Møde nr.: 12 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Møde nr.: 12 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed:"

Transkript

1 REFERAT Byråd Møde nr.: 12 Mødedato: Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Byrådssalen Helle Frost (Deltog ikke i mødet), Dorte Normann (Deltog ikke i mødet), Susan Gyldenkilde (Deltog ikke i mødet), Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Andelsboligforeningen Odinsgaard, afd. 42, ændring af kommunegaranti ved låneoptagelse 2 ØK Horsens Andelsboligforening af Østergade Stadion, ansøger om godkendelse af skema B 3 ØK Domea, Horsens, Sejrøgade 8, udpegning som bygherre og driftsherre og ansøgning om støtte til opførsel af familieboliger 4 ØK Lejerbo, Horsens, Nygårdsvej 6, udpegning som bygherre og driftsherre og ansøgning om støtte til opførsel af familieboliger 5 ØK Ombygning af Vesterled, Horsens - skema A 6 ØK Fleksible Lønpakker i Horsens Kommune 7 ØK Kompetence pris 8 ØK Mødekalender ØK Etablering af multihal i Nim 10 TM Modtagestation Syddanmark I/S - Årsregnskab, Takster, Administrationsgebyrer, Budgetudkast og -forarbejder samt vedtaget budget TM Tillæg nr. 7 til gl. Gedved Spildevandsplan , Savværksgrunden, Hovedgård 12 TM Tillæg nr. 31 til gl. Horsens Spildevandsplan , Egebjerg Bakke 13 TM Lokalplan , VIA 14 TM Affaldsgebyrer - affald fra virksomheder TM Regulativ for husholdningsaffald (standardregulativ) 16 TM Regulativ for erhvervsaffald (standardregulativ) 17 TM Søkildevej, færdiggørelse 18 TM Galgehøj og omfartsvej Virkelyst - byggemodning 19 TM Byfornyelse - strategi og bevilling til 2010-projekter 20 TM Takster for kort og geodata BS Godkendelse af takster til budget 2011 på Børn og Unge området 22 BS Driftsbudget til Borgmesterbakken afdeling Gasvej 23 KU Horsens Museum, tillægsbevillinger KU Horsens Kunstmuseum, tillægsbevillinger SS Projekt "Forstærket indsats for kronisk syge " 26 SS Oprettelse af kommunal høreklinik

2 Side 2/62 Lukket dagsorden 27 ØK Salg af fast ejendom 28 ØK Køb af fast ejendom 29 ØK Overførsel af vejareal

3 Side 3/62 1 ØK Andelsboligforeningen Odinsgaard, afd. 42, ændring af kommunegaranti ved låneoptagelse Resumé Andelsboligforeningen Odinsgaard fremsender anmodning om godkendelse af låneoptagelse med 100 % kommunegaranti i forbindelse med ekstraordinære renoveringsarbejder i afd. 42, Møllegade 53. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der ydes 100 % kommunal garanti for realkreditlån på kr. Tidligere beslutning Økonomiudvalg den 16. november 2010 kl Beslutning Vedtaget som indstillet af Økonomiudvalget. Dorte Normann, Bjarne Sørensen, Helle Frost og Susan Gyldenkilde deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Andelsboligforeningen Odinsgaard har tidligere fremsendt anmodning om godkendelse af låneoptagelse i forbindelse med et renoveringsprojekt med tagudskiftning og facaderenovering i afd. 42, Møllegade 53. Byrådet har vedtaget låneoptagelsen d. 22. juni Der blev ikke ansøgt om kommunegaranti. Boligforeningen oplyser, at det har vist sig ved det endelige lånetilbud, at realkreditinstituttet kræver 100 % kommunegaranti for dette lån. Det blev begrundet med at ejendommen er en byfornyelsesejendom, hvori det oprindelige lån er baseret på et 50 års kreditforeningslån på indeksvilkår. Efter drøftelse med administrationen forudsætter realkreditinstituttet, at Landsbyggefonden vil rykke med deres lån opr kr. Byrådets garanti for lånet er herefter en betingelse for at lånet kan udbetales.

4 Side 4/62 2 ØK Horsens Andelsboligforening af Østergade Stadion, ansøger om godkendelse af skema B Resumé Horsens Andelsboligforening af 1954 ansøger om godkendelse af skema B vedrørende opførelsen af 51 familieboliger - beliggende på Østergade 49. I forhold til skema A er den kommunale garanti nedsat med kr. og grundkapitallånet nedsat med kr. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. skema B vedrørende opførelsen af 51 familieboliger med en samlet udgift på kr. godkendes 2. optagelsen af et støttet lån på kr. til delvis finansiering af udgifterne godkendes 3. der ydes 58,99 % kommunal garanti, svarende til kr. 4. der gives anlægsbevilling og tillæg til rådighedsbeløb 2010 på kr. til konto Grundkapitalindskud til Østergade 49 tilføres konto Indskud i Landsbyggefonden 5. huslejestørrelsen godkendes. Tidligere beslutning Økonomiudvalg den 16. november 2010 kl Beslutning Vedtaget som indstillet af Økonomiudvalget. Dorte Normann, Bjarne Sørensen, Helle Frost og Susan Gyldenkilde deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Horsens Andelsboligforening af 1954 har den 28. oktober 2010 afleveret ansøgning om godkendelsen af skema B vedrørende opførelsen af 51 familieboliger på det tidligere Østergade Stadion, Østergade 49. Horsens Byråd godkendte den 23. februar 2010 skema A for opførelsen af de 51 familieboliger, beliggende Østergade 49. Der blev givet anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb til budget 2010 på kr. til konto , hvor rådighedsbeløbet finansieres af konto , indskud i Landsbyggefonden.

5 Side 5/62 Det fremgår af det fremsendte skema B, at grundudgifterne er opgjort til 13,750 mio. kr., håndværkerudgifterne til 51,663 mio. kr. og øvrige omkostninger til 7,598 mio. kr., i alt en anskaffelsessum på 73,011 mio. kr. Den samlede anskaffelsessum er faldet med 6,614 mio. kr. i forhold til skema A. Licitationsformen er totalentreprise i begrænset udbud og anskaffelsessummen kan opgøres således: Skema A Skema B Forskel Opførelsen af 51 familieboliger Inkl. moms Inkl. moms Anskaffelsessum Støttet lån Kommunal garanti Grundkapitallån Beboerindskud Husleje i kr./m Opførelsen af de 51 familieboliger er beregnet til at koste 73,011 mio. kr., svarende til kr./m 2, ved et samlet bruttoetageareal på m2. Maksimumsbeløbet for opførelsen af familieboliger i området er kr./m 2 samt et energitillæg på kr./m 2 for etagebyggeri. Dermed ligger byggeriet kr./m 2 under maksimumsbeløbet. Udgiften finansieres delvis ved optagelse af et realkreditlån på kr. og et kommunal grundkapitallån på kr. Den resterende del af anskaffelsessummen bliver finansieret med beboerindskud på kr. Realkreditinstituttet har oplyst, at der bliver tale om en kommunal garanti på 58,99 %, som svarer til kr. Den kommunale garanti kan ikke opgøres endeligt før byggeriet er opført. Når byggeriet er opført og vurderet, opgøres garantien på grundlag af ejendommens værdi (markedsværdien). Boligforeningens driftsbudget viser, at huslejen vil være på 840 kr./m 2 /året. Huslejen for en gennemsnitlig bolig udgør kr./året, svarende til kr./måneden. Hertil kommer skønnede forsyningsudgifter til vand, varme og el som kan anslås til ca. 875 kr./måned. Optagelse af realkreditlån skal godkendes af kommunalbestyrelsen, jf. almenboliglovens 29. Kommunalbestyrelsen kan yde lån eller garanti for lån, jf. almenboliglovens 98. Godkendelsen er betinget af, at det senest ved byggeriets påbegyndelse dokumenteres overfor kommunalbestyrelsen, at der foreligger et tinglyst endeligt skøde på ejendommen, jfr. 23 i støttebekendtgørelsen. Boligforeningen har købt arealet af kommunen, men har ønsket at drøfte vedtægter for en grundejerforening med de øvrige grundejere i området. Disse drøftelser forventes afsluttet snarest og boligforeningen vil herefter underskrive skødet og få det tinglyst. Det er en forudsætning for udstedelse af skema B, at der foreligger endelig adkomst til grunden og byggeri kan ikke påbegyndes før der foreligger endeligt tinglyst skøde.

6 Side 6/62 På den baggrund vil der først blive udsendt tilsagnsbrev om Skema B, når dokumentation for endelig adkomst/ tinglysning foreligger.

7 Side 7/62 3 ØK Domea, Horsens, Sejrøgade 8, udpegning som bygherre og driftsherre og ansøgning om støtte til opførsel af familieboliger Resumé Domea Horsens ansøger om at blive udpeget som bygherre og driftsherre på 2. fase af byggeriet ved Holmboes Alle, beliggende på Sejrøgade 8. Samtidig ansøger Domea Horsens om godkendelse af skema A vedrørende opførelsen af 34 almene familieboliger i lavenergiklasse 1 og mulighed for underhåndsudbud. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Domea godkendes som bygherre og driftsherre på 2. fase af projektet med almen familieboliger ved Holmboes Alle, Sejrøgade 8 2. skema A vedrørende opførelsen af 34 familieboliger med en samlet udgift på kr. godkendes 3. optagelsen af et støttet lån på kr. til delvis finansiering af udgifterne godkendes 4. der ydes 55 % kommunal garanti, svarende til kr. 5. der ydes et kommunalt grundkapitallån på kr. 6. der gives anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb til budget 2010 på kr. til konto , Sejrøgade 8, hvor rådighedsbeløbet finansieres ved forbrug af likvide aktiver 7. underhåndsudbud godkendes 8. huslejestørrelsen godkendes. Tidligere beslutning Økonomiudvalg den 16. november 2010 kl Sagens behandling udsattes. Økonomiudvalg den kl Direktør Knud Andersen deltog under sagens behandling. Bjarne Sørensen deltog ikke i mødet. Beslutning Det oplystes, at Økonomiudvalget den tiltrådte indstillingen. Vedtaget som indstillet af Økonomiudvalget.

8 Side 8/62 Dorte Normann, Bjarne Sørensen, Helle Frost og Susan Gyldenkilde deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Domea Horsens har den 14. oktober fremsendt anmodning om at blive udpeget som bygherre og driftsherre på 2. fase af projektet på Holmboes Alle, Sejrøgade 8. Den 1. november 2010 har Domea fremsendt skema A med anmodning om støtte til opførelsen af 34 almene familieboliger på Sejrøgade 8. Boligforeningen blev den 23. februar 2010 godkendt som bygherre og driftsherre på byggeprojekts 1. fase på Holmboes Alle 6 og den 27. april 2010 har byrådet også vedtaget skema A. Boligforeningen ønsker i forbindelse med den vellykkede opstart af opførelsen af den 1. fase af projektet med et 8 etagers punkthus, at opføre 2. fase af projektet med det samme antal boliger. Domea oplyser, at det vil være muligt at gennemføre byggeriet som fortsættelsesbyggeri, således at den igangværende entreprenør kan fortsætte uden at bygherren påføres større udgifter til etablering af ny byggeplads. I den forbindelse ønsker Domea at få mulighed for at indhente underhåndsbud. Anvendelse af underhåndsbud skal godkendes af kommunalbestyrelsen, jf. 35 i støttebekendtgørelsen. Administrationen anser det i den konkrete sammenhæng med fortsættelsesbyggeri for hensigtsmæssigt at indhente underhåndsbud, således at der ikke udarbejdes bud fra andre bygherrer, der ville skulle tillægge deres bud udgifterne til byggepladsetablering m.v. Det fremgår af det indsendte materiale, at der vil blive tale om 34 almene familieboliger i etagebyggeri. Familieboligerne vil være på gennemsnitlig 101 m2, indrettet som 3- rumsboliger. Det samlede bruttoetageareal vil udgøre i alt m2. Det fremgår af skema A, at den samlede anskaffelsessum udgør kr. og bliver delvist finansieret med et støttet lån på kr. Realkreditinstituttet kræver en kommunal garanti på 55 %, svarende til kr. Det kommunale grundkapitallån udgør kr. Den resterende del af anskaffelsessummen bliver finansieret med beboerindskud på kr. Den kommunale garanti kan ikke opgøres endeligt før byggeriet er opført. Når byggeriet er opført og vurderet, opgøres garantien på grundlag af ejendommens værdi (markedsværdien). Maksimumsbeløbet i 2010 for opførelse af familieboliger i området er kr./m2. Som led i regeringens strategi for reduktion af energiforbruget i bygninger gennemføres skærpede energikrav i det almene nybyggeri for tilsagn meddelt fra den 1. juli Med henblik på at kunne opfylde disse krav forhøjes maksimumsbeløbet med et energitillæg i etagebyggeri på kr./m2. Projektets anskaffelsessum ligger dermed 371 kr./m2 under maksimumsbeløbet.

9 Side 9/62 Ifølge skema A er grundudgifterne opgjort til 16,562 mio. kr., håndværkeromkostningerne til 39,132 mio. kr., øvrige omkostninger til 7,431 mio. kr., i alt en anskaffelsessum på 63,125 mio. kr. inkl. moms. Fordelt på procent er der tale om en fordeling mellem udgifterne således: Grundudgifter 26,24 %, håndværkerudgifter 61,99 % og øvrige omkostninger 11,77 %. Den vejledende fordeling af omkostninger er ifølge Indenrigs- og Socialministeriet hhv. 20 %, 60 % og 20 %, når der er tale om nybyggeri. Teknik og Miljø oplyser, at udgiftsfordelingen i den foreliggende sag ikke giver anledning til kommentarer. Boligforening skønnes, at huslejen vil være ca. 838 kr./m2/året. Huslejen for den enkelte bolig udgør i gennemsnit kr./året, svarende til kr./måned. Hertil kommer forbrug for vand og varme som kan anslås til ca. 976 kr./måned. Optagelse af realkreditlån skal godkendes af kommunalbestyrelsen, jf. almenboliglovens 29. Kommunalbestyrelsen kan yde lån eller garanti for lån, jf. almenboliglovens 98.

10 Side 10/62 4 ØK Lejerbo, Horsens, Nygårdsvej 6, udpegning som bygherre og driftsherre og ansøgning om støtte til opførsel af familieboliger Resumé Lejerbo Horsens ansøger om at blive udpeget som bygherre og driftsherre på det fremtidige byggeri på Nygårdsvej 6. Samtidig ansøger Lejerbo Horsens om godkendelse af skema A vedrørende opførelsen af 32 almene familieboliger i lavenergiklasse 1. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Lejerbo godkendes som bygherre og driftsherre på projektet med almene familieboliger på Nygårdsvej 6 2. skema A vedrørende opførelsen af 32 familieboliger med en samlet udgift på kr. godkendes 3. optagelsen af et støttet lån på kr. til delvis finansiering af udgifterne godkendes 4. der ydes 60,82 % kommunal garanti, svarende til kr. 5. der ydes et kommunalt grundkapitallån på kr. 6. der gives anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb til budget 2010 på kr. til konto , hvor rådighedsbeløbet finansieres ved forbrug af likvide aktiver 7. at huslejestørrelsen godkendes Tidligere beslutning Økonomiudvalg den 16. november 2010 kl Ole Pilgaard Andersen stemte imod, idet han ønskede en analyse af behovet for almennyttige lejligheder. Anders Samuelsen deltog ikke i sagens behandling. Beslutning Vedtaget som indstillet af Økonomiudvalget. Dorte Normann, Bjarne Sørensen, Helle Frost og Susan Gyldenkilde deltog ikke i mødet.

11 Sagsfremstilling Side 11/62 Lejerbo Horsens har den 20. oktober 2010 fremsendt anmodning om at blive udpeget som bygherre og driftsherre på byggeriet Nygårdsvej 6. Den 2. november 2010 har Lejerbo Horsens fremsendt skema A med anmodning om støtte til opførelsen af 32 almene familieboliger på Nygårdsvej 6. Det fremgår af det indsendte materiale, at der vil blive tale om 32 almene familieboliger som opføres i to 4 etagers bygninger med 4 lejligheder pr. etage. Familieboligerne vil være på gennemsnitlig 91 m2, indrettet som 3-rumsboliger. Det samlede bruttoetageareal vil udgøre i alt m2. Det fremgår af skema A, at den samlede anskaffelsessum udgør kr. og bliver delvist finansieret med et støttet lån på kr. Realkreditinstituttet kræver en kommunal garanti på 60,82 %, svarende til kr. Det kommunale grundkapitallån udgør kr. Den resterende del af anskaffelsessummen bliver finansieret med beboerindskud på kr. Den kommunale garanti kan ikke opgøres endeligt før byggeriet er opført. Når byggeriet er opført og vurderet, opgøres garantien på grundlag af ejendommens værdi (markedsværdien). Maksimumsbeløbet i 2010 for opførelse af familieboliger i området er kr./m2. Som led i regeringens strategi for reduktion af energiforbruget i bygninger gennemføres skærpede energikrav i det almene nybyggeri for tilsagn meddelt fra den 1. juli Med henblik på at kunne opfylde disse krav forhøjes maksimumsbeløbet med et energitillæg i etagebyggeri på kr./m2. Projektets anskaffelsessum ligger dermed lige på maksimumsbeløbet. Ifølge skema A er grundudgifterne opgjort til 15,361 mio. kr., håndværkeromkostningerne til 31,842 mio. kr., øvrige omkostninger til 7,098 mio. kr., i alt en anskaffelsessum på 54,301 mio. kr. inkl. moms. Fordelt på procent er der tale om en fordeling mellem udgifterne således: Grundudgifter 28,29 %, håndværkerudgifter 58,64 % og øvrige omkostninger 13,07 %. Den vejledende fordeling af omkostninger er ifølge Indenrigs- og Socialministeriet hhv. 20 %, 60 % og 20 %, når der er tale om nybyggeri. Teknik og Miljø oplyser, at udgiftsfordelingen i den foreliggende sag ikke giver anledning til kommentarer. Boligforening skønnes, at huslejen vil være ca. 856 kr./m2/året. Huslejen for den enkelte bolig udgør i gennemsnit kr./året, svarende til kr./måned. Hertil kommer forbrug for vand og varme som kan anslås til ca kr./måned. Optagelse af realkreditlån skal godkendes af kommunalbestyrelsen, jf. Almenboliglovens 29. Kommunalbestyrelsen kan yde lån eller garanti for lån, jf. Almenboliglovens 98. Godkendelsen er betinget af, at det senest ved byggeriets påbegyndelse dokumenteres overfor kommunalbestyrelsen, at der foreligger et tinglyst endeligt skøde på ejendommen, jfr. 23 i støttebekendtgørelsen.

12 Side 12/62 Før påbegyndelsen er det tilstrækkeligt, at bygherren råder over grunden ved et underskrevet skøde, jfr. 23 i støttebekendtgørelsen. Boligorganisationen har oplyst, at der senest ved økonomiudvalgsmødet vil foreligge et underskrevet betinget skøde.

13 Side 13/62 5 ØK Ombygning af Vesterled, Horsens - skema A Resumé Godkendelse af Skema A til byggeri af i alt 48 ældreboliger med tilhørende servicearealer herunder 4 stoffrie døgnbehandlingspladser og 4 forsorgshjemspladser. Ved om- og tilbygning af Vesterled 1-11 i Horsens. Byrådet besluttede den 23. februar 2010 at igangsætte forprojektering til en renovering af Vesterled, jævnfør budgetaftalen 2010, hvoraf det fremgår, at ombygningen skal søges gennemført udgiftsneutralt og at boligdelen skal sælges til en boligforening. Forundersøgelsen har vist, at det ikke er muligt, at gennemføre ombygningen udgiftsneutralt, og at det medfører væsentlig forhøjede løbende driftsomkostninger. Ligeledes har undersøgelsen vist, at byggeriet kan gennemføres billigere, såvel anlægs- som huslejemæssigt, som en kommunal anlægsopgave. Da byggeriet i henhold til den tidligere beslutning ikke kan gennemføres udgiftsneutralt, forslås projektet gennemført som et rent kommunalt anlægsbyggeri. I forbindelse med afdækning af projektets fremkommelighed er der i de forudgående undersøgelser gennemført en række beregninger på forskellige løsningsmodeller herunder, at der umiddelbart vil kunne opnås en besparelse på drift og vedligehold på 5,6 mio. kr. over en 25 årig periode, såfremt byggeriet opføres som et nybyggeri. Den proces der er igangsat med at afdække optimeringer i projektet vil blive fortsat og yderligere afdækket, således at byggeriet gennemføres så optimal som muligt. Udvalget for Sundhed og Socialservice har den 3. november 2010 behandlet sagen og tiltrådt indstillingen. Susan Gyldenkilde deltog ikke i mødet. Efterfølgende er sagsfremstilling og indstilling blevet ændret således at formuleringen "skæve boliger" udgår i indstillingen og erstattes af "ældreboliger til ældre alkoholskadede beboere i henhold til Lov om almene boliger 54 stk. 2". Indstilling Direktionen indstiller, at 1. byggeriet gennemføres som et alment ældrebolig byggeri med tilhørende servicearealer, til målgruppen ældre alkoholskadede beboere og i henhold til lov om almenboliglovens 57, stk. 2 og 54, stk. 2 og finansieres efter 115, stk. 2, nr der gives tilsagn om opførelse af i alt 48 ældreboliger beliggende Vesterled 1-11 i Horsens. 3. en anskaffelsessum for ældreboligerne på kr. inkl. moms godkendes. 4. optagelse af et lån svarende til 91 % af anskaffelsessummen, svarende til kr. inkl. moms godkendes. 5. administrationen bemyndiges til at optage lånet enten som et realkreditlån eller i Kommunekredit afhængig af, hvad der vurderes som værende mest formålstjenligt.

14 Side 14/62 6. der hensættes 7 % af anskaffelsessummen i kommunal grundkapital på kr. inkl. moms. 7. en anskaffelsessum for de tilhørende servicearealer på i alt kr., svarende til kr. inkl. moms godkendes. 8. der meddeles anlægsbevilling til budget 2011 til Ældreboliger, om- og tilbygning af Vesterled 1-11 Horsens til ældreboliger på i alt kr. inkl. moms. 9. der meddeles et tilsvarende rådighedsbeløb på kr. til budget 2011 til funktion Ældreboliger. Rådighedsbeløbet finansieres af Langfristet gæld vedr. ældreboliger - låneoptagelse på kr. beboerindskud på 2 % (forbrug af likvide aktiver) på kr. og optagelse af et kapitalindskud på status (forbrug af likvide aktiver) på kr. 10. der meddeles tillæg til rådighedsbeløb til budget 2011 til Indskud i Landsbyggefonden på kr. Beløbet tilføres likvide aktiver. 11. der meddeles anlægsbevilling til budget 2011til Driftssikring af boligbyggeri, servicearealer i forbindelse med opførsel af ældreboliger ved Vesterled 1-11 Horsens, på i alt kr. ekskl. moms 12. der meddeles tillæg til rådighedsbeløb til budget 2011 på Driftssikring af boligbyggeri, Servicearealer på kr. Tillæg til rådighedsbeløbet finansieres af Salgsprovenu fra Vesterled 1-11-boligdel på kr. ekskl. moms, Servicearealtilskud fra de 48 ældreboliger på kr. ekskl. moms og Salg af Kråsiglund på kr. 13. der meddeles anlægsbevillinger til budget 2011 til Salg af Vesterled på kr., Salg af Kråsiglund på kr. og Servicearealtilskud på kr. 14. der meddeles anlægsbevilling til budget 2011 på Driftssikring af boligbyggeri, inventar m.v. ved om- og tilbygning af Vesterled 1-11 Horsens, på ialt på kr. ekskl. moms. 15. der meddeles et tilsvarende rådighedsbeløb til Driftssikring af boligbyggeri, inventar på kr. Rådighedsbeløbet finansieres af forbrug af likvide aktiver. 16. der meddeles et rådighedsbeløb til budget 2010 på kr. ekskl. moms, til afholdelse af omkostninger i indeværende år i forbindelse med forprojektering. Rådighedsbeløbet finansieres af en tilsvarende nedskrivning af rådighedsbeløbet på Ældreboliger i budget Tidligere beslutning Økonomiudvalg den 16. november 2010 kl Nye bilag med samlede udgiftsbeløb, der svarer til oplysningerne i indstillingen, omdeltes. Anders Samuelsen deltog ikke i sagens behandling.

15 Beslutning Side 15/62 Vedtaget som indstillet af Økonomiudvalget. Dorte Normann, Bjarne Sørensen, Helle Frost og Susan Gyldenkilde deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Forligskredsen bag budgetaftalen for 2010 besluttede, at de skæve boliger i Vesterled i Horsens i 2010 skal renoveres, således at boligstandarden hæves og der oprettes alternative plejehjemspladser. Forligskredsen besluttede desuden, at boligerne skulle sælges til en boligforening ved udbud. Efterfølgende har Byrådet den 23. februar 2010 besluttet, at det Nye Vesterled skal rumme 32 renoverede skæve boliger, 12 alternative plejehjemspladser, en sundhedsklinik samt stoffrie døgnbehandlingspladser. Direktionen har som en del af processen valgt boligforening AAB som partner i forbindelse med forprojekteringen. Konklusioner på baggrund af programundersøgelse Programundersøgelsen har efterfølgende entydigt vist, at inddragelse af en boligforening vil medføre højere byggeomkostninger, end hvis kommunen selv gennemfører byggeriet. Den underliggende årsag er, at kommuner har adgang til at optage lån på gunstigere vilkår end boligforeninger. Konsekvensen af at lade en boligforening forestå ombygningen vil derfor være højere husleje i de skæve boliger og højere takster for de kommunale tilbud på grund af udgiften til en høj husleje. Undersøgelsen har desuden vist, at et nybyggeri kan gennemføres indenfor den anlægsramme på 10 mio. kr. som forligskredsen bag budgetaftalen for 2011 har afsat til ombygningen af Vesterled. Årsagen til at et nybyggeri vil kunne gennemføres indenfor det samme budget er, dels at en ombygning vil være forholdsvis omkostningsfuld særligt ved ombygningen fra bolig til servicearealer, og dels at en ombygning vil skulle leve op til de nye byggestandarder for lavenergi. Bygherrerådgiveren har beregnet, at et nybyggeri over en periode på 25 år vil være 5,6 mio. kr. billigere i drift i forhold til en ombygning. Det socialfaglige indhold i tilbudene i Vesterled En nærmere analyse af behovet, anlægsrammen og driftsøkonomien leder frem til, at det nye Vesterled skal rumme skæve boliger, 8 alternative plejehjemspladser, 4 forsorgshjemspladser (Servicelovens 110), 4 stoffrie behandlingspladser (Servicelovens 107) samt 4 udslusningsboliger til borgere, som er i den sidste fase af den stoffrie døgnbehandling. Dette understøtter den sammenhængende indsats i tilbuddet. Når der lægges op til at oprette 4 forsorgshjemspladser og 8 alternative plejehjemspladser frem for 12 alternative plejehjemspladser, er det af hensyn til muligheden for at kunne gennemføre korte afrusnings- og stabiliseringsforløb i Vesterled, således at borgere, der har brug for korte forløb, ikke skal henvises til et socialt døgncenter. Denne mulighed vurderes, at kunne mindske forbruget af forsorgshjemspladser og styrke helheden i indsatsen. Desuden etableres færre arealer til institutionslignende tilbud og flere arealer til boliglignende tilbud.

16 Side 16/62 Oprettelsen af 4 behandlingspladser til stofmisbrugere samt 4 udslusningsboliger vil nedbringe antallet af døgnbehandlingspladser fra 13 i dag til 4 behandlingspladser samt 4 udslusningsboliger, når det nybyggede Vesterled står færdigt. Dette ligger i tråd med udviklingen i efterspørgslen på døgnområdet efter kommunalreformen, der har været konsekvent vigende. Samtidig bliver behandlingsforløbende gradvist kortere indenfor døgnområdet, hvilket er medvirkende til at mindske behovet for helårspladser på døgnområdet. Normalt vil et så lavt antal døgnpladser, som der lægges op til, ikke være bæredygtigt, men muligheden for at dele ledelse, administrative funktioner og andre funktioner betyder, at man omkostningseffektivt kan opretholde relativt små funktioner, fordi de ligger i de samme bygninger. Stordriftsfordelene ved samdrift af de forskellige tilbud i det nye Vesterled kan sammen med hjemtagelse, til tilsvarende men billigere tilbud i det Nye Vesterled, være medvirkende til at skabe mulighed for at oprette et dagbehandlingstilbud til alkoholmisbrugere i TrinHorsens på Sønderbro. Her bliver der plads, idet administrationen og ledelsen flyttes til det nye Vesterled. Oprettelsen af et dagbehandlingstilbud blev sparet væk i forbindelse med genopretningsplanen. Men der er forsat et udækket behov, hvilket konkret kommer til udtryk ved øget pres på døgnbehandlingspladserne til alkoholmisbrugere, der er tre gange så dyre som dagbehandlingspladserne. Det reducerede antal institutionspladser afspejler de muligheder, der er indenfor det anlægsbudget på 10 mio. kr., som forligskredsen bag budget 2011 har afsat til realisering af visionen om en sammenhængende indsats i det nye Vesterled. Teknik og Miljø og Udvalg for Sundhed og Socialservice fremsender ansøgning om godkendelse af skema A i forbindelse med om- og tilbygning af Vesterled. Skema A indeholder følgende hovedtal: Der ønskes opført i alt 48 stk. 1 værelseslejligheder med et gennemsnit boligareal på 50 m2, i alt 2400 m2 boligareal. Boligerne skal kunne overholde pladskravene svarende til svært plejekrævende beboer givet af arbejdstilsynet og Horsens Kommune publikation "Sunde boliger". Grundudgifterne til boligerne er fastsat til ca. 6.1 mio. kr., håndværkerudgifterne til ca. 39,6 mio. kr. inkl. moms og øvrige omkostninger (tekniskrådgiv., forsikring, gebyrer m.v.) til ca. 6,3 mio. kr. I alt ca. 52,0 mio. kr. inkl. moms. I forbindelse med om- og tilbygning af de 48 ældreboliger, om- og tilbygges der ligeledes et tilhørende serviceareal. Under servicearealet er de 4 stk. stoffrie døgnbehandlingspladser( 107) og 4 stk. forsorgshjemspladser( 110), i alt 1200 m2.. Udgiften er opgjort til i alt 19,0 mio. kr. ekskl. moms. Ældreboligerne og servicearealet vil kunne opføres efter reglerne i lov om almene boliger m.v. herunder lovens regler for finansiering. Boligerne vil kunne finansieres ved 91 % lån, 7 % grundkapital og 2 % indskud fra beboerne. Staten yder tilskud til servicearealet på kr. pr. ældrebolig. Grundkapitallånet vil ved 7% udgøre 3, kr. En kommune skal ikke indbetale indskud i Landsbyggefonden, men boligerne skal stilles som om der var indbetalt til Landsbyggefonden, med den virkning, at beløbet ikke må belast boligernes drift i samme periode som grundkapitallånets løbetid d.v.s. i 50 år. Beboerindskuddet vil udgøre kr., ca kr. pr. bolig. De nuværende beboere i Vesterled skal ikke betale beboerindskud, når de flytter fra en lejlighed i Vesterled 1-11 til

17 Side 17/62 en ældrebolig, det nuværende beboer indskud overføres til de istandsatte lejligheder. Kun ny tilflyttere skal betale beboerindskud. Anskaffelsessummen for de 48 ældreboliger kan opgøres til 52,015 mio. kr. inkl. moms. Det giver en anskaffelsessum på ca kr. inkl. moms pr. m2. og det gældende maksimumsbeløb for ældreboligbyggeri inkl. lavenergi tillæg udgør i alt kr. inkl. moms i Dermed forventes projektets anskaffelsessum at ligge ca. på 700 kr. under det aktuelle maksimumbeløb. Maksimumsbeløbet må på intet tidspunkt overskrides, hverken i forbindelse med Skema A, Skema B eller Skema C. Huslejen forventes at være ca kr. pr. m2 inkl. forsyningsudgifter.

18 Side 18/62 6 ØK Fleksible Lønpakker i Horsens Kommune Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der godkendes et likviditetstræk til dækning af Horsens Kommunes indkøb af personalegoder ifm. indførelsen af fleksible lønpakker, som finansieres via løbende månedlige løntræk 2. Horsens Kommunes momsrefusion af medarbejderindkøbene ifm. fleksible lønpakker anvendes til dækning af udgifter til intern og ekstern administration af ordningen Tidligere beslutning Økonomiudvalg den 16. november 2010 kl Ole Pilgaard Andersen stemte imod. Anders Samuelsen deltog ikke i sagens behandling. Beslutning Vedtaget som indstillet af Økonomiudvalget. Ole Pilgaard Andersen stemte imod. Dorte Normann, Bjarne Sørensen, Helle Frost og Susan Gyldenkilde deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Den nye skattelovgivning vedrørende multimedie-beskatning og den seneste udvikling vedrørende udbredelsen af personalegoder i den offentlige og den private sektor har gjort det relevant at sætte fokus på indførelsen af bruttolønsordninger/fleksible lønpakker i Horsens Kommune. Fleksible lønpakker skal være med til at gøre det attraktivt at være ansat ved Horsens Kommune, og dermed bidrage til, at Horsens Kommune både nu og i fremtiden kan tiltrække og fastholde kompetente ledere og medarbejdere. Dertil kommer, at en række af de personalegoder, som potentielt kan tilbydes via en bruttolønsordning, kan understøtte fleksibilitet omkring arbejdstilrettelæggelsen og opgaveløsningen, ønsket om et højt it- og informationsniveau (f.eks. pc'ere, internet-opkoblinger og aviser), samt øge sundhed og trivsel.

19 Side 19/62 Indstillingen om indførelse af fleksible lønpakker og personalegoder har været behandlet og godkendt på HU-mødet den 6. september Den fleksible lønpakke En fleksibel lønpakke er et tilbud, der giver den enkelte medarbejder mulighed for at få indflydelse på sammensætningen af sin egen løn. Lønnen kan som hidtil udbetales kontant eller medarbejderen kan som det nye vælge at få stillet en række personalegoder til rådighed af Horsens Kommune mod at gå tilsvarende ned i løn. En bruttolønsordning indebærer således, at Horsens Kommune formelt er køber af goderne, og herefter stiller dem til rådighed for medarbejderne mod et træk i bruttolønnen. Idet værdien af personalegodet trækkes i medarbejderens faste løn før skat, opnår medarbejderen en skattefordel, som kombineret med gode leverandøraftaler, kan give væsentligt lavere priser på de forskellige produkter og ydelser, som tilbydes. Produktsortiment fastlægges af Horsens Kommune under hensyn til gældende regler for ordningen, og kan blandt andet omfatte: IT-udstyr som pc, bærbare computere, skærme mv. Bredbånd Mobil- og fastnettelefoni Sundhedsordninger Aviser Offentlig transport Rammerne for fleksible lønpakke Horsens Kommunes mulighed for at indgå aftaler med sine medarbejdere om fleksible lønpakker er efter forhandlinger mellem organisationerne og KL reguleret i et protokollat, som sætter rammerne om indførelse af fleksible lønpakker og træk i centrale løndele i regioner og kommuner. Protokollatet er efterfølgende godkendt i Kommunernes Lønningsnævn i marts måned 2010, hvor Lønningsnævnet samtidig vedtog retningslinier for indgåelse af aftaler om fleksible lønpakker. Protokollatet regulerer udtømmende kommunernes adgang til at indgå aftaler om fleksible lønpakker. Det betyder blandt andet, at ordningen alene må omfatte medlemmer af faglige organisationer, som har tiltrådt KL s protokollat om fleksible lønpakker og at der skal indgås aftaler med de lokale forhandlingsberettigede organisationer. Da enkelte organisationer har valgt ikke at tiltræde KL-protokollatet, kan Horsens Kommune på nuværende tidspunkt ikke tilbyde fleksible lønpakker til disse organisationers medlemmer, hvilket betyder, at ordningen vil komme til at omfatte ca af kommunens 6700 medarbejdere. Økonomien for Horsens Kommune - likviditet Horsens Kommune skal afholde udgifterne til anskaffelse af goderne. Betalingen for goderne finansieres via løbende månedlige løntræk. Der vil være en bindingsperiode for medarbejderen på 12 måneder og 24/36 måneder for pc'ere. Medarbejdere som måtte fratræde i aftaleperioden og som ønsker at overtage de leverede produkter, tilbydes at købe de leve

20 Side 20/62 rede produkter fri af denne aftale til den opgjorte restværdi. Ønsker medarbejderen ved fratrædelse at returnere det udstyr, der har været stillet til medarbejderens rådighed, før aftaleperiodens udløb, vil leverandøren skulle formidle salg af det brugte udstyr. Eventuelle udgifter som følge af medarbejderes fratrædelse indenfor aftaleperioden er dækket af en opsigelsesforsikring. Det forventes, at medarbejderne vil kunne bestille og købe personalegoderne 1 gang om året i en afgrænset periode på eksempelvist 1 måned. I forbindelse med denne indkøbsperiode vil Horsens Kommune som køber af goderne således have et likviditetstræk, som medarbejderne så efterfølgende vil afbetale hen over bindingsperioden gennem løntrækkene. Likviditetstrækket vil variere med størrelsen af medarbejdernes efterspørgsel og anvendelse af ordningen og kan derfor ikke forudsiges præcist. Såfremt 15 % af medarbejderne vælger at benytte ordningen og gennemsnitligt indkøber for 300 kr. pr. måned vil likviditetstrækket i det første år ligge på kr. Administration af ordningen - driftsudgifter Indførelsen af fleksible lønpakker i Horsens Kommune forventes at ske ved, at der indgås aftale med en ekstern leverandør om projektledelse og administration af indkøbsordningen, etablering af indkøbsportal, samt support og vejledning ift. Horsens Kommunes medarbejdere. I den forbindelse vil det være et krav fra Horsens Kommune, at ordningen medfører mindst mulig administration for Horsens Kommune omkring følgeopgaver såsom projektledelse, håndtering af løndata, indberetninger, udsendelse af produktkataloger, registrering af medarbejder-bestillinger, samt drift af tekniske installationer ift. lønsystem mv. Selvom drift og administration af ordningen således forventes primært at ligge hos den eksterne leverandør, vil det dog medføre administrativt merarbejde i et eller andet omfang specielt på løn- og personaleområdet. Udgifterne til såvel ekstern og intern administration og projektledelse af ordningen kan finansieres gennem Horsens Kommunes momsrefusion på momsbelagte goder, som indkøbes gennem ordningen, jf. momsrefusionsordningen. Momsrefusionen vil variere med størrelsen af medarbejdernes efterspørgsel og anvendelse af ordningen, men forventes at kunne sikre, at der er økonomi til ekstern og intern administration og projektledelse. Ordningen registreres på en mellemregning, hvorved kommunens aktuelle udlæg fremgår og den indgår ikke i servicerammen.

21 7 ØK Kompetence pris Side 21/62 Resumé Der blev i budgetforliget for 2010 aftalt, at der skal uddeles en kompetencepris i Det foreslås at innovationsgruppen for kompetencevækst Horsens/Hedensted - der arbejder med at lave kompetenceløft i virksomhederne i Horsens Kommune er dem, som indstiller hvem, der skal have kompetenceprisen for Kompetencevækst Horsens-Hedensted er et tilbud til såvel enkeltpersoner som virksomheder i Horsens-Hedensted området, som vil vide mere om voksen efteruddannelse. Bag tilbuddet står de skoler i Horsens og Hedensted, som tilbyder efteruddannelse til voksne. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. det er innovationsgruppen for kompetencevækst Horsens-Hedensted, der indstiller til økonomiudvalget, hvilken virksomhed der skal have kompetenceprisen for Tidligere beslutning Økonomiudvalg den 16. november 2010 kl Anders Samuelsen deltog ikke i sagens behandling. Beslutning Vedtaget som indstillet af Økonomiudvalget. Dorte Normann, Bjarne Sørensen, Helle Frost og Susan Gyldenkilde deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Baggrund: Den stigende globalisering og den øgede kamp for at bevare og skærpe virksomhedernes konkurrenceevne stiller krav til fortsat udvikling af alle medarbejderes kompetencer. Også i Horsens Kommune er det stadigt vigtigere at kunne fastholde virksomhedens medarbejdere i en tid med krise kombineret med flaskehalse og mangel på arbejdskraft. Der er derfor en særlig grund til at sætte fokus på kompetenceudvikling. En løbende udvikling og opgradering af alle ansattes kompetencer vil således være med at styrke Horsens Kommunes position som en attraktiv kommune at bo og arbejde i, samt øge virksomhedernes evne til at konkurrere både nationalt og internationalt. Kompetencevækst Horsens Hedensted er et tilbud til såvel enkeltpersoner som virksomheder i Horsens He

22 Side 22/62 densted området, som har lyst til at vide mere om voksen efteruddannelse. Bag tilbuddet står de skoler i Horsens og Hedensted, som tilbyder efteruddannelse til voksne. Kompetencevækst Horsens-Hedensted skal være med til at sikre, at alle virksomheder og medarbejdere er rustet til at møde fremtidens udfordringer via opgradering af medarbejdernes og ledernes kompetencer. Kompetencerne skal opgraderes i forhold til virksomhedernes strategiske målsætninger. I Horsens Kommunes indsatskatalog for vækst peges også på netop kompetenceudvikling som en af de vigtigste veje til vækst. Generelt vil de, der er bedst til at sikre deres medarbejderes kompetenceudvikling, komme godt igennem og styrket ud af krisen. Horsens Kommune vil i år uddele en pris til en virksomhed, som har gjort noget særligt for at dygtiggøre sine medarbejdere. Det kan enten være et særligt uddannelsestiltag eller et særligt initiativ med henblik på at højne uddannelsesniveauet i Horsens. For at understøtte kompetencearbejdet er der i budget 2010 udpeget en pris på kr. Prisen skal anvendes til et socialt/fagligt arrangement for medarbejdere på den pågældende virksomhed. Der er nedsat en innovationsgruppe for kompetencevækst Horsens/Hedensted, som foreslås at indstille til økonomiudvalget, hvilken virksomhed der har gennemført en særlig indsats for at øge kompetenceniveauet i hele virksomheden. Der er følgende personer udpeget til innovationsgruppen: Anita Madsen, VUC Birgitte Stampe, BCH Frode Fårup, Beskæftigelsesdirektør Hanne Pedersen, FOA Hans Erik Gårdmann, Netværkslokomotivet Hans Sørensen, LO Jørgen Dam, Sosu Kim Clausen, VIA Jørgen Jensen, VIA Svend Aage Hansen Torben Busk Beslutning om hvem der skal have prisen træffes bl.a. på baggrund af aktivitetsniveauet i Kompetencevækst Horsens-Hedensted. Prisen uddeles for aktivitet i 2010 i foråret 2011 af Borgmesteren.

23 Side 23/62 8 ØK Mødekalender Indstilling Direktionen indstiller, at 1. mødekalenderen for 2011 endeligt vedtages. Tidligere beslutning Økonomiudvalg den 16. november 2010 kl Indstillingen tiltrådtes, dog således at budgetseminaret flyttes til torsdag eftermiddag den 8. september til fredag den 9. september Anders Samuelsen deltog ikke i sagens behandling. Beslutning Vedtaget som indstillet af Økonomiudvalget. Dorte Normann, Bjarne Sørensen, Helle Frost og Susan Gyldenkilde deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Mødekalenderen for 2011 har været behandlet og godkendt i samtlige udvalg.

24 Side 24/62 9 ØK Etablering af multihal i Nim Resumé Direktionen indstiller, at der meddeles anlægsbevilling på 9 mio. kr. og tilsvarende rådighedsbeløb i 2011 til etablering af en multihal i Nim. Direktionen oplyser, at lokale initiativtagere (Nim Fællesråd og Sportshallerne i Brædstrup) har modtaget tilsagn om medfinansiering fra LAG Horsens på 1,6 mio. kr. under forudsætning af tilsvarende kommunalt støttetilsagn. Den kommunale støtte på 1,6 mio. kr. er tidligere afsat som et rådighedsbeløb på budget 2010 under oversigten skole/halsamarbejdet i Nim. Den resterende anlægsudgift på ca. 5,8 mio. vil kunne tilvejebringes af Sportshallerne i Brædstrup - eventuelt ved lånoptagelse. Direktionen anbefaler imidlertid ud fra en samlet finansiel betragtning - at byggeriet afvikles og finansieres som en kommunal anlægsopgave, idet en lånoptagelse fra Brædstruphallernes side og/eller indgåelse af aftale om Nim Skoles benyttelse af hallen vil betyde, at en væsentlig del af opførelsesomkostningerne skal henregnes til Horsens Kommunes låntagning. Dermed reduceres kommunens låneramme, eller der udløses deponering af likvide midler. Desuden må der påregnes en højere løbende driftsudgift til multihallen (som følge af finansieringsudgifter i forbindelse med lånoptagelse). Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der meddeles anlægsbevilling og tilsvarende rådighedsbeløb på 9 mio. kr. på investeringsoversigten til etablering af en multihal i Nim - konto nr Rådighedsbeløbet på 9,0 mio. kr. finansieres delvist af det afsatte rådighedsbeløb på 1,6 mio. kr. til "skole/halsamarbejdet i Nim" konto nr , hvoraf 0,6 mio. kr. er afsat i Der meddeles en indtægtsbevilling på 1,6 mio. kr. på budget 2011 som følge af tilsagn om medfinansiering fra LAG Horsens. Indtægtsbevillingen medgår til finansiering af anlægsbevillingen. 4. Økonomiudvalget tager stilling til finansiering af den resterende anlægsbevilling på 5,8 mio. kr. Tidligere beslutning Økonomiudvalg den 16. november 2010 kl Indstillingen tiltrådtes, idet det indstilles, at den resterende del af rådighedsbeløb på 5,8 mio. kr. i 2011 finansieres af de likvide aktiver. Det indstilles endvidere, at det afsatte driftsbudget for multihal i Nim overføres fra kulturområdet til Nim Skole.

25 Side 25/62 Økonomiudvalget understreger vigtigheden af at fastholde det lokale engagement. Anders Samuelsen deltog ikke i sagens behandling. Beslutning Vedtaget som indstillet af Økonomiudvalget. Dorte Normann, Bjarne Sørensen, Helle Frost og Susan Gyldenkilde deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Lokale aktører (Nim Fællesråd og Sportshallerne i Brædstrup) har over en årrække arbejdet på at få etableret en multihal i Nim med det formål, at forbedre Nim Skoles faciliteter til skolens idrætsundervisning og skabe faciliteter til indendørs idræt for foreningslivet i lokalområdet. Der er på budget 2010 optaget et rådighedsbeløb på 0,6 mio. kr., og 2,3 mio. kr. i 2011 til skole/halsamarbejdet i Nim. Det fremgår af budgetforliget for 2010, at der ud af den samlede anlægsramme kan reserveres 1,6 mio. kr. til etablering af en boldsal eller lignende, hvis der tages lokalt initiativ til projektet. Rådighedsbeløbet dækker også over andre planlagte anlægsarbejder på Nim skole. Alle anlægsprojekter og puljer over 1 mio. kr. er til budget 2011 reduceret med 5 pct., hvorfor rådighedsbeløbet på 2,3 mio. kr. kun er optaget med 2,185 mio. kr. på investeringsoversigten for Nim Fællesråd har i samarbejde sportshallerne i Brædstrup ladet to arkitektfirmaer udføre skitseforslag til multihallen. Forslaget er efterfølgende præsenteret for Nim Skole. Multihallen forudsættes at skulle opføres på Horsens Kommunes areal. I forbindelse med sagens forberedelse har Horsens Kommune modtaget udkast til aftale mellem Nim Fællesråd og Sportshallerne i Brædstrup. Der foreligger endvidere positiv udtalelse fra skolelederen ved Nim Skole, MED-udvalget ved Nim Skole og Børnehus og fællesbestyrelsen for Nim Skole og Børnehus. Endelig har Horsens Kommune modtaget overslag over forventede driftsudgifter for Nim Multihal fra Sportshallerne i Brædstrup. Der er til budget 2011 indarbejdet en årlig driftsudgift på 0,2 mio. kr. til drift af multihallen (ekskl. finansieringsudgifter i forbindelse med låntagning). Det vedtagne driftsbudget ligger inden for rammerne af det modtagne prisoverslag. Udgifter dækker rengøring, pedel, forbrugsafgifter og forsikringer. Nim Fællesråd oplyser, at der er modtaget tilsagn om medfinansiering af byggeriet fra LAG Horsens på 1,6 mio. kr. under forudsætning af tilsvarende kommunalt støttetilsagn på 1,6 mio. kr. Teknik og Miljø har - med afsæt i de fremsendte skitseforslag fra Nim Fællesråd udarbejdet et overslag over anlægsbudget for multihallen. Det vurderes, at det vil koste 9 mio. kr. at opføre de pågældende idrætsfaciliteter.

26 Side 26/62 Med det foreliggende finansieringstilsagn fra LAG (inklusiv tilsvarende kommunalt støttetilsagn) vil Sportshallerne i Brædstrup selv skulle finansiere ca. 5,8 mio. kr. eksempelvis ved lånoptagelse. Det fremgår af lånebekendtgørelsens 3, at lån optaget af selvejende institutioner mv. kan henregnes til kommunens låntagning i det omfang, lånet kan henregnes til kommunen. Det er i den sammenhæng vigtigt, om lånet er optaget til kommunale formål eller vedrører den kommunale økonomi. Det vurderes, at et lån optaget af Sportshallerne i Brædstrup, som optages til opførelse af en multihal i Nim, skal henregnes til Horsens Kommunes låntagning, idet Horsens Kommune skal yde driftstilskud, giver bindende tilsagn om at benytte hallen, yde tilskud til de foreninger, som skal benytte hallen, samt at hallen skal opføres på Horsens Kommunes areal. Et lån optaget af Sportshallerne i Brædstrup vil derfor indebære, at Horsens Kommune skal deponere eller nedsætte sin lånoptagelse tilsvarende. Er det ikke nødvendigt for sportshallerne at optage lån til opførelse af hallen gøres opmærksom på, at Horsens Kommune må forventes at indgå en aftale om skolens benyttelse af hallen til idrætsformål i dagtimerne. Dette vil ligeledes indebære deponering af likvide midler eller nedsættelse af kommunens låneramme svarende til det lejedes værdi. Direktionen anbefaler derfor ud fra en samlet finansiel betragtning - at byggeriet afvikles og finansieres som en kommunal anlægsopgave.

27 Side 27/62 10 TM Modtagestation Syddanmark I/S - Årsregnskab, Takster, Administrationsgebyrer, Budgetudkast og -forarbejder samt vedtaget budget Resumé Repræsentantskabet for Modtagestation Syddanmark I/S indstiller til interessentkommunerne, at budget, takster og administrationsgebyr for farligt affald for virksomheder i 2011 godkendes. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. budget, takster og administrationsgebyr for farligt affald for 2011 godkendes. Tidligere beslutning Teknik og Miljøudvalg den 9. november 2010 kl Økonomiudvalg den 16. november 2010 kl Anders Samuelsen deltog ikke i sagens behandling. Beslutning Vedtaget som indstillet af Teknik- og Miljøudvalget samt Økonomiudvalget. Dorte Normann, Bjarne Sørensen, Helle Frost og Susan Gyldenkilde deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Repræsentantskabet i Modtagestation Syddanmark I/S (MOTAS) har på møde den 2. juni 2010 godkendt MOTAS årsrapport 2009 inkl. anmærkningsfrit regnskab, bestyrelsens beretning samt budget og takster for Årsrapporten med beretningen, regnskab, budget og oversigt over takster for 2011 er vedlagt i bilag. Selskabets udgifter skal dækkes af selskabets takster efter hvile i sig selv princippet. Derfor foreslår MOTAS, at det grundlæggende håndterings- og administrationsgebyr på den enkelte ordning stiger fra 0,26 kr. pr. kg farligt affald til 0,28 kr. pr. kg farligt, og endvidere foreslås justeringer af taksterne for klinisk risikoaffald og olie- og benzinudskillere. Administrationsgebyret for farligt affald er i 2011 fastsat til 80 kr. + moms pr. virksomhed.

28 Side 28/62 Det samlede administrationsgebyr for farligt affald fra virksomheder indgår i det samlede administrationsgebyr for Horsens Kommunes affaldsordninger for virksomheder, der opkræves som en del af virksomhedsgebyret. Ifølge bekendtgørelse om affald nr. 48 af 13. januar 2010 (Affaldsbekendtgørelsen) opkræves gebyr direkte hos den i CVR-registret registrerede ejer af virksomheden. Administrationsgebyret for farligt affald forventes vedtaget, sammen med øvrige gebyrer for administration og virksomheders adgang til at aflevere affald på genbrugspladserne, på Byrådsmøde, jf. sagsnr En uddybet sagsfremstilling kan ses i Bilag til sagsfremstilling. Bilag

29 Side 29/62 11 TM Tillæg nr. 7 til gl. Gedved Spildevandsplan , Savværksgrunden, Hovedgård Resumé Teknik- og Miljøudvalget besluttede på udvalgsmødet den 10. august 2010, at Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan for gl. Gedved skulle i høring i 8 uger. Jørn Steffensen deltog ikke i mødet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. tillæg nr. 7 til gl. Gedveds Spildevandsplan vedtages endeligt. Tidligere beslutning Teknik og Miljøudvalg den 9. november 2010 kl Økonomiudvalg den 16. november 2010 kl Anders Samuelsen deltog ikke i sagens behandling. Beslutning Vedtaget som indstillet af Teknik- og Miljøudvalget samt Økonomiudvalget. Dorte Normann, Bjarne Sørensen, Helle Frost og Susan Gyldenkilde deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling På baggrund af et ønske om at ændre området ved Frydsvej ("Savværksgrunden") i Hovedgård fra erhverv til boligbebyggelse, og området kun delvist er med i spildevandsplanen, er der udarbejdet tillæg nr. 7 for at ændre området fra erhverv til bolig. Ved tillæggets gennemførelse bliver 7-9 ejendomme berørt, da de ikke er planlagt fjernet. De skal derfor ændre deres kloakering fra fælles- til separatkloak på egen grund, dvs. adskille spilde- og regnvand. Ved høringsperiodens udløb den 13. oktober var der ikke modtaget indsigelser eller bemærkninger til tillægget.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 23 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK KL's Kommunalpolitiske

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Kommune

Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Kommune Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Byråd har i brev af 2. november 2006 meddelt følgende: Kvote og kommunal grundkapital

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. oktober 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen Mobilnummer 21 53 36 50 E-mail csp@esbjergkommune.dk Notat Vejledning ift. Alment Nybyggeri Indhold Grundkapital:...2

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Kommune

Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Kommune Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Byråd har i brev af 2. november 2006 meddelt følgende: Kvote og

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Referat. Mødedato: 4. december Mødetidspunkt: 19:00. Kommunalbestyrelsens mødesal. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Kommunalbestyrelsen. Referat. Mødedato: 4. december Mødetidspunkt: 19:00. Kommunalbestyrelsens mødesal. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 19:00 Mødested: Kommunalbestyrelsens mødesal Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 376. Roskildevej 54, Frederiksberg Forenede

Læs mere

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Onsdag den 13. juni Mødetid: 17:00-18:00

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Onsdag den 13. juni Mødetid: 17:00-18:00 Tillægsreferat Dato: Onsdag den Mødetid: 17:00-18:00 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Mette Søndergaard Pedersen

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag)

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Historik, skema A Byrådet godkendte på mødet den 22. december 2010 (sag

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Fællesforvaltningen Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 12-01-2010 Dato: 18-12-2009 Sag nr.: ØU 10 Sagsbehandler: Esben Maasbøl Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender projekt og anskaffelsessum inden byggestart, herunder:

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender projekt og anskaffelsessum inden byggestart, herunder: Punkt 10. Godkendelse af skema B for Himmerland Boligforening afd. 31, 85 og 87 - Sankelmarksgade 2-4 (renovering og tagboliger) og Bleggårdsgangen (nybyg), 9000 Aalborg 2018-053938 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. april 2008 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 23. august Mødetidspunkt: 17:00

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 23. august Mødetidspunkt: 17:00 Tillægsreferat Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Mette Søndergaard Pedersen

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag)

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Socialudvalget behandlede sagen på sit møde den 29. november 2011 med

Læs mere

Nybyg at der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr.

Nybyg at der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr. Punkt 14. Godkendelse af 36 nye almene familieboliger og renovering af eksisterende almene familieboliger i Sankelmarksgade, 9000 Aalborg Himmerland Boligforening (skema A) 2016-006441 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Boligerne skal etableres og finansieres efter lov om almene boliger mv.

Boligerne skal etableres og finansieres efter lov om almene boliger mv. Punkt 16. Aalborg Kommune Ældre- og Handicapforvaltningen Storemosevej - Hammer Bakker - Godkendelse af projekt og anskaffelsessum inden byggestart (skema B) - 5 almene ældreboliger med serviceareal -

Læs mere

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget n Ordinært møde Dato 6. september 2011 Tid 14:30 Sted Himmerigsvej 10, Jerup NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer John Christensen (V) - Formand Pia Karlsen

Læs mere

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst.

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2015 Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Anlægsbevilling

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune. I notatet redegøres for,

NOTAT. Allerød Kommune. Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune. I notatet redegøres for, NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune I notatet

Læs mere

Byrådet Møde den kl Side 1 af 5. Punkt

Byrådet Møde den kl Side 1 af 5. Punkt Punkt 11. Boligselskabet Nordbo, afd. 45, Stormgade 11, 9000 Aalborg - 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger - ansøgning om godkendelse af projekt og anskaffelsessum (skema B) 2015-011050

Læs mere

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C Pkt.nr. 18 Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden skema C. 436998 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

Godkendelse af 25 nye almene familieboliger og renovering af 29 almene familieboliger i Svenstrup bymidte, Svenstrup Boligforening afd.

Godkendelse af 25 nye almene familieboliger og renovering af 29 almene familieboliger i Svenstrup bymidte, Svenstrup Boligforening afd. Punkt 11. Godkendelse af 25 nye almene familieboliger og renovering af 29 almene familieboliger i Svenstrup bymidte, Svenstrup Boligforening afd. 1 - Skema A 2016-049065 By- og Landskabsudvalget indstiller

Læs mere

Godkendelse af skema B for Svenstrup Boligforening (Himmerland Boligforening) afd. 1 - Bakkedraget m.fl., 9230 Svenstrup - renovering og nybyg

Godkendelse af skema B for Svenstrup Boligforening (Himmerland Boligforening) afd. 1 - Bakkedraget m.fl., 9230 Svenstrup - renovering og nybyg Punkt 11. Godkendelse af skema B for Svenstrup Boligforening (Himmerland Boligforening) afd. 1 - Bakkedraget m.fl., 9230 Svenstrup - renovering og nybyg 2017-022669 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 16. marts 2017 Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej 1. Resume Byrådet godkendte på sit møde den 13.

Læs mere

Plandokumentation Plandokumentationen for byggesagen er opmålinger udarbejdet af Landmålerfirmaet

Plandokumentation Plandokumentationen for byggesagen er opmålinger udarbejdet af Landmålerfirmaet Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg C Frederiksberg Forenede Boligselskaber, Betty Nansens Allé 57-61

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Tirsdag den 25. juni 2019 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem) Rikke Zwisler Grøndahl

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven Nedenstående beskrivelse forudsætter en kommunal etablering og omfatter efter aftale med Silkeborg Kommune alene forholdene

Læs mere

Inge Lise Lyse, Mildred Fog, Frede Frandsen, Inga Emborg, Ruth Kristensen, Linda Bak, Keld Mørk Kristensen

Inge Lise Lyse, Mildred Fog, Frede Frandsen, Inga Emborg, Ruth Kristensen, Linda Bak, Keld Mørk Kristensen REFERAT SOCIAL- OG ÆLDREUDVALGET Mødedato: 9. september 2009 Mødested: Gl. Rådhus, i Repræsentationslokalet Mødetidspunkt: 12:00 Mødet hævet: Deltagere: Inge Lise Lyse, Mildred Fog, Frede Frandsen, Inga

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 8 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 14. august 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

Magistraten. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 18.11.2013. Punkt 5. 2013-8558.

Magistraten. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 18.11.2013. Punkt 5. 2013-8558. Punkt 5. Aalborg Kommune - Ældre og Handicapforvaltningen - Storemosevej - Hammer Bakker - Ansøgning om støtte til etablering af 5 almene ældreboliger med serviceareal - Udslusningsboliger (skema A). 2013-8558.

Læs mere

Socialudvalget

Socialudvalget Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup afdeling 122 - ansøgning om tilsagn til opførelse af 70 ældreboliger med servicearealer, Marsk Stigs Vej, Viborg (Skema A) Sagsnr.: 13/55764 Sagsansvarlig:

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 2. september 2009 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume OK-Fonden har købt et areal vest for Gl. Egå, der i lokalplan

Læs mere

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården.

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune Rådhuset 2000 Frederiksberg Østerbro, den 8. maj 2019 Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune opfører 200 nye plejeboliger med et bruttoareal

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Onsdag den 15. december 2010 kl. 17.00 i Borgmesterens kontor Mødedeltagere: Ole Find Jensen (A) John Schmidt Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard

Læs mere

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan Pkt.nr. 34 Krogstenshave, om og udbygning. Projekt nr. 5343 og 5344. Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan 577699 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og

Læs mere

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.:

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 1 1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 219-2015-45098 Sagsfremstilling Formålet med denne sag er at udarbejde ny sagsfremstilling for de punkter, som Byrådet ikke godkendte i mødet den 30.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden SIDE 3 l 12 Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Indberetning, registrering og administration

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. juli 24 via Magistraten Tlf. nr.:894 6662 Jour. nr.:m3/22/532-22 Ref.: Jesper Dahlsen-Jensen

Læs mere

Nørresundby Boligselskab, Afd. 73, Vesterbro 102, 9000 Aalborg - 84 alm. ungdomsboliger

Nørresundby Boligselskab, Afd. 73, Vesterbro 102, 9000 Aalborg - 84 alm. ungdomsboliger Punkt 3. Nørresundby Boligselskab, Afd. 73, Vesterbro 102, 9000 Aalborg - 84 alm. ungdomsboliger (skema A). 2012-46430. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der gives tilsagn om

Læs mere

Anvendelse af grundkapital

Anvendelse af grundkapital Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen E-mail csp@esbjergkommune.dk Anvendelse af grundkapital 2015-2019 Esbjerg Kommune ønsker grundlæggende en almen sektor,

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

L 208 finansieringsændringer

L 208 finansieringsændringer L 208 finansieringsændringer Dagsorden Nedsat starthusleje Ændring af maksimumsbeløb Ændrede energikrav Ændring af kommunal grundkapital og bygherrekonkurrence Kort om renoveringsarbejder Lovforslag om

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B101 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Laurids

Læs mere

Møde nr.: 15 Mødedato: 22. august 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 15 Mødedato: 22. august 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 1 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 15 Mødedato: 22. august 2011 Mødetid: 09.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Det ny Vesterled 48 plejeboliger - Skema B godkendelse 2 KU

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 6 04.21.05-P20-1-10 4. Byens Hus i Vrensted - status og frigivelse af bevilling Resumé Der foreligger en status på projektet Byens Hus i Vrensted og Økonomiudvalget skal tage stilling til bevilling

Læs mere

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning:

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning: Notat Dato: 05-02-2016 Reference: Rune Hellegaard Christensen Tlf.: 89594077 E-mail: rhc@norddjurs.dk Journalnr.: 15/19610 Notat vedr. begreber indenfor Almen bolig Dette notat indeholder definitionen

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 11.00-12.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Per Schmidt Andersen, Allan Kristensen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Fælles trafikportal

Læs mere

INDBETALINGER TIL LANDSDISPOSITIONSFONDEN FEBRUAR 2007

INDBETALINGER TIL LANDSDISPOSITIONSFONDEN FEBRUAR 2007 INDBETALINGER TIL LANDSDISPOSITIONSFONDEN FEBRUAR 2007 INDBETALINGER TIL LANDSDISPOSITIONSFONDEN FRA ALMENE BOLIGAFDELINGER, SELVEJENDE ÆLDREBOLIGINSTITUTIONER SAMT KOMMUNALE OG REGIONALE ÆLDREBOLIGER

Læs mere

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F.

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Dato 7. april 2015 Dok.nr. 43742-15 Sagsnr. 15-3813 Ref. Arnfred Bjerg Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Økonomiberegning for opførelse af 30 almene

Læs mere

Godkendelse af skema B for 131 almene familieboliger for Boligselskabet Nordjylland afd. 74, Sohngårdsholmsvej - Parkbyen

Godkendelse af skema B for 131 almene familieboliger for Boligselskabet Nordjylland afd. 74, Sohngårdsholmsvej - Parkbyen Punkt 4. Godkendelse af skema B for 131 almene familieboliger for Boligselskabet Nordjylland afd. 74, Sohngårdsholmsvej - Parkbyen 2018-003525 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender projekt

Læs mere

Plus Bolig, afd. 123, Visionsvej (9000) ungdomsboliger - skema A.

Plus Bolig, afd. 123, Visionsvej (9000) ungdomsboliger - skema A. Punkt 8. Plus Bolig, afd. 123, Visionsvej (9000) - 175 ungdomsboliger - skema A. 2012-50176. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der gives tilsagn om støtte efter lov om almene

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde 3-5. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. december 2004 via Magistraten J.nr. Ref.: Claus Michael

Læs mere

Tillægsdagsorden til mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue

Tillægsdagsorden til mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Tillægsdagsorden til mødet i Økonomiudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Tirsdag den 3. marts 2015 Mødested: Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 8:30-11:30 Medlemmer:

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden til ekstraordinært møde

Økonomiudvalget. Dagsorden til ekstraordinært møde Økonomiudvalget Dagsorden til ekstraordinært møde Dato: Onsdag den 24. juni 2015 Mødetidspunkt: 16:15 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Vallensbæk Stationstorv 100 2665

Læs mere

Indstilling. Økonomiske retningslinjer m.v. for alment byggeri. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 4.

Indstilling. Økonomiske retningslinjer m.v. for alment byggeri. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 4. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 4. november 2009 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume Kalkværksvej 10 8100 Århus C Århus Kommune har siden 1999

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Jørgen Korshøj Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Teknik- og miljøudvalgets budgetforslag

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B101 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Laurids

Læs mere

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder Referat Økonomiudvalget 30-04-2014 Dato 30. april 2014 Tid 16:15 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit S. Hansen (A) - Formand Lars Møller (V) Bjarne Kvist (A)

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 314. Affaldsgebyrer gældende for erhverv i 2012 683 2 Medlemmer Knud Kristensen Jens Lauritzen

Læs mere

Dagsordenpunkt. Skoleparken 1, skema A, renovering. Beslutning. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Skoleparken 1, skema A, renovering. Beslutning. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Skoleparken 1, skema A, renovering Beslutning Gennemgang af sagen Byrådet principgodkendte 04.10.2016, punkt 223, et projekt vedrørende renovering af eksisterende boliger samt et projekt

Læs mere

Notat 5. juni Almene boligprojekter , rækkefølgeplan

Notat 5. juni Almene boligprojekter , rækkefølgeplan Notat 5. juni 2018 Almene boligprojekter 2018-2021, rækkefølgeplan Økonomiudvalget udarbejdede i juni 2015 en rækkefølgeplan for almene boligprojekter 2016-2019. Nedenfor findes under punkt 1 en statusoversigt

Læs mere

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 Fraværende: Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen deltog ikke i mødet. Øvrige bemærkninger: Anders Samuelsen deltog ikke

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 16. december 2010 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 16. december 2010 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 16. december 2010 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 381. Løgstør Boligforening - optagelse af lån i afd. 9 - Opland 781 382. Lukket - Evt. salg

Læs mere

Renovering/udbygning af Hillerød Svømmehal Ejerskab

Renovering/udbygning af Hillerød Svømmehal Ejerskab Hillerød Kommune Notat Renovering/udbygning af Hillerød Svømmehal Ejerskab INDLEDNING Direktionen besluttede 6. februar 2018, at der i generelle termer skal laves en beskrivelse af tre modeller for ejerskab

Læs mere

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2 Tillægsdagsorden Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Mandag den 11-06-2007 Kl. 12:00 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Morten S. Petersen, Niels Høite Hansen, Ulrik Sand Larsen, Per Ulrik Jørgensen, Bruno

Læs mere

3. gebyrer og afgifter i forbindelse med

3. gebyrer og afgifter i forbindelse med REGULATIV om salg af almene familieboliger SIDE 3 l 8 Regulativ om SALG AF ALMENE FAMILIEBOLIGER I medfør af lov om almene boliger m.v., 96 j, har bestyrelsen for Landsbyggefonden med godkendelse fra

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 2. december 2008 Anlægsbevilling til indledende arbejder i forbindelse med opførelse af kommunalt bofællesskab til

Læs mere

Finansiering af salg af boliger med tab i hårde ghettoområder

Finansiering af salg af boliger med tab i hårde ghettoområder Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Finansiering af salg af boliger med tab i hårde ghettoområder Notat BO0104-00246 28-01-2019 På møde

Læs mere

Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening

Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 30. juni 2014 Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening Bevilling af kommunal kapitaltilførsel til Østjysk

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger m. v. til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr.

der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger m. v. til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr. Punkt 10. Godkendelse af ansøgning om skema A for etablering af 132 almene ungdomsboliger og 20 almene familieboliger (Stayboliger) - Plus Bolig, afd. 14, Poul Paghs Gade 2-4 2014-257 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14

Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14 Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14 Vedr. sag nr. 155 på Kommunalbestyrelsens møde d. 11. august 2015. Notat til Kommunalbestyrelsen vedr. justeringer af haltilskudsmodel i forbindelse

Læs mere

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger.

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger

Læs mere

Det foreslås, at der i første omgang meddeles en bevilling til de indledende arbejder, der vil beløbe sig til 1,2 mio. kr. inkl. moms.

Det foreslås, at der i første omgang meddeles en bevilling til de indledende arbejder, der vil beløbe sig til 1,2 mio. kr. inkl. moms. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 25. februar 2016 Anlægsbevilling til indledende arbejder til og med licitation vedrørende opførelse af 28 almene boliger

Læs mere

Møde nr.: 9 Mødedato: 17. maj 2011 Mødevarighed: 14.00-16.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 9 Mødedato: 17. maj 2011 Mødevarighed: 14.00-16.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 9 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-16.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Ellen T. Schmidt (Forlod mødet kl. 15.40 efter behandlingen af pkt.17.), Peter

Læs mere

Nye anlægsprojekter. Betegnelse SUM / TRANSPORT Udfyldt af: JR. Dato:

Nye anlægsprojekter. Betegnelse SUM / TRANSPORT Udfyldt af: JR. Dato: Nye anlægsprojekter Udfyldt af: JR Udvalg: Folkesundhed og Omsorgsudvalg Udgifter og indtægter anføres særskilt Dato: 29-05-2017 Prioritet Betegnelse (beløb er i ) Vedligeholdelse af kapitalapparat Implementering

Læs mere

Indstilling. Hejredalskollegiets fremtid. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 25.

Indstilling. Hejredalskollegiets fremtid. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 25. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 25. juli 2011 Teknik og Miljø og Borgmesterens Afdeling 1. Resume Hejredalskollegiet er omfattet af helhedsplanen for Gellerupparken

Læs mere

Møde nr.: 7 Mødedato: 28. juni 2011 Mødevarighed:

Møde nr.: 7 Mødedato: 28. juni 2011 Mødevarighed: REFERAT Byråd Møde nr.: 7 Mødedato: Mødevarighed: 17.00-18.00 Fraværende: Mødested: Byrådssalen Anders Samuelsen (Deltog ikke i mødet), Lene Offersen, Byrådet (Deltog ikke i mødet), Kristian Dyhr (Deltog

Læs mere

Ny Tønder Kommune SammenlægningsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune SammenlægningsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 10. februar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 13.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Gruppemøder: 10. februar 2006 1 Indholdsfortegnelse Åbent møde:

Læs mere

TILSYNET MED STØTTET BYGGERI

TILSYNET MED STØTTET BYGGERI - 1 - EJENDOMSFORVALTNINGEN TILSYNET MED STØTTET BYGGERI Til: Byrådet Dato: 25. juni 2004 Notat Emne.: Evaluering af retningslinier for alment nybyggeri Notatet omhandler en evaluering af de eksisterende

Læs mere

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Anlægsinvesteringer

Læs mere

Punkt 2 Ansøgning om 100 pct. kommunal garanti på lån til renovering af Grantoftens institutioner fra Ballerup almennyttige Boligselskab

Punkt 2 Ansøgning om 100 pct. kommunal garanti på lån til renovering af Grantoftens institutioner fra Ballerup almennyttige Boligselskab Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 20-06-2016 Økonomiudvalget - 20-06-2016 20.06.2016 kl. 17:45 Mødecenter C - Lokale 32 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 24. maj 2012 kl. 14:00 i Aars 1

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 24. maj 2012 kl. 14:00 i Aars 1 åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 24. maj 2012 kl. 14:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 132. Lokaler 10. klasse centret 246 133. Aalestrup Varme - Kommunegaranti 7,0 mio. kr. 249 134. Aalestrup Vand

Læs mere

Økonomisk politik Godkendt den 23. januar 2018

Økonomisk politik Godkendt den 23. januar 2018 Økonomisk politik Godkendt den 23. januar 2018 Økonomisk politik Den økonomiske politik fastsætter de overordnede økonomiske målsætninger for kommunens budgetlægning og finansielle strategi. Politikken

Læs mere

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen Boligforeningen Fyn-Bo Bestyrelsen Referat fra møde i organisationsbestyrelsen mandag den 13. februar 2017, kl. 17.00, på kontoret hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5250 Odense S. Deltagere

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 26-08-2010. Mødetidspunkt: 14:45. Sted: Byrådssalen, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 26-08-2010. Mødetidspunkt: 14:45. Sted: Byrådssalen, Støvring Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 14:45. Sted: Byrådssalen, Støvring Rådhus. Møde slut: 15:10 Fraværende: Ingen REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Ansøgning om garanti på 12,5 mio.kr - Terndrup Fjernvarme 638

Læs mere

Låneomlægning for Vejlby Risskov Hallerne

Låneomlægning for Vejlby Risskov Hallerne Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 2. september 2014 Låneomlægning for Vejlby Risskov Hallerne Vejlby Risskov Hallerne ønsker at omlægge lån for at lave fire

Læs mere

at der til Landsbyggefonden ydes et grundkapitaltilskud på kr. svarende til 10% af anskaffelsessummen, og

at der til Landsbyggefonden ydes et grundkapitaltilskud på kr. svarende til 10% af anskaffelsessummen, og Punkt 11. Godkendelse af Skema A for 4 almene familieboliger samt renovering for Boligforeningen af 1944 afdeling 4 - Skansevej 46-76 og Toftevej 54-62 + 39, Nørresundby 2017-038978 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Birkebo III Skema A ansøgning

Birkebo III Skema A ansøgning 1 Nr. : Birkebo III Skema A ansøgning Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 11/26885 Byrådet Udskrift af E-mail fra Arup og Hvidt - Birkebo III -Skema A -ansøgning maj 2015 Birkebo III Skema A ansøgning

Læs mere

En ny lånevejledning er under udarbejdelse og forventes udsendt i løbet af foråret.

En ny lånevejledning er under udarbejdelse og forventes udsendt i løbet af foråret. Til samtlige kommuner, KL og det kommunale tilsyn Ny bekendtgørelse om kommunernes låntagning og meddelelse af garantier m.v. samt orientering om muligheden for at søge om lånedispensation fra to lånepuljer

Læs mere

Indstilling. Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen.

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde 3-5. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 19. marts 2004 via Magistraten J.nr. Ref.: Tlf.nr. Jørn

Læs mere

Indstilling. Anlægsbevilling til ombygning af beskyttede boliger til plejeboliger ved Lokalcenter Sabro. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Anlægsbevilling til ombygning af beskyttede boliger til plejeboliger ved Lokalcenter Sabro. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Anlægsbevilling til ombygning af beskyttede boliger til plejeboliger

Læs mere

Godkendelse af dispositionsforslag vedr. 48 boliger Annebergvej

Godkendelse af dispositionsforslag vedr. 48 boliger Annebergvej Punkt 3. Godkendelse af dispositionsforslag vedr. 48 boliger Annebergvej 2016-012183 Forvaltningsledelsen indstiller til : at dispositionsforslag og tidsplan godkendes som grundlag for udbud i totalentreprise,

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 16/2006 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 15:30-15:50. Nørretorv

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 16/2006 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 15:30-15:50. Nørretorv Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 16/2006 Mødedato: mandag den 11-12-2006 Mødetidspunkt: 15:30-15:50 Mødested: Teater og Kongres Nørretorv Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Bent Pedersen (BP) O

Læs mere