønderborg Kommune Bilag 25a Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden kr. kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 10.221.232,51kr. 3.902.272,57 kr. Ansøger

Læs mere

Nye erhvervspolitiske satsninger i Region Syddanmark

Nye erhvervspolitiske satsninger i Region Syddanmark Nye erhvervspolitiske satsninger i Syddanmark Udviklingsdirektør Mikkel Hemmingsen Syddanmark Odense, den 22. september 2008 Den regionalpolitiske vækstredegørelse Vækstredegørelsen sætter udfordringen

Læs mere

Vækstfonden. Thomas Stendys Hoffmann

Vækstfonden. Thomas Stendys Hoffmann Vækstfonden Thomas Stendys Hoffmann Vækstfonden bidrager til vækst Vækstfonden er en statslig investeringsfond, der siden 1992 har medfinansieret vækst i 3.700 danske virksomheder for et samlet tilsagn

Læs mere

Indkaldelse af tilbud på Gap-analyse vedr. finansielle instrumenter

Indkaldelse af tilbud på Gap-analyse vedr. finansielle instrumenter August 2014 Indkaldelse af tilbud på Gap-analyse vedr. finansielle instrumenter De fem danske regioner indkalder hermed tilbud på gennemførelse af en gap-analyse vedr. finansielle instrumenter. Baggrund

Læs mere

International strategi og handlingsplan for Region Syddanmark

International strategi og handlingsplan for Region Syddanmark International strategi og handlingsplan for Region Syddanmark Formål Region Syddanmark skal fremme den internationale dimension i regionale politikker og i den regionale udviklingsstrategi. For at kunne

Læs mere

Investeringsfonden Ærø K/S. Stella Shipping A/S. Havnepladsen 11, 5960 Marstal. Anders Johansson Ærø

Investeringsfonden Ærø K/S. Stella Shipping A/S. Havnepladsen 11, 5960 Marstal. Anders Johansson Ærø Bilag 24 Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 10.170.000 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden kr. kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Årslev Erhvervsforening Torsdag den 26. februar

Årslev Erhvervsforening Torsdag den 26. februar Væksthus Syddanmark Årslev Erhvervsforening Torsdag den 26. februar Tankesættet bag Væksthusene Forretningen Danmark (Erhvervsstyrelsen) betaler regningen for væksthusene ikke virksomhederne Hvis nu Væksthusene

Læs mere

Rotary Club i Esbjerg & Fanø: Offshore Center Danmark Vækst gennem viden og kompetence - Mandag d.14 juni 2004 i Musikhuset

Rotary Club i Esbjerg & Fanø: Offshore Center Danmark Vækst gennem viden og kompetence - Mandag d.14 juni 2004 i Musikhuset 1 Rotary Club i Esbjerg & Fanø: Offshore Center Danmark Vækst gennem viden og kompetence - Mandag d.14 juni 2004 i Musikhuset Præsentation 1. Offshore Center Danmark (OCD) Offshore : Overordnet Dansk Offshore

Læs mere

- Strategisk InvesteringsPogram, SIP: Vejledning og sparring til nordjyske virksomheder om EUfunding

- Strategisk InvesteringsPogram, SIP: Vejledning og sparring til nordjyske virksomheder om EUfunding Kort om EU-kontoret Baggrund Norddanmarks EU-kontor har eksisteret siden 1990 og er ejet og finansieret af de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland, University College Nordjylland, Aalborg Universitet

Læs mere

Internationalisering og eksport

Internationalisering og eksport Internationalisering og eksport v/steen Nymann Ad Andersen og Troels ljkb Jakobsen Steen Nymann Andersen Internationaliseringsrådgiver - Eksportrådet og Væksthus Syddanmark 2 Internationalisering og eksport

Læs mere

A D E N A A D E N A STØTTEPROGRAMMER OG FONDE UDVIKLINGSMULIGHEDER

A D E N A A D E N A STØTTEPROGRAMMER OG FONDE UDVIKLINGSMULIGHEDER FUNDING STØTTEPROGRAMMER OG FONDE Har din virksomhed eller organisation et stort udviklingspotentiale og arbejder I med innovative løsninger, udvikling, forskning eller teknologi? Så er nationale og europæiske

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Indlæg v. Hans Henrik Bruhn, Nordjysk FødevareErhverv Projekt Fødevareindsatsen - et unikt

Læs mere

VI SKABER RESULTATER FOR VIRKSOMHEDERNE

VI SKABER RESULTATER FOR VIRKSOMHEDERNE VI SKABER RESULTATER FOR VIRKSOMHEDERNE ÅRSBERETNING 2016 REKORDÅR FOR VIRKSOMHEDERNE VI VED, AT NETVÆRK OG DYGTIGE KONSULENTER KAN GØRE VEJEN LETTERE ALDRIG FØR HAR VIRKSOMHEDER, DER BE NYTTER SIG AF

Læs mere

VÆKSTmidt. Et program for virksomheder, der kan og vil vokse

VÆKSTmidt. Et program for virksomheder, der kan og vil vokse VÆKSTmidt Et program for virksomheder, der kan og vil vokse Erhvervsudviklingsstrategien og virksomhedsudvikling Erhvervsudviklingsstrategi Bl.a. delmål om: Iværksætterpotentiale i eksisterende virksomheder

Læs mere

Risikovillig kapital til vækstvirksomheder. Erhvervsudviklingsdøgnet 14 maj 2014 Henning Klausen

Risikovillig kapital til vækstvirksomheder. Erhvervsudviklingsdøgnet 14 maj 2014 Henning Klausen Risikovillig kapital til vækstvirksomheder Erhvervsudviklingsdøgnet 14 maj 2014 Henning Klausen Dagsorden Innovationsmiljøernes formål BOREAN Innovation Arbejdsmetode og proces Hvordan kan vi hjælpe? Erfaringer

Læs mere

KlyngeMIDT 2009-2011

KlyngeMIDT 2009-2011 KlyngeMIDT 2009-2011 Vækstforums regionale partnerskab om netværk og klynger. v/ Bent B. Mikkelsen, Region Midtjylland Væksthus Midtjylland d. 15 januar 2009 1 www.regionmidtjylland.dk Dagsorden Vækstforum

Læs mere

Hjælp til tilskudsjunglen

Hjælp til tilskudsjunglen Hjælp til tilskudsjunglen Væksthus Hovedstadens Cleantechdag 10. December 2008 Civilingeniør Hanne Eriksen Konsulent for Miljøstyrelsen Disposition Har vi en jungle? Danske puljer et overblik De internationale

Læs mere

Støtteprogrammer for SMVer. Præsentation ved Offshore Olie & Gas går internationalt torsdag den 20. maj 2010

Støtteprogrammer for SMVer. Præsentation ved Offshore Olie & Gas går internationalt torsdag den 20. maj 2010 Støtteprogrammer for SMVer Præsentation ved Offshore Olie & Gas går internationalt torsdag den 20. maj 2010 Hvem er vi? Eksportrådet er en del af Udenrigsministeriet Vi tilbyder rådgivning om eksport og

Læs mere

Rejsen fra startup til scaleup virksom hed

Rejsen fra startup til scaleup virksom hed Rejsen fra startup til scaleup virksom hed Danske Maritim e M aritim Iværksætterdag Erhvervskundechef Steen M. Asgreen H erlev, 29. m aj 2018 Vækstfonden Vækstfondens vision er at yde et m arkant bidrag

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i region Midtjylland

Resultatkontrakt. Vedrørende. Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i region Midtjylland Resultatkontrakt Vedrørende Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i region Midtjylland 1. december 200831. januar 2011 Journalnummer: 13376211708 Kontraktens parter Region

Læs mere

Seminar om Campusutvikling

Seminar om Campusutvikling Oplæg d. Seminar om Campusutvikling Erik Knudsen Rektor UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Danmark Disposition UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole hvem er vi? Hvordan har vi arbejdet med

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Værdiskabende kvalificering

Værdiskabende kvalificering Værdiskabende kvalificering Vi kunne fordoble eksport-salget til nye markeder på få år, hvis vi ellers kunne få investeringen finansieret. Det viste sig umuligt at klare på traditionel vis, og vi var begyndt

Læs mere

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse snotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse Initiativerne er opdelt i fire fokusområder: Innovationsordningerne skal være nemt tilgængelige og effektive Innovationspakke Indsatsen skal

Læs mere

FREMTIDENS GIGANTER - hvordan skaber vi fremtidens store industrivirksomheder i Danmark?

FREMTIDENS GIGANTER - hvordan skaber vi fremtidens store industrivirksomheder i Danmark? FREMTIDENS GIGANTER - hvordan skaber vi fremtidens store industrivirksomheder i Danmark? Vice President, Chemicals, R&D, Martin Skov Skjøth-Rasmussen, Haldor Topsøe A/S 1 Hovedanbefalinger Til universiteterne

Læs mere

Anders Laustsen, Projektkoordinator 17. Juni 2015

Anders Laustsen, Projektkoordinator 17. Juni 2015 Anders Laustsen, Projektkoordinator 17. Juni 2015 Netværkets organisering Hvad er vi sat i verden for? at bygge bro mellem vidensinstitutioner og produktionsvirksomheder med højværdiproduktion med henblik

Læs mere

INTRODUKTION TIL INNOVATIONSRADAR.DK

INTRODUKTION TIL INNOVATIONSRADAR.DK INTRODUKTION TIL INNOVATIONSRADAR.DK Mie Wittenburg, Smith Innovation Målgrupper HVORFOR INNOVATIONSRADAR.DK? Et Realdania initiativ sat i verden for at øge byggeriets andel af offentlige og private fondsmidler.

Læs mere

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014 FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL 9. april 2014 PROGRAM Udvikling i arbejdspladser og produktivitet i Region Nordjylland Formål med Nordjysk FødevareErhverv Formål Skabe grundlag for større sammenhængskraft

Læs mere

DI præsentation 04.05.2010

DI præsentation 04.05.2010 DI præsentation 04.05.2010 Præsentation af Universal Robots Vækst hvilken slags vækst ønsker vi Generelle forhold SWOT Konklusion Idégrundlag Idegrundlaget er at udvikle robotter der er: Fleksible Lette

Læs mere

Kapitalindeks Risikovillig kommerciel finansiering. Ole Bruun Jensen

Kapitalindeks Risikovillig kommerciel finansiering. Ole Bruun Jensen Kapitalindeks 2017 - Risikovillig kommerciel finansiering Ole Bruun Jensen Danske SMV er hentede ca. 2,5 mia. kr. i risikovillig kommerciel finansiering i 2015 Risikovillig kommerciel finansiering i 2015

Læs mere

14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network

14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network 14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network Åbent Forberedelsessekretariatet for Vækstforum Sjælland Brevid: 3087592 Resume Der søges om 700.000 kr. til projektet: Indstationering af en medarbejder fra

Læs mere

12. november Regional aftale for Væksthus Hovedstadsregionen 2016

12. november Regional aftale for Væksthus Hovedstadsregionen 2016 12. november 2015 Regional aftale for Væksthus Hovedstadsregionen 2016 Denne regionale aftale mellem Væksthus Hovedstadsregionen og KKR Hovedstaden er enslydende med den aftale, der indgås mellem KKR Sjælland

Læs mere

Oplæg til Erhvervsforeningen, Halsnæs Kommune 28. september 2017

Oplæg til Erhvervsforeningen, Halsnæs Kommune 28. september 2017 Oplæg til Erhvervsforeningen, Halsnæs Kommune 28. september 2017 Agenda Om Væksthuset Vækstudfordringer for virksomheder Det kan vi - det gør vi Ejerskifte Myter om væksthuset og erhvervsfremmesystemet

Læs mere

Udfordringer og muligheder for nordjysk erhvervsliv de kommende år. v/ Lars Erik Jønsson Adm. Direktør, Erhvervshus Nordjylland

Udfordringer og muligheder for nordjysk erhvervsliv de kommende år. v/ Lars Erik Jønsson Adm. Direktør, Erhvervshus Nordjylland Udfordringer og muligheder for nordjysk erhvervsliv de kommende år v/ Lars Erik Jønsson Adm. Direktør, Erhvervshus Nordjylland Specialiseret vejledning til alle nordjyske virksomheder Virksomheder modtager

Læs mere

Lokal erhvervsservice Gratis hjælp til iværksættere og virksomheder til at realisere vækstpotentialet hver kommune sin model

Lokal erhvervsservice Gratis hjælp til iværksættere og virksomheder til at realisere vækstpotentialet hver kommune sin model Lokal erhvervsservice Gratis hjælp til iværksættere og virksomheder til at realisere vækstpotentialet hver kommune sin model Favrskov Kommune er kåret som Østjyllands bedste erhvervskommune i 2010, 2011,

Læs mere

Erhvervslivets udviklingsaktiviteter ikke lammet af krisen.

Erhvervslivets udviklingsaktiviteter ikke lammet af krisen. Jysk Analyse 27. oktober 2009 Erhvervslivets udviklingsaktiviteter ikke lammet af krisen. Udviklingsaktiviteter. Over halvdelen af de midtjyske virksomheder har haft udviklingsaktiviteter i gang indenfor

Læs mere

Velfærds Partnerskab folder_oplæg_4sidet.indd 1 02/03/

Velfærds Partnerskab folder_oplæg_4sidet.indd 1 02/03/ VelfærdsPartnerskab Nye løsninger på velfærdsområdet Fremtidens udfordring Samfundet står over for en global udfordring. Den demografiske udvikling betyder, at der er færre hænder til at løse stadig flere

Læs mere