NEWS. LejNu skifter profil og navn. så det nu er muligt at bruge private labels og at etablere WebShop løsninger på egen hjemmeside.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NEWS. LejNu skifter profil og navn. så det nu er muligt at bruge private labels og at etablere WebShop løsninger på egen hjemmeside."

Transkript

1 LejNu skifter profil og navn Af Susanne Friis, Salgs- og marketingchef Som det ses i lederen på side 2, er der sket mange ting i LejNu/XyCon igennem det sidste år. Ændringerne har gjort, at vores navn LejNu ikke længere passer sammen med det, vi rent faktisk tilbyder vores kunder. Derfor har vi valgt en ny profil med nyt navn, nyt logo, ny hjemmeside og ny avis. Vi har lagt vægt på, at vores profil skal signalere professionalisme og dynamik, samtidigt med at den har et internationalt præg, så vi i fremtiden også kan bevæge os udenfor landets grænser. Med disse tiltag håber vi, at få en stærk og tydelig profil, der gør det tydeligt, hvem XyCon er, hvad vi står for og hvilke ydelser, vi tilbyder vores kunder Vores kunder har også et behov for at profilere sig, det vil vi gerne understøtte.derfor har vi ændret markedsføringskonceptet, så det nu er muligt at bruge private labels og at etablere WebShop løsninger på egen hjemmeside. Markedsføringsmaterialet til udlejningsbutikkerne har også fået en ansigtsløftning, og vi kan tilbyde helt nyt materiale til A-bukke, flip-overs og skiltning ude og inde. Vi har gennemført kundeundersøgelser for at kunne måle tilfredsheden både hos vore egne kunder og hos deres kunder, slutbrugeren. Undersøgelserne har givet os så megen værdifuld viden, at vi fremover vil gennemføre lignende undersøgelser to gange om året. Det giver os mulighed for at udvikle og målrette vores koncept, så det giver størst mulig værdi for vores kunder. Medarbejderne hos Xycon A/S

2 LEDEREN Johnny Noisen Direktør, XyCon A/S LejNu har skiftet navn og det er med stor glæde, at jeg kan præsentere vores nye navn: XyCon A/S Rental systems & Consulting. Det nye navn er med til at give os en skarpere og mere international profil. Firmaet har gennem årene udviklet sig fra en udlejningsforretning til en konsulentvirksomhed med eget udlejningskoncept og styringsværktøj. I dag er opgaven rådgivning og sparring om alt, der har med udlejning at gøre. Vi får stadig henvendelser fra kunder, der ønsker at leje materiel hos os. Det kan ikke længere lade sig gøre hos XyCon men via vores portal: XyCons koncept er nu så udviklet, at det er klar til en lancering i udlandet. Derfor har vi valgt et mere internationalt navn. Der er også sket andre ændringer. Vi har flyttet firmaet fra Glostrup til Solrød, vi har ansat flere dygtige medarbejdere, og vi har udviklet vore koncepter til en række veldefinerede pakker, der kan kombineres efter ønske. Vi håber, at I vil tage godt imod det nye navn og glæder os til samarbejdet i nye rammer. Kundeundersøgelse oktober 2007 I oktober gennemførte vi en kundeundersøgelse, der har givet os ny værdifuld viden, som vi gerne vil dele. I denne artikler fokuserer vi på, hvad der skal til for at få tilfredse kunder og for at få nye kunder og på en vurdering af kundens egen indsat. I næste nyhedsbrev får du de øvrige resultater fra undersøgelsen. 1. Hvad skal der til for at få tilfredse kunder? Vi har stillet spørgsmålet: Hvad giver efter din mening tilfredse slutkunder?. I skemaet nedenfor kan du se, hvad de fleste af vore kunder svarede: Meget vigtig Materiellet er i god stand og vedligeholdt 96% Du er smilende og venlig 96% Kunden får en hurtig betjening 92% Kunden får god rådgivning om materiellet 92% Vigtig Du kan give kunden en kortfattet brugervejledning 92% Sortimentet bliver udviklet og udvidet 84% Du kan udlevere en korrekt lejeaftale 71 % Du kan udlevere de generelle lejebetingelser 67% Indleje materiel til kunden, som forretningen ikke selv har i sortimentet 55% Materiellet er af nyere dato 54% Hverken vigtig Du kan give kunden en returseddel eller ikke vigtig som bevis på at materiellet er afleveret 50% Ikke vigtig Overhovedet ikke vigtig Kilde: Kundeundersøgelse AskPeople

3 Svarene viser, at den person, der betjener kunden, har en meget vigtig rolle. Vedkommende skal være smilende og venlig, skal kunne give kunden hurtig betjening og god rådgivning. Det betyder, at udlejningspersonalet selv spiller en meget vigtig rolle i at få tilfredse slutkunder. Det er også meget vigtigt, at materiellet er i god stand og vedligeholdt. Det hænger godt sammen med, at de fleste finder det vigtigt, at materiellet er af nyere dato, og at sortimentet løbende bliver udviklet og udvidet. Andre vigtige elementer er at kunne udlevere en kortfattet brugervejledning, en korrekt lejeaftale og de generelle lejebetingelser. Det er alle dokumenter, som NetHire udskriver automatisk. Undersøgelsen viser, at 50% af de adspurgte ikke finder det vigtigt at kunne give deres kunde en returseddel. Men der er samtidigt 50%, der finder det vigtigt eller meget vigtigt. 2. Hvordan får udlejningen nye kunder? Vi har stillet spørgsmålet: Hvad er efter din mening vigtigt for at få nye udlejningskunder?. Her fordelte svarene sig således: Meget vigtig Vigtig Placering af udlejning i forretningen 68% Have markedsføring for udlejning i tilbudskataloger/aviser 68% Have markedsføring for udlejning i forretning 68% Have markedsføring for udlejning på udendørsområderne 68% Lave direct mails til jeres kunder med reklame for udlejning 56% Hverken vigtig Radioreklame 28% eller ikke vigtig Tv-reklame 28% Ikke vigtig Overhovedet ikke vigtig Kilde: Kundeundersøgelse AskPeople Svarene viser, at stort set alle de foreslåede former for markedsføring betragtes som vigtige. Undtagelserne er radio- og tv-reklamer, som ikke anses for at være særlig vigtige.

4 3. Vurderig af egen indsats Vi spurgte i undersøgelsen, hvordan de man vurderede sin egen indsats. Svarene fordelte sig således: Meget god God Serviceniveauet i udlejningsafdelingen 80% Udnytter NetHire software til at styre lejeaftaler, priser og materiel 68% Udvikling og udvidelse af sortimentet 56% Materiellets vedligeholdelses niveau 48% Evnen til at lave indlejning af materiel, som I ikke selv har i sortimentet 45% Tilfredsstillende Placeringen af udlejningsafdelingen i forretningen 37% Anden reklame for udlejning end andre listede typer 0% Dårlig Markedsføring af udlejning i tilbudskataloger 26% Markedsføring for udlejning på udendørsområderne out-door 17% Markedsføring for udlejning i forretningen In-store 17% Meget dårlig Direct mails til jeres kunder med reklame for udlejningen 9% Flertallet vurderer deres egen indsats som god på punkter, hvor de selv har stor indflydelse på, hvordan tingene skal gøres. Det vil sige på serviceniveauet, brugen af NetHire, materielvedligeholdelse og indlejning. Derimod går svarene i retning af dårlig og meget dårlig på stort set alt, hvad der har med markedsføring at gøre. Dette kan skyldes at man ikke selv har 100% indflydelse på, hvordan tingene skal gøres, man skal ofte inddrage produktchefer, marketingafdelingen eller et reklame-bureau. Det gør opgaven lidt vanskeligere. Kilde: Kundeundersøgelse AskPeople Sammenfatning Undersøgelsen har vist os, at de adspurgte har en klar holdning til, hvad der giver tilfredse kunder - og de er gode til at yde den rette indsats på det område. Samtidigt har vi set, at dokumenterne, som udskrives fra NetHire er vigtige for at få tilfredse slutkunder. Der er bred enighed om, at der skal markedsføring til for at få nye kunder men her halter det med egen indsats. Så her er der et vigtigt udviklingsområde - både udlejningsafdelingerne og XyCon. Hvis man sammenholder vurderingen af egen indsats med svarene på, hvad der giver tilfredse kunder, er der et godt match mellem de vigtige temaer og udlejerens kompetencer. Vurderingen er med andre ord, at man er god på de vigtigste punkter vedrørende kundetilfredshed. Sammenligningen med svarene på, hvad der er vigtig for at få nye kunder, giver et andet billede. Her er der et meget dårlig match mellem, hvad der er vigtigt, og hvad man er god til. Der er med andre ord brug for en opkvalificering på markedsføringsområdet.

5 Maskiner, du må have i din udlejning Enhver udlejningsforretning, der handler med private, bør have en 25 tons brændekløver. I denne udgave af XyCon News ser vi på økonomien for denne udlejningsvare: Investering ekskl. moms og forhandlerrabat Anslået årlige serviceomkostninger (10%) Årlig finansieringsomkostning 7,5% Afskrivning: 4 år I de følgende to eksempler har vi regnet med to forskellige dagslejepriser. I begge eksempler forudsætter vi, at maskinen udlejes 24 dage om året. Alle udregninger er uden forsikring og miljøafgift. Eksempel 1 - med 425,00 kr. pr. lejedag ekskl. moms: År 1 År 2 År 3 År 4 Total Antal lejedage Omsætning Service Afskrivninger Finansiering Dækningsbidrag DG 44,17 44,17 44,17 44,17 44,17 Eksempel 2 - med 525,00 kr. pr. lejedag ekskl. moms År 1 År 2 År 3 År 4 Total Antal lejedage Omsætning Service Afskrivninger Finansiering Dækningsbidrag DG 54,80 54,80 54,80 54,80 54,80 Som det ses, er der en god økonomi, selv med så få lejedage. 24 dage svarer til udlejning i 12 weekender pr. år. I eksempel 1 ville økonomien løbe rundt ved udlejning i 15 dage pr. år, i eksempel 2 skal der blot udlejes i 12 dage pr. år. Herudover er der mulighed for at tjene penge på salg af brændstof og sikkerhedsudstyr.

6 Spørgeundersøgelse hos vores kunders kunder I august afsluttede XyCon en markedsundersøgelse af vores kunders kunder indenfor b-t-b. Vi har interviewet håndværkere og beslutningstagere fra de firmaer, der handler hos vores kunder. Her er et uddrag af resultaterne: Præferencer til værktøjsmærker Betyder det noget, hvilket mærke værktøjet har? JA: 22 % NEJ: 78 % Ja-svarerne foretrak DeWalt, Bosch eller Makita. Nej-svarerne mente, at det vigtigste var, at værktøjet virkede. Det er altså ikke alene vigtigt at have kvalitetsværktøj i udlejningen, men mindst lige så vigtigt at sikre vedligehold. Begrænsninger i forhold til økonomi Er der er en øvre grænse for hvor meget, der må lejes for? JA: 11% NEJ: 73% VED IKKE: 16% Blandt de der svarede nej, var der yderligere kommentarer: - Det er vigtigt at få sagen afsluttet og undgå dagsbøder. Så må man bare leje det materiel, der skal til. - Vi kan bare sende regningen videre til kunden, så vi lejer det vi mangler Hvordan vælges leverandøren Vi spurgte om, hvorfor de bruger den udlejer, de gør: Beliggenhed tæt på: 25% God aftale: 21% God service: 18% Stort udvalg: 15% Pris: 12% Handler der normalt: 9% Beliggenhed er den vigtigste parameter. 25% af de adspurgte svarede, at de bruger udlejeren, fordi han ligger tæt på. Det er derfor vigtigt, at udlejningen er synlig udefra, og at man sørger for at markedsføre sig i lokalområdet. Gode aftaler, bredt sortiment og god service er andre vigtige faktorer. Pris og det forhold, at man handler i forretningen i forvejen scorer lavest i analysen men er stadig vigtig for hhv. 12% og 9%. Ny version af NetHire - hent den nu! Nu er vi klar med en ny og forbedret udgave af NetHire. Du får selvfølgelig ændringerne i den næste opdatering - men du kan også selv hente den nye udgave, så du allerede nu kan få glæde af de nye funktioner. Du kan hente opdateringen her: De vigtigste punkter i opdateringen er: Forbedret hastighed: Søgetiden i transportordre er blevet op til 100 gange hurtigere! Også søgetiden vedrørende lejeaftaler med en specifik varetekst eller nummer er blevet markant forbedret. Lejeaftaler: De overordnede felter for periodestart og -slut er fjernet, da de reelt ikke havde nogen funktion. Perioden styres nu udelukkende på linierne, og perioden på første linie, er nu standard for efterfølgende linier. (Men kan naturligvis ændres) Kunde- og lejeaftalenoter skaleres nu efter mængden af indhold, så alle oplysninger er synlige uden besvær med at gøre vinduet større. På indlejede vare (1007) er det nu muligt at angive en kostpris pr. dag, så du senere kan tjekke, om fakturaen fra din leverandør stemmer med det aftalte. Returseddel: På retursedlen fremgår det nu tydeligt, hvis der er bemærkninger i forbindelse med returmeldingen - f.eks rengøring, defekter eller forbrug.

7 Vareoprettelse: Det er nu muligt at oprette flere ens varer på én gang, du behøver altså ikke længere at indtaste lejepris, kontrakt m.v. mere end én gang. Periodefakturering: Nu kan NetHire sættes op til, at lejeaftaler, som f.eks. er oprettet 2 dage op til periodefakturering, ikke skal periodefaktureres. Periodefakturering Ved hver månedsafslutning laver XyCon en periodefakturering for alle forretninger, der bruger Nethire. Formålet er at dele regningen op i månedlige betalinger for den professionelle kunde, der har materiel på langtidsleje. Han undgår således, at få en stor regning på én gang og du får løbende indbetalinger i stedet for at vente på lejemålets afslutning. Samtidig kan periodefaktureringen ses som en påmindelse til kunden om, at han har en aktiv lejeaftale, hvis han skulle have glemt at aflevere maskinen. Det er praktisk, når periodefaktureringen foregår i weekenden. Sådan undgår man, at et kort lejemål bliver fordelt på to fakturaer. Hvis I ønsker at benytte jer af denne indstilling, bedes i kontakte os. Herved undgår vi, at kunden får en dårlig oplevelse med en stor regning for en maskine, der skulle have været afleveret for længe siden. Hver måned udsender XyCon en mail om månedsfaktureringen til den udlejningsansvarlige. Det er vigtigt, at vi altid har det rette navn så husk at gøre opmærksom på, hvis der er ændringer i udlejningspersonalet. Når mailen er modtaget, skal den udlejningsansvarlige gå ind i Nethire og udskrive de ikke-udskrevne fakturaer (Se billede nedenfor). Derefter skal kunden faktureres i økonomisystemet, og fakturaerne skal udsendes til kunden. For at udskrive ikke udskrevne faktura, klik på følgende knap som findes under fanen ØKONOMI.

8 Ny udlejningsansvarlig? Det kan ikke undgås, at der af og til sker udskiftninger i udlejningsansvarlige. Det er desværre vores erfaring, at der ofte er en nedgang i omsætningen, når en ny udlejningsansvarlig skal køres ind. XyCon tilbyder nu i samarbejde med vores kunde - at gøre overtagelsesprocessen hurtigere og mere effektiv ved at gennemgå flg. faser: 1. XyCon bliver gjort opmærksom på, at den udlejningsansvarlige stopper i udlejningen - og hvornår dette sker. 2. XyCon aftaler en dag med den udlejningsansvarlige, hvor en af vore konsulenter er med til at lave status på maskinerne og får ryddet op i systemet, så vi kan garantere, at NetHire er komplet opdateret, når den nye mand skal overtage udlejningen. 3. XyCon bliver af den tidligere udlejningsansvarlige sat ind i, hvordan de daglige processer har været i udlejningen. 4. XyCon gennemgår langtidslejeaftaler sammen med den udlejningsansvarlige. 5. XyCon modtager den nye udlejningsansvarlige. 6. XyCon laver undervisning af den nye udlejningsansvarlige og sætter ham ind i de gængse processer og eventuelle særlige aftaler eller opmærksomhedspunkter. 7. XyCon holder tæt kontakt til den udlejningsansvarlige og hjælper med eventuelle spørgsmål, der opstår. Hvis disse punkter bliver fulgt, lettes overgangen fra en udlejningsansvarlig til en ny, uden at det behøver at gå ud over omsætning i forretningen. Men det er særlig vigtigt, at XyCon bliver orienteret om udskiftningning tidligt i forløbet, så vi kan planlæge en smidig overgang.

DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning for jeres arbejde i afdelingsbestyrelsen.

DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning for jeres arbejde i afdelingsbestyrelsen. Hellerup 28.02.2008 DUAB-retningslinie nr. 6 til afdelingsbestyrelserne: Hvem kan lave hvilke aftaler for afdelingen? - om afdelingens aftaler med håndværkere og leverandører (aftaler med 3. part) Kære

Læs mere

Multimediedesigner, UCN, Sofiendalsvej 60, 9000 Aalborg Afsluttende projekt MMD 2014

Multimediedesigner, UCN, Sofiendalsvej 60, 9000 Aalborg Afsluttende projekt MMD 2014 Uddannelse: Projekt: Semester: Klasse: Vejledere: Synopsis: Multimediedesigner, UCN, Sofiendalsvej 60, 9000 Aalborg Afsluttende projekt MMD 2014 4. Semester 2014 4MMDA Lisbeth Mathiesen Det afsluttede

Læs mere

Opsummering:... 3 Grundlag for evalueringen:... 5

Opsummering:... 3 Grundlag for evalueringen:... 5 1 Indhold Opsummering:... 3 Grundlag for evalueringen:... 5 Interview af testpersonerne med afsæt i spørgeskema... 5 Spørgeskema til testpersoners forældre... 5 Spørgeskema besvaret af koordinator... 6

Læs mere

FORHOLDENE FOR SERVICE SMV ERNE 2014

FORHOLDENE FOR SERVICE SMV ERNE 2014 Danske Services Brancheundersøgelse af små og mellemstore virksomheder i servicebranchen 2014: FORHOLDENE FOR SERVICE SMV ERNE 2014 D a n s k e S e r v i c e s B r a n c h e a n a l y s e 2 0 1 4 S i d

Læs mere

HR-STRATEGI TRIVSELSMÅLINGER. Metoder. Forslag til metoder

HR-STRATEGI TRIVSELSMÅLINGER. Metoder. Forslag til metoder Metoder Forslag til metoder Refleksion over værdierne i politikken for attraktiv arbejdsplads 10 livgivende faktorer Japansk konsensusmetode Associations-metode AI (Appreciative Inquiry) - byg fremtiden

Læs mere

Håndbog i FORENINGSARBEJDE

Håndbog i FORENINGSARBEJDE 1 Håndbog i FORENINGSARBEJDE Kulturelle Samråd i Danmark 2 Håndbog i foreningsarbejde er udgivet af Kulturelle Samråd i Danmark Farvergade 27D, 3., 1463 København K Tlf.: +45 33 93 13 26 www.kulturellesamraad.dk

Læs mere

Håndbog i. Kulturelle Samråd i Danmark

Håndbog i. Kulturelle Samråd i Danmark Håndbog i FORENINGSARBEJDE Kulturelle Samråd i Danmark 2 Håndbog i foreningsarbejde er udgivet af Kulturelle Samråd i Danmark Farvergade 27D, 3., 1463 København K Tlf.: +45 33 93 13 26 www.kulturellesamraad.dk

Læs mere

Forretningsplan. Fra idé til virksomhed

Forretningsplan. Fra idé til virksomhed Forretningsplan Fra idé til virksomhed Forretningsplanen er forfattet og udformet af System Design, rådgiver Torben Nicolaisen, Skibbrogade 23, 6200 Aabenraa, tel 7462 6688, fax 7462 8459, Homepage: www.system-design.dk

Læs mere

Ny fokus nye planer ny strategi?

Ny fokus nye planer ny strategi? Hovedopgave Lene Gyde Jensen 070579 MØK Reklame 24. maj 2013 Vejleder: Henrik Kristensen Forord Denne opgave er skrevet som afslutning på min uddannelse til markedsføringsøkonom, med speciale i reklame,

Læs mere

AMO i praksis. en vej til et godt arbejdsmiljø

AMO i praksis. en vej til et godt arbejdsmiljø AMO i praksis en vej til et godt arbejdsmiljø Indledning Regler om APV Dette inspirationsmateriale er det tredje i rækken fra Grafisk BAR om de nye regler i arbejdsmiljøarbejdet og omhandler arbejdsmiljødrøftelse,

Læs mere

10 Typiske. AdWords fejl. - Som koster dig penge og som Google tjener tykt på. Jan P. Olsen

10 Typiske. AdWords fejl. - Som koster dig penge og som Google tjener tykt på. Jan P. Olsen 10 Typiske AdWords fejl - Som koster dig penge og som Google tjener tykt på Af Jan P. Olsen Disclaimer Dette eksemplar af 10 Typiske AdWords Fejl er strengt personligt og giver kun dig ret til bogens indhold.

Læs mere

Bilag H: Transskription af interview d. 14. december 2011

Bilag H: Transskription af interview d. 14. december 2011 : Transskription af interview d. 14. december 2011 Interviewer (I) 5 Respondent (R) Bemærk: de tre elever benævnes i interviewet som respondent 1 (R1), respondent 2 (R2) og respondent 3 (R3). I 1: jeg

Læs mere

I light-udgaven viser jeg 22 tilfældigt udvalgte parametre, så du kan få et indtryk af, hvad Søgeoptimeringsrapporten kan give dig af information.

I light-udgaven viser jeg 22 tilfældigt udvalgte parametre, så du kan få et indtryk af, hvad Søgeoptimeringsrapporten kan give dig af information. Kære modtager af nyhedsbrevet. Tak fordi du har downloaded light-udgaven af Søgeoptimeringsrapporten. I light-udgaven viser jeg 22 tilfældigt udvalgte parametre, så du kan få et indtryk af, hvad Søgeoptimeringsrapporten

Læs mere

Bilag 1: Interview med Diabeteschat den 31. marts 2011

Bilag 1: Interview med Diabeteschat den 31. marts 2011 Bilag 1: Interview med Diabeteschat den 31. marts 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Informant: Kjeld Bruun-Jensen I: Først vil vi høre lidt om din baggrund, vi kunne godt tænke os at

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelser man selv står for

Spørgeskemaundersøgelser man selv står for 2 Spørgeskemaundersøgelser man selv står for Hvorfor? Man kan vælge at gennemføre en mindre spørgeskemaundersøgelse hvis man ønsker at få et overblik over forældrenes mere overordnede holdning til forskellige

Læs mere

SOCIALT-ETISK REGNSKAB KUNDER MEDARBEJDERE LOKALE BORGERE

SOCIALT-ETISK REGNSKAB KUNDER MEDARBEJDERE LOKALE BORGERE Det har været særdeles opløftende at opleve dialogen med repræsentanterne for de tre interessentgrupper. Hans Erik Brønserud administrerende direktør SOCIALT-ETISK REGNSKAB KUNDER MEDARBEJDERE LOKALE BORGERE

Læs mere

TRENDUNDERSØGELSE 2014 FREMTIDENS FORENING - FRA INDSIGT TIL HANDLING

TRENDUNDERSØGELSE 2014 FREMTIDENS FORENING - FRA INDSIGT TIL HANDLING TRENDUNDERSØGELSE 2014 FREMTIDENS FORENING - FRA INDSIGT TIL HANDLING 1 RESUMÉ I denne rapport præsenteres resultaterne af trendundersøgelsen 2014, som over 115 foreninger har bidraget til. Undersøgelsen

Læs mere

De 58 vigtigste ting, der sender dig til toppen af søgemaskinerne.

De 58 vigtigste ting, der sender dig til toppen af søgemaskinerne. Kære modtager af nyhedsbrevet. Tak fordi du har downloaded light-udgaven af Søgeoptimeringsrapporten. Jeg har valgt at vise de 10 mindst betydende parametre, nemlig parametrene 48 til 58, så du kan få

Læs mere

Fra papir til internet. Digital indberetning i små og mellemstore virksomheder

Fra papir til internet. Digital indberetning i små og mellemstore virksomheder Fra papir til internet Digital indberetning i små og mellemstore virksomheder Fra papir til internet Digital indberetning i små og mellemstore virksomheder Forord Forord Håndværksrådet og Erhvervs- og

Læs mere

DUAB-retningslinie nr. 10 til afdelingsbestyrelserne: Afdelingens budget

DUAB-retningslinie nr. 10 til afdelingsbestyrelserne: Afdelingens budget Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 10 til afdelingsbestyrelserne: Afdelingens budget Hellerup 20.05.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning

Læs mere

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING INDHOLDSFORTEGNELSE 4 Luk op for noget godt Sådan bruger du håndbogen 4 Værktøjer til rekruttering 6 Planlægning og forberedelse Trin 1-9: Kom godt

Læs mere

KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT

KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT E-guide fra Symatic Webbureau KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT SÅDAN UNDGÅR DU, AT DIT WEBPROJEKT KØRER AF SPORET INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INTRODUKTION 2. IDENTIFICER DINE KRAV OG ØNSKER 3. DEFINER DIN ØKONOMISKE

Læs mere

Affiliate marketing for nybegyndere

Affiliate marketing for nybegyndere Affiliate marketing for nybegyndere En gratis e-bog om affiliate marketing skrevet af: Dennis V. Kjærgaard Forord Hvad kan du forvente af denne e-bog Denne e-bog har jeg valgt at skrive og udgive gratis.

Læs mere

Undersøgelse om jobsøgning

Undersøgelse om jobsøgning Undersøgelse om jobsøgning Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse omkring jobsøgning og hvilke erfaringer jobsøgerne har. I alt har

Læs mere

Indkøb af. Få gode råd til indkøb af de online værktøjer, der imødekommer turistens krav om tilgængelighed. Indkøb af digitale ydelser

Indkøb af. Få gode råd til indkøb af de online værktøjer, der imødekommer turistens krav om tilgængelighed. Indkøb af digitale ydelser Indkøb af digitale ydelser Få gode råd til indkøb af de online værktøjer, der imødekommer turistens krav om tilgængelighed. A f Indkøb af digitale ydelser Få gode råd til indkøb af de online værktøjer,

Læs mere

15 Gode råd om bogføringsprocedurer

15 Gode råd om bogføringsprocedurer 15 Gode råd om bogføringsprocedurer - til bogholderen i den mindre virksomhed Version 2.0 Indholdsfortegnelse: Forord:... 3 Disposition:... 4 15 Gode råd om bogføringsprocedurer (den lange version):...

Læs mere

Erhverv Fokus Kundeblad nr. 8

Erhverv Fokus Kundeblad nr. 8 Erhverv Fokus Kundeblad nr. 8 Erhverv TEMA: Undgå driftstab Hvad ville det betyde for din forretning, hvis det værste skulle ske? Sikring mod driftstab er mere end bare forsikring Stadig undertøj til danske

Læs mere

Wesselsgade 2 2200 København N

Wesselsgade 2 2200 København N Iværksætter 2011 udgives af Wesselsgade 2 2200 København N Iværksætter 2011 Tlf. 3333 0161 E-mail post@regnskabsskolen.dk www.regnskabsskolen.dk i samarbejde med www.dana.dk ISBN (trykt) 978-87-91875-18-2

Læs mere

Rapport om. Lederes læringsmiljøer

Rapport om. Lederes læringsmiljøer Rapport om Lederes læringsmiljøer Ledernes Hovedorganisation Juli 03 Indhold Forord...3 Sammenfatning...4 Fremtidens læringsformer...5 Læringsformer lederuddannelser og korte kurser i ledelse...7 Kompetencegivende

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2007 4. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2007 4. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2007 4. årgang Kære læser! Så er ferien slut for de fleste og vi skal til at tage fat igen. Vi lægger ud lige på og hårdt med en artikel om de forhold, man som virksomhed skal

Læs mere