Månedens anmeldelser Koda, Harold (2001 ) Extreme Beauty: The body transformed.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Månedens anmeldelser Koda, Harold (2001 ) Extreme Beauty: The body transformed."

Transkript

1 Velkommen til DesignNews #7, der denne gang indeholder hele tre boganmeldelser. Zuzette Weywadt fra Institut for Produkt 6. semester anmelder en af de mange nye beklædningsbøger Extreme Beauty, Louis Stampe fra Institut for Visuel Kommunikation 6. semester anmelder markedsføringsbogen Cool & Hip marketing og Helle Bindesbøll Møller fra Metalværkstedet anmelder smedebogen Kunsten a smi. Fredag d. 22 februar var Biblioteket lukket pga. kursus, og du kan læse lidt om hvad det kursus gik ud på. Månedens tidsskrift er det engelske Design Week. I sidste nummer af DesignNews var månedens links fra Bulletin desværre røget ud derfor får du denne gang både januar og februar måneds links. Til slut bringer vi februar måneds tilvækstliste. Rigtig god fornøjelse! Månedens anmeldelser Koda, Harold (2001 )Extreme Beauty: The body transformed. The Metropolitan Museum of Art anmeldt af Zuzette Weywadt, ID 6. semester Extreme Beauty er en bog, som med sin gribende tekst og sine flotte relevante illustrationer, sætter kroppen og dens udsmykning i historisk, kulturel og formmæssigt perspektiv. Bogen er inddelt under punkterne hals/skuldre, bryst, talje, hofter og fødder, og for hvert punkt bliver man introduceret til, hvilke skønhedsidealer, som har hersket gennem tiderne og indenfor bestemte kulturer samt hvilken effekt udsmykningen rent optisk har for kroppens form. Der bliver set på forskellige afskygninger af pufærmer, korsager ogbrystholdere, afstivere, m.v., vist eksempler på hvordan afrikanske kvinder, optisk og fysisk forlænger deres halse og hvordan modeskabere, som Christian Dior henter inspiration herfra. Der bliver set på kinetiske lotussko til Buffolos, og illustrationerne bliver til tider fulgt op af røntgenfotos, således at man kan se den fysiske effekt af den ekstreme beklædning. Illustrationerne er flotte og til tider meget ekstreme, og der er masse inspiration at hente lige fra de traditionelle afrikanske kostumer til moden fra John Galliano, Christian Dior, Issey Miyake, m. fl. En spændende bog, som kan afføde nye idéer til, hvordan du som designer kan manipulere med kroppens form og udtryk.

2 Bogen er udgivet af The Metropolitan Museum of Art, New York 2001 i forbindelse med en udstilling af samme titel. Du kan stadig nå at se udstillingen, som løber helt frem til marts Zuzette Weywadt Vejlgaard, Henrik (2001) Cool og hip marketing : sådan påvirker livsstil forbrugere, virksomheder og reklame. Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck. Anmeldt af Loui Stampe, Vis kom. 6. semester Bare titlen Cool og hip marketing fik mig til at tøve, men idet det var sidste nye skud på stammen indenfor marketing, branding, gav jeg efter af nysgerrighed. De første sider gjorde ikke just et bedre indtryk. Henrik Vejlgaard går en omvej inden selve bogen starter med mere eller mindre interessante indledende manøvrer. Blandt andet afsnittet internationalt perspektiv omhandlende en præsentation af Danmark, om vi skulle være i tvivl om, hvad dette land står for. Man bliver efterladt med en mærkelig smag i munden... Er det skrevet til ære for en eventuelt senere oversættelse eller finder Henrik Vejlgaard virkelig de udvalgte facts grundlæggende vigtige for forståelsen af hans bog? Videre læsning giver dog én mere at arbejde med. Bogen rummer et utal iagttagelser, der kan være et udmærket værktøj til research samt indblik i det moderne samfund. Et samfund, der ifølge Henrik Vejlgaard, består af et utal af differentierede livsstile. Vi søger alle os selv, her af ordet hip, der er en forkortelse for hyper individuelle personer. Personer, der ser sig selv som unikke i forhold til andre, men samtidig søger et fællesskab ud fra livsstil. Kombinationen med cool og hip skal stadfæste et argument om at se marketing på en ny måde. Erkende hip som faktum, men at alle hip er er cool. Ingen livsstil er umiddelbart mere in end andre. Henrik Vejlgaard mener, at man skal erkende disse forskelle mellem forbrugerne, og i fremtiden satse på livsstil- differentieret reklame til flere stilgrupper. -Man skal gradbøje sit brand imod flere livsstile for at tilpasse sin virksomhed nutidens mindre og mindre målgrupper. Det kan være en mulighed. Jesper Kunde i Unik nu eller aldrig fremsætter en anden strategi. Han mener, man tvært om skal satse snævert, idet fremtiden samtidigt bliver mere og mere global, så selvom at man satser på en lille målgruppe, en livsstil, så findes der fæller rundt på kloden. Hvad enten man mener det ene eller det andet, er det interessant at læse om forskellige bud på løsningen med branding i et så komplekst samfund. Så selvom jeg var skeptisk fra start, gav bogen mig nogle ideer samt guidelines at forholde mig til. Desuden er cool og hip marketing meget overskuelig, med megen mellemrum samt korte kapitler. God fornøjelse... Bogen er desuden blevet anmeldt af redaktøren af Fremtidsorintering nr.3

3 2001 under titlen hip, hip, hyperindividuel Bergland, Håvard (2000) Kunsten å smi: Teknikk og traditsjon Norske Gyldendal anmeldt af Helle Bindesbøll Møller, Metaltværkstedet Af alle de smedebøger om teknik og traditioner jeg har læst og set, er Håvard Berglands Kunsten å smi nok den bedste. Han har gjort et utroligt stort og gennemarbejdet indsamlingsarbejde både i Norden og i Europa Både om teknikker og om traditioner. Ud af det er der kommet en både brugbar og smuk bog, som både inspirerer og oplyser. Arbejdsanvisningerne er klare og enkle så de fleste vil kunne bruge dem direkte. Der er eksempler, som starter ved grundbearbejdningen, og går videre til de mest avancerede teknikker. Så hvilket niveau man end befinder sig på, kan man have nytte af den som håndbog. Som inspirator til at forny den gamle teknikker i formgivning og design, er der også en hel del at hente, både i afsnittene om forskellige produktområder, og i afsnittet om smedetræf i Europa. Jeg kan derfor kun anbefale bogen til alle som vil sætte sig ind i smedningens mysterium. Eller behøver en god håndbog i faget. Helle Bindesbøll Møller, Metalværkstedet Are You Ready for Virtual Reference? Fredag d. 22. februar da snestormen var på sit højeste i København - var bibliotekarerne fra Danmarks Designskoles Bibliotek til en workshop på Danmarks Biblioteksskole. Titlen på workshoppen var Are you ready for Virtual Reference Service? New Skills, Policies and Mindset Required to Work in the Digital Environment? og fra USA var Anne Lipow hentet ind som foredragsholder. Dagens fokus var dermed på de udfordringer og konsekvenser den teknologiske udvikling har for fremtidens bibliotekarer og med særlig vægt på referenceservice. Og hvad er det så lige referenceservice er? Referenceservice er den service du får når du kommer ned på biblioteket med et uopklaret spørgsmål enten af helt faktuel karakter eller måske en mere kompleks problemstilling - og bibliotekarerne kan henvise dig til information, der besvarer dit spørgsmål eller kaster lys over problemstillingen. Problemet med referenceservice er hvis man synes det er kun er et problem at det skal foregå face-to-face dvs. spørgeren skal hen på biblioteket i åbningstiden -, måske vente på at en bibliotekar bliver ledig, og først derefter kan vedkommende stille sit spørgsmål. For hvor skal man få svar på de spørgsmål, der dukker op når biblioteket har lukket? Internettet har blandt andet gjort det muligt at studere uafhængigt af tid og sted, og de store mængder information Internetttet giver adgang til rejser ofte flere spørgsmål end svar. I USA har konsekvensen af den udvikling været etablering af kommercielle virtuelle referencetjenester. Som regel fungerer disse tjenester ved hjælp af eller chat, og man stiller sit spørgsmål til en refencevært,

4 der svarer på spørgsmålet via henvisninger til websider. Mange tjenester reklamerer med 24/7 service, og referenceværterne er ofte personer med særlig interesse indenfor det emne man stiller sine spørgsmål. Der er imidlertid også problemer forbundet med disse tjenester. Som spørger kan man ikke få oplyst hvorledes referenceværten fandt frem til svaret på det stillede spørgsmål, og derved adskiller de sig markant fra bibliotekets referencetjeneste. For bibliotekarer har det altid været og er stadig - helt essentielt at man forklarer spørgeren hvorledes man fandt frem til svaret. Dermed bliver spørgeren forhåbentlig bedre i stand til fremover at løse lignende problemer ved egen hjælp. Den service får man ikke ved de kommercielle tjenester. Og det er vel ikke så sært. De kommercielle tjenester skal tjene penge men penge har de fleste studerende jo ikke for mange af! Og man skal altid betale også selvom man faktisk ikke fik svar på sit spørgsmål. På trods af disse forbehold kan også de danske biblioteker lære noget af udviklingen i USA. Det drejer sig om at byde sig til og yde den service brugerne efterspørger. Når studerende i stigende grad kan hente sine informationer på Internettet f.eks. i form af artikler og statistisk materiale, så er behovet for fleksibel biblioteksservice et naturligt ønske. Med øget brug af langdistanceundervisning og e-learning virker det omsonst at skulle møde op på biblioteket for at få svar på sine referencespørgsmål. Alt i alt var det en interessant dag med en særdeles veloplagt foredragsholder og selvom alle problemstillingerne havde et amerikansk perspektiv, skabte de grobund for nogle gode diskussioner. Så derfor Yes we are ready for Virtual Reference Service! Prøv evt. selv disse referencetjenester eller Månedens tidsskrift Design Week er det hyppigst kommende tidsskrift som biblioteket abonnerer på, det er det tætteste vi kommer på en decideret designavis. Design Week udkommer hver 14. dag og har - som en rigtig avis - en leder, nyheder, analyser, forskning,stillingsannoncer, konkurrencer m.v. Seneste nummer fra d. 14. februar indledes f.eks. med nyheder om Starck s hotelprojekt, om Pentagrams nye identitetsprogram, Hanna Booth ser på design industriens manglende lyst/kompetence til at bevare sin egen historie. Ruth Nicholas ser i artiklen Creating plans for a more strategic future på plusser og minusser ved den stigende tendens til at designere nedsætter sig selv som strategi konsulenter, fokuserende på den teoretiske side af design. Gareth Williams skriver en spændende artikel Working Wanders om hvorfor Marcel Wanders (bl.a. Droog Design) kan skabe så usædvanlige produkter. Den sidste artikel i dette nummer af Design Week handler om hvad størrelsen på typografi kan betyde for design.

5 Bladet afsluttes hver gang med en oversigt over diverse firmaer samt jobannoncer. Se mere på Månedens links og sidste måneds links! Uge 2 Norsk Designråd (Norway Design Council) uddeler også designpriser. Næsten 600 mennesker var samlet ved ceremonien den 28 november i Oslo. Prismodtagerne kan ses på følg linket Mottakere Uge 3 På Statens Museum for Kunst s hjemmeside kan man nu abonnere på deres nyhedsbrev og dermed få løbende besked om udstillinger og arrangementer, pressemeddelelser samt meddelelser rettet mod undervisere. Man skaber sin egen nyhedsprofil ved at krydse af, hvad man ønsker tilsendt pr. . Uge 4 Bliv kørende på informationsmotorvejen med SKODA! Biblioteket har tegnet abonnement på SKODA, der er den direkte vej til viden. SKODA indeholder, artikler, fotos, beskrivelser, facts og et virtuelt bibliotek. Skoda giver adgang til: Polinfo, der er Danmarks største artikelsamling. Her kan du søge samlet i danske aviser, i anmeldelsesbasen og Reuters. Polfoto - over pressebilleder fra ind og udland Faktalink - aktuelle emner i overskuelig form Britannica Online - verdens mest omfattende encyklopædi Forfatterweb Webindekser Statistik På biblioteket kan du få webadresse, password og bruger-id. Uge 5

6 Er en glimrende hjemmeside hvis du ikke stiller dig tilfreds med designet af en genstand, men også gerne vil kende de funktionelle egenskaber bag den. På denne webside kan du f.eks. finde svar på hvad lys er, hvordan lys brydes, etc. Lær også om forskellen på et digitalkamera og et optisk kamera. Læs artikler om, hvordan det er muligt at sende dufte og meget meget mere. Hjemmesiden er nemt at navigere rundt i, og forklarer så selv én uden teknisk viden kan følge med Uge 6 Vitra Design Museum, som åbnede i 1989 i en bygning af Frank O. Gehry i Weil am Rhein, regnes for et af verdens førende museer indenfor design og beskæftiger sig med historien og den løbende udvikling indenfor industriel design. Museets udstillinger vises også på andre museer rundt omkring i verden. Her finder du bl.a. information om skiftende udstillinger og adresser. Vitra Design Museum findes desuden også i Berlin. Uge 7 Midt i en afgangstid... Hvad er en problemformulering? God uddybende beskrivelse, der er til at overskue. Resources for Methods in Evaluation and Social Research Guide til ressourcer på Nettet med fokus på spørge-, interviewundersøgelser m.v. Blandt overskrifterne er : Organizations, Methods - books, manuals, guides to evaluation, methods, survey methods, sampling, methods, qualitative, policy analysis, research about research methods m.v. Til sidst en udmærket guide til brug af vejleder- og skrivegrupper Uge 8 Tekstiluddannelsen i Borås har aner tilbage til I 1948 oprettedes tekstilinstituttet og blev overført til Højskolen i Borås og blev midt i 80erne en selvstændig institution. Skolen, der på tekstilområdet underviser i håndværk og design samt teknik, produktion, økonomi og markedsføring, har desuden startet Centrum för textilforskning, CTF og medvirker til at opbygge forskning indenfor fiberteknologi

7 Uge 9 Kunstleksikon for kunstnere, samlere, studerende og undervisere indenfor kunstproduktion, kunstkritik, æstetik og uddannelse her finder du definitioner på mere end 3100 termer brugt i de visuelle kulturer, tusinder af billeder, udtalelsesnoter, citater og krydsreferencer, samt længere artikler. Leksikonet er udarbejdet af Michael Delahunt, der er lærer i USA. Tilvækstliste februar 2002 A Forskelligt Andersen, Ole Steen, et al. (2001) Aktiv projektledelse : Mål, milepæle, mennesker. Børsen Jacobsen, Poul Erik & Jacobsen, Louise Byg (2002) Trendsociologi. Pej-gruppens Forlag. Gundelach, Peter (2002) Danskernes værdier Hans Reitzels Forlag B Kunst Bocola, Sandro (2001) Timelines - The Art of Modernism Taschen. Clark, Christina & Lind, Søren (1996) Er strudsen en rigtig fugl? om sproget og erkendelsen. Gyldendal Undervisning. C Design ADI (2002) Made in Italy Skira Breds, Drude et al.(2001) Guidelines : En håndbog om miljø for tekstil- og modebranchen. Foreningen til Fremme af Bæredygtigt Design Demetrios, Eames (2001) An Eames Primer.Thames & Hudson Engholm, Ida (2001) Design gennem 200 år.gyldendal Uddannelse Eves, David (2000) new nomads : An exploration of wearable electronics by Philips.010 Gonzales, Marta et al. (2001) Minimalismos un signo de los tiempos. Museo National Centro de Arte Reina Sofia Grinyer, Clive (2001) Smart design : Products that changed our lives. RotoVision Millman, Herb & Dweyer, John (2001) Art Deco Lightning. Schiffer D Fællesfag Rienecker, Lotte (1997) Tekster til tiden : undgå skriveblokeringer. Dansk Psykologisk Forlag

8 E Arkitektur Boserup, Niels (2001) Et modernistisk mesterværk. Københavns Lufthavne Schjerup Hansen, Jens & Bech-Danielsen, Claus. (2001) Modernismens genkomst : en antologi. Arkitektens Forlag G Keramik Vecchio, Mark Del (2001) Postmodern ceramics. Thames & Hudson H Glas Slesin, Suzanne et al. (2001) Everyday things : Glass. Harry N. Abrahms J Scenografi Culhane, Shamus (1988) Animation from script to screen. St. Martin's Press Davis, Tony (2001) Stage Design. RotoVision K Beklædning Ewing, Elisabeth (2001) History of twentieth century fashion. B.T. Batsford LTD. Wilcox, Claire (2001) Radical fashion. The Victoria and Albert Museum Windels, Veerle (2001) Young Belgian Fashion Design. Ludion L Grafisk Design Fawcett-Tang, Roger et al. (2001) Experimental formats : books, brochures, catalogues. RotoVision Jørgensen, Bent & Kløvedal Helweg, Pernille (2001) Sex : Hvad er meningen? Høst & Søn Kløvedal Helweg, Pernille (2001) Tilværelsens inderste skildpadde. Rhodos Nykrog, Thomas (2001) Politikens bog om digital fotografering. Politikens Forlag Ribergård, Maj (2000) Forsider der virker. Grafisk Litteratur. Sassoon, Rosemary (1999) Handwriting of the twentieth Century. Routledge M Kommunikation Gobé, Marc (2001) Emotional branding : the new paradigm for connecting brands to People. Allworth Press Heie, Niels (1999) At tale til øjet. Grafisk Litteratur.

9 Miller, Anistatia R. et al. (2000) Global Graphics : Symbols :Designing with symbols for an International Market. Rockport Nielsen, Jakob (2002) Godt webdesign. IDG. Nielsen, Jakob & Tahir, Marie (2002) Homepage Usability : 50 Websites Deconstructed. New Riders Sada Vuga Arhitekti & Spela Mlakar. (2001) 3D2D : Adventures in and out of architecture. The Laurence King N Møbel Handler, Sarah (2001) Austere Luminosity of Chinese Classical Furniture.California R Indretning Sarantola-Weiss, Minna (1999) Rooms for everyone : Perspectives on Finnish design Otava Publishing Company. Westermann, Mariet et al. (2001) Art & Home : Dutch interiors in the age of Rembrandt. Denver Art Museum and The Newark Museum DesignNews er et nyhedsbrev fremstillet af Danmarks Designskoles Bibliotek. Ønsker du ikke at modtage DesignNews kan du framelde dig ved at sende en mail til og skrive Framelding i emnefeltet. Biblioteket er åbent dagligt: Man. tors. kl Fredag kl Redaktør Henriette Jakobsen, tlf

Gode kilder til informationssøgning til Dansk/Historieopgave i 1.G + 1. HF

Gode kilder til informationssøgning til Dansk/Historieopgave i 1.G + 1. HF Gode kilder til informationssøgning til Dansk/Historieopgave i 1.G + 1. HF www.kalundborgbib.dk Her kan du søge i Kalundborg Bibliotekers materialer. Du skal logge på med lånernummer (cpr.- eller lånerkortnummer)

Læs mere

Frydenlunds manual om litteraturlister

Frydenlunds manual om litteraturlister Frydenlunds manual om litteraturlister 2 Enhver litteraturliste skal så vidt muligt følge nedenstående retningslinjer det vigtigste er dog, at der er konsekvens i litteraturlisten! Generelt Du skal så

Læs mere

brug nettet / lær at søge effektivt

brug nettet / lær at søge effektivt brug nettet / lær at søge effektivt Med netmedierne kan du gratis og lovligt: Downlåne materiale direkte til din egen pc Undgå ventetid Få adgang til et utal af fuldtekst artikler fra diverse tidsskrifter

Læs mere

NOR SISDEN. Magasin. AVI Akademiet for Visuel Innovation - Design Illustration

NOR SISDEN. Magasin. AVI Akademiet for Visuel Innovation - Design Illustration NOR SISDEN Magasin Hjælpeværktøj til præsentation af innovative ideer, illustration og design projekter AVI Akademiet for Visuel Innovation - Design Illustration Kom godt i gang Del 1: Skab overblik Få

Læs mere

1.0 FORMELLE KRAV... 2 2.0 HVORDAN OPGAVENS OPBYGNING... 2

1.0 FORMELLE KRAV... 2 2.0 HVORDAN OPGAVENS OPBYGNING... 2 SRO-opgaven - opbygning, formalia, ideer og gode råd Indhold 1.0 FORMELLE KRAV... 2 2.0 HVORDAN OPGAVENS OPBYGNING... 2 2.1 OPBYGNING/STRUKTUR... 2 2.2 FORSIDE... 2 2.3 INDHOLDSFORTEGNELSE... 3 2.4 INDLEDNING...

Læs mere

Hassansalem.dk/delpin User: admin Pass: admin INTERFACE DESIGN

Hassansalem.dk/delpin User: admin Pass: admin INTERFACE DESIGN Hassansalem.dk/delpin User: admin Pass: admin INTERFACE DESIGN 1/20 Indledning Dette projekt er den afsluttende del af webudvikling-studiet på Erhvervs Lillebælt 1. semester. Projektet er udarbejdet med

Læs mere

Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her!

Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her! Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her! Vil du se en film eller høre noget ny musik? Gør brug af bibliotekets netmedier Gratis og helt lovligt giver Aarhus Kommunes Biblioteker adgang til spillefilm,

Læs mere

Responses. Studieretning? Studieretning? Count Arkitekt 75. Konservator 7.4% Responses to this question 121. last 41 days. Percentage of Responses

Responses. Studieretning? Studieretning? Count Arkitekt 75. Konservator 7.4% Responses to this question 121. last 41 days. Percentage of Responses 00 82 last 4 days 0 0 4 2 November, 202 November 8, 202 November, 202 November 22, 202 November 2, 202 Studieretning? Arkitekt (2%) Design (0.%) Konservator (.4%) to this question 2 Studieretning? Arkitekt

Læs mere

East Export Network Øst Magasinet

East Export Network Øst Magasinet . East-X-Net Videnpark Trekantområdet Vesterballevej 5, 7000 Fredericia tlf.: 26-926554 mail: mail@east-x-net.dk web: www.east-x-net.dk East Export Network Øst Magasinet Udarbejdet af: East-X-Net Odinsgade

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2009 Institution Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen, 2500 Valby Uddannelse Fag og niveau

Læs mere

Multimediedesigner, Cph Business Lyngby 2. Semester - 2. Projekt - Ferbruar/Marts 2015 E-zine

Multimediedesigner, Cph Business Lyngby 2. Semester - 2. Projekt - Ferbruar/Marts 2015 E-zine Multimediedesigner, Cph Business Lyngby 2. Semester - 2. Projekt - Ferbruar/Marts 2015 E-zine Pernille Sjøgreen Kathrine Amalie Russell Harder Line Rasmussen www.pernillesjoegreen.com www.kathrineharder.com

Læs mere

Intet af dette finder nødvendigvis sted for en hjemmeside på Internettet!

Intet af dette finder nødvendigvis sted for en hjemmeside på Internettet! MATERIALEKRITIK / KILDEKRITIK / INFORMATIONSKRITIK Søg først efter materiale på "sikre" steder på nettet. Find ud af hvem der har produceret hjemmesiden. Se efter hvornår hjemmesiden er lavet og/eller

Læs mere

VÆKST GENNEM ET STÆRKT BRAND

VÆKST GENNEM ET STÆRKT BRAND HELENE VENGE VÆKST GENNEM ET STÆRKT BRAND VÆKSTDAGEN 10. FEBRUAR 2011 +45 2929 8755 hv@helenevenge.com helenevenge.com 2 Dette er realiteterne... Der starter hvert år 15-20.000 nye virksomheder 1/4 lukker

Læs mere

Grafisk design og layout for ikke-grafikere

Grafisk design og layout for ikke-grafikere Grafisk design og layout for ikke-grafikere 4. og 5. maj 2009 Teknologisk Institut Taastrup 1. og 2. oktober 2009 Teknologisk Institut Taastrup Lær at opstille et appellerende og spændende layout Få indblik

Læs mere

Kriterie for at bestå: Deltagelse i undervisningstiden, udarbejdelse af e-magasin, deltagelse i fælles fremlægning.

Kriterie for at bestå: Deltagelse i undervisningstiden, udarbejdelse af e-magasin, deltagelse i fælles fremlægning. 1. E-MAGASINER (Herning) Hvem kan deltage: Studerende i Herning Kriterie for at bestå: Deltagelse i undervisningstiden, udarbejdelse af e-magasin, deltagelse i fælles fremlægning. På kurset lærer du at

Læs mere

MANUAL TIL MARKEDSFØRING AF LICENSER

MANUAL TIL MARKEDSFØRING AF LICENSER MANUAL TIL MARKEDSFØRING AF LICENSER 01-06- 2011 Beskrivelse af markedsføringsmodel for licenser Her beskrives den markedsføringsmodel for licenser, der er testet i projektet Licenser til masserne. Projektet

Læs mere

- Få mest muligt ud af opgaveskrivningen!

- Få mest muligt ud af opgaveskrivningen! - Få mest muligt ud af opgaveskrivningen! En eksamensopgave Forarbejdet Opgaveformuleringen Disposition og layout Dokumentation Selvstændighed Abstract Vurderingskriterier Alle regler står i pjecen om

Læs mere

Referencer. Udarbejdelse af teksthenvisninger og referenceliste i Word. Hvornår skal der henvises til kilder, og hvad skal du være opmærksom på:

Referencer. Udarbejdelse af teksthenvisninger og referenceliste i Word. Hvornår skal der henvises til kilder, og hvad skal du være opmærksom på: Referencer Udarbejdelse af teksthenvisninger og referenceliste i Word Hvornår skal der henvises til kilder, og hvad skal du være opmærksom på: Normalt anføres kildeangivelse, hver eneste gang man trækker

Læs mere

PEJ TREND INVITATION. autumn/winter 15/16 MODE, INTERIØR & DESIGN

PEJ TREND INVITATION. autumn/winter 15/16 MODE, INTERIØR & DESIGN TREND PEJ INVITATION autumn/winter 15/16 MODE, INTERIØR & DESIGN HERNING 4. JUNI 2014 OSLO 12. JUNI 2014 KØBENHAVN 17. JUNI 2014 DATOER & STEDER 4. JUNI 2014 HEART Herning Museum of Contemporary Art Birk

Læs mere

Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her!

Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her! Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her! Brug bibliotekernes netmedier: Film, musik, lydbøger, baser og bøger Århus Kommunes Biblioteker giver dig gratis og lovligt adgang til spillefilm, musik og

Læs mere

Dansk/historie-opgaven

Dansk/historie-opgaven Dansk/historie-opgaven - opbygning, formalia, ideer og gode råd Indhold 1.0 FORMELLE KRAV... 2 2.0 OPGAVENS OPBYGNING/STRUKTUR... 2 2.1 FORSIDE... 2 2.2 INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 2.3 INDLEDNING... 2 2.4

Læs mere

Delaflevering FUA.4 Betina Korsbro, Mi Louise Hansen, Jesper Led Lauridsen og Knud Back

Delaflevering FUA.4 Betina Korsbro, Mi Louise Hansen, Jesper Led Lauridsen og Knud Back Delaflevering FUA.4 Betina Korsbro, Mi Louise Hansen, Jesper Led Lauridsen og Knud Back 1 Indhold 1.1 Generelt i forhold til projektet 1.1.1 Problemformulering Kalundborg kommune har gennem de senere år

Læs mere

Broen, der blev til kunst...

Broen, der blev til kunst... Broen, der blev til kunst... Velkommen til 2009 og velkommen til Storebælts kalender, som vi håber du vil få fornøjelse af gennem alle årets 12 måneder. I år har vi bedt 12 danske kunstnere om at komme

Læs mere

Lær at søge effektivt!

Lær at søge effektivt! Lær at søge effektivt! Her i folderen får du: Tips og tricks til, hvordan du bedst søger information. En præsentation af gode databaser til informationssøgning. Bliv oprettet som bruger på Aarhus Kommunes

Læs mere

BASIS DESIGN MINDFUL BLOCKS OF GRAPHIC DESIGN

BASIS DESIGN MINDFUL BLOCKS OF GRAPHIC DESIGN BASIS DESIGN MINDFUL BLOCKS OF GRAPHIC DESIGN KUNSTEN ER AT FASTHOLDE 'TRÅDEN' I DESIGNET og finde byggesten til et bæredygtigt fundament Har du brug for en grafisk identitet, som præsenterer dig professionelt,

Læs mere

Re-design af Bøssehusets hjemmeside Webdesign og webkommunikation, F2012 Iben Kold Thomsen (hold 1) & Morten Mechlenborg Nørulf (hold 2)

Re-design af Bøssehusets hjemmeside Webdesign og webkommunikation, F2012 Iben Kold Thomsen (hold 1) & Morten Mechlenborg Nørulf (hold 2) Introduktion Vores eksamensprojekt er et re-design af Bøssehusets hjemmeside. Bøssehusets er et kulturhus for bøsser, lesbiske og transseksuelle personer beliggende på Christiania. Huset skaber rammerne

Læs mere

Inspiration til diverse materialer og opgaver fra Odense Centralbibliotek netdatabaser og gode hjemmesider

Inspiration til diverse materialer og opgaver fra Odense Centralbibliotek netdatabaser og gode hjemmesider Inspiration til diverse materialer og opgaver fra Odense Centralbibliotek netdatabaser og gode hjemmesider Beskrivelserne er målrettet det enkelte værksted: Bybondegården, Håndværksgården, Kulturgården

Læs mere

Tjek dine miljøvalg på nettet - når det gælder en tryksag. www.miljonet.org

Tjek dine miljøvalg på nettet - når det gælder en tryksag. www.miljonet.org Tjek dine miljøvalg på nettet - når det gælder en tryksag Kære læser, Du sidder med en brochure, der beskriver et nyt websted,. Det er et websted med rigtig mange oplysninger om de miljøpåvirkninger, der

Læs mere

Fjernundervisningens bidrag til læring

Fjernundervisningens bidrag til læring Fjernundervisningens bidrag til læring FEM TING VI KAN L ÆRE FRA UNDERSØGELSER AF FJERNUNDERVISNING I DANMARK v/søren Jørgensen, pæd.råd. evidencenter Introduktion Formålet er at vise, hvad erfaringerne

Læs mere

Sundhedsapp.dk. - I hvor høj grad, skal vi have fokus på de potentielle brugere af websitet?

Sundhedsapp.dk. - I hvor høj grad, skal vi have fokus på de potentielle brugere af websitet? Oplæg til vejledning Sundhedsapp.dk - I hvor høj grad, skal vi have fokus på de potentielle brugere af websitet? - Kan man overhovedet forestille sig at udarbejde en prototype uden nogle former for feedback?

Læs mere

Kulturens digitale udvikling og udfordringer - set fra et mediehus. Ved Trine Nielsen Direktør for Forretningsudvikling i Berlingske Media

Kulturens digitale udvikling og udfordringer - set fra et mediehus. Ved Trine Nielsen Direktør for Forretningsudvikling i Berlingske Media Kulturens digitale udvikling og udfordringer - set fra et mediehus Ved Trine Nielsen Direktør for Forretningsudvikling i Berlingske Media Dagens tekst Berlingske hvem er vi? Mediernes digitale udfordringer

Læs mere

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 KOMMUNIKATION JYSKs kommunikationskanaler 2 Hjemmeside 3 Oms 3,9b Reklamer 4 Pressemeddelelser 5 Facebook og YouTube 6 Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 Lars Larsens bog 9 Events 10 1 JYSKS KOMMUNIKATIONSKANALER

Læs mere

Grindsted Gymnasiebibliotek Biblioteksorientering 2015

Grindsted Gymnasiebibliotek Biblioteksorientering 2015 Grindsted Gymnasiebibliotek Biblioteksorientering 2015 1 Kildekritik - hvor sikker er du på nettet? Mange mennesker laver internetsider for at sælge noget eller få nogen overbevist om et bestemt budskab

Læs mere

Multichannel Retail & Marketing

Multichannel Retail & Marketing Multichannel Retail & Marketing Fundamental anvendelse E-handel bruges til: Køb Prækvalificering Danske kunder researcher på nettet før køb (fra kædernes konkurrencekraft 2009) Kun 36% af danske detailkæder

Læs mere

Fra hedebrug til tekstilfabrik

Fra hedebrug til tekstilfabrik Hjemmesidens opbygning Fra hedebrug til tekstilfabrik Projekts hjemmeside er opbygget således, at de 4 øverste menupunkter, med grøn skrift, henvender sig til eleverne og indeholder et omfattende bibliotek

Læs mere

Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour. Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling

Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour. Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling Formålet I får indblik og mulighed til at tænke strategisk vedr. de sociale

Læs mere

BRUG HOVEDET! -SØG ORDENTLIGT PÅ NETTET

BRUG HOVEDET! -SØG ORDENTLIGT PÅ NETTET BRUG HOVEDET! -SØG ORDENTLIGT PÅ NETTET MINDSPOT.dk Redaktion: Mindspot Layout: IT & Kommunikation Tryk: Lasertryk Borgerservice og Biblioteker Hovedbiblioteket Møllegade 1, 8000 Århus C +45 8940 9274

Læs mere

JEG GL DER MIG I DENNE TID PDF

JEG GL DER MIG I DENNE TID PDF JEG GL DER MIG I DENNE TID PDF ==> Download: JEG GL DER MIG I DENNE TID PDF JEG GL DER MIG I DENNE TID PDF - Are you searching for Jeg Gl Der Mig I Denne Tid Books? Now, you will be happy that at this

Læs mere

har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til

har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til Software Fra design af hjemmesider: har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til Wordpress er intet mindre end et genialt program til hjemmesider. For det første er det gratis, og for

Læs mere

Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1

Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1 11-05-2015 Affaldshåndtering Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1 Hans Rasmussen & Kevin Kumar ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Indhold Affaldshåndtering i Grønsted kommune... 2 Krav... 2 Design...

Læs mere

Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter

Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter Hvad er Google Analytics? Hvem kan bruge det? Hvad kan Google Analytics bruges til? Google Analytics viser dig hvor dine kunder har fundet frem til

Læs mere

Det digitale skolebibliotek

Det digitale skolebibliotek Det digitale skolebibliotek digibib.dk er fyldt med råstof digibib.dk er en stor samling materialer til din undervisning. Flere tusinde artikler, fotos og tegninger er klar til brug sammen med flere af

Læs mere

Informationssøgning. Målret din søgning skriv bedre opgaver få en bedre karakter. Henning Lorentzen Pædagogisk IT-koordinator

Informationssøgning. Målret din søgning skriv bedre opgaver få en bedre karakter. Henning Lorentzen Pædagogisk IT-koordinator Informationssøgning Målret din søgning skriv bedre opgaver få en bedre karakter Henning Lorentzen Pædagogisk IT-koordinator Hvordan kommer jeg i gang Sæt tid af, 5 minutter er ikke nok Begynd med det du

Læs mere

Engelsk for alle Projektansøgning 2005

Engelsk for alle Projektansøgning 2005 Engelsk for alle Projektansøgning 2005 Resumé Alle danskere har brug for et vist kendskab til engelsk, da engelsk som globaliseringens, Internettets og medieverdenens sprog, er Danmarks vigtigste fremmedsprog.

Læs mere

Vejledning til brugen af bybrandet

Vejledning til brugen af bybrandet Vejledning til brugen af bybrandet Indhold Hvorfor bruge bybrandet? s. 3-4 Inspiration/ big idea s. 5-10 Syv former for bybranding s. 11-18 Brug af logoet s. 19-21 Find desuden flere cases, designelementer

Læs mere

Mål og strategi for Silkeborg Biblioteks hjemmeside

Mål og strategi for Silkeborg Biblioteks hjemmeside Mål og strategi for Silkeborg Biblioteks hjemmeside Endelig version ved Webredaktion 7. september 2006 Udarbejdet af webredaktionsgruppen Ulla Andersen, Kjellerup, ua@silkeborg.bib.dk Hans Jørgensen, Them

Læs mere

Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15onsdag 11:40 3 36 41

Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15onsdag 11:40 3 36 41 Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15onsdag 11:40 3 36 41 BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15tirsdag

Læs mere

Map of the future. Innovation Bolig og Beklædning

Map of the future. Innovation Bolig og Beklædning Map of the future Innovation Bolig og Beklædning Hvordan navigerer din virksomhed i fremtidens livsstils industri? Kunne det være interessant med et landkort over fremtidens ukendte territorier? Ville

Læs mere

Guide til tværfagligt eksamensprojekt

Guide til tværfagligt eksamensprojekt Guide til tværfagligt eksamensprojekt --------- Skriv en god synopsis --------- Den gode synopsis viser, at du kan: Fremstille et emne klart og præcist Skabe sammenhæng og struktur Vælge de vigtigste oplysninger

Læs mere

SPOTT trends & business inviterer dig til LIFESTYLE. business. Fra VIDEN til BUNDLINJE 24/11 HER + 27/11 KBH

SPOTT trends & business inviterer dig til LIFESTYLE. business. Fra VIDEN til BUNDLINJE 24/11 HER + 27/11 KBH SPOTT trends & business inviterer dig til LIFESTYLE business Fra VIDEN til BUNDLINJE 2015 2018 24/11 HER + 27/11 KBH SPOTT omsætter trends til business Anja Gaede Trendrådgiver + CO-founder Trend, kommunikation

Læs mere

- om branding for begyndere. TEKSTPERTEN Københavnsvej 69, 1. 4000 Roskilde Tlf. 6068 1939 www.tekstperten.dk

- om branding for begyndere. TEKSTPERTEN Københavnsvej 69, 1. 4000 Roskilde Tlf. 6068 1939 www.tekstperten.dk TEKSTperten workshopkatalog WORKSHOPS: TEKSTperimentariet - om pressemeddelelser der virker - om salgsmateriale der sælger - om branding for begyndere - om at blive fundet på nettet - om at kende sine

Læs mere

QR-koder. Kan det bruges i undervisningen? Version: August 2012

QR-koder. Kan det bruges i undervisningen? Version: August 2012 QR-koder Kan det bruges i undervisningen? Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er QR-koder?...4 Hent en QR-læser til din telefon...4 Fra App-store/Android Market...4 Via browser på mobiltelefonen...4

Læs mere

Projektet Udvikling af transportvirksomheden gennem øget viden og kompetence

Projektet Udvikling af transportvirksomheden gennem øget viden og kompetence Projektet Udvikling af transportvirksomheden gennem øget viden og kompetence www.tinv.dk www.oresund.org/femernlogistics http://regionsjaelland.dk/politik/vaekstforumsjaelland www.ibiz-center.dk PROGRAM

Læs mere

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag 2 Case: Galleri Christoffer Egelund September 2012 Scan QR-koden for at hente app en Galleriet på mobilen udvider rammerne

Læs mere

Referencer og duftcases

Referencer og duftcases Referencer og duftcases Kokkedal Slot Copenhagen Unik duft til nyrenoveret hotel og mødested i Nordsjælland Vi har i samarbejde med ambient idea fundet vores unikke duft, som understøtter fortællingen

Læs mere

MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE

MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE Eksamensprojekt, 2. semester, forår 2010 TEMA: E-HANDEL Erhvervsakademiet København Nord Udleveret mandag d. 3. maj 2010 Afleveres i 4 eksemplarer senest d. 28. maj kl.

Læs mere

Afsluttende projekt(kom/it): E-learning Hjemmeside om ballonprojekt Af: Kevin, Martin og Sara

Afsluttende projekt(kom/it): E-learning Hjemmeside om ballonprojekt Af: Kevin, Martin og Sara Afsluttende projekt(kom/it): E-learning Hjemmeside om ballonprojekt Af: Kevin, Martin og Sara Roskilde Teknisk Gymnasium Dato 02/04/13 08/05/13 Side 1 af 9 Indhold Problem... 3 Overvejelser... 3 Produkt...

Læs mere

Produktpakker fra NORDJYSKE Mediers analyseafdeling

Produktpakker fra NORDJYSKE Mediers analyseafdeling BELUGA CAVIAR A N A LY S E A F D E L I N G Hjem, Kære Hjem AIR-INDIA MILES DAVIS Kind of Blue Øster Hørst ELITE Produktpakker fra s analyseafdeling s analyseafdeling er din sikkerhed for, at du altid er

Læs mere

Mariann Bach Nielsen og Niels Jørgensen. Skriv bedre tekster. - klart, konkret og korrekt. Forlaget 2vejs.dk

Mariann Bach Nielsen og Niels Jørgensen. Skriv bedre tekster. - klart, konkret og korrekt. Forlaget 2vejs.dk Forlaget 2vejs.dk Indhold Indhold Forord... 6 Kapitel 1 Før du skriver om målgrupper og analyser... 9 En tekstmodel sætter rammen. Vi sætter konkrete mål for de fem elementer i teksten: Du skal formulere

Læs mere

FRA IDE TIL FÆRDIG BOG FORFATTERVEJLEDNING

FRA IDE TIL FÆRDIG BOG FORFATTERVEJLEDNING FRA IDE TIL FÆRDIG BOG FORFATTERVEJLEDNING Disse sider er ment som en hjælp til at overskue processen, fra du kommer med en ide til en udgivelse, til den færdige bog ligger i boghandlen. Har du en god

Læs mere

Jysk IT-netværksgruppemøde den 10/09 2007 kl. 9-15 på cvu vita, Sygeplejerskeuddannelsen Viborg Toldbodgade 12 8800 Viborg.

Jysk IT-netværksgruppemøde den 10/09 2007 kl. 9-15 på cvu vita, Sygeplejerskeuddannelsen Viborg Toldbodgade 12 8800 Viborg. Jysk IT-netværksgruppemøde den 10/09 2007 kl. 9-15 på cvu vita, Sygeplejerskeuddannelsen Viborg Toldbodgade 12 8800 Viborg 04/09-2007 Dagsorden Fremmødte: Kim Jacobsen JCVU Sygeplejerskeuddannelsen - Randers

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni, 2015 Institution Horsens HF og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf/hfe Engelsk C Kirsten

Læs mere

Hvad ryger du på? Et tværfagligt projektforløb til handelsskolerne om røg og kampagner

Hvad ryger du på? Et tværfagligt projektforløb til handelsskolerne om røg og kampagner Lærervejledning til teksthæftet Hvad ryger du på? Et tværfagligt projektforløb til handelsskolerne om røg og kampagner 1 Kræftens Bekæmpelse 1999 Målgruppe Dette undervisningsmateriale henvender sig til

Læs mere

evejledning og UddannelsesGuiden Elsebeth Nygaard elsebeth.nygaard@uni-c.dk kontor for Digital Vejledning

evejledning og UddannelsesGuiden Elsebeth Nygaard elsebeth.nygaard@uni-c.dk kontor for Digital Vejledning evejledning og UddannelsesGuiden Elsebeth Nygaard elsebeth.nygaard@uni-c.dk kontor for Digital Vejledning Det danske vejledningssystem Elever i folkeskolens 7.-10. klasser Unge under 25 år, som ikke har

Læs mere

BRAND LOGO. Guidelines WWW.MARCWIN.DK

BRAND LOGO. Guidelines WWW.MARCWIN.DK The BRAND LOGO Guidelines 2014 WWW.MARCWIN.DK Indhold: Intro Nøgleord Mission Vision Logodesign Logo anvendelse Farveskema Kontakt Dato: Oktober, 2014 WWW.MARCWIN.DK.COM.EU 1.0 INTRO WWW.MARCWIN.DK.COM.EU

Læs mere

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Ny bog fyldt med præcise vejledninger giver tip til, hvordan virksomheder kan få noget kommercielt ud af LinkedIn. Af Ulla Bechsgaard, Ledersucces.dk Arbejd professionelt

Læs mere

Typografier, indholdsfortegnelse, sidetal og litteraturliste med Word 2007 og 2010 Indhold

Typografier, indholdsfortegnelse, sidetal og litteraturliste med Word 2007 og 2010 Indhold Typografier, indholdsfortegnelse, sidetal og litteraturliste med Word 2007 og 2010 Indhold Udnyt Words indbyggede funktioner i din opgave (2007 og 2010)... 1 Typografier (HUSK AT BRUGE DEM KONSEKVENT GENNEM

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni, 11/12 Institution Handelsskkolen Silkeobrg Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold hhx Engelsk niveau

Læs mere

Nummerering Alle sider undtagen forside og indholdsfortegnelse - nummereres, og sidetal anføres i indholdsfortegnelsen.

Nummerering Alle sider undtagen forside og indholdsfortegnelse - nummereres, og sidetal anføres i indholdsfortegnelsen. Formalia Sideopsætning Linjeafstand: 1 ½ Venstre margin: 3,5 cm. Højre margen: 1,5 cm. (Margen fastlagt af hensyn til at opgaven skal indsættes i mappe). Skrifttype: Times New Roman 12 pkt. (eller tilsvarende)

Læs mere

INTELLIGENT ARKITEKTONISK LYS ENHANCED BRAND AMBIENCE

INTELLIGENT ARKITEKTONISK LYS ENHANCED BRAND AMBIENCE INTELLIGENT ARKITEKTONISK LYS ENHANCED BRAND AMBIENCE ET OVERVÆLDENDE INTELLIGENT LYSDESIGN MED 2400 LYSKILDER. ET ENESTÅENDE HUS FYLDT MED KUNST. EN AFTEN MED INTERNATIONALE OPLÆG. ET KIG BAG PANELERNE

Læs mere

Drømmer du om et job i reklamebranchen?

Drømmer du om et job i reklamebranchen? Drømmer du om et job i reklamebranchen? Reklamebranchen omfatter en lang række bureauer med forskellige funktioner hvoraf en del overlapper hinanden. Klassisk tænker man på et reklamebureau, når man taler

Læs mere

Folkekirken.dk. Koncept for folkekirken.dk

Folkekirken.dk. Koncept for folkekirken.dk Folkekirken.dk Koncept for folkekirken.dk Udkast 27.08.0916.06.09 Koncept for folkekirken.dk 27.08.09 Folkekirken.dk er Den Danske Folkekirkes hjemmeside. For driften af folkekirken.dk gælder følgende:

Læs mere

for ikke-journalister

for ikke-journalister 2-DAGES KURSUS WEBJOURNALISTIK for ikke-journalister Du får både skriftlig og mundtlig evaluering af dit site! Væk dine brugeres interesse skab de rigtige overskrifter, vinkler og punch -lines på din hjemmeside

Læs mere

Anmeldelse: Writing. Tre overordnede anbefalinger til hvordan skrivning kan fremme læsning

Anmeldelse: Writing. Tre overordnede anbefalinger til hvordan skrivning kan fremme læsning Anmeldelse: Writing to Read - Evidence for How Writing Can Improve Reading Henriette Romme Lund, kommunikationskonsulent, Nationalt Videncenter for Læsning - Professionshøjskolerne Steve Graham og Michael

Læs mere

Facebook Timeline FACEBOOK TIMELINE KOMPLET GUIDE TIL FACEBOOK TIMELINE. Udarbejdet af Kasper Ebsen webdanmark.com

Facebook Timeline FACEBOOK TIMELINE KOMPLET GUIDE TIL FACEBOOK TIMELINE. Udarbejdet af Kasper Ebsen webdanmark.com Facebook Timeline KOMPLET GUIDE TIL FACEBOOK TIMELINE Udarbejdet af Kasper Ebsen webdanmark.com W EBDANMARK.COM APS T: +45 7020 1619 CVR 25 85 88 32 SØNDERHØJ 7 DK- 8260 VIBY J F: +45 7020 1629 INFO@W

Læs mere

Robert Biswas-Diener. invitation. positiv psykologi. til positiv psykologi. Viden og værktøj til professionelle

Robert Biswas-Diener. invitation. positiv psykologi. til positiv psykologi. Viden og værktøj til professionelle En Robert Biswas-Diener invitation En til positiv psykologi til positiv psykologi Viden og værktøj til professionelle En invitation til positiv psykologi En til Robert Biswas-Diener invitation positiv

Læs mere

Spørgeskemaer i SkoleIntra

Spørgeskemaer i SkoleIntra Spørgeskemaer i SkoleIntra Brug det indbyggede værktøj, når du vil vide mere! Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Spørgeskema kun for skoler med ElevIntra!...4 Spørgeskemaer i SkoleIntra...4 Hvor

Læs mere

CINAHL er en forkortelse for Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature.

CINAHL er en forkortelse for Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature. 0 Indhold 1) Basens indhold... 1 2) Adgang til basen... 1 3) Sign In / My EBSCOhost... 2 4) Søgemetoder... 3 4.a Fritekstsøgning... 3 4. b Begrænsning / afgrænsning... 4 4.c Er der adgang til artiklens

Læs mere

En kort og sigende overskrift (Overskrift 1) Arial 16 + fed

En kort og sigende overskrift (Overskrift 1) Arial 16 + fed En kort og sigende overskrift (Overskrift 1) Arial 16 + fed - eventuelt en uddybende undertitel (Undertitel) Arial 14, mellemrum før: 6 pkt, mellemrum efter: 3 pkt (bemærk at undertitler er venstrejusteret)

Læs mere

7 effektive tips. www.marketingondemand.dk / 1

7 effektive tips. www.marketingondemand.dk / 1 7 effektive tips TIL MARKEDSFØRING AF IT OG TEKNIK / 1 Kære læser Denne e-guide er til dig, der ønsker at optimere din virksomheds markedsføring og sælge (endnu) mere. Omdrejningspunktet er markedsføring

Læs mere

Digitalisering af turismeerhvervet - udfordringer og potentialer

Digitalisering af turismeerhvervet - udfordringer og potentialer Digitalisering af turismeerhvervet - udfordringer og potentialer Agenda Hvordan møder vi turisten i en digital verden FØR, UNDER og EFTER? Hvad er vores udgangspunkt og hvad ved vi om brugeren i dag? Hvad

Læs mere

På nettet via bibliotek.dk

På nettet via bibliotek.dk Kirsten Larsen: På nettet i bibliotek.dk Maj 2010 1 På nettet via bibliotek.dk På nettet via bibliotek.dk...1 Tekster...2 Adgang til artikler og anmeldelser fra Infomedia...4 Adgang til Materialevurderinger

Læs mere

Lektionskatalog Teoretisk undervisning Bachelor i sygepleje

Lektionskatalog Teoretisk undervisning Bachelor i sygepleje Peqqisaanermik Ilisimatusarfik. Institut for sygepleje og sundhedsvidenskab. Sygeplejestudiet Lektionskatalog Teoretisk undervisning Bachelor i sygepleje 8. semester Hold 2010 Indholdsfortegnelse Indhold

Læs mere

Hvad gør vi nu? ENERGI & KLIMAKOMMUNIKATION 2015

Hvad gør vi nu? ENERGI & KLIMAKOMMUNIKATION 2015 Hvad gør vi nu? ENERGI & KLIMAKOMMUNIKATION 2015 Kampagnen ENERGI & KLIMAKOMMUNIKATION 2015 Formål Gøre omstillingen mere folkelig Fokus på aktive omstillere Fra 10 gode råd til konkrete projekter Fra

Læs mere

Grafisk facilitering som bidrag til organisatorisk læring

Grafisk facilitering som bidrag til organisatorisk læring Grafisk facilitering som bidrag til organisatorisk læring - Hvordan har grafisk facilitering bidraget til organisatorisk læring i en større dansk virksomhed? Stina Thorsvang Stud.mag i Læring og Forandringsprocesser

Læs mere

Aarhus Kommunes Biblioteker Mindspot. brug nettet. / lær at søge effektivt

Aarhus Kommunes Biblioteker Mindspot. brug nettet. / lær at søge effektivt Aarhus Kommunes Biblioteker Mindspot brug nettet / lær at søge effektivt 2 3 brug nettet / lær at søge effektivt 4 Biblioteksbasen 6 FaktaLink 8 Infomedia 0 Student Resources In Context 2 Literature Resource

Læs mere

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Designskolen

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Designskolen Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Designskolen Hjemmeopgave 2013 Andy Warhol They always say time changes things, but you actually have to change them yourself.

Læs mere

Uge 6 16 Linjefagsdage, VNT, UNDERVISNINGSPLAN

Uge 6 16 Linjefagsdage, VNT, UNDERVISNINGSPLAN Uge 6 16 Linjefagsdage, VNT, UNDERVISNINGSPLAN Mål for læringsudbytte I linjefagets første semester arbejdes der især med kulturelle udtryk og oplevelsesmæssige ind- og udtryk i værksted og natur. Herunder:

Læs mere

En museumsudstilling kræver mange overvejelser

En museumsudstilling kræver mange overvejelser En museumsudstilling kræver mange overvejelser Forfatter: Michaell Møller, Cand. mag. Int. i Virksomhedskommunikation med specialisering i Dansk Indledning Når danskerne i dag går på museum skal det være

Læs mere

Mærker med magi vores ubevidste tiltrækning

Mærker med magi vores ubevidste tiltrækning Mærker med magi vores ubevidste tiltrækning Musen gør det. Frøen gør det. Og vi mennesker gør det. Handler instinktivt og pr. refleks og bliver ubevidst tiltrukket af nogle ting og frastødt af andre. Det

Læs mere

Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag

Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag Definition: De praktisk-musiske musiske fag omfatter fagene sløjd, billedkunst, håndarbejde, hjemkundskab og musik. Formålet med undervisningen er, at eleverne

Læs mere

Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til?

Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til? Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til? Besøg BIBLIOTEKET Besøg VANDREHALLEN Besøg BIBLIOTEKET Hvordan kan skolen bruge biblioteket? Hvorfor biblioteksbesøg? Tilbuddene veksler mellem kulturel oplevelse

Læs mere

Dagens aktuelle nyheder om personlig branding!

Dagens aktuelle nyheder om personlig branding! Dagens aktuelle nyheder om personlig branding! Ingenting kommer af ingenting, undtagen lommeuld. De menneskelige love er skrøbelige. Mange lever et helt liv uden at blive opdaget. Storm P.(1882-1949) Personlig

Læs mere

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015 Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets

Læs mere

startup.dk Multimediedesigner 1. års prøve Eksamensprojekt, 2. semester 2015

startup.dk Multimediedesigner 1. års prøve Eksamensprojekt, 2. semester 2015 startup.dk Multimediedesigner 1. års prøve Eksamensprojekt, 2. semester 2015 Opgaven I er en gruppe multimediedesignerstuderende, der har besluttet at starte jeres egen virksomhed. I kan frit vælge, hvilken

Læs mere

Medlemmerne i panelet i. Annes Atelier. www.annes-atelier.dk

Medlemmerne i panelet i. Annes Atelier. www.annes-atelier.dk Medlemmerne i panelet i Annes Atelier www.annes-atelier.dk Peter Rasmus Lind Peter Rasmus Lind åbnede i 1990 Gallerie Rasmus i Odense. I 1997 udvidede han galleriet, med en afdeling i København. Desuden

Læs mere

Formalia KS på Svendborg Gymnasium og HF

Formalia KS på Svendborg Gymnasium og HF Formalia KS på Svendborg Gymnasium og HF Til mundtlig eksamen i KS skal kursisterne udarbejde et eksamensprojekt i form af en synopsis. En synopsis er et skriftligt oplæg, der bruges i forbindelse med

Læs mere