Vandforsyningsplanlægning - fastsættelse af frist for efterlevelse af påbud om forbedring af drikkevandskvaliteten i projektområde Dall.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vandforsyningsplanlægning - fastsættelse af frist for efterlevelse af påbud om forbedring af drikkevandskvaliteten i projektområde Dall."

Transkript

1 Punkt 5. Vandforsyningsplanlægning - fastsættelse af frist for efterlevelse af påbud om forbedring af drikkevandskvaliteten i projektområde Dall Forsyningsvirksomhederne indstiller, at Forsyningsudvalget godkender, at fristen for at efterkomme påbud om forbedring af drikkevandskvaliteten ved tilslutning til Dall Villaby Vandværk fastsættes til inden den 15. december 2013 for ejendommene: Lille Dallvej 8, 14, 16, 17 og 19 Dallvej 63, 70, 71, 75, 79, 80 og 83, og at fristen for at efterkomme påbud om, at eksisterende boring skal være sløjfet, fastsættes til inden den 9. februar 2014 for ejendommene: Lille Dallvej 8, 14, 17 og 19 Dallvej 70, 71, 75, 79, 80 og 83. Sagsbeskrivelse På Forsyningsudvalgets møde den 9. maj 2012 (punkt 7) blev det besluttet at meddele påbud efter Vandforsyningslovens 29 om forbedring af drikkevandskvaliteten ved tilslutning til Dall Villaby Vandværk til 12 ejendomme i projektområde Dall. Samtidig godkendte Forsyningsudvalget, at der meddeles påbud efter Vandforsyningsloven 36 om sløjfning af de eksisterende vandforsyningsboringer. Forsyningsvirksomhederne udstedte herefter 12 påbud ved breve af 16. maj Påbud om forbedring af drikkevandskvaliteten ved tilslutning til Dall Villaby Vandværk kunne påklages til Natur- og Miljøklagenævnet, mens påbud om sløjfning af eksisterende boring ikke kunne påklages. Samtlige 12 meddelte påbud om forbedring af drikkevandskvaliteten ved tilslutning til Dall Villaby Vandværk blev påklaget til Natur- og Miljøklagenævnet. To ejendomme betalte ikke rettidig klagegebyret til Natur- og Miljøklagenævnet, hvorefter klagenævnet afviste at behandle disse to sager. Natur- og Miljøklagenævnet traf pr. 20. december 2012 afgørelse i de resterende 10 sager: Natur- og Miljøklagenævnet stadfæster Aalborg Kommunes afgørelse af 16. maj 2012 om påbud om tilslutning til Dall Villaby Vandværk, idet spørgsmålet om tidspunktet for tilslutningens gennemførelse hjemvises til behandling i Aalborg Kommune.

2 Fastsættelse af frist, jf. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse Aalborg Kommune skal således fastsætte en frist for tilslutningen til Dall Villaby Vandværk. Fristen, som fastsættes, skal afspejle en reel mulighed for at efterleve påbuddet. Derfor er det vigtigt, at der fastlægges en tidsplan for projektets etablering, der holder. Tidsplanen fremgår af forslag til orienteringsbrev til beboerne i projektområde Dall, jfr. vedlagte bilag. Forsyningsvirksomhederne indstiller således med baggrund i den fastlagte tidsplan, at Forsyningsudvalget godkender, at der fastsættes en frist for tilslutningen til Dall Villaby Vandværk til inden den 15. december I henhold til det meddelte påbud af 16. maj 2012 skal eksisterende vandforsyningsboring være sløjfet senest 2 måneder efter udførelse af åbenland-projektet, dvs. tilslutningen. Fristen for at sløjfe boringen er således inden den 9. februar Ifølge Vandforsyningslovens 75 kan den fastsatte frist for tilslutning til Dall Villaby Vandværk påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Klagefristen er 4 uger. Praktiske forudsætninger for projektets gennemførelse Det er en udfordring i åbenland-projekter, når tilslutningen ikke sker frivilligt, men på basis af et udstedt påbud, at Forsyningsvirksomhederne i disse projekter ikke kan påregne, at ejerne er interesseret i et samarbejde, således at etablering af vandledning og tilslutning af ejendommene kan ske i én og samme arbejdsproces. Vandforsyningsledningen skal således være etableret i god tid, forinden påbudsfristen udløber, så ejerne har en reel mulighed for at efterleve påbuddet, jfr. den nævnte tidsplan. Det betyder konkret, at projektet skal etableres forinden, det kan forventes, at der foreligger henholdsvis tilmelding og betaling fra samtlige berørte ejere. Ejerne har incitament til henholdsvis at tilmelde sig projektet og betale inden gravearbejdets udførelse, da prisen indtil da vil være inklusiv her-og-nu-rabatten, som svarer til kr., ekskl. moms. Det skal derfor påregnes at stå i forskud med udgiften til etablering af vandledningen. Økonomiske forudsætninger for projektets gennemførelse Inden projektet startes, skal der tages en drøftelse med Dall Villaby Vandværk om projektet og de økonomiske forhold. I den forbindelse kan der blive tale om afholdelse af udlæg via bevillingsniveauet Vandplanlægning (vandplankontoen) i størrelsesordenen op til ca kr. Forsyningsudvalget har den 24. august 2005 (punkt 8) besluttet, at der generelt kan gøres udlæg i vandplankontoen til igangsætning af projektering af åben land-projekter, når der er tale om tilslutning af en ejendom efter Forsyningsudvalgets påbud herom i henhold til Vandforsyningslovens 29.

3 Der kan først gøres udlæg i vandplankontoen, når ejerens klagefrist er udløbet, og kun hvis der ikke er indkommet nogen klager. I projektområde Dall er der netop tale om, at Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne har meddelt de pågældende ejere påbud om forbedring af ejendommens drikkevandskvalitet ved tilslutning til alment vandværk i henhold til Vandforsyningslovens 29. Idet ikke-forbrugte midler i 2012 forudsættes overført til 2013, er der i givet fald budgetmæssig dækning på vandplankontoen. I takt med, at ejerne tilmelder sig tilslutningen til Dall Villaby Vandværk, vil pengene komme ind igen. Sker tilmeldingen ikke inden gravearbejdets udførelse, vil prisen, der skal betales af forbrugerne, være uden her-og-nu-rabat. Inddrivelse Såfremt Dall Villaby Vandværk kan/vil stå i forskud, er det de almindelige privatretlige regler om inddrivelse, der er gældende i forholdet mellem vandværket og forbrugerne. Såfremt kommunen står i forskud, og den ansvarlige ejer ikke betaler tilslutningsbidraget, har kommunen mulighed for i henhold til lov om inddrivelse af gæld til det offentlige (lov nr af 19. december 2008) at inddrive pengene. Betaler den ansvarlige således ikke kommunens udlæg, kan det skyldige beløb inddrives af SKAT bl.a. ved lønindeholdelse, jf. lovens 10 eller ved udpantning, jfr. lovens 11. Henvendelse til Forsyningsudvalget I forlængelse af Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse har vandudvalget i Dall ved mail af 24. februar 2013 til Forsyningsudvalget tilkendegivet, at det vil arbejde for en lokal løsning af nitratproblemerne i Dall ved at oprette et vandværk med flere lokale boringer. Den af vandudvalget i Dall skitserede lokale løsning opfylder imidlertid ikke det meddelte påbud om tilslutning til Dall Villaby Vandværk samt sløjfning af eksisterende boring. Såfremt den skitserede lokale løsning imødekommes, vil det i værste fald medføre, at processen med at meddele påbud skal startes på ny om et år, hvis ikke alle borgerne i Dall er sikret god drikkevandskvalitet. Dette vil være tilfældet, hvis eksempelvis: - Den lokale løsning viser sig ikke at kunne løse vandkvalitetsproblemerne i projektområdet. Eksempelvis er der risiko for, at nitratindholdet i de påtænkte boringer stiger, når der pumpes hårdere på boringen (indvinding af mere vand til flere forbrugere fra færre boringer). - Der opstår nye vandkvalitetsproblemer, eksempelvis fund af pesticider. På nuværende tidspunkt har forvaltningen ikke kendskab til, hvorvidt de foreslåede boringer er undersøgt for pesticider eller ej. - Nogle af borgerne ikke vil deltage i den af vandudvalget i Dall foreslåede lokale løsning.

4 Med vedtagelse af Vandforsyningsplan fik borgerne i projektområde Dall ét år til at udarbejde en plan for, hvordan nitratproblemerne kunne løses lokalt for hele området. Den 23. februar 2011 modtog Aalborg Kommune Dall-borgernes tilbagemelding for, hvordan de ser områdes nitratproblemer løst lokalt for hele området. Den lokale løsning var at se tiden an i 2 år, herefter at der var mulighed for at slutte sig sammen om de gode boringer, hvis der stadig var nitratproblemer, og endelig foreslog Dall-borgerne, at kommunen én gang for alle opgav tanken om tilslutning til Dall Villaby Vandværk. Den af vandudvalget i Dall nu foreslåede lokale løsning er i overensstemmelse med Dall borgernes tilbagemelding i Løsningen var ikke konkretiseret i 2011 og er heller ikke i dag konkretiseret. Den foreslåede lokale løsning har været forelagt Forsyningsudvalget i forbindelse med udvalgets behandling af sagen den 7. september 2011 (punkt 9), hvor udvalget besluttede, at der skulle meddeles påbud om tilslutning til Dall Villaby Vandværk Følgende bilag er udsendt til udvalgets medlemmer sammen med dagsordenen: Eksempel på Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 20. december 2012 Orienteringsbrev med fastsættelse af tidspunkt/frist for tilslutningens gennemførelse. Natur- og Miljøklagenævnet fremsender afgørelse vedrørende påklaget påbud om forbedret drikkevandskvalitet på Lille Dallvej 8, 9230 Svenstrup - NMK Vandforsyningsplanlægning - Fastsættelse af frist for efterlevelse af påbud om forbedring af drikkevandskvalitet i projektområde Dall Beslutning:. Godkendt. Steen Royberg og John G. Nielsen kunne ikke tilslutte sig indstillingen, da borgerne nu er enige om målet om overholdelse af vandkvalitet. Men borgerne har et forslag om en alternativ løsning, som bør efterprøves med tilhørende kontrol før et egentligt påbud.

5

Vandforsyningsplanlægning - tilslutning til almen vandforsyning, Egholm 55, 9000 Aalborg.

Vandforsyningsplanlægning - tilslutning til almen vandforsyning, Egholm 55, 9000 Aalborg. Punkt 7. Vandforsyningsplanlægning - tilslutning til almen vandforsyning, Egholm 55, 9000 Aalborg. 2008-16762. Forsyningsvirksomhederne indstiller, at Forsyningsudvalget godkender, at det påbydes, at drikkevandskvaliteten

Læs mere

Emne Offentligt orienteringsmøde om forslag til Vandforsyningsplan 2009-2020

Emne Offentligt orienteringsmøde om forslag til Vandforsyningsplan 2009-2020 Administrationen Dato: 21.08.2009 Init.: lbj R e f e r a t Sagsnr: 2009-41950 Doknr.: 2009-230312 Emne Offentligt orienteringsmøde om forslag til Vandforsyningsplan 2009-2020 Tid Torsdag den 20.08.2009,

Læs mere

Forslag til tillæg til vandforsyningsplan Jerlev Vandværk

Forslag til tillæg til vandforsyningsplan Jerlev Vandværk Forslag til tillæg til vandforsyningsplan Jerlev Vandværk Jerlev Vandværks nuværende forsyningsområde og ansøgt udvidelse (skraveret) Formål Jerlev Vandværk har ansøgt om udvidelse af vandværkets forsyningsområde.

Læs mere

Forslag til tillæg til vandforsyningsplan Mølvang Vandværk

Forslag til tillæg til vandforsyningsplan Mølvang Vandværk Forslag til tillæg til vandforsyningsplan Mølvang Vandværk Mølvang Vandværks nuværende forsyningsområde og ansøgt udvidelse (skraveret) Vejle Kommune, Teknik & Miljø side 1 af 5 Formål Mølvang Vandværk

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

Vandforsyningsplan 2004 2010 for Odder Kommune Tillæg nr. 1 Ændring af Fensten og Gosmer-Halling Vandværkers interesseområde til Fuglsangsvej 7

Vandforsyningsplan 2004 2010 for Odder Kommune Tillæg nr. 1 Ændring af Fensten og Gosmer-Halling Vandværkers interesseområde til Fuglsangsvej 7 Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Vandforsyningsplan 2004 2010 for Odder Kommune Tillæg nr. 1 Ændring af Fensten og Gosmer-Halling Vandværkers interesseområde til Fuglsangsvej 7 07-02-2014 Sags Id. 727-2013-30266

Læs mere

Spildevandsplanlægning - Ændring af spildevandsplanen for Halkær, Djørup og Bislev.

Spildevandsplanlægning - Ændring af spildevandsplanen for Halkær, Djørup og Bislev. Punkt 1. Spildevandsplanlægning - Ændring af spildevandsplanen for Halkær, Djørup og Bislev. 2011-14066. Forsyningsudvalget indstiller til byrådet, at kommunens spildevandsplan vedrørende ændret ledningstracé

Læs mere

Afgørelse. efter 29 i vandforsyningsloven (lovbekendtgørelse nr. 935 af 24 september 2009):

Afgørelse. efter 29 i vandforsyningsloven (lovbekendtgørelse nr. 935 af 24 september 2009): MILJØKLAGENÆVNET Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 11 00 Telefax: 72 54 11 01 mkn@mkn.dk www.mkn.dk Den 26. oktober 2009 J.nr. MKN-200-00153 Afgørelse efter 29 i vandforsyningsloven (lovbekendtgørelse

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Faaborg-Midtfyn Kommunes påbud om skærpet kontrol på Bøjdenvejen 108, 5750 Ringe

AFGØRELSE i sag om Faaborg-Midtfyn Kommunes påbud om skærpet kontrol på Bøjdenvejen 108, 5750 Ringe Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 24. maj 2012 J.nr.: NMK-42-00296 (tidl. NMK-42-00225) Ref.: trmas/gom AFGØRELSE i sag om Faaborg-Midtfyn Kommunes påbud

Læs mere

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter vandforsyningslovens 1 75, jf. 20.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter vandforsyningslovens 1 75, jf. 20. Toldboden 2 8800 Viborg Telefon: 72 40 56 00 nmkn@naevneneshus.dk www.nmkn.dk 18. januar 2017 J.nr.: NMK-42-00504 KlageID: 85133 Ref.: SANDR-NMKN AFGØRELSE i sag om Lemvig Kommunes afgørelse om afslag

Læs mere

MILJØKLAGENÆVNET Frederiksborggade København K Telefon: Telefax:

MILJØKLAGENÆVNET Frederiksborggade København K Telefon: Telefax: MILJØKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15 1360 København K Telefon: 33 95 57 70 Telefax: 33 95 57 84 Aqua-Dam v/jens Kristian Nielsen Toftvej 14 6950 Ringkøbing Den 17. november 2006 J.nr. MKN-200-00008 I

Læs mere

Vandforsyningsplan for Vejle Kommune

Vandforsyningsplan for Vejle Kommune Vandforsyningsplan for Vejle Kommune. Vejle Kommune, Natur og Miljøforvaltningen side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1 Formål...3 2 Lovgrundlag...3 3 Definitioner...3 4 Indledning...4 4.1 Tilsyn med alle enkeltvandforsyninger...4

Læs mere

Med baggrund i ovennævnte har Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne til hensigt:

Med baggrund i ovennævnte har Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne til hensigt: Click here to enter text. (ingen korrespondent) Vandforsyningsplanlægning - Varsling af påbud om sløjfning af boringer (DGU nr. 33.628 og 33.409) tilhørende Erik Henning Staun, Binderupvej 20 A, 9240 Nibe

Læs mere

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte 7257 7847 hpo@jammerbugt.dk 10-07-2014 Sagsnr.: 13.02.01-P19-5-14

Læs mere

Vandforsyningsplan Frederikshavn Kommune :

Vandforsyningsplan Frederikshavn Kommune : Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tlf. +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 27. februar 2018 Tillæg II Vandforsyningsplan Frederikshavn Kommune

Læs mere

Enkeltanlæg - ny administrationspraksis ved utilfredsstillende drikkevandskvalitet

Enkeltanlæg - ny administrationspraksis ved utilfredsstillende drikkevandskvalitet Enkeltanlæg - ny administrionspraksis ved utilfredsstillende drikkevandskvalitet Problemstilling Det tidligere Miljøudvalg besluttede den 13. marts 2007 indføre en administrionspraksis for enkelt anlæg

Læs mere

Dagsorden Kontaktgruppemøder 2011 Sydøst området

Dagsorden Kontaktgruppemøder 2011 Sydøst området Dagsorden Kontaktgruppemøder 2011 Sydøst området 1. Orientering fra Vandmyndigheden (Lise) 2. Opfølgning på Vandforsyningsplan 2009-2020 (Louise) 3. Indsatsplanlægning og Grundvandsbeskyttelse Status på

Læs mere

Statusmeddelelse. Nr. Uttrup Vandværk Amba Solsiden Nørresundby

Statusmeddelelse. Nr. Uttrup Vandværk Amba Solsiden Nørresundby Nr. Uttrup Vandværk Amba Solsiden 31 9400 Nørresundby Den 30. august 2018 Sag nr. 18/07219 Statusmeddelelse I modtog i 2016 økonomiske rammer for 2017-2020. Derfor skal I ikke have nye økonomiske rammer

Læs mere

Klage over Hanstholm Kommunes afgørelse af 28. juni 2006 om tilslutning til Ræhr Fjernvarme a.m.b.a.

Klage over Hanstholm Kommunes afgørelse af 28. juni 2006 om tilslutning til Ræhr Fjernvarme a.m.b.a. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Hanstholm Kommunes afgørelse af 28. juni 2006 om tilslutning til Ræhr Fjernvarme a.m.b.a. Hanstholm Kommune har ved brev af 8. november 2006 fremsendt

Læs mere

Baggrund Baggrunden for indstillingen er en ansøgning af 13. marts 2014 fra Aalborg Forsyning, Varme.

Baggrund Baggrunden for indstillingen er en ansøgning af 13. marts 2014 fra Aalborg Forsyning, Varme. Punkt 13. Varmeplanlægning - Ændring af områdeafgrænsningen fra individuel opvarmning til kollektiv forsyning med fjernvarme Klokkevej 1C, Dall Villaby. Projektgodkendelse. 2014-13083. Miljø- og Energiforvaltningen

Læs mere

Tillæg nr. 1 Vandforsyningsplan, Plandel Ændring af forsyningsområder mellem Roskilde Forsyning og Vindinge Vandværk

Tillæg nr. 1 Vandforsyningsplan, Plandel Ændring af forsyningsområder mellem Roskilde Forsyning og Vindinge Vandværk ROSKILDE KOMMUNE Tillæg nr. 1 Vandforsyningsplan, Plandel Ændring af forsyningsområder mellem Roskilde Forsyning og Vindinge Vandværk Juli 2013 Kolofon Udarbejdet af: Roskilde Kommune Køgevej 80 4000 Roskilde

Læs mere

Afgørelse. efter 29 i vandforsyningsloven (lovbekendtgørelse nr af 20. oktober 2008):

Afgørelse. efter 29 i vandforsyningsloven (lovbekendtgørelse nr af 20. oktober 2008): MILJØKLAGENÆVNET Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 11 00 Telefax: 72 54 11 01 mkn@mkn.dk www.mkn.dk Den 7. september 2009 J.nr. MKN-200-00065 Afgørelse efter 29 i vandforsyningsloven (lovbekendtgørelse

Læs mere

Tillæg til Delindsatsplan for grundvandsbeskyttelse Aalborg Sydøst

Tillæg til Delindsatsplan for grundvandsbeskyttelse Aalborg Sydøst Tillæg til Delindsatsplan for grundvandsbeskyttelse Aalborg Sydøst Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne, marts 2008 Forord Dette tillæg til delindsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Aalborg Sydøst

Læs mere

Afgørelse. efter 6-8 i bekendtgørelse nr af 11. december 2007 om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg:

Afgørelse. efter 6-8 i bekendtgørelse nr af 11. december 2007 om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg: MILJØKLAGENÆVNET Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 11 00 Telefax: 72 54 11 01 mkn@mkn.dk www.mkn.dk Den 26. november 2010 J.nr. MKN-200-00069 Afgørelse efter 6-8 i bekendtgørelse nr. 1449

Læs mere

Spildevandsplan 2012-2019 Tillæg nr. 9

Spildevandsplan 2012-2019 Tillæg nr. 9 Spildevandsplan 2012-2019 Tillæg nr. 9 Spildevandsrensning i det åbne land ved Uhre, Vrå, Lejrskov, Ferup Skov, Jordrup, Kirsbøl, Knudsbøl og Jordrup Skov By- og Udviklingsforvaltningen Spildevandsteam

Læs mere

Tillæg nr Dalsgård - Hadsund samt ændring af retningslinie 4.12

Tillæg nr Dalsgård - Hadsund samt ændring af retningslinie 4.12 Tillæg nr. 1-2018 Dalsgård - Hadsund samt ændring af retningslinie 4.12 Vandforsyningsplan for Mariagerfjord Kommune 2016-2026 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 2 Lovgrundlag 3 Ændringens omfang 4 Indvindingstilladelse

Læs mere

Godkendelse af 2. behandling af revision af indsatsplan for OSD 1476, Hvorup

Godkendelse af 2. behandling af revision af indsatsplan for OSD 1476, Hvorup Punkt 4. Godkendelse af 2. behandling af revision af indsatsplan for OSD 1476, Hvorup 2018-062489 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender, at at revision af indsatsplan for OSD 1476,

Læs mere

CHRISTENSEN/KROMANN ApS Baldersvej Bjerringbro

CHRISTENSEN/KROMANN ApS Baldersvej Bjerringbro CHRISTENSEN/KROMANN ApS Baldersvej 10 8850 Bjerringbro Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mariane Eduardsen Direkte 7257 7696

Læs mere

Jammerbugt Kommunes tilladelse og vilkår

Jammerbugt Kommunes tilladelse og vilkår Envidan Att. Johan Pedersen J F Kennedys Plads 1 K, 2.sal 9000 Aalborg email: jpe@envidan.dk Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk

Læs mere

Tilladelsen er meddelt på grundlag af oplysninger, der er givet i ansøgningen og på de betingelser, som fremgår af de følgende afsnit.

Tilladelsen er meddelt på grundlag af oplysninger, der er givet i ansøgningen og på de betingelser, som fremgår af de følgende afsnit. Kristrup Afvandingspumpelag / Randers Havn e-mail:jm@randershavn.dk Henrik Jensen, Paderupvej 11, 8960 Randers SØ Randers Kommune Marianne Sølgaard, msg@randers.dk Randers Kommune påtænker at træffe følgende

Læs mere

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Peter Holdt Direkte 7257 7566 pho@jammerbugt.dk Dato: 30. juni 2014x Sagsnr.: 13.02.01-P19-4-14

Læs mere

Miljø, Plan og Teknik 2019

Miljø, Plan og Teknik 2019 Miljø, Plan og Teknik 2019 Kalundborg Sorø Næstved Spildevandsplan 2015-2018 Hyllested - kloakering Tillæg 7 Hyllested Tillæg 7 til digital spildevandsplan 2015-2018 Indhold Forord... 3 Baggrund... 3 Miljøvurdering...

Læs mere

De indkomne bemærkninger, der kommenteres nedenfor, har ikke givet anledning til at ændre den foreløbige beslutning eller udgiftsfordeling.

De indkomne bemærkninger, der kommenteres nedenfor, har ikke givet anledning til at ændre den foreløbige beslutning eller udgiftsfordeling. Udkast til endelig afgørelse til endelig afgørelse om istandsættelse af den private fællesvej, Kildeager, i Snoldelev Til ejerne af Kildeager 1, 2, 3, 4, 5 og 7 LE34 Århus Ryhavevej 7 8210 Århus V Tlf

Læs mere

Notat. Ny vandforsyning til Veggerbyvej 70, 9541 Suldrup

Notat. Ny vandforsyning til Veggerbyvej 70, 9541 Suldrup Notat Center Natur og Miljø Journalnr: 13.02.01-P19-5-18 Ref.: Mark Bech Højfeldt Dato: 02-08-2019 Ny vandforsyning til Veggerbyvej 70, 9541 Suldrup Baggrund Ejer af Veggerbyvej 70, 9541 Suldrup har søgt

Læs mere

Statusmeddelelse. Broager Vandværk AMBA Østergade Broager

Statusmeddelelse. Broager Vandværk AMBA Østergade Broager Broager Vandværk AMBA Østergade 21 6310 Broager Den 2. august 2018 Sag nr. 18/07061 Statusmeddelelse I modtog i 2016 økonomiske rammer for 2017-2020. Derfor skal I ikke have nye økonomiske rammer i år.

Læs mere

Afgørelse Norddjurs Kommune giver hermed tilladelse til at forøge den årligt indvundne vandmængde til 8500 m 3. 1 Øvrige vilkår er uændrede.

Afgørelse Norddjurs Kommune giver hermed tilladelse til at forøge den årligt indvundne vandmængde til 8500 m 3. 1 Øvrige vilkår er uændrede. Søby Vandværk v. Mogens Junker Larsen Søbyvej 41 8570 Trustrup Byg og Miljø Dato: 6. maj 2015 Reference: Peter Thastum Direkte telefon: 89 59 40 06 E-mail: pet@norddjurs.dk Journalnr.: 12/5464 Tilladelse

Læs mere

Nordmarken Vandværk A.m.b.a. Højager Jyllinge. Påbud om levering af drikkevand der opfylder kravene til drikkevandskvalitet

Nordmarken Vandværk A.m.b.a. Højager Jyllinge. Påbud om levering af drikkevand der opfylder kravene til drikkevandskvalitet Nordmarken Vandværk A.m.b.a. Højager 9 4040 Jyllinge Miljø og Byggesag Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Påbud

Læs mere

Dolmer Kildeplads - dispensation i tre år til at overskride kvalitetskravene

Dolmer Kildeplads - dispensation i tre år til at overskride kvalitetskravene PARTSHØRING Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 13-12-2017 Reference: Peter Thastum Tlf.: 89594006 E-mail: pet@norddjurs.dk Journalnr.: 17/18835 Dolmer Kildeplads - dispensation i tre år til at overskride

Læs mere

Klage over afgørelse af 22. november 2002 fra Ry Kommune vedrørende tilslutningspligt for ny bebyggelse

Klage over afgørelse af 22. november 2002 fra Ry Kommune vedrørende tilslutningspligt for ny bebyggelse Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over afgørelse af 22. november 2002 fra Ry Kommune vedrørende tilslutningspligt for ny bebyggelse Ved brev af 20. december 2002 klagede [...] på vegne

Læs mere

Indsatsplanen set i et juridisk lys

Indsatsplanen set i et juridisk lys Indsatsplanen set i et juridisk lys Regelgrundlaget Den konkrete sagsbehandling Kursus om indsatsplanlægning til beskyttelse af drikkevandet den 20. august 2014 v/sten W. Laursen Områdeudpegning (VFL 11

Læs mere

Tillæg nr Granlyvej - Norup Vandværk. Vandforsyningsplan for Mariagerfjord Kommune

Tillæg nr Granlyvej - Norup Vandværk. Vandforsyningsplan for Mariagerfjord Kommune Tillæg nr. 2-2018 Granlyvej - Norup Vandværk Vandforsyningsplan for Mariagerfjord Kommune 2016-2026 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 2 Lovgrundlag... 3 Ændringens omfang... 4 Indvindingstilladelse...

Læs mere

Vandforsyningsplanlægning

Vandforsyningsplanlægning Forvaltningsforskrift nr. 17 Vandforsyningsplanlægning Revideret september 2011/23. oktober 2013 Retningslinjer for sagsbehandling på vandforsyningsområdet og tilsyn med vandkvalitet m.v. FORSYNINGS VIRKSOMHEDERNE

Læs mere

Miljøstyrelsens afgørelse af Advokat [ ] s klage over Lemvig Kommunes afgørelse af 25. februar 2005 om ikke at udstede påbud efter olieforurening

Miljøstyrelsens afgørelse af Advokat [ ] s klage over Lemvig Kommunes afgørelse af 25. februar 2005 om ikke at udstede påbud efter olieforurening [ ] Jord & Affald J.nr. 335/04-0040 Ref. lihan Den 15. marts 2006 Miljøstyrelsens afgørelse af Advokat [ ] s klage over Lemvig Kommunes afgørelse af 25. februar 2005 om ikke at udstede påbud efter olieforurening

Læs mere

Godkendelse af 2. behandling af revision af indsatsplan for OSD 1475, Hammer Bakker og Tylstrup

Godkendelse af 2. behandling af revision af indsatsplan for OSD 1475, Hammer Bakker og Tylstrup Punkt 5. Godkendelse af 2. behandling af revision af indsatsplan for OSD 1475, Hammer Bakker og Tylstrup 2018-062490 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender, at at revision af indsatsplan

Læs mere

Center for Teknik & Miljø

Center for Teknik & Miljø Center for Teknik & Miljø Kim Frigast Skovbakkevej 8a 4690 Haslev Postadresse: Natur & Miljø Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon 56 20 30 00 Telefax 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Kontoradresse: Industrivej

Læs mere

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 Klager Henrik Danielsens påstand: Klubben pålægges at optage Henrik Danielsen i overensstemmelse med ansøgning af 17.

Læs mere

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a [XXX] Fremsendes pr. e-mail: [XXX] og pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014. Til: [XXX] Horsens Kommune [XXX] Horsens Varmeværk A.m.b.a. Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering.

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering. Kendelse af 30. august 1999. 99-77.221 Spørgsmål vedrørende en erhvervsdrivende virksomheds registreringspligt og hæftelsesforhold afvist. Bekendtgørelse om erhvervsankenævnet 8. (Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

Dispensation til midlertidig at opretholde tilstanden med et fjernet jorddige mellem matr.nr. 1ø og 2b Tandskov, Serup

Dispensation til midlertidig at opretholde tilstanden med et fjernet jorddige mellem matr.nr. 1ø og 2b Tandskov, Serup Morten Bak Resdal Bakke 53B 8600 Kjellerup bak@morten-bak.dk 4. maj 2016 EJD-2016-01544 Dispensation til midlertidig at opretholde tilstanden med et fjernet jorddige mellem matr.nr. 1ø og 2b Tandskov,

Læs mere

Afslaget gives i henhold til forbuddet i husdyrgodkendelseslovens 6, stk. 1, nr. 4 samt husdyrgodkendelseslovens 31.

Afslaget gives i henhold til forbuddet i husdyrgodkendelseslovens 6, stk. 1, nr. 4 samt husdyrgodkendelseslovens 31. Returadresse: Plan Byg og Miljø Postboks 50, 4400 Kalundborg Ornestation Mors Gl. Møllevej 97 7970 Redsted M. Afslag på ansøgning om udvidelse af dyreholdet på Bækkevej 4, 4470 Høng Kalundborg Kommune

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Røde Rende. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax:

Afgørelse om nedklassificering af Røde Rende. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax: Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 10-05-2017

Læs mere

MAJ 2019 Administrationsgrundlag for spildevandsområdet

MAJ 2019 Administrationsgrundlag for spildevandsområdet MAJ 2019 Administrationsgrundlag for spildevandsområdet ADMINISTRATIONSGRUNDLAG 2019 Principper og retningslinjer for Næstved Kommunes håndhævelse inden for spildevandsområdet INDLEDNING 3 LOVGIVNINGSMÆSSIG

Læs mere

Bekendtgørelse om tilslutning mv. til kollektive varmeforsyningsanlæg BEK nr 581 af 22/06/2000 (Gældende) Lovgivning som forskriften vedrører

Bekendtgørelse om tilslutning mv. til kollektive varmeforsyningsanlæg BEK nr 581 af 22/06/2000 (Gældende) Lovgivning som forskriften vedrører Bekendtgørelse om tilslutning mv. til kollektive varmeforsyningsanlæg BEK nr 581 af 22/06/2000 (Gældende) LBK Nr. 772 af 24/07/2000 Lovgivning som forskriften vedrører Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Kaj Lykke Golfklub Kirkebrovej Bramming Sendt via

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Kaj Lykke Golfklub Kirkebrovej Bramming Sendt via Kaj Lykke Golfklub Kirkebrovej 5 6740 Bramming Sendt via e-mail post@kajlykkegolfklub.dk Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 13-07-2015 Sagsbehandler Jakob Top Jørgensen Telefon direkte 76 16 51 32 E-mail

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 75, jf. 20 i vandforsyningsloven 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 75, jf. 20 i vandforsyningsloven 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 12. februar 2013 J.nr.: NMK-42-00154 (tidl. MKN-200-00175) Ref.: TISOM AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes afslag

Læs mere

Tilladelse til etablering af rustfri rentvandstank

Tilladelse til etablering af rustfri rentvandstank Store Sjørup Strands Vandværk v/ Jan Skytte Skelagervej 381 8200 Aarhus N Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 7. juli 2016 Reference: Per V. Misser Tlf.: 8959 4020 E-mail: pvm@norddjurs.dk Journalnr.: 17/10657

Læs mere

Afgørelse om at anlægget ikke er VVM-pligtigt

Afgørelse om at anlægget ikke er VVM-pligtigt Glesborg Vandværk v. Lars Nielsen CVR.: 33929803 Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 10. april 2018 Reference: Peter Thastum Tlf.: 89594006 E-mail: pet@norddjurs.dk Journalnr.: 18/77 Afgørelse om at anlægget

Læs mere

Klage over afslag på genoptagelse af sag om forlængelse af frist for tilslutning til Hejnsvig Varmeværk

Klage over afslag på genoptagelse af sag om forlængelse af frist for tilslutning til Hejnsvig Varmeværk XXX Afgørelsen offentliggøres I anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over

Læs mere

Tilladelse til Lejre Stationsby Vandværk til permanent opsætning og anvendelse af ultralydskalkknuser.

Tilladelse til Lejre Stationsby Vandværk til permanent opsætning og anvendelse af ultralydskalkknuser. Lejre Stationsby Vandværk Amba. Kongebrovej 2 4320 Lejre Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Søren Bagge Center for Byg & Miljø D 4646 4963 E soba@lejre.dk

Læs mere

Ny vandboring til Hornumgårdvej 2, Tranten, 9530 Støvring

Ny vandboring til Hornumgårdvej 2, Tranten, 9530 Støvring Center Natur og Miljø NOTAT Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-P19-3-18 13.02.02-K08-46-14 Ref.: Mark Bech Højfeldt Højfeldt Telefon: 99887641

Læs mere

Vandindvindingstilladelse Bornholms Regionskommune, Teknik & Miljø, giver hermed tilladelse til vandindvinding til:

Vandindvindingstilladelse Bornholms Regionskommune, Teknik & Miljø, giver hermed tilladelse til vandindvinding til: Teknik og Miljø Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge Jens Brandt Svanekevej 36 3740 Svaneke Bornholms Regionskommune Teknik og Miljø CVR: 26 69 63 48 14. juni 2017 J. nr. 13.02.01P19-0071 Vandindvindingstilladelse

Læs mere

Tilladelse til etablering og drift af et jordvarmeanlæg i henhold til. 19 i Miljøbeskyttelsesloven, Brydegårdsvej 28, 2760 Måløv

Tilladelse til etablering og drift af et jordvarmeanlæg i henhold til. 19 i Miljøbeskyttelsesloven, Brydegårdsvej 28, 2760 Måløv MILJØ OG TEKNIK Benjamin og Jane Friis Bybækterrasserne 142 F 3520 Farum Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 12. marts 2014 Tlf. dir.: 4175 0125 E-mail: mt-miljo@balk.dk

Læs mere

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 22. oktober 2002 klaget til Energiklagenævnet over Sakskøbing

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 5. december 2002 klaget til

Læs mere

Indsatsplaner og boringsnære beskyttelsesområder (BNBO)

Indsatsplaner og boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) Indsatsplaner og boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) Koordinationsforum, Haderslev, 3. oktober 2013 Naturstyrelsens BNBO-rejsehold v/ civilingeniør Gunver Heidemann og jurist Sanne Hjorth Henriksen

Læs mere

ODENSE KOMMUNE Flakhaven Odense C Orientering om afgørelse

ODENSE KOMMUNE Flakhaven Odense C Orientering om afgørelse Statsforvaltningen, Østergade 41, 6950 Ringkøbing ODENSE KOMMUNE Flakhaven 2 5000 Odense C 2017-59293 Orientering om afgørelse Vi har skrevet til Advodan Thisted, Frederiksgade 14, 7700 Thisted, som advokat

Læs mere

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt 2015-5 Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt Ved dom af 1. juni 2012 kendte Højesteret udlændingemyndighedernes afgørelser om opholds- og meldepligt i forhold til en konkret udlænding

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Spanggrøften. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax:

Afgørelse om nedklassificering af Spanggrøften. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax: Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 08-05-2017

Læs mere

Tillæg til vandforsyningsplan - Vandværkernes forsyningsområder

Tillæg til vandforsyningsplan - Vandværkernes forsyningsområder TILLÆG TIL VEJLE KOMMUNES VANDFORSYNINGSPLAN Tillæg til vandforsyningsplan - Vandværkernes forsyningsområder - 2017 01 TEKNIK & MILJØ Indhold Formål...3 Historie...4 Almene vandværker...4 Ikke almene vandværker...4

Læs mere

Skatteankestyrelsen besluttede at realitetsbehandle 9 borgeres klager over deres årsopgørelser,

Skatteankestyrelsen besluttede at realitetsbehandle 9 borgeres klager over deres årsopgørelser, Skatteankestyrelsen besluttede at realitetsbehandle 9 borgeres klager over deres årsopgørelser, selv om klagerne var indgivet efter klagefristens udløb. Side 1 5 Resumé 22. november 2018 En advokat klagede

Læs mere

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a.

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet

Læs mere

Bilag nr. 1. Notat Emne: Baggrundsoplysninger om ikke almene vandværker. Baggrund

Bilag nr. 1. Notat Emne: Baggrundsoplysninger om ikke almene vandværker. Baggrund Bilag nr. 1 Notat Emne: Baggrundsoplysninger om ikke almene vandværker Baggrund I Viborg Kommune har Forvaltningen registreret ca. 50 ikke almene vandværker, der forsyner mellem 3 og 9 ejendomme og oppumper

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg

UDKAST. Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg UDKAST Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg I medfør af 11, stk. 2, 12, stk. 2, 13, stk. 2, 14, stk. 2 og 3, 15, 26 a, nr. 1, og 34, stk. 2, i lov om varmeforsyning, jf.

Læs mere

Vandforsyningsplanlægning og enkeltindvindere

Vandforsyningsplanlægning og enkeltindvindere Vandforsyningsplanlægning og enkeltindvindere Planlægning og administration omkring enkeltindvindere i Norddjurs Kommune Per Visbech Misser, Norddjurs Kommune, Erhverv- og Miljøafdelingen Disposition Planens

Læs mere

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet:

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet: Kendelse af 16. marts 2000. J.nr. 98-176.802 Brancheforening, der bl.a. kunne yde økonomisk støtte til medlemmer i forbindelse med sanering af besætninger, omfattet af lov om erhvervsdrivende foreninger.

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE TILLÆG 1 TIL VANDFORSY- NINGSPLAN SOLRØDGÅRD VANDVÆRK

HILLERØD KOMMUNE TILLÆG 1 TIL VANDFORSY- NINGSPLAN SOLRØDGÅRD VANDVÆRK HILLERØD KOMMUNE TILLÆG 1 TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2015-2027. SOLRØDGÅRD VANDVÆRK Titel: Vedtagelse: Tillæg 1 til Vandforsyningsplan 2015-2027. Solrødgård Vandværk Tillæg 1 til Vandforsyningsplan 2015-2027

Læs mere

ATV møde. Enkeltindvindere, lovgivning og vejledninger. Helga Ejskjær, Naturstyrelsen. ATV Jord og Grundvand, 10. september 2015, Aarhus

ATV møde. Enkeltindvindere, lovgivning og vejledninger. Helga Ejskjær, Naturstyrelsen. ATV Jord og Grundvand, 10. september 2015, Aarhus ATV møde Enkeltindvindere, lovgivning og vejledninger Helga Ejskjær, Naturstyrelsen ATV Jord og Grundvand, 10. september 2015, Aarhus 1. Lovhjemmel & vejledning 2. Definition af enkeltindvinder 3. Tilladelse

Læs mere

1. Foring af rentvandstank med plastfolie udføres i henhold til ansøgningsmaterialet fra vandværket, modtaget den 11. februar 2016.

1. Foring af rentvandstank med plastfolie udføres i henhold til ansøgningsmaterialet fra vandværket, modtaget den 11. februar 2016. I/S ERIKNAUER VANDVÆRK Pebringsvej 23 8700 Horsens Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Bettina Lund Dir: +4579755623 Mob: e-mail: bettina.lund @hedensted.dk Sagsnr. 13.02.01-P19-11-16 19.5.2016 Tilladelse

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af gyllebeholder på matr. nr. 8b Liltved By, Fausing, beliggende Liltvedvej 8, 8961 Allingåbro

Afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af gyllebeholder på matr. nr. 8b Liltved By, Fausing, beliggende Liltvedvej 8, 8961 Allingåbro Morten Gert Nielsen Elgårdsmindevej 9 8960 Randers SØ Afdeling: Erhverv & Miljø Dato: 05-07-2017 Reference: Jakob Sølvhøj Roelsgaard Tlf.: 8959 4016 E-mail: jasr@norddjurs.dk Journalnr.: 17/10218 Afgørelse

Læs mere

Maria og Chresten Brink Kristesen Ellum Bygade 16 A Ellum 6240 Løgumkloster

Maria og Chresten Brink Kristesen Ellum Bygade 16 A Ellum 6240 Løgumkloster Maria og Chresten Brink Kristesen Ellum Bygade 16 A Ellum 6240 Løgumkloster Team Byg og Landzone Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-706-12 31-01-2013 Landzonetilladelse

Læs mere

Landzonetilladelse. Afgørelse: Herning Kommune meddeler hermed landzonetilladelse til det ansøgte, i henhold til Planlovens 35, stk. 1.

Landzonetilladelse. Afgørelse: Herning Kommune meddeler hermed landzonetilladelse til det ansøgte, i henhold til Planlovens 35, stk. 1. TEKNIK OG MILJØ Peter Kragelund Sigvej 2 7550 Sørvad Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf. 9628 8022 bjgtl@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 01.03.03-P19-8-14 Landzonetilladelse

Læs mere

Tilladelse til forlængelse af eksisterende rørlægning ved JUAL A/S, Industrivej 14, 7130 Juelsminde

Tilladelse til forlængelse af eksisterende rørlægning ved JUAL A/S, Industrivej 14, 7130 Juelsminde Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 JUAL A/S Industrivej 14 7130 Juelsminde Christian Bruun Bundesen Dir: +4579755669 Mob: +4524493937 e-mail: Christian.B.Bundesen @Hedensted.dk Sagsnr. 06.02.00-P19-2-16

Læs mere

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg Det Energipolitiske Udvalg EPU alm. del - Bilag 328 Offentligt Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg I medfør af 11, stk. 2, 12, stk. 2, 13, stk. 2, 14, stk. 2 og 3, 15,

Læs mere

STADFÆSTELSE i sag om afslag på tilladelse til indvinding af vand til landbrugsdrift i Lemvig Kommune

STADFÆSTELSE i sag om afslag på tilladelse til indvinding af vand til landbrugsdrift i Lemvig Kommune 23. august 2018 Sagsnr.: NMK-42-00605 KlageID: 226189 RIKNU-NMKN AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET STADFÆSTELSE i sag om afslag på tilladelse til indvinding af vand til landbrugsdrift i Lemvig

Læs mere

at der indvindes fra boring DGU nr med maks m³/år og maks. 2 m³/time

at der indvindes fra boring DGU nr med maks m³/år og maks. 2 m³/time A/S FANØ VESTERHAVSBAD Att.: Steffen Lassen Golfvejen 5 6720 Fanø Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 23. august 2016 Sagsbehandler Bodil Sejer Telefon direkte 76 16 51 37 Sagsid 11/19587 Reg. nr. 563-41-0001-01

Læs mere

Redegørelse vedr. vandforsyningsmuligheder på Hjortø og Hjelmshoved

Redegørelse vedr. vandforsyningsmuligheder på Hjortø og Hjelmshoved Redegørelse vedr. vandforsyningsmuligheder på Hjortø og Hjelmshoved Sagsresume Ejendomme Der er 14 ejendomme på Hjortø og 2 på Hjelmshoved. Enkelte ejendomme er i dag uden vandforsyning. Der er en toiletbygning

Læs mere

3. Den fremtidige vedligeholdelse af vandløbet følger fortsat eksisterende partsfordeling af 17. februar 1983 (bilag 2).

3. Den fremtidige vedligeholdelse af vandløbet følger fortsat eksisterende partsfordeling af 17. februar 1983 (bilag 2). Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Christian Søndergaard Faldborgvej 8 8840 Rødkærsbro Sendes til: kjaersoendergaard@gmail.com Tilladelse til medbenyttelse af rørlagt vandløb Viborg

Læs mere

Lumsås Vandværk Oddenvej Nykøbing Sj

Lumsås Vandværk Oddenvej Nykøbing Sj Lumsås Vandværk Oddenvej 182 4500 Nykøbing Sj Den 28. juni 2016 Ophævelse af kogeanbefaling Lumsås Vandværk Efter samråd med Embedslægen har Odsherred Kommune besluttet, at påbuddet om kogeanbefaling i

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes beslutning af 6. november 2003 om tinglysning af tilslutningspligt

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes beslutning af 6. november 2003 om tinglysning af tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes beslutning af 6. november 2003 om tinglysning af tilslutningspligt De har ved brev af 9. april 2004 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Egå vandværk a.m.b.a Att.: Dorthe Rubin Egå Havvej 3 8250 Egå Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00066 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Det nye byggeri erstatter tidligere opført bolig og udhus, som forventes nedrevet i starten af 2015 gennem nedrivningspuljen.

Det nye byggeri erstatter tidligere opført bolig og udhus, som forventes nedrevet i starten af 2015 gennem nedrivningspuljen. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Jacob Nexgaard Andersen Agergårdvej 1 7600 Struer Sendt med digital post Landzonetilladelse til bolig

Læs mere

AFGØRELSE. (varmeforsyning)

AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk ANONYMISERET AFGØRELSE 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0018 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra

Læs mere

Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [...]

Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [...] Advokathuset Kongevejen 54 Att. advokat Ole Conradsen Kongevejen 54 2840 Holte Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen

Læs mere

Administrationsgrundlag for vandforsyningsloven i Kalundborg Kommune

Administrationsgrundlag for vandforsyningsloven i Kalundborg Kommune Administrationsgrundlag for vandforsyningsloven i Kalundborg Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 27. april 2010 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2 INDLEDNING...3 KOMMUNENS OPGAVER INDENFOR

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form.

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form. [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Endelig vedtagelse af Indsatsplan Hundslund samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Endelig vedtagelse af Indsatsplan Hundslund samt afgørelse om ikke VVM-pligt Brev sendt til lodsejere indenfor Indsatsplan Hundslund Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Endelig vedtagelse af Indsatsplan Hundslund samt afgørelse om ikke VVM-pligt Indsatsplan Hundslund Odder Kommunes

Læs mere

Lokalplan 62 kan findes på kommunens hjemmeside jammerbugt.dk/lokalplaner

Lokalplan 62 kan findes på kommunens hjemmeside jammerbugt.dk/lokalplaner Ingrid Uglebjerg Thomsen Strandvejen 78 9460 Brovst Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten. Til: XXX Tønder Kommune Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afvisning af klage over tinglysning af forblivelsespligt

Læs mere