HVERDAGEN. 2-3 år. 1-3 år

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HVERDAGEN. 2-3 år. 1-3 år"

Transkript

1

2 HVERDAGEN Børnenes billedbog af Sabine Lemire Fin bog til sprogstimulering for de yngste børn. Bogen er ordløs og med mange fotografier af velkendte elementer og situationer fra børns hverdag. Med udgangspunkt i billederne er der rig mulighed for at forklare og fortælle en masse. Den store bog med billeder og ord af Ole Könnecke Ordtræningsbog til de små, når de skal have styr på navnene på de almindeligste hverdagsting. Små nuttede dyr omgiver sig med ting fra badeværelset, køkkenet, stuen, årstiderne, haven, dyr i naturen, musik, transportmidler, sport, alfabetet, former og følelser. Ja, man kommer vidt omkring. Hvor er mine sko? af Åsa Karsin Putte skal ud at lege, men hvor er nu hans sko? Han finder storebrors støvler, dukkens sko og mormors fine sko, inden han til sidst finder sine egne i kassen med klodser. Jeg vil ikke - ha børstet tænder! af Runa Steppinge Anna vil helst bestemme alting selv. Hun vil i hvert fald ikke have børstet tænder! Det ender dog med, at hun går med til det alligevel, men så skal hun også børste både fars og bamses tænder bagefter. En lille fortælling om en konflikt, der slutter på en sjov måde. Kjeld og Fie leger af Thorstein Thomsen Kjeld og Fie går i samme børnehave. Fie er ældre end Kjeld, så hun kan løbe lidt hurtigere, gynge højere og lave større sandkager end Kjeld. Men det er lige meget, for Fie elsker at lege med Kjeld. Skøn historie om, at alder ingen betydning har, når man leger godt sammen. Stanleys café af William Bee Hamsteren Stanley er en travl fyr. På hans café er der mange gøremål. Der skal laves og serveres mad, og han skal også nå at købe ind, så han kan lave en flot fødselsdagskage til sin ven Mulle. 2-4 år Søren sover af Annika Thore At overgive sig til søvnen kan nogen gange være en langstrakt affære. Søren er puttet, men han skal liiige læse først, have lidt vand og sin bamse, prøve sine dykkerbriller og have et ordentligt knus, før han kan falde i søvn. Sørøver Sams potte : pottetræning for drenge af Andrea Pinnington Sørøvere smider også bleen på et tidspunkt. Og så er det vigtigt at vælge den sejeste potte, når man skal pottetræne. Sørøver Sam lærer også et par sørøver-potte-regler af sin mor, og straks har han styr på det hele, når han går fra ble til potte. Viola og hagesmækken af Gunvor Bjerre Nogle gange er det svært at sidde pænt og spise ved bordet. Især når der er så mange måder at bruge tingene på. En hagesmæk af et stykke køkkenrulle kan f.eks. bruges som en hat, som en bold og til at rense ører med. Sød historie om gode bordmanerer.

3 KROPPEN Her er jeg af Liesbet Slegers Først tegnes ansigtet på en lille dreng. Han har to øjne, der kan åbnes og lukkes. Han har en næse, der kan dufte blomster. Han har en mund, der kan råbe højt, og to ører, der kan høre larm. Drengen viser også resten af sin krop, sit tøj og sine venner. Ansigter af Gry Kappel Jensen Hvordan ser man ud, når man er glad, ked af det eller forskrækket? En baby har mange ansigtsudtryk. I bogen her kan man se dem på rigtige fotos. Lille Billy-Bob får kys af Pauline Oud Billy-Bob og hans ven My udforsker kroppen. De kan lugte, vinke, klappe, trampe, vrikke med tæer, kilde hinanden, danse og kysse med trutmunde. Man kan abe efter Billy-Bob og My og have det sjovt. 1-2 år Lille hånd af Emma Adbåge Hvad kan en lille hånd udrette i løbet af en dag? Den kan røre i grøden, vinke farvel, tegne, grave huller, gnubbe sæbebobler, klippe med saks, ae katten og holde i hånd. Lille Lars er glad af Linne Bie Lille Lars kommer igennem et væld af sindstilstande. Han er træt/vågen, vred/glad, slem/sød. Med ansigtsudtryk vises det, hvordan de forskellige følelser kommer til udtryk. Ja, der er mange følelser i spil, når man er en lille dreng. Fra hårtop til storetå - der er meget at kigge på! af Dagmar Geisler Her får man svar på spørgsmål om kroppen. Hvad bruger vi kropsdelene til? Hvad sker der, når man slår sig? Hvordan holder man sig sund? På en sjov måde kommer man igennem kroppen fra top til tå. Der er endda sjove effekter som flapper og et spejl, som kan undersøges undervejs. TAL OG FARVER Farver af Patrick George Fantasifuld bog, hvor man kan se, hvad der sker, når man blander to farver. Et gennemsigtigt folie ligger mellem siderne og forandrer motiverne, når man bladrer. En brun bjørn bliver til en grøn frø, og en orange solopgang bliver til en brun chokoladeis. Det er ren magi! Jeg har blomster i mit hår af Stine Rosenberg Nuttet lyserød bog, hvor man lærer at tælle til ti sammen med en pige, der får en rose mere i sit lyse hår, hver gang man bladrer. Samtidig med at hårpynten forøges, laver pigen aktiviteter som f.eks. at fodre en kanin, snurre rundt og plaske i vandpytter.

4 Tal af Xavier Deneux En exceptionel og kreativ pegebog, der introducerer tallene fra et til ti. Minimalistiske figurer og tal står over for hinanden med en 3D-effekt, som gør det sjovt at føle på bogen. Billederne er skønne at kigge på for både børn og voksne. 0-3 år Ti små mus skal sove! af Pauline Oud Super kær tællebog med ti små mus, der gør sig klar til at komme i seng. En mus skal i nattøj, en anden skal børste tænder, mens en tredje leder efter sit lyserøde sovedyr. Alle ti mus har hver sit gøremål, inden mus nummer ti kysser dem alle godnat i deres senge. Undervejs er der små opgaver, man kan løse. 3 år Wilburs bog om farver af Valerie Thomas Den skøre kat Wilbur og dens ejer heksen Winnie lever i en farverig verden med skæg og ballade. Her kan man lære navnene på farverne ved at kigge på tegninger af et rødt monster, grønne orme og lyserøde balloner. DYR Dyrenes farver Dyr er fantastisk flotte. Også i denne bog, der har et nostalgisk retro-look. Her kan man se dyr i forskellige farver. Til sidst er der endda dyr med alle regnbuens farver. Goddag dyr & godnat dyr af Kamilla Wichmann Leporello-pegebog, der især er god til helt små babyer, fordi den koncentrer sig om enkelthed, genkendelighed og få farver. På den ene side er der nuttede natdyr og på den anden side dyr, der er aktive om dagen. 0-2 år Grrr! af Liesbet Slegers De vilde dyr siger mange sjove og høje lyde. Hvad mon tigeren, der gemmer sig i græsset, siger? Eller flodhesten, der svømmer i floden? Når man løfter flapperne i bogen, får man svaret. Brøøøøl! Hej, kramløse Knud af David Melling Den nuttede bjørn Knud elsker sine venner. De krammer hinanden mange gange om dagen. Knuds dag starter med et godmorgenkram og slutter med et godnat-kram. På bogens sidste side er der elleve skøre eksempler på, hvordan man kan kramme. Kender du en tiger? En tiger er et farligt dyr, der brøler, viser tænder og spiser andre dyr. Her bliver man klogere på det vilde dyr, samtidig med at man kan nyde de søde tegninger af tigeren, der er dekoreret med guld og sølv.

5 SKØRT OG SJOVT Biler : dyt! båt! af Philippe Jalbert Ti biler er ude at køre. På den ene fold-ud-side er det dag, og nogle dyr og en dreng har hver deres mission på landevejen. På den anden side er det blevet aften. Nogle er på vej hjem, mens andre stadig er på farten. Enkelte er så uheldige, at deres bil er gået i stykker. Lille Anna og den forsvundne kat af Inger og Lasse Sandberg Lille Anna leger med sin kat. Pludselig går den. Hvor er den nu? Anna finder den først, da hendes ven Den Lange Mand kigger i sit magiske trylleri-kighul. Sød, skæg og skæv lille historie, der spørgende inddrager barnet, der får læst højt. Prut! af Leslie Patricelli Alle gør det. Det kan larme, og det lugter ikke så godt. Babyen opdager, at der kommer en lyd ud af bleen. En prut, som kan slippe ud, når man leger, lytter til musik, er på toilet, har ondt i maven og er i bad. En bog, som små og store griner af. På tur med baby af Tove Krebs Lange Vi følger en mor og hendes baby, når de går på gaden, er på torvet, ligger på stranden, besøger zoologisk have, leger på legepladsen og er en tur på landet, inden de er hjemme igen. Hvert sted er der en masse at lægge mærke til og noget, der skal findes. Sjove fakta for 3-årige Solveig og Viktor ved en masse, som de gerne vil formidle videre. Man kan f.eks. ikke kilde sig selv, så man griner rigtigt. Man har ben i næsen. Og lige meget hvor højt man hopper, kommer man altid ned igen. Brugbar viden for enhver nysgerrig 3-årig. SANG OG MUSIK Futte-futte-futtog : godnatsange og remser En hyggelig godnatstund, godnatsange og remser hører sammen. Her er en lille samling gode sange og remser. Imens der synges og læses højt, kan barnet studere de søde tegninger. Jeg gik mig over sø og land af Cato Thau-Jensen Jeg gik mig over sø og land er ledsaget af smukke tegninger, som man kan kigge på, mens man klapper, tramper, hinker, hopper, vinker og kysser i de forskellige lande, der synges om. Himmelsejlet af Tine Høyberg Mynster Den rutinerede børnemusiker Tine Mynster har samlet dejlige og rolige sange og salmer i denne bog, hvor der følger en cd med. Der er også idéer til fagter, som man kan lave med sit barn. Fugle flyver frit af Katrine (CD) Søde og sjove Katrine Bille fra DRs Lille Nørd synger her solo om bl.a. Fine fine Signe, Tingel-Tangel-Tage og Lillesøster. Charmerende sange for de små. Fjolletrolde af Michael Back Jensen (CD, findes også på bibzoom.dk) Fjollede sange med gode melodier om trolde. Man kan synge, spille guitar, trampe, vinke, danse, klappe og vrikke sammen med Michael Back Jensen i hans legende og fantasifulde univers.

6 FILM til hjemmebiografen Det er endnu for tidligt at tage de små med i den rigtige biograf, så hvorfor ikke få den hyggelige stemning frem derhjemme i sofaen? Ridder Mikkel (dvd) Ridder Mikkel er en sej lille gut, der er søn af Kongen og Dronningen af Dragonien. Sammen med sine følgesvende, de to legesyge drager Svitse og Splut, tager han på eventyr og oplever spændende ting. Snuttefilm : Halløj, lille abe (filmstriben.dk) Snuttefilm er små film, der i roligt tempo fortæller om genkendelige situationer. I Halløj, lille abe følger vi en abes dag fra morgen til aften. Hun er på tur i parken, hvor hun blandt andet møder en stor hund. Historien fortælles af en barnestemme. Traktor Tom (dvd) Traktor Tom er uundværlig på gården Grønhøjgård. Mennesker, dyr og maskiner har det sjovt sammen og løser de problemer, der opstår ude på landet. Der findes forskellige afsnit med den søde og hjælpsomme traktor. Uro (filmstriben.dk) En syv minutters film om tøjdyrene på en uro. En ensom ko hænger på den ene side af en uro, mens en bunke tøjdyr hænger på den anden side. Da koen forsøger at komme hen til de andre, opstår der en del uro, men alt falder på plads til sidst. Udarbejder: Marianne Agger Illustrator: Ditte Egholm Udgiver: Biblioteksmedier as, Ballerup 2014 Tryk: Nofoprint, Helsingør Varenr.: APPS Et barn skal ikke være ret gammelt for at kunne finde rundt på en smartphone eller en tablet. Der findes masser af sjove og udfordrende apps for de allermindste. Her er et lille udvalg. BabyTummel af Lene Madsen/LM fysioterapi. Gratis - App Store og Google Play Fysioterapeut Lene Madsen har udviklet denne app, der er en gave til forældre med små børn. Her er gode idéer til små lege med babyer. Legene er aldersopdelte, og de beskrives udførligt med tekst og fotografier. Der er også forslag til sange, man kan synge samtidigt med øvelserne. Dr. Panda s Dagpleje af TribePlay. Gratis/Betaling - App Store og Google Play I Dr. Pandas dagpleje bliver de små dyrebørn afleveret, og så er det ellers i gang med at lege. Dyrene kan lege med klodser, hoppe på en hoppebold, skifte musik på cd-afspilleren og mange andre sjove ting. Men der skal også soves til middag som i en helt almindelig dagpleje. Farvespillet af Egmont Kids Media Digital A/S. Betaling - App Store Tre små spil til de mindste, hvor farver er i fokus. I en farvequiz skal man svare på, hvilken farve ting på skærmen har. Man kan også fange mus i de rigtige farver, og i malebogen kan man selv bestemme hvilke farver, man vil farvelægge tegningerne med. Fiete af Wolfgang Schmitz. Betaling - App Store og Google Play Superfin og kunstnerisk app, hvor man skal hjælpe sømanden Fiete med f.eks. at sortere strømper, låse en skattekiste op med den rigtige nøgle og sætte hjul på bilen. Opgaverne forklares ikke, men de små finder hurtigt ud af, hvad de skal. Pegebog for børn af Tailmind. Betaling - App Store App til de mindste børn med 75 forskellige ord i kategorierne dyr, køretøjer, musik, frugt, tøj og farver. Man trykker på de flotte billeder og hører navnet på tingene/dyrene. Der er også lyd til mange af billederne og en lille quiz i Gæt billedet.

- for børn 0-6 år. Nye bøger, film spil og musik

- for børn 0-6 år. Nye bøger, film spil og musik - for børn 0-6 år Nye bøger, film spil og musik 2 BØGER Pegebøger Adbåge, Emma Lille fod Klematis, 2014. 20 s. 1-3 år Hvad har et barns lille fod lavet i løbet af en dag? Den har bl.a. trampet, listet,

Læs mere

Familie. Nye ord læres lettere, hvis du relaterer til noget, barnet kender

Familie. Nye ord læres lettere, hvis du relaterer til noget, barnet kender Familie Snak om, hvem I er i familie med; morfar, kusine og onkel. Hvad hedder de, og hvor gamle er de? Hæng billeder op af mor, far, lillesøster, storebror eller andre familiemedlemmer. Under billedet

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Læreplan i Stjerneblomsten.

Læreplan i Stjerneblomsten. Læreplan i Stjerneblomsten. De 6 punkter, som vi kommer ind på i læreplanen, er: 1. Barnets alsidige personlige udvikling. 2. Sociale kompetencer. 3. Sprog. 4. Krop og bevægelse. 5. Naturen og naturfænomener.

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Når far eller mor får kræft

Når far eller mor får kræft Familierådgivning Kræftens Bekæmpelse Når far eller mor får kræft En arbejdsbog til kræftramte familier Indholdsfortegnelse Når far eller mor får kræft....................... 1 Til hele familien.............................

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Idekatalog til at arbejde med børns kompetencer, som skal bruges for at lære at håndtere konflikter.

Idekatalog til at arbejde med børns kompetencer, som skal bruges for at lære at håndtere konflikter. 1 Idekatalog til at arbejde med børns kompetencer, som skal bruges for at lære at håndtere konflikter. Børnehavebørn: At tyde følelser: Tegn 4 forskellige børn: Et der er surt, et der er formærmet, et

Læs mere

Ludvig. en cykelkanin. Sådan blev KOLOFON 20 CYKELLEGE. sjov cykeltræning for alle børn

Ludvig. en cykelkanin. Sådan blev KOLOFON 20 CYKELLEGE. sjov cykeltræning for alle børn 20 Cykellege sjov cykeltræning for alle børn Inkl. eventyret: Sådan blev Ludvig en cykelkanin KOLOFON 20 CYKELLEGE Sjov cykeltræning for alle børn Udarbejdet af Dansk Cyklist Forbund med støtte fra TrygFonden

Læs mere

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt HEJ SØSTER 1. HEJ SØSTER Hej, søster, kan du ikke se komikken, så står vi her igen med fletningerne langt nede i postkassen hej, søster, det er ligesom bukseelastikken har fået et knæk og sikkerhedsnålen

Læs mere

FIND 10 EKSEMPLER PÅ DÅRLIG TRAFIKSTIL

FIND 10 EKSEMPLER PÅ DÅRLIG TRAFIKSTIL FIND 10 EKSEMPLER PÅ DÅRLIG TRAFIKSTIL FIND SKILTET! FOR ALLE Her skal I lægge de ti trafiksskilte ud på gulvet i en rundkreds med ca. en halv meters mellemrum. Alle børn stiller sig ind i midten én er

Læs mere

Find vej ud i naturen året rundt. Inspirationshæfte med oplevelser og aktiviteter

Find vej ud i naturen året rundt. Inspirationshæfte med oplevelser og aktiviteter Find vej ud i naturen året rundt Inspirationshæfte med oplevelser og aktiviteter 2 Indhold Find vej ud i naturen året rundt 3 Mere natur i de små børns hverdag 4 God praksis i naturen 6 Januar-februar

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Integrationsnet En del af Dansk Flygtningehjælp. Metodehæfte. Ud på gulvet. Lege, der styrker børns sprog og sociale færdigheder

Integrationsnet En del af Dansk Flygtningehjælp. Metodehæfte. Ud på gulvet. Lege, der styrker børns sprog og sociale færdigheder Integrationsnet En del af Dansk Flygtningehjælp Metodehæfte Ud på gulvet Lege, der styrker børns sprog og sociale færdigheder Integrationsnet Kolofon En en del af Dansk dansk flygtningehjælp Flygtningehjælp

Læs mere

MIT BARN hvor er du? Første bog i Danmark om adoption fortalt af den biologiske mor. Aniella Bonnichsen

MIT BARN hvor er du? Første bog i Danmark om adoption fortalt af den biologiske mor. Aniella Bonnichsen MIT BARN hvor er du? Første bog i Danmark om adoption fortalt af den biologiske mor. Aniella Bonnichsen MIT BARN HVOR ER DU? BAGSIDETEKST Adoption bringer mange tanker og følelser i spil. I bøger, aviser,

Læs mere

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE Guide til jul - med et barn med autisme af Janni Pilgaard Guide til jul med et barn med autisme Janni Pilgaard Forside og layout: Marie Olofsen Forsideillustration: Jeppe Pilgaard Sørensen KÆRE LÆSER Du

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Følg Hele Verden i Skole på Facebook

Følg Hele Verden i Skole på Facebook LÆSERAKETTEN 2015 1 Følg Hele Verden i Skole på Facebook Kære elever og forældre Som familie kan I følge Hele Verden i Skole via Facebook. I år handler materialet om børn og unge i Guatemala. Læs med i

Læs mere

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE D E M E N S og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE Rådgivnings- og kontaktcentret for demensramte og pårørende Kallerupvej Odense Forord I 2002 etablerede Alzheimerforeningen

Læs mere

En fortæller fortæller - et møde med Lars Lilholt på papiret, på scenen og i hjemmet ved Gudenåen

En fortæller fortæller - et møde med Lars Lilholt på papiret, på scenen og i hjemmet ved Gudenåen En fortæller fortæller - et møde med Lars Lilholt på papiret, på scenen og i hjemmet ved Gudenåen Første gang jeg så Lars Lilholt var på Stalden i Silkeborg - måske var det i 1980. Jeg hoppede rundt på

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden;

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; Gud er min far -2 Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; Mål: Børnene oplever forventningsglæde: Guds rige vokser der, hvor Guds vilje sker. Gud ønsker at vi er med til at opbygge

Læs mere

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende For mange tusinde år siden var der en ærkeengel ved navn Mikael, som gjorde sig ret så bemærket blandt øvrige engle. Han var den sejeste af alle englene, kunne han slet ikke lade være med at styre dem

Læs mere

Et øvelseskatalog der får elevernes kreative evner til at blomstre

Et øvelseskatalog der får elevernes kreative evner til at blomstre Et øvelseskatalog der får elevernes kreative evner til at blomstre Sociale lege 4 Samarbejdsøvelser 8 Kreative øvelser 14 Idégenerering 18 Hjernegymnastik 25 Pjattelege 28 Sociale lege Rækkefølge-leg

Læs mere

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse!

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Vi har hver i sær vores bagage med. Både den helt konkrete bagage

Læs mere

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN BØRNS EGEN STEMME hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN Børns egen stemme hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit Center for familieudvikling

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

Dreng og pige, hvad vil det sige? -undervisning om kroppens udvikling, målrettet børn i 2 3 klasse.

Dreng og pige, hvad vil det sige? -undervisning om kroppens udvikling, målrettet børn i 2 3 klasse. Dreng og pige, hvad vil det sige? -undervisning om kroppens udvikling, målrettet børn i 2 3 klasse. Manual udarbejdet i 2010 af Hanne Ryberg og Hanne Andreassen Sundhedsplejersker i Randers Kommune Folder/plakat

Læs mere