Ensretning i den Internationale Skatteret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ensretning i den Internationale Skatteret"

Transkript

1 Ensretning i den Internationale Skatteret International beskatning, 26 November 2015

2 Baggrund for Udviklingen Anledning: Debatindlæg i Skat Udland : Ensretning i den international skatteret Om muligheden for indførelse af CCCTB i lyset af Luxleaks af Jakob Bundgaard & Peter Koerver Schmidt Udgangspunktet Nationale skatteregler udformes suverænt af nationalstaterne, dog med en vis harmonisering i EU Tendens Kamp om skatteprovenu staterne imellem. Staternes manøvrerum presses og medfører tilsyneladende en forøget ensretning af de nationale selskabsskatteretlige regler. Dette skyldes særligt: Skattekonkurrence Udbredelse af globalt anerkendte principper. EU-Domstolens praksis. EU-Kommissionens initiativer. EU-Kommissionens anvendelse statsstøttereglerne på skatteområdet. EU's adfærdskodeks for erhvervsbeskatning. G20 + OECD: Base Erosion and Profit Shifting

3 Et Kohærent Skattesystem? Omdiskuteret hvorvidt, der allerede eksisterer et kohærent internationalt skattesystem. Faktorer, der peger i retning af en eksisterende international ensretning: Folkeretligt krav om forbindelse mellem stat og det skattesubjekt eller den indkomst, som ønskes beskattet. Mere end 2000 DBO er, der ofte følger OECD s eller FN s modeloverenskomst. Globalt anerkendte principper: Armslængdeprincippet, Princippet om lempelse for international dobbeltbeskatning, samt Princippet om ikke-diskriminering. Den primære og sekundære EU-ret, samt soft-law har medført yderligere ensretning inden for EU. Men samtidig stigende forekomst af dobbeltbeskatning, hybrid mismatches og Luxleaks-sagerne illustrerer, at der stadig er forskelligheder i staternes lovgivning.

4 Internationalt Koordineret Regulering OECD S BEPS-projekt: Næppe tvivl om, at BEPS-projektet fremover kommer til med medføre væsentlige ændringer i den international skatteret. Fremgangsmåde: En blanding af anbefalinger til udformningen af intern ret og egentlige ændringer til OECD's modeloverenskomst og OECD Transfer Pricing-Guidelines på udvalgte områder Flere OECD medlemslande har allerede forud for den endelige afrapportering valgt at implementere (eller endda indfortolke) dele af BEPS initiativerne i intern ret. Dette tager fart efter udgivelsen af de endelige rapporter

5 Internationalt Koordineret Regulering Særligt vedrørende EU: Hard-law: Moder-/datterselskabsdirektivet, Rente- /royaltydirektivet, Fusionsskattedirektiv og Direktiv om Automatisk Informationsudveksling, m.v. Soft-law: Ikke-bindende henstillinger og udtalelser. Pre-law function: Informative meddelelser, hvidbøger og discussion papers mv. Eks. Ruding Report. Post-law function: Fortolknings- eller beslutningsinstrumenter, med det formål at supplere og understøtte primær og sekundær EU-ret. Para-law function: Styringsinstrumenter, der skal tjene som alternativ eller supplement til EU hard-law. Eks. Code of Conduct for Business Taxation. EU-Domstolens praksis vedrørende de frie bevægeligheder og statsstøtte på området for de direkte skatter.

6 Internationalt Koordineret Regulering Fri bevægelighed og statsstøtte inden for EU: Begge forbyder visse nationale foranstaltninger, der kan hæmme den fri konkurrence på det indre marked. Statsstøttereglerne angår intra-state forskelsbehandling. Fri bevægelighed angår inter-state forskelsbehandling. EU-domstolen er ofte beskrevet som en negativ integrationsmotor indenfor EU. Reglerne om fri bevægelighed har fokus på ulemper, der kan hæmme grænseoverskridende aktivitet, mens statsstøttereglerne har fokus på fordele, der kan forvride konkurrencen på det indre marked. Seneste eksempel er EU-kommissionens sager vedrørende Starbucks og Fiats skatteaftaler med Holland og Luxembourg. Fremadrettet betydning?

7 COM 2015(2015) 302 final: A Fair and Efficient Corporate Tax System in the European Union: 5 Key Areas for Action Formål: - At sikre en fair og vækstskabende beskatning af selskaber i EU, på baggrund af reel økonomisk aktivitet og profitdannelse. Middel: 1. En relancering af CCCTB. 2. Beskatning dér hvor overskuddet bliver skabt (PE, TP og CFC). 3. Koble skatteincitamenter til value generation ( modified nexus approach ) 4. Et bedre skattemiljø for erhvervslivet (CCCTB, PE og TP). 5. Øget gennemsigtighed på skatteområdet 6. Samarbejde mellem medlemsstaterne ved tax audits 7. Mulighed for grænseoverskridende underskudsudligning med genbeskatning 8. Forbedret dispute resolution mechanisms, herunder udvidelse af anvendelsesområdet for EU s voldgiftskonvention. 9. Reformere Code of Conduct for Business Taxation

8 Common Consolidated Corporate Tax Base (CCCTB) Grundidé 1. En fælles skattebase: Ét fælles EU-regelsæt med nationale skattesatser. I stedet for op til 28 forskellige nationale regelsæt 2. Konsolidering: Obligatorisk konsolidering: Alt-eller-intet-princip. EU-koncerninterne transaktioner neutraliseres og overflødiggør dermed TP-dokumentation. Grænseoverskridende underskudsudligning. 3. Formelallokering: Salg, arbejdskraft og aktiver alle med 1/3 vægtning. Fordele ved CCCTB Lavere administrative omkostninger Afskaffelse af transfer pricing-problemer inden for EU Adgang til at fradrage underskud realiseret i andre EU-lande Reduceret risiko for dobbeltbeskatning Forenkling af internationale selskabsomstruktureringer Afskaffelse af diskrimination og restriktioner Direktivforslag fra 2010 ikke vedtaget.

9 Relancering af CCCTB Relanceret med COM 2015(2015) 302 final: A Fair and Efficient Corporate Tax System in the European Union: 5 Key Areas for Action. Public Consultation indtil Tekniske detaljer kendes endnu ikke. Nyt forslag i I første omgang forventes der mulighed for grænseoverskridende modregning af underskud, indtil konsolideringen genindføres på et senere tidspunkt. Obligatorisk (- i det mindste for MNE er). Trinvis gennemførelse. Særligt overveje, hvorvidt: Den favorable behandling af udgifter til forskning og udvikling i det nuværende forslag skal videreudvikles, og Der skal sættes ind overfor tendensen til lånefinansiering med henblik på at styrke kapitalmarkedsunionen.

10 Relancering af CCCTB Skattebasen skal alene defineres af CCCTB-reglerne Ingen kobling til IAS-/IFRS-standarderne Først forslag om valgfrihed nu forslag om tvungen anvendelse Reglerne kan anvendes af de selskaber, som er er omfattet af EU-landenes selskabsskatteregler Omfatter også selskaber, der ikke er registreret i EU, hvis den juridiske form svarer til et EU-selskab og selskabet er undergivet selskabsbeskatning i EU Godkendte selskabstyper opregnes i bilag til kommende direktiv Alt eller intet-princip

11 Relancering af CCCTB Forholdsvis detaljerede regler, men Globalindkomstprincip er udgangspunktet (modificeret) Opgørelse på årsbasis, enhver 12 måneders regnskabsperiode Periodisering: Retserhvervelses- og pligtpådragelsesprincip Bred definition af indkomst CCCTB-underskud Fremføres uendeligt til modregning i positiv skattepligtig CCCTBindkomst i senere år Ingen carry back

12 Relancering af CCCTB Nødvendigt med en mekanisme til fordeling af indkomst Allokering til de lande, hvori selskabet/koncernen har aktiviteter Det enkelte EU-land beskatter med den nationale selskabsskattesats Fordelingsmekanismen skal være Simpel og svær at manipulere Fair og medvirkende til at undgå skattekonkurrence Konsolidering ikke del af nyt forslag til CCCTB dermed reelt CCTB MEN: Forslag om at indføre en midlertidig adgang til underskudsmodregning.

13 Relancering af CCCTB Formelallokering Fordeling på baggrund af en række selskabsspecifikke faktorer Arbejdskraft Aktiver Omsætning Vægtning af faktorerne et politisk spørgsmål ikke afklaret, men Samme vægtning af faktorer i hele EU Tilpassede formler for selskaber i særlige brancher

14 Reel økonomisk aktivitet Tilpasning af definitionen af fast driftssted, samt en forbedring af CFC-reglerne. - Til behandling i Rådet, hvor der bør nås til enighed inden for 12 måneder. - Ændringerne bør gøres juridisk bindende, før der indgås aftale om CCCTB. Ændring af Rente- og Royaltydirektivet: - Medlemsstaterne bør ikke være forpligtede til at give renter og royalties en favorabel behandling, såfremt de ikke beskattes effektivt andetsteds i EU. - Potentielt en efterfølgende tilpasning af Moder- og datterselskabs direktivet.

15 Reel økonomisk aktivitet - fortsat Udbygning af Transfer Pricing regler. - Videreudvikling af BEPS arbejdet. - Tilvejebringe nye oplysninger, som kan hjælpe skattemyndighederne med at indkredse transaktioner inden for en koncern. Krav om direkte forbindelse mellem præferenceordninger og R&D-aktiviteter: - Eks. basere præferenceordninger, såsom patentbokse på modified nexus approach. - Hvis ikke korrekt og konsekvent anvendelse i medlemsstaterne inden for 12 mdr., vil Kommissionen fremsætte forslag til bindende lovgivning.

16 Bedre skattemiljø Inden en eventuel CCCTB: - Modregning af underskud: Koncernenheder bør kunne modregne overskud og underskud, de skaber i forskellige medlemsstater. Mekanisme, som tilbagefører tabene mellem medlemsstaterne, når koncernenheden atter skaber overskud.. - Inden sommeren 2016 vil Kommissionen foreslå forbedringer af de nuværende ordninger til løsning af tvister om dobbeltbeskatning i EU. Mål: Klarere regler og strengere tidsfrister, som bygger på de eksisterende systemer. Eventuelt en udvidelse af voldgiftskonventions anvendelsesområde.

17 Øget gennemsigtighed Sortlistning af usamarbejdsvillige jurisdiktioner. - Undersøgelse, om tredjelande overholder standarderne for god forvaltningspraksis på skatteområdet, med henblik på at bistå dem i at forbedre deres standarder for god forvaltningspraksis. Færdiggøres inden for 24 måneder. - Eventuel koordinering af modforanstaltninger mod usamarbejdsvillige skattejurisdiktioner. Kommissionen vurderer forskellige muligheder for at forpligte selskaber til at offentliggøre visse selskabsskatteoplysninger.

18 Medlemsstaternes samarbejde Best practice: - Videreudvikling af en mere strategisk tilgang til kontrol og revision af grænseoverskridende selskaber. - Eventuelle modforanstaltninger mod usamarbejdsvillige skattejurisdiktioner. Kommissionen vurderer forskellige muligheder for at forpligte selskaber til at offentliggøre visse selskabsskatteoplysninger. The Code of Conduct for Business Taxation Group: - Kommissionen vil forslå mandatet udvidet: - Hurtigere og mere effektivt i tilfælde af skadelig skattekonkurrence. - Vejlede i, hvordan ikke-lovgivningsmæssige EU-foranstaltninger til bekæmpelse af selskabsskatteundgåelse kan gennemføres.

19 Perspektiver Tendensen går mod stigende ensretning og måske endda egentlig harmonisering MEN paradoksalt, at der samtidig synes at opstå stadig flere skattetvister og risici for dobbeltbeskatning. Eksempler transfer pricing viser, at ens regler kan forstås forskelligt. Mere behov end nogensinde for at egentlig international tilgang til skatteforhold i koncernerne. Skattestrategi i overensstemmelse med forretningen. Rådgivning forudsætter stigende grad af kendskab til den globale udvikling, international ret og tendenser.

20 JAKOB BUNDGAARD MANAGING DIRECTOR HONORARY PROFESSOR, M.SC., PH.D. CORIT ADVISORY P/S LYNGBY HOVEDGADE 17, 2. SAL 2800 KONGENS LYNGBY DENMARK P: E:

Action Plan on Corporate Taxation 17. Juni 2015 A Fair and Efficient Corporate Taxation in the EU 2015 CORIT

Action Plan on Corporate Taxation 17. Juni 2015 A Fair and Efficient Corporate Taxation in the EU 2015 CORIT Action Plan on Corporate Taxation 17. Juni 2015 A Fair and Efficient Corporate Taxation in the EU Overblik Formål: - At sikre en fair og vækstskabende beskatning af selskaber i EU, på baggrund af reel

Læs mere

OECD og EU tvistløsning mv CORIT

OECD og EU tvistløsning mv CORIT OECD og EU tvistløsning mv. Agenda - OECD multilateralt instrument - BEPS - opfølgning - Offentliggjort den 24. november 2016 - EU direktivforslag om bindende voldgift - Offentliggjort den 25. oktober

Læs mere

Common Consolidated Corporate Tax Base Introduktion til direktivforslag

Common Consolidated Corporate Tax Base Introduktion til direktivforslag 10. februar 2017 Common Consolidated Corporate Tax Base Introduktion til direktivforslag Dansk forening for EU-skatteret Peter Koerver Schmidt, ph.d. Lektor, Copenhagen Business School Technical Advisor,

Læs mere

Teknisk gennemgang af Europa-Kommissionens forslag til en fælles konsolideret selskabsskattebase Den 11. november 2016

Teknisk gennemgang af Europa-Kommissionens forslag til en fælles konsolideret selskabsskattebase Den 11. november 2016 Europaudvalget 2016-17 EUU Alm.del Bilag 150 Offentligt Teknisk gennemgang af Europa-Kommissionens forslag til en fælles konsolideret selskabsskattebase Den 11. november 2016 Common Consolidated Corporate

Læs mere

OECD's BEPS-projekt EU som medeller

OECD's BEPS-projekt EU som medeller 21. april 2015 OECD's BEPS-projekt EU som medeller modspiller? Peter Koerver Schmidt, ph.d. Adjunkt, Juridisk Institut, CBS Technical Advisor, CORIT Advisory P/S EU som medspiller EU støtter OECD s BEPS-projekt

Læs mere

EU-SKATTERETTEN I EN DANSK KONTEKST - Erfaringer fra de første ca. 30 år 2016 CORIT

EU-SKATTERETTEN I EN DANSK KONTEKST - Erfaringer fra de første ca. 30 år 2016 CORIT EU-SKATTERETTEN I EN DANSK KONTEKST - Erfaringer fra de første ca. 30 år Agenda Afgrænsning af EU-skatteretten som disciplin Den EU-retlige bedømmelse af traktatkonformitet Historisk påvirkning af dansk

Læs mere

1. Den 25. oktober 2016 vedtog Kommissionen reformpakken for selskabsskat.

1. Den 25. oktober 2016 vedtog Kommissionen reformpakken for selskabsskat. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 2. december 2016 (OR. en) 14752/1/16 REV 1 FISC 204 ECOFIN 1094 I/A-PUNKTSNOTE fra: til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters

Læs mere

Artikler. Ensretning i den internationale skatteret - Om muligheden for indførelse af CCCTB i lyset af Luxleaks

Artikler. Ensretning i den internationale skatteret - Om muligheden for indførelse af CCCTB i lyset af Luxleaks Skat Udland - 2015/2 75 Artikler 38 Ensretning i den internationale skatteret - Om muligheden for indførelse af CCCTB i lyset af Luxleaks Peter Koerver Schmidt, CBS og CORIT Advisory P/S & Jakob Bundgaard,

Læs mere

Hermed følger til delegationerne dokument - COM(2016) 24 final - BILAG 1 og 2.

Hermed følger til delegationerne dokument - COM(2016) 24 final - BILAG 1 og 2. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. januar 2016 (OR. en) 5637/16 ADD 1 FISC 8 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 28. januar 2016 til: Jordi AYET PUIGARNAU, direktør, på vegne af generalsekretæren

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 213 af 10. april /Ivar Nordland

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 213 af 10. april /Ivar Nordland Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 213 Offentligt J.nr. 2008-418-0046 Dato: 30. april 2008 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 213 af 10. april

Læs mere

3. For at opnå dette foreslår Kommissionen tiltag i meddelelsen med henblik på at: øge udvekslingen af oplysninger om de reelle ejere

3. For at opnå dette foreslår Kommissionen tiltag i meddelelsen med henblik på at: øge udvekslingen af oplysninger om de reelle ejere Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. oktober 2016 (OR. en) 12670/1/16 REV 1 FISC 141 ECOFIN 846 I/A-PUNKTSNOTE fra: til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 28 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 28 Offentligt Europaudvalget 2015-16 EUU Alm.del EU Note 28 Offentligt Europaudvalget, Skatteudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer 1. februar 2016 Kommissionens nye skattepakke og aktuelle

Læs mere

Artikler. En fælles konsolideret EU-selskabsskattebase. Af Cand.merc.(jur.) Peter Schmidt, Deloitte. Europa-Kommissionen har i en årrække arbejdet

Artikler. En fælles konsolideret EU-selskabsskattebase. Af Cand.merc.(jur.) Peter Schmidt, Deloitte. Europa-Kommissionen har i en årrække arbejdet Artikler 95 47 En fælles konsolideret EU-selskabsskattebase Af Cand.merc.(jur.) Peter Schmidt, Deloitte Europa-Kommissionen har i en årrække arbejdet på at udvikle regler om en fælles EUselskabsskattebase,

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 17.6.2015 COM(2015) 302 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET Et fair og effektivt system for selskabsbeskatning i Den Europæiske Union:

Læs mere

IFA Branch Report - Subject II Withholding Tax in the Era of BEPS and the Digital Economy 2018 CORIT

IFA Branch Report - Subject II Withholding Tax in the Era of BEPS and the Digital Economy 2018 CORIT IFA Branch Report - Subject II Withholding Tax in the Era of BEPS and the Digital Economy Generalrapporten Generelt Generalrapporten afdækker Withholding tax som fænomen i national og international kontekst

Læs mere

Værnsregulering i Danmark Dansk-svensk skattenetværk d. 22.-23. august 2012 2012 CORIT

Værnsregulering i Danmark Dansk-svensk skattenetværk d. 22.-23. august 2012 2012 CORIT Værnsregulering i Danmark Dansk-svensk skattenetværk d. 22.-23. august 2012 Udvalgte emner Armslængde regulering Transfer pricing Tynd kapitalisering Import af finansieringsudgifter Renteloftet EBIT-reglen

Læs mere

Talepunkt til Skatteudvalget 11. februar 2016

Talepunkt til Skatteudvalget 11. februar 2016 Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 239 Offentligt Talepunkt til Skatteudvalget 11. februar 2016 5. februar 2016 F5 Jeg vil først orientere udvalget om de centrale skattesager

Læs mere

Hermed følger til delegationerne dokument - C(2018) 1650 final.

Hermed følger til delegationerne dokument - C(2018) 1650 final. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. marts 2018 (OR. en) 7421/18 FISC 152 ECOFIN 278 DIGIT 49 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 22. marts 2018 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU,

Læs mere

Spørgsmål og svar vedrørende FKSSG

Spørgsmål og svar vedrørende FKSSG MEMO/11/171 Bruxelles, den 16. marts 2011 Spørgsmål og svar vedrørende FKSSG Hvad er det fælles konsoliderede selskabsskattegrundlag (FKSSG)? Det fælles konsoliderede selskabsskattegrundlag er et fælles

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. januar 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. januar 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. januar 2016 (OR. en) 5640/16 FISC 11 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 28. januar 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU, direktør, på vegne

Læs mere

14166/16 lma/lao/hm 1 DG G 2B

14166/16 lma/lao/hm 1 DG G 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 8. november 2016 (OR. en) 14166/16 FISC 187 ECOFIN 1014 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet dato: 8. november 2016 til: delegationerne

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET. Opbygning af et fair, konkurrencedygtigt og stabilt selskabsskattesystem i EU

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET. Opbygning af et fair, konkurrencedygtigt og stabilt selskabsskattesystem i EU EUROPA- KOMMISSIONEN Strasbourg, den 25.10.2016 COM(2016) 682 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET Opbygning af et fair, konkurrencedygtigt og stabilt selskabsskattesystem

Læs mere

Skatteretlige kandidatafhandlinger

Skatteretlige kandidatafhandlinger Skatteretlige kandidatafhandlinger Jakob Bundgaard, Lektor, Ph.D., partner, Deloitte Copenhagen Research Group on International Taxation (CORIT) Først lidt om juridisk forskning på CBS. Fokus på erhvervslivets

Læs mere

Europaudvalget 2007 2804 - Økofin Offentligt

Europaudvalget 2007 2804 - Økofin Offentligt Europaudvalget 2007 2804 - Økofin Offentligt Folketingets Europaudvalg Christiansborg Finansministeren Endeligt svar på Europaudvalgets spørgsmål nr. 1 ad Rådsmøde nr. 2804 - Økofin af 7. juni 2007 28.

Læs mere

A8-0134/ Forslag til direktiv (COM(2016)0687 C8-0464/ /0339(CNS))

A8-0134/ Forslag til direktiv (COM(2016)0687 C8-0464/ /0339(CNS)) 20.4.2017 A8-0134/ 001-042 ÆNDRINGSFORSLAG 001-042 af Økonomi- og Valutaudvalget Betænkning Olle Ludvigsson Hybride mismatch med tredjelande A8-0134/2017 (COM(2016)0687 C8-0464/2016 2016/0339(CNS)) 1 Betragtning

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 26. oktober 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 26. oktober 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 26. oktober 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0338 (CNS) 13732/16 ADD 3 FISC 172 IA 100 FORSLAG fra: modtaget: 26. oktober 2016 til: Komm. dok. nr.:

Læs mere

BEGRUNDET UDTALELSE FRA ET NATIONALT PARLAMENT OM NÆRHEDSPRINCIPPET

BEGRUNDET UDTALELSE FRA ET NATIONALT PARLAMENT OM NÆRHEDSPRINCIPPET Europa-Parlamentet 2014-2019 Retsudvalget 17.4.2019 BEGRUNDET UDTALELSE FRA ET NATIONALT PARLAMENT OM NÆRHEDSPRINCIPPET Om: Begrundet udtalelse fra det maltesiske Repræsentanternes Hus om forslag til Rådets

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. januar 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. januar 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. januar 2016 (OR. en) 5636/16 FISC 7 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 28. januar 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU, direktør, på vegne

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. april 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. april 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. april 2016 (OR. en) 7949/16 ADD 2 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 12. april 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: DRS 6 COMPET 156 ECOFIN 289 FISC 53 CODEC 461

Læs mere

IBIS Analyse Juni 2013 Lars Koch & Julie Halding

IBIS Analyse Juni 2013 Lars Koch & Julie Halding En ny model for skat på selskaber til gavn for udviklingslande. OECD rapport anerkender, at systemet for skat på selskaber er forældet og brudt sammen. I februar 2013 offentliggjorde Organisationen for

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG 16-45

ÆNDRINGSFORSLAG 16-45 Europa-Parlamentet 2014-2019 Retsudvalget 2016/0336(CNS) 15.5.2017 ÆNDRINGSFORSLAG 16-45 Udkast til udtalelse Evelyn Regner (PE1124085v02-00) Fælles konsolideret selskabsskattegrundlag (FKSSG) (COM(2016)0683

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del Bilag 189 Offentligt

Skatteudvalget SAU alm. del Bilag 189 Offentligt Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 189 Offentligt Europaudvalget og Skatteudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgets medlemmer og stedfortrædere 13. april 2011 Et fælles selskabsskattegrundlag

Læs mere

En fælles selskabsskattebase i EU CCCTB

En fælles selskabsskattebase i EU CCCTB Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 198 Offentligt En fælles selskabsskattebase i EU CCCTB (Common Consolidated Corporate Tax Base) 27. april 2011 Hovedelementerne i forslaget Fælles: Et fælles regelsæt(skattebase)

Læs mere

Regeringen ser det her som en international opgave, der skal løses internationalt. Og det arbejder regeringen benhårdt for.

Regeringen ser det her som en international opgave, der skal løses internationalt. Og det arbejder regeringen benhårdt for. Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 332 Offentligt 27. maj 2016 J.nr. 16-0661132 Selskab, Aktionær og Erhverv MAK Samrådsspørgsmål Y - Tale til besvarelse af spørgsmål Y den 2.

Læs mere

PensionDanmarks skattepolitik udgør en del af den overordnede finansielle strategi for koncernen.

PensionDanmarks skattepolitik udgør en del af den overordnede finansielle strategi for koncernen. Skattepolitik Baggrund og ramme PensionDanmark forvalter i dag pensionsopsparinger for mere end 738.000 danske lønmodtagere og spiller en betydelig rolle som investor i både det danske og det internationale

Læs mere

Rentefradragsbegrænsninger, ACE og EU-retten 2018 CORIT

Rentefradragsbegrænsninger, ACE og EU-retten 2018 CORIT Rentefradragsbegrænsninger, ACE og EU-retten Overblik Neutralitet i selskabsfinansieringen Egenkapital - ACE Gældsfinansiering - OECD BEPS Action 4 - ATAD art. 4 Rentebegrænsningsregler Særlige nedslag

Læs mere

15445/17 kmm 1 DG G 2B

15445/17 kmm 1 DG G 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. december 2017 (OR. en) 15445/17 FISC 346 ECOFIN 1092 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl. dok. nr.: 15175/17

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 26. oktober 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 26. oktober 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 26. oktober 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0337 (CNS) 13730/16 ADD 3 FISC 170 IA 99 FORSLAG fra: modtaget: 26. oktober 2016 til: Komm. dok. nr.:

Læs mere

A8-0326/ Skattemyndighedernes adgang til oplysninger indberettet i henhold til hvidvaskreguleringen

A8-0326/ Skattemyndighedernes adgang til oplysninger indberettet i henhold til hvidvaskreguleringen 18.11.2016 A8-0326/ 001-022 ÆNDRINGSFORSLAG 001-022 af Økonomi- og Valutaudvalget Betænkning Emmanuel Maurel A8-0326/2016 Skattemyndighedernes adgang til oplysninger indberettet i henhold til hvidvaskreguleringen

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG 26-60

ÆNDRINGSFORSLAG 26-60 Europa-Parlamentet 2014-2019 Retsudvalget 2016/0337(CNS) 15.5.2017 ÆNDRINGSFORSLAG 26-60 Udkast til udtalelse Evelyn Regner (PE602.948v01-00) Fælles selskabsskattegrundlag (COM(2016)0685 C8-0472/2016 2016/0337(CNS))

Læs mere

EN FÆLLES KONSOLIDERET SELSKABSSKATTEBASE I EU

EN FÆLLES KONSOLIDERET SELSKABSSKATTEBASE I EU 18. november 2005/AV Af Anita Vium Direkte telefon: 33 55 77 24 Resumé: EN FÆLLES KONSOLIDERET SELSKABSSKATTEBASE I EU Kommissionen iværksatte sidste år et ambitiøst udvalgsarbejde, der skal munde ud i

Læs mere

Supplement til samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 5. maj 2009

Supplement til samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 5. maj 2009 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 296 Offentligt 28. april 2009 Supplement til samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 5. maj 2009 1. Økonomisk og finansiel situation - Udveksling af synspunkter 2. Kvalitet

Læs mere

BEGRUNDET UDTALELSE FRA ET NATIONALT PARLAMENT OM NÆRHEDSPRINCIPPET

BEGRUNDET UDTALELSE FRA ET NATIONALT PARLAMENT OM NÆRHEDSPRINCIPPET Europa-Parlamentet 2014-2019 Retsudvalget 6.6.2018 BEGRUNDET UDTALELSE FRA ET NATIONALT PARLAMENT OM NÆRHEDSPRINCIPPET Om: Begrundet udtalelse fra det maltesiske parlament om forslag til Rådets direktiv

Læs mere

Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del EU Note 28 Offentligt

Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del EU Note 28 Offentligt Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del EU Note 28 Offentligt Europaudvalget og Skatteudvalget Klima-, EU-konsulenten Energi- og Bygningsudvalgets EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer 26. maj 2015 Skatteunddragelse

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. juni 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. juni 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. juni 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0138 (CNS) 10582/17 ADD 1 FISC 149 ECOFIN 572 IA 115 FORSLAG fra: modtaget: 22. juni 2017 til: Jordi AYET

Læs mere

9452/16 ef/bmc/ef 1 DG G 2B

9452/16 ef/bmc/ef 1 DG G 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 25. maj 2016 (OR. en) 9452/16 FISC 85 ECOFIN 502 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: dato: 25. maj 2016 til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl.

Læs mere

EU-kommissionens direktivforslag til en fælles selskabsskattegrundlag (CCTB) og et fælles konsolideret selskabsskattegrundlag (CCCTB) H351-16

EU-kommissionens direktivforslag til en fælles selskabsskattegrundlag (CCTB) og et fælles konsolideret selskabsskattegrundlag (CCCTB) H351-16 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 9. december 2016 EU-kommissionens direktivforslag til en fælles selskabsskattegrundlag (CCTB) og et fælles konsolideret selskabsskattegrundlag

Læs mere

VIRKSOMHEDERS UDFORDRINGER MED BEPS. Anders Oreby Hansen, Bech-Bruun

VIRKSOMHEDERS UDFORDRINGER MED BEPS. Anders Oreby Hansen, Bech-Bruun VIRKSOMHEDERS UDFORDRINGER MED BEPS Anders Oreby Hansen, Bech-Bruun Hvad er BEPS? Base Erosion and Profit Shifting (BEPS): Formålet med BEPS er et internationalt samarbejde om at lukke skattehuller. Fokuspunkter

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 62 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 62 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 62 Offentligt 3. december 2015 Samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 8. december 2015 1) Kommissionens forslag om sekuritisering - Orientering fra formandskabet

Læs mere

Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg

Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 137 Offentligt Grund og nærhedsnotat 3. marts 2016 J.nr. 16-0115195 Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Proces og Administration Forslag til Rådets

Læs mere

EU-SKATTEPAKKE TÆT PÅ VEDTAGELSE

EU-SKATTEPAKKE TÆT PÅ VEDTAGELSE 16. februar 2006 Af Frithiof Hagen - Direkte telefon: 33 55 77 19 Resumé: EU-SKATTEPAKKE TÆT PÅ VEDTAGELSE Skattepakken, der ifølge en tidligere EU-beslutning skal vedtages samlet, omfatter tre bestanddele:

Læs mere

8792/16 gng/top/ipj 1 DG G 2B

8792/16 gng/top/ipj 1 DG G 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 13. maj 2016 (OR. en) 8792/16 FISC 73 ECOFIN 383 I/A-PUNKTSNOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité (2. afdeling)/rådet

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 28 Bilag 13 Offentligt 10. december 2018 J.nr. 2017-1461 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 28 - Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, lov om ophævelse af

Læs mere

Grund- og nærhedsnotat vedr. Europa-Kommissionens forslag til Rådets direktiv om et fælles konsolideret selskabsskattegrundlag

Grund- og nærhedsnotat vedr. Europa-Kommissionens forslag til Rådets direktiv om et fælles konsolideret selskabsskattegrundlag Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del Bilag 40 Offentligt Notat 9. november 2016 J.nr. 11-0296295 Grund- og nærhedsnotat vedr. Europa-Kommissionens forslag til Rådets direktiv om et fælles konsolideret selskabsskattegrundlag

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne formandskabets kompromistekst vedrørende ovennævnte kommissionsforslag.

Vedlagt følger til delegationerne formandskabets kompromistekst vedrørende ovennævnte kommissionsforslag. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 2. december 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0339 (CNS) 15066/16 FISC 215 ECOFIN 1141 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet Rådet Tidl. dok.

Læs mere

Danmarks skatteadvokater 25. maj 2012. Lovforslaget om nulskatteselskaber L 173 2012 CORIT

Danmarks skatteadvokater 25. maj 2012. Lovforslaget om nulskatteselskaber L 173 2012 CORIT Danmarks skatteadvokater 25. maj 2012 Lovforslaget om nulskatteselskaber L 173 Virksomhedspræsentation Højt specialiseret og uafhængigt skatterådgivningsfirma. Assisterer virksomheder med at identificere,

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. maj 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. maj 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. maj 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0339 (CNS) 6661/17 FISC 56 ECOFIN 151 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS DIREKTIV

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE Europa-Parlamentet 2014-2019 Retsudvalget 0337/2011 2016/2010(CNS) 12.4.2017 UDKAST TIL UDTALELSE fra Retsudvalget til Økonomi- og Valutaudvalget om forslaget til Rådets direktiv om et fælles selskabsskattegrundlag

Læs mere

Europaudvalget 2004 2628 - økofin Offentligt

Europaudvalget 2004 2628 - økofin Offentligt Europaudvalget 2004 2628 - økofin Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 14. januar 2005 Under henvisning til Europaudvalgets

Læs mere

VESTAS WIND SYSTEMS A/S

VESTAS WIND SYSTEMS A/S Vestre Landsrets dom af 1. April 2016 VESTAS WIND SYSTEMS A/S Generelt Sagens emne: Fortolkning af LL 33 F, stk. 1 og stk. 2: Beregning af Vestas lempelse i dansk skat i anledningen af, at Vestas udenlandske

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0170/13. Ændringsforslag

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0170/13. Ændringsforslag 20.3.2019 A8-0170/13 13 om økonomisk kriminalitet, skatteunddragelse og skatteundgåelse Punkt 306 306. bemærker med bekymring, at tredjelande kan ophæve ikkeoverensstemmende skatteordninger, men erstatte

Læs mere

Skatteministeriet har den 3. februar 2016 fremsendt ovennævnte forslag til direktiv til FSR- danske revisorer med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har den 3. februar 2016 fremsendt ovennævnte forslag til direktiv til FSR- danske revisorer med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 7. marts 2016 Høring om forslag til Rådets direktiv om regler til bekæmpelse af metoder til skatteundgåelse, der direkte påvirker det indre markeds

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave. Obligatorisk automatisk udveksling af oplysninger på beskatningsområdet *

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave. Obligatorisk automatisk udveksling af oplysninger på beskatningsområdet * Europa-Parlamentet 2014-2019 VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave P8_TA-PROV(2016)0221 Obligatorisk automatisk udveksling af oplysninger på beskatningsområdet * Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning

Læs mere

Baggrundsmateriale vedr. harmonisering af selskabsbeskatning i EU, aktuelle EU-sager om moms- og punktafgifter og OECD s arbejde om beskatning og moms

Baggrundsmateriale vedr. harmonisering af selskabsbeskatning i EU, aktuelle EU-sager om moms- og punktafgifter og OECD s arbejde om beskatning og moms Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 183 Offentligt Notat J.nr. 2006-642-0005 31. maj 2006 Baggrundsmateriale vedr. harmonisering af selskabsbeskatning i EU, aktuelle EU-sager om moms- og punktafgifter

Læs mere

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0201 Offentligt

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0201 Offentligt Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0201 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.4.2016 COM(2016) 201 final 2016/0109 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 159 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 159 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del Bilag 159 Offentligt 7. december 2016 SUHB DI-2016-13952 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Sendes pr. e-mail: jlv@skm.dk; nk@skm.dk cc juraogsamfundsoekonomi@skm.dk

Læs mere

6333/17 la/la/bh 1 DG G 2B

6333/17 la/la/bh 1 DG G 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 17. februar 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0339 (CNS) 6333/17 FISC 46 ECOFIN 95 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet Rådet Tidl. dok.

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 186 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 186 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 186 Offentligt 1. februar 2016 Samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 12. februar 2016 1) Tiltag mod skatteundgåelse på selskabsskatteområdet

Læs mere

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af 6.12.2012. om aggressiv skatteplanlægning

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af 6.12.2012. om aggressiv skatteplanlægning EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.12.2012 C(2012) 8806 final KOMMISSIONENS HENSTILLING af 6.12.2012 om aggressiv skatteplanlægning DA DA KOMMISSIONENS HENSTILLING af 6.12.2012 om aggressiv skatteplanlægning

Læs mere

Aftale om en styrket indsats mod skattely mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten.

Aftale om en styrket indsats mod skattely mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Aftale om en styrket indsats mod skattely mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten December 2014 Regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre), Dansk Folkeparti,

Læs mere

Stabile selskabsskatteindtægter i Danmark til trods for lavere sats

Stabile selskabsskatteindtægter i Danmark til trods for lavere sats Stabile selskabsskatteindtægter i Danmark til trods for lavere sats Selskabsskatten i Danmark indbringer i dag stort set samme provenu (målt i procent af BNP) som for år siden til trods for betydelige

Læs mere

Lovforslag om begrænsning af adgang til modregning af underskud mv.

Lovforslag om begrænsning af adgang til modregning af underskud mv. Lovforslag om begrænsning af adgang til modregning af underskud mv. Skatteministeren har fremsat lovforslag (L 173), der indeholder en udmøntning af en del af aftalen om finansloven for 2012 mellem regeringen

Læs mere

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Retsudvalget 16.5.2011 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE (38/2011) Om: Begrundet udtalelse fra Republikken Bulgariens nationalforsamling om forslag til Rådets direktiv om et fælles

Læs mere

Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg

Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0452 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat 2. september 2016 J.nr. 16-0830820 Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Proces og Administration ABL Forslag

Læs mere

Hermed følger til delegationerne dokument - COM(2018) 146 final ANNEX.

Hermed følger til delegationerne dokument - COM(2018) 146 final ANNEX. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. marts 2018 (OR. en) 7418/18 ADD 1 FISC 149 ECOFIN 275 DIGIT 46 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 22. marts 2018 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU,

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0189/101. Ændringsforslag. Pervenche Berès, Hugues Bayet for S&D-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0189/101. Ændringsforslag. Pervenche Berès, Hugues Bayet for S&D-Gruppen 1.6.2016 A8-0189/101 101 Betragtning 7 a (ny) (7a) Skatteordninger forbundet med intellektuel ejendomsret, patenter og forskning og udvikling anvendes i vidt omfang i hele Unionen. Indtil flere undersøgelser

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave. Selskabsbeskatning af en væsentlig digital tilstedeværelse *

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave. Selskabsbeskatning af en væsentlig digital tilstedeværelse * Europa-Parlamentet 2014-2019 VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave P8_TA-PROV(2018)0524 Selskabsbeskatning af en væsentlig digital tilstedeværelse * Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning af 13.

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.3.2015 COM(2015) 136 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om gennemsigtighed på skatteområdet til bekæmpelse af skatteunddragelse og

Læs mere

FINANSIELLE INSTRUMENTER OG HYBRIDER INTERNATIONALE ASPEKTER 2012 CORIT

FINANSIELLE INSTRUMENTER OG HYBRIDER INTERNATIONALE ASPEKTER 2012 CORIT FINANSIELLE INSTRUMENTER OG HYBRIDER INTERNATIONALE ASPEKTER AGENDA Generelt om skattearbitrage, neutralitet og mismatch Internationale aspekter - kvalifikation Kildeskat DBO er Direktiver Kvalifikation

Læs mere

Grund- og nærhedsnotat vedr. Europa-Kommissionens forslag til Rådets direktiv om et fælles selskabsskattegrundlag

Grund- og nærhedsnotat vedr. Europa-Kommissionens forslag til Rådets direktiv om et fælles selskabsskattegrundlag Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del Bilag 39 Offentligt Notat 9. november 2016 J.nr. 11-0296295 Grund- og nærhedsnotat vedr. Europa-Kommissionens forslag til Rådets direktiv om et fælles selskabsskattegrundlag

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 57 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 57 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 57 Offentligt 30. november 2015 Samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 8. december 2015 1) Kommissionens forslag om sekuritisering - Orientering fra formandskabet

Læs mere

Transfer pricing-redegørelse 2017 Denne redegørelse gennemgår SKATs indsats på transfer pricing-området i 2017.

Transfer pricing-redegørelse 2017 Denne redegørelse gennemgår SKATs indsats på transfer pricing-området i 2017. Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del Bilag 273 Offentligt Transfer pricing- redegørelse 2017 23. august 2018 J.nr. 18-0260577 Transfer pricing-redegørelse 2017 Denne redegørelse gennemgår SKATs indsats på

Læs mere

Notat til Folketingets Europaudvalg. afgivelse af indlæg i EU-Domstolens sag C-342/10. Kommissionen mod Finland

Notat til Folketingets Europaudvalg. afgivelse af indlæg i EU-Domstolens sag C-342/10. Kommissionen mod Finland Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 134 Offentligt Notat J.nr. 2011-620-0024 17. februar 2011 Notat til Folketingets Europaudvalg om afgivelse af indlæg i EU-Domstolens sag C-342/10 Kommissionen

Læs mere

Forslag til RÅDETS DIREKTIV

Forslag til RÅDETS DIREKTIV EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.12.2015 COM(2015) 646 final 2015/0296 (CNS) Forslag til RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 2006/112/EF om det fælles merværdiafgiftssystem for så vidt angår varigheden

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. oktober 2015 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. oktober 2015 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. oktober 2015 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2015/0245 (NLE) 13300/15 FORSLAG fra: modtaget: 21. oktober 2015 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: FISC 134 ECOFIN

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 25 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 25 Offentligt Europaudvalget 2017-18 EUU Alm.del EU Note 25 Offentligt Skatteudvalget og Europaudvalget EU-konsulenten Til: Dato: Udvalgenes medlemmer 23. april 2018 Kontaktperson: Martin Jørgensen Lokal nr: 3622 Beskatning

Læs mere

ATAD II DIREKTIVET OM VÆRN MOD HYBRIDE MISMATCHES I EN DANSK KONTEKST. Niclas Holst Sonne, Partner og leder af skatteafdelingen 18.

ATAD II DIREKTIVET OM VÆRN MOD HYBRIDE MISMATCHES I EN DANSK KONTEKST. Niclas Holst Sonne, Partner og leder af skatteafdelingen 18. DIREKTIVET OM VÆRN MOD HYBRIDE MISMATCHES I EN DANSK KONTEKST Niclas Holst Sonne, Partner og leder af skatteafdelingen 18. Maj 2017 BAGGRUND OG STATUS PÅ side 2 BAGGRUND Politisk agenda BEPS (Action 2)

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE Europa-Parlamentet 2014-2019 Udviklingsudvalget 2016/0107(COD) 9.3.2017 UDKAST TIL UDTALELSE fra Udviklingsudvalget til Økonomi- og Valutaudvalget og Retsudvalget om forslag til Europa-Parlamentets og

Læs mere

Foreløbigt grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg

Foreløbigt grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del Bilag 243 Offentligt Notat 30. juni 2017 J.nr. 2017-3947 Kontor: Proces og Administration Foreløbigt grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Initialer: DB

Læs mere

Fagligt Netværk CORIT

Fagligt Netværk CORIT Fagligt Netværk 13-06-17 Seneste TP afgørelser Seneste TP afgørelser Forhøjelse af skattepligtig indkomst SKM 2016.436.LSR (skatteyder fik medhold) SKM 2017.187.LSR (skatteyder fik medhold dissens) SKM

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse 27.2.2013 2012/2322(INI) UDKAST TIL BETÆNKNING om onlinespil i det indre marked (2012/2322(INI)) Udvalget om det Indre

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. april 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. april 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. april 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0108 (NLE) 7960/16 FORSLAG fra: modtaget: 13. april 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: FISC 54 ECOFIN 292

Læs mere

INSPI Nr 7/8 2011. En fælleseuropæisk. konsolideret selskabsskattebase. reaktioner på direktivforslaget

INSPI Nr 7/8 2011. En fælleseuropæisk. konsolideret selskabsskattebase. reaktioner på direktivforslaget 6 En fælleseuropæisk konsolideret selskabsskattebase reaktioner på direktivforslaget SKAT Af tax Manager Peter Koerver Schmidt, Deloitte og Partner Jakob Bundgaard, Moalem Weitemeyer Bendtsen Den 16. marts

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. juni 2015 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. juni 2015 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. juni 2015 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2015/0065 (CNS) 8214/2/15 REV 2 FISC 34 ECOFIN 259 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.:

Læs mere

IMPLEMENTERING AF EUs ANTI-TAX- AVOIDANCE DIREKTIVE(R) 2019 CORIT

IMPLEMENTERING AF EUs ANTI-TAX- AVOIDANCE DIREKTIVE(R) 2019 CORIT IMPLEMENTERING AF EUs ANTI-TAX- AVOIDANCE DIREKTIVE(R) Agenda Generelt om ATA-direktiverne De enkelte værnsregler Rentebegrænsning Hybride mismatches Exitbeskatning CFC-beskatning Afsluttende bemærkninger

Læs mere

GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del Bilag 10 Offentligt Notat 30. juni 2015 J.nr. 15-0247969 Proces og Administration ABL GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europa-Kommissionens

Læs mere

Europaudvalget 2015-16 EUU Alm.del EU Note 53 Offentligt

Europaudvalget 2015-16 EUU Alm.del EU Note 53 Offentligt Europaudvalget 2015-16 EUU Alm.del EU Note 53 Offentligt Europaudvalget, Skatteudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer 19. juli 2016 OECD s BEPS-handleplan mod aggressiv skatteplanlægning

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG

ÆNDRINGSFORSLAG Europa-Parlamentet 2014-2019 Økonomi- og Valutaudvalget 2016/0338(CNS) 30.3.2017 ÆNDRINGSFORSLAG 32-208 Udkast til betænkning Michael Theurer (PE599.632v01-00) om mekanismer til bilæggelse af tvister om

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave Skatteudvalget 205-6 SAU Alm.del Bilag 253 Offentligt Europa-Parlamentet 204-209 VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave P8_TA-PROV(206)0253 Nedsættelse af et undersøgelsesudvalg til undersøgelse af påstande

Læs mere

6674/16 top/top/ipj 1 DG G 2B

6674/16 top/top/ipj 1 DG G 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 4. marts 2016 (OR. en) 6674/16 FISC 33 ECOFIN 189 A-PUNKTSNOTE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: Rådet Tidl. dok. nr.: 6452/16 Vedr.: Adfærdskodeksens

Læs mere