Møde nr.: 10 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Deltog ikke i mødet.),

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Møde nr.: 10 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Deltog ikke i mødet.),"

Transkript

1 REFERAT Økonomiudvalget Møde nr.: 10 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Deltog ikke i mødet.), Mødested: Mødelokale 1 Jørgen Bang (Deltog ikke i mødet.), Lene Offersen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Masterplan for Havnen - status 2 ØK Likviditetsoversigt pr. 31. marts 2009 for Horsens Kommune 3 ØK Årsregnskab ØK Delegation af kompetencen til at give rykningspåtegning 5 ØK Teknisk Kollegium, godkendelse af forhøjelsen af kommunal garanti vedrørende 57 ungdomsboliger på Chr M Østergaards Vej 2 6 BØ Sct. Ib's Børnehave opsiger driftsoverenskomst 7 BØ Samdrift mellem Nim Skole / Børnehus og Nim Vuggestue 8 BØ Samdrift mellem Søvind Skole og Børnegården, Søvind 9 BE Resultatrevision/Udvalgsberetning for Beskæftigelsesudvalget 2008 Lukket dagsorden 10 Sag på dagsordenen

2 Side 2/21 1 ØK Masterplan for Havnen - status Resumé Direktør Knud Andersen vil på mødet give en orientering om status for Masterplanen for Havnen. Indstilling Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Tidligere beslutning Beslutning Til efterretning. Jørgen Bang, Bjarne Sørensen og Lene Offersen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Bilag Bilagsfortegnelse:

3 Side 3/21 2 ØK Likviditetsoversigt pr. 31. marts 2009 for Horsens Kommune Resumé Kvartalsvis likviditetsoversigt pr. 31. marts Sagen afgøres af udvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at redegørelsen tages til efterretning. Tidligere beslutning Beslutning Til efterretning. Jørgen Bang, Bjarne Sørensen og Lene Offersen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Ifølge Budget- og Regnskabssystemet for kommuner er det obligatorisk, at der udarbejdes likviditetsoversigt opgjort efter kassekreditreglen. Likviditetsoversigten skal udarbejdes ultimo hvert kvartal henholdsvis ultimo marts, juni, september og december. Det er endvidere obligatorisk at indberette de kvartalsvise likviditetsoplysninger til Velfærdsministeriet senest en måned efter opgørelsen. Kassekreditreglen: Det tilladte træk på kassekreditter opgøres som gennemsnittet af de likvide beholdninger over de seneste 365 kalenderdage. Likvide aktiver omfatter funktionerne 9.01, 9.05, 9.08, 9.09, 9.10 og 9.11 i»budget- og regnskabssystem for kommuner«. Disse funktioner omfatter kontante beholdninger, indskud i pengeinstitutter m.v., realkreditobligationer, kommunekreditforeningsobligationer samt statsobligationer. Likviditetsoversigt: Bilag 1.

4 Side 4/21 Vægtet gennemsnit pr. dag i perioden er opgjort til 266,9 mio. kr. Ovennævnte opgørelse er eksklusive midlertidig binding af kommunens overskudslikviditet i henhold til Lov nr. 549 af 24/06/2005 på i alt 72,2 mio. kr. Bilag Bilagsfortegnelse:

5 Side 5/21 3 ØK Årsregnskab Resumé Horsens Kommunes årsregnskab for 2008 er udarbejdet og skal overgives til revision. Indstilling Direktionen indstiller, at årsregnskabet for 2008 overgives til revision. Tidligere beslutning Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Jørgen Bang, Bjarne Sørensen og Lene Offersen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Årsregnskabet for 2008 for den skattefinansierede driftsvirksomhed viser et overskud på 135 mio. kr. før afdrag på lån, hvilket er 22 mio. kr. mere end forudsat i det oprindelige budget. Overskuddet er hovedsagelig påvirket af større indtægter i form af tilskud og udligning, idet driftsudgifterne set under ét svarer til det oprindelige budget. Anlægsudgifterne på det skattefinansierede områder svarer under ét til det oprindelige budget, idet merforbrug/mindreindtægter på jordforsyningsområdet modsvares af mindreudgifter på øvrige skattefinansierede anlæg. Kommunens egenkapital ultimo 2008 udgør 2,4 mia. kr. og kassebeholdningen udgør i alt ca. 177 mio. kr. mod 210 mio. kr. ved årets start. Hertil kommer deponering på i alt 178 mio. kr., hvoraf de 106 mio. kr. er frigivet i Bilag Årsberetningen for 2008 og bilag er særskilt fremsendt. Bilagsfortegnelse:

6 Side 6/21 4 ØK Delegation af kompetencen til at give rykningspåtegning Resumé Kommunen anmodes forholdsvis ofte om at give rykningspåtegning på et pantebrev. Dette foreslås at direktionen gives kompetencen hertil. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. direktionen bemyndiges til at give rykningstilsagn til kommunale pantebreve i fast ejendom, der anvendes til uddannelses-, kultur- og idrætsaktiviteter, som kommunen ønsker at understøtte, og hvor den faste ejendom efter rykning fortsat yder en rimelig sikkerhed for kommunens lån 2. direktionen bemyndiges til ved tilsvarende institutioner at godkende kreditorskift i forbindelse med sammenlægning m.v. Det oplyses, at direktionen agter at videregive bemyndigelsen til HR- og Jurachefen samt den Juridiske Chef. Tidligere beslutning Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Jørgen Bang, Bjarne Sørensen og Lene Offersen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling I en række tilfælde er et kommunalt etableringstilskud til uddannelses-, kultur- eller fritidsaktiviteters køb af fast ejendom sikret ved et pantebrev. Der er forholdsvis ofte ønske om at optage nye lån for at iværksætte nye aktiviteter eller at ændre afdragsprofil af hensyn til økonomien i aktiviteten. Sådanne nye lån vil ofte være betinget af, at kommunen giver plads i prioritetsrækkefølgen - at kommunen giver sit pantebrev påtegning om, at kommunens lån respekterer det nye lån. På baggrund af to konkrete henvendelser fra FDF/FPF 2. Kreds og Horsens Badmintonklub anmodes økonomiudvalget om at give direktionen bemyndigelse til at foretage rykningspåtegninger, når - formålet, der søges fremmet med rykningspåtegningen vurderes som et formål, kommunen ønsker at støtte; typisk indenfor det frivillige foreningslivs børne- og ungdomsarbejde, ved uddanneslesinstitutioner samt sport og kultur og

7 Side 7/21 - der fortsat efter rykningen vurderes at være rimelig sikkerhed for det kommunale lån, der ønskes rykket nedad. Tilsvarende modtager kommunens anmodninger om godkendelse af kreditorskifte i forbindelse med sammenlægning af uddannelsesinstitutioner, hvor den nye institution i øvrigt overtager den tidligere, indfusionerede institutions forpligtelser. Bilag Bilagsfortegnelse:

8 Side 8/21 5 ØK Teknisk Kollegium, godkendelse af forhøjelsen af kommunal garanti vedrørende 57 ungdomsboliger på Chr M Østergaards Vej Resumé Teknisk Kollegium i Horsens ansøger om forhøjelsen af den kommunale garanti for deres låneoptagelse. Dette kræves af realkreditinstituttet, for at kunne tilbyde lånet til institutionen. Indstilling Direktionen indstiller at, der godkendes en kommunal garanti for institutionens låneoptagelse på ca kr. Tidligere beslutning Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Jørgen Bang, Bjarne Sørensen og Lene Offersen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Teknisk Kollegium har tidligere anmodet om godkendelse af skema B i forbindelse med opførelsen af 57 ungdomsboliger på Chr. M. Østergaards Vej 2. Horsens Byråd har vedtaget indstillingen ved mødet den 16. december Horsens Byråd godkendte den 24. februar 2009 tillægsbevilling til kommunal grundkapital. Teknisk Kollegiums realkreditinstitut har nu meddelt, at deres nyeste beregninger viser, at garantibehovet for at kunne tilbyde lånet, ligger på ca. 74,99 %, som svarer til ca kr. Det er indskærpet overfor Teknisk Kollegium, at materialet til ansøgninger fremover skal være fyldestgørende og korrekt når det indleveres. Den nye finansiering af anskaffelsessummen kan opgøres således: Ved skema B Med forhøjet garanti Forskel 57 Ungdomsboliger Inkl. moms Inkl. moms Anskaffelsessum Låneoptagelse 84 %

9 Side 9/21 garanti, sikkerhed Kommunal grundkapital % Beboerindskud 2 % Ifølge almenboliglovens 127 er det en forudsætning for tilsagn om ydelsesstøtte, at kommunalbestyrelsen garanterer for lån. I tillægsbevillingen til kommunal grundkapital har byrådet den 24. februar 2009 godkendt et rådighedsbeløb på kr. som indskud til Landsbyggefonden. Ved forespørgsel til Velfærdsministeriet blev det oplyst, at udbetaling af kommunal grundkapital ved en selvejende institution ikke foregår via Landsbyggefonden. Kommunen yder et lån som er rentefrit og det afdrages, når ejendommens økonomi tillader det. Tilbagebetalingen skal dog påbegyndes senest 50 år efter ejendommens ibrugtagelse. Der udarbejdes et pantebrev, som har sikkerhed i det kommende støttede byggeri. Efter tinglysning af pantebrevet indskyder kommunen grundkapitalen direkte til institutionen. Bilag Bilagsfortegnelse:

10 Side 10/21 6 BØ Sct. Ib's Børnehave opsiger driftsoverenskomst Resumé Den selvejende børnehave Sct. Ibs Børnehave meddeler, at de opsiger driftsoverenskomsten med Horsens Kommune pr for at etablere en børnehave efter regelsættet om privat pasningstilbud organiseret under Sct. Ibs Friskole. Med baggrund i, at der er tale om en ændret driftsform, men med de samme indskrevne børn som i den selvejende børnehave, ønsker bestyrelsen, at løsøre købt for midler i driftstilskuddet og et overskud, som er tilvejebragt via det kommunale driftstilskud, overdrages til en ny børnehave under Friskoleloven. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. den selvejende børnehave Sct. Ibs Børnehaves opsigelse af driftsoverenskomsten tages til efterretning. 2. den fremsendte anmodning om forkortet opsigelsesvarsel imødekommes. 3. inventar/løsøre og oparbejdet overskud overdrages som tilskud til den ny institution mod udarbejdelse af et gældsbrev svarende til værdien af løsøre/inventar og opsparet overførsel, der skal indfries ved institutionens ophør, eller hvis institutionen overgår til andet formål. Tidligere beslutning Børneudvalget den /14:00:20 Indstillingen tiltrådtes. Dorthe Mogensen deltog ikke i behandlingen af sagen. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Jørgen Bang, Bjarne Sørensen og Lene Offersen deltog ikke i mødet.

11 Sagsfremstilling Side 11/21 Den selvejende børnehave Sct. Ibs Børnehave meddeler, at den opsiger driftsoverenskomsten med Horsens Kommune med henblik på at oprette en børnehave under Friskoleloven med adresse Nørregade i Horsens. Bestyrelsen fremsender ønske om, at det i driftsoverenskomsten fastsatte opsigelsesvarsel på 9 måneder forkortes, så den ny private pasningsordning kan iværksættes med virkning fra den 1. maj Bestyrelsen fremsender ønske om, at det af driftstilskuddet opsparede beløb på ca kr. - beløbet kan først endeligt opgøres ved afsluttende regnskab pr. 30. april overdrages til opstart af den nye børnehave i Nørregade. Bestyrelsen meddeler, at midlerne planlægges anvendt til indretning af toiletter, puslerum og køkkenfaciliteter samt indkøb af inventar, legetøj og legeredskaber. Sct. Ibs Børnehave meddeler, at det opsparede beløb fremkommer på baggrund af en målrettet opsparing af penge til ovennævnte anlæg/indkøb under den selvejende børnehave. Børn og Unge oplyser, at der i gældende driftsoverenskomst mellem Horsens Kommune og den selvejende børnehave Sct. Ibs Børnehave 14 stk. 4 står: "Ved institutionens ophør skal anvendelse af en eventuel formue godkendes af kommunen jfr. bestemmelserne i de af kommunen godkendte vedtægter. Overskud tilvejebragt via det kommunale driftstilskud betragtes ikke som formue." Bestyrelsen for den selvejende børnehave ansøger endvidere om, at løsøre og inventar indkøbt for kommunale midler overdrages til den nye børnehave under Friskoleloven. I driftsoverenskomsten 13 stk. 3 står: "Ved institutionens ophør tilfalder alt løsøre/inventar, der er finansieret over kommunens budget, kommunalbestyrelsen." Børn og Unge oplyser, at den selvejende Sct. Ibs Børnehave i dag er i lejede lokaler. Da der er tale om, at de børn, der er indskrevet i den selvejende institution, fortsætter i den private institution, og personalet fortsætter over i den private institution, således at det alene er institutionens form, der ændrer sig fra selvejende til privat, er der tale om fortsat drift. Det vil derfor være muligt at give institutionen et tilskud svarende til det oparbejdede overskud samt at overdrage inventar/løsøre. Da de juridiske rammer ændrer sig fra selvejende til privat, hvor der ikke skrives driftsoverenskomst med bestemmelser om anvendelsen af formue m.v. ved ophør, bør der udarbejdes gældsbrev svarende til værdien af løsøre/inventar og opsparet overskud, der indfries ved institutionens ophør, eller hvis institutionen overgår til andet formål. Bilag

12 Bilagsfortegnelse: Side 12/21

13 Side 13/21 7 BØ Samdrift mellem Nim Skole / Børnehus og Nim Vuggestue Resumé Skolebestyrelsen ved Nim Skole / Børnehus samt forældrebestyrelsen for Nim Vuggestue har hver især fremsendt indstilling til Børneudvalget, hvor de i henhold til 24 a i folkeskoleloven anmoder om, at der etableres samdrift mellem de pågældende institutioner. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der fremover etableres samdrift mellem Nim Skole / Børnehus og Nim Vuggestue. 2. Børn og Unge bemyndiges til i samarbejde med skole og dagtilbud at udarbejde beslutningsgrundlaget i forhold til ændringerne i styrelsesvedtægten. Tidligere beslutning Børneudvalget den /14:00:20 Indstillingen tiltrådtes. Dorthe Mogensen deltog ikke i behandlingen af sagen. Beslutning Indstillingen tiltrådtes under forudsætning af, at Undervisningsudvalget tiltræder indstillingen. Jørgen Bang, Bjarne Sørensen og Lene Offersen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling I henhold til folkeskolelovens 24 a og bekendtgørelse nr. 870 kan kommunalbestyrelsen godkende, at en folkeskole med en skolefritidsordning og et dagtilbud oprettet efter dagtilbudsloven efter indstilling fra henholdsvis skolebestyrelsen og forældrebestyrelsen har fælles leder og fælles bestyrelse. Skolebestyrelsen for Nim Skole / Børnehus har ved brev dateret den 18. marts 2009 fremsendt en indstilling om, at Nim Skole / Børnehus går fra at være en landsbyordning til at være i samdrift med Nim Vuggestue. Ligeledes har forældrebestyrelsen for Nim Vuggestue fremsendt brev dateret den 10. marts 2009 med ansøgning om samdrift med Nim Skole / Børnehus.

14 Side 14/21 En sådan ændring indebærer, at der skal etableres en fælles bestyrelse, som følger reglerne i bekendtgørelsen om valg til skolebestyrelser med de tilpasninger, der følger af, at dagtilbuddet og skolen har forskelligt lovgrundlag. Som led i kommunalbestyrelsens godkendelse skal der efter høring af den siddende skolebestyrelse og forældrebestyrelse tages stilling til antallet af repræsentanter for forældre til børn i folkeskolen forældre til børn i dagtilbuddet medarbejdere ved skolen medarbejdere ved dagtilbuddet elever, valgt af og blandt skolen elever Kommunalbestyrelsen skal ligeledes træffe beslutning om tidspunktet for afholdelse af valg, regler for valg, valgperiode og om, hvem der er stedfortræder for skolelederen i forhold til skolebestyrelsen. Efterfølgende skal beslutningerne optages i styrelsesvedtægten for kommunens skolevæsen. Bilag Bilagsfortegnelse:! " "

15 Side 15/21 8 BØ Samdrift mellem Søvind Skole og Børnegården, Søvind Resumé Skolebestyrelsen ved Søvind skole og bestyrelsen ved dagtilbudet Børnegården Søvind har fremsendt en indstilling til Byrådet, hvor de i henhold til 24 a i folkeskoleloven anmoder om, at der etableres samdrift mellem de pågældende institutioner. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der fremover etableres samdift mellem dagtilbuddet Børnegården og Søvind skole. 2. Børn og Unge bemyndiges til i samarbejde med skole og dagtilbud at udarbejde beslutningsgrundlaget i forhold til ændringerne i styrelsesvedtægten. Tidligere beslutning Undervisningsudvalget den /14:00:22 Indstillingen tiltrådtes. Børneudvalget den /14:00:20 Indstillingen tiltrådtes. Dorthe Mogensen deltog ikke i behandlingen af sagen. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Jørgen Bang, Bjarne Sørensen og Lene Offersen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling I henhold til folkeskolelovens 24 a i lov om folkeskolen og bekendtgørelse nr. 870 kan kommunalbestyrelsen godkende, at en folkeskole med en skolefritidsordning og et dagtilbud oprettet efter dagtilbudsloven efter indstilling fra skolebestyrelsen og forældrebestyrelsen har fælles leder og fælles bestyrelse. Skolebestyrelsen ved Søvind skole og bestyrelsen ved Børnehaven Børnegården har den 26. januar 2009 fremsendt en sådan indstilling. En sådan ændring indebærer, at der skal etableres en fælles bestyrelse, som følger reglerne i bekendtgørelse om valg til skolebetyrelser med de tilpasninger, der følger af, at dagtilbuddet og skolen har forskelligt lovgrundlag. Som led i kommunalbestyrelsens

16 Side 16/21 godkendelse skal der efter høring af den siddende skolebestyrelse og forældrebetyrelse tages stilling til antallet af repræsentanter for forældre til børn i folkeskolen forældre til børn i dagtilbuddet medarbejdere ved skolen medarbejder ved dagtilbuddet elever, valgt af og blandt skolens elever Kommunalbestyrelsen skal ligeledes træffe beslutning om tidspunktet for afholdelse af valg, regler for valg, valgperiode og om, hvem der er stedfortræder for skolelederen i forhold til skolebestyrelsen. Efterfølgende skal beslutningerne optages i styrelsesvedtægten for kommunens skolevæsen. Bilag Bilagsfortegnelse: $%

17 Side 17/21 9 BE Resultatrevision/Udvalgsberetning for Beskæftigelsesudvalget Resumé Resultatrevisionen/Udvalgsberetning viser, at den økonomiske lavkonjunktur har ramt kommunerne meget forskelligt også kommuner, der ellers på en række områder har samme rammevilkår. Det skyldes forskelle på tværs af brancher. I Horsens Kommune arbejder relativt mange borgere indenfor de brancher, hvor beskæftigelsen er faldet mest, nemlig industri og byggeri. Horsens Kommune er således blevet ramt hårdere af lavkonjunkturen end Regionen som helhed. Sammenfatning af Resultatrevision/Udvalgsberetning viser, at der er behov for øget fokus på følgende områder: Stigende arbejdskraftreserve Flere unge på offentlig forsørgelse Et generelt stigende antal personer på offentlig forsørgelse, som især skyldes en stor stigning i antallet af arbejdsmarkedsparate Rettidighed ved aktivering af modtagere af kontant- og starthjælp Besparelsespotentiale vedr. sygedagpenge og ledighedsydelse. Indstilling Direktionen indstiller at Beskæftigelsesudvalget tager Resultatrevision/Udvalgsberetning til efterretning. Tidligere beslutning Beskæftigelsesudvalget den /16:00:17 Ved sagens behandling forelå der høringssvar fra LBR. Beskæftigelsesudvalget indstiller at Resultatrevision/Udvalgsberetning med LBR's bemærkninger godkendes. Per Schmidt Andersen deltog ikke i mødet. Beslutning Til efterretning. Jørgen Bang, Bjarne Sørensen og Lene Offersen deltog ikke i mødet.

18 Sagsfremstilling Side 18/21 Som noget nyt er Udvalgsberetning for Beskæftigelsesudvalget og Resultatrevisionen udarbejdet i ét og samme bilag, idet der er stort sammenfald, hvad angår det indholdsmæssige specielt angående afrapportering vedr. Beskæftigelsesplan Det forventes, at Udvalgsplan for Beskæftigelsesudvalget 2010 og Beskæftigelsesplan 2010 også udarbejdes i ét og samme bilag. Resultatrevision/Udvalgsberetning indeholder således resultatberetning vedr.: Beskæftigelsesplan 2008 Selve resultatrevisionen efter nyt koncept Resultatberetning vedr. øvrige indsatsmål jf. Udvalgsplan 2008 For at understøtte udarbejdelsen af resultatrevisionen har Arbejdsmarkedsstyrelsen udarbejdet et koncept for resultatrevisionen, der opgøres én gang om året og har til formål at give et årligt overblik over resultaterne af beskæftigelsesindsatsen i jobcentrene. Ideen med resultatrevisionen er, at jobcentrene får adgang til et nemt og enkelt styringsinstrument, der giver mulighed for at sammenligne resultater med sammenlignelige jobcentre (klyngen). Modsat tidligere stiller Arbejdsmarkedsstyrelsen ikke præcise formkrav til udformningen af resultatrevisionen. Det forventes dog, at jobcentrene i et særskilt notat som minimum kommenterer på alle dele af resultatrevisionen og forholder sig til både jobcenterets positive resultater, og hvor udfordringerne for jobcentrets indsats ligger. Resultatrevisionen udgør en del af beslutningsgrundlaget for de prioriteringer, der forventes anvist i beskæftigelsesplanen for 2010 og består af fire dele: 1. Et scorecard med resultater for ministerens mål, hvor jobcenterets resultater bliver sammenlignet med andre jobcentre i klyngen på baggrund af det seneste års udvikling. 2. Et besparelsespotentiale, som baserer sig på andelen af befolkningen i jobcenterområdet på offentlige forsørgelsesydelser i forhold til de andre jobcentre i klyngen. 3. Et scorecard for indsatsen, hvor jobcentrenes resultater i forhold til at gennemføre en aktiv indsats i form af jobsamtaler og aktive tilbud til tiden sammenlignes med de øvrige jobcentre i landet. 4. En resultatoversigt, hvor der vises indsats og resultater i jobcentret, samt udviklingen i disse den seneste måned og det seneste år. Desuden sammenlignes med udviklingen i de andre jobcentre i klyngen. Resultatrevisionen/Udvalgsberetning viser, at den økonomiske lavkonjunktur har ramt kommunerne meget forskelligt også kommuner, der ellers på en række områder har samme rammevilkår. Det skyldes forskelle på tværs af brancher. I Horsens Kommune arbejder relativt mange borgere indenfor de brancher, hvor beskæftigelsen er faldet mest, nemlig

19 Side 19/21 industri og byggeri. Horsens Kommune er således blevet ramt hårdere af lavkonjunkturen end regionen som helhed. Sammenfatning af Resultatrevision/Udvalgsberetning viser, at der er behov for øget fokus på følgende områder: Stigende arbejdskraftreserve Flere unge på offentlig forsørgelse Et generelt stigende antal personer på offentlig forsørgelse, som især skyldes en stor stigning i antallet af arbejdsmarkedsparate Rettidighed ved aktivering af modtagere af kontant- og starthjælp Besparelsespotentiale vedr. sygedagpenge og ledighedsydelse. Det lokale Beskæftigelsesråd har haft Resultatrevision/Udvalgsberetning for indsatsåret 2008 i høring på møde den 16. april LBR's høring er udmøntet i bemærkninger til Resultatrevisionen jvf. bilag. Bilag Bilagsfortegnelse: (#) *

20 Side 20/21 10 Sag på dagsordenen Bilagsfortegnelse:

21 Side 21/21 Torkild Skifter Underskrift Peter W. Sørensen Underskrift Ellen T. Schmidt Underskrift Jytte Holm Underskrift Hans Bang-Hansen Underskrift Jan Trøjborg Underskrift

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 6 Ingerlise Thaysen, Per Schmidt Andersen Øvrige bemærkninger: Charlotte Juhl Andersen (Kom

Læs mere

Møde nr.: 3 Mødedato: 17. maj 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 2

Møde nr.: 3 Mødedato: 17. maj 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 2 Dagsorden Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 3 Mødedato: 17. maj 2011 Mødetid: 16.30 Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Udvidet budgetopfølgning 30.04.2011 2 BE Budgetforslag 2012

Læs mere

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Anlægsinvesteringer

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Saliem H. Bader Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Tema: Brugen af andre aktører 2

Læs mere

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 23 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK KL's Kommunalpolitiske

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: 17. april 2012 Fraværende: Mødetid: 16.30 Charlotte Juhl Andersen Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Aktiveringsstrategi

Læs mere

Resultatrevision 2011

Resultatrevision 2011 NOTAT JC - Fællesadministrationen 01-03-2012 Resultatrevision 2011 Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. LouiseRas 67787/12 12/6116 1. Resultatrevisionens formål og indhold Følgende indeholder resultatrevisionen

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Virksomhedskontakten 2 BE Udkast til Beskæftigelsesplan

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 12. april 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 12. april 2012 Referat torsdag den 12. april 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden - 12.04...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Indstilling af ny suppleant til

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Indledning. Resultatrevision Arbejdsmarkedsafdelingen

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Indledning. Resultatrevision Arbejdsmarkedsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Arbejdsmarkedsafdelingen Resultatrevision 2010 NOTAT Dato: 12. april 2011 Af: Jacob Benedictus Jørgensen & Peter Sidelmann Indledning Ifølge Bekendtgørelsen om ansvaret for og styringen

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 013. Budgetopfølgning 28.02.2009 26 014. Forsøg med EGU-pladser på kommunale arbejdspladser

Læs mere

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-16.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Budgetopfølgning pr. 31. januar 2011 2 BE Beskæftigelsesankenævnets

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. august 2018 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan

Læs mere

Resultatrevision 2012

Resultatrevision 2012 NOTAT JC - Fællesadministrationen 22-03-2013 Resultatrevision 2012 Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. LouiseRas 77006/13 13/329 1. Resultatrevisionens formål og indhold Følgende indeholder resultatrevisionen

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution

Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution Aftale Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution og Ringkøbing-Skjern Kommune Forslag fremsendt til BFU den 25. august Side 2 Driftsoverenskomst mellem bestyrelsen for den selvejende institution

Læs mere

Resultatrevision for Helsingør 2011

Resultatrevision for Helsingør 2011 Resultatrevision for Helsingør 2011 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Resultatoversigt... 4 Beskæftigelsesministerens mål...4 Arbejdskraftreserven...4 Permanente forsørgelsesordninger...5 Unge under

Læs mere

Resultatrevision Jobcenter Holbæk

Resultatrevision Jobcenter Holbæk Resultatrevision 20 Jobcenter Holbæk Område: Holbæk Sammenligningsgrundlag: Jobcentre med samme rammevilkår: Ballerup, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Herning, Hillerød,

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Indstilling. Resultatrevision 2009 for Jobcenter Århus. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse. Den 19.

Indstilling. Resultatrevision 2009 for Jobcenter Århus. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse. Den 19. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 19. maj 2010 Århus Kommune Beskæftigelsesforvaltningen Sociale Forhold og Beskæftigelse 1. Resume Resultatrevision 2009

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. maj 2019 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan Jakobsen,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kommunalbestyrelsen Mødedato: Tirsdag den 28. oktober 2014 Mødetidspunkt: 18:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Kommunalbestyrelsens mødesal Henrik Zimino, Allan S. Andersen,

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 14:00 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Økonomiopfølgning ultimo maj 2008 63 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget REFERAT Beskæftigelsesudvalget Møde nr.: 5 Mødedato: 19.05.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-16.35 Ole Pilgaard Andersen, Torben Engholm Mødested: mødelokale 2 Øvrige bemærkninger: Charlotte Juhl Andersen

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 ONSDAG DEN 12. AUGUST 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 12. august 2009 Side: 2 Fraværende: Jørgen

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 03. april 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 03. april 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 03. april 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 107. Udmøntning af budgetaftale 2008 for Vesthimmerlands Daghøjskole 3 108. Udmøntning af budgetaftale

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Vejledning til udarbejdelsen af resultatrevisionen

Vejledning til udarbejdelsen af resultatrevisionen N O T A T 12. marts 2009 Vejledning til udarbejdelsen af resultatrevisionen J.nr. 2009-0004385 2. kontor / CHN Indhold I dette notat gives en vejledning til brugen af resultatrevisionen 2009 for indsatsåret

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 8. maj 2012 kl. 16.00 i F7 Mødet slut kl. 17.30 MØDEDELTAGERE Kim Rockhill (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Kirsten Weiland (A) Morten Skovgaard (V)

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Kommune

Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Kommune Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Byråd har i brev af 2. november 2006 meddelt følgende: Kvote og

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 10. april 2019 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan Jakobsen,

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget. Bevillingsområdet omfatter afdrag på kommunens langfristede gæld. Budget Tillægsbevilling Regnskab Afvigelse

Udvalg Økonomiudvalget. Bevillingsområdet omfatter afdrag på kommunens langfristede gæld. Budget Tillægsbevilling Regnskab Afvigelse REGNSKAB 2008 Bevillingsområde 80.84. Afdrag på lån Udvalg Økonomiudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter afdrag på kommunens langfristede gæld. Resultater Årets samlede resultat

Læs mere

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed:

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: REFERAT Byrådet Konstituering Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: 18.00-18.25 Fraværende: Mødested: Byrådssalen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 Valg af borgmester 2 Valg af 1. og

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Mødedato Onsdag den 6. april 2011 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen BEMÆRK ændret mødested

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 12. APRIL 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 12. APRIL 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 12. APRIL 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Indholdsfortegnelse 45 REVA institution 46 Rådighedsbeløb

Læs mere

Møde nr.: 3 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 3 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Børneudvalget Møde nr.: 3 Mødedato: 09.03.2009 Fraværende: Mødevarighed: 14.00-16.00 Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

DRIFTSOVERENSKOMST. mellem Haderslev Kommune og forældrebestyrelsen for den selvejende daginstitution. Hammelev Børnehave.

DRIFTSOVERENSKOMST. mellem Haderslev Kommune og forældrebestyrelsen for den selvejende daginstitution. Hammelev Børnehave. DRIFTSOVERENSKOMST mellem Haderslev Kommune og forældrebestyrelsen for den selvejende daginstitution Hammelev Børnehave beliggende Hammelev Bygade 18 B 6500 Vojens om institutionens drift som daginstitution

Læs mere

Møde nr.: 6 Mødedato: 20. september 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Per Løkken, Per Schmidt Andersen

Møde nr.: 6 Mødedato: 20. september 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Per Løkken, Per Schmidt Andersen REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-14.40 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Per Løkken, Per Schmidt Andersen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Beskæftigelssplan

Læs mere

Forslag til Standarddriftsoverenskomst mellem en selvejende institution i Viborg Kommune og Viborg Kommune

Forslag til Standarddriftsoverenskomst mellem en selvejende institution i Viborg Kommune og Viborg Kommune Bilag 1 B&U den 3. juni 2008 Forslag til Standarddriftsoverenskomst mellem en selvejende institution i Viborg Kommune og Viborg Kommune Driftsoverenskomst mellem Viborg Kommune og bestyrelsen for beliggende

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt indgang v/ydelseskontoret Fraværende:

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Overblik over kommunens resultater på Jobindsats.dk

Overblik over kommunens resultater på Jobindsats.dk Arbejdsmarkedsstyrelsens nyhedsbrev om Jobindsats.dk Nr. 6, 19. okt. 2009 Overblik over kommunernes resultater på Jobindsats.dk, side 1 Nye tal for den tidlige indsats på Jobindsats.dk, side 4 Nyt på Jobindsats.dk,

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 114. Udmøntning af budgetaftale 2008 for Vesthimmerlands Dagshøjskole 3 115. Regnskab 2007 for Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Arbejdsmarkedsafdelingen NOTAT. 1 Indledning. Resultatrevision 2011

GLADSAXE KOMMUNE Arbejdsmarkedsafdelingen NOTAT. 1 Indledning. Resultatrevision 2011 GLADSAXE KOMMUNE Arbejdsmarkedsafdelingen Resultatrevision 2011 NOTAT Dato: 13. april 2012 Af: Dorte Søndergaard Larsen og Peter Sidelmann 1 Indledning Ifølge Bekendtgørelsen om ansvaret for og styringen

Læs mere

Der er for børnehaven oprettet vedtægt, der den er godkendt af Nordfyns Kommune, som grundlag for denne overenskomst.

Der er for børnehaven oprettet vedtægt, der den er godkendt af Nordfyns Kommune, som grundlag for denne overenskomst. Driftsoverenskomst mellem Nordfyns Kommune og Bestyrelsen for Bogense Børnehave, Sct Anna gade 9, om børnehavens drift som daginstitution. Der er for børnehaven oprettet vedtægt, der den er godkendt af

Læs mere

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 Fraværende: Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen deltog ikke i mødet. Øvrige bemærkninger: Anders Samuelsen deltog ikke

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 06. juni 2012 kl. 14:00 i Lokale SDP Jobcenteret V. Boulevard Aars

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 06. juni 2012 kl. 14:00 i Lokale SDP Jobcenteret V. Boulevard Aars Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 06. juni 2012 kl. 14:00 i Lokale SDP Jobcenteret V. Boulevard 7 9600 Aars Indholdsfortegnelse 050. Orientering fra formanden... 92 051. Orientering fra administrationen...

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnenes Kontors og Esbjerg Kommune.

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnenes Kontors og Esbjerg Kommune. Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnenes Kontors og Esbjerg Kommune. Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution, Børnenes Kontors Daginstitution og Esbjerg Kommune

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde 3-5. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 19. marts 2004 via Magistraten J.nr. Ref.: Tlf.nr. Jørn

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat Beskæftigelsesudvalget kl. 16:00 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget Punkter på åbent møde: 9. Budgettjek 2008 - behandling i fagudvalg 1 10. Ny chance for alle -

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. maj 2012 kl. 14:00 i Lokale SDP Jobcenteret V. Boulevard Aars

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. maj 2012 kl. 14:00 i Lokale SDP Jobcenteret V. Boulevard Aars Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. maj 2012 kl. 14:00 i Lokale SDP Jobcenteret V. Boulevard 7 9600 Aars Indholdsfortegnelse 037. Orientering fra formanden... 71 038. Orientering fra administrationen...

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. juni 2016 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Carsten Fuhr,

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Referat fra ordinært møde 22-04-2014 Tirsdag 22.04.2014 kl. 7:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Resultatrevision 2013 3 Nye klynger

Læs mere

Jobcentrets resultater er vurderet ud fra Ministerens fastsatte mål for beskæftigelsesindsatsen

Jobcentrets resultater er vurderet ud fra Ministerens fastsatte mål for beskæftigelsesindsatsen Resultatrevision 2011 NOTAT Jobcenter Introduktion til resultatrevisionen 2011 Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i jobcentret. Resultatrevisionen viser udvalgte

Læs mere

Ref erat Øko no miu dval get' s mø de Tirs dag den Kl. 15: 30 Udv algs vær else 3

Ref erat Øko no miu dval get' s mø de Tirs dag den Kl. 15: 30 Udv algs vær else 3 Ref erat Øko no miu dval get' s mø de Tirs dag den 07-04- 200 9 Kl. 15: 30 Udv algs vær else 3 Delt ager e: Lars Erik Hor nem ann, Sve nd Ros ager, Jes per Ulle mos e, Fi nn Olse n, B runo Han sen, Arn

Læs mere

Resultatrevision for 2008

Resultatrevision for 2008 Resultatrevision for 2008 Notatet redegør for Resultatrevisionen for 2008. Resultatrevisionen består af fire dele, resultatoversigten, besparelsespotentiale, scorecard på ministermål og scorecard på rettidighed.

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 11 ONSDAG DEN 19. DECEMBER 2007, KL. 16.00 Arbejdsmarkedsudvalget 19. december 2007 Side: 2 PÅ AKTIVERINGSCENTRET, INDUSTRIVEJ 2, SØN- DERSØ

Læs mere

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden SIDE 3 l 12 Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Indberetning, registrering og administration

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 4. juni 2014 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Brian

Læs mere

Møde nr.: 2 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 2 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Økonomiudvalget Møde nr.: 2 Mødedato: 03.02.2009 Fraværende: Mødevarighed: 14.00-16.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Opfølgning på budgetaftalen 2009 2 ØK Økonomiudvalgets

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 11. januar 2017 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Carsten

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 22. april 2015 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Arbejdsmarkedsudvalget 07-12-2009 Dato 7. december 2009 Tid 16:00 Sted Parallelvej 27, 1. sal, mødelokalet ved kantinen NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Jørn Larsen (A) - Formand Jens

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Møde den 10. maj Tirsdag 22.05.2012 kl. 16:00 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Status over igangværende LBR-indsatsområder, -projekter og -aktiviteter

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 12:30. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 12:30. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 12:30. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 14:30 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Foreløbigt regnskab 2008 samt økonomi 2009 24 2. Resultatløn

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 01. december 2010 kl. 09:00 i Gæstekantinen, Jobcenteret

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 01. december 2010 kl. 09:00 i Gæstekantinen, Jobcenteret Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 01. december 2010 kl. 09:00 i Gæstekantinen, Jobcenteret Indholdsfortegnelse 113. Formanden orienterer 189 114. Orientering fra administrationen 190 115.

Læs mere

Referat fra møde i Beskæftigelsesudvalget

Referat fra møde i Beskæftigelsesudvalget Referat fra møde i Beskæftigelsesudvalget Tirsdag den 2. november 2010 Kl. 16.00 i F7, Frederikssund Mødedeltagere: Kim Rockhill (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Jesper Henriksen (A) Ole Søbæk (C) Susan

Læs mere

Balanceforskydninger

Balanceforskydninger - 201 - Balanceforskydninger 1. Grundlag og beskrivelse af ydelser Hovedkonto 8 indeholder årets forskydninger i beholdningerne af aktiver og passiver, og herunder hører forbrug af likvide aktiver og optagelse

Læs mere

Resultatrevision 2008 jobcenter Odder

Resultatrevision 2008 jobcenter Odder 1 Resultatrevision 2008 jobcenter Odder Sammenligningsgrundlag: Jobcentre med samme rammevilkår: Favrskov, Gribskov, Hedensted, Ringkøbing-Skjern, Skanderborg, Stevns, Tårnby/Dragør. Indledning Med strukturreformen

Læs mere

Åben. VisioSign DK Pilehøj 18, 3460 Birkerød

Åben. VisioSign DK Pilehøj 18, 3460 Birkerød Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested VisioSign DK Pilehøj 18, 3460 Birkerød Mødedato Onsdag den 12. marts 2014 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Kl.13.00. Virksomhedsbesøg hos VisioSign DK, Pilehøj

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. oktober 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen Mobilnummer 21 53 36 50 E-mail csp@esbjergkommune.dk Notat Vejledning ift. Alment Nybyggeri Indhold Grundkapital:...2

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 8 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 14. august 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 13. januar 2016 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Kommune

Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Kommune Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Byråd har i brev af 2. november 2006 meddelt følgende: Kvote og kommunal grundkapital

Læs mere

Resultatrevision for året Jobcenter Allerød

Resultatrevision for året Jobcenter Allerød Resultatrevision for året 2010 Jobcenter Allerød April 2011 Resultatrevision 2010 for jobcenter Allerød Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i jobcenter Allerød. Resultatrevisionen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 10. september 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 15.05.08 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Dialog med Det Regionale Beskæftigelsesråd og Beskæftigelsesregionen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 1. november 2018 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

Driftsoverenskomst. Udnyttelsen af institutionens fysiske rammer skal overholde den byggelovgivning, der gælder for institutionen.

Driftsoverenskomst. Udnyttelsen af institutionens fysiske rammer skal overholde den byggelovgivning, der gælder for institutionen. Driftsoverenskomst Driftsoverenskomst mellem Frederikssund Kommune og Bestyrelsen for Sct. Georgs Gårdens Børnehus, beliggende Valmuevej 10, om institutionens drift som integreret daginstitution for børn

Læs mere

Dagsorden. Det Lokale Beskæftigelsesråd

Dagsorden. Det Lokale Beskæftigelsesråd Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 12:00 Sted: Scandic Hotel Aalborg Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 17 Resultatrevision 2013 3 18 Tilbud på virksomhedsanalyse 2014 5

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. august 2014

Økonomioverblik pr. 1. august 2014 Sagsnr.: 00.32.14-Ø-1-14 Dato: 11-08-2014 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. august 2014 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 31. juli 2014. Forbrugsprocenten

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. februar 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. februar 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. februar 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 93. Integrationsråd 3 94. KL s sociale temamøde den 22. - 23. maj 2008 5 Deltager ikke. 5 95. Orientering

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2010 1 Indhold 1.0 Indledning...3 2.0 Ministermål 2010...4 2.1 Scorecard...5 3.0 Resultatoversigt...6 3.1 Resultater (ministerens mål)...6 3.1.1 Arbejdskraftreserven...6

Læs mere

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler:

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler: Job og Arbejdsmarked Notat Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: 19-03-2010 Sag: Kommentarer til resultatrevision 2009 Sagsbehandler: Martin Kristensen Arbejdsmarkedskonsulent Resultatrevision 2009 for Halsnæs

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 19. maj 2014 Resultatrevision 20 for Jobcenter Aarhus Resultaterne af jobcentrets indsats i 20. 1. Resume Landets

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 4. juni 2014 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Brian Franklin,

Læs mere

Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Irene Kristensen indkaldes kl. 13.05 til punkt 42 Susanne Strunk indkaldes kl. 13.20 til punkt 43 Pkt. Tekst

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14.

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 14. april 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Møde med Væksthus Hovedstadsregionen kl. 13.15-14.15

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden til ekstraordinært møde

Økonomiudvalget. Dagsorden til ekstraordinært møde Økonomiudvalget Dagsorden til ekstraordinært møde Dato: Onsdag den 24. juni 2015 Mødetidspunkt: 16:15 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Vallensbæk Stationstorv 100 2665

Læs mere