Børn og Skoleudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børn og Skoleudvalget"

Transkript

1 Børneområdet Forslag nr. 1: Tilsynsbesøg i de enkelte institutioner ændres til hvert andet år 1. Beskrivelse af forslaget Dette forslag indebærer at tilsynsbesøg i de enkelte institutioner ændres fra at foregå hvert år til hvert andet år og ses i sammenhæng med arbejdet med pædagogiske læreplaner. De pædagogiske lærerplaner får en toårig horisont og evalueres i årene modsat tilsynsbesøgene. Formålet med forslaget er at nedsætte tidsforbruget for daglige ledere, områdeledere og overordnede ledere i f.t. tilsynsbesøg og begrænse pædagogernes skriftlige opfølgning på lærerplanerne samt ændre fokus på det kontinuerlige arbejde med disse. I dag foregår tilsynet ved at pædagogisk konsulent og områdeleder / overordnet leder er på årligt tilsynsbesøg i hver enkelt afdeling. Besøget er af 1½ times varighed og består af en rundvisningsdel og en samtaledel. Efter besøg i den samlede institution gives fælles tilbagemelding til daglig-ledergruppen. Med dette forslag vil det årlige tilsynsbesøg i lige år blive erstattet af øget fokus på pædagogiske læreplaner og evaluering af disse, som i forlængelse af regeringens forslag også ændres til at foregå hvert andet år. 2. Besparelsespotentiale Hele kr./ 2010-priser Udgifter Indtægter Netto Note: - (minus) = indtægt eller mindreudgift og + (plus) = udgift eller mindreindtægt. 3 Proces, herunder politisk behandling Forslaget kan iværksættes med temadage om læreplaner i forår og efterår. 4. Servicemæssige konsekvenser Brugerne af dagtilbudene vil ikke umiddelbart berøres.

2 5. Personalemæssige konsekvenser Der anvendes færre ledelsestimer på tilsynsbesøg. Arbejdet med pædagogiske læreplaner og evaluering kan understøttes endnu bedre. 6. Miljø-, klima- og CO 2 mæssige konsekvenser Ingen bemærkninger 7. Lovgrundlag og sammenhæng med Furesø Kommunes politikker Ingen bemærkninger 8. Risikovurdering/barrierer Ingen bemærkninger 9. Ansvarlige Direktørområde: Børn og Unge Chef-ansvar: Dagtilbuds- og forebyggelseschef Projekt/opgaveansvarlig: Grethe Tranekær Petersen (pædagogisk konsulent)

3 Børneområdet Forslag nr. 2: Sprogvurdering af 3-årige nedsættes til 50% 1. Beskrivelse af forslaget P.t. sprogvurderes alle 3-årige. Forslaget er at reducere antallet af sprogvurderinger til 50 % af en årgang med særlig fokus på de børn, der vurderes til at have eller måske have - behov for særlig sproglig opmærksomhed og støtte. Formålet med forslaget er at nedsætte tidsforbruget i f.t. sprogvurderinger Hvis det vælges, at Furesø Kommune skal indføre målrettet tilbud om sprogvurdering, er det vigtigt at gøre målgruppen bred nok til at opfange så mange som muligt. Børn, der hører under 4a skal alle sprogvurderes. Derudover kunne det være de 3-årige, der ikke går i dagtilbud, samt f.eks. 50% af øvrige 3-årige. 2. Besparelsespotentiale Besparelsen vil ikke kunne gennemføres med fuldt gennemslag i indeværende år Hele kr./ 2010-priser Udgifter Indtægter Netto Note: - (minus) = indtægt eller mindreudgift og + (plus) = udgift eller mindreindtægt. 3. Proces, herunder politisk behandling Forslaget kan iværksættes umiddelbart efter en beslutning. 4. Servicemæssige konsekvenser Risikoen er, at indsatsen forsinkes i f.t. nogle børn. Meget ofte er det udtalevanskeligheder, der er meget synlige og derfor giver anledning til henvendelse til talepædagog. De mindre synlige vanskeligheder som f.eks. sprogstrategi, sprogforståelse og ordforråd vil måske blive opdaget senere end nu.

4 5. Personalemæssige konsekvenser Der anvendes færre personaleressourcer. Tab af rutine og erfaring for den enkelte sprogpædagog i f.t. at udføre sprogvurdering. 6. Miljø-, klima- og CO 2 mæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. 7. Lovgrundlag og sammenhæng med Furesø Kommunes politikker Ingen bemærkninger. 8. Risikovurdering/barrierer Behovet for sprogvurdering vil ikke være lige stort i alle afdelinger og områder. Koordinering af behovsvurdering vil være nødvendig. 9. Ansvarlige Direktørområde: Børn og Unge Chef-ansvar: Dagtilbuds- og Forebyggelseschef Projekt/opgaveansvarlig: Grethe Tranekær Petersen (pædagogisk konsulent)

5 Børneområdet Forslag nr. 3: Ændret organisering af Dagplejen herunder gæstedagpleje 1. Beskrivelse af forslaget Dette forslag indebærer en ændret organisering af Dagplejen - herunder gæstedagpleje. Dagplejerne ansættes ifølge forslaget på 4-børnskontrakter og har indskrevet 4 faste børn. Det betyder at der i praksis vil være brug for 8 færre dagplejere svarende til omkring 2.9 mio. kr. Det fortsatte gæsteplejebehov foreslås løst ved at oprette 2 gæstedagplejehuse med 1 pædagog og 2 medhjælpere ansat i hvert og med plads til i alt 30 børn. Drift heraf vil koste omkring 1.7 mio. om året. Gæstedagplejehusene kunne etableres i et særskilt grupperum i en eksisterende institution og vil således få et personalefællesskab med institutionens øvrige personale. Der vil være en engangsudgift til inventar og etablering af lokale Formålet med forslaget er at nedbringe de mange omplaceringer (5. barn) til gæstedagpleje der sker i dag. I dag er dagplejerne i Furesø er ansat på 4 børns kontrakter men har indskrevet 3 faste børn. De kan modtage vikarbørn indenfor den enkelte dagplejegruppe (ca. 6 dagplejere i en gruppe) både barn nr. 4 og barn nr. 5 Barn nr. 4 udløser 40 kr. pr. dag mens barn nr. 5 der omplaceres i gæstedagpleje udløser et dagligt ekstrabeløb til dagplejeren på kr. 425 inkl. feriepenge og pension. Der foretages omkring 75 omplaceringer på barn nr. 5 - på en måned i forbindelse med sygdom og ferie. Det er en ekstra månedlig udgift på kr ( årligt) Forslaget medfører, at der er færre dagplejere ansat. Derudover betyder forslaget oprettelse af gæstedagplejehuse med ansættelse af 1 pædagog og 2 medhjælpere i hvert hus. Det betyder, at der ikke sker nogen honorering for barn nr. 5 da disse passes i gæstedagplejehuset.

6 2. Besparelsespotentiale Den reelle besparelse kunne ligge på omkring 1.2 mio. kr. svarende til 3½ - 4 årsværk Hele kr./ 2010-priser Udgifter Indtægter Netto Note: - (minus) = indtægt eller mindreudgift og + (plus) = udgift eller mindreindtægt. 3. Proces, herunder politisk behandling Politisk behandling og høring kunne afvikles i løbet af foråret Servicemæssige konsekvenser Dagplejerne vil betragte deres forhold som ændret i væsentligt omfang i negativ retning Forældre hvis børn bliver omplaceret i gæstedagpleje kan opfatte det som et forringet tilbud hvis de har lagt vægt på det tætte nære miljø med 1 dagplejer og 4 børn. 5. Personalemæssige konsekvenser Reduktion af 8 dagplejestillinger Ansættelse af 2 pædagoger og 4 medhjælpere 6. Miljø-, klima- og CO 2 mæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. 7. Lovgrundlag og sammenhæng med Furesø Kommunes politikker Ingen bemærkninger 8. Risikovurdering/barrierer Stor forældremodstand og modstand fra de ansatte dagplejere 9. Ansvarlige Direktørområde: Børn og Unge Chef-ansvar: Dagtilbuds- og forebyggelseschef Projekt/opgaveansvarlig: Sekretariat Børn og Unge

7 Børn og Familier Forslag nr. 4: Omorganisering af rengøring og praktisk hjælp. 1. Beskrivelse af forslaget Forslaget tager sigte på at nedbringe antallet af sager, hvor Furesø Kommune bruger private firmaer i opgavevaretagelsen. Formålet med forslaget er, at der som alternativ til ovenstående gives familierne et beløb, og at de selv skal varetage arbejdsgiveropgaven. Dette giver Furesø Kommune større styring på området, både hvad angår sagens indhold og hvad angår de økonomiske omkostninger. I dag varetages opgaven af private firmaer. Forslaget medfører den ændring, at forældrene fremover skal varetage arbejdsgiveropgaven selv i sagsbehandlingen skal der så udelukkende som i dag vurderes, om en bevilling kan gives og derefter sparer man tid i forhold til at kontrollere regningers indhold og betaling af disse. 2. Besparelsespotentiale Hele kr./ 2010-priser Udgifter Indtægter 0 0 Netto Note: - (minus) = indtægt eller mindreudgift og + (plus) = udgift eller mindreindtægt. 3. Proces, herunder politisk behandling Med henblik på at realisere ovenstående kræver det, at der afsættes administrative ressourcer til at forestå arbejdet med opsigelse af kontrakterne. Det forventes tidligst at kunne opstartes omkring april Opgaven organiseres fremover hos sagsbehandleren udbetalingen sker via administrative medarbejdere, som det er i dag.. Det er et rent administrativt forslag. Målepunktet for forslaget er, at der reduceres i omkostninger i henhold til 41 i serviceloven - merudgifter.

8 4. Servicemæssige konsekvenser Det er en omlægning af en opgave hvilket betyder at familierne selv står for arbejdsgiverrollen i stedet for som i dag at det varetages at et privat firma. 5. Personalemæssige konsekvenser Der skal tilføres administrative ressourcer til opgaven. 6. Miljø-, klima- og CO 2 mæssige konsekvenser Ingen bemærkninger 7. Lovgrundlag og sammenhæng med Furesø Kommunes politikker Ingen bemærkninger 8. Risikovurdering/barrierer De administrative barrierer er primært de opsigelsesvarsler som er på de enkelte sager. 9. Ansvarlige Direktørområde: Børn og Unge Chef-ansvar: Børn og Ungechef

9 Børn og Familier Forslag nr. 5: Administrationgebyr til plejehjemforeninger i forbindelse med anbringelser af børn og unge. 1. Beskrivelse af forslaget Forslaget tager sigte på at nedbringe antallet af anbringelser, som er aktiveret via plejehjemforeninger og lignende, og hvori der indgår et administrationsgebyr til samme. Formålet med forslaget er at hjemtage så mange opgaver på dette område som muligt, hvilket giver Furesø Kommune større styring på området, både hvad angår sagens indhold og hvad angår de økonomiske omkostninger. I dag varetages opgaven af private foreninger. Forslaget medfører den ændring, at Furesø Kommune skal varetage flere opgaver selv, og da der allerede er en arbejdsgang og procedure på området, sparer man tid i forhold til at kontrollere regningers indhold og betaling af disse. 2. Besparelsespotentiale Det er forventeligt at ikke alle sager i 2010 kan gøres kommunale men en hjemtagning af ca. 25 % af sagerne kan give en besparelse ud fra 2009 forbrug på ca kroner. Der må dog så regnes med merudgifter til administrationsressourcer i form af medarbejdere svarende til 10 timer ugentligt svarende til omkring kroner årligt. Hele kr./ 2010-priser Udgifter Indtægter Netto Note: - (minus) = indtægt eller mindreudgift og + (plus) = udgift eller mindreindtægt.

10 3. Proces, herunder politisk behandling Med henblik på at realisere ovenstående kræver det, at der afsættes administrative ressourcer til at forestå arbejdet med opsigelse af kontrakterne og overtagelse af de administrative opgaver. Det forventes tidligst at kunne opstartes omkring maj Opgaven organiseres fremover hos administrative medarbejdere og familieplejekonsulenterne, som i forvejen har tilsynsfunktionen med plejefamilier. Det er et rent administrativt forslag. Målepunkterne for forslaget er, at der reduceres i de administrative omkostninger, og at antallet af kontrakter med familieplejeorganisationer reduceres. 4. Servicemæssige konsekvenser Det er en omlægning af en opgave hvilket betyder at kommunerne selv overtager servicen. 5. Personalemæssige konsekvenser Der skal tilføres administrative ressourcer til opgaven. 6. Miljø-, klima- og CO 2 mæssige konsekvenser Ingen bemærkninger 7. Lovgrundlag og sammenhæng med Furesø Kommunes politikker Ingen bemærkninger 8. Risikovurdering/barrierer De administrative barrierer er primært opsigelsesvarsler og høringsperioden. 9. Ansvarlige Direktørområde: Børn og Unge Chef-ansvar: Børn og Ungechefen

11 Skole og fritidsområdet Forslag nr. 6: Kvalitetsrapporter på skoleområdet hvert andet år 1. Beskrivelse af forslaget Arbejdet med skolevæsenets kvalitetsrapport reduceres jf. regeringens afbureaukratiseringsplan. Dette giver en besparelse i administrative ressourcer og i det arbejde, der laves af skoleledere og andre i forbindelse med udarbejdelse af kvalitetsrapporten. 2. Besparelsespotentiale Beløbet er fremkommet ved en forholdsmæssig beregning af Furesø Kommunes andel af det provenu, som regeringen har beregnet, at der vil være på de lempeligere krav til kvalitetsrapporter på skoleområdet. Hele kr./ 2010-priser Udgifter Indtægter Netto Note: - (minus) = indtægt eller mindreudgift og + (plus) = udgift eller mindreindtægt. 3. Proces, herunder politisk behandling Byrådet skal beslutte niveauet for kvalitetsrapporter på skoleområdet. 4. Servicemæssige konsekvenser At der kun udarbejdes kvalitetsrapporter i det kendte format hvert andet år. 5. Personalemæssige konsekvenser Det sparede beløb søges dækket ind via reduktion af følgeudgifter i forbindelse med udarbejdelsen af kvalitetsrapporterne og andre lignende opgaver. Derfor er der ikke umiddelbart personalemæssige konsekvenser. 6. Miljø-, klima- og CO 2 mæssige konsekvenser Ingen bemærkninger 7. Lovgrundlag og sammenhæng med Furesø Kommunes politikker Folkeskoleloven og ændringer som følge af afbureaukratiseringsplanen.

12 8. Risikovurdering/barrierer Ingen bemærkninger. 9. Ansvarlige Direktørområde: Børn og Unge Chef-ansvar: Skole- og Fritidschefen

13 Skole og fritidsområdet Forslag nr. 7: Forenkling og ændrede regler på folkeskoleområdet 1. Beskrivelse af forslaget Regeringens afbureaukratiseringsplan lægger op til en række forenklinger på folkeskoleområdet. Disse forenklinger skønnes at kunne omsættes i et reduceret ressourceforbrug. 2. Besparelsespotentiale Der arbejdes på forenklinger og ændrede regler inden for blandt andet: - forsøg med elevplaner - udbud af valgfag - øget fleksibilitet i regler om uddannelseskvalifikationer i indskolingen - alternativ tilrettelæggelse af afgangsprøver - enklere opfølgning af fravær - præcisering af regler om pædagogisk råd - generel forenkling af indberetningskrav Den endelige udmøntning af en besparelse som følge af disse forenklinger og ændrede regler vil blive indarbejdet der, hvor det skønnes at have de færreste servicemæssige konsekvenser, og det vil ske bredt over skoleområdet. I den samlede oversigt over afbureaukratiseringsforslag er forslaget opført under "valgfag", men de øvrige områder vil som sagt også blive inddraget. Hele kr./ 2010-priser Udgifter Indtægter Netto Note: - (minus) = indtægt eller mindreudgift og + (plus) = udgift eller mindreindtægt. 3. Proces, herunder politisk behandling Indgår i skolevæsenets planlægning af skoleåret 2010/11

14 4. Servicemæssige konsekvenser Det tilstræbes, at der vil blive så få servicemæssige konsekvenser som muligt. Det afhænger blandt andet af, hvordan de nye regler bliver udformet. 5. Personalemæssige konsekvenser En reduktion svarende til ca. 3,5 stillinger hvis hele udmøntningen sker på personaleområdet. 6. Miljø-, klima- og CO 2 mæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. 7. Lovgrundlag og sammenhæng med Furesø Kommunes politikker Folkeskoleloven med ændringer som følge af regeringens afbureaukratiseringsplan. 8. Risikovurdering/barrierer Da skolerne hele tiden forsøger at udnytte ressourcerne bedst muligt, kan de endelige regler udformes således, at det bliver vanskeligt at høste en gevinst. I givet fald er der en risiko for, at forslaget vil føles som en serviceforingelse. 9. Ansvarlige Direktørområde: Børn og Unge Chef-ansvar: Skole- og Fritidschefen

Børn og Unge. Effektiviseringsforslag 2010

Børn og Unge. Effektiviseringsforslag 2010 Dag- og Fritidstilbuds-området Forslag 1: Pulje til afledte driftsudgifter 1. Beskrivelse af forslaget I pulje til afledte driftsudgifter er afsat 0,123 mio. kr. til afledte driftsudgifter i forbindelse

Læs mere

Bilag 2. Tværgående effektiviseringsforslag

Bilag 2. Tværgående effektiviseringsforslag Tværgående forslag Forslag: Reduktion af sygefravær på øvrige områder 1. Beskrivelse af forslaget Beskriv forslagets indhold: Reduktion af kommunens lønsumsrammer med 500.000 kr. i 2010 som incitament

Læs mere

Beskæftigelses- og integrationsudvalget - Drift

Beskæftigelses- og integrationsudvalget - Drift BIU 1. Reduktion i antallet af unge under 30 år på offentlig forsørgelse Omkostningsreduktion Økonomiske konsekvenser i Budget 2012 og overslagsårene 2013 2015 Hele 1.000 kr./ 2012-priser Budgetforslag

Læs mere

Beskæftigelses- og integrationsudvalget - Drift

Beskæftigelses- og integrationsudvalget - Drift BIU 1. Reduktion i antallet af unge under 30 år på offentlig forsørgelse Omkostningsreduktion Økonomiske konsekvenser i Budget 2012 og overslagsårene 2013 2015 Hele 1.000 kr./ 2012-priser Budgetforslag

Læs mere

Bilag 21. Udmøntning af budgetreserver vedrørende moderniseringsaftalen budget Borgmesterens Afdeling. Kopi til.

Bilag 21. Udmøntning af budgetreserver vedrørende moderniseringsaftalen budget Borgmesterens Afdeling. Kopi til. Bilag 21 Emne Til Kopi til Udmøntning af budgetreserver vedrørende moderniseringsaftalen budget 2014-2017 Borgmesterens Afdeling Den 15. august 2013 Aarhus Kommune Børn og Unge Børn og Unge er af Borgmesterens

Læs mere

Socialog Sundhed. Regeringens forslag til afbureaukratisering

Socialog Sundhed. Regeringens forslag til afbureaukratisering Ældreområdet Forslag nr. 1: Plejeplaner gøres frivillige 1. Beskrivelse af forslaget Beskriv forslagets indhold: Det foreslås at gøre plejeplaner for beboere på plejecentre frivillige for kommunerne at

Læs mere

Business Case Områdeledelse for Børnebakkehus, Toftegårdens børnehaver, Sundbrinken, Ringgården. Version 01, den 14.09.2011

Business Case Områdeledelse for Børnebakkehus, Toftegårdens børnehaver, Sundbrinken, Ringgården. Version 01, den 14.09.2011 Faaborg-Midtfyn Kommune Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn Business Case Områdeledelse for Børnebakkehus, Toftegårdens børnehaver, Sundbrinken, Ringgården Version 01, den 14.09.2011 Samlet konklusion Større

Læs mere

Omlægning af dagplejen

Omlægning af dagplejen Omlægning af dagplejen Børne- og Undervisningsudvalget besluttede på udvalgsmødet d. 11.3. 2014 følgende i forbindelse med fremlæggelsen af udmøntningsplanen for omlægningen af dagplejen.: Dagplejen overgår

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr G Private pasningsordninger pr. 1.

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr G Private pasningsordninger pr. 1. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.00.00-G01-8-18 Etablering Kommunale dagplejere pr. 1. august 2018 Etableres og drives af Horsens Kommune, som træffer beslutning om

Læs mere

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag 1 Ansættelse af borgere på ledighedsydelse... 2 Forslag 2 Intensiveret indsats for sygedagpengemodtagere... 5 Forslag 3 Intensiveret indsats

Læs mere

KVALITETSKONTRAKTER SVENDBORG KOMMUNE. Udvalget for Børn og Unge BUDGET 2012

KVALITETSKONTRAKTER SVENDBORG KOMMUNE. Udvalget for Børn og Unge BUDGET 2012 KVALITETSKONTRAKTER SVENDBORG KOMMUNE Udvalget for Børn og Unge BUDGET 2012 1 Serviceområde: Skoleområdet Serviceområde: Folkeskolen Fokusområde: Digitalisering af skole-hjem-samarbejdet Alle folkeskoler

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Forenkling af vejledningen af unge på Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Det foreslås at

Læs mere

Organisering af fritidsdelen i Frederikssund Kommune i relation til skolereformen. Beskrivelse af forslag

Organisering af fritidsdelen i Frederikssund Kommune i relation til skolereformen. Beskrivelse af forslag 23. januar 2014 Model 1 Samarbejds- og partnerskabsmodel. Modellen betyder en uændret organisering af fritidsområdet. Der indgås forpligtende samarbejds- og partnerskabsaftaler i forhold til blandt andet

Læs mere

Bilag 3: Effektiviseringsforslag Dagtilbud

Bilag 3: Effektiviseringsforslag Dagtilbud Bilag 3: Effektiviseringsforslag Dagtilbud Nr: Forslag Effektiviseringsprovenu 1 2 % besparelse til ledelse på dagtilbudsområdet 277.000 kr. 2 Reduktion i ledelse i udvalgte institutioner, og ændring i

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

Tema: Gældende før lovændring: Gældende nu: Hvad og/eller hvordan? Beslutningskompetence 2019/2020

Tema: Gældende før lovændring: Gældende nu: Hvad og/eller hvordan? Beslutningskompetence 2019/2020 Oversigt over justering af folkeskolereformen Dagtilbud og Undervisning d. 10. maj 2019 Tema: Gældende før lovændring: Gældende nu: Hvad og/eller hvordan? Beslutningskompetence 2019/2020 Fastsættelse af

Læs mere

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Strategi for folkeskoleområdet i Aabenraa Kommune 2015-2020 Børn og Skole, Skole og Undervisning Marts 2015 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål...

Læs mere

Økonomi og Administration. Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen

Økonomi og Administration. Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen Etablering Kommunal dagpleje Etableres og drives af Horsens Kommune, som træffer beslutning om dimensionering og organisering. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen Sagsnr. 28.00.00-G01-9-17

Læs mere

Ny struktur for dagtilbud og skoler

Ny struktur for dagtilbud og skoler FAQ 2 om: Ny struktur for dagtilbud og skoler Børne- og Kulturforvaltningen d. 7. december 2010 I anden halvdel af høringsperioden har Børne- og Kulturforvaltningen svaret på følgende spørgsmål: Dagtilbudsområdet

Læs mere

Kvalitetsrapport fra. for 2011

Kvalitetsrapport fra. for 2011 Børn og ungesekretariatet Juni 2011 12/42352 Kvalitetsrapport fra Distrikt Mørkøv for 2011 Distrikt, Institution, Enhedsinstitution Distrikt Mørkøv Leder, mail, tlf. Majbrit ibsen, mi@holb.dk, tlf. 72

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Indhold Sommerferielukning med 1 uge... 2

Indhold Sommerferielukning med 1 uge... 2 Reduktionsforslag for Dagpasning Indhold Sommerferielukning med 1 uge... 2 Der indføres yderligere 1 uges sommerferielukning (i alt 2 uger)... 3 Der indføres 3. uges sommerferielukning... 4 Tidligere effektiviseringsgevinster

Læs mere

Vangeboskolens økonomiske situation

Vangeboskolens økonomiske situation Vangeboskolens økonomiske situation Analyse af perioden fra 2013/14 og frem Februar 2017 1 Indledning Igennem de seneste 4 år har den økonomiske situation på Vangeboskolen ændret sig i betydelig grad.

Læs mere

Fremsat den {FREMSAT} af ministeren for børn og undervisning (Christine Antorini) Forslag. til

Fremsat den {FREMSAT} af ministeren for børn og undervisning (Christine Antorini) Forslag. til Fremsat den {FREMSAT} af ministeren for børn og undervisning (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) (Ophævelse af

Læs mere

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Oplægget i dag Dagtilbudsaftalen - indhold Dagtilbudsloven: 1. Formålsparagraf 2. Den styrkede pædagogiske læreplan 3. Områder

Læs mere

Resultatkontrakt for RASMUS RASK-SKOLEN

Resultatkontrakt for RASMUS RASK-SKOLEN Resultatkontrakt 2010-11 for RASMUS RASK-SKOLEN Odense Kommune - Forvaltning dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Rasmus Rask-skolen er indgået mellem Jørgen Schaldemose

Læs mere

Hvad siger dit barn? Om sprogvurdering af dit 3-årige barn

Hvad siger dit barn? Om sprogvurdering af dit 3-årige barn Hvad siger dit barn? Om sprogvurdering af dit 3-årige barn Indledning Alle børn har behov for at kunne udtrykke sig og fortælle, hvis de er kede af det, glade eller vrede. Sproget spiller en stor rolle

Læs mere

Notat. Fokus på børns sproglige udvikling - mål og rammer for sprogvurdering af 3-årige og den sprogunderstøttende indsats

Notat. Fokus på børns sproglige udvikling - mål og rammer for sprogvurdering af 3-årige og den sprogunderstøttende indsats Notat Fokus på børns sproglige udvikling - mål og rammer for sprogvurdering af 3-årige og den sprogunderstøttende indsats Krav til sprogvurdering og sprogunderstøttende indsats Sprogvurderinger af 3-årige

Læs mere

Hjemmel I medfør af 24 a i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse nr. 870 af 21. oktober 2003 og efter aftale med socialministeren, fastsættes:

Hjemmel I medfør af 24 a i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse nr. 870 af 21. oktober 2003 og efter aftale med socialministeren, fastsættes: 11.11.2009 Øster Hornum Børneunivers. Bestyrelserne ved Øster Hornum Børnehave og skole anmoder hermed om lov til at samle daginstitution og skole i Øster Hornum med hjemmel i Bekendtgørelse om fælles

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Effektivisering af arbejdet med pædagogiske psykologiske vurderinger (PPV) Psykologerne binder stadig

Læs mere

Tilsynsrapport for Hørsholm Kommunes dagtilbud

Tilsynsrapport for Hørsholm Kommunes dagtilbud Tilsynsrapport for Hørsholm Kommunes dagtilbud I foråret 2012 er der ført tilsyn med kommunens kommunale og selvejende dagtilbud i Område Syd, Område Nord og Område Lions Børnehuse samt med kommunens puljeinstitution

Læs mere

Initiativ 1 Obligatorisk læringstilbud til 1-årige i udsatte boligområder

Initiativ 1 Obligatorisk læringstilbud til 1-årige i udsatte boligområder Initiativ 1 Obligatorisk læringstilbud til 1-årige i udsatte boligområder Titel Forslagets formål Obligatorisk læringstilbud til 1-årige i udsatte boligområder For mange børn i udsatte boligområder lever

Læs mere

Plan for mariagerfjord Kommunes mål og rammer for sprogvurdering og sprogstimulering jf. Dagtilbudslovens 11 stk. 7. Lovgrundlag:

Plan for mariagerfjord Kommunes mål og rammer for sprogvurdering og sprogstimulering jf. Dagtilbudslovens 11 stk. 7. Lovgrundlag: Plan for mariagerfjord Kommunes mål og rammer for sprogvurdering og sprogstimulering jf. Dagtilbudslovens 11 stk. 7. Lovgrundlag: Dagtilbudslovens 11: Stk. 7. Kommunalbestyrelsen skal udarbejde og offentliggøre

Læs mere

Resultatkontrakt for Næsby Skole

Resultatkontrakt for Næsby Skole Resultatkontrakt 2011-12 for Næsby Skole Odense Kommune - BUF - Skoleafdelingen 17.05.2011 dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Næsby - skole er indgået mellem Skoleafdelingen

Læs mere

Aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance om afbureaukratisering i kommuner og regioner

Aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance om afbureaukratisering i kommuner og regioner Aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance om afbureaukratisering i kommuner og regioner Afbureaukratisering af statslige regler og dokumentationskrav kan frigøre ressourcer i kommuner

Læs mere

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL skal hermed svare på kommunens høringsmateriale vedrørende implementering af den kommende skolereform i Næstved Kommune.

Læs mere

Business Case Områdeledelse for Nøddehøj, Bøgehaven, Hestehaven/Hudevad og Årslev børnehave Alternativt Nøddehøj, Bøgehaven, Hestehaven/Hudevad

Business Case Områdeledelse for Nøddehøj, Bøgehaven, Hestehaven/Hudevad og Årslev børnehave Alternativt Nøddehøj, Bøgehaven, Hestehaven/Hudevad Faaborg-Midtfyn Kommune Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn Business Case Områdeledelse for Nøddehøj, Bøgehaven, Hestehaven/Hudevad og Årslev børnehave Alternativt Nøddehøj, Bøgehaven, Hestehaven/Hudevad Version

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget BØRNE- OG SKOLEUDVALGET Forslagsnr. Budget Budget Budget Hele 1.000 kr. Budget Korrektionsforslag, der kræver særlig politisk stillingtagen 16 Tildeling dagtilbud lavere beløb pr.

Læs mere

Pol. Org. Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Bemærkninger. 003.00.01 Skoleområdet -375-1.500-1.500-1.500

Pol. Org. Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Bemærkninger. 003.00.01 Skoleområdet -375-1.500-1.500-1.500 BUDGET 2016-19 UDVALGET for BØRN OG UNGE REDUKTIONSBLOKKE Afsnit: Side: Oprettet:11.03.15 Rev.:28.04.15 1000 kr. DRIFT Pol. Org. Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Bemærkninger 003.00.01 Skoleområdet -375-1.500-1.500-1.500

Læs mere

Resultatkontrakt for Bækholmskolen

Resultatkontrakt for Bækholmskolen Resultatkontrakt 2010-11 for Bækholmskolen Odense Kommune Børn- og Ungeforvaltningen 1. december 2009 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Bækholmskolen er indgået mellem Jørgen

Læs mere

Fra: UDVIDELSESKATALOG

Fra: UDVIDELSESKATALOG Fra: UDVIDELSESKATALOG 2013-16 22: Tidlig tværgående indsats for småbørnsfamilier familieuddannelse Effektivisering Budgetreduktion _X Budgetudvidelse (sæt kryds) Økonomiske konsekvenser i Budget 2013

Læs mere

Business Case nr. I 309/02

Business Case nr. I 309/02 Business Case nr. I 309/02 Forslagets overskrift: Flere udrednings- og opkvalificeringsforløb i Beskæftigelsescenteret Forslagsstiller: Job- og SocialCenteret sudfordring (vision): Ved at erstatte midlertidige

Læs mere

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Ekstraordinært åbent møde Tilstede Ulrik Falk-Sørensen (F) - formand Jesper Würtzen (A) - næstformand Doris Børger (A)

Læs mere

Forslag fra medarbejderne i Nordfyns Kommune

Forslag fra medarbejderne i Nordfyns Kommune Forslag fra medarbejderne i Nordfyns Kommune UDMØNTNING AF DET ØKONOMISKE RÅDERUM Budget 2019 samt overslagsårene 2020-2022 Revideret den 6. august 2018 Dokument nr. D2018-191542 Sags nr. S2018-10128 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Notat: Merforbrug inden for Uddannelse, børn og familie i forhold til befordring

Notat: Merforbrug inden for Uddannelse, børn og familie i forhold til befordring Velfærd 30. maj 2018 Sags id: 18/8368 Oversigt over bilag Notat: Merforbrug inden for Uddannelse, børn og familie i forhold til befordring Notat: Underskud i forbindelse med lukning af skolerne i Dreslette

Læs mere

Sprogvurderinger i Danmark - og EVA s undersøgelser af dem

Sprogvurderinger i Danmark - og EVA s undersøgelser af dem Sprogvurderinger i Danmark - og EVA s undersøgelser af dem Center for Børnesprog Jubilæumskonference januar 2010 Specialkonsulent Helene Brochmann, EVA Lovgivningen 2004: Sprogstimulering af tosprogede

Læs mere

FURESØ KOMMUNE REFERAT

FURESØ KOMMUNE REFERAT FURESØ KOMMUNE Børneudvalg 7. februar 2007, Kl. 19.00 Møde nr. 3 Mødelokale 14 F, (mødelokalet ved det tidligere borgmesterkontor) Administrationsbygning 2, Rådhustorvet 2, Farum Medlemmerne mødte. Berit

Læs mere

Business Case nr. I 103/01

Business Case nr. I 103/01 Business Case nr. I 103/01 Forslagets overskrift: Fra Institution til skole - den bedste rejse fra 0 år til 3. klasse Forslagsstiller: sgruppe sudfordring (vision): Forældre og medarbejdere skaber sammen

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Udvalg for skole og ungdomsuddannelse BILAG 3d - USU 1.000 kr./-pl, netto Aktivitetsområde - Skole og FFO -2.228-2.204-1.449 1.696 1 Demografi skoleområdet -2.868-2.865-2.098 1.044 2 Demografi og styringsprincipper

Læs mere

BØU kr kr kr kr.

BØU kr kr kr kr. Budget 2012-15 Besparelsesforslag: Kommissoriumnummer (indeholder udvalgsforkortelse og fortløbende numre, hvis flere forskellige forslag angiv A, B, C mv.) Brugerbetaling Betaling af udgifter i forbindelse

Læs mere

Kvalitetsrapport Hadsten By Delrapport

Kvalitetsrapport Hadsten By Delrapport Kvalitetsrapport Hadsten By 2017-2018 Delrapport 1 Indhold 1. Forord... 3 1.1 Kvalitetsmåling på dagtilbudsområdet... 3 1.2 er og opfølgning... 3 1.3 på kvalitetsrapporten... 6 2. Resultater for Hadsten

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Børn og ungeudvalget den 2. april 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U D SKRIFT Børn og Ungeudvalget 2. april 2001 kl. 16.30 i Byrådssalen og mødelokale 6 Mødedeltagere: Morten Andersen, Finn Vester,

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Resultatkontrakt for Tingkærskolen

Resultatkontrakt for Tingkærskolen Ting Resultatkontrakt 2010-12 for Tingkærskolen Odense Kommune Børn- og Ungeforvaltningen dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Tingkærskolen er indgået mellem Jørgen Schaldemose

Læs mere

Kommissorium nummer BØU - 01 Acadre sagsnummer Overblik over maksimalt besparelsespotentiale. Indtægter - = merindtægter

Kommissorium nummer BØU - 01 Acadre sagsnummer Overblik over maksimalt besparelsespotentiale. Indtægter - = merindtægter Budget 2012-15 Besparelsesforslag: Fordele og ulemper ved områdeledelse i Allerød kommune Kommissorium nummer BØU - 01 Acadre sagsnummer 11-9827 Overblik over maksimalt besparelsespotentiale de enkelte

Læs mere

Sprogvurdering & Sprogindsatser. Intentioner. Gennemgang af reglerne. Lov nr. 630 Gældende pr. 1/7 2010

Sprogvurdering & Sprogindsatser. Intentioner. Gennemgang af reglerne. Lov nr. 630 Gældende pr. 1/7 2010 Sprogvurdering & Sprogindsatser Lov nr. 630 Gældende pr. 1/7 2010 1 Intentioner Ændring af Dagtilbudsloven og Folkeskoleloven Al lovgivning om sprogvurdering og sprogindsatser er samlet i Dagtilbudsloven

Læs mere

NOTAT. Forenklet model for tilskud til BPA

NOTAT. Forenklet model for tilskud til BPA NOTAT Forenklet model for tilskud til BPA Indledning Kommunerne har administrative byrder ved sagsbehandling i sager vedr. borgerstyret personlig assistance (BPA). Tilsvarende oplever borgerne, der modtager

Læs mere

Budgetår. Total reduktion i * Mulig ikrafttrædelsesdato 1. januar Besparelsen er besluttet i 2012.

Budgetår. Total reduktion i * Mulig ikrafttrædelsesdato 1. januar Besparelsen er besluttet i 2012. Budget 2012-15 Besparelsesforslag: Kommissoriumnummer (indeholder udvalgsforkortelse og fortløbende numre, hvis flere forskellige forslag angiv A, B, C mv.) Familiekonsulenter I budgetforlig 2011 blev

Læs mere

Beskrivelse af indsatsen Investering i børns fremtid

Beskrivelse af indsatsen Investering i børns fremtid Beskrivelse af indsatsen Investering i børns fremtid Baggrund for indsatsen Et solidt sprogligt fundament i en tidlig alder er det bedste udgangspunkt børn kan få. Sproget er en afgørende faktor for både

Læs mere

Kvalitetsrapport Hadsten Børnehave Delrapport

Kvalitetsrapport Hadsten Børnehave Delrapport Kvalitetsrapport Hadsten Børnehave 2017-2018 Delrapport 1 Indhold 1. Forord... 3 1.1 Kvalitetsmåling på dagtilbudsområdet... 3 1.2 er og opfølgning... 3 1.3 på kvalitetsrapporten... 6 2. Resultater for

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BØRNE- OG SKOLEUDVALGET Oversigt over ændringer til - Nr. Politiske forslag 1 Tillægsaftale til fælles forståelse: "Endnu bedre folkeskole i Furesø Kommune" 1.300 1.700 1.700 1.700 Som en del af budgetaftalen

Læs mere

Indstilling. Mere synlig og fleksibel dagpleje. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 17. december 2009.

Indstilling. Mere synlig og fleksibel dagpleje. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 17. december 2009. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 17. december 2009 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume Dagplejen er karakteriseret ved end dog meget høj tilfredshed

Læs mere

Udgifter til reformen af førtidspension og fleksjob

Udgifter til reformen af førtidspension og fleksjob Udgifter til reformen af førtidspension og fleksjob 20. juni 2013 Sagsbeh: CS SSA, Budget og Analyse Den 1. januar 2013 trådte regeringens reform vedrørende førtidspension og fleksjob i kraft. Reformen

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Folkets skole: Faglighed, dannelse og frihed justeringer af folkeskolen til en mere åben og fleksibel skole

Folkets skole: Faglighed, dannelse og frihed justeringer af folkeskolen til en mere åben og fleksibel skole Folkets skole: Faglighed, dannelse og frihed justeringer af folkeskolen til en mere åben og fleksibel skole Undervisningsministeriet, februar 2019 Aftalen Bred aftale indgået den 30. januar 2019 mellem

Læs mere

Udtalelse. Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning. BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Udtalelse. Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning. BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse Side 1 af 5 Til Aarhus Byråd via Magistraten Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune 1. Konklusion Byrådet behandlede den 18. november 2015

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Allerød Kommune Side 1. Budgetanalyse Glad gartner / altmuligmand Sundheds og Velfærdsudvalget

Indholdsfortegnelse. Allerød Kommune Side 1. Budgetanalyse Glad gartner / altmuligmand Sundheds og Velfærdsudvalget Økonomi Personale + 1 årsværk +98.000 kr. i år 1 + 2 i alt +196.000 kr. Herefter forventes tilbuddet at være udgiftsneutralt Budgetanalyse 2013-2016 Glad gartner / altmuligmand Sundheds og Velfærdsudvalget

Læs mere

Mulighed for udbud på fritvalgsområdet i hjemmeplejen

Mulighed for udbud på fritvalgsområdet i hjemmeplejen Social- og Seniorudvalget Punkt: 5 Acadre sagsnr.: 14/10246 Journalnr.: Sagsforløb: SSU - Åben sag Mødedato: 23.06.2014 Sagsansvarlig enhed: Politik og Borgerservice Sagsbehandler: Helle Skude Mulighed

Læs mere

Den kommunale dagpleje.

Den kommunale dagpleje. Sagsnr. 28.06.00-P16-1-18 Cpr. Nr. Dato 21-10-2018 Navn Sagsbehandler Johnni Steen Helt Høringsnotat om deltidspladser i kommunens dagtilbud med generel information om deltidspladser, forældrebetaling,

Læs mere

Version 02, den 04.10. 2011

Version 02, den 04.10. 2011 Faaborg-Midtfyn Kommune Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn Business Case Områdeledelse for Børnebakkehus, Toftegårdens børnehave, Saugstedvang, Sundbrinken og Ringgården Alternativt Børnebakkehus, Toftegårdens

Læs mere

Dagplejen Aftalemål November 2016

Dagplejen Aftalemål November 2016 Dagplejen Aftalemål 2017 November 2016 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med aftalestyringen

Læs mere

TRYGHED OG KOMPETENCEUDVIKLING

TRYGHED OG KOMPETENCEUDVIKLING BILAG TIL FORHANDLINGSPROTOKOL 1 TRYGHED OG KOMPETENCEUDVIKLING Parternes fælles arbejde med kompetenceudvikling i staten Den økonomiske krise og behovet for løbende opgavemæssige og organisatoriske forandrings-

Læs mere

DAGTILBUD OG SKOLE. Delegationsplanen er opbygget med følgende kolonner: Sagsområde BY ØK BUU RNB A Lovgrundlag/administrationsgrundlag.

DAGTILBUD OG SKOLE. Delegationsplanen er opbygget med følgende kolonner: Sagsområde BY ØK BUU RNB A Lovgrundlag/administrationsgrundlag. Delegationsplanen er opbygget med følgende kolonner: Sagsområde En række kolonner for yråd, Økonomiudvalg, ørne- og ssudvalg, råd/nævn/bestyrelser samt Administrationen (her noteres, hvor kompetencen ligger)

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN. for Dagtilbudsområdet

UDVIKLINGSPLAN. for Dagtilbudsområdet UDVIKLINGSPLAN for Dagtilbudsområdet 2019-2022 Indledning Denne udviklingsplan gælder for årene 2019 til og med 2022. Den indstilles til godkendelse/er godkendt i Børne- og Skoleudvalget den 16. januar

Læs mere

Viborg Kommune. Børnehuset Spangsdal UDVIKLINGSPLANER RAPPORT DANNET 10-04-2015. Hjernen&Hjertet

Viborg Kommune. Børnehuset Spangsdal UDVIKLINGSPLANER RAPPORT DANNET 10-04-2015. Hjernen&Hjertet Viborg Kommune Børnehuset Spangsdal UDVIKLINGSPLANER RAPPORT DANNET 10-04-2015 Hjernen&Hjertet Indholdsfortegnelse 1 Barnet i centrum - forskningsprojekt 3 2 Matematisk Opmærksomhed i dagtilbud 4 3 Overgange

Læs mere

Mange veje. mod en stærk evalueringskultur i folkeskolen

Mange veje. mod en stærk evalueringskultur i folkeskolen Mange veje mod en stærk evalueringskultur i folkeskolen NR. 3 OKTOBER 08 Katja Munch Thorsen Områdechef, Danmarks evalueringsinstitut (EVA). En systematisk og stærk evalueringskultur i folkeskolen er blevet

Læs mere

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger 22. august 2018 Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger Indledning Det vedlagte materiale udgør Direktørgruppens forslag til,

Læs mere

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE Politiske målsætninger for skolernes specialundervisning og specialpædagogisk bistand i det almindelige undervisningsmiljø Forord

Læs mere

Delegation af beslutningskompetence

Delegation af beslutningskompetence Delegation af beslutningskompetence 2016 Kompetencefordeling for ørne- og Uddannelsesudvalget Direktørområdet Velfærd maj 2016 Sags id: 16/10352 ndledning Delegationsplanen i Assens Kommune er udarbejdet

Læs mere

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget 9. oktober 2013 Vedtagne reduktionsforslag Budget 2014-17 Nr. R-101 X Reduktion af budget til arbejdsskader Politikområde 105 Tværgående udgifter Økonomiudvalget Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring

Læs mere

De samme regler gælder ledelse, når antallet af ledige stillinger tillader det. Erfaringsmæssigt er det dog vanskeligere at omplacere ledere.

De samme regler gælder ledelse, når antallet af ledige stillinger tillader det. Erfaringsmæssigt er det dog vanskeligere at omplacere ledere. Notat vedr. personalemæssige konsekvenser NOTAT HovedMed og Byrådet har i forbindelse med den igangværende drøftelse af Direktionens sparekatalog for 2011 spurgt til de mulige personalemæssige konsekvenser

Læs mere

Dagtilbud Nordvest Aftalemål

Dagtilbud Nordvest Aftalemål Dagtilbud Nordvest Aftalemål 07-08 . Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra. januar 007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med aftalestyringen

Læs mere

Dagtilbud Sydøst Aftalemål

Dagtilbud Sydøst Aftalemål Dagtilbud Sydøst Aftalemål 07-08 . Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra. januar 007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med aftalestyringen er

Læs mere

Indstilling. Ændring til privat børnepasning efter Frit valg-ordningen. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 1. Afdeling

Indstilling. Ændring til privat børnepasning efter Frit valg-ordningen. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 1. Afdeling Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 1. Afdeling Den 14. oktober 2005 Århus Kommune Børn og Unge-afdelingen Magistratens 1. Afdeling Ændring til privat børnepasning efter Frit valg-ordningen

Læs mere

Dagtilbud Midt Aftalemål November 2016

Dagtilbud Midt Aftalemål November 2016 Dagtilbud Midt Aftalemål 07 November 06 . Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra. januar 007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med aftalestyringen

Læs mere

Udvalg: Børn og skoleudvalget

Udvalg: Børn og skoleudvalget Udvalg: Børn og skoleudvalget Serviceramme Bemærkninger bevilling 2.1 - skole Servicerammen - skole Afvigelse ml korr og forv 2.1 Skole Fællesudgifter 13,6 13,6 13,6 0,0 Folkeskoler m.m. 599,5 600,3 596,5-3,8

Læs mere

Udvalg for dagtilbud og familier

Udvalg for dagtilbud og familier Beslutning: Tilpasning af ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet. Sagsnr. i ESDH: 18/14065 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget for dagtilbud og familier skal beslutte at indstille til

Læs mere

Ny SFO model. 1.2 Kommissorium

Ny SFO model. 1.2 Kommissorium Ny SFO model 1.2 Kommissorium Indholdsfortegnelse Indledning...2 Formål...3 Målgruppe / interessenter...3 Indhold og milepæle...3 Metode...4 Evaluering...4 Succeskriterier...6 Organisering...6 Information...6

Læs mere

Beskrivelse af forslag: Forøgelse af lærernes undervisningstid på 7,5 timer årligt svarende til 1/4 lektion ugentligt.

Beskrivelse af forslag: Forøgelse af lærernes undervisningstid på 7,5 timer årligt svarende til 1/4 lektion ugentligt. Nr. 1.A Forøgelse af lærernes undervisningstid Børne- og Skoleudvalget Undervisning Driftsudgifter -1.241-2.979-2.979-2.979 Netto -1.241-2.979-2.979-2.979 Forøgelse af lærernes undervisningstid på 7,5

Læs mere

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012 Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune Gældende fra 1. januar 2012 Godkendt af SBU den 10. januar 2012 1 Nærværende administrationsgrundlag omfatter

Læs mere

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning NOTAT Til Social- og sundhedsudvalget Kopi Fra Sundhed og Omsorg, Administrationen Emne Robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel

Læs mere

Hvad siger dit barn? Et tilbud om sprogvurdering af dit 3-årige barn

Hvad siger dit barn? Et tilbud om sprogvurdering af dit 3-årige barn Hvad siger dit barn? Et tilbud om sprogvurdering af dit 3-årige barn Kære forældre, Derfor er sproget så vigtigt Alle børn har behov for at kunne udtrykke sig og fortælle, hvis de er kede af det, glade

Læs mere

Delegation af beslutningskompetence

Delegation af beslutningskompetence Delegation af beslutningskompetence 2016 Kompetencefordeling for ørne- og Uddannelsesudvalget Direktørområdet Velfærd juli 2016 Sags id: 16/10352 ndledning en i Assens Kommune er udarbejdet med henblik

Læs mere

Folkets skole: Faglighed, dannelse og frihed justeringer af folkeskolen til en mere åben og fleksibel skole

Folkets skole: Faglighed, dannelse og frihed justeringer af folkeskolen til en mere åben og fleksibel skole Folkets skole: Faglighed, dannelse og frihed justeringer af folkeskolen til en mere åben og fleksibel skole Undervisningsministeriet, februar 2019 Velkommen! Afdelingschef Lotte Groth-Andersen Kontorchef

Læs mere

Notat. Ny folkeskolereform 2014. Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra:

Notat. Ny folkeskolereform 2014. Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra: Notat Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra: Ny folkeskolereform 2014 Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Et væsentligt element i den nye folkeskolereform er den udvidede skoledag, hvor understøttende

Læs mere

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 6 4101 Øge forældrebetaling til mad i dagtilbud til 72 pct. I loven er der ikke angivet en øvre grænse for forældrebetaling på mad i dagtilbud. I 2019 opkræves

Læs mere

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om:

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Opgaveløsning i Furesø Kommunes folkeskoler i skoleåret 2014-15 Indledning Furesø Kommune,

Læs mere

Økonomiske konsekvenser af organisationstilpasninger

Økonomiske konsekvenser af organisationstilpasninger 2b Dato 16. juni 2011 Initialer Økonomiske konsekvenser af organisationstilpasninger 1.0 Indledning Den 9. juni 2011 forelagde rektor bestyrelsen et forslag til en ny organisation. Den nye organisation

Læs mere

Notatet indeholder ikke en gennemgang af reformens indhold, idet der henvises til Aftaleteksten samt materialer fra KL vedr. opgaven i kommunen.

Notatet indeholder ikke en gennemgang af reformens indhold, idet der henvises til Aftaleteksten samt materialer fra KL vedr. opgaven i kommunen. Version: 20. august 2013 Indledning I foråret 2013 indgik Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative en aftale vedr. en reform af folkeskolerne i Danmark. Reformen medfører, at folkeskolen fra

Læs mere

HANDLEFORSLAG VEDR. SKOLEUDVALGETS OMRÅDE

HANDLEFORSLAG VEDR. SKOLEUDVALGETS OMRÅDE HANDLEFORSLAG VEDR. SKOLEUDVALGETS OMRÅDE Administrative forslag SU 1 Ændring i modellen for lærerløntimetildeling. Folkeskoler Funktion: 03 22 01 Lærerløntimetildeling på grundlag af elevtallet reduceres

Læs mere