PRESSEKIT LALANDIA I BILLUND. - Så er legen i gang

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PRESSEKIT LALANDIA I BILLUND. - Så er legen i gang"

Transkript

1 PRESSEKIT LALANDIA I BILLUND - Så er legen i gang

2 PRESSEKIT LALANDIA I BILLUND Indhold Kort om Lalandia Lalandia Centeret Aktiviteter Mad & Drikke Butikker & Servicecenter Lalandia Aquadome Lalandia Winter World Feriehuse Værdier vedrørende medarbejdere, gæster & sikkerhed LEGOLAND Billund Resort Oplevelser rundt om Lalandia i Billund Fakta om Lalandia i Billund Ejerforhold Kontakt til Lalandia i Billund

3 Kort om Lalandia I mere end 25 år har Lalandia taget imod glade badegæster i feriecenteret i Rødby. På baggrund af de succesrige erfaringer fra Rødby åbnede Lalandia et nyt ferie- og aktivitetscenter i Billund i april Det nye ferie- og aktivitetscenter indeholder blandt andet Nordeuropas største vandland og er placeret blot et stenkast fra LEGOLAND og Billund Airport. Dette pressekit vedrører Lalandia i Billund. Der findes også separat pressekit for Lalandia i Rødby. Lalandia centeret Lalandia centeret er bygget op omkring en række arkader, hvis udsmykning leder tankerne hen på de sydlandske arkader, som mange har stiftet bekendtskab med på rejser til udlandet. I de store overdækkede arkader i Lalandia er der masser af stemning, restauranter, aktiviteter og shoppingmuligheder. På Lalandia Plaza kan forældre og børn hygge sig med underholdning fra Amfi-scenen, hoppe i High Jump trampoliner eller måske bare nyde en is til tonerne fra pianisten. Lalandia Plaza er hjertet i Lalandia. Hele bytorvet er overdækket af en kæmpe indendørs naturtro himmel, hvor de lette skyer driver stille forbi. Der er rygeforbud i Lalandia centeret.

4 Aktiviteter Indendørs: For feriegæster, der gerne vil supplere ferien med aktiv afslapning, er der gode muligheder. Faciliteterne er i top, og der er altid kompetente instruktører til rådighed. I sportshallen og i Lalandias motionscenter, der drives i samarbejde med fitness dk, er der rig mulighed for at få sved på panden. I sports hallen kan der dyrkes badminton, fodbold, håndbold, basketball og bueskydning. Der er plads til 600 tilskuere i sportshallen. I fitness centeret er der blandt andet aerobic, familiegymnastik og spinning på programmet. Det er også muligt at spille bordtennis og prøve cykelsimulator. I arkadeområdet er der indrettet et bowlingcenter, hvor der også er mulighed for at prøve night-bowling eller for at sætte bander op så spillet bliver lidt lettere for børnene. I arkadeområdet ligger også en stor indendørs minigolfbane, Little Vegas med aktivitetsmaskiner, High Jump trampoliner og meget mere. Et af de helt store tilløbsstykker i arkaderne er Monky Tonky Factory. Her kan børnene lave deres helt egen bamse. Udvalget er stort, og der er masser af tilbehør. I Lalandias feriecenter ligger også det populære og meget børne venlige Monky Tonky Land. Her findes masser af aktiviteter for børn, bl.a. LEGO område, boldrum og klatrejungle mens der også er mulighed for at deltage i bollebagning, bolsjekogning og ansigtsmaling på udvalg te tidspunkter. Sommeren 2012 bød på en stor udvidelse i Lalandia i det Lalandia Winter World åbnede 29. juni. Find mere information på side 9 under Lalandia Winter World. Udendørs: Under åben himmel byder Lalandia også på aktivitetsmuligheder. Rundt omkring i feriehus-området er der legepladser, herunder en naturlegeplads og grønne områder, hvor familien kan boltre sig. Uden dørs findes også en multibane, der indbyder til mange forskellige slags boldspil. Og så er Lalandias dyrefold med klappevenlige geder et stort tilløbsstykke. Naturen omkring Lalandia kan bruges til cykel-, vandre- eller løbeture. Der arrangeres også morgenløb i den smukke natur med instruktør.

5 Mad & Drikke Når sulten melder sig, er der ikke langt til restauranter og spisesteder og i Lalandia findes der noget for enhver smag. Lalandia i Billund har lagt stor vægt på at skabe en række restauranter med fokus på den gode oplevelse for børnefamilien målt på maden og på faciliteterne. Restauranten Ristorante il Bambino er en buffetrestaurant, hvor kokkene i torvekøkkenet tilbereder maden, imens gæsterne kigger på. I Pepe s Cantina kan et lækkert mexicansk måltid nydes. Der er familie-klassikere på menukortet såsom fajitas og tortillas. Inde i Aquadome kan familien spise i Templet, der har mad inspireret fra Østen. Ønsker man at spise i hjemlige omgivelser, er der et stort og varieret take away udbud i Deli Express. I forbindelse med åbningen af Lalandia Winter World i sommeren 2012 åbnedes også familierestauranten Bone s. Her kan man få en stor salatmenu, spareribs, bøffer m.m., mens udsigten til skøjtebanen kan nydes. Mulighed for take away. Lalandia har med succes indført søndagsbrunch, hvor feriecenterets gæster som afrunding på et weekendophold, kan nyde alt hvad hjertet begærer fra det klassiske brunch-bord. Brunchen afholdes i Ristorante il Bambino. De fleste af restauranterne i Lalandia har særlige legerum, så de voksne også får tid til maden og hinanden under middagen. I Lalandia lægges der stor vægt på at kunne tilbyde hele familien et varieret udvalg af sunde mad- og drikkevarer. Derfor har Lalandia eksempelvis brugt den sunde fornuft og valgt at ovnbage pomfritter i stedet for at friture-stege. Alle sunde tiltag er foretaget vel at mærke uden at det går ud over smagen eller den hurtige service. Tid til samvær, spisning og siesta! I alle Lalandias spisesteder har børn som voksne således mulighed for at finde sunde retter på menukortet, og hvad angår drikkevarer, er det muligt at finde miljøvenlige produkter såsom økologisk æblemost og biologisk dyrket vin. Supermarkedet rummer også alle de sunde dagligvarer familien sætter pris på. Lalandias spisesteder og supermarked har gluten- og laktosefri fødevarer samt vegetarianske produkter.

6 Butikker & Servicecenter Aquadome shop Aquadome shop er butikken, hvor alt udstyr til badeferien kan købes inkl. svømmebleer til de mindste. Det er ligeledes her man kan købe sportsudstyr samt herretøj. Monky Tonky Factory Her kan børnenes fantasi få frit spil blandt et utal af variationsmuligheder, når de skal lave deres helt egen bamse. La Moda La Moda er meget, meget mere end en tøjbutik. Udover et lækkert udvalg i kvalitetsdametøj findes også flotte smykker og tasker, samt børnetøj. Señores Señores har smart modetøj til herrer og teens. Supermarked Lalandia har også sit eget supermarked med alle gængse dagligvarer. Bakery & Kiosk Lunt brød og kioskvarer. Sport & Bowling Tilmelding til og information om alle aktiviteter foregår i Sport & Bowling, hvor Lalandias personale altid står klar med gode råd og vejledning til, hvordan hele familien får mest muligt ud af ferien. Sport & Bowling er også stedet, hvor alt nødvendigt udstyr til de mange aktiviteter enten udlejes eller købes. Servicecenter Lalandias Servicecenter sørger for at alle gæster kommer trygt, godt og ikke mindst hurtigt i hus, så ferien for alvor kan begynde. Spørgsmål af enhver art kan altid stilles til personalet i Servicecenteret.

7 Lalandia Aquadome Lalandia Aquadome i Billund er Skandinaviens største vandland. På m 2 boltrer børn og voksne sig i opvarmede bassiner, der rummer et hav af vandaktiviteter. I Bølgebassinet, kan man kaste sig i bølgerne, eller vugge i bølgerne i store baderinge. Den blå Grotte er også et kapitel for sig, hvor det blandt andet er muligt at svømme helt tæt på tropiske fisk. I aktivitetsbassinet kan du forsøge at gå på vandet, lege på delfiner eller spille vand-basketball. I midten af Aquadome skinner lyset ned gennem den store vindueskuppel. Under kuppelen kan børnene boltre sig på den store vandlegeplads med vandkanoner og rutschebaner. Når klokken begynder at ringe, skal man holde sig vågen, for inden længe vil den store spand i toppen af legetårnet tippe liter vand ned over vandlegepladsen. Udenom legeøen løber floden Lazy River hvor man drivende på en badering, kan lade strømmen bestemme farten. Det foregår i et roligt tempo, og er meget afslappende. Der er endvidere børnebassiner med ekstra varmt vand til familiens mindste. Det er her, at man kan prøve en lille vandrutschebane og lege med vandlegedyrene. Der er 2 saunaer, hvoraf den ene er en biosauna. En stor indoor-outdoor spapool gør det muligt at sidde udenfor i varmt vand selv om vinteren. Spapoolen kan rumme 70 personer. Der er ligeledes adskillige vandrutschebaner i Lalandia Aquadome bl.a. den store Tornado og speed-rutschebanerne Octopus Racers. Tornadoen er den første af sin slags i Europa og foregår i 4 personers gummibåde. Efter en rolig start kommer det frie fald og gummibåden hvirvles ind i Tornadoens centrum, hvor der med høj fart kures op og ned af siderne med spænding og kilder i maven til følge. I Octopus Racers kan man køre om kap med hovedet forrest nedad. Vandet i Lalandia Aquadome er 28 varmt, mens luften er 30. Der er hermed tale om tropiske temperaturer hele året. I spapoolen og boblebadet samt i børnebassinerne er vandtemperaturen endnu højere.

8 Tematiseringen i Lalandia Aquadome er asiatisk og badegæsterne hensættes i tankerne til en strand i Thailand. Det er således en oplevelse at bade indendørs, hvad enten det er vinter, efterår, forår eller sommer. I Lalandia Aquadome kan man også dyrke vandaerobic under vejledning fra instruktører. Lalandia Aquadome benyttes på eget ansvar, men der er altid minimum 5 livreddere tilstede. Fakta om Lalandia Aquadome findes under afsnittet Fakta om Lalandia i Billund.

9 - Så er legen i gang Lalandia Winter World Lalandia Winter World blev indviet 29. juni 2012 og er en eventyrlig vintersports by på m2 med aktiviteter for alle aldersgrupper året rundt. Winter World byder blandt andet på en tematiseret skøjtebane, en kælkebakke til dem, der skal have sus i maven og en skibakke, hvor skiformen for de øvede kan holdes ved lige, mens nybegyndere kan få glæde af skiskolen, der drives i samarbejde med SKI TOTAL. I Winter World er det også muligt at prøve kræfter med en klatrevæg på 9 meter eller en tur i Bumper Car on Ice radiobiler på glatis. Skal det være lidt mere roligt er Lalandia Mining, hvor ungerne kan samle ædelstene en oplagt mulighed. Når man har prøvet aktiviteterne, og sulten og tørsten melder sig, kan man spise i den nye Bone s restaurant. Her kan man få stor salatbar, spareribs, bøffer m.m. Fra Bone s restauranten er der udsigt til skøjtehallen. Winter World har en kapacitet på personer og er designet og tematiseret af ægteparret Jane og Torben Sommer-Larsen. Junge Byg A/S har haft ansvaret for byggeriet. Grontmij har været totalrådgiver på projektet.

10 Feriehuse Lalandia i Billund udlejer 837 feriehuse Feriehusene er privatejede, men udlejes via Lalandia. Husene holdes konstant under opsyn i samarbejde med de forskellige feriehusejere, så kvaliteten lever op til gæsternes forventninger. Hvis et feriehus ikke lever op til kvalitetskravene fjernes det fra udlejningskataloget. Der er hele tiden et tæt samarbejde mellem feriehusejerne og Lalandia. Der er feriehuse til enhver families behov. Alle feriehusene er topmoderne med flotte lysindfald. Fælles for alle feriehusene er endvidere den hyggelige og funktionelle indretning. Næsten alle huse er fritliggende. Der er spiseplads, sofagruppe, fladskærms-tv, fransk køkken med køleskab, komfur/koge-plader og miniovn. Badeværelserne har bruseniche. Feriehusene har egen terrasse lige ud til grønne områder med legepladser, sportsaktiviteter og generelt er de grønne plæner gode til både leg og daseri. Flere af husene har egen spa og sauna. Der udlejes 6 forskellige feriehustyper med plads til op til 8 voksne plus 2 børn under 3 år. Individuelle ønsker og behov, som f.eks. handicapegnede eller husdyrfrie feriehuse opfyldes. Nogle af husene har tema tiserede børneværelser. Alle Lalandias feriehuse er røgfrie. Til alle feriehuse hører egen parkeringsplads. Boende gæster i Lalandias feriehuse har gratis adgang til Lalandia Aquadome, Monky Tonky Land, børneunderholdning på Lalandia Plaza og slutrengøring. Fakta om feriehusene findes under afsnittet Fakta om Lalandia i Billund.

11 Værdier vedrørende medarbejdere, gæster og sikkerhed Medarbejdere Ledelsen lægger vægt på, at medarbejderne i Lalandia hele tiden udvikler sig fagligt og personligt. Derfor anvendes der ekstra ressourcer på videreuddannelse af medarbejderne. Det er opfattelsen, at den enkelte ansattes faglige udvikling ikke alene bidrager til opnåelsen af Lalandias mål, men også fremmer den enkelte medarbejders personlige udvikling. At blive bedre til sit job giver samtidig øget tilfredshed og livsglæde. Ledelsen ønsker en fast stab af medarbejdere året rundt, så man er sikre på fortsat professionalisering af hele serviceapparatet. Gæster Lalandia skal være et dejligt sted at tilbringe ferien eller blot en pause fra hverdagen. Medarbejdere og ledelse skal konstant arbejde på at fastholde dette mål ved at vise gæsterne maksimal opmærksomhed, yde den bedste service og videreudvikle og forbedre de fysiske rammer. I Lalandia arbejdes der hele tiden med forbedringer, og ledelsen vægter dialogen med gæsterne højt. Gæsterne bliver på frivillig basis bedt om detaljerede tilbagemeldinger. Gennem denne respons er ledelsen i stand til at analysere, forbedre og videreudvikle Lalandia. Gæsternes tilbagemeldinger er med til, at Lalandias ledelse hurtigt kan korrigere og forbedre i henhold til gæsternes behov og ønsker. Sikkerhed LEGO Security står for rondering i feriecenteret samt i feriehusområdet. Udenfor Servicecenterets åbningstider er det ligeledes LEGO Security, der tager i mod gæster og akutte telefonopkald fra boende gæster. I Lalandia Aquadome bader gæsterne på eget ansvar, men sikkerheden i badebassinerne er en absolut topprioritet. Sikkerhedsforanstaltningerne bygger på retningslinier udstukket af Rådet for Større Badesikkerhed i samarbejde med bl.a. Justitsministeriet, Sundhedsministeriet og Politimesterforeningen i Danmark. Der er altid mindst fem livreddere tilstede i Aquadome. De fem livreddere har radiokontakt med hinanden. Livredderne opfylder alle krav mht. genoplivningsteknikker og almindelig førstehjælp. Det professionelle opsynspersonale eksamineres årligt i livredning og genoplivning. Man kan altid henvende sig til en Lalandia medarbejder i Servicecentret, hvis man skulle have brug for læge.

12 LEGOLAND Billund Resort Lalandia har i samarbejde med LEGOLAND skabt et af Europas største familieresorts. Ved køb af et Resort Pass kan hele familien opleve magien af både LEGOLAND og Lalandia på samme miniferie! Med i samarbejdet er også Billund Airport og Givskud Zoo. Se mere på Oplevelser rundt om Lalandia i Billund Rundt om Lalandia i Billund findes en række spændende udflugtsmuligheder. Tættest på, faktisk kun et stenkast væk, ligger LEGOLAND. LEGOLAND LEGOLAND er Danmarks førende park for familier med børn i alderen 2 til 12 år. Parken byder på interaktiv underholdning for hele familien med mere end 50 kørende aktiviteter, shows og attraktioner. LEGOLAND parkerne er en del af Merlin Entertainments Group. Givskud Zoo Fra den dyrerige savanne til den farlige køretur gennem løvernes territorier. Tag på opdagelse på egen hånd eller bestil en guidet tur rundt i parken. I fællesskab kan I opleve hvor forunderlig, sjov og spændende de vilde dyrs verden er når man er helt tæt på. Undervejs på jeres ekspedition finder I et utal af hyggelige steder, som er velegnet til picnic. Undervejs kan i også slippe jeres vilde børn fri i det store legepladsområde. Koldinghus Koldinghus blev grundlagt midt i 1200-tallet og var gennem århundreder et af Danmarks vigtigste kongeslotte. Det brændte i 1808 og stod længe som en romantisk ruin. Slottets restaurering er i sig selv en attraktion af verdensklasse. Museet rummer permanente samlinger og er hjemsted for kulturelle aktiviteter og særudstillinger af internationalt format.

13 Vesterhavet Langs Vesterhavet finder du kilometervis af brede sandstrande, bløde klitter og storslåede natur-oplevelser. Sommeren igennem summer strandene langs Vesterhavet af aktivitet. Her spilles beachvolley, bygges sandslotte, rides på heste og meget, meget mere. Skulle du være så heldig at besøge den jyske vestkyst om efteråret eller i vintermånederne, vil du opleve Vesterhavet fra en ny og spændende side. En tur langs havet uden for sommersæsonen giver ro i sjælen, vind i håret, røde kinder og masser af appetit til middagsmaden!

14 Fakta om Lalandia i Billund Aquadome Størrelse Kapacitet Vandtemperatur Lufttemperatur Bølgebassin Aktivitetsbassin Aqua Play Structure Oplevelsespool Grotten Vandrutschebaner Børnevandrutschebaner Inden- og udendørs spapool Indendørs spapool Saunaer Spisesteder i Aquadome Sidde- og afslapningsområder James Bond Klippen Elefanterne Aktivitets- og oplevelsescenter Lalandia Winter World Størrelse Kapacitet Skøjtebane Skibakke Kælkebakke Klatrevæg Lalandia Mining Bumper Car on Ice m 2 tropisk vandland gæster 28 grader 30 grader Bølger 2 gange i timen Basketball, balancegang på åkander m.m. Kæmpe vandlegeland Svøm helt tæt på tropiske fisk Bl.a. Tornadoen, Lazy River & Octopus Racer Roligere tempo Plads til 70 mennesker inde som ude Afslapning med udsigt over bølgebassinet 2 sauner: Biosauna & alm. sauna Templet & Deli Express Pavillonen & Terrassen Legendarisk klippeformation Naturtro udgaver mødested for familien Ca m 2 under tag m 2 vintersports by gæster Tematiseret skøjtebane Skiskole for nybegyndere. Udfordringer for øvede Sus i maven Kravl 9 meter op Find ædelstene Radiobiler på glatis

15 Spisesteder i Lalandia i Billund Ristorante il Bambino Italiensk buffetrestaurant på børnefamiliernes præmisser Pepe s Cantina Mexicansk familierestaurant Templet Deli Express Plaza Cafe & Brasserie Bone s Asiatisk inspireret restaurant i Aquadome Hurtig og lækker mad Sydlandsk cafe med masser af atmosfære Spareribs, bøffer og stor salatbar Caféer & Barer Bar L arte Tempel Bar Pavillonen Butikker, servicesteder Supermarked La Moda Aquadome shop Monky Tonky Factory Señores Candy Shop Bakery & Kiosk Servicecenter Nyd en drink på fortorvscaféen eller se en fodboldkamp på storskærm Italiensk is-bar Forfriskninger i Aquadome Kolde forfriskninger i Aquadome som is/slush ice Alt til middagen i feriehuset Modetøj til damer & børn Bade- & sportstøj Lav din egen Monky Tonky eller bamse Herre og teens modetøj Slik butik til de lækresultne Bageri og kioskvarer, postkort & frimærker Service og information

16 Aktiviteter, ude Multibane Dyrefold Løberuter Legepladser Aktiviteter, inde Bowlingcenter Sportshal Fitnesscenter Minigolf Little Vegas Airhockey Aktiviteter for børn Monky Tonky Legeland Legepladser High Jump trampoliner Børnediskotek Familie Karaoke Meet the Characters Ugentligt aktivitetsprogram 1 stk. Klappevenlige geder Mulighed for instruktør Ligger fordelt i feriehuseområdet 9 baner Badminton, håndbold, basketball etc. I samarbejde med fitness dk 12 huller på smukt dekoreret bane Aktivitetsmaskiner og videospil Hyggelig familieaktivitet Stort legeland for børn op til 12 år I hele området Både for børn og voksne Dans og glade dage på Lalandia Plaza Sangstemmerne luftes på Lalandia Plaza Hils på de glade Characters Daglige aktiviteter

17 Feriehuse Lalandia udlejer 837 feriehuse, hvilket giver en samlet kapacitet på over personer. 6 typer feriehuse: Classic 4 (60 m 2 ), Classic Plus 4 (72 m 2 ), Design Plus 6 (88 m 2 ), Classic Plus 6 (88 m 2 ), Nordic Plus 8 (113 m 2 ), Classic Plus 8 (122 m 2 ). Alle sovepladser er med dyner og puder. Sengelinned medbringes eller kan lejes. Der er parkeringsplads ved alle feriehuse. En del af husene er specielt indrettet med særlig tanke på handicappede. Hustype Classic 4 Classic Plus 6 Antal personer barn 0-2 år Classic Plus 4 Design Plus barn 0-2 år Nordic Plus 8 Classic Plus barn 0-2 år barn 0-2 år barn 0-2 år børn 0-2 år Lalandia Ekspressen Toget kører med mellemrum fra husområdet til centerbygningen og omvendt. Ejerforhold Lalandia Billund A/S ejes 100% af PARKEN Sport & Entertainment A/S

18 Kontakt til Lalandia i Billund Lalandia Billund A/S Ellehammers Alle Billund Telefon Hjemmeside Fotodatabase fotoweb/ Brugernavn: medie Adgangskode: badedyr07 Billedmateriale fra Lalandia må kun anvendes med forudgående tilladelse fra Lalandia Ledelse og Organisation Jan Harrit Adm. Direktør Tlf.: Mob.: Thomas Bahn Jespersen Salgs- og marketingchef Tlf.: Mob.:

Udlejnings magasinet. Sådan gør du sommerhusgrunden mere attraktiv. Fornyelse og forbedringer i Fåborg. Sommerhusudlejning og fremtiden. #2.

Udlejnings magasinet. Sådan gør du sommerhusgrunden mere attraktiv. Fornyelse og forbedringer i Fåborg. Sommerhusudlejning og fremtiden. #2. Udlejnings magasinet #2. Juni 2008 Fornyelse og forbedringer i Fåborg Sommerhusudlejning og fremtiden Sådan gør du sommerhusgrunden mere attraktiv Leder af Kim Holmsted, Produktdirektør og Hans Jørgen

Læs mere

Læreplan Egernhuset 2012

Læreplan Egernhuset 2012 Læreplan Egernhuset 2012 Indholdsfortegnelse Indledning 3-4 Tema 1: Alsidig personlige udvikling 5-9 Tema 2: Sociale kompetencer 10-13 Tema 3: Sproglig udvikling 14-17 Tema 4: Krop og bevægelse 18-21 Tema

Læs mere

MAGASIN. Nyder livet som sommerhusejer. Giv dit sommerhus personlighed EJER. Peter Gade: Erik Peitersen: Renovering gav flere lejere

MAGASIN. Nyder livet som sommerhusejer. Giv dit sommerhus personlighed EJER. Peter Gade: Erik Peitersen: Renovering gav flere lejere EJER MAGASIN MAGASINET FOR SOMMERHUSEJERE Nr. 2 2008 Peter Gade: Nyder livet som sommerhusejer Foto: www.petergade.net Erik Peitersen: Giv dit sommerhus personlighed Bente og Egon: Renovering gav flere

Læs mere

AMNING. - en tryg start

AMNING. - en tryg start AMNING - en tryg start Indhold Tillykke med jeres barn 3 Hjælp hinanden 4 Lær barnet at kende 4 Barnets omstilling 5 Depoter med til de første dage 5 Mælken dannes allerede i graviditeten 6 Råmælken 7

Læs mere

Ølsmagning. En oplevelse for 2 personer Vælg blandt mere end 25 bryghuse og barer

Ølsmagning. En oplevelse for 2 personer Vælg blandt mere end 25 bryghuse og barer Ølsmagning En oplevelse for 2 personer Vælg blandt mere end 25 bryghuse og barer 2 Sund livsstil En oplevelse for krop og sjæl for 1 person Vælg blandt mere end 40 oplevelser 1 EN HELT SPECIEL OPLEVELSE!

Læs mere

Del 9: Kvalitativ bosætningsanalyse

Del 9: Kvalitativ bosætningsanalyse BOSÆTNING 2014 Bosætningsmønstre og boligpræferencer i Aalborg Kommune Del 9: Kvalitativ bosætningsanalyse - Fokusgruppeinterviews Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Opsummering... 2 Gruppe 1: Seniorboligen...

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den..

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Kære.. Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Vi vil gerne invitere jer til en samtale Samtalen vil vare ca. ½ time, hvor I

Læs mere

Praktisk information (side 2-3) Påskeferie (side 4-5) Lalandia ture (side 6-7) Ture ud af huset (side 8-11 & 14-18) Måned program og sommerfest (side

Praktisk information (side 2-3) Påskeferie (side 4-5) Lalandia ture (side 6-7) Ture ud af huset (side 8-11 & 14-18) Måned program og sommerfest (side Praktisk information (side 2-3) Påskeferie (side 4-5) Lalandia ture (side 6-7) Ture ud af huset (side 8-11 & 14-18) Måned program og sommerfest (side 12-13) UK information og teater (side 22-23) Klub Blovstrød

Læs mere

St. Martin Val Thorens St. Martin sommer. www.happy-skiing.dk NYT I DENNE SÆSON FAKTA DE 3 DALE / LES 3 VALLÉES

St. Martin Val Thorens St. Martin sommer. www.happy-skiing.dk NYT I DENNE SÆSON FAKTA DE 3 DALE / LES 3 VALLÉES HAPPY SKIING 2004/2005 HAPPY SKIING 2004/2005 DE 3 DALE Velkommen De 3 Dale Happy Skiing byder med dette katalog velkommen til den 15. sæson i træk. Sæt jer ned og nyd indholdet af mulighederne for jeres

Læs mere

Ernæringsassistenter professionelle madhåndværkere gør en forskel

Ernæringsassistenter professionelle madhåndværkere gør en forskel Ernæringsassistenter professionelle madhåndværkere gør en forskel Ernæringsassistenter tilbereder hver dag sund, lækker, velsmagende og ernæringsrigtig mad. Mad, som gør en stor forskel for dem, som spiser

Læs mere

kærestetur Tag på uden baby

kærestetur Tag på uden baby Tag på kærestetur uden baby Parforholdet kan virkelig trænge til lidt ekstra opmærksomhed, efter I er blevet forældre. Få inspiration til rejser, og læs eksperternes råd om, hvordan I er sammen uden børn!

Læs mere

På vej. mod mere brugerindflydelse

På vej. mod mere brugerindflydelse På vej mod mere brugerindflydelse At rejse skaber de små øjeblikke, der aldrig ophører 2 Kære læser Dette er et rejsemagasin, der handler om mennesker, som på hver deres måde ser verden på ny i deres rejse

Læs mere

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Følg en vanddråbes rejse fra vandhanen, gennem kloakken, renseanlægget og naturens eget renseproces. DANSKE

Læs mere

Kom i gang Arbejdsgruppe Arbejdsgruppens sammensætning Gruppens arbejde i praksis Tjekliste før I sætter aktiviteter i gang Mad- og måltidspolitik

Kom i gang Arbejdsgruppe Arbejdsgruppens sammensætning Gruppens arbejde i praksis Tjekliste før I sætter aktiviteter i gang Mad- og måltidspolitik Hør mere om projektet hos din tillidsmand, på www.mad-paa-arbejde.dk eller ring til os på telefon 33 95 60 00 / 70 300 300 Mad på arbejde er et fællesprojekt udarbejdet af Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender

Læs mere

LEG MED VISION BEVÆGELSESKULTUR I DAGINSTITUTIONEN

LEG MED VISION BEVÆGELSESKULTUR I DAGINSTITUTIONEN LEG MED VISION BEVÆGELSESKULTUR I DAGINSTITUTIONEN katrine bertelsen og METTE MUNK Tekst: Katrine Bertelsen, 7266 5243, kbe@ucsyd.dk og Mette Munk, 7266 5247, mmj@ucsyd.dk Billeder: Steen Olsson Layout

Læs mere

Resultater af turistinterview, juli og august 2013. Kystturisters tilfredshed med feriesteder i Danmark

Resultater af turistinterview, juli og august 2013. Kystturisters tilfredshed med feriesteder i Danmark Resultater af turistinterview, juli og august 2013 Kystturisters tilfredshed med feriesteder i Danmark Kystturisters tilfredshed med feriesteder i Danmark - Resultater af turistinterview, juli og august

Læs mere

Når skolen slutter har du fri - men har du også en fritid?

Når skolen slutter har du fri - men har du også en fritid? Når skolen slutter har du fri - men har du også en fritid? Fritidsaktiviteter i Løsning Velkommen til denne folder der vil give dig et overblik over fritidstilbud til børn og unge i Løsningområdet. Vi

Læs mere

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN BØRNS EGEN STEMME hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN Børns egen stemme hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit Center for familieudvikling

Læs mere

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp Dansk Flygtningehjælp igangsatte i 2006 et toårigt Pigeklubprojekt, der skulle etablere 21 pigeklubber for teenagepiger med etnisk

Læs mere

Når far eller mor får kræft

Når far eller mor får kræft Familierådgivning Kræftens Bekæmpelse Når far eller mor får kræft En arbejdsbog til kræftramte familier Indholdsfortegnelse Når far eller mor får kræft....................... 1 Til hele familien.............................

Læs mere

Vesterbro vil altid være vores!

Vesterbro vil altid være vores! M,mnjj54888 Vesterbro vil altid være vores! (- Hasad) - En interviewundersøgelse om byrum og ungdomsliv på Vesterbro foretaget med unge fra FISKENs Værested og Fritidsjobformidling Udarbejdet af Hanna

Læs mere

Fra hav til maw En undersøgelse af maritimt smagsoplevelseskoncept i turismesammenhæng

Fra hav til maw En undersøgelse af maritimt smagsoplevelseskoncept i turismesammenhæng Fra hav til maw En undersøgelse af maritimt smagsoplevelseskoncept i turismesammenhæng Undersøgelsen er gennemført for Midtjysk Turisme af kommunikationsbureauet Konvers 1 Indhold Formål... 3 Opbygning

Læs mere

ANDELSBOLIG. En boform med muligheder DRØMMEN OM NOGET SÆRLIGT BIL, BÅD OG SHETLANDSPONY FÆLLESSKAB FOR SENIORER

ANDELSBOLIG. En boform med muligheder DRØMMEN OM NOGET SÆRLIGT BIL, BÅD OG SHETLANDSPONY FÆLLESSKAB FOR SENIORER ANDELSBOLIG En boform med muligheder DRØMMEN OM NOGET SÆRLIGT Det begyndte som en skør ide til en julefrokost. I dag er Vidjekær en moderne andelsboligforening med plads til at være sammen og lov til at

Læs mere

Tid tillid skal til. 10 år med en boligsocial indsats i Tingbjerg

Tid tillid skal til. 10 år med en boligsocial indsats i Tingbjerg Tid tillid skal til 10 år med en boligsocial indsats i Tingbjerg Indhold Sådan gør vi i Tingbjerg INTRODUKTION Livet leves i Tingbjerg 4 Parallelt med at vi den 1. juli 2012 påbegyndte den tredje periode

Læs mere

Den gode legeplads ud fra børns perspektiv

Den gode legeplads ud fra børns perspektiv Den gode legeplads ud fra børns perspektiv Se os, vi har lavet en legeplads med en vippe og en rutsjebane Børns udsagn om udearealer ved børnehaver og skoler Voksnes favoritsteder på de samme udearealer

Læs mere

Ludvig. en cykelkanin. Sådan blev KOLOFON 20 CYKELLEGE. sjov cykeltræning for alle børn

Ludvig. en cykelkanin. Sådan blev KOLOFON 20 CYKELLEGE. sjov cykeltræning for alle børn 20 Cykellege sjov cykeltræning for alle børn Inkl. eventyret: Sådan blev Ludvig en cykelkanin KOLOFON 20 CYKELLEGE Sjov cykeltræning for alle børn Udarbejdet af Dansk Cyklist Forbund med støtte fra TrygFonden

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have Gerlevvej 3 2700 Brønshøj Tlf. 38 28 10 01 E-mail: 37344@buf.kk.dk 1 Inholdsfortegnelse Inholdsfortegnelse... 2 Kære forældre... 3 Børnehusets ansatte... 4 Børnehusets

Læs mere

FREMTIDEN I VESTERHEDE

FREMTIDEN I VESTERHEDE FREMTIDEN I VESTERHEDE Helhedsplan for udvikling i Vesterhede VI SER FREMAD OG VI HANDLER! VI BYGGER PÅ DET LANGE SEJE TRÆK OG PÅ MOD, SAMARBEJDSEVNE OG FREMSYNETHED Juni 2011 Vesterhede Koordinationsråd

Læs mere

Rammeplan for det pædagogiske arbejde med de 0-10 årige. - om det betydningsfulde i børns læring og udvikling

Rammeplan for det pædagogiske arbejde med de 0-10 årige. - om det betydningsfulde i børns læring og udvikling Rammeplan for det pædagogiske arbejde med de 0-10 årige - om det betydningsfulde i børns læring og udvikling Rammeplanen er udarbejdet med udgangspunkt i Børnepolitikken og det fælles værdigrundlag for

Læs mere