ARKIV BEMÆRK: Alle sider skal være forsynet med deltagernummer og ikke navn/cpr-nummer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ARKIV 2009. BEMÆRK: Alle sider skal være forsynet med deltagernummer og ikke navn/cpr-nummer."

Transkript

1 Hjemmeopgave 2009 Page 1/6 Bedømmelseskriterier Målet med hjemmeopgaven er at give dig mulighed for at vise, hvordan du håndterer en designopgave. Vi forventer ikke, at du kan løse opgaven som en færdiguddannet, professionel designer. Vi bedømmer dit kunstneriske talent og dets ud- viklingspotentiale. Det gør vi ved at se på følgende: Din evne til at undersøge og registrere: Vi har interesse for den måde, du beskriver eller viser din inspiration på. Din evne til at frembringe og udvikle idéer: Vi vil gerne se den måde, du bearbejder din idé på, kommer frem til forskellige ideforslag og hvordan du udvæl- ger den ide, der bliver dit endelige resultat/produkt. Din evne til at behandle/udvikle formen, funktionen, materialet eller mediet: Dit valg af teknik er helt op til dig selv du kan bruge computer, male, fotografere modeller i ler/pap/papir, lave collager eller tegne. Din evne til at formidle og kommunikere: Vi er interesserede i, hvordan du visuelt formidler dine idéer, og hvordan du med en kort tekst fortæller om din proces, din idé og dine valg. Aflevering HUSK - Du skal sende eller aflevere din besvarelse til den af designskolerne, du søger ind på som højeste prioritet. Op- gaven skal sendes eller afleveres således, at den er studieadministrationen i hænde senest: Torsdag den 16. april 2009 kl.12:00. Designskolen Kolding Att. Studieadministrationen Danmarks Designskole Att. Studieadministrationen, bygning A Aagade 10 Strandboulevarden 47 DK-6000 Kolding DK-2100 København Ø BEMÆRK: Alle sider skal være forsynet med deltagernummer og ikke navn/cpr-nummer. HUSK - På Danmarks Designskole skal besvarelsen afleveres elektronisk. Dette er ikke muligt på Designskolen Kolding.

2 Page 2 Opgaverne Du kan vælge imellem to forskellige opgaver: Opgave A handler om Mad Opgave B handler om De fem sanser Du skal kun løse én af opgaverne - A eller B. Fælles ramme for de to opgaver Du skal udvikle et SELVSTÆNDIGT designforslag. Du skal formidle din idé visuelt og sprogligt. Din besvarelse skal indbefatte følgende: Dine analyser, iagttagelser og registreringer af et eller flere forhold, som ifølge dig skal udvikles eller forbedres og dermed skabe en bedre løsning, oplevelse eller funktion. Du skal have fokus på funktion og æstetik. (højst 5 ark i max A3: Tekst, billeder, tegninger, skitser, fotos) Dine idéer til design af de forhold, du har valgt at arbejde med. Vis hvordan dine idéer udvikler sig, hvordan du behandler og udvikler koncept, form og funktion. Vis de forskellige løsninger, du har arbejdet med. Du kan præsentere dine idéer som skitser eller med anden form for dokumentation. (højst 10 ark i max A3: Tekst, billeder, tegninger, skitser, fotos) Dit endelige løsningsforslag. (højst 10 ark i max A3: Tekst, billeder, tegninger, skitser, fotos) Den samlede besvarelse må maksimalt fylde i alt 25 sider i A3. Den samlede tekstmængde uden billedtekster må ikke fyl- de mere end 1 A3-ark. Du kan frit vælge dine måder at visualisere på; tegning, collage, akvarel, tusch, computergrafik, fotoregistrering af model- arbejde osv. Vi ser gerne, at du anvender flere teknikker. BEMÆRK - I opgaveløsningen kan du enten tage afsæt i det faglige speciale, du interesserer dig for, eller du kan løse opgaven ud fra en bredere designbetragtning.

3 Page 3 Opgave A Mad Mad er skøn, mad er følelser, mad er sanselighed, mad er etik, mad er farlig, mad er politisk, mad er nødvendig, mad er kultur, mad er magt, mad er smuk, mad er hyggelig, mad er uretfærdig, mad er frastødende, mad er kedelig, mad er tabu, mad er liv. Mad: En mængde af fødevarer som tilberedes og spises; også om et bestemt måltid mad = KOST, ÆDELSE; DIÆT, LEV- NEDSMIDDEL; FØDEVARE, FØDEMIDDEL. Appel, Katlev m. fl.(red.): Politikens Nudansk Ordbog, Politikens Forlag 2005 Ordsprog og talemåder: Fremmed mad smager bedst For mange kokke fordærver maden Moders mad smager bedst Uden mad og drikke duer helten ikke Vi har valgt at skitsere to perspektiver på opgave A, som du kan vælge imellem: Det overordnede perspektiv Udgangspunktet er den skæve og ulige fordeling af verdens råvarer og ressourcer. Selv om mad er en lavpraktisk nød- vendighed for at overleve, et fællesmenneskeligt vilkår, er mad også følelser, penge, ulighed og magt. Der er fødevarekri- se i verden - vi bliver flere og flere mennesker på kloden. På verdensplan lider 850 mio. mennesker af hungersnød 1. Sam- tidig boomer antallet af madrelaterede lidelser som diabetes, bulimi, overspisning og anoreksi i den vestlige verden. Eksempler: At du udarbejder et design af aktiviteter og kampagner, der kan forene børn, unge, forældre og bedsteforældre omkring måltidet At du designer en kampagne, hvis sigte er en ændring af holdning til mad At du reflekterer over, hvad en informationskampagne rettet mod overvægtige forbrugere skal indeholde At du designer en kollektion af tøj til kvinder, der ikke er størrelse 38 At du designer en serie printede T-shirt for en stor virksomhed med fokus på, at det er ok, at vi ser forskellige ud At du laver en kampagne for indsamling af penge til et område, som er ramt af hungersnød At du designer en løsning til, at én person kan transportere vand over lange afstande At du leverer en designløsning til, hvordan man kan forbedre landbrugets image At du sammenligner forskellige madkulturer At du designer en løsning til indtagelse af insulin for diabetespatienter 1 Tallet stammer fra den tyske hjælpeorganisation Deutsche Welthungerhilfes (DHWW) Globale Sultindex, der blev offentliggjort i oktober 2007.

4 Page 4 Det nære perspektiv Verden er fuld af ting, som vi bruger i forbindelse med mad. Enten når vi tilbereder mad, eller når vi oplever mad. Alt fra redskaber, til råvarer og omgivelser. I dette perspektiv er fokus re-design, hvor mad er inspirationskilden. Fx kan du oversætte indtrykket fra en aubergine til udtrykket på en suite til David Bowie. Eller du kan blive inspireret af den sanselige nydelse, du havde på en restaurant i fredags, eller da du spiste kiks i sengen i søndags. Måske undrer du dig over, at emballagen på øko-grønt slet ikke virker tiltrækkende; at grafikken eller illustrationen fortæl- ler en helt forkert historie eller at kniven med det skarpeste blad i din skuffe slet ikke har et godt greb. Med andre ord: Undrer du dig over, hvordan der bliver kommunikeret eller designet til dig? Og oplever du, at der er kontrast eller mod- sætning mellem hensigten, formålet og udseendet i et produkt? Kan tilgængeligheden i et design udvides, så også den handicappede bruger kan få glæde af et produkt? Kan det æsteti- ske udtryk i et produkt re-designes således, at det også henvender sig til mennesker med anden kulturel eller religiøs baggrund? Eksempler: At du re-designer et produkt, så det matcher vores tid At du fokuserer på de praktiske funktioner i et design, så det bliver lettere at anvende At du fokuserer på de visuelle, æstetiske funktioner ved et design At du styrker kommunikationen i et produkt At du re-designer et produkt fx ud fra et bæredygtighedsperspektiv - vælger et andet materiale, en anden frem- stillingsteknik eller ganske enkelt giver det en længere levetid At du re-designer et produkt, som det skal se ud i 2020 HUSK - Vi er meget interesserede i at se andre problemstillinger og opgaveløsninger end de ovenfor beskrevne. De fun- gerer kun som mulige eksempler på problemstillinger eller fokusområder. Du kan med fordel arbejde med flere fokuspunk- ter i dit forslag.

5 Page 5 Opgave B - De fem sanser Vis os din sans for design Allerede den græske filosof Aristoteles beskæftigede sig med vores fem sanser. Via sanserne oplever og perciperer vi verden. Sanserne tilvejebringer os nyttig information om vores omgivelser, så vi kan agere og reagere hensigtsmæssigt i forskellige situationer. Sans: en evne der er knyttet til et bestemt organ, og som gør mennesker og dyr i stand til at se, høre, lugte, smage el. føle om- givelserne. At sanse: få fat i noget ved hjælp af syn, hørelse el. følesans = FORNEMME, PERCIPERE, OPFATTE, MÆRKE, FØLE. Appel, Katlev m. fl.(red.): Politikens Nudansk Ordbog, Politikens Forlag 2005 Ordsprog og talemåder: at høre græsset gro at spise hende/ham med øjnene at have sans for mode at se det komme at være sanseløst beruset at være fra sans og samling at have næse for at tjene penge Både fysiske og virtuelle designprodukter skal vække en følelse hos den, der modtager eller bruger produktet. Du kender det fra din hverdag din yndlingskop føles rigtig i hånden du kan næsten smage læskedrikken, når du ser reklamen bestemte farver kan ændre dit humør. En duft kan bevæge dig og fremkalde gamle minder. Det er lige netop det, design også handler om at skærpe sanserne og få dem til at aktivere hinanden. Du har sikkert prøvet at mærke eller føle lyde. Lyden af et hvinende kridt på en tavle fremkalder fx kuldegysninger hos mange menne- sker. Man kalder det for synæstesi, når mere end én sans aktiveres ad gangen, altså når en sanseoplevelse fremkalder en anden sanseoplevelse. Teknologien har ligeledes ændret vores måde at sanse på. Måske kender du Nintendos computerspil Wii Sports eller Guitar Hero, der involverer flere af dine sanser på én gang. Et andet eksempel er Google Earth, hvor Googles webtjene- ste kombineres med brugerskabte data til helt nye oplevelser: fx en interaktiv oversigt over berømte slagmarker fra Anden Verdenskrig eller en opdagelsesrejse til kendte arkæologiske fund. I denne opgave skal du arbejde med sanseoplevelser. Du må gerne koble flere sanser på alle mulige og umulige måder. Du skal designe et produkt eller et koncept, som taler til eller involverer én eller flere sanser. Eksempler på designede sanseoplevelser: Madeleines Madteater Gasolins/Nick Caves musikteater Nintendo Wii, Google Earth, ipod Touch

6 Page 6 Interaktive tæpper til børn Designgruppen Saldo s tekstiler med blindskrift Philips SKIN beklædning, der afspejler brugerens følelser Sansehaver eller sanserum for handicappede børn MBT-sko, der føles som om, at du går på bare tæer Eksperimentarium

Optag 2009 Hjemmeopgave Danmarks Designskole og Designskolen Kolding

Optag 2009 Hjemmeopgave Danmarks Designskole og Designskolen Kolding Strandboulevarden 47 DK- 2100 København Ø Denmark Tel +45 35 27 75 00 Fax +45 35 27 76 00 mail@dkds.dk 30. marts 2009 Optag 2009 Hjemmeopgave Danmarks Designskole og Designskolen Kolding Bedømmelseskriterier

Læs mere

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Designskolen

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Designskolen Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Designskolen Hjemmeopgave 2013 Andy Warhol They always say time changes things, but you actually have to change them yourself.

Læs mere

Hjemmeopgave 2013 FORANDRING

Hjemmeopgave 2013 FORANDRING Page 1/5 Hjemmeopgave 2013 FORANDRING Page 2/5 They always say time changes things, but you actually have to change them yourself. Andy Warhol, The Philosophy of Andy Warhol Det er tid til forandring.

Læs mere

Hjemmeopgave 2015 - Designskolen Kolding. Hjemmeopgaven er i år opdelt i 2 dele, og du skal løse begge dele.

Hjemmeopgave 2015 - Designskolen Kolding. Hjemmeopgaven er i år opdelt i 2 dele, og du skal løse begge dele. Hjemmeopgave 2015 - Designskolen Kolding Hjemmeopgaven er i år opdelt i 2 dele, og du skal løse begge dele. Opgaverne er formuleret åbent for at give dig mulighed for at vise din personlige tænkning, kreativitet,

Læs mere

Hjemmeopgave 2012 NATTEN. Nat, den del af døgnet der forløber fra solnedgang til solopgang, og hvor man normalt sover. (Den Danske Ordbog)

Hjemmeopgave 2012 NATTEN. Nat, den del af døgnet der forløber fra solnedgang til solopgang, og hvor man normalt sover. (Den Danske Ordbog) Hjemmeopgave 2012 NATTEN Page 1/5 Nat, den del af døgnet der forløber fra solnedgang til solopgang, og hvor man normalt sover. (Den Danske Ordbog) Natten er det tidsrum, hvor en given placering peger væk

Læs mere

Hjemmeopgave 2014 FAMILIE

Hjemmeopgave 2014 FAMILIE Hjemmeopgave 2014 FAMILIE Page 1/7 Årets hjemmeopgave har begrebet FAMILIE som tema Med temaet familie som udgangspunkt skal du udarbejde et bud på en designløsning. Om løsningen går i retning af et objekt,

Læs mere

Hjemmeopgave 2018: Ligestilling mellem kønnene. Bacheloruddannelsen i design

Hjemmeopgave 2018: Ligestilling mellem kønnene. Bacheloruddannelsen i design Hjemmeopgave 2018: Ligestilling mellem kønnene Bacheloruddannelsen i design Ligestilling mellem kønnene Tema KADK har dedikeret tre år til udvikling af arkitektur og design, der undersøtter FN s verdensmål

Læs mere

Hjemmeopgave 2017: Ansvarligt forbrug og produktion. Kunstakademiets Designskole

Hjemmeopgave 2017: Ansvarligt forbrug og produktion. Kunstakademiets Designskole Hjemmeopgave 2017: Ansvarligt forbrug og produktion Kunstakademiets Designskole Ansvarligt forbrug og produktion Tema KADK har lavet en treårig strategisk satsning på FN s verdensmål for en bæredygtig

Læs mere

Billedkunst. Formål for faget billedkunst. Slutmål for faget billedkunst efter 5. klassetrin. Billedfremstilling. Billedkundskab

Billedkunst. Formål for faget billedkunst. Slutmål for faget billedkunst efter 5. klassetrin. Billedfremstilling. Billedkundskab Formål for faget billedkunst Billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere, opleve og analysere billeder bliver i stand til at iagttage, reflektere, bruge og forstå

Læs mere

Mad og mennesker. Overordnede problemstillinger

Mad og mennesker. Overordnede problemstillinger Mad og mennesker Overordnede problemstillinger Behov Vi har brug for mad. Den tilfredsstiller vores naturlige, biologiske behov. Maden giver kroppen energi til at fungere. Jo hårdere fysisk arbejde og

Læs mere

Hjemmeopgaven 2019: Sundhed og Trivsel. Bacheloruddannelsen i design

Hjemmeopgaven 2019: Sundhed og Trivsel. Bacheloruddannelsen i design Hjemmeopgaven 2019: Sundhed og Trivsel Bacheloruddannelsen i design Sundhed og trivsel Tema KADK har dedikeret tre år til udvikling af arkitektur og design, der undersøtter FN s verdensmål for en bæredygtig

Læs mere

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd.

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd. Formål med faget kunst/kunstnerisk udfoldelse Formålet med faget Kunst er at eleverne bliver i stand til at genkende og bruge skaberkraften i sig selv. At de ved hjælp af viden om forskellige kunstarter

Læs mere

Billedkunst - læseplan for Engskolen

Billedkunst - læseplan for Engskolen Billedkunst - læseplan for Engskolen Formål for faget billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at skabe, opleve og analysere billeder bliver i stand til at se og sanse

Læs mere

Lørdag den 6. maj kl

Lørdag den 6. maj kl Lørdag den 6. maj kl. 9.00 12.00 Opgave 1: Foldning i papir Denne opgave handler om at kunne iagttage, gengive, fortælle og eksperimentere gennem tegning. Vi ser på dine evner til at undersøge og registrere,

Læs mere

Medicotekniker-uddannelsen 25-01-2012. Vejen til Dit billede af verden

Medicotekniker-uddannelsen 25-01-2012. Vejen til Dit billede af verden Vejen til Dit billede af verden 1 Vi kommunikerer bedre med nogle mennesker end andre. Det skyldes vores forskellige måder at sanse og opleve verden på. Vi sorterer vores sanseindtryk fra den ydre verden.

Læs mere

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk Min Historie Denne bog tilhører Hvem er jeg? Din identitet har at gøre med den måde, du opfatter dig selv på hvem du selv synes, du er. Den er de kendetegn, der afgrænser netop dig fra alle andre. Du kan

Læs mere

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål Billedkunst Status Eleverne i 5.klasse skal have billedkunst i 60 min. Ugentligt. Det er første år, de skal have mig til faget. Via spørgeskema har jeg forsøgt at evaluere sidste skoleår samt danne mig

Læs mere

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE KØBENHAVN FOR BØRN OG UNGE AVI AKADEMIET FOR WWW. VlSUEL - lnnovatlon. DK designskole for børn INSPIRERENDE SOMMER SommerCampus på AVI er det mest

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

Valgfag til dig, som snart skal i 7. klasse

Valgfag til dig, som snart skal i 7. klasse Valgfag til dig, som snart skal i 7. klasse Alle skal have et praktisk/musisk valgfag i folkeskolen Et flertal i folketinget har for nylig truffet aftale om, at de praktisk/musiske fag i folkeskolen skal

Læs mere

Fagenes faste ugerutiner samt beskrivelse af arbejdsformer:

Fagenes faste ugerutiner samt beskrivelse af arbejdsformer: 1 af 6 Fagenes faste ugerutiner samt beskrivelse af arbejdsformer: Rammeplanen er Aalborg Friskoles undervisningsplan for efteråret 2014, og som angiver udviklingen hen imod slutmålene svarende til Fælles

Læs mere

Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at:

Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at: Årsplan for 1 klasse: Billedkunst (Inspiration fra andre lærers årsplan) Billedkunst: 1 lektioner ugentligt. TRINMÅL FOR BILLEDKUNST EFTER 2. KLASSE: Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har

Læs mere

ARKITEK- TUR. 4 uger 11/1-7/2 2016 + evt. 2 uger 7/2-20/2 2016 BLIV KLAR TIL OPTAGELSE

ARKITEK- TUR. 4 uger 11/1-7/2 2016 + evt. 2 uger 7/2-20/2 2016 BLIV KLAR TIL OPTAGELSE ARKITEK- TUR 4 uger 11/1-7/2 2016 + evt. 2 uger 7/2-20/2 2016 BLIV KLAR TIL OPTAGELSE DRØMMER DU OM AT ARBEJ DE MED ARKITEK- TUR? Drømmer du om at komme ind på Arkitektskolen Aarhus eller Kunstakademiets

Læs mere

UDFYLDES OG AFLEVERES SAMMEN MED DINE LØSNINGER

UDFYLDES OG AFLEVERES SAMMEN MED DINE LØSNINGER Opgavesæt UDFYLDES OG AFLEVERES SAMMEN MED DINE LØSNINGER Navn: Alder: Adresse: By: Postnr: Email: Telefonnr: Evt hjemmeside: Rettigheder på alt indsendt materiale tilfalder Nørgård Mikkelsen ODENSE KØBENHAVN

Læs mere

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Arkitektskolen

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Arkitektskolen Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler Optagelsesprøve 2015 : lørdag den 30.05.2015 kl. 13-17 Opgave 2: Beboerne i Ersilia Optagelsesprøve 2015 : lørdag den 30.05.2015 kl. 13-17 Opgave 2: Beboerne i

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Gitte K.L. Billund 08F1-B DKK. Forside side 1. Indholdsfortegnelse side 2. Indledning side 3. Problemstilling side 3

Indholdsfortegnelse. Gitte K.L. Billund 08F1-B DKK. Forside side 1. Indholdsfortegnelse side 2. Indledning side 3. Problemstilling side 3 Indholdsfortegnelse Forside side 1 Indholdsfortegnelse side 2 Indledning side 3 Problemstilling side 3 Metodeovervejelser side 4 Emneafgrænsning side 4 Æstetisk virksomhed side 4-5 Det moderne samfund

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit)

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit) BILLED VÆRKSTEDET Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit) Vibeke Krog Sidsel Brix maleri. tegning. akvarel. keramik FORÅR 2011 BILLED VÆRKSTEDET Billedværkstedet er en lille kunstskole

Læs mere

Brug af Visuel Kommunikation som hjælp i designprocesserne. Et billede siger mere end 1000 ord.

Brug af Visuel Kommunikation som hjælp i designprocesserne. Et billede siger mere end 1000 ord. Brug af Visuel Kommunikation som hjælp i designprocesserne Et billede siger mere end 1000 ord. Dette gamle ordsprog kan komme til sin ret, når man skal danne mening for bruger og borger i eksempelvis en

Læs mere

Billedkunst. Årsplan for biledkunst i Delta. Louise Frimann Allindelille Friskole. Billedkunst Årsplan, Delta

Billedkunst. Årsplan for biledkunst i Delta. Louise Frimann Allindelille Friskole. Billedkunst Årsplan, Delta Billedkunst Årsplan for biledkunst i Delta Louise Frimann Allindelille Friskole Billedkunst Årsplan til billedkunst i Delta Fælles mål for billedkunst: Formålet med undervisningen i billedkunst er, at

Læs mere

Gastroskolen. Nyt tilbud til ledige. ernæringshjælper eller andet håndværk med mad.

Gastroskolen. Nyt tilbud til ledige. ernæringshjælper eller andet håndværk med mad. Nyt tilbud til ledige Gastroskolen Et 6-ugers kompetenceforløb for dig som er eller gerne vil være kok, delikatesseassistent, smørrebrødsjomfru, cater, gastronom, tjener, ernæringsassistent, ernæringshjælper

Læs mere

Årsplan i 1. klasse. Billedkunst

Årsplan i 1. klasse. Billedkunst Billedkunst Årsplan i 1. klasse. Billedkunst Mål for faget er at eleverne: oplever glæde ved at fortælle gennem billeder udvikler fantasi og kreativitet lærer at udtrykke og meddele sig i forskellige billedformer

Læs mere

Aktivitets- og samværstilbud Team 2 Gruppe 1

Aktivitets- og samværstilbud Team 2 Gruppe 1 Rosenkildevej 83 1.sal 4200 Slagelse Aktivitets- og samværstilbud Team 2 Gruppe 1 Personalet der er ansat i Team 2 gruppe 1: Janne Petersen jampe@slagelse.dk Personalet: Jane Jørgensen janjo@slagelse.dk

Læs mere

STU. Linie. estegnen. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Unge med fysiske, sansemæssige og kognitive hjælpebehov JOB & AKTIVITETSCENTER

STU. Linie. estegnen. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Unge med fysiske, sansemæssige og kognitive hjælpebehov JOB & AKTIVITETSCENTER STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse K Linie Unge med fysiske, sansemæssige og kognitive hjælpebehov estegnen JOB & AKTIVITETSCENTER Center for socialt samvær, job og udvikling Velkommen Hos os kan

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU om Meget mere Animation Læs mere Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU om Meget mere Animation Læs mere Horsens Kunstmuseum BILLED fremtid starter her SKO LEN Læs mere om Meget mere Animation TILMELDING NU din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2014 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Forår 2014 Selvom Billedskolen nu er 15 år, så

Læs mere

Grafisk design. 6. jan. 2. feb Bliv klar til optagelse

Grafisk design. 6. jan. 2. feb Bliv klar til optagelse Grafisk design 6. jan. 2. feb. 2020 Bliv klar til optagelse Vil du arbejde med grafisk design? Hvis du vil ind på Mediehøjskolen, Skolen for Visuel Kommunikation, Kunstakademiets Designskole, Designskolen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 19 Hotel

Læs mere

Sensorik Et strategisk værktøj til kvalitetsudvikling og bedre ernæring

Sensorik Et strategisk værktøj til kvalitetsudvikling og bedre ernæring Sensorik Et strategisk værktøj til kvalitetsudvikling og bedre ernæring Ved Karina Kyhn Andersen www.viffos.dk Sensorik Kulinarisk sensorik er læren om alle de oplevelser vi har omkring et måltid. Alle

Læs mere

august - december 2014

august - december 2014 Program august - december 2014 18 August. Feriebilleder + præsentation af programmet og tilmeldinger til Foto Emne konkurrence til borges@rafael.dk. (se den 1. Sep.) Indlevering af billeder til udstilling

Læs mere

DISCIPLINBESKRIVELSER PROGRAM

DISCIPLINBESKRIVELSER PROGRAM TEGNE-BATTLE Beskrivelser af Tegne-Battle discipliner Som deltagere i Tegne-Battle stiller I op som et hold fra jeres efterskole eller gymnasium. I skal dyste mod andre gymnasier eller efterskoler, der

Læs mere

Fælles måltider mere end mætte maver

Fælles måltider mere end mætte maver Fælles måltider mere end mætte maver Hvad mener vi når vi siger Maddannelse Her og nu Engagement: - udvikle nysgerrighed, madmod og madglæde Handleerfaringer: - ved at få skeen i egen hånd Viden og indsigt:

Læs mere

Beskrivelse af faget og dets indhold:

Beskrivelse af faget og dets indhold: Beskrivelse af faget og dets indhold: Model for valg af indhold Faget beskrives her som fag, men de elevkompetencer der indgår i fagets beskrivelse bør ses i sammenhæng med andre kommunikative fagområder.

Læs mere

Lille Vildmose Naturskole

Lille Vildmose Naturskole UNDERVISNINGEN PÅ LILLE VILDMOSE NATURSKOLE TAGER SIT AFSÆT I FÆLLES MÅL NATUR OG TEKNIK, MELLEMTRIN, 2009, FAGHÆFTE 13 Formålet med undervisningen i natur/teknik er, at eleverne opnår indsigt i vigtige

Læs mere

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE KØBENHAVN FOR BØRN OG UNGE AKADEMIET FOR WWW.VlSUEL-lNNOVATlON.DK børnenes design INSPIRERENDE SOMMER SommerCampus på AVI er det mest kreative og inspirerende

Læs mere

Praktikmål for pædagogiske assistentelever 2016

Praktikmål for pædagogiske assistentelever 2016 Praktikmål for pædagogiske assistentelever 2016 Praktikuddannelsens faglige mål vurderes ud fra taksonomien: 1. Begynderniveau 2. Rutineret niveau 3. Avanceret niveau De enkelte niveauer defineres således:

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE SEPTEMBER 2012

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE SEPTEMBER 2012 NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE SEPTEMBER 2012 Over 100 fædre i fuld gang på Fars køkkenskole Lige efter skolernes sommerferie gik startskuddet til Fars køkkenskole for alvor, og over 100 fædre og 115

Læs mere

Billedkunst B stx, juni 2010

Billedkunst B stx, juni 2010 Billedkunst B stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fagets primære genstandsfelt er billedkunst og arkitektur. Faget inddrager fænomener fra hele det visuelle felt. Kunst og arkitektur tjener

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Kunstskolen

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Kunstskolen Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Kunstskolen November 2014 Kunstskolen Formålet med undervisningen er, at eleverne tilegner sig kompetencer i billedkommunikation og i billedanalyse

Læs mere

ONLINE FORLAGET TRYDE

ONLINE FORLAGET TRYDE ONLINE FORLAGET TRYDE KATALOG 2017 Copyright. ONLINE FORLAGET TRYDE Eva Tryde Holtug Strandvej 17 4660 Store Heddinge Tlf. 45 60125215 Cvr. 27532292 info@evatryde.dk www.evatryde.dk i ONLINE FORLAGET TRYDE

Læs mere

Børnehaven Guldklumpens læreplaner

Børnehaven Guldklumpens læreplaner Børnehaven Guldklumpens læreplaner Revideret august 2014 1 Vores pædagogiske arbejde tager udgangspunkt i den anerkendende pædagogik : Anerkendelse består i, at den voksne ser og hører barnet på barnets

Læs mere

BILLEDKUNST/FORMNING 2008-2009. l.klasse - S.klasse

BILLEDKUNST/FORMNING 2008-2009. l.klasse - S.klasse BILLEDKUNST/FORMNING 2008-2009 l.klasse - S.klasse Formil for faget billedkunst Formilet med undervisningen i billedkunster, at eleverne ved at skabe, opleve og analysere billeder bliver i stand til at

Læs mere

Vi samler billeder og laver katalog/planche/novelle

Vi samler billeder og laver katalog/planche/novelle Side: 1/6 Vi samler billeder og laver katalog/planche/novelle Forfattere: Thomas Brahe Redaktør: Cathrine Terkelsen Info: Undervisningsforløbet er udviklet i samarbejde med Klavs Styrbæk og Pia Styrbæk.

Læs mere

Praktikmål for pædagogiske assistentelever 2016

Praktikmål for pædagogiske assistentelever 2016 Praktikmål for pædagogiske assistentelever 2016 Praktikuddannelsens faglige mål vurderes ud fra taksonomien: 1. niveau 2. niveau 3. niveau De enkelte niveauer defineres således: 1. niveau Eleven kan løse

Læs mere

Årsplan for billedkunst 2. klasse 2014/2015

Årsplan for billedkunst 2. klasse 2014/2015 Årsplan for billedkunst 2. klasse 2014/2015 Uge 33-35: Mig selv og min verden Uge 36: Pindsvinet Uge 37-38: Farver, efterår, æbler og Zézanne Uge 39-41: Vilde dyr (Hans Scherfig og Doris Bloom) Uge 43-44:

Læs mere

Læreplanstemaer. Page 1 of 10. Alsidig personlig udvikling. Kan med hjælp

Læreplanstemaer. Page 1 of 10. Alsidig personlig udvikling. Kan med hjælp Revideret januar 2019 Læreplanstemaer Alsidig personlig udvikling Prøver sig af i forskellige situationer gentager lyde, bevægelser og ansigtsudtryk efter andre bevæger sig mod eller rækker ud efter andre

Læs mere

Der kan være aktiviteter, hvor der er tilmelding (kan være bindende) og andre aktiviteter, hvor man bare kan deltage, når man har lyst.

Der kan være aktiviteter, hvor der er tilmelding (kan være bindende) og andre aktiviteter, hvor man bare kan deltage, når man har lyst. SFO aktiviteter og Værksteder Nogle af aktiviteterne kører som en fast aktivitet hver uge. Andre følger årstiden eller er knyttet til faste traditioner som jul, fastelavn Hop & Rock osv. Nogle af aktiviteter

Læs mere

Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at:

Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at: Årsplan for 2 klasse: Billedkunst (Inspiration fra andre lærers årsplan) Billedkunst: 2 lektioner ugentligt. TRINMÅL FOR BILLEDKUNST EFTER 2. KLASSE: Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste Udforsk billedkunsten og den visuelle kultur med dine elever gennem det digitale univers Klatværket. Oplev mange anerkendte kunstværker gennem fem fællesmenneskelige temaer. Lad eleverne gå på opdagelse

Læs mere

Grafisk Design. Trine Alexandersen 2. HF 2016

Grafisk Design. Trine Alexandersen 2. HF 2016 Grafisk Design Trine Alexandersen 2. HF 2016 OPGAVEN Dette er en fiktiv opgave, den hænger sammen med den fiktive opgave magasinet Mad & Sanser. Jeg valgte, at designe logo til magasinet. Logoet er en

Læs mere

DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID?

DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID? ARKITEKTUR / DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES TEKSTIL / MØBLER / BYER OG RUM / ILLUSTRATION INTERAKTIONSDESIGN / GRAFISK DESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID? JEG HAR IKKE KUN LÆRT AT TEGNE, MEN OGSÅ UDVIKLET

Læs mere

5. Bertel Thorvaldsen. Årsplan (Billedkunst MVM)

5. Bertel Thorvaldsen. Årsplan (Billedkunst MVM) Årsplan for 5.B.T billedkunst 2016/2017- Malene von der Maase Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere, opleve og analysere billeder bliver i stand til at iagttage, reflektere,

Læs mere

BilagBUV_140904_pkt.11.01. Spisetid Vision for mad og måltider i Hvidovre Kommune

BilagBUV_140904_pkt.11.01. Spisetid Vision for mad og måltider i Hvidovre Kommune Spisetid Vision for mad og måltider i Hvidovre Kommune 1 Et måltid består af råvarer, der sammensættes til en ret og indtages alene eller sammen med andre. Disse tre elementer råvarerne, retten og rammen

Læs mere

forklare forskellen mellem forklare forskellen mellem Eleven bør være i stand til at skelne mellem sin egen subjektive smag inden for kunst og æstetik

forklare forskellen mellem forklare forskellen mellem Eleven bør være i stand til at skelne mellem sin egen subjektive smag inden for kunst og æstetik Billedkunst Faglige mål med kommentarer fra vejledningen 2017 B STX C STX Kommentarer undersøge en problemstilling gennem en vekselvirkning mellem praksis, analyse og teori undersøge en problemstilling

Læs mere

Smag på reklamen - analyse og fortolkning

Smag på reklamen - analyse og fortolkning Side: 1/10 Smag på reklamen - analyse og fortolkning Forfattere: Lisa Hansen Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Reklamer Kompetenceområder: Læsning, Fortolkning Introduktion: I denne aktivitet skal

Læs mere

BILLEDKUNST 2014-15 1. kl.

BILLEDKUNST 2014-15 1. kl. BILLEDKUNST 2014-15 1. kl. Uge 33 - mandag Blindtegning af hånd. Derefter snak om strandtur på torsdag, hvorfor og hvad vi skal bruge tingene til. uge 33 torsdag formiddag Til stranden m/2 sandkassespande

Læs mere

optagelsesprøve Professionsbachelor i DESIGN & BUSINESS 2012

optagelsesprøve Professionsbachelor i DESIGN & BUSINESS 2012 optagelsesprøve Professionsbachelor i DESIGN & BUSINESS 2012 SÅDAN GØR DU FORSIDE: udfyldes og du angiver de specialer du har søgt. Prøven består af en specialerettet opgave. Du har 2 1/2 time til at besvare

Læs mere

Naturprofil. Natursyn. Pædagogens rolle

Naturprofil. Natursyn. Pædagogens rolle Naturprofil I Skæring dagtilbud arbejder vi på at skabe en naturprofil. Dette sker på baggrund af, - at alle vores institutioner er beliggende med let adgang til både skov, strand, parker og natur - at

Læs mere

Børnelægeklinikken v/elise Snitker Jensen. Boulevarden Aalborg Tlf Retningslinier til forældre vedrørende vægtregulering

Børnelægeklinikken v/elise Snitker Jensen. Boulevarden Aalborg Tlf Retningslinier til forældre vedrørende vægtregulering Retningslinier til forældre vedrørende vægtregulering Retningslinier til forældre vedrørende vægtregulering: Ændringerne i barnets hverdag fungerer bedst på længere sigt, når det gøres til et familieprojekt,

Læs mere

Girls Day in Science - En national Jet

Girls Day in Science - En national Jet Girls Day in Science - En national Jet Jet Net.dk event Vejledning til Virksomheder Hvorfor denne vejledning? Denne vejledning til virksomheder indeholder ideer til, tips og eksempler på ting der tidligere

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ernesto Neto Voices of the Forest Kunsten Museum of Modern Art Aalborg - 22/4-23/10 2016 Sådan besøger du udstillingen Besøg udstillingen, som du normalt besøger en skov Du må røre

Læs mere

Smagen af jul. Smag. Lav. Snak. Læs. Skriv. Fag. Madkundskab, klasse. Faglige temaer. Introduktion. Kompetenceområder og faglige temaer

Smagen af jul. Smag. Lav. Snak. Læs. Skriv. Fag. Madkundskab, klasse. Faglige temaer. Introduktion. Kompetenceområder og faglige temaer Årstider Fag Mad Kompetenceområder og faglige temaer Introduktion Faglige temaer Smag og tilsmagning (1) 1. En duft der vækker (jule)minder Smag og tilsmagning, Madens æstetik Duft, Sans, Snak 2. Duften

Læs mere

MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG FORSTÅ. Feltarbejde : indsamling af information om byen, skolen og SFOen

MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG FORSTÅ. Feltarbejde : indsamling af information om byen, skolen og SFOen MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG FORBERED FORBERED/FORSTÅ FORSTÅ FORMGIV FÆRDIGGØR Underviseren rammesætter ugen/dagen som de plejer. Temaet Fra flygtning til medborger kan være meget tungt for indskolingen

Læs mere

Fra lasagne til san-nakji! Hvad er en livret?

Fra lasagne til san-nakji! Hvad er en livret? Forløb: Aktivitet: Fra lasagne til san-nakji! Hvad er en livret? Fag: Dansk, Madkundskab Klassetrin: Mellemtrin, Udskoling Side: 1/12 Fra lasagne til san-nakji! Hvad er en livret? Forfattere: Thomas Brahe

Læs mere

Natasha Skov & Line Ehmsen Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 3.5 Design C Projekt Indretning 5/5-2013. Fysiske omgivelser

Natasha Skov & Line Ehmsen Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 3.5 Design C Projekt Indretning 5/5-2013. Fysiske omgivelser Fysiske omgivelser Indledning Ved Roskilde Tekniske Gymnasium overvejes pt. en bearbejdning af de fysiske rammer, således at disse i højere grad understøtter, afspejler og inspirerer et tidssvarende læringsmiljø.

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Sjælsø

Velkommen i Børnehuset Sjælsø Velkommen i Børnehuset Sjælsø Informationsmappe 2010 Oversigt: Velkommen til Børnehuset Sjælsø o Praktiske oplysninger o Pædagogiske aktiviteter o Lukkedage o Dagsrytme Velkommen i vuggestuen o Indkøring

Læs mere

Viborg Kommune er atter på verdenskortet

Viborg Kommune er atter på verdenskortet Viborg Kommune er atter på verdenskortet Prøv dig selv som satirisk bladtegner - og få din tegning bedømt af professionelle bladtegnere. Niels Bugge Cartoon Award indbyder igen i år samtlige 8. klasser

Læs mere

Mål og indikatorer på vej mod to år

Mål og indikatorer på vej mod to år Mål og indikatorer på vej mod to år Pædagogiske læringsmål I Institution XX understøtter vi forældresamtalerne gennem det digitale dialogredskab 'Rambøll Dialog'. Derfor har du modtaget link med adgang

Læs mere

SMAG MADKUNDSKAB LYST TIL AT LÆRE

SMAG MADKUNDSKAB LYST TIL AT LÆRE SMAG MADKUNDSKAB LYST TIL AT LÆRE Karen Wistoft Lektor, Institut for Uddannelse og Pædagogik, AAU Professor, Institut for Læring, Grønlands Universitet 22-11-2014 Karen Wistoft/SMAGforLIVET/Centeråbning

Læs mere

Et liv med mening, passion & formål MODUL 3

Et liv med mening, passion & formål MODUL 3 Et liv med mening, passion & formål MODUL 3 Modul 3 - opgave 1 Fuldfør sætningen "Jeg er...". 1. 'Jeg er...' Skriv ALT ned hvad der falder dig ind. Skriv og skriv indtil du kommer til et punkt, hvor du

Læs mere

Partnerskaber mellem dagtilbud og kulturinstitutioner. Merete C. Sørensen

Partnerskaber mellem dagtilbud og kulturinstitutioner. Merete C. Sørensen Partnerskaber mellem dagtilbud og kulturinstitutioner Merete C. Sørensen Dagens menu 1. Om kultur- kunst og æstetik 2. Om partnerskaber 3. Om Igangværende forskning i lærende partnerskaber 4. Om KULT projektets

Læs mere

Modtagelse af flygtningebørn i Odden

Modtagelse af flygtningebørn i Odden Odden bliver varslet af integrationsmedarbejderne omkring dato for kommunens modtagelse af flygtningefamilien. Lederen finder en dato samt tidspunkt for afholdelse af den første samtale opstartssamtalen.

Læs mere

Børn med særlige behov tilgodeses ved at der laves en individuel udviklingsprofil med tilhørende handleplan.

Børn med særlige behov tilgodeses ved at der laves en individuel udviklingsprofil med tilhørende handleplan. Personlig kompetence Børn skal have mulighed for: at udvikle sig som selvstændige, stærke og alsidige personligheder at tilegne sig sociale og kulturelle erfaringer at opleve sig som værdifulde deltagere

Læs mere

Madmod og Madglæde. i daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg

Madmod og Madglæde. i daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg Madmod og Madglæde i daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg Småfolk er elskelige og sårbare, opmærksomme og letpåvirkelige. De er indlæringsparate og har alle muligheder for sammen med de voksne at skabe

Læs mere

Tanken bag de nye items er, at de kan mikses og matches på kryds og tværs både med hinanden og med items fra de eksisterende Hummel kollektioner.

Tanken bag de nye items er, at de kan mikses og matches på kryds og tværs både med hinanden og med items fra de eksisterende Hummel kollektioner. Formålet med det her idéoplæg er at komme i dialog med jer omkring et muligt samarbejde i form af en projektansættelse eller freelancetilknytning til Hummels kreative afdeling. Hummel et brand med holdninger

Læs mere

Test af Repræsentationssystemer

Test af Repræsentationssystemer Test af Repræsentationssystemer Identificér dit foretrukne repræsentationssystem Testen kan give dig et fingerpeg om din måde at bruge dine sanser/repræsentationssystemer på, og samtidig kan du finde dine

Læs mere

Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers

Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers 1 Midttrafik - Letbanesekretariatet Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers November 2010 Udgivelsesdato 05.11.2010 Kommunikation om letbanen

Læs mere

DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES / ARKITEKTUR / MØBLER BYER OG RUM / ILLUSTRATION / INTERAKTIONSDESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID?

DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES / ARKITEKTUR / MØBLER BYER OG RUM / ILLUSTRATION / INTERAKTIONSDESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID? DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES / ARKITEKTUR / MØBLER BYER OG RUM / ILLUSTRATION / INTERAKTIONSDESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID? JEG HAR IKKE KUN FÅET PRAKTISKE EVNER MED MIG, MEN OGSÅ EN EVNE TIL AT

Læs mere

Godt hver tiende ung (12%) er dog i mindre grad eller slet ikke er interesseret i at lave mad.

Godt hver tiende ung (12%) er dog i mindre grad eller slet ikke er interesseret i at lave mad. Unge om deres spisevaner og interesse for madlavning Mere end hver anden ung i alderen 18-25 år (55%) er i høj grad eller meget høj grad interesseret i at lave mad, og op mod to ud af tre (64%) i denne

Læs mere

Overordnet mad- og måltidspolitik. Fælles om de nærende og nærværende måltider Oktober 2018

Overordnet mad- og måltidspolitik. Fælles om de nærende og nærværende måltider Oktober 2018 Overordnet mad- og måltidspolitik Fælles om de nærende og nærværende måltider Oktober 2018 Fælles om de nærende og nærværende måltider I Syddjurs Kommune ønsker vi med denne overordnede mad- og måltidspolitik

Læs mere

HEDEGÅRDSSKOLEN LINJER 2017

HEDEGÅRDSSKOLEN LINJER 2017 HEDEGÅRDSSKOLEN LINJER 2017 Sport, Mad & Natur Innovation & Handel International & Kommunikation Velkommen 7. årgang! Lærerne i udskolingen glæder sig til at byde dig velkommen på kommende 7. årgang. Du

Læs mere

Mad og måltider - sundhedspædagogik i hverdagen

Mad og måltider - sundhedspædagogik i hverdagen Mad og måltider - sundhedspædagogik i hverdagen DAGTILBUDSKONFERENCE 30.11.2011 MINISTERIET & FØDEVARESTYRELSEN KAREN WISTOFT, PHD, LEKTOR Indledende spørgsmål Hvad kendetegner maddannelse og mental sundhed

Læs mere

forventningsko og oplevelseskort

forventningsko og oplevelseskort Forventnings-Fo r v e n t n i n g s k og oplevelseskort (FØR OPLEVELSEN Oversigt over ) forventningsko ti l el ev rt R V ko ENTN Op le ve lsf Oes I N G S KO R T FOR FØR OG EFTER DEN KUNSTNERISKE OPLEVELSE

Læs mere

4.1.4 Observationsøvelse Observationsbogsteknikken

4.1.4 Observationsøvelse Observationsbogsteknikken Observationsøvelse 4..4 Observationsøvelse Observationsbogsteknikken En trin- for- trin- procedure for afdækning af forbrugerbehov beskrives nedenfor. Denne kan hjælpe dig til at gøre hurtige observationer

Læs mere

Slutmål og undervisningsplan for faget Hjemkundskab

Slutmål og undervisningsplan for faget Hjemkundskab Formål med undervisning i hjemkundskab: Formålet med undervisningen i hjemkundskab er, at eleverne gennem alsidige læringsforløb tilegner sig kundskaber og færdigheder, der gør dem i stand til at handle

Læs mere

8 bud på billedforløb

8 bud på billedforløb 8 bud på billedforløb Center for Undervisningsmidler Slagelse, ved pædagogisk konsulent Mette Rold 1 Collage-billeder Her kan der leges med forholdet mellem real virkelighed og imaginær virkelighed. Dette

Læs mere

IT. Vores mål for IT: I løbet af barnets tid i børnehuset, er det vores mål:

IT. Vores mål for IT: I løbet af barnets tid i børnehuset, er det vores mål: IT. Vores mål for IT: I Bandholm Børnehus er det vores mål, at barnet har mulighed for at styrke deres IT kompetencer, som en naturlig del af børnehavens hverdag. Det er vores mål at barnet, får en naturlig

Læs mere

Udvikling af digital kultur Det eksperimenterende fællesskab

Udvikling af digital kultur Det eksperimenterende fællesskab Udvikling af digital kultur Det eksperimenterende fællesskab Digitalisering er et vilkår i dag Digitale medier er med til at definere virkeligheden omkring os og dermed er de med til at definere os (Jostein

Læs mere

PROJEKT X:IT Undervisningsvejledning til konkurrence for X. IT klasser

PROJEKT X:IT Undervisningsvejledning til konkurrence for X. IT klasser til konkurrence for X. IT klasser Indledning Konkurrencen for 7.-9. klasser på X:IT skoler har to formål: Dels skal konkurrencen være med til at fastholde elevernes interesse for projektet og de røgfri

Læs mere

Guide til danske råvarer

Guide til danske råvarer VIDEN vækst balance Guide til danske råvarer lærervejledning Landbrug & Fødevarer guide til danske råvarer Guide til danske råvarer lærervejledning Formål Guide til danske råvarer er udarbejdet for alle,

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum Læs om top Sommer skoler BILLED fremtid starter her SKO din kreative LEN Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2013 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2013 Det er her en kreativ fritid og fremtid

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik BILLED VÆRKSTEDET maleri. tegning. akvarel. keramik EFTERÅR 2014 Keramiker Rikke Elgaard www.rikkeelgaard.dk Uddannelse: Designskolen Kolding Arbejdsområde: Brugsting og unika Keramik for øvede Vi arbejder

Læs mere