NOTAT. 1. Generelle udfordringer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT. 1. Generelle udfordringer"

Transkript

1 NOTAT Hvidovre Kommune Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Henrik Astrup SAF Økonomienheden Sagsnr.: 12/22234 Dok.nr.: / Fællesnotat om overførselsindkomsterne og aktiverings på Arbejdsmarkedsudvalget, Social- og Sundhedsudvalget samt Økonomiudvalgets område Side 1 af 12 I notatet redegøres for udviklingen i ne til overførselsindkomsterne og aktivering på udvalgenes områder. Dvs. sygedagpenge, kontanthjælp, arbejdsløshedsdagpenge, aktiverings, revalidering samt fleksjob og ledighedsydelse under Arbejdsmarkedsudvalget, førtidspension under Social- og Sundhedsudvalget samt integration under Økonomiudvalget. Samlet set forventes netto til overførselsindkomster og aktivering på 631,1 mio. kr. i og de efterfølgende år. Dette er 38,7 mio. kr. mere end forudsat i basisbudgettet. Skønnet er foretaget på grundlag af forbruget i det første halvår samtidig med at der i denne periode er implementeret konsekvenser af Finansloven for. Indledningsvist beskrives de generelle ændringer på arbejdsmarkedsområdet, samt de overordnede tendenser på landsplan. Derefter redegøres der for de tilsvarende forhold i Hvidovre Kommune. Og der redegøres for de økonomiske beregninger af de skønnede. 1. Generelle udfordringer Arbejdsmarkedsområdet har, oveni den stigende ledighed de seneste år, gennemgået en række ændringer, som har udfordret den kommunale beskæftigelsesindsats. I august 2009 overtog kommunerne den lokale statslige beskæftigelsesindsats med fuld virkning fra Samtidig har staten øget overvågningen og styringen af den kommunale beskæftigelsesindsats. I blev vilkårene for beskæftigelsesindsatsen ændret. Dels skete der store ændringer i refusionsreglerne, dels blev fokus i aktiveringsindsatsen flyttet fra aktiveringsforløb (kurser og kommunale projekter) til en virksomhedsrettet indsats (virksomhedspraktik og løntilskud) samt ordinær uddannelse. Med vedtagelsen af Finansloven for blev de såkaldte fattigdomsydelser (starthjælpen, introduktionsydelsen, kontanthjælpsloftet og 225-

2 timers reglen) afskaffet. Samtidig blev den afkortede dagpengeperiode udskudt med et halvt år, således at effekten af den afkortede dagpengeperiode først får effekt i. Side 2 af 12 I forventes en række ændringer vedtaget gældende for og fremefter med betydning for økonomien. Reform på fleksjob og førtidspension vil få konsekvenser for økonomien i, men der foreligger endnu ingen nøgletal og beregninger for de økonomiske konsekvenser af den nye lovgivning. Derudover vil resultatet af forhandlingerne i Folketinget om reformer på blandt andet kontanthjælpsområdet og sygedagpengeområdet også kunne påvirke den beskæftigelsesrettede indsats fremover. I de senere år har omdrejningspunkterne for beskæftigelsesindsatsen blandt andet været: Den håndholdte beskæftigelsesindsats over for særlige grupper som f.eks. de unge. Fortsat øget kvalitet i det administrative sagsarbejde. Den virksomhedsrettede aktivering (løntilskud og virksomhedspraktik). Omdrejningspunkterne er stadig aktuelle og vil fortsat være i fokus i. 2. Generelle konjunkturer og ledighed 2.1 Ledigheden Ved udgangen af var ledigheden for hele landet 5,7 %. Finansministeriets forventning til udviklingen i ledigheden ses af nedenstående tabel, der omhandler såvel forsikrede som ikke forsikrede ledige. Bruttoledighed (hele landet) Bruttoledige i pers. Ledige i % af arbejdsstyrken ,5 4,5 5,7 5,7 5,7 5,3 Kilde: Finansministeriet, Økonomisk redegørelse, maj Det ses af tabellen, at Finansministeriet i sit konjunkturskøn fra maj forventer en uændret ledighed fra til. Fra forventes et fald i ledigheden på landsplan, således at niveauet for ledigheden falder fra 5,7% i og til 5,3% i. Det bemærkes, at det Økonomiske Råds seneste vurdering af udviklingen i bruttoledigheden er i og i og Økonomisk Råd er dermed lidt mere pessimistiske end Finansministeriets vurdering. Dette notat tager udgangspunkt i vurderingen fra Finansministeriet. Stigninger og fald i ledigheden på landsplan skal dog ses i forhold til den lokale beskæftigelsessituation, hvor der kan være store forskelle. Erfaringerne fra den nuværende krise og tidligere konjunktursving viser, at ændringerne slår senere igennem i Hovedstaden i forhold til resten af landet, da der er flere beskæftiget i serviceerhverv og færre i produktive erhverv. Det må således forventes, at faldet i ledigheden først når Hovedstadsområdet sidst i eller i 2014.

3 2.2 Kontanthjælp På landsplan forventes antallet af arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere at falde svagt i, hvilket stemmer overens med Beskæftigelsesregionens forventninger. Derimod er skønnet for udviklingen af ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere mere usikker. Side 3 af 12 Samtidig betyder afkortningen af perioden, hvor forsikrede ledige kan modtage dagpenge (fra fire til to år) en øget tilgang til kontanthjælpsområdet. Afkortningen skulle oprindeligt være trådt i kraft medio men blev i forbindelse med Finansloven for udskudt et halvt år, så den nu først får effekt i. De forsikrede ledige, som er ledige over to år, skal i stedet søge kontanthjælp. 2.3 Fleksjob og ledighedsydelse (ydelse til fleksjobberettigede uden arbejde) I de senere år har antallet af personer i fleksjob været stigende og denne stigning er fortsat i. Således var der i fuldtidspersoner i fleksjob, svarende til en stigning på 477 fuldtidspersoner sammenlignet med Antallet af modtagere af ledighedsydelse i ovennævnte periode er steget med fuldtidspersoner så der i i alt var fuldtidspersoner, der modtog ledighedsydelse. På trods af krisen har det således været muligt på landsplan at skaffe flere fleksjob. Men krisen har betydet, at antallet af ledighedsydelsesmodtagere er steget mere end antallet af personer i fleksjob. 3. Hvidovre Kommune I dette afsnit redegøres for den forventede udvikling på arbejdsmarkedsområdet i Hvidovre Kommune i. Det sker på baggrund af udviklingen på arbejdsmarkedsområdet i 1. halvår af. Herudover anvendes seneste skøn fra Finansministeriet, Beskæftigelsesregionen samt KL. 3.1 Ledigheden i Hvidovre Kommune Bruttoledigheden i Hvidovre Kommune har siden den økonomiske krise satte ind medio 2008 været lavere end Region Hovedstadens og bruttoledigheden på landsplan:

4 8 Side 4 af Hele landet Region Hovedstaden Hvidovre M M M M M M M M M09 M01 M05 M09 M01 M05 Kilde: Statistikbanken, Danmarks Statistik Figuren viser, at bruttoledigheden i Hvidovre Kommune er steget fra 1,7 % i juli 2008 til 5,9 % i maj. Det svarer til, at der i juli 2008 var 431 bruttoledige, mens der i maj var bruttoledige. De bruttoledige omfatter alene arbejdsmarkedsparate ledige inklusive aktiverede. Blandt de arbejdsmarkedsparate ledige er Hvidovre Kommunes store udfordring de mange ufaglærte ledige. I denne gruppe er der mange unge, som ikke er kommet i gang med en uddannelse. Igennem bl.a. Ungeindsatsen forsøger kommunen at få de unge i gang med en uddannelse eller et arbejde. Arbejdet understøtter Beskæftigelsesministerens udmeldte mål for beskæftigelsesplanen om bl.a. at øge indsatsen over for de unge. Hvidovre Kommune havde i en gennemsnitlig forsørgelsesudgift pr. person i arbejdsstyrken mellem år på kr. Dette er 504 kr. lavere end landsgennemsnittet og i forhold til klyngen af sammenlignelige kommuner (Esbjerg, Helsingør, Herlev, Horsens og Rødovre) ligger kun Helsingør Kommune lavere. Sammenlignet med nabokommunerne (Rødovre, København og Brøndby Kommune) ligger Hvidovre Kommune også lavest på den gennemsnitlige forsørgelsesudgift. En del af forklaringen på de lavere gennemsnitlige forsørgelses pr. person i arbejdsstyrken er, at Hvidovre Kommune har en lavere bruttoledighed end landsgennemsnittet og derfor også lavere forsørgelsesomkostninger. Arbejdsmarkedsudvalget 3.2 Sygedagpenge i Hvidovre Kommune Antallet af sager mellem 5-52 uger lå i gennemsnit for hele på 562 sager. Når man ser på antallet af sager med varighed på 5-52 uger i det første halvår af er der i gennemsnit 554 sager pr. uge. I forventes der 553 sager mellem 5 52 uger. Budgettet for for sager mellem 5 og 52 uger er delt i tre dele:

5 Sager med varighed mellem 5-8 uger, hvor kommunen får 50 % refusion Sager mellem 9-52 uger, hvor kommunen enten får: o 50 % refusion, når den sygemeldte er i aktivering, eller o 30 % refusion, når den sygemeldte ikke er aktiveret Side 5 af 12 Det forventes, at aktiveringsgraden på 7,4 % og sygedagpengesagernes varighed i er uændret sammenlignet med. Der forventes følgende fordeling af sygedagpengesager i : Antal Sager med varighed mellem 5-8 uger (50 % refusion) Sager med varighed mellem 9-52 uger i aktivering (50 % refusion) Sager med varighed mellem 9-52 uger uden aktivering (30 % refusion) Sager i alt 553 Tabel: Antal sager fordelt på varighed og aktivering For sager over 52 uger, hvor kommunen ikke kan hjemtage refusion har der i i gennemsnit været 122 forløb. Antallet forventes uændret og derfor budgetteres der også i med et gennemsnit på 122 sager. Der er dog usikkerhed om at den forkortede arbejdsløshedsdagpengeperiode kan medføre en stigning i antallet af forsikrede ledige på sygedagpenge. Når en forsikret ledig er sygemeldt over 14 dage overgår borgeren til sygedagpenge, og det forlænger arbejdsløshedsdagpengeperioden. Dette kan øge ne til sygedagpenge. Konsekvenserne af dette kendes dog endnu ikke ,5 89,4 88,4 88,5 Tabel: Netto til sygedagpengeområdet (mio. kr. i -priser) Budgettet indeholder også andre på sygedagpengeområdet, som f.eks. sygedagpenge til forældre med alvorligt syge børn. Sygedagpengeområdet indgår, modsat de fleste andre indkomstoverførselsområder, ikke i det budgetgaranterede område, og kommunerne kompenseres alene for lovændringer eller efter forhandling mellem Regeringen og KL ved væsentlige ændringer i aktiviteten. 3.3 Medfinansiering af arbejdsløshedsdagpenge til forsikrede ledige i Hvidovre Kommune Siden 2010 har kommunerne medfinansieret en del af arbejdsløshedsdagpengene (A-dagpenge) til de forsikrede ledige. Medfinansieringen indfases gradvist og betyder at kommunerne årligt overtager en større del af medfinansieringen. Området er ikke omfattet af budgetgarantien. Kommunernes andel af ne finansieres i stedet primært af beskæf-

6 tigelsestilskuddet. Staten har udmeldt det kommunale beskæftigelsestilskud for (forventet medfinansiering af A-dagpenge). Det udmeldte beskæftigelsestilskud for udgør 117,5 mio. kr. og denne indtægt afsættes under kommunens finansielle poster. Side 6 af 12 Det er staten, som udbetaler dagpenge og kommunerne medfinansierer en del af ne. Kommunerne medfinansierer: 50 % for de aktiverede 70 % for de ikke-aktiverede ledige 100 % af ne, når en ledig ikke er aktiveret til tiden. Antallet af A-dagpengemodtagere har i svinget meget, hvilket især skyldes sæsonudsving. Der er traditionelt en lavere ledighed om sommeren, hvor turist- og forlystelsesbranchen øger antallet af ansatte: Antal dagpengemodtagere jan-11 feb-11 mar-11 apr-11 maj-11 jun-11 jul-11 aug-11 sep-11 okt-11 nov-11 dec-11 jan-12 feb-12 mar-12 apr-12 maj-12 Kilde: jobindsats.dk, Arbejdsmarkedsstyrelsen Hvidovre Antal fuldtidspersoner I var der i gennemsnit forsikrede ledige i Hvidovre Kommune. Som det fremgår af figuren ovenfor, har antallet været stigende i således at der var fuldtidspersoner i marts måned. Dette tal er dog faldet til fuldtidspersoner i maj. Antallet af forsikrede ledige forventes at stige til ultimo. I sker der flere væsentlige ændringer på dagpengeområdet, som har betydning for økonomien. Kommunen skal fra skal medfinansiere 4 uger mere af dagpengeperioden end i. Dagpengeperioden forkortes med et halvt år hvilket betyder færre dagpengemodtagere (men flere kontanthjælpsmodtagere). Sammen med en forventning om stigende beskæftigelse forventes dette at betyde et fald i antallet af dagpengemodtagere på 120 helårspersoner. Reglerne om økonomisk straf ved manglende rettidighed vedrørende aktiveringstilbud for dagpengemodtagere suspenderes for en to-årig periode. For Hvidovre Kommune forventes dette at medføre en besparelse på 6 mio. kr. i.

7 Der forventes for hele helårspersoner. I budgettet er indreg- fire uger mere end i, at den net, at kommunen skal medfinansiere forkortede dagpengeperiode betyder færre forsikrede ledige, samt at der forventes en stigende beskæftigelse i. Side 7 af 12 Basisbud- get ,2 111,0 95,3 117,5 Tabel: Netto til medfinansiering af arbejdsløshedsdagpenge (mio. kr. i -priser) Udgiften til at kommunen fra skal medfinansiere fire uger mere af dagpengeperioden end i 2 er beregnet med en forventning om, at ud- af yderligere 76 helårspersoner i giften vil svare til medfinansiering. Budgettet på A-dagpenge svarer til det udmeldte foreløbige beskæf- tigelsestilskud for. 3.4 Kontanthjælp i Hvidovre Kommune Siden konjunkturen vendte i sensommeren 2008 er ledigheden blandt kontanthjælpsmodtagere steget. Kilde: Jobindsats.dk, Arbejdsmarkedsstyrelsen Som det fremgår af tabellen, er antallet af fuldtidspersoner på kontanti 1. kvartal 2008 til personer i 1. kvar- hjælp steget fra 839 personer tal, dvs. en stigning på 66 %. Aktiveringsgraden er i perioden steget fra 30,3 % til 41,3 %. I forventes i gennemsnit helårspersoner på kontanthjælp. I lå antallet af arbejdsmarkedsparate i Hvidovre Kommune meget stabilt på omkring 360 personer, mens antallet af ikke-arbejdsmarkeds- stigning er fortsat ind i, hvor parate steg fra 935 til 979. Denne der

8 den 1. maj var ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere. Udviklingen forventes at fortsætte igennem. Side 8 af 12 I januar forventes antallet af arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere at ligge på gennemsnitligt 418 fuldtidspersoner. Finansministeriet forventer i et fald i ledigheden, og der er i budgettet for indregnet et fald i de arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere på 5% hen over året svarende til 19 helårspersoner. Det er derimod usikkert om antallet af ikke-arbejdsmarkedsparate vil ændre sig væsentligt. Det forventes, at der gennemsnitligt vil være ikkearbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere i. Samtidig forventes en tilgang til kontanthjælp af forsikrede ledige, som mister dagpengeretten som følge af halveringen af dagpengeperioden fra fire til to år. Den forkortede dagpengeperiode skulle være trådt i kraft medio, men regeringen vedtog en midlertidig forlængelse af dagpengeperioden på et halvt år. Forlængelsen udløber januar og forventes at betyde at mange dagpengemodtagere vil miste retten til dagpenge. I budgettet for er det indregnet, at 30 personer vil overgå til kontanthjælp fra A-dagpenge. Samlet forventes kontanthjælpsmodtagere i. Der forventes for -16 et udgiftsniveau, som ligger højere end regnskabsresultatet for og. Årsagen til dette er afskaffelsen af fattigdomsydelserne samt den forkortede dagpengeperiode, som betyder højere til kontanthjælp. Stigningen modsvares dog delvist af et forventet fald i ledigheden blandt de arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere ,3 130,5 125,1 132,2 Tabel: Netto til passiv og aktiv kontanthjælp (mio. kr. i -priser). På kontanthjælpsområdet får kommunen statsrefusion afhængigt af om den ledige er aktiveret eller passiv. Kommunen får 30 % refusion i passive perioder 50 % refusion i aktive perioder Den høje refusion for aktive perioder gælder kun, når en kontanthjælpsmodtager er aktiveret i virksomhedspraktik eller ordinær uddannelse. 3.5 Seniorjob Ordningen om seniorjob blev indført i 2008 i forlængelse af velfærdsreformen, men har hidtil været en lidt overset ordning. Ordningen indebærer, at kommunerne har pligt til at ansætte forsikrede ledige, hvis dagpengeperiode udløber tidligst 5 år før efterlønsalderen i ordinære stillinger, frem til de når efterlønsalderen. Retten til seniorjob gælder således langvarigt ledige i alderen år. Dog stiger den alder, som man skal have for at være berettiget til et seniorjob, i takt med, at efterlønsalderen stiger. Kommunerne modtager et tilskud på kr. pr. person i -pl. Siden årsskiftet er antallet af ansatte i seniorjob i kommunen øget markant i forhold til tidligere. Der er pt. ansat syv personer i seniorjob og yderligere to er på vej til ansættelse. Netto enhedsprisen er på kr. i

9 pl. Når afkortelsen af den maksimale dagpengeperiode bliver en realitet i starten af er det forventningen, at der vil ske en betydelig ekstra tilgang til ordningen. Det skønnes, at der vil komme svarende til 10 helårspersoner i stigende til 20 helårspersoner i. Side 9 af ,4 2,4 1,0 4,8 Tabel: Netto til seniorjobordningen (mio. kr. i -priser). Kilde: egne beregninger. 3.6 Revalidering, fleksjob og ledighedsydelse i Hvidovre Kommune Fleksjob: Med udgangen af var der 412 personer i fleksjob i Hvidovre Kommune. Med udgangspunkt i, samt det aktuelle antal ultimo juni, skønnes der også i at være 412 Fuldtidspersoner i fleksjob. Ledighedsydelse: Antallet af personer på ledighedsydelse i var 94. I takt med at flere er berettiget til fleksjob, er der potentielt flere, der vil kunne modtage ledighedsydelse. Indsatsen for at nedbringe antallet af modtagere af ledighedsydelse vil fortsat have høj prioritet, men området er meget følsomt over for konjunkturerne. Når det er vanskeligt at skabe nye fleksjob, vil borgere, som er berettiget til et fleksjob, mens de venter på et fleksjob, i stedet få ledighedsydelse. Refusionen for ledighedsydelse er 30 % (dog 50 % ved aktiverede) mod 65 % for fleksjob. Dette betyder stigende for kommunen. Det skønnes, at antallet af personer på ledighedsydelse i vil være på samme niveau som i, dvs. 94 personer. Revalidender: Antallet af revalidender lå i i gennemsnit på 79 borgere. I første kvartal af er antallet faldet til 72 borgere. Det forventes at antallet af revalidender i vil være lig antallet i ,1 48,4 48,4 49,1 Tabel: Netto til revalidering, fleksjob og ledighedsydelse (mio. kr. i - priser) 3.7 Aktivering Området omfatter aktivering af forsikrede ledige, kontanthjælpsmodtagere, sygedagpengemodtagere, revalidender, forrevalidender og ledighedsydelsesmodtagere. Kommunen får refunderet ne til aktivering indenfor et loft på kr. pr. helårsperson/fuldtidsperson.

10 Mio. kr. -priser Sygedagpengemodtagere 3,0 1,3 1,3 1,3 Forsikrede ledige 12,1 11,3 11,3 11,3 Kontanthjælpsmodtagere 11,6 11,6 11,4 11,4 Revalidender og ledighedsydelsesmodtagere 2,2 1,6 1,6 1,6 I alt 28,9 25,9 25,5 25,5 Tabel: Netto (mio. kr. i -priser) Side 10 af 12 Der forventes samlede netto på 25,5 mio. kr. Dette er uændret sammenlignet med det afsatte i basisbudgettet. Social- og Sundhedsudvalget 3.8 Førtidspension Der forventes til førtidspension jf. nedenstående. Mio. kr. -priser Forventet forbrug 210,2 213,4 216,5 220,5 Nuværende budget 208,2 211,8 215,4 215,4 Mer - 2,0-1,5-1,1-5,0 De samlede forventede til førtidspension skønnes nu til at være 210,2 mio. kr. i, mens der i det nuværende budget er indarbejdet på 208,2 mio. kr. og der forventes dermed mer i på 2 mio. kr. Der er forudsat nytilkendelser ca. 146 førtidspensioner i hvert af årene -16. Mens der skønnes en gennemsnitlig afgang på imellem personer årligt til folkepension eller grundet dødsfald frem til I år 2016 regnes der kun med en afgang på 125 personer, som afgår folkepension eller grundet dødsfald. Reform på førtidspensionsområdet vil ændre på betingelserne på førtidspensionsområdet, men dette er ikke indregnet i ovenstående da de endelige forudsætninger endnu ikke er udmeldt. Økonomiudvalget 3.9 Integration I forbindelse med at Folketingen vedtog afskaffelsen af de såkaldte fattigdomsydelser blev det samtidig vedtaget, at det såkaldte grundtilskud, som kommunen hidtil har indhentet via statsrefusionen, fra afregnes over budgetgarantien. For Hvidovre Kommune betyder dette, at kommunen i får 2,0 mio. kr. mindre i indtægt via refusioner. Til gengæld forventer kommunen at blive kompenseret tilsvarende for udgiften via budgetgarantien ,1 3,4 1,4 3,4

11 4. Sammenfatning På grundlag af ovenstående er budgettet i -16 skønnet til i alt 631,1 mio. kr. fordelt på de enkelte områder. Side 11 af 12 Difference Mio. kr. -priser Sygedagpenge 88,5 89,4 88,5 87,9 0,6 Medfinansiering af A- dagpenge 99,2 114,2 117,5 95,2 22,3 Kontanthjælp 122,3 130,5 132,2 125,1 7,1 Seniorjob 0,4 2,4 4,8 1,0 3,8 Revalidering, fleksjob og ledighedsydelse 49,1 48,4 49,1 48,2 0,9 Aktivering 28,9 25,9 25,5 25,5 0,0 Førtidspension 191,0 203,3 210,2 208,2 2,0 Integration 4,1 3,4 3,4 1,4 2,0 I alt 583,7 617,4 631,1 592,5 38,7 Tabel: Netto (mio. kr. i -priser) tet for og fremover er på i alt 592,5 mio. kr. og det forventede skøn for -16 er dermed 38,7 mio. kr. højere. Heraf vedrører de 22,3 mio. kr. A-dagpengeområdet, hvor kommunen kompenseret via beskæftigelsestilskuddet. Der forventes følgende antal helårspersoner/forløb i : Antal helårspersoner - Antal helårspersoner Forventet antal helårspersoner Forventet antal helårspersoner A-dagpenge Kontanthjælp Sygedagpenge I alt Kilde: Jobindsats.dk og Effektivindsats.dk Tabellen viser at der forventes en stigning på alle ydelsesgrupper i sammenlignet med. I forventes et fald på A-dagpengemodtagere og sygedagpengemodtagere. På kontanthjælpsmodtagere forventes en mindre stigning. Alle de ovennævnte områder, med undtagelse af sygedagpengeområdet, seniorjobordningen og medfinansiering af dagpengene, er omfattet af budgetgarantien. Budgetgarantien sikrer, at kommunerne kompenseres via bloktilskuddet for de mer eller mindre, der har været til de omfattede områder på landsplan. Det betyder, at bloktilskuddet både kan forøges eller reduceres, alt efter om ne har været højere eller lavere end forventet. Medfinansieringen af arbejdsløshedsdagpengene er omfattet af det kommunale beskæftigelsestilskud, og her er der en særlig reguleringsmekanisme.

12 Reguleringen af bloktilskuddet beregnes på baggrund af de samlede kommunale dvs. alle 98 kommuners regnskaber på de omfattede områder. Den endelige regulering bliver herefter fordelt til kommunerne efter den almindelige fordelingsmodel, hvor Hvidovre Kommune får 0,97%. Side 12 af 12 Set under et på landsplan svarer budgetgarantien til den del af ne på de budgetgaranterede områder, som kommunerne ikke får finansieret fra staten via statsrefusion. Fordelingsmodellen under budgetgarantien betyder, at hvis stigningen i udgiftsniveauet i Hvidovre Kommune er lavere end på landsplan vil kommunen få flere penge via budgetgarantien end der bruges. Hvis stigningen i kommunens forbrug omvendt er højere end landsgennemsnittet tabes der på budgetgarantien. Når der ses på budgetgarantien over en årrække, vurderes det at Hvidovre stort set kompenseres for ne på de budgetgaranterede områder. Seniorjobordningen er ikke omfattet af budgetgarantien, men området er indgået i økonomiforhandlingerne mellem regeringen og KL. Resultatet af forhandlingerne blev, at kommunerne via bloktilskuddet bliver delvist kompenseret for udgiftsstigningen på Seniorjobordningen.

NOTAT. BILAG D - Overførselsindkomster og aktiveringsudgifter i 2016-19 på Arbejdsmarkedsudvalgets og Social- og Sundhedsudvalgets områder

NOTAT. BILAG D - Overførselsindkomster og aktiveringsudgifter i 2016-19 på Arbejdsmarkedsudvalgets og Social- og Sundhedsudvalgets områder NOTAT Økonomi og Stabe Økonomiafdelingen Sagsnr.: 14/30297 Doknr.: 194749/15 Dato: 17-08- hsp/cqb/ttr BILAG D - Overførselsindkomster og aktiverings i 2016-19 på Arbejdsmarkedsudvalgets og Social- og Sundhedsudvalgets

Læs mere

NOTAT. Bilag B. Konjunkturnotat 2018

NOTAT. Bilag B. Konjunkturnotat 2018 Bilag B NOTAT Konjunkturnotat 2018 Overførselsindkomster og aktiveringsudgifter i 2018 på Arbejdsmarkedsudvalgets og Social- og Sundhedsudvalgets områder I notatet redegøres for udviklingen i udgifterne

Læs mere

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE 1. BEHANDLING AF BUDGETFORSLAG Konjunkturnotat 2017

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE 1. BEHANDLING AF BUDGETFORSLAG Konjunkturnotat 2017 HVIDOVRE KOMMUNE 1. BEHANDLING AF BUDGETFORSLAG 2017-2020 NOTAT Konjunkturnotat 2017 BILAG D Overførselsindkomster og aktiveringsudgifter i 2017 på Arbejdsmarkedsudvalgets og Social- og Sundhedsudvalgets

Læs mere

Grundlaget for denne statistik udgøres af data fra Arbejdsmarkedsstyrelsens portal jobindsats.dk.

Grundlaget for denne statistik udgøres af data fra Arbejdsmarkedsstyrelsens portal jobindsats.dk. GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Beskæftigelses- og Integrationsudvalget kvartalsstatistik, 2. kvartal 21 NOTAT Dato 16. august 21 Af: Jesper Bøtker Mortensen

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE 1. BEHANDLING AF BUDGET 2015-18

HVIDOVRE KOMMUNE 1. BEHANDLING AF BUDGET 2015-18 HVIDOVRE KOMMUNE 1. BEHANDLING AF BUDGET -18 Overførselsindkomster og aktiveringsudgifter i -18 på Arbejdsmarkedsudvalgets og Social- og Sundhedsudvalgets områder I notatet redegøres for udviklingen i

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2013 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 44,53 %, lidt mindre end forventet på 50 % pr. 30.06.13. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Grundlaget for denne statistik udgøres af data fra Arbejdsmarkedsstyrelsens portal jobindsats.dk.

Grundlaget for denne statistik udgøres af data fra Arbejdsmarkedsstyrelsens portal jobindsats.dk. GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Beskæftigelses- og Integrationsudvalget kvartalsstatistik NOTAT Dato 19.1.29 Af: Morten Østergaard Christensen Grundlaget for

Læs mere

Bruttoudgifter - Statsrefusion = Nettoudgift Arbejdsmarkedsudvalget - Statstilskud (budgetgaranti, beskæftigelsestilskud,

Bruttoudgifter - Statsrefusion = Nettoudgift Arbejdsmarkedsudvalget - Statstilskud (budgetgaranti, beskæftigelsestilskud, Økonomi- og indkøb Marts 2013 Statens finansiering af udgifter på arbejdsmarkedsområdet Den aktive beskæftigelsesindsats finansieres delvist af staten og delvist af kommunerne. Statens finansiering sker

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs andel

Læs mere

Indledningsvist beskrives de generelle ændringer og tendenser på arbejdsmarkedsområdet på landsplan og herefter i Hvidovre Kommune.

Indledningsvist beskrives de generelle ændringer og tendenser på arbejdsmarkedsområdet på landsplan og herefter i Hvidovre Kommune. NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Center for Økonomi og Analyse Specialkonsulent: Henrik Astrup Overførselsindkomster og aktiveringsudgifter i 2019 Sagsnr.: 18/11560 Dato: 21-08-2018/TTR/hsp I notatet redegøres for

Læs mere

Grundlaget for denne statistik udgøres af data fra Arbejdsmarkedsstyrelsens portal jobindsats.dk.

Grundlaget for denne statistik udgøres af data fra Arbejdsmarkedsstyrelsens portal jobindsats.dk. GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Beskæftigelses- og Integrationsudvalget kvartalsstatistik, 1. kvartal 21 NOTAT Dato 27. april 21 Af: Jesper Bøtker Mortensen Grundlaget

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs

Læs mere

Grundlaget for denne statistik udgøres af data fra Arbejdsmarkedsstyrelsens portal jobindsats.dk.

Grundlaget for denne statistik udgøres af data fra Arbejdsmarkedsstyrelsens portal jobindsats.dk. GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Beskæftigelses- og Integrationsudvalget kvartalsstatistik 4. kvartal 29 NOTAT Dato 25. januar 21 Af: Morten Østergaard Christensen

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked Borgerservice Økonomi og Analyse 1. Økonomisk Redegørelse 215. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 46 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. november 2010

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. november 2010 OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted november Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport

Læs mere

Resultatrevision for Helsingør 2011

Resultatrevision for Helsingør 2011 Resultatrevision for Helsingør 2011 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Resultatoversigt... 4 Beskæftigelsesministerens mål...4 Arbejdskraftreserven...4 Permanente forsørgelsesordninger...5 Unge under

Læs mere

Regnskab Vedtaget budget 2010

Regnskab Vedtaget budget 2010 Side 1 af 7 Økonomisk oversigt Serviceudgifter 30,5 39,1 38,9 38,6-0,3 Jobcenter 30,5 39,1 38,9 38,6-0, Overførselsindkomster 245,2 370,6 370,8 357,6-13,2 Beskæftigelsesindsats 11,3 21,4 21,4 25,8 4, Sociale

Læs mere

Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger:

Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Vækstudvalget Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Nettoudgifter BF 2016 BF 2017 BF 2018 2015 Beskæftigelsesindsats 320.517.064 320.316.480

Læs mere

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 2. november -026793-10 4. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Den samlede budgetramme 2013 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto udgifter Beskæftigelsesindsats 496.191-172.911 323.280

Læs mere

Opfølgning på Beskæftigelsesplan 2013 Jobcenter Haderslev

Opfølgning på Beskæftigelsesplan 2013 Jobcenter Haderslev Opfølgning på Beskæftigelsesplan Jobcenter Haderslev 1 Ministermål 1: Flere unge skal have en uddannelse Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervs- kompetencegivende

Læs mere

8. Arbejdsmarkedsudvalget

8. Arbejdsmarkedsudvalget 8. Arbejdsmarkedsudvalget 1.000 kr. 2013 p/l niveau Regnskab 2011 2012 overslag 2013 2014 2015 2016 Arbejdsmarkedsudvalget 411.035 452.895 454.512 461.616 469.910 477.569 Forsørgelsesydelser 299.150 313.250

Læs mere

Loven medfører kommunale merudgifter til administration i forbindelse med behandling af ansøgninger om førtidspension.

Loven medfører kommunale merudgifter til administration i forbindelse med behandling af ansøgninger om førtidspension. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Erhvervsog Beskæftigelsesudvalgets område. Beskæftigelse har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram, der indgår i aftalen

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord. Marts 2011

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord. Marts 2011 OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord Marts 2011 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune 1 I denne rapport sættes

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2010 1 Indhold 1.0 Indledning...3 2.0 Ministermål 2010...4 2.1 Scorecard...5 3.0 Resultatoversigt...6 3.1 Resultater (ministerens mål)...6 3.1.1 Arbejdskraftreserven...6

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Budgetforslag 2016 Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget 2016 p/l 1000. kr Regnskab 2014 Budget 2015 Budgetforslag 2016 Forsørgelse: Budgetgaranti ikke rammebelagt: Kontanthjælp til udlændinge

Læs mere

Opfølgning på Beskæftigelsesplan 2013 Jobcenter Haderslev

Opfølgning på Beskæftigelsesplan 2013 Jobcenter Haderslev Opfølgning på Beskæftigelsesplan Jobcenter Haderslev 1 Ministermål 1: Flere unge skal have en uddannelse Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervs- kompetencegivende

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 1. Økonomisk Redegørelse 216. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU 07.03.16 Det foreløbige regnskabsresultatet i 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget viser et merforbrug

Læs mere

NOTAT. Antal sygedagpengemodtagere - helårspersoner. Udvikling på sygedagpengeområdet

NOTAT. Antal sygedagpengemodtagere - helårspersoner. Udvikling på sygedagpengeområdet NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og Analyse Udvikling på sygedagpengeområdet Rådhus Torvet 1 4600 Udvikling i antal sygedagpengemodtagere Sygedagpengeområdet er ikke

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget, budgetbemærkninger Indledning

Arbejdsmarkedsudvalget, budgetbemærkninger Indledning Arbejdsmarkedsudvalget, budgetbemærkninger 2015 Indledning erne på beskæftigelsesområdet er i høj grad afhængige af udviklingen på arbejdsmarkedet. Forventningerne til konjunkturudviklingen er ifølge Økonomisk

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Hjørring. December 2011

OPFØLGNINGSRAPPORT Hjørring. December 2011 OPFØLGNINGSRAPPORT Hjørring December 2011 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. I denne rapport følges op på følgende: Målgrupperne for

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT JOBCENTER AALBORG. 2. kvartal 2008

OPFØLGNINGSRAPPORT JOBCENTER AALBORG. 2. kvartal 2008 OPFØLGNINGSRAPPORT JOBCENTER AALBORG 2. kvartal 28 September 28 INDHOLDSFORTEGNELSE MÅLGRUPPER FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN 3 Der er 1 ydelsesgrupper, der har relevans for jobcentrets beskæftigelsesindsats

Læs mere

Budgetforslag Beskæftigelsesudvalget Generelle bemærkninger

Budgetforslag Beskæftigelsesudvalget Generelle bemærkninger Sekretariatet Jobcentret Sagsbehandler: Caroline Grønheden Sagsnr. 15.00.00-Ø00-4-16 Dato:31.3.2016 Budgetforslag 2017- Beskæftigelsesudvalget Generelle bemærkninger Hovedoversigt Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 15. maj 2016 Sagsbeh.: thol J.nr.: 00.30.00-A00-11-15 Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet

Læs mere

Resultatrevision Jobcenter Holbæk

Resultatrevision Jobcenter Holbæk Resultatrevision 20 Jobcenter Holbæk Område: Holbæk Sammenligningsgrundlag: Jobcentre med samme rammevilkår: Ballerup, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Herning, Hillerød,

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Aalborg. Marts 2011

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Aalborg. Marts 2011 OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Aalborg Marts 2011 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne

Læs mere

Nøgletalspakken Maj 2014

Nøgletalspakken Maj 2014 BilagARU_11_pkt.9.1 Nøgletalspakken Maj 1 Oversigt over udviklingen i de største ydelsesgrupper i Hvidovre Kommune Antal personer - Ledighed og aktivering (bruttoledighed) A-dagpenge Kontanthjælp Uddannelseshjælp

Læs mere

STATUS PÅ ØKONOMI BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 1. KVT. 2007

STATUS PÅ ØKONOMI BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 1. KVT. 2007 1. De vigtigste tendenser Regnskabsprognosen efter 1. kvartal 27 peger på et merforbrug på 4,5 mill. kr. på driften. Det skal ses i sammenhæng med det overførte merforbrug fra regnskab 26. Forvaltningen

Læs mere

I 2010 udgjorde refusionen hhv. 75 % eller 65 % i aktive perioder og 50 % eller 35 % i passive periode.

I 2010 udgjorde refusionen hhv. 75 % eller 65 % i aktive perioder og 50 % eller 35 % i passive periode. Økonomi- og lønafdelingen Notat af 3. august 2011 Refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet i 2011 I forbindelse med den samlede aftale om finansloven 2011 blev der i november 2010 indgået en række aftaler

Læs mere

Notat. Udvikling i jobcentrets målgrupper 2. kvartal 2012. Sygedagpenge

Notat. Udvikling i jobcentrets målgrupper 2. kvartal 2012. Sygedagpenge Notat Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Vedrørende: Udvikling i jobcentrets målgrupper 2 kvartal. Udvikling i jobcentrets målgrupper 2. kvartal. Notatet belyser udviklingen i jobcentrets målgrupper:

Læs mere

Beregnede byrdefordelingsmæssige konsekvenser af refusionsomlægningen

Beregnede byrdefordelingsmæssige konsekvenser af refusionsomlægningen N O T A T Beregnede byrdefordelingsmæssige konsekvenser af refusionsomlægningen 1. december 2010 J.nr. 2010-0015025 HMA/CSO/PKA Beregningen af de byrdefordelingsmæssige konsekvenser består dels af beregninger

Læs mere

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Kvartalsvis opfølgning på investering i selvforsørgelse Resultatrapport 4/2014 Indledende kommentarer Hermed følger resultatrapporten for effektstyring på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Budgetforslag Beskæftigelsesudvalget Generelle bemærkninger

Budgetforslag Beskæftigelsesudvalget Generelle bemærkninger Budgetforslag 2018 - Beskæftigelsesudvalget Generelle bemærkninger Udvalg Beskæftigelsesudvalget 1.314.493.202 kr. Hele kroner, Budgetårets priser Politikområde Integration, forsørgelse 26.993.611 kr.

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 30. september 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab

Læs mere

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte resultatkrav følges op i forhold

Læs mere

Udviklingen i tilgangen til førtidspensiom som andel af befolkningen. Seneste 13 måneder 0,32% 0,30% 0,30% 0,20%

Udviklingen i tilgangen til førtidspensiom som andel af befolkningen. Seneste 13 måneder 0,32% 0,30% 0,30% 0,20% Ministermål 2. Jobcentrene skal forebygge, at så mange personer førtidspensioneres Tilgangen af personer til førtidspension skal pr. december 213 ligge bedre end gennemsnittet for 6-byerne målt som andelen

Læs mere

NOTAT: Konjunkturvurdering

NOTAT: Konjunkturvurdering Økonomi og Beskæftigelse Økonomi og Analyse Sagsnr. 233717 Brevid. 1717829 Ref. LAOL Dir. tlf. 4631 3152 lasseo@roskilde.dk NOTAT: Konjunkturvurdering 2014-2017 20. august 2013 I budgettet for rammen indkomstoverførsler

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT JOBCENTER THISTED. 1. kvartal 2009

OPFØLGNINGSRAPPORT JOBCENTER THISTED. 1. kvartal 2009 OPFØLGNINGSRAPPORT JOBCENTER THISTED 1. kvartal 2009 Maj 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE MÅLGRUPPER FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN 3 Der er 10 ydelsesgrupper, der har relevans for jobcentrets beskæftigelsesindsats

Læs mere

Opfølgningsrapport Juni 2008 Jobcenter Nordfyn. Opfølgningsrapport. Jobcenter Nordfyn. Udarbejdet i juni 2008 med de nyeste tilgængelige data

Opfølgningsrapport Juni 2008 Jobcenter Nordfyn. Opfølgningsrapport. Jobcenter Nordfyn. Udarbejdet i juni 2008 med de nyeste tilgængelige data Opfølgningsrapport Udarbejdet i juni 2008 med de nyeste tilgængelige data Side 1 af 20 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Generelt om situationen på arbejdsmarkedet...4 3. Hovedkonklusioner for...6

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. November 2009

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. November 2009 OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted November Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Morsø. Marts 2011

OPFØLGNINGSRAPPORT Morsø. Marts 2011 OPFØLGNINGSRAPPORT Morsø Marts 2011 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport følges

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

10 Indikatorer. Ballerup Kommune September 2014

10 Indikatorer. Ballerup Kommune September 2014 1 Indikatorer Ballerup Kommune September 214 1. Ministermål 2. Ledighed 3. Udvikling i antal fuldtidspersoner 4. Forsørgerbyrden 5. Den gennemsnitlige sagsvarighed 6. Rettidighed 7. Aktiveringsgrad (aktiveringsberørte)

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nedenfor gennemgås målene og resultaterne et ad gangen.

Indholdsfortegnelse. Nedenfor gennemgås målene og resultaterne et ad gangen. Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan 2. kvartal Beskæftigelsesplan indeholder fire mål, der er fastlagt af Beskæftigelsesministeren og fire mål, der er specifikke for Hvidovre Kommune.

Læs mere

Resultatrevision 2012 Jobcenter Vesthimmerland

Resultatrevision 2012 Jobcenter Vesthimmerland Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Opsummering... 4 3. Resultatoversigt... 5 3.1. Ministerens mål... 6 3.1.1. Arbejdskraftreserven... 6 3.1.2. Permanente forsørgelsesordninger... 7 3.1.3. Unge under

Læs mere

Resultatrevision for året Jobcenter Allerød

Resultatrevision for året Jobcenter Allerød Resultatrevision for året 2010 Jobcenter Allerød April 2011 Resultatrevision 2010 for jobcenter Allerød Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i jobcenter Allerød. Resultatrevisionen

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ARBEJDSMARKEDSUDVALGET Generelt et indenfor Arbejdsmarkedsudvalgets område viser et samlet merforbrug på 4,2 mio. kr. Beløbene er inklusiv en bevillingsmæssig korrektion på 2,3 mio. kr. jf. seneste vurdering

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord. Maj 2010

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord. Maj 2010 OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord Maj Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport følges

Læs mere

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug , ,524 29,1

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug , ,524 29,1 Økonomisk styring Budgetopfølgning pr. 30.4. for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen mio. kr. Navn Budget Forbrug 30.4. %-forbrug Udvalget for Arbejdsmarked og integration 616,620

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Økonomi og Aktivitetsrapport 1/211 Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Forord... 3 Økonomirapport... 3... 3 Økonomirapport 1... 5 Økonomirapport 2... 6 Aktivitetsrapport... 7 1 - Kontanthjælp... 7 2 -

Læs mere

Resultatrevision 2013

Resultatrevision 2013 Resultatrevision 2013 Dette notat indeholder den lovbestemte afrapportering af beskæftigelsesindsatsen i Jobcenter Hvidovre i 2013 i form af resultatrevision 2013. Revisionen er udarbejdet på baggrund

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. Maj 2010

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. Maj 2010 OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted Maj 2010 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen 04-10-2018 18/21951 Indledning I november 2017 indgik Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre en aftale

Læs mere

2.407.000 kr. Aktivitet Fritidsfaciliteter Indtægter: -2.235.000 kr.

2.407.000 kr. Aktivitet Fritidsfaciliteter Indtægter: -2.235.000 kr. Udgifter: 00.32 2.407.000 kr. Fritidsfaciliteter Indtægter: -2.235.000 kr. På denne hovedfunktion registreres udgifter og indtægter vedrørende drift og anlæg af fritidsfaciliteter. Budgettet for 2013 fordeler

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget: Beskæftigelsesindsats

Beskæftigelsesudvalget: Beskæftigelsesindsats DRIFTSBEVILLING Beskæftigelsesudvalget er tildelt en række nettorammer på funktion 3. niveau. Den samlede budgetramme for 2011 kan opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto udgifter

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2013 1 Indhold 1.0 Indledning... 3 1.1 Resumé... 3 2.0 Resultatoversigt... 5 2.1 Ministerens mål... 5 2.1.1 Unge i uddannelse... 5 2.1.2 Tilgang til førtidspension... 5

Læs mere

RESULTATSTATUS ÅRSSTATUS 2013

RESULTATSTATUS ÅRSSTATUS 2013 Side 1 RESULTATSTATUS ÅRSSTATUS 13 FREMLÆGGES PÅ BIU MØDE. JUNI 1 Læsevejledning til Resultatstatus: Denne statusrapport viser udviklingen i en række nøgletal vedrørende Københavns Kommunes beskæftigelsesindsats.

Læs mere

Nøgletalspakken September 2014

Nøgletalspakken September 2014 Nøgletalspakken September 4 Oversigt over udviklingen i de største ydelsesgrupper i Hvidovre Kommune Antal personer - Ledighed og aktivering (bruttoledighed) A-dagpenge Kontanthjælp Uddannelseshjælp Sygedagpenge

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord December 20 1 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport

Læs mere

Glostrup, den 17. marts Ledighedsudviklingen i Glostrup december 2013 december 2015

Glostrup, den 17. marts Ledighedsudviklingen i Glostrup december 2013 december 2015 Glostrup, den 17. marts 215 Ledighedsudviklingen i Glostrup december 213 december 215 Indeværende notat opstiller ledighedsudviklingen i fire grafer. De fire grafer baserer sig på de senest tilgængelige

Læs mere

Kontanthjælp, jobparate

Kontanthjælp, jobparate Jobparate ledige Kontanthjælp, jobparate 35 3 25 15 1 5 Kontanthjælp, jobparate Budget efter BR-III, 343 358 366 367 352 36 355 339 334 329 324 319 355 Jobindsats, 343 358 366 367 352 36 355 339 355 Kontanthjælp

Læs mere

I dette notat opridses ændringerne i refusionssystemet kort. Desuden beskrives de umiddelbare økonomiske konsekvenser for Svendborg Kommune.

I dette notat opridses ændringerne i refusionssystemet kort. Desuden beskrives de umiddelbare økonomiske konsekvenser for Svendborg Kommune. NOTAT Dato: 1. december 2010 Journal nr.: 10/40876 Init.: ejcjbl/spijek mail: ejcjbl@svendborg Dir. tlf.: 6223 3917 Aftale om nyt refusionssystem V, K, DF, LA og KD har indgået aftale om at ændre refusionssystemet

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Finansieret fra/til andre områder/udvalg -479

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Finansieret fra/til andre områder/udvalg -479 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2012 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 19,44 %, lidt mindre end forventet på 25 % pr. 31.03.12. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Sagsnr.: 2015/ Dato: 6. september 2016

Sagsnr.: 2015/ Dato: 6. september 2016 Notat Sagsnr.: 2015/0000535 Dato: 6. september Titel: Kvartalsvis statusopfølgning Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Udviklingskonsulent Den kvartalsvise statusopfølgning består af to dele:

Læs mere

CENTER FOR ARBEJDSMARKED. Dato: 4. april Notat

CENTER FOR ARBEJDSMARKED. Dato: 4. april Notat CENTER FOR ARBEJDSMARKED Dato: 4. april 218 Notat På de følgende syv faktasider findes de seneste nøgletal, som opdateres regelmæssigt 4 gange årligt til Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, inden for

Læs mere

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Kvartalsvis opfølgning på investering i selvforsørgelse Resultatrapport 1/14 Indledende kommentarer Hermed følger den første resultatrapport for effektstyring på

Læs mere

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014 Økonomivurdering 3. kvartal 2014 Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afv. ØKV3 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Arbejdsmarked 140,8 138,6 137,8 136,7-4,1 UU-vejledning

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget kort fortalt!

Arbejdsmarkedsudvalget kort fortalt! Side 1 af 9 kort fortalt! s ansvarsområde omfatter drift af Jobcenter Svendborg samt overførselsindkomster på områderne Beskæftigelsesindsats, Sociale ydelser, Sygedagpenge og Forsikrede ledige. Kommunens

Læs mere

Målopfølgning og ledelsesinformation

Målopfølgning og ledelsesinformation GLADSAXE KOMMUNE Arbejdsmarkedsafdelingen 31.05.20/jabejo Gladsaxe Kommune Målopfølgning og ledelsesinformation Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Maj 20 Rapporten opdaterer på status vedrørende ministermål

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Resultatrevision 2010

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Resultatrevision 2010 SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD Resultatrevision 2010 1. Indledning Denne Resultatrevision 2010 har til formål at give et overblik over resultaterne af beskæftigelsesindsatsen i Solrød Kommune i 2010.

Læs mere

Resultatrevision for 2008

Resultatrevision for 2008 Resultatrevision for 2008 Notatet redegør for Resultatrevisionen for 2008. Resultatrevisionen består af fire dele, resultatoversigten, besparelsespotentiale, scorecard på ministermål og scorecard på rettidighed.

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget Hjørring Kommune Notat Økonomifunktionen, Administration og Service 15.maj 217 Side 1. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget 218-221 Økonomiudvalget godkendte d. 22. marts 217 principperne

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 15-10- 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 20 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. januar 2013 for arbejdsmarkedsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. januar 2013 for arbejdsmarkedsudvalget Bilag til budgetopfølgningen pr. januar for arbejdsmarkedsudvalget Samlet oversigt (1.000) kr. Opr. budget Overført fra tidl. år Tillægsbevillinger Korr. Budget Afvigelse* Forventet regnskab Drift 514.052

Læs mere

Resultatrapport 3/2015

Resultatrapport 3/2015 November Resultatrapport 3/ Kvartalvis effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet Hermed følger nummer tre af de kvartalvise effektopfølgninger på arbejdsmarkedsområdet for. Resultatrapporten giver en status

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. 1 Indledning. Resultatrevision Social- og Sundhedsforvaltningen - Budget og Styring

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. 1 Indledning. Resultatrevision Social- og Sundhedsforvaltningen - Budget og Styring GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen - Budget og Styring Resultatrevision 2013 NOTAT Dato: 24. marts 2014 Af: Simon Jensen 1 Indledning Ifølge Bekendtgørelsen om ansvaret for og styringen

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING ARBEJDSMARKEDSUDVALGET - JOBCENTER - ARBEJDSMARKEDSYDELSER OG TILSKUD - AKTIVERINGSPROJEKTER BUDGETOPFØLGNING

BUDGETOPFØLGNING ARBEJDSMARKEDSUDVALGET - JOBCENTER - ARBEJDSMARKEDSYDELSER OG TILSKUD - AKTIVERINGSPROJEKTER BUDGETOPFØLGNING BUDGETOPFØLGNING ARBEJDSMARKEDSUDVALGET - JOBCENTER - ARBEJDSMARKEDSYDELSER OG TILSKUD - AKTIVERINGSPROJEKTER BUDGETOPFØLGNING 31.03.13 Guldborgsund Kommune Maj Indledning Arbejdsmarkedsområdet Indledning

Læs mere

Notat. Notatets hovedkonklusioner Ballerup Kommune har en større andel borgere på sygedagpenge eller i jobafklaringsforløb

Notat. Notatets hovedkonklusioner Ballerup Kommune har en større andel borgere på sygedagpenge eller i jobafklaringsforløb ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dato: 7. november 2017 Tlf. dir.: 2024 0827 E-mail: casp@balk.dk Kontakt: Casper Brun Pedersen Sagsid: 15.20.00-Ø00-1-17 Notat Status og udvikling på sygedagpengeområdet

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Erhvervsog Beskæftigelsesudvalgets område. Beskæftigelse har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram, der indgår i aftalen

Læs mere

Udviklingen i udvalgte nøgletal fra , sammenligninger udviklingen og den forventede udvikling i nøgletallene i de 3 år.

Udviklingen i udvalgte nøgletal fra , sammenligninger udviklingen og den forventede udvikling i nøgletallene i de 3 år. Nøgletalsrapport ultimo september Sagsnr.: 213/937 Dato: 1. oktober 214 Sag: Politisk økonomiopfølgning 214 Sagsbehandler: Bjørn Tell Økonomikonsulent Nøgletalstabellen 214 viser nøgletal beregnet på grundlag

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

10 Indikatorer. Ballerup Kommune Januar 2016

10 Indikatorer. Ballerup Kommune Januar 2016 1 Indikatorer Ballerup Kommune Januar 216 1. Ministermål 2. Ledighed 3. Udvikling i antal fuldtidspersoner 4. Forsørgerbyrden 5. Den gennemsnitlige sagsvarighed 6. Rettidighed 7. Aktiveringsgrad (aktiveringsberørte)

Læs mere

Opfølgningsrapport Marts 2008 Jobcenter Nordfyn. Opfølgningsrapport. Jobcenter Nordfyn. Udarbejdet i marts 2008 med de nyeste tilgængelige data

Opfølgningsrapport Marts 2008 Jobcenter Nordfyn. Opfølgningsrapport. Jobcenter Nordfyn. Udarbejdet i marts 2008 med de nyeste tilgængelige data Opfølgningsrapport Udarbejdet i marts 28 med de nyeste tilgængelige data Side 1 af 19 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Generelt om situationen på arbejdsmarkedet...4 3. Hovedkonklusioner for...6

Læs mere

Status på beskæftigelsesindsatsen 2013

Status på beskæftigelsesindsatsen 2013 Status på beskæftigelsesindsatsen 2013 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på Jobcentrets arbejde i forhold til de fastsatte mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte

Læs mere

Bilag 2: Prognoser og analyse af beskæftigelsesindsatsen i 2014

Bilag 2: Prognoser og analyse af beskæftigelsesindsatsen i 2014 Bilag 2: Prognoser og analyse af beskæftigelsesindsatsen i Konjunkturerne på arbejdsmarkedet -2016 Prognose for hele landet 3 gange om året udarbejder Økonomi- og Indenrigsministeriet en prognose for udviklingen

Læs mere

Resultatrevision 2012

Resultatrevision 2012 NOTAT JC - Fællesadministrationen 22-03-2013 Resultatrevision 2012 Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. LouiseRas 77006/13 13/329 1. Resultatrevisionens formål og indhold Følgende indeholder resultatrevisionen

Læs mere