HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE"

Transkript

1 1 Arbejdsmiljøgruppe-møde den HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE REFERAT Dato: Tid: Kl. 12:30 15:30 Sted: Store mødelokale, Stubbekøbingvej 83 Emne: Arbejdsmiljøgruppe Særligt formål med mødet: Indkaldte mødedeltagere: Jørgen Wandrup, Käte Jacobsen, Lasse Christian Frederiksen, Bettina Weiss Jensen, Gitte Irene Larsen, Thomas Nielsen, Jørgen Svendsen. Medbring eller forbered: Læs dagsorden og referat fra Til stede: Jørgen Wandrup, Käte Jacobsen, Bettina Weiss Jensen, Thomas Nielsen, Jørgen Svendsen. Fraværende: Lasse Christian Frederiksen, Gitte Irene Larsen Referent: Jørgen Svendsen PUNKT DETALJER TID I MIN. 1. OPSAMLING PÅ PUNKTER FRA SIDSTE MØDE Der er en fejl i oversigten over AMR ansvarsområder Kâthe har ansvaret for 103/104 i Nykøbing JS sørger for at det bliver rettet. Ift. AMR ansvarsområder spørger KJ skal det afklares om køkkenet på Sophieskolen er KJ s ansvar. KJ tager kontakt til Eva og Mona Præcision af punktet: mødestruktur: Der afsættes 8 timer til AMR arbejde hver 4.

2 2 Arbejdsmiljøgruppe-møde den mandag. Referatet godkendt. 2. TRIM (JS) På møde i MED den er det besluttet at AM-gruppen skal arbejde videre med projekt TRiM. Vi skal tage stilling til organiseringen af TRiM i GH: Hvor mange deltagere skal der være/organisering Hvilke faggrupper/funktioner Hvornår kan uddannelsesforløbet påbegyndes Der er enighed om følgende: Der uddannes en TRiM-medarbejder pr. matrikel i 104 og 108 Der uddannes en TRiM-medarbedjer i hvert 85 team Der uddannes en TRiM-medarbejder på Det Grønne Område. JS drøfter fordelingen TRiM-medarbejdere på det øvrige 103 område med gruppelederne. Gruppelederne deltager i uddannelsen og kan supplere TRiM-medarbejderne. Det er vigtigt at der er klare aftaler om, hvad der går videre fra samtalen med den enkelte ansatte. Dette gælder både ift. ledere og kollegaer. Teams bedes om at melde ind med interesserede til TRiM-uddannelse, og ledelsen foretager den endelige udvælgelse, hvis der er flere interesserede i de enkelte teams. Det er en 2dages uddannelse. Vi kan undersøge om der kan køres af to hold, et forår og et efterår. JS udarbejder indlæg til nyhedsbrev om TRiM. JS kontakter HR ift. tidspunkter for uddannelse. 3. Sygefraværspolitik (JS) Udkast til sygefraværspolitik er vedlagt Udkast til sygefraværspolitik blev drøftet i MED den Det er besluttet at AM-gruppen skal arbejde videre med oplægget, som senere skal sendes til behandling på p-møder. Følgende blev drøftet: Det opleves at der i nogle tilfælde opstår rygter ift. kollegaers sygefravær. Det påvirker trivslen i teamet. En åben dialog og klare rammer i en sygefraværspolitik kan være med til at forebygge dette. Ved udfordringer med eks. at ens børn er hyppigt syge, er der mulighed for at tage kontakt til gruppeleder mhp. at afkække om der er muligheder for at imødekomme problemet. Tydeliggøres i politikken. JS revidere udkast til sygefraværspoli tik. Politik sendes til behandling/drøft else på personalemøder (JS)

3 3 Arbejdsmiljøgruppe-møde den Hygiejne er vigtig ift. at forebygge sygefravær. Der er ikke truffet beslutning om obligatorisk undervisning i hygiejne og om udarbejdelse af hygiejneplan. Dette fjernes indtil videre fra politikken. Der er ikke vedtaget en fælles skabelon for sygefraværssamtaler denne fjernes indtil der er udarbejdet en fælles skabelon. Tidsplan for behandling af sygefraværspolitik skal justeres. 4. Indeklima-/miljø hos borgere(tn) Ved 85 kan der i nogen tilfælde være udfordringer med at komme i hjem, der er meget uhygiejniske. TN beskriver som eksempel en sag, hvor der er mistanke om skimmelsvamp. Kan der stilles krav om at arbejdet udføres i potentielt sundhedsfarlige omgivelser? Ud over direkte sundhedsfarlige forhold kan der ikke opstilles generelle retningslinjer for i hvilket omfang de hygiejniske forhold i borgernes boliger, gør at der ikke kan ydes støtte. Der arbejdes videre med følgende: Juridiske forhold omkring arbejdsmiljølovgivningen, når der udføres arbejde i andre matrikler(borgernes hjem) JS undersøger dette. Gruppeledere er sparringspartnere ift. hvilke krav der kan stilles til ansatte og til forholdene i borgernes boliger for at der kan ydes støtte. I sidste ende er det gruppelederen der træffer beslutning om dette. JS drøfter dette på ledermøder. 5. Politianmeldelse af vold Procedure fra Syrenvænget er vedlagt Politianmeldelse ved vold har været drøftet på møde i MED den AMgruppen skal arbejde videre med procedurer for politianmeldelse ved vold. Det skal afklares om ledelses kan foretage anmeldelse på vegne af ansat, og hvilken betydning dette kan have for det videre sagsforløb. JS prøver inden mødet at kontakte Sjællands og Lolland-Falsters Politi for at afklarer dette. Procedure fra Syrenvænget bliver gennemgået. Procedure i punktopstilling er god det giver et hurtigt overblik. JS har aftalt møde efter påske med Kim Kliver, der er politiinspektør i politikredsen. Her skal der aftales procedure omkring anmeldelse af vold. Efterfølgende revideres proceduren fra Syrenvænget, som vil komme til at gælde i hele GH. JS udarbejder forslag til procedure.

4 4 Arbejdsmiljøgruppe-møde den PRÆSENTATION AF MULIGHEDER FOR ÅNDEDRÆTSVÆRN VED ARBEJDE I TOBAKSRØG Som opfølgning på problematikken omkring støtte til borgere i eget hjem der ryger vil Morten Larsen fra KJV viser forskellige muligheder for åndedrætsværn. Åndedrætsværnet har en række fordele ift. traditionelle masker, som kun må benyttes 30 min af gangen. Åndedrætsværnet kan benyttes flere timer i træk. Prisen er ca. kr pr stk. Individuelle masker koster kr Der kan være udfordringer ift. at borgere ikke vil modtage støtte, hvis medarbejderne bærer maske. Brugen af åndedrætsværn drøftes på personalemøder i 85. Vi låner et åndedrætsværn, der ligger på Stubbekøbingvej, så interesserede kan se det. JS tager det op på ledermøde, mhp. drøftelse på personalemøder. 7. SYGEFRAVÆR Heidi sender oversigt over sygefravær inden mødet Udsættes. 8. KORT ORIENTERING FRA AMR TN:TN vil kontakte de forskellige teams i hans område for at præsentere sig KJ: Der er forsat trivselsudfordringer i Specialtilbuddet. Der er ved at blive gjort noget ved det. På københavnsvej er kørslen en udfordring, da der er flere ansatte, der af helbredsmæssige årsager ikke kan kører busserne. Ifm. sygdom og ferie er det særligt et problem. Käthe oplever at uklare udmeldinger fra ledelsen kan være med til at skabe grobund for dårlige historier. KJ har sammen med Dorthe Nørfeldt(TR) afholdt et triomøde med Finn. JW: Der er problemer med en port, der smækker i når det blæser. JW er ved at kigge på problemet. BWJ: Der er udfordringer ift. trivslen i Team Grønsund. Der er aftalt Trio-møde mellem Mona, Maria(TR), og BWJ. Der afholdes to temadage i teamet i april. BWJ er forhåbningsfuld ift. at der sker forbedringer. 9. AKTUELLE OPGAVER IFT. ARBEJDSMILJØ Der er uddannet tre mentale førstehjælpere i SKT. Det skal evalueres om uddannelsen er brugbar og om forløbet har været hjælpsomt for teamet. TN deltager på et personalemøde for at hører hvordan forløbet har været og hvordan det går i teamet. Der er henvendelse fra Parkvej vedr. problem ved at busser står længe i tomgang TN kontakter Kurt Lejbølle og SKT 10 JS følger op ift.

5 5 Arbejdsmiljøgruppe-møde den ifm. at borgerne liftes. Hvis lift og batteri er i orden, bør dette ikke være nødvendigt. Pakvej. Der er henvendelse fra Parkvej ifm. at brug af lift i borgers private bus medfører at personalet skal springe op og ned fra liften. Der kan evt, benyttes transportabel taburet. JS kontakter Ulrik vedr. sagen. 10. KORT ORIENTERING - LEDER Arbejdsmiljøproblemer løses bedst med udgangspunkt i den viden, der er tæt på praksis. Her er den lokale trio (gruppeleder, TR og AMR) et godt forum at drøfte lokale forhold i arbejdsmiljøet. Det er et godt supplement til den overordnede koordinering af arbejdsmiljøindsatsen, vidensdeling og iværksættelse af tværgående tiltag der sker i AM-gruppen. AMR kan tage initiativ til møde i den lokale trio, når de oplever at der er behov for dette. 11. ARBEJDSULYKKER Heidi sender oversigt over arbejdsulykker inden mødet Gennemgang af arbejdsulykker siden sidste møde i AMR. Udarbejdelse af handleplan for forebyggende indsats. Vi laver opsamling ift. ny retningslinje for håndtering af Arbejdsulykker. Der har været 2 registreringer af arbejdsulykker siden sidste møde i AM-gruppen i hhv. Syrenvænget og Københavnsvej. KJ og LCF sørger for, at der bliver udarbejdet analyseskema. Det behandles på næste møde. I henhold til den nye procedure bliver arbejdsskaderegistreringer også sendt til gruppeledere. Både gruppeleder og AMR er ansvarlig for behandlingen af arbejdsskaderne. Analyseskemaet lægges på hjemmesiden under arbejdsmiljøgruppen. Derudover er der indkommet på indberetninger på psykisk arbejdsmiljø. De er ikke egnet til analyseskemaet. De bliver behandlet for sig selv. JS lægger skema på hjemmesiden. 12. EVT TN melder afbud til AM-mødet i uge 20. Der er spurgt efter Skema til magtanvendelse det ligger på hjemmeside: Medarbejderadgang/blanketter/magtanvendelse. Ved fastholdelse/føring anvendes Skema 2. De AMR, der ikke har bærbar pc, kan have svært ved at nå at svare mails, læse

6 6 Arbejdsmiljøgruppe-møde den referater m.v. Forslag om bærbar pc til AMR. JS svarer vedr. dette. Der er et ønske om at få en AMR-telefon til de AMR, der ikke har arbejdstelefon. JS svarer vedr. dette.

HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE

HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE 1 Arbejdsmiljøgruppe-møde den 04.04.2018 HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE REFERAT Dato: 04.04.2018 Tid: Kl. 12:30-15:45 Sted: Store mødelokale, Stubbekøbingvej 83 Emne: Arbejdsmiljøgruppe Særligt formål med

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMILJØUDVALG

REFERAT ARBEJDSMILJØUDVALG 1 REFERAT ARBEJDSMILJØUDVALG REFERAT Dato: 4. februar 2019 Tid: Kl. 12:30-15:30 Sted: Stubbekøbingvej 83, 4800 Nykøbing F. Det store mødelokale Indkaldte mødedeltagere: Jørgen Svendsen () Jørgen Wandrup

Læs mere

Tid: Dato: Særligt formål med mødet: Medbring eller forbered: Læs dagsorden og referat fra PUNKT DETALJER ANSVARLIG

Tid: Dato: Særligt formål med mødet: Medbring eller forbered: Læs dagsorden og referat fra PUNKT DETALJER ANSVARLIG 1 Arbejdsmiljøgruppe-møde den 19.01. 2016 HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE REFERAT Dato: 19.01.2016 Tid: Kl. 11:00 15:00 Sted: Store mødelokale Emne: Arbejdsmiljøgruppe Særligt formål med mødet: Indkaldte mødedeltagere:

Læs mere

HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE

HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE 1 Arbejdsmiljøgruppe-møde den 07.10. 2015 HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE DAGSORDEN Dato: 09.11.2015 Tid: Kl. 11:00 16:00 Sted: Store mødelokale Emne: Arbejdsmiljøgruppe Særligt formål med mødet: Indkaldte

Læs mere

GULDBORGSUND HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG

GULDBORGSUND HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG 1 GULDBORGSUND HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG REFERAT Dato: 17. september 2018 Tid: Kl. 12:30-15:30 Sted: Stubbekøbingvej 83, 4800 Nykøbing F. Det store mødelokale Emne: Arbejdsmiljøudvalg AMU Særligt formål

Læs mere

HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG

HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG 1 HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG REFERAT Dato: 30.05.2018 Tid: Kl. 12:30-15:30 Sted: Store mødelokale, Stubbekøbingvej 83 Emne: Arbejdsmiljøgruppe = arbejdsmiljøudvalg fremover. Indkaldte mødedeltagere: Jørgen

Læs mere

FORSLAG TIL PROCES FOR SYGEFRAVÆRSPOLITIK FOR GULDBORGSUND HANDI- CAP

FORSLAG TIL PROCES FOR SYGEFRAVÆRSPOLITIK FOR GULDBORGSUND HANDI- CAP FORSLAG TIL PROCES FOR SYGEFRAVÆRSPOLITIK FOR GULDBORGSUND HANDI- CAP Revideret den 18.04.2016 Januar Møde i AMG den 19.01 Februar MEDmøde den 24.02.2016 Marts AM-gruppe April Nyhedsbrev Maj Personalemøder

Læs mere

GULDBORGSUND HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG

GULDBORGSUND HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG 1 GULDBORGSUND HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG REFERAT Dato: 6. november 2018 Tid: Kl. 12:30-15:30 Sted: Stubbekøbingvej 83, 4800 Nykøbing F. Det store mødelokale Emne: Arbejdsmiljøudvalg AMU Særligt formål

Læs mere

DAGSORDEN TIL MED-UDVALG

DAGSORDEN TIL MED-UDVALG DAGSORDEN TIL MED-UDVALG DATO: TORSDAG D. 06.09.18 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 8.15 12.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: (BR) BRITT HANSEN, FOA (BWJ) BETTINA WEISS JENSEN, AMR (JJ) JANNIK JENSEN, TR SL

Læs mere

DAGSORDEN LOKAL MED-UDVALG

DAGSORDEN LOKAL MED-UDVALG DAGSORDEN LOKAL MED-UDVALG DATO: TORSDAG DEN 21. FEBRUAR 2019 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83, 4800 NYKØBING F. TIDSPUNKT: KL. 10.00 14.00 FRAVÆRENDE: AFBUD: TILSTEDE: (JS) JØRGEN SVENDSEN, LEDER, FORMAND (MBL)

Læs mere

DAGSORDEN TIL MED-UDVALG

DAGSORDEN TIL MED-UDVALG DAGSORDEN TIL MED-UDVALG DATO: ONSDAG D. 24. FEBRUAR 2016 STED: MØDELOKALE NYKØBING PÅ RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 8.15 12.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: - TILSTEDE: (JS) JØRGEN SVENDSEN, LEDER, FORMAND (MBL) MARIA

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP

RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP JANUAR 2019 GULDBORGSUND HANDICAP STUBBEKØBINGVEJ 83 4800 NYKØBING F TLF. 5473 2340 MAIL: HANDICAP@GULDBORGSUND.DK WWW.HANDICAP.NU Åbningstider: Mandag fra 8.00 til

Læs mere

REFERAT FRA MED-UDVALG

REFERAT FRA MED-UDVALG REFERAT FRA MED-UDVALG DATO: ONSDAG D. 24. FEBRUAR 2016 STED: TIDSPUNKT: KL. 8.15 12.15 FRAVÆRENDE: MØDELOKALE NYKØBING PÅ RÅDHUSET GÆSTER: KOMMUNIKATIONSKONSULENT TINE SIMONSEN HALD SAMT CHEFKONSULENT

Læs mere

REFERAT FRA MED-UDVALG

REFERAT FRA MED-UDVALG REFERAT FRA MED-UDVALG ÅBENT MØDE PÅ SYRENVÆNGET DATO: TORSDAG D. 16.03.2017 STED: FÆLLESLOKALET I SYRENVÆNGET TIDSPUNKT: KL. 10.00 14.00 FRAVÆRENDE: AFBUD: (LD) LENE DALBY, TR 3 F TILSTEDE: (JS) JØRGEN

Læs mere

REFERAT FRA MED-UDVALG

REFERAT FRA MED-UDVALG REFERAT FRA MED-UDVALG DATO: TORSDAG D. 17. DECEMBER 2015 STED: MØDELOKALE STUBBEKØBINGVEJ TIDSPUNKT: KL. 9 14 (FROKOST 13-14) FRAVÆRENDE: AFBUD: - TILSTEDE: (JS) JØRGEN SVENDSEN, LEDER, FORMAND (UC) GRUPPELEDER

Læs mere

REFERAT FRA ÅBENT ÅBENT MED- UDVALG

REFERAT FRA ÅBENT ÅBENT MED- UDVALG REFERAT FRA ÅBENT ÅBENT MED- UDVALG DATO: TIRSDAG D. 10. NOVEMBER 2015 STED: MØDELOKALE STUBBEKØBINGVEJ TIDSPUNKT: KL. 10-14 FRAVÆRENDE: AFBUD: MONA THORSEN, LEDELSESREPRÆSENTANT TILSTEDE: (JS) JØRGEN

Læs mere

REFERAT FRA MED-UDVALG

REFERAT FRA MED-UDVALG REFERAT FRA MED-UDVALG DATO: FREDAG D. 15. APRIL 2016 STED: TIDSPUNKT: KL. 10-14 FRAVÆRENDE: AFBUD: STUBBEKØBINGVEJ 83, MØDELOKALE (LD) LENE DALBY, TR 3 F (SA) SANNE ANDERSEN, TR 3 F (BR) BRITT HANSEN,

Læs mere

REFERAT TIL ÅBENT MED-UDVALG

REFERAT TIL ÅBENT MED-UDVALG REFERAT TIL ÅBENT MED-UDVALG DATO: TORSDAG D. 12.10.17 STED: RØNNEHUSET TIDSPUNKT: KL. 10-14 FRAVÆRENDE: AFBUD: (DT) DORTE NØRFELT, TR SL (MT) MONA THORSEN, GRUPPELEDER TILSTEDE: (JS) JØRGEN SVENDSEN,

Læs mere

REFERAT TIL MED-UDVALG

REFERAT TIL MED-UDVALG REFERAT TIL MED-UDVALG DATO: TORSDAG D. 02.02.2017 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 8.15-.13.15 FRAVÆRENDE: KATHE JACOBSEN, AMR LENE DALBY, TR 3F KURT LEJBØLLE, GRUPPELEDER - TILSTEDE: (JS) JØRGEN

Læs mere

REFERAT LOKAL MED-UDVALG GH

REFERAT LOKAL MED-UDVALG GH REFERAT LOKAL MED-UDVALG GH DATO: TORSDAG DEN 06. SEPTEMBER 2018 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83, 4800 NYK. F. TIDSPUNKT: KL. 08.15 12.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: (BR) BRITT HANSEN, FOA (BWJ) BETTINA WEISS JENSEN,

Læs mere

REFERAT TIL MED-UDVALG

REFERAT TIL MED-UDVALG REFERAT TIL MED-UDVALG DATO: FREDAG D. 16. DECEMBER2016 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 8.15-.13.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: (LD) LENE DALBY, TR 3 F (BWJ) BETTINA WEISS JENSEN, AMR (KJ) KATHE JACOBSEN,

Læs mere

Referat fra sidst Godkendes inden udsendelse af referat til enheder i viften.

Referat fra sidst Godkendes inden udsendelse af referat til enheder i viften. Referat til MED-møde den 6. februar 2017. Tilstede: Jørgen Fuglsang, Jeppe Esmann De Lemos, Gert Struve Mortensen, Mette C. Longsted, Bettina Dyred, Lone Z. Nielsen, Niels Helmer Jensen, Annette Kjærgaard

Læs mere

SYGE- FRAVÆRS- POLITIK

SYGE- FRAVÆRS- POLITIK SYGE- FRAVÆRS- POLITIK SUNDHEDS- OG OMSORGSFORVALTNINGEN Godkendt af SUF MED 23. maj 2017. Gældende fra 1. juli 2017 Side 1 Indholdsfortegnelse Formål med sygefraværspolitikken 3 Mål for fraværsarbejdet

Læs mere

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA DATO: ONSDAG D. 27.9. 2017 STED: HUSET, DRONNINGENSGADE 10, NYKØBING F TIDSPUNKT: KL. 12 16 MEDLEMMER : LONE GØTTLER AFBUD: LOTTE S. HØYEM JETTE GRAVGAARD

Læs mere

FÅ STYR PÅ SYGEFRAVÆRET

FÅ STYR PÅ SYGEFRAVÆRET FÅ STYR PÅ SYGEFRAVÆRET I denne brochure kan du få mere viden om, hvordan du og din virksomhed kan få styr på sygefraværet. Der er gode råd og guidelines til at få udarbejdet en sygefraværspolitik samt

Læs mere

6. Handleplan arbejdsrelateret stress. Der skal medbringes udarbejdet og færdig handleplan på medarbejdernes input. Punkter til drøftelse

6. Handleplan arbejdsrelateret stress. Der skal medbringes udarbejdet og færdig handleplan på medarbejdernes input. Punkter til drøftelse Mødedato MED Udvalgsmøde for Plejeboligområdet dato 30. maj 2018 Mødested Deltager Lokale udsigten Sundhedshuset Funch (leder fmd), Michael Thrane(leder) Afbud Jane Rostock (Leder) Birgit Olsen(Humle)

Læs mere

REFERAT TIL MED-UDVALG

REFERAT TIL MED-UDVALG 1 MED-udvalgsmøde 7. december 2018 REFERAT TIL MED-UDVALG DATO: TORSDAG D. 7.12.17 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 8.15 12.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: (TN) THOMAS NIELSEN, AMR (BR) BRITT HANSEN, FOA

Læs mere

HR Fokusområder for arbejdsmiljøarbejdet. Fokusområder for arbejdsmiljøarbejdet Brønderslev Kommune Udarbejdet forår 2017

HR Fokusområder for arbejdsmiljøarbejdet. Fokusområder for arbejdsmiljøarbejdet Brønderslev Kommune Udarbejdet forår 2017 Fokusområder for arbejdsmiljøarbejdet 2017-2020 Brønderslev Kommune Udarbejdet forår 2017 1 Indholdsfortegnelse Forord 3 Formål 4 Processen indtil nu 5 Beskrivelse af Fokusområderne 6 Bilag 1 Inspirationsskema

Læs mere

Handleplan for Bostedet Kastanjebo i Randers kommune

Handleplan for Bostedet Kastanjebo i Randers kommune Handleplan for Bostedet Kastanjebo i Randers kommune Påbud: Overholdelse af relevant lovgivning: - Tilbuddet skal sikre, at lovgivningen overholdes i forhold til anvendelse af magt - Tilbuddet skal sikre,

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

REFERAT FRA ÅBENT MED-UDVALG

REFERAT FRA ÅBENT MED-UDVALG REFERAT FRA ÅBENT MED-UDVALG DATO: TORSDAG D. 22.2.18 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 8.15 12.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: (MT) MONA THORSEN, GRUPPELEDER (KL) KURT LEJBØLLE, GRUPPELEDER (TN) THOMAS NIELSEN,

Læs mere

Styrk det strategiske arbejdsmiljøarbejde i Hoved-MED

Styrk det strategiske arbejdsmiljøarbejde i Hoved-MED Styrk det strategiske arbejdsmiljøarbejde i Hoved-MED Temadag for medlemmer af Hoved-MED 20. september 2018 Hvem er vi? AMR? TR? Medarbejderrepræsentant? Andet? Hvad er strategisk arbejdsmiljøarbejde?

Læs mere

Guide for håndtering af vold og trusler.

Guide for håndtering af vold og trusler. Guide for håndtering af vold og trusler. Redskab til forebyggelse, håndtering og opfølgning på vold og trusler Det er målet at sikre et trygt arbejdsmiljø, såvel fysisk som psykisk, for alle skolens medarbejdere.

Læs mere

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Käthe/ Deltagere: Gitte W, Gitte O, Kristine, Susanne, og Käthe Afbud:

Læs mere

Handleplan Familiehusene

Handleplan Familiehusene Handleplan Familiehusene 2008 2009 Faktorer Beskrivelse af forhold Prioritering 10.06.08 Se venligst ordforklaringer på sidste side. 6.5.09 Opfølgningen er udført af Sikkerhedsgruppen Handle- og tidsplan

Læs mere

Revideret sept. 2012 (Udarbejdet 1. gang i 2007)

Revideret sept. 2012 (Udarbejdet 1. gang i 2007) Revideret sept. 2012 (Udarbejdet 1. gang i 2007) SYGE-OG FRAVÆRSPOLITIK I KARLA GRØN Indledning: I Karla Grøn har vi lavet en syge - og fraværspolitik, der dels beskriver hvordan vi forholder os til sygdom

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde

Skolebestyrelsesmøde Skolebestyrelsesmøde Onsdag den 7. oktober 2015 kl. 17.00-20.00 Borddækning mv.: Bettina Referent: Jesper Lund 1) Meddelelser fra Formanden Ingen meddelelser. Ingen meddelelser. Forældrerepræsentanterne

Læs mere

SUND PÅ JOB I. - en pjece om de fælles spilleregler for håndtering af syge- og fraværssituationer.

SUND PÅ JOB I. - en pjece om de fælles spilleregler for håndtering af syge- og fraværssituationer. SUND PÅ JOB I - en pjece om de fælles spilleregler for håndtering af syge- og fraværssituationer. Pjecen er et resultat af et projektsamarbejde mellem Ældreområdet og Job-centret med henblik på at styrke

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse - Guiden er bygget op over faserne: Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1) Under: Gennemførelse af undersøgelsen (fase 2) Efter: Opfølgning (fase 3) Udarbejdet

Læs mere

Hjælp fra Løn & Personale. Gennemgang af arbejdspladsens sygefraværsstatistik.

Hjælp fra Løn & Personale. Gennemgang af arbejdspladsens sygefraværsstatistik. SYGEFRAVÆRSINDSATS Dagsorden 1. Møde med Lederne (1. time) Hjælp fra Løn & Personale. Gennemgang af arbejdspladsens sygefraværsstatistik. Hvilke udfordringer er der på arbejdspladsen i forhold til sygefraværet?

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse Udarbejdet af Arbejdsmiljø København November 2016 Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 5 Sørg for at

Læs mere

REFERAT FRA MED-UDVALG

REFERAT FRA MED-UDVALG REFERAT FRA MED-UDVALG DATO: FREDAG D. 9. SEPTEMBER 2016 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 8.15-12.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: - TILSTEDE: (JS) JØRGEN SVENDSEN, LEDER, FORMAND (HRH) HELLE RØNNE HAGMANN,

Læs mere

KRISEVEJLEDNING MED RELEVANTE INSTRUKTIONER

KRISEVEJLEDNING MED RELEVANTE INSTRUKTIONER KRISEVEJLEDNING MED RELEVANTE INSTRUKTIONER Tilværelsen byder på mange forskellige oplevelser både gode og dårlige og alle mennesker oplever tidspunkter i livet, der er forbundet med vanskeligheder og

Læs mere

FAXE KOMMUNES NÆRVÆRSPOLITIK. Bilag 1. Diskussionsoplæg til understøttelse af nærvær 2. Retningslinje for sygefraværet

FAXE KOMMUNES NÆRVÆRSPOLITIK. Bilag 1. Diskussionsoplæg til understøttelse af nærvær 2. Retningslinje for sygefraværet FAXE KOMMUNES NÆRVÆRSPOLITIK Bilag 1. Diskussionsoplæg til understøttelse af nærvær 2. Retningslinje for sygefraværet 1. INDLEDNING Faxe Kommunes nærværpolitik er en del af Faxe Kommunes Personalepolitik,

Læs mere

REFERAT AF ÅBENT MED-UDVALG

REFERAT AF ÅBENT MED-UDVALG REFERAT AF ÅBENT MED-UDVALG DATO: FREDAG D. 28. OKTOBER 2016 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 10-14 FRAVÆRENDE: AFBUD: (BWJ) BETTINA WEISS JENSEN, AMR (KJ) KATHE JACOBSEN, AMR (SA) SANNE ANDERSEN,

Læs mere

Der er med udgangspunkt i proceduren gennemført intern audit i 4. kvartal 2014. Der er udarbejdet en rapport indeholdende korrigerende handlinger.

Der er med udgangspunkt i proceduren gennemført intern audit i 4. kvartal 2014. Der er udarbejdet en rapport indeholdende korrigerende handlinger. Ledelsens evaluering af arbejdsmiljøledelsessystemet 2015 Arbejdsmiljøledelsessystemet evalueres en gang årligt i chefgruppen med henblik på at konstatere, om systemet fortsat er egnet, tilstrækkeligt

Læs mere

Aarhus kommune: Strategisk arbejde med sygefraværspolitik som rammesætning for retningslinjer og indsatser

Aarhus kommune: Strategisk arbejde med sygefraværspolitik som rammesætning for retningslinjer og indsatser Aarhus kommune: Strategisk arbejde med sygefraværspolitik som rammesætning for retningslinjer og indsatser v. Personalekonsulent Lærke Gelineck Berg og Fælles-AMR Rikke Gierahn Andersen Inspiration - videndeling

Læs mere

Hovedudvalg. Dagsorden. Den 25. februar Tidspunkt: 08:00-12:00. Sted: Rådhuset, mødelokale 2

Hovedudvalg. Dagsorden. Den 25. februar Tidspunkt: 08:00-12:00. Sted: Rådhuset, mødelokale 2 Hovedudvalg Den 25. februar 2019 Tidspunkt: 08:00-12:00 Sted: Rådhuset, mødelokale 2 Deltagere: Henning Haahr, Jette Lorenzen, Karsten Poulsen, Morten Møller, Anne Stenbæk, Ole Stounbjerg, Lone Bay, Torben

Læs mere

Af hensyn til arbejdets tilrettelæggelse anmeldes sygefraværet så hurtigt som muligt og senest ved arbejdstids begyndelse.

Af hensyn til arbejdets tilrettelæggelse anmeldes sygefraværet så hurtigt som muligt og senest ved arbejdstids begyndelse. Dato: 15-10-2018 Afdeling: HR Retningslinjer for håndtering af sygefravær En åben, ærlig og nærværende dialog om sygefravær er afgørende både for at nedsætte eller fastholde et lavt sygefravær, men også

Læs mere

Referat. MED sektorudvalg, børn og familieområdet Mødetid: 7. juni 2016kl. 12:00 Mødested: E.3.16 Sekretariat: Sekretariatet

Referat. MED sektorudvalg, børn og familieområdet Mødetid: 7. juni 2016kl. 12:00 Mødested: E.3.16 Sekretariat: Sekretariatet Møde: MED sektorudvalg, børn og familieområdet Mødetid: 7. juni 2016kl. 12:00 Mødested: E.3.16 Sekretariat: Sekretariatet Fraværende: Henrik Jensen og Lars Olsen Side 2 af 13 Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse

Læs mere

Referat fra uanmeldt tilsynsbesøg:

Referat fra uanmeldt tilsynsbesøg: RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE Tilsyn med private opholdssteder og botilbud Møde med: Ganerbo Klostervej 108 6900 Skjern Mødedato: Torsdag den 18. december 2014 Mødedeltagere: Fra Ganerbo: Pædagog Karen ansat

Læs mere

Efter udarbejdelse af måltal og handlingsplanen er opgaven for lederen at:

Efter udarbejdelse af måltal og handlingsplanen er opgaven for lederen at: Det er besluttet, at Varde Kommune medio 2017 skal have nedbragt det samlede fravær med 1%. Det samlede mål nås ved, at alle arbejdspladser nedbringer deres fravær mest muligt. Som leder er det din opgave

Læs mere

Formål med en Beredskabsplan for Børnehusene i Assens by

Formål med en Beredskabsplan for Børnehusene i Assens by Beredskabsplan/psykisk førstehjælp i forbindelse med traumatiske hændelser i arbejdet ved Børnehusene i Assens by. Indledning: Beredskabsplanen beskriver, hvordan man skal forholde sig på arbejdspladsen,

Læs mere

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Center for Børn & Familie Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13 Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014 Medlemmer af Centerudvalget: Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Jens Zachariasen Inge

Læs mere

Retningslinjer for håndtering og forebyggelse af sygefravær. Formål. Forebyggelse. Allerød Kommune

Retningslinjer for håndtering og forebyggelse af sygefravær. Formål. Forebyggelse. Allerød Kommune Retningslinjer for håndtering og forebyggelse af sygefravær Allerød Kommune Personale Formål Allerød kommune har den holdning at sygdom ikke kun er en privat sag. Sygdom har ikke alene konsekvenser for

Læs mere

PERSONALE RETNINGSLINJER FOR APV APV

PERSONALE RETNINGSLINJER FOR APV APV PERSONALE RETNINGSLINJER FOR APV APV 1.0 Ledelsen skal lægge rammerne Det er ledelsens ansvar at der gennemføres en lovpligtig APV. Ledelsen skal med MED-udvalget, sikkerhedsgruppen og medarbejderne afklare

Læs mere

DAGSORDEN TIL ÅBENT MED-UDVALG

DAGSORDEN TIL ÅBENT MED-UDVALG DAGSORDEN TIL ÅBENT MED-UDVALG DATO: TORSDAG DEN 4. OKTOBER 2018 STED: SAKSENHØJ FROKOSTSTUEN, GARTNERIET. TIDSPUNKT: KL. 10.00 14.00 FRAVÆRENDE: AFBUD: (SA) SANNE ANDERSEN, TR 3 F (BWJ) BETTINA WEISS

Læs mere

Ansvars- og opgavefordeling i lederteamet ved Opholdsstedet Hedehuset

Ansvars- og opgavefordeling i lederteamet ved Opholdsstedet Hedehuset Ansvars- og opgavefordeling i lederteamet ved Opholdsstedet Hedehuset Det øverste og organisatoriske ansvar for Opholdsstedet Hedehuset påhviler direktøren for Fonden Hedehuset. Det daglige ansvar påhviler

Læs mere

REFERAT HOVED-MED. Mødedato: 13. september Den Blå Diamant, plan 2, mødelokale Lynet. Mødetidspunkt: 12:00. Mødet hævet: 14:30

REFERAT HOVED-MED. Mødedato: 13. september Den Blå Diamant, plan 2, mødelokale Lynet. Mødetidspunkt: 12:00. Mødet hævet: 14:30 REFERAT HOVED-MED Mødedato: 13. september 2017 Mødested: Den Blå Diamant, plan 2, mødelokale Lynet Mødetidspunkt: 12:00 Mødet hævet: 14:30 Deltagere: Anna Mogensen, Birthe Søndergård Abildgaard, Gitte

Læs mere

Sygefravær - hvilken rolle har arbejdsmiljøgruppen? Workshop 2, C

Sygefravær - hvilken rolle har arbejdsmiljøgruppen? Workshop 2, C Sygefravær - hvilken rolle har arbejdsmiljøgruppen? Workshop 2, C v. Maja Frahm Oue Socialrådgiver/Psykoterapeut Optakt Sygefravær, hvordan påvirker det vores hverdag og hvilken rolle har vi som AMO? På

Læs mere

Xclass [VOLDSPOLITIK] Willemoesvej 2b, 4200 Slagelse

Xclass [VOLDSPOLITIK] Willemoesvej 2b, 4200 Slagelse Xclass Willemoesvej 2b, 4200 Slagelse [VOLDSPOLITIK] Xclass værdier i forhold til vold, definition af vold, målsætning, handleplaner og psykisk førstehjælp samt liste over kontaktpersoner i tilfælde af

Læs mere

Ledelsens evaluering af arbejdsmiljøledelsessystemet 2017

Ledelsens evaluering af arbejdsmiljøledelsessystemet 2017 Ledelsens evaluering af arbejdsmiljøledelsessystemet 2017 Arbejdsmiljøledelsessystemet evalueres en gang årligt i direktionen med henblik på at konstatere, om systemet fortsat er egnet, tilstrækkeligt

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 10. december Starttidspunkt: Kl. 12:30 Sluttidspunkt: Kl. 15:00

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 10. december Starttidspunkt: Kl. 12:30 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 REFERAT Lokal MED Bregnbjerglunden Mødedato: Tirsdag den 10. december 2013 Mødested: Cafeen Starttidspunkt: Kl. 12:30 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Bettina Kønig Fraværende: Ingen Bemærkninger: Der er

Læs mere

Dagsorden og referat Skolebestyrelse

Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dato: Mandag d. 19.03 2018 Tid: Kl. 19 21.30 Sted: Stensagerskolen Mødedeltagere: Christina Poulsen, Gitta Catalina, Lise Jacobsen, Lars Asmussen, Michael Rolighed,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat af Handicaprådsmøde

TÅRNBY KOMMUNE. Referat af Handicaprådsmøde TÅRNBY KOMMUNE Referat af Handicaprådsmøde Dato: 22.10.2015 Tidspunkt: 16.00 Sted: Mødelokale 209 Deltagere: Camilla Schwalbe, Jan Jakobsen, Ole Holm Pedersen, Anders Krantz, Lars-Peter Brogaard Nielsen,

Læs mere

Retningslinjer for håndtering af sygefravær i Tårnby Kommune

Retningslinjer for håndtering af sygefravær i Tårnby Kommune Retningslinjer for håndtering af sygefravær i Tårnby Kommune Oktober 2011 Side 1 Retningslinjer for håndtering af sygefravær i Tårnby Kommune Tårnby Kommune ser sygefravær som et fælles ansvar og fælles

Læs mere

Denne redegørelse omfatter emnet Arbejdsmiljø og indgår i Hoved-MEDs årlige drøftelse om arbejdsmiljø i juni 2014.

Denne redegørelse omfatter emnet Arbejdsmiljø og indgår i Hoved-MEDs årlige drøftelse om arbejdsmiljø i juni 2014. Personalepolitisk Redegørelse Arbejdsmiljø 1 FORORD Denne redegørelse omfatter emnet Arbejdsmiljø og indgår i Hoved-MEDs årlige drøftelse om arbejdsmiljø i juni 2014. Redegørelsen indeholder både en oversigt

Læs mere

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 12.02.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland - mødelokale 1 + 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anita Herold Gudmundsson, Rie Hestehave,

Læs mere

Håndtering af sygefravær

Håndtering af sygefravær Håndtering af sygefravær Denne vejledning beskriver hvordan du skal agere, når du er syg eller har medarbejdere der er syge. Den fortæller hvilke roller og ansvar du har, samt hvordan og hvornår der skal

Læs mere

REFERAT. Bemærkninger:

REFERAT. Bemærkninger: REFERAT Lokal MED - Psykiatri og Misbrug Mødedato: Fredag den 8. februar 2013 Mødested: RC Teaterstien 9 A, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Afbud: Bettina Sørensen Fraværende:

Læs mere

Referat MED-møde den 28. oktober 2015

Referat MED-møde den 28. oktober 2015 Mødeinformation Mødedato: Mødetid: Mødested: Deltagere: Fraværende: 28.10.15 Kl. 17.00 Mødelokalet, Nørrevang 19, Maribo Mike Jepsen Ole Rasmussen Bettina Olsen Odd Pærremand Henrik Andersen Keld Saul

Læs mere

TEMADRØFTELSE I BIU OM SYGEFRAVÆR I BIF 6. FEBRUAR 2017

TEMADRØFTELSE I BIU OM SYGEFRAVÆR I BIF 6. FEBRUAR 2017 TEMADRØFTELSE I BIU OM SYGEFRAVÆR I BIF 6. FEBRUAR 2017 AGENDA PRÆSENTATION AF SYGEFRAVÆRSDATA KØBENHAVNS KOMMUNE - EN NY SYGEFRAVÆRSSTRATEGI ER PÅ VEJ HVAD GØR LEDERNE I BIF I DAG FOR AT HÅNDTERE SYGEFRAVÆR?

Læs mere

Referat. A. Beslutningspunkter

Referat. A. Beslutningspunkter Forum: MED udvalgsmøde for plejeboligområdet Tid: Torsdag den 19. marts 2015 kl. 08.00 15.30 Formøde for medarbejderne kl. 08.00-09.00 Herefter rundvisning i det nye sundhedshus Hvor Gitte C og Dorthe

Læs mere

Landsdelsledelsesmøde 7023

Landsdelsledelsesmøde 7023 Landsdelsledelsesmøde 7023 Dato: 25. maj 2011 Klokkeslæt: 18:00 Sted: Morten Larsen, Bondesager 9, 4220 Korsør Mødetype Ordinært Landsdelsledelsesmøde Møde indkaldt af Morten Larsen Mødeleder Morten Larsen

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Onsdag d.28/ kl

Skolebestyrelsesmøde Onsdag d.28/ kl Status: Lukket 1. marts 2018 Skolebestyrelsesmøde Onsdag d.28/2 2018 kl. 19.00-21.00 Til stede: Afbud: Tina Skelgaard, Thomas Larsen, Søren Smedegaard, Jeanet Gramm, Lars-Henrik Madsen, Helle Bygholm Jensen,

Læs mere

Referat: TULE undersøgelsesdelen er i øjeblikket til evaluering i regionen. Giver spørgsmålene mening.

Referat: TULE undersøgelsesdelen er i øjeblikket til evaluering i regionen. Giver spørgsmålene mening. Hospitalsenheden Vest Staben Mødedeltagere: Sekretær Annette S. Poulsen Kvalitets- og Udviklingschef Birgitte Ostersen Lønmedarbejder Dorthe Bach Økonomimedarbejder Dorthe Niewald Planlægger Henrik G.

Læs mere

Arbejdsmiljø og sygefravær

Arbejdsmiljø og sygefravær Tema om sygefravær Alle på en arbejdsplads bliver berørt af sygefravær. Enten direkte ved egen sygdom eller indirekte, når kolleger er syge. For at minimere sygefraværet skal der ses nærmere på årsagerne

Læs mere

VOLDSPOLITIK. Det er uacceptabelt, at en medabejder udsættes for vold og trusler om vold.

VOLDSPOLITIK. Det er uacceptabelt, at en medabejder udsættes for vold og trusler om vold. Vedtaget: LMU: 24/04-02 Revideret: 03/02-04 VOLDSPOLITIK En voldspolitik på arbejdspladsen skal skabe synlighed og ensartethed i arbejdet med at forebygge vold og trusler om vold. Vold og trusler om vold

Læs mere

Aktiv ulykkesanalyse

Aktiv ulykkesanalyse Version: 3 Niveau: 3 Dato 25.03.2011 Side 1 af 6 Sådan undersøger vi ulykker og I tilfælde af arbejdsulykker udfyldes skadesanmeldelsen ( se dokument nr. 4.12.1. Sådan anmelder vi arbejdsulykker ). I forbindelse

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Forebyggelse og håndtering af vold, trusler og chikane (VTC) www.regionmidtjylland.dk Forebyggelse og håndtering af VTC Gennemgang af ansvar og forpligtigelser v/ Maj-Britt Stobberup Akutmodtagelsens arbejde

Læs mere

I rapporten udtalte jeg kritik vedrørende nærmere angivne forhold. Jeg anmodede endvidere om udtalelser og oplysninger vedrørende bestemte forhold.

I rapporten udtalte jeg kritik vedrørende nærmere angivne forhold. Jeg anmodede endvidere om udtalelser og oplysninger vedrørende bestemte forhold. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. februar 2005 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 20. oktober 2004 af boenhederne Skovbo og Rhedersborg samt dagbeskæftigelsen Skovbogård. I rapporten

Læs mere

Ansøgning om selvstyre på plejehjem

Ansøgning om selvstyre på plejehjem december 2016 Ansøgning om selvstyre på plejehjem Information om ansøger Plejehjem: Smedegården Plejehjemsleder: Jette Kongstad Antal plejehjemspladser: 72 hvoraf 3 boliger er til ægtepar Antal medarbejdere

Læs mere

EKSEMPEL PÅ SYGEFRAVÆRSPOLITIK

EKSEMPEL PÅ SYGEFRAVÆRSPOLITIK EKSEMPEL PÅ SYGEFRAVÆRSPOLITIK Eksempel på færdig sygefraværspolitik Herunder ses et ideoplæg til en færdig sygefraværspolitik. Formål Sygdomspolitikken skal understøtte en tidlig, aktiv indsats, der skal

Læs mere

Referat fra møde i Arbejdsmiljøudvalget den 23. november 2017

Referat fra møde i Arbejdsmiljøudvalget den 23. november 2017 Dok.nr.: 143243/17 Pernille Bunk Stølefjell Referat fra møde i Arbejdsmiljøudvalget den 23. november 2017 Deltagere: biskop Henning Toft Bro (HTB), provst Mette Moesgaard Jørgensen (MMJ), sognepræst Henriette

Læs mere

På mødet den 14. december har hovedudvalget drøftet de foreslåede tiltag til løsning af påbuddet.

På mødet den 14. december har hovedudvalget drøftet de foreslåede tiltag til løsning af påbuddet. Vedrørende: Påbud vedr. overtrædelse af reglerne om formelle krav. Sagsnavn: Generelt rådgivningspåbud vedr. formelle krav Sagsnummer: 87.00.00-P20-1-12 Skrevet af: Kim Hornbæk E-mail: Kim.Hornbaek@randers.dk

Læs mere

Referat. fra. FællesMED Børn og Unge

Referat. fra. FællesMED Børn og Unge Referat fra FællesMED Børn og Unge Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: 13:00-15:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 2, BCV Louise Raunkjær, Anette Brodde, Kirsten Stage,

Læs mere

Sikkerhedspolitik for medarbejdere ved Jobcenter Langeland

Sikkerhedspolitik for medarbejdere ved Jobcenter Langeland Sikkerhedspolitik for medarbejdere ved Jobcenter skal være med til at skabe åbenhed og synlighed omkring arbejdet med at forebygge vold og trusler på vores arbejdsplads. Vold, chikane og trusler mod medarbejdere

Læs mere

Arbejdsmiljørapport 2014. Fonden Lænke-ambulatorierne i Danmark

Arbejdsmiljørapport 2014. Fonden Lænke-ambulatorierne i Danmark Arbejdsmiljørapport 2014 Fonden Lænke-ambulatorierne i Danmark Indhold Arbejdsmiljøorganisationen... 3 Medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen... 3 Aktiviteter for 2014... 3 Fraværshåndtering... 3 Beredskabsplaner...

Læs mere

Efter udarbejdelse af måltal og handlingsplanen er opgaven for lederen at:

Efter udarbejdelse af måltal og handlingsplanen er opgaven for lederen at: Det er besluttet, at Varde Kommune medio 2017 skal have nedbragt det samlede fravær med 1%. Det samlede mål nås ved, at alle arbejdspladser nedbringer deres fravær mest muligt. Som leder er det din opgave

Læs mere

Referat fra mødet i HovedUdvalget

Referat fra mødet i HovedUdvalget Mødedato: 13. april 2015 kl. 9.30-12.15 Mødested: Møderum 2 Referat fra mødet i HovedUdvalget Mødelokalet er reserveret fra kl. 8.15 til formøde for personalerepræsentanterne Deltagere: Ledelsesrepræsentanter:

Læs mere

Ledelsens evaluering af arbejdsmiljøarbejdet i organisationen - november 2017

Ledelsens evaluering af arbejdsmiljøarbejdet i organisationen - november 2017 Ledelsens evaluering af arbejdsmiljøarbejdet i organisationen - november 2017 Arbejdsmiljøledelsessystemet evalueres en gang årligt i direktionen med henblik på at konstatere, om systemet fortsat er egnet,

Læs mere

Sygefraværspolitik i Aarhus Kommune. Retningslinje for sygefraværssamtaler. Godkendt af FællesMEDudvalget den 10. december 2014

Sygefraværspolitik i Aarhus Kommune. Retningslinje for sygefraværssamtaler. Godkendt af FællesMEDudvalget den 10. december 2014 Sygefraværspolitik i Aarhus Kommune og Retningslinje for sygefraværssamtaler i Aarhus Kommune Sygefraværspolitik i Aarhus Kommune Ledelsens og medarbejdernes bestræbelser på at nedbringe sygefraværet handler

Læs mere

REFERAT LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune

REFERAT LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune REFERAT LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Vibeke Bøje Viborg og Skive Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø

Læs mere

Dagsorden LAU P&S - møde

Dagsorden LAU P&S - møde Dagsorden LAU P&S - møde Mødedato 28. november 2016 Starttidspunkt 9:00 Sluttidspunkt 11:30 Mødested Niels Bohrs Allé 1, 5230 Odense M Mødelokale BS.106A Arbejdsområde 8000-80-2016 Deltagere: Charlotte

Læs mere

Arbejdsmiljø- og sundhedspolitik

Arbejdsmiljø- og sundhedspolitik Arbejdsmiljø- og sundhedspolitik Odder Kommune vil være en sikker, sund og udviklende arbejdsplads Det er en arbejdsplads: 1. Som har et arbejdsmiljø, som lever op til kravene til arbejdsmiljøcertificering

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse arbejdsmiljø københavn Guide til en god trivselsundersøgelse Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 4 Sørg for at forankre arbejdet med trivselsundersøgelsen...

Læs mere

Møde i Hovedarbejdsmiljøudvalget

Møde i Hovedarbejdsmiljøudvalget Møde i Hovedarbejdsmiljøudvalget Referat Mødedato 7. september 2016 Starttidspunkt Kl. 9.00 Sluttidspunkt Kl. 11.30 Mødested Blangstedgårdsvej: F1.29 Til stede: Carsten Vikkelsøe, HR og Kommunikationschef

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse og ledelsens evaluering

Arbejdsmiljøredegørelse og ledelsens evaluering Arbejdsmiljøredegørelse og ledelsens evaluering 1.udgave - 213 Den 8. september 214 Indhold Ledelsens og Arbejdsmiljøudvalgets forord... 3 Arbejdsmiljøsystemet... 4 Arbejdsmiljøpolitik... 4 Nye arbejdsmiljømål

Læs mere

Dagsorden MED-Områdeudvalg CBU den 15. november 2017

Dagsorden MED-Områdeudvalg CBU den 15. november 2017 Næstved Kommune Team Front og Stab www.naestved.dk Dagsorden MED-Områdeudvalg CBU den 15. november 2017 Mødedato 15-11-2017 Tid Kl. 12.00-13.00 (formøde, medarbejdere Egehuset, pavillonen) Kl. 12.30-13.00

Læs mere