Notat. BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Århus Kommune. Notat vedrørende trivsel og fravær i klasse. Børn og Unge-udvalget Drøftelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat. BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Århus Kommune. Notat vedrørende trivsel og fravær i klasse. Børn og Unge-udvalget Drøftelse"

Transkript

1 Notat Side 1 af 15 Til Til Børn og Unge-udvalget Drøftelse Notat vedrørende trivsel og fravær i klasse 1. Indledning På mødet i Børn og Unge-udvalget den 27. maj 2015 blev trivsel og fravær i udskolingen drøftet. Under drøftelsen fremkom en række spørgsmål, der besvares i nærværende notat: Kan andre datakilder sige noget om mistrivsel i udskolingen i Aar- og behandlinger fra psykiatriområdet? hus, fx antal henvisninger Hvordan ser nøgletal ud ift. fravær og trivsel? Kan vi sige noget om cybermobning? Hvad gør vi med de børn og unge, som har mest fravær? Kan særligt pigernes mistrivsel belyses yderligere? BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Århus Kommune 8260 Viby J Direkte anniv@aarhus.dk Sag: 15/ Sagsbehandler: Ann Iversen I besvarelsen tages der udgangspunkt i data fra: Henvisninger fra PPR til BUC i en fem-årig periode Fordeling af drenge og piger i specialklasser Fordeling af køn på indberetninger Store Trivselsdag 2014 Fraværstal for skoleåret 2014/15 Den nationale elevtrivselsmåling 2015 En intern spørgeskemaundersøgelse blandt skolesundhedsplejer- (iværksat pba. udvalgs- skerne om trivsel hos udskolingseleverne drøftelsen) Bilag er vedlagt som supplerendee orientering. 2. Andre datakilder 2.1 Henvisninger til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center For yderligere at afdække spørgsmålet om mistrivsel blandt elever i klasse, er der er indhentet opgørelser over antallet af henvisninger fra PPR til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center. Opgørelserne er opgjort på piger og drenge i klasser i perioden august juli 2015.

2 Side 2 af 15 Figur 1: Antallet af henvisninger fra PPR til BUC Antal visiterede / / / / /15 Skoleår Drenge Piger Det fremgår af figur 1, at der de seneste 5 skoleår er visiteret flere drenge end piger til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center både samlet og for hvert enkelt år, ligesom antallet af henvisninger for elever i klasse umiddel- af årlige henvisninger svinger således bart er relativt begrænset. Antallet mellem 10 (2011/12) og 21 (2014/15), og af de 76 henvisninger for hele perioden udgør drenge 55, svarende til ca. 72 %.

3 2.1 Fordeling af piger og drenge i specialklasser Figur 2: fordeling af piger og drenge i specialklasser, gældende for klasse, over en femårig periode 100, 90, 80, 70,8% 73,5% 72,6% 72,4% 67,8% 70, 60, 50, 40, 32,2% 29,2% 30, 26,5% 27,4% 27,6% 20, 10, 0, ÅR ÅR ÅR ÅR ÅR Side 3 af 15 Drengee 7-9 Piger 7-9 Figur 2 viser fordelingen af drenge og piger i specialklasser gældende for klasse over en femårig periode. Klassetrinnet er elevernes personlige klassetrin i det pågældende skoleår. Figur 2 viser også, at der placeres langt flere drenge end piger i specialklas- fem år stort set ikke har ændret ser, og at denne tendens de seneste sig. 2.2 Typer af bekymringer til underretninger fordelt på køn Af bilag 2 1 fremgår bekymringstyper på de 1321 underretninger, der har været på børn i alderen 13 til og med 16 år i perioden Figur 3 viser et uddrag af bilag 2 ringstyper. med de hyppigst forekommende bekym- 1 Bilag 2 viser den forholdsmæssige andel af typer af bekymringer på underretnin- ger fordelt på køn, da der ved en underretning ofte forekommer mere end en bekym- mere end en bekymringstype, vil den- ringstype. Såfremt underretningen indeholder ne underretning optræde flere gange i opgørelsen. Derudover skal det understreges, at der er tale om antal unikke underretninger det vil sige, såfremt der er indgivet mere end én underretning på et barn/ung, vil barnet/den unge optræde flere gange i opgørelsen.

4 Figur 3: Uddrag af bekymringstyper til underretninger jf. bilag 2 Baggrund(e) for underretning Fysiske overgreb mod barn/ung Piger Drenge Side 4 af 15 Alvorlig mistrivsel hos barn Psykisk funktionsnedsættelse Psykisk funktionsnedsættelse Omsorgssvigt Udad-reagerende adfærd Misbrug - barn/ung Kriminalitet - barn/ung Alvorlig familiær disharmoni Forsømmelse i skole Almen dårlig trivsel hos barn/ung Adfærdsproblemer - barn/ung Antal underretninger Figur 3 viser, at de bekymringstyper der hyppigst forekommer, er alvorlig familiær disharmoni, almen dårlig trivsel hos barnet og forsømmelse i sko- der ikke en markant kønsforskel. Derud- len. Ved disse årsager forekommer over er der en række bekymringstyper, hvor der forekommer en markant kønsforskel. De bekymringstyper hvor der forekommer en markant kønsforskel er: adfærdsproblemer barn/ung misbrug barn/ung øget forekomst hos drenge kriminalitet barn/ung udad-reagerende adfærd fysisk overgreb mod barn/ung alvorlig mistrivsel øget forekomst hos piger psykisk funktionsnedsættelse De 1321 underretninger er indgivet på 804 forskellige børn og unge, og som det fremgår af figur 4, er der lidt flere underretninger på piger end på drenge.

5 Figur 4: Underretninger fordelt på køn Antal unikke CPR Dreng 388 Pige 416 I alt 804 Side 5 af Nøgletal ift. fravær og trivsel opdelt på skoler I dette afsnit afrapporteres resultater for trivsel og fravær for klasse opgjort på piger og drenge. Data stammer fra Store Trivselsdag 2014 og fraværsregistrering for skoleåret 2014/ Trivsel på skolerne i klasse Resultater fra Store Trivselsdag 2014 viser, at piger og drenge i 7.-9.klasse generelt har en god trivsel. Figur 5 viser, at drengene scorer lidt højere på trivsel end pigerne. 80 % af pigerne svarer, at de enten har det godt eller meget godt for tiden, mens det samme gør sig gældende for 88 % af drengene. Figur 5: Andel elever i klasse, der svarer på spørgsmålet Hvordan har du det for tiden? Piger 32, Elever i klasse, 2014: Hvordan har du det for tiden? 48, 17, 3, Meget godt Godt Nogenlunde Dårligt Drenge 42, 46, 10, 2, Elevfravær på skolerne klasse I dette afsnit afrapporteres de seneste tal for elevernes fravær i skolen. Fraværet er opgjort for skoleåret 2014/2015.

6 Figur 6: Gennemsnitlige fraværsdage pr. elev (7.-9. klasse) Drenge Piger Samlet gennemsnit Gns. fraværsdage pr. elev 13,6 13,4 13,5 Side 6 af 15 Af figur 6 fremgår det, at drenge har årligt har 0,2 flere fraværsdage end piger. Drenge har i gennemsnit 13,6 fraværsdage, og piger har i gennemsnit 13,4 fraværsdage. På det gennemsnitlige fravær forekommer der altså ikke den store kønsforskel. 4. Kan vi sige noget om cybermobning? Det har ikke været muligt at indhente viden om digital mobning decideret for børn og unge i Århus. En undersøgelse foretaget af Børnerådet i blandt elever i 7. klasse viser, at 97 % af de 13-årige har mindst én profil på et socialt medie. Dren- gene er underrepræsenterede på de fleste sociale medier. Undersøgelsen viser også, at krænkende eller sårende indhold på de sociaunge. le medier er velkendt blandt de Mellem fire og otte pct. af de unge i undersøgelse har oplevet at blive udsat for digital mobning flere gange om ugen eller et par gange om måneden. Mellem 7 og 22 pct. af de unge i undersøgelsen har oplevet andre blive ud- gange om ugen eller et par gange om sat for digital mobning enten flere måneden. Mobningen omhandler fx ondsindede beskeder, trusler eller uploading af sårende billeder. Hovedresultater fra undersøgelsen kan findes på: mobning Center for Digital Pædagogik 3 udtaler, at mange i dag undlader at skelne mellem den fysiske del og den digitale del af mobning, fordi de ofte er for- at eleverne, når de bliver spurgt til mob- bundne. Det kan derfor antages, ning, ikke skelner mellem den fysiske og digitale mobning. 2 Undersøgelsen er blandt andet bas seret på resultater fra en spørgeskemaundersø- Panelet består af elever fra 7. klas- gelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel. se fra 110 klasser fra almenområdet3 og 11 klasser fra specialområdet fordelt over hele landet. De deltagende klasser er en del af et tilfældigt udtræk foretaget af Dan- marks Pædagogiske Universitet. 3 Center for Digital Pædagogik er en privat organisation forankret i KFUMs Sociale Arbejde. Kommuner og regioner køber rådgivning/ydelser vedr. digitale løsninger for udsatte børn og unge.

7 Ifølge Center for Digital Pædagogik havde 12 af Århus Kommunes 49 kom- de digitale medier i deres officielle munale folkeskoletilbud i 2013 indskrevet antimobnings-strategi. Side 7 af Hvad gør vi med de børn og unge, som har mest fravær? Opmærksomhedskrævende fraværsmønster betegnes som 11 eller flere fraværstilfælde det seneste skoleår og/eller med mere end 10 % samlet fravær det seneste skoleår. I Regnskab 2014 var andelen med opmærksomhedskrævende fraværsmønfolkeskoleelever, men har været faldende ster godt 18 % for aarhusianske siden I Regnskab 2014 fremgår det, at nedbringelse af elevfravær har haft særligt fokus i forbindelse med 95 % målsætningen, blandt andet i forbindelse med kvalitetssamtalerne i foråret 2012 og Fra foråret 2011 har skolerne haft mulighed for forebyggendee lokal fraværsmonitorering via et konkret monitoreringsredskab. Med dettee redskab gøres den enkelte skoleleder nu automatisk en gang om månedenn opmærksom på elever, som er ved at få et opmærksomhedskrævende fraværsmønster. Skolelederen er her ansvarlig for, at der iværksættes en handleplan ved fraværsforhold, der giver anled- giver skolen mulighed for tidligt at fore- ning til bekymring. Dette tilsammen bygge, at fraværet får konsekvenser for den enkelte elevs trivsel, læring og udvikling. Som en del af inklusionsteam tilbyder PPR og Specialpædagogik nu under- støttelse af målrettede indsatser i sager relateret til bekymrende fravær på skolerne. Fraværsteamet samarbejder med skolen og forældrene om at understøtte en ændring af den pædagogiske praksis. Målet er at etablere et stabilt fremmøde og at inkludere eleven i fællesskabet. Indsatsen tilrettelægges i samarbejde med skoleledelsen, distriktspsykologen og skolens inklusions- yderligere? vejleder. 6. Kan pigernes mistrivsel belyses I dette afsnit afrapporteres de senest opdaterede tal for pigers trivsel i udnationale elevtrivselsmåling, som blev gen- skolingen. Datakilderne er den nemført første gang januar 2015 af Undervisningsministeriet (bilag 3), samt en intern spørgeskemaundersøgelse blandt skolesundhedsplejerskerne om trivsel hos udskolingselever, som ST har gennemført henover sommeren 2015 (bilag 4). Spørgeskemaundersøgelsen er baseret på skolesundheds- af elevernes trivsel ved udskolingssam- plejerskernes generelle vurderinger talerne.

8 6.1 Den nationale trivselsundersøgelse, Aarhus Generel trivsel Af figur 7 fremgår det, at lidt fleree piger end drenge føler sig ensomme. 75 % af pigerne svarer, at de sjældent eller aldrig føler sig ensomme. Dette er gældende for 85,3 % af drengene. Side 8 af 15 Figur 7 Andel elever, der svarer "sjældendt" eller "aldrig" Føler du dig ensom? klasse, ,3% Drengee 75, Piger Venner og mobning 92,9 % af pigerne angiver at de sjældent eller aldrig er blevet mobbet i dette skoleår. Stort set det samme gør sig gældende for drengene, hvor 91,9 % angiver at de sjældent eller aldrig er blevet mobbet. Kønsforskellen er her meget lille. Figur 8 viser, at en lidt større andel af drengene føler sig accepteret af an- svarer, at de enten er enig eller helt dre. Det fremgår, at 72,9 % af pigerne enig i, at andre elever accepterer dem, som de er. 82,2 % af drengene sva- enig i, at andre elever accepterer dem, rer, at de enten er enig eller helt som de er.

9 Figur 8 Andel elever, der svarer "enig" eller "helt enig" Andre elever accepterer mig, som jeg er klasse, ,2% Drengee 72,9% Piger Side 9 af 15 Skoletrivsel Der er en meget lille forskel mellem køn, når piger og drenge svarer om de er glade for deres skole. 69,7 % af pigerne og 68,1 % af drengene svarer, at de enten tit eller meget tit er glade for deres skole (ej vist). Figur 9 viser, at 75,7 % af pigerne og 81,6 % af drengene svarer, at de enat de er glade for deres klasse. Der er altså ten er enig eller helt enig i, flere elever som svarer, at de er glade for deres klasse set i forhold til besva- de er glade for deres skole. relsen af spørgsmålet om, hvorvidt Figur 9 Andel elever, der svarer "tit" eller "meget tit" Er du glad for din klasse? klasse, ,6% 75,7% Drengee Piger En lidt større andel af drenge i forhold til piger svarer, at de enten er enige eller helt enige i, at de føler, at de hører til på deres skole. 67,1 % af piger- (enig eller helt enig), at de føler, at de hø- ne og 75,8 % af drengene svarer rer til på deres skole (ej vist).

10 7.2 Spørgeskemaundersøgelsee blandt skolesundhedsplejerskerne 4 Resultaterne er baseret på skolesundhedsplejerskernes umiddelbare vurde- ring (retrospektivt) af elevernes trivsel ved udskolingssamtalen, uden at sundhedsplejerskerne har anvendt journalmateriale. Der er altså tale om en overordnet faglig vurdering, hvor det er relevant at gøre opmærksom på, at de seneste udskolingssamtaler ligger halvandet et år tilbage. Side 10 af 15 Figur 10 viser, at på 34 % af skolerne oplever sundhedsplejerskerne, at mis- mens 66 % svarer, at mistrivsel nor- trivsel oftest forekommer hos pigerne, malt forekommer ligeligt hos begge køn. Der er ingen sundhedsplejersker, der oplever, at mistrivsel oftest forekommer hos drenge. Figur 10: Hos hvilket køn oplever du, at mistrivsel oftest forekommer? Forekomst af mistrivsel 34% Piger Drenge 66% Lige meget hos begge køn Figur 11 viser, at på 25 % af de deltagende skoler vurderer sundhedsplejer- mistrives, 48 % vurderer 3-4 elever mistri- skerne, at 1-2 elever i hver klasse ves i hver klasse, 13 % vurderer at 5-6 elever mistrives i hver klasse og 4 % vurderer, at flere end 6 elever i hver klasse mistrives. 4 Alle sundhedsplejersker, der er tilknytte et en skole har modtaget et spørgeskema. På de sko- er skemaet udfyldt i fællesskab. Der er ler, hvor der er tilknyttet mere end en sundhedsplejerske således kun en besvarelse fra hver skole. De sundhedsplejersker, der er tilknyttet flere skoler, har udfyldt et skema for hver skole.

11 Figur 11: Hvor stor en andel af en typisk klasse vurderer du mistrives? Elever i mistrivsel Side 11 af % 48% 1-2 elever 3-4 elever 13% 4% 11% 5-6 elever Flere Ved ikke I spørgeskemaet er sundhedsplejerskerne på skolerne blevet bedt om at vurdere, hvad elevernes mistrivsel oftest drejer sig om. Der er blevet spurgt ind til psykiske (figur 12 og 13), fysiske (ej vist) og sociale forhold (figur 14 og 15). I figurerne angiver procenterne den procentvise andel af skoler, hvor sundhedsplejersken har angivet, at det givne forhold gør sig gældende. Dvs. jf. figur 12 at på alle skoler, vurderer sundhedsplejerskerne at lavt selvværd ofte karakteriserer mistrivsel hos piger. Figur 12 og 13 viser, at sundhedsplejerskerne vurderer, at pigernes mistriv- er karakteriseret ved følgende psykiske sel i forhold til drengenes oftere forhold: lavt selvværd, angst/depression, urealistisk selvopfattelse samt stress. Hvad angår isolation vurderes det, at det er et forhold, der oftere ses hos drengene end pigerne. Figur 12: Hvad oplever du oftest, at mistrivsel drejer sig om hos piger? Psykiske forhold - piger 91% 81% 41% 10 72%

12 Figur 13: Hvad oplever du oftest, at mistrivsel drejer sig om hos drenge? Psykiske forhold - drenge 10 85% 76% % 38% Side 12 af 15 Som det fremgår af figur 14 og 15 er kønsforskellen ved de sociale forhold ikke så udtalt som ved psykiske forhold. Dog er der ingen sundhedsplejer- skyldes, at der i hjemmet er et mis- sker, der vurderer, at pigers mistrivsel brug af stoffer eller alkohol. Figur 14: Hvad oplever du oftest, at mistrivsel drejer sig om hos piger? % Sociale forhold - piger 98% 93% 75% 89%

13 Figur 15: Hvad oplever du oftest, at mistrivsel drejer sig om hos drenge? % 73% Sociale forhold - drenge 82% % Side 13 af 15 Sundhedsplejerskerne vurderer, at både piger og drenge udviser risikoadfærd ved forekomst af mistrivsel. Dette fremgår af figur 16 og 17, hvor piger ofte udviser en risikoadfærd ved at debutere tidlig seksuelt. Drenge udviser en risikoadfærd ved at debuteree tidligt med alkohol/rygning og er eksperi- vurderer, at voldelig adfærd menterende med stoffer. Sundhedsplejerskerne kun ses hos drenge.

14 Figur 16: Når du oplever mistrivsel hos en elev, hvilken adfærd oplever du oftest kommer til udtryk hos eleven? % 61% Adfærd -piger 71% 94% 85% 88% Side 14 af 15 Figur 17: Når du oplever mistrivsel hos en elev, hvilken adfærd oplever du oftest kommer til udtryk hos eleven? % 14% Adfærd -drenge 10 71% 10 97% 88% 75%

15 8. Resultater trivselsmåling og anvendelsesmuligheder Med udgangspunkt i lokale data fra både Store Trivselsdag og den nationale elevtrivselsmåling tegner der sig et billede af, at piger på de fleste trivsels- spørgsmål ligger lidt dårligere end drenge. Side 15 af 15 Trivselsundersøgerne giver et øjebliksbillede og kan pege på sammenhænpåvise, hvad der er årsag, og hvad der er ge, mens det ikke er muligt at virkning. Trivselsmålingerne kan derfor give oplysninger om, hvad der ligger af udfordringer og på den baggrund målrette indsatser. I 2016 gennemfører Aarhus Kommune den nationale trivselsmåling på eget undersøgelsesværktøj, hvor den nationale spørgeramme integreres med en kommunal spørgeramme. Ligesom Store Trivselsdag i 2014 vil man med en selvstændig gennemførelse af den nationale trivselsmåling få data på CPR niveau. Det skaber mulighed for at foretage forskellige typer analyser og koble trivselsdata med andre relevante data til brug i Kvalitetsrapporterne. 9. Opsamling og konklusion Trivselsmålingerne viser, at piger i udskolingen ligger lidt dårligere end drenge. Det ses tydeligt, at der overvejende er langt flere drenge end piger i special- klasser, og at dette har været en tendens de seneste fem år. Men at de underretninger, der er foretaget til Socialforvaltningen det seneste år fordeler sig på flere piger end drenge. Den interne undersøgelse blandt skolesundhedsplejerskerne peger på, at der i en typisk folkeskoleklasse vil være mellem 1 og 4 elever, der mistrives. Endvidere vurderes det, at på ca. 1/3-del af skolerne oplever sundhedsple- hos pigerne, mens 2/3-del skoler- jerskerne, at mistrivsel oftest forekommer ne svarer, at mistrivsel normalt forekommer ligeligt hos begge køn. Sundhedsplejerskerne vurderer også, at mistrivsel kommer til udtryk på forpiger eller drenge. Mistrivsel hos piger er ofte skellig vis, afhængig om det er karakteriseret ved forhold som lavt selvværd, angst/drepression og stress. Mistrivsel hos drenge er ofte karakteriseret ved forhold som isolation og misbrug i hjemmet. Fraværsdata for skoleåret 2014/2015 viser, at piger har en lidt lavere fraværsprocent i forhold til drenge, mens der i perioden har været markant færre piger end drengee henvist til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, Risskov.

Notat. BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus KommuneBørn og Unge Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune. Notat vedr. trivsel og fravær i udskolingen

Notat. BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus KommuneBørn og Unge Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune. Notat vedr. trivsel og fravær i udskolingen Notat Side 1 af 7 Til Til Kopi til Børn og Unge-udvalget Drøftelse Notat vedr. trivsel og fravær i udskolingen 1. Indledning Der er udarbejdet et notat om trivsel og fravær i udskolingen med udgangspunkt

Læs mere

De supplerende nøgletal

De supplerende nøgletal De supplerende nøgletal På de følgende sider præsenteres skoletrivslen og -fraværet i de supplerende nøgletal for skoleåret 2017/18 for kommunerne Gentofte, Brønderslev, Favrskov, Syddjurs og Vesthimmerland.

Læs mere

Underretninger om børn og unge Antal og udvikling

Underretninger om børn og unge Antal og udvikling Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del Bilag 150 Offentligt Sagsnr. 2018-453 Doknr. 540018 Dato 31-01-2018 Underretninger om børn og unge Antal og udvikling Dette notat viser centrale

Læs mere

Skolevægring. Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler

Skolevægring. Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler Skolevægring Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler Udarbejdet af Analyse & Tal for Institut for Menneskerettigheder juli 017 Indledning Udsendelse

Læs mere

Bilag 3 - Baggrundsanalyse

Bilag 3 - Baggrundsanalyse KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT 11. marts 2019 Bilag 3 - Baggrundsanalyse Nærværende baggrundsanalyse beskriver udfordringerne i forhold til: 1. Økonomisk

Læs mere

Elevers vurdering af deres trivsel og undervisningsmiljø

Elevers vurdering af deres trivsel og undervisningsmiljø Elevers vurdering af deres trivsel og undervisningsmiljø Rapport ud fra undersøgelse forår 2017 Metode I tillæg til de løbende trivselsundersøgelser er skolen iflg. loven forpligtet til hvert 3. år at

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR ØRSTEDSKOLEN 2016/17

KVALITETSRAPPORT FOR ØRSTEDSKOLEN 2016/17 KVALITETSRAPPORT FOR ØRSTEDSKOLEN 2016/17 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. FORORD 2. PRÆSENTATION AF SKOLEN 3. SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 4. RESULTATER 4.1. Bliver alle så dygtige, som de kan? 4.2. Elevernes

Læs mere

Livsstil og risikoadfærd 2014. 8. og 9. klasse 2012-2014. Indhold

Livsstil og risikoadfærd 2014. 8. og 9. klasse 2012-2014. Indhold Livsstil og risikoadfærd 8. og 9. klasse - Indhold Baggrund... 2 Fire kategorier af risikoadfærd... 3 Resumé... 4 Risikoadfærd... 4 De unges risikoadfærd fordelt på skoler... 5 Skolen... 7 Mobberi... 8

Læs mere

Orientering om Underretninger 1. halvår 2018

Orientering om Underretninger 1. halvår 2018 Punkt 3. Orientering om Underretninger -058400 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets orientering status på Underretninger for. Beslutning: Til orientering.

Læs mere

Resultater fra den nationale trivselsmåling. Tabelrapport

Resultater fra den nationale trivselsmåling. Tabelrapport Resultater fra den nationale trivselsmåling 2018 Tabelrapport Udarbejdet af Dansk Center for Undervisningsmiljø December 2018 02 I Indholdsfortegnelse Den nationale trivselsmåling 2018 ------------------------------------------

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget satte Københavnerbarometeret 1 (elevtrivselsmåling)

Børne- og Ungdomsudvalget satte Københavnerbarometeret 1 (elevtrivselsmåling) KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til BUU Orientering om resultater fra den nationale trivselsmåling I folkeskolereformen er der fokus på at øge trivslen blandt

Læs mere

Ledelsesinformation om antal underretninger, sager og processer

Ledelsesinformation om antal underretninger, sager og processer Ledelsesinformation om antal underretninger, sager og processer Her vil udviklingen i underretninger og udviklingen i sagstallet blive præsenteret. Udviklingen i antallet af underretninger, herunder udviklingen

Læs mere

BØRNEINDBLIK 3/14 JEG TROR BARE, FACEBOOK ER DET, MAN GØR SOM UNG

BØRNEINDBLIK 3/14 JEG TROR BARE, FACEBOOK ER DET, MAN GØR SOM UNG BØRNEINDBLIK 3/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 3/2014 1. ÅRGANG 4. APRIL 2014 ANALYSE: 13-ÅRIGES LIV PÅ SOCIALE MEDIER JEG TROR BARE, FACEBOOK ER DET, MAN GØR SOM UNG Næsten alle 13-årige er aktive

Læs mere

Trivselsmåling

Trivselsmåling Trivselsmåling 2015-2016 Formålet med Trivselsmålingen Trivselsmålingen skal give et billede af, hvordan eleverne oplever deres trivsel, undervisningsmiljøet og ro og orden i klassen. Ud fra denne viden

Læs mere

Spørgeskema til underretningsstatistik

Spørgeskema til underretningsstatistik Side 1 af 7 Spørgeskema til underretningsstatistik Identifikation af sagen Statistikskema indberettet af: Identifikation:. Kontaktperson: Telefonnummer: E-mail: Side 2 af 7 1. Grundoplysninger om barnet

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Virum Skole Lyngby-Taarbæk Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Virum Skole Lyngby-Taarbæk Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Virum Skole Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse 1 PRÆSENTATION AF SKOLEN 3 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 4 3 RESULTATER 5 3.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 5 3.2

Læs mere

Fravær. som pædagogisk udfordring. Lidt om oplægget

Fravær. som pædagogisk udfordring. Lidt om oplægget Fravær som pædagogisk udfordring Jan Sejersdahl Kirkegaard, PPR Chef Lidt om oplægget Præsentation og baggrund. Et signalement på fravær! Hvorfor al den opmærksomhed på fravær? Et nationalt perspektiv!

Læs mere

Opgavebeskrivelse for skolesocialrådgiverne i Borgercenter Børn og Unge (2019)

Opgavebeskrivelse for skolesocialrådgiverne i Borgercenter Børn og Unge (2019) Opgavebeskrivelse for skolesocialrådgiverne i Borgercenter Børn og Unge (2019) Siden 2007 har Københavns Kommune haft tilknyttet skolesocialrådgivere til folkeskolerne i København, først som pilotprojekt

Læs mere

Dette notat omhandler kerneindikatorer for specialområdet, herunder udviklingen i andelen af elever, der modtager specialundervisning.

Dette notat omhandler kerneindikatorer for specialområdet, herunder udviklingen i andelen af elever, der modtager specialundervisning. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Fagligt Center NOTAT 1. november 2018 Tendenser på specialområdet Dette notat omhandler kerneindikatorer for specialområdet, herunder udviklingen i andelen

Læs mere

Status på elevernes trivsel i Herning Kommunes folkeskoler på baggrund af Den Nationale Trivselsmåling 2015/2016

Status på elevernes trivsel i Herning Kommunes folkeskoler på baggrund af Den Nationale Trivselsmåling 2015/2016 BØRN OG UNGE Notat Center for Børn og Læring Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 www.herning.dk Kontaktperson: Bodil Lynge Meineche Mail: cblbl@herning.dk Status på elevernes trivsel i Herning

Læs mere

Baggrundsnotat om 10. klasse: Søgemønstre, elevsammensætning og effekt

Baggrundsnotat om 10. klasse: Søgemønstre, elevsammensætning og effekt Baggrundsnotat om 10. klasse: Søgemønstre, elevsammensætning og effekt Side 1 af 11 I dette baggrundsnotat præsenteres et uddrag af analyser og fakta for 10. klasse i Aarhus Kommune: Udviklingen i søgningen

Læs mere

Faglige resultater for folkeskolen i København og øvrige resultater i tilknytning hertil skoleåret 2017/18

Faglige resultater for folkeskolen i København og øvrige resultater i tilknytning hertil skoleåret 2017/18 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 1. november 2018 Faglige resultater for folkeskolen i København og øvrige resultater i tilknytning hertil skoleåret 2017/18 BUU

Læs mere

Udsatte børn og unge. (Børns trivsel og sundhed) Den Sorte Diamant, 9 januar 2017 Birgitte Brøndum, Danmarks Statistik

Udsatte børn og unge. (Børns trivsel og sundhed) Den Sorte Diamant, 9 januar 2017 Birgitte Brøndum, Danmarks Statistik Udsatte børn og unge (Børns trivsel og sundhed) Den Sorte Diamant, 9 januar 2017 Birgitte Brøndum, Danmarks Statistik 97.000 underretninger i 2015 66.300 i 2014 (sidste 9 måneder af 2014) 25% En underretning

Læs mere

Faglige resultater for folkeskolen i København og øvrige resultater i tilknytning hertil

Faglige resultater for folkeskolen i København og øvrige resultater i tilknytning hertil KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget 20. november 2017 Sagsnr. 2017-0351770 Faglige resultater for folkeskolen i København og øvrige resultater

Læs mere

Til skolens medarbejdere

Til skolens medarbejdere Til skolens medarbejdere Politikerne i Odense Kommunes Børn- og Ungeudvalg har besluttet, at skolerne i Odense Kommune hvert år skal gennemføre internetbaserede spørgeskemaundersøgelser blandt elever i

Læs mere

Overblik over elevfravær i folkeskoler og specialskoler for børn, 2014/15

Overblik over elevfravær i folkeskoler og specialskoler for børn, 2014/15 Overblik over elevfravær i folkeskoler og specialskoler for børn, 2014/15 Det samlede fravær i skoleåret 2014/15 for folkeskoleelever er på 5,4 procent, svarende til knap 11 skoledage for en helårselev

Læs mere

Livsstil og risikoadfærd. 8. og 9. klasse 2012 og Indhold NOTAT

Livsstil og risikoadfærd. 8. og 9. klasse 2012 og Indhold NOTAT NOTAT Livsstil og risikoadfærd 8. og 9. klasse og Indhold Baggrund... 2 Fire kategorier af risikoadfærd... 3 Resumé... 4 Risikoadfærd... 4 De unges risikoadfærd fordelt på skoler... 5 Skolen... 7 Mobberi...

Læs mere

Fraværsstrategi. - en strategi for forebyggelse af fravær i folkeskolen i Lolland Kommune

Fraværsstrategi. - en strategi for forebyggelse af fravær i folkeskolen i Lolland Kommune Fraværsstrategi - en strategi for forebyggelse af fravær i folkeskolen i Lolland Kommune Forebyggelse af fravær i folkeskolen og frafald fra ungdomsuddannelserne Lolland Kommunale skolevæsen - fraværsstrategi.

Læs mere

Notat vedr. udvalgte data fra BørnUngeLiv skoleåret 2018/19

Notat vedr. udvalgte data fra BørnUngeLiv skoleåret 2018/19 Notat vedr. udvalgte data fra BørnUngeLiv skoleåret 2018/19 Indledning I Odense Kommune har børn og unge siden 2011 hvert år deltaget i en spørgeskemaundersøgelse om deres sundhed og trivsel. Sundhedsprofilundersøgelsen,

Læs mere

Skoleåret 2015/16. Skoleåret 2016/17

Skoleåret 2015/16. Skoleåret 2016/17 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen NOTAT Til Socialudvalget og Børne- og Ungdomsudvalget 20. februar 2018 Status på den fælles fraværsindsats og fraværsmåltal Baggrund

Læs mere

Ungeprofilundersøgelsen årg. 2016/2017

Ungeprofilundersøgelsen årg. 2016/2017 Ungeprofilundersøgelsen årg. 2016/2017 En SSP rapport om Frederikssunds unges trivsel, sociale kapital, brug af rusmidler samt kriminalitet og risikoadfærd. Indholdsfortegnelse Forord & metode... 3 Tema

Læs mere

Forældreaften i 6. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune.

Forældreaften i 6. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune. Forældreaften i 6. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune. Programmet 17.00 17.40 Oplæg ved Charlie Lywood. 17.40 18.25 Gruppearbejde klassevis. 18.25 19.00 Opsamling i plenum. SSP Furesø

Læs mere

Sammenligning af de københavnske med de nationale resultater i den nationale trivselsmåling, forår 2016

Sammenligning af de københavnske med de nationale resultater i den nationale trivselsmåling, forår 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Sammenligning af de københavnske med de nationale resultater i den nationale trivselsmåling, forår

Læs mere

Trivsel hos eleverne i folkeskolen, 2017

Trivsel hos eleverne i folkeskolen, 2017 Trivsel hos eleverne i folkeskolen, 2017 Resumé Dette notat viser resultater fra den nationale trivselsmåling fra foråret 2017 for eleverne i 4.-9. klasse i folkeskolen. Elevernes trivsel præsenteres i

Læs mere

KØBENHAVNSKE FOLKESKOLEELEVERS SUNDHED

KØBENHAVNSKE FOLKESKOLEELEVERS SUNDHED KØBENHAVNSKE FOLKESKOLEELEVERS SUNDHED Resultater fra Københavnerbarometeret 2012 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Københavnske folkeskolelevers sundhed Resultater fra Københavnerbarometeret

Læs mere

Orientering om Underretning 1. halvår 2017

Orientering om Underretning 1. halvår 2017 Punkt 3. Orientering om Underretning 1. hvår 7 7-041575 Familie- og Beskæftigelsesforvtningen fremsender til Familie- og sociudvgets orientering underretning 1. hvår 7. Familie- og Sociudvget Møde den

Læs mere

Resultaterne fra den nationale trivselsmåling 2017

Resultaterne fra den nationale trivselsmåling 2017 Resultaterne fra den nationale trivselsmåling 2017 Tabelrapport INDHOLDSFORTEGNELSE 02 Indholdsfortegnelse Den nationale trivselsmåling Svaroverblik 0.-3. Klasse 5 Indikatorer for trivsel 11 4.-6. klasse

Læs mere

Forældreaften i 5. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune.

Forældreaften i 5. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune. Forældreaften i 5. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune. Programmet Oplæg ved Charlie Lywood. Gruppearbejde klassevis. Opsamling i plenum. SSP Furesø 5. kl. forældremøde. 2 Forebyggelsesprogrammet

Læs mere

RAMBØLL SUNDHED & TRIVSEL KLASSERAPPORT. Hvinningdalskolen, U Team -2 Silkeborg Kommune. Hjernen&Hjertet

RAMBØLL SUNDHED & TRIVSEL KLASSERAPPORT. Hvinningdalskolen, U Team -2 Silkeborg Kommune. Hjernen&Hjertet RAMBØLL SUNDHED & TRIVSEL KLASSERAPPORT Hvinningdalskolen, U Team -2 Silkeborg Kommune Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INTRODUKTION 3 1.1 BAGGRUND FOR UNDERSØGELSEN 3 1.2 DATAGRUNDLAG 3 1.3 LÆSEVEJLEDNING

Læs mere

Brobygger mellem skole og hjem Indsats under det strategiske samarbejde om Søstjernevej m.fl. og Nørager

Brobygger mellem skole og hjem Indsats under det strategiske samarbejde om Søstjernevej m.fl. og Nørager Rubrik Brobygger mellem skole og hjem Indsats under det strategiske samarbejde om Søstjernevej m.fl. og Nørager Statusnotat Oktober 2014 Netværkssekretariatet for den by- og boligsociale koordinering Side

Læs mere

Regnskab 2011 og Budget 2013. 18. april 2012

Regnskab 2011 og Budget 2013. 18. april 2012 Regnskab 2011 og Budget 2013 Udvalgsmøde 18. april 2012 Resume fra 21/3: Regnskab 2011 for effektmål Det overordnede billede Forældresamarbejde Tegn: Forældrenes tilfredshed med det generelle samarbejde

Læs mere

Målsætninger for Børne og ungeområdet i Frederikssund Kommune

Målsætninger for Børne og ungeområdet i Frederikssund Kommune Målsætninger for Børne og ungeområdet i Frederikssund Kommune Den 21. juni 17 godkendte Byrådet i Frederikssund Kommune en revideret Børne- og ungepolitik. Børneog ungepolitikken er gældende fra 17-21

Læs mere

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2014/15 SKOLERAPPORT. Korsvejens Skole, klassetrin Tårnby Kommune

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2014/15 SKOLERAPPORT. Korsvejens Skole, klassetrin Tårnby Kommune DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2014/15 SKOLERAPPORT Tårnby Kommune Indhold 1 Om rapporten 3 1.1 Indikatorer for trivsel 3 1.2 Rapportens indhold 3 1.3 Læsning af figurer 3 1.4 Vejledning og inspiration til

Læs mere

STATUSRAPPORT 2015/16. Fløng Skole Høje-Taastrup Kommune

STATUSRAPPORT 2015/16. Fløng Skole Høje-Taastrup Kommune STATUSRAPPORT 2015/16 Fløng Skole Høje-Taastrup Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 PRÆSENTATION AF SKOLEN 3 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 4 3 RESULTATER 5 3.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 5 3.2 Elevernes

Læs mere

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2014/15 SKOLERAPPORT. Mølleskolen, klassetrin Skanderborg Kommune

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2014/15 SKOLERAPPORT. Mølleskolen, klassetrin Skanderborg Kommune DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2014/15 SKOLERAPPORT Skanderborg Kommune Indhold 1 Om rapporten 3 1.1 Indikatorer for trivsel 3 1.2 Rapportens indhold 3 1.3 Læsning af figurer 3 1.4 Vejledning og inspiration

Læs mere

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2014/15 SKOLERAPPORT. Sankt Annæ Gymnasiums Grundskole, klassetrin Københavns Kommune

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2014/15 SKOLERAPPORT. Sankt Annæ Gymnasiums Grundskole, klassetrin Københavns Kommune DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2014/15 SKOLERAPPORT Sankt Annæ Gymnasiums Grundskole, 4.-9. klassetrin Københavns Kommune Indhold 1 Om rapporten 3 1.1 Indikatorer for trivsel 3 1.2 Rapportens indhold 3 1.3

Læs mere

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Engbjergskolen

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Engbjergskolen KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013 Engbjergskolen 1 Indholdsfortegnelse 1 ENGBJERGSKOLEN 3 2 RAMMEBETINGELSER 4 2.1 Skolevæsnets

Læs mere

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Timring Læringscenter

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Timring Læringscenter KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013 Timring Læringscenter 1 Indholdsfortegnelse 1 TIMRING LÆRINGSCENTER 3 2 RAMMEBETINGELSER 4

Læs mere

Ledelsesinformation i Børn- og Ungerådgivningen

Ledelsesinformation i Børn- og Ungerådgivningen Ledelsesinformation i Børn- og Ungerådgivningen 1. Information om antal underretninger, sager og processer 2. Information om udviklingen i typer af foranstaltninger og tilhørende økonomi 3. Information

Læs mere

Den nationale trivselsmåling 2017/2018 Fra Undervisningsministeriet

Den nationale trivselsmåling 2017/2018 Fra Undervisningsministeriet Den nationale trivselsmåling 2017/2018 Fra Undervisningsministeriet Gentofte Kommune Indholdsfortegnelse 1 Om rapporten...2 1.1 Indikatorer for trivsel... 2 1.2 Rapportens indhold... 2 1.3 Læsning af figurer...3

Læs mere

Det tværfaglige samarbejde i. Fredensborg Kommune. Information til forældre

Det tværfaglige samarbejde i. Fredensborg Kommune. Information til forældre Det tværfaglige samarbejde i Fredensborg Kommune Information til forældre Kære Forældre Glade børn er fundamentet for arbejdet med børn og unge i Fredensborg Kommune. Fredensborg Kommune arbejder målrettet

Læs mere

Den nationale trivselsmåling 2017/2018 Fra Undervisningsministeriet

Den nationale trivselsmåling 2017/2018 Fra Undervisningsministeriet Den nationale trivselsmåling 2017/2018 Fra Undervisningsministeriet Skolerapport Ærø Kommune Indholdsfortegnelse 1 Om rapporten...2 1.1 Indikatorer for trivsel... 2 1.2 Rapportens indhold... 2 1.3 Læsning

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Issø-skolen Svendborg Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Issø-skolen Svendborg Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Issø-skolen Svendborg Kommune Indholdsfortegnelse 1 FORORD 3 2 PRÆSENTATION AF SKOLEN 4 3 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 5 4 RESULTATER 6 4.1 Bliver alle så dygtige, som de kan?

Læs mere

Den nationale trivselsmåling 2017/2018 Fra Undervisningsministeriet

Den nationale trivselsmåling 2017/2018 Fra Undervisningsministeriet Den nationale trivselsmåling 2017/2018 Fra Undervisningsministeriet Sønderborg Kommune Indholdsfortegnelse 1 Om rapporten...2 1.1 Indikatorer for trivsel... 2 1.2 Rapportens indhold... 2 1.3 Læsning af

Læs mere

Den nationale trivselsmåling 2017/2018 Fra Undervisningsministeriet

Den nationale trivselsmåling 2017/2018 Fra Undervisningsministeriet Den nationale trivselsmåling 2017/2018 Fra Undervisningsministeriet afdeling, 4.-9. klassetrin Varde Kommune Indholdsfortegnelse 1 Om rapporten...2 1.1 Indikatorer for trivsel... 2 1.2 Rapportens indhold...

Læs mere

Den nationale trivselsmåling 2017/2018 Fra Undervisningsministeriet

Den nationale trivselsmåling 2017/2018 Fra Undervisningsministeriet Den nationale trivselsmåling 2017/2018 Fra Undervisningsministeriet Klasserapport Årre Skole, klassetrin 5 Varde Kommune Indholdsfortegnelse 1 Om rapporten...2 1.1 Indikatorer for trivsel... 2 1.2 Rapportens

Læs mere

Eggeslevmagle Skole Inklusion elevernes trivsel

Eggeslevmagle Skole Inklusion elevernes trivsel s definition af inklusion At være inkluderet betyder, at man oplever sig som deltager i et fællesskab. Inklusion handler ikke kun om at rumme eller integrere. Inklusion handler om den enkelte elevs oplevelse

Læs mere

Skolebestyrelsens principbeslutning

Skolebestyrelsens principbeslutning HER ER VI GODE VED HINANDEN Her er vi gode ved hinanden er Gjern Skoles trivselspolitik/antimobbestrategi. Formålet med strategien er løbende at have fokus på den enkelte elevs trivsel i fællesskabet,

Læs mere

Den nationale trivselsmåling 2016/2017 Fra Undervisningsministeriet

Den nationale trivselsmåling 2016/2017 Fra Undervisningsministeriet Den nationale trivselsmåling 2016/2017 Fra Undervisningsministeriet Skolerapport Mariagerfjord Kommune Indholdsfortegnelse 1 Om rapporten...3 1.1 Indikatorer for trivsel... 3 1.2 Rapportens indhold...

Læs mere

UNGEPROFILUNDERSØGELSEN 2015

UNGEPROFILUNDERSØGELSEN 2015 Notat UNGEPROFILUNDERSØGELSEN 2015 Dato: 18. februar 2016 Sags nr.: 15/8630 Sagsbehandler: mnn Nordmarks Allé 1 2620 Albertslund skoleroguddannelse@albertslund.dk Indhold A. Indledning...3 1. Antal svar

Læs mere

Mistanke om seksuelle overgreb mod børn i daginstitutioner

Mistanke om seksuelle overgreb mod børn i daginstitutioner Mistanke om seksuelle overgreb mod børn i daginstitutioner Else Christensen Børn og unge Arbejdspapir 7:2003 Arbejdspapir Socialforskningsinstituttet The Danish National Institute of Social Research Mistanke

Læs mere

Den nationale trivselsmåling 2016/2017 Fra Undervisningsministeriet

Den nationale trivselsmåling 2016/2017 Fra Undervisningsministeriet Den nationale trivselsmåling 2016/2017 Fra Undervisningsministeriet Skolerapport Vejen Kommune Indholdsfortegnelse 1 Om rapporten...3 1.1 Indikatorer for trivsel... 3 1.2 Rapportens indhold... 3 1.3 Læsning

Læs mere

Haderslev Kommune har følgende bemærkninger af generel karakter til samarbejdsaftalen.

Haderslev Kommune har følgende bemærkninger af generel karakter til samarbejdsaftalen. NOTAT Haderslev Kommune Sundhedssamarbejde og Forebyggelse Nørregade 41, st tv 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 30683956 ann@haderslev.dk 30. oktober Sagsbehandler: Ann Iversen Haderslev Kommunes

Læs mere

Orientering om trivselsmåling og sundhedsprofilundersøgelse blandt børn og unge

Orientering om trivselsmåling og sundhedsprofilundersøgelse blandt børn og unge Punkt 4. Orientering om trivselsmåling og sundhedsprofilundersøgelse blandt børn og unge 2018-063989 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, resultaterne af trivselsmålingen og resultaterne

Læs mere

Den nationale trivselsmåling 2016/2017 Fra Undervisningsministeriet

Den nationale trivselsmåling 2016/2017 Fra Undervisningsministeriet Den nationale trivselsmåling 2016/2017 Fra Undervisningsministeriet Skolerapport Varde Kommune Indholdsfortegnelse 1 Om rapporten...3 1.1 Indikatorer for trivsel... 3 1.2 Rapportens indhold... 3 1.3 Læsning

Læs mere

Sådan er elevernes fravær i skoleåret 2016/17

Sådan er elevernes fravær i skoleåret 2016/17 Sådan er elevernes fravær i skoleåret 2016/17 Fravær kan få konsekvenser for, hvordan man trives i skolen, og hvor godt man klarer sig fagligt i skolen. Fravær kan også have konsekvenser for, hvordan hele

Læs mere

Den nationale trivselsmåling 2016/2017 Fra Undervisningsministeriet

Den nationale trivselsmåling 2016/2017 Fra Undervisningsministeriet Den nationale trivselsmåling 2016/2017 Fra Undervisningsministeriet Skolerapport Vejen Kommune Indholdsfortegnelse 1 Om rapporten...3 1.1 Indikatorer for trivsel... 3 1.2 Rapportens indhold... 3 1.3 Læsning

Læs mere

Resultater af trivselsmåling

Resultater af trivselsmåling Punkt 6. Resultater af trivselsmåling - 2015 2014-34006 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalget oientering, resultaterne af trivselsmålingen 2015. Beslutning: Til orientering kl. 08.30 Side 1 af

Læs mere

Notat vedr. resultaterne af den nationale trivselsmåling foråret 2015

Notat vedr. resultaterne af den nationale trivselsmåling foråret 2015 Notat Center for Dagtilbud og Skoler Dagtilbud og Skoler Birkedalsvej 27 3000 Helsingør Tlf. 49282782 ltp08@helsingor.dk Dato 17.09.2015 Sagsbeh. Lene Tetzlaff-Petersen Notat vedr. resultaterne af den

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR. Sjørslev Skole 2016/17

KVALITETSRAPPORT FOR. Sjørslev Skole 2016/17 KVALITETSRAPPORT FOR Sjørslev Skole 2016/17 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. FORORD 2. PRÆSENTATION AF SKOLEN 3. SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 3.1. Skolens læringsmiljøer sikrer børns ret til at udfolde egne faglige,

Læs mere

Bilaget er struktureret efter de 5 kommunale pejlemærker for folkeskolen.

Bilaget er struktureret efter de 5 kommunale pejlemærker for folkeskolen. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Bilag 1 om faglige resultater og øvrige resultater i tilknytning hertil BUU blev den 9. november

Læs mere

Bilag 5: Data. Data om børn og unge, som bor i Gellerup, Tovshøj og Ellekær

Bilag 5: Data. Data om børn og unge, som bor i Gellerup, Tovshøj og Ellekær Bilag 5: Data Data om børn og unge, som bor i Gellerup, Tovshøj og Ellekær Metode og data Eksisterende data om børnene og de unge koblet med bopælsoplysninger (skoledistrikter) Som udgangspunkt præsenteres

Læs mere

N O TAT Kvantitative indikatorer (nøgletal) om tidlig opsporing og inklusion

N O TAT Kvantitative indikatorer (nøgletal) om tidlig opsporing og inklusion 1 21-06-2010 N O TAT Kvantitative indikatorer (nøgletal) om tidlig opsporing og inklusion De kvantitative indikatorer (nøgletal) er blevet udarbejdet i samarbejde mellem KL og 10 kommuner i projektet Udsatte

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Gødvadskolen Silkeborg Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Gødvadskolen Silkeborg Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Gødvadskolen Silkeborg Kommune Indholdsfortegnelse 1 FORORD 3 2 PRÆSENTATION AF SKOLEN 4 3 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 5 4 RESULTATER 6 4.1 Bliver alle så dygtige, som de kan?

Læs mere

Notat vedrørende fraværsindsatser oplæg til Børne- og Skoleudvalget, juni 2017

Notat vedrørende fraværsindsatser oplæg til Børne- og Skoleudvalget, juni 2017 Notat vedrørende fraværsindsatser oplæg til Børne- og Skoleudvalget, juni 2017 Baggrund Kommunalbestyrelsen besluttede med vedtagelsen af budget 2017: Forligsparterne ønsker at følge udviklingen omkring

Læs mere

Datavarehuset - et redskab til udvikling

Datavarehuset - et redskab til udvikling Datavarehuset - et redskab til udvikling Nedenfor vil der blive gennemgået et eksempel på, hvordan data om en konkret skoles trivsel kan være et redskab til brug for skoleledelse og forvaltningsledelse

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR Hedehusene Skole 2016/17

KVALITETSRAPPORT FOR Hedehusene Skole 2016/17 KVALITETSRAPPORT FOR Hedehusene Skole 2016/17 HØJE TAASTRUP KOMMUNE Indholdsfortegnelse FORORD... 2 PRÆSENTATION AF SKOLEN... 3 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING... 4 RESULTATER... 5 Bliver alle så dygtige,

Læs mere

Spørgeskema til underretningsstatistik

Spørgeskema til underretningsstatistik Page 1 of 8 Spørgeskema til underretningsstatistik Identifikation af sagen Statistikskema indberettet af: Identifikation:. Kontaktperson: Telefonnummer: E-mail: Page 2 of 8 1. Grundoplysninger om barnet

Læs mere

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Herningsholmskolen

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Herningsholmskolen KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013 Herningsholmskolen 1 Indholdsfortegnelse 1 {%computation text(668235/3/163809833)%} 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

Målsætninger for sundhed og trivsel 0-18 år

Målsætninger for sundhed og trivsel 0-18 år Målsætninger for sundhed og trivsel 0-18 år NOTAT Hvad er sundhed? I Frederikssund Kommune arbejdes der ud fra det positive og brede sundhedsbegreb, hvor sundhed dels handler om forebyggelse af sygdom

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR. Torstorp Skole 2016/17

KVALITETSRAPPORT FOR. Torstorp Skole 2016/17 KVALITETSRAPPORT FOR Torstorp Skole 2016/17 INDHOLDSFORTEGNELSE Indhold INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 FORORD... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. PRÆSENTATION AF SKOLEN... 4 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING...

Læs mere

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2018/19 SKOLERAPPORT. Skødstrup Skole, klassetrin Aarhus Kommune

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2018/19 SKOLERAPPORT. Skødstrup Skole, klassetrin Aarhus Kommune DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2018/19 SKOLERAPPORT Aarhus Kommune Indhold 1 Om rapporten 3 1.1 Indikatorer for trivsel 3 1.2 Rapportens indhold 3 1.3 Læsning af figurer 3 1.4 Vejledning og inspiration til

Læs mere

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2014/15 SKOLERAPPORT. Rosenkilde Skole, klassetrin Slagelse Kommune

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2014/15 SKOLERAPPORT. Rosenkilde Skole, klassetrin Slagelse Kommune DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2014/15 SKOLERAPPORT Slagelse Kommune Indhold 1 Om rapporten 3 1.1 Indikatorer for trivsel 3 1.2 Rapportens indhold 3 1.3 Læsning af figurer 3 1.4 Vejledning og inspiration

Læs mere

Antimobbestrategi på Paradisbakkeskolen

Antimobbestrategi på Paradisbakkeskolen Antimobbestrategi på Paradisbakkeskolen Skolens ledelse skal stå i spidsen for antimobbestrategien, og gribe ind overfor mistrivsel i almindelighed og mobning i særdeleshed. Alle skal bidrage til at fremme

Læs mere

Det handler om dig. en sundhedspædagogisk sundhedsprofil for børn og unge i Randers Kommune. Afrapportering for skoleåret 2012/13

Det handler om dig. en sundhedspædagogisk sundhedsprofil for børn og unge i Randers Kommune. Afrapportering for skoleåret 2012/13 Det handler om dig en sundhedspædagogisk sundhedsprofil for børn og unge i Randers Kommune Afrapportering for skoleåret 2012/13 Udarbejdet af Inger Kruse Andersen August 2013 1 Indholdsfortegnelse En pædagogisk

Læs mere

Skolesundhed.dk - i Favrskov Kommune

Skolesundhed.dk - i Favrskov Kommune Skolesundhed.dk - i Favrskov Kommune HELLE SIMONSEN SUNDHEDSPLEJERSKE FAVRSKOV KOMMUNE JUNI 2017 Sundhedsplejen i Favrskov 16 sundhedsplejersker, 1 leder og 1 sekretær 6 skolesundhedsplejersker 7 spæd-

Læs mere

STATUSRAPPORT 2015/16. Valsgaard Skole Mariagerfjord Kommune

STATUSRAPPORT 2015/16. Valsgaard Skole Mariagerfjord Kommune STATUSRAPPORT 2015/16 Mariagerfjord Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 RESULTATER 3 1.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 3 1.2 Sprog 9 2 TRIVSEL 10 2.1 Elevernes trivsel 10 2.2 Fravær 14 3 INKLUSION 15 4

Læs mere

Bilag A. Analyse af underretninger.

Bilag A. Analyse af underretninger. Bilag A. Analyse af underretninger. Analysens sigte er at afdække, hvilke udslagsgivende forhold der underrettes om. De udslagsgivende forhold følger samme systematik som anvendes af Ankestyrelsen. De

Læs mere

Fra fravær til fremmøde. Procedure ved bekymrende fravær

Fra fravær til fremmøde. Procedure ved bekymrende fravær 2017 Fra fravær til fremmøde Procedure ved bekymrende fravær Indhold 1. Indledning... 2 2. Formål... 2 3. Lovkrav om skolefravær... 2 4. Hvordan registreres fravær?... 3 5. Hvad er bekymrende fravær?...

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Anna Trolles Skole Middelfart Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Anna Trolles Skole Middelfart Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Anna Trolles Skole Middelfart Kommune Indholdsfortegnelse 1 RESULTATER 3 1.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 3 1.2 Elevernes faglige niveau når de forlader folkeskolen 9 1.3

Læs mere

Elever klassetrin jan 2012 sep 2012 sep 2013 sep 2014 sep 2015 sep Undervisningspligtige elever

Elever klassetrin jan 2012 sep 2012 sep 2013 sep 2014 sep 2015 sep Undervisningspligtige elever Skole og Klub Sagsnr. 200268 Brevid. 2547019 Ref. LAFJ Dir. tlf. 46 31 41 15 larsfj@roskilde.dk NOTAT: Evaluering af decentralisering af specialundervisningen 2017 21. april 2017 Skole- og Børneudvalget

Læs mere

Den nationale trivselsmåling 2017/2018 Fra Undervisningsministeriet

Den nationale trivselsmåling 2017/2018 Fra Undervisningsministeriet Den nationale trivselsmåling 2017/2018 Fra Undervisningsministeriet Klasserapport Varde Kommune Indholdsfortegnelse 1 Om rapporten...2 1.1 Indikatorer for trivsel... 2 1.2 Rapportens indhold... 2 1.3 Læsning

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Lillebæltskolen Middelfart Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Lillebæltskolen Middelfart Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Lillebæltskolen Middelfart Kommune Indholdsfortegnelse 1 RESULTATER 3 1.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 3 1.2 Elevernes faglige niveau når de forlader folkeskolen 9 1.3 Overgang

Læs mere

Kommunal sundhedsprofil 8. klasse 2015/16

Kommunal sundhedsprofil 8. klasse 2015/16 Kommunal sundhedsprofil 8. klasse 2015/16 Udarbejdet af kommunallæge Anne Munch Bøegh Baggrund: Skolesundhedstjenesten har i skoleåret 2015/16 i forbindelse med budget reduktionen fravalgt at udlevere

Læs mere

Gentænk Aarhus Vest. Data om børn og unge, som bor i Gellerup, Tovshøj og Ellekær

Gentænk Aarhus Vest. Data om børn og unge, som bor i Gellerup, Tovshøj og Ellekær Gentænk Aarhus Vest Data om børn og unge, som bor i Gellerup, Tovshøj og Ellekær Metode og data Eksisterende data om børnene og de unge koblet med bopælsoplysninger Som udgangspunkt præsenteres data for

Læs mere

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2017/18 SKOLERAPPORT. Blågård Skole, klassetrin Københavns Kommune

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2017/18 SKOLERAPPORT. Blågård Skole, klassetrin Københavns Kommune DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2017/18 SKOLERAPPORT Københavns Kommune Indhold 1 Om rapporten 3 1.1 Indikatorer for trivsel 3 1.2 Rapportens indhold 3 1.3 Læsning af figurer 3 1.4 Vejledning og inspiration

Læs mere

Sociale relationer og fællesskab blandt skolebørn

Sociale relationer og fællesskab blandt skolebørn Sociale relationer og fællesskab blandt skolebørn Temadag for Databasen Børns Sundhed 10. januar 2019 Bjørn Holstein Professor emeritus Statens Institut for Folkesundhed Syddansk Universitet Sociale relationer

Læs mere

Trivselsmåling 0. til 3. klasse

Trivselsmåling 0. til 3. klasse Trivselsmåling 0. til 3. klasse 2. Hvilken klasse går du i? 1 3 23% 20% 20% 0. klasse 1. klasse 2. klasse 3. klasse 3. Er du dreng eller pige? 1 51% 4 Pige Dreng 4. Hvor længe har du gået på skolen? 1

Læs mere

FOREBYGGELSE AF FRAVÆR I FOLKESKOLEN i Lolland Kommune - mindsker sandsynligheden for frafald på ungdomsuddannelserne

FOREBYGGELSE AF FRAVÆR I FOLKESKOLEN i Lolland Kommune - mindsker sandsynligheden for frafald på ungdomsuddannelserne FOREBYGGELSE AF FRAVÆR I FOLKESKOLEN i Lolland Kommune - mindsker sandsynligheden for frafald på ungdomsuddannelserne Forebyggelse af fravær i folkeskolen og frafald fra ungdomsuddannelserne Lolland Kommunale

Læs mere