Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d"

Transkript

1 Årsberetning For Teknik, Kost og Service sektoren d Endnu engang velkommen til sektorens årsmøde Sektorbestyrelsen vil gerne starte med at rette en tak til ledelsen her på Næstved Brand og Redning for at vi må holde årsmødet her i jeres lokaler. Senere vil TR Carsten Hansen fortælle os om stationen og tage os med på en rundvisning. Der er nu gået 1 år siden sidste årsmøde. Jeg synes året er gået stærkt. Jeg vil gerne sige stor tak til sektorbestyrelsen, til afdelingsbestyrelsen, til de tillidsvalgte samt medlemmer for deres indsats og samarbejde i det forgangne år. Bestyrelsen og jeg vil gerne sige en stor tak til bestyrelsesmedlem Michael Juel, for hans arbejde i bestyrelsen og FOA. Han har fået andet arbejde. Vi vil ønske ham alt godt fremover. Vi vil også sige tak til Ketty Christensen for hendes arbejde i sektoren. Ketty har valgt at sige stop nu da hun er gået på efterløn. Vi vil ønske dig alt godt fremover. Det har været et spændende år med mange udfordringer og beslutninger og ind i 2015 har budt på mange nye udfordringer. Vi lever i den grad i en tid hvor nye strukturer og omstruktureringer i sådan en grad at det er blevet en del af vores hverdag. Tilbage i 2012 kom der i Vordingborg Kommune en ny skolestruktur hvor kommunen blev delt op i 5 distrikter. Her kom der omstruktureringer for både teknisk service ledere og teknisk service medarbejdere. Nogle beholdt deres stillingsbetegnelse hos andre blev den ændret. Lønnen blev også berørt og var en del af denne nye skolestruktur. I sensommer 2014 bliver vi bekendt med

2 at Vordingborg Kommune i Udvalget for økonomi, planlægning og udvikling har udarbejdet et oplæg af et projekt Ejendomscentre. Det er ikke et projekt vi i offentlighed har drøftet eller hørt om, derfor har sektoren rettet henvendelse til udvalget, for at gøre opmærksom på at FOA gerne vil have repræsentanter siddende i både styregruppe som i arbejdsgruppen samt vi har spurgt indtil hvornår information begynder at tilgå de berørte faggrupper. En ting er sikkert projektet har nogle gode tanker og visioner, men vi vil gerne have indflydelse på hvilke tiltag og påvirke politikerne til at undgå at det vil få konsekvenser for vores faggrupper i fremtiden. Vi har ikke hørt noget endnu fra udvalget. På Karrebæksminde Broen i Næstved Kommune blev der forhandlet en ny arbejdstidsaftale i slutningen af Det er en meget god aftale, med rigtige mange gode elementer for vores medlemmer på Broen. Den aftale er blevet opsagt og havnechefen vil gerne forhandle en ny aftale for området gældende fra 1. april På Guldborg broen i Guldborgsund Kommune har jeg været til forhandling med ledelsen og HR hvor vi drøftede løn og de udfordringer der kommer for alle de små havne når den nye FehmarnSund forbindelse kommer. Medlemmer på Næstved Museum er fusioneret med Vordingborg Museum og hedder i dag Sydøstsjællands Museum. Vores medlemmer har fået opsagt deres lokalaftale om afregning af FO dage. Vi kigger på arbejdstidsopgørelsen omkring brutto og nettotimer. Vi er ikke enige med Ledelsen. Sagen har kørt i nogle år og vi regner med at den afsluttes slutningen af november Der er vedtaget en ny strukturreform mellem Regeringen og Kommunernes Landsforening. Den består i at de nuværende 87 kommunale beredskaber skal reduceres til ca. 20. Det skal imidlertid ske på frivillig basis, hvor kommunerne går sammen om at etablere fælles beredskabsenheder. Her i vores område betyder det at Vordingborg, Næstved, Faxe og Ringsted går sammen på beredskabsdelen og det starter op pr. 1. april 2015.

3 Som I sikkert ved så indgik Brandstationen i Vordingborg og i Næstved en samarbejdsaftale vedr. vagtcentralen. Den startede i juni/juli 2013 og skal evalueres i 2014 med henblik på en fortsættelse af aftalen og for muligheden for at flere brandstationer kan indgå i vagtcentraldelen. De ansatte på Vordingborg Brandstation gik fra døgnvagt til at være dagvagt. I den anledning har vi at forhandlet en lokalaftale hjem på aflønning af forskellige elementer udenfor normal arbejdstid i dagstimerne. Næstved Brand og redning har opsagt deres lokalaftale omkring om konvertering af ulempetillæg til et fast tillæg pr. måned. Næstved Brand og Redning går fra 1. januar 2015 over til at skal have døgnvagter hos beredskabsmestrene. Ledelsen vil gerne have forhandlet en lokalaftale på bagvagt eller rådighedsvagt. Det er vi i fuldt sving med nu. I Næstved Kommune har vi i de senere år haft sat fokus på Facility management på skoler og daginstitutioner. Der var lagt op til at der skulle gennemføres et Facility management-projekt på primært skole og daginstitutionsområdet, hvor vedligeholdelse af bygninger og de omkringliggende arealer nedbringes ved enten af at udbyde opgaverne eller oprettelse af et Centralt pedelkorps. FOA Sydsjælland skrev høringssvar og nu er Facility Management indtil videre lagt på hylden. I hele denne proces har sektoren haft et møde med Næstved Kommune omkring muligheden for opkvalificering af deres medarbejdere og vores medlemmer i forbindelse med uddannelse f.eks. på energiledelse. Det har resulteret i opstart af jobrotationsprojekt i Energiledelse. Det er et uddannelsesforløb der giver kompetence til at få merit på ejendomsserviceteknikeruddannelsen. Jobrotation er et effektivt redskab til at skaffe flere og bedre hænder til kommunerne. Med et hug opkvalificeres den eksisterende arbejdskraft samtidig med, at der kommer nye hænder til. Der var i alt 24 på dette kursus og alle har fået del i ny løn midler.

4 Næstved Kommune har i år fået udarbejdet en analyserapport på skoleområdet. Det betyder at vi skal igen til at have en ny skolestruktur. Der er lagt op til at 4 skoler skal mere eller mindre lukkes. Der vil på byrådsmødet d. 25. november blive besluttet hvilke emner kommer der høring på. På daginstitutionsområdet i Næstved Kommune er der indført områdeledelse. Dette medfører at både serviceassistenter, husassistenter og teknisk service personale skal have tillæg til deres ansættelsesbreve. I Næstved Kommune har vi udfordringer for rådhusbetjentene. TR Birger og FOA er inde over denne udfordring som desværre er blevet en sag. Det handler om at der er ansat en person der i den grad går ind over de faglige opgaver som ligger hos rådhusbetjentene. Det skal vi have sat en stopper for nu. Det handler om opgaver såsom vagt, postuddeling, reparationer og kørsel samt andre opgaver. Det har haft en betydning for arbejdsmiljøet på arbejdspladsen i negativ retning. Vi har et møde med personalechefen i Næstved Kommune. I Faxe Kommune er vi i Faxe Svømmehal og i Faxe Hallen ved at se på en aftale om konvertering af rådighedstillæg til et fast månedligt tillæg. I Region Sjælland har politikerne besluttet at indføre serviceassistent koncept på alle regionens sygehuse og i psykiatrien. Serviceassistenterne skal tilknyttes den enkelte afdeling, men fællesarealerne er i fare for at blive konkurrenceudsat/udliciteret. Der er store udfordringer med at få fastholdt vores medlemmers alle løndele under uddannelsen det vil sige at ulempegodtgørelse vil FOA have at vores medlemmer beholder under uddannelse. Det vil regionen ikke og dette er sendt til Forbundet som en fase 2 det vil sige parterne ikke kan blive enige lokalt.

5 Herudover har der været bl.a. forhandlet for vores medlemmer såsom: Lønforhandlinger Ansættelsesvilkår herunder arbejdstid Senioraftale Nye lønaftaler Fratrædelsesordninger Opsigelser Usaglige opsigelser Fremgangsmåder ved opsigelser m.m. Valg af TR og AMR Fokus på vilkår for Au Pair Overenskomst 2015: Der er kommet mange krav ind. Disse er sendt til Forbundet. I december måned bliver kravene udvekslet med arbejdsgiveren som er Kommunernes Landsforening, Danske Regioner og Staten. Forhandlinger går i gang i januar og februar Den nye overenskomst træder i kraft 1. april Kravene handler bl.a. om mere i løn, besvarelse af seniordage eller flere dage samt forhøjelse af ulempetillæggene samt meget mere. Vi ved at arbejdsgiverne har været ude og sige at de ønsker færre overenskomster og færre regler på arbejdstidsaftalerne især dem på døgnområdet. De har endog fokus på seniordage. Sidste gang forsøgte KL at komme igennem med en udskydelse af de seniordage, som medarbejdere får ret til, når de passerer de 60 år. Det forslag kommer på bordet igen ved Overenskomst 15: KL udtaler: "Vi holder os sunde og raske i en stadig højere alder, hvilket også er grundlaget for den senere tilbagetrækningsalder. Det skal naturligvis også afspejles i de kommunale medarbejderes ret til seniordage"

6 Det bliver spændende hvilket resultat vi kommer ud med ved overgangen til OK15. Bliver der konflikt eller lockout. Vi ved ikke noget endnu. Nytteindsats og seniorjobbere: En vigtig brik i det, der er en del af fundamentet i den danske model, er hele beskæftigelsesområdet. Altså de værdier og rettigheder vi som lønmodtager har, når man enten er på vej ind på arbejdsmarkedet, eller ufrivilligt mister sit arbejde eller står på tærsklen til at forlade arbejdsmarkedet og skal ind i seniortilværelsen. Derfor har vi i sektoren haft beskæftigelsespolitik som tema. Vi har arbejdet med de forskellige aktiveringsformer. Beskæftigelsespolitikken er et vigtigt redskab. Men gennem de sidste mange år er hele menneskesynet på de ledige ændret. Fra at være et fælles ansvar, hvor samfundet skulle støtte og bistå den ledige til i dag, hvor det at være ledig nærmest betragtes som selvforskyldt. Hvor trygheden, med en anstændig understøttelse og indsats, er erstattet af krav om aktivering og kontrol samt manglende regulering af dagpengene og kun en 2 årig ret til dagpenge. Herefter lavede regeringen et fleksjobforlig, som svækkede ordningen, så de svages adgang til arbejdsmarkedet blev forringet både rent økonomisk, men også i forhold til adgangen til at få reelle job. Derudover er der indgået en kontanthjælpsreform, som afskaffer kontanthjælp for unge under 30, og som til gengæld har født et nyt aktiveringsredskab - nytteindsats - som vil se dagens lys fra 1. januar Afkortningen af dagpengeperioden gør, at der i dag er store udfordringer med de mange ledige over 55 år, som har mistet retten til dagpenge, og gør brug af retten til seniorjob. Job som kommunen skal oprette, som helt ordinære job på helt ordinære vilkår i op til 5-7 år. På landsplan forventes på sigt oprettet seniorjob.

7 Selv om der er krav om merbeskæftigelse og inddragelse af TR, så er kreativiteten i kommunerne stor og en fagpolitisk udfordring for os i at sikre ordentlige aftaler om arbejdsfunktioner, som ikke bare erstatter andre ordinære stillinger. Vi har i FOA Sydsjælland aftaler med hhv. Faxe, Næstved og Vordingborg kommuner. I Faxe Kommune har sektoren på kantinerne området sagt stop for brugen af nytteindsats. Den aftakle der var indgået blev simpelthen ikke efterlevet. Der har vi i oktober 2014 sagt stop og alle aftaler skal lægges på mit bord. Sektorens arbejdsområder er presset gennem omstruktureringer, besparelser og rationaliseringer. Brugen af de mange aktiverede indenfor vores fagområder er en stor udfordring, hvor det mange steder har vist sig, at en faglig aktiv indsats har båret frugt. Det gælder specielt resultaterne ved lokale aftaler og sikring af tillidsrepræsentanternes indflydelse, rotationsprojekter og andre uddannelsesaktiviteter. Arbejdsmiljø: Arbejdspladserne er voldsomt under pres for tiden. Det kan vi konstatere på baggrund af de sager, der lander i fagforeningen. Der skal langt mindre til, før der skrides til afsked af en medarbejder, og vores medlemmer skal både løbe stærkere og påtage sig nye eller anderledes arbejdsopgaver. Mange med helbredsmæssige problemer får vanskeligere og vanskeligere ved at indfri de krav, der stilles, og nogen må desværre melde pas. Efter vores bedste vurdering er det rummelige arbejdsmarked da også en illusion. Et aspekt af udviklingen er, at der er strammet op i forhold til, hvad medarbejderen skal kunne tåle, og ikke mindst hvad arbejdsgiveren tåler. Visioner 2014: I takt med samfundet udvikler sig er vi også nødt til det. Vi skal have fokus på at der kommer både nye arbejdsopgaver og ny teknologi til. Her skal vi være klædt på til at gå ind og tage disse opgaver. Vi skal ikke holde os tilbage når det om at tage teten. Vi

8 kan godt og vi skal. Det kan sagtens være at der skal kompetenceudvikling og uddannelse til. Men tro mig hvis der er nogen der kender til jeres fagområder ja så er det altså jer. Vi skal have fokus på uddannelse og ikke mindst efteruddannelse. Serviceassistent uddannelsen og ejendomservicetekniker uddannelsen og badeassistentuddannelsen er alle erhvervsuddannelser, der er fuld gang i og i en rivende udvikling. Vi skal være med at sikre et godt arbejdsmiljø for vores medlemmer og kolleger ude på arbejdspladserne. Vi skal have fokus på APV erne. Der foregår rigtig mange gode projekter ude på vores arbejdspladser. Vi skal tage afsæt i de gode historier, vi skal vidensdele og derved sammen få skabt et godt sundt arbejdsmiljø for vores kolleger og medlemmer. Jeg håber arbejdsgiverne er færdige med deres budgettilpasninger, som jo betyder at mange af vores medlemmer bliver ramt af opsigelser. Vi synes at de varme hænder er der taget rigeligt af. Et godt råd til arbejdsgiverne er at de får fokus på deres administrationer m.m. næste gang der skal spares. Afslutning: Jeg vil gerne takke sektorbestyrelsen og de tillidsvalgte for godt samarbejde i det forgangne år. På bestyrelsens vegne vil jeg afslutte denne beretning for året Tak for ordet. D. 17. november Pia Heidi Nielsen Sektorformand i Teknik, Kost og Service i FOA Sydsjælland

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d Årsberetning For Teknik, Kost og Service sektoren d. 23-11-2015. Endnu engang velkommen til sektorens årsmøde 2015. Der er nu gået 1 år siden sidste årsmøde. Jeg synes året er gået stærkt. Jeg vil gerne

Læs mere

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d Årsberetning For Teknik, Kost og Service sektoren d. 9-11-2016. Endnu engang velkommen til sektorens årsmøde 2016. Der er nu gået 1 år siden sidste årsmøde. Jeg synes året er gået stærkt. Jeg vil gerne

Læs mere

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d Der er nu gået 1 år siden sidste årsmøde. Jeg synes året er gået stærkt.

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d Der er nu gået 1 år siden sidste årsmøde. Jeg synes året er gået stærkt. Årsberetning For Teknik, Kost og Service sektoren d. 12-11-2012. Der er nu gået 1 år siden sidste årsmøde. Jeg synes året er gået stærkt. Jeg vil gerne sige stor tak til sektorbestyrelsen, til afdelingsbestyrelsen,

Læs mere

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d Årsberetning For Teknik, Kost og Service sektoren d. 25-11-2013. Der er nu gået 1 år siden sidste årsmøde. Jeg synes året er gået stærkt. Jeg vil gerne sige stor tak til sektorbestyrelsen, til afdelingsbestyrelsen,

Læs mere

Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017.

Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017. Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017. BESTYRELSENS BERETNING 2016: Ja, så er der gået et år igen, det er ikke helt til at forstå, at det er et år siden, men tiden løber hurtigt. Det er

Læs mere

Servicesektorens Generalforsamling den 16. marts 2016.

Servicesektorens Generalforsamling den 16. marts 2016. Servicesektorens Generalforsamling den 16. marts 2016. BESTYRELSENS BERETNING 2015: Ja, så er det første år i servicesektoren FOA Vendsyssel gået, det er ikke helt til at forstå, men tiden løber hurtigt,

Læs mere

Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013.

Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013. 1 Mundtlig beretning 2012 Fastholde og tiltrække flere medlemmer Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013. Vi skal gøre fagforeningen attraktiv for de unge, der kommer ind på

Læs mere

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d Årsberetning For Teknik, Kost og Service sektoren d. 13-11-2017. Endnu engang velkommen til sektorens årsmøde 2017. Der er nu gået 1 år siden sidste årsmøde. Jeg synes året er gået stærkt. Jeg vil gerne

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor 20. marts 2014 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Dagsorden: 1. Præsentationsrunde, da vi har indbudt valgte faggruppe repræsentanter der skal deltage

Læs mere

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: Nyt fra de 3 sektorer - Lønstigninger for ansatte i kommuner og region. Formanden har ordet

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: Nyt fra de 3 sektorer - Lønstigninger for ansatte i kommuner og region. Formanden har ordet 7. årgang, - november 2016 nr. 10 I dette nummer: Formanden har ordet Generalforsamling den 30. november 2016 Hvorfor spørger vi om dit Cpr-nr.? Velkommen i FOA Sydsjælland mød Birthe Nielsen Medlemstilbud

Læs mere

Særlige ansættelser. Tillidsvalgtes roller og opgaver. Fleks- job

Særlige ansættelser. Tillidsvalgtes roller og opgaver. Fleks- job Særlige ansættelser Tillidsvalgtes roller og opgaver F O A F A G O G A R B E J D E Fleks- job Til dig som tillidsvalgt Formålet med denne pjece er at give dig et redskab til de opgaver du har, når din

Læs mere

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 Kære TR. Vi skal snart i gang med at forhandle nye overenskomster. Der er mange vigtige ting på dagsordenen: Hvor store lønstigninger skal vi

Læs mere

15. årgang - Februar nr. 1. Udgiver og postadresse: FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, 4700 Næstved

15. årgang - Februar nr. 1. Udgiver og postadresse: FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, 4700 Næstved 15. årgang - Februar 2014 - nr. 1 Udgiver og postadresse: FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Områdekontorer: Vordingborg: Valdemarsgade 39,1. 4760 Vordingborg Fakse: Torvegade 6, 1. 4640 Fakse

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER LO-sekretær Marie Louise Knuppert 1. maj 2013, Odense kl. 15.30 KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 15.30 DET TALTE ORD GÆLDER God morgen. Det er godt at se jer sådan en forårsdag - her i Odense! Jeg skal hilse

Læs mere

Jobrotation. Medarbejdere på uddannelse ledige vikarer i job!

Jobrotation. Medarbejdere på uddannelse ledige vikarer i job! Jobrotation Medarbejdere på uddannelse ledige vikarer i job! Hvad er jobrotation? Ved jobrotation forstås en aftale mellem en eller flere lønmodtagere og en arbejdsgiver om deltagelse i uddannelse, hvor

Læs mere

Sammen igennem krisen nye veje

Sammen igennem krisen nye veje Sammen igennem krisen nye veje Oversigt over spørgsmål i diskussionsoplæg til KTO s forhandlingskonference den 12. marts 2012 1. Brug for at gå nye veje Der er økonomisk krise og en meget stram økonomi

Læs mere

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca.

Læs mere

FOA Mariagerfjord - lille men stor i skrallet

FOA Mariagerfjord - lille men stor i skrallet Beretning 2012 FOA - lille men stor i skrallet Så er det tid at samle op- se tilbage se på bunkerne af sager - hvad har vi brugt tiden til i det forgangne år? Har vi haft sejre - har vi lidt tab ja det

Læs mere

FOA Lillebælt NYHEDSBREV NR

FOA Lillebælt NYHEDSBREV NR FOA Lillebælt NYHEDSBREV NR. 4-2011 TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN Statusberetningen til Teknik- og servicesektorens årsmøde den 9. november 2011 Ja så står vi her igen, et år går meget hurtigt. I sektorbestyrelsen

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Teknik og Service Sektoren, FOA Sjælland

Referat fra generalforsamling i Teknik og Service Sektoren, FOA Sjælland Side 1 Referat fra generalforsamling i Teknik og Service Sektoren, FOA Sjælland Afholdt onsdag den 15. marts 2017 kl. 17.00 21.00 i FOAs lokaler, Stenhusvej 35, 4300 Holbæk. Generalforsamlingen startede

Læs mere

En tredje karriere. Oplæg - grupper - plenum. En 3. karriere en karriere i den tredje alder

En tredje karriere. Oplæg - grupper - plenum. En 3. karriere en karriere i den tredje alder En tredje karriere Workshop for ledere - 26.nov. 2013 Poul-Erik Tindbæk Oplæg - grupper - plenum At stoppe på jobbet en vigtig beslutning for mange! Hvordan er seniorpraksis en - på din arbejdsplads? Seniorsamtale

Læs mere

Omplaceringer og afskedigelse i Region Sjælland 2018

Omplaceringer og afskedigelse i Region Sjælland 2018 Omplaceringer og afskedigelse i Region Sjælland 2018 Værd at vide om min ansættelsessituation i forbindelse med omplacering og afskedigelser i Region Sjælland Dato: 29. oktober 2018 *Nedenstående fire

Læs mere

Varenummer: Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen

Varenummer: Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen Varenummer: 5504-5 Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen Få et skræddersyet kursus Når du er ude og se på tøj, er det ikke sikkert, at du kan finde noget i butikkerne, der passer. Vi er jo alle

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 195.000 medlemmer

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre.

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. Vi skal huske at fejre både de store og de små sejre - som aldrig bliver nævnt i aviserne. Som for

Læs mere

VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS

VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS F O A f a g o g a r b e j d e VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS Vi er glade for at skulle være kollega med dig, mens du er ansat hos os. Vi håber, at du vil falde godt til på arbejdspladsen, og at du kan

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 200.000 medlemmer

Læs mere

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet 1 Vi er til for dig Hver dag bliver HK Kommunal Århus kontaktet af mange medlemmer, der enten ringer, e-mailer eller møder op for at drøfte faglige eller personlige

Læs mere

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram for HK Kommunal 2016-2020 Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram som styringsredskab HK Kommunals målprogram understøtter de fælles mål,

Læs mere

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET KONGRES 2016 Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET Indhold FOAs faglige service og kvalitet 3 Om strategien 4 FOAs tilgang til faglig service de 5 principper 6 1. Faglig service der viser handlekraft

Læs mere

LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle

LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 9.30 DET TALTE ORD GÆLDER Indledning: Jeg har en vigtig historie til jer i dag. En historie om arbejdsløshed. En af den slags, som

Læs mere

OK18 Det gode arbejdsliv

OK18 Det gode arbejdsliv OK18 Det gode arbejdsliv Baggrundstæppet for OK18 Det gode arbejdsliv HELE arbejdslivet og for ALLE socialrådgivere HB s politiske prioriteringer OK18-oplæg Baggrundstæppet OK17 OK-forhandling på private

Læs mere

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... I FOA kan vi godt se forskel på de problemer, som brandmanden og pædagogmedhjælperen oplever i hverdagen. Vi ved også, at

Læs mere

OK 13. Afdeling: PMF Fyn, 906. Tema Krav Bemærkninger. KRAV, DER ØNSKES FORHANDLET OG AFTALT FÆLLES FOR FOA s OVERENSKOMSTER

OK 13. Afdeling: PMF Fyn, 906. Tema Krav Bemærkninger. KRAV, DER ØNSKES FORHANDLET OG AFTALT FÆLLES FOR FOA s OVERENSKOMSTER OK 13 Afdeling: PMF Fyn, 906 KRAV, DER ØNSKES FORHANDLET OG AFTALT FÆLLES FOR FOA s OVERENSKOMSTER Tema Krav Bemærkninger Anerkendende ledelse, evt. som fælles tværgående projekt Begrebet anerkendende

Læs mere

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste pædagogmedhjælpere er medlem af FOA, som med ca. 200.000 medlemmer er langt den største

Læs mere

Referat fra Pædagogisk sektors ordinære generalforsamling den 24. oktober 2011

Referat fra Pædagogisk sektors ordinære generalforsamling den 24. oktober 2011 Referat fra Pædagogisk sektors ordinære generalforsamling den 24. oktober 2011 Dagsorden: 1. Formalia 2. Beretning a) Valg af dirigent. b) Godkendelse af dagsorden c) Godkendelse af forretningsorden d)

Læs mere

Skab gode forandringer

Skab gode forandringer Skab gode forandringer Vi hjælper dig Arbejdsmarkedet er under pres. Vi bliver dagligt mødt med krav om, at vi skal yde mere for færre penge. Også i vores profession oplever vi konstante forandringer -

Læs mere

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på?

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Jobrotation - sådan Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Nogle af disse spørgsmål kan du få svar på i denne pjece. Bliv klædt på som tillidsrepræsentant

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen FOA Kampagne og analyse Februar 2010 FOA undersøgte i januar 2011, hvilke medlemmer, der vil benytte efterlønsordningen, hvorfor de betaler til den, og hvornår de

Læs mere

Vejledning til TR på privat apotek. Apotekerskift. - muligheder og udfordringer. Undertitel

Vejledning til TR på privat apotek. Apotekerskift. - muligheder og udfordringer. Undertitel Vejledning til TR på privat apotek Apotekerskift - muligheder og udfordringer Undertitel Maj 2014 Apotekerskift Privat Apotek 2 Apotekerskift Indhold Forord...4 Ny apoteker...6 En apoteksbevilling slås

Læs mere

Se skabelon til mail om kontaktoplysninger, som du kan sende til dine kolleger nederst på denne side.

Se skabelon til mail om kontaktoplysninger, som du kan sende til dine kolleger nederst på denne side. Tillidsrepræsentant på en konfliktramt arbejdsplads - en guide til dig, der er tillidsrepræsentant på en arbejdsplads, der er ramt af strejke eller lock out. Lige nu ser du ind i en helt ny og uvant rolle,

Læs mere

k r av k ata l o g : d e t f o r h a n d l e r v i o m

k r av k ata l o g : d e t f o r h a n d l e r v i o m kravkatalog: det forhandler vi om Forord Det handler om tillid og anerkendelse Patient- og borgerinddragelse er en positiv dagsorden i social- og sundhedsvæsenet, som møder bred opbakning og involvering

Læs mere

Test din viden om overenskomst Svargennemgang. Kommentar

Test din viden om overenskomst Svargennemgang. Kommentar SVARENE Eventuelle sorte prikker ud for svarmulighederne skal I se bort fra. De betyder ikke noget i printudgaven her. Side 1 af 11 Du er omfattet af en overenskomst, der gælder for dit arbejdsområde.

Læs mere

KOST- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

KOST- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand KOST- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste hus- og serviceassistenter i den offentlige sektor er medlem af FOA. Mange lignende grupper vælger det samme.

Læs mere

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail:

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail: Lene Lindberg Medlemsskaber der bør overflyttes... Jeg ser frem til en uge, hvor vi sætter medlemskab i fagforeningen på dagsorden. Vi kommer med et tilbud til de af jeres kollegaer, som står i Krifa eller

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Dennis Kristensen Forbundsformand I FOA går vi på banen, når det handler om ulighed og fx forringede

Læs mere

Ad. Lønstigninger Medlemmernes tilbagemeldinger viser klart at DP skal stille krav om reallønssikring. Kravet er kort og godt:

Ad. Lønstigninger Medlemmernes tilbagemeldinger viser klart at DP skal stille krav om reallønssikring. Kravet er kort og godt: Bestyrelsen har efter indstilling fra foreningens Løn- og Stillingsstruktur Udvalg godkendt Dansk Psykolog Forenings forslag til krav til de offentlige arbejdsgiver. Forslagene sendes nu over til Akademikerne

Læs mere

Med udgangs punkt i de fire slides fra Danske Fysioterapeuter har vi en god snak om lokal løn dannelse og lønforhandling:

Med udgangs punkt i de fire slides fra Danske Fysioterapeuter har vi en god snak om lokal løn dannelse og lønforhandling: Referat Referat af møde i: Dato for møde: TR møde i region sjælland 28. november 2012 Dagsorden Kort præsentations runde af de tilstedeværende Med udgangs punkt i de fire slides fra Danske Fysioterapeuter

Læs mere

ARBEJDE PÅ SÆRLIGE VILKÅR

ARBEJDE PÅ SÆRLIGE VILKÅR ARBEJDE PÅ SÆRLIGE VILKÅR Vejledning til tillidsrepræsentanter i kommunerne Offentligt Ansattes Organisationer Niels Hemmingsens Gade 12, 1153 Kbh.K Tlf. (+45) 33 70 13 00 - fax (+45) 33 70 13 33 - www.oao.dk

Læs mere

Administrationsgrundlag for fastholdelse af seniorers kompetencer

Administrationsgrundlag for fastholdelse af seniorers kompetencer Administrationsgrundlag for fastholdelse af seniorers kompetencer For at skabe gode og attraktive arbejdspladser, hvilket også er til gavn for de borgere, vi servicerer er det vigtigt løbende at have fokus

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014.

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Centrale elementer i et styrket samarbejde mellem tillidsvalgte

Læs mere

Viborg. Viborg d.17/10-2014. Til Bestyrelsen for Teknik og Service Sektoren

Viborg. Viborg d.17/10-2014. Til Bestyrelsen for Teknik og Service Sektoren Til Bestyrelsen for Teknik og Service Sektoren Viborg FOA Viborg d.17/10-2014 Der indkaldes til bestyrelsesmøde mandag d. 27/10 kl. 16.30 Grønnegade 13, lokale 7, 1.sal Tilstede: Michael, John, Verner,

Læs mere

SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2015

SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2015 SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september FOA AALBORG PO/pn FiU-nr. 9501-15-24-04 Referat fra sektorbestyrelseskonference 21. og 22. september, på Rønnes Hotel, Slettestrand, 9690 Fjerritslev. Til stede:

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 4 af december 2010 3F-medlemmer i regioner

NYHEDSBREV NR. 4 af december 2010 3F-medlemmer i regioner NYHEDSBREV NR. 4 af 3F-medlemmer i regioner læs i dette nummer OK11 Er der ekstraordinært ansatte på DIN arbejdsplads? Sne Sne Aktuelle kurser og temadage i foråret 2011 OK 11 - Udtagelse af tværgående

Læs mere

Der er råd til ordentlige forhold

Der er råd til ordentlige forhold OK15 Der er råd til ordentlige forhold Overenskomstforhandlingerne 2015 handler ikke kun om at sikre rimelige lønstigninger for de offentligt ansatte. Grundlæggende faglige rettigheder og arbejdsvilkår

Læs mere

Faggruppen for Handicaphjælpere

Faggruppen for Handicaphjælpere Faggruppen for Handicaphjælpere Tirsdag d. 15. maj Dagsorden: Kl. 10-12 1. Velkomst til faggruppelandsmødet Præsentationsrunde Præsentation og sidste nyt 2. Godkendelse af dagsorden og evt. forretningsorden

Læs mere

OK18. Det forhandler vi om

OK18. Det forhandler vi om OK18 Det forhandler vi om Forord Det handler om respekt, anerkendelse og faglig kvalitet Den offentlige social- og sundhedssektor har oplevet markante produktivitetsstigninger, og kompleksiteten i opgaverne

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst OVERENSKOMST MELLEM 3F TRANSPORT OG ADV (DI) Stem om din nye overenskomst FOR ANSATTE PÅ VASKERIERNE 2017-2020 3F Transportgruppen forhandler din overenskomst STEM OG BESTEM Trygt arbejdsliv for fremtiden

Læs mere

BERETNING FRA MIDTSJÆLLANDS OMRÅDEBESTYRELSEN I FOA SJÆLLAND

BERETNING FRA MIDTSJÆLLANDS OMRÅDEBESTYRELSEN I FOA SJÆLLAND BERETNING FRA MIDTSJÆLLANDS OMRÅDEBESTYRELSEN I FOA SJÆLLAND Område bestyrelsen definerede på sit første møde en række problemfelter som medlemmerne slås med i hverdagen, og listede i den sammenhæng en

Læs mere

Bestyrelsen har brugt rigtig meget tid på medlemssituationen som der står noget om senere i beretningen.

Bestyrelsen har brugt rigtig meget tid på medlemssituationen som der står noget om senere i beretningen. Beretning 2016 Så er der gået endnu et år, siden jeg sidst skrev beretning forud for generalforsamlingen i EFK. Sommeren i år har været lidt blandet. Sidst på foråret fik vi nærmest hedebølge, så blev

Læs mere

Workshop for TR ere i DS, SL og BUPL

Workshop for TR ere i DS, SL og BUPL Workshop for TR ere i DS, SL og BUPL Den 17. maj 2013 Mads Bilstrup og Poul-Erik Tindbæk Oplæg - grupper - plenum De store linier: Demografi levetid seniorpolitik i 30 år De indre linier: Forskelle - usikre

Læs mere

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på?

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Jobrotation - sådan Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Nogle af disse spørgsmål kan du få svar på i denne pjece. Bliv klædt på som tillidsrepræsentant

Læs mere

Stk.1. Skoleforeninger tilknyttet Aftaleenheden for frie grundskoler og BUPL udgør de centrale parter og forhandler som fastsat herunder.

Stk.1. Skoleforeninger tilknyttet Aftaleenheden for frie grundskoler og BUPL udgør de centrale parter og forhandler som fastsat herunder. Bilag 4: Forhandlingsaftale 1. Parterne Stk.1. Skoleforeninger tilknyttet Aftaleenheden for frie grundskoler og BUPL udgør de centrale parter og forhandler som fastsat herunder. Stk. 2. De lokale parter

Læs mere

2012 Kost og servicesektor Referat fra generalforsamling onsdag d. 29. februar kl.17. i Åkirkeby Hallen

2012 Kost og servicesektor Referat fra generalforsamling onsdag d. 29. februar kl.17. i Åkirkeby Hallen 2012 Kost og servicesektor Referat fra generalforsamling onsdag d. 29. februar kl.17. i Åkirkeby Hallen Dagsorden: Lisbeth bød velkommen og foreslog at vi sang: Når jeg ser et rødt flag smælde. 1. Valg

Læs mere

Organisering på arbejdsmarkedet. A Fagforeninger og a-kasser Er I alle sammen organiseret i 3F? Kap

Organisering på arbejdsmarkedet. A Fagforeninger og a-kasser Er I alle sammen organiseret i 3F? Kap Kap.0.0 0 0 0 Organisering på arbejdsmarkedet A Fagforeninger og a-kasser Er I alle sammen organiseret i F? Stemmer du ja til overenskomstforslaget? Hvad mener man egentlig med den danske model? Husk,

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

SENIORORDNING - KOMMUNALT OG REGIONALT ANSATTE

SENIORORDNING - KOMMUNALT OG REGIONALT ANSATTE FOA NORDSJÆLLAND SENIORORDNING - KOMMUNALT OG REGIONALT ANSATTE 2 Om seniordage Fra 1. januar 2009 blev der indført en seniorordning i kommuner og regioner for ansatte, der er fyldt 60 år (2 seniordage)

Læs mere

Ny kurs i beskæftigelsespolitikken. Bente Sorgenfrey. Formand, FTF

Ny kurs i beskæftigelsespolitikken. Bente Sorgenfrey. Formand, FTF Ny kurs i beskæftigelsespolitikken Bente Sorgenfrey Formand, FTF Beskæftigelsespolitiske udfordringer Mangelfuld kontakt til virksomhederne på det regionale arbejdsmarked. Aktiveringstilbud virker ikke

Læs mere

EN PROFESSION MED HØJ VÆRDI FOR SAMFUNDET

EN PROFESSION MED HØJ VÆRDI FOR SAMFUNDET EN PROFESSION MED HØJ VÆRDI FOR SAMFUNDET DANSK SYGEPLEJERÅDS HOLDNINGER TIL SYGEPLEJERSKERS LØN- OG ARBEJDSVILKÅR En profession med høj værdi for samfundet Dansk Sygeplejeråds holdninger til sygeplejerskers

Læs mere

Ansatte på særlige vilkår

Ansatte på særlige vilkår Ansatte på særlige vilkår vejledning til tillidsrepræsentanter Her kan du læse nærmere om lovgivningen og aftalerne om ansatte på særlige vilkår 1 Indholdsfortegnelse Vejledning til tillidsrepræsentanter

Læs mere

Referat fra Bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. Den 10. marts 2015 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved. 1. Tilføjelser til dagsorden

Referat fra Bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. Den 10. marts 2015 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved. 1. Tilføjelser til dagsorden Referat fra Bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor Den 10. marts 2015 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved 1. Tilføjelser til dagsorden Intet 2. Valg af referent Annette Bendix Sørensen 3. Overenskomst

Læs mere

VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT

VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT Fagforeningen for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere HK Stat er en del af HK. Vi er fagforeningen for kontorfunktionærer, laboranter

Læs mere

TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... FOA er med sine 200.000 medlemmer i den offentlige sektor langt den største fagforening for tekniske servicemedarbejdere

Læs mere

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Møde den: 13. januar 2014 kl. 12.00-13.00 Sted: Mødelokale 1443-413 (videolink) Ekstraordinært LSU-møde i AU Kommunikation (2014-1) Dagsorden Deltagere: LSU, AU Kommunikation Fra HR deltager: HR-partner

Læs mere

Forhandlingsoplæg ved overenskomst- og aftaleforhandlingerne

Forhandlingsoplæg ved overenskomst- og aftaleforhandlingerne Forhandlingsoplæg ved overenskomst- og aftaleforhandlingerne 2018 (regioner) Den 12. december 2017 Sagsnr. S-2017-756 Dok.nr. D-2017-19132 jjm/bef Note Overenskomstens område og varighed 1. Udvidelse af

Læs mere

Referat reg syd møde i Middelfart tirsdag den 21. januar 2014

Referat reg syd møde i Middelfart tirsdag den 21. januar 2014 Referat reg syd møde i Middelfart tirsdag den 21. januar 2014 Orientering fra Per Andersen Team Genbrugspladser Esbjerg kommune Fra d. 1 januar 2014 har medarbejderne på Team Genbrugspladser Esbjerg kommune

Læs mere

Det strategiske rum for ledere og TR Perspektiver og udfordringer for MED-skabelse

Det strategiske rum for ledere og TR Perspektiver og udfordringer for MED-skabelse Det strategiske rum for ledere og TR Perspektiver og udfordringer for MED-skabelse Etf s TR-konference, 4.11.14 Karsten Brask Fischer - Impact Learning karsten@impactlearning.dk Centrale elementer som

Læs mere

OK18. Det forhandler vi om

OK18. Det forhandler vi om OK18 Det forhandler vi om Forord Det handler om respekt, anerkendelse og faglig kvalitet Den offentlige social- og sundhedssektor har oplevet markante produktivitetsstigninger, og kompleksiteten i opgaverne

Læs mere

Seniorjob - orientering

Seniorjob - orientering 1 Nr. : Seniorjob - orientering Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 11/13708 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Indledning/Baggrund Lov om seniorjob har været gældende siden 1. januar 2008. Formålet

Læs mere

Efter skat: 449 kr. 606 kr. 392 kr. Januar 2016 Side 1 af 8

Efter skat: 449 kr. 606 kr. 392 kr. Januar 2016 Side 1 af 8 Efter skat: 449 kr. Efter skat: 606 kr. Efter skat: 392 kr. Januar 2016 Side 1 af 8 KONTINGENTER (priser ved betaling pr. måned - fuldtidskontingent) Emne Krifa Basis Gennemsnit for s afdelinger Fagforening

Læs mere

FOA: Teknik- og servicesektoren. Mundtlig bere t n i n g

FOA: Teknik- og servicesektoren. Mundtlig bere t n i n g FOA: Teknik- og servicesektoren Mundtlig bere t n i n g Grafisk tilrettelæggelse af omslag: Joe Anderson Forsidefoto: Niels Åge Skovbo Layout og indhold: Teknik- og servicesektoren Oplag: 300 Tryk: FOAs

Læs mere

APOTEKERSKIFT. Apotekerskift på privat apotek

APOTEKERSKIFT. Apotekerskift på privat apotek APOTEKERSKIFT Apotekerskift på privat apotek September 2018 Indhold Forord Ny apoteker Sådan foregår det, når en apoteksbevilling bliver slået op Ny apoteker - vilkår for de ansatte Sådan forløber en struktursag

Læs mere

Samråd inddragelse af betalte fridage i statsinstitutioner

Samråd inddragelse af betalte fridage i statsinstitutioner Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Talepapir 5. januar 2017 IO Samråd inddragelse af betalte fridage i statsinstitutioner Indledende bemærkninger [Det

Læs mere

PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV FÅR JEG DEN RIGTIGE LØN? KAN JEG BLIVE FYRET? HVAD GØR JEG, HVIS JEG KOMMER TIL SKADE? HVILKE FORDELE FÅR JEG SOM MEDLEM? PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

Lokal lønstrategi for nordjyske sygeplejersker og radiografer

Lokal lønstrategi for nordjyske sygeplejersker og radiografer Lokal lønstrategi for nordjyske sygeplejersker og radiografer 2018-2021 Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland Sofiendalsvej 3 9200 Aalborg SV Tlf. 4695 4850 nordjylland@dsr.dk - www.dsr.dk/nordjylland

Læs mere

levende organisation samfundet Dansk Sygeplejeråds ogarbejdsvilkår

levende organisation samfundet Dansk Sygeplejeråds ogarbejdsvilkår EnEn profession levende organisation med høj værdi med et forstærkt samfundet demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger holdninger til til organisationens sygeplejerskers lønlivog ogarbejdsvilkår demokrati

Læs mere

Løn er det lige meget? Pension er så kedeligt Kan du blive klogere? Har du tillid? Ka du holde balancen?

Løn er det lige meget? Pension er så kedeligt Kan du blive klogere? Har du tillid? Ka du holde balancen? I foråret blev der holdt fem dialogmøder, hvor forbundet lavede optakt til OK 18. Dialogkort satte rammen for drøftelserne med følgende overskrifter: Løn er det lige meget? Pension er så kedeligt Kan du

Læs mere

FOLKETINGSVALG 2015 VALG 2015 EN TRYG FREMTID

FOLKETINGSVALG 2015 VALG 2015 EN TRYG FREMTID FOLKETINGSVALG 2015 VALG 2015 EN TRYG FREMTID HK MEDLEMMERNES VALGOPLÆG 2015 INDLEDNING I løbet af 2015 skal der være folketingsvalg i Danmark. HK støtter ikke bestemte partier eller politikere. Vi samarbejder

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand TEKNIK-SERVICE Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Reiner Burgwald Formand, Teknik- og Servicesektoren En rimelig løn, et job med fornuftigt indhold, selvstændighed i jobbet og

Læs mere

Visionen for LO Hovedstaden

Visionen for LO Hovedstaden Politisk program 2014 2018 Visionen for LO Hovedstaden Tryghed velfærd demokrati udvikling miljø Vi vil maksimal politisk indflydelse, med fællesskabet i fokus. Vi vil i et stærkt fællesskab skabe resultater

Læs mere

KANTINELEDER. i Kost- og Servicesektoren

KANTINELEDER. i Kost- og Servicesektoren F O A F A G O G A R B E J D E KANTINELEDER i Kost- og Servicesektoren Vil du have indflydelse på din overenskomst? Vil du være med til at udvikle dit fag? Føler du dig alene? Har du ordentlige fysiske

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst FÆLLESOVERENSKOMSTEN Stem om din nye overenskomst LAGERARBEJDERE, CHAUFFØRER OG HAVNEARBEJDERE 2017-2020 3F Transportgruppen forhandler din overenskomst STEM OG BESTEM Trygt arbejdsliv for fremtiden Kære

Læs mere

Guide til tillidsrepræsentanten pa en konfliktramt arbejdsplads

Guide til tillidsrepræsentanten pa en konfliktramt arbejdsplads Guide til tillidsrepræsentanten pa en konfliktramt arbejdsplads De akademiske organisationer har i fællesskab udarbejdet denne guide, og du kan som BF-tillidsrepræsentant tage det du kan bruge af vejledningen.

Læs mere

Vigtige datoer i den kommende tid:

Vigtige datoer i den kommende tid: Vigtige datoer i den kommende tid: 26. September Generalforsamling 2. Oktober Socialpædagogernes Dag 28. November - ½-årsmøde TR, AMR, Leder 1. December - Juletræsfest Andre muligheder i den kommende tid:

Læs mere

Bestyrelsesreferat 1/3 2012

Bestyrelsesreferat 1/3 2012 Referat af afdelingsbestyrelsesmødet torsdag den 1. marts 2012 kl. 8.30-16.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Susanne Døssing, Benny Andersen, Jytte Flyvbjerg Kristiansen, Tina Groth, Lene Blume,

Læs mere